Written by AbangNara | October 17th, 2016

Penantian hampir setahun berakhir jua apabila konsert pertama GegarVaganza 3 telah berlangsung semalam. Abang Nara dari pukul 830 malam dah tercongok depan televisyen. Memang tak sabar. Ternyata konsert pertama GV3 tidak mengecewakan dari segi persembahan peserta, lawak Nabil dan Jihan serta interaksi para juri dan juga Dato’ Vida. Semuanya memberi kombinasi yang cukup awesome untuk para penonton menghiburkan diri di hujung minggu.
gegar vaganza 3Seperti musim-musim sebelum ini, minggu pertama Gegar Vaganza menyaksikan para peserta menyanyikan lagu yang telah mempopularkan mereka satu ketika dahulu. Orang kata ini lagu “makanan”. Semua persembahan best-best belaka tetapi feveret Abang Nara ialah Zarul dengan Ramalanku Benar Belaka dan juga Nora Di Persimpangan Dilema. Apa pun, tahniah diucapkan kepada Siti Sarah kerana berjaya merangkul tempat pertama di minggu pertama ini. Siti Sarah telah menyanyikan lagu Jangan Kau Mimpi.

gegar vaganza 3

Seperti biasa juga minggu pertama tiada sebarang penyingkiran berlaku. Semuanya masih tengah panaskan badan jadi tak adil lah untuk singkirkan sesiapa. Adakah anda turut sama menonton konsert pertama GegarVaganza 3 semalam? Kalau iye, persembahan manakah yang menjadi feveret anda? Siapakah yang mempunyai aura juara? Siapa pula yang akan tersingkir awal? Kongsikan pendapat anda di ruangan komen. Jangan lupa bahawa Abang Nara dan Astro akan memberikan 3 keping tiket khas menonton konsert GegarVaganza 3 setiap minggu. Kena nantikan artikelnya setiap hari Khamis.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

67 responses to GegarVaganza 3 Kembali Menggegar, Siti Sarah Ungguli Minggu Pertama

  1. Anonymous says:

    tahniah ss…

    9

    0
  2. melatibiru says:

    suara mantop Nora… Zarul pun best….. meriah Sarah ….

    13

    0
  3. Anonymous says:

    suara sarah..zarul..best..rem pun best cuma lagu rem tak best sbb pilih lagu rancak tu..so, x uji kemantapan suara dia. paling kesian..intan sarafina. makin kurus..ko ok ke dik??

    26

    0
    • Anonymous says:

      yes intan sarafina kurus n cekung sgt so nmpak tua…pompuan kurus sgt n cekung mmg akan nmpak tua..biar berisi sket…suara not bad lagi intan sarafina…siti sarah mmg the best harap kekalkan every week cam dia join one in million dlu…

      10

      0
  4. Tudung Biru says:

    Sesungguhnya performance semua pun sangat best.

    Saya paling suka persembahan Shidee Data dan Elly Mazlein.

    Jauh berbeza dengan persembahan2 sendu dan hambar dari budak2 AF2016

    49

    0
    • Anonymous says:

      Nampak sangat yg kita-kita semua ni dah rindukan retis2 lama yg berbakat suara lagi hebat2 belaka ,,
      Aku ni hah dh muak dgn retis2 baru yg ntah sape2 yg menyanyi , blakon kayu cm hamjadah sume tu.
      Aku rasa mcm dh x boleh nk hadap mke budak2 retis baru ni. Terutama eda jebah nyanyi ntah pape suara mcm mintak kena rogol.
      Kau gn zebet tan seangkatan lah kaurang berdua. Suara menyanyi mintak kena rogol.

      52

      3
  5. P.cik ingt kn sarah nyayi lg kesetiaan

    28

    0
  6. amoi seksi heitech padu berhad says:

    smoa best..frust sbb sarah x nyanyi lagu kesetiaan..Rem xnyanyi lagu selingkar kasih..tp mmg sedap smoa..

    16

    0
  7. MisscF says:

    semua best2..Zarul terbaik..Rem best tp slh lagu laa..selingkar Kasih patut perform smlm.All the Best! Semua boleh nyanyi dgn baik smlm.

    18

    0
  8. shahz says:

    Semua best. Suka dgn persembahan siti sarah, azharina, nora, shidi data, zarul, rem, elly mazlein dan zur eda. Yg lain pon best cuma pilihan lagu yg agak terlalu mencabar utk first concert especially abg razis. Better start with light2 song dulu sebab dia dah lama x nyanyi. Kesian jgk tgk dia smlm. Intan sarafina agak ok. Ameng lagu sejiwa tu agak kurang menyengat. Kalau nyanyi romantis, sampai hati or pesanan buat kekasih lagi power.

    13

    0
  9. Shhh says:

    kebanyakan mereka yg bertanding dri GV 1 – GV 3 adalah yg mempunyai vokal yg baik…tpi tk da peluang..sbb peluang asik diberikan pada org yg sama..korang thu sapa aku maksudkan..dia masih lagi ungguli paling byk tercalon..bukan apa..aku pun peminat sidia jugak..tpi tu lah selagi sidia tk bersara..selagi tu lah org lain tk da peluang

    2

    11
    • K says:

      Tok ti?

      5

      0
    • lestari band says:

      apa kaitan da..orang seronok2 cite gv3

      12

      0
    • Bukan Sesiapa says:

      Memang sy akui..rmai artis lewat 90an, awal 2000an..mmg dibayangi populariti Dct….cthnya Intan Sarafina, Elly, Nana, rozita izlyn, Syura & ramai lg la..tapi mgkin nasib tak menyebelahi mereka..plus, rezeki Dct kann…smpailah era jac,misha, siti sarah baru ada yg bleh mencabar skit..tp aura tu kurengg..just pendpt sy :)

      45

      0
      • shahz says:

        Intan,elly dan syura antara yg dikatakan mempunyai lenggok suara siti. Masa ni industri hiburan meriah. Rozita izlyn xlah… album dia keluar sekali dgn siti thn 96 tu. N dia ada kelulusan dlm jurusan vokal di uitm. Ikutkan dia pon blh masuk GV ni but maybe dia xnak or xdipanggil.

        Teringat pulak kat penyanyi2 lain yg dah menyepi mcm anis suraya, jeslina hashim, juliana banos, liza hanim etc.

        12

        0
        • Ayam irahatam says:

          Rozita izlyn dipanggil ujibakat tapi tak terpilih. Yang paling penting Dia x terpilih tp x meroyan cam maya matahari. Sekian

          19

          0
        • fatimah busung says:

          kalau rozita izlyn ade jurusan vokal uitm, nape die tak terpilih masa di-audition gegar vaganz? hmmm.. by the way, lagu die yg berbalam cintaku tu sampai sekarang timah nyanyi kalau g karaoke.

          5

          0
      • mak c kina says:

        ramai artis yg seangkatan dgn ct..btl..dorg dibayangi oleh ct sbb tone,genre muzik yg sama

        dorg blh pgl kazar,aqasha utk nyanyi dlm konsert mingguan..mesti bes kan..dah lme xdgr sore aqasha..aku rse ramai budak skrg xtau yg aqasha tu penyanyi..

        21

        0
    • Sapura says:

      Sapura korg ingt x? Sapura pun best sgt2! Hope dia dpt masuk next GV….

      19

      0
      • jadore says:

        Safura??!! awai2 lg time audition x terpilih… Safura xleh menyanyi dah… xleh nak tarik suara dah… mungkin faktor usia… sama jg dgn Maya Matahari… suara Maya x mengancam so x lepas masuk GV3….

        4

        0
    • GV Supporter says:

      Kenapa ya everytime musim GV, mesti nama DCT dicompare2 dgn peserta lain. Ya memang aku akui dieorang semua dibayangi DCT. Tapi kadang2 macam hujah korang kedengaran macam menyalahkan DCT pulak. DCT memang gempak kot. Kalo dier x gempak, takkan la dier yg selalu dipilih dan dibeli peluang. Tapi harap korang faham gak yg aku pun sendiri sgt suka program GV. Bagus sebab memberi dierorg peluang utk naik semula.

      8

      2
      • Shhh says:

        Aku tk hentam DCT..aku pun peminat dia jugak..tpi aku nk tgk DCT berehat..bg peluang org lain pulak..kalo dia tk tercalon dlm anugerah..dia dh kira legend…kalah pun tu biasa…ada peminat akan sentiasa sokong dia..dh jemu tgk dia menyanyi..lagu2 dia skrg byk kurang umph…..mgkin ikut peredaran music..seskali dia muncul takpe..mcm Ziana Zain..tk byk menyanyi..sekali dia menyanyi..ramai tunggu..so bila da GV ni platform utk artist kembali menyerlah mcm dulu…bila tgk dorg beraksi..teringat zaman masa dorg dh popular dgn single masing2..tpi peluang tu tak byk utk dorg..sbb DCT lbh popular msa tu..so kena bersaing dgn dia..banyak dibayangi DCT..mcm korg ckp..mcm syarikat rakaman beliau msa tu SRC.. ramai lahirkan artis yg berbakat..antaranya Liza Hanim, Noraniza Idris, Newboys..tpi bos lbh nampak DCT…yelah DCT terknal ..yg lain kt Malaysia je popular..bila dorg keluar dri syarikat rakaman..dorg tk tahu nk kemana..TOMOK kembali popular lepas masuk OIAM..mujur ada GV ni so dpt lihat dorg ni beraksi semula..harap tahun depan nak tgk..WANN, AZIE, HASLINDA, SAFURA, SHAM VISA ked pt masuk..huhu

        2

        2
  10. Kak Rosmah Sayang says:

    Kak rosmah suka sgt dgn intan sarafina. Akak percaya dia bole pergi jauh. Zur eda pun best tp Siti Sarah mmg memukau gaya dan feeling ala2 R&B singer yg hebat

    6

    0
  11. Aku says:

    Kalau ikut semalam. Rasanya Razis Ismail paling kureng. Nampak gaya Siti Sarah boleh menang. Tapi harap harap orang lain le hehe.

    7

    2
  12. susher says:

    kannnn suruh nyanyi Live Haukkk, ni semua best bg aku Abg Razis still the best dh dia bole lg nyanyi Live, cer suh budak AF nyanyi, aku rasa kinja2 je lebih, suara xdok

    2

    1
  13. Terbaik siti sarah! X pernah berubah sejak AF dulu

    1

    9
  14. Hahahaha says:

    Rem, siti salah, zur eda bwk lagu rancak sbb susunan persembahan para artis kt GV… Ikut kn semua artis bwk lagu balada yg slow… Jd maybe penerbit xnk bagi penonton bosan… So artis yg ade lagu rancak, dorg perform la… Tp sume best2

    4

    0
  15. pening says:

    terbaik sarah. sarah mmg x patut stop menyanyi..problemnye kt msia xde lgsg bg tmpat kt penyanyi yg btol2 berbakat,semua tgk rupe.yg blakon leh nyanyi sket pn dh gile2 jmput suruh nyanyi.bangge ngn suare sarah zur eda nora dll.rase sarah menang.sbb die mmg akan buat lebih.suare elly more to lagu ballad je n intan pulak jenis malu2…tp tak taula…juz wait n see kalau ade suprise.all the best semua!

    6

    0
  16. fatimah busung says:

    tushee mane tushee?? hahaha

    7

    0
  17. ida says:

    yg terbaik persembahan malam tu, nora,zarul,siti sarah..yg lain pun best2 juga..cuma razis suaranya mcm nervous skt..mungkin sebab dah lama x nyanyi live..

    2

    0
    • Shhh says:

      first time tgk dia kt pentas…sblm ni tahu lagu je..msa dia muncul ari tu…ingatkan YB mana..betul kata JIhan dgn Nabil..hahah

      2

      0
  18. Anonymous says:

    patutnya sarah yg nyanyi masa event F1 aritu.. :P

    13

    0
  19. gigi emas says:

    knapa pakcik razis nyanyi mcm ketap gigi aje.. mulut bukak sikit aje.hahahaa..

    2

    0
  20. Anonymous says:

    Tolonglaa bawak masuk zamani..tolonglaaaaa..hahahahhahahah

    7

    0
  21. Yang mengharap says:

    tologlaa bawak masuk zamani…tolonglaaaa…

    0

    1
  22. nazra says:

    bagi saya, persembahan konsert pertama GV3 sangat2 mantooppp.. memang terkenang2 nostalgia zaman kecik2 dulu.. n rasanya xsabar nak tengok konsert ke2 sebab rindu nak dengar diorang nyanyi lagi.. semua peserta sangat2 mantap.. sampai saya rasa kalo siapa2 menang pun saya sokong.. saingan sangat sengit.. semoga diaorang dapat berikan persembahan yg terbaekkk pada konsert ke2 dan seterusnya!

    5

    1
  23. abc says:

    nampak macam siti sarah berpotensi boleh jadi juara..kalau dia tak menang mesti anak kepada pelakon Raisuddin Hamzah yang boleh menang…tak pun wife kepada Shuib sepahtu

    9

    2
  24. Siti Sarah says:

    To be honest, aku rase semua persembahan best2 KECUALI Elly Mazlein & Zur Eda. Mohon keluar cepatttt pls mcm semak pulak kalo diorang ni masih ada mggu ke 3 nanti

    -1

    11
  25. cila says:

    semua suara sedap. tapi yg boleh pegi nanti hanyalah dato vida. lagu dia nyanyi memang sedap habis. yg astreruk pun bagila can org tu nak promote produk dia. bukan sikit duit yg dia dah hancap kat korang. bukan ambik masa sejam pun. yg dok berebut mike dgn dia tu apehal. kalau korang tk suka dia jgn ambik tajaan dia. asterok betul la

    5

    0
  26. Anonymous says:

    nasi goreng memang sedap

    0

    0
  27. Anonymous says:

    ngences ai tengok zarul hokey! makin hensem

    0

    0
  28. Anonymous says:

    terbaik la dato ram hahaha

    0

    0
  29. Sabri Ali @ Nick says:

    Keep it up akak Elly!!

    1

    0
  30. sentap says:

    GV3 rasanya paling hebat2 sumer…xtau nak pilih sapa…

    0

    0
  31. teamsitisarah says:

    Persembahan paling WIN bg aku adalah Jihan n Nabil. tak henti2 aku ni gelak setiap kali keluar muka diorg ni. hahahaha….
    selain tak sabar nak tengok persembahan siti sarah yg for sure boleh kalahkan yang lain. #teamsitisarah

    2

    0
  32. Siti nur fakiah kusairina says:

    Fake kusairy, tolong jgn menyamar suruh elly kuar.. ko tau kan pinggan untok perhiasan, rupanya pechah ditepiiii, tidak elok andainya dibuat hidangannnn, ape pulak kata tetamu yg datangggg

    Sekian

    6

    0
  33. Mimi asmidar says:

    Lihatlah hidungku, yang kekembangan, tanpa hidungku sayang, siapalah aku

    0

    0