Written by AbangNara | October 14th, 2010

gambar terbaru tiz zaqyah

Kami akui kami suka dengan Tiz Zaqyah. Walaupun dia tak secantik Lisa Surihani di mata kami tetapi bakat dan mutu lakonannya kami rasa lebih baik daripada artis-artis  yang seangkatan dengannya. Lagipun sejak kontroversi gambar sosial Tiz Zaqyah suatu ketika dahulu, Tiz nampaknya betul-betul fokus untuk menaikkan namanya dengan lakonan, bukan dengan kontroversi murahan.

Kali terakhir kami tengok lakonan Tiz Zaqyah ialah di dalam drama Kuih Makmur. Sempoi je lakonan dia. Tak lebih tak kurang. Memang sesuai wataknya. Rasanya Tiz sedang cuba mempelbagaikan watak dalam lakonan. Satu usaha yang baik.

Kalau anda peminat Tiz Zaqyah, mungkin anda mahu jadi fans Facebook Tiz Zaqyah atau follow Twitter Tiz Zaqyah. Lagi 21 gambar terbaru Tiz Zaqyah dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Kami rasa wanita ini lebih ramping dari Tiz Zaqyah.

gambar terbaru tiz zaqyah

gambar terbaru tiz zaqyah

gambar terbaru tiz zaqyah

gambar terbaru tiz zaqyah

gambar terbaru tiz zaqyah

gambar terbaru tiz zaqyah

gambar terbaru tiz zaqyah

gambar terbaru tiz zaqyah

gambar terbaru tiz zaqyah

gambar terbaru tiz zaqyah

gambar terbaru tiz zaqyah

gambar terbaru tiz zaqyah

gambar terbaru tiz zaqyah

gambar terbaru tiz zaqyah

gambar terbaru tiz zaqyah

gambar terbaru tiz zaqyah

gambar terbaru tiz zaqyah

gambar terbaru tiz zaqyah

gambar terbaru tiz zaqyah

gambar terbaru tiz zaqyah

111 responses to (GAMBAR)Tiz Zaqyah Yang Mampu Luluhkan Hati Para Pria

  1. bejanime says:

    Tiz pong mantop gak.. harap2 x der la kontroversi lagi.. ada potensi jadi primadona ni

  2. Breakeven says:

    comel

  3. nama saya says:

    dia tetap lebih cantik kalau pakai tudung.

    undeniable.

  4. bilelah nk body cegini. hahahahaha…

  5. eryati says:

    huhu..memang cun la siiikiit…lebih cun lisa surihani

  6. ada aku kesah.. says:

    1st ke??

  7. badai says:

    6 ketul

  8. natts says:

    cun ler tu.. tingkatkan prestasi, jauhkan kontroversi.. gud luck TZ

  9. Miss pocO says:

    tak luluh hati pun…huhu…

  10. eiman says:

    semoga kontroversi lalu menjadi pengajaran buat tiz.. sokong lakonan tiz dalam drama.. best!

  11. Hani Bunny says:

    tiz ni petite je orangnye..

    klau nk kate cantik, terpakse kate fasha sandha kut or erra fazira.

    p/s: bukan fan fasha sandha cume memuji kecantikan shj..

    • qiqilala says:

      lisa paling cun

      • hijau says:

        MEDIA HIBURAN mengiktiraf DIANA DANIELLE PALING JELITA….top five lain SITI NURHALIZA, MAYA KARIN, ERRA FAZIRA dan JULIANA EVA…….nama2 mcm LISA SURIHANI, TIZ, FASHA tak tersenarai pun……tak jelita kot…

        • Hani Bunny says:

          Yelah, betul tu.. Fasha byk buat onar, tu yg blacklisted tuh.. Tiz pulak, tak berape fofular, so.. faham2 jelah

        • Rin says:

          mgkin pngundi2 dlm Media hiburan tu cuma dr pndangan bdk skolah mnengah n remaja2…
          bkn pndangan universal.

  12. RiRi says:

    muka dia nmpk muka wajah melayu sbnar..lisa plak wajah pan asia…dua2 pn lawa… dlm kategori masing2… ^^

    • leo-lizza says:

      betul2…wanita ni kan byk kategori… cantik, ayu, comel, jelita, manis, kiut, cun.. ape lagi… sume adalah…

      • RiRi says:

        btl…sape bilang gadis melayu x menawan…sume wanita melayu lawa….lawa dr keperibadian masing2… ^^

  13. mayrien says:

    sape yg amik gamba n pilih baju nih..aisehhh…

  14. baru aku kenal tiz ni…cuma dengar nama je
    sbb jarang layan drama melayu…

  15. kodok says:

    cunnnn..

  16. esei36 says:

    ternanti2 buah tangan terbaru dari tiz nie…asyik muka fasha je kat tv skang nie…meluat lak….

  17. GreenLava says:

    Hmm….average. Bezanya dia pernah masuk TV….sekali.

  18. gg lawa says:

    biasa je tgk die ni…

  19. bussybody says:

    tapi die nmpk terlalu tua utk usia die kan? -_- too bad…

  20. bibir says:

    dia memang biasa jer, cantik memang tidak. lisa surihani walau xcantik tp manis tu ada la jugak

  21. nabbella says:

    buruk.. munafikk

  22. TOK WAN says:

    Sweetizzz …

  23. sabrina says:

    bju die x cntik lgsg..!!!

  24. eszol says:

    dada n suara die je yg best pompan ni

  25. istika nadiyana says:

    sumer ciptaan ALLAH xde cacat celanya….tp aku suka tgk die pakai tudung lg…lagi cun bertambah2..kalo xpakai tudung..kureng la aku rasa..plak2 baju die cam badut tu…haha….peace

  26. abg rambut segak says:

    sedap?

  27. alfablue7 says:

    mcm x pndai posing je die ni.bju dh la burok

  28. open mind says:

    nampak tua ..

  29. Kita says:

    macam stg is missing on her.. could it be her hairstyle? could it be the baju? or could it be her makeup? agree, she is more beutiful when she is wearing tudung :)

  30. NHW says:

    lebih suke pada kecantikkan semulajadi FS tp bukan pada perangainyer :)

  31. yoyoo says:

    sapalah hairdresser die ni rambut fringe mcm tebal sangat.. huhuh

  32. qiqilala says:

    perot buncit la…..

  33. aries_april says:

    arts suam kuku..xda la bnyk sngt dia brlkon

  34. suka hati ahh says:

    tah pape tah..

  35. pakmat_tempe says:

    die comel klu bertudung je..
    haha

  36. Tok Kadi says:

    dapek buat lauk sodap ni,
    masak lomak cili api..

  37. cilipadi says:

    kalu pakai tudung pakcik makcik lg luluh hati nk buat menantu…pendek kata lg manis n cun kalu ditutup auratnyerr…

  38. Rin says:

    baru jek wonder ke mn tizz mhilang..
    tgk2 dh ada kt cni :)

  39. bukan RITA says:

    si tiz zaqyah bg sy mempunyai kulit yg sgt gebu dan cantik….lg cantik dari kulit lisa surihani…….kulit badan die gebu…geram tengok…..

    Tapi die segi bentuk muka dan bentuk idung and bak kata org…klau tgok muka…memang lisa surihani jauh lg cun….

  40. bikin panas says:

    muka dia macam bini astonot kita + maria ozawa skit2

  41. Caldina says:

    Nice to see… nice to hold… once broken.. consider sold….

    p/s: dia ni memang lawa…. petit.. pernah nampak dia kat The Curve……..

    • memang says:

      slalu org kalo dia dah terserempak ngan artis tu mula perasaan nampak lawa tambah2 kalo artis tu treat dia baik2. perasaan. ada sorang makcik tu xpenah2 minat mas idayu tp sbb penah jumpa in person skali terus puji memacam. jakun artis kot. mcm abg nara la, bila artis dah jupe ngadu ngan dia (bodek sbenanya) mula rasa suka dtg mcm xder side -ve langsung dah…

  42. hijau says:

    Org kita mmg agak kureng bijak menilai kecantikan dari sudut unik dan abstrak dan cerdik seorg wanita itu…tgk pada direct to the point ja….tu la psl org Malaysia sukar nak menang miss world atau universe….pada saya..Tiz zaqyah ni kalau di barat ala eva mandes…dia sederhana tapi kerana lakonan yg bagus, penampilan yg tersendiri, raut wajah yg unik……

  43. villa says:

    artis suam2 kuku..bese2 je berlakon..muka die kdg2 ok kdg2 besej je..cume cerah la..i loike lisa surihani..cantik ,gorgeous

  44. Opz! says:

    oklah………cume die tak pandai posing..bukan tak pandai..kaku…..malu dgn abg camera kot……….:P

  45. new gen says:

    i love the blue dress & tiz`s sexy back.
    hate those hair cut ~ good luck tiz

  46. BLaCK MaMBa says:

    ada iras dr.halina

  47. Erin says:

    I a bit dun like this statment “Walaupun dia tak secantik Lisa Surihani di mata kami tetapi bakat dan mutu lakonannya kami rasa lebih baik daripada artis-artis yang seangkatan dengannya..Lagipun sejak kontroversi gambar sosial Tiz Zaqyah suatu ketika dahulu, Tiz nampaknya betul-betul fokus untuk menaikkan namanya dengan lakonan, bukan dengan kontroversi murahan”
    Bg sy, mmg dia xsecantik Lisa tp She very gorgeous compare to Fasha Sandha kn? tp why Fasha lg famous n always berlakon? cuz of kontroversi kn.? So, to famous Tizzzzzz need that..She’s very pretty n talented..

  48. ahli fikir says:

    tiz + lisa ptut diiktiraf yg plg cantik sbb dorg mmg melayu. yg diana danielle and the geng (juliana evans , maya karin ), mereka kacuk americans, europe dan mcm2 lagik. so kalau sape yg plg cantik, mstilah lisa surihani ! sbb die melayu bugis, bpk +maknye. hihihi.
    but i love tiz, die mmg bole pg jauh. lakonan mantap. and i want her to be paired with remy ishak again pls.. love them both !

  49. Reena says:

    Tiz pun ada darah kacukan gak. Tak silap aku dia mix chinese. Dr segi lakonan, aku rasa she’s better compared to fasha. Walaupun dlm lakonan, dia berjaya membuatkan makcik2 ‘berangan’ nak dpt menantu cam nur amina. Luar set, walaupun dia dulu sosial tapi takde la murahan benor cam fasha. Fasha tu, rasanya ‘lakonan’ dia kat luar set lebih baik dan real drpd kat set. Cthnya ‘drama’ dia nak kawin tapi tak jadi kawin, drama mengimpit laki dan bekas laki orang, drama maki hamun wartawan tapi bila ditanya tak mengaku..wat2 nyanyuk, drama kena halau ngan minah salleh dan byk lagi lah. Pendek kata, byk la lakonan dia yg lebih ‘berjaya’ di luar sana. Sekadar pandangan aku laaa..

    • julie says:

      sume artis same je.. lua dpan pndai berlakon.. pe pon dah nameny artis sume lawo..tk de artis tk lawo zaman skrng ni..
      btw, aku lg suke tgok tiz lepas rmbut.. cm ni tk npk lawo pon.. bese je..

  50. RiRi says:

    fasha mmg pangai buruk..tp bab LAKONAN mmg dia bgs…pndai menjiwai…kisah2 peribadi ni no komen lew…huhu…

  51. KotakKatik says:

    erm … tiz memang letop .. tapi photographer and stylist for photoshoot niyh memang x ley blah …. pose tiz memang x jadi, photographer sepatutnya cover angle yang x cantik … baju tu pon kureng sesuaii … x sesuai langsong kot … nasib nasib je tiz memang cute n letopzz …. but tiz … sorry, you are not becoming malaysia next top model … huhuhuhu

  52. eyda says:

    dia nie kalo pakai tudung barulah cun…..kalo tengok cam nie…bese2 jer…

  53. RiRi says:

    lawa x lawa…itu kan kurniaan Allah..tu kan ciptaanNYA…jgn dipertikaikan…kecuali bab pakaian tu ley la dipertikaikan…if rs diri korg baik lah…hehehe…

  54. cili says:

    menghina kejadian Tuhan bermakna menghina Tuhan. Syukur apa yg ada…..

  55. bibir Angelina Jolie,,,,,,

  56. Sweet sgt.. minat giler kat dia lepas nur kasih…

    Sharing: http://www.youtube.com/watch?v=PfByaX1xMM4

  57. nOOrsha says:

    i like tiz zaqyah…setuju bro nara, lakunan dye mmg mantop n meletopz…..tp baju purple tu ropol2 wat tiz nmpak terlalu rendah sbb dye pun x berape tinggi kan… komen iklas… :))

  58. suri says:

    dia nih putih je, dlm citer kueh makmur tuh tenggelam sebelah rozita che wan wlu rozita tu dah tue, apa2pun lisa tetap comey

  59. tiz says:

    ?????????? ?????????? . .thank u for all the comments.dpt link ni saja je singgah.mcm2 comment ye.hahahaha.btw,saya ni melayu jati.xde campuran.hidung pun taklah mancung,penyet je.pendek je org dia.sekian terima kasih!thanlk u all ;)peace.dah dah la tu mengata org..? penatke?

  60. rulles says:

    orgnya lawa…tp sponsornya baju buruksss

  61. Subhanallah… cantik.. kalau akhlak dan budi cantik gak lagi cantikk.. *jatuh cinta kejap* :b

  62. bbm says:

    kalo u jd amina, sure a lagi cun

  63. batchiwa says:

    she was my senior masa skola dulu. dia sangaaaat lah baek. bukan type yg mean girls ke hape ;)
    mungkin dia sosial sikit but then its a common thing kat subang. i guess, sbb mmg environment tmpt ktorg begitu. but then , people can change. and jgn lah judge orang cepat sgt. kenal dulu ;)
    sgt suke tiz berlakon. hee.

  64. wanita says:

    lisa cantik..tiz pon cntik..tpi bentuk muka lisa atas kecik bwh besar..cam buah pear..ape2 dia 2 org ttp cntik

  65. AsamGaramGuler says:

    minah mmg friendly tapi dia ni terlebih miang oOOoOOoO

  66. emalin says:

    aeh plzlah..tak luluh pon..bknnye cantik pon dia nie dahla gemuk..hee dah mc si memey..tak suka..

  67. […] Panas, (GAMBAR)Tiz Zaqyah Yang Mampu Luluhkan Hati Para Pria Submitted by selebriti on October 14, 2010 […]

  68. porno izle says:

    This is such a great resource that you are providing and you give it away for free. I love seeing websites that understand the value of providing a quality resource for free. Thanks for this great resource!

  69. hasrulhassan says:

    Salam …fuhh memang cantik la … ish ish ish … :)

  70. Thanks a lot for giving everyone remarkably memorable opportunity to read in detail from this web site. It’s always very pleasurable and packed with a lot of fun for me personally and my office mates to visit your web site at minimum three times in 7 days to read through the latest stuff you have got. And of course, we are at all times astounded with your superb points you serve. Certain 3 facts in this article are rather the most effective we have all ever had.