Written by AbangNara | April 6th, 2011

tiz abpbh2010

Punya lah susah nak carik gambar Tiz Zaqyah nie. Adakah Tiz Zaqyah menyorok kerana tidak mahu ramai yang jatuh cinta dengan dia? Abang Nara yakin dan pasti ramai akan tergolek jatuh hati dengan Tiz Zaqyah apabila melihat keayuan dan kecomelannya berpakaian serba putih.

Lagi gambar Tiz Zaqyah di malam ABPBH2010 dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada Paradigmastudio, Budiey dan fashion blogger dan image consultant CuteCarry.com

P.S: Tiz Zaqyah ada Twitter, BeautifulNara pun ada Twitter gak. Follow Twitter BeautifulNara sekarang gak.

tiz abpbh2010

tiz abpbh2010

tiz abpbh2010

tiz abpbh2010

tiz abpbh2010

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

94 responses to (GAMBAR)Tiz Zaqyah Yang Serba Putih Di ABPBH2010

  1. anum says:

    erm.. ok comel

    0
    0
    • cikcomot says:

      tok guru…ko pegi la tegor…

      0
      0
      • eliz says:

        POLITIK LAGI?
        SEKSI = POLITIK KE JON?

        itu diri sendiri
        bukan sbb politik

        aku yg bkn Pro BN ni pon xde la obses nk ngata artis2 ni contoh politik.

        0
        0
        • sally says:

          politik la… tunjang nye x betol.. berpolitik utk pilih pemimpin.. ini la hasil yg di pimpin…

          0
          0
        • Berdiam lebih baik says:

          eleh politik la sgt..xyah brpolitik sgt la… mcm la…tettt 2 sume pyokong dye pkai tdung..hah!ambek kaw!!!!..

          0
          0
      • gilo says:

        aku PKR, aku OK..asl remi pengotor ek?

        0
        0
      • jabun says:

        guru agama

        go.go.go for it..hehe

        ok arr wat korang take five skejap..

        0
        0
      • akoo says:

        politik & pemerintah tu kan sama.. bile pemerintah yg biarkan negara ni bergelumang dosa dgn kerosakan akhlak mcmni tanpa berbuat apa2 itu lah kegagalan pemerintah, sekaligus pemerintah itu adalah dari parti politik.. so sama je laaa.. jgn nk pisahkan kenyataan dgn dosa yg mereka buat.. jika parti politik lain yg memerintah dan berusaha utk mengatasi masalah ini barulah betul.. tak kiralah parti politik mana .. understenggggg!!!

        0
        0
        • W T F88K says:

          kalau ada sedara mara ko yang seksi meksi, berani ke ko tegur… cakap je lebih….. blah la…

          0
          0
    • Zubir says:

      guru agama,
      apa kena mengena artis dengan umno/bn?
      apa kaitan nya untuk industri?
      sedangkan tak kira apa pun parti yang mereka2 terajui,
      hiburan tetap juga mereka cari.
      bukan sekadar umno,
      tapi pas, dap, pkr pun mencari hiburan juga.
      sila kaji dulu sebelum babitkan artis dengan umno.

      0
      0
    • kaki_g0ssip! says:

      ape kaitan pakaian dy ngn politik ek?? adeh!
      lau ko xsuke, xyh baca BN ni…

      0
      0
      • cikcomot says:

        ntah ustaz neh…tak de kaitan..

        0
        0
        • marishadania says:

          btol,
          kalu tak suka tak yah baca.
          kalu baik sangat tak view blog hiburan.
          sekian.

          0
          0
      • Ape daa.. says:

        botoi 2…toksah baca…kate korg 2 suci dri sgala2 nya… kalo suci nape tgok bnd2 nie sumer???? jwb3… sbb nk menegur? bkn di cnie cara nyer nk menegor… sila cuba skali lg..yer…muahahaha

        0
        0
    • DinDa.... says:

      Apa kena mengena dgn UMNO/BN yer…?????
      Tu diri sendiri punya masalah…..
      Knp nak salahkan parti pilitik plak…..
      hadooiiiiiiiiiii……
      Nama je Guru Agama….
      tp otak letak kat lutut……

      0
      0
      • yoyo says:

        bongok btl jng la campur kan politik kat sni….ko jamin ke klau pas or parti lain naik die org ni boleh bmbing artis2 ni ….

        0
        0
      • fit says:

        tok guru,ustaz,utazah n org kuat ugama da jg yg wt maksiat,so sape nk jawat tue….bersyukur ler dok dlm negara yg aman mcm malaysia……

        0
        0
    • effie says:

      guru agama yg sorang ni dh pandai layan blog gossip dan tgk gamba wanita seksi, kemudian mengutuk, mengeji cara mereka berpakaian.. at the same time mata, tangan dan otak guru agama dh buat dosa, nak masuk neraka ke?

      0
      0
      • Dinda says:

        Ni namanya Guru Agama xde otak……
        or Guru Agama Gatal…..
        duk layan BN nie, tgk pic artis……
        ni Guru Agama tak boleh pakai punya….
        abis hancur…….

        0
        0
    • putrii89 says:

      aku rs guru agm nie bkn guru agm yg btl2…pastu apa kejadahnya nk kaitkan parti2 politik spt pktn rkyt dgn gosip cmnie..dan yg plg pntg guru agm yg btl2 xder msnya diaorg nk buka and bca blog2 gosip nie…diaorg msti lbhkn kpd ketuhanan..btl x?

      0
      0
    • BiMa says:

      TAK DE KELAS FARDU AIN KE GURU AGAMA OIT???

      KE ANAK MURID DAH LARI SBB KO ASIK POLITIK JE…

      RASANYA TAK DE KENE MENGENE NGN POLITIK KES NI KAN KAWAN – KAWAN????

      JGN SEBOK KT CNI WAHAI GURU…

      NAIK MEMYAMPAH ORG TGK TAU TAK

      0
      0
      • Android says:

        tah..xde kena mengena langsung politik dgn artis pakai seksi..kalo manusia dah jenis jahat, hati sudah hitam, menolak hukum hakam Allah, dikuasai syaitan, malaikat jadi pemimpin pon blum tentu dpt hapuskan benih2 syaitan ni.

        0
        0
    • ms.x says:

      bingungnya ko…keluar topik

      0
      0
    • sue says:

      KEPALE OTAK KO BERJAMBUL PAKATAN RAKYAT!!!
      PUIH

      0
      0
    • kebabomm says:

      sgt meletop ye..taste sgt2….dpt bini mcm ni, konpem die xcari lain..hahha

      0
      0
    • Hafidz says:

      kata Guru Agama tp baca blog hiburan.. pelik aku… pakai baju seksi x da kn mengena dgn politik ok… ckp tue biar berakademik ckit.. ini semua pilihan diri sendiri.. IMAN TU X DPT DIWARISI.. FAHAM!!.. mak ayah ustaz pn blom tentu ank2 dia baik….. blajar tinggi2 bodo bertingkat2…ishh2..

      0
      0
      • Berdiam lebih baik says:

        hamek kaw guru agama…kn dh kena dah..pedas tol..hafidz hehee… pe2 pon ak skong ka!!!! yeeehaaaaaaaa…. cer cer cer dgr lagu raihan …IMAN

        0
        0
    • nama saya nama:] says:

      apsal nak babitkan polotik pulak???……so,,, lau betulll sangat le pakatan rakyat 2….mana tanah2 melayu kat Pulau Pinang sana????….kenapa ada kilang arak di Selangor?????…..n kenapa masih bnyak ke percubaan bunuh diri di Kelantan????…… ni bermaksud,,Umno ke bukan ke….! semuanye terpulang pada diri individu 2 sendiri!…jngan nak libatkan politik le pulak..buka pemikiran…

      bukan nak menyokong artis berpakaian seksi tapi xsokong orang yg suka berpolitik x kena tempat..

      0
      0
    • sukaati akula.. says:

      baju tiz concept masa zaman greek dlu..cube tgk gundik2 drg or permaisuri drg nyer baju..kan?
      pendapat saja ya..

      hurm …je aku mampu ckp.

      0
      0
    • dolphin says:

      Yg ko wat pe kat BN ni….? x bdosa ke?

      Org lain hina2 agama Islam, pijak2 maruah Islam…pe korang buat? Buat2 BODO? Buat PEKAK? Asik2 nk salahkan k’jaan…tp x sedar diri dari kecik…branak kat spital k’jaan, sekolah k’jaan, buku bantuan k’jaan, nk msuk U k’jaan, dpt biasiswa k’jaan…x sedar diri lg? Esok dh ddk bwh pmerintahan org lain…bru ko tau langit tinggi/rendah. Jgn jd mcm sedara kita kat Yala/S’pore suda la, nk dngar azan pon x bole….

      Seksi – x de kena mngena dgn parti politik tok guru oooi!

      0
      0
      • fit says:

        betul tue dolphin,dorg tue ckp ckp jer lebih,tp habok pn tak dak,klu tk suka kerajaan,jgn dok msia,gi ler dkt iraq ker,dok sna,baru ssuai kot,mati pn sure masuk syurga.

        0
        0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      kenape sebok sangat kalau tengok artis pakai seksi !!! bukan nye pakai seksi mana ponnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn orang2 ni sebok !!!!!!! kalau masok neraka pn dia bukan nye luuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu !!!!!!!!! yg mengumpat tu masok neraka dulu oiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii lu pn mengundang dosa jugak ! sebab nye asek nk cakap pasal orang pakai seksi je !!!!! jangan tengok lah ruangan komen bang nara ni bahlol !!!!! kalau nk tengok ruangan bang nara ni diam2 !!!!!! jangan komen ape2 ok !!!!!! kalau lu komen jugak haaaaaaaa sendiri mau ingat ha ..lu pikir lah sendiri stupid bengok !!!!!!!!!! ha ha ha haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

      0
      0
      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        i lov you Tiz…………………………..

        0
        0
      • comei says:

        marah nampak?bulan sudah mali ka?hehe..ntah nye. aku plak malu dia pakai nick tu.tukar la wei.x melambangkan identiti.xyah la men politik kat cni. x sesuai.ntah2,derang ni ada yg x dftr mengundi lg kot.hehe…

        0
        0
    • secret says:

      ade orang sesat kt sini. ko ni stress ker? mungki ni leh bantu ko tenang kan ko.
      kesian aku tengok ko ni. aish…

      0
      0
    • suka suka... says:

      la….tetibe nk masuk politik kat sini…..
      tak sesuai….

      0
      0
    • comei says:

      slalu tgk tiz dgn remy.ada ape2 kah?port derang slalu kat mdvly.tengok wayang.nanti, x ngaku.. teman tapi mesra la?hurmm…

      0
      0
    • kkk says:

      nak berpolitik xpyh masok blog ni laaa..ntah pape

      0
      0
    • kacang~cute says:

      guru agama…….guru agama ni salah laman web la.

      0
      0
    • Tok Kadi says:

      pakatan rakyat ke bn ke hamas ke fatah ke hizbullah ke al-qaeda ke suma nya xdpt membantu, sbb mewujudkan pecah belah..

      sdg tggu kehadiran imam mahadi…

      0
      0
    • Ciktipah says:

      aku xpaham btol la..benda2 nie pon nk dipolitikkan…runsing aku baca stetment dia nih,..

      0
      0
  2. Dinda says:

    Jelita….

    0
    0
  3. comot says:

    boley laaa….

    0
    0
  4. Zubir says:

    memang sepadan.
    tapi harap remy kurangkan sikit kontroversi ya.
    antara pelapis hero dan heroin alaf baru.
    terus berjuang didalam industri.

    0
    0
  5. orang asli says:

    aku suka tengok tiz ni. comel jea. putih,gebu. :)

    0
    0
  6. Agogo says:

    tiz ni ada iras2 agnes monica, cuma muka tiz bulat ckit r,agnes lg cun! tiz commel..auw~

    0
    0
  7. jabun says:

    puteh luar puteh dlm kompem!!..

    0
    0
  8. JB GURLZZZ says:

    WAHAI “GURU AGAMA” yg beragama sangat,

    saya nak tanya,kalau 1hari nanti anak awak terlibat dengan kegiatan tidak bermoral, adakah awak akan salahkan pemerintah/BN jugak???org mesti kata tu anak si “GURU AGAMA”…tak pandai nak didik anak…
    Apelah bengap sangat….Ortodok betol

    0
    0
  9. cik gebu... says:

    apa2pun msing2 ada otak nk pkir mana baik mana bruk, politik hal lain, skong mn2 pun bkn leh msuk syurga kalo dr sndiri x ikut jalan ALLAH..kalo aktif politik yg kononnya mgamalkan ajaran Islam tapi maki hamun, mencarut, mengutuk dan menghina org lain x da guna jugak….

    0
    0
  10. lolyat gang says:

    rasa nk bwk tiz ni balik ke umah aku
    akan ku lyn beliau bagai sang puteri

    0
    0
  11. sheila says:

    sangat suka akan si jelita ini… love tizzzz

    baju simple tapi cantik

    0
    0
  12. hahaha says:

    asik-asik nak gado pasal org laen yang seksi..bosan la..

    0
    0
  13. hahaha says:

    x yah la gado2..borink tau..

    0
    0
  14. crush says:

    tiz sgt lawa n cumel….

    0
    0
  15. qasehraihan says:

    mmg comel dia ni…gebusss…tp xsuka kalau dia dgn mat bangla ni..huhu

    http://qasehraihan.blogspot.com/2011/04/aku-cinta-padamu.html

    0
    0
  16. black swan says:

    guru agama patutnya kena pandai kawal emosi..istigfar banyak2…..jangan bila marah jer..belasah orang…

    0
    0
  17. pj says:

    Oh my Remy..!

    Tiz pun kiut gak…

    Apa2 pun, Guru Agama gak yang terbaaaeekk sbb sokong Ketua Umum yang fantastic kiasu, belakang main, depan pun mahu! Yehaaa!

    0
    0
  18. nicky says:

    baju cantik

    0
    0
  19. coco_blink says:

    nice couple Remy & Tiz (^_^)

    0
    0
  20. Hanya Guru Biasa says:

    Wahai Guru Agama, sepatutnya awak menegur dengan cara yang baik….Jika tidak lagi la org x nak dengar…Rasullullah pun berdakwah dengan cara lembut…takde [email protected]…..Memang apa yang artis tue pakai bertentangan dengan Islam…tapi jgnlah semudahnya melabel org masuk neraka sbb kita pun tak pasti lagi akan masuk ke syurga….Lagi satu, apa kaitan politik plak dlm hal2 nih????Jgn campur aduk kan hal agama dgn hal politik wahai guru agama…Saya pasti anda lebih arif hal agama dari saya….Baik kita mendalami lagi konsep wasatiyyah ya guru agama….

    0
    0
  21. iu says:

    Aku pelik tgk ramai pny0k0ng fanatik PAS x s0lat..ape guna di0rg s0kg PAS,klau di0rg sndri xikt cara hdup ISLAM..cuba guru agama jwb?

    0
    0
  22. Setan _11 says:

    erm..tahniah guru agama..perbuatan anda dah trserlah yang anda cetek ilmu agama..hahaha..aku suke..aku suka..

    0
    0
  23. Noor says:

    Saya bukan Pro mana-mana parti politik, namun politik turut melibatkan artis. Kementerian Penerangan di bawah kerajaan. Kerajaan di bawah pemerintahan parti politik. Kementerian inilah yang sepatutnya mengawal tatasusila artis. Namun saya tidak rasa mana2 parti politik mampu untuk melakukannya kerana ianya sepatutnya bermula dgn pengubalan akta pemakaian terlebih dahulu yang melibatkan semua umat Islam di Malaysia tidak hanya kepada artis shj. Mustahil mana2parti politik yang ada mampu untuk memenuhi hukum hudud.

    0
    0
    • akoo says:

      Benar tu Noor..
      ramai org lupa yg poltik adalah pemerintah yg mengawal segala bentuk undang2 & dasar2 kerajaan dalam negara. Jika soal begini mahu disisihkan dari agenda pembangunan negara maka teori itu adalah tersangatlah salah & menghina Islam keseluruhannya sedangkan pemimpin kerajaan sering mewar warkan bahawa negara ini adalah negara islam tapi di mana nilai dah roh Islamnya kalau soal tutup aurat itu kita semua nak ketepikan. Sebagai khalifah Allah semua org Islam harus perang dgn isu ini, bukan mengutuk lagii org yg beri nasihat & pandangan.. takkan korank nk tengok negara kita nii lama2 sok jadi cam Hollywood?? Masa tu menyesal pon dah tak guna sbb bila nak bercakap soal nii korank seme marah2 n kutuk2.. Ini bukan soal ustaz ke sapa yg konon alim tapi masuk gak blog nii tapi semua org mesti jalankan tanggungjawab sebagai pemerhati utk cegah kemungkaran.

      0
      0
  24. lolyat gang says:

    hormon aku meningkat naik bila tgk tiz ni
    luv u bebeh

    0
    0
  25. shazaqil says:

    comotnye ko remy oiii..

    0
    0
  26. Whadda F? says:

    i love her dress n style. soo simple yet very elegan. tak perlu over mcm si sendat tu.

    0
    0
  27. Mr.kikie says:

    guru agama..like ur comment la..sahabat2..sapa kata benda ni xde kaitan dgn politik..politik dlm berpakaian..tp direcly sgt la guru agama(kali mualim xpe kot) kita ada cr kan..cr kita bkn terus menghukum..tp yg salah ttp salah la.sy xkata boleh..kalu nk ikutkan totally pakaian jenis pakaian yg di pertontonkan dlm BN mmg xde yg ikut syariat betul2 pun..ada yg pakai tudung still baju ketat..ad yg pakai tudung pun xlabuh menutupi paras dada..so cmne ni..xde contoh fesyen yg ikut syariat pun..kita yg melihat muhasabah balik diri kita kan..br sy nak berhibur xslah…xkira la guru agama ke ap pun…bukn malaikat yg dan kita mnusia x maksum..sinonim kita dgn nafsu..

    0
    0
  28. nrhzlnd says:

    haisshhh… x abeh2 gado sal sume nie..

    0
    0
  29. secret says:

    sape2 yang sokong guru agama tu, bace ni ‘@#$##%^$

    0
    0
  30. haha ape daa..sini pun bole berpolitik..hampeh

    0
    0
  31. eternity says:

    gigi remy lagi putih????

    0
    0
  32. ninis says:

    suka tgk muka tiz

    0
    0
  33. kasturi says:

    kalau pakai x tutup aurat sape2 pun salah.tak payah gaduh2 semua dah tahu hukum.tinggal buat dng x je.tepuk dada tanya iman.takutlah api neraka,panaskan.

    0
    0
  34. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    guru ugama guru ugama…cian minah jambu tengok….kalau ugama terlampau tnggi sangat haaaaaaaaaaaaaaa gini lah jadi nyeeeee tengok tu tk boleh tengok ni tk boleh …bis kalau jalan terpaksa lah tengok bawah tengok rumpot ……………..hai pe nk jadiiiiiiiiiiiii

    0
    0
  35. insan biasa says:

    haaisshhhh xphm2…artis pmpuan yg seksi2,dedah sna cni xkena ban plak..yg faizal tahir bka bju pon dh kna ban..plik2….pelikkkkkkkk!

    p/s:guru agama 2 bkn org PKR/PAS pon..sja dia je nk cari kontrobasi..tmbulkan isu..yekkk..

    0
    0
  36. kak piah says:

    suka tengok tizz bergambar dengan remy…cute couple. hope they end up……

    0
    0
  37. Shelin says:

    TK Abang Nara, terubat rindu dapat tengok Nur dan Adam bersama eh..sori Tiz dan Remy bersama dimajlis macam ni. Lawa baju Tiz simple je , sedap mata memandang dgn rupa yg sweet dan menawan sepadan dgn Remy dengan berneck-tie lagi, waduh segaknya. Boleh look elegant together that night, secocok dan sepadan, bagai pinang dibelah dua!!

    0
    0
  38. sufi says:

    salam..astaghfirullahhalazim… mengucap semua wahai saudara2 seislam ku..kalau guru agama tu jahat sekalipun baca ruangan ni..mungkin dia lebih baik dari kamu yang mengutuknya selepas dia memberikan teguran..saya rasa x salah dia nak menegur..mgkin dia baca ruangan BN ni untuk mengkaji kenapa ramai sgt yg sukakan ruangan artis2 ni..kita mmg akui pakaina artis malaysia ni mmg teruk..seseorg perlu menegur..mana pg mufti2 di bawah pemerintahan kerajaan..at least dia dah laksanakan tugas dia sbg umat islam.. korang kalau nak sokong artis pun pada2 la…sekafar meminati..x perlu dibela artsi2 ni sbb mmg diorg seksi..kita doakan semiga one day mereka diberi hidayah.. untuk kita juga pun sama..sbb kita ni semua hanya insan yg lemah dan belum cukup sempurna

    0
    0
  39. aida says:

    Peminat Setia…!

    Sama henshem sama lawa mcm di belah 2.

    Cepat2 jangan terkebas orang…ha..ha..ha..

    0
    0
  40. ACIK says:

    dah selalu sgt peminat ternmpak derang ber2 ni kat mana2..
    ini, kebetulan terjumpa ke atau memang naik genting bersama ni?
    jwpnnya, hanya derang yg tahu :)
    btw, masing2 masih single…x slah kalo suatu ari nti, mmg ade jodoh mereka ber2 ni
    Amin…. :)

    0
    0
  41. Nur_kasih79 says:

    Assalamua’laikum…
    Nur Amina adalah satu watak yg Allah ciptakan terbaik untuk anda…w/pun hanya sekadar satu lakonan…!
    Saya sbg seorg islam…sgt menghormati anda apabila membawakan watak tersebut.
    Sungguh indah…terbaik…dan penuh pengajaran!
    Saya sgt percaya…insya-Allah…anda mampu jd Nur Amina suatu hari nanti…malah lebih baik dr siapa itu NUR AMINA sendiri.
    Ikhlas dari saya…

    0
    0