Written by AbangNara | August 18th, 2013

Hebat juga penggiat di Forum Cari yang berjaya mendapatkan perkembangan terkini selebriti tanah air yang pernah popular satu ketika dahulu, Azah Aziz. Abang Nara pernah berkongsi gambar keluarga bahagia mereka satu ketika dahulu. Kini, Azah sedang menjalani kehidupan bersama keluarga tercinta di Montreal, Canada.

azah aziz

Salah satu gambar yang telah dikongsi oleh Azah Aziz menerusi akaun Instagramnya telah menimbulkan rasa kurang senang para peminatnya. Dengan hanya berbikini, Azah menulis caption yang bermaksud lebih kurang “Saya tahu di Malaysia adalah Ramadhan tetapi di sini sekarang sedang musim cuti“. Gambar tersebut telah pun dibuang oleh Azah.

azah aziz

Malah ada juga yang mempertikaikan kelibat Azah yang nampak seperti menghadiri parti bertemankan arak dan tidak mengikuti ajaran Islam. Bagi Abang Nara, kita tidak tahu dengan jelas apa yang Azah lakukan di sana. Pasti Azah selaku orang dewasa tahu baik buruk kehidupannya sendiri. Tak gitu?

azah aziz

Yang penting, Azah bahagia bersama suami dan anak-anak tercinta. Siapalah kita ini untuk menghukum dirinya. Lagi beberapa keping gambar terbaru Azah Aziz dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Proton Suprima S dilancarkan dengan harga bermula RM76,688

azah aziz
azah aziz
azah aziz
azah aziz
azah aziz
azah aziz
azah aziz
azah aziz
azah aziz

246 responses to Gaya Hidup Azah Aziz Di Montreal Dipertikai Peminat

  1. mas anizan says:

    hitam betul ko azah… pastu ko le paling pendek… BTW, bukan malaysia aje yg berbulan Ramadhan… seluruh dunia meraikan Ramadhan… :)

    3

    0
    • Rooney says:

      Sebenarnyer bukan orang Melayu yang suka ikut budaya barat.

      Tetapi orang Melayu yang suka menjaga tepi kain orang lain.

      Haluan hidup manusia ni, Islam ke Kafir ke lantak biarlah tuan punya badan yang tentu kan.

      Hal dosa ke, minum arak ke ini semua antara dia dengan Tuhan.

      You all ni siapa nak berkhutbah tepi jamban untuk Azah?

      You tengok sini, Azah walau pun u kata pemakaian dia seksi at least dia dah pusing satu dunia.

      Hidup gembira.

      Macam mana dengan you? Hidup masih di takuk lama? Balik balik nak guna modal “Semoga insaf” atau “Semoga dia jumpa hidayah”..

      At least tengok to the brighter side, she is successful. Oh how about you kakak-kakak yang rajin buka beautifulNara ni. Are you “Beautiful” macam Azah or gemok banyak lemak terlebih last last jealous dengan Azah dok kutuk dia?

      Hahaha, sedih la dengan you all semua ni. You sepatutnya ambil peluang untuk improve kan diri you. Sampai bila nak hidup di takuk lama macam duduk di Felda tu? Unifi pun takde dik.

      SEDIHhhhhhh!

      0

      1
      • Rvp says:

        ha burn! love the attitude..
        maleis pgg pd satu bende je, ko bertudung ko baik.. plus bukankah nasihat menasihati tu amlan mulia…*muntah.

        0

        0
        • nashaaziz says:

          Tudung bukanlah petunjuk diri baik..semua perkara bergantung pada niat.perkara baik diniatksn baik tentu ibadah ditetima tuhan. Kalau niat memakai tudung nak ikut syariat tuhan, mesti tuhan beri ganjaran pahsla.tak semestinya pakai tudung langsung takder ruang nak buat silap.kita manusia.
          Gambar azah aziz ni tak nampak apa kebaikan yang dia buat mengikut landasan agama. Berkawan, berseronok2 boleh…tapi bergaul bebas tanpa jaga aurat, perlakuan takder satu pun baik dik.
          Sebab kami prihatin sesama umat seagamalah dik, kita menegur.
          Tak tegur dik kamj pun berdosa.
          Cuma satu jelah…….
          Apa kejayaan si azah aziz ni?

          1

          0
        • poookeymak says:

          kalau balik malaysia pun dia pakai mcm ni jugak. tengok jer retis melayu kita, tinggal kat Malaysia tapi pkai x cukup kain, perkara ni bergantung kpd diri sendiri sebenarnya bukan tempat, kat sana bukannya tak ada org muslim yg boleh dia buat kawan, dia je tak nak

          1

          0
        • greenland says:

          Rooney:

          i dont know who are u actually…..
          tapi, kalau betul la u islam….. u sepatutnya menasihati bukannya menyokong yang secara nyatanya haram…..
          memang semua benda yang dilakukan seseorang tu antara dia dengan tuhannya…. tapi kita sebagai manusia nie..berhak tegur menegur….
          bila orang tknk ikut..takpe…asalkan kite dah jalankan tanggungjawab kite sebagai umat islam….. bila dah tutup mata..siapa lagi yang nak dipanggil utk uruskan semua kelengkapan…? takkan la uruskan sendiri?

          successful in “Dunia” does’t mean u will successful in “Akhirat”…..
          wahllahualam……

          2

          0
        • Suka One Direction says:

          alah biar lah dia nak hepi. industri kita tak maju sebab rakyat kita ni bodoh suka bergosip. tengok one direction tak suka bergosip sebab tu dorang popular seluruh dunia. seluruh gadis gilakan one direction, bravo

          0

          1
      • selamat says:

        apa itu succesful mengikut penilaian u.
        masing2 mengejar success.
        muga tak tersalah kejar.
        jika yg disangka success adalah failure.
        rugi. dunia kan dihias dengan penipuan
        supaya ramai yg tertipu dengan kejayaan yang sebenarnya kegagalan.
        carilah panduan untuk kenali kejayaan yang sebenar.
        selamatkan diri dari tertipu.

        2

        0
        • Rooney says:

          Successful la, berjaya. Dapat banyak duit.

          Ko ingat bila ko sakit, mak bapak ko sakit atau anak anak ko sakit, ko tadah tangan berdoa ko ingat duit / ubat akan jatuh dari langit ke?

          Mesti la tak kan?

          Jadi yang ko nak cakap success adalah failure, succes itu lah yang boleh bagi ko duit nak beli ubat untuk mak bapak kau, anak anak kau, beli makanan. Takkan la ko nak biarkan anak ko sakit terlentang macam gitu?

          Lagi satu, ko jangan ingat you bertudung you baik.

          Sayangs, itu zaman 2013. OK? Jangan menilai orang dari segi rupa dan pemakaian sahaja. Orang yang seksi tu, diorang lebih banyak buat amal jariah daripada yang bertudung litup tu tau! Orang yang bertudung tu, MANA ADA DUIT NAK BANTU ORANG SUSAH?

          Ko ni baghal bin dajal lah. Last last, orang yang bertudung tu datang berlutut nak pinjam duit dekat orang yang dia kutuk seksi / kafir / tak ada agama tu. Dulu engkau kutuk, sekarang engkau menjilat.

          Jadi, ko jangan lah nak mengata orang. Hal hal dosa /minum arak / seksi ni ke apa is individual. Sedih ko ni.

          0

          1
        • The truth says:

          Rooney, bawak2 beristighfar banyak2..

          1

          0
        • hooligans says:

          weii rooney, mmg duit, ubat tu x jatuh dari langit..tpi ko ingat la sket sape yg TURUNKAN SAKIT tu, YG BAGI KO KUDRAT CARi REZEKI SAMPAI DAPAT DUIT kalo bukan dari tuhan. of coz la kena tadah tangan berdoa… sbb sume tu datang dari dia. bukak sket hati kau tu. pikir dulu sebelum bercakap. ko ingat ko bernafas smpai skang nie pon sbb belas ihsan Dia tau..beringat sket..

          1

          0
      • bravoooooo…..sokong sokong! nak kutuk orang padalah dalam hati tu penuh jealous….dengki! go go cantikkan diri korang!!

        0

        1
        • farah says:

          Hahahaha saya rasa ni mesti tuan badan atau sesiapa berkait rapat dgn Azah Aziz utk back up baik punya.

          Takpala kalau x success di dunia, x banyak duit, x dapat enjoy sakan, x cantik, segalanya x sesempurna mcm life yg dibangga2kan oleh si polan di atas. Yg penting, nampak sempurna, kaya, cantik, dan success di sisi Allah SWT.

          Kalau kita buat baik, buat amal jariah. Tapi aurat tak tutup, kehidupan kita jauh berlandaskan Islam, dosa2 tersebut satu demi satu, tutup pahala2 yang dah kita buat.

          Cakap janganlah nampak jahil sangat, ini kan zaman 2013. Cakap biar nampak cerdik sikit pun jadi lah :) cerdik dunia saja tak boleh, kat sana nanti semua dikunci, amalan2 menjawab.

          makin maju dunia, makin mundur ilmu agama.

          1

          0
        • lin says:

          Rooney:
          istigfar bila baca komen u…ermm…sedih..

          berbicaralah dengan mata hati….jangan sampai kelak memakan diri sendiri… andai u orang bijak pandai, bercakap la seperti orang yang berpendidikan…..sampai satu saat…. bila dengan duit tak mampu nak sembuhkan sesuatu penyakit….. fikirkan la….. dari mana u nak minta bantuan kalau bukan dari Allah…… masa tu cuma mampu tawakal……
          amal jariah boleh dilakukan dengan pelbagai cara…..

          walau miskin sekalipun…..
          sy percaya…kita masih mampu buat amal jariah…
          walaupun hanya menderma sebungkus roti bagi fakir2 miskin…

          0

          0
      • lalat says:

        ni konpom azah aziz yg meroyan komen camni. huhu. sedeh.

        1

        0
      • Anonymous says:

        hahahhahaahhaahahahhaahahahahahhahahahahahaaaaaaa……aku lg kesian ngn komen ko rooney..andai kate la kau ni lelaki islam kn mmg sedih teramat lah…kesian mak,ank2 n bini kau..dpt hidup ngn kau…andai kate kau kawen ngn bini xcukup smpurna tutupan auratnya mmg kesian la lau kau xtegur..dayus ko dpt..tp diri kau pun nilai la sndiri..mmg Allah yg tentukan syurga ,neraka hambaNYA..tp bile terang2 camni xsalah kite tegur..woiii ni negara Islam..kita berhak menegur..ikut la melaui ape pun..salah ke buke page ni????kite bkn mgutuk..tp mgingati..andai kate azah xbce skalipun tp follower nara boleh bc..sies weh aku kesian,sedih ngn statement bodoh+bangang dr kau yg xgunakan akal ms taip nih…nk gtau beza kita ngn binatang ni 1 je AKAL!gunalah akak wahai makhluk Allah..ko xsedar ke dunia akhir zaman…baik aku gtaw..daripada org yg kurang bernasib baik ni tuntut hutang kt akhirat(dorang gtaw xde yg mnegur)..pusing duni ni dpt tentukan org masuk syurga ke????pk biar cerdik ckt rooney oii..aku ckt pun xbangga la..diri aku ni pun still rase xlayak nk masuk syurga Allah..jgn lah jd bodoh sombong..
        LAGI 1 AKU DUDUK FELDA UMAH AKU ADE JE PUN WIFI..JGN NK BANGGA SGT LAH KO DUDUK BANDAR!!!STKAT UNIFI PUN KO NK BANGGA??HAHAHHAA..SEDIHHH WEHH..ko xsedar ke wat2 xsedar?dunia nk akhir zaman..peperangan sane sini..pmbunuhan makin menjadi2…same2lah kita jd hamba yg hina..hamba yg takut pd pembalsan akhirat..hamba yg taat pd perintah-NYA..nabi kita pun nk wafat masik igt pd umatnya..pk kanlah..

        1

        0
      • komen rooney says:

        komen rooney ni mcm komen micheal ang tu..sebiji ayat die

        1

        0
      • LadyD says:

        “Tetapi orang Melayu yang suka menjaga tepi kain orang lain”
        (Ini saya sokong)
        “Haluan hidup manusia ni, Islam ke Kafir ke lantak biarlah tuan punya badan yang tentu kan.”
        (Memang tuan bdn tentukan tetapi kita sebagai khalifah kena perbaiki. Yg ini jgn argue dgn aku! Dlm Al-Quran dah tercatat)
        “You tengok sini, Azah walau pun u kata pemakaian dia seksi at least dia dah pusing satu dunia.”
        (Ooo pusing satu dunia lebih penting ye? Tanya dia dah tahu ke tempat paling selamat waktu kiamat nanti? Nak tahu gak part mana dlm dunia ni kita blh lari. Hmm saya bkn ustazah tp jaga aurat pun blh dah keliling dunia hidup gembira)
        “At least tengok to the brighter side, she is successful. Oh how about you kakak-kakak yang rajin buka beautifulNara ni. Are you “Beautiful” macam Azah or gemok banyak lemak terlebih last last jealous dengan Azah dok kutuk dia?”
        (Im successful too cuma xfamous lar. Saya yakin saya beautiful! Bdn 100% still slim tau so xde nak jeles2 dgn sesape. Alhamdulillah Allah anugerahkan saya bdn yg sempurna)
        “Hahaha, sedih la dengan you all semua ni. You sepatutnya ambil peluang untuk improve kan diri you. Sampai bila nak hidup di takuk lama macam duduk di Felda tu? Unifi pun takde dik.”
        (Tak duduk Felda pun so xleh komen panjang2 bab ni. Insyaallah saya akan improve kan diri ke jalan Illahi)

        1

        0
      • Success kat dunia penting…success kat akhirat lagi penting. Lain la kalau kamu tak percaya dengan alam barzakh….tak percaya dengan padang mahsyar…dan tak percaya ada balasan syurga dan neraka.

        aku bukan nak preach ke apa….aku masuk web nara bukti aku bukan baik sgt pun sbb masih sibuk nak baca gossip artis…cuma nak komen ke nak maki ke nak apa ke, jgn sampai tergelincir sangat….payah nak bangun nnt.

        kbai.

        1

        0
      • Anonymous says:

        Slalunya org yg x blh terima nasihat akn ckp “kubur masing2”. Itu kam tau sbb tu kami nasihat. Kat dunia ni klu ada mslh, kita msh ada org lain tolong kita. Tp klu dlm lubang kubur tu, dh xde sape yg tolong waima kwn baik sndiri. Sbb sorg2 dlm kubur la kami bg teguran supaya dlm kubur nti org2 mcm ni bh tolong diri sendiri.

        0

        0
        • aku says:

          hmm.. menyampah ngan ayat2 manusia ego yg kubur masing2… tapi diorang lupa ke masa nak mati adakah dia masukkan diri dia dlm lubang kubur sendiri? atau takde org akan uruskan jenazah dan biarkan diri membusuk dan berulat di atas katil? wallahualam…

          0

          0
      • tANTE says:

        der… unifi tak dak.. maxis celcom digi ada der…… penghuni felda laa yg duk berjaya p oversea belajar sane…bergolek2 agaknye nak masok kubur nanti.. kot2…

        0

        0
      • lala says:

        dear rooney…
        u ingat ngan duit je ke bole buat amal jariah, bole tolong orang????
        tutup aurat pun bole tolong orang jugak….KURANGKAN DOSA BAGI YANG MEMANDANG…….
        kat sni bukan nk kte yg x tutup aurat tu semestinya jahat….tp yg nmenye islam tu da sememangnya kne tutup aurat….bukan pilihan my dear,,,WAJIB…..

        0

        0
        • dream says:

          yes rooney, dream on…
          count on your duit to save u.
          even your duit, that paper money is blantant penipuan!
          dont wake up too late,
          the one who laugh last, laugh best.

          0

          0
      • meow says:

        nis mesti si azah yg reply ni. takpun konco-konco dia. hai, rambut berkarat tu kau cakap cantik? hmm… tak paham aku pemikiran manusia terlebih advance ni. tapi dari gaya penampilan, aku tgk dia ni dah jauh menyimpang. omputeh ckp “don’t judge a book by its cover.” tapi dari gambar yg dia snap, org pun boleh agak camne lifestyle dia. kau agak-agak dia tu puasa penuh ke hidop kat sana? jgnkan puasa, sembahyang lima waktu pun belum tentu. –sekian–

        0

        0
      • baby says:

        komen rooney nie mcm orang xder agama

        0

        0
      • insan biasa says:

        Kami bukanlah sesiapa utk berkhutbah tepi jamban pada Azah,

        Kami pun manusia biasa

        Tak lekang dari silap dan dosa

        Biasalah iman manusia ada naik turunnya,

        Sebab itu kami perlukan mereka utk menegur kesilapan kami

        Bukan sebab sibuk jaga tepi kain orang, padahal kain sendiri koyak rabak

        Memang hal dosa dan pahala, hal tuan badan dengan Tuhannya,

        tapi, sebagai manusia yang beragama, perlulah kita mengamalkan amar ma’ruf nahi mungkar

        sebab bila kita mati nanti, mayat kita tak boleh bergolek sendiri

        akan ada mereka-mereka yang kononnya dilabel sebagai “penyibuk” untuk menyempurnakan mayat kita

        bagi aku, tak perlu pusing satu dunia untuk gembira,

        cukuplah menjejak kaki di Tanah Suci

        cukup buatkan hati ini riang gembira

        memang aku tahu, aku tak cukup “beautiful” untuk disaksikan satu dunia, tapi biarlah “beautiful” aku hanya yang halal melihatnya

        memang, kita perlu improve diri, biar orang Islam khususnya takkan terus ditindas dan ditekan,

        seperti apa yang berlaku pada dunia hari ini

        #prayforegypt

        0

        0
      • ali jelah says:

        xpayah nak u olls sngt laaa…. nie msti specis sama ngn minah nie…. jenis gedik tu yg backup tuuu…. lg1 stakat berjaya dunia tp fail akhirat… xkmana laa…. ke kubur jgk nnti… tu pon orng lain yg tlong tanamkan….

        0

        0
      • farah says:

        aku agak rooney ‘adik adik’ y terlalu desperate nk jd kaya n berangan ada duit byak.duit duit duit!kau ingat duit tu boleh tabur ke kat atas kubur kau?mana kau tau dia success.kalau setakat duniawi je,boleh ke panggil success?belilah ubat paling mahal or mujarab pun,kalau Allah tak berkat,sakit apa pun tak kan sembuh even selesema.at the end,tgn kau tu jugaklah yang menadah.memanglah kadang orang melayu ni kasar dlm teguran,tp dia sendiri tahu kita sedang tegur dia.

        mmg tak semua y pkai tudung tu baik.mcm kau yang ‘adik adik’ ni,tak semua lelaki straight kan? but at least Azah should try to change.tunjukkan kat suami betapa indah nya islam ni,bimbing lah dia sikit.kalau kita ni tak cukup bagus dlm bab agama,sama sama bimbing ingat mengingati.ni kalau dah kawan kawan mat salih dia yang ‘bimbing’ dia.tak jadi apelah.orang nk kawin mat salleh,dia pun nak kawin mat salih.nilah jadinya.

        0

        0
      • Anonymous says:

        klo nk kutok sesape pon kutok ler tp jgn nk kutok2 FELDA k,, wlupon kt FELDA xde UNIFI y cm ko ckp tu skurg2 ank2 FELDA xdele berfkrn kolot cm ko,, org wt y xelok ko leh sokong, ntah2 ko pon cmtu gak,,

        0

        0
      • Dian says:

        Hi Azah!

        0

        0
      • ummi says:

        hahahaha…sedih lor baca komen rooney ni….

        0

        0
      • I'm proud to be a muslim says:

        Sebab nama awak Rooney saya rasa awak bukan islam. dalam islam tak ada istilah jaga tepi kain orang melainkan kita mengintai orang tu dalam rumah dia dok buat apa. Kita nak tau perkara2 peribadi yang tak nampak utk dijaja kepada semua orang. Kat sini apa yg nampak ni bukan sebab mengintai tapi fakta yang terbuka luas. Jadi sebagai saudara seagama adalah WAJIB (must/compulsory) utk org islam lain menasihati saudara seagamanya untuk kembali ke pangkal jalan. kalau awak tak tau bab hukum islam jangan cakap sebarangan. pasal lemak lebih atau kurung kering is not the issue. Jangan kata kubur masing2. Sebab kalau kita mati derhaka kat Allah, orang yang nak uruskan manyat kami, nak bawa jenazah kami nak mandikan kami yang akan tumpang hidu bau busuk, tumpang kena badi manyat, tumpang susah sebab uruskan manyat manusia hina. Faham? Dont say anything if you know nothing about it. Better keep ypur mouth and if possible keep your brain shut and empty.

        0

        0
        • anonymous says:

          betul kata I’m proud to be a muslim tu… tambahan lagi kita sebagai umat islam tak boleh kata , setiap individu tu boleh buat apa saja ikut suka sebab kubur masing – masing, kena ingat tanggungjawab sebagai umat islam// kena ingat mengingatkan sesama kita… satu lagi/// kita kena ingat.. kalau ALLAH murka dan turunkan bala… bukan dipilih satu – satu… semua kita terlibat sama… jadi jagalah.. contohnya kalau berlaku bencana alam… bukan orang yang tak tutup aurat, kaki mabuk… murtad saja yang dapat bencana… semua orang yang ada dikawasan terlibat akan dapat bencana tu… jadi… ingatlah yer wahai saudara semua… kita kena saling mengingatkan…

          0

          0
      • gigi emas says:

        Hidup Rooney…….kejatuhan orang melayu disebabkan minda yg teramat kolot, dan berfikiran sempit……

        0

        0
        • mz says:

          kejatuhan org melayu sbb takde jati diri dan suka mengikut budaya orang lain..kalau berfikiran kolot ko pun termasuk juga sbb kalau ko bangsa melayu..

          0

          0
      • feddingfish says:

        to rooney. aku bkn baik sgt pn. aku mmg suka tgk blog gosip ni tgk perangai artis yg mcm2.

        klau takat duk bandar tp umah setinggan, sewa umah burung merpati tak payah la nk cakap besa..aku duduk felda, umah ayah aku suku ekar, tanah sawit ayah aku 10 ekar, ayah n mak aku pergi mekah dgn duit hasil tu, adik beradik aku masuk u dgn duit hasil tu..umah aku ade unifi, ade ADT, ak online pkai macbook pro.

        KAU LAGI SEDEHHHHH…

        0

        0
      • alam says:

        TOLONG LA PERGI MATI SEBELUM IDEOLOGI SESAT KO NI DITURUNKAN KAT ANAK2 CUCU KO!

        1

        0
      • woi, mende lak kutuk2 felda ni rooney? engko jumpe aku dekat padang masyar kelak

        0

        0
      • Anonymous says:

        oiiii kapir laknat..ckp ikot sdap molot ko je yek..kalo x kita yang ingat kan dia, memang jadik terus jadik calon neraka la jwbnye….

        0

        0
      • Anonymous says:

        rooney si kapir laknat

        0

        0
      • Kepohci says:

        Bodoh nye komen ko.. komen plg bodoh pnah aku baca..

        0

        0
      • Only CT (In The World) says:

        Azah ko x sedar ke kubur tu bila2 masa memanggil ko………..bukan nk menuduh ko ni murtad tp aku rasa betul ckp mufti parak Dr Harussani Zakaria ada usaha memurtadkan org Melayu secara terancang terutamanya membabitkan wanita 2 melayu gedik yang berangan nk hidup secara barat….sudah tiba masanya suatu tindakan tegas diambil menghenti usaha memurtadkan org Melayu termasuk penggunaan kalimah Allah oleh org Kristian….yg org Kristian kt semenanjung ni gedik sgt nk guna kalimah Allah nape???? Kalo bahasa Melayu pun x nk berutur tp gedik2 nk guna kalimah Allah nape??? Nantikan hari Khamis ni keputusan mahkamah Rayuan mengenai penngunaan Kalimah Allah oleh org Kristian….marilah kita berdoa keputusan tu memihak org Islam. Amin………………..

        0

        0
      • Linzy Longkang says:

        Aku sokong ko Rooney, mcm tuh laa pemikiran org melayu tak abis2 nak cari alasan mengutuk orang tapi diri sendiri tak betul

        0

        0
      • Yatie says:

        attn to Rooney,AZAH AZIZ n anyone who had forgotten da origin of religion,well dude,if u’re not a Muslim, then I would not be surprised by ur statement … but if u’re a descendant of Muslim, then u is da most despicable man without religion, I advise u to repent as long as u are alive ,I was not overly religious, but I still hold on to my faith … :{ sorry to say..

        0

        0
      • hot mummy says:

        ohhh..mcm tu ek..lepas ni kau kena langgar lori..kau sendiri jalan pegi sepital..pastu kau sendiri gali lubang kubo..pastu kau sendiri kambus..bolehhh???

        0

        0
      • princess says:

        funny, sebab kat malaysia pun ramai yang macam nih..kehidupan azah aziz yang kat sana plak ramai yang nak questions.
        malaysian people memang funny, suka amek tau hal orang, penyibuk is the right word!

        0

        0
      • IZZA says:

        ROONEY KAU NI MACAM WATAK SI KAYA DALAM SINETRON SI MISKIN DAN SI KAYA. SEDAR2LAH DENGAN TIPU DAYA DUNIA. MEMANG LA TAK SEMUA PAKAI TUDUNG BAIK TAPI KALAU PAKAI TUDUNGITU LEBIH BAIK DAN INDAH DARIPADA YG MEMBUKA AURAT. KALAU KAU NI BETUL2 MANUSIA KAU PATUT BERSYUKUR PADA ALLAH SEBAB MASIH BERI KAU NAFAS UNTUK HIDUP SAMPAI HARI NI. KITA JADI HAMBA ALLAH KENA LAH BERSYUKUR DAN IKUT PERINTAHNYA. JANGAN NANTI DAH MATI MENYESAL TAK SUDAH WKWKKKKK……………………….!

        0

        0
      • david moyes says:

        g training cepat

        0

        0
      • Suhaila says:

        Hidup keliling dunia = Bahagia.
        Kesian awak….g la cari makna Bahagia.
        X de unifi pun x persoal.
        Sah awak mmg x Bahagia.
        Kesian n Sedih utk awak.

        0

        0
      • leh says:

        dunia ni syurga orang tak beriman..takpela..enjoy now, pay later…

        0

        0
      • delli says:

        love you Rooney!!

        0

        0
      • lily says:

        kesiannya kat ko ni kan… mmg la dosa pahala dia Tuhan yg tentukan… tp sbg org islam wajib tegur mana yg salah… dalam masa yg sama muhasabahlah diri sendiri… ko mmg poyo la.. sok2 mati tergolek la ko sorg2 sbb kononnya x nak org jaga tepi kain ko kan… kalau org jaga sbb benda yg baik ape salahnye ko ambik sbg nasihat bknnya menganggap org menyibuk…

        lagi satu, ko ni dok ceruk mane nak kate felda tu di takuk lama? hello.. dorg lagi maju dan kaya dr ko tau tak… sediihhhh tgk ko ni pun mcm hampas…

        0

        0
      • Anonymous says:

        kalau seksi tapi buat amal jariah ada Allah nak terima ker? Setiap lngkah yg diambil bercicirn dosa sbb tak tutup aurat. mana kita tau dia happy? Kalau nak tau, org2x mcm nilah byak masalah mental. mungkin dari segi fizikal diaorg ok, tapi tak. org2x mcm ni x tau hala tuju. Tutup aurat bkn sekdr pkai tudung ,tak! Permpuan ni mcm prmata. Kalau prmata kt muzium, mcm2x alat keselamtan diaorg buat. Tapi ada hikmah nyer kenapa Allah sruh kita tutup aurat, untuk mnjaga kita dari tipu daya dunia, muslihat, fithnah. tengok mcm Azah ni , dh kena lempar fitnah.
        prmpuan spatutnyer tdk trlalu mnonjol , krna semua prmpuan ada
        aura yg kuat, tak prlu nk brhias cntik2x. Kita memang cantik dah pon. Kalau suka kat pompuan atau laki tak pyhlah nak datinglh, nak pegang2xlah, kwen terus. Itu pun kalau anda rasa mmpu buat camtu. Rasulallah lah contoh trbaik, bila kita tak tau nk ikut sapa, bila kita rasa semua org tak betul, ha , ikut rasulallah.
        Allah hntar bginda ke bumi pon adlh rhmat buat sekalin alam. Fikirkanlah..
        Lgi satu, org yg paling kurang ujian itulah yg paling Allah tak syng, itupon Allah bagi lagi rezeki. Masyaallah, pemurahnya ….

        0

        0
      • nora says:

        hihihihihi! well said!!

        0

        0
      • Save A Life says:

        Rooney, u pon looser la jugk ye sebab bukak Beautifulnara ni?..idiot…sebelum komen fikir dulu..rezeki pon kalau dengan cara macam ni, halal ke?(nnt ko ckp aku sape nk tentukan halal haram kan?..meh aku jawap, halal haram dah memang Allah tentukan, tapi manusia yg buat pilihan)..ko tu berjaya sangat ke?..or berjaya dengan cari duit macam si minah ni???..hahaha..double fool..

        0

        0
    • berlari says:

      Kenapa aku tak kenal dia ni? Islam hanya pada nama.. Bahagia di dunia tak menjamin kebahagiaan di akhirat.. Doa je lah supaya dia berubah..

      0

      0
    • pembaca gosip tegar says:

      Aku dah lama stalk instagram dia r.. Abg nara lambat sgt.. HAHAHA. Klau dah pakaian cenggini,, memang susah nk bersangkar baik.. Aku tertanya2 maaf la ye..Boleh ke dia bimbing anak dan suami dia ikut landasan islam? Xpelah.Smoga diberi hidayah..

      0

      0
      • Roo00ney says:

        Ha’ah maklum lah orang Melayu ni memang suka jaga tepi kain orang lain, suka nasihat mengnasihati lah kata kannnnnnnnnnn…..

        I pun nak nasihatkan tak perlu lah nak menjaga tepi kain orang lain sangat. Ye la, urm you ni perfect sangat ke sampai nak kata macam Azah ni buat dosa besar sangat? Manalah tahu kan u ni alim ulama, bertudung labuh. Ye lah orang kata sekali pandang confirm masuk syurga. Siapa lah Azah di mata you kan?

        Well you dengar sini, i tak pandang orang macam you ni. Excuse me. You jangan ingat you warak, you layak nak menasihat kan orang macam Ustazah Fatma Az-Zahra (seriously who is she?!!). Hello sayangs, kubur masing-masing.

        Like i mentioned earlier, tak perlu la you nak sibuk-sibuk sangat hal orang. Ye la i tahu orang Melayu macam you ni suka jaga tepi kain orang lain. Asal bukak sikit, masuk neraka. Asal bergambar seksi sikit, golongan kafir.

        I rasa you ni perlu take one step back and think. Gunakan akal fikiran you tu. tak semesti golongan seksi macam Azah ni berdosa, orang kata masuk neraka. Ye la macam you “gambar” kan itu. Sbb, kadang kala hendak hendak di zaman sekarang ni yang bertudung litup tu la yang paling jahat sekali mulut nya. Membawa fitnah, prasangka buruk dan sebagainya.

        Orang macam Azah ni, tak pernah pun nak ambil tahu hal “orang orang macam you”. Sekumit pun tak terlintas nak pandang….

        PLEASE……………………………………………………………..

        0

        0
        • Nuna says:

          Bodoh bertingkat-tingkat!
          Kalau camtuh..esok2 kau tgk husband ko wat projek dgn betina lain..kau dendiam sudah. ..jangan sibuk nak tegur…itukan urusan dia dgn betina tuh…

          0

          0
        • Anonymous says:

          dah la bangang..makin byk ko komen makin bangang lah…sggup tuh komen dkt 2am..hahahah…semate2 nk komen ayt bangang xpyah la bangang..haaa kn kene pgl bangang dah..kiteorg ckp bebaik ko myalak lg…nape busuk sgt hati ko nih hah smpai xleh trima tguran org????ko mmg bangang+bdoh sombong lah…
          azah xambik pduli sbb die dah hanyut..kita nih yg sedar msti kene tolong org seagama dgn kita wahai c bangang…hadoiiiii la malang sape berlakikan or berbinikan kau wahai c bangang..law ko xinsaf..smoga kau dpt org yg terbaik yg dpt bimbing,pimpin ko ke jalan yg benar..yakni jln yg di redhai Allah…istighfar la bebanyk ye rooneyy…sorry terpggil ko bangang..bkn pe aku bengang bc komen ko yg bangang..hehehe..

          0

          0
        • hamba Allah says:

          ABAIKAN KOMEN SI ROONEY NI WEH.. DIA NONMUSLIM. SBB TU DI DIA BUAT STATEMENT MCM ORG TAKDE AGAMA!

          0

          0
        • Anonymous says:

          si rooney ni kalo x betina tu mesti spisis micheal ang….
          macam hanjeng da menyalak kat sini

          0

          0
        • Alahai says:

          Oklah, since ko kata seksi2 pun takpe janji hati baik…apa kata semua orang bogel ajelah kan lagi senang..maklumle…janji hati baik…

          If you are a muslim/ah, rooney, you need to renew your shahadah.
          But if you’re not, satu je aku nak cakap, “patutlaaaaaaah!”

          0

          0
    • cicakiut says:

      kembar nabila huda..

      0

      0
      • mamamia says:

        betoi2..ni samelah dgn si nabila huda..aku pun heran melayu yang hitam2 ni suka pakai seksi, sosial..suka mat saleh..suka kebaratan..seolah2 mereka boleh jadi putih pulak..he..he..

        0

        0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      bapak sembeleh anak dia sendiri yg berumor 7 taon di rumah dia….n atok budak tu hanye boleh tengok cucu di sembeleh oleh bapak dia n tk boleh buat ape2 …pastu bapak budak ni boleh pulak minom darah yg meleleh dari leher anak dia…..cuba leher dia di sembeleh rasa sakit tak ? ape punye bapak cngini !!! jenis keturunan binatang ape ni ?????? nk kate bukan orang ada konek pulak ! ilmu ape yg dia blaja ???????? minom darah anak dia nk kuat kn badan ke nk kebal???????? kebal2 pon nanti mampos jugak !! kesian budak tu di bunoh oleh bapak sendiri …..dh kena tngkap ke lom ni bapak budak tu ????? bang nara tolong siasat ok ……

      0

      0
    • zara says:

      dia ni dah macam orang afrika dah aku tengok.

      0

      0
    • Olga says:

      BUKAN SETAKAT KULIT JE HITAM TAPI HATI PON HITAM,NTAH2 DAH MURTAD DAH KOT SI AZAH NI

      0

      0
    • Mimi says:

      Hitam sungguh hati ko. She’s beautiful, that’s why dia duduk canada, m’kat yg maju sikit pemikiran berbanding melayu hidung kemek+otak bodoh+pemalas+ bodoh +busuk hati sampai kiamat di kg yg laknat konon bawah lindungan kaabah mcm ko wahai mulut puaka. lihatlah negara mu yg tergadai kerana kebodohan dan kemunduran “ketuanan melayu” mu. Bangga aku kerana tdk menjadi melayu. alangkah melayu singapore pun malu giler mengaku melayu.

      0

      0
      • Nureen says:

        Saya harap awak ni bukan Islam sebab saya malu ada saudara Islam yang sokong benda yang jelas2 haram. :)

        0

        0
        • Rooneyyyy says:

          Weh aku lg bosan ada orang ketinggalan mcm ko ni. Orang mcm ko ni la punca org Melayu mundur. Bila org melayu maju sikit, mula la ko cakap haram la dosa la nabi tak mengaku umat la. Kalau mcm ni la kan sampai bila orang Melayu asyik nak menjual kuih raya dan madu tualang?

          Punca kemunduran orang melayu bukannya pasal diorang kebarat-baratan tp ada nya sampah masyarakat mcm kau yang menyekat kemajuan orang Melayu yg cuba nak majukan diri mereka sendiri.

          Oh yes, i am not Azah or Michael Ang. I am only normal observant. Lastly, see my Bahasa? I am not using mat rempit oh Bohsia language. Excuse me……

          0

          0
        • Anonymous says:

          to Rooneyyyy
          hahahaahah..kesian gile kt kau..weii ko laki ke pmpuan??law laki ko pegi solat jumaat x??dgr khutbah x??sies aku kesiankn c makhluk Allah yg ni..kate2nye melabelkan yg die ni bodoh sombong…xdpt didikan agama yg basic kah??hello…org Islam yg praktik ngn agamnya boleh je maju…xktggalan pun..heran la aku ngn ko nih..ape ko pk bile dah bukak sane sini,jelajah negara org ngn terbukak aurat d kira majukah??ni bace pe aku cakap eh :ko ni giler BODOH BEBAL tahap gaban..org ckp leklok ko hentam jgk kn..apelah ko ni malukan agama sndiri..xde ckt pun hati ko nk bckup agama islam kite kn..ape hati ko hitam sgt ke??law xde melayu jual kuih ni ko xdpt rase la ngok..ape kau igt jual kuih d kira mundur??mundur2 pun rezeki halal..insya Allah..org melayu islam mundur bile smua pk cara cam ko pk..ni br d kira mundur…nasihat,tegur cara berpakaian pun dikira mnyekat kemajuan ke???org bkn islam tepuk tgn coz ade org islam kite ni ikut cara mereka berpkaian…sedar lah rooneyy dunia ni sementara..jgn bongkak sgt bile bg statement..jgn tunjuk sgt bodoh sombong kau tu..ni bekalkan sebyk mungkin amalan baik yg dpt bantu kita akhirat nanti.law ko xubah cara pmkran ko tu mmg kesian sape berlakikan ko..aku doakan ko lbh alert ngn apa yg Islam gariskan utk kita..Alhamdulillah aku dilahirkan dalam agama ISLAM yg benar,suci..

          0

          0
        • teera says:

          To mr rooney who seems to defend this chick, come on lah. ketinggalan? dude, aku rasa by going to canada takdelah maju sangat okay. setakat maju buat maksiat, what for? dah memang terang terang what she does tak berlandaskan ajaran agama, and fyi we muslims have responsibilities for each other untuk tegur if apa yang dibuat is wrong. so what’s your problem? kalau membetulkan whats wrong to right pun considered ketinggalan, aku rasa memang lost faith kejap dengan statement tak berakal kau,you idiot.unless kau bukan muslim lah,tu lain cerita.

          and kau kata orang2 macam kitorang ni sampah masyarakat sebab menegur and like we all menyekat kemajuan dia? man, you should be ashamed of your reasoning. Please enlighten me, perempuan ni does what in canada sana?bagi kau lah kan, dia ni maju macamana eh? aku sendiri cannot brain what youre trying to say.aku rasa orang yang jual kuih raya and madu tualang pun boleh maju asalkan rezeki dia halal.and sapa cakap kalau orang jual kuih takleh bahagia?kau?sebab hidup tak urban kau nak kata orang kampung tu fail lah dalam hidup diorang?tak payah nak condemn sangatlah orang kampung,semua asal usul piun dari ceruk kampung so kau takyah nak rasa diri kau kl sangatlah ye.

          btw, dekat overseas pun boleh je hidup cara melayu, takyah tipulah nak kata canada tu takde melayu or even muslims, cause i know memang ada. my friends ade laa study kat sana,so takyah nak tunjuk belagak sangat lah. memang she chose jalan hidup macamtu,but kita yang nampak what she does is wrong,again aku cakap kena tegur. its responsibility.aku harap kau faham. if after dah tegur dia tak nak terima, then fine. at least insyallah kita dah did our part trying to get her to the right path.

          so to mr rooney,stop this nonsense of yours. and jangan nak tunjuk belagak sangatlah. cara barat tu bagi kau urban sangat lah huh?tak payah pun if cari bahagia semata mata just dekat dunia je cause nanti akhirat sana jugak yang counts.

          and as you can see,i am not using any rempit or bohsia language too.

          0

          0
        • Anonymous says:

          nureen ..aku kompem 500% si nureen tu bkan islam n bukan melayu…yang peliknye dia berbangga plak berbahase melayu tu kan

          0

          0
      • LEMBUSAPITENUKKERABERUKTAPIR says:

        xyah pong pang2 sna sni…klu ko mlayu… islam…
        RUJUK AL QURAN…. hbis crita…
        XPAYAH NK HALALKN YG HARAM.
        abeh crita…

        0

        0
      • girl says:

        This is a reply to you and to Rooney as well
        Your logic is so freaking flawed that I feel sorry for you.
        I duduk dekat London, am i beautiful? i travelled around the world too, am I rich? I am successful in life, currently i’m doing my PhD in Imperial College.
        Tapi astaghfirullah, tak pasal2 sebab you guys i terpaksa bangga diri.

        Come on, I duduk London, travel everywhere, tapi I still berhijab, masih jaga adab sopan yang dah bertahun diterapkan dalam minda dan hati i dari kecil lagi. I bergaul dengan Brits, Germans, etc. Masing2 kaki minum, kaki clubbing, tapi it never crossed my mind to join them. Scorching hot summer this year, tapi tak ada pun sekali terlintas nak pakai shorts and bikini. I shopped at Prada, Mulberry, LV, tapi tak perlu pun rambut berkarat macam dia ni. buat apa tayang kat orang?

        Nampak tak bezanya? Tak perlu pakai shorts utk nampak cantik. tak perlu stay dekat Canada utk dilabel sebagai berjaya dan kaya.

        Semua ni duniawi je la, tak boleh bawak masuk kubur pun.

        orang tegur sebagai tanggungjawab sesama muslim, nanti bila dah mati orang2 yang tegur ini jugalah yang akan kafankan, yang akan solatkan, yang akan tanamkan kamu. ke malaysia juga la jenazah dia nanti.

        and FYI, i am so proud to be Malay. Everywhere I go, even here in London people knows I am Malay. and pathetic people like you je senang2 label Melayu bodoh dan hodoh.

        0

        0
        • Roon000ey says:

          For all the above, so what you ingat you belajar kat sana you can tell the whole world?

          Hellllooooooooooo puhlessssssss lonely girly, kalau you tengok orang mabuk / wear high stilettos you jangan lah jealous. This is how they choose their path!

          And again darling who are you to judge?

          Nak tegur orang pun ada cara bukannya cara sinis macam ni. And again, why you nak judge pasal Azah maju or not kat sini and who cares what she’s doing.

          All my point is for you to bloody jangan nak sibuk hal orang.

          Honey you’re so sad sbb buat PHD but again i think your reasoning doesn’t show like you are one. So, tak perlu nak nak gebang-gebang buat PHD ke, been staying in Montreal for few years ke sbb, selalunye student yang ‘feeling’ alim and ‘iman sangat kuat’ je would talk about this.

          And lastly, if you see orang lain acting like nak masuk nekara tu, let them be. Tak perlu la you sibuk sibuk nak SHOWING your concern last-last dekat BLOG beautifulnara ni jugak you melekat. Ha ha ha.

          Sedih la you ni, at least my self i ada pendirian sendiri i tak mengganggu hidup orang.

          How about you GADIS PHD? SAD !!

          0

          0
      • Anonymous says:

        tapi aku lg malu kot nk ngaku ko seagama(ISLAM) ngn aku…sbb jatuh maruah agama aku..jgn cakap ngn penuh keegoan la…tsunami dulu pun dah takut..ni kn hr kiamat..ko xpnh bc buku tntang islam ke??tntang pmbalasan hari kiamat?law ko bc ngn penuh penghayatan sure,confirm ko xakan cakap bangang camni!aku bangga jd melayu ISLAM..Alhamdulillah aku d lahirkan dalam kuaga ISLAM..syukur..wpun aku blum jd muslimah sejati..tp Insya Allah aku on the way nak jd muslimah sejati…negara akan tergadai law smua org pk cam pmikiran kau n rooneyy..Istighfar la byk2 ngn kata2 kau yg nampak sgt ko ni bodoh sombong..nauzubillah..smoga ALlah jauhkan aku n saudara Islam ku drp fitnah dajjal laknatullah..aaminn…

        0

        0
        • Roon000ey says:

          Ustazah kau ajar Agama guna bahasa orang Asli ke? Bahasa Melayu ko fail dik.

          0

          0
        • Anonymous says:

          bhs mlayu aku fail xpe lah..janji bab AGAMA ISLAM aku xfail..aku xbodoh sombong cam kau..menyalak xtentu pasal….hina sgt ke bhs org asli???FYI org asli zmn skrang dh maju..ade yg tertarik masuk islam..alhamdulillah..nah lagi maju dr ko…sedih beb pmkran ko camni..cian mak ayh ko dahagakan doa dr anak yg soleh,solehah…malaikat maut xmintak izin dr ko pun bile nk cabut nyawa..
          kite bukak BN ni bkn nk gosip smate2..nak kongsi ilmu la woii..nk brain wash ko skali…nak tggu ko dgr kuliah dkt surau,masjid haram xdtg…so,tmpt camni lah boleh gunakan..gunakan akal yg Allah beri..jgn jd cam menatang yg hanya gunakan otak..!!!
          dah2 la ko bg komen..meluat sgt aku bc…pendirian ko law mnyenangkan kami yg sgt sensitif hal kaitan ngn islam xpe..ni pndirian ko mmbuatkan kami bengang..duk dpn ni sental mulut ko ngn berus jamban ok gak..berambusssss!!!xpasl2 kami byk dose mngeji kau…mintak maaf ye byk2 dkt ko.ikhlas dr aku.(nak maklum dalam islam suke bermaaf maafan..jgn ko xtaw lak.ni basic ye..cam tutup aurat ngn sempurna gak..basic dlm ISLAM)

          0

          0
        • Kepohci says:

          Korang jgn layan si Rooney ni.. aku rsa dia bkn Islam.. dia ni perosak agama org!!
          Aku xtau la pulak kalu ada org Islam yg berfikiran mcm dia ni.. jgn layan weyh.. dia hnya nk pesongkan pemikiran kita je..

          0

          0
      • Anonymous says:

        kakakkaka…..” she is beautiful thats y dia dok kanada? ” …..geli medulla oblongata aku baca stetmen ko……rosnah mat aris pon lebih shantek drpd dia…kan kak ros kan?

        0

        0
    • kak timah says:

      GIGIH SUNGGUH LAH KAUM KERABAT DAN FANS AZAH AZIZ NI DOK MENDISLIKE KOMEN2 KAT SINI,PANAS BONTOT DAH KE??????

      0

      0
    • yee says:

      Alaaaa…memang la gambar dekat atas ni salah di sisi Allah…tapi kenapa hitam dan pendek yang dijadikan isu? itukan ciptaan Allah juga… cakap pasal perbuatan dia cukup la

      0

      0
    • yunayana says:

      jawab macam bagus!puihh

      0

      0
    • Anonymous says:

      mcm betina sundal je aku tengok dia nih…ada gak setan yg tlepas dlm bulan ramadan yek

      0

      0
    • joe says:

      kalau kau tak suka pun …tak payah lah nak kutuk warna kulit dia atau ketinggian dia. Apa…semua pembaca BN ni kulitnya putih melepak dan tinggi tinggi belaka ke?

      0

      0
    • tony says:

      apesal mat saleh suke wanita hitam-hitam yg tak cun eh? dah lah tak cun, bodoh bingai pulak tue. huhuh..

      0

      0
    • Yatie says:

      attn to Rooney,AZAH AZIZ n anyone who had forgotten da origin of religion,well dude,if u’re not a Muslim, then I would not be surprised by ur statement … but if u’re a descendant of Muslim, then u is da most despicable man without religion, I advise u to repent as long as u are alive ,I was not overly religious, but I still hold on to my faith … :{ sorry to say..

      0

      0
  2. kimbutterfly333 says:

    sape di ni?
    pemakaian melambangkn akhlak..klu dah gini ghupe nyer dia berpakaian..pyh kite nk bsangka baik..

    0

    0
  3. marimar says:

    Ni yg susah ngn rakyat malaysia ni kompom nk kondem pya.. post pic bertelekung pn dikutuk2 gak. Pkai sexy,sopan pn ada jew yg x kena.. kecian retis Msia ni. dia pya suka la apa dia nak wat kat sana.. dia dh ada 3anak so dia tau mna baik buruk.. jangan duk jaga tepi kain owg sgt la.

    0

    0
    • no name says:

      Pergi belajar mengeja betul dulu sebelum busy hal orang lain..

      0

      0
      • Rooney says:

        pergi belajar mengeja dulu, ko pun tak perfect lagi.

        0

        0
        • Anonymous says:

          aku kesian kat rooney ni…kesiaannnnn..ish2..hidup spt tiada pegangan..
          agak2nye la..ko ni kalau mati esok2 boleh bergolek masuk kubur sendiri ke??

          kesian kau….

          0

          0
        • hamba Allah says:

          MMG KESIAN KAT KAU ROONEY! KAU CKP APA PON..KAMI ORG ISLAM TETAP TAK SETUJU NGAN KAU! ADOI.. SUSAH SUNGGUH KLU ORG TERLALU TAKSUB DENGAN KEBAHAGIAN KEHIDUPAN DUNIA NI. KAMI ORG ISLAM NI LEBIH UTAMAKAN KEBAHAGIAN KEHIDUPAN DI AKHIRAT YG KEKAL ABADI TU WAHAI ROONEY..

          0

          0
    • no name says:

      Pergi belajar mengeja dulu ye dik….baru busy hal orang lain..

      0

      0
    • ieta says:

      Bukan duk jaga tepi kain org, tp dorang just nk menasihati… kan elok saling nasihat menasihati dlm islam ni…
      “Demi Masa! Sesungguhnya manusia itu dalam kerugian, kecuali orang-orang yang beriman dan beramal shalih, dan mereka pula berpesan-pesan dengan kebenaran serta berpesan-pesan dengan kesabaran. [al-‘Ashr 103:1-3]”

      0

      0
    • Anonymous says:

      hahhahahahahahaa…bile salah sorg ahli kuaga ko pkai camni bolehkah ko kate lantak dielah…woii sdar x die 1 agama ngn kami yg duk tegur….ape punye manusia la ko nih xkesiankan org seagama ngn ko..ni bkn jg tepi kain dik..ni org pggil nasihat menasihati..jgn jd bodoh sombong…jgn smpai org pijak agama kita..jgn smpai agama lain jd xde beza ngn agama kita dik..sedih la…teramat sedih…kita kondem itk kebaikan smua..kn tuju masjid,surau je nk bg ceramah agama..nk tunggu korang ni mmg xg kot tmpat camtu…jgn nanti sbb ko kate jgn jage tepi kain dkt akhirat dorang tuntut..dorang akan cakap xde sape yg tegur bile dedah aurat…

      0

      0
      • Anonymous says:

        Sedihnya tengok org Islam yg takde ciri2 seorg Islam.. Semoga Allah berikan hidayah….

        0

        0
  4. cik nurul says:

    normallah tu..lagi dia stayed there with her luvely family..for me..she’s just wannabe “herself”…another things is…normal “berpakaian” begitu dekat tepi pantai & driving the jet ski..takkan nak pakai baju kurung pulak?haish………….

    0

    0
    • Anonymous says:

      helo cik nurul,, kalau dah nama tu islam apa salahnya bawa identiti islam sekali, xsemestinya kena pakai baju kurung, pakai je la apa pun jnji menutup aurat..
      xkisah la ada katmana sekali pun, kalau dah mengucap 2 kalimah syahadah tu jaga la identiti seorang islam..orang menegur tanda orang amik berat , bukan nak jaga tepi kain orang..
      pesan nabi saw..sampaikan pesanku walaupun satu ayat..

      *tampo diri bg sedor siapa kamu**

      0

      0
      • gengster tengok naruto says:

        ye cik akak.tapi kenapa orang macam yakin sangat dia akan baca dan sangat terkejut dan terus insaf tiba tiba. lol apa kata kita berdoa ja takpayah nak taip kat keyboard

        0

        0
        • Anonymous says:

          kurang2nya ade follower nara yg baca….kite nk beri pndidikan,pgjran bkn utk sorg je..tp umum..cian la ko nih…berdoa pasti..tp perlu ade ikhtiar…xsalah nk taip pun..pahala pun dpt..kite share bkn bnda salah..nk gtau kite niat baik pun dpt pahala..ni lg lah sebarkan…jgn jd sombong sgt..Allah xsuke taw…

          0

          0
        • Anonymous says:

          Berdoa gangster??berdoa tanpa usaha pun sia2 ceqq oii..apa salahnya kalau menegur.memang dia x baca, tp at least org lain yg baca dpt pengajaran..
          hmm, tp kalu hati dah gelap sgt, org tegur pun bkn nak blh terima ..btl kan…

          dunia2..

          0

          0
      • lola says:

        heh? sape kat xbuleh pkai baju kurung smbil bawak ski? aku tengok kat Langkawi, banyak sungguh minah arab pakai jubah sambil pelok suami yg tak pakai baju tp pkai seluar cukup syarat tutup aurat.

        0

        0
    • niena says:

      skurang2nyer pkai la tudung..x bleh ke???x smstinyer kiter kt tepi pntai kne pkai bikini….sluar pndek…klu nk jd yourself pown…jgn smpai ketepikan soal agama…

      0

      0
    • she says:

      komen paling tak boleh blah.. normal bg yang bukan islam.. boleh je pakai baju renang muslimah kalau nak berjetski bagai… pelik betol pemikiran anda cik nurulllllll….

      0

      0
    • normal says:

      ikutkan lah apa yang normal kat sana. banyak benda dah jadi normal sekarang. tapi sapa yg set the norms tu. kita dah tak tahu pilih, dan jadi tukang ikut saja. kat sana pun normal tau, ‘ibubapa’ sama jenis dan macam2 la.
      kesian kalau kita tak ber pandu pada yang normal yaitu fitrah kejadian kita. seperti fitrah haiwan, kan mereka ikut normal mereka, manusia jadikan mereka tak normal dengan pakaikan baju, pergi hantar grooming.
      kesian bila kita tak nak gunakan akal kurniaanNYA yang paling berharga yang menentukan pilihan kita dan ganjarannya.
      rugi atau untung

      0

      0
    • normal says:

      Normal (as a Muslim) for showing off your so-called-assets? Kesian ko dik. Mase pmr amik pendidikan islam tak?

      0

      0
    • Anonymous says:

      hadoiiiiiii ni lg sorang!!!!!!aku duk pntai pkai bj kurung ok je pun…xde sape trajang pun..aku pkai tutp aurat boleh je mandi manda….jgn lah asal pegi pntai je ko mention xleh pkai bj kurung..lahaiii jgn jd bodoh sgt la dik…normal bg kau yg xpedulikan sensitiviti agama islam..kod pmakaian dalm islam…tp bg kami xnormal..mcm org xde didikam agama yg basic..diri aku pn xsmpurna..tapi same2 lah kite usaha smpurnakan diri…smpurnakan penutupan aurat yg mn Islam dh tetapkan…

      0

      0
    • bosan says:

      ‘another things is’ ….haha…lol

      0

      0
    • cik bedah. says:

      aduhai cik nurul oiiii. bukak la mata. apasal? pakai tutup aurat tak boleh jadi herself sangat ke? normal? kenapa tak boleh ke pakai je seluar panjang dengan tshirt dekat tepi pantai & driving the jet ski? siapa suruh pakai baju kurung? logik la sikit. perkaranya mudah je, tutup aurat itu je. dia nak buat ape suka hati dia la. nak jadi herself ke, diving ke, snorkeling ke and whatsoever. open minded la sikit. jangan la sempitkan fikiran bila suruh tutup aurat je ingat tak leh buat oudoor dan tak boleh jadi herself sangat.

      0

      0
    • whiteboardmarkermerah says:

      Sesuatu yang menjelikkan aku lebih dari orang perasan urban moden bergaya, adalah orang perasan urban moden bergaya berbahasa Inggeris sampah. Kelaut plural/singular kau. Sebelum nak berangan mat saleh, betulkan grammar dulu.

      0

      0
    • Anonymous says:

      bangang sunggoh statement ko

      0

      0
    • tony says:

      cik nurul oiii.. perbaiki english ko tu dulu. org nak komen, ko pun nak komen gak! nak jadi mat saleh sgt ko ni sampai ‘ANOTHER THINGS IS…..’!!! hahahaha!! sah2 laa ko ni minah bajet ‘mat saleh’ kebaratan kemodenan sangatttt laa kann tp kat dapur mencekik budu!

      p/s: tgk Oh my english! byk2 ye cik nurul! muehehehehh

      0

      0
  5. aku blurrr says:

    Aikkk knp aku xkenal pon sape dia ni?

    0

    0
  6. Anis says:

    Semoga Allah kurniakan hidayah kepada Azah & keluarga, dan seluruh umat Islam. Dan kekalkan hidayah yang telah dikurniakan itu di dalam hati kami. Amin.

    0

    0
  7. kaki kang says:

    Tak ada idea lain ke selain cerita keburukan orang? Dah la plagiat from cari forum. Duh!!! Rajin-rajin sikit wat story sendiri k. Buat malu je. Lain kali belajat etika kewartawanan k. Selamat hari raya

    0

    0
  8. iris nur firman says:

    Assalam,

    Actually memang salah cara dan pemakaian Azah, but we bertanggungjawab utk menasihatkan dia dengan ayat yang baik bukannya mengutuk.. Mari lah kita berdoa semoga Azah mendapat hidayah dan petunjuk. Bukan nak menjaga tepi kain tapi cara berkata2 tu je salah sikit. Ada juga mereka yang duduk di luar negeri bersuamikan lelaki bangsa asing tetapi jgn terkejut mereka ini bertudung litup.

    0

    0
  9. bahgia says:

    yang penting bahgia. tapi hati2 lah, bahgia di syurga dunia, sangatlah merbahaya.
    untuk insaf lihat lah kesengsaraan saudara islam kita di timur tengah dan merata dunia. bila kita nak syurga akhirat yang kekal dan benar, susah2 dahulu baru dapat ganjaran yang tak ternilai bahgianya.

    0

    0
  10. megan says:

    cantiknya azah..she looks enjoying her life to the fullest..hidup kena happy..with a gorgeous body..i know mmg ada yg cemburu dgn kehidupan dia sbb tu try to kondem her..biarlah dia nak buat apa, lg pun slalu kata kubur masing2 kan?? so jaga tepi kain korang sendiri..sy bukanlan peminat azah but siapa la kita utk judge org..she is happy with her life so let it be..kita2 yg baca blog nara ni..pa kata life our life to the fullest, be happy, and spread the positive vibe to the people around you. Peace y’all.

    0

    0
    • who cares says:

      kubur memang masing2..tapi yang nak mandikan, kafankan, sembahyangkan, masukkan dalam liang lahad, baca talkin & buat kenduri 3,7,sampai 40 hari tu siapa???masing2 buat sendiri ke?hebatnyaaaaaaaa

      atas dasar apa nak cemburu dengan azah aziz ni??sebab badan dia mantap xseperti ibu beranak 2,3 ke? opsss…sorryla.esok2 badan tu akan dimamah usia jugak..akan berkedut dan bila mati badan tu akan lupus.saya pun bukannya berlagak nak jadi ustazah sebab diri sendiri pun masih xbetul..tapi sekurang2nya kita kena saling ingat mengingati..dan bukanlah saya nak judge azah aziz..tapi dari segi pemakaian tu..harap sensitive la sikit kalau nak publish.kot xmalu dengan manusia..malu la pada Sang Pencipta..

      plus kita tak tau orang2 yg melihat instag tu orang yang macam mane..ade yg ok..ade yang bernafsu binatang!

      lets spread muslim concern!

      0

      0
    • sajer says:

      haha..with a gorgeous body?
      e..gli laa aku tgk bdan dye..ala..mmg la dye bhgia..tp stakat kt dunia jlaa..
      xdek mase laa kteorang nak dengki ngan pmpuan cm gini cume sdar la dri tu
      islam..bkan makin mude pon..

      0

      0
    • deqja says:

      sebab kubur asing2 lah kawan2 semua nak tegur. kalau dok satu kubur leh gak nak tolong masa dalam kubur nnt.

      0

      0
      • Anonymous says:

        kan deqja kan..aku sokong ko…kalo la dok satu kubur boleh gak tolong bwk fire extinguisher masa geng2 azah ngan rooney ni kena bakar….

        0

        0
    • Bini Wak Segan says:

      Positifnyeeee vibes yg dibawa oleh azah!! Bole x aku menampar muka ko sbg tanda daku sangatttt la bersetuju dgn stetmen ko yg sangat positif tuuuu cik megan bukan nama sebenar kan (megan sangat!! Segan nak membayangkan rupa sebenar cik megan ni.. Juga nama sebenarnya.wahahahha)

      0

      0
      • megan says:

        ala..bini wak segan..x yah la mengamuk sakan sampai nak nampar org..pandangan masing2 kan..xyah emok sgt..si azah tu happy jer kat montreal tu..:DD

        0

        0
        • Bini Wak Segan says:

          Part org tu jadi begitu satu hal.yg part ada penyokong perangai gitu yg lagiii la hal nombor 2. Tang mana positifnya bak mai bagitau?part yg pakai mcm miley cyrus tu ke? Kira taraf global la gitu?? Oh positip positip sangat kan.. Kalau seorg mengaku muslim xsentap n x emo dgn stetmen ko para penyokong benda mungkar, nauzubillah. Macek belajar mende2 ni kt surau aje. Wak bawak g belajar utk diri sendirik. Xde le masuk unibersiti of whatever mcm cik megan tu kunun kan.. Ye le org kg.. Gini le..

          0

          0
    • writetozarina@gmail.com says:

      Heran nye aku. Ada sebab ke nak dengki kan minah ni. Bukannnye dia sorang je ada badan yang mantap.

      0

      0
  11. zaza says:

    kubur memang masing2 tapi siapa lak nak mandi ngan kapan kan, bukan ke saudara2 seIslam ni jugak… Itulah gunanya kita berpesan pesan ke arah kebaikan. Pernah suka azah masa jadi model zaman2 majalah remaja dulu

    0

    0
  12. azah azab says:

    Yg duk nyokong azah ni kompem azah taip msg sendiri!
    Sedihhhhhh!

    Mmg kubuq hang kubuq kami
    Tapi tak salah nk menegur

    0

    0
  13. dibah debom says:

    Mesti ko azah kan?
    Enjoy the fullest puiiiiiii!
    Badan hang cantik? Cantik tang mna dek non?
    Buat bahan bakaq kat neraka je

    Tak kisah ko nak buat ape. Mmg betul antara ko dan tuhan
    Cuma den mintak jgn tunjuk cth tak baik dkt org lain.

    0

    0
  14. Cube says:

    Islam pd nama je nih. Islam bila sambut raya je.

    0

    0
  15. Zue says:

    Patutlah dia bleh kekal ngan husband dia tu. Rupanya dia ikut cara idup mat saleh tu. Sebelum ni mostly artis yg kawen matsaleh tak kekal coz tak sanggup ikut cara hidup dan budaya asal hubby diaorg mcm Shasha dan Maya Karin tu.

    0

    0
  16. nanahhh says:

    Mmg apa yg dia buat tu xbetul…tp kita pon klu nk ckp pon jgn lebih2 sgt….takot nt anak kita atau kaum jeluarga kita yg laen yg buat….Alkah bayar cash jek…..da banyak contoh kn….moga dia sedar kesilapan dia n berubah….

    0

    0
  17. Dosa tetap dosa
    Niat tak menghalalkan cara

    0

    0
  18. Anonymous says:

    dia ade otak pandai la dia pikir…
    (itu pon kalau ade)

    0

    0
  19. hitam says:

    dah dia duk kat negeri omputih, kengkawan, sedara mara + jiran omputih lelama terikut stail org sana. cuba kalau dia dok korea, mesti stail kpop. sama jugak mcm pompuan kelantan masuk KL, lbh kl dr org kl.
    yg tukang komen pon jgn la kasar sgt menegur ye.

    0

    0
    • putih says:

      tapi harus diingat kat kanada pun malaikat maut bleh sampai ye..

      0

      0
    • Puteh says:

      So… KL= Canada, Kelantan=Malaysia, gitu? Anda yang komen ni pun tak payah la nak bangkitkan unsur kenegerian pulak. Duhhhh.

      0

      0
    • Anonymous says:

      budusshhhhh giler statement kauuu…bile dorang mkn taik kau pun ikut bedal skali ke ngok?????hahahahaa…sengal!sbb tu org kate bnda elok ikut..bnda xelok kau jgn ikut..dah trang2 omputeh yg bkn agama islam mmg la dorang xde cara khas berpkaian..tapi kite ni ISLAM..dalam ISLAM dah terang dan jelas gtaw adab2,cara berpkaian yg menutup aurat..ibarat gula2 tnpa plastik la kn..semut2 smua p ngap…tp yg ade plastik semut2 xkn pegi ngap punye..die rapi dlm pnjgaan..mcm kite jgk lah..ko pham2 sendiri la eah..aku xreti sgt nk hurai lbh2..ckt2 ko compare klntan vs kl…xde keje ke minah itam oiii ko nk compare kn???

      0

      0
  20. minah jambu tukar kaler merah biru says:

    helo azah ! pedulikn ape yg orang nk cakap lah ! asal kn u n fmily u hepi sudahhhhh kalau u masok syurga pon bukan Nye u boleh angkot orang2 yg cakap2 pasal u tol tak !! n kalau u masok neraka pon bukan Nye dorang boleh tolong ! kite jugak yg tolong diri sendiri ……..sooooo jangan piker kn sangat lah pasal orang2 ni semua buang masa aje ! idop mesti nk hepening …..eh mana gambar laki u n anak2 u ?

    0

    0
    • suparjo.. says:

      minah jambu warna warni ke apalah kan, dalam Islam kena menegur sesama Islam kalau buat salah. dan cara nak menegur pun kena berhemah. bila kita tegur bukan sebab kita nak sibuk2 tapi menjadi tanggungjawabnya sesama Islam untuk menegur mana yang salah. Bila kita biarkan samalah macam kita setuju dengan perbuatan mereka. fikir skit ye bila berkata-kata. kalau betul minah jambu sokong and minat dia, sepatutnya minah jambu tegur perbuatan dia, bukan ikot menonong je. terima kasih..peace..:)

      0

      0
      • poookeymak says:

        suparjo.. kau tak payah buang air liur nasihatkan minah tak jambu kelabu asap tu, dia tu giler konon hidup terlampau moden sampai agama diketepikan

        0

        0
        • Anonymous says:

          minah kaler merah jambu tu saje nak carik publisti murahan kat sini…..tengok la komen2 dia dlm isu yang lain mana ada yang bernas

          0

          0
  21. Amoi Comel says:

    Hodoh betul penambilan dia… Cover la sikit, dah tua umur macam nenek2 dah…

    0

    0
  22. gunalah sabun papaya p'hakis daki says:

    siapa ni? tak kenal la. berlakon cerita apa? erm, tak cantik pun.. berdaki.

    0

    0
  23. cincau says:

    Zaquan Adha tengah mengamuk kat twitter.. abang nara cepat cover!!

    0

    0
  24. islam itu indah says:

    Bukan salah ibu mengandung..kesian2 jgk kat azah ni.tp kalo dia tak kesian kat diri dia..nk buat cmana.kita kat cni hanya bole menasihati je.mgkin brjauhan dgn mak ayah serta terlalu bercampur dgn crowd non muslim di sana mnjadikan azah sebegini.di montreal ada ramai jgk crowd muslim yg masih hidup cara islam yg sbenarnya.trpulang kpd kita nk join crowd yg mana andai kita syg roh kita yg Allah bole panggil bila2 masa shj.islam itu global.walo dipenjuru mana skalipun di bumi allah ini kaki kita pijak,islam tak prnah pupus.hatta jika kita d only one yg muslim di area ctu, kita masih ada Allah dan 2 malaikat di kiri kanan bahu kita.so, fkir2kan lah andai azah terbaca ni..

    0

    0
  25. Neymar says:

    rooney kau kongsi la dosa kau dengan azah tu hahaha komen si rooney tu komen orang takde pedoman idup kalau dia islam..tanggung la dosa kau..kalau bukan islam ..da tentu kau jadik kayu api dalam neraka jahanam tu rooney….hahaha cedey baca komen kau…jahilllllll…

    0

    0
  26. bobonak komen jer says:

    Pakaian dia ni..mang teruk la. tp gambar no 3 tu nampak cam Pryanka Chopra…cantik. hidung dia mancung la wei..cun

    0

    0
    • tony says:

      btol2! satu je aku nak puji si azah ni. hidung dia mancung. skin tone dia pun cantik gak laa.

      0

      0
  27. gedebuih says:

    mana2 artis yang dok kat oversea dalam satu tempoh yang lama, mesti amalkan gaya hidup macam orang kafir, mentaliti pun ikut sama berubah..macam dah jadi satu kemestian pulak..dalam hidup, halal haram pun boleh tolak tepi, asal hidup sentiasa enjoy..kah kah kah!!

    0

    0
  28. i love u stupid says:

    dari melayan betina ni,baek aku g tengok Ada Apa Dengan Cinta..Rangga youuu

    0

    0
  29. momok says:

    busukkknyerrr ruper dier

    0

    0
  30. effarieza johari says:

    sama je dengan baju2 yg artis2 kat malaysia ni pakai..sopan lagi adalah…

    0

    0
  31. wow!!! ‘putih’nya azah aziz ni… dia dulu jadi apa eyh kat Malaysia? Lupa da, mungkin la kot kat Canada panas nak mampus, tengok tu, dulu rasanya dia takde lah sehitam ini, tapi sekarang dan macam Naomi Campbell kena panggang dah Koci tengok.
    Takpe lah, Koci mendoakan agar keluarga dia tabah dan banyakkan berdoa agar dia dapat pakai baju kurung, jubah dan kebaya di Canada. Cuma, nanti kalau Azah dah berubah and dapat balik Malaysia, tengok keluarga, jangan lah pulak pertikaikan pakaian orang Malaysia, memang orang Malaysia pakai pakaian yang tak cukup kan camni, iya lah, Malaysiakan PANAS! *sedih!

    0

    0
  32. Makcik Rasional says:

    Apa kaitan warna kulit dia dengan apa yang dia buat?Nak nasihat itu ini..Tapi dok kutuk warna kulit..Tipikal malaysian sangat.Tak cerdik langsung.

    Kalau nak buka tazkirah tentang aurat,fokus pasal aurat..Jangan sentuh warna kulit.

    0

    0
  33. yanto says:

    Nara cedok kt media malaya.. komen rooney tu pn sbijik sma kt media malaya.. korg try la bukak.. neway i kesian u nara smp cite2 artis ni u amek jln mudah cedok dr blog lain.. u kn wat fulltime xkn kami xbole dpt cite yg lg fresh dr blog2 lain.. pity n shame on u

    0

    0
  34. Rogon says:

    Sy non-muslim tapi agak geli jg la melihat penampilan & aktiviti2 azah ni. Tak heran la kalau yg muslim ‘sakit mata’. Kita masyarakat yg bersopan, dari cara berbahasa hinggalah berpakaian, tidak kira apa agamapun. Kalaupun begini kehidupan dia di sana, mungkin adalah lebih elok jgn dipaparkan dlm media, sama ada fb, instagram dll. Wanita (selebriti khasnya) kena tahu, kita tetap cantik menawan walaupun berpakaian cukup. Kalaupun mesti tampil cantik luarbiasa, kena jg hormat pandangan dan perasaan masyarakat yg memandang. Salam hormat.

    0

    0
  35. Woweee says:

    Alhamdulillah… Ramai pembaca nara yg sensitif dan ambil berat dgn minah azah aziz ni. Syabasss. Tapi aku rasakan maam azah x baca blog nara ni. So ponek jelah u ols nasihat. Dulu nampak ok gak makcik ni, now dgn rambut kena klorox… Dia nampak huduh. Kejadian asal yang Allah kurniakan is always the best!

    0

    0
  36. Adudu says:

    Ramai aje selebriti yg beragama Islam tp dh xhidup cara Islam.. contohnya macam Zayn Malik One Direction tuh.. sekadar Islam pada nama..

    0

    0
  37. zu says:

    Ada kwn aku yg duk sn kenal Azah ni. Dulu dia siap jd model bra. Aku harap skrg x la. Dia mmg follow cara hidup hubby dia. Kita sama2 doa semoga dia jd seperti yg sepatutnya.

    0

    0
  38. permysuri says:

    u guys! chill ok. I’m sure azah aziz is not even reading your comments – better go find something more productive to do ;-)

    0

    0
  39. jangan nak sibuk sangat lah says:

    Korang pg je sunway kalau nk tgk dak2 melayu berbikini. Pg je time square kalau nak tgk pmpuan tak cukup kain. Hah, tu la anak2 dara korang. Jangan nak sibuk sgt ngan azah. Tentu2 dia ade suami. Anak2 korang ade?

    0

    0
  40. adam says:

    ada jgk org kritik azah ni ee? terus terang ckp kalau nara x selit dlm website dia ni, dia mati pun xde org pedulik kot. setakat pakai apa yg dia pakai kt mesia dh bersepah dah. diorg tu pun xde sapa amik port jgk.

    0

    0
  41. saputri says:

    Amboi… kubur masing2 ye… yelatu. Besok2 kau mati, gali kubur sendiri masuk sendiri kambus sendiri ke? Menyampah btl org yg komen cenggini. Mati besok2 mmg kompem kuburmu asing2 ngan yg lain tp yg urus mayat ko tu adalah ORANG LAIN. Bodoh sombong!

    0

    0
  42. Cik Dara says:

    Hurmmm…..sayang betul dgn org melayu islam kita ni…dia kahwin dgn org putih, bukannya dia yg bimbing mat salleh tu jd islam..tp dia yg ikut jadi mat salleh pulak… :'(

    0

    0
    • Anonymous says:

      ada sorang lagi artis yang aku rase bakal ngikut perangai dia ni….tu pun sama tinted

      0

      0
  43. jess stone says:

    takde sorang pun yg perasan gambar ni dimanipulasi / di edit ke ??

    neway aku tak kenal sape azah aziz.. tapi sbgai pereka graphic design aku sarankan hentikan fitnah orang ni.. tak takut azab kubur ke.

    0

    0
  44. amir says:

    Kebaratan, semuanya duniawi..? Kira org mesia ni jeles la ko pakai LV…gambar2 macam ni la yg memalukan ora g Islam sendiri…org Islam sendiri yg memperlakukan perkara aib pada agama sendiri. Baik ko tuka je nama jadi jane ke jonah ke dgn rambut karat ko yg mmg tak sesuai dg muka asian ko tu. Pigi dah, sedar tu bulan ramadhan tapi post gambar tak senonoh. Ko nak wat apa lantakla,tapi tak payah nakpost habaq satu dunia,sbb implikasi gambo2 ko ni besar, dan besar fitnah, org ngumpat, wat assumption pasal ko dll. Ko duk diam2 kat montreal tu sudahlah, tak yah nak tunjuk gaya idup ko yg perasan glemer tapi wannabe je. Semoga ko insap la hai org mesia, pakai bikini, ceh ngotor je.

    0

    0
    • just comment no bullshit says:

      eleh pkai bikini kau cakap pengotor…kau tak payah berlagak alim sgt lah, aku tak percaya lelaki tak pernah tgk porn, ntah tgk gambar pkai bikini tu lah yg kau klik dulu

      0

      0
  45. KT Pari says:

    Oh come on, admit it….you all ni mmg mengutuk & mengumpat si Azah ni, bukannya bagi nasihat. Kalau bagi nasihat mestilah kita berdepan dgn dia or tulis surat kat dia. Bukannya dia baca pun blog ni. So takyah nak pertikaikan ape yg dia buat. Biarlah dia dgn kehidupan dia. Satu lagi jgn menghina dia gelap ke ape, Bukan dia nak pun kulit gelap, dah tuhan jadikan dia mcm tu nak wat mcm mana. Lagipun mat salleh mmg suka org berkulit gelap(deep tan). Cuba tengok yg kawin dgn mat salleh majority kulit gelap….Azah, Ning, Nurul….hati mau baik be….kurangkan mengumpat di bulan syawal ni…

    0

    0
  46. xkisahlah says:

    Cantik warna kulit dia. Agak sesuailah warna rambut dia dgn kulit dia.

    0

    0
  47. nickamarro says:

    Salam semua..

    Dari kite sibuk nak komen cara hidup azah aziz, baik lah kita muhasabah diri sendiri.. ambil yang baik jadi pedoman, yang buruk2 kite jauhkan.. x de faedahnya nak mencaci kehidupan sesama Islam, sesama melayu.. Kite manusia mmg akan berbeza pendapat.. Tp, ape korg dapat setelah x habis2 nak mengata org x de agama, x de pedoman? Janganlah jadi manusia yang suka melihat kejatuhan dan keburukan org. Grow up!!

    0

    0
    • PleaseLa says:

      Kalau ko nampak orang kena rogol tepi jalan, takyah la ko sibuk panggil polis ke apa kan. MUHASABAH LA DIRI SENDIRI JAAAA

      logic fail

      0

      0
  48. PleaseLa says:

    apa yang si rooney ni ngok sangat? ni la melayu2 subsidi takde critical thinking
    just because ko duduk canada tak semestinya ko berjaya. apa merit ko? ko a professional macam engineer, doctor, lawyer ke yang migrate ke canada nyeh?? orang keje cleaner pon bole duduk canada nyahhh
    and besides, kalau korang biasa duduk oversea la kannn, pompuan2 asia, pendek, hitam, rambut karat camni, immediately mat saleh kat sana akan anggap filipina keje waitress jahhhh….bawak beg LV tapi beli kat factory outlet. korang tau kan kalau korang masuk one of the outlets IMMEDIATELY dapat discount 70%. belum campur ada promotion lagi. ROLLEYES

    0

    0
    • Anonymous says:

      kat factory outlet mana yang ada jual LV..ko pernah travel ke? Louis Vuitton NEVER goes on sale. As a matter of fact, they have a price increase every year…shame on you..research dulu sebelum comment k..all online product is fake…

      0

      0
    • Louis Vuitton collector says:

      LV…They are all “FOR” sale.They are never “ON” sale..org nak comment ko pun nak comment tapi menampakkan kebodohan kau…

      0

      0
    • Ro00oney says:

      FYI,

      I kalau nak beli satu barang tu i never waited it on sales or buy it online.

      I always go the boutique shop directly whenever i want it, kalau its on sale bagus la. Kalau its not pun, who cares.

      Sorry darling, I tak main la nak shop online MACAM YOU especially on these luxury items, kalau barang tu tak ada di Malaysia pun, i have friends / contacts who can buy it for over there.

      Excuse me……………………………

      0

      0
      • Anonymous says:

        memang ko ni bodoh… refer to your first statement kan ko tulis LV boleh dapat kat factory outlet …ko ni betul ke x…bila kena hentam ko tulis lain pulak..kalau ko tau pasal LV …macammana ko bole comment LV can get on sale…konon2 mcm bijak tapi baghal..loserrr

        0

        0
      • Anonymous says:

        alaaaaa nanti kain kapan ko tu pun nak xnak m’sia dtg jgk..xsempat pun ko nk roger2 mmbr kau..tp mmg boleh ko roger2 mmbr kau..tupun lau ko nk wt persediaan awl hadap sakaratul maut..time tuh ko xdan nk pk jenama,kualiti pun aihh..time tu ko xleh nk myalak dah rooneyy oii..jgn ckp besaq sgt…xknorg nk tanam ko skali ngn brag jenama yg ko agungkan sgt tuh..sedeyy weii…cara ckp cam kekal hdup kt dunia nih..umur ko bape eah???ni kate org bodoh sombong xmkn pun nasihat org len..phuiiii!!

        0

        0
      • PleaseLa says:

        pfft macam ko sorang ada contact kat overseas. nak tengok ke fb friends aku…kekawan masa kat high school + uni + internship + a few years keje all over europe?

        libas rambut cos i’m fabulous

        0

        0
  49. kasihkan duit says:

    kasihan rooney.
    kerana kasihkan duit palsu. kehidupan palsu. duit kertas yang ditipu nilainya. yang dikawal dan dimanipulasikan oleh si penipu, sebab tu lah negara kita dihambakan dengan duit kertas sehingga semakin rendah nilainya, tapi negara yang mengangkat si penipu, nilai duit kertas mereka tinggi!

    kasihan yg bermimpi.
    selamatkanlah diri dari tertipu.
    tuntulah ilmu.

    0

    0
  50. Aiman Tak Kisah says:

    Cuma nak bersangka baik je. tapi jujurnya aku yang duduk kat Msia ni kadang2 boleh gak terlepas solat. apatah lagi klu tinggal kat sana. penah ker tak dengar azan dilaungkan. harap2 kita semua mendapat hidayah. insyallah kita smua jumpa di Jannah.

    0

    0
  51. rahmah says:

    bukan nak menghukum azah.
    dan besar kemungkinan azah pun tak baca nasihat yg di tulis di sini.
    tapi kita wajib menyatakan yang benar.
    buat peringatan bagi semua yang membaca di sini.
    tak kan kita nak sokong yang tak benar.
    untuk mengenal kebenaran, wajiblah tuntut ilmu dan amalkan.
    dan harapkan kasihsayangNYA.

    0

    0
  52. DAN says:

    Sesiapa di kalangan kamu yang melihat kemungkaran hendaklah dia mengubahnya dengan tangan,sekiranya dia tidak mampu hendaklah mengubahnya dengan lidah,sekiranya tidak mampu dengan lidah hendaklah dia mengubah dengan hati,dan mengubah dengan hati adalah selemah-lemah iman….

    lagi satu, jgn buka aib org, cerita, gambar yg tak elok baik jgn dikongsikan bersama. dah tengok kena nasihat.

    0

    0
  53. key Pop says:

    tetiba aku nak nyanyi lagu raihan…

    Demi masa sesungguhnya manusia kerugian
    Melainkan yang beriman dan beramal soleh
    Demi masa sesungguhnya manusia kerugian
    Melainkan nasehat kepada kebenaran dan kesabaran

    Gunakan kesempatan yang masih diberi moga kita takkan menyesal
    Masa usia kita jangan disiakan kerna ia takkan kembali

    Ingat lima perkara sebelum lima perkara
    Sihat sebelum sakit
    Muda sebelum tua
    Kaya sebelum miskin
    Lapang sebelum sempit
    Hidup sebelum mati

    0

    0
  54. ....................... says:

    lantak ko le azah…ko pn dh tua n bukanya muda lagi kalau nk d tegur sgt pn…kan terlebih tegur melenting le plk….sendiri fikir la…harap2 ko leh berubah ke arah kebaikan…tpi anak2 azah memg ensem..kalau kt malaysia pn retis sama teruk gak pakaian dia org…tengok j pada pakaian y d pakai oleh nabila huda…dh terang2 dia duk kt malaysia…

    0

    0
  55. shutdfup says:

    let her live her life ok..
    who are u to judge her? who are you to advise her in the open forum? NIAT YG BAIK TAK MENGHALALKAN CARA YANG SALAH OK?
    nak ckp pasal hal agama, dah study ke belum? d basic thing of advise people on their flaws is in secret, in person, no in public..thats what we call as HUMILIATION! not advise ok.
    go back & study ISLAM well..this is what we call perfect religion , but imperfect muslim. Stop judging her, its between GOD & HERSELF.. she’s d one that will answer later on kat akhirat. U guys nak nasihat dia, pegi PM kat facebook ke mane ke..bukan kutuk2 kat public mcm ni.. hish.. kesian betul la some of you ni…buat malu diri sendiri je.

    0

    0
  56. i am malaysia canadian says:

    kesian kesian kesian pada korg2 yg nk sgt tegkkan kebenaran yg dh terang2 salah… aku org malaysia penah duduk kat canada & berkahwin dgn org canada xde pun nk kna ubah cara hidup aku mcm org sna… pucuk pangkalnya… IMAN.

    0

    0
  57. Lalala~~~ says:

    Nara ceduk dari forum.cari kah??

    xmo ceduk2 naa…. tingkatkan prestasi, berdiri di atas usaha sendiri! ohyeahhh…

    0

    0
  58. cikjah says:

    amboi3….jaga sikit bahas ako rooney oiii..ko ingt org2 felda semua miskin hina???ada yg byk tanah tp apply dok felda sbb sape xnk kjaan bg tanah 10 ekar?bodoh la ko ni…haprakkk nk mampus..nmpk sgt ko ni xpnah masuk felda.org felda lg kaya dr ko la bodohhh…jahil sekali.bongok nk mampusss.sekian.

    0

    0
  59. Anonymous says:

    Untuk shudfup, you yang pergi study islam. Yang kutuk tu memang lah salah. Tapi menasihati tak salah walau pun di open forum macam ni sbb nije cara yang sesuai zaman moden ni untuk berkomunikasi.

    0

    0
  60. lu pe hal? says:

    AKU ANAK ORG FELDA YG LAHIR KAT BUMI MELAYSIA YANG BERJAYA & BELAJAR DI CANADA & BERMAUSTATIN DI CANADA BEKERJA, BERKAHWIN & MILIKI ANAK ORG CANADA+MALAYSIA.. TP AKU TETAP ORG ISLAM YG SMBUT BULAN PUASA DI BULAN RAMADHAN DI CANADA. AKU ISLAM DAN AKU XPERLU UBAH KEHIDUPAN AKU UTK JADI SEPERTI MEREKA. NAMUN AKU TETAP BERJAYA KERANA ALLAH.
    KO HADO??

    0

    0
    • Anonymous says:

      tahniah…jangan lupa jaga mak bapak yang dah uzur, itupun kalau ada lagi.. jangan lupa, melawat kampung tempat kau lahir, jangan lupa ajar anak kau cakap bahasa melayu..pakai macam org melayu.

      0

      0
  61. Anonymous says:

    Alhamdulillah, Majority rakyat Malaysia masih kenal hala haram dan pertahankan akidah. Cuma segelintir yang menyokong kejahilan, semoga dibukakan pintu hati untuk bertaubat.

    0

    0
  62. Ilham says:

    Alahai..lutut kendur,paha geleber selulit sana sini masih nak tunjuk! Bawa2 la bertaubat kak

    0

    0
  63. Aku Insan Biasa says:

    Do Not Argue With Stupit People Dear..

    0

    0
  64. zzthejinn says:

    Tahniah Rooney …kerana back up Azahh..yealah i sangat bangga dgn komen u ..tahniah sbb org melayu berjaya ada lifestyle mcm tu …verry the successfull…dpt pusing dunia..bergaul dgn mat salleh..berbaju bikini ..well we all sgt bangga…

    Itu mmg betul lfestyle mat salleh tapi kenapa kita nie melayu & islam nak ikut gaya hidup mcm tu. Ramai lagi saudara muslim kita yg berjaya di luar negara tapi masih mengekalkan batasan islam.

    Bukan nak mengutuk tapi nak berfikiran rasional ….adakan successfull tu diukur dgn lifestyle??

    0

    0
    • Roon000ey says:

      Ya maybe.

      At least i tak hidup di takuk lama.

      I dapat pusing satu dunia.

      I have tons of money.

      Most importantly, i live like what i want. I am happy. How bout you, jealous berdomba dengan i? Ha ha, please…..

      Hell i am not Azah or Michael Ang, but i am proud if i were her.

      For me, rasional is when you are happy, you have money to buy food and medicine and happiness. Sayang, that is rasional. Kalau you asyik nak talk about halal / haram, you ain’t go anywhere darling……………..

      No where……………..

      0

      0
      • Anonymous says:

        xpee..just go on…nanti ko duk alam barzah jgk…org xtanam ko dlm flight..
        org xtanam ko ngn duit yg ko kate byk tuh…nothing!!yg ko bwk nanti amal ibadah ko..pahala ats dunia yg ko kutip…yg akan di tnya solat..then amalan2 lain..taw x seurat rambut kite dedah ko taw dpt balasan ape???p cari sndiri..
        rooneyy2..aku bc komen ko nk trgelak pun ade..sedih pun..kesian pun ade…

        0

        0
      • BOOOONOOEEy says:

        to Roonooey,

        duit bukan segala2nya, n duit tidak boleh memberikan kebahgiaan..bukan duit yang menyembuhkan penyakit, bukan duit yang memberi kita makan, semua tu datang dari Allah S.W.T, sepatutnya kesenangan yang Allah beri untuk kita bersyukur n mensyukuri nikmat itu bukan jadi seorang hamba Allah yang kufur nikmat..dan percayalah, Allah maha berkuasa untuk menarik semua nikmat itu dari hambaNya pada bila2 masa..

        Sekian..

        0

        0
      • amir says:

        Got money and buy all medicines..?? When u got cancer, then that time ull realise money got or not, wont heal the cancer. Money will never can buy happiness. Happiness is when youre healthy & ur loves one besides you, no matter rich or poor he/she is.

        0

        0
        • Rooney says:

          You idiot, before you can START heal the cancer you need money to buy medicine, consultation with doctors, or at least have insurance so you could use all the technology such as CT scan to help you cure your cancer.
          This is where money take place.

          If no money, sama macam you redha you have cancer and i am OK to die.

          LOL. Kalau macam tu akak suggest you pergi la masuk hospital kerajaan ok?

          What a idiotic thinking. Of course you need money to cure your Cancer. I know some cancer cannot be heal, but at least the “USAHA” or “determination” to buy the medicine, see the doctors all those STILL REQUIRES MONEY.

          YOU ingat duit jatuh dari langit ke? Bodoh kepala pungkok kau nih lah.

          Bengap aku nak cakap dengan orang bebal ilmu macam kau ni. Nak speaking London dengan aku konon. Excuse me aku ni graduated dari MIT pun, tak kecoh la nak speaks in Malay with other races.

          Puhhlleeessssss……….

          0

          0
      • Anonymous says:

        Tto mr rooney
        Di akhirat yg Allah timbang adalh amalan dan iman bukan berat badan… Atau berapa juta duit simpanan… Syok hidup bahagia di dunia xtakut ke akhirat dok terbakar dlm neraka jahanam..keindahan dunia ni xsekelumit pon terbanding dgn syurga akhirat..jika itulh yg en rooney banggakan

        0

        0
  65. khairul says:

    nara2…apa la nak jd ngan ko nier….cuba la bukak blog yg memberikan inspirasi ker…kita publish menda yg x elok, bukan kita dpt jugak ke saham yg x elok tue…? macamana la ko nak cari balik retis2 yg x retis yg ko dah publishkan gambar x senonoh tue, gosip bila ko nak pergi meninggalkan alam yg sekejap nier?

    0

    0
  66. dhia says:

    bro roononononey..jgn ingat org felda,org kg sume kolot n jumut.org felda tu bnyk duit dorg..beli ae86 cash..bli tanah rm120k cash..hilux cash..pajero sport cash..sume cash money!org kampung rumah besar,tanah luas..org bandar if u’r not somebody or konglomerat or tycoon jgn harap nak ada tanah n umah yg besar.so in a nutshell,jgn dok kutuk org.org melayu mmg asalny dari kg.

    0

    0
  67. Mak Temah says:

    tak payah nak omputeh sangatlah azah oi… sedar laa sikit dari mana asal kau…

    0

    0
  68. keledek says:

    gambar2 mcm ni, tak yah la keluarkan nara..dah confirm akan menerima kutukan..jgn lah fikir nak lariskan pengunjung ke blog kau je..fikirkan dosa pahala sama..sepatutnya itu yg utama kau fikirkan sebelum buat apa2..

    0

    0
  69. Lagha says:

    Hukum tetap hukum, tapi yang duk hina keji dia pasal hitam sumer tu kenapa pulak, hina ciptaan Allah. Btw, di mata orang kita jer hitam itu buruk, bagi omputih hitam itu menawan. Berkepul depa spend duit tanning berjemur semua semata nak dapat kulit eksotik sawo macam kita ok. So be proud la kalau anda tan tan eleven yer ;)

    0

    0
  70. L@Nt0K L3W says:

    hurmmmmmmmmmmm…..lame dia tak balik malaysia kan???

    0

    0
  71. Kenriri says:

    Sape Azah Aziz ?? xkenal punn~ berkarat aku tengok

    0

    0
  72. alga hijau says:

    Boleh teka tak……aku rasa si roney nie lelaki sotong….. kot… tu sbb mulut lonkang., cetek agama…..agaknya tukar agama atau jantina x boleh..so jadi mcm nie la…..opss terlebih sudah

    0

    0
  73. rahsia says:

    bertudung atau tidak bkn menjadi isu krn xsemua manusia itu tak sama..cukuplah sekadar menjaga nama Islam dgn memakai pakaian yg elok dipandang…xsemestinya bertudung litup dan memakai jubah,kita dilahirkan utk menjaga adab..kalau menutup aurat itu adalah lebih baik dan dipandang mulia..selain menjaga perbuatan terutama mulut..mulut adalah senjata..

    0

    0
    • bertudung is always better says:

      namun bertudung itu SEMEMANGNYA LEBIH BAIK daripada tidak bertudung..kerana MENUTUP RAMBUT ITU SURUHAN ALLAH.

      0

      0
  74. aya says:

    Hik3. Korang semua la punca kenapa negara kita tak maju. Sebok dengan hal peribadi orang lepas tu kutuk-kutuk orang. Tanggungjawab pada diri sendiri dan bangsa diabaikan.
    Kalau dia terpesong, you all maki-maki ni boleh bawak dia ke jalan yang lurus? Buang masa jek. Apa kata you all tutup browser tu dan start buat benda yang berfaedah? I pun nak tutup pc sudah. Annoying.

    0

    0
  75. cayang says:

    ini semua kerana duit laki kaya tak kesahlah islam tulin ker idak. agam islam tu dah memang tkder dlm naluri jadi mcmnilah.janji laki aku orang kaya..peduli apa dgn agama.kalau bukan sesame islam nak beringat2 sape lagi. perasan konon minah saleh lah padahal melayu tah2 org seletar.bawak2lah bertaubat minah oi.kau tauekr apa kenamer taubat

    0

    0
  76. trick says:

    they make u feel proud with their products that are never on sale.
    good trick. fools need to feel good through attachment to objects created to promote arrogance.

    0

    0
  77. hamba ALLAH says:

    Rooney ni manusia ke kambing? komen mcm budak pegi mengaji tak habis..simpan sikit bodoh tu rooney…jangan tunjuk sangat..orang suruh pegi belajar, serong..inilah jadinya

    0

    0
  78. Anonymous says:

    rooney ni ckp mcm org tak de agama..

    org bertudung tu tak semestinya baik n org tak bertudung tu sah2 la jhat sbb tak ikot perintah allah..

    0

    0
  79. Nasha says:

    Kalau nk dibandingkan dr segi pakaiannya, ada ank sultan yg kawin mat salleh pun sama je (google la sape). Knape takde org/blog report/tegur ye? Bukan nk backup si Azah ni, tp kalau nk tegur biarlah adil dan berlapik, kan Islam agama yang lembut.

    Salam sayang.

    0

    0
  80. NIZAM says:

    LAAA MELAYU RUPANYA…

    0

    0
  81. kesian says:

    biarla diaa..dah murtad..

    0

    0
    • Qamariah says:

      jgn cakap mcm tu..kalau pun dia hidup dlm kegelapan sekarang, kalau Allah nak beri dia hidayah mana kita tahu..contohnya macam cerita seorang Ustaz di NTV7 beberapa hari lepas tentang rakannya seorang Ustaz di USA yang selalu Islamkan org2 non-muslim di sana..seorang lelaki yang badannya penuh tattoo, berbadan besar dan berwajah bengis dtg ke kuliah/majlis anjuran Ustaz tersebut..apabila ditanya, lelaki tersebut mengatakan dia ingin peluk Islam setelah sekian lama dia didatangi mimpi aneh yang menyuruhnya mencari Islam..setelah beliau diIslamkan, beliau tggu sehingga kuliah tamat dimana para hadirin dan Ustaz tersebut akan sembahyang berjamaah..makanya diajarkan si lelaki ini tadi mengambil wudhuk, dan diajarkan sembahyang..diajarkan perkara2 asas utk seorang yg baru menerima Islam sepertinya..lalu ketika berjemaah, diminta si lelaki itu mengikut sahaja dulu apa yang dilakukan oleh imam dan makmum lain..semabhayang Asar kalau tak silap..rakaat pertama, si lelaki agak kekok, rakaat kedua lelaki tersebut kelihatan lebih elok, rakaat ketiga bertambah baik, dan di rakaat keempat, lelaki tersebut sujud lama..setelah imam memberi salam dan kelihatan si lelaki masih sujud, dibiarkan seketika..namun apabila agak lama dan masih belum bangun dari sujudnya, Ustaz tersebut dan para jemaah lain pergi mendapatkannya..Subhanallah..rupanya si lelaki tadi telah meninggal dunia ketika sujud..Ini merupakan kehendak Allah..kuasaNya..takde siapa tahu apa dan siapa yg mendapat keredhaan Allah sebegitu rupa..walaupun hidup si lelaki tu sebelumnya penuh dgn dosa akibat tiada agama, namun beliau dimatikan dalam Islam, berwudhuk, sedang sujud mengadap Allah pula..kisah ini membuatkan air mata saya menitik, sebab ramai antara kita yg Islam, tapi suka sgt merendahkan org lain..sebagai contoh wanita yg bertudung namun mengutuk mencerca sesama Islam yang tidak bertudung..kalau mereka itu tidak bertudung, sepatutnya ajaklah dgn baik utk sama2 bertudung..dan kita kena ingat, bertudung bukan bermaksud kita baik sgt dah, bukan beerti kita ni guarantee masuk syurga..kalau bertudung tapi lain2 perkara tidak dijaga, tak guna juga..begitu juga dgn mana2 org lslam lain yg suka mengutuk sesama Islam dan bangsa/agama lain..jgn begitu..jadi, kita ni muhasabah diri lah..jgn sesekali fikir kita ni Islam, kita akan masuk syurga..kita jgn sesekali fikir org lain itu akan masuk neraka..pemikiran mcm tu dah menunjukkan bahawa kita tidak berfikir sepertimana ajaran Islam..dalam kes ni, doakan saje la yg baik2 supaya wanita dlm gambar ini berubah, belajar mengingati Allah..manalah tahu, kalau ramai doakan, dia berubah satu hari nanti..insyaAllah akan ada ganjaran dariNya utk kita semua..

      0

      0
      • shutdfup says:

        Qamariah, i admired the way you write up there. semua yg u cerita & ckp mmg 100% betul. bertudung tak semestinya baik..Rahsia Allah kita tak tahu..who are we to judge others. No one is perfect..so,live your life, learn from mistake & be kind & sincere. for me, that what count the most… help others but do not brag about it.. ni baru buat baik skit nak kecoh satu dunia..lepas tu asyik nak cari salah org lain mcm diri tu perfect sgt.. balik cermin muke la oi..

        0

        0
  82. SY says:

    LAMA SGT DOK LUAR NEGARA SAMPAI MALAYSIA MERATA ADE INTERNET PUN DIA TAKTAU BHAHHAHA

    0

    0
  83. david moyes says:

    rooney
    pegi training skang…
    budak2 lain dah tunggu

    0

    0
  84. orked says:

    Macam negro dah.. Memang susah nak cam dah. Kih kih..Xpelah, esok ajal kita dah sampai, aurat kita manusia yg hidup tlg tutupkan. Tgh ada peluang hidup ni, semoga kita2 ni sentiasa berpeluang utk tutup aurat sendiri yaw!

    0

    0
  85. Konek Panjang says:

    teruknya si Azah ni, knplah dia boleh jd mcm ni? ni sume salah UMNO ni, ni mmg salah UMNO ni, kalo PAS yg perintah Malaysia, mst si Azah ni dh brtudung litup siap berpurdah bagai kt Montreal sana dan siap berdakwah n mngajak org putih sana masuk Islam..ni sume salah UMNO, salah UMNO..kalo PAS perintah Azah xkkn pkai mcm ni n dia akan upload bnyk gmbar2 dia kt msjid, kt ceramah agama, ceramah ustaz azhar idrus dan tempat2 baik yg lain..ni sume salah UMNO!!!!!

    0

    0
  86. Keling Suci says:

    UMNO bahlol

    0

    0
  87. Anonymous says:

    kesian anak2, camane la didikan kat sane eh? Allahuakbar!!!

    0

    0
  88. jengjeng says:

    ntah2 dah murtad… lebih barat dari barat

    0

    0
  89. Anonymous says:

    En Rooney, nak tanya. kalau Tuhan henti beri oksigen pada awak, agak2 awak mati tak atau masih boleh berkerja keras utk dptkan oksigen ? Awak nampak very intelligent tp actually NAMPAK ajer…

    0

    0