Written by AbangNara | January 19th, 2010

red carpet murai

Oh yeahh ~~ Walaupun dah agak berumur, muka Rohana Jalil masih maintain tegang gitu ~~ Cuba korang tengok gambar dia kat atas tue. Satu kedut pun takder tue. Kami yakin benar yang dia suka makan tempe untuk mencantik dan menegangkan kulit mukanya. Bak kata Khir Toyo, makanlah tempe untuk kecantikan muka yang tiada tolok bandingan.

Ramai jugak artis-artis yang datang red carpet Murai. Nie semua bersempena dengan ulang tahun ke 2 portal Murai. Tahniah kami ucapkan kepada Murai yang dah bertahan selama 2 tahun. Antara artis-artis best yang datang ialah Mawi dan Ekin, Raja Azura yang cute mute. Dan yang paling penting, Lisa Surihani pun ada gak. Semuanya datang bertemakan pakaian zaman 80-an.

Rasa-rasa kalau BeautifulNara buat red carpet, ada ker artis yang nak datang ek? Lagi gambar-gambar di red carpet Murai dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Semua gambar adalah ehsan Murai.

red carpet murai

red carpet murai

red carpet murai

red carpet murai

red carpet murai

red carpet murai

red carpet murai

red carpet murai

154 responses to (GAMBAR)Rohana Jalil Yang Maintain Tegang Di Red Carpet Murai

  1. fifie says:

    kilat semacam jek muke tu..mcm maikel jakson dah..adeiii

  2. fifie says:

    mesti suntik tu..lain mcm jek nmpak

    • rosh says:

      baik muke yg asal..
      menakutkan btul aku nengok…

      p/s: arap BN dpt letak gambo zila bakarin..
      psl ada satu drama mlm baru nie..muke n bibir dia dh lain…

  3. aries_april says:

    mngalah ank dara mak dara ni….

  4. keroro says:

    blakang tlinga dia mst ada tag “made in china” kuuukukuku~ :D

  5. fifie says:

    sume aku xkenal kcuali raja azura,mawi&ekin n lisa..lain2 tu sure ke korg artis beb?heheh

    • aries_april says:

      sblh lisa tu cam familiar ja mka dia…
      sapa ar artis tu?

      • fifie says:

        ntah ek..bkn syazliana yg nyanyi lagu irama malaysia tu ke?

      • moon says:

        sblh lisa 2 syazliana..

        • aries_april says:

          ha…bru ingt,.yg ska nyanyi lagu ektnik mlyu tu kan?

        • pinkapplejuice says:

          Gambar dari atas ke bawah :

          1.Rohana Jalil
          2.Mawi/ Ekin (Wife Mawi)
          3.Izwan Pilus/ Aril AF7 (Adik Izwan)
          4.Farawahida
          5.Linda Onn
          6.Shila OIAM
          7.Lufya AF6
          8.Raja [email protected] Engku
          9.Lisa Surihani
          10.Syazliana

  6. aries_april says:

    asl lisa ngan kak engku tu cam gya rohana jalil dlu2x ja…..
    @ ramlah ram yg sponsor bju dia orng?

  7. Luv_Lisa_00 says:

    Budak maut jatuh apartmen

    ANAK panah menunjukkan bagaimana A. Sanjit terjatuh dari tingkat 8 Apartmen Larkin Idaman, Larkin, Johor Bahru, semalam.

    JOHOR BAHRU 18 Jan. – Seorang kanak-kanak, A. Sanjit, berusia empat tahun dua bulan yang ditinggalkan bersendirian, maut selepas dipercayai terjatuh dari tingkat lapan balkoni Apartmen Larkin Idaman di sini hari ini.

    Kejadian berlaku kira-kira pukul 7 pagi, ketika ibu kanak-kanak itu, S. Sarasvati, 29, yang baru tiga hari berpindah dari Pulau Pinang, memulakan hari pertamanya bekerja di Singapura.

    Semasa kejadian, bapa saudara mangsa yang juga penyewa apartmen itu menghantar Sarasvati, seorang ibu tunggal ke Singapura.

    Kanak-kanak itu dikatakan terjaga dari tidur dan cuba mencari ibunya. Dia dikatakan berjaya membuka pintu gelongsor bilik yang menuju ke balkoni, sebelum dipercayai terjatuh lalu meninggal dunia.

    Ketua Polis Daerah Johor Bahru Selatan, Asisten Komisioner Zainuddin Yaacob berkata, ketika ditinggalkan, mangsa sedang tidur manakala pintu utama dan pintu pagar apartmen itu berkunci.

    “Bagaimanapun, pintu gelongsor ke balkoni di rumah itu tidak dikunci dan mangsa dipercayai keluar ke balkoni sebelum dia dikatakan terjatuh,” katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

    Menurut beliau, sebaik sahaja bapa saudaranya pulang, dia mendapati mangsa tiada di dalam bilik dan menemuinya terjatuh dari balkoni tersebut.

    Zainuddin berkata, polis mengklasifikasikan kes itu sebagai mati mengejut dan mayat mangsa telah dihantar ke Hospital Sultanah Aminah untuk bedah siasat.

    Katanya, siasatan dilakukan ke atas Sarasvati mengikut Seksyen 33 Akta Kanak-Kanak kerana membiarkan kanak-kanak tanpa jagaan.

    “Saya ingin menasihatkan orang awam agar tidak membiarkan kanak-kanak bersendirian tanpa penjagaan terutamanya di rumah atau dalam kereta yang dipasang enjin.

    “Ini kerana, tindakan sedemikian membahayakan kanak-kanak terbabit kerana malang tidak berbau,” katanya.

  8. AnneDeSilva says:

    kenyang makan KFC ZINGER TOWER…..

  9. dara says:

    errr…. baju apakah mereka pakai?

  10. aries_april says:

    mkin trk la pkaian arts kta dr hr kehari..
    dnia akhr zman….

    • Clipkertas says:

      tu la pasal…
      smue2 yg seksi2 banget nie byk nyer BO (Bini Org….)
      pastu anak dah besor2 bagak pun,,, org cam nie nak bangga yg die masih bergetah lg, masih ayu lg…
      igt la wahai BO yg cam die nie….
      RUMAH KATE PERGI…..KUBUR KATE MARI…..

      huhuhuhhhuuuuuu

    • Luv_Lisa_00 says:

      fuhhhh
      mcm baju tdo anak aku jer aku tengok………

  11. Supersenpai says:

    mak aih.takot aku usha muka dier.
    berkilat.silau dr kepala si botak tuh.

  12. bang2 boom! says:

    ekin je nmpk sessweiii, paling buruk rohana jalil, henbeg uptown, kasut petaling street, baju kedai hari2, muka bekilat , hahahaha … pakai tudung lh weh, yg seangkatan dgn ko semua dh tutup
    zura – baju taun bila die selongkar pakaii balik tuuuuu…
    linda onn, awk dh terlajak umur nk pakai mcm tu, shoking pink?? …OMG!!! they all ni tkde penasihat pakaian ke???

  13. AnneDeSilva says:

    korg sume..
    kalau free layan lama web nie…

    http://holywar-efairy.blogspot.com/

  14. AnneDeSilva says:

    korrrrgg…

  15. keroro says:

    korg tak kerja ke chat2 ni? :|

  16. Supersenpai says:

    sape ade air sini.dahage.
    haha.
    -cube menyampaikan mesej lucah-

  17. addin says:

    kilat gitu..

  18. Supersenpai says:

    dah2.jgn kate air2 lagi.
    bukak topik weyh.
    xpown kite g artikel lain.
    jom2.

    • Clipkertas says:

      apsal ko start ngan air plak?
      kite start ngan tanah laa…

      eh! name ko pelik ler,,, sempena ape yerk???
      name aku sempena kwn karib aku yg menemani ku slalu di opis,,,,
      ko plak???
      huhuuuu

  19. AnneDeSilva says:

    Andai deritaku ini bahagia…
    aku pilih derita….

    • Clipkertas says:

      aku sambung…
      kau lah bahagia… kau lah derita..
      esok lusa mu tak kenal lg engkau siapa……
      best2

  20. AnneDeSilva says:

    Jikalau Bahagia bersama mu itu hanya sementara waktu..
    aku pilih derita merinduimu…

  21. Supersenpai says:

    senpai tu abang.(bahase jepun)
    eh clip.ko usha si anne.
    jiwang ttbe.
    asal r?
    sengugut ke?

    • Clipkertas says:

      tu la pasal senpai,,,
      anne nie suke tau luah2kn perasaan die….
      bab tu clip suke smbung bile die start song…

      hu

      • AnneDeSilva says:

        lagu tu sedapla senpaii..
        ko pon mesti suka kan?
        lagu tu makna dia dalam..
        tp anne tak putus kasih…

  22. Piston Pecah says:

    antara shella ngn lisa???

  23. HantuPensil says:

    mende pe yg tegang..muahahahhaha

  24. Supersenpai says:

    kuang ajar kau.
    lisa aku punye la.

    • Clipkertas says:

      lisa tak de cop name senpai pun…..????
      smue yg syok kat die mmg ckp cam tu…

      aku suke!! sok klu aku nak de baby girl, aku nak tenong muke die puas2…. heheeee

    • sakura says:

      rebut3

      • Supersenpai says:

        aku nak buh name anak aku lisa surihani.
        hahax.
        ramai suke lisa sebab dier sopan n humble.
        dier jenis back down to earth n x sombong.
        xlupe diri.jarang artis malaysia ade sikap mcm niyh.

        artis kite baru je popular sikit,dah dressing mcm minah saleh.
        sakit je mate aku.

        • AnneDeSilva says:

          ala dlu pon kuar gak statement mcm ni dekat SCHA tu..
          lastly tgokla ape jadikk???
          dun judge the book by its cover….

        • Clipkertas says:

          scha tu kambing masuk kandang lembu…
          bab tu trkezut budaye tuh!!

          aku pun tak heran aaa die akan jd cam tu..
          pelik la…

        • Supersenpai says:

          tp lisa lagi lame dlm industri seni dr scha.
          ntah la.malas nak komen.
          tp artis baru skang memang teruk.
          aku ingat tiz zaqyah tu baik la.
          sekali,hamlau.

  25. AnneDeSilva says:

    kaula bahagia..
    kalaulah derita….
    terima kasihh!!!

  26. AnneDeSilva says:

    bila kekasih…
    mengundang aku pulang…

  27. nurcahaya says:

    wau mantap….biarpun dah berusia…ape rahsia yek…

    • Supersenpai says:

      haha.ade unsur2 lucah.

      • Clipkertas says:

        ko nie senpai… tak abis2 lucah jerk,,, otak ko
        otak kuning lebih blue la ko nie…

        rahsia die, cocok sane cocok sini…
        pastu jd duta produk tu ini… nak promot….
        propaganda ganda ganda….!!
        huhuhuu

  28. AnneDeSilva says:

    seminggu berhari raya..
    kunjung mengunjung rumah terbuka heiiii..
    jalinkan kasih sesama kita lupakan saja sengketa lama..

  29. puteriaquarius81 says:

    wah kak engku mcm waktu zaman dia anak dara dolu2 plak… comel

  30. keroro says:

    kerja la sekalian sebelum korg dikerjakan oleh bos korang…kuikui…

  31. fahnees says:

    comel nyer lisa surihani…
    beauty with brain..

  32. intanizani says:

    apehal kak engku tu dah silap tahun ke?

    rohana jalil muke je tegang
    lain kedut jugak
    puiii

  33. zahra says:

    suar azam opss arill n izwan tu kotat semacam jerkkk…terbonjol bonjol….ish ishhh

  34. nanianne says:

    plastiknyer muka rohana….ape2 pun mesti leher dia tetap xleh nk cover….sma mcm anita srwk

  35. jane says:

    muka rohana jalil horror and scary….baju handbag kasut ..ya ampuuunnn…..carca marba…kesian………….. raja azura plak bahagian atas besar bawah kecik tak stabil…..baju farawahida macam nak gi opis… overall baju dia org ni satu pon tak cantik….agaknya tema pakai baju merapu kot…..

  36. daus says:

    Rohana Jalil… x kenal aku, sape ntah? artis ke? zaman popular dia, aku x lahir lagi kot… hhuhu

    Jom belajar Main Gitar…

  37. GadisAyu says:

    ish ni mesti suntik ke ape.putih melepak takde kedut plak tu

  38. pening says:

    Ala makcik rohana ni..awak tu da lebih dr senja, sedar2la diri tu skt..ntah bape bnyk botox kau cucuk kt muke tu, ish3…

    • Geli Hati says:

      KULIT BOTOX TEGANG TETAPI RAUB WAJAH KERAS DAH NAMPAK NENEK

      • jane says:

        perasan tak muka dia org yg botox motox ni semua putih berkilat semacam….hantu pon agaknya takut tengok muka dia org…hihihihihihi……………..

  39. farenova says:

    pasal rohana tu no komenlah kot ..

    tapi nak komen baju ngan rambut raja azura out habis..huhuhu

    lisa surihani paling cun..

  40. nazlieza says:

    jom kn tempe ramai2…

  41. NinyUK says:

    kulit nmpk x ori ke tu. ish3

  42. nursingstudent says:

    izwan pilus da nmpk gemox..org cite izwan ni gay..tol ke??xmnt arill xmnt izwan..
    hahaha..klaka r linda onn..bjet pinky gurl r..xsesuweii…

  43. zain says:

    lufyaaaaaaaaaaa…..shes vogue..baju paling cantikkkk.sori..i luv her

  44. siti says:

    ya i suke dia gakkkkk..lufya punye lakonan bagus,,,dengar nk kuakan single msti best gud luck to u gurl

  45. Well, this was kind of boring but whatever.

  46. peminat cerita korea says:

    dressing linda onn xseswai ngan umur la. kalo muka dia muka remaja xper gak.

  47. Wow, this was a really quality post. In theory I’d like to write like this too – taking time and real effort to make a good article… but what can I say… I procrastinate a lot and never seem to get something done.

  48. porno izle says:

    Thanks for sharing, please keep an update about this info. love to read it more. i like this site too much. Good theme ;).