Written by AbangNara | December 15th, 2010

rcw dan dafi

Hehehe. Comel jer Rozita Che Wan berdiri di sebelah Dafi yang bergaya ala-ala Adam Lambert. Kurang sesuai sedikit solekan di muka Dafi. Mungkin sebab Dafi muka baik sangat. So tak jadi sangatlah nak tiru gaya Adam Lambert. Apa yang penting, RCW nampak tersangatlah kurus kat gambar di atas tue. Macam anak dara beb!!

Lagi 2 keping gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Gambar kredit kepada Runwitme.

P.S: Tolong jangan komen perkara-perkara yang tak berkaitan di dalam ruangan komen. Contohnya macam politik, kutuk orang dan lain-lain. Dan tolong hormati pendapat orang lain. Ada yang tanya kenapa komen dia kena pending. Dah anda tulis perkataan mencarut confirmlah kena pending. Kami tak dapat kawal komen anda semua, tapi kami tau anda semua dah dewasa dan bukan budak kecik lagi. Takkan mengomen pun nak kena ajar kot?

rcw dan dafi

rcw dan dafi

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

146 responses to (GAMBAR)Rozita Che Wan Bersama Adam Lambert Malaysia, Dafi

  1. LadyLynn says:

    SUDAH SUDAH LA ROZITA……

  2. Sengal says:

    erm…pelik ni…suker tiru artis barat…..

  3. Ms. Lonely says:

    nape pakai camni? tak macho

    • haniezz says:

      xsesuai satu hal…tiru gay plak tuh hal yg lg xbagus…

      think b4 u throw…also think before u do….;)

  4. tenang, tenteram hidup bahagia says:

    selalu xmencarut pun kena pending gak

  5. timba says:

    rozita cantik! tapi kalau pakai tudung ,pakai jubah, berganda ganda lagi cantik ! bile lah artis perempuan islam nak jadi betul betul islam ………….

    • eeuuwww says:

      klo arits perempuan islam jadi btol2 islam, mesti dh bkn artis sbb dh phm hukum-hakam hiburan dlm islam.. kan?

    • CT says:

      Islam ape nyer..dari atas sampai bwh plastik..benda haram penuh dalam badan…
      bukannya cantik..plastik

  6. ediana says:

    kalo adam lambert malaysia…
    makner nye dier gay gak la ek?

  7. tepong says:

    eyeliner? serahkan pada wanita dh la kot..mcm2..dh mcm rupa gay pon ada ni

  8. Lemon Tak Cukup Masam says:

    apa aku kesah ko nak jadi apa…lantak laa..

  9. Lemon Tak Cukup Masam says:

    apa aku kesah ko nak jadi apa…lantak laa..lol

  10. Reena says:

    Eeewww..tolonglah dafi..geli dowh mekap camtu..just be yourself..RCW memang daring..

  11. donut_cute says:

    jelesnya tgk body RCW. teringin nya nk body cam dia. cam ner erk?

  12. Kasih says:

    dafi tu comel so xsesuai lah mekap cam tu…. kekal cam asal lbh baik dik…

    rcw, makin lama makin singkat skirt tu… ingt2 la usia makin meningkat, berubah demi kebaikan…

  13. nana says:

    Ni bukan adam lambert..tp ADAM LAMBAT…. heheheheh

  14. hmm.. Rozita mmg cantik sesgt, I do adore her tp skirt camtu xsesuai aaa ngan usia dia dan status dia sbg seorg ibu. no wonderlah ank dia sendri tak suke dia jadi artis..
    klu nk up to date pun wasenye kena gak sesuaikan ngan usia dan status…

  15. azreeny says:

    Rozita sepatutnya lebih berhati2 dlm pemilihan pemakaian…Fikir la umur dan status kita…Kena fikir juga sebab apa org timbulkan spekulasi dan fitnah…berpakaian sebegini kan menimbulkan fitnah org…Sepatutnya semakin berusia dan semakin menghampiri kematian kita berubah menjadi semakin baik…Bukannya semakin lama semakin menjauhi Tuhan…Allahualam…Kita pun xley nak ckp lebih2 kan…dosa pahala syurga neraka hak Allah..>Berharap Rozita akan berubah…Jgnlah seksi sgt….

  16. Badri says:

    Dafy = Adam Lambert = GAY!!? Nauzubillah! :p

  17. pape jela says:

    kalau dia jd mak saya pun saya malu tgk mak saya pakai mcm ni…apatah lg anak dia kena ejek ngan kawan2 kt sekolahkan…memang haruslah anak dia malu…kalau ye pun nk cari rezeki x usah la nk bukak sana sini…pk sikit hati anak2…

  18. ajuera says:

    baekkkk punyerrr…{gaya DAFi okeh!}

  19. sudoku says:

    rcw ni mungkin kita nampak pakaiannya saja .Tapi .. sesekali tengok dia berlakon seronok jugak .. selamba ..pekat utara tu maseh terserlah .. agaknya perunding fesyen dia yg x reti buat keja …huhu..

  20. tenang, tenteram hidup bahagia says:

    aku rasa rcw dah nyanyuk. nauzubillah. muka tua dressing kanak2 sekolah

  21. deankapal says:

    ape pekdah tiru pakai adam lambert?

  22. emilda says:

    bang naraa….bosan la asyik2 psl RCW ni jeeee….cite la psl erra and nurul kt party guess tu plak…meletup dowang…hehehehee.

  23. RiRi says:

    Muka dafi yg last tu cm muka pn. zila jalil..hihi..iras2 plak..hihi

    • tenang, tenteram hidup bahagia says:

      awal2 lagi aku nk cakap mcm ziela jalil tp malas pastu ko cakap, ingatkan aku sorang jer nampak cenggitu.

  24. miss_pinky says:

    Cantik la RCW ni.
    kalah si shahila ank ND LALA tu.
    :)
    mantop.
    hot mum.
    i like. :)

  25. zuanzuan says:

    …..nie event ape xnampak banner kat stage 2! 4 dafi mmg xsesuai wat stail cam 2….kira nak fight wit alayah gagah lar tu….juz be ur self, imej si dafi b4 dis pon da cukup baek….rcw….never listen from mistake…asyik myeksi and singkat plus mMENDEKkan skirt dan baju aje …even dah gi umrah, plz jaga tingkah laku coz lakonan dah ok tp imej pulak problem….

  26. budi says:

    aku cukup tak suka trend perempuan2 muda + tua skrg ni pakai stokin hitam cam rozita pakai tu..sama je pakai tak pakai..Yuna pun pakai sluar ketat2..

  27. saya sayang saya says:

    wow…….(wow mempunyai pelbagai maksud…ia terjadi sbb abg nara cakap jgn menghina,mengutuk,mencarut)
    so,wow lg…hehehehe

  28. what the? says:

    poor them.

  29. littlemia says:

    like p/s tu…..

  30. nazario says:

    dafi.. tlg ar x sesuwai langsung…. xyah nk tiru2 artis barat 2.. bagai planet bumi n planet pluto bezanyer….
    yang kak jan sorang ne xabis nk berlagak anak dara.. sedar la dr 2 oit…. .

    • P.U.*.I Y.U.N.a says:

      x up to date betul la kepala otak ko ne……pluto no longer planet la….kalau nak wat perbezaan pun cari la subjek lain…..mcm ko dgn beruk ker….i mean ko ensem dr beruk la…wakaka

      • nazario says:

        oooo..yeah.. sorylah aku ne klu bab2 alam semesta kurang ckit.. mls membace.. ms tadika.. huhuh tens ek atas ilmu y ko bg tu..

  31. P.U.*.I Y.U.N.a says:

    mcm babun jer c dafi mcm tu….yucks! bongok!

  32. bunga says:

    Aih! Makcik rozita makcik rozita. DAH TUA tue buat la cara DAH TUA. Tak perlulah nak rasa diri tue MUDA REMAJA. Buruk bila public tengok. Buat malu keluarga je!!

  33. fcuk says:

    u jadi pelacur jer lah… merosakkan nama org islam…janda… x berguna…

  34. sue says:

    mcm ahli freemason..dajjal mata satu

    • huahua says:

      ngikot mengkhinzir bute tu le padhnye…x tau ape sebb solek nye begitu pe sebab pkainye begitu pe sebab gaye nye gitu…ikoooooooootttt jek la..nk jadi artis jadila…tpi ilmu perlu ade x de le idoooooppp tu nak ngikoooooottt je sampai ke tua..x reti nk wat perubahan sendiri..

  35. Y says:

    mak aii…mak dara kalah anak dara pnya skirt :)

  36. miss suka masak says:

    dafi pic last 2 cam muka ziela jalil…

    ala2 POn_daN lar..

    sgt2 xsesuai ngan dafi..

    dafi okay pakai simple2 jerk….

    make up camtu nampak something wrong jek…

    maybe muka dafi muka budak baik2 2…

    then akak rozita..

    seriously pandangan sbg seorng gadis cam miss

    agak jealous la tgk body kak ita 2..

    mantap…bgetah….mengiurkan…

    miss y girl nie pon lau tgk sekali akan tlintas kat hati…

    wow amazing..hheheh

    tgk dari blakang man cam anak dara..cutting anak dara 2..

    tapi xleh match la ngan muka..

    akak ita stil nampak tua..

    ala2 berumur gitu..

    xleh nampak muda…

    body mang xleh dsangkal…

    sgt2 mantap..

    but nasihat dari miss..

    bawak2la muhasabah diri..

    dressing camtu sesuai utk remaja belia la..

    sgt2 tidk sesuai ngan status akak ita n usia akak ita..

    better pakai yang btutup la..

    body akak ita akak terserlah jua even btutup..

    pakai tdedah camtu akan mdatangkan tanggapan negatif public 2 kak ita..

    2jek nak comment..

    ag1,,,

    senyuman 2 kasi ikhlas ckit..

    nape tiap kali senyum mcm terpaksa jek

    senyuman yang ikhlas akan jelas terpancar jika kita senyum bukan kerana terpaksa…

    akak ita akan nampak lebih cantik n elegan jika bkebaya n bkurung…sesuai ngan age..

    pape pon moga maju jaya wat dafi n kak ita..

    sila dislike die hard fan kak ita n dafi.

    • joe says:

      perempuan bila nak masuk 40an….dia akan gelabah sikit…denial phase…..itu yg ramai gi buat itu ini…hmm

    • tenang, tenteram hidup bahagia says:

      nk tau naper dia senyum camtu, sbb bibir dia plastik, bibir plastik kalo senyum pun gitu la, kalu nangis pun gitu la, kalau masam pun gitu la, keerrraaaassss jeer bibir atas tu

    • Miss suka masak perasan & gila glamer... says:

      Ello miss suka masak…! Saya kwn Perindu Miss Suka Masak… Saya minat kat awak la…. Peminat setia komen awak nih…! Teringin nak rasa awak masak… Hahaha….! (Miss Suka Masak SS)

  37. leman says:

    rcw, dressup tuh xsesuai la dgn umor n status awk tuh.

  38. basi says:

    insyaAllah…insyaAllah…insyaAllah…u find ur way…
    nyanyi lagu maher zain sat :)

  39. axwa says:

    ADAM LAMBERT MALAYSIA? Bwahah! Nak kena sebat ni. Ada ke Dafi macam Adam….oh, tidakkk…..

  40. mat dol says:

    harap RCW berubah dan sedar umur makin meningkat…kesian anak2 kau tuu makcik…labuh2 kan la skirt anda.

  41. dodol says:

    takziah sekali agi…

    terbaik dr ladang …

  42. Amoi says:

    Choi…Even tho RCW is Miss J dah lanjut usia tapi kalah Miss J yang muda-muda mcm Nora, Maya Karin etc…

    Miss J terbaek di Malaysia lah…berlakon ok sume ok la…

  43. cilipadi says:

    baca pesanan bang nara dolu b4 menaip mengomen…baguih pung BN buat lagu nih..lagi baguih block terus depa ni…maluat n menyemak ja ngan carut mencarut depa cam org xp skolah..

  44. bawahlicin says:

    kalau tak pakai stokin hitam tu kan lagi best..

  45. zey says:

    yang xelok gak di ikot..adam lambert ? duh.

  46. kurus says:

    akakakak…skali aku tinguk wajah gambo trakhir tu..akakakak…

  47. komentar bertauliah says:

    dapat jilat RCW ni pn sedap nih

  48. hajimaru says:

    pelik la..dulu makcik rozita ni kata nk resign jd artis..bila la gamaknya tu..dok over exposed manjang..aduhai la…

  49. ntahapaapantah says:

    baeekkkk punyeerrrr (zifi)..

  50. kurus says:

    off topik:
    tengah baca b.harian ni..
    ingatkan ada filem terbaru David Teo “Jangan Dengki”
    ahahaha..skali la pulokk..
    jgn dengki ngangkung cicah 10k

  51. Rooney says:

    Auw..

  52. gula_melaka says:

    Rozita: Kalau u Adam Lambert, I jadi apa? Huhuhu
    Dafi: You can be my beard.

  53. Maimoon says:

    Rozita nak pencen belakon. Tak mau lg org komen pasal fesen dia. Lepas ni rcw bebas pakai ape saje sb dia bukan artis. Boleh ke?

  54. chenta says:

    ayam pencen~

  55. Capri says:

    hui.. bila la rozita ni nak bersara. propaganda je lebih. dah bosan sgt dah tgk pakaian dia ni makin xsenonoh.

  56. cik mimie says:

    sape kata pakaian RCW tu sesuai untuk muda belia jer?? tetap x sesuai larrr.. kanak2 ribena je bley.. hmm.. artis ne kalo tegur bab pakaian, ada je jawapan nyer kang.. ikot trend la.. blom telanjang lg a.. lantak a.. rasa nyer kat skola ustazah / ustaz da cakap da ape tu aurat yg perempuan kene jaga.. doa2 je a.. moga2 berubah

  57. gomo K says:

    adam lembut! kosser nyeeee nak tiru..ee cari la identiti sendiri. jaafar onn tak nak jadikan idola?

  58. katak kodok says:

    RCW ni memang kita dah tahu dia janda. Dia nak berpesen mcm mana pun atau dah hilang seri wajahnya tak mcm anak dara lagi, itu dia punya cerita. Hakikatnya: KALAU JANDA TU, DAH TAHU JANDANYA TAPI KALAU ANAK DARA TU BELUM TAHU DARANYA LAGI… kih…kih…. fikir-fikirkanlah…

  59. bedah says:

    RCW klu tgk mukanya btul2 mana nampak muda ..dh berumur pun tp pkai mcm bdk sek sb tu nmpk terlbh muda…bila la kou nk berubah & insaf…kecian dafi jugak dh nk jd mat saleh jugak..

  60. kikilala says:

    RCW ni mase die remaja die tak berkesempatan kots nk bergaya gitu,sedeh la kau niiii

  61. mamat puchong says:

    aku rasa orang melayu yang mengaku Islam macam si fcuk tu, mengata RCW memalu kan Islam, yang mulut kau orang mengutuk menghina mencemuh mengata tu x memalu kan Islam ke?

    Kalau kau orang dah tua nanti tiba2 diberi Allah ujian, awet muda, badan bergetah macam RCW ni, kau orang rasa kau orang boleh tahan ke x menunjuk and berbangga?? ? atau mungkin perangai kau orang lagi buruk??

  62. mamat puchong says:

    aku agree dgn katak kodok, kat office aku ni je berlambak anak dara yang dah tak berdara bertudung litup lagi ala2 gadis pingitan pinggir kota ahaks tapi dah lunyai

    kalau J dah tentu x berdara…kalau anak dara yang x berdara lagi tu apa kes??

  63. yoki says:

    ….WHOA>>TERSGTLAH>>SK..ngn RCW…cuz gileee…klulh,,dia jd kkak ipar aku..syokknyeeee…..:P….minat gilerr ngn dia…klu aku lki,,lm da,,aku g Jmp mak dia..hahahaha….:D….

    • ladyorange says:

      kalo ko jadi pompuan pon bley jer jumpa mak dia..kui30..tolong pinangkan tok abang ko..kui30…baru mimpi jadik kenyataan nak wat dia kakak ipo ko..huhuhuhu

  64. Cantik says:

    nauzubillah, jgn la aku dan keturunanku ada yg cam rcw

    • CT says:

      Amin…
      Jauhi lah keturunan kita dari org2 mcm RCW yang x tahu hargai apa yg Allah bg..
      Wajah ditukar2..sampai nampak cam plastik..nauzubillah..

  65. rocco says:

    yang kutuk2 RCW ni aku tgk pompuan je..sbnrnye korg sume ni jeles kot ngan dier..
    aku sbg sorg laki yg normal..aku tgk RCW ni mmg hot…sgt hot…mmg klu aku dpt, x cari lain dah..hahaha
    korg nak kate seram lah tgk muke, ape lah..xyah nk menipu lah..xpyh nk menafikan dier cantik…hipokrit sume…hahah
    kjp lg berlambaklah komen yg pangkah aku ni..aku pedulik ape!!!hahaha

    • pisau cukur says:

      tak dak sapa haihhh dokdengki kat dia ni.. aku pun lelaki gak macam hang, tak dak pun aku dal selera tgk muka dia ni.. malu lah sikit dah tua2 dok pakai lagu ni, macam orang tak adak maruah pulak..

      • emi says:

        pisau cukoq nie pendengki..sebab dea tak dapat RCW yg hot..tue dok pakai nama pisau cukoq.. pi cukuoq lah wei!!

    • WOODY says:

      AKU PELIK BILA DIORANG TEGUR JE MENGAPA MESTI KATA DENGKI. KALAU NAK DENGKI PASAL ARTIS X PAYAH LAH BUANG MASA JE.

  66. mamat puchong says:

    maruah pada pakaian ke pisau cukur…yang bertudung kat you tube tu beromen kena tangkap khalwat, kat bus stop pun jadi apa kes? bertudung berkebaya wat video lucah apa kes?

    pakaian tu x semestinya mencerminkan peribadi, tapi ia boleh menutup la pekung sebenar

    • pisau cukur says:

      kalau dah dari kain baju pun tak tau jaga maruah habis tang mana nak dikira tutup maruah tu, hang habaq sat.

      aurat tu kalau dok tunjuk kat orang 24 jam mana nak mai nya dok jaga maruah tu. cuba hang pikiaq elok2 sikit sebelum hang dok karang kat sini aihhh

      • Fatin says:

        suka la hg pisau cukur

      • emi says:

        kalau ko sorang lelaki,aurat dea dea dedah ke apa suka hati dea lah..yg hg tue dok tambah dosa pi tgok pasaipa? toksah dok kata org lah oii kalau hg sendiri tak btoi… hg p tanya mak pak hg dulu takkan tak penah dedah sana sini..laen kalai cakap pakai akai bukan pakai mulot busok hg tue..orang dengki nie slalu rugi..hg dengki sebab dea hot sebab dea lagi glamour n terkenal ngn hg.mak pak dea tak sebok hg yg lebeh..memalukan kaum

  67. mamat puchong says:

    miss suka masak ni mesti sah2 x cantik sebab tu dok kat dapur pastu masuk beautiful nara kutuk pompuan cantik and glamour cuba kalau cik miss suka masak cantik dan menawan cam rozita che mesti x dok rumah masak .. kwang kwang kwang

  68. jenglot says:

    adam lambert ka adam lembut…baik punyer..spesies donut le mamat ni

  69. wow..tak percaya .. Rozita Che Wan macam masih bujang!!

  70. aku sayang mama aku says:

    rozita : x sesuai sangat
    dafi : gay…

  71. lolyat gang says:

    ini korg kate adam lambert ?
    hahaha pakai masking tape kt mata

    tlg la dafi
    ko tu melayu
    xde nampak stylo pun wat camtu

  72. WOODY says:

    ADAM JAMBU DAN LAWA
    DAFI HODOH X JAMBU LANGSUNG

  73. arena says:

    tu baju merah tu adeline tsen eh?? Baik tgk dia… Heheh

  74. emi says:

    yg korg dengki sgt ngn RCW tue napa? dea janda nak pakai apa pon its her choice.. korang nie yg kipochi lebeh..dengki lah tue kannnn

  75. anon says:

    sudahlah. dah tuer

  76. aida says:

    adoiii..macam2 la..yg penting..i hot..=p

  77. tanun says:

    <3 dafi memank cute.. hihihix

  78. s says:

    mke dafi jambu la…le nyamar jd pompuan…ahaks…jgn marah….