Written by serenity | March 12th, 2012

Kami difahamkan yang bekas Juara Bina Badan Heavyweight Asia, Datuk Malek Noor akan bernikah dengan seorang pakar pediatrik yang juga ibu kepada tujuh anak hari ini. Menurut Malek, tarikh ini dipilih kerana ia adalah tarikh yang sama dia mengerjakan umrah dan memohon untuk dipertemukan jodoh tahun lepas. Dua gambar ini ialah gambar Dr. Wan Asma Wan Ismail yang berusia 52 tahun.

Mereka akan bernikah di penthouse milik Wan Asma di Pusat Dagangan Kelantan (KTC), manakala majlis resepsi akan berlangsung esok. Kepada Datuk Malek dan isteri, tahniah diucapkan dan semoga berbahagia dan berkekalan hingga ke akhir hayat!

***

Bermacam-macam yang menarik menanti anda di Bazar Seni Industri Budaya, dari 2.00 petang hingga 12.00 malam, 24 dan 25 Mac ini di perkarangan Panggung Bandaraya, Kuala Lumpur (berdekatan Dataran Merdeka). Pelbagai produk budaya, aktiviti dan artis pun ada, jangan lupa hadir! Untuk maklumat lanjut, like Fanpage Bazar Seni Industri Budaya.

64 responses to (GAMBAR)Wajah Isteri Datuk Malek Noor, Bakal Nikah Hari Ini

  1. Nina says:

    Tahniah Datuk. Alhamdulilah… :) Semoga bahagia hingga ke akhir hayat

    0

    0
    • I want to slap fat boy on Jangan Tidur Lagi TV show says:

      Semoga berbahagia… :)

      0

      0
    • Adibah says:

      tahniah datuk…
      semoga kekal bahagia ke akhir hayat ;)

      0

      0
      • kak bedah x english edukesen says:

        yg wtf bkn ceramah kat yg anon 1st tu, die tu membangkang anon 1st yg duk berceramah psl source abg nara ni x halal. kau ni akak bedah cuba2 bwk blajo bahasa omputih.

        0

        0
    • Anonymous says:

      golongan org2 yg brjaya.dr n datuk,org terhrmat krana ilmu dan smbgan trhdp ngare.lau jadik slebriti pun,jadiklah yg mmberi smbangan.Bkan alasan nk suap anak makan jek,think bout the source of it,including the owner of this blog

      0

      0
      • Anonymous says:

        ye la, nak think about the source, kau tau x kau pun penyumbang kepada ‘source’ blog ni.. so wats the diff between and the owner of this blog?? shame on u! tu la bila mengata org, xtgk diri sendiri..

        0

        0
      • Anonymous says:

        1 of the way 2 correct somthing is by being part of that thing.ok,i promise this,diz would b the last 4 me 2 jot down my words here.as i know im leaving with something 2 ponder.if u r easily critized,u wont blame me though,but think bout it,reply me in a wise way.i know u r touched wif my comment,but im doing dis bcoz im part of u,bcoz u r part of my religion.salam.

        0

        0
      • Anonymous says:

        one way to correct something is by being part of it.. owhh now i know, are u here to be part of it or u being here to condemn the blog owner? are u sure that ur intention is to correct him? pls laa if ure here to give ur dakwah, u shud be open to accept ppl’s opinion about u too.. and honestly, i dun think ure here for that, ure here just to say ure better than everyone else but the fact is ure not.. pls see ur own reflection before ure pointing to others.. jgn ingat kau sorg je pandai kat dunia ni.. im not the owner of the blog, but i just wonder what kind of person u are? u say something but u dun even portray ur words at all..

        p/s: grammar nazi, im not teslian..

        0

        0
      • Anonymous says:

        its like u go to clubs, drink and stuffs, and u tell ppl, hey do u know that this is all sins?? then they ask ‘so why are here and doing the things like we did?’ then u answer ‘if i want to correct u guys, i have to be part of u guys..’ wtf???

        note: if u really sincere to correct the blog owner, go and write to him personally.

        0

        0
      • anon, apa kata awak buat satu blog pasal gerakan muzik mathcore, promosikan ia sehingga ia berjaya tanpa skandal dan kontroversi supaya anda lebih dihargai daripada bitching di sini. kerana hakikatnya, blog ini ada kerana memang orang nak, macam jugak Harian Metro. im sick of it but i got nothing to do about it.

        0

        0
      • akak celah bedah says:

        kau ni meroyan sorg sorg…syok sendiri ke ape? ahahhahahahahaha…berceramah panjang lebar..but u did type wtf on your crappy comments….so…takyah nak judgemental sgt laa…kalau dah last word tuh last word jelaa…ni dua tiga comment pulak after that…hahahahaha…. :P

        0

        0
      • Anonymous says:

        i had promised 2 not comments anymore,but now i breach it.okay,i want 2 admit dat i am the 1st anon dat involved in the arguments juz now n now,i hope dis is really the last comment from me.after all the opinions,likes n dislikes from some readers,i would seriously admit,i am very sad on what i had done.to abang nara,saye memohon maaf yg trsgat sbab meragui source abg nara.saye TIDAK LAYAK untuk menilai hukum halal haram abg nara,dan juge sesiapa saja.sye pun tidak tahu adkah punca saye sendri benar2 halal atau dragui.jadi,saye tarik balik komen2 saye sbntar tdi.n 2 the 2nd anon whom disagree wif me,i am very2 sorry n really hope u would frgive me.after i thought bout my comments again n again,i feel very2 sad n almost cry on wat i had done n i admit dat im the 1 who should b blamed 4 triggering dis matter.i would seriously asks 4 ur apalogy bcoz i dun rely know on how much time i’ll hav to do dat later.n to all who likes or dislikes me,i would 2 apologize too bcuz diz is all started bcoz of me.n i really hopes everthing would b over n most imprtantly,i hope my apology will b accepted.it would make me feel better.& saye sgt brhrap ape yg brlaku sjak ptg tadi,yg brpunce dari kesalahan saye sndri,akn brhenti stakat ini.2 all whom angry wit me,yes,u should did it bcoz i hve no right AT ALL 2 judge anyone physically.2 abang nara,please forgive me,if u would,i might cry bcoz of feeling very relieved.dats the only hope from me,plisss,FORGIVE ME.2 all muslims out there,peace be upon all n 2 all non muslims,hav a great day guys,:).

        0

        0
    • Wow says:

      penthouse……………………………………………………………………………………….

      0

      0
  2. dr. love (versi wanita) says:

    Tahniah…..semoga berkekalan hingga je syurga… :)

    0

    0
  3. Nurse Hospital says:

    Walau dah 52, badan kira montok dan “aset” agak mengkagumkan..tu je yg membantu..muka dan dressing need some drastic makeover..pangkat dah Dr, pakar lak tu..duduk penthouse lagi tak kan lah image cam Dr klinik kampung kat Klate je…up datelah sikit..kan bakal dapat suami orang KL yg masih tip-top maintain tu…

    0

    0
    • Anonymous says:

      kau ni klu x bodoh mesti bebal… so what klu dressing die kampungdotcom pun??kau bajet kalau dressing mcm rozita che wan, tp otak kosong, poket bocor, apa gunaa??… dia ni dr ok, duit pun berkepuk, kalau die dress up mcm pesawah pun, dia still mampu hidup mewah.. kau ape ade??? silap2 spm pun x pass… LOSER!

      0

      0
      • Megat J says:

        Tutup lampu, tutup mata dan bayangkan Ziela J sudah…Opss kalau tak senyum lagi cantik kot!

        0

        0
    • kila says:

      lorh ang ni pasai pe…dengki ek….bia la die…mende2 kecantikn ni bkn pnting pn…jnji ad kasih syg…..xyh nk KL2 lorh……….. heeee dengki ler tu

      0

      0
    • jade says:

      wah. dengki nampak. cinta pernah ditolak kah?

      0

      0
    • :) says:

      Pakaian melambangkan personality seseorang. Saya tengok ok aje dressing dia. Dia berpakaian mengikut usia & kerjaya dia. Yang penting menutup aurat.
      Tak semestinya orang KL berpakaian lebih class dari orang kampung.

      0

      0
    • macam2 org yg jeles says:

      kesian betul ko nih…mesti kes selalu frust nih..entah2 muka cantik/hensem,tpi hati busuk..sebab tu takde org nak walopon muda… =.= kan kan..ngaku je lah

      0

      0
    • bukan nurse says:

      cuba bygkan doctor ni dress up mcm kak nita?? x sesuaiiii!! kau ni low class la nurse hospital… then ko ingat klu doctor kat klinik desa kat kelantan tu low standard sgt laa?? hee nak mengata org, diri sendiri tah2 minah rempit mana tahh….

      0

      0
    • nekjahseries2 says:

      nurse hospital~~~~nme pon nurse je ko tu….xyah nk kutuk2 dokter laaaa….ps tu yg ko banganggg sngt kate klinik kampung kt klantan tu asal…..nk kutuk klantan ke ape…..loser btolll kawww nurse!!!!

      0

      0
    • Yelettew says:

      alahai…asalkan tutop aurat…berpakaian kerana Allah..bkn kerana Nurse Spital otak sompit mcm ekau ni..
      Bagusla dia kayo tp besederhana…mcm ko kayo kooo???

      0

      0
    • kau kenapa? says:

      biasala nurse kan, gedikss!!!

      0

      0
    • Anonymous says:

      Mungkin suatu hari nanti Dr pakar yg mcm dok klinik kt kg ni yg akan merawat anak anda dan masa tu anda dapat bezakan adakah ilmu atau pakaian yg dpt merawat anak anda…!

      0

      0
  4. wizza says:

    Alhamdulillah…. terbina satu lg masjid, semoga ia utuh selama nya.. amin

    0

    0
  5. AHKAK PUAKA says:

    SEKALI PANDANG ADE IRAS2 MUKA CIKGU VOKAL AF YG SITI HAJAR TU :p

    PAPEPUN SEMOGA BERBAHAGIA DATUK..

    0

    0
  6. 99 says:

    weh NURSE HOSPITAL komen ko ni dah menggambarkan tahap pemikiran ko a.k.a IQ ko tahap apa. macam takperlu je nak komen macam tu. kalau diri ko tu cun,aset mengalah kan RCW muka cantik semua takpelah jugak! tah2 ko pun lagi parah! takde otak!

    0

    0
    • Nurse says:

      Hahaha..dah leh ku bayangkan muka2 korang kat sini yg kecam statement aku! Ko org jgn pandang rendah pada aku oiii…aku nurse kat hospital..kalau korang biasa datang sini, ko tanya mane staffs sape nurse paling cun, bodi sexy bergetah dan aset cam Katie Price, walau dah de anak 2..aku sorang je kat sini macam tu..pesakit2 jantan baik muda atau tua, baik yg keje hantar piza sampailah VVIP datang mengila cari aku balik lepas keluar wad. Nasib je aku keje kat negari paksa pakai tudung berbagai, kalau tak, dgn rambut aku yg panjang, lurus dan berkaler ni pun Tok Guru Nik leh cair dan timbul niat nak poligami tau! So jangan cakap sebarangan kalau muka korang sendiri pun tak semegah mane..

      0

      0
      • Anonymous says:

        Perghh….bongkak giler statement ko kan. Ko kena ingat tu semua pinjaman dari Allah. Dia bolah tarik bila2 masa jer nikmat yg dipinjamkan tu. Jangan jadi manusia yg tak tau bersyukur.

        0

        0
      • Lols says:

        Nurse, ko lupa nak letak ‘ini semua angan-anganku’ … Oops!

        Tahniah malek noor dan isteri! Semoga berbahagia k.

        0

        0
      • vanilla ice says:

        ni nurse rumah sakit jiwa ke or kau yg sakit jiwa….!!

        0

        0
      • nini says:

        bongkaknya ko………byk nurse yg comei2 tapi x bongkakpon

        0

        0
  7. chentalove says:

    tniah Datuk & Doktor…
    smoga bhgia smpai ke hjung nyawa…

    0

    0
  8. sukati says:

    tk kutuk tak leh ke..apa lahhh..igt ruangan komen ni ruangan kutuk mengutuk ke..at leastt dia dpt jodohh selepas diberikan hidayah..Slmt berbhagia Datuk and Datin..

    0

    0
  9. Mat Kilat says:

    Tak sangka Datuk akhirnya memilih wanita Melayu sebagai isteri ya… Jangan sebat duit Dr tu sampai licin sudah le ek, Datuk kan raja air mata, dulu masa kaya tak beringat bila dah semekin barulah nak taubat nasuhah. Mesti ada yang kutuk statetement Abang Mat ni kan, tapi inilah fakta dari abang yg sangat mengenali Datuk Heavyweight kita ni…

    Saja nk tanya tak buat ke majlis kat Batu Pahat Datuk? Org kampung pun nak gak rasa nasi minyak Datuk…

    0

    0
  10. zuker says:

    Dr. Asma Pakar Kanak2 di Pakar Perdana Hospital milik KPJ, di Kota Bharu. Kalau nak ikut suami balik Johor pun boleh sbb boleh transfer di KPJ Johor..

    0

    0
    • aku yang biasa-biasa says:

      xpyh pegi kpj johor..dok jer kelantan…aku ni cikgu kat sabah.asal kelantan..dah bertahun2 aku apply untuk balik negeri aku.lantak la orang kata knegeri aku tu miskin ke sesak ke,xmembangun ke…jawapan yang aku terima permohonan aku gagal.sebabnya ramai lagi orang yang lebih senior nak balik kelantan.yang orang luar dok kelantan plk xnak keluar dari kelantan…semoga perkahwinan ni kekal..yang nurse kat atas tu,xpyh nk remind doctor spy update ok…better check yrself dl..upgrade yr mind first..ntah ape-ape dia pya nasihat.

      0

      0
      • conan says:

        nampak sangat x ikhlas mengajar.ko tau x ilmu ko tu amat diperlukan oleh pelajar sabah sana? ko kena ikhlas, baru hati ko damai wpun dicampak ke mana2. bak kata peribahasa, baling ke laut pun boleh jadi pulau.

        0

        0
      • Nobody says:

        Jgn ckp mcm tu,sbb korang x alami.ni bukan mslh guru ikhlas ke x, sbb ikhlas dan sabar la maka guru2 tu boleh btahan mengajar di mana je diorg ditempatkan dan x putus asa turun naik kementerian tiap tahun. Mesti ade sbb die mintak tukar,klo yg dah kahwin duk jauh dr suami anak bertahun2,yg ade mslh kesihatan,yg mengndung tboyok2 sorang2,yg mak bpk uzur.. Dan ade je guru2 yg x alami mslh kekal je keje jauh2 nun..Kenape dr awal urusan posting dulu x dipermudahkan,yg sabah srwk balik sana terus,elaun semenanjung pun boleh dijimatkan. pelik dan hairan yg ade kabel senang je transfer dn posting.ni bukn mslh guru sendiri tp mslh pengurusan.

        0

        0
  11. calculator says:

    TAHNIAH datuk & dr…Semoga bbhagia hingga ke akhir hayat….
    Kepada NURSE HOSPITAL, xyah la nk sibuk nk pelekeh imej org lain, lg2 doktor pakar ni… ko tu takat nurse je, mcm la bagus sgt….ntah2 sok anak ko sakit, tpksa mngadap dia…huhuh…..

    0

    0
  12. :) says:

    tahniah! semuga diberkati.

    0

    0
  13. hihi says:

    cop..bkn malek noor ni da kawin ke? da ade anak? konpius jap

    0

    0
  14. oklala says:

    jodoh sampai xmengira usia…lega la rasanya sy yg xsampai jodoh lagi ni :) tahniah to both of u…

    0

    0
  15. kittun says:

    Tahniah..Semoga kekal hingga ke syurga.
    Dr Wan Asma very2 nice lady. Selalu jumpa bawa anak buat treatment di Hospital pakar perdana.

    0

    0
  16. kasut putih says:

    Setiap manusia ada kesilapan lampau mereka, sebagai sesama Islam, doakan terbaik buat pasangan ini. Mereka tak kawin sorok2. Jangan nak fitnah benda2 lain pulak..

    0

    0
    • spy limah says:

      Kasut putih, sapa yang fitnah Datuk? Tak de sapa pun yang fitnah dia! Kau pernah tengok nangis mengongoi2 depan tv masa buat pengakuan betapa sesatnya dia masa zaman kegemilangan dia? kau ada tengok mcmana dia mengaku dulu arak mcm air masak bagi dia? macamana pompuan silih berganti dalam hidup dia???????

      Tak payahlah nak tuduh2 orang fitnah Datuk… semua tu keluar dari mulut Datuk ok…. bodoh gilalah kau ni!!!

      0

      0
      • kasut putih says:

        saudari/a, baca jgn lompat2. baca satu2. yang dia nangis insaf satu dunia tau, dia buat pengakuan. tapi yang cakap duit dah abis then nak kawin dengan doc sbb dia berharta, sapa leh buktikan? ni sumer keje Allah. jodoh maut di tanganNya. sapa kita nak menghukum. Pls behave urself. don simply accusing people ya, jazakumullah.

        0

        0
  17. Na O Mei says:

    Pernah dgr 1 cerita dahulu DMN suka pada seseorang tetapi cintanya tak kesampaian.
    Sebab tak ada jodoh beliau membujang sampai bertemu jodoh dgn Dr .Wan Asma.
    Tahniah..Semoga jodoh akan berkekalan sehingga ke akhir hayat. Teringat lakonan pertama
    DMN dalam Ujang..kelakar & watak bodoh2 alang…

    0

    0
  18. bukan izzah says:

    ni la “malaies” …just say congratz je tak leh ke ? org tu kawen okay bukan zina..kawen salah..tak kawen salah..ape kene korang ni ? Dosa taww

    0

    0
  19. aku yang biasa-biasa says:

    conan,suka-suka hati nak kata aku mengajar tak ikhlas.nawaitu aku nak balik kampung senang aku nak tengok-tengokkan mak aku.ada reti…sakit pening orang tua ni kalau anak depan mata senang..statement aku tadi ade ke aku kutuk yang aku xsuka ngajar dekat sabah ni.

    0

    0
    • Anonymous says:

      errr kau x kawen ke?? ni soalan je.. erkkkkk

      0

      0
    • Lols says:

      Cikgu kltn ajar kat sabah… U kena kawen ngan calon yg kerja kat private company d kelantan, rasanya senng sikit kut nak pindah.. Kesian ko, paham sesgt ngan feeling nak balik tmpat asal nih.

      0

      0
  20. poyo says:

    surat khabar mengkhaborkan doktor ni ade tujuh anak…
    mane satu btol?…cecite sket..hehehe…btw,barakallahulakuma…:)

    0

    0
    • cik tipah says:

      Doktor tu janda beranak 7 bertemu jodoh dengan duda (ada anak angkat) sekian terima kasih.

      0

      0
  21. ok..datuk semoga berbahagia..:D

    0

    0
  22. mummy zara says:

    Tahniah utk Datuk n Dr Asma.my kids pernah dpt rawatan dgn Dr Asma dulu.very friendly n motherly type.Doakan yg terbaik utk mereka.Semoga jodoh mereka ke akhir hayat…

    0

    0
  23. suker2 je says:

    eleh nurse tu….klo anak dia sakit…tawu plak nak cari dr…ubatkn la anak tu sendiri klo dh hebat sgt…xpun bw jumpa bomoh siam!!! jgn nak mengutuk dr sgt…klo setakatt diploma nurse je…xpayah nak berlagak la….org xpandang pun…haha

    0

    0
  24. terbaik buat Dato……:D

    0

    0