Written by AbangNara | December 14th, 2010

yuna dan hana tajima

Yuna confirmlah korang semua kenal kan? Tapi siapa itu Hana Tajima? Kalau anda seorang perempuan dan gilakan fesyen bertudung yang cantik menarik kau memang da bom, sudah tentu anda akan kenal Hana Tajima. Kalau anda tak kenal, mungkin boleh pergi ke website Hana Tajima untuk mengenalinya. Untuk makluman, Hana Tajima sudah kawin ye. So jangan gegatal berniat nak ngorat dia.

Lagi gambar Yunalis Zarai dan Hana Tajima di event Maysaa semalam. Terima kasih kepada Eman, photographer tak rasmi kami. Kalau anda nak kawin dan tak ada photographer lagi, boleh check out gambar hasil tangkapan Eman di Facebooknya. Memang marvelous.

yuna dan hana tajima

yuna dan hana tajima

yuna dan hana tajima

yuna dan hana tajima

yuna dan hana tajima

yuna dan hana tajima

yuna dan hana tajima

yuna dan hana tajima

yuna dan hana tajima

215 responses to (GAMBAR)Yunalis Zarai Dan Hana Tajima Di Event Maysaa

  1. sje mnyebok says:

    1st…die ttp sopan

    0
    0
    • tudung belit2 tp kancing bawah dagu...errr motif? says:

      pelik2 je tudung skg….tp kalu muke kecik n kurus mcm mereka2 dlm gmba tu mmg la molek…taaaappppiiii kalu muke gemuk n bulat x semenggah la plak…..

      0
      0
      • mak vogue gittu says:

        kau ape kene nyah? muka bulat bujur ke, kalau tuhan dah suruh pakai tudung, sauk je lah aas kepala tu.. haduhhh kau ni..

        0
        0
      • et says:

        setuju2..ikut bentuk muka gak kan..ada yg x sesuaiii

        0
        0
        • Amy Durjana says:

          Ya rabbi, pakai le tudung ikut cara Islam betul..nak glamour tak kena tempat. Ye lah kau tu artis….ini dah macam…..dah nak masuk rumah berhala puteh. :(

          0
          0
        • Kak Tun Seri says:

          Pakai tudung tapi bertelanjang
          Itulah gaya orang sekarang
          Mana tidaknya, ukuran body semua terang-terang
          Yang mana kendur yang mana tegang

          Baju nipis nampak bayang
          Peha gebu saja ditayang
          Lebih baik tak pakai baju senang
          Dah tentu boleh tunjuk terang-terang

          Baju ketat seluar sendat
          Pakai tudung just ikat-ikat
          Dari mula memang bukan adat
          Disudut agama pun gaya tak berkat

          (Mari berbalas pantun…sape mau sambung..?)

          0
          0
        • Perempuan, Isteri &...teh kurus says:

          (Mak nak sahut cabaran !!!!)

          Pergi ke Perak membeli labu sayung,
          Rasa nak terberak terus mencari gayung,
          Pakai tudung, kain nya pulak macam ekor duying,
          Kat konsert Jom Heboh tergedik kalah lutung kasarung !

          0
          0
        • Kak Tun Seri says:

          Kita memang hidup dalam era serba maju
          Iman tak bleh dinilai just ikat-ikat baju, (betul tak mak?)
          Kalau bertudung tapi pakai yang ala ‘gitu-gitu’
          Kita pun susah kenal manusia dengan hantu susu.

          0
          0
        • Perempuan, Isteri &....rambut rebonding says:

          Anak muda sekarang hmnnn..susah nak ikhlas!
          Fesyen katanye, kasut pulak fuyoh..adidas,
          Walaupun dressing alahai tak ade ‘kelas’, ….nyah.
          Yang penting kerelaan hati kenalah ikhlas.

          0
          0
        • lola says:

          ni la dia orang melayu, semua benda ada je tak kena. dah dia tutup aurat tu cukup la tu engkau nak comment macam tu lagi. idiot.

          0
          0
        • cetipong says:

          Hantu kak Limah balik rumah,
          jalan terus sebelah sawah,
          tak unik tak popular lah,
          senang2 tak payah bermewah-mewah.

          (ahaha gilos, pantun x kena langsung)

          0
          0
        • Karipoleh says:

          Mulut mak- mak sekarang memang tak ade insuran,
          Kenapa kaum muda mudi tetap disalahkan,
          Kalau orang tua-tua tak tunjuk contoh tauladan,
          Kami semua akan jerit….Boleh Blah..kami tak layan!

          0
          0
        • Kak Tun Seri says:

          Banyak salah faham bila mula bertudung,
          Mak nie bukan katak bawah tempurung.
          Maknanya ‘no more fesyen please’ only the baju kurung,
          No more labuci, bling bling, kebaya moden or kebarung,

          0
          0
        • senduk kayu says:

          alamak..lmbt lak..nk join gak..valid lg ke?uhuk2

          Yuna bertudung nampak berseri
          Nasib baik tak pakai tudung Tok Ti
          Banyak artis terdedah sana terbelah sini
          Bila nak tutup? belum ikhlas lagi!

          0
          0
        • tudung belit2 tp kancing bawah dagu...errr motif? says:

          abg shuib sepah berkenan kt sarah sesudin,
          sedih mak sbb x dpt berkenalan si abg jepp, (tetibe)
          alllaaaa kalu dh bdn kering mcm tin ikan sadin,
          pakai ape je molek x payah nk dedah lurah lorihh sume org panggil jepppp!!” glemer gituwww~~~!! ouwwhhh~!!!

          haaa balas jgn x balas!

          0
          0
        • Orang Gomen says:

          Aku tak suka Yuna dari dulu lagi,
          Artis suam2 kuku dah le tak kontroversi,
          Rozita Cik Wan..wowo,,,very the sensasi,
          Tengok gambarnya terganga mulut keluar liur basi.

          0
          0
        • Mak Adam terlampau says:

          Pakai dedah dan seksi itu sah2 artis punya syarat,
          Supaya Datuk2 tengok…nanti senang nak melekat,
          Walaupun muka macam tin sardin berkarat,
          Lantaklah mereka, aku bukan suka sangat pun dengan diaorang nie…(eh…larik tajuk)

          0
          0
        • senduk kayu says:

          Rozita Che Wan tak suka nasi
          Azizah Mahzan masam mencuka
          bukan sengaja berkemban dan seksi
          tuntutan skrip kata mereka!

          0
          0
      • milix says:

        tol…tudung pelik2…cam kain melayang terlanding atas pale jer…

        0
        0
        • Kak Tun Seri says:

          Dah kalau mula minat nak bertudung
          Cubalah sesuaikan apa yang disarung
          Kalau masih rasa jiwa tu ‘mendung’
          Maknanya nafsu tu belum dapat dibendung :)

          0
          0
        • Perempuan, Isteri &...teh kurus says:

          Nafsu memang tak terbedung,
          Lebih2 lagi bila dipakai bersama TShirt ala bengkung,
          Budak2 sekarang, pantang ditegur terus muncung,
          Tutup aurat je…..bukannya suruh berselubung pun !!!!

          0
          0
        • Kak Tun Seri says:

          Kalau dah memang rasa nak berubah,
          Bukan aku yang susah payah, betul kan Cik Rogayah?
          Asal niat, matlamat dan cara kita istiqamah,
          Lantak mereka lah kalau nak tergigit lidah..ada aku kisah?

          :)

          0
          0
        • Perempuan, Isteri &....rambut rebonding says:

          Pakai tudung kain tetap terbelah,
          Kalau takat rambut orang kurang ghairah ..katanya.
          Bentuk badan mesti ditunjuk sket agar ternampak lurah,
          Aku tengok pun macam termuntah darah… :(

          0
          0
        • betul tu.... says:

          suka lah pantun2 diatas….berbakat betul korang

          0
          0
        • Karipoleh says:

          Amboi amboi amboi mulut kak Semah dan kak Nurgayah,
          Walaupun kami bertudung bukan macam tu lah,
          Jangan lagi over acting bermadah dan berhelah,
          Nanti orang2 kat sini akan picit butang ‘dislike’ lah !!!

          0
          0
        • Kak Tun Seri says:

          Nasihat yang baik kenalah terima,
          Bertudung bergaya biarlah yang seadanya,
          Atas tutup, bawah sendat, ni apa punya jenis, ha?
          Lady Gaga tengok pun boleh ketawa sampai histeria.

          0
          0
        • Perempuan, Isteri & ...pil kurus says:

          Butang ‘dislike’ aku tak kisah,
          Ada akal..lu pikir sendirilah,
          Kalau nak dengar, tak nak dengar.. terserah,
          Dapat ‘dislike’ terima ajalah- alhamdulillah…..

          0
          0
        • ili says:

          hahah klaka..betul2

          0
          0
      • Murai Putih II says:

        Betul kan..macam tudung puak Nasrani aku tengok…akak pun tak paham perempuan…

        0
        0
        • syazwani haizad says:

          kesian duh aku tengok mak cik mak cik ni. ingat kutuk kutuk ni boleh masuk paper ke terpampang dekat dada akhbar MAK CIK TAK TAHU BERFESYEN KUTUK CARA DESIGNER FASHION TERKENAL. tolong lah mak cik mak cik sekalian tolonglah saya merayu jangan cari publisiti murahan. hahahahahahahaahaha. kalau nak pun buatlah something yang baik, tolonglah ye mak cik mak cik. nak cakap dorang pakai macam ni dapat dosa. yang kau kutuk orang mengaibkan orang ni tak dapat dosa pulak?

          0
          0
      • http://wearetheslave.blogspot.com/2010/11/hukum-melakukan-onani.html says:

        alhamdulillah walaupun tudung mereka kelihatan janggal, tapi mereka menutup aurat rambut dan menutupi dada mereka…..

        0
        0
      • ryn Rock Kapak says:

        pecah perut aku baca komen ko…lawak tul tapi aku setuju la jgk

        0
        0
    • mamanyabudi says:

      nmpk ayu………sgt…

      0
      0
    • red says:

      muka da cun…tapi kalu pakai tdung melayu punya style mesti lg cun kot….mn datang ah fesyen gni?

      0
      0
      • missmydirtylittlesecret says:

        hehe…nk tanye…tudung melayu punya fesyen camner…bukan pe…skang neh tudung byk cap siam dgn indonesia…dah xtau dah fesyen tudung melayu asli..ade mcm ala2 tudung tradisional negeri sembilan kah? or tudung sekerat ala Siti????tanye je…curious…

        0
        0
        • tango says:

          pakai je tudung bawal ke..tudung labuh ke.. sebenanrnya kita pkai tudung ni bukan setakat tutup rmbut.. tuhan pn suruh org pmpuan ni melabuhkan pkaian.. tutup dada..tutup punggung..tutup3.tp ni kalo pkai tudung tp terlilit2 xpe lg..tang dada tu ha..sape nk jwb? org kalo nk berubah, jgn lah berubah ikut fesyen..ikut trend.. berubah le ke arah yg lbih baik..pkailah tudung yg lebih labuh dr hari ke hari.=)

          0
          0
    • eliz says:

      pls browse to maysaa.com

      wrap satin snoop is MUST HAVE IN CLOSET dear all

      hana tajima is founder for maysaa.com

      0
      0
    • gilo says:

      suma cute…auuuwww…..

      0
      0
    • arnamee says:

      Dua2 comel+sopan

      0
      0
    • insan biasa says:

      apa lah..cm kutuk org jer..guna lah ayat yg wt org senang hati baca..profesional lah sikit..

      0
      0
  2. jijahkuat says:

    woot

    0
    0
  3. x kenal siapa itu hana..

    0
    0
  4. HAHA says:

    serius.. x bekenan langsung fesyen tudung cenggini.. cam selekeh je.. :(

    0
    0
  5. mak vogue gittu says:

    amboi amboiiii… kelas gitu dik non pakai tudung.. tebukak ati mak nak lilit penutup atas kepala nih… harap mak ni awww je.. kalu mak pompuan, dah lame dahhh dik nonnn… kau2 perempaun kat sane tu jangan lah mengutuk depa plk yeee.. mak gigit kann… rwwwww.. ha satu lagi, kalau ade adek2 mak yg fri hair tu, hajat nk pakai tudung, cuba2 la ikot depa ni.. ad style skit nyah.. jgn kau pegi sarung guni pulak nyahh.. malu makk~

    0
    0
  6. xx says:

    felik..naseb ak tak pakai macam ni..tetap dengan tudung bawal…tudung ikin sikit2..shawl ak ad la dlm 5 belum pakai..(beli ad la 6 bln yang lepas)..heee..tp..suka pakai tudung ikin..senang..

    0
    0
    • rebecca says:

      aku pun pakai tudung bawal je..pakai pin elok2 tutup dada. selendang aku ada 1 je.tu pun saje nk test tgk gaya mcm mana rupa aku pakai.hehe.. aku x malu pn kalau org ckp aku ketinggalan zaman ke apa..yg pnting aku x tmbah dosa

      0
      0
      • Capri says:

        tpi byk je tudung bawal, kalau pemakainya pakai serkup separuh, nmpk rambut jugak..
        and kalau pakai serkup penuh pun, nmpk bayang2 leher..
        yang pakai tudung ekin pulak, jerut kat leher sampai nmpk sgt bentuk ‘bun’ rambut n leher.
        malaysians suka ikut trend.. tak kisah tudung tu menepati kehendak islam ke tak. rugi la, dah menutup aurat, tapi still berdosa.

        ade sekali tu pergi kedai tudung yg mahal, kita pakai tudung turki je. lepas tu org dlm kedai tu cakap ‘eii tudung mcm ni dah tak relevan dah.. nah, try tudung ekin yg ada swarovski ni’

        rasa nak sepak je jurujual tu.

        0
        0
  7. rina says:

    alahai comelnye….i like

    0
    0
  8. Kasih says:

    fesyen tudung apa yg yuna pakai ni, senget2 bagai adoi…. cb lah pakai tudung tu btl2 dan elok2 skit….

    tp hana tu mmg cantik, kulit dia mulus dan licin jer….

    0
    0
  9. et says:

    org cantek..pakai tudung gaye apa pn cantek.. :)

    0
    0
  10. anonymous says:

    cun..tp cm take time je nk pkai..

    0
    0
  11. mawar rimba says:

    ehem2… pakai tudung tu dh baguuusss!! tp pkai bulu mata palsu ke dorang ni??
    haram ok!

    0
    0
    • che aniey says:

      Mane ade pakaila..
      ko tak pi mane ko tau..
      ngek tul la mentaliti setengah org melayu ni..
      yg free hair leh pulak puji tu rambut tu chantek ke idak..
      yg pakai tudung komen memacam..
      dieorg kai tudung tetap TUTUP AURAT ok..
      bagi yg tatau muslimah fesyen baik SHUT UP!

      0
      0
      • rim says:

        BETUL. setuju sangat, orang dah tutup rambut betul-betul korang nak kondem, siti korang puji plak ek. adoiiiiiiii

        0
        0
        • rogayah says:

          kau tu org apa? kau la yg ngek. mmg la bgus kalau pkai tudung..tp matlamat x menghalalkan cara dik non oi. setakat tutup rmbut je. kesah apa dgn muslimah fesyen. ko berpesyen dgn laki ko je.xpayah tnjuk kt org len pesyen2 mengarut nih

          0
          0
        • anonymous says:

          haha….kalau ikut cakap kak gayah nie…memang dlm rumah ajela berfesyen ye?kat luar…biar diri tu hodoh je….

          0
          0
        • rim says:

          I want to see you to walk the talk. Serius ke kau berfashion utk laki kau je?

          0
          0
      • mawar rimba says:

        ko pegi ke??

        0
        0
        • che aniey says:

          aku pegila…
          yang kak rogayah tu buta fesyen..
          die tak tgk overall fesyen tu..
          semua menutup auratla kak gayah bodoh…
          ko tatau ko senyap

          0
          0
      • fikir says:

        what type of ‘muslimah fashion’ in ur point of view che aniey? marah btul nampaknye..

        0
        0
  12. Bukan Artis says:

    Yuna2…serabainya ko ni…x cantik lgsg tudung gitu, fabrik mmg cantik, gaya tudungnya x cantik…baik ko pakai tudung indon ke, ikin ke, ariani ke lg elok la…

    0
    0
  13. miss_pinky says:

    ALA,KALO MUKE COMEL,PAKAI CMNE PN TTP CUTE JUGAK.
    :)

    0
    0
  14. tulip says:

    tudung ceggini sesuailah utk dia nak buat persembahan .Takkan nak pakai tudung bawal pulak .. Wei ..!!! tudung pon nak jadi issue ..

    0
    0
  15. tumit tinggi says:

    aku suka tgok wanita islam menggayakan tudung yang simple dan kemas je..nape ek pilihan yuna ni selalu je yg tak lawa, tudung time shout awart pun hampeh je..

    0
    0
  16. Trailerholic says:

    Eh..tudung ke mende ni? I don’t like it.

    0
    0
  17. aida says:

    haha..comel n sweet..org jepun pakai selendang..kawaiii =p

    0
    0
  18. che aniey says:

    Well pada yg nak mengata FESYEN yuna & hana ni mengarut ke hape..

    KORANG JELES dan maybe muka korang tak suit ngan fesyen neh.. aku pakai ok je..

    I was there yesterday.. and AWESOME fashion show ever..
    Sangat modest dan elegan muslimah..
    i’m ur fan supporter YUNA DAN HAHA..

    Tak suke tayah komen banyak2 la k ;)

    0
    0
    • eliz says:

      tu la
      pakai tudung pun kene kutuk selekeh

      kalau pakai seksi, lagi kena kutuk

      mentaliti tu tuka la kan

      0
      0
      • che aniey says:

        Biasala eliz..
        org BUTA FESYEN ni mmg mcm tu..
        Yuna pakai tutup aurat di hentam nye lagi..
        biasala manusia dengki tu ade (=

        0
        0
      • 2cent from me says:

        kan eliz kan, hidup nak condemn org, serba serbi x kena, kalau baik sangat takde nya masuk web2 gossip artist macamni, web ni penuh dengan artist seksi2, dah tau lagi nak masuk. bila ada yang menutup aurat, pastu nak complain ler pulak!
        mereka yang taleh terima nih sememang nya tak expose lagi dgn benda mcmne, so jadinya culture shock!! padahal xde apa pun bukannya diarang pakai tudung then pakai sendat2 and skirt. tak semestinya benda yang ada kelainan adalah teruk

        0
        0
        • silentgirl says:

          biasalah tu..ade mcm2 pndapat kt sini..tp tdung tu agak style..even npk cm sloppy..xkemas..tp btol la, klu artis xkn nk pkai tdung bawal or tdung jojet..gle lawak! this hijab style is edgy yet stylish..but depending on how the person dressed up la kot..klu kat lua, kte tgk npk cm agak pelik la..tp for an artist..tu biasa je.

          0
          0
        • Capri says:

          yeah, i setuju dgn u..

          0
          0
      • HAHA says:

        alahai eliz n sp2 la yg xsuka pndgn org lain , nape la korg ni .. dh nama pun ruangan bergosip cara berhemah… bkn smua suka style cam gitu n bkn smua x suka.. aq x kutuk pun. korg dh minat aq nk kata apa… sila baca btl2 ayat aq tu.. aq cuma kata MACAM selekeh.. ada ke aq kata.. ‘eh selekehnya diorg ni.. cam x sekolah’ aduhai.. mentaliti sp yg rendah sgt ni.. kalo ko suka ko pakai je la.. gi pasar , gi kelas mengaji, gi shopping or gi dating.. xde sp mrh pun.. aiyaaa EMO TUL LA KORG NI.. HAHAHAHA aq ttp aq.. peace.. :)

        0
        0
        • ttdi says:

          aku nak bisik skit ngan hang nie HAHA…..
          aku menghayati ape pendapat hang… aku rasa aku setuju ngan ape yang hang kata…. eliz tu plak ape kehel nye ilang identiti cenggitu…. mungkin missukamasak dah tak popularr… tu yang jadi elizzz tu…. HAHA… AKU NAK GELAK CAM HANG BLEH DAK?……. HAHHAHAHA…
          (hang tak bagi pun aku nak gelak jugak….)

          0
          0
    • rogayah says:

      fashion tetap fashion..but dont be fashion victim.

      0
      0
      • HUHU says:

        agree. gambar yang last sekali tue sori to say la…macam budak hostel beratur nak pegi toilet sambil kelubung dengan towel aje aku nengok

        0
        0
      • syazwani haizad says:

        kak gayah, kau ke yuna yang fashion victim? HAHAHA

        0
        0
  19. snake says:

    pelik2 tudung… bg aku tudung biase gak paling cantik.. ayu je sape2 pakai…

    0
    0
  20. hajarul says:

    walaupon cara lilitan mereka pelik2 tp mereka tetap tutup rambut..cume xtaw la ikot syarak x cara pemakaian itu..
    fashion lah katekan…

    0
    0
    • gurly says:

      xpelah..at least cover rmbut..but sum of them, ade gak yg pendek tudungnya..opss! bole dperbaiki lg..hana tajima cumil sanat!

      0
      0
  21. gosipgurl_fea says:

    hehe saya baru nak mule belajar pakai tudung la korang . bagus jugak ada fesyen mcm ni. banyak pilihan.

    0
    0
  22. 2cent from me says:

    pe daa bila xpakai tudung salah pakai tudung pun salah. selagi tutup aurat apa yang salahnya

    0
    0
  23. peace says:

    tak faham dgn org kadang2..pakai seksi,diorang maki.ok.fine.memg tak patut pakai seksi.HARAM. yg peliknya,bila orang pakai tudung,mula la komen macam2.pelik la.senget benget la.come on..at least,yuna leh jadi ikon and contoh para remaja at luar sna..tak pakai seksi…

    0
    0
    • HAHA says:

      diorg bkn kutuk psl tutup aurat.. sila faham ye. cuma cara bertudung tu bkn smua suka.. pendapat org lain pun kena amik gak.. xde kena mengena pun seksi meksi ni.. mata masing2 kan.. kalo cantik kat mata org tu maka pujian la yg kuar dr mulut.. kalo xkena ngn mata org tu, maka kuarla pendapat dia yg x berapa nk stuju… so pls be open minded.. peace…

      0
      0
  24. Capri says:

    Dah lama dah my colleagues and I follow Hana Tajima ni kat maysaa.. cuma tatau nama dia siapa je. but she’s really cute la..

    mmg dia gemar berfashion.. and dia mmg bertudung litup la..

    just sharing

    0
    0
  25. Kak gemox says:

    fabrik yg cantik. Corak bunga jg menarik. Elok lah buat kain labuh2.nasihat akak jgn memandu jika pandangan tudung 90darjah. Bahaye jika pandangan sisi tetutup even pd yg melinats jalan.

    0
    0
  26. gurly says:

    mane missukamasak=perindumissukamasak=exmissukamasak dan blablabla nick yg lain lg..? kesian..kantoi lor mnipu kat entry maria farida..they’re all d same person. actually aku xlah ske nk gado2 ni..tp aku drop kat bn ni nk bace entry n bace komen2 from readers sbg info ringan2 utk aku..tp aku naek geli..ble stiap post ade si sakai ni..create byk2 nickname pastu knon2 ade org minat..xkan la komen bdoh2 kat blog artis pon ade pminat weh? lain la klu ko tu tulis novel ke cerpen ke..aku minat bc novel pon x obses cam sakai cm ko..sgt la x logik! mgkin ko bole la nk tipu readers kt cni..but not me n maybe some of the other readers..npk sgt ko ni gle glamour..tcapai la impian ko ek? msti ko sengih sorg2 tgk komen ko like bratos2 pdahal ko yg like sndri..komen tah pape pon..jap je da bpuluh2 like. pastu komen yg kutuk or petik sket name ko..tu dia…dislike skelip mate da bratos2! knon nk kjd laki..tp ayat gle cm pondan..xde gaya jntn lgsg! n opsss..ko tlupe ek nk tuka nick? ko suppose letak perindumissukamasak..tp ko terlupa nk tuka nick missukamasak! auwww!! kantoi la cik senah!kesian! ko ckp aku kurg kasih syg..tp ko tau sbnanya ko yg kurg kasih syg ble ko buat bnd2 bdoh cmni..n create nick lain utk support komen ko..hahah! not clever enuf la! instead u really look super duper idiot! ko keje ape eh? ke ko ni bdk skola yg tgh cuti skola? sbb..mcm xde keje lain je? byk gle mase ko nk create byk nick..dislike n check again org yg kutuk ko..hahah! really loser! klu ko bdk skola..pe kate, ko bkk buku skola taun dpn..study! ok adek? bye!

    0
    0
    • xx says:

      aku sokong kau

      0
      0
      • Rin says:

        gurly , aku pon konfem sama pndangan ngn kau… mmg ada ‘ssorg’ yg create byk nicks kt cni… gaya bhasa nya u, auwww mak auuwww ya aaa auwww sbijik sjiban sama! ok, i pon x nak gaduh2 , nak tgk jekw… jgn marah2 sume…

        0
        0
      • gurly says:

        sori ye readers..klu ade bahasa aku yg kurang myenangkan or my english is so terrible as claimed by kasih n neyna..or aku off topic. just nk revealed sumthing yg ridiculuos..klu ade yg xske nk bace..kt entry rebecca tu, xpyh la sakitkan mata bace..i’m not here to raised my like or dislike rating(cm tau je sape dislike..haha)..or even nk org sokong aku..aku xrase pape pon mcm sesetengah org yg mgkin rase puas…;P

        0
        0
      • yy says:

        aku pn sokong…nak bercintan cintun pn pegi lah fb or blog sendiri..sini tmpt org bergosip bukan tempat org bercinta atau mengorat….

        0
        0
    • farapink says:

      haha.. ak baru je nengok komen miss suka masak dll..haha.. lawak sunggoh la.. org cmtu pon ade eh dalam dunia ni.. saiko sunggoh le..

      0
      0
      • Miss suka masak menyamar??? says:

        Ramai silent reader kt sini notice cuma x komen pape.. Aku nih bru nak komen… lama gak jdi pemerhati.. Ayat dia sume sama je tpi nak ngaku org lain… Baca entry terbaru xde plak komen perindu.. Sume komen miss sorang je nyalak panggil poco yg rajin layan dia b4 this… Dah malu la tu kantoi… Kompem dia ni sorang wanita yg kesian… Nak perhatian org… Lonely la aku rasa dia tu… Tpi niat nak cari perhatian tu berjaya la cuma sbb kantoi menyamar peminat diri sendiri…

        0
        0
        • Rin says:

          kuiikuikuiiii…
          alkisahnya, dia ‘wanita’ ke? ‘bhasa pnulisan’ dia X dpt nak mramalkan ‘jantina’.. :D

          0
          0
        • syazwani haizad says:

          hahhaha betul betul. ni mesti bapok lorong haji taib. haha.
          sudah sudah la mengutuk orang. at least Yuna tu famous. agaknya dia aww awww ni dia nak jadi mcm Yuna kot. kesiannn..

          0
          0
        • erin says:

          sokong!!aku like semua comment yg reveal psl miss apa ka benda tah tu.buat nyemak ja.sblm ni aku pun silent reader jer.menyampah dgn komen2 tu dlm hati ja.hehe.pathetic betul.

          0
          0
    • gurly says:

      sinopsis:

      missukamasak mhilangkan diri tibe2 kerana nk glamour dengan mencipta 1 nickname baru..iaitu perindumissukamasak. perindumissukamasak ni konon2 adalah peminat missukamasak dimana die amat berminat dengan komen2 bodo missukamasak seolah (knon2 cm seorang wanita meminati gaya penceritaan novel ahadiat akashah)..lantas perindumissukamasak pon bertanya kepada pengkomen2 setia bn spt poco,kasih dan lain2..antara ayat2 mnggelikan itu berbunyi begini..’poco, ko npk x missukamasak aku? / missukamasak, mane u..i gile byg la kat u’..dan tbe2 watak utama kmbali mencipta watak lain iaitu exmissukamasak supaya nk wat jln cte lebih menarik dimana mereka berebut2 missukamasak. setelah terjahan dilakukan oleh aku (gurly)..watak utama kembali mencipta nickname lain spt gyuri, laila majnun,lawak la korg serta berpuluh2 nickname lain yg masih blum dpt dipastikan lg..nickname ini dicipta utk menyokong hujah2 bodo perindumissukamasak. dan secara tbe2 missukamasak muncul dan berlakon spt tiada apa2 berlaku dgn bertanya kpd miss poco, kasih dan bbrape org lg..dengan ayat berbunyi ‘poco, korg nk main2kan miss ke? ckp ade org minat miss? / perindumissukamasak, i xske u ok..miss xnk org slh phm kt miss n tuduh miss mcm2’…missukamasak berbalas komen dgn poco..dan diselang seli dgn komen perindumissukamasak..namun disebabkan terlampau byk sgt nickname dan agak gelojoh nk bls komen, perindumissukamasak tlupe nk tukar nickname..apabila die tersalah mgunakan nickname missukamasak..lalu missukamasak mengcoverkan diri nya dgn mengatakan die copy paste komen perindumissukamasak.tp ape kejadahnya nk copy paste? tp npk double stupidnya ble cover line x mjadi..krana komen perindumissukamasak yg tersalah letak nickname tu awal 2 minit..slepas die mnukar kembali nickname sebenar iaitu perindumissukamasak.kesian! msti watak utama sgt megelabah tgk slh nickname..namun watak utama masih tidak memberikan ape2 pnjelasan ttg kebodohan bliau yg tslh nickname itu..tdk spt komen2 bliau yg dlu yg sgt defensive..tbe2 jd snyap sunyi.mgkin tgh pk nk letak nickname lain..namun bgitu si muka tembok ni ttp berlagak biasa krana mndapat sokongan dr rakan2nya.. namun begitu, watak utama tdk dpt menipu aku (gurly) dan bbrape readers yg lain dgn identiti bodoh bliau utk mglamourkan diri..adalah tdk mgapa klu anda mmpunyai 200 nickname skali pun..cume jgn la berdrama @ bersinetron @ bertelenovela kt sini..krana ia sgtlah membuatkan rase nk muntah darah n terberak cirit membaca komen syok sndri anda…

      sekian sahaj sinopsis, rentetan dan kronologi AL KISAH SEORANG MAKHLUK GILA GLAMOUR.
      perghh..aku da bleh jd novelis da ni? amacam? ade sape2 nk jd pminat aku x mcm perindumissukamasak yg tertarik dgn komen missukamsak?

      hahahhaha!

      0
      0
      • erin says:

        dia xda kerja sgt la tu.mmg kesian org cmni.pasni dia muncul dgn nickname yg baru pulak.haha.nk glamour dlm internet boley ar.tp sendiri yg like komen sndri.abis puas hati sgt dah la tu.mslh jiwa org camni.

        0
        0
      • eLvy says:

        hi.. ko ni nk komen ke nk tulis karangan bahasa melayu? yela, smua org tau la ko hebat dpt kantoikan org tp jgn la bising2 x henti2..pstu suke sgt ulang2 bende yg same..boring ler..org kat sini nk komen n kongsi crite pasal yuna & hana, bkn nk baca cte boring ko tu..ape kate ko buat la satu blog khas utk ko merapu cmni ek..gudluck!

        0
        0
  27. phreak-id says:

    uish. tudung macam tu pun ada.. nampak macam serabai je. Tapi takpela. Asalkan menutup aurat..

    0
    0
  28. micro says:

    Hana Tajima ni cute. Selalu usha style covered kalau dia update blog dia. Dia convert into muslim before kawin. Memang lawa.

    About the tudung style, xpe xpe. Biarlah diorang kayuh perlahan lahan. InsyaAllah, lama2 diorang akan faham sendiri hijab itu apa. :D

    0
    0
  29. cantik je tudung yuna tu stylo ape…sesuai ngn yuna..yg pntg confdent..

    0
    0
  30. kasimselamat says:

    tudung zaman skg xikut lgsg care islam..
    bkn ke di pkai tdung tu kne tutup dade..ni x..kple ttup..tp dade npk..
    subhanallah..
    ape nk jd da gn umat nabi muhammad zaman skg…
    renung2kan lah..skg kte da jauh dr tntutan agame..
    lbhkan fesyen tp xmnepati tntutan islam..
    xkesah nk rfesyen..tp ttpla dade tu..bju pn biala xmnpkkan bntuk tubuh bdan kte..

    0
    0
  31. fcuk says:

    entah dtg dr planet mana …buruk..

    0
    0
    • orca1604 says:

      Salam…
      tudung tu xburuk.cuma unik sahaja dari kaca mata kita sebab xpenah lihat.actually klau di lihat btul2 sebenarnya ada ciri2 masyarakat arab, seperti tudung syria n indonesia.klau anda penah dgr.ini dinamakan percampuran budaya dari negara kelahiran Rasulullah s.a.w :-)

      wassalam

      0
      0
      • fcuk says:

        dah lah yana tu muka pun buruk..hidung 5cm…lagu dan gaya pun dah lah tiru Nora Jones… cukuplah ko ni nk puji sangat…artis malaysia mana ada modal..semuanya tiru jer org barat….sebab tu lah indonesia pun marah sampai nk mogok..melayu tiru org lain…

        0
        0
  32. shasha says:

    hana is gorjes as usual..
    yuna, there is something wrong with ur makeup. turn u to sighhh..not u.. less is better kan?

    0
    0
  33. anonly says:

    korang ni ada masalah dengan perempuan cantik ke? elok je aku tenguk hana tu. style tudung tu kan dah macam2. aku rasa sebab korang mention nampak dada la.. nampak leher la.. nampak body curve la, baru semua orang scroll back kat atas semata nak tenguk benda2 yang minor tu.
    yuna tu kurus keding, sampai camtu sekali korang teropong dia punya curve. aje giler? pakai tudung kena kutuk, tak pakai tudung pun kena bambu… baju kecik sket kena kutuk 40 ari 40 malam.
    at least kan, dia ni adalah juga menutup aurat. dari yang mengata kat sini, hati dah bersih ke sampai nampak semua salah orang? we’re not perfect beb. hormat lah sikit, sekurang-kurangnya dorang ni usaha jugak tutup benda yang wajib ditutup. esok2 mana tahu sampai seru semua kelubung elok2. tapi, aku rasa mata2 yang suka cari salah orang ni tetap jugakla mengata. hai laaaa…

    0
    0
  34. eyza says:

    sekurangnya ada juga niat di hati untuk bertudung..

    0
    0
  35. azmanaziz says:

    to bro nara, tq sbb bg ur unofficial photog 2 passes as i got the chance to go with him… sgt sronok n super hepi… thanx bro…

    p/s: byk story i heard bout yarh, really hope to get to meet the legendary person behind this blog… huhu~

    0
    0
  36. TOYA says:

    MEREKA MASIH LAGI ‘BERBOGEL’….. :(

    0
    0
  37. Mem Besar says:

    terhibur bacapantun di pagi hari,..BN, buat satu kolum komen dlm btuk pantun je best gak kn. bleh share ngan bebudak muda yg hampir x kenal pantun2 ni.(*_*). Dok baca gosip sambil menimba ilmu gitu dlm ni..ilmu insurans n shoppg dh dapat.

    0
    0
  38. HUHU says:

    go yuna go. your voice is soooo unique. i loike…

    0
    0
  39. HUHU says:

    sapa pompuan dengan yuna nie. tak kenal pun…

    0
    0
  40. SWEET says:

    PASAL PAKAI TUDUNG CAM GITU
    PELIK BEBENO
    SERABAI JE
    X KEMAS
    CUBA PAKAI BIAR KEMAS
    XDE LER SEMAK MATA MEMANDANG

    0
    0
    • Linez says:

      Alahai… Baik lagi dari kau tu yg x pakai tudung nyah…! Tau kutuk org je… Paku dulang paku serpih… Komen org pakai seksi.. Fasha Sandha kau sokong giler2 plak, org pakai tudung ko nak kondemn.. Manusia ape lar…

      0
      0
  41. mama uti says:

    tudung jenis apa sekarang mak limah aja aku tengok kalau nenek aku dulu pergi sawah macam tu lah tudung nya…..heee

    0
    0
    • syazwani haizad says:

      kau tak payah nak menipulah nenek kau pakai mcm ni. bak sini gambar aku tengok sikit.
      kalau jealous dengan orang lawa cakap aje lah. tk payah la guna nama nenek kau pulak.

      0
      0
    • acik som says:

      wahh!! kira nenek ko sooooo fashion forward..bleh collaborate ngan hana & yuna nanti..syabas!!

      0
      0
  42. P.U.*.I Y.U.N.a says:

    tinggi la yuna ne…..ngam jadi model…

    0
    0
  43. anon says:

    kelakar bila semua nampak kesalahan orang macam diri sendiri tu PERFECT sangat sedangkan diri pon tak berapa nak betul..HAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHA!!

    0
    0
  44. mamat puchong says:

    kau orang yang kutuk2 kat sini memang sewel and mental problem, org pakai tudung fesyen sikit dosa ke? orang melayu ni tau dosa tang sini je tang mengumpat mengunjing mengata tu x dosa ke? pakai tudung bawal cam orang kampung konon x nak berfesyen x nak bergaya takut tambah dosa tapi mulut cam longkang…bergaya tu salah ke dalam Islam? ni semua melayu kampung punya pemikiran, cuba tengok Islam kat tempat lain…

    satu kena faham..melayu tu keturunan Islam tu agama, so apa yang orang melayu buat x semestinya ikut ajaran ISLAM … just tengok Ustazah Norbayah, Dr Mashitah cantik bergaya walau bertudung, Erma Fatimah, Aida Rahim baru orang bukan Islam nampak Islam itu indah walau disuruh bertudung litup !

    0
    0
  45. ciku masak says:

    hee….heee…suka plaks baca yg berbalas pantun kat atas tuh…..mana plaks dorang pi…woit!!! pantun ler lagi woit ….hee…heee…

    0
    0
  46. Rain_17 says:

    suka pantun2 di atas drpd gmbr2 di atas…hikhikk
    barula melayu+islam…

    0
    0
  47. Reena says:

    Tak salah kalo nak berfesyen walaupun bertudung tapi masalahnya..apa yg menjengkelkan kebanyakan readers kat cni ialah bertudung tapi berbogel. Bukan masalah jeles ke apa tapi bila dah lari drpd cara yg sepatutnya, nampak huduh. Niat baik sayang caranya a bit off cam penutup kepala bunjut ct. Mostly, kepala bertudung tapi yg lelain? Bayangkan, sesuai ke pakai tudung tapi baju sendat, tudung singkat..body padat..kus semangat. Seluar nampak bentuk kaki, body semua terserlah..motiff??? Memanglah itu semua hak memasing, tak mintak duit org, taste korang tapi adakalanya dlm kita taksub berfesyen, kita terlupa akan tuntutan yg sebenarnya. Cthnya masa fesyen show besar2an yg Islamic katanya tapi…. korang sambunglah sendiri. Peace no war everybody ;)

    0
    0
    • kasimselamat says:

      xpham gn pemikiran org zaman skg..asal tutp kple da dikire ttup aurat..tp xpk plak npk dade,bntuk bdan tu sume..

      0
      0
  48. tak kisahlah tudung macammana pun. yang penting labuh menutup dada

    0
    0
  49. ATTENTION says:

    sweet la jugak fesyen yuna tu, tp lg cantik tudung dia sblm ni, yg skg ni mmgla tutup aurat,dada n leher pn tertutup tp selendang yuna tu mcm nk terlucut jer,seram aku tgk…
    jgn jd mcm dato’ ct sudahla, buka ckit2,makin nmpk jambul,jgn terbang trs tudung tu udah la yer tok ct oiiiii…. yuna pn sme,jgn smpi fans hilg respek,but u still sweet n masih tutup aurat cuma fesyen tu agak pelik jer…

    0
    0
  50. phoenix neraka says:

    kalau pakai tudung biasa-biasa pastu pakai tudung saji kat atas kepala pun stailow…. :)

    0
    0
  51. maimoon says:

    yuna pemudi berwajah negro .begaye fesen stylo

    0
    0
  52. tak kisah aa Yuna nk bertudung camne pun, janji dia tak pakai baju atau berfesyen menjolok mata mcm sesetengah artis. klu ble mmg nk tgk muslimah2 kite menutup aurat secara sempurna, tak meniru cara berpakaian agama2 lain, tidak menyerupai umat agama lain tp kekdg kena support gak diaorg ni, at least bersopan…berdoalah semoge kite dan mereka2 upgrade ke arah yg lebih baik yg dituntut oleh agama.

    0
    0
  53. emilda says:

    SAYA SUKE LA AKAK2 YANG BERPANTUN KAT ATAS2 NI…BEST JE BACE…TAK MCM ADE KOMEN2 BERBAUR GADUH2…LAST2 KANTOI…KEEP IT UP…PLZ COMMENT PSL GOSSIP ENTRY AJE…JGN PSL BNDA LAIN…TQ…BTW TDUNG NI STYLE..WALAUPON RAMAI YANG TAK BERKENAN…ATLEAST DIE ADE EFFORT PKAI TUDUNG DAN TAU AURATNYE…TQ.:)

    0
    0
  54. Queen Cobra says:

    Kepala yuna & hana ‘menyerlah’ besarnya pakai tudung style ni..Rasanya tudung mcm ni sesuai utk bentuk kepala kecil jer kot..pesen biasa lagi sesuai dgn Yuna & Hana…

    0
    0
  55. fcukk says:

    dah lah yana tu muka pun buruk..hidung 5cm…lagu dan gaya pun dah lah tiru Nora Jones… cukuplah ko ni nk puji sangat…artis malaysia mana ada modal..semuanya tiru jer org barat….sebab tu lah indonesia pun marah sampai nk mogok..melayu tiru org lain…

    0
    0
  56. aku serius says:

    paku dulang paku serpih, mengata orang dia yang lebih… kalau tak suka tgk gambar ni, tak perlu tjk terer nak paste komen nasihat unsur sindir, ignore jelah guna hati n mata.. apa2 pun berani komen brani tanggung.

    0
    0
  57. dodol says:

    bagi aku Yuna xcantik mana pun..

    stylo ker mcm tu..

    tudung bukan main labuh
    tp pakai baju stok yg kecik3,ketat3..
    pakai suar skinny bagai…jalan tergedik2 ..ingat masa dia menang anugerah juara lagu kot, tergedik2 jalan naik stage…

    0
    0
    • kukukiki says:

      yuna maybe x cantik.tapi suara die sedappppp ohhh! :D

      dah die berhijab kan,mmg susa weh nk cari style.pki sume longgar2 kang kate selekeh.nk pki bju kurung je kang kate tiru ana rafali la apela.pastu nnt kate,da pki elok2 cmtu men instrumen bertali plak.dosa gak.pastu da x men gtar kate suara tu aurat plak.

      kesimpulannye,susah nak jd perfect kan?

      0
      0
  58. zullwell says:

    okay la tu… GADIS SEMASA…

    oklah dia tutup mana yang dia rasa perlu ditutup… at least dia ada niat yg baik…

    0
    0
    • pak mustar says:

      niat baik apa dia lau pakai ketat
      niat kena sama dgn perbuatan doh…

      lau niat nak tutup aurat tapi perbuatan x sama dgn niat..

      baik xpayah doh..

      nan hadow jeww

      0
      0
  59. whatever lah korang says:

    xfaham la..kalau siti pakai tudung ciput macam tu pun korang puji,lambung dia tinggi2..sampai ada yg cakap “xpe la dia pakai macam tu..pelan pelan kayuh” like why u supposed to support her? tak salah hukum syarak plak the way dia pakai? elok lah sangat elok2 pakai semakin lama semakin terbang “tudung” dia tu???

    ini yuna pakai tudung and fashion pun tak boleh..come on guys, at least, diorang berjaya tarik minat remaja untuk pakai tudung..even its kinda a fashion, but at least, keluar rumah masih lagi tutup rambut.dari tak pakai langsung.

    look at the positive side..pls people

    jadi renung2kan lah dan selamat beramal. yang mengutuk tu, tak semestinya org akan tengok kita elok, tah tah lagi teruk.kita je yg perasan diri kita bagus.

    wake up guys

    0
    0
    • anon says:

      i totally agree with u!siti pakai tudung mcm cengkerang siput sume diam je,kayuh pelan-pelan katanya,now aku tengok makin ciput je,tp tak puas hati saripah aini pakai tudung sbb gigi sakit?WTH la artis ni fikir macam tu,at least yuna/hana ada usaha tarik remaja pakai tudung,pelik aku dengan mentaliti rakyat malaysia ni..pakai tudung kena kutuk,patutnya korang ni sedarkan artis yg pakai baju nampak susuk tubuhterdedah sana sini..ni duk belek2 orng yg tutup aurat,tang mana yg ketat kt yuna/hana tu?kalo lelaki yg kate mcm tu,nmpk sngt laki malaysia ni gatal belek smpai nk terkeluar anak mate,yg perempuan tu kutuk2 sbb jeles tak reti fashion/tak berani/tak cantik?yg pakai tudung bawal konon tak main fashion2 ni duduk buat maksiat dkt tasik,tak pula malu ye?very pathetic la!

      0
      0
      • anonly says:

        bagus la ada org sependapat dengan aku. elok je yuna & hana ni. berani ape jadi trendsetter. yang bising banyak2 ni gamaknye muka tak sesuai dengan dorang. kalo dah rasa tak sesuai tak payah la ikut. kondem lebih2 buat ape?aku pun tak konfiden nak pakai macam tu, sebab tau bentuk muka camane. tapi, support la orang buat baik, cuba attract remaja kat luar sana. mentaliti beb… mentaliti…

        0
        0
  60. surirumah says:

    pakai tudung tp bju ketat ape kes??

    0
    0
  61. lolyat gang says:

    bodo siak korg semua ni
    da pakai tudung pun korg byk potpet

    0
    0
  62. asya says:

    pakai tudung >> OK
    Baju >>> urmm… ketat la gak (mgkin nk ikot fesyen sgt)

    *yg penting niat pkai yea adik2

    0
    0
  63. iza says:

    hana so cute.. but yuna???emmmmm

    0
    0
  64. lalalalala~ says:

    hana nie dh kawen ke??
    cumel la die..igt kn single mingle ag..
    btw rse fesyen cmnie cme sesuai tuk majlis2 tertentu saje..
    nk pkai ari2 mcm krg praktikal..

    p/s: xperlu jdik sempurna tuk memberi nasihat..tp nasihat yg d beri harus mnjadi teguran kpd ketidaksempurnaan diri jge.. =)

    0
    0
  65. semua gaya lebih kurang je..hehe

    0
    0
  66. kukukiki says:

    luv yuna n hana! b4 diz maybe rmi xmo pki hijab sbb nmpk kolot.bt they prove 2 d world that wanita berhijab juga bole nmpak style.n of course,style tetiap org lain2 kan.mybe x sesuai dgn org lain.so,diorg ni bole bg inspirasi cne nk create gaya sniri :)

    0
    0
  67. hahahaha says:

    buruk bena tudung yuna tu…meh la bg aku jadik consultant tudung…hahahaha..yuna cute pkai shawl mcm biase je..kan?

    0
    0
  68. luna says:

    biar la nk pkai feshen pe pon,confident yg tgi who cares org ckp pe,klu x suke x yah la tgk.sukati je nk kutuk2 org pkai tudung tu bruk ke lawa,org pkai tdung pon nk mengata

    0
    0
  69. raman82 says:

    tudung aneh…. tak lawa…. kalau simple2 lagi nice….

    0
    0
  70. ana basheer says:

    owh please…this is nothing new…just go to uia and you’ll see tonnes of girls wearing this kind of shawls since yearssss ago…even yuna started wearing this kind of shawl when she came to uia to perform for some event about 1 or 2 years ago…

    0
    0
  71. mysara says:

    org skrg asik komplen je fesyen org pakai tudung tak elok la ape la.
    mak korg pakai tudung elok tak? adik kakak korg pakai tudung elok tak?
    kecoh betul.
    sukati diorg la nk pakai apa.

    0
    0
  72. notokayu says:

    Ramai betul perempuan berhati mcm pondan (busuk hati, frankly kalau ada pondan baik hati, org tu tak patut dipanggil pondan).

    suka hatila perempuan nak pakai apa pun, jaga lak anak kau sendiri, jangan sampai buang anak pulak. Pakai tuding ke tak pakai ke nak tergolek ke terkangkang ke suka hati perempuan tu la, janji tetap Muslimah. Tak semestinya perempuan kena jadi ayu 24/7.

    0
    0
  73. akakcontoh says:

    ehhhhhhhh, biarla fesyen tudung macam mana pun,janji tutup aurat tuu

    0
    0
  74. LOL says:

    berfesyen mmg xsalah, tp jgn sampai mbwa pd tabarruj, iaitu nk mnunjuk2kn kcntikan diri bukn utk suami. dn sempurna aurat itu bmksd bukn skdr rambut, dada, dn keseluruhan tbuh tdk nmpk bntuknya. pd yg menegur, jgnla ksar sgt. pd yg lain, mmg itu syariat islam.

    0
    0
  75. titacercitecercite says:

    xpyah nak kutuk yuna. hmpir semua yg btudung pki fesyen gni. pegi la bdakwah kat luar tu. xdpt apa pun ckp kat cni. ntah yuna bca ke x. haha. kan sng?

    0
    0
  76. abu says:

    ntah..islam yang mudah pun jadi tak mudah desebabkan dgn pendapat yang sempit.

    0
    0