Written by AbangNara | April 21st, 2011

tiz zaqyah

Setiap kali pandang Tiz Zaqyah, mesti terasa kagum sebab wajahnya yang elegan. Di mata Abang Nara, Tiz ini cantik tue cantik tapi dia ada satu lagi keistimewaan yang tak ada di kalangan artis lain. Tak tahu nak terangkan macam mana. Harap korang boleh buat-buat faham.

Apa-apa pun, walaupun kalah di ABPBH2010 baru-baru ini, pakaian di atas yang dipakai oleh Tiz Zaqyah telah berjaya menang Glam Magazine 7th Anniversay Party Best Dressed. Tahniah Abang Nara ucapkan. Abang Nara tak tahu sangat bab-bab fesyen nie. Tapi menurut fesyen blogger Cute Carry, baju yang dipakai oleh Tiz memang sangat cantik.

Lagi beberapa keping gambar Tiz Zaqyah dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada stailista Cute Carry.

tiz zaqyah

tiz zaqyah

tiz zaqyah

TAGS:
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

198 responses to (GAMBAR)Tiz Zaqyah Menang Baju Paling Glamour Dalam Majlis Majalah GLAM

  1. cik embun says:

    cantek dan glam la….

    0
    0
  2. Hee Sap says:

    macam pakai kain langsir je. dia ni mintak kena rogol ke?

    0
    0
  3. HAHAHIHIHOHHO says:

    pelik dunia fesyen ni…hurm

    0
    0
  4. pic says:

    cantik….
    tujuk badan

    0
    0
  5. zaia says:

    cute,sweet,gebu,ayu..tp seksa la plak bju tu..fesyen mcm pkai towel ikat kt bahu..cube korang try,sama je hahaha

    0
    0
    • miu miu says:

      betul la.. kalau aku pakai towel pun camtu gayanye.. maksudnye aku pas mandi pun GLAM jugak lah kan.. kihkih..

      0
      0
  6. Ape2 jerk says:

    korang2 ni asek kutuk je kejenyer…biarlah dia nak pakai apa..sendiri la tanggung akibatnyer…

    tapi baju ni cantek n simple..takyah pakai berat2 heret2 ok..

    0
    0
  7. Jabun says:

    fuh! tiz ..gebu & chantek

    dpt byangkn disebalik kain itu
    agergerr..

    0
    0
    • rubber says:

      gatai la .. hang ni jabuh …

      0
      0
      • abang jawa says:

        @ Jabun….apa kata pinjam nara punya scanner tu>> kat iklan sblah tu>>>>> wat scan body tiz ..hahaha mantap!
        eh! mana iklan tu..hilang lak..

        0
        0
  8. cantiik sangt..
    cantek diseksaa..
    hahahaha….
    smoga beliau mdpt hidayah..Amin..
    peace..

    0
    0
  9. hmmm says:

    dah macam fesyen lepas mandi-baru keluar toilet

    0
    0
  10. no one says:

    towel aku lagi besar rasenye..

    0
    0
  11. chidori says:

    niceeee~ terbaek

    0
    0
  12. Maia says:

    Ni mesti kes last minute..main lilit2 jak d bdn..pas tu rasanya tali hijau kat bahu tu mesti kain lebihan dari skirt kwn die yg d gambar no 3… mesti abis sapu bedak satu bdn ni kan….jgn mare…

    0
    0
  13. liz says:

    it doesn’t looks like dress even cloths… its look like wearing a t0wel lol…

    0
    0
  14. tengku hau says:

    KITE SEMAKIN MISKIN pada AKHIR ZAMAN NI….NAK BELI BAJU PUN JUST BELI YANG KAIN X CUKUP..x dpt nak tutup semua badan dan aurat kite

    0
    0
  15. mcm mak mertua aku pakai kain batik nk g toilet. haha.. ikat kat bahu…wakakakakaka

    0
    0
  16. mama elly says:

    tiz, tiz, nasib baik ko ni cantik… kalau la org yang pakai ni rupanya buruk, mesti fesyen ni da kena ban satu malaya….hihi

    0
    0
  17. Cd says:

    perempuan yg sebelah tu bkn kawan die la…itu la pereka baju tiz tu… “aliabastamam”.. orng yg sama design baju die masa kt ASK & ABBPH hari tu….rasanya tiz mmg suker baju designer ni la…….

    0
    0
  18. aduh..
    nampak simple je..
    takkan ni yg terbaek??

    tp tiz memang cantik..
    baju dia tu kurg laa..

    0
    0
  19. Merpati Putih says:

    srh ceq bt bju ni pn ceq reti…. :-)
    BTW…ada x arts brtdung prnh mnga award ni?” cnth yg mcm pkai jubah x ikt badan…tdung liput smpai ttp pungkok?

    0
    0
    • shikant says:

      artis xbtudung xmnat la mjlis2 gini…tp kan , konpius la, mjlis apa ni ek?????????????????????????????

      0
      0
  20. uwais says:

    pakaian tercantik di dunia mungkin mcm tiz zakiah ni..tp untuk dipakai smpai bila? umor 60 ke 70 dh nk mngadap Yang Maha Esa..pakaian gini puak2 jahiliyah mekah dlu dh pkai.. pakaian tercantik didunia dan akhirat bagi aku adalah yg menutup aurat…Islam is the way of life, bkn stakat semayang, puase, zakat, haji, kahwin je..

    0
    0
  21. Cd says:

    tiz mmg cantik…comel sgt…. sayang la abng remy dah tgglkan die….gigit jari la ko remy tgk gmbar ni….hehehe……..

    0
    0
  22. non says:

    hhaaha pe aku nak komen ek…

    0
    0
  23. anum says:

    tiz i kalau kulit gelap confirm tk cantik…

    0
    0
  24. baby face says:

    CANTIK KE BJU NIE?hmmmmm….

    0
    0
  25. MBLista says:

    Cantek ker?? Cantek lg kain pelikat Gajah Duduk i..huh!

    0
    0
  26. cantik kt mana tu???

    0
    0
  27. spe2 je says:

    subhanallah…2 je dlm pale

    0
    0
  28. miss wawa says:

    tak adala lawa sangat..ok ok aje..baju pompuan yg depan tiz lagi lawa sikit(gambar akhir)

    0
    0
  29. Delaila Rose Maria says:

    PUTIH GEBU, TAPI TAK MANIS BERPAKAIAN BEGINI KAN. JIKA TIZ PAKAI PAKAIAN YANG BERTUTUP MESTI LAGI LAWA, TAMBAH2 MACAM CERITA NUR KASIH TU.

    0
    0
  30. pena says:

    kain batik ala2 nak terlondeh tapi cepat2 angkat ‘parking’ kat bahu..ehehehehe

    0
    0
  31. Ns says:

    lbh cantik dan manis jika bertudung mcm Nur Kasih

    0
    0
    • uwais says:

      nak tgk nur kasih pn dh x feel..dlu org x tau tiz zakiah ni mcmmane..dh tgk gmbr cmni mmg nur kasih x se’feel’ drama bersiri dlu..

      0
      0
  32. noti says:

    cam kain sami je..xglam langsung!!!!

    0
    0
  33. shark says:

    glam ke mcm pakai sarong je hehe glam apakah benda tu glam kepala hotak hang be2,

    0
    0
  34. nampak effortless la baju tu…how come leh jadi baju tercantik utk mlm tuh…hmmm…fashion is so subjective kan..cuteC, baju u pun meletop gak ape…ngan gucci clutch u tu…

    0
    0
  35. lee says:

    Cantek, tp dua kali pandang mcm towel pun ade gak ;P

    0
    0
  36. student bandung says:

    cantik and glam lagi baju kurung nenek aku..

    0
    0
  37. mia says:

    glamer la nak tunjuk bdn blkg tu..ish3 wanita akhir zaman…lagi nak tujuk aurat. xphm aku…..

    0
    0
  38. pineapple says:

    beria la nk tgk bju glmor .. bukak2,, mcm nie je punya bju,, kt mn yg glomor,, owg ye la glomor,,

    0
    0
  39. alanglala says:

    rase kn….lg sesuai pakai tudung n bju menutup aurat…lg manis n elegen

    0
    0
  40. Badri says:

    mmmmm, sedap!! @_@

    0
    0
  41. penyuwan says:

    Glam yg Singkat kot, tu yang boleh menang..

    0
    0
  42. zazleen says:

    ishk, syglah Tiz ni.. kenape lah jd mcm ni, harap2 Tiz cepat2lah abiskan fasa glam ni n settle down..

    kembali pd fitrah – ikut suruhan Allah n rasul

    0
    0
  43. khalis says:

    ada pakai bra tak rasa-rasanya?ke bra ni dah ketinggalan zaman?lagi tak nampak bra lagi jelita???

    0
    0
    • gulipecah says:

      u ni begong ke ape??? pakai dlm lah..org kte bju dia kata bra..mana leh tak pakai..bengonggggg..

      0
      0
  44. sjoran says:

    fesyen skrg sume yg dedah2 bahu.. x kesian kat diri lgsg laaa… cuba pakai telekung ke kan glam glerrr..

    0
    0
  45. Izza says:

    Simple sangat je baju dia, macam ikat2 sana sini dah boleh jadi baju je?

    0
    0
  46. baby says:

    hahh..tu dierrr

    0
    0
  47. attention says:

    cantik…??? ni bukan cantik, tp dh mcm kain langsir main ikat2 jer…huhu burok la. sape la designer tu. sori 2 say tp mmg x lawa pn dress tu.

    0
    0
  48. lalalulu says:

    mcm berkemban nk p mndi..hohohohodoh..haha

    0
    0
  49. amir says:

    kalau dia bogel lg cantik kan?! muka lawa, blakon jd baikje.. kat luar bukak semua..

    0
    0
  50. pereka fesyen x nak try ke towel tu utk dipakaikan artis2 ke anugerah2. sama je pun kan kain2 yg mahal tu je beza. simpul n kemban. sng,mudah n cepat.

    0
    0
  51. miss_hujan says:

    glam lah sangat..huhuhu


    Sent on a phone using T9space.com

    0
    0
    • tiz mania says:

      uffff ade pimple la dkt blakang…ape yg glam nye…
      klu gebu xde la back acne tu…aiyayayaya…

      0
      0
  52. ikan pirana says:

    fesyen ni da glamour masa zaman batu dulu lg da… tiz ni ketinggalan zaman ni…

    0
    0
  53. Cida says:

    ermmm… selembar kain yang dijahit sedikit dan tergantung pada bahu = glam?
    Ok.. aku ngaku aku buta fesyen…
    glam ek cmni?

    0
    0
  54. EMA says:

    macam kain tuala ikat bahu je… baik berkemban jer;;;

    0
    0
  55. tatamie says:

    gLaM La Ni..RAmai YaNG dUK komEn..KIra Glam LA ni…kitA teNgok BerAPA rAtUs KOmeN….

    0
    0
  56. mail says:

    sepatutnya menang Baju Paling Mendedahkan Aurat tu baru sesuai

    0
    0
  57. aspire5580 says:

    mmg cantekk cgt2..teramat la glam..pakai baju mcm nak pegi mandi

    0
    0
  58. naiyat says:

    x cantik pun.. nmpk gemok ader ler…

    0
    0
  59. MBLista says:

    Ya Ampun Santek sgt baju ni!!! Santek sgt222..Teruja i..sgt teruja!

    I salute pereka baju ni..Mesti dia bercita2 nak jadi Sami sebelum ni..Tu yg berjaya buat baju sebegini..

    I nak tiru la design ni sempena hari raya tahun ni..nak sedondon ngn langsir rumah yg baru nanti..

    i punya gantung sebelah kiri..Mak i pulak gantung sebelah kanan..sesuwaii kan??

    0
    0
  60. anne says:

    not nice.fesyen hape nih??????

    0
    0
  61. Cik Norfa says:

    hahaha aku hanya mampu gelak je tgk baju dia….

    malas nak komen psl bju dia ni.

    0
    0
  62. me says:

    Bju xcukup kain…ni lah artis melayu kite….ikut sgt budye brat….

    0
    0
  63. Akula says:

    Macam kain basah, glam apanya

    0
    0
  64. suri says:

    wahhhh seksa dek non oitttttttt…. nie mesti kes takut remy ishak kena kebas dek maya karin kan?? ptt ler seksi jer semenjak 2 3 4 5 6 menjak neh…teruskan2..seksa lagi.. hahaha………

    0
    0
    • ss says:

      dah kena kebas ngn mak cik maria farida pun….mmg taste mat bangla tu mak janda kot………..

      0
      0
  65. anon says:

    eyh knp muka dye ade sikit2 rupa maria ozawa??

    0
    0
  66. heheee..ada nampk cam berkemban pn ada..tp.gebunya tiz nih kn..huhuu

    0
    0
  67. majalah glam ni mmg suka soh artis pkai seksi ker? kalau xsilap laa…

    0
    0
    • rubber says:

      klau nak tau .. editor majalah glam ni ialah puan wirda adnan .. dah tua tapi species mcm anita sarawak ..makin tua makin menjadi ..makin hitam pekat rambut .. kdg2 merah menyala .. sampai bila la gamaknya mereka boleh pertahankan ketuaan mereka ini …

      0
      0
  68. PSM says:

    cantik sebb…color baju matching ngan auratnya yang terdedah

    0
    0
  69. Farahdiella says:

    well…aku rasa aku pun leh buat baju cam ni gak..yess my inspiration gitewww haha

    0
    0
    • Clipkertas says:

      sudah……. inspirasi katenyer???

      jubah lagi cantik n menawan la…
      tak kn dah tue, dah uzur, dah sakit baru nak tutup aurat??
      itu pun klu sempat,,, nauzubillah,,

      0
      0
  70. sagigirl says:

    bju mcm bini tarzan kata cantik????aku belek2 kat mana cantiknya tu aku pun tk nmpk?buto agk eh mato2 juri tu.tk GLAM lnsung pun aku tgok!

    0
    0
  71. nyampah says:

    macam bini flinstone punye baju je

    0
    0
  72. siakap mari says:

    haha..i suke cgt taw design baju pelik i nie..pengudaraan nyer mmg mantop haha..atas bwh kiri kanan..smooth jer angin lalu…mudah dipakai senang ditanggal haha..

    0
    0
  73. gegirl says:

    bju ke nih? ahahah..tula kain ngan baju cam same je skang ni…n one more thing..mana bo biarkan je dia nk pki apa sebab if dia buat dosa lau sendiri tanggung bala’ tak pe gak tapi sebab dia berpakaian beginilah kita seme yang tak de kaitan ni same2 dapat bala’..pikirkanlah…yang nak memuji tu haram tetap haram…takde yg bo menghalalkannya ok…

    0
    0
  74. MBLista says:

    Bini Flinstone, Tok Sami, Tuala Mandi, Langsir Rumah, Baju Tarzan…Emmm..apa lagi yg seumpamanya yer? huhuhu

    0
    0
  75. jiran makcik kiah says:

    design too toooooooo simple not worth to won the award pon … makcik kiah yg ambik upah jahit langsir kat kampung aku pon boleh design & jahit..bukan susah appara juri majalah nih kot kot designer bagi duit under table laa ni kuikuikuikuikuikkui kasik menang… kesian dah tuli fesyen kot…

    0
    0
  76. Cik Haf says:

    sekali ade jerawat merah seketul daaaa

    0
    0
  77. geli says:

    wah artis melayu sama fesyen mcm artis holly ud lah. ada lady gagah tak sini..

    0
    0
  78. yume says:

    aduyai… macam baju tdo dah aku nengok cuma len sikit jer dari baju tdo..sebb ada tergantung bahu sebelah tu jer.. muka dah cantik.. haih…

    0
    0
  79. NAIDA says:

    aku x tau apa yg cantiknya orangnya kah bajunya kah pada aku biasa je x de mananya cantik korang puji lebih2 2 yg dia perasan cantik

    0
    0
  80. yayaopie says:

    baju macam nie pun bole menang ke….macam kain langsir yg tak siap je… baik pakai kain batik je sangkut kat bahu tu…kompom leh menang…

    0
    0
  81. dee says:

    kalau mcm nie tak pulak kena komen ek?kalau baju si miera tue kena komen teruk2 dgn tn. punya blog..ader double standard ker?
    bila nama nye seksi dn terdedah, bukan setakat nampak boobs jer..nampak ketiak dgn dada pun seksi gak…tak faham..

    baju mcm pakai selimut,boleh pulak ckp glam..huhu

    0
    0
  82. Clipkertas says:

    cam pkai tuala jer,,, leh menang pkaian trcantik??

    fesyen zaman skrg separe brkemba,,, akan dtg bogel kot??.. tp skrg pun fesyen ala2 bogel…
    huiishhh hangus terbakar mcm ayam kene golek kat atas bara… ee… takut nyer…

    0
    0
  83. huhu says:

    baju tu macam tuala jamban jiran rumah aku je sidai kat luar!haha

    0
    0
  84. tina turner says:

    wow tits zakiah, kalau melayu panggil tek zakiah yee

    0
    0
  85. ted mosby says:

    asal x tlanjang je tiz zaqah ni dah alang2….

    0
    0
  86. Aliee says:

    xde org nk hentam ke? kalau FS or Siti Nurhaliza, mcm kena rasukkk je sekor sekor nk kutuk

    0
    0
  87. ustazah says:

    kalau tutup semua lagi cantik..Allah pun suka malaikat pun suka…

    0
    0
    • mantoya says:

      awat ustazah baca ruangan gossip ni .. x sesuai gitu .. heee :)

      0
      0
      • bersangkabaik says:

        klau niat buka ruangan gossip utk tujuan menegur dan mengingatkan,sesuai juga tu sbb kat ruangan gosip ini juga tak mustahil terdapat pembaca yg berperangai atau brpenampilan sprti artis2 yg dikatakan..

        0
        0
      • Aliee says:

        ustazah nk tahu gak pesyen terkini…kahkah kahhh

        0
        0
  88. landak says:

    ni namanya pesen x ckp kain,
    & x cukup benang.

    0
    0
  89. cun says:

    tak da ape nak dihairankan, mmg die begini sebelum masuk industri hiburan lagi… smoking, berparti, bersosial, tapi ape yang kami orng luar tu nak ialah… TOLONGLAH HORMAT MATA2 KAT LUAR NI< TOLONGLAH SOPAN SIKIT, KITA NI MAJORITI MELAYU YANG MASIH ADA PENGANGAN AGAMA, TOLONGLAH TIZ, HORMATLAH KAMI SIKIT… TRY LA TO BE SOPAN THAN BEFORE… HADOOOOI!

    0
    0
  90. murni says:

    Tak cantik pun.

    0
    0
  91. cover girl says:

    aku rasa baju dia ni biasa je..

    okaylah, xdla nampak sangat badan dia yang berisi tu

    0
    0
  92. syikin says:

    alas meja buat balut badan pun leh menang ke???
    cantik ke? ke cantik? confius…confius….

    0
    0
  93. MBLista says:

    Santek la baju tu..Gile tak cantek?? I rasa la kan..Pada pendapat i la kan…Emmm..i sarung nangka i dgn guni beras lagi santek kut….Pastu i tambah reben or ropol2, sure lg gempak..sure nangka i menang pakaian tersantek…hahahaha..

    ini namanya baju jimat kos..Hanya menggunakan 30 cm benang..sehelai kain perca bewarna puple sebesar tuala..dan secarik kain kuning yg dicuri dari apron cleaner..kemudian jahit disebelah tepi atas..dah siap!!

    0
    0
  94. nema says:

    macam towel klu aku nk p mandi sauna jew..tah pape…

    0
    0
  95. zai says:

    pertama kali tengok, macam saree, tali pulak kuning..dua kali tengok, macam ikat towel lepas mandi (dah macam fesyen anak aku lepas mandi daa)

    sorry i buta fesyen..tapi pada mata aku..apa kebenda fesyen ni??

    0
    0
  96. norhas says:

    mcm kain basah kt umah aku jerk..patut carik x jumpa… tiz zaqyah pinjam rupanya… glamer kain basah i tau…

    0
    0
  97. adek says:

    nie aku pun boleh buat, ambik towel then masuk bilik mandi hahahha tak suka tiz zaqyah..

    0
    0
  98. amirul says:

    lawa……nie la yg the latest fashion kowt?…..agak nyer la kot….tapi fashion cm nie rase nyer cm tah pape tah……sebijik binti sebijun cm kain langsir dapur rumah mak ngah aq…..hahaha,purple n cm kuning sikit…….perfect combination…….well done,tiz

    0
    0
  99. along says:

    tiz zaqyah nie obsess ngan angelina jolie.. fesyen pun ala2.. ptuiii.. org melayu lah weiii

    0
    0
  100. ashley says:

    TIZ ZAQYAH..dah mula dahhhhhhhhhh..dah makin tunjuk sikit2 attitude ‘AKU ARTIS’ & ‘AKU INGIN HIDUP DALAM DUNIA GLAMOUR’..
    buat lerr…tengah orang berguna..kater orang tua2..
    x per TIZ, pedulikan kata2 org/pandangan org..JANJI MASYUKKKKK!!makin HOT n TIP TOP!!
    artis kan mmg macam tu..TOLAK BAHAGI CAMPUR SAMA DENGAN jer. apa ada HAL setakat pakai cam gini? menang pulak tu? lagi org mengata lagi murah rezeki..KATENYERRRR..mmmm..nampaknya artis2 malaysia nkk jadikan malaysia ni MALAYWOOD lar..dh makin menjadik2 pulak..mcm X ADA APA jer..

    0
    0
  101. irene says:

    make up je cantik…baju?? OUT…GLAM la sgt…disaster lg ada.. ;)

    0
    0
  102. eam says:

    X tutup aurat tu dosa Tiz dengan tuhan, sapelah kita nak judge dosa pahala org. Kita yg tengok ni (termasuk aku) pun dah berdosa, tambah lagi bila mengata, mengeji org, bertambah2 fadhilat dosanya. Abg Nara x baik mengaibkan org mcm ni walo pun diakui mmg ade artis peel dia memang hado, tapi mengadu dombakan artis dlm forum ni smpai kena caci org lagi dosa. Takut hasil pendapatan hasil blog ni x diredhai tuhan..

    0
    0
  103. i am xoxo says:

    MCM….kain xsiap pn ade jgk.tpi tizz cun sgt.bole bgi 4.5 bintang.

    0
    0
  104. juice says:

    ala nurkasih da movie dh nk tayang pakai baju camni plak..cancel makcik2 nak tgk..dia patut bersyukur..berlakon cite nurkasih leh gi mekah gi tempat yg berkat..tp dia ni mcm x terbuka hati nk insaf sikit…erm cantik pun x guna gak…glam camne pun, x kemana pun dia kalau x dpt keredhaanNYA…

    0
    0
  105. rocco says:

    yg special nye tiz ni kulit dier cantik aku rase..and dier x perlu mekap tebal2..nipis2 sudah..lg cun..

    0
    0
  106. MBLista says:

    Emm..biasa je Tiz ni…Ok lah gitu2..tak lah santek sgt kan?

    Make up jer tuh..

    0
    0
  107. Denisia says:

    Semua dok kutuk2 je. cubalah bagi nasihat. Nie ckp mcm semua lindungan kaabah. Cuba cermin diri sendiri. Belum lagi gambar fasha, faradhia dan artis2 yang lain.
    Artis semua salah. Korg je betul. Mulut korg ni budget baik kekdahnya, padahal, yang ckp tu pun tak serupa bikin. Mmg inilah sah dinamakan MELAYU. Pengutuk No.1.

    0
    0
    • ashley says:

      Salam sedare..
      statement kamu boleh PATAH BALIK kat diri sendiri gak sedare..
      bukan isu semua artis salah..tp cara artis yg biasanya nampak salah coz itu mmg KEHENDAK diorang..dah duduk dlm dunia glamour..keluar sana/sini, dlm paper/tv..tunjuk lah attitude yg elok sket..diorang ni ibarat cermin pd budaya malaysia/melayu terutamanya..semua orang boleh taw sedare apa diorang buat coz diorang yg memilih hidup dalam dunia ‘PUBLIC FIGURE’..so dah taw nk jadik org ‘SOMEBODY’ pandai2 lah jaga diri..jgn over expose sgt n lepas tu nk blame/salahkan org yg memandang dan seterusnya mengata diorang atas kesilapan/tindak tanduk diri sendiri..BUKAN DIORANG X TAHU YG DIORANG DIPERHATIKAN..x nak org pandang/jadi bahan bualan/semua tindak tanduk diperhatikan..len kali jgn JADI ARTIS..JGN BERCITA-CITA pun..dh taw bila diri jadi ARTIS maka segalanya org nk tahu.diselidik..TAPI NAK JUGAKKK..
      KEPADA kamu DENISIA,
      X PERLULAH nk MENTION MELAYU mcm tu pulak untuk perkara2 yg sememangnya salah n patut ditegur tuk kebaikan..jgn PROVOK keadaan dgn mention apa2 bangsa pun klu yer nk TUNJUK KAMU BUKAN TERGOLONG DALAM ORG YG BERGOSIP/AMIK PEDULI AKAN HAL ISU MACAM NI..
      kamu sendiri tulis dlm bahasa apa? bukan kamu pun MElayu ker? so, berHATI-HATILAH bila mengeluarkan kata2..nanti BURUK PADAHNYA..

      0
      0
  108. cocot cute says:

    ni ke baju cantik?????
    mcm zaman batu @ kartun flistone jerrrrrrr

    0
    0
  109. Amier says:

    Mendedahkan kegebuan leher dan bahu menjadi lelaki berkeinginan mengusap dan memberi kucupan lembut di sekitaran dedahan.Pakaian ini sesuai di bilik tidur untuk suami yg outstation terlalu lama.Emm…mau tau la..apa nak jadi.
    Pakaian ini akan kelihatan lebih menarik dan mengairahkan sekiranya digunakan kain satin lembut yang mengikut lenturan tubuh.

    0
    0
  110. abu&apik says:

    ape yg glamnye.. mcm mane mk cik2 sarung kn kain batik mcm tu le upenye.. sme die ni beza sikit buat stail tarzan

    0
    0
  111. sandra says:

    pakaian cam zaman batu je…ala2 flinstone lawa ke…ish ish ish….mcm bini flinstone…yabedabeduuuuuuuuuu

    0
    0
  112. Aishah Fadzil says:

    bse jek

    0
    0
  113. zzz says:

    hanye glam di dunia sajek, di akhirat??? nauzubillah

    0
    0
  114. nak pelempang? says:

    tiz..tiz..tizz…………………….ingat glam ker mcm tuuuuuuuu???
    ape lah nak jadi dgn dunia artis skrg…..x cukup kain…..hmmmm

    0
    0
  115. papa jahat says:

    pakai kain batik berkemban lagi glammm…..

    0
    0
  116. mak teh says:

    jangan tak tahu..ini salah satu cara yahudi nak menjahanamkan islam…lagi pendek lg terdedah,…lagi jarang…pasti leh menang….tambah2 lagi yg pakai tu melayu…

    0
    0
  117. astaga says:

    astaga

    0
    0
  118. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    cantek baju tiz minah jambu suka…..comel n jambu tiz pakai….tk seksi sangat la kn just nice gitu…………

    0
    0
  119. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    minah jambu nye pakaian lagi senang minah jambu kemban je pas tu minah jambu pakai la kasut tumit tnggi class jugak kn bang naraaaaaaa

    0
    0
  120. jeng3~ says:

    sakit mate tgk..aduhai..pe nk jd artis msia skunk nih…smue n dtunjuk…aduhh!

    0
    0
  121. HUH says:

    baju cantik? mungkin tak…sgt simple..muka cantik mungkin yer…body cantik? a’ah la kot? aurat cantik? BANYAK CANTIK????

    0
    0
  122. Reena says:

    Chantek ke??? Biaser jer……i mean baju tu..mekap dia chantek la..tang baju tu..nak kata style ihram..tak cukup panjang..ce cite ce cite…apa ke pesennyer..

    0
    0
  123. ACIK says:

    ish3….seksi dan terseksa mata aku tgok tiz pakai baju ni !

    0
    0
  124. lily says:

    mana imej nur kasih…..macam pelac** ajer aku tgk

    0
    0
  125. antiArtisBajet says:

    WAAAAAAAAAA……..DIER CURIK TOWEL AKU

    0
    0
  126. Erin says:

    Tiz ada satu lagi keistimewaan yang tak ada di kalangan artis lain. Tak tahu nak terangkan macam mana.
    Apa Maksud Nara?

    0
    0
  127. adi says:

    eewwww !

    0
    0
  128. zarasari says:

    klu mcm ni xde plak org ckp dia seksi..klu artis lain, korg hentam habesan..well, mcm xnk tgk dh dia berlakon baik..nur kaseh ke ape ke..xmenjadi dh..jelas lakonan semata2! not related to life langsung..im not ur fan, really!

    0
    0
  129. geli says:

    Tiz tok nak madah dirik nya kacak sebenarnya..takut org sik perasan nya bah, ya nya bekemban ya.. banga nembiak ya..g clubing ok lah..glam mun sik dedah pun kacak juak…

    0
    0
  130. tebabooo…haha..mantopss

    0
    0
  131. penang says:

    apsal plak melayu pengutuk no 1? bangsa lain x pnh kutuk org ke? kalau ko dh fanatik sgt dgn si tiq zaqyah, x pyhla ko mention melayu. ko kutuk je lah budak2 yg kutuk idola ko tuh. idola ko tu pun melayu jugak beb!

    0
    0
  132. Suffilaura says:

    part mana yg glam ni?.. @ _ @..cam pakai kemban ade la

    0
    0
  133. rita says:

    lagi cun design dress merah girl kat blakang dalam gambar nombor dua tu. orangnya pun boleh tahan lawa

    0
    0
  134. politik says:

    cantik wanita tu bukan sbb sexy. tp sbb kebijaksanaan dia, lemah lembut, pandai jaga diri. kalau setakat kau jd artis untuk jdkan platform nak dedah sana sini sorry la. aku benci ngan artis mcm ni. BN nak muji2 artis pakai mcm ni pujilah. nak termuntah aku.

    0
    0
    • Azwan says:

      ko tak yah la jadi ustazah ke ustaz….itu aurrat dia..lantak dia la..janji dia tak kacau ko..if pakai hijab ingat baik sgt ka..kalau dok ngata orang..bukak la minda..apa pon itu dia ngan Tuhan..ko jaga ko sudah lah..

      0
      0
  135. soha says:

    tk menarik. ayu ke? rasanye bile dia berhijab. terserla keayuan tiz.

    0
    0
    • Azwan says:

      ini honest ke????to be honest la kan…orang pakai hijab ora tudung depends cara pemakaian..ada yang pakai hijab nampak cantik ada yang tidak..good to be truth…

      0
      0
  136. Azwan says:

    cantik.. :)

    0
    0
  137. quack videos says:

    I do like the way you have presented this challenge and it really does give me some fodder for thought. On the other hand, through what precisely I have seen, I only wish as other remarks pack on that men and women continue to be on issue and in no way get started on a soap box regarding some other news of the day. Anyway, thank you for this outstanding point and although I do not necessarily go along with it in totality, I value your viewpoint.

    0
    0
  138. Nur_kasih79 says:

    Assalamua’laikum…
    Nur Amina adalah satu watak yg Allah ciptakan terbaik untuk anda…w/pun hanya sekadar satu lakonan…!
    Saya sbg seorg islam…sgt menghormati anda apabila membawakan watak tersebut.
    Sungguh indah…terbaik…dan penuh pengajaran!
    Saya sgt percaya…insya-Allah…anda mampu jd Nur Amina suatu hari nanti…malah lebih baik dr siapa itu NUR AMINA sendiri.
    Ikhlas dari saya…utkmu….Tiz Zaqyah…

    0
    0
  139. gatal says:

    tang dalam yang cantik kot…putih, mesti pink nya…xdelah besar mana…..

    0
    0
  140. Hi, does your homepage display RSS? I can’t find the icon to subscribe. Thanks!

    0
    0