Written by serenity | June 6th, 2015

Satu gambar dari majlis pernikahan/perkahwinan model Raissyah Rania atau dulunya dikenali sebagai Felixia Yeap telah muncul di Internet. Ini mengesahkan bahawa Felixia Yeap sudah pun berkahwin.

Menurut blog ini, Raissyah telah selamat melangsungkan pernikahannya secara rahsia.

Pasti ramai yang tertanya siapa lelaki yang bertuah mendapatkan Raissyah atau mesra dikenali sebagai Rara sebagai seorang isteri. Sejujurnya, siapa lelaki ini tidak diketahui. Katanya, Rara inginkan majlis pernikahan yang ringkas dengan ahli keluarga dan rakan-rakan terdekat.

Apa pun, tahniah diucapkan pada Rara, semoga berkekalan hingga ke akhir hayat dan dikurniakan anak-anak yang soleh dan solehah.

Manakala kengkwn di sekitar Ipoh dan berhampiran marilah memenuhi Auditorium JKKN Perak utk Festival Rebana Perak hari ni & esok!

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Friday, 5 June 2015

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

35 responses to (GAMBAR)Raissyah Rania / Felixia Yeap Selamat Bernikah Dengan Lelaki Misteri

  1. pokok kelapak says:

    Dr belakang mcm wak doyok jer … hehehe
    Tahniah 2 both of u … Bahagia hingga ke Jannah …

    0

    0
    • ANA MUSLIM says:

      ALHAMDULILLAH. TIDAK MENUNJUK DALAM MENGADAKAN MAJLIS PERKAHWINAN. BAGUS INILAH CONTOH SUNNAH NABI. MEMANG BETUL KITA PERLU MENGAJAK SAUDARA MARA YG LAIN NAK MEMBUKTIKAN YG KITA DAH KAHWIN. TP BUKAN DENGAN MENUNJUK KEMEWAHAN YG KITA MILIKI, DAPAT MENGADAKAN MAJLIS BESAR-BESARAN. ITU BUKAN SUNNAH NABI. KASIH SAYANG PASANGAN SUAMI ISTERI SUDAH MAMPU MENUNJUKKAN ‘KEMEWAHAN’ KASIH SAYANG YANG KITA ADA.

      TAHNIAH RAISYAH RANIA. SEMOGA KEKAL HINGGA KE JANNAH. AMIN

      0

      0
  2. sakit mata says:

    2 minggu lepas jumpa couple ni kat eCurve nak masuk restoran…

    0

    0
    • pokok kelapak says:

      Tolong le describe sikit muker somi die ….
      Citer biar lah habis … sesaje nk bg thrill kat org ke?
      Ko sakit mate ? Gi lah jumper Doc … nanti bnyk taik mata dan ko kene pakai cermin mate …

      0

      0
  3. lola says:

    Xde la rahsia pun.cuma majlis ringkas & jemput family & kenalan terdekat je.org cina mmg takkan habiskan duit utk majlis kawen.sbb lps kawen lg byk nk pakai duit.

    0

    0
  4. minah jambu terlajak habis says:

    lelaki misteri ni mesti tk lain n tk bukan ni mesti wak doyok ni..

    0

    0
  5. singkong says:

    Sedao mata tgk kesederhanaan majlis ni. Takdela menggelabah cam retis sendu dua ekor tu opsssssssssss

    0

    0
  6. badrul says:

    serius aku sedih..sbb aku mcm berharap jugak la rara ni jodoh aku…sedih weii…aku minat betol kt dia..

    0

    0
  7. Like! says:

    Suker sgt melihat kesederhanaan saudara baru kita ni dalam munakahat walaupun wang berkepuk. Besederhanalah!

    0

    0
  8. ANA MUSLIM says:

    ALHAMDULILLAH. TIDAK MENUNJUK DALAM MENGADAKAN MAJLIS PERKAHWINAN. BAGUS INILAH CONTOH SUNNAH NABI. MEMANG BETUL KITA PERLU MENGAJAK SAUDARA MARA YG LAIN NAK MEMBUKTIKAN YG KITA DAH KAHWIN. TP BUKAN DENGAN MENUNJUK KEMEWAHAN YG KITA MILIKI, DAPAT MENGADAKAN MAJLIS BESAR-BESARAN. ITU BUKAN SUNNAH NABI. KASIH SAYANG PASANGAN SUAMI ISTERI SUDAH MAMPU MENUNJUKKAN ‘KEMEWAHAN’ KASIH SAYANG YANG KITA ADA.

    TAHNIAH RAISYAH RANIA. SEMOGA KEKAL HINGGA KE JANNAH. AMIN

    0

    0
  9. jeni says:

    Tak payah bising2, tak payah propose di ats pentas sambil m3nari2 terkinja2, tak perlu nak buat pertandingan beli produk, tak perlu semua tu…selamat juga bernikah..tahniah dan barakallah raisya dan husband…tillll jannah to both of you.
    btw, cina kahwin ikut taraf, kalau kaya buat kat hotel, miskin buat kat restoran, kalau papa kedana register je….sonang.yang penting yang datang salam bukan megerekot…boleh sampai sakit perut. Duit angpow kena hulur bukan sikit. Kurang2 50 hinggit.

    0

    0
  10. tt says:

    kesian lelaki INI ada PhD tapi hanya boleh dapat bekas model playboy.

    0

    0
    • Kenapa tt says:

      Bekas model playboy? Hatta dia pembunuh, pelacur sekalipun..bila dia lafaz shahadah…suci fitrah dia tt… Mungkin tingkat syurga dia jauh lebih tinggi dari kita tt..

      0

      0
    • Aku bdk sek sel2 otak brsambung says:

      Tt .. apalah ko ni sbb somi ni ade Phd lah dia pilih saudra baru utk dibimbing. Ko ingat rara ni placur ke?. Klu pelacur pon klu dah bertobat nasuha, Allah akan sayang dia malah klu brubah terus jd muslimah yg bertaqwa , silap hari bulan darjat dia lbh tinggi dr kite di sisi Allah. Ramai pompuan nama jer islam nmpk suci tp berdebu. Ramai yg da kene ‘giling’ dgn laki2. Atleast ko kene ingt dia ni saudra baru. Once dia syahadah jer , dia spt bayi yg baru lahir. Trus tutup aurat. Mana tau di akhirat dia trima buku amalan dgn tngn kanan dr ko dok umpat dia. Buka aib dia nnti Allah buka Aib ko. Ko tak takot ke?. Tngklah HalaqahTv9

      0

      0
      • cumie says:

        ntah kau nih. bangang..sekolah x habis
        mualaf tu kan, kau tahu balasan dia

        aku pernah baca, ada seorg chinese tanya dia, kau convert muslim ni sebab nak duit, publicity je kan? Sha said, u just imagine how much yang dia dapat dengan menjadi international model..tapi sebab tauhid dan hidayah yang allah berikan, maka dia lebih seuka hidup sederhana.
        be happy rara, loves you much..

        0

        0
    • munah says:

      Kesian tt, kau baik sangat sangat sangat la….
      sudah dapat penagih dadah spm pun tak habhessss….

      0

      0
      • Aku bdk sek sel2 otak brsambung says:

        Suker la komen kak munah ni … kelakar baca dr td …

        0

        0
        • Aku bdk sek sel2 otak brsambung says:

          Raser2nyer si tt ni staff dia yg telah menyimpan prasaan bgitu dalam tp sori Dr Rizal ni x layan kot … tak pon … kawan mase blajar dia. Tu ler tak terpilih … mulut dia pun … mmg tak baik. Kan Dr R tu blajar nano jd dia tngk dan scan Tt ni , dia dah tahu hati tak baik .. nano zarah paling tecik skalik …

          0

          0
  11. Anonymous says:

    suami orang ke?.

    0

    0
  12. len says:

    Hubby is a well-respected CEO of a nanotechnology company which is a GLC. And ya he has a PhD from London. Semoga berbahagia hingga ke Jannah

    0

    0
  13. Saya says:

    To. Tt

    Dia ada Phd berpelajaran dan ko phd (perasaan hasrat dengki)

    0

    0
  14. ruhaila says:

    Yesss congrats and its true her husband is a very well known CEO!

    0

    0
  15. jeni says:

    Somi dia nama raja badri ke?

    0

    0
  16. dramaboi says:

    * Biar patah hatiku . . biarkanlah
    Aku pergi demi hidupmu
    Biar hancur harapku . . lepaskanlah
    Aku pergi demi bahgiamu

    lgu tu utk awak Rara..
    semoga bahagia..
    sy sedih n keciwa..amoi berhijab dh jd milik wak doyok..
    bahagiamu deritaku…
    kepada wak doyok..jg lah Rara baik2..
    if x..aku akan upah org pg shave jambang n misai kau..
    sayang lah Rara lebih dr ko syg misai n jambang ko..
    bye Rara

    0

    0
  17. Anonymous says:

    sejak jadi muslimah, nasib rezeki die memang beruntung, dapat suami kaya dan berpendidikan tinggi, ada class

    0

    0
  18. Halimah says:

    Huhuhuhu

    Kita jugk yg dok jadi andartu .. Jantan melayu yg kayo rayo tak ndak pun !!! Huhuhh
    Akhirnya nyonya muka lepeh la jgk yg dorang pilih!!

    0

    0