Written by serenity | October 18th, 2011

Majlis pernikahan pelakon Yasmin Hani dengan bekas anggota kumpulan rock kapak Blackrose iaitu Sha’arin Razali akan berlangsung ada 21 Oktober ini. Berikut adalah gambar-gambar pra-perkahwinan mereka yang telah dikeluarkan oleh REDPhotography.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

75 responses to (GAMBAR)Pra-Perkahwinan Yasmin Hani Dan Sha’arin Razali

  1. CD says:

    Kenapa perempuan suka ambil bekas2 orang.. kalau yang di rebut tu ustaz2 xpelah gak.. ni terang2 jenis tinggalkan bini time sakit.. ada pakai otak x? ke desprate no nak kawen?

    0
    0
    • whatever... says:

      Lantak dia la…yg penting BEKAS laki org….bukan LAKI ORG….dia dh berkenan kt lelaki tu…biarla dia..itu pilihan dia….ko sebok pesal…..

      0
      0
      • Anti Rampeh Merampeh says:

        Janji dia bukan macam Memey & Siti….perampas!!!!!

        0
        0
        • angah says:

          ader lagi la….
          waheeda wassini…. pon rampas laki orang … uztaz lagi tuh…
          mcm ner pulak?

          0
          0
      • aku xsuka propa says:

        aku mmg xbape tahu pon drg ni sape.tp pendapat aku,drg berniat baik nak kawen biarlah.da sampai wajib tu kan ke xelok dibiar lama,timbul fitnah.korg jgnla sakit hati kt drg yg xbuat salah pon kt korg.kalu si syarin ni kaki pukul ke ape ke mase ngn ida nerina dulu,itu hal mereka.mgkin xngam..ade je pasangan bercerai sebab hal2 cenggitu tp bila dia kawen smula ngn org lain,dia jadi lebih baik.wallahullam.yang penting masing2 xkacau bini/laki org.bekas pon bekasla..manusia ade pilihan kan.aku tak sokong drg,tapi ini jalan terbaik,sebagai org islam,kita patut gembira ade org nak bina masjid dr robohkan tiang arasy.

        0
        0
    • letthem says:

      doakan je la mereka bahagie.. its their choice pon.. everybody make mistake & everybody will learn from their mistake (hopefully)..

      0
      0
      • jane says:

        kenapa???? kalau bekas laki org tak boleh kawin lagi ke…. berdosa ke… hanya ustaz2 duda saja ke yg boleh kawin… ustaz shauki girlfren anak dia pon dia boleh kebas nak bagi cukup korum….hihihi…over la plak…byk tengok tahajud cinta

        0
        0
        • marisa dania says:

          Kecian ngn ida nerina…..Tapi ikhlas ckp la…laki zaman skg ramai yang xsetia…yang setia perempuan….xkira la ust or x…..nak kahwin xsalah…tapi yang peliknye bini sorang pon xmampu jaga…pastu kawen laen…nak tiru sunnah nabi tapi cara salah..

          0
          0
        • nora says:

          biase la manusia zaman skunk lebih pentingkan nafsu dari agama, ramai hipokrit so kepada perempuan2 semua jangan terpedaya klu kenal lelaki yg tunjuk baik sesangat yerr..artis ni biarla dorang perempuan yg baik untuk lelaki yg baik..

          0
          0
        • Suci says:

          Yg no 2 3 4 semua tu org perempuan jugak. jgn laa nk anggap lelaki suke2 ati nk kawin kalau x der yg sudi untuk di ajak kawin. Kalau dh tau laki tu suami org nape yg pompuan2 tu snggup nk bmadu. Yg paling ak x leh blah bila madu no. 2 bleh plak nk marah2 sakan bila laki dia nk kawin ngan bini ke 3.. gile ke apa ?

          0
          0
        • sirryna says:

          ustaz pon xleh pki skrg..yg cbuk kawen ngan waheeda tu sape namenye??ustaz gak..tinggal anak bini..by da way hope uols bahagia..jodoh tu sume tgn tuhan.biar DIA wat keje die..amin

          0
          0
        • kerlasss kau says:

          eh…ustaz waheeda tu kan dia sendri ckp, ‘bkn sy yg gelar diri sy ustaz (konon astro la memandai bg gelaran ustaz tu pd dia)’… pandai putar belit..

          0
          0
    • babycomel says:

      bekas tak per…jangan rampas..

      0
      0
    • mimi says:

      betul gak cakap awak…mungkin sbb ustaz tak g kelab malam kot!!!

      0
      0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      dh jodohhhhhhhhhhhh nk buat camanaaaaaaaaaaaaaa jodoh kn datang dari allah yg maha kuasa mana boleh elak lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii……………………bekas laki orang bekas laki orang lahhhhhhhhhhhhhhh jodoh kate knnnnnnnnnn tk gtu bang nara??? bang nara !!!!!!!!!!!!!!!!

      0
      0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      minah jambu minat ngan si sharin ni semenjak dia join black rose lagi dia hensem n cute n very the sweet ada lagi satu kawan dia join b rose jugak si mario dia tu kakak minah jambu nye kawan tau ! mariooooo ooooo marioooo mana kau ! nama kakak minah jambu diana dia pernah satu keja ngan mario dulu sebelom mario join b rose…..

      0
      0
    • diorang berkawan, masa sharin masih suami orgg

      0
      0
      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        shaarin ni pn satu dh tau ada bini gi mengatal ngan pompan lain buat ape! tapi kite jangan salah tafsir kn jangan2 bini si shaarin ni dh izin kn shaarin berkawan n berkahwin ngan yasmin tol tk namee? mari kite pikirkn bersama……………

        0
        0
    • akubukansha'arin says:

      aku setuju dgn statement ko..apahal la artis2 cun ni suka kat bekas n laki orang…tak paham betul…kalo suka kat aku ok la jugak…baru aku paham…hahahahahahaha…

      0
      0
  2. KK vogue says:

    wwwwaaaaauuuu….. shes sooo cute…!!!

    0
    0
  3. KK vogue says:

    cantik2………..cute2……………… <3

    0
    0
  4. kesengalanku terserlah says:

    pra-wed photoshoot ag?
    da jdi trend da bnde cmni skang..
    dulu xpnh pn dgr de pre-wed photoshoot ni..
    neway, pic dorang mmg awesome..
    hopefully b’kekalan la ye ke akhr hayat dorang.. amin!
    last but not least, slmt pengantin baru!

    0
    0
    • fatihah says:

      tp kn…kitemcm kurang setuju dgn pra weding ni la… mcm ikut gaya barat…yela kn belum sah dah posing mcm laki bini… urm bende2 ni xptt ade…btol x..?

      0
      0
      • kesengalanku terserlah says:

        tau xpe fatihah..
        tapi pde artis bnde tu da jdi cm trend..
        pde dorang law x wat rse cm x complete kot wed dorang tu.. haha !
        bia la dorang kan, jnji x sshkn org suda.. peace !

        0
        0
        • diena says:

          bukan artis jerrr..org2 biasa pun dh ramai yg terikut2 trend ni..dah mcm jd 1 kemestian lak.

          0
          0
        • kuskus says:

          so kepada kita orang2 biasa ni tak payah la nak terikut2 dgn trend artis2 ni….macam saja2 nak tolak berkat…

          0
          0
  5. anis says:

    Wah Tahniah!!!

    0
    0
  6. astaga says:

    gambo yg ke2&3 yasmin hani nmpk cam gatei nk kawen sgt…tp aku suke die…

    0
    0
  7. Aku Bukan IDa Nerina says:

    oooii please lah..aku sebenanya bkn setuju sgt ngn pic pra-wedding ni..tp kalo nak amik sgt, biar lah teruna ngn dara jer yg buat..baru sesuai pic pre-wedding tu… alahai, dh amik suami org pun bleh wat pre-sedding..sebijik memek..kepada watie, jgn buat pre-wedding yer..hehehehe

    0
    0
  8. MummyR says:

    I like the first pic :)

    0
    0
  9. Alina says:

    I dont understand the need of so called Pre-Wedding Pic ni.. Terang2 mengikut budaya kaum Cina.. WTH! Melayu mmg jenis suka mengikut!!

    Please stop all this nonsense!! Nampak sgt tak de pendirian!!

    0
    0
    • SETUJU dgn alina says:

      tulah terang2 dah nmpk cam buat maksiat … kalu dah halal xpelah.. apa salahnya lepas nikah buat photoshoot. napa kalu dah nikah kamera tak terima ke?? lps nikah bergambar sejuk mata memandang, mulut yg melihat tu bercakap pun beralas…

      0
      0
    • anak antu says:

      Yang ko sebut “WTH” ada ehh dalam adat Melayu? Korang kalau tak ungkit2 sangkut2 kait2 ngn kaum lain tak boleh ker? Perlu ke nak sebut kaum kaum nih? TAK PERLU KAN??! Kalau org sebut2 kaum ko, ko suke ekk? HAMPEH! Pasal org2 mcm ko nih la rakyat kita bgaduh tau, tak jaga mulut langsung!

      0
      0
  10. ape pon tahniah pada dorg berdua… atleast dia bukan perampas… so, dia nk wat pre-wedding ker ape ke terpulang… tolong jgn kaitkan nama si memek kemik tue.. busannn sudahhhhh…

    hope berkekalan la meke berdua selame-lamenye.. Insyaallah….

    0
    0
    • ahkak gile glam says:

      lau dia nk kawin laki org pn apa slhnye..narrow minded la..lelaki islam kan bole kawin 4 lau berkemampuan & ikut sunnah…ko cuba nk “mgharamkan” hukum Allah ke?

      anyway slmt pengantin baru sehinnga ke akhir hayat to both of u:)

      0
      0
  11. diet says:

    Sweet giler :) Tahniah yasmin dan guy bertuah tu,,

    0
    0
  12. meme says:

    x nampak mcm adat budaya org islam kawin…hmmmm

    0
    0
  13. Ieza says:

    Kalau tak silap..dulu Sharin penah jadi tunang Ella kan, pastu putus couple dgn Erma Fatima, pastu kawin dgn sapa entah, bercerai baru kawin dgn Ida Nerina, pastu bercerai..at last dgn Hani…hopefully perkahwinan ni berkekalan hingga ke syurga…

    0
    0
  14. bumbum says:

    ieza-yeke?byk kali ek die 2kar pasangan…tau la muka hansem..hope yg ni kekal smpai akhir hayat la ye..

    0
    0
  15. mamakay says:

    teruja tgk shahrin, awet muda..

    0
    0
  16. Rita says:

    love the pic..congratez to redphotograp=)

    0
    0
  17. diena says:

    dia couple pun lepas laki ni dah cerai ngan ida nerina kan..masa kecoh ida n laki ni nk cerai x pun kuar pun nama yasmin hani.. tp kla dr sejarah ida nerina yg kita duk dgr mcm patut jer kla cerai pun. jd kes ni x der salah nya nyer yasmin hani..kla dia nk wat pre weding ke apa pun x kisah la..dia dara nk gak rasa cm org lain wlaupun jodoh ngan duda

    0
    0
  18. bestnye apam says:

    yasmin ne badan sedap,putih,mesti tembam ne..untung laki dapat die kan.hehe

    0
    0
  19. penaGlow says:

    Wooww! cun…

    apapun, tkmo la nk berleter ambik bekas ke ,kawen cm cina ke haper..at least perkahwinan ini diwar2kan tk sorok2 , hope direstui kedua keluarga..Asal tak kawen lari or kawen laki org pun dah ok ler tuh…!! ~~Peace…..

    0
    0
  20. baju kebaya dot-dot says:

    perkara2 (mcm pre-wed photo ni) yg tak dibolehkan & sah2 HARAM dalam Islam ni lah orang Melayu yg agama mereka Islam suke ikut (x kisah la artis atau org biasa je). perkara menutup aurat yg paling senang nak buat & dapat pahala tu tak nak pulak diikut. sama je la lelaki & perempuan. sedih sungguh…

    0
    0
  21. meeradriana says:

    sorry..not interested..
    next gossip pls..

    0
    0
  22. Ewi says:

    Bertuahnyaaaa dpt kawin dgn si Yasmin Hani yg sgt cantik niiiii :))))))

    0
    0
  23. muncing says:

    kenapa beautifulNara ni slalu je ambik entri & copy paste gosip-gosip yg dah dikeluarkan oleh Blog “ohBulan!”? abg nara ni xade cite sendiri ke?

    0
    0
  24. Yna murata says:

    emmm….
    da gaya barat semua senang je nk tiru…
    tp adat melayu susah pulak nk ikut….

    0
    0
    • baju kebaya dot-dot says:

      adat Melayu pon banyak jugak yg menyimpang. bukan sume boleh dipraktikkan. lagi manis kalo ikut je ape yg dituntut Islam. Nikah, berkompang (bgtau org ttg berita gembira) & jamu orang makan. Yg penting doa dari para jemputan yg datang. wallahualam…

      0
      0
  25. Jeslina says:

    Dah jodoh…at least yasmin hani tak rampas pun dari ida nerina. Mcm artis yg popular sbb kontroversi tu, hidup2 dia rampas laki org.mmg patut la kena caci. Btw dress hani sangat comel!

    0
    0
  26. sweetcharity says:

    Aku heran lah..sapa yg wujudkan menatang pre-wedding bagai ni?dulu takde pun cenggini,umahtangga kekal akhir hayat.tapi kan,antara yasmin hani dgn ida nerina,aku berkenan lg yasmin hani.ida nerina tu..kalo dia tak jatuh sakit pun,aku rasa,shahrin ttp tinggalkan dia.dia yg pure muslim,dressing lebih dari non muslim lg.cakap pun belagak semacam time dia sihat dulu..mcm bagoss.aku ingat dia kawen la dgn harith iskandar ke..sbb slalu belakon sama2 adegan atas katil la,berkemban la,tup2 kawen ngan shahrin.apa pun,utk yasmen hani..kalo shahrin tak bimbing anda,anda tlg la bimbing dia ye ke jln yg diredhai..Allah ni nak bg hidayah,tak kira siapa pun kita..kalo lah yasmin bertudung pas kawen..sgt2 sweet aku rasa..sbg peminat,aku sentiasa doakan yg terbaek.wachaaaa!!

    0
    0
  27. X tau says:

    Sorry bleh bg tau x ida nerina tu sakit tuk ke ? Sakit pe ?

    0
    0
  28. ibumertuakau says:

    nak buat gambar pre wedding kononnnnn! aksi2/hubungan2 pre wedding pun dah buat kaan? she’s not even a virgin. geli ahh! muka dah tua ok nok.

    0
    0
    • huhuhuhu says:

      alahai ibumertuakau,ko xpyh la sbuk apa dia nk buat.kalau kau tu baik sgt.kau xde la nk mengutuk org kt sini.pakai otak cket la bila taip.

      0
      0
  29. maya says:

    sorry to say…geli la tengok muke lelaki nih…cam pondan….
    muke statik….

    0
    0
  30. Aun says:

    Agak2 kalau bercerai diorang buat apa dgn gambar2 pre wedding ni eh?

    0
    0
  31. USTAZAH PILIHAN says:

    xda seri lah bakal pengantin ni.. :p

    0
    0
  32. Reena says:

    Dahsyat gak abang Qi ni..anak dah besar2 tp muka muda..kawin pun ngan retis gak..tajam selera.

    0
    0
  33. aaku says:

    Ni bkn bekas tunang Ella atau yg couple dgn Erma suatu masa dulu. Nama bekas tunang Ella tu Ray. Mix chinese. Ni memang ahli kumpulan Blackrose. Bekas suami Ida Nerina

    0
    0
  34. leeza m.nor says:

    semua yg mengikut trend amik pic sblm kawin ni sbb terhasut dgn pakej2 dari butik2 pengantin!!!!kalau butik2 pengantin tak offer bende gini…tak kan dorang nak amik gambar wedding sendiri kotttt?…tul tak?? dan bakal2 pengantin pun jgn la nak ikut trend sgtttt…sampai lupa halal dan haram,muhrim dan bukan muhrim…sedangkan dalam Islam wajibnya AKAD jer…..kan…kan…kan

    0
    0
  35. serizawa says:

    dh nama pun jodoh…biar r die nk kawin ngn sape2 pun..xde ssh’n korg pun..jd xpyh r korg nk tmbh2kn lg dosa korg tu…jodoh pertemuan cmua allah s.w.t yg tentu’n..jd xpyh r nk gado2 pasl org…:)

    0
    0
  36. kak li says:

    sarin, asyik kawen cerai, cerai kawen, jgn lak lepas ni keluar kes gi ……………… Ida nerina apahal sekarang hoo.

    0
    0
  37. Liza says:

    Wah baru tau yg Sha’arin ni abg Qi!!! Mereka ni mmg awet muda laaa. Qi tu dah umur 34 thn kott, tapi nmpk cam umur 20-an je… Trekezuttt mak bila tau

    0
    0
  38. paku pakis says:

    kpd korg smua yg wat komen kat cni.zaman sekarang dah jadi trend artis malaysia rampas laki org n pungut bekas org.x yah komen byk2.new & trendy katakan…

    0
    0
  39. barbie patung ke? says:

    memang btol tu pucuk paku pakis.aku sokong 100000% caya la ko paku pakis!!!!

    0
    0
  40. ahmad fares says:

    Runsing tengok artis2 lening yang advertise “Pra-Perkahwninan” dan kemudian jadi ikutan bebudak muda Melayu-Islam kita. Yang Islamnya cuma time akad nikah, yang lain2 semua ikut agama lain….Jangan terkejut nanti orang Melayu-Islam kita ada yang buat “Marriage Proposal”…”Will you marry me ?” depan orang ramai…

    0
    0
  41. bokbong happy meal says:

    kalo pre wedding segala x elok/dosa…habes tu mahasiswas siswi kite ramai jerh bergambar2 dating ngan bf/ gf pastu post kat fb elok sgt kerh..huh..same jela…so marilah kite kawen..musim mengawan da dekat..byk kenduri nih..heeeheeeheee!

    0
    0
  42. katak says:

    knapa la artis2 suka buat gmbr pra perkahwinan..x akad nikah lg dah sentuh2……cnthnya memey dan norman..sma jgk mcm gmbr kt ats tu….

    0
    0