Written by AbangNara | December 25th, 2010

gambar red carpet anugerah skrin 2010

Disebabkan terlalu banyak gambar yang kami ada untuk red carpet Anugerah Skrin 2010 (ASK2010), kami akan pecahkan kepada beberapa bahagian. Lagi gambar sekitar malam Anugerah Skrin 2010 dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

gambar red carpet anugerah skrin 2010

gambar red carpet anugerah skrin 2010

gambar red carpet anugerah skrin 2010

gambar red carpet anugerah skrin 2010

gambar red carpet anugerah skrin 2010

gambar red carpet anugerah skrin 2010

gambar red carpet anugerah skrin 2010

gambar red carpet anugerah skrin 2010

gambar red carpet anugerah skrin 2010

gambar red carpet anugerah skrin 2010

gambar red carpet anugerah skrin 2010

gambar red carpet anugerah skrin 2010

gambar red carpet anugerah skrin 2010

gambar red carpet anugerah skrin 2010

gambar red carpet anugerah skrin 2010

gambar red carpet anugerah skrin 2010

gambar red carpet anugerah skrin 2010

gambar red carpet anugerah skrin 2010

gambar red carpet anugerah skrin 2010

gambar red carpet anugerah skrin 2010

220 responses to (GAMBAR)Red Carpet Anugerah Skrin 2010 Part 1

  1. ProfHariz says:

    Superb!!!!!!!! Jangan lupa Gambar BEST DRESSED Anugerah Skrin 2010

    0
    0
  2. beautifulMARA says:

    2nd !! hehee

    0
    0
  3. oren says:

    mengarutttt aje!!

    0
    0
  4. huhu says:

    peh pic akhir tu :O cun gile kot

    0
    0
  5. hookah(O_o) says:

    1st!!!!!hahahaha…ni 1st time aq nak cmmnt…
    best ka anugerah nii???xsmpt nk tgk td..

    0
    0
  6. faiz's wife says:

    ermmm…. pelik tol tgk family puan fatimah bakar…
    mak betudung litup…
    anak2 (amani & adik nye ntah sape name) pakai baju brkemban….

    0
    0
    • hyde says:

      iman tak dpt diwarisi…

      0
      0
      • suri says:

        tk sanggup nk tengok adik beradik ni berkemban….smlm mase muallaf menang n diorang bg speech…aku tukar channel lain….azab mate menengokkan

        0
        0
        • capri says:

          memang azab! aku tak faham la fatimah bakar tu, tak suruh ke anak2 dia tutup2 sket walau tak bertudung? realllly tak faham.

          0
          0
        • risya says:

          ish, mane leh tutup..

          nnt x nmpk la kulit anaknye yg halus mulus tu..

          die kan org mat salleh…

          huhuhuhu~~

          0
          0
        • hijau says:

          aku pon tak pham la ngan kluarga ni..agak2la maknya nak kebebasan pun dlam berpakaian..ambik kau kene perli ngan dtuk aziz sattar n erra fazira.tak malu ke..cantik,berbakat…tapi takde adab.dahla ada datuk rais yatim..cantik aku tgok pakain yana,ok jer..sebelum ni seksi kat abp,alhamdulillah ada perubahan sket.harap berkekalan..

          0
          0
        • LuLa says:

          kenyang katanye. haha. tp pape mmg terkena la dua2 yg amek anugerah dr datuk aziz n erra tu

          0
          0
      • faiz's wife says:

        yg lg pelik….
        amani dlm keadaan berkemban terima award siap bismillah alhamdulillah sume…x ase besalah ker????
        emmmmm

        0
        0
    • risya says:

      ayat kamu mcm ayat mak sy

      huhuhuhu…

      terlalu over pemakaian cmtu…

      0
      0
    • airyl says:

      a’ah…..xfham aqu kluarga diorang..! biasanye lau dh besaq2 nk tgur mlenting punyer….jgn ambik dadah,jagan mencuri ye nak,.nanti pkai la seksi2 biar orang tengok nak..janji kamu happy..sejuk ma dikubur…isyyyh3x…ksian..

      0
      0
  7. nepomz says:

    “pembetulan
    erma, bkn ekin.. haih…

    0
    0
  8. anna says:

    lisa surihani n miasara cute sgt.. lisa dah mcm mama mia.. hee.. budak kecik mcm mia boleh pkai sopan2.. yg terdedah2 mcm ape tue tak menang pulak.. hehe

    0
    0
  9. Loq says:

    Nasha Aziz really sexy and hot. HA HA

    0
    0
  10. eternityroses says:

    alahai fafau..

    0
    0
  11. faiza says:

    bluuueeekkkksssss

    0
    0
  12. kak gemox says:

    sape actres pakai baju sexy ijau tu. Akak x nmpk sgt mcm faradhiya. Pandai pilih baju senget sebelah. Akak hepi lisa suri x menang ape2 anugerah pn kali ni. She deserve it he he. Slamat pulang dgn tangan kosong ho ho ho meri xmas

    0
    0
  13. aku.x.bersalah says:

    nie la mase yang paling sesuwai untuk artis2 kite berkemban…lawan sape kemban lagi ‘mengembang’…
    xgitu….

    0
    0
  14. wani says:

    ziela jalil, gambar no 8 & 9, erra fazira je menenangkan jiwa..
    yang lain memanjang je miskin kain..
    dunia3 (sambil geleng kepala)

    0
    0
  15. lulu says:

    uwekk..banyak betul lady gaga

    0
    0
    • airyl says:

      asal fafau pakai camtu…xsesuai…betis dia fullamAKKK!…BESAQQ..~! cmtu tu pown nk tunjuk ke..? apA?? SUka HATI dia?? KUBUR masing2? wait!!..aqu xkesah cuma..geli ketiak ng artis2 yang nak meyeksi tp xseksi….pi iirahhh ppuan!!!

      0
      0
  16. Ojie says:

    Ziela jalil mcm dugong

    0
    0
    • popoyoli says:

      apesal la ko nk samekn manusia dgn binatang?? klu org samekn ko dgn binatang ape ko rase??

      0
      0
    • budak hingusan... says:

      pandai mandai mengata orang…engkau tu macam ape?

      0
      0
    • JUE says:

      ya allah…kenapa sampai cakap mcm ni,apa salah dan dosa dia pada kamu.Kalau pakai seksi salah ,pakai mcm tu di samakan dgn binatang.Habis yang mcm mana lagi yang bagus.

      0
      0
  17. suri says:

    respect erra fazira…dia antara artis yg tk pakai seksi meksi…kemban sane sini tp prestasi mantap!!!

    0
    0
  18. popoyoli says:

    sgt ramai artis yg berkemban mlm tu…bkn datok aziz satar je blh juling matenye…yg lain2 pn same gak naik juling…hahaha…erra fazira gak maintain dri dlu x seksi tp “hot’ ….

    0
    0
  19. bunga says:

    dress erra sangat cantik!

    0
    0
  20. selamatmalam says:

    eh aku sakit mata gila tengok pemenang yang pakai baju putih macam nak pegi club tuh. macam haram lah dia punye pakaian. TAK SESUAI LANGSUNG!!padan muka kena sindir dengan aziz satar. tu mesti lepas nak pegi anugerah, nak pegi sambut malam krismas..BODOH betul..dah la buruk. kalau cantik takpe gak..HOHOHOHOHO

    0
    0
    • buek says:

      aku tak tgk sampai habis mlm tadi..bosan sgt. sape kene sindir aziz sattar?

      0
      0
    • ain says:

      sape ek tu..
      mak aku terus suh tutup tv
      ceh.. tak pat tgk
      sexy sgt

      0
      0
    • TABUAN says:

      POMPUAN YG PAKAI BAJU PUTIH TU TAK TAHU MAJLIS…
      DAH SERUPA GRO PAT KELAB DANGDUTS !

      :(

      0
      0
      • TABUAN says:

        MAAF YA…. SETAKAT LAH NI… SAYA TAK PERNAH PEGI KE KELAB DANGDUTS.

        DAN TAK TERLINTAS PUN DI HATI DAN MINDA NAK JEJAKKAN KAKI INI KE SANA.

        SAYA CUMA PERNAH TENGOK DALAM CERITA PAT TV. SEBAB TU SAYA BERANI KATA CARA PAKAIAN POMPUAN TU SERUPA GRO. :(

        0
        0
        • TABUAN says:

          HOW I WISH PEREMPUAN2 WANITA MELAYU KITA YG KP TERTERA BERAGAMA ISLAM, BERPAKAIAN LEBIH SOPAN UNTUK KE MAJLIS YG BERPRESTIGE.
          LEBIH AYU DAN MANIS TANPA PERLU LEBIH2 MENDEDAHKAN AURAT. :(

          ZIELA JALIL.. NICE CLUTCH.. HERMES !
          1 OF MY SISTA FAV BRAND! ;)

          ZIELA, NEXT TIME JGNLAH PAKAI BAJU WARNA TURQUOISE BLUE.. NAMPAK MAKIN SELAMBAK.

          WEAR WARNA RUSTY GOLD OR BROWN JADI SEPADAN DGN WARNA CLUTCH TU. ;)

          0
          0
      • kurus says:

        memang patot pon kena sindir..kalo betol lah
        sbb..hik hik..aku trtido lagi kt tengah2 majlis

        0
        0
    • LuLa says:

      aku xknl lgsg pompuan baju putih tu tp siyesly aku tabik die sgt2
      die ade berani pkai mcm tu, bg mata2 yg menengoknye terjuling & menjuling, siap kenyang lagi..
      korg ade??
      hahaha

      0
      0
  21. insan says:

    erra paling menyerah cantik cam anak dara jek

    0
    0
  22. jane says:

    paling cantik ….irma hasmi…baju sesuai utk majlis…tengok tv semalam ziela jalil looks like a tong drum with bongols…bongol kat belakang kepala lagi besaq dr kepala dah nampak macam aliens…bongol yg kat depan 2 biji tu WOW VA VA VOOOMM punya la besaq….. she should wear black to be save… dan seeiapa yg pakai tudong tolong la jgn pakai bongol kat belakang tu sebesaq alam macam tu…geli pon ada horror pon ada…. dan yg lain tu ada yg too simple ada yg seksi meksi tak kena ngan badan ada yg gila kronik pakai baju tah apa2 kasut sebelah lain…. di majlis yg gilang gemilang camni dia org tak nak ke nampak anggun…BEST DRESS AWARD GOES TO IRMA HASMIE

    0
    0
  23. ayoyo says:

    erra lawa gile siott…!! Nasha pon superb walo sarung apa2 pon…;)

    0
    0
    • buek says:

      aku suke la bj nasha aziz..ala2 cina gitu…cantik corak die..nak kain tu lah..atas kalau tutup lagi best

      0
      0
  24. silentgirl says:

    1) irma-bias2 je..
    2) sape eh name minah ni…nadia bajuri kot xsilap aku..baju tu juz nice.
    3) eiwww…sape minah birat ni? pkai baju didie alias ala2 lady gagap tu…plz la..xsegan ke pkai baju artis lain da pkai g mjlis cmni..lg pon bju tu da la hodoh.
    4) faradhiya-dat green toga dress suit her.
    5) ehhhh..tu fasha sandha kan? baju die sexy….tp bg aku cntek baju tu..if designer die cover on the top with sheer fabric mcm baju tiz…tp mybe request from fasha kot nk cekci..huhu!
    6) nasha- dress cntek la..cekci gak cm fasha..mate nasha cm x bmaya je..
    7) rendahnya ally..huhu.
    8) norish karman – uhhhh….orange yaw? nape muke npk cam plastico d amor?pastu npk birat…adakah sbb pkai kale orange?x sesuai.
    9) irma dgn sape? designer maybe..
    10) halaaaa…..my favourite!!! abg body….ensemnya! love faith!
    11) fara- comel..simple yet nice.
    12) ape ehh name pakcik ni..xtau.hahah
    13) kiri skali bdak af kan? i love her dress…lawa la! 2 lg xknal.
    14) aaron- cool as always. but i love FA more. (;
    15) zul- whats wrong wit d shoes? x ngam la bro.
    16) ziela jalil- tajam nya dagu akak…
    17) farid kamil- better than dlu…with those beard n messy hair.
    18) erra- wahhhh….canteknya baju erra! mcm rainbow!
    19) xtau name dat girl yg blakon wit sam dlm sempit..dress die cm muslimah..sopan je.congrats sam dpt anugerah yasmin ahmad!
    20) pakcik jalal mcm nk wat iklan polident.
    21) fezrul khan- ensem..sape dat lady..cun!

    0
    0
  25. Puteri Sejinjang says:

    I love Fahrin Ahmad…….!!!!!!!!!!!!!!

    0
    0
    • silentgirl says:

      puteri…saya pon ske sgt2 ngan fahrin! npk comel je ble die bukak sampul result of d winner tu pastu tkoyak..ahaha! tp nasha cm xmesra je ble fahrin wat lawak..smpai abg body kte tgagap2 jd nya..hihihi!

      0
      0
    • ATTENTION says:

      me too…. love n faith to F.A

      0
      0
  26. Puteri Sejinjang says:

    gelagat artis Malaysia setanding ngan artis2 Hollywood… time tunjukkan keseksian tak hengattttttttttttt…!!!

    TAK SUKEEEEEEEEEEEEEEEE…

    0
    0
  27. Lynn says:

    aku suka baju fauziah gous n erra fazira semalam

    0
    0
  28. senduk kayu says:

    FARA FAUZANA BURUK GILA!X SESUAI
    sedar2la peha tu besar x yah la tunjuk..pki dress pnjg kan ok..

    0
    0
  29. Ojie says:

    Irma pinjam baju ikan kelisa. Ziela jalil ttp anggun mcm badak berendam. Yg cantik faradhiya dan fasya. Tgk tu ramai peminat bekerumun kat dorang mcm semut

    0
    0
    • senduk kayu says:

      ko ni mesti pasah sendu kan?
      dok puji diri sendiri!!tak malu ke?
      ko tu jeles sebab mulut ko mcm longkang..

      ape ke hei nye yop samekan binatang dgn manusia?
      mak aku ckp ziela jalil tu cantik baju dia..erma fatimah pon..yg paling teruk sh amani dgn sh aryssa kot (adik dia yg tomboi tu)

      0
      0
  30. mamalovesyou says:

    cantik2 dan handsome2 belaka artis2 kita yaaaa…i likeeeee

    0
    0
  31. benci peniru says:

    kasut dah ler lain lain..
    baju macam didie alias
    peniru….
    baru balik tanjung rambutan kew!!!!!!!!!!

    0
    0
    • mmmmm says:

      burok nye la spe pkai bju mcm lady gaga ……….hahahahaha mmcm sarkas pon ade…erra cntik bju dye mcm pelangi……lisa pon cntik so sweet…….mia comel sgt…………spe yg berkemban tu dh la bdn berisi x sesuai gitu……….

      0
      0
  32. fatiena says:

    pelakon ni hipokrit… dlm cite punyelh sopan, diluaq abih nk dtunjukkn… x malu btlll. np sk sgt pki seksi, bkn cntk pn.Bl menang ckp syukur Alhamdulillah tp x sdr azabye seksa bl pakaian mendedahkan aurat… nauzubillah…

    0
    0
  33. zuanzuan says:

    pic no. 5 tu (sedang berbual) pandangan dari sisi fesyen berkemban tu fasha sanda lar…..memang buruk dress dia….ala2x ikan duyung mati kena bom ikan …..benci coz ketat sangat dress tu

    0
    0
  34. gosipgurl_fea says:

    sapa no 3 tu…….. pelik sungguh kasut sebelah warna silver, sebelah lagi warna hitam…

    0
    0
  35. myvitrd says:

    wah menarik n da boooommm

    0
    0
  36. medula oblongata says:

    nak tgkgambar jue aziz

    0
    0
  37. aduh…. ade gak lady ‘raba’ wannabe..

    0
    0
  38. hehe says:

    nape tudung ziela jalil ada bonggol.bukan tak baik ke?
    (takkan sanggul sebesar tu)

    0
    0
    • LuLa says:

      btol. besar gler plak tu.. heran btol camne ley wat besar mcm tu

      0
      0
      • anil says:

        haah le..plik sgt..kl ye pn rmbut pnjg smpai ke kaki,kl d ikat pn xkn sbsar 2..bruk sgt nmpknye..bju dh sopan..tp bonggol kt kpala 2 yg mncacatkn keserian die 2…xperlu wt sanggul bsar cm2..

        0
        0
      • silentgirl says:

        huhuh…dlu ade org jual sanggul khas utk disumbatkan ke dlm tdung..now aku tgk da ade inner tdung yg siap2 ade bnjol…aiyoooo…

        0
        0
  39. cwilmot says:

    kepada mamanyabudi

    erra fazira tu pun tak 2×5 ke..dia dah tutup aurat habis la..sememangnya artis malaysia mcm ni la…buat baik dgn org, tapi dgn tuhan tak jaga

    0
    0
    • mamanyabudi says:

      kepada cwilmot….

      iye ler….wlaupun tak tutup aurat habis tapi kira ok lah dari yg len berkemban2 tu…..tak kan kite nak paksa die nak pakai tudung….mcm tu pun kira sedap lah jugak mata memandang….

      0
      0
  40. gladice says:

    ERRA!!! CANTIK’Y BAJU DIE!! LEMBUT JE WRNA. SWIT GLE!

    0
    0
  41. gadissadis says:

    x best langsung A.S tahun ni..macam ada sesuatu y hilang..adakah kerana pengacaranya kah? kerana tema nya kah? kerana persembahan artis pada malam tu kah?? uhmm rasanya sgt nyata dan jitu bagi sapa y tengok A.S malam tadi. pasti dapat merasakan magis nya sudah hilang..
    btw ANTARA GARISAN layak menang kategori DRAMA TERBAIK sbb cita tu mmg best gila!!love the ending of the story.

    0
    0
  42. hajimaru says:

    fesyen akhir zaman..

    0
    0
  43. zalin says:

    pelik benar artis malaysia ni….berkemban merata…herannya tak sejuk ke…kalau rupa cantik tak payah teruk-teruk nak bukak sana nak bukak sini…pakai bodoh=bodoh pun tetap cantik

    0
    0
  44. aku yg tgk anugerah skrin says:

    anugerah skrin taun ni mmg tak best…..nk ckp cne ek..tp agak hambar la aku rase…paling best mse aziz satar wat lawak. itu je yg wat aku tergolek, yg lain aku rs sebu….aku lak yg takot2 bile k. vee berckp, takot die tersasur…..hmmm…tak semua anugerah best…..lain kali harap yang lebih baik dr tv 3 tuk anugerah ni..love tv 3..

    0
    0
  45. nunin says:

    xtgk smpai habis…..
    tgk smpai kat tang erra fazira,eja n dato aziz satar je….

    0
    0
  46. Ungu says:

    Over dress!!!! ;((((((((

    0
    0
  47. Ulat Sutera says:

    ble tgk fahrin cam ssuai je gan irma..tpi FA da x nk gan artis lgi..

    0
    0
    • ATTENTION says:

      yahuuu.. aku suka FA dh xnak gn artis lg…irma pn 2×5 jer, alahaii FA ko carilah bakal isteri yg beriman ckit mcm NORJUMA tu hah, perfect….!

      0
      0
  48. ms sebok says:

    1 irma = chantek…bgoz…xseksi…
    2 nadia aqilah = hmmmm…
    3 spe 2??? = OUCH!!!
    4 faradhiya = sksi…xske…
    5 fasha = eeewwwwwww!!!
    6 nasha = cun tp sksi sngat…
    7 ally & faizal = haha…ally pndk nye…faizal no kmen…
    8 norish karman = oren sngat…skit mte la…
    9 irma ngn spe 2 = ok jgak 2…
    10 fahrin = abg body hensem….
    11 fafau = cute la…peace!!!!
    12 pacik hafizzudin = no komen…istri ya???
    13 ika,mimi.noni ke???? – bese2 je….
    14 aaron = wahhhh!!!!!ske sanad…
    15 zul = ksot????
    16 ziela jalil = plik jep….
    17 farid kamil = ok la…not bad!!!
    18 erra = super gojez….
    19 yana & shaheizy = cute la korg ni….
    20 jalaludin hasan – jasmine super 5!!!!
    21 fezrul & tania hudson = fezrul hensem….tania usssshhhh xmint lngsung…haha…

    0
    0
  49. ishhhhh says:

    rmai artis sexy2…xmlu ke????

    0
    0
  50. violet says:

    artis prasan bguss..tlg r..aq kt blek air pn x cm ni..spe yg bkemban kain bsh putih 2..meluat bodo!!

    0
    0
  51. MM Azri says:

    Semua selekeh , macam hampeh

    0
    0
  52. gaagaa says:

    ramai btol artis nk tiru lady gaga

    sume yg x blaja tinggi2

    0
    0
  53. student bandung says:

    kalau compare dgn golden globe ke emmy ke, takde beza..mana melayu nye ntah artis melayu kite..
    sume kes tiru barat..
    esp yg tiru gaga tu..mmg ‘gaga’..

    0
    0
  54. anti fasha sandha says:

    MCM GAMPANG SUME ARTIS..XKEMBAN XSAH DOE~~
    PG HOLLYWOOD LA BEB…ERRA+ZIELA JALIL BGUS JE..WAHAI ARTIS MSIA..ANDA PKAI TUTUP LAGI RKYT MSIA SUKE..PRCYELAH..BTOL X RKYT MSIA?LAU TGK SUME DEDAH2 BEK AK TGK EMMY AWARDS KE..VIDEO MUSIC AWARD..XTAHU LAH APE NK JD DGN ARTIS MSIA NEH..TRUTSMA FARADHIYA..MENYAMPAH LA

    0
    0
  55. Mem Besar says:

    sukee lh baju Yana. Leh pakai anytime anywhere. Agak2 x sejuk ke dlm dewan tu ek..
    Faradiya kt mn2 mjlis pun ada ngan fesyenny tp x penah naik ambek trofi pun??
    Ramai gak yg x dikenali.uhuhu

    0
    0
  56. cherry says:

    komen jela,tp jgn menghina..xbaik..xpasal dpt dosa..pas2 pe beza dorg dgn korg yg tau hina je?

    0
    0
  57. P.A.L.I.R..C.A.N.G.G.A.R says:

    SAYA SERONOK TGK PAKAIAN ARTIS MCM FASHA, FARAHDIYA, NASHA,,,,,DAN YG ALA2 KEMBAN..NEXT KALAU BOLEH TELANJANG LAH TERUS..LAGI SYOK…TGK

    0
    0
  58. fafu says:

    pic #3… minah gila mane plak terlepas kandang nih?? pkai kasut lain sbelah.. konon unik… tapi hampeh…

    0
    0
  59. new gen says:

    gmbr last tu the best.. nice leg baby

    0
    0
  60. siti glamor says:

    aziz satar perli mcmana?

    0
    0
  61. miss X says:

    apalah nk jd gan artis msia ni.. nme je Islam tp pkaian….”Astagfirullahalazim”…. dunia nk kiamat dh woi… Insaf le korang…..

    0
    0
  62. miss X says:

    ASTAGFIRULLAHALAZIM…..

    0
    0
  63. aja chocolazy says:

    aku suka dato jalaluddin hassan

    0
    0
  64. farah says:

    anugerah yasmin ahmad mmg patut pon di anugerahkan kepada shahizey sam.. die mmg berbakat giler.. terbaik der…

    0
    0
  65. BeattytheEgli says:

    OOMG!!! besar nye tngan si farid kamil…….

    0
    0
  66. Pakcik says:

    Best dress (female) goes tu : Nasha Aziz….unique…
    Best dress (male) goes tu : Fahrin Ahmad
    Best quotes: Erra Fazira..”kenyaaaaang datuk mlm ni yer?”

    Best personality: Shaheizy Sam (humble)….

    0
    0
  67. todak says:

    pic no 3 tu bukan ker eisya pengacara selamat pagi msia rtm tv1..

    0
    0
    • abadi says:

      ye… pengacara Kisah Pilih Kasih 2 sama. Tapi dia mengacara Kisah Pilih Kasih 2 tu cam over sikit la, aku asyik tuka channel lain. huhu

      0
      0
    • Rapunzel says:

      a’ah btul la tu..
      Tu eisya pengacara RTM selamat pagi malaysia

      Dulu aku ada baca citer sal eisya ni tp x ingt ktne..dia ckp ksut sblh lain sblh lain tu imej dia…x slh aku dia ni nk try bt album tu yg dia buat imej cmtu..konon2nya nk cari kelainan…

      ntahla..aku pn x faham dgn dia ni…mmg lainla sgt..dia sorng je pakai cmtu kt dunia ni….

      sorila eisya…rasanya kelainan yg awk nk cari tu x m’jadi..

      0
      0
  68. entah le says:

    aku tak fahamlah mgp tak leh dibuat garis panduan atau etika berpakaian untuk artis2 pmpuan kt malaysia ni..mereka dah semakin jauh dari lunas2 islam dah..dah macam org2 kafir dah aku tgk…msg2 bangga dan berlumba2 nk tunjuk ketiak,dada,paha…tolonglh pihak2 yg berkenaan…cuba buat garis panduan sikit…dah sesak nafas dah aku tgk…jgnlh di sebabkn mereka2 ni kita semua diberi bala oleh ALLAH swt..nauzubillah…

    0
    0
  69. entahlah.. says:

    aku tak fahamlah mgp tak leh dibuat garis panduan atau etika berpakaian untuk artis2 pmpuan kt malaysia ni..mereka dah semakin jauh dari lunas2 islam dah..dah macam org2 kafir dah aku tgk…msg2 bangga dan berlumba2 nk tunjuk ketiak,dada,paha…tolonglh pihak2 yg berkenaan…cuba buat garis panduan sikit…dah sesak nafas dah aku tgk…jgnlh di sebabkn mereka2 ni kita semua diberi bala oleh ALLAH swt..nauzubillah…

    0
    0
  70. tips-kurus says:

    harap2 artis wanita lebih bijak bergaya selepas ini. jenuh Pak Aziz, Erra & Eja sindir berlapik tu.. yang lebih sedih adalah apabila ibu ayah merestui keseksian itu..

    0
    0
  71. ina aleesya says:

    abg body hensem n erra fazira gojez g2…….i like..

    0
    0
  72. fcukk says:

    pelik sangat pakaian artis malaysia…x der kelas langsung….tengok gambar no 3#..memang pelik..ntah datang dr planet mana….kalau boleh org islam ikut jer cara pakaian tutup aurat…x perlu lah nak ikut cara barat..itu dah haram…taubat lah sebelum terlambat…. mati pakai kain kapan jugak,..bukan pakai skirt pendek ke atau lain,,,renung 2 lah wahai org melayu….jgn cepat lupa….

    0
    0
  73. owg sg putat says:

    asyik2 tema glam jer,,,klu nk wt tema glam pon wt ler dlm kurungan “sopan santun”,,tak de la artis kita asyik tunjuk bende yg bkn2,,tak pon penganjur kne fkr tema yg laen,,cnthnyer,, batik ke, songket ke, tak pon buat tema cite2 p.ramlee…dpt jugak menaikkn industri batik,,LU PIKIR LAH SNDRI,,,

    0
    0
    • SADDAM says:

      tu dia…. pandangan dr org melaka.. :) eh, betulke melaka… ;)

      0
      0
    • ATTENTION says:

      walau ape jenis TEMA yg dorg buat pn, dah nama artis…kalau kata bg tema songket pn, dorg tetap buat skirt paras peha, buat tube dan baju sendat2 dr songket, samalah jugak klu tema batik, tema tetap tema, tp fesyen dorg tu yg xbetul… lain la klu nk bg org menggigil buat la TEMA “kain kapan” hahhahaha..

      0
      0
  74. http://tahiyyatalqulub.blogspot.com/2010/12/fakta-tentang-jin-part4.html says:

    BAGI AKU CARA DRESSING SEMUA PELAKON POMPUAN MCM APE JER..XSESUAI LANGSUNG NAK D JADIKAN CONTOH,KECUALI SORG DUA LA..ERRA FAZIRA, KER…JUST NICE..APELA MASALAH PELAKON KITA NIE..KORG DAH KETANDUSAN IDEA KER..?KORG INGAT DEDAH ATAS BAWAH CANTIK SGT?URBAN SGTLA???MENYEDIHKAN TGK GELAGAT ARTIS KITA DARI SEHARI KE SEHARI..XDER YG DPT DIBANGGAKAN UNTUK JADI ROLE MODEL ANAK2 KITA DI KEMUDIAN HARI…MALU2…

    0
    0
  75. Dhia Widyan says:

    aku terpegi tgk red carpet semlm,sejam jugaklah aku lekat kat situ..hi3..rmai jugakla artis yg aku dpt tgk live…dlm rmai2 fahrin,syamsul,lisa surihani,catriona ross nmpk bersih je air muka,intan ladyana pun bersih..nasha aziz sgt kurus n tggi..tiz zaqyah sgtla gebu n kecil molek…erra maintain.. fasha sandha xcerah sgt..koko je aku tgk..aaron,kamal adli encem n ady putra ..dlm tv mcm xencem,tgk live ala2 shahrukh khan skit..tp kan yg femes2 mcm erra,abby,lisa, xde la over sgt pkaian but yg aku xbrape nk kenal je agak seksi n seksa…puas aku amati tp xtau pon diorg tu sape…kui3…what say u?

    0
    0
  76. SADDAM says:

    S suke pakcik jalaludin Hasan… nampak smart je.. takyah seksi2 sangat ;)

    0
    0
  77. ROKOK_surya says:

    tiap kali anugerah besar2 tak kira la anugerah skrin or bintang popular mmg mcm ni dressing diaorg……dah xleh nk ckp apa dah….. hahahaa ni la “artis kita bukan wajah kita” hahahah

    0
    0
  78. RATU PETIR says:

    yg pix num 3 tu pengacara selamat pagi malaysia yg nama Eisha kot…nak jadi penyanyi tp sore kasauu gilo..haha

    tp ratu xheran mana pun kalau pakai baju mcm tu, …bukan susah pa nak design ..haha

    tang kasut xleh blah..tertinggal ka apa..pelik sungguh..

    tp nak tanya la kan…agak tajam baju dia dan macam keras..HABIS LAU DIA DUDUK XSAKIT PUNGGOK KER CEK OII.LAGUMANA TU NAK JAWAB HAIHH

    0
    0
  79. yana paling menawan nieh..cewah..nampak makin comey plak dia tu..

    belogapasajajadi.blogspot.com

    0
    0
  80. peace~~ says:

    pasha shandat tak de ke?

    0
    0
  81. azim says:

    inilah contoh artis wanita yg perlu dicontohi,95 % x pakai tudung.x takut dosa ke.

    0
    0
  82. kurus says:

    baru jerk aku puji2 lelaki best arituh
    kali ni mcm jaga bajet lak aku tengok
    kesian yg prmpuan lak kalo centuh

    0
    0
  83. w says:

    tgk mlm tu ziela jalil macam ade 2 kpale lak . besau bebeno sanggul

    0
    0
  84. NUR says:

    Kalau dah Menteri pun bersuara…..

    Rais tegur artis berpakaian seksi

    KUALA LUMPUR 25 Dis. – Kumpulan Media Prima Berhad perlu membuat penilaian semula berhubung etika berpakaian dalam majlis anugerah anjurannya berikutan kekecewaan beberapa pihak mengenai artis wanita berpakaian tidak sopan dan seksi pada Majlis Anugerah Skrin TV3 2010, semalam.

    Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr. Rais Yatim berkata, ini kerana anugerah tersebut bertujuan memberi penghargaan kepada filem, drama dan pelakon terbaik.

    “Saya sebagai Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan malam tadi hanya beri fokus kepada mutu filem dan drama dipertandingkan. Saya tidak tumpukan kepada pakaian setiap artis yang hadir.

    “Tetapi sekiranya ada keadaan menjolok mata dan tidak menyerikan majlis, Media Prima melalui anak syarikatnya, TV3 perlu nilai semula supaya ia tidak berulang pada anugerah akan datang,” katanya.

    Beliau berkata demikian selepas menghadiri majlis Krismas 1Malaysia anjuran ahli perniagaan, Datuk Seri Vanatiah Anthony, di sini hari ini.

    Beliau mengulas kekecewaan beberapa pihak terutama Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) yang kecewa dengan pendedahan aurat yang ketara oleh artis wanita pada majlis anugerah itu.

    Rais berkata, setiap manusia ingin maju dalam kehidupan tetapi bukan bererti tamadun terutama sebagai orang Melayu dicabuli oleh kelakuan atau cara berpakaian yang tidak senonoh.

    “Siapa makan cili dia akan terasa pedasnya kerana saya dan pihak lain menyatakan pandangan ini dalam konteks sebenar,” katanya.

    Sementara itu, Ketua Wirawati Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa), Zaira Jaafar berkata, biarpun penampilan seseorang itu merupakan hak individu namun ia perlu mempunyai had dan batasan.

    Beliau berkata, tindakan artis wanita yang mengenakan pakaian menjolok mata bukan sahaja tidak menghormati Islam sebagai agama rasmi Malaysia, malah menunjukkan mereka tidak peka terhadap sensitiviti masyarakat.

    “Bukan tidak boleh berpakaian moden dan mengikut trend, namun artis wanita juga perlu peka dengan persekitaran sekeliling.

    “Jangan berpenampilan keterlaluan kerana mungkin ada di kalangan peminat dan masyarakat tidak boleh menerima imej sedemikian walaupun atas dasar bersikap terbuka mahupun atas nama kebebasan,” katanya.

    Zaira berkata, artis wanita sepatutnya lebih menonjolkan pakaian bersifat tradisional seperti kebaya moden apabila menghadiri acara besar dan berprestij seperti majlis penganugerahan.

    Kata beliau, ia bukan sahaja membuatkan pemakainya kelihatan lebih menawan dan sopan, tetapi turut menampilkan ciri-ciri kewanitaan, sekali gus memperkasakan fesyen kebangsaan

    0
    0
    • SWEET says:

      SOKONG 1 JUTA KALI
      DATUK SERI MENTERI PENERANGAN KITA
      SEHARUS PARA ARTIS WANITA MALAYSIA
      MEMANG PATUT DITEGUR
      PAKAIAN MENJOLOT MATA KETERLALUAN
      TIDAK HORMAT AGAMA ISLAM

      SIAPA MAKAN CILI TERASA PEDASNYA
      ADUH

      0
      0
      • CILI API says:

        BAGUS LAH YB RAIS ADA BUAT TEGURAN… JIKA MASIH TAK MASUK OTAK PUN TAK TAHU LAH APA NAK CAKAP LAGI DENGAN MEKA2 TU YANG SUKA DEDAH2 TUBUH BADAN .

        DATO FARID DAN ORANG2 KUAT MEDIA PRIMA PUN BERSALAH JUGA, KERANA KASI GREEN LIGHT DORANG PAKAI BERKEMBAN.

        DULU FAIZAL BUKAK BAJU WALAUPUN MASIH DALAM LINGKUNGAN TUTUP AURAT,
        KENA BANNED 3 BULAN !
        YG BETINA2 TAK TAHU MALU NI TAK KENA BAN. INI TI…DAAAK ADIL!

        MAAF JIKA KU KATA..
        AKU TAK SALAHKAN PEROGOL JIKA ARTIS2 BETINA NI YANG SENDIRI DENGAN RELA HATI MENDEDAHKAN DIRI MINTAK DI ROGOL! :/

        0
        0
    • mamanyabudi says:

      sokong sgt2 ngan Datuk Sri…sepatut artis malaysia kena hormat dgn majlis tersebut dgn memakai pakaiaan sopan yg tak melampaui batasan sebagai rakyat Malaysia….

      0
      0
  85. anynomous says:

    the most i loved are erra fazira,fasha sandha and irma hasmie..their dress are looking-good..very stylish and glam…

    0
    0
  86. jad says:

    aku nak komen 1 je..pic tania hudson tu.klu dress dia tu labuh ke lutut sure nampak vouge and style.. x ler singkat gitu.

    0
    0
  87. sape sape la says:

    Pehal pakai kasut sblh lain…dlm islam ckp, pakai kasut seblh lain ni mewarisi kepapaan…berfesyen la sgt gamak nye..

    0
    0
  88. Queen Cobra says:

    Bila artis dah buat BOTOKS mesti muka jadi “harimau jadian” tak pun “Vulan Sabit” ., Ngeri btl menengok.. Lagi bagus ler natural walaupun nampak tua. kepala org asia ni kebanyakkan memang size besar. Bila dibotoks lagi ler besar & panjang.. Tak sesuai…Apa2 pun gmbr part 1 ni aku suka pakcik dan makcik gmbr no 12. dan Pn Ziela Jalil walaupun aku bkn Isle.. Sopan dan santai…Zul “papaya’ pun ok.. Selalu di tayangkan baju yg glamer2 sekali sekala tengok yg moderate pun best gak..

    0
    0
  89. sape sape la says:

    Aku suke komen sape ntah kt atas td…fahrin dgn irma cam sepadan je..

    0
    0
  90. RiRi says:

    hahahaha…kelakar org yg pakai baju ala2 lady gaga tu…kasut sblh len…cm x btol plak…adeii..mangsa fesyen…

    0
    0
    • goyang innul says:

      hohoh bwtul aku sokong!! tapi dye mmg berani gilo la pakai cengitu.. tapi aku bwleh terime lagi sbb tk sexy! yang laen….. hausssssssssssssssssss!!!

      0
      0
  91. Aku says:

    Ranking rancangan SELAMAT PAGI MALAYSIA naik mendadak selepas pakaian Eisha (pengacara SPM) meletop kt ASK. Tahniah!. gitewww…

    0
    0
    • goyang innul says:

      hohoh bwtul aku sokong!! tapi dye mmg berani gilo la pakai cengitu.. tapi aku bwleh terime lagi sbb tk sexy! yang laen….. hausssssssssssssssssss!!!

      0
      0
  92. ixora says:

    kaki fara cm jantan…hodoh

    0
    0
    • apa2ler says:

      betul3…..bukan nya nak menghina tapi kenyataan…..sbb slalu nmpk kat melodi pun kaki dia mmg tak sesuai pakai skirt pendek….jadi dah ada komen mcm ni the nextime pakai lah pakaian yg sesuai k…..

      0
      0
  93. Kepoh says:

    pic no 3 tu bju yng didie pkaikan .. yang beza bdk ni tutup ckit ..
    yang xboleh bla .. ksut dia .. haha

    0
    0
  94. bunga says:

    geli tgk yg pict no 3 tu…paling cantik erra, followed by irma..
    erra sgt manis pakai mcm tu..
    irma plak dh mcm ikan duyung..
    ^_^
    pape pun, diorg mmg cantik, manis, anggun, n versatile..
    baru la boleh bangga jd rakyat Malaysia..

    0
    0
  95. aku says:

    1st irma
    2nd erra

    yang lain tak masuk rank…

    0
    0
  96. Thank you for sharing this is awesome. You are the BOMB!!

    0
    0
  97. karinuoi says:

    baju erra lawa……. :p

    0
    0
  98. SEO Tools says:

    I enjoy the helpful information and facts you provide in your articles. I’ll bookmark your blog and check again here regularly. I’m quite sure I will learn lots of new information here.

    0
    0