Written by AbangNara | January 19th, 2010

red carpet murai

Oh yeahh ~~ Walaupun dah agak berumur, muka Rohana Jalil masih maintain tegang gitu ~~ Cuba korang tengok gambar dia kat atas tue. Satu kedut pun takder tue. Kami yakin benar yang dia suka makan tempe untuk mencantik dan menegangkan kulit mukanya. Bak kata Khir Toyo, makanlah tempe untuk kecantikan muka yang tiada tolok bandingan.

Ramai jugak artis-artis yang datang red carpet Murai. Nie semua bersempena dengan ulang tahun ke 2 portal Murai. Tahniah kami ucapkan kepada Murai yang dah bertahan selama 2 tahun. Antara artis-artis best yang datang ialah Mawi dan Ekin, Raja Azura yang cute mute. Dan yang paling penting, Lisa Surihani pun ada gak. Semuanya datang bertemakan pakaian zaman 80-an.

Rasa-rasa kalau BeautifulNara buat red carpet, ada ker artis yang nak datang ek? Lagi gambar-gambar di red carpet Murai dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Semua gambar adalah ehsan Murai.

red carpet murai

red carpet murai

red carpet murai

red carpet murai

red carpet murai

red carpet murai

red carpet murai

red carpet murai

154 responses to (GAMBAR)Rohana Jalil Yang Maintain Tegang Di Red Carpet Murai

  1. fifie says:

    kilat semacam jek muke tu..mcm maikel jakson dah..adeiii

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. fifie says:

    mesti suntik tu..lain mcm jek nmpak

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • rosh says:

      baik muke yg asal..
      menakutkan btul aku nengok…

      p/s: arap BN dpt letak gambo zila bakarin..
      psl ada satu drama mlm baru nie..muke n bibir dia dh lain…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  3. aries_april says:

    mngalah ank dara mak dara ni….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. keroro says:

    blakang tlinga dia mst ada tag “made in china” kuuukukuku~ :D

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. fifie says:

    sume aku xkenal kcuali raja azura,mawi&ekin n lisa..lain2 tu sure ke korg artis beb?heheh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      sblh lisa tu cam familiar ja mka dia…
      sapa ar artis tu?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • fifie says:

        ntah ek..bkn syazliana yg nyanyi lagu irama malaysia tu ke?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • moon says:

        sblh lisa 2 syazliana..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          ha…bru ingt,.yg ska nyanyi lagu ektnik mlyu tu kan?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • pinkapplejuice says:

          Gambar dari atas ke bawah :

          1.Rohana Jalil
          2.Mawi/ Ekin (Wife Mawi)
          3.Izwan Pilus/ Aril AF7 (Adik Izwan)
          4.Farawahida
          5.Linda Onn
          6.Shila OIAM
          7.Lufya AF6
          8.Raja Azura@Kak Engku
          9.Lisa Surihani
          10.Syazliana

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. aries_april says:

    asl lisa ngan kak engku tu cam gya rohana jalil dlu2x ja…..
    @ ramlah ram yg sponsor bju dia orng?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. Luv_Lisa_00 says:

    Budak maut jatuh apartmen

    ANAK panah menunjukkan bagaimana A. Sanjit terjatuh dari tingkat 8 Apartmen Larkin Idaman, Larkin, Johor Bahru, semalam.

    JOHOR BAHRU 18 Jan. – Seorang kanak-kanak, A. Sanjit, berusia empat tahun dua bulan yang ditinggalkan bersendirian, maut selepas dipercayai terjatuh dari tingkat lapan balkoni Apartmen Larkin Idaman di sini hari ini.

    Kejadian berlaku kira-kira pukul 7 pagi, ketika ibu kanak-kanak itu, S. Sarasvati, 29, yang baru tiga hari berpindah dari Pulau Pinang, memulakan hari pertamanya bekerja di Singapura.

    Semasa kejadian, bapa saudara mangsa yang juga penyewa apartmen itu menghantar Sarasvati, seorang ibu tunggal ke Singapura.

    Kanak-kanak itu dikatakan terjaga dari tidur dan cuba mencari ibunya. Dia dikatakan berjaya membuka pintu gelongsor bilik yang menuju ke balkoni, sebelum dipercayai terjatuh lalu meninggal dunia.

    Ketua Polis Daerah Johor Bahru Selatan, Asisten Komisioner Zainuddin Yaacob berkata, ketika ditinggalkan, mangsa sedang tidur manakala pintu utama dan pintu pagar apartmen itu berkunci.

    “Bagaimanapun, pintu gelongsor ke balkoni di rumah itu tidak dikunci dan mangsa dipercayai keluar ke balkoni sebelum dia dikatakan terjatuh,” katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

    Menurut beliau, sebaik sahaja bapa saudaranya pulang, dia mendapati mangsa tiada di dalam bilik dan menemuinya terjatuh dari balkoni tersebut.

    Zainuddin berkata, polis mengklasifikasikan kes itu sebagai mati mengejut dan mayat mangsa telah dihantar ke Hospital Sultanah Aminah untuk bedah siasat.

    Katanya, siasatan dilakukan ke atas Sarasvati mengikut Seksyen 33 Akta Kanak-Kanak kerana membiarkan kanak-kanak tanpa jagaan.

    “Saya ingin menasihatkan orang awam agar tidak membiarkan kanak-kanak bersendirian tanpa penjagaan terutamanya di rumah atau dalam kereta yang dipasang enjin.

    “Ini kerana, tindakan sedemikian membahayakan kanak-kanak terbabit kerana malang tidak berbau,” katanya.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      ADA ANK KCIL NI..TKUT JGA TNGGL KAT FLAT @ APARTMENT

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • fifie says:

        ishhh kesiannye…make sure la kunci sume pintu2 nk ke balkoni tu b4 tggalkan umah..bahaye…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          ddk umah mcm tu mmg…
          bhya tu ada kat dpn mta ja…
          tp dh mmg ajl dia…xlwh kta pa gak.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kecum says:

          tul2..aku yg duk tkt 1 apartment pun x kasi anak2 aku bukak sliding, kecuali le klu ade aku.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. AnneDeSilva says:

    kenyang makan KFC ZINGER TOWER…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. dara says:

    errr…. baju apakah mereka pakai?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. aries_april says:

    mkin trk la pkaian arts kta dr hr kehari..
    dnia akhr zman….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Clipkertas says:

      tu la pasal…
      smue2 yg seksi2 banget nie byk nyer BO (Bini Org….)
      pastu anak dah besor2 bagak pun,,, org cam nie nak bangga yg die masih bergetah lg, masih ayu lg…
      igt la wahai BO yg cam die nie….
      RUMAH KATE PERGI…..KUBUR KATE MARI…..

      huhuhuhhhuuuuuu

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Luv_Lisa_00 says:

      fuhhhh
      mcm baju tdo anak aku jer aku tengok………

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. Supersenpai says:

    mak aih.takot aku usha muka dier.
    berkilat.silau dr kepala si botak tuh.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. bang2 boom! says:

    ekin je nmpk sessweiii, paling buruk rohana jalil, henbeg uptown, kasut petaling street, baju kedai hari2, muka bekilat , hahahaha … pakai tudung lh weh, yg seangkatan dgn ko semua dh tutup
    zura – baju taun bila die selongkar pakaii balik tuuuuu…
    linda onn, awk dh terlajak umur nk pakai mcm tu, shoking pink?? …OMG!!! they all ni tkde penasihat pakaian ke???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. AnneDeSilva says:

    korg sume..
    kalau free layan lama web nie…

    http://holywar-efairy.blogspot.com/

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. AnneDeSilva says:

    korrrrgg…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. keroro says:

    korg tak kerja ke chat2 ni? :|

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. Supersenpai says:

    sape ade air sini.dahage.
    haha.
    -cube menyampaikan mesej lucah-

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. addin says:

    kilat gitu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. Supersenpai says:

    dah2.jgn kate air2 lagi.
    bukak topik weyh.
    xpown kite g artikel lain.
    jom2.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Clipkertas says:

      apsal ko start ngan air plak?
      kite start ngan tanah laa…

      eh! name ko pelik ler,,, sempena ape yerk???
      name aku sempena kwn karib aku yg menemani ku slalu di opis,,,,
      ko plak???
      huhuuuu

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. AnneDeSilva says:

    Andai deritaku ini bahagia…
    aku pilih derita….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Clipkertas says:

      aku sambung…
      kau lah bahagia… kau lah derita..
      esok lusa mu tak kenal lg engkau siapa……
      best2

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. AnneDeSilva says:

    Jikalau Bahagia bersama mu itu hanya sementara waktu..
    aku pilih derita merinduimu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. Supersenpai says:

    senpai tu abang.(bahase jepun)
    eh clip.ko usha si anne.
    jiwang ttbe.
    asal r?
    sengugut ke?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Clipkertas says:

      tu la pasal senpai,,,
      anne nie suke tau luah2kn perasaan die….
      bab tu clip suke smbung bile die start song…

      hu

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • AnneDeSilva says:

        lagu tu sedapla senpaii..
        ko pon mesti suka kan?
        lagu tu makna dia dalam..
        tp anne tak putus kasih…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. Piston Pecah says:

    antara shella ngn lisa???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. HantuPensil says:

    mende pe yg tegang..muahahahhaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. Supersenpai says:

    kuang ajar kau.
    lisa aku punye la.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Clipkertas says:

      lisa tak de cop name senpai pun…..????
      smue yg syok kat die mmg ckp cam tu…

      aku suke!! sok klu aku nak de baby girl, aku nak tenong muke die puas2…. heheeee

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • sakura says:

      rebut3

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Supersenpai says:

        aku nak buh name anak aku lisa surihani.
        hahax.
        ramai suke lisa sebab dier sopan n humble.
        dier jenis back down to earth n x sombong.
        xlupe diri.jarang artis malaysia ade sikap mcm niyh.

        artis kite baru je popular sikit,dah dressing mcm minah saleh.
        sakit je mate aku.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • AnneDeSilva says:

          ala dlu pon kuar gak statement mcm ni dekat SCHA tu..
          lastly tgokla ape jadikk???
          dun judge the book by its cover….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Clipkertas says:

          scha tu kambing masuk kandang lembu…
          bab tu trkezut budaye tuh!!

          aku pun tak heran aaa die akan jd cam tu..
          pelik la…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Supersenpai says:

          tp lisa lagi lame dlm industri seni dr scha.
          ntah la.malas nak komen.
          tp artis baru skang memang teruk.
          aku ingat tiz zaqyah tu baik la.
          sekali,hamlau.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. AnneDeSilva says:

    kaula bahagia..
    kalaulah derita….
    terima kasihh!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. AnneDeSilva says:

    bila kekasih…
    mengundang aku pulang…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. nurcahaya says:

    wau mantap….biarpun dah berusia…ape rahsia yek…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Supersenpai says:

      haha.ade unsur2 lucah.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Clipkertas says:

        ko nie senpai… tak abis2 lucah jerk,,, otak ko
        otak kuning lebih blue la ko nie…

        rahsia die, cocok sane cocok sini…
        pastu jd duta produk tu ini… nak promot….
        propaganda ganda ganda….!!
        huhuhuu

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. AnneDeSilva says:

    seminggu berhari raya..
    kunjung mengunjung rumah terbuka heiiii..
    jalinkan kasih sesama kita lupakan saja sengketa lama..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Clipkertas says:

      anne…. kite nie nyanyi lagu raye ko dah abis ganti pose dah?
      aku lg 2 hari…
      huhuhuuu

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Supersenpai says:

      anne xjumpe.
      add senpai la.

      kamiya naoki.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Clipkertas says:

        ko nie pengaruh japan kuat ler… ko pernah blajaq kat sane ker?
        hait… wes mangan urong? eh!! ?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • weiya says:

      salam semua..weiya lmbt ler
      isu linda scha dah lps..kalu tak mahu weiya laju komen ni….nyampah ngan tiga ekor tu…abg fahrin tetap dihati,

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Clipkertas says:

        weiya….
        yuuu..huuuu
        yaa…yaaa…yaaaa

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Supersenpai says:

        mane ader.
        aku minat jepun sebab filem diorang matang.
        filem melayu asyik2 ciinta je.
        filem diorang action.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. puteriaquarius81 says:

    wah kak engku mcm waktu zaman dia anak dara dolu2 plak… comel

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. keroro says:

    kerja la sekalian sebelum korg dikerjakan oleh bos korang…kuikui…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. fahnees says:

    comel nyer lisa surihani…
    beauty with brain..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  32. ROHANA JALIL muka dia mcm kener simbah MINYAK panas jer……

    Petro MAHAL pun x takut ni…… siap pakai petro kat muka ke

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. 2 orang jantan kat atas 2 pakai kasut mcm x sesuaijer gan baju…. nampak kelakar jer……..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. intanizani says:

    apehal kak engku tu dah silap tahun ke?

    rohana jalil muke je tegang
    lain kedut jugak
    puiii

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. kak engku nampak mcm raja ema lak

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. zahra says:

    suar azam opss arill n izwan tu kotat semacam jerkkk…terbonjol bonjol….ish ishhh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. nanianne says:

    plastiknyer muka rohana….ape2 pun mesti leher dia tetap xleh nk cover….sma mcm anita srwk

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. jane says:

    muka rohana jalil horror and scary….baju handbag kasut ..ya ampuuunnn…..carca marba…kesian………….. raja azura plak bahagian atas besar bawah kecik tak stabil…..baju farawahida macam nak gi opis… overall baju dia org ni satu pon tak cantik….agaknya tema pakai baju merapu kot…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. daus says:

    Rohana Jalil… x kenal aku, sape ntah? artis ke? zaman popular dia, aku x lahir lagi kot… hhuhu

    Jom belajar Main Gitar…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. GadisAyu says:

    ish ni mesti suntik ke ape.putih melepak takde kedut plak tu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. pening says:

    Ala makcik rohana ni..awak tu da lebih dr senja, sedar2la diri tu skt..ntah bape bnyk botox kau cucuk kt muke tu, ish3…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Geli Hati says:

      KULIT BOTOX TEGANG TETAPI RAUB WAJAH KERAS DAH NAMPAK NENEK

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jane says:

        perasan tak muka dia org yg botox motox ni semua putih berkilat semacam….hantu pon agaknya takut tengok muka dia org…hihihihihihi……………..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. farenova says:

    pasal rohana tu no komenlah kot ..

    tapi nak komen baju ngan rambut raja azura out habis..huhuhu

    lisa surihani paling cun..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. nazlieza says:

    jom kn tempe ramai2…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. NinyUK says:

    kulit nmpk x ori ke tu. ish3

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. nursingstudent says:

    izwan pilus da nmpk gemox..org cite izwan ni gay..tol ke??xmnt arill xmnt izwan..
    hahaha..klaka r linda onn..bjet pinky gurl r..xsesuweii…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. zain says:

    lufyaaaaaaaaaaa…..shes vogue..baju paling cantikkkk.sori..i luv her

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. siti says:

    ya i suke dia gakkkkk..lufya punye lakonan bagus,,,dengar nk kuakan single msti best gud luck to u gurl

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. Well, this was kind of boring but whatever.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. peminat cerita korea says:

    dressing linda onn xseswai ngan umur la. kalo muka dia muka remaja xper gak.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. Wow, this was a really quality post. In theory I’d like to write like this too – taking time and real effort to make a good article… but what can I say… I procrastinate a lot and never seem to get something done.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. porno izle says:

    Thanks for sharing, please keep an update about this info. love to read it more. i like this site too much. Good theme ;).

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0