Written by AbangNara | October 6th, 2010

gambar wedding sheikh muzaffar

Ini memang konsep perkahwinan kayangan nie. Siap terbang-terbang lagi. Kagum kami dibuatnya. Serius cun gila gambar pra perkahwinan Sheikh Muzaffar dan Dr Halina nie. Background dia cun gile tue beb. Kami rasa wedding mereka berdua bakal menjadi wedding of the century. Tak gitu?

Lagi gambar pra perkahwinan Sheikh Muzaffar dan Dr Halina dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Jangan terlopong pulak mulut tue tengok gambar-gambar diorang. Gambar kredit kepada CandidSyndrome.

gambar wedding sheikh muzaffar

gambar wedding sheikh muzaffar

227 responses to (GAMBAR)Pra Perkahwinan Sheikh Muzaffar Dan Dr Halina

  1. amy lara says:

    wow! terbang2

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • TERBAIK..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Amir Said says:

        sheikh muszaphar not sheikh muzaffar. :-)

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • izulman says:

          satu je my comment, mmg nampak lawa, tp kenape mesti bergmbar mesra sgt mcm dh kahwin?

          Satu gmbran yg tak berapa elok. Takut2x semua org terikut sb jadi trend. Manelah tradisi malu2x before kawin hilang ye? hmmm..

          Sekadar penelitian ringkas.

          regards from sydney,
          izulman

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • wakaka says:

          mesra ke..?xd la mesra pown..rapat sket mgkin la..celebrity kot..bese la 2..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • zel says:

          stuju 100%…
          dunia nk kiamat…
          mg bahgis smpai ke syurga

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • anonymous says:

          couldnt agree more!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ichAna says:

          skrg mmg org melayu islam kita suka sangat pre-wed punya gambar nie… saya pun kurang setuju, terikut sgt barat… bukannya x boleh buat pre-wed tue lps dah sah suami isteri… menjadi ikutan…kira mesra la kan, mesti ada gambar dekat2..pegang2… klu boleh org yg berpengaruh mcm Dr sms nie jd trend setter… baru baikkk giteu…

          anyway… i’m a HUGE fan of DrSMS… semoga kekal hingga ke akhir hayat…!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • azreeny says:

          saya setuju pendapat izulman…..sifat malu tu perlu ada pada setiap pasangan yg belum berkahwin..apatah lagi bergambar mesra sebegitu pasti menimbulkan reaksi dr org luar yg akanmenghadiri majlis tu..”oh, boleh amek gmbar mcm tu dlm Islam..” sama2 la kita fikir….xsemestinya kena ambil gmbar rapat2 utk menunjukkan kasih sayang dan kemesraan….teringat lagu Ana Rafali ngn Suhaimi Mior Hassan-Kalau Berpacaran…^_^

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • farahyanti says:

          i agreed…terlalu obses…dan terlalu menunjuk2..bukan dengki..tapi rasanya lebih bagus kalu nak bergambar selepas nikah..takut benda tak baik akan berlaku.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mak enon says:

          dlm wawancara tv1 dokter ni kata dia cari isteri ikut garis panduan ISLAM (agama,rupa paras,keturunan,). dia kata dia bekenan ngan bakal isteri dia ni sebab kecerdikan, kepandaian, beragama, cantik dalaman n luaran…..kesimpulannya dia nak yg berlandaskan AGAMA lah!!! tp tengok pada PENDEKATAN diorang nih….macam NIAT MEREKA MENGHALALKAN CARA MEREKA…wallahualam….maaf kiranya komen ini melampaui batas!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • erika says:

          pesanan untuk izulman: sekarang xmacam mak2 kita zaman dahulu… adat lah kemesraan yang di pamerkan… sesiapa yang dah bertunang akan merasainya… sedang yang xade ikatan pertunangan pun… lg over kemesraan nya… yang penting kita tau adap dan kesopanan supaya tiak melebihi batas seperti genjala yang semakin menjadi2 dikalangan pelajar sekolah…. org dewasa bercinta xmacam budak2 yang br nak mengenal erti hidup… bercinta sakan bersyg2 lepas tu melayang… pikir2…

          dr pasangan yg bertunang yang memahami…..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kawenituindah says:

          gambar memang cantik, tapi belom kawen da pegang2, lentok2 bahu, rapat2 tak ke basi bile dah kawen nnt?? hehehe..

          ada yg cakap ” ala, ni zaman moden, bukan zaman mcm mak2 kite dulu” atau ” ape salahnye dorg pamerkan kasih sayang n cinta dorg”, atau ” ikut trend org skang”, tapi ada ke hukum kata boleh buat benda2 mcm ni sebelum kawen?
          tak kire la stakat couple atau tunang, selagi belom sah jd suami isteri still takleh pegang2 ye..:) even nk pandang pon ada batasnye, apatah lg pegang2 ni… :D

          jgn kamu hampiri zina.. (termasuklah zina hati..) peace!

          SEMOGA PERKAHWINAN SHEIKH MUZAPHAR & ISTERI KEKAL KEAKHIR HAYAT. AMIINN..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • JersiNo20 says:

        cantik pic tu… nak gak..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Canon Group says:

      great pic….. congrats to SAIFUL NANG and TEAM

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. kukukaki says:

    best2!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. syafiq says:

    (^-^)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. pot says:

    melets!!!!!!!!!!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. what says:

    tak tepegun pun..mcm poster iklan je

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. are`in says:

    hebat

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. […] Panas, (GAMBAR)Pra Perkahwinan Sheikh Muzaffar Dan Dr Halina Submitted by selebriti on October 6, 2010 […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kurus says:

      memang superb dan original sekali. syabas, tahniah.
      saya dan rakyat melesia semua mendoakan kebahagian pasangan ini sehingga ke akhir hayat. keikhlasan dan passionate terhadap memajukan minda generasi kini, memang tampak jelas sekali, bukan dibuat2.
      best sekali temu ramah semalam walau tepaksa tunggu hingga 11 malam.

      tentu rakan2 dari pelusuk dunia akan teruja dan menghargai seni budaya melayu yg akan dipersembahkan semasa hari perkahwinan mrka nanti.

      SKALI LG MARILAH SAMA2 KITA MENDOAKAN MAJLIS MEREKA BERDUA AKAN BERJALAN DGN LANCAR DAN SPERTI YG DIHARAPKAN, kerana semua mata dunia akan tertumpu pada majlis tsebut nanti, yg mana secara lngsung n tdak lngsung akan memperkenalkan siapa kita sebagai bangsa Malaysia dari warisan melayu. amin

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. princessbutterfly says:

    WOW… cantiklah gmbar… suka tgk diorang berdua ni..
    same cantik… sepadan je…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. amirah says:

    angkasawanla katakan…mestila ada terbang2

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Joe says:

      Flight attendant lah, according to NASA website not astronaut, Dgn kajian roti canai semasa di angkasa…Selamat pengantin Baru untuk sheikh,

      * amalan membaca membawa luas pengembaraan

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • betoi says:

        agree, bukan astronaut….

        selamat pengantin baru kpd pasangan dr ini

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Mintan says:

        Terasa hati pulak saya hehehe. Tiga daripada berpuluh kajian yang beliau jalankan (salah satunya berkenaan molekular pressure)kini menjadi benchmark kepada kajian2 sebidangnya dan yang seangkatan dengannye di seluruh dunia, dan diterbitkan dalam jurnal sains beserta highlight di muka depan jurnal2 tersebut. Beliau sememangnye bukan astronaut mengikut piawaian NASA, tapi taukah anda NASA mengubah piawaian tersebut dua minggu sebelum misi ini dikonfirmkan berlepas ? Piawaian baru NASA telah menyahASTRONAUTkan lebihkurang 15 angkasawan/saintis yang lain juga.
        Tahukah anda tindakan NASA itu adalah reaksi balas terhadap piawaian baru Russia (Soyuz management) terhadap pembekalan perkakasan utk misi ini, yang mana menyebabkan terbatalnya kontrak pembekalan 10% dari perkakasan yang awalnya dikontrakkan kepada Boeing menerusi STAR Communications USA ? Tahukah anda dengan “pembatalan” title ASTRONOUT terhadap Dr Sheikh dan ramai angkasawan lain itu telah menurunkan kredibiliti pihak pelancar misi ini ? Perasankan anda apa yang sedang berlaku ? Dr Sheikh hanyalah “collateral damage”. Beliau tetap seorang ASTRONAUT. dan angkasawan mengikut piawaian saya dan rakyat malaysia yang lain insyallah..

        Pembatalan akibat piawaian tersebut boleh di baca di website NASA bagian arkib. Dipersilakan.

        Skian terima kasih.

        MINT.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • usagi says:

          sy suka komen anda.. :)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • shizuka says:

          ye la, komen yang sangat berinformasi dan pemberitahuan kepada mereka2 yang suka bersangka buruk dan memperlekehkan dr. sheikh muzaffar ni…sekurang2nya dia melepasi ujian piawaian yg ditetapkan sebelum ke angkasa dan dia memang insan yg berkaliber, layak diberikan gelaran datuk serta memberi semangat kpd org lain…itu pun nak dijadikan isu…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mia says:

          mana ada flight attendant…ingat bas ke?

          a guest of the russian government.

          dr sheikh muszaphar’s role aboard Soyuz and the ISS is referred to as a SPACEFLIGHT PARTICIPANT.

          dr sheikh muszaphar experiments relating to the characteristics and growth of liver cancer and leukemia cells – molecular genetics.

          the wedding…….it is over the top, but it is their way of celebrating…..i guess it is nobody’s business.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mia says:

          lupa…concept gambar macam dalam movie…What Dreams May Come…heaven, hell and everything in between were rendered beautifully in this movie that was way ahead of its time.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • LOL says:

          bas pon tak pakai flight attendant lah , silly

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kurus says:

        ngra kita bukan ahli isis ke haper ke tu.. hanya ada beberapa negara orang putih jer yg menjadi ahli. tapi bukannya beliau flight attendant. terlalu kasar dan kurang pengetahuan bunyinya tu. msia bukan ahli, krna negeri kta bukan pencipta roket atau penaung..seperti kbnykan ngra di dunia yg lain, yg juga menghantar angkasawan mrka, melalui gabungan tersebut.

        beliau adalah angkasawan.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Miis E says:

          Memang ada orang melayu macam tu. Sakit hati kalau ada orang lain ada kelebihan. We should be proud of him.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. sebokmama says:

    alamak klau betul pemandangan tu cuba bayangkan klau mak lampir berdiri kat belakang tu he he …tp memang cantik n suka dgn couple ni…semoga bahagia keakhir hayat

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • huhuhu..
      betul lah sebokmama
      a’ah la seram semacam je…
      jadi yg jemputan pon kena terbang
      juga ke..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kurus says:

        hakakaka… aku ler mak lampir tu.. tp yang kai topi sihir nek penyapu terbang..weeeeiiiiii…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • nobody says:

          aah la…ala2 mcm ghost whisperer..tp cantik and unik la..blom penah tgk yg mcm ni lagi..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. miss_pinky says:

    semoga kekal amin.
    sama2 cantik dan sama2 padan.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. azurin says:

    duit banyak,,,,nak terbang ke syurga pon tak mustahil….naik je soyuz…kan??bunyi macam jeles???hmm..takdelah….lagi sukeeeeeeeeee…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • [email protected] says:

      ***duit banyak,,,,nak terbang ke syurga pon tak mustahil
      kalo amal ibadat xcukup xleh juga,,

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. sharp shooter says:

    pergghh..kreatifnye..
    ada kelasss…

    sama good looking dan sama bijak..sepadan berdua..
    moga jodoh berkekalan hingga ke hujung nyawa..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. luvlylemonate says:

    VERY SWEET…:)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. mak enon pinkie says:

    cun pic nya ni!! Dr. Halina terbang pakai sport shoes! ^.^

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. ME says:

    aku xjeles,tp kenapa gmba cm poster tuk promote movie?lg2 gmba no.2,klu tmbahkn kuda n askar2 kt belakang tue kn ke dh sama ngn cita perang cina?gmbar no.1 lak cm mary poppins,ke diorg dpt ilham dr tgk movie?hehe…whateverrrrr….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. eiyda says:

    peehhhh terbanggg….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. ChentaHati says:

    cantiknya baju pengantin pompuan tu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. [email protected] says:

    pic yang menarik tapi pelik siket,,,
    mcm tak sesuai tuk majlis

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Clipkertas says:

      unik la nik….
      best nyer… siap terbang2….
      hik hk

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Rina277 says:

      selalunya gmbr pra perkahwinan diorg bkn kira tuk majlis..cuba awk bukak website jurufoto pengantin, ada yg kat sawah bendang naik basikal tua, kat kebun buah2an, kat pdg golf, memancing kat sungai, berlari2 tepi laut, landasan keretapi, lorong belakang kedai pun ada..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • [email protected] says:

        xcakap pun pic ni xmenarik
        tapi latar belakang dia agak suram,,,
        kalo ceria rasa mst lari cantik…

        tapi pic dorang ni menarik

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • miswateva says:

          yu betul…setuju…mereka sama cantik dan sama padan. tapi background tu cam pelik la..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kawenituindah says:

          background pelik sbb tema nk mcm kayangan2 gitu.. tak penah g kayangan, asal pelik je mcm kayangan la kot.. hehe

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. E-Wan says:

    moga mereka kekal abadi… sama-sama kita doakan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. bungatanjong says:

    aku suke pic last naik buai tu…tp knp nmpk cam lukisan jeww

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. eyna says:

    suka tgk couple ni…..sama2 cun…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. saya comei says:

    gamba2 dari saiful nang n the geng memang beshh…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • bobobrazil says:

      xcunla..byk sgt edited n xreal..btw, wish both of u to live happily ever after..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. Kasih says:

    kalo team saiful nang gan kukubesi mmg terbaik lah.. mmg drg antara pelapis yg hebat dlm dunia photog…

    papepun imaginasi gmbr pra kawin drg nimmg superb… lain dr yg lain..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. bobobrazil says:

    xcun la..byk sgt edited n xreal..btw, hope both of u live happily ever after..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. KakLong says:

    Gambar 1 & 3 cantek..no 2 tu nmpak sgt superimpose..dia tak blend tul2..mcm gmbar tepek sticker plak..aishh, fail…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. toti says:

    phoohohohoohoh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. eyda says:

    semoga berbahagia sehingga ke akhirnya….cantik pic2 tu…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. teritip says:

    kawin jugak dr lembut ni ..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. dida says:

    LETOPPPP!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. ain says:

    kuku besi nye keja mmg best…cun gile gambar2 ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. PJ says:

    org biasa leh tak pegi pkahwianan dia

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kurus says:

      dr sheikh jemput dtng ke majlis akad nikah kt mesjid mana ntah,,korang check la sendiri ok.
      dia ckap dia jemput semua hadir. majlis tu cam.. dari jam 11 hingga 2 petang centuh..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. Amber says:

    overdone…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. jojo says:

    pic 1 tu,,kaki sape kat tengah2 kaki girl tu????????

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. nadia says:

    terlalu fake gambar dia ni… bosan..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • gosipgurl_fea says:

      lol go edits ur ownREAL pic um..mybe in marikh? then sending it here and show us how not FAKES youre pic are and i will adorable with status of your REAL-NON-FAKE pic miss jealousy~

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Mac2010 says:

        Ohhh Nadia… get a life. Or better, go learn photography so that your don’t go wasted in that pathetic little coconut of yours, okay darling?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. Opz! says:

    perrhh…cantik die edit..tr utamanyer gambar last tu…hughuhu…….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. chaeir says:

    ntah hape2 jer tgk.. mcm poster iklan jer… tak nmpak mcm kawen.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. selipar getah says:

    deme wat shoot ni kat bukit dugra (ke durga) gihih nok! dr halina pakai sport shoes sbb bukit tu curam jenuh nk hangkot kasut bagai..dah la dok kena bawak segala gaun kain & berjela nyer lgi. tp mmg cun la edit pic nih. tahniah saiful nang & team!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. nightmare says:

    sama cantik sama padan
    macam pinang dibelah bidan
    sorang dah rasa terbang ngan angkasawan
    sorang lagi nak lepas gian

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. Miss pocO says:

    frust giler aku…huhu…

    papon…tahniah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. intan baiduri says:

    sokong pilihan hati sheikh muzafar..ada sesetangh orang ni..biler dah glomour..terus nak kawin dengan artis…menambahkan glomour dunia yang hanya sementara..sedangkan banyak lagi orang yang berpendidikan setaraf..bukan nak kata la…ada banyak Datuk dalam malaysia ni lebih suka cari artis yang ..padahal banyak je Doktor wanita yang belum kawin..any comment?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Miss pocO says:

      betul tu…

      kalau kene artis yg betul2 baik xpela jg kan…

      tp kebanyakan artis yg dipilih…hurrrmmm…susah nak komen…

      dah byk terbukti…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. peminat no 1 dr. sheikh muszaffar says:

    wei nadia ko jeles kn???ko ader ker??suker atilah diorg nk tangkap pic mcm maner pon yg ko jeles sgt pehal??!jeles3!!aku suker pic diorg lain drpd yg lain n of course mmg fotographer diorg nih mahal n si nadia yg jeles nih x mampu!!!tu pasal ckp fake n bosan!!busuk punyer org!!!bluekkkk =p ko x ader tu pasal ko jeles!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. gosipgurl_fea says:

    Today was a fairytale
    You’ve got a smile that takes me to another planet
    Every move you make everything you say is right
    Today was a fairytale~~ XD congrats dato

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. Reena says:

    Kamu yg bawa ku terbang…lalala…aiseyman..sibbaik dorang tak pakai cam fung sai yuk. Konsep dah dekat, terbang melayang di awangan..maklumlah..dlm ceta kungfu kan dorang leh terbang2 bagai..hehehe.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. org terpesona says:

    wow!!!!
    cm angan2 jew
    cute sngt
    mcm kt kwangan
    untong dr. halina uh
    tahniah!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. lalala says:

    I am watching a talk show kat TV3 sekarang ni, kenapa I tak rasa our astronaut ni macam tak berapa ‘brilliant’? :P

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • gosipgurl_fea says:

      same here. ok ok la…talk show isnit. tak sangka mereka mau kawin dah.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. phreak-id says:

    huih.. terbang-terbang macam storm rider dah…

    >>My Latest Entry<<
    Pening Baca Harian Metro Online

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. enot says:

    diorang cantik but background tu bukan mcm kayangan…tp mcm cerita haunted house…seram dan suram…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. able says:

    lalalalalalalalalala~~~~~~~~~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. Salam.
    ini merupkkan gambar yg dimanipulasikan. for ur information. Kukubesi dan Saiful Nang merupakan kawan baik aku dalam dunia photography. photography ini subjectif. ada yang cakap lawa and tak. tapi dari gambar pre-wed Sheikh Muszaphar ini, Sheikh sendiri yang nak kukubesi memanipulasikan gambar pre-wed dia menjadi ala-ala kayangan. kukubesi ini antara photographic yang berjaya dalam Malaysia ini. antara karya dia bakal dikeluarkan nanti adalah poster filem terbaru KRu ‘Hikayat Merung Mahawangs’. aku sangat rapat dengan kukubesi ini. aku kagumi beliau.

    shoot pre wed ini dijalankan di bukit broga smenyih pada minggu lepas. aku ada membuat review sedikit pasal shooting ini dekat belog aku. cuba tengok link ini.

    http://carlsamsudin.blogspot.com/2010/09/disebalik-tabir-pre-wedding-photoshoot.html

    *kenali seseorang itu betol-betol sebelum kita hendak berbicara tentangnya. terima kasih.*

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. akuzle ayu says:

    ambuih2…. tak terkata nengoknyer…. td kt ‘soaljawab’ di tv3, terpegun mendengar petah bicara Dato’ Dr. Sheikh Muzaffar Al-Masri….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lalala says:

      petah memang sangat petah. tapi tak nampak pun ketokohan seorang astronaut / doctor …petah macam seorang pakar motivasi adalah … :)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kurus says:

        tk faham maksud anda..
        memang dia pakar motivasi
        dan dia malam tadi juga cakap tntang angkasa,
        yang paling best tu, dia menyokong dr M untuk melahirkan rocket science engineer dr kalangan rkyat msia, tdk smestinya angkasawan. tntu best ada anak msia kerja kt sana.. tntu best membuka minda kta supaya jgn trlalu selesa dgn dunia yg kta sangka d bawah tempurung ini..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ieda says:

          lalala…
          astronaut & perubatan adalah ilmu yg dia ada…
          kepetahan bercakap adalah kelebihan yg dia ada…semua anugerah Allah…moga dia dapat guna utk kebaikan semua org termasuk diri dia sendiri…

          …me..tak sebelah sesapa….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. kahwin says:

    Semoga berkekalan hingga ke akhir hayat. :)

    Bagi saya, biar apa saja pun yang orang kata tentang Dr Sheikh Muzaffar, saya yakin pada visi, misi dan kualiti yang saya nampak. Biar apa pun kamu nak panggil dia, kita semua masih jauh nak sampai ke angkasa. Saya, masih dengan cita cita dan usaha saya, kalau ada rezeki, satu hari nanti selepas menunaikan haji, saya akan ke angkasa untuk melihat keindahan ciptaan-Nya.

    satu cara untuk kita menidak kan apa yang orang lain sudah kecapi ialah, dengan buat yang lebih baik dan capai matlamat yang lebih tinggi. baru lah layak untuk kita menidakkan apa yang orang lain buat.

    tapi orang yang bijak, tidak akan menidakkan perkara yang jelasnya benar.

    hanya sekadar perkongsian.

    Salam,

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kb says:

      tidak semua dapat berfikir cara positif sebagaimana anda berfikir, :) nice word

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kahwin says:

        Terima kasih kukubesi,

        Saya pernah menjadi manusia jumud, yang sering kali menidakkan apa sahaja fakta yang benar, apatah lagi yang hanya orang lain rasakan benar. Tapi waktu tu saya 13 Tahun.

        Jadi saya faham apa yang ada dalam minda manusia kebiasaan ni. Kita kekurangan X factor untuk terus maju kan diri, sebalik nya lebih selesa memperkecilkan tindakan orang sekeliling kita agar diri kita nampak setanding atau lebih gah.

        Kan lebih baik kita buat sehabis baik, malah lebih baik dari orang lain, dan dari kita memperkecilkan orang, adalah lebih baik dijulang orang.

        Saya juga ingin ucapkan selamat maju jaya buat Kukubesi, dan Saiful Nang, semoga akan terus melangkah maju dan sentiasa mempelajari dari kesilapan, baik yang kecil mahupun yang besar. Semua ini yang akan mematang kita dalam perniagaan dan kehidupan. :)

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kurus says:

        kata2 yg positif dan konstruktif hanya lahir dari akidah, iman, amal yg sentiasa ingin ditingkatkan, bukan di”statik”kan..keep it up kawin..i am with u

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kb says:

          yes, when u say X FACTOR.. thats rite.. sudah seringkali apabila manusia tidak mempunya xfactor atau aura macam yang pernah mawi ada tindakan yang mereka lakukan adalah mencari kesilapan.. di cari memang jumpa tapi mereka tidak bertindak positif.. sayang sekali

          apapun thanks bro/sis
          kb

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kahwin says:

          Ya, sejak kecil lagi ayah saya dah mula mendidik saya mencungkil X factor dalam diri, tapi memang sukar. Kita tak dapat mengenal diri kita seperti mana musuh kita mengenali kita. :)

          Lihat sajalah bagaimana ‘musuh’ Dr. Sheikh membuktikan betapa arifnya mereka tentang beliau. kan.

          Saya nampak X factor dalam diri Dr. Sheikh, saya nampak X factor dalam diri KB, ini bukab mengampu, tapi saya memang nampak. nak saya perjelaskan dengan lebih detail pun saya boleh. Sebab ini realiti. :)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. kb says:

    ada sesiapa pernah tgk kayangan macammana tak? hehehehe kasi aku alamat, nak juga aku tgk macammana rupa kayangan tu heheeheheh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kurus says:

      kayangan adalah dunia astro..berlapis-lapisan yg tidak terlukis di deria 5 kita.. kecuali kita naik roket dan sampai di sana.
      dunia kayangan yg diilhamkan oleh metos, mengilhamkan cetusan rasa manusia untuk merasa bgmanakah sekiranya hidup di sana..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. mamaam says:

    korang ni doa2 kan le diorang bahagia.kang kite pun bahagia gak.dok gitu?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. Banned User says:

    Terbang guna payung? mcm filem Mary Poppins je ni

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. luvlylemonate says:

    Im 1 Of His Fans…But Interview “Soal Jawab” last nite,,,agak skit mengecewakan me coz krgnya cerite abt his wedding n plg penting ade antara his statement yg krg sesuai n blh dimanipulasi pihak yg x suka or dengkikan dia…
    1~ Tiada tempat lain yg buat dia rase TENANG mcm angakasa.
    2~Klu dapat 1 way ticket to MARIKH which we know mmg panas dia akan pergi…
    3~Student semenanjung krg mahir BI
    To u Dr.Sheikh after dis please hati2 b4 kuarkan statement coz sy sbg peminat n menjadikan anda 1 dr idola sy cuma menasihatkan saje sesama manusia, sy jg ade kelemahan begitu juga anda & lain2 pihak…maaf pd saya kpd anda dan pihak lain jika sy menguris mana2 pihak.PEACE:D

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • peah says:

      jgn lupa last statement..”seleruh rakyat malaysia boleh menyaksikan saat pernikahan seorang angkasawan negara”..lupa dh aku ayatnya..lebih kurang gitu la kut..
      pergghhh…ayat bangga giler..
      kenapa aku x kagum dgn pic2 tu..jeles???jauh skali..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • peah says:

        tambah sikit lg..moga mereka berbahagia hingga ke akhir nyawa hendaknya..aminn

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kurus says:

        aku pun dengar centuh.. tp aku ni jenis positif tk ske buruk sangka…sebab satu perkataan dan satu ayat boleh diterjemahkan dalam berbagai maksud mengikut tahap dan taraf hati sanubari yg mendengar atau melhatnya.

        bg aku, dia berkata seolah2 dia ganti diri orang ketiga, diri pertama, diri kedua, diri ketiga..cm kt belajr dulu tu..adoi..
        dia tk nak ckap perkahwinan SAYA, sebab sy fikir, bg beliau itu terlalu pentingkan diri sendiri, bukannya org nk tengok “SAYA”, siapalah saya? mmndngkan dia adalah MILIK NEGARA, sebg ANGKASAWAN NEGARA.. so dia GUNAKAN ganti diri ketiga itu. beliau amat HALUS DAN TELITI dengan kata2 beliau. i was so amused.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Anisya says:

        x perlu kot kagum atau jeles…dia pon x mintak utk dikagumi n utk dijelesi…cukup doa utk kebahagiaan dia..itu yg terbaek..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kurus says:

      mungkin boleh kta fikirkan kot..
      1. tenang kt angkasa..”passion” beliau tu.. mcm aku lak tenang kalu minum2 teh tarik makan roti canai pagi2..hakakaka…corot giler “passion” aku ni kan..
      2. nk pg marikh.. mcm penah gk aku tepikir time kecik2 dulu..ohya dia nasihatkan kt supaya menyimpan IMPIAN tk semestinya jd angkasawan..DREAM..(cam omputih slalu ajar anak2 mrka)..barula kta mengorak langkah, tidak semestinya tercapai, tetapi impian itu adalah DORONGAN kta menuju kejayaan sesuai kita sbg khalifah di muka bumi ini.
      3. itu pendapat beliau selepas beberapa kali berjumpa student di seluruh negara agaknya. suatu statement yg ikhlas dan berniat baik.

      (k lah aku roger out.. penat aku nk fikir caner org lain berfikir…aku berdoa setiap dhuha semoga agar cahaya dan keindahan yg Allah berikan beserta kekuatan dan rezeki yg melimpah ruah ini..kita syukuri dan terus menerus berdoa agar negara kita dilindungi dari bala kejahatan) amin

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • BPH says:

        Aku minat nak berkawan dgn org mcm hang…hang berfikiran positif…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kahwin says:

        Salam hormat,

        Saya rasa, saya dapat menerangkan apa yang dimaksudkan dengan “TENANG” di angkasa yang dikatakan Dr. Sheikh Muzaffar.

        Beliau rasa tenang, apabila tiba di angkasa kerana melihat keindahan ciptaan-Nya, dan tenang apabila Solat menghadap cermin tingkap ISS yang mana beiau dapat melihat keluasan alam semesta ketika sujud kepada penciptanya yang Maha Esa.

        Ini bukan ayat yang saya reka/cipta.

        Ini ayat beliau. Saya dapat jawapan ini pada sesi temuabual beliau beberapa tahun dahulu di Sekolah saya, MRSM Tun Ghafar Baba. Saya selaku wartawan majalah sekolah. Masih ingat lagi kenangan manis tu.

        Beliau adalah salah seorang yang dah berjaya mengubah persepsi saya terhadap kehidupan. :)

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • penguin says:

        sy pun ske komen awk.. pd sy, xperlulah kte nak menilai org tue dgn mencari keburukan je.. lbh baik pk yg positif n terapkn sikap tue dlm dri kte.. mana yg kte rs x elok tue, xyah la buat, n xperlulah mengutuk sgt.. bukan apa, takut la sok2 kte atau adik beradik, family plak yg terkena,.. zmn nie kan zmn Allah bg cash.. arinie kte buat org, jap lg kte dh dpt balasan… :) selamat pengantin baru kpd bakal mempelai…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. asam says:

    kalau tgk gambar ni biasa je… cume editing tu yg buat nampak lain.. gambar no 2 tu agak nampak tak real la… diorang tak blend in ngan environment… yg last tu menarik.. boleh buat iklan resort atau kawasan perumahan baru.. tak pun novel2 jiwang nye cover… hehe tahniah pada bakal pengantin! :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • SWEET says:

      Gambo no. 2 tu
      rasanya cam kat bulan

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kurus says:

      yah lah tu.. memang edit.. tk kan kt bulan kot??
      tapi sayang kan, kita semua tk lah buat gambar mcm ni kawen esok…tu yg cuak sikit tu..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kurus says:

      hakakaka…. heran aku..mmg bukan real lah ni..tk kan nak g nasa hantar gambo kt bulan kot..

      tahniah kepada kumpulan yg menyiapkan gambar2 ini. cantik, unik, originaliti, superb, da boom.. think outside the box..MuuWOWWW

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. Amber says:

    Belum nikah da sampai kayangan… haha…. sungguh mendalam mesej derang berdua ni….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • SWEET says:

      Kan Datuk dah lepas luar dunia
      ke angkasa

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Amber says:

        so it’s ok nak ambik gambar gambar cam ni? wow… nak tengok la gambar pra perkahwinan dr pakar sakit puan camne pulak… hahahahahaha….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kurus says:

          thankfully now ur beginning to think outside the box..well worth imagining too.. best best.. Amber keep it up..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          hahahahhh

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Amber says:

          i have? about time innit? sorry to have kept you waiting… you should’ve gone on ahead instead of waiting… ;)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. i am no angel says:

    Tapi betul lah apa yang sorang tu cakap…dia memang pandai berkata-kata tapi tak nampak ketokohan seorang astronat. Pakar motivasi ada lah… :P :P

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kurus says:

      dah yg tanya dia pun tk tanya tentang engineering…lets see what you and i can do better, then? deal?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. non says:

    bukan mudah nak puaskan hati semua org! pe2 pun gbr2 bakal pengantin nie cantik! Selamat pengantin baru!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. Honeyz says:

    alaa… photoshop je…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. shizuka says:

    pasal rancangan kt tv3 semalam pun korang nak jadikan isu…kenapa, salah ke kalau dia ckp atas pengalaman yg bdk2 kt sabah sarawak mmg pandai BI, kt semenanjung ada jugak, tp x ramai…pastu, dia ckp KALAU dia boleh pergi marikh, dia akan pergi sbb x boleh, sbb tu x pergi…pd aku x salah dia cakap tenang kt angkasa…suasananya sunyi pastu boleh tgk benda2 yg x pernah kita tgk dan mengkagumkan ciptaan tuhan…tentu rasa rendah diri pada yang Maha Pencipta…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. aries_april says:

    cam ddk kat angksa ja..
    hihihih
    pic last tu cntk….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. gerhana says:

    aku tgk pengkomen BN skrg sume dh len…suke nak kutuk2 org…ckp pon mcm ade dengki skit+ busuk hati…komen tue xoklah…ney xoklah…bg aku org mcm ney dia xpenah suluh muka dia kat cermin kot…tue yg bajet dr mcm bgs…org len xbgs….agaknya klu ltk pic2 pengkomen yg suke kondem org…agaknya lg teruk org nak kutuk…huhu…kdg2 naik menyampah aku bc komen yg xmbina lngsg…mcm org bangang jer bg komen memperlekehkan org….bwk2 sdr dr lah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Tudung ekspress says:

      BETUL, AKU SOKONG. SEMUA NAK TUNJUK PANDAI DAN NAK TUNJUK BAGUS. MACAM TERER KONON

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • BelumBolehMengundi says:

        bukan semua nk kondem. tp semua nk menegur yg mana nampak salah je. xyahla nk kutuk2 org yg “amar maaruf nahi mungkar ” (:

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. Lovely says:

    AKU KAGUM DATUK SMS
    BUKAN HANYA DIA SEORANG ANGKASAN JE
    TAPI DIA JUGA SEORANG DOKTOR PAKAR
    DAN BAKAL WIFE DIA SEORANG DOKTOR
    TAHNIAH DATUK SMS
    PASANGAN BAGAI
    PINANG DI BELAH DUA GITU

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • SWEET says:

      AKU PUN TUMPANG GEMBIRA JUGA
      TAHNIAH DATUK SMS
      SELAMAT PENGANTIN BARU
      10.10.10

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • doctor jugak says:

      Errr…rasanya dia tak pass pun his Masters. :P

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kurus says:

        aku pun lom ader master gak..hik hikkk
        tp syukur lah dah ada pekerjaan.. seperti membaca danmengomen ntah haperlah komen aku kt bn ni..nak kuar la abang nara..abang nara mandrem kt sini ek..nk kuar tk dapat…can u barrrr me? hiikkkk…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. exa says:

    sampai ke hari ni, aku dah ada anak 1 pun xde gambo camni pakai gaun kembang2…ishhh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. sabrina says:

    doakan jer kbhgian diorg..
    x baik cite yg bkan2

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  68. abe tak jongos says:

    hohoh..kontroversial kepesongan akan muncul lg pasni..dh terbang2 camni..we’ll c it…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. zack zakaria says:

    tabik kt Dr sMs..tapi xsuka bapak dia poyo..meh ngamok kt opis aku..dok jaja dia ni dato..bapa pada angkasawan..nk layan mcm VVIP..time tu Dr sMs stil kt bulan lg..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  70. najmi says:

    superbnye pic yg last plg cun
    bestnye kalau ak kaya/ dapat sponsor amik wedding pic kat bulan pon no hal

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  71. nur says:

    alamak! gambar ala ala terbang dgn payung tu, dr halina mcm pakai kasut sukan nike je? -_-” adehh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. murni says:

    yg payung terbang tu, konsep mary poppins! :D

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  73. emilda says:

    tak pyh comment konsep org tu..
    tu hak die..kehendak die nak pilih ape2 konsep..
    duit die..
    imaginasi die..
    just doakan die bahagia..ok kan??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. aisyeeteru9190 says:

    its a nice pre-weeding concept….
    smg bhgia ke ak cucu….
    wish a gud luck to both of them….;-)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  75. myne says:

    pic 1-mcm harry potter(boleh terbang,tapi pakai payung…bukan penyapu.)

    pic 2-macam twilight(seram2 sejuk+mendung boleh gak)

    pic 3-macam(buaian dlm cite melayu bawang merah bawang putih,versi taman dalam kayangan).

    semua pic2 ni mmg superb…lain dri yg lain

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  76. non says:

    setuju ckp myne..cantikkan..gbr2 tu..yg kat buaian tu paling cantik rasernyer..mengambarkan mereka betul dibuai cinta aduh!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  77. hati2berhati2 says:

    mcm iklan raya kat tv3 la sket2….mcm

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  78. izzatie says:

    dlm islam..setiap perkahwinan musti di war2 kn utk dr fitnah..
    tp klu da kecoh semelaya…timbul riak plak..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  79. paper says:

    gambar 1st buruk, mcm mary poppin plak, xmenggambarkan gambar kawin / romantis. mcm iklan movie apa2 jer. lain2 tu okeila. yg kat buai tu dah cantik dah tp yg lelaki tu senyum lebar sgt, kurang romantis nya gambar tu, perasaan cinta tu kurang menyerlah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  80. venusiahanna says:

    macam cite omputih dolu-dolu( MARRY POPPINS) yang terbang pakai payung dengan gaun kembang…

    Cover majalah PENGANTIN bulan OCt.2010, gambo diorang..semacam pelik je bini Syeikh Muszapar. macam tak kena…

    ape2 pong,selamat pengantin baru…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  81. hanna says:

    wah lawa gila gambar dia…nnt aku kawin pun nak suruh kukubesi manipulasi shootkan la!! tu pun kalau tak lari budget huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  82. lady suf says:

    bgi i..itu cara & hak masing2..so apa2 je asal bhgia..memang respect giler la ngan SMS nihh…
    untung beno DR Halina..Tahniah DR Halina.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  83. farahyanti says:

    Memang cantik..tapi takut…kawin bagai nak rak..tapi sok lusa..kita tak tau pe yg terjadi. Nape tak bersederhana ..tak perlu menunjuk..dah banyak berlaku penceraian kerana terlalu obses dan bangga menunjuk pada semua orang.

    Islam melarang keras kita terlalu membazir walaupun mampu dari harta dan wang ringgit. Bersederhana lebih baik..dan afdal

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  84. ieda says:

    jangan rapat2 sebelum kawen ja…lepas kawen tu yg penting…
    lg satu…budget besar…kenduri besar…alangkah besarnya pahala kalau undang anak yatim & org miskin…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  85. sahabat says:

    salam..
    pelik melihat telatah org yg komen dlm nie..
    np x kte memberikan ucapan Tahniah dn menDOAkan kebahagian mereka..xperlu lah kte bercerita mengenai hasil gmbr cmne, kos blanja kawin, pose cmne dn lain2 lg.dorg leh terima hasil keje nie coz dorg selesa..pihak keluarga dorg pun okay je..
    btw,hasil keje KB & SN mmg terbaik..
    semoga mereka bahagia dn kekal sehingga ke ank cucu..AMIN

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  86. Orang says:

    Salam…

    Tahniah Pada Pasangan Mempelai… Kite Patutnya Mendoakan.. Bukan Menceritakan Keburukan Seseorang.. Sedangkan Kita Tidak Mengenali Siapa Beliau Sebenarnya.. Jgn Dikerana Cerita Sana Sini.. Anda Pun Turut Serta… Wat Dosa Je…

    Tentang Editing Gambar Pula… Hasilnya Cukup Memuaskan Hati Pasangan Mempelai & Keluarganya… Tentang Kos, Tema, Pose, Itu Hak Memasing… Gambar CS & KB Mmg Cukup Baik… Anda Mampu Ker Wat Sebegitu..?? Jika Mampu Mengapa Tidak Anda Hantar Proposal..?? Itu Bermakna Anda TIDAK LAYAK…. Anda Ibarat NATO=No Action Talk Only…

    Jangan Biarkan Sifat PHD Anda Menguasai Diri… Kite Ada Agama, Adab… So.. Lu Pikirkan La Sendiri…

    Terima Kasih…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  87. ade says:

    gambar cantik tapi sayang ada satu terselit kecacatan bakal pengantin perempuan tak bertudung menutup aurat bagi dia sebagai seorang Islam.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  88. anyss says:

    kawen jgk “pelancong angkasa lepas” ni yerk…?? elok laa 2…tp pic trbang guna payung 2 klakar cket.. bleh ker tbang pakai payung?? pk logik mst xleh kn?? klu pakai belon besar memg leh sbb ringan..klu pkai payung mst ade tarikan graviti…pape laa jnj bahagia…hu3

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  89. inalina says:

    ramai betul yg jeles ngn Dr SMS..biarla dia nk wat kenduri cmne pon..duit dia. tak kesah la dia tu participant je pon…yg oenting dia ada gak wat experimen..korang ade ke…??? nk nek fligt pon tak lepas…tu yg dengki tahap gaban tu kan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  90. ain says:

    mintak puji..manusia paling plastik..lebih plastik dari fasha sandha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  91. anyss says:

    inalina : jz pk logik jerrr…klu btul2 simbolik cm iklan insuran leh laa..msuk akal cket huhu
    hahaha…nek flite xlps??? kihkih…flite skg murah lerrr… sthun 10x leh nek mlh lbh lg..huhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  92. fedra says:

    ahlamdulillah….kahwin juga akhir nya…tp jgn la masa kahwin bukan main gah tp x sampai setahun dah cerai…wat hbs duit je….Selamat pengantin baru Sheikh….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  93. annurusrati55 says:

    ckit je ke pic trbng2 ni??edit la bnyak ckit……xterlopong penuh lg mlut ni duk tgok huhu.bg la trlopong bnyk ckit

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  94. sini bukan sana pun bukan says:

    tahniah to both of them.. nice couple!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  95. Minuman 7HERBS diperkaya dengan Air Zam Zam, campuran minuman botani Hempedu Bumi, Melada Pahit dan Pecah Beling dan dirumus khas menggunakan herba yang terbaik dan bermutu tinggi diakui secara tradisional dan kajian pakar.

    Khasiat 7HERBS bertaraf dunia membantu mengatasi masalah tenaga batin & :

    1.Kencing Manis, Darah Tinggi, Barah, Jantung dan Penyakit Kronik. Sistem penghadaman, Sembelit, Cirit-Birit, Saluran Punci Kencing dan Batu Ginjal dan banyak lagi…

    Untuk info selanjutnya, layari blog kami. Terima kasih.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  96. mase aku kawen ari tu, tokey kedai pun ade wak pakej ni, gegambo tak hengat tp lepas nikah atau kenduri atau lepas honeymoon pun ble, at our convenience. bgtau tarikh mase then dia arrange aaa tempat, baju, makeup etc… , nk peluk mesra over2 pun xpe dah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  97. BelumBolehMengundi says:

    ye la dunia skrg. bila org tegur yg mane xbetul tu,ramai pulak yg nk membetulkan nya (: padahal semua islam dan dewasa kan. apa salah nya terima teguran. bukan dibalas teguran dgn bukti piawaian la ,ape la.

    btol,mmg ini fardhu kifayah,tp,skrg dorang tegur pasal pre-wed yg dah dewasa2 kini terikut2 barat. xde sentuh pasal angkasawan xde lepas ujian upsr ke pmr ke spm ke atau blablabla punye kelulusan (:

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Mintan says:

      Yang piawaian2 tu saye bagi komen mengenai title astronaut. Pasal fardhu ke gambar kahwin ke saye takde komen. Tolong jangan salah paham ye. Nampak BODOH sangat :D huhuhu.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Anisya says:

        hahahaha…….tula sikap..baca skali je twuz serkap jarang…kan dh kene….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  98. baiduri di 7.16 says:

    x pyh jugak….semua tu tak ke mana….janganla nk bermegah-megah…..akhirnya kita masuk kubur gelap je..x blh bawa masuk kubur pun….fikirkanlah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  99. no name says:

    eee,, x pahm la ngn kamu2 y diatas memberi komen konon nye dorg nie bremegah2 la,, mati kubur y same la pe la,,diorg just tgkap gmba jer kan… pe slah nye.. tgu mase je nak jd hsband n wife..so bia la… x salah pon,,, kalu korg duet byk cam dy tah2 lebih dasyat ag korg wat,,,
    tgk dri sndiri sblm mmberi tguran….
    tengs.. wassalam

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  100. cik bee says:

    tiap org ad cara masg2, jgn pertikai kn ap yg org lain buat kalo x m’ganggu idop kita. Yg baik ambil sbg panduan, jg buruk jd kn teladan.. Kalo nk menegur or xsuka pn ad cara ny, jgn keterlaluan..skrg mgkn ms org, nant akn dtg ms diri sndri blm tentu sesempurna @ sebaik yg kita nak kn..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  101. LadyzuL says:

    saya nak share gambar ni ye…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  102. dah mcm gambar dlm game pulak aku tgk…warcraft ke?

    hehehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  103. hmm says:

    macam mood filem LORD OF THE RING.

    editing kukubesi photography tak best. sori

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  104. zahid says:

    org kahwin pon kite nk komen yg negatif,,nk buat ape,,lain org lain care,,biar aje la,,knp harus dengki dan cemburu?
    by the way,,SLMT PGNTIN BARU BUAT DR DAN DR :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • bella says:

      salam.en zahid.da nama pon komen.so msti ade negatif n positif. komen tu berdasarkan gamba n cara ja. tuk wedding ni ttp didoakan kebhgiaan mereka.
      pndapat sy,pre-wed ni adat n ikutan je tuk kenangan.kalau ikot agama, banyak adat yg bole jadi haram.jadi segala komen bole diterima samada positif or negatif tp gunakanla akal.jgn amik bulat2.
      salam.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Anisya says:

        kalau u terpilih jd angkasawati pertama malaysia…then kawen cm dia….cm ne lak?nak dengar pendapat je….hakhakhak

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  105. Turun Temurun says:

    Org komen tu bknnye dengki ke ape tp ini soal adat & cara org melayu,so fhm dlu btol2 bru bley komen yep.
    Ape kes nk dengki,ade duit buatlaa tp biar kene cr,jgn smpai org ckp blakng.
    Tau laa Dr. ni org yg hebat pgetahuannya sbg angkasawan,sy bbangga sgt2 sbg rakyat MALAYSIA.
    Tp kt ni org ISLAM……
    Wassalam!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  106. siti kelembai says:

    tahniah kpd ke 2 2 doc…bertuah tul dr harlina. bertuah juga dr muz..cntix gler gmbr diaoang….mga bhgia ke akhir hayat.amin.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  107. siti kelembai says:

    aku book dr muzzafar ni kt syurge je…tpi tngk dr harlina btkan aku ase nk jd mcm die.tp x ble….. malang tol nsib aku…hukhuk…..kagum btul……..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  108. Anisya says:

    memang ngetop kalau org2 kita ni nasihat orang kan..pakar motivasi pon kalah..realitinya belum tau lagi org yg menasihatny tu macam mana…hakhakhak..nway…selamat pengantin baru utk dr SMS….smoga kekal hingga hujung nyawa…gmbr yg sgt2 nice…t pas kawen…da lg gmbr honeymoon mereka..tu pon da gak yg akan komen negatif…manusia2…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  109. sal says:

    Sangat memalukan orang Islam yang begitu berjaya dalam kariernya tetapi pakaiannya tidak membayangkan sebagai seorang Islam yang beriman dan menonjolkan sebuah perkahwinan yang tidak mematuhi kehendak orang Islam yang menutup aurat dan di sajikan dengan lagu-lagu yang menarah kepada kemaksiatan kesian kepada imam yang berdoa pada majlis perkahwinan yang tidak menjurus kepada kehendah ugama kita . Dr. ada sebagai idola kepada remaja hendaklah menjadi contoh terbaik kepada remaja-remaja masa kini. Semoga Allah akan memberi hidayah kepada Dr, dan keluarga kejajalan yang di redoi Allaoh, Amin.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  110. mrjinx says:

    gambar2 ni d ambil oleh candidsyndrome dan kukubesi

    kukubesi ni rakan aku yg slalu buat workshop editing photos .. dan edit poster utk Hikayat Merong Mahawangsa ..filem dr KRU

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  111. hakimah says:

    YA..ALLAH..PASANGAN YG SANGAT BEST.. GEMPAKKK LA.. WORLD..I LIKE..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  112. ira says:

    nice n sweet

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  113. celibataire says:

    sapa yg berfikiran negative nie malu lah sikit..
    nak kutuk photo orang tak best, anda sendiri boleh kah buat design or edit sebegitu cantik mcm di atas???
    haishhh.. nie lah orang berfikiran sempit..
    psl gmbr mesra pun nk di manipulasikan…
    think positive lahh.. i’m so sick to read all kind of hipocrite things!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  114. beutiful flyer says:

    pehhh..terbaik wok!tapi kalo ngn ire gempak..aduhai…napela xjumpa aku dulu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  115. botol kicap says:

    gambar first kantoi ler,dr halina pakai kasut sport,hehe..i like kukubesi n candidsyndrome!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  116. Linda says:

    tak payah lah beria ria sangat..ingat halal haram ..kalau dah jadi ikon negara tu. Kita ni negara Islam tapi kalau ikon yang jadi ikutan perangai tak macam orang islam ..nanti takut jadi ikutan anak anak muda pulak

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  117. zara shoes says:

    very nice blog, thank you for the information !

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  118. Belen Cashon says:

    I agree with your thoughts here and I really love your blog! I’ve bookmarked it so that I can come back & read more in the future.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  119. charliedelta says:

    Photo-photo tu dibuat di Bkt broga dekat rumah saya…memang cantik (saya tak mau sentuh hal agama sebab rasanya semua org Islam paham mana boleh mana tidak kan…) tapi saya agak kecewa dgn photographernya…Saiful nang dan gangs sebab imej yg dirakam itu telah di manipulate secara melampau terutama sekali background yg amat jelas telah di tokok kerana tiada imej itu di sana (siapa yg pernah ke sana pasti tau) dgn kata lain photo-photo sudah tiada originalitynya…itu saja pandangan peribadi saya.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0