Written by AbangNara | March 15th, 2010

gambar nikah umie aida

Tahniah buat Umie Aida dan Datuk Paduka Khairuddin yang telah selamat dinikahkan di Masjidil Haram semalam. Nampak sungguh berseri-seri Umie Aida. Semoga pernikahan Umie dirahmati sehingga ke akhir hayat.

P.S: Perasan tak wanita sekarang nie lambat sangat kahwin? Apa agaknya sebab-sebab wanita lambat kahwin?

92 responses to (GAMBAR)Umie Aida Selamat Bernikah Di Mekah

  1. kukukaki says:

    tahniah

    0
    0
    • rosh says:

      tahniah..
      semoga berkekalan hingga akhir hayat..
      dan di kurniakan cahayamata secepat nya…amin. (o_o)

      0
      0
  2. AnneDeSilva says:

    Congratulations…
    lambat kawin sbb jual mahal kot…

    0
    0
  3. pening says:

    tahniah..moga jodoh berkekalan keakhir hyt..

    0
    0
  4. baby says:

    Tahniah!!! Smoga perkahwinan yg d bina bahagia hingga ke akhirnya….

    0
    0
  5. scorpioncat says:

    smg berkekalan ke akhir hayat…..

    0
    0
  6. gaga says:

    lambat kawen sebab nak kukuhkan kehidupan dulu.
    ada keje, ada simpanan wang, ada kete. semua tu penting untuk masa depan. zaman skrg dah berubah. perempuan bukan lagi di rumah. mereka nak sama2 maju dan menggerakkan dunia bersama lelaki.
    dan takut juga la jadi apa2 lepas kawen. kena cerai ke, kena tipu ke, sekurangnya ada jaminan.
    tambah lak laki sekarang makin ramai yg kurang bertanggungjawab terhadap perempuan. soal duniawi satu, soal akhirat? ha susah sekarang.
    takde sebab yg pasti sebenar nye. kadang2 ada yg nak kawin tapi tak de jodoh. sekadar pandangan.

    0
    0
    • azted says:

      Setuju!!

      0
      0
    • za says:

      can’t agree more!

      bkn semua prempuan nak kawen lmbt… ade yg nak tp xde calon yg sesuai… takkan nak main tangkap muat je kan…mcm za ni pon…za sendiri takut nak kawen…sbb dah tgk bnyk perangai laki yg x baik…za takut kalau za jd mcm bini2 dorang plk…huhuhu…

      xpe…jodoh di tangan Allah… sama ada lmbt atau cpt je… cume masalahnye manusia2 ni yg x nak terima kenyataan…bile x kawen…mule lah cop perempuan ni bukan2… x baik mcm tu..

      0
      0
      • futuremagistrate says:

        kalo pompuan lambt kawen…mesti jadik isu..tak laku lar…andartu lar…tp kalo laki lambt kawen selalu deberi puji-pujian..bela keluarga lar…meningkatkan kerjaya lar…hmmm…

        0
        0
        • Ryta says:

          Tu la mslhnya masyarakat kita skrg ni, poyo jek sapa yg wat andaian camtuh! Kalau pompuan dikondem2, kalau lelaki semuanya bagus! Ntahapa2!

          0
          0
      • Ryta says:

        Hmmm betol tu za….bab kawin ni bukan leh main2 sbb kita nak hidup bukan sehari 2 jek! Kdg2 sian gak nengok psgn yg kawen muda, dapat anak sorang terus cerai. Kdg2 yg tak dapat anak pun ada, hidup bersama tak berapa hari, tup2 cerai! Mintak dijauhkan la semua tu. Apa2pun doa byk2, biar hidup kita dirahmati Allah sentiasa.

        0
        0
  7. Piston Pecah says:

    moga kekal hingga ke akhir hayat….

    0
    0
  8. nhb says:

    semoga kekal abADI..aminn..

    0
    0
  9. Yanie says:

    statement umie kat 1 paper kt nyaris nk btalkan perkhwinan 2 ari sblm brangkat ke mekah sbb rs hati bbelah bagi..klu ht pn xpasti nk khwin, seng la nk runth..khwin mcm sk2 plak artis ni.

    0
    0
    • BumbleBee says:

      beser arr tuh… syaitan berbisik ler tu time hati dier sedikit ragu2… sedangkan org yg bebetul sure nk kawen, cinta bagai nk rak pun rumahtangga buleh runtuh… x mustahil plak kalo org yg ragu2 pada mulanya bleh kekal bahagia smpai akhir hayat….

      pokok pangkal iman seseorang~

      0
      0
  10. hana says:

    kemain lg nikah d mekah…balik2 sanding tema ala2 inggeris..oh dunia!!

    0
    0
  11. cili api says:

    aku kategori yg kawin lmbt. dah 30thn. nak kata x laku, ada rupa gaks. bg aku, usaha dah ada tapi Tuhan xnak bg rezeki lg. aku percaya pd Qada n Qadar. apa2 pun aku tetap bersyukur apa Tuhan bg. kena bersyukur baru lah Tuhan merestui segala2nya. nak cari yg baik skrg mmg pyh. kalu takat nak tutup mulut org psl kawin lmbt, bila2 pun aku bole pilih mana 1 aku nak. tapi problemnya xde yg berkenan n sesuai sbg suami mithali. ~ tetap mahu kawin~

    0
    0
    • cik karma says:

      kau kena berusaha cili, tak boleh tunggu jer si dia datang bergolek,.aku ada mak sedara, cantik dan jelita, belajar tinggi sampai ke negeri omputeh, balik sini pangkat besar, keta besar, tapi dia memilih masa umur 20 -an dulu… sekarang umur dah 40-an, aku rasa sedikit sebanyak memang dia kesunyian..

      0
      0
  12. huhuhu says:

    bgsla klu nikah kat mekah perangai makin elok..
    tp klu dedah aurat sana sini gak x gune la nikah kat mekah tu..same gak dgn nikah kat golok..hahahaha

    0
    0
  13. harry says:

    wanita lambat kahwin sebab dia belum baligh nak kahwin daaa… contohnya bab aurat pun tak tahu lagi kan…. halal dan haram pun tak tahu cammana nak kahwin… so tunggu la sampai ‘seru’ atau pun dah baligh baru leh kahwin… tahniah diucapkan… semoga ‘baligh’ yang berterusan… bukan hanya baligh masa nak nikah aje…

    0
    0
  14. exMAAJ says:

    hebat betul artis mesia ni..
    bila part nikah sampai ke mekah sbb nakkan keberkahan.
    tapi sambut birthday, siap ada maknyah2 buat show lagik.

    watever la.
    kita doakan je la yg terbaik.

    0
    0
  15. atuk says:

    semuanya over sgt umie ni, baik majlis, kenduri, ntah apa2lagilah.. ..harap2 niat tu ikhlas, macamana camera leh lepas ek? he..he.. biasanya nak masuk kena raba satu badan tak leh bawak electronic devices…

    0
    0
    • kikilala says:

      iye k?tgk kene terjah la nati cane die jwp.lau ade org perasan la kan bende ni.tau je la kan wartwan ni,memilih lau nk terjah

      0
      0
    • didi says:

      camera mmg boleh je lepas kalo kt sini..yg diorg cek tu kt Masjid Nabawi..kt Masjidil Haram ni mmg boleh amik gmbr..

      0
      0
  16. ViZard8 says:

    harap2 klau nikah kat tanah suci leh kekal smpai ank cucu..

    0
    0
  17. kikilala says:

    hurm..kawen kt mekah gitu..kelass

    0
    0
  18. paleto says:

    huh..dlm kosmo kata umie hampir2 batalkan pkahwinan…xkeruan datuk tu..
    org tua tu dah set imagine teknik2 kamasutra d mekah tu..
    hihihi
    balik msia nnt sruh umie pkai purdah..pak khairudeng pkai la sorban yer..
    blk mesia nnt trus g jawi register amik sijil kawen..nnt jawi tangkap padang muke mu

    0
    0
  19. DiNdAkAnDa.. says:

    Alhamdulillah la dah selamat,harap2 blk ni umie tutup litup(aurat wanita islam) dan open utk suami jer yer,ikhlas sbb itu perintah Allah..kalau kita mengaku sbgai hambanya,ikut lah perintahNya..

    0
    0
  20. nUNU says:

    akak yg pki tudung hitam bermanik2 tu,,,,muke macam nabil raja lawak ….huhuhu Lawak gilew

    0
    0
  21. dyesebel81 says:

    Tahniah. Alhamdulillah. Lepas ni jaga aurat buat suami, bukan untuk tontonan umum. Adalah dayus seorang suami membiarkan umum melihat aurat isterinya. AURAT ISTERI HANYA UNTUK SUAMI. Tapi artis sekarang ni…payah nak kata, kan… Hurmm..Malaywood of Malaywood…

    0
    0
  22. Aku.Orang.Biasa says:

    Aku ni lelaki.Dah hit 30-an dah pun…Tapi dari pemerhatian biarlah kita kupas isu ni secara adil.Salah satu faktor utama (jika tidak yang PALING UTAMA..) kenapa bukan sahaja wanita malahan lelaki juga pada masa kini nikah lambat;persepsi ibu-bapa kedua belah pihak termasuk juga sanak saudara dan kawan-kawan terdekat yang mana masih lagi menekankan “kulit persembahan” kemampuan kewangan passangan DAN penekanan lebih kepada ADAT daripada AGAMA.Perancangan hari walimah atau receptions bagi juga mereka yang bukan Islam bukan tertumpu pada pasangan tapi tekanan psikologi berlebihan untuk memastikan grandiose level sesuatu majlis walau pun hanya untuk sehari semata-mata demi nak menutup mulut-mulut busuk dari berkata-kata.Inilah yang kita amat kesali.Seterusnya menyumbang kepada bertambahnya beban psikologi kepada wanita berkerjaya atau pun tidak untuk memastikan financial security diri sendiri dan automatis tertakluk juga kepada kriteria pilihan orang sebelah tu.Lambat kalau bersama-sama usaha dapatkan modal rumah,kereta atau untuk mulakan perniagaan tu pun takpe.Ini tidak…Ada yang rabak ikat diri loan bank sampai six figures tu baru bab walimah dari hantaran sampai ke majlis!Trend tahap teruk sampai dah perkara biasa majoriti pasangan baru bernikah sekarang ni tangguhkan bulan madu sampai setahun,Bayangkan…Orang kata kalau buat masjid perumpamaan modal beli pasir,simen,besi,tingkap dan logistik pekerja binaan logiknya mesti cukup.Silapnya kat sini kita mesti faham apa yang tersirat bukan bab duit aje.Pasir tu apa?Nak bancuh simen buat tiang buat apa?Hah namanya sekurang-kurangnya niat beserta usaha untuk lengkapkan diri jangan sampai foul fardhu ain,fardhu kifayah punya know how.Itu baru betul tiang.Ini belum lagi mintak quotation barang (contohnya),kiri kanan depan belakang yang bising soal KAT LUAR MASJID macam mana?Aku setuju ngan dyesebel81 bab aurat nih.Sorry to say aku pun kalau boleh sapa tak mau bini seksi kan.Tapi dalam umah manja2 udahlah.Ingat skit laki lain tercium perfume pun dah siap batu bata seketul sekali untuk kondo mewah di neraka esok utk suami.Huih tak cuak ke oi?Sekarang ni aku tengok bisnes mak andam humang aih betul tak ada pikir panjang lah.Malay style wedding gown upper corset bagai nak terlambak keluar lurah memasing?Bukti?Beratur panjang budak-budak penanggah hatta sampai bapak budak pun sibuk nak merenjis.Yang bapak budak lagi takde cover line,terus hulur tangan nak salam pengantin perempuan sampai pengapit tegur baru sedar?Bukannya nak doakan si suami tu pun,saja je nak sekilas layan stim free!Kita semua pikir2lah sendiri…

    0
    0
  23. Wasseetu says:

    Kawin kat Mekah…muka dan tapak tangan je lah yang nampak. Tapi resepsi untuk kalian artis nak buat kat mana ye? Akan betudung litup kah Umie atau akan di buka untuk tontonan semua…? Tunggu dan lihat…

    0
    0
  24. Nana Nomie says:

    Semoga perkahwinan ny kekal sehingga akhir hayat. =)

    Apa agaknya sebab-sebab wanita lambat kahwin?
    – Perempuan lmbt kawen sbb terlalu berhati2 dlm memilih pasangan =) ta salah ase nye klu kawen lmbt..still ada owg yg nk..=p

    0
    0
  25. gluglu says:

    poyo laaa korang sume yg komen2 ni.

    x abes2 nak kondem org.

    suka sgt la tu mengata. cari silap org.

    salah seniri tak nak tgk. huh.

    0
    0
  26. lily suria says:

    bertuah org yg dapat nikah kt mekah ,, kiter tengok jer la mase resepsi tu nnti , kalau seksi meksi lagi …mmmmm entah lah..somoga mendapat ummi aida pentunjuk dan hidayah !!!

    0
    0
  27. noorafzan says:

    Alhamdulillah..
    semoga jodoh berpanjangan hingg ke akhir hayat..
    aaminnn~

    0
    0
  28. bella says:

    tahniah…moga berkekalan..amin

    0
    0
  29. jane says:

    tak buat umrah sekali ke…..

    0
    0
  30. aries_april says:

    alhamdulilah..
    pa pn tahniah…

    0
    0
  31. princessbutterfly says:

    alhamdulilah…. tahniah….
    dah nikah kat tanah suci mekah hrp2 pasni penampilan tu ubahlah ye…
    bertudung mcm kak erma fatimah tu kan elok….
    apa2 pun semoga berbahgia hingga ke akhir hayat k..

    0
    0
  32. manis mas says:

    kami doakan semuga jodoh umi dan suami kekal hingga ke kesurga ,Amin………

    0
    0
  33. sume bengong! says:

    sume bengong…kalo ade jodoh kawen la dowang tuh..xkire la lmbt ke cepat ke..apeda..isu macam nie pun nak kecoh..kawen nie mende baek..xpyh le nak kecoh2 kawen ngan datuk ke nenek ke ape ke..sume piki x gune otak je..ke jeles?

    0
    0
  34. suri says:

    nama pun jodoh ajal maut di tgn tuhan….tak perlu ada sebab pun yg khusus…dah lama diaturkan untuk kita… terima lah jgn byk buruk sangka…takut2 jodoh kita pun lebih teruk dari yg dikata…atau klu dah berjodoh kekalkah kita…so hati2 la bila berkata2…pertikaikan jodoh org sesuai ke tidak tu sebenarnya pertikaikan siapa…

    0
    0
    • Ryta says:

      Yup…setuju sgt! Itu yg saya tekankan kat atas, soal jodoh semuanya Tuhan yg tentukan….

      0
      0
  35. Al-tahiah! says:

    Congrat2..!
    muga berkekalannnn..!

    0
    0
  36. comel says:

    tahniah! tp kan bengang gak la pe hal pet nk kondem kaum hawa cm 2? xkan nk men rembat jer.. ingat kami ni da sangap sgt kerrr kang men rembat je silap ari bulan mkn pasir kalo nk kwin sume org leh tp nk cari yg leh bg mkn kt bini ssh slp ari bln bini bg mkn kat laki huh! sengal tol laa

    0
    0
    • fauziah says:

      betul tuh, laki skang xtau malu, mintak duit pompuan jer kerja nyer. duit dia bagik kat adik bradik dia, duit bini dia plan memacam tp mak bapak bini xmasuk pun dlm plan dia walupon duit bini dia

      0
      0
  37. albab says:

    mmmm..kwen lambat ke cpt tu smua urusan Allah.mmg btl manusia kne berusaha jgak utk mencari jodoh,tp klu dh bercinta separuh mati pn klu xde jodoh nk bt mcm mana?kn ada je org yg esoknye nk nikah tp xjd.so kt stu ko x nampak ke yg dia dh berusaha cuma jodoh nye je yg xde?xbaik tau ckp pompuan kwen lambat sbb nk kn dato n xnk anak ramai.tp klu jodoh ko dgn org yg ada harta xkn ko xnk?kira bonus la tu

    0
    0
  38. izaa says:

    tahniah kak umie…………………… smga cpt2 dpt ank……

    0
    0
  39. afk says:

    tahniah sebab bernikah di Mekah.Harap2 lepas ni x yah la dedah2 body tu sangat sebab kak ummie ni nikah kat mekah cik oi….ni tgk dalam TV tadi sama je imej dedah2nya.so nikah di Mekah tu very meaningless pada aku…sorry,but it is true.

    0
    0
  40. fauziah says:

    dato’, jgn kecewakan umi okei, jadi lah lelaki yg baik dan bimbing umi ke jalan yg di redhai. tunaikan tanggungjawab suami, jgn umi plak kena bagi makan kat dato’ kang. insyaAllah umi boleh syang dato’ jika dato’ tunaikan hak umi dulu

    0
    0
  41. kokojumbo says:

    Tu dia!
    Nikah di sebelah Kaabah sey!
    Mesti kekal sampai ke cicit ni!
    Maklumlah, mendapat lindungan Kaabah.

    apapun, lebih baik buat di Malaysia sahaja.
    Keberkatan itu datang dari Tuhan, bukan dari tempat kita bernikah.

    Semoga upacara bernikah di sebelah Kaabah ini tidaklah menjadi fesyen. Pada aku kalau jadi fesyen, memang membazir beb!

    Tapi kalau reta ada berbilion, lantaklah korang nak buat apa… yea tak?

    Ps – Tak ada foto naik unta ke?

    0
    0
  42. faradiana says:

    nikah atz mekah…y u wedding x pkai 2dung??????

    0
    0
  43. wow, awesome post, I was wondering the same thing. and found your site by google, many userful stuff here, now i have got some idea. bookmarked and also signed up your rss. keep us updated.

    0
    0
  44. Elane Dazzi says:

    Hey check out my blog too. I hope i have some fun stuff too.

    0
    0