Written by AbangNara | March 25th, 2011

gambar intrend

Ramping bebenor Sharifah Amani nie. Sekali tengok macam orang Korea pulak. Ada sekali Abang Nara pernah terjumpa Sharifah Amani nie di majlis tayangan filem Hikayat Merong Mahawangsa. Memang kecik, comel dan innocent je muka dia. Macam anak patung. Memang genit sungguh Sharifah Amani ini!

P.S: Mungkinkah Sharifah Amani menggunakan korset Premium Beautiful untuk mendapatkan kerampingan ini?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

139 responses to (GAMBAR)Sharifah Amani Yang Ramping Gila Dalam InTrend April 2011

  1. Paan Jr says:

    alaalalala rampingnya skirt die :B

  2. AnneDeSilva says:

    ya..ya..ya..ramping sgt..!

  3. yin says:

    gambar ni x diphotoshopkah?? nampak lain macam jah…

    • AnneDeSilva says:

      slalu magazine mang dorg akan photoshopkan yg gemok jadik kkurus yg putih jadik gebu yg hitam tukar kaler..mcm2 dunia siber ni…hihihi

    • yanie hakim says:

      msti ada yg dh di touch up punya kn, nm pon mjlah hihihi..

      • Miss Volvo says:

        Nak bg laris majalah mst la photoshop. klu cover xcantek xde nye org bminat nk beli

        • saiful wafi says:

          beli majalah nengok kaber ke miss volvo aiii?aku ni kalau beli majalah tengok isi kandungan bukan tengok kaber saja..kalau macam tu baik janagan beli majalah tengok kaber dah ler yer..

        • Miss Volvo says:

          @ SAIFUL WAFI

          suka ati aku la beli majalah tgk cover ke tgk apa ke duit aku suka ati aku la :P

        • saiful wafi says:

          memang lah suka hati ko, ada ke aku tulis ko beli majalah guna duit orang lain? payah bagi pandangan pada orang yang berlagak pandai macam ko ni miss volvo aaii..

  4. aku lah... says:

    so cute…

  5. Merpati Putih says:

    intrend…..2nd playboy pnya mjlh kat mesia ni pas mangga

  6. AnneDeSilva says:

    dorg adik bradik mang kulit sume putih gebu dan cantik2…

  7. nosa_jaybee says:

    erm… i like dis figure but not too short n small like her cgt.. abg nara nie nk kate ramping part mne tue ea? bukn kew si amani ni mmg kecik org nyer… ni msti “ramping kt tang skirt tu ea” ;p

  8. zettyhumaira says:

    dia mmg comel, cantik, genit dan sewaktu dengannye..
    tapi… napelah terdedah sgt… kan lagi cantik kalu tertutup sikit… tang kepala lutut.. tang celah ketiak…
    mmg cantik..

    • zaia says:

      rmi je yg ade kelebihan tp tknak dedah2 kan?..aku de kwn yg mmg tutup aurat,kulit dia mmg cntik tp tk tayang2 la.frst time nmpk dia pki seksi2(dlm bilik dia),de la plak sorng hamba Allah ni gi ckp-“fuiiyoo,klu aku mcm kau nie,dh lama aku pki skirt pendek je kt lua” huhuhu..
      pstu ade satu kes gi,kt umh member,ade akak tu nk pnjm bju kt si polan2 nie(boring ngn bju dia kot),pstu si polan tu bg pnjm sume jenis leh nmpk lurah,akak tu nk fesyen lain,pstu housemte dia si polan tu gi ckp-“ni mcm ssuai je kak,lgpn akak boobs bsr,cntik je pki cmni..”(mcm tu la kot lbh kurng dialognye)(kakak tu mmg tk pki tudung tp tk tau la prnh ke tak dedah2 lurah dndam dia)
      sume tu mcm puji2an brunsur mmpengaruhi je kn..huhuhu

  9. cute la i nih says:

    die nih ta payah nk edit2 bg kecik,& kurus,dah mmg kurus cm papan,tapi hudoh bebenor plok aku nengok pakai bj gini,ce pkai bj besau ckit,ta dek la nmpk,keding sgt..ta slera nok nengok nyer,,opsss..soryy !!!

  10. Dia mmg kecik je orgnye.. tp bese aaa klu majalah, meng’photoshop’kan gegambo..

  11. greenfingers says:

    Ni bkn ramping.. Ni kurussss!!!

  12. sam says:

    dia memang dah kurus pown…….

  13. Nazman says:

    aku dh jumpa depan2 dh sharifah amani nie..kurus keding gile…mcm budak form 1….kecik, kurus gila…haha

  14. limau_lemon says:

    xyah pakai baju la senang~

  15. gadisfebruary says:

    dia ni lawa gak tp bkn ramping la abg nara tp kepeng..hihi..(bdn tu time aku sekolah2 dulu)hihihi…

  16. Orang Kampung says:

    Aku minat tgk tang kasut je… nak pinjam bolehhhhhhhhh…..

  17. jabun hensem says:

    kocik2 mcm ne..ahhh skali bantai je..

    betis yg cantek..ailike kehehe..

    • Ryta says:

      Ekau ni kiro nak membantai ajolah kojo eh!
      Mano kenkawan ekau yg lain?

      • aalola says:

        tulah aku pon pasan gak..mana g geng gatal jabun seekor ne..singa tido dan trex dah choWW..dah.huhu
        jabun bila nak insaf..hehe..jgn marah ek..

    • berdoa untuk syurga says:

      mungkin mereka semua sudah insaf, barangkali!!

      • bongsu says:

        HIKHIKHIK> SIAN KO JABUN..TAKPELAH JUJURNYA SY SERONOK JUGA BACA KOMEN DIA YG NAUGHTY2 TU….BIAR KARPET BN NE MERIAH SIKIT..MAKLUMLAH BYK READER POMPUAN..~~

    • yanie hakim says:

      jabun, btl lah mn kwn2 hng yg lain tu.. si trex dan singa tido tu? rndu jg nk bc dpa mengrut disn hehe..

  18. ssss says:

    apesal tak bogel kan aje baru boleh tgk kerampingan sebenar dia…

  19. guli pecah says:

    comel…tpi syg sye tak minat minah nih…tak tau kenapa..cuma tak minat tgok lkonan dia. Dia mmg comel

  20. didi says:

    ramping celah mane? ini sekeping.xde curve langsung.

  21. my says:

    Cantiknya kaki, untung semua boleh melihat free..

    Amani said: I look stupid when I wear chunky clothes..but I look very chicky & clever when I wear shorts..

    Myself said: I sound stupid when I speak English,..Well, Malay educationnn..hik3

  22. zaia says:

    nice legs~
    for me,org tu tinggi ke pendek ke tp kurus cmni kire cantik la..klu org len rse cmni kering sgt,aku rse lak ni kurus biase2 je..

  23. cas says:

    bru smlm aku dpt mljalah ni free…tp bkn muke amani la ..tp sapetah..may.b pnjulan mjlh ni krg laris kot…

  24. sean says:

    dah tak de isu lain kew? everytime taruk pic artis yg “seksi” then jadi bahan kutuk ramai2..kesian artis2 kat Msia ni…let them live their live la..she is juz wearing trendy clothe from head to toe…so not a big issue la…pls bear in mind : 1. Tiada 1 pon dunia artis kat dunia ni yg artisnya tak sexy …2. Kalw katenye benci artis sexy, i dun see many people like yuna,bienda,sheila rusli,heliza (yg bertudung) sama jer kena kutuk,so basically mmg suka kutuk..kondem and mgkritik tapi berselindung dsblik agama kononnya nak menegur ,menasihati….maybe kite yg dok pompang2 kutuk artis ni mjaga dr segi pakaian..but do we jaga sembayang? jaga tak tingkah laku?…then if not, sama je le dgn artis2 yg kite kutuk….kesian!!

    • biasa2 jek says:

      setuju dgn awak sean..
      .just datang jenguk, xpayah la nak kutuk2 orang.
      .kalau x kerkenan tgk seksi2 tu, jangan la follow blog nih… mcm alim, tapi, pantang ada gambar seksi, cepat2 nak tgk, pastu ‘konon’ kutuk2 pulak..
      xpaham betul…

      • sean says:

        yup…betol tue..sometime aku rasa those pg’omen poyos jer….pandai ckp,”nasihat”,kritik org lain but diri sendiri pon x baikk mana pon….like i said : yg x sexy pon kena hentam juga so ape sebenarnya those “bijak pandai” mahukan. funny when to think about it….even kalw cerita pasal kerjaya artis pon confirm kena hentam. Ayat popular : “ada aku kisah” “euww x setanding luaq negara!!” ….so WTF! :)

    • Whadda F? says:

      betol2…you are absolutely right! i second you, sean.

    • saiful wafi says:

      ko dah sempurna sangat ke sean?jika ya alhamdullilah lah..tapi ko kena ingat satu perkara, artis yang minta untuk dikutuk dan dicerca atas perbuatan ataupun debgab cara pakaian mereka ya..dan aku juga nak bertanya, apakah Allah terima amalan oarang yang begini, sebab menayangkan aurat nya..dosa tetap dosa, niat tak menghalalkan cara lah bro..

      • sean says:

        Sbb x sempurna le aku x kutuk…..aku x le dedah aurat tp benda lain aku juga melakukan kesilapan dan dosa…so kalw aku kutuk,ape beza aku dgn dia…so aku kira ko mmg sempurna le sbb lancang berkomen berapi2…then aku tabikkk kt ko….susah nk jupe org sempurna ni…then u can go ahead telling other about their flaws….but jangan pulak hanya : kuman seberang laut nampak, anak gajah depan mata kabur pandangan plak…cheers!

        • saiful wafi says:

          ada aku tulis ke aku ni sempurna? ko jangan main putar belit sj bro..benda lau salah kita tegur, ada ke kita kutuk? sila baca blk komen aku tu, ada ke isi kandungan nya mengutuk? lau ko rasa pendapat ko ni btl, teruskan..bab bg aku mcm tak kena, sbb tu aku tegur..nk tegur org tak payah nak jd ustaz, sebab kita pun ada juga melakukan kekhilafan..sekadar ingat mengingati tak salah kan bro…cheers!!

        • yoyo says:

          Gyeahh terbaikk!!I concur!

    • berdoa untuk syurga says:

      not big issue?
      dengan pakaian yang macam ni?
      dengan menunjukan kan aurat..
      wah tahniah..
      anda lah penyelamat maruah2 artis yang tak bermaruah ni ya..
      bercakap tentang solat..
      bila aurat pun tak ditutup..
      adakah amalan diterima Allah?
      jangan nak nasihat kalau tak ada ilmu…
      isi dulu dalam hati..
      agar berkesan ke sanubari…

    • mysara says:

      Org kutuk pemakaian dia je kat sini..dh nampak sangat kekurangan kainnya..aspek lain org tak kutuk, tp perli je..hehe

    • Erin says:

      Agree with U Sean.. BUT my teacher penah cKp uTk elak jd bhn fitnah, elak jd artis. Mulut oRg mMg ssh nK tutup.

      • Sean says:

        erin..betol tue..rasanya kawl dberi pilihan dia pon tak nak jadi artis /pelakon/penyanyi..but wat to do…tak bole semua jadi doktor jadi lawyer..kang sape jadi pesakit…lagipon, without artis ..sapa nak hiburkan kite…so? life is about give and take..forgive and forget…x perlu to harshhh and coz we need each other…… :)

  25. adek comel says:

    seksa mate memamdang

  26. qiqi_lala says:

    amboiii..pendek nyer..nmpak segala betis peha sume..tau la kecik..tp x yah la pkai mcm budak kecik..

  27. kurus sgt lerrrr……..sekeping.

  28. Mr S says:

    Hahaha mcm sialllllllllll…terbang kain tu dek kipas, terangkat dah nampak ko punye…..sengalllllllllllllll maruah ko bleh pijak2 pakai kaki jer..mak bertudung litup..anak macam harrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr……….

  29. bbasya 411 says:

    ABG NARA oii… CMNI BUKAN RAMPING DA,NI KEDING NAMANYA.. TRY TGK CITE2 YG DIE BRLAKON,, TOTALLY KECIK SGT BODY…. DIE NI KTEGORI KURUS KEDING,BUKAN RAMPING…KLU TNY DIE,,MST DIE UNDERWEIGHT…JUZ NK BTOLKN STATEMNT ABG TU.. =)

  30. orkid says:

    ramping just utk pinggang….kurus utk keseluruhan badn…kn beza 2…abg nara maksudkn pinggang dia yg ramping bkn badan dia…

  31. jambu batu says:

    keding ke.., ramping ke… klu pkai bju nmpak aurat…, still dosa gakk… huhuu~~

  32. khalis says:

    seksi sangat dehh..adusss

  33. XOXO says:

    adoyai abg nara oiii npae la u skg ni da xtaw nk tgk org kerr???? ni kurusz kerempeng bkn langsing or u mmg xpnh tgk si amani ni???nape la ske wat statement yg ntah ape2….celik la cket

  34. aspire5580 says:

    kain kat kedai tak cukup ker nak tutup bhg bawah tu..mcm nak ke zaman batu la pulak aku nengoknya

  35. jelita~~ says:

    NI BUKAN RAMPING LA ABG NARA.. NI KURUS SEKEPING. STRAIGHT XDE CUTTING

  36. pejai says:

    sexynya…..ni gambar utk tempah tiket ke neraka…

  37. Myra Dolce says:

    dari tadi aku perhatikan…
    ni skirt ke short pants

  38. ninicekelatcelop says:

    ehhhhh.ramping mcm aku.hahhaa

  39. leman says:

    saiz pehe die boley la. x sekecik LJ.

  40. juice says:

    bukan rampingla abg nara tapi kurus kering aka cekeding..kalau ramping at least body tu ada shape…

  41. budak nakal says:

    heran gak, mak dia yg menutup aurat tu tak nasihat ke anak dia ni suh pakai sopan sikit..or dia ni yg tak dengar nasihat?

    • mek ti says:

      alah korang ni… biasala dah nama pun artis. apa nak heran. yg aku heran ni yg bertudung litup sibuk nak jadi penyanyi la, artis la. tak seswai. dunia hiburan ni benda lalai, benda tak elok2 gedik2 campur2 laki pompuan. tak padan la utk org yg konon muslimah utk masuk dunia hiburan

  42. nadia says:

    ala artis kan suke menimbulkan kontroversi nak cari publisiti lettewwwwww……….aku pun xpaham knp dia nak kne pakai singkat sebegitu…nak cr publisiti mcm miera lyana kew??huhu

  43. ruru says:

    ngam la tue…da kan tak tinggi…lau tak ramping..tak lawa

  44. Fairytopia says:

    aku mmg bli intrend tiap2 bulan, tp ble tgk dia jd cover x jd lah nk bli bln april punye.. apsal x pendek lagi baju tu

  45. matasexy says:

    dulu dedah tang dada…skrg dedah tang peha…tak malu ke dgn tuhan…mak dia tutup pakai tudung…anak dedah-dedah…tak malu ke tgk anak mcm ni…INGAT la Dunia dah hampir kiamat…cepat2 la bertaubat…Islam masih agama kita…Islam tak ajar mcm ni…

  46. hehehuhuhaha says:

    ramping la..smoking tak hengat…

  47. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    cantek nye sh amani ni cute ! cantek dia pakai baju ni……memang comel ! minah jambu suka………………

  48. masukair says:

    perlu ker sexy?

  49. zestymama says:

    wahhhhh, makin daring anak kak timah yg sorang ni yea!!! tak kisah ler pakai PB ke tak tapi awak tuh ramai peminat dr kalangan budak2 & remaja…. kena la jaga sikit ye penampilan tu especially awak tu dh jadi role model… takkan ler ada balak mat saleh penampilan kita pun kena ikut mat saleh gak….

  50. Kurus says:

    eksyen tol lah abang nara ni
    ramping la kekununnn..

  51. aku says:

    corak bju dia cantik tp xmanis dia pakai macam tu..klu baju tu labuh mesti manis dia pakai

  52. MisZ NoNi says:

    Ramping ke, berisi ke, hidung tetap sama… huahuahua

  53. kemek says:

    cantik…tp lg cantik kalau die menutup aurat seperti seorg muslim sejati…

  54. akuskandal says:

    anak sexy giler…..mak brtudung litup…..mlingkup smua……klu aku lelaki compom amani bkn taste aku……tulang temulang…….

  55. poyo says:

    haha… akuskandal…. kalau ko ni lelaki pun… blm tentu amani 2 syok kat ko…. x sedar diri…
    ntah2 ko ni body gemuks kot,… sbb 2 mengutuk bdn slim cam amani…

  56. Prof Handsome says:

    erm senang nak angkat, hihihi ringan sikit boleh dukung ahakssss

  57. bbplaza says:

    DIA RASA DIA DAH LAWA SANGAT LE TU…PERASAN JE LEBEH

    RAMAI LAGI YANG LAWA — CUMA SANGGUP TAK SANGGUP JE NAK TUNJUK…SANGGUP TAK SANGGUP JE TERIMA BALASAN

    INNALILLAHI WAINNA ILAIHI ROJI’UUNN

  58. nur says:

    makcik AMANI bukan RAMPING tapi dia lebih kepada KEREMPENG!

  59. hahahaha terbaik..!!!!! dari ladang…

  60. dong says:

    ni bukan ramping..ni tinggal tulang dah…wekkk..

  61. basshunter says:

    keringnya dia ni