Written by AbangNara | June 7th, 2011

gambit minta maaf

Akhirnya Gambit memohon maaf di Twitternya selepas dikecam hebat oleh blogger-blogger. Untuk anda yang tidak tahu, Gambit telah member “middle finger” kepada blogger dan menyamakan perbuatan para blogger yang menulis tentang isu video klip Prema Yin arahannya sepert anjing yang menyalak.

Namun begitu selepas beberapa jam permohonan maaf di atas dilakukan, Gambit telah menggunakan Twitternya untuk mengeluarkan kata-kata di bawah.

gambit minta maaf

Untuk anda yang tidak tahu, alasan yang digunakan Gambit untuk mengarahkan video ini ialah video tersebut diterbitkan untuk pasaran Amerika Syarikat. Abang Nara dengar alasan tersebut terus terasa nak terjun KB Mall. Amerika Syarikat? Kah kah kah. Sila gelak sampai terburai usus.

Abang Nara rasa Gambit ini sebeenarnya menggunakan kesempatan ini untuk mempopularkan namanya. Ala, yang macam Miera Liyana buat dulu la. Bagi can la kat Gambit nak femes kejap. Kesian dia dah berlakon bertahun-tahun orang tak kenal. Tak gitu?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

105 responses to Gambit Saifullah Mohon Maaf Berkaitan Isu Video Prema Yin

  1. gambit says:

    kenapa ler bang nara ni nak hasut orang lain benci kt gambit gak….kenapa ler blogger2 lain duk terasa padahal semua sedia tahu….gambit tuju kat blogger yg duk hentam dia….yang tak hentam die dlm blog sendiri yg tk famous tuh tak payah ler nak terasa….me juga salah sorg blogger tp tak terasa pon…..sbb die tuju kt bang nara middle fingers tuh…….

    Memang gambit salah….tapi menghasut orang lain untuk benci dia mmg lagi lagi salah…..padan lah ramai yg benci bang nara…..sekian dari silent reader….

    0

    0
    • iman muda says:

      kau dgn gambit tu pun sama je…apa yg abg nara kata tu betul lah…org2 yg takde pegangan agama je yg setuju dgn gambit ni…

      0

      0
    • gambit bukan saifullah says:

      ko blogger rupanya..oooooo….msti ko jeles ngn blog abg nara kn….??? kan abg nara ramai peminat….huhuhuhu…

      0

      0
    • gambit bukan saifullah says:

      ko blogger ka??? ooooo msti ko jeles ngn abg nara sbb abg nara kn ramai peminat…huhuhuhuh

      0

      0
      • mushi says:

        apa jak lah kauu yaaaaaaaaaaa…entah2 kau pun blogger kann..watafakkkk ?
        iboh jak ko nak mdh ku camtok ‘ko blogger ka??? ooooo msti ko jeles ngn abg nara sbb abg nara kn ramai peminat…huhuhuhuh’
        APA JAK LAHHHHHHHHHHH !!!!!!

        0

        0
    • tiada nama says:

      emonye ko ni..ak rasa..abg nara bukn mengahasut.itu adalah pandangan peribadi abg nara.aku bukan nk sebelahi abg nara..on9 page ni pon sekali setahun..cum ari tuh aku buka kejap sbb kwn aku citer pasal gambit ni.setelah diperhati secara keseluruhan,apa yg diperkatakan abang nara..mmg betul.abg nara menggunakan medium yang betol utk tegor artis2 tempatan.ape ko nk ank bgse hncor tatasusila?gambit owh gambit…nk populariti sgt..kesian ko.populariti gini.ketandusan ilmu agknye nk buat video berhemah..ngeh3

      0

      0
  2. bunga says:

    mmg tak penah tahu pun si gambir ni wujud….. baru smalam kenal tu pun nasib baik baca BN..

    0

    0
  3. maharajalawak says:

    ad aku kesah..org da bnci bru mtk maaf..wekkkk

    0

    0
  4. maharajalawak says:

    haha.aku ing gambit ni sjnis pisau

    0

    0
  5. me220784 says:

    dalam setiap perbuatan fikir dulu menggunakan akal yg dianugerahkan, kalau tak mcm nielah jadinya. sayang muka boleh tahan tapi akal letak kat lutut. wahai menteri2 yang berkenaan tolong ban artis2 seperti ini. tak ada faedah kepada pembangunan negara. buat menyemak kat industri je.

    0

    0
  6. kucinghitamkakipanjang says:

    lagu tu xlayak rasanya kt amerika…. kena bnyk blaja lg….
    suke video awan nano hafiz… memorable!

    0

    0
  7. waka waka eh eh says:

    gelak sampai terkeluar usus !!!!! kah kah kah

    0

    0
  8. NenekPenne says:

    pasaran amerika syarikat?? come on laaaahhh…
    budak sekolah depa boleh buat video clip better than that laaa…
    meh kita ketawa sampai terburai usus..
    adeeeehhhhhhhhhhhhh….
    next year suruh dia masuk maharaja lawak …

    0

    0
  9. KamilAdli says:

    Geli ah nengok video tu…hehhee…Tapi dak Gambit ni kalo berlakon..serius best

    0

    0
  10. Rooney says:

    Tak habis habis issue ni. Kreativiti masing-masing.

    Tapi dah memang dasar perangai orang Melayu yang penuh dengan rasa iri hati / busuk hati dan dengki. Tak boleh nak tengok orang lain senang sikit.

    Tak boleh nak tengok Shah Jaszle konon nya syok dapat pegang-pegang si Prema Yin sedangkan tu hanya lakonan (jealous la tu!)

    Jealous sebab Gambit ni hensem and dapat peluang mengarah video clip ni (busuk hati lagi).

    Fikiran pendek – sedangkan dekat panggung wayang, Astro and media-media lain pun banyak menayangkan aksi-aksi macam ni malah lagi teruk tapi benda yang tahap BAWAH amatur ni pun korang nak bising.

    SO konservatif – korang yang kampung ni tak dapat menerima benda benda macam ni. This is normal, normal. Apa yang pelik sangat?

    Memang korang ni contoh Melayu yang KUNO lah!

    0

    0
    • smh says:

      Ni mesti Gambit ni.

      0

      0
      • gambit babi says:

        hahah…mmg betul pun…konfem gambit ygkomen ni….amareka sangat la mu gambit…..serupo cisss mu nih

        0

        0
    • Provokasi says:

      Ni Gambit tuko nama jd Rooney kot nih… Huahaha…

      0

      0
    • Kasih says:

      rooney, tahniah lah.. ko mmg x prnh serik kan asyik kata melayu ni kg dan kuno.. kalo ko suka sgt benda x paedah cam ni, apa kata pas ni kalo ada lg si gambit nk direct vc, ko offer diri ko yg ala2 amerika tu ya…

      ohh ya tapi pastikan, vc ko arahan gambit tu lbh daring dan dasat dr apa yg shah tu wat tau… masa tu bkn takat amerika jer, seluruh dunia pun akan terpegun gan vc sampah ko tu tau….

      0

      0
      • MEK CILI says:

        Irihati? kah…kah..kah…irihati? kah..kah..kah…berguling2 aku ketawa sampai nak pecah perut neh.

        rooney…setakat video LUCAH mcm tuh…datuk T pon pandai buat. lg hebat…ekekeke….

        si Gambit tu perasan BAGUS la tuh. Dia tahu yg dia x glamer…sj jer nk carik PUBLISITI murahan. Wei…jgn perasan la setakat direct MV mcm tuh nk masuk psrn Amerika.

        Bro, len kali crlah awek yg cun sikit…Prema Yin tu x cun la…tgk muka aiyakkk….x selera…bontot pon kembang…cantek lg pelakon dlm vidoe seks DSAI tuh, w/pon hitam putih. Ekekeke…nk gelak aku…

        0

        0
    • insan yg takut kpd Allah. says:

      jealous? tlg la, aku ni bukan minat sgt artis2 ni. buat apa aku nak jealous? then, suka nak tunding jari kat org lain.
      org lain berak tgh jalan ko pun nak ikut jugak ke?
      org buat yg tak elok,ko nak buat jugak?
      dunia dunia.
      astaghfirullah.

      0

      0
    • anti ketumbit says:

      ni kalo x gambit, peminat pompuan yg x cukup akal minat giler kat hidung serombong die tu. hahaha

      0

      0
    • yaw says:

      kalo org islam dia xkan ckp benda tu normal..kuno n bla3..kalo org islam la..

      0

      0
    • lysa says:

      rooney, rooney.. bukan pelik sbb xboleh terima adegan2 ranjang tu. bg aku aku xboleh terima sbb vc ni x berkualiti. koreografer pun kedekut nak hire ke? tolongg la, dah tau ni utk pasaran us, pls la give more effort. dun embarrased us with this kind of vc la. rooney yang emo, pls use ur brain, dun judge the vc just because ure one of gambit’s fan. i thot ure well educated enough. which university u went to? i hope we’re not from the same place. btw rooney, how do u define melayu kuno in ur dictionary? i need further explanation. just to see, to which level of mentality u belong to.

      0

      0
    • md050 says:

      Ada beza, kan melayu dan beragama islam dan mengamalkannya dengan melayu beragama islam keturunan… melayu beragama islam dan mengamalkannya menjauhi yang mungkar dan menjalankan perintah-Nya .. kita bukan nak persoalkan melayu kuno atau melayu moden pun.. takde istilah irihati/jealous… kepada Gambit ataupun fans nya… sekiranya mereka adalah MELAYU yang beragama Islam dan mengamalkannya.. pernah baca surah al-asr dan adakah anda faham dan mengerti maksudnya?

      “Demi masa! Sesungguhnya manusia berada dalam kerugian, kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh, dan mereka yang berpesan-pesan dengan kebenaran serta berpesan-pesan dengan kesabaran” (Surah al-‘Asr; 1-3)

      dunia dah sampai ke penghujung.. Jangan sampai Allah berikan bala yang tak tertanggung akal fikiran dan pada masa itulah kita nak menyesal.. Saya rasa dah terlambat… Jadi, fikir2 lah… Melayu beragama Islam dan mengamalkannya… atau Melayu Islam keturunan…

      0

      0
    • indahnya islam says:

      kuno xkuno elok kah buat semua tu dalam industri hiburan?untuk tontonan umum?fikir2lah bro kita ni islam,kuno kat dunia xpe asal moden kat akhirat,wallahuallam.

      0

      0
    • indahnya islam says:

      kuno xkuno elok kah buat benda macam tu dalam hiburan untuk tontonan umum?apatah lagi kita ni islam,fikir2lah bro,kuno di dunia xpe asal moden d akhirat,wallahuallam

      0

      0
  11. papakadotdot says:

    seyesly aku x kenal gambit ni. aku sngka gambit xman. pelik tul nama dier ni.

    0

    0
  12. noni says:

    dah terang lagi bersuluh…masih kata bukan berunsur lucah…..kesian

    0

    0
  13. Fida says:

    Ini lah cth artis yg otak udang…ckp tanpa berfikir dgn akal…jgn dorg melenting la kalo lepas ni org ckp artis ni dungu…

    0

    0
  14. blabla says:

    ROONEY;) KUNO2 JUGAK BATAS AGAMA KO TAU TAK?MUDAHAN LA GOLONGAN MCM KO NI MELAYU UPTOWN LA KONON KENE TIMBUS DGN TANAH HAHAHAHA

    0

    0
  15. NLALAA says:

    GAMBIT AND ROONEY DUA2 KUNO HAHAHA

    0

    0
  16. mie says:

    so ko ni melayu moden la?? piiirrrrahhhh mabokkk!!! mabok pnye stment la mamat ni..ko ni la antra bakal2 yg akn menjadi penjahanam org2 melayu yg dikatakan “kuno”.. stement ko ni mnjukkan betapa amat rendahnye moral ko trhadap isu2 yg snstif..lu ptut dok kt amerika la derr…

    0

    0
  17. gadis kg says:

    Astarafirullahalazim,bkn melayu kuno rooney,sebgai org islam,kalau kata kat astro ke yg lain2 ke byk jgk yg kene isukan.tp xmelenting,gambit ni xde sape nak jeles videoclip die tu melampau setakat ni,u nak kr lepas ni byk lg videoclip yg melampau kua,apa agama dia & saya : islam.meaning ad pekara yg xperlu dan xpatut dibuat.kami cuma menegur sebagai saudara islam.maaf kalau ad tekasar bahasa.

    0

    0
  18. Messi says:

    GAmbit ngan rooney mmg la…bkn org islam..blh ckp biase plak…kecik2 xnk blaja agama..haha

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Biasalaa..dah puas hentam, kutuk, maki org, mula laa rasa serba salah..pastu minta maaf..
    Mmg dah agak dah,standard la, kebanyakan artis mcmni..
    Takat minta maaf kat twitter, fb aper barang..
    Buat PC laa..minta maaf btul2..

    P/s: Kalo hantar US pun, depa seblah mata pun tak pandang baii..
    Takat menari guling2 atas lantai dapur mcm cacing, loya tekak nengoknyer..

    0

    0
    • cekodak says:

      haha suka baca komen ni.. mmg mcm cacing kena tabur garam pun kah3

      0

      0
      • yana says:

        haha!
        tergedik-gedik kat fridge ngan lantai dapur..haha!!
        kain x de,die lap je lantai ngan fridge tu pkai bju die..

        0

        0
  20. KakLong says:

    Biasalaa..dah puas hentam, kutuk, maki org, mula laa rasa serba salah..pastu minta maaf..
    Mmg dah agak dah,standard la, kebanyakan artis mcmni..
    Takat minta maaf kat twitter, fb aper barang..
    Buat PC laa..minta maaf btul2

    P/S: Kalo hantar US pun, depa seblah mata pun tak pandang baii..takat menari guling2 atas lantai dapur, loya tekak nengoknyer..

    0

    0
  21. me220784 says:

    ano : i like ur sttment. menari guling2 mcm cacing. ahaks!! terbahak2 i ketawa. kasi ban ini org, akal letak kat kpala lutut. pasni gambit ambil si rooney jadi model video klip dlm bilik air pulak :p dah sesuai 2 org nie. hahahaha!

    0

    0
  22. cik arale says:

    video klip yang si gambit hasilkan tu langsung tak layak masuk pasaran amerika syarikat, nak ke pasaran singapura indonesia brunei pun belum tentu laku… punya buruk, geli kita tengok…. kalau saya muka buruk macam tu takla saya mengada2 nak tergolek2 depan peti sejuk, bek duduk rumah… bukannya apa, benda begini hanya mengundang dosa, kepada diri sendiri mahupun orang yang menonton.. ye la kan, kita ni manusia je, ada fikiran buruk tersendiri, bila dah nampak video klip hodoh & bodoh macam tu mesti la termengumpat, maafkan la kami yang bergelar manusia biasa ni, dah memang tak boleh lari dari pemikiran jahat…

    Kalau suara penyanyi tu macam anuar zain ke takpa la, memang pun layak untuk ke pasaran luar.. saya baru je tengok video klip anuar zain sedetik lebih versi orang putih, peh, suara bukan main international, video pun mantap… macam tu yang boleh untuk ke pasaran luar….

    kalau setakat video lucah tak jadi prema yin arahan gambit tu bikin malu je dengan negara kita, bek jgn mengada2 nak pasaran ke luar…. terus masuk tong sampah je….

    0

    0
  23. Rooney says:

    Yang penting sekali, fakta aku betul.

    Orang Melayu macam korang semua ni memang tak boleh tengok orang lain senang sikit.

    Ok apa apa-apa mau komen? Kalau setakat nak kutuk kutuk cakap kosong baik tak payah.

    Korang kekal la dengan stigma kuno kau-orang tu.

    Sampai bila pun kau orang takkan berjaya.

    Orang lain dah beli kereta / rumah engkau masih duduk rumah flat.

    Opsssssssssss…………………

    0

    0
    • KakLong says:

      Kuno hangguk hang..
      Si gambit tu nak buat video tu tak salah..yg kitorang tegur ni pengisian video dia..lg plak dia tu Islam, kenala ada batas2 dia..kalo dia kafir lain citer..
      Lantak dia la nak tonggang tebalik pun..
      So bg hang, kena seksi, baru moden??
      Kena ada adegan ghairah, peluk2 baru moden??
      Byk lg la cara nak selain bnda2 ni..
      Norah jones pn lagi sopan video dia dr video gambit ni.

      So, ko yg kuno ok??
      Kuno agama..

      P/s: Ramai je yg bahagia dok umah flat sukati msg2 ler..ko tu dok umah ape..umah api?

      0

      0
      • tanjung tuan says:

        umah api? molek la 2.. meh la singgah tanjung tuan.. bole kita adakan forum agama untuk rooney & gambit..

        0

        0
    • lysa says:

      what fact are u talking about rooney? haihhh… where is ur high level of mentality? i am still wondering what is the definition of melayu kuno in your dictionary babe?

      yes i find it offensive eventho i dun agree with everyone else here. But u, pathetic man. u try to act as if u are beyond those level, but the real is u are just the same as those here.

      dun say things blindly. or else it will put u the lowest level u ever think of. ppl here are just being noisy. but u are annoying man. tell me the truth, do u really think this vc has the quality to be called a professional MTV. answer me with ur brain. not ur ass.

      0

      0
    • mamahot291180 says:

      kire ko duduk umah banglo dah cukup bagus la…. cakap pkai otak skit bro…. jgn sng kt org melayu kuno… ko dah abis moden…. dah abis bagus… bg aku x salah kalu kiter tgur mn yg salah….aku rs ko ni giler glamer cam gambit la… sj bikin panasssssssssss line…

      0

      0
    • bunny says:

      yg pasti aku tak duduk rumah flat.
      ni aku nak tanya, dulu zaman dulu dulu,moyang,datuk,nenek kau
      tinggal kat mana? rumah banglo ke?? OPPSSSsss..

      besar mana pun rumah kau, luas mana ke rumah kau, tinggi mana ke rumah kau, kaya mana ke kau. nanti kau mati kau duduk kat mana? rumah banglo? OPPPSSS..
      dalam kubur lahh !! ape lagi. ingat tu wahai manusia !!

      0

      0
    • md050 says:

      Tak perlu buat video macam tu untuk dapat rumah, beli kereta kan.. Kalau rooney ni beragama Islam lah… Kalau bukan, saya no comment :

      At-Talaq [2] ……dan sesiapa yang bertakwa kepada Allah (dengan mengerjakan suruhanNya dan meninggalkan laranganNya), nescaya Allah akan mengadakan baginya jalan keluar (dari segala perkara yang menyusahkannya),

      At-Talaq [3] Serta memberinya rezeki dari jalan yang tidak terlintas di hatinya dan (Ingatlah), sesiapa berserah diri bulat-bulat kepada Allah, maka Allah cukuplah baginya (untuk menolong dan menyelamatkannya). Sesungguhnya Allah tetap melakukan segala perkara yang dikehendakiNya. Allah telahpun menentukan kadar dan masa bagi berlakunya tiap-tiap sesuatu.

      Allah Maha Besar… Rezeki datang daripada-Nya… Kerana Dia lah kita senang dan kerana Dia lah kita susah… Aminnn..

      0

      0
    • surgeon says:

      Yg pasti aku duduk rumah banglo, tapi aku tak kuno agama mcm si Rooney n Gambit tu.. sorilah, golongan professional malay muslim dah ramai la beb, artis2 kuno agama je yg keluarkan kenyataan2 mcm ni, clearly noticeable.

      0

      0
    • mamamia says:

      macam ko sorang je duk umah banglo n ader kereta kat malaysia ni..ingat suma pembaca bn ni miskin2 ker..PERASAN..
      xyah la takbur sgt.. esk umah ko kena hempap dek tanah runtuh kena banjir ke tsunami ker baru kau tau langit tinggi ker rendah..

      0

      0
    • yeszza says:

      harta untuk akhirat pula macam mana rooney?adakah dengan membeli kereta besar,rumah besar melalui wang@hasil yg diragui halalnya,akan dapat memperolehi harta untuk akhirat?bercakap duniawi bolehla rooney tp kau kena igt kita hanya menumpand di bumi Allah yang Maha Esa,wallahuallam

      0

      0
    • Cun Giler says:

      weh rooney,
      setakat nk ngaku ko punyer fakta betul..
      aku pun bley je nk ckp fakta aku laaagi berganda-ganda betul dr fakta kau..
      aku mmg folo comment kotor dan jijik ko sejak dulu lg..
      dah pasti la ko mmg bukan melayu sbb ko asyik kutuk melayu terunggul ni and asyik mempertahankan bende dirty, flashy, lagi grossy..

      tak kisah la golongan-golongan melayu islam ni nk duk flat ke, keta tak beso ke, or mkn ikan kering je ke.. yg pasti flat2 yg dibina tu ade gak org nk beli, developer flat tu boleh
      gak bg mkn kat anak bini dorang cos flat binaan dorang laku, pastu kereta-kereta kecik macam kancil, kelisa,
      viva pun laku..
      pastu klau bkn dorang yg beli ikan kering utk dimakan, mcm mane tauke ikan kering mcm ko boleh hidup kaye raye beli bungalow, beli bmw 10 series (SERIUS??), mkn ikan salmon tiap2 hari, or ayam organic tiap2 hari.. MACAM KAU YG MELAMPAU..

      ko ni aku rase dah give up hidup.. tu yg menilai hidup org lain berdasarkan perspektif bangang…

      0

      0
    • Cun Giler says:

      weh rooney,
      setakat nk ngaku ko punyer fakta betul..
      aku pun bley je nk ckp fakta aku laaagi berganda-ganda betul dr fakta kau..
      aku mmg folo comment kotor dan jijik ko sejak dulu lg..
      dah pasti la ko mmg bukan melayu sbb ko asyik kutuk melayu terunggul ni and asyik mempertahankan bende dirty, flashy, lagi grossy..

      tak kisah la golongan-golongan melayu islam ni nk duk flat ke, keta tak beso ke, or mkn ikan kering je ke.. yg pasti flat2 yg dibina tu ade gak org nk duk, developer flat tu boleh gak bg mkn kat anak bini dorang cos flat binaan dorang laku, pastu kereta-kereta kecik macam kancil, kelisa, viva lpun laku..

      pastu klau bkn dorang yg beli ikan kering utk dimakan, mcm mane tauke ikan kering mcm ko boleh hidup kaye raye beli bungalow, beli bmw 10 series (SERIUS??), mkn ikan salmon tiap2 hari, or ayam organic tiap2 hari.. MACAM KAU YG MELAMPAU..

      ko ni aku rase dah give up hidup.. tu yg menilai hidup org lain berdasarkan perspektif bangang…

      0

      0
  24. akulahpompuanittew says:

    Oi Gambit, ur life full of hypocracy lah!!mintak maaf then menyalak balikkkk!hipokrit pny org!!!x payah mintak maaf lah kalo x ikhlas!!it shown u know!!Stupid Gambit!!!

    0

    0
  25. nyonya mansurrrrr says:

    Pergghhhh Rooney baking habis lah si Gambit nie…maklum lah payment susun wayar masuk dahh…lain kali kalau Gambit nak buat vc lagi jgn lupa panggil rooney…dia bab bab susun wayar nie mmg terrer……..

    0

    0
  26. Siti syakilaReez says:

    kalau saya la jadi Gambit, kritikan tu kalo boleh pakai, kena dengan waktu dan tempat apatah lagi kalo ia berunsur sensitif macam ni, ambil iktibar, cubala jadi positif… dah namanya seni hiburan, mana takde isu isu nak mengkritik ni.. lagipun ni malaysia la bro.. tapi yg blogger2 pun satu, buat statement siap dengan kata2 yang tak baik apa, cuba la tegur dia dengan baik dan membina, bukan nak bagi statement ikut sedap korang je.. cuba la kalo korang kena tegur depan khalayak ramai yang boleh menjatuhkan maruah korang? Bak kata si Nabil tu, Lu fikir laaaa.. Gambit, kritikan itu membina, ko tu bnyk peminat.. kalo masih nak di terima dalam pasaran hiburan Malaysia, change everythings and serikan balik benda yang keruh tu ha…

    0

    0
  27. MEK CILI says:

    Aik..tolonglah…tak tahan dgn statement si Gambit yg perasan mcm bagus. Fitnah?! Dia ni sedar atau tak? atau tgh mamai…JGN CKP MCM ORG BODOH…tang mananya fitnah? ni kes nk PUBLISITI MURAHAN la neh…biasalah bila dh TAK POPULAR tuh..suka sangat buat kontroversi LUCAH. sama je la kamu ni Gambit dgn datuk2 T tu..ekeke..jgn lah marah kalu rs diri tu x berSalah, K…

    0

    0
  28. muffin says:

    hampeh…. bile blogger tlg promote diorg, tade plak nk tweet ckp thnx… ni bru kena kritik skit, dah mengamok sakan…. tweet sana, tweet sini…. haisshhhhh… video awan nano mmg best

    0

    0
  29. Rooney says:

    Korang lah contoh terbaik untuk orang MELAYU yang BUSUK HATI!

    Tahniah :)

    0

    0
  30. aNJe says:

    x play2, america tuh… korak lu la gambit, ulu sngor pn x lps lh wey!!!

    0

    0
  31. gyulee gyuri says:

    err??amerika???wow..amerika pakcik kau la gambit…sapa la nk tgk video clip xde klasss langsung tu..?dah la muka pompuan ntah dr planet mana ko kutip..pastu yg laki plak..mak aiii lagi la dari kampung hulu mana kau sapu….takleh blah langsung….kalau ko buat video klip unsur keISlaman lagi bagus..mesti ramai yg sokong..jgn ingat orang tak sensetif kalau ko wat video klip cmtu…haprakk…mcm bapak ayam la ko…wakakaka

    0

    0
  32. Interpol says:

    Guys..VC ni tak berjaya dipasarkan ke Amerika pun, tidak mendapat sambutan, and now Prema Yin sedang menangis luka, Gambit pulak bengang tak keruan..Allah skrg bayar cash je, lagi2 bulan mulia rejab, lepas ni syaaban and then ramadhan..Insaflah Gambit, bumi makin tua, akhirat makin dekat..Ingat Mak Ayah.

    0

    0
  33. kutu says:

    nara kau baru kawen gelak sampai nk keluar usus dan urat kentut kau.. wahh x cover2 dah jadi suami org.. pape pun aku tumpang sekaki gelak kat gambut@gambir mcm kau gelak dan nk ucap selamat pengantin baru pada kau semoga kau bahagia hingga akhir hayat bersama isteri yg tercinta..

    0

    0
  34. Bull says:

    Mamat ni? Hahahaha..

    0

    0
  35. Bull says:

    Mamat ni? hahaha..

    0

    0
  36. nakenakentutni says:

    kerana ko gambit, 7-8 org pelancong yg naik teksi aku asyik dok tny tang mana boleh dpt pompuan stok mcm dlm vc hang tu… depa nak cari awek malaysia yg horny cam2… tahniah la gambit kerana menggalakkan persundalan.

    mintak maaf pon x ikhlas. tarik balik la video hang tu… buat pc mintak maaf secara terbuka kpd seluruh rakyat malaysia. ni tak, mula2 mintak maaf lepas tu cari pasal balik. hang ni spesis umat abu jahal ke apa.. lahanat nak mamp..

    0

    0
  37. bgsla klu dah minta maaf..

    0

    0
  38. neo_fatani says:

    cuba ko tgk suma text rooney… langsung x sentuh bab agama, dia mmg LOSER…. sengal tahap GABAN… nnt kalo ko mati jgn pakai kain kapan…aku suggest ko tanam kat maner2 penthouse yg ko bangga sgt tu…
    ngko pun lahir dgn AIR MANI yg jijik tu, berani tuduh islam ni kolot…nauzubillah…
    find one day or one fine day… aku harap sgt allah balas semua kata2 ko… LOSER n ZERO…

    0

    0
  39. ucop says:

    amerika????kahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkha..ptuiiii…amerika????huahuahuahuahuahuahuahuahua..amerika???hahahahahahahahahahahaha….terguling2 mak nyah…

    0

    0
  40. ratu kutuk rooney n si idung bontot ayam says:

    rooney ni anak luar nikah la…mak die placur…bapak die fuck mak die mase mabuk kt klab zaman 80-an…sbb tu die xde pgangan agama…lg malang mmg x pgg ape2 agama pon…opss..pasni mmg die marah kaw2 nye kt ak….hahahha…silakan rooney bitch

    0

    0
    • elis says:

      kau pulak agama apa? kau sembah berhala ke? sbb tu ckp mcm org xde otak.? kau nak babitkan mak ayah die tu dh kenapa? mak ayah kau x ajar ke adab sopan. so apa beza kau ngan si rooney? pathetic.. ptuih!

      0

      0
    • Rooney says:

      Budak budak kurang pelajaran dan tak berilmu je yang yang akan macam ni.

      :)

      Setuju tak?

      0

      0
  41. gua says:

    babi si gambit ni dh menyalak mintak tulang plak..

    0

    0
  42. gambitbuatvcntahape2 says:

    nmpak sgt x ikhlas mintak maaf….da mintak maaf lpas tu nak ungkit sape yg patot mintak maaf dulu…baek x payah mintak maaf…(-_-)…dgn tgk cara gambit ni react dgn kritikan umum pon bley taw die ni jenis manusia ape…kalu org yg beriman & ikhlas,pasti x kan melenting,berfikiran positif & ambil teguran itu sbgai pengajaran…pastu wat vc yg lbey berkualiti…itu caranye utk seseorg tu berjaya…yg rooney ni plak x payah la korg layan…sbb die ni saja je nak publisiti murahan mcm gambit tu…sbb die taw kat sini sume org kritik vc tu…mgkin mase kecik die x ckop perhatian ibubapa tu yg nak cube attract attention tuh…sekian

    0

    0
  43. ronad says:

    dah terang-terangan video itu salah walaupun melakonkan watak ‘suami isteri’. maunya orang Msia tak marah. ni nak suruh org mintak maaf pulak. pelik betul aku dengan org macam ni

    0

    0
  44. maut says:

    nak tye bleh gambit aka rooney? nanti ko mati pakai kain putih ke kain bendera amerika?…hahaha

    0

    0
  45. hazelynn says:

    abg nara, can we put a stop to this issue, please? Dah naik jelak nak dengar. No significant impact on negara and bangsa. Having said that, religious and cultural put aside, am not quite sure the objective of the video. To provoke the sensuality of the audience? Its such a mediocre attempt, anyway. US market?? I dont think i could even survive the regional market. But, salute to Gambit for trying to realise the unthinkable for local scene, although the outcome doesnt quite justified the intention.

    0

    0
  46. mashi says:

    terguling2 den gelak ngan kenyataan Rooney@Gambit@sedaramaraGAMBIT (bajet X-Man la tuh) aduiii melayu kuno abah hang….hang tu modern sgt..gi mati dalam keranda la ..pastu bakar 500 darjah celcius..padan muke ko..tapi aku rase ko ni bukan malay la..elok la ko mati dalam keranda..

    0

    0
  47. cpark says:

    hehe pasaran amerika?kat malaysia ni pon belum tentu ada radio nk pasang..lirik ntah pape marilah menari di bawah sinar bulan hahah gile lirik murahan masuk muzik2 pun terus terkeluar pencalonan xsempat masuk carta….gambit,gambit…tula gunenye pendidikan diperingkat awal kanak2..kurang kasih syg kot dia ni tu yg saiko semcam je otak pun dah xbtul..sokong abg nara!

    0

    0
  48. cpark says:

    eh lupa plak utk rooney : anda duk umah apa?tp ada aku kesah sbb mati nnti masuk kubur gak mcm org len..hahaha

    0

    0
  49. shark says:

    c gambit ni memang temberang mcm taik tp c nara ni pn busy body memang penghasut jgla hahaks melayu2 y y y u do that aw aw aw…thats bark hahaks..

    0

    0
  50. syntax error says:

    sila la insafkan diri anda…

    0

    0
  51. wallwey says:

    aku rase rooney tu gambit dow..tuka name…sbb dri sdri malu nk ngaku die gambitn takot nk kne hentam kaw2..hahahhaha

    0

    0
  52. ANTI bn says:

    aku mg benci si nara ni..suke menghasut, pas kawen ni, ko jg je la bini ko, jgn la duk kalut nk gosip2..berdosa.pas kawen, jgn guna gbr bini ko nk wat publisiti lagi, DOSA beso. gosip dh dosa, tayang bini, g dosa.

    0

    0
  53. say says:

    dia noh org yg paling kurang ilmu pengetahuan aku pernah tngok ! mana x nye ! bula tegur tu bkan budaya kita ! dia jawab mentaliti rakyat kita teruk ! meh nk tnye sat ! ko tuh agama ape? negara kita nih berpegang pada agama ape? org luar negara tngok pun kutuk bagai nak rak ! mcm bodo vid ! nak wat org ghairah tp haram feeling pun x de ! joget cm nk jual badan ! lentok pun songsang ! apa nih ke yg ko mimpi selama nih gambit ! jd kan reality ! ckp org x dngar ! susah tul org pekak yg ader pendengaran nih ! malu tuk aku dia org malaysia ! org kristian wat kita x rasa pape sbb agama nye mcm tuh ! bila org melayu or islam wat of course kta rasa marah sbb memalukan agama dan budaya ! paham gambit otak kayu !

    0

    0
  54. jon gambir says:

    bro nara, ley cek ip rooney x. tah2 si gambit. br smlm tgk vc BELIAU (tpksa gune beliau sbb dia bakal mgharumkn nama mlysia dgn vc hebat tu).

    ni pujian utkmu:
    rooney @ gambit, gua xde jeles kt lu org. baik gua jeles kt dato sani salleh sbb dia dl artis tp skarang dh kayo. tp seyes weh, vc lu mmg x bes. aku mntk mahap. aku geli part prema yin cube wat muke sexy tp mcm tahan berak.
    bkn kami hpokrit tp usaha lu tu akn wat malaysia digelakkn lg. filem merong mahawangsa yg ok tu pn dikritik hebat, inikan vc kambing yg lu wat. gua x rela mnanggung maluuuu

    0

    0
  55. kapal selam says:

    AKU JUMPA BUDAK NEH NAHAS AKU GIGIT NNT…

    0

    0
  56. gadis brunei says:

    eeeeww.. sah kmi d brunei pun akan boikot engkau wahai gambit.. tak senonoh!!

    0

    0
  57. neo_fatani says:

    ROONEY…. ??? WHERE ARE YOU??? x berani berdepan dgn kebenaran??? LOOOOOSEERRRR…. kau ni yg org kampung belagak org bandar kot???

    0

    0
    • Rooney says:

      Aku dah bosan la layan benda ni.

      Anyway, orang yang terpelajar mereka move ON. Terus kan kehidupan dan tak beberapa melayan benda benda macam ni.

      Cerita ni dah masuk page 3 pun dekat blog nara, nape engkau masih rajin buka page ni?

      Seriously do you have life exits?

      Get laid bro!

      0

      0
  58. cuti2msia says:

    En. Gambit… amatlah logik anda berang kerana anda mempertahankan karya anda. penat2 menyiapkan sesuatu tetapi dibambu sebegitu rupa. tetapi sebagai org seni anda juga perlu sedar yang seni itu amatlah subjektif dan penuh ambiguity. perspektif anda mungkin tidak sehaluan dgn perspektif org lain. oleh itu, jgnlah melatah sebegini teruk sampai menggelarkan sesama muslim seperti anjing. itu dah menyamakan org dgn binatang… jika org lain tidak dapat memahami karya anda, mesti ada sebab musababnya.. itu lah keindahan seni.it will enlighten you in every way. maybe its time you try and see things differently..

    0

    0
  59. akal says:

    vclip ariel peterporn lagi best..siap maria ozawa ajak blakon..hahaha…modal pun xyah kuar ribu2..malah satu sen pun x kuar…

    0

    0