Written by AbangNara | November 8th, 2010

gelang ac mizal penipu

[note]Perhatian: Entri ini sekadar untuk informasi anda semua. Kami tak dapat sahihkan kebenarannya info yang diambil daripada blog Aidid Muadib. Tepuk dada tanya selera. Baca dulu dan buatlah keputusan anda sendiri. Sekadar untuk maklumat.[/note]

AC Mizal. Siapa yang tak kenal dengan AC Mizal sila angkat tangan. Bakal bergelar Datuk AC Mizal tidak lama lagi, nampaknya perniagaan gelang AC Mizal semakin lama semakin laris. Makin ramai yang masuk dan dengar ceritanya makin ramai yang kaya dengan perniagaan MLM AC Mizal ini. Yang pastinya sudah tentu AC Mizal yang terpaling kaya. Siap dah boleh pakai kereta Bentley lagi.

Namun persoalannya, betul ke tak betul perniagaan gelang AC Mizal ini? Atau sebenarnya ianya satu MLM yang dibuat untuk menghancurkan orang Melayu kita sendiri (sebabnya orang Melayu je yang ramai masuk MLM si AC ini). Kini anda tak perlu rungsing lagi kerana segala persoalan itu telah dibongkarkan oleh saudara Aidid Muaddib. Ini sedikit fakta atau auta yang kami ambil dari blog Aidid Muaddib.

Fakta atau Auta 1: Gelang AC Mizal yang dijual dengan harga RM1,000 adalah produk yang sama gelang Hottime Jewellery berharga USD25 (RM100). (sila tengok gambar)

gelang ac mizal

Fakta atau Auta 2: Penipuan testimonial dengan meng”copy-paste” dari website-website mat salleh yang lain dan diletakkan ke Facebook Page Gelang AC Mizal (tengok tempat yang berwarna merah)

gelang ac mizal

gelang ac mizal

Banyak lagi testimonial-testimonial yang dicopy paste dari website-website mat salleh lain yang kemudiannya digunakan oleh pihak AC Mizal untuk menunjukkan keberkesanan produknya. Kami tak kisah sangat bab testimonial tue tapi kami kisah bab harga yang ditapau oleh AC Mizal. Kalau betullah harga kos gelang tersebut ialah USD25 dan dijual dengan RM1,000. Korang bayangkan berapa peratus punya keuntungan diambil? Itu yang boleh bagi untung jual sampai RM500 tue.

gelang ac mizal

Tepuk dada tanya selera. Dari info yang kami baca, sememangnya kami terasa ada sesuatu yang sedang berlaku di Konsortium AC Mizal ini. Kami bukannya nak menjatuhkan AC Mizal. Cuma ini sebagai satu peringatan dan langkah berjaga-jaga kepada mereka yang tergila-gilakan MLM. Check dulu before masuk mana-mana MLM.

Kesemua info ini diambil daripada blog Aidid Muaddib. So kami tak dapat nak buktikan kebenarannya. Nak tau lagi lanjut pasal gelang AC MIzal  boleh baca blog dia.

P.S: Akibat terlalu gemuk dan terlalu teruja nak main gelongsor air.

250 responses to Gelang AC Mizal, Fakta Atau Auta?

  1. fadah says:

    hhhhmmmm…biar betul….
    kesian kepada yang dah join bisnes AC..
    nilah dia…melayu sendiri yang nak jatuhkan melayu….
    aku memang pangkah MLM kerana aku pun ada story gak mengenainya….

    biarlah menjadi rahsiaku sendiri……

    0
    0
    • shalee says:

      GELANG BODOH SAMA BODOH MCM AC HEHE

      0
      0
      • Takbaikcakaporangbodoh says:

        GELANG BODOH SAMA BODOH MCM shalee hahaha

        0
        0
        • Obefiend says:

          kesian meleis ni

          dah terbukti si AC BINGAI ni menipu ada lagi yang nak kover dia atas dasar SOLIDARITAS MELAYU konon. Mana ada bisned dalam dunia profit margin satu produk sampai 400%. Kalau camtu aku esok nak jual keropok ikan. Harga kos RM2. Aku jual kat hangpa satu paket RM20. Aku guna alasam nak kover kos transport dan pekerja aku. Satu paket aku untung RM18

          Lepas tu pulak Proton nak jual inspira. Harga kos RM76 000. Tapi proton jual satu inspira 760 000. Ada adil?

          pasal nak bagi keuntungan pada board of directors

          now

          the point of contetion here is this slimy son of a cock lied to you. Dia kata dia jual kat mat salleh. ada testimonial. tapi sekali testimonial kencing

          macam kena kencing SMARTSHOP

          lu suka kena kencing dengan smartshop dulu? kata pakai TUMMYKING boleh ada six pack dalam masa 2 minggu.

          lu suke kena kencing bro? serius?

          ini dia punya GIST

          kalau produk yang dijual ATAS PREMIS menipu pelanggan dengan TESTIMONIAL palsu maka apa hukumnya?

          tak pedulik la owner dia melayu ke
          murut ke
          yahudi laknatullah macam aku ke

          kamu sebagai MANUSIA rasa adil ke

          Jangan dibutakan dengan warna kulit dan agama. Lu pikir pakai hati kejap. Lu belajar pendidikan moral kat sekolah dulu kan

          lu rasa.. hanya pakai logik budak darkah 3 apa yang dilakukan oleh AC BINGAI ni MORAL TAK. Morally right kah seorang manusia dewasa menjual produk sampah dan katakan ianya mampu mengubati penyakit

          ini penipuan

          macam ustaz CAKRA ALAM dulu. Dia kata dia ada tenaga bio wadefak kejadah boleh rawat orang

          korang ada cakap MAJALAH 3 dengki dengan cakra alam pasal expose kan penipuan dia pada umum?

          pikir la bro

          nak berniaga ada hukum

          kalau belum jual lagi dah menipu konsumer kalau dah pakai apa lagi

          ini bukan kes DENGKI. Bukan kes NAK JATUHKAN MELAYU

          ini kes menyebarkan kebenaran. Kalau terasa cili tu mesti sakit bontot kan

          0
          0
        • fadah says:

          betul tu bro….
          aku pun sokong cakap ko tuuu…

          0
          0
        • akulahpompuanittew says:

          aku sokong kor!!!!Salam 1 Malaysia bro!!!!

          0
          0
        • haz says:

          yaa betul sesangat, yang tak boleh peegi nye si penipu siap dapat Datuk, haihh, hancur, aku rasa sakit mata gila tengok website AC mizal ni, lagi2 tengok tesmonial haram jadahhh tu, semua mat sallet, melayu nya mana??? buka kt london kunun, aku search kt tenet, tak ada pun. kedai ko invi ke apa AC?? penipu nyee……

          0
          0
        • nurelle says:

          erm…my uncle insist sgt suh i join mlm die..
          tp bkn r jual2 brg…tp score A…
          ermmm…tkut gak..nenek i..mak i…sume da msuk..
          i je yg sdye upaye lengah kn..cz i mmg lemah gler bab2 nk crik downline ni..so i jz bg modal kt my mom tuk upgrade die nye package je…..
          hopefully xde pape r..huuuuu~..tatotnye tpu2 ni…

          0
          0
        • to AC loca says:

          ….truth will prevail..

          0
          0
        • msbmna says:

          MLM = kesenangan daripada kesusahan orang lain.

          Tak perlu masuk program yang berbentuk piramid (ala konspirasi dajal) untuk kaya. Mesti berusaha untuk dapatkan sesuatu.

          Bukan bayar duit, nantikan untung! Itu umpama nak pahala solat tetapi tak buat. Cukup niat sahaja. Mana boleh!!!

          Jangan cuba manipulasikan orang Melayu dengan skim yang bukan-bukan. Sudahlah ilmu malas dicari, senang ditipu pula oleh kaum sendiri. Nak kaya, banyak-banyak baca buku perniagaan. paling tidak, baca Jutawan Senyap.

          0
          0
        • idam says:

          MLM ni memang dah camtu.. berapa modal dan berapa yang dia jual tu.. ikut suka hati la peniaga.. yang nak beli tu jangan jadi bodoh sangat…

          0
          0
        • tarabas says:

          obifiend… sokong lu.. tap contohi lu bagi silap gak…

          memang actual business boleh cecah profit sampai 400% atau lebih.. macam business food industy.. chicken chop yang kat kedai.. modal dalam RM1.50.. jual sampai RM10-15… air teh kat kopitiam .. modal secawai RM0.20.. jual sampai RM2.50-3.00

          Lagi satu.. kos inspira mana ada RM76k bro… kos per unit dalam RM18,000 ++ je…

          apa pun.. AC memang hampeh… heheheh

          0
          0
        • Hell Angel says:

          Chicken chop cost 1.50? agak2 ar bro… aku meniaga gak… satu ketul ayam tu memang 1.50 tapi kena masak. Minyak, tepung, gas memasak, brown sauce lagi, fries, coleslow, pinggan mangkuk nak basuh, gaji orang kerja lagi, api, air.

          Tapi gelang AC Mang mana ada kena masak? Order bulk company di china dah siap buat packaging. Import cost brapa je ada la jatuh seutas dalam RM10.
          AC, kalau ko jual gelang tu dalam RM200-300 aku rasa takde orang kecoh. Nasib la sapa suruh cari penyakit nak kaya cepat…

          0
          0
    • keri says:

      yer btul…ader bad hstory ngan MLM nie…so say no to MLM!!!!!!!!!!!!!!!!

      0
      0
    • ryn says:

      mmg da lama dgr dah kes gelang si ac ni…sbb ada member da t’kena..dulu kaya raya, skrg da muflis dan di isytihar bankrap sbb melabur pd ac… sian anak bini dia skrg t’paksa meminta2 utk terus survive..

      0
      0
      • bud says:

        woi ini kes serious. apa bahalol sangat member lu tu sampai boleh bankruptcy kerana AC jahanam ni? laknat betul la AC ni. gi mampuh!

        0
        0
      • anonymous says:

        eeee..cian nye..pe r ac ni..owg nk wat biznez dy nk wat biznez..tp owg len wat biznez halal..dy lak g wat biznez nipu owg..x ptot..x ptot

        0
        0
    • perh! menarik ini , persoalan yang pernah terungkai satu ketika dahulu…….

      :)

      0
      0
    • Belinda says:

      Aku duduk Amerika, gelang tu aku beli di Walmart harga cuma $9.99. AKu ingat lagi gelang tu aku hadiahkan utk 2 cikgu anak aku. CUma $9.99 aje dan ianya membantu kepada sapa2 yg ada arthiritis atau sakit2 sendi. Seribu ringgit?????? Sorry, lah mahal nak mampussss…

      0
      0
      • budi says:

        Belinda ..kirim satu bole..hahaha..sini mahal sgt la..

        0
        0
      • tikusmondok says:

        buy for me seketul, murah sgt tu baru 35 hengget

        0
        0
        • Belinda says:

          Budi ngan TikusMondok…kalau korang nak aku boleh tolong belikan, nanti aku check rega tahun 2010. Masa aku belikan cikgu2 anak aku tu tahun 2003. Ni dah 2010. Gelang tu lawa gak, ada warna copper selang-seli logam putih. Nanti boleh aku kira ongkos penghantaran shipping and handling sekali. AKu akan bagi resit sekali so korang tahu harga sebenar dan harga penghantaran.

          0
          0
        • kora-chan says:

          belinda, nak satu jugak!!!!

          0
          0
        • hothotheat says:

          weyh..baik beli gelang emas..
          tade duit bole gadai…ekekekke..

          0
          0
        • Belinda says:

          Hothoheat betul gak, baik beli gelang emas boleh gadai. Tapi di AMerika, semua barang boleh digadai bukan emas sahaja. Berlian, komputer, basikal, sofa, senapang, calculator pendek kata apa saja harta kita boleh digadai tapi duit yg didapat harus bertepatan dgn harga barang itu. Kalau lambat amik sampai tamat tempoh, harta2 tu jadi milik pajak gadai, tu sebab boleh beli barang2 murah sesangat di pajak gadai sebab pemilik tak dapat tebus.

          0
          0
        • hothotheat says:

          belinda..ka sini (Malaysia) pon sume bole jual….
          body pon bole jual…kui3…

          body krete…jgn sala tafsir…bahahahar

          0
          0
    • lynn says:

      korg sume ni bodo bin bodo……org dh war2kn ni bkan mlm…….korg ttp gk otak lmbu

      0
      0
    • semankeris says:

      kepada MANGSA2 TRAGIK AC MIZAL KOSTRIUM…. ANDA BERPELUANG MENJADI JUTAWAN!!!!….

      peluang terbuka utk anda…. hehe

      SYARIKAT AMWAY.. yg berpangkalan di US, p0n dah di saman RM240 JUTA…. dan bersetuju utk membayar kerugian yg ditanggung oleh ahli2nya…..

      kepada MANGSA2 TRAGIK AC K0STRIUM… anda bagaimana????

      KAH..KAH…KAH…KAH…KAH~

      0
      0
  2. anum says:

    erm..biar betik.. kalau telah berlaku penipuan cian pada mereka yg tertipu.. beringat sebelum masuk MLM.. sbab aku pn penah jkena tipu dengan MLm ni

    0
    0
    • Ahli MLM says:

      MLM ada yang betol dan ada yang salah.. so sendiri mau ingat

      0
      0
      • ann says:

        x tau la nk kata..smpi la ni sy masih mencari MLM yg btol2 ‘ikhlas’ dlm erti kata yg sbnr2 nyer..
        sedih andai kata BENAR ada org melayu yg berjaya tetapi semuanya itu berlaku kerana penipuan… apalah untung sgt yg d kejar tu berbanding dosa yg menunggu d akhirat?

        p-k2 dan renung2 kn…selamat beramal..

        0
        0
        • Shahiran says:

          Say yes la pada Khal Tamar Plus. Makanan herba yang memang doktor pun amik. Ada komen kat che det, direct macam iklan komen sana tapi che det approve gak komen iklan Khal Tamar Plus. Tak takut cakap sebab khal tamar plus memang menjadi. Tapi sorry to say la pada yang nak kaya cepat. Takkan berlaku you join lip lap you kaya. Khal Tamar Plus walaupun berkualiti tinggi, you yang nak berniaga kena menjual la khal tamar plus kami dan 6 produk lain. Konsep MLM dipakai pun sebab company nak jimatkan kos pengiklanan. Yela, ada ilmu pandai buat barang, tapi tak la expert macam peniaga lain bab-bab nak menjual, tapi sekarang dah 5 tahun terus berkembang sebab khal tamar plus takde auta ke nipu semua. Owner yang mengkaji buat produk ni lak? ustaz yang ada pelbagai ijazah perubatan Islam, ahli germany malaysia scientific ideas GMSI, kilang taraf GMP yang memang low profile, dua kali beli mercedes dua kali gak dia jual balik sebab nak elak rasa megah diri barangkali.

          0
          0
        • kev says:

          ada laa plak orang buat business tamar kat sini

          0
          0
    • bud says:

      kalau ada penipuan buat report polis la derr.. bodoh betul la bangsa melayu ni. beniaga betul2 malas, tau nak senang jer. bodoh!

      0
      0
  3. […] Panas, Gelang AC Mizal, Fakta Atau Auta? Submitted by selebriti on November 8, 2010 […]

    0
    0
  4. hantu says:

    USD25 = RM77++ la bongok jendol

    0
    0
    • betollll! says:

      convertion yg tepat!!

      anyway klau RM75++, pastu jual RM1000,
      untg dah RM900++ ni..
      gile kaya AC..
      hahaha

      0
      0
  5. appledia says:

    Saya sudah baca “ITEW”…panasssssh ar pasni!

    0
    0
  6. paichow says:

    gelang auta.pnipu beso.pe la nk jd..same2 mlayu pn ko nk tipu

    0
    0
  7. Aida bte Abdullah says:

    Salam….asalah Orang Melayu ni…tak de keja lain…ke…nampak…je Orang Melayu lain maju…mulalah..sakit hati..dengki hati..makan hati…berbulu hati…siap cari fakta lagi…nak kata benda yang AC buat..tu tipulah…autalah…rekaciptauatalah…macam..macam..lagi……yang masuk orang Melayu…ada menyusahkan Hangka?…mereka masuk bukan kena Paksa…tapi…setuju sendiri..sebab nak senang dan nak kaya….yang hang dok dengki…dok siap cari fakta…awat..? baik hang dok usaha cipta…business sendiri…jangan dok sakit hati…bila orang dah maju…pirah…inilah penyakit Orang Melayu….sampai kiamat pun tak leh nak settle.

    0
    0
    • Sep Kelate says:

      ambo sokong demo… ore lain jah hok deki ni..

      0
      0
    • gerry says:

      xde la directly menyusahkan aku sbb bukan aku yg kene pun.

      tapi boleh jadi (BOLEH JADI, bukan MESTI JADI) mak bapak ko yg dok kampung tu yg kena tipu dengan geng2 depa ni. ataupun mana2 org melayu yang kurang faham yg jadik mangsa.

      yg mmg masuk wpon tau business plan / produk depa ni mcm hampeh, itu mampoih pi kat depa la. tapi yg mmg bulat2 kena tipu sbb pecaya ini gelang mujarab amat, puak2 tu yg kita kesian sgt tu…

      0
      0
      • Kasih says:

        Aida : kt atas tu xder pun yg komen tlis drg sakit ati atau nk jatuhkan melayu yg maju… tp mslhnya kalo nk wt bisnez biar lah jujur jgn tipu org tetambah org melayu yg bersaing tuk maju bkn tuk menjatuhkan sesama sndr…

        mana nk dtg nya berkat kalo duit tu hasil tipu org ramai?? dan bkn sumer MLM yg tipu org ada gak yg btl….

        well, bgs pd yg snggp cari fakta supaya smua dpt baca dan lihat dgn jelas… xkan sbb cr fakta dan bgtau kt sini u dah rasa panas aida…

        tu kan sesuatu yg baik spy org lain xtrusan kena tipu lg…

        0
        0
    • chela says:

      ko tau tak dalam Islam kalau ambik untung lebih 100% dikira menganiaya? Apabila menganiaya, hukumnya HARAM. Kalau tak reti agama, balik belajar dulu, pastu datang sini hujah. Kesian kalau orang2 bodoh mcm lu bercakap, pakai sedap mulut bukan pakai hukum.

      0
      0
    • Kak Su says:

      Salam….setuju dgn pendapat Aida…tak ada paksaan…dan belum terbukti kesahihan…

      0
      0
    • akulahpompuanittew says:

      x de saper ygdengki Aida oiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!org marah sebab menipuuuuuuuuuuuuuu!!terbukti menipuuuuuuuuuuuu!!keluar testimonial menipuuuuuuuuuuuuuuuu!!Ac nak kaya ke, dia dpt Datuk ke…x de saper herannnnn!!tapi org marah sbb menipuuuu…!!kor bgtau kat Ac tu Aida, ni allah dah tunjuk sket2 apa yg bakal dia dpt nih sbb menganiaya anak2 dia dan x wife dia..bersedia lah lps nih..!!Allah tengah tunjuk nih!!

      0
      0
    • susue says:

      owh, ni bukan lah masalah sakitkan orng atau x.. masalahnye skrng, kite x nak orng masih senang-lenang kononnye diorng akan kaye, padehal ape sbnrnye yg bakal diorng dpt melainkan penat n kehabisan duit.. owh, x kan lah kite rse best je tgk orng2 d tipu dgn aktiviti2 ni sdgkan mereka ni saudara2 kita. saudara semuslim.. ntah la.. mmg manusia skrng akan nmpak duit segala2nya..kononnye duet yg bagi diorng ketenangan.. sdgkan duit tu tuntutan dunia semata2 yg x kan ade penghabisnye.. mmg akan kaye, tp sampai bile? dpt bwk ke kubur ke? ohw, x kan? x salah untuk kite menegur orng 2 lain untuk kembali ke pangkal jln n care yg kite nak bwk diorng kembali tu, mesti lah btul. masih blum terlambat untuk kite ceritakan yg hak… klu kite x sampaikan ape yg sudah jelas x btul, makanye, dosa penipuan tu pun kite yg tanggung.. ye dak? huhu.. actualy, bnyak lg penipuan oleh prng lain d luar sane.. pape pun, kite harapkan yg terbaik untuk semua orng.. ok? pade yg dah join, bnyak2 kan buat kajian pasal bnde ni,,, pade yg blum join, bersyukur lah,, terlepas satu dugaan dunia ni pde kite… insyaallah, yg benar tu ttp akan tertegak, yg silap x kan penah kekal.. :)

      0
      0
    • Anti jantan bacul says:

      Cik aida, bukannya kami dengki tp bisnes dia bnyk aniaya org melayu… Org siap amb loan, gadai brg kemas, pakai duit saving anak konon nak melabur dlm bisnis ni…nak pulangan cepat! Tapi baca lah komen2 yg dah tertipu…si Baghal ni siap tunjukkan kereta Bentley la, Porche la tapi org yg dh Invest x dpt apa…tak berkat ko Ac…Tunggulah pembalaaasann utk ko nanti!!!! X kena kat engkau, mungkin kena kat si Miss Gangsa beekilat ko…or maybe kena kat Damien Devil ko tu nanti….

      0
      0
      • jane says:

        mungkin si aida ni downline si ac kot…… ni bila dah terkantoi macam ni…org dah tak percaya tak mau beli…abis la bisnes dia….. tu yg PANAZZZZZZZ tu….

        0
        0
        • BumbleBee says:

          tak pun x kene ngan suku sakat dier lg smpai hilang riban2 sbb MLM or kene tipu dek org2 mcm ni…so dier pun pakat…TAK PA…TAK PA…biaq pi kat depa asalkan tak ganggu hidup aku~

          0
          0
        • BLaCK MaMBa says:

          hahaha … sape makan cili .. dia la kna buasir kn? wakakaaa…

          0
          0
    • salam…aku nk komen psal cik aida punya komen…jenis yg macam cik aida ni…sama gak yg jenis yg cakap cam ni.” KUBUR MASING2..SUKA ATI AKU LA NK BUAT APA..AKU TAK KACAU ORG “..kesian pada yg spesis yg ni……xkan la hal2 penipuan cam ni nk tngok je..?…
      Rasulullah Bersabda”Barangsiapa yang tidak mahu ambil tahu @ prihatin akan urusan umat Islam maka ia tidak termasuk golongan mereka. (Hadis Riwayat Abu Daud)”

      0
      0
    • bud says:

      aku rasa yang setuju dgn AC ni adalah orang2 AC sendiri. takda maknyanya orang yang hati terang dan berilmu nak menyokong benda bodoh ni. hello kak, there’s no point of jealousy here. aku lagi suka ada. bangga. mcm tan sri syed mokhtar albukhary. kau ni dok menipu orang bukan2 kau hingat kau akan bertahan lama? aihh.. so nonsense and stupid. i think u better go to school and learn about this whole system of mlm before deciding to support or join one.

      0
      0
      • Bom aTOM says:

        Tahniah, Aida…anda adalah seorang Melayu yang cekal hati.
        Cekal hati sbb tak kisah ramai Melayu yg lurus bendul keluarkan duit beribu2 untuk mengkayakan Melayu lain dgn cara yg sangat LICIK.

        Cth: ada seorg balaci AC yg nak dpt balik duit pelaburan, pegi kat makcik2/pakcik2, cerita psl klu msk ACK bukan shj blh tambah duit simpanan nak pegi haji, tapi boleh bwk anak2 lagi..Org2 tua ni pun walaupun tak cukup cuma RM2k kos haji , labur kat ACK. Bila tanya psl pulangan…ACK akan jwb mcm kata AC kat FB tu..sbb makcik takde org bwh dia…
        Kesian, untung berlipat ganda tak dapat…duit simpanan nak pergi haji pun hangus…

        Tapi…Aida tak kisah….sebab mereka dan keluarga mereka yg tak dpt pergi haji tu bknnya Saudara dia. Lagi pulak mereka tak kena paksa join ACK, cuma kena ‘ayat power’ jer…

        Pastu, bila ada kebenaran yg dibongkar..spt biasa..mesti kata dengki.

        0
        0
    • man kelabu says:

      nak beniaga pon jangan sampai menanaiya bangsa sendiri minah….

      0
      0
  8. Sep Kelate says:

    Kalo btol gelang tu auta rasa dah lama lingkup Si Ac ni.. tapi tengok skang macam makin kencang je.. Kalo btol dah auta rasa tak kemana Si AC ni.. tapi skang tengok dapat Dato lagi.. rasa2 beutifulnara ni yang auta kot..

    0
    0
  9. Gegeh says:

    Benda2 MLM nih normalla.. mcm abg ipar aku dlu der buat gak.. eli pen rm1.50 jual rm30.. dari keuntungan tu ler leh roll modal untuk bgi bonus kt org2 lain.. actually brg tu xder per pun.. cuma hrga yg mahal tu digunakan utk roll modal lain jer.. mcm korg masok “kutu” ler.. xdpt pape btoi tak? cuma tunggu bila turn korg utk dpt duit.. yg nih kira okla sbb dpt gk brg2 tur..

    p/s Bisnes abg ipar aku pn lingkop coz bnyk sgt yg hati busok mcm BN nih

    0
    0
    • HodohNara says:

      hahahahah BN memang macam tu… menjawap le kat akhirat nanti….

      0
      0
      • mahader says:

        alahai,org nak dedahkan kebenaran pon korang xleh trime.duk bela artis awat?meleis oh meleis.

        0
        0
        • lol says:

          pelik gak ada org mlayu yg bodoh sombong bile nak ditolong..
          bn cume bg soalan camtu..then its open to discussion..
          apsal ada yg emo smcm bile topik camni ni dibangkitkan?

          0
          0
    • keri says:

      aduyai…klau dh bli rm1.50 tp jual blk rm 20…tue dh kira riba tue…..makan duit haram…stiap dading tumbuh dr sumber yg haram,maka neraka lah tempatnyer….

      0
      0
    • real says:

      ko tuduh org len busuk ati, tp bila org berniaga dgn cara x berkat ko terima plak.. kalau dh jual sebatang pen yg xde apa2 keistimewaan smpai rm30 (modal rm1.50, jual rm30..?? wtf..??), sah2 lingkup bisnes abg ipar ko.

      nasib baik dia lingkup kt dunia.. kalau lingkup kt ‘sana’ esok cmne la agaknya..

      0
      0
    • bud says:

      bukan busuk hati la u stupid dumbass! and u know what no one would be so “busuk hati” to collude one’s business unless the nature of the business itself is so shitty and bullshit. i honestly cant tolerate with this whole pile of shit

      0
      0
    • pelah... says:

      pelah…cubalah tanya ustaz ko..boleh ke kita berniaga ambil keuntungan sampai melebihi 100%? means kalau beli rm1.50, maksimum dia boleh jual pen tu dgn harga rm3.00 jer..lebih dr tu dah kira riba…

      pelah..janganlah ckp mcm org takde agama..lainla org agama lain..diorang mana nak pikir halal ker haram…islam itu indah..takde kejayaan tanpa usaha…islam suruh berusaha utk berjaya..bkn mcm abg ipar ko jual pen rm1.50 spai rm30.. kesian ko dgn abg ipar ko..

      0
      0
  10. feyus says:

    Busness gempak AC nih. Tahniah dengan kejayaannya ini tapi nasib keluarga&bekas keluarga perlu dibela dan tidak boleh diabaikan. Nafkah jangan dilupa. :)
    10 model mewah mouse/tetikus

    0
    0
  11. Rhue says:

    Harga MLM mmg cm tu… dengar cite company kena byr bonus etc. pd ahli2. So depa kna mark up harga. Trading atau kedai biasa leh la harga naik sikit je dari harga asal. Cuma 1 je… harap2 apa yg dijual betul2 berkesan. 1 lg leh ke org laki pakai gelang tu w/pun tuk tujuan perubatan… Apa2 pn tabik jgk kat dia sbb berjaya. Kita plk lau rasa takut jgn masuk… Cari je punca rezeki halal yang lain… Jgn jatuhkan bisnes org. Lau dia punya MLM auta rasa2nya dh lama dia kena dek pihak berkuasa. So.. conclusion: rasa2nya program dia ok kut cuma gelang tu je aku x brapa nk yakin.

    0
    0
    • chela says:

      bukan nak jatuhkan. Tapi kalau bercakap cari rezeki halal, bila makan untung berlipat ganda, tu dah dikira riba, bila riba hukumnya haram, jadi hang balik refer mana2 ustaz dulu baru mai cakap kat sini.

      0
      0
      • Gegeh says:

        Ko nih tak pahamler konsep riba’, Dah habis blajor fiqh muamalat lom??kalo tak tau per ituew riba’ xyah menyalak wokey..syuuuuhhh dok snyap2

        0
        0
        • Kak Su says:

          Ye ke untung berlipat ganda jadi riba? Setahu saya riba ni berkaitan bunga berganda yang dikenakan ke atas sesuatu jualan..yg diharamkan oleh Islam…

          Atau kalau harga berhutang lebih tingga drp harga bayar tunai…sila betulkan kalau saya silap…

          0
          0
        • buek says:

          boleh tak kalau eja itu macam biasa je?

          0
          0
        • just wondering says:

          alahai kak sue…ilmu blum ckup,x payah tgakkan benang yang basah.cuba tanya yg lebih arif.xpun google je.skang ni ustaz2 dah byk ade website..=)

          0
          0
        • Rhue says:

          masyaAllah… kalau nak mengajar orang pun beradab sopan sikit. Kalau cara cam tu kamu mengajar orang. Kamu pun serupa dengan orang yang tak beriman. Cuba tengok cara aku tulis. Pahamkan. Betul ke riba cara macam tu. Cuba tanya Ustaz di sekeliling kamu. Aku x menyebelahi dia tapi kalau ikut pengiraan memang MLM macam tu dan x de fatwa oleh alim ulama mengatakan pengiraan bisnes dia tu salah. Yang salah produknya mungkin auta dan perjalanan bisnesnya mungkin berbaur penipuan. Dia tak paksa. Kita jangan buntukan fikiran. Rasa terlalu mahal dan x munasabah jgn join. Ini kamu gunakan ayat memaki hamun apa rasa mak kamu yang melahirkan kamu apabila dia tahu anaknya mengajar orang cara begitu. Kamu pandai selok belok agama kan? Boleh cakap cara begitu dalam Islam. Memaki hamun. Berastaghfarlah…

          0
          0
        • klusener says:

          Di Malaysia, memang betul tiada fatwa cakap pasal MLM itu haram. Rasanya dikatakan MLM itu harus tapi ada syarat syaratnya yang ketat.
          Di Saudi, mufti besar kota Mekah rasanya keluar kenyataan MLM itu haram.
          Saya tidak mahu masuk campur kenapa haram di Saudi tapi harus di Malaysia.
          Apa yang saya ingin cakapkan, macam kes MLM Permata Hijrah yang telah dharamkan oleh pihak berkuasa Malaysia, bukankah pihak dibelakangnya ada latarbelakang agama yang bergelar ustadz?
          Kalau macam itu, mungkin ramai lagi ustadz-ustadz di malaysia masuk MLM sebab bisness. Jadi, macam mana nak haram di Malaysia??

          0
          0
  12. suffer8zine says:

    aku dah komen panjang kat blog bro tu, mmg bende ni scam, taubat la kau ac

    Terkini : Pemandu Bas Dirotan

    0
    0
  13. cassandra says:

    kompius sungguh la isu ni…sampai tak tau nak percaya mana betOl, mana tak betOl….

    0
    0
  14. wateva says:

    x abes2 pic nie..hahaha..AC give me 5 yawww… ;p

    0
    0
  15. OHBULAN! says:

    Selalunya yang komen sokong ac ni sebab dia pun jual gelang tu. tapi lantak pi lah.

    janji, kita as media bongkar rahsia supaya orang lain (selain bebal-bebal ac) tak ditipu lagi.

    bukti terpampang depan mata, takkan nak sorok.

    jangan tegakkan benang yang basah.

    siapa yang teringin beli, tengok dulu produk, jangan percaya bulat2. nothing is perfect in this world.

    0
    0
  16. mia says:

    i takda juai gelang dia, tapi dia kaya tak ada susahkan i. nak ckp MLM tak elok, gosip artis pun tak elok jugak. tak gitu. kekeke

    0
    0
    • Kak Su says:

      Ha..ha..setuju sesangat…

      0
      0
      • kentang putar says:

        tah hape2 punye kelas la otak korang ni

        0
        0
        • me says:

          memang le takde kaitan dengan ko secara direct. tapi kalau makin ramai yang join benda bangang ni, makin menjunam la ekonomi melayu muslim. kalau tak tahu pasal ekonomi ko tak payah bising2 kat sini. selfish!

          0
          0
    • gelang gang says:

      oo.. tk susahkn ko.. abih tu, nk tunggu kena susah ke baru nk banteras penipuan..? kalo camtuh, biar je perompak nk merompak, pasal dia tk rompak ko.. biar je la perogol tros merogol, pasal dia blom rogol ko.. gitu ke makcik mia.. senangnya idup..

      0
      0
  17. apitz says:

    lepak fb ac jap tadi jumpa ayat ni.’ nak jadi mcm ac masuk ack modal 1k tanpa jual barang tunggu dpt cek bones loan disediakan’. ah! ker dah tau dah. ingat snang ka nak tungu dpt bones tu. mmg la tak perlu jual barang tapi kna cari 2 org beli gelang tu atomatik duduk bawah kita. lepas tu yg 2 org tu cari lagi 2 org beli gelang tu. lepas tu 4 orng tu cari lagi 2 2 2 2 org dan lagi dan lagi. bantuan loan modal disedia kan ingat senang ka nak dapat bones tu. bli gelang 1k lepas tu tiap2 bulan dapat cek 6 7 ratus free ja logik ka. aku paham sangat mlm ni. aku x salahkan ac sbb dia mmg pandai guna artis untuk busines. abg ac kaya tu rezeki dia. cuma aku kesian makcik2 yg pasang impian tinggi tu x pasal2 kna byr loan bulan2. kalau makcik2 tu berjaya Alhamdulillah tapi kalu tak tangung utang la makcik oi. kalau aku ada 1k aku bli emas kat wife aku sesak bleh gak gadai.

    0
    0
    • Anti jantan bacul says:

      Dalam dunia ni mana Ada duit yg dtg bergolek? Tak payah buat apa2 nanti tiap2 bulan cek bonus masuk…

      Kalau mcm tu punya senang…Tan Sri Sapura, Tan Sri Vincent Tan, anak2 Tan Sri Naza x payah susah2 penning kepala untuk kaya…melabur je dlm Syktyvkar ACKlentong….tiap2 bulan cek juta2 masuk..

      Memang KLENTONG la si AC bingai ni…

      Semarang ni aku kesian dia pisasar kat makcik2 Felda & org kg yg tk tau tipu muslihat si AC ni…org bandar ramai yg baca blog so tau la tactic si pemutar alam ni….

      0
      0
    • BLaCK MaMBa says:

      yg klakar .. ‘x pyh cari org’ …. dh tu .. nk cari monyet ke? ac d mna? d zoooooooooo!!!!

      0
      0
    • sarah says:

      aku setuju , dari beli gelang ac yang ntah pape nih , baik aku beli emas buat gelang ke cincin , nt boleh gadai .

      0
      0
  18. apitz says:

    ac tak salah sbb dia cuma create busines system. BN pun tak salah sbb dia cuma kongsi info kang x da gosip korang nak baca pulakkan. mlm x salah. harga gelang tu pun tak salah. cuma jaga lah org bwh2 tu ye. dlm mlm piramid tetap piramid walaupun bebentuk bulat, petak, matahari ataupun lonjong. org atas memuji org bawak mencaci tu la mlm kat msia.

    0
    0
  19. ser says:

    Skim MLM = Skim Tipu Orang

    0
    0
  20. Rosyam Nor says:

    tiada ape yang dapat menjana keuntungan berganda dengan jalan mudah. ‘sepandai-pandai tupai melompat, nanti akan jatuh ke tanah jua’.

    ada 2 pihak yang terlibat dalam hal ni boleh di sabitkan dengan isu berhubung perniagaan AC Konsortium ni.

    1. AC Mizal sendiri yang memang menipu, atau;

    2. orang2 di bawah perniagaan AC nih yang gagal memperoleh ape2 / mendapat kepentingan dari perniagaan ni, maka individu terbabit membongkar segala2 di sebalik tabir perniagaan nih.

    0
    0
  21. awek cun says:

    AKU DH BACA BLOG NI..MEMANG SAUDARA AIDID NI KAJI BTL2 APA YG DIA TULIS TU MMG BTL LAH

    0
    0
  22. ahm says:

    aku dah baca dekat blog orang budak tu semalam melalui link eyriqazz.. dari sudut fizikil memang ada unsur penipuan.. kita tunggu apa kata AC Mizal di Melodi nanti..hahahaha

    0
    0
  23. jojo says:

    aku mmg xsuke kat AC ngok ni….n aku xpecaya sebarang MLM or gelang2 magic yang dpt menyembuhkan penyakit….kite patut mintak kat ALLAH….pekara yang baik2 patut disebarkan jgn sampai org melayu dianggap bodoh dan senang diperbodohkan oleh setan2 bertopeng manusia…

    0
    0
  24. Reena says:

    Kalau rega dah berkali ganda daripada rega sebenar, tak ke menipu namanya tu..melampau ok! Cam adik beradik riba’ la pulak. Harga melampau mahal tak hengat dunia. Kussssssssssss semangat!!!!

    0
    0
  25. Y says:

    smpai sudah aku xmo pecaya mlm nie,dh terkena sekali sudahla,xpela biala aku kerja2 biasa nie,atleast aku akhir bulan dh terjamin dpt gaji,nk kaya kenala usaha,even org kata mlm pun salah 1 usaha,iye betul klu kena gaya,tp klu dok menaikkn harga brg berganda kalinya tue riba tue,xmo aku mkn duit haram,mewah kt dunia mmg seronok,tp nnt kt akhirat jenuh nk menjawab…aku suka tgk org melayu berjaya,tp harap kejayaan diorg tue melalui langkah yg betul la..br berkat,x gitu?

    0
    0
  26. EiNS says:

    Bodo gila meleis yg defend ac bingai, jangan menegakkan benang yang basah…

    0
    0
  27. akuorangbiasa says:

    hhahaah..memang dasar penipu..mana ada org bley kaya tk keja..AC MIZAL tur keja menipu..babturh leh kaya..

    0
    0
  28. Chikaro says:

    Wow, kos rm77 jual rm 1000. Wow untung banyakkkkkk tuu… Bkn dalam islam kena ambik untung 10% je ke?

    0
    0
    • klu ikut mazhab shafie, untung bersih jgn lebih dari separuh. maknanya lepas tolak seme2 cost termsk harga brg, kos perhantaran, tax if any, gst if any, admin or hidden cost bla2… margin tu lebih dr separuh xpe sbb nk topup cost2 lain, yg penting untung bersih tu jgn lebih dr separuh..

      0
      0
  29. lady's bonasera says:

    ermm…klu btol traniaya r bangsa melayu..sedih tgk owg lain yg dpt untung diatas kealpaan owg yg nak mjadi kaya ngan sekelip mata….hope yg trbaik pas dgr pjelasan ac..

    0
    0
  30. anum says:

    Serik dgn mlm nie…banyak penipuan sebenarnya.. yang atas semakin kaya, yang bawah terkapai-kapai cr org…

    0
    0
  31. abdul wahib says:

    Jurucakap ACK seme artis2 mee segera…lawak2

    0
    0
  32. Kak Su says:

    Salam…Hanya teguran positif: Kita bebas mengeluarkan pendapat tapi sebaik2nya janganlah keluarkan atau biasakan diri dgn perkataan BODOH atau bahasa kesat…

    Bahasa Jiwa Bangsa!!

    0
    0
    • ummisarah says:

      betul tu kak sue..sakit mata la tengok profanities @ carutan2 yang bersepah bila komen..agak2 la bro n sis..nak sampaikan mesej x yah guna bahasa kesat la k..

      0
      0
      • Fitriz says:

        Aku benci betul la ada orang bising2 jaga bahasa jaga bahasa Ni.memang hak korang
        untuk bising2 hal tu tapi bagi aku BULLSHIT je.

        Buat pengetahuan Kak Su sesetengah orang Melayu atau Meleis ni tak boleh kena bahasa yang sopan santun.Lagi naik lemak ada la diaorang.Jadi kena la guna bahasa kesat supaya senang masuk kepala diaorang yang keras tu dan kasi lemak tu turun.

        Sebagai contoh orang yang mendedahkan penipuan ni dituduh kononya buat fitnah,dengki dan nak menjatuhkan orang Melayu yang tersohor sepanjang zaman.Bila diterang baik2 itu bukan sebabnya lagi dioarang tak nak tarik balik semua tuduhan tu.Itu memang wajib kena maki la

        0
        0
  33. palsiko says:

    sian kt meleis..nuff said..

    0
    0
  34. bomoh hujan says:

    ACK scam….lagi mau pertikai????? produk dan sistem…termasuk ,testimoni pun sama…ada ke kata testimoni mat saleh tu yang copy dye nyer..padahal website mat saleh tu dah 10 tahun!!! ACK baru 2tahun….!!! pikir2 la sahabat..bukan nak mengondem AC Mizal…tapi…FAKTA..dan kalu korang aju kan komen cepu emas dalam page FB AC Mizal…kompom akan di delete dan diblok…x caya cuba la tanya kat AC pasal blog bro aidid.. ^_^
    satu lagi.. ada yang dah setahun join tapi xdapat id dan pasword…ape cite…ac jugak senang2 nek bentley..dia kisah ape….janji masyukkkkkkkkkkkkkkkkk

    0
    0
  35. casillas says:

    weh… kitab mane yg cakap beli rm1.50 jual rm20 tu riba???? ko belajar ke x pasal riba ni.. klo tataw, jangan cakap…. riba xde kene mengene dgn beli rm1 jual rm1000000000 pon… untung 500% pon xde kire riba….ko pegi la bukak kitab islamic business…bace balik riba al-fadl, al-nasiah, jahiliyyah, n qardh…

    just tamak n kejam jela sbb ainaya org dgn letak kos mahal2…..tp depends on pembeli la gak… sape soh dy nak beli bende mahal2….wallahualam~

    0
    0
    • dun says:

      jgn keje nak betah je bro…explain la sket riba tu pebende…takat keje nak bangkang je tapi takde hujah…tak pro la camtu…story sket dengan jelas riba tu pebenda…huraikan sekali…

      0
      0
      • BumbleBee says:

        ntahnyer…setakat suruh bukak itu ini…wat ape. Kalo diorg tu dh pandai bukak sndiri..tentu dh tau tanpa perlu disuruh… Jd kalo ko sbg org yg penah bukak ‘kitab2’ tu…inform sini…

        p/s: kritik then bg reason yg solid la..

        0
        0
  36. seri ayu says:

    ORANG LELAKI PAKAI GELANG PUN DAH TERANG2 HARAM WEHHH……

    0
    0
  37. Annedesilva says:

    tak sabar nk tgok reaksi AC jawab smua ni..
    apepon abg aidid did a good job ;)
    kita tguuu….

    0
    0
    • BumbleBee says:

      AC ego…adelaa nnt di jawabnyerr tuh

      0
      0
      • RiRi says:

        hihihi..gasak la AC..hihi

        0
        0
        • lol says:

          AC mane penah nak ngaku slh..dulu tinggalkan bini sbb pompuan gedik pun sbb ex wife dia tak bagos..dia x byr nafkah sampai nak kene penjara pun slh ex wife dia gak konon fitnah dia..
          jgn dia kate testimoni tu ex wife dia yg ciplak sudah la..

          tnggu jer lar komen dia..tp aku rase dia ttp kate dia btol..

          0
          0
  38. kak wok says:

    Mmg patutpn bekas bini ac wat tuntutan nafkah anak beribu2..dah sah kaya bbenor ac ni mkn duit org

    0
    0
  39. pala otak ko says:

    tula dia org melayu smua nk kaya cepat bengapppp agama tolak tepi halal haram dah xpeduli artis dituhankan apa kejadahnyaaa

    0
    0
  40. ACK : ac & kutu2nya
    cekik darah tul r….

    0
    0
  41. haz says:

    kredit to bro aidid yang berani menyelongkar penipuan nih

    0
    0
  42. cabai says:

    aku dh tgk web hottime tu…dh tu ada plak hrga dr usd 6.00-usd 21.00..woww..untung besorrrr…main origin gelang tu from china kat guandong..hurmmm..leh caya ke tu gelang..

    0
    0
  43. kikilala says:

    wait and see je la…

    0
    0
  44. emino says:

    Aku cukup menyampah dengan komen berkait bangsa. Dengan orang melayu pun nak tipulah, itulah, inilah… Kenape? Kalau bukan melayu halal pulak ke kita nak tipu? Kalau tipu bukan melayu tak salah ke? Dapat pahala ke?

    Penipu memang dasar penipu. Bangsa apa yang menipu dan tertipu bukan satu isu. Ini tak, mesti nak kait dengan bangsa dulu.

    0
    0
  45. bomoh hujan says:

    maka terkantoi sudah siapakah Jagamulut Kurangajar….dimana AC Mizal????? nak tau jawapan nya..log in facebook then gi la kat Say No To MLM ada pembongkaran pasal ACK…yang memang mencuit urat punggung…..gerenti terbaik dari ladang!!!!!

    0
    0
  46. ladylea81 says:

    Kenapalah org melayu ni masih nak memihak pada si so-called Dato’ AC (konon nya dia dapat bulan Disember, kita tunggu ramai2) with plain denial yang pendedahan ni bersifat dengki, fitnah, busuk hati dan cemburu semua? kenapa tak boleh terima hakikat artis pujaan anda sudah menipu pelbagai lapis masyarakat melayu dengan kaedah sistem perniagaan haram ni? kenapa tak tunggu bakal Dato ni jawab? kenapa dia asik delete komen2 kat fesbuk dia yg mempertikaikan? nape dia tak berani nak jawab? kenapa dia menipu? kenapa dia jual berganda2 mahal? kenapa dia abaikan anak2 isteri pertama dia dulu? kenapa hidung amelia dah sebijik maikel jeksen? kenapa dia tak suruh amelia buat hidung cantik sket? kenapa? ha ? kenapa?

    0
    0
    • orang says:

      hahaha

      0
      0
    • jane says:

      ya kenapa? kenapa?kenapa?????????????hehehe

      0
      0
    • bomoh hujan says:

      kenapa??? aku pun x tau wakakaakakakaka

      0
      0
      • ladylea81 says:

        ampun la tertanya bende personal (sorry amelia, i takde niat nak usik idung u, kalau ori mmg camtuh macam i ni mempertikaikan ciptaan tuhan plak).. sebenarnya geram ngan AC ni.. kadang2 bila teringat macamana dia susah dulu rase kesian jer.. tp bila dah senang (dgn care menipu org) tibe2 rase terbakar.. anyway mmg hak dia la nak menipu sebab banyak lg org kat luar sane yg suke bende tipu2 nih.. layan kan jer la.. kita yg pandai2 ni jangan beli je gelang penTIPU dia tu…. makan bende berkhasiat, jogging ptg2 komfem panjang umur n sihat walafiat.. cume kalau dah tuhan nak tarik nyawa tuh mmg kita berserah lah.. anytime boleh mati.. ohooo melalut kalah ustazah.. same2 la kita renungkan.. apa yg Dato’ AC (uwekkkk) ni buat kita harap Allah memberi balasan setimpal.. balasan Allah ni bila2 jer.. kalau dapat cash terus dimuka bumi ni mmg lah tiada maap..cepat2lah bertaubat.. Astaghfirullahalazim..

        0
        0
  47. ladylea81 says:

    well we just have to accept that there are many ignorant malays out there that coudln’t be borthered at all…this is why malays are considered as MALAS, TAK AMBIL PEDULI, BODOH, MANJA etc.. its proven when many are easily tricked by their made to believe energy bracelets by simply using tungsten materials and producing energy to help our body.. help our body??? this is what we call PLACEBO.. (simulated medical intervention that can produce a (perceived or actual) improvement- got this from WIKI peeps)… i am no genius but these are pure facts that we can gain by Mr. GOOGLE.. come on stadi lah sket ..

    0
    0
  48. lalala says:

    hanya Allah yg boleh sembuh kan segala penyakit..
    memang kita disuruh ikhtiar..
    tapi apa yg dpt dilihat mlalui pnjualan gelang nih,
    kita ni seakan-akan disogok dgn semua cerita kehebatan gelang nih..
    tmbahan pula, x elok laki pkai gelang atau rntai..
    xkira la emas atau x..krana ia adalah hiasan wanita..
    apa2 pon..ni hanyalah pandangan saya..
    apa yg salah tlg betul kan..kongsi ilmu sama2..
    wassalam.

    0
    0
  49. parjo says:

    org2 yg sokong si AC ni jgn jd bodoh la.ni bkn soal nk jatuhkn org mlayu.ape pnye otak yg korg pakai ni?bende da mmg x btol lg mau sokong.nk tggu kne kat batang idung korg sndr baru nk caye?adehh..ape pnye sebal la.da la pakai gelang utk org laki tu haram.wat bisnes tipu org plak.elok le tu..

    0
    0
    • dR HOUSe says:

      setuju. ntah hape2 bila dikaitkan isu dengki bila mendedahkan sesuatu penipuan yg seharusnya didedahkan. kita bukan apa,xnk tgk melayu2 lain tertipu dgn cara biznez yg pentingkn diri sndiri cm ni…bkn isu dengki. so aku mmg amat xstuju dgn pndpt spt aida tu,very pessimistic.

      isu halal haram tu satu bab,tp unsur penipuan tu yg kita xsuka tu..dh la gelang tu bodoh je,byk rely on mere testimony rather than scientific proof. klau melayu ni btol2 kuat dengki,nape xdgr isu2 gini kt tan sri mukhtar al-bukhary??? sbb kita tau orgnya mcmna..jujur & xde mengena melayu2 lain. so think about it!

      0
      0
  50. abg rambut segak says:

    apela korang ni…kalo x suka jgn beli, lihat @ pakai ok. aku pun x beli….
    aku masih percaya kepada prinsip asas untuk cerdas,cergas dan sehat. Rajin bersenam, mkn berpada pada, tido awal & jgn miss solat subuh =b

    0
    0
  51. Bart says:

    diorg yg masuk mlm ni ada bayar zakat ke?

    0
    0
  52. farid kamil says:

    malaun nye ac mizal…orang melayu pun nak tipu..orang2 kita pun bangang bin tolol…ade ke gelang tu bleh wat ko sehat..ape bodo nye pemikiran…shitttttt scammmerrr!!!!!!!!!!

    0
    0
  53. chix says:

    emmm….MLM ni mmg x bleh percaya la…byk mengarut jek….yg gelang tu plak, lg la x bleh percaya….macam jojo kate kat atas, betul…..mintak kat Allah, jauhkan segala penyakit, kita sendiri yg jaga kesihatan kite….kalau pakai gelang magnet sampai siku pun, kalau x jaga kesihatan diri, x berdoa kat Allah mintak sihat selalu, penyakit dtg gak….kalau Allah nak bg skt, skt jugak….

    0
    0
  54. salam…aku nk komen psal cik aida punya komen…jenis yg macam cik aida ni…sama gak yg jenis yg cakap cam ni.” KUBUR MASING2..SUKA ATI AKU LA NK BUAT APA..AKU TAK KACAU ORG “..kesian pada yg spesis yg ni……

    0
    0
  55. zai says:

    salam…nak cerita pasal kwn sy masuk MLM hai-o, buat loan 25 ribu nak beli baju kuruskan bdn….upline janji nak tolong jual…bila dah dpt hampeh….
    sampai sekrg ada baju tu dlm almari …tak terjual…gaji pulak dah kena potong bayar loan…

    0
    0
    • lalalulu says:

      hai-o tu yg set Beautiful tu ke?
      Member I buat 2 loan, each RM10K
      Jual set tu RM2K satu, loan RM20K dapat 10 set.
      Dah 2 tahun, baru jual 2 set..
      masa nak amik loan, upline tolong settlekan application.
      Bila x gerak barang, sampai sudah kena byr loan every month RM500..

      tipah tertipu bang nara..

      0
      0
    • pizza says:

      Aku pun penah org approach dgn menda haio ni. Bila sampai tang kena buat loan 20K, aku surrender. 20K beb, baik aku bukak kedai runcit or restoran, dah tentu modal dan untung masuk skali. Member aku sampai berenti keja, hard balls betul.

      0
      0
  56. Ros says:

    Salam semua..disini ada bbrp pndapat ingin sy kemukakan mengenai harga jualan gelang ac nie. Adalah tidak wajar jika nilai rm100 brtukar kpd rm1000 & ianya 1 tindakan yg mementingkn diri lebih2 lg yg mlakukannya adalah umat islam. Bukankah kita ada persatuan pengguna & lebih baik perkara ini di bawa ketengah untuk mengawasi harga jualan yang melampau. Allah melihat segala yg kita lakukan & adakah mereka ini tidak pcaya pd kewujudan Allah swt & terlalu sedih untuk mengatakan org islam memeras duit sesama islam. Kasihan pd mereka yg susah mendapatkan rezeki & mengapa tidak kita ambil contoh dr org asing(bkn islam) yg hanya menjual gelang tersebut pada kadar yg berpatutan. Berniagalah dengan bijaksana & menitik beratkan masalah org lain tapi bukannya dgn membuat org merana & kesal apabila mendapati harga asal jauh lebih rendah. Sy harap ac mizal peka akan hal ini & sy sarankan anda menderma separuh dr hasil keuntungan yg anda perolehi kepada rumah kebajikan anak2 yatim & menukar harga jualan pd nilai yg sepatutnya. Mmglah setiap manusia dilahirkan tidak sama mahupun sempurna tetapi yg pasti setiap manusia itu dilahirkan dengan akal & fikiran oleh itu berubahlah dan bykkan mbuat amal baik sebelum terlambat..yg hidup pasti akan mati, nilai harta x memberi apa2 makna melainkan amalan utk bekalan di akhirat nnti.

    0
    0
  57. phreak-id says:

    Cuba korang bayangkan secara logiknya, berapa kos yang diperlukan untuk buat research gelang magnetik ni? dan bila dah beratus ratus ribu (maybe juta-juta) habis, kos untuk setiap gelang = USD25 je? tepuk dahilah saintis yang buat research tu. berapa ratus ribu la diaorang kena jual utk cover modal?

    So, ac ada saintis sendiri ke yang pantau pembuatan gelang tu? ke setakat tempah pastu kelentong je pasal effect dia?

    Kalau korang nk kata dari segi testimonial, testimonial tu research ke? validity? kalau 10,000 orang buat testimonial, 100 orang kata berkesan. Maka dia highlight kan kat 100orang tu. BUnyi macam banyak, tapi yang 9900 orang yang fail tu apa cerita?

    fikir fikir kan lah..

    0
    0
    • anti_tipu says:

      sekadar info: tu la beza testimonial n clinical research..

      Clinical Research: produk diuji pada subjek(manusia) yang tertentu bilangannya dgn masa yg tepat dan dipantau keberkesanannya oleh penguji produk yang terdiri dari pakar yang berkaitan.

      Testimonial: kenyataan sukarela yg diberi oleh pengguna atau sedara mara penjual.. ;) x perlu di nyatakan kesahihan, tapi terpulang pada pelanggan nk percaya ke tak.

      0
      0
  58. Puyu says:

    Ak sbagai org melayu bangga ngan AC ni sbenarnyer..bangga ngan kejayaan dier..tp rasa sedih plak bila baca benda ni..

    Untuk gelang magnetic ni pulak, ak sendri penah terbaca mmg benda ni sbenarnya xde function..

    untuk yg kata nmpak bisnus AC nmpak maju..mmg la..itu yg kita nmpak org2 atas..terutama org2 terkenal, rakan2 artis..yg org bawah2 ni..dh bulan2..ade yg taun2 x dpt pulangan lg..so kalo ckap nk tlg Melayu, naper ak rasa mcm lebih bnyak yg rugi dri yg untung..skang kalau diperhatikan AC dh mula buat sistem pinjaman ( yang makin hari semakin aktif dari penjualan gelangnya )..

    x salah bagi aku sbb dedahkan semua benda ni, maybe akan bg kesedaran bagi yg lain2..sebab bukti2 yg dikemukakan mmg betul dn x dpt disangkal..

    ak bukan ckp membabi buta jer..ak try buat reasearch sendri..baca blog aidid muaddib..bnyak lgi yg dier bgtau kita..ak pown check kt web2 yg dier research tu mmg semua wujud..

    x salah bisnus kalo benda tu betul..kepada yg menyokong tu..cuba pikir..bila dh terpampang bukti cmni, korang still nk join ker idak..tnya ikhlas dalam hati..

    wallahuallam..

    0
    0
  59. adorxars says:

    Ehmm..drp duk bangge ngn biz MLM cmni, bek kite contohi Rozita sendayu tinggi tu ke, arwah sosilawati tuh ke..tu baru betul2 kecerdikan & usaha yg betul utk maju & berjaya dlm biz…

    0
    0
  60. silentgirl says:

    alamak….kantoi la AC..pndai seyh kencing..untung riban2 silap2 juta.MLM ni sbnanya riba’..doing nothing but get extremely high profit..in islam sndri, to get sumthing u need an effort! without effort, so its considered duit anda adalah haram seumpama anda makan ba alif ba ya..minta maaf ye. tp itu adalah hukum Syariah. dan sesiapa sahaja yg terlibat dlm transaction ini juga mkn duit haram…ishk2..knape org islam sebok2 joint MLM ni..nk cpt kaya btol..kaya dgn cara salah di sisi agama xkan kmana…

    0
    0
  61. BumbleBee says:

    MLM = Memang Tipunyer Maa

    0
    0
  62. gelang2 ni semua memang xde fungsi..saiko je lebih..otak kite diberi input itu dan ini..tu yg kite rasa mcm ada sesuatu yg terjadi bila pakai..padahal xde ape2 pun..hahaha

    0
    0
  63. Joe says:

    Hahahahaha………..sales AC pasti dropped sebab artikel nu…yeah!!!

    0
    0
  64. aku serius says:

    MLM macam skrip Si Sudin n si Aziz dalam citer Allahyarham TS P.Ramlee “…..satu untuk engkau, duer untuk aku, tige untuk engkau, empat untuk aku….” dua2 sama menipu dan ditipu..

    0
    0
  65. Reena says:

    MLM…Memang Ler Menipu…Kalau tak tipu, cemana org nak caya..kena la goreng sket walaupun mungkin produk tersebut hanya 2% jer berkesan..cam ubat kuat & diet wat not. Kalo melantak tahap org bela hantu raya, takde exercise apa..jgn haraplah nak kurus. Ubat kuat katanya.. memanglah kuat..kuat sebab kandungan racun dia tinggi. It’s all in your mind!

    0
    0
  66. husin says:

    buat lagi dajal kt anak bini dulu. balasan sudah tiba. hukum karma bbang. lps ni bini baru pun lari, jual ler gelang plastik plak hahahahaha. tunggulah tersungkur kerana menipu. harta haram sekejap saja. dlm mahkahmah kata tk mampu bg nafkah anak kan. tunggulah sungguh2 tk mampu nanti.

    0
    0
  67. budi says:

    kesian kan…apa yg dibongkarkan ni bukan nk jatuh bangsa sendiri..tp bila penipuan tu (testimonial) dah jelas terbukti copypaste mcmn org tak bengang bila tertipu.

    0
    0
  68. lalalulu says:

    Konsep ‘kapitalism’ MATLAMAT MENGHALALKAN CARA’

    Matlamat=carik downline untuk melabur ribu raban
    Cara=menjanjikan nikmat dunia

    Pakai gelang boleh sembuhkan penyakit?
    Hukum Islam=percaya selain dari kuasa Allah apakah hukumnya?

    0
    0
  69. naza says:

    dengar2 cerita ada org kata website org putih tu yang ciplak AC punya testimoni. Tapi dari blog adib, dia dah siasat, laman website org putih tu dah 10 tahun meniaga. dan AC baru dua tahun..AC KEPALA PEMBELIT!!!benci!!!!!!!

    0
    0
  70. Mel says:

    Gelang camni berlambak kat plaza GM tu oiii…..beli 6 dapat harga borong. Cakap aje la nak design camna….ada berlian…takde berlian…melintang…menegak…berlambak! bawak aje ler duit.

    Baguih ler kalau ada orang buat kajian pasal gelang AC vs gelang chow kit.

    Bersedia lah AC oii……Allah sedang menguji.

    0
    0
  71. naza says:

    Kepada yang sudah di tipu AC, sila lah bertindak untuk kebenaran anda. Dekat america, website apa eh saya dah lupa hasil dari siasatan adib (beserta BUKTI bkn main cakap je), sudah disaman dan kena bayar ganti rugi dekat pembeli nya sbb menipu macam kes AC ni. Sama kesnya.Kasihan kepada yang tertipu dgn pemutar belit ni.

    0
    0
  72. Mmm..... says:

    Pada sapa2 yang leh belikan kat hottime tu x?aku nak beli 10 utas gelang tu.ada ke kedai dia kat malaysia?kalu nak kesana untuk beli baik2 harga dia RM77 leh jd beribu2 RM la gamaknya!dgn kos flight la,mkn la,tmpat tidor la dan mcm2 lg la.

    0
    0
  73. Joe says:

    Sekiranya tuan mempunyai maklumat berkenaan pengambilan deposit secara haram ataupun urusniaga wang asing secara haram, atau mangsa kepada aktiviti atau penipuan tersebut, hantarkan maklumat terperinci atau aduan beserta dokumen-dokumen sokongan ke BNM di alamat berikut:

    Unit Penyiasatan Khas
    Bank Negara Malaysia
    Jalan Dato’ Onn
    50480 Kuala Lumpur
    Fax: 03-26987467
    Tel.: 03-2691 5090 / 2698 4163 / 2691 0824 / 2692 6482 / 2694 2143

    Jom pakat buat aduan ramai2 kat BNM. Since company AC ni takder lesen AJL, bolehlah complaint kat BNM.

    0
    0
  74. YUN says:

    kesiannye kat sape2 yg dah beli gelang AC ni

    0
    0
  75. tapah team says:

    menda nie menjanjikan pulangan lumayan..tapi sampai sekarang apa benda pun tak nampak…memang menipu jer…ya allah,,,turun kan bala pada mereka,,,,

    0
    0
  76. tapah team says:

    langgor dek lori baru tau…bak balik ler duit kami…org2 dia jer yg duk dapat..kat sini dapat habuk,,,

    0
    0
  77. harun says:

    haram hukumnya orang laki2 memakai rantai atau gelang walau pun untuk tujuan perubatan…mereka yang boleh memakainya (lelaki) terdiri dari 4 gulungan:
    1..pesakit di hospital
    2. pesalah(gari)
    3. orang gila (pasung)
    4. jemaah haji kemekah
    pilih anda dalam gulungan mana

    0
    0
  78. applelady says:

    tgk muka n cara dia dah tau dah ada muka org kaki kelentung…+….mmg ada org berjaya in buss tp education level low tue semua coz of semangat n JUJUR nie kan plak AC yg tah per2 backgrnd in buss tup2 kaye raye jd DATO lak lbh layak bg kat org lain gelaran tue klu dah kaki tpu mcm nie!

    0
    0
  79. ikan06 says:

    die wt ponzi skim ke? mantap~

    0
    0
  80. ikan06 says:

    hmmm.. actually bnyk je barang branded yg actual cost of the product lesser than we think.. cuba korng tgk baju GAP, ralph lauren etc2.. gerenti ad yg made in indonesia, india, china, thailand, malaysia etc. pekerja kilang kt sini gaji dpt sikit je. jual baju2 ni kt overseas smpai 100usd etc2… huhu…

    but seriusly, ad bukti yg magnet blh sembuhkn penyakit ke? hahaha..

    0
    0
  81. jay says:

    GELANG “MAGNET” = GELANG “BESI BERANI” MENIPU SATU MALAYSIA. MALAYSIA BOLEH!

    0
    0
  82. dz says:

    aku x percaya gelang-gelang karut nih. syirik!

    0
    0
  83. BLaCK MaMBa says:

    ack… sudah..
    hai-o (haiyoooo!!) pun sudah ..
    uptrend????

    0
    0
  84. idamin says:

    kat dunia pun tuhan dh byr cash ..nk kaya cpt dgn tipu anak bangsa sndiri….buat malu jer…kaya cpt…lingkup pun cpt…dr dulu mmg x penah percaya MLM2 ni…semua kaki kencing!!

    0
    0
  85. gosipgurl_fea says:

    aku tak percayalah pada gelang2 ni semua. Allah jugak yang berkuasa akhirnya.!

    0
    0
    • BumbleBee says:

      for me..sumer tu mind set jer… org yg pakai gelang tu mind set dier bebetul2 ke arah positif, maka dier akan rasa perubahannyer laa…then kata laa gelang yg jd sebab..

      p/s: x paham aku org yg bleh beli gelang yg cecah 4angka…lebih baik guna duit tu beli vitamin ker lg elok~

      0
      0
    • pizza says:

      Yes, ALLAH penentu segalanya. Tapi, ALLAH juga memerintahkan kita supaya berusaha. Cumanya, usaha itu mestilah berpandukan pada ilmu dan panduan agama supaya tidak tersasar, menjejaskan akidah dan menjadi sia2. Sbb dangkal ilmu lah org kita mudah terpedaya dgn gelang hampeh ni, padahal Islam mengharamkan lelaki memakai gelang kecuali utk hal2 keuzuran dan darurat, cthnya penjenayah yg ditangkap polis.
      Fea, with the highest gratitude and thankfulness towards ALLAH, I welcome you to be part of Muhammad’s ummah. May you continue your perserverance in drilling knowledge to polish ur iman. Berusahalah utk kekalkan status kain putih awak. Awak sangat bertuah kerana terpilih.

      0
      0
  86. anjang merah hati says:

    1.gelang aku tak kisah aku tak beli pon…

    2.sistem bisnes mlm pun aku tak kisah aku pon join mlm ok jerk ( kene pandai pilih dan jgn bodoh sgt)

    3.babb menipu produk tu aku serah kat allah aku tak layak nak judge org

    4. tapi bab menipu testimonial..tu memang kompem semua org boleh nampak….

    maknanya menipu tetap menipu , menjual barang hasil penipuan testimonial ini adalah haram

    tak kisah lah 3 perkara diatas tadi dia tak salah..

    betul atau tidak gang ????

    0
    0
  87. lolyat gang says:

    gua support statement u Obe !!

    kami rakyat lolyat bersatu

    0
    0
  88. kaca mata says:

    ntah la labu jom join bisnes akulagi bagus

    0
    0
  89. LOL says:

    lol. inilah bisnes. kenapa nak bising? semua benda yang korang beli kat mana2 pun harga kos memang la lagi murah. kau boleh buat macam ac tu? cuba jual tgk.

    0
    0
    • naza says:

      sengal. takkan lah kau nak ambik untung sampai berdouble triple. kau ni org islam tak? ni bisnes kaki kencing. aku pun berbisnes juga. tapi aku tau nak ambik untung macammana. Then dengan testimoni nye yang macam hampeh menipu. Ni ke bisnes bagi kau? mmg lingkuplah bisnes ko kalu mcm tu. Entah2 ko ni kaum kerabat AC apa. peace no war

      0
      0
    • gelang gang says:

      mmg la niaga nk untung LOL.. tapi bkn dgn cekik darah org.. LOL..

      0
      0
  90. ladylea81 says:

    kenape? tak percaye?

    0
    0
  91. apam says:

    baik punya cilok… habis duit org kita byr mekap bini dia tuh..

    0
    0
  92. littlemia says:

    dlm paper ari ni AC gi wut report polis coz ada org fitnah bisness dia..jengjengjeng

    0
    0
  93. CISS says:

    HAHAHA..

    imam besar kat masjid seblah pusat islam johor pun masuk mlm. masuk hai-o.. masa kat sri malaysia wat talk dia jadik MC ag.. sipa mengaku ima besar.. aper kess?

    0
    0
  94. lynn says:

    APA2 PUN………HARAP ACK TRUS MAJU DGN PNGHINAAN ORG2 YG HINA NI………….ACK EMPAYAR YG PERTAMA D MALAYSIA YG BJAYA DAN KAYA RAYA………PADA YG DH DPAT BNUS 2……THNIAH………..PD YG BLOM….SBAR AKAN DAPAT….PD YG X MASUK 2 RUGI & DGKI KT ORG AJE…….

    0
    0
    • kentang putar says:

      lynn ahli mlm tegar …. u freak

      0
      0
    • joyoarmani says:

      hebat kor ni lynn, macam ni ler anak melayu, mesti tegas utk maju, tapi sebelum tu , aku nak tanya ni, kor ni berapa ribu dah melayang masuk dalam ACK beli gelang magnet tak berjadah ni… ohhhhhhhhhhhhhhh rupa nya kor ni lagi bodoh dari lembu… selamat membayar instalment bank dan selamat menunggu bonus yg tak muncul2.. inilah padahnya nak kaya tapi malas nak usaha.. sabar kan lynn, bagus bagus aku rasa org2 mcm kor ni baik pakai gelang magic tu kat hidung.. baru lah best wakakaka.. org tamak mmg ler selalu rugi.. good luck

      0
      0
      • gelang gang says:

        harap2 ac n yg sama waktu dgnnya segera brtobat.sblom Allah byr cash kat dunia nih. lbh2 lg dgn ko lynn. sian ko. tobat la lynn. sian ngan org yg korang naya. mkn ramai yg traniaya, mkn berat dosa korang kena pikul..

        0
        0
      • xxxxxx says:

        joyoarmani…tak baik umpamakan manusia dgn lembu…kalo betul AC tuh salah..tuhan tuh maha kaya….sampai keluarkan statement org lagi bodoh dari lembu…isytifar byk2…setiap kejahatan tuh akan dibalas..jika tak di dunia mungkin di akhirat….

        0
        0
  95. dycy says:

    Yang pergi beli apasal??? Sebelum beli dapatkan maklumat ler dulu…jgn main beli jer…
    Kalau nak beli Mitsubishi Lancer atau Proton Inspira kena la selidik dahulu… dari segi kualiti ataupun harga…
    Selepas tu barulah beli…

    Cam gelang pun sama juga… banding2kan produk…
    Rasa berbaloi beli la…

    0
    0
  96. bravo says:

    Adoi ai..melayu nak cepat kaya melayu juga yang kena tipu.

    0
    0
  97. joyoarmani says:

    biasanya lah kan org tamak jer yg terkena benda2 mcm ni. yg menganjur tamak, yg membeli pun dua kali lima. yg bestnya, bagi memastikan bonus dpt, org yg dah terkena akan backing ACK ni mati matian (walaupun mereka cukup sedar yg produk ni adala auta semata2) sebab mereka cukup tahu, kalau tak der ahli baru maka, tak der lah bonus seperti yg dijanjikan itu utk mereka. Camana dia boleh percaya pada org yg tak “mampu” nak bayar nafkah pada anak sendiri pun aku tak dapek lah nak memahamnya

    0
    0
  98. gelang gang says:

    memang.. 9 dari 10 rezeki berpunca dari bisnes.. tapi malangnya jgn pula dilupa.. cuma 1 dari 10 peniaga yg masuk syurga.. renung2kan dan slamat beramal..

    0
    0
  99. zarul666 says:

    apa le ac ni..dlu bpak dia sruh bljr jd lawyer,dia xnk..sibuk nk trkinja2 dgn bebudak 4u2c tu..last2 kje tipu duit org je…bangang!

    0
    0
  100. Lovelyneyna says:

    AC nie mmg rude la. Baca apa yg dia comment pun dah tau mmg berlagak. I ingat lagi last time I keje kat hotel, adalah one company nie buat event dekat convention centre hotel I keje tu invite dia as Master of Ceremony A.K.a MC. Dia smoking dekat lobby hotel yg terang2 dah tulis non-smoking area. Lepas tu security guard pun tegurlah, sorry sir this is non-smoking area. You can only smoke at ouside. (Sambil die tunjuk arah luar lobby dgn penuh sopan) Dia bengang gile sbb guard tu foreigner & tak kenal pun die. Tibe2 die pg reception counter (dekat I) ckp can i see your manager? Colleague I pun ckplah, what is it regarding sir? Die pun ckp guard tu rude halau die mcm tu. Pdhal kami nie dekat front office duk usha die dari mula tengok guard tu ckp elok2 jew.. Pastu dgn kebengangan die pun blah.
    Die nie mmg jenis tak boleh ditegur

    0
    0
  101. gelang gang says:

    tak sabo nk nengok polis pakaikn dia gelang free..

    0
    0
  102. acmaindgnanwar says:

    sultan pun bodoh… tak selidik bisnes penipuan si ac ni aleh2 nak bagi dato’…. kan dah malu…

    0
    0
  103. semankeris says:

    kepada MANGSA2 TRAGIK AC MIZAL KOSTRIUM…. ANDA BERPELUANG MENJADI JUTAWAN!!!!….

    peluang terbuka utk anda…. hehe

    SYARIKAT AMWAY.. yg berpangkalan di US, p0n dah di saman RM240 JUTA…. dan bersetuju utk membayar kerugian yg ditanggung oleh ahli2nya…..

    kepada MANGSA2 TRAGIK AC K0STRIUM… anda bagaimana????

    KAH..KAH…KAH…KAH…KAH~

    0
    0
  104. James Bond Melayu says:

    Salam semua, saya setuju dengan anda semua, saya tak tahu kenapa Allah lahirkan manusia yang bernama AC Mizal ni kat dunia. Hidup menyusahkan orang lain dengan menipu bangsa sendiri. Kasihan dengan kakak2, makcik2 dan abang2 yang saya dengar habis berpuluh-puluh ribu terpengaruh dengan plan A & Plan B. Ada yang buat pinjaman bank , pinjaman dengan suami dan pinjaman dari along semata2 nak join plan AC..ish ish ish..kesian!!!! Manusia macam ni sebenarnya lebih hina dari penyamun dan perompak yang berada dalam penjara kerana lebih kurang telah merompak bangsa melayu dengan cara mempromosikan plan A dan Plan B. Manusia mana tak terpengaruh bila dijanjikan dengan pulangan lumayan rupa2 nya rompakan secara senyap telah berlaku bila ada yang terpengaruh dan setuju beli gelang.

    Kepada yang telah [email protected]@terperdaya, percayalah hidup menipu ni malapetaka makin dekat sebab doa orang-orang yang teraniaya ni tak ada hijab dengan Allah dan akan terus diperkenankan doanya….Amin

    0
    0
  105. MaD says:

    mende la korang nie… dia nak berniaga pun korang marah…. sekati dia la nak jual berapa ribu je… dah org niaga gitu le.. beli murah jual mahal… sapa suruh beli… cam beli cd pirate la.. buat singgit.. jual 8 inggit… kekek korang selamba je beli… tu belum beli cd porno lagi… hahahha..

    takyah gaduh.. diorang seronok kaya raya.. korang duk gaduh buat pe.. g jual gelang la lagi elok… kalau korang takmo tipu.. korang beli gelang tu pas tu jual la murah pada dia.. pastu bagi komisyen RM5.. susah org malaysia nie… ada je yg tak kena…

    0
    0
  106. prihatin gurlz says:

    jgn cpt menunding jari pada org lain…kte sesama melayu x elok bgaduh…

    0
    0
  107. Useful information. Lucky me I discovered your site by chance, and I am surprised why this coincidence didn’t took place earlier! I bookmarked it.

    0
    0