Written by serenity | July 21st, 2013

Kami telah menerima mesej melalui Facebook BeautifulNara yang mengandungi gambar berikut. Ia ialah merupakan gambar yang besar kemungkinan diambil sebaik saja selepas pernikahan Ashraf Muslim dan Wan Sakinah 7 Julai lepas di Thailand. Ini kerana tidak ada maklumat lanjut yang diberikan tentang gambar ini.

Lengkap berbusana perkahwinan rona tembaga dan krim serta berinai, pasangan ini kelihatan sedang menyarungkan cincin. Keduanya kelihatan berseri di majlis pernikahan mereka. Tahniah dan semoga berbahagia diucapkan kepada pasangan ini.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

351 responses to (GAMBAR)Pernikahan Ashraf Muslim Dan Wan Sakinah

  1. RF says:

    Hmmmm..mampu melihat je la..

    0

    0
    • ANTIsakinah says:

      Perampas!!!!!!!!!

      0

      0
      • Anonymous says:

        kemainnn.. baju xnak kalah walaupun kawen kat siammmm…. whatever la pompuann..

        0

        0
        • Euwerkkkkkkk says:

          Say no to ….. home-wrecker !

          0

          0
        • terpancar keindahan di wajah mereka kerana mendirikan masjid. alhamdulillah… (lebih baik daripada kulu kilir bawak anak dara orang keluar atau ikut kutu berahak keluar tanpa ikatan perkahwinan…)

          0

          0
        • Didi says:

          Tulah. Dulu agungkan sangat pak ustaz ni. Agungkan yg mcm sedap mata memandang. Yg nampak mcm bukan pak ustaz didoakan benda yg jahat jahat. Mcm izzue islam ke. Khairul fahmi aka apek ke. Doakan cerailah apalah. Padahal org mcm mereka lah yg setia dengan isteri. Tak fikir pun psl kekurangan isteri dia..

          0

          0
        • DIRA says:

          tersengih berjaya menakluki laki org.. muka bangga tak terkata tu.. dulu msa dayana kawin muka dia malu2 je.. senyum pun control2 jer.. nmpak manis jer.. tp si sakinah ni mcm dh di cabut rasa malu tu dr diri dia, dia tak sedar ke yg dia kawin tu laki org? sengih tak hengat..

          cer tgk muka bini muda ustaz idrus tu masa kawin takdela buat muka kepuasan mcm tu sbb sedar dia berkongsi kasih dgn 2 lagi wanita. nmpak mcm merendah diri sikit. madu2 pun rasa lapang dada nak smbut dia dlm famili.
          tp si kinah ni nak tunjuk besar kepala. nak tunjuk hebat. tak mau mengalah dgn dayana..

          apa pun tahniah la sbb jd pompuan paling femes tahun ni..

          to dayana: anda bertuah sbb ramai yg mendoakan anda di bulan yg mulia. semoga hidup anda diberkati.

          to ashraf: perkahwinan pertama membawa anda ke lembah kemuliaan, ramai yg menyanjung tp yg perkahwinan kedua membawa anda kelembah kehinaan, ustaz yg disanjung kini dicerca. so fikir2 la yg mana membawa kebaikan dalm hidup anda.

          selamat menjalani kehidupan bersama isteri kedua yg tercinta itu.
          perkahwinan kedua ini bermula dgn penipuan dan penidasan terhadap isteri pertama. klau boleh ajar si sakinah supaya lebih menghormati dayana, bawa kinah jumpa dayana pohon maaf. ajar kinah supaya menghormati isteri pertama. jgn tindas dayana!!!!

          0

          0
        • apa salahnya dia nak tersengih?? dia kan baru kahwin tu? mestilah suka.

          0

          0
        • CNN says:

          kita cakap dgn kata2 bombastik pun diorang ni dah kawen…tahniah la AM & WS…tahniah jugak sbb melukakan hati seorg pempuan yg baik seperti dayana…mmg berpoligami adalah HAK utk seorang lelaki…dan kita xboley nk pertikai kan hak tersebut kerana itu adalah sunnah Rasullullah s.a.w….berbicara pasal hak, dayana seorang isteri kpd AM jugak berhak utk tahu pasal keinginan sang suami utk berpoligami…bkn MENIPU kononnya ada bisnes d bangkok….tup tup dah kahwin…itu pun selepas terkantoi jadual penerbangan AM & WS…itukah namanya HAK yg telah d gembar gemburkan oleh sang LELAKI….

          0

          0
        • tak nak lah doakan ashraf sinclair dengan bunga citra lestary tu walaupun mereka setia sebab mereka gambar bertonggek berbikini di pantai bali yang penuh kebaratan sebelum kawin. ashraf muslim lebih baik.

          0

          0
        • Lady Red says:

          Siap berinai bagai lagi ye.. bangga sangat nikah kat siam… whatever… aku cukup benci dengan sikap manusia 2 orang ni… sanggup menipu untuk berkahwin…
          Kau bahagia ke Sakinah, kahwin dengan melukakan hati orang lain… dah lah tua pada Dayana… ke tak laku sangat sampai rembat laki dia????

          0

          0
        • pemerhatibebas says:

          meh aku nak berustazah bukak kelas agama sat.
          Benda agama yang orang lelaki kuat nak tegakkan ialah poligami..”agama benarkan lelaki utk poligami’ konon..benda agama lain ada ikut tak? solat 5 waktu yang agama suruh sempurna tak? bacaan ayat Quran tajwid semua sempurna tak? khatam quran berapa kali? qiamullail?? amal ibadah semua sempurna tak? tu pun semua tuntutan agama.. benda agama yang tak wajib ni plak sibuk nak tuntut.. kalau aku jumpa sakinah ni kat luar mmg aku sembur siap. poligami ko ikut. abis tuntutan agama cakap berdosa kacau tunang org tu tak ikut? tak payah nak letak status panjang lebar kat fb masing2 la kawan sakinah oii..kalau betul peribadi baik, takdenye terdesak nak kawin kat siam..sekarang ni satu malaysia benci kau. kecuali kawan kau..logik la, kawan yang takde akal je akan sokong kawan buat benda teruk..

          0

          0
        • thewannababe says:

          Nampak tak baju dia betul-betul? Pakai tudung but lengan tu lace, nampak warna kulit…

          0

          0
        • pemerhatibebas, nanti laki ko nak cukupkan empat, redhakan aje. sebab ko pasti akan berlakikan seorang yg beriman, ye la ko kan ustazah. laki ko pun mesti orang yg beragama macam ustaz juga kan? pasti boleh berlaku adil , insya Allah

          0

          0
        • Diana wee says:

          Kawin seumur idup jer..ape salah pakai lawa2..takkan tu punjd kesalahan..

          0

          0
        • Anonymous says:

          baju tu da siap sejak setahun dulu tu….abang serap yang beli kan kat hatyaaii….puiiiiii

          0

          0
      • Anonymous says:

        aku rasa sape2 yg nak poligami @ yg baru nak kawen @ pasangan yg dah kawen @ si bujang trang tang2, elok baca buku2 karya ustazah fatimah syarha sebelum nak proceed dengan next stage hidup korang.
        kalau x mampu jadi macam ustazah fatimah, sekurang-kurangnya kita tahu apa hak2 seorang suami dan isteri dalam rumah tangga. baca la kawan2, tak bosan pun karya2 beliau.

        kesian dayana

        0

        0
      • Anti Perompak Suami Orang says:

        B0000000000000000000000000 !!!!!!!

        0

        0
        • Anonymous says:

          jalang !!!!!!!

          0

          0
        • Dayana says:

          Aku redha utk mu yg aku cinta ,
          Demi kebahgiaan kita ,
          Mungkin kan kekhilafan ku ,
          Aku andai kau jauh kan diri ,
          Membawa hati dan mimpi ,
          Membiasa hidup sendiri ,
          Aku redha walau pon dada terburai ,
          Jiwa tak bisa dihurai ,
          Betapa cinta pada mu ,
          Aku redha …

          0

          0
        • Sakinah says:

          Bodoh la kau Dayana Doremon nyanyi plak kat sini !! Puiii .

          0

          0
        • kenapa ente berdua begadus, berfuisi di sini. ana mahu cukupkan lagi dua. kemusliman ana apa dafat cukup emfatttt,

          0

          0
      • Nazri says:

        Ahhh.. poyo la kau ni… tak habis2 dgn word PERAMPAS!! byk sgt tengok drama melayu,, Pernah tak kau tanya kenapa Islam membenarkan Poligami? Kalau kau dah set poligami tu mmbuat kau merana.. maka merana la jadinya.. ni semua kes banyak tengok tv la nii,, Cuba set minda tu sikit hidup bermadu ni indah… Look forward… Hidup bukan semata2 atas dunia ni shj.. Piiraahhhh HIDUP JANGAN POYO…

        0

        0
        • Anonymous says:

          hoiiiiiiii encik nazri oiiiiii!!!!mmg asalnye poligami tu indah..TETAPI pada yg memahami n pd yg dpt menerimanya..nk gtaw TAK SEMUA pmpuan yg dpt terima poligami..sbb tu sbg lelaki patot meyakinkn pmpuan betapa indahnya poligami..ni hape????nk poligami tp ngn cara menipu??indah ke?bhg ke??ni bini tahu bermadu pun bukan laki yg gtaw..tp tahu dgn sndiri…dlm Islam pun ade listkan bile nk poligami..bkn cara nikah dkt thai..nk g menikah pun ngn cara menipu..hdup ko yg poyo sbnrnye..poyo sbb xnk mndalami hati pmpuan…akuu pangg sat g br ang taw..

          0

          0
        • hafizrahim says:

          taip jangan sebarang taip..kita sebagai lelaki suka la poligami..tapi cuba letak diri sebagai perempuan..mesti ayat ko akan bertukar kan..nak poligami boleh, tapi biarlah dengan cara yang betul

          0

          0
        • ciku says:

          Mmg Islam benarkan Poligami….tapi syarat Poligami ada yg betul2 ikut? Utk pengetahuan, kat Malaysia ni lelaki adalah dianggap tidak layak utk Poligami…so siapa yg nak berpoligami kene buktikan dia layak.

          Kalau bab Poligami, ikut pulak syariat. Bab2 lain kemana?

          0

          0
        • Ms Apple Cranberry says:

          saudara…berpoligami tak salah..kadang cara utk poligami n sikap setelah berpoligami itu yg slalu buatkan poligami ni nmpk slh…puncaynya diorg yg berpoligami itu sendiri…tidak adil dlm memberi kasih syg..melebihkan sblh pihak…tanggungjwb kdp kluarga yg yg sebelumnya juga tak dilaksanakan dgn baik…mengapa perlu memenuhi khendak nafsu semata tp kehendak Allah sendiri tak di penuhi..segalanya dah tertulis dlm Al-Quraan…kahwinilah satu dua atau tiga dgn syarat berlaku adil..jika tak mampu ckuplah seorg isteri shj…Jika seorg suami itu baik akhlaknya terhadap isteri..isteri pasti bole trima walau madukan skalipun…yg penting dlm sesebuah kluarga itu musyawarah…nilai itu yg byk hilang dlm kluarga masa kini~ Wallahualam…

          0

          0
        • Anonymous says:

          1st time abg aku tgk vdeo dkt u tube pasal asyraf poligami..1st word yg kua dr mulut die yg aku dgr “bodoh asyraf”…cume nk gtaw pndgan seorg lelaki yg dh kawen pun macm ni bile lelaki berpoligami ngn cara menipu..aptah kami kaum hawa…mmg sakit hati ht sgt2…

          0

          0
        • yang PERAMPAS PERAMPAS ni semua arbok gersang yg tak puas hati sebab tak dapat dikahwini Ashraf.

          0

          0
        • anonymous says:

          tak salah berpoligami ni..tapi biar lah dilakukan dengan betul dan beradab..orang melayu kan penuh dengan adab..jangan lah sampai orang pandang serong kat orang islam dan orang melayu

          0

          0
        • Anonymous says:

          nk poligami pun agk2 ar… asal nl nikah kt siam jgk? bole je kn kawen kt malaysia ni. mintak izin bini tua dulu. konon je ashraf muslim tu mcm baik.. mymph. hidup bermadu indah?? pernah rasa ke? aku rasa indah bg bini muda je kot

          0

          0
        • ala… teruknya kena thumb down. ya perempuan, jangan nafikanla, korang ni kalau jumpa ashraf muslim depan2 memang ada berhajat dapat jadi bini nombor 2, 3 ,or 4 kan kan kan? dalam hati “ya ustaz al kacak, ana memang minat ente, penuh kemasylahatan… ana sanggup dimadukan. bini tua ittew demuk macam doraemon”.

          0

          0
        • anon says:

          encik.. kalu nk ikut islam.. poligami ni dulu sebenarnya utk membela nasib pompuan2 islam. lelaki islam dulu dibenarkan mengambil pompuan2 yg suami diorg dh syahid zaman perang2 dgn musuh islam utk menjaga maruah dan kebajikan diorg.. lain dgn konsep kebanyakkan laki sekarang. kahwin lebih sbb ikut nafsu.. x payah nk pakai nama islam sgt la nk cover. dalam alquran sendiri dh tulis.
          ”… maka nikahilah perempuan (lain) yg kamu senangi:dua, tiga atau empat. tetapi jika kamu bimbang TIDAK AKAN MAMPU BERLAKU ADIL, maka nikahilah SEORANG SAHAJA..” 4:3
          nampak kat situ?? MAMPU. ADIL. syarat dia Allah bagi.
          ni bila kahwin kebajikan anak bini yg lain entah ke mana. ntah tanggungjawab anak bini pertama x lepas nk jawab kat depan Allah ada hati nk tanggung perempuan lain punya. pffftt.
          dan oh. saya bukan nk tuding spesifik mana2 laki yg kawin lebih. saja share kalu ada sebahagian org masih salah konsep pasal kahwin lebih ni. pandai2 la masing2 ukur baju kat badan sendiri. kbai.

          0

          0
        • Mimi says:

          Hidup ashraf..jgn peduli la org ngata..yg penting anda dpt nikmatnye..

          0

          0
        • Sengal Kau Sakinah says:

          Bab berpoligami,semua lelaki cakap ikut sunah nabi..Tapi bab solat,puasa,lain2 ada kau ikut sunah nabi????

          0

          0
        • kak jemah says:

          kak jemah like komen encik hafiz Rahim…. hehehe..laki yg baik ygpaham hati perempuan..untug ur wife…unlike en nazri…. sbb die x respect wanita… dalam al quran pun kata poligami tu perlu dilakukan dgn baik n x mnyakitkan hati isteri lain… kalo lndasan die btul xdela org nk marah ni x ketepikan bini bawa kawin lari kat siam..siap menipu….tu yg org perempuan sume marahhhhhh!

          0

          0
      • GO TO HELL LA YOU says:

        ONCE A SLUT …..ALWAYS A SLUT !!!!!!!!!!!!!!!

        0

        0
        • ko la yg to hell. maki2. mereka mendirikan masjid, bukan buat maksiat macam kamu. mana terpancar sinar keindahan pada diri kamu?

          0

          0
        • astagfirullah..takut den baca says:

          Jgn over sgt la weh..bulan pose ni… adoii..ak bkn sokong pn skinah ngan asyraf ni tp lebih baik dorg mnikah dr wat maksiat kn..? N lg 1, pd yg over sgt kutuk tu, nnt slap2 ank/kakak/adik or kta sndri terminat hak org len cmne? Just saying…huhu biaq p la depa ni..x mntak beras pn dr kta..

          0

          0
        • astagfirullah..takut den baca , jaga2 kamu dah nak kena thumb down teruk tu. hahahaha. diorang ni kalau bab mencarut maki2 semua di thumbs up. kita kata bab mendiri masjid yg elok2 teruk kena thumb down. iman pembaca page Nara ni (nama pun suka bergosip mengumpat bagai) memang senipis kulit bawang, ada hati nak bagitau mereka yg benar, kelakar…

          0

          0
        • astagfirullah..takut den baca says:

          @neelofa, tulah takut betul den mmbacanye.. siap ckp slut bagai.. adoii spe kta nk mghukum or mrh sgt kt c asyraf n sakinah ni.. kta bkn kenal dorg pn. Biar Allah yg mnhukum dorg sbb sakitkan hati dayana. Lgpn setau den, mendirikan masjid ni la lg bgus dr bt maksiat, ye dak? N dia x cerai pn dayana tu. Just doakn dia adil je..

          p/s: mesti da blori2 pahala dorg dpt bln pose ni..asik dikutuk je.

          0

          0
        • tu la, nama dia pun GO TO HELL LA YOU. tak boleh ke bagi nama yg sedap sikit. macam BERDOA MOGA ASHRAF DAN PASANGAN KEMBALI KE JALAN YG BENAR ke. ni sikit2 nak hantar orang ke neraka, macam la dia confirm masuk syurga dengan kata2 sebegitu. kita lihat kes ini sebagai miscommunication dlm rumah tangga. agak kompleks dan susah nak dihurai tapi kita cuma boleh berdoa agar mereka ini beroleh hidayah. tak payah lah nak dimaki2. ini la akibatnya terlalu ikutkan barat. “ONCE A SLUT …..ALWAYS A SLUT !!!!” bagai. siap ada yg thumbs up gila2, bagai meraikan kemungkaran.

          0

          0
        • maksud saya, kalau nak menegur Ashraf atau Wan Sakinah pun, ada caranya. lebih mudah menggunakan kata2 yg lembut tapi mesej sampai daripada bermaki2an. aku tengok yg maki mencarut bagai ni dah takde beza dgn orang kapir. amarah dah menguasai diri macam la laki diorang yg kawin lain, sedang mak kat kampung tu tak terbela,…. sibuk mengumpat di page Nara.

          0

          0
        • Anonymous says:

          kalo nak tau….
          smerah bra sakinah ni si sakinah tu sendiri
          astaghfirullah tu kakak sakinah
          neelofa makin gemuk ketika puasa ni mak sakinah
          harap maklom

          0

          0
        • hahaha. macam2. tapi ada benarnya apa yang dikatakan astaghfirullah dan semerah bra tu. korang terlebih2 sangat macam la korang terlebih maksum tapi ayat penuh makian. itu je point dia. bukan nak membekap ashraf pun.

          utk anon di atas, kamu boleh berak di tepi pantai.

          0

          0
      • seseorang says:

        bodoh anti sakinah..

        0

        0
      • bella says:

        Siap ade baju nikah lagi..memang dah rancang niii.. sempat pakai inai lagi kau..Gempak Gitu !!..diri kan masjid memang x salah..tpi kau(ashraf) tepikan isteri pertama kau tu yg x leh blahh..doa kan lah yang terbaik untuk pasangan niee..moga2 dapat ANAK cepat…for dayana sabar dan tawakal banyak2..

        0

        0
      • padan muka hang says:

        hah perampas??? perampas peluang u kot… kalau hang yg duk tmpt sakinah amacam? tak menggedik2 u tu…

        0

        0
    • no need says:

      naik menyampah aku ngn cite2 die ni..

      0

      0
    • miss mong says:

      kesian dayana..msti hncur luluh hati dia klu tgk gmbr ni..

      0

      0
    • DREBAR BAS says:

      kelas kau kinah..puiiiiiiiiiiiiiiiiii !

      0

      0
    • dayana says:

      Diriku tanpa dirimu kau tempuhi penuh bahagia
      diriku mahu kau tahu pedih ini kau tak terasa

      0

      0
      • Suri says:

        Kalo dah pakai camni.. Gayanya dah lama plan! Geram nyer aku!

        0

        0
        • simpati pd yg teraniaya says:

          Btul tu…..dasar betina garik !!!….air tapak kaki dayana pn xblh nak banding dgn muka betina ni….otak letak kt lutut….blh dia tersengih2 hepi kunun…..xtau malu punya betina….dah la xcantik, prangai plak mcm hampeh.!!!!!

          0

          0
    • Anonymous says:

      Haaaanndoi rasa nak terajang orang je pepagi buta nak masuk tengahari ney. Menipu bini pastu boleh pulak jembalang dua orang nie tersenyum manis! Oh darn! Dayana, please fight for ur right. Jangan bagi muka kat mangkuk dua ekor nie. Huarggggg geram tengok kinah dok senyum lebar manis kemain.

      0

      0
    • gg says:

      Eeee macam mane parents sakinah boleh benarkan asrap ni kahwin dgn anak dia di thailand? Takkan takde impian nak bernikah cara baik, semua orang tahu, semua orang mendoakan. Anak perempuan awak kot. Haihla, susah2.. Mntk2 lah diri sendiri, anak beranak sedara mara ku dijauhkan menda2 mcm ni. Ameen

      0

      0
    • danial_hakim says:

      mana yang anda suka..biarkan suami anda berzina atau bersekedudukan tanpa pengetahuan anda atau izinkan dia kahwin lagi?igt senang ke nak nikah ngan perempuan ni,,dah la dosa kau pun suami tanggung..makan pakai pun suami kasik.

      0

      0
      • melly says:

        Kalau kes Dayana dgn AM ni,rasanya Dayana tu lebih dari mampu nak tanggung diri sendiri. Pasal dosa pahala pulak,tengok gaya si Dayana tu pandai bawak diri,tahu dosa pahala. Aku risau takut-takut dengan WS ni yang betul-betul “dosa dia tanggung,makan pakai dia kasi”

        0

        0
      • clichè ah ah ahhh says:

        clichè betui alasan poligami en danial. sbb elakkan zina tu yg kawen lagi satu ye. betui nikah tu elakkan zina. tp si AM tuh kan ke da kawen? salah isteri kah apabila sudah berkahwin suami masih x mampu mengelak diri dari zina? kalo gitu bukan la kawen dua tiga mahupun empat.kawen seratus punnn blom tentu dapat elak.maklum le satu taman perumahan yg dia bakal duduk dgn WS tu da berapa ramai pompuan. wahhh beronak berdurinya dugaan AM!!

        0

        0
      • Anonymous says:

        eloow si asrap kan da kawen apahal plak nak sampai berzina / bersekedudukan pulak…..itu bukan alasan untuk kawen kat thailand yek…laen la kalo memasing da gatal sangat , air dah naik ke kpala

        0

        0
    • Mak nak says:

      Kinah dah bajet retisss la kuar plak si ex tunang haaa

      0

      0
    • Amin says:

      Haha..ntah2 lakonann dlm drama..ekekekk! Dh mcm muka tiz zqyah jer aku tgk sakinah ni..

      0

      0
      • Anonymous says:

        muka tiq zakiah ag comei dr pempuan prmps tu

        0

        0
      • Mahsuri says:

        sape yang kata wajah sakinah dah macam tiz zaqiah……ala mak jauh sesangat, AM dah kabur matanya dan dah tak dapat bezakan yang cantik dgn yg hudoh, yg baik dengan yg hampeh………ape alasan pun yang AM beri tiada maaf bagi mu. bemulalah episod kejatuhanmu

        0

        0
    • Fakka says:

      Atas dasar apakah kalian menghina mereka? atas dasar emosi? jangan nak emosi dengan membenci… sekurang2nya mereka masih mencari jalan yang halal untuk bersama. Hubungan dia dengan isteri pertama?? JANGAN NAK POYO masuk campur hal rumah tangga diaorang. Kita cuma membaca sahaja… TAK SALAH KALAU KITA DOAKAN KEBAHAGIAAN MEREKA daripada melontarkan hujah2 membenci yang boleh menyebabkan akidah tergelincir.

      0

      0
    • ayam jepun says:

      POMPUAN MUKA KEMEK

      0

      0
    • bunga says:

      Aku ingatkan kawin koboi rupanya cukup main cantik baju kau siap berinai. cuma pelamin je tak de :3

      0

      0
    • razer says:

      Selamat Pengantin Baru

      0

      0
    • aku isteri pertama says:

      ramai perempuan bodoh kat sini.. korang tau kata org perampas n menghukum.. korang tau tak..hari ni korang bini pertama.. dgn kuase Allah 5 ke 6 thn dr sekarang korang janda pastu korang pulak kawin ngan laki org.. ha baru korang tau.. nak ckp ape masa tu.. tgok saja Abby Abadi. bila dia kembalik taat pada agama & al-quran, dengar ceramah agama.. terus dia boleh berbaik ngan memey

      0

      0
    • Sedara Kau says:

      Buat sepupu aku Ashraf Muslim……suka hati kaulah apa kau buat.Yang penting mesti berlaku adil.

      0

      0
  2. gayah says:

    gembira di atas kesengsaraan org lain.. tahniah

    0

    0
  3. awek says:

    ini semua poyooooo!!!

    0

    0
  4. ros says:

    tahniah..

    0

    0
  5. Dinzly says:

    hehehe..berseri2 muka wan sakinah…seronok yer dpt bekas2 org..
    tahniah laaa…

    0

    0
  6. Gambar yang buat dayana menangis says:

    Oh.. speechless..

    0

    0
  7. she says:

    awal tue buat preparation, biasa orang kawin dekat thai nie simple je, nie ciap baju, tudung, jari berinai, henna. tp sayang…. hurmmmm

    0

    0
    • Anonymous says:

      aa’ah kn..rapi je tgk persiapan dorang…hr tu kn main asyraf berdalih…hanya dayana sorg je isteri die..phuiii…tipu 1 m’sia..malu dpt,makian pun dpt..n yg utama dose pun dpt..haa ni hapeee..ke tok kadi thai yg sponsor kn bj2 dorang..owhhh pahit kelat btol aku tgk pic ni.persoalanku:bahagiakah korang skrang ni?????hahahaa….panggggg!!!(sakinah kene pnmpar)

      0

      0
      • she says:

        tak la.. depe beli tudung kat wakaf che yeh.. suh flight turun kat pengkalan chepa.. shopping, pakai ina. pastu pegi la thai.. hahahahaha…

        0

        0
    • Anonymous says:

      tok kadi ade butik perkahwinan kottt…

      0

      0
  8. tiya says:

    benda dah terjadi..semua dah tertulis…cuma skang ashraff sebagai ketua keluarga kenalah berlaku adil utk kedua2 isteri….

    0

    0
    • wawa says:

      aku jd saksi, seorg wanita yang dimadukan tanpa izin.,.. die redha selepas tahu suami kahwin buat kali kedua.. bini kedua plak rasa insecure, suami x pernah blk beraya, sebulan 4 hari je blk rumah isteri pertama sbb dgr cakap bini kedua, tahun2 kemudian, laki tu nak kawen lagi sekali, bini pertama relaks jer.. siap leh hang out ngan calon bini ke3, bini kedua meroyan x tentu pasal, n laki tu x jd kawen.. tp aku byk kali jumpa laki tu keluar dgn perempuan lain.. muda lg tu..

      ramai kaitkan isu poligami dgn agama, tp bab lain pernah jaga? mungkin ada suami yang adil, tapi adil si suami hanya isteri2 ni yang rasa… bila isteri x redha, pastinya die tahu, suaminya xkan mampu berlaku adil padanya lagi… biarpun redha selepas perkahwinan ni terjadi.. hati nya siapa yang tahu… jgn kamu menolak isteri ke pintu neraka dgn perbuatan kamu, bila rasa suami x adil, kopi yg dihidang pun jadi x ikhlas… renung2kan lah…

      0

      0
  9. aak says:

    ni la lelaki yg perempuan kata sejuk mata memandanga. Air yang tenang jangan sangka tiada buaya ek… hehehe.

    0

    0
  10. intan says:

    banyak hati yg perlu dijaga

    0

    0
  11. biol says:

    kepuasan betul muka mhluk dua ekor ne tnpa berfikir tentg perasaan org lain. perasaan keluarga. mcm manalah ramadhan dan raya dayana nnti. tentulah si serap ne berkepit dengan isteri baru dia.

    0

    0
  12. Adda says:

    kosserrrrrrr

    0

    0
  13. Rob Kardashian says:

    Kalau dayana wife die skrg ni tu ahli keluarga aku, dah lame dah kena mamat ni.. hancur RAYA tahun ni. Puihhhh

    0

    0
  14. mongji says:

    perempuan jalang

    0

    0
  15. kucin tido says:

    …”semakin ku sakit…semakin kau bahagia”….

    0

    0
  16. mak jemah says:

    bahagiaku…deritamu…..

    0

    0
  17. Mak nak says:

    Sedihnya Ya Allah… Hmmpppphhh…. harap jadila pengajaran buat yg kat luor sana..jgnla kau ambik hak org nakk. Jgnla kata “dah jodoh”.. abih tu kalu org ketuk kepala kau kau ckp ke “dah nasib” tanpa rasa marah?? huuuuuuuuuuuuuuu meh aku ketukkk kuat2 haa!

    0

    0
  18. orang tamak selalu rugi says:

    femes betul dia minggu ni, siap la lepas ni kena bantai lagi kat blog beauti fool ni..

    0

    0
  19. AAB says:

    Sian Dayana…
    Zed Zaidi sila sekolahkan Acap nie…

    0

    0
  20. jaslina83 says:

    ahniah..anda berjaya membina mahligai atas airmata insan lain.. kebahagiaan yang anda kecapi dari derita seorg isteri yg suaminya telah anda miliki tanpa kerelaan..senyuman yang anda ukirkan atas remuknya hati seorg isteri..tahniah wan sakinah..anda berjaya mengoyangkan sebuah ‘masjid’ insan lain..semoga ‘bahagia’ atas penderitaan dayana

    0

    0
  21. ctie says:

    kalau kita xsuka hak kita org amek ,jgnla amek hak org
    moga dayana tabah dan kuat.

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Nampak sgt yg smuanya itu sdh ‘well plan’.. nasibla ko lps ni sakinah & si serap tu..asik kene phuii !! dgn masyarakat..camne la ko nk berdepan..

    0

    0
  23. azrai says:

    Jgn sesuka hati hina dia…..
    Setiap yg berlaku ada sebab musabab…
    Jaga perilaku di bulan yg mulia ini…

    0

    0
    • Mak nak says:

      dahh itu yg dia mintak. org takkan judge kalo benda baik la bro. try to be in the oppressed shoes. common sense la… yg dorang ni tak ingat pulak buat 1st wife merana di bulan mulia

      0

      0
  24. iamwkm says:

    Sucinya aku kau nikahi di mekah..
    hebatnya dia kau sembunyikan di thailand..
    kesian dayana..

    0

    0
  25. aku blurrr says:

    TAK DE perasaan kasihan ke dorang ni hah?? SUMPAH aku TAK TAHU nak cakap macamane punye org la dorg ni.. sgt sgt bersimpati dgn Dayana. Tabahkan hatimu mcm Abby Abadi tgk skrg dpt yg lg muda & ensem

    0

    0
    • Uiji says:

      Abby lg trk kena cerai. Sdg dayana ashraf masih pimpin tgn dia kala keluar mahkamah. Bukan sorg kiri sorg kanan balik naik kete lain2…. Lg mulia la ashraf dr norman hakkm

      0

      0
  26. No Name says:

    Eeiii tak malunyaaa….!

    0

    0
  27. wawa says:

    aku cakap betol la.. media peliss jgn siarkan kebahagian artis2 yg merampas, dirampas, terampas bagai ni… tunjuk contoh yang menggalakkan buat org ramai wat perangai mcm ni.. tmbh2 macam norman n memey, org ramai tgk abby dah redha, tp x ramai org leh jadi mcm abby, nanti ada lg, ckp dayana tu cool jer, x semua org leh cool mcm die…

    0

    0
  28. whateverhernameis says:

    sekali pandang mcm mimi one nation emcees plak si markonah ni

    0

    0
  29. aku blurrr says:

    puiiiii konon difitnah la ape la last2 tgk pic ko hambek sume psiapan ade nmpk sgt ko dh lame plan tp berselindung. jantan jenis ape ni berani buat tp sorok? telo mne telo??

    0

    0
    • macbeth says:

      telo serap da busuk..tu sebab prangai nye pon busuk..Dayana tu amanah Allah untuk dijaga dan dididik..tp syg, dayana ditipu idup2..semoga Allah kuatkn semngat Dayana..for sakinah n serap, mungkin ini takdir kome..tp cara perlaksanaan tu xbtl..jgn lupa, Allah itu maha adil..

      0

      0
  30. saya says:

    pagi2 bace citer mcmni mmg bt aku xdek mood.. huhu

    0

    0
  31. Audrey Hepburn says:

    Daripada gaya dgn berinai bagai, maknanya memang dah lama plan dah ni. Apa pun, benda dah jadi. Semoga AM bersikap adil selepas ni, sebab kalo sedikit tertimbul rasa tidak adil di hati salah seorang isteri, menjawablah anda di kubur nanti.

    0

    0
  32. P.Ramlee .ramlee says:

    Ramai org kebanyakan kawin 2, tak de org bising pon. Lelaki sampai 4, dia mampu ok la tu. P.Ramlee dah bikin filem madu 3, last nti bahagia bersama, ingat Payung Emas di akhirat kelak.

    0

    0
    • papaya says:

      Pale hotak ko mampu.. dia kawen ngan dayana pun xkuar satu sen.. pastu keje bwh bapak dayana.. tau nak kawen ngan sakinah tu dia benti la keje ngan pak mentua dia. Skang serap dah xde keje. Nak bg makan ape kat sakinah tu? Padan la muka ko sakinah. Nampak mcm serap berharta kan sblom nikah ngan ko? Tu smua duit dayana ngan pak mentua dia. Skarang ni xkanla dayana ngan bapak dia nak bg ko job lg kan serap.. pasni makan pasir la ko sakinahhhhh

      0

      0
    • mrs. galleria says:

      Pale hotak kau payung emas! sila sertakan hadith yg menyebut pasal payung emas tu. setahu aku, ustad aku pernah cakap istilah payung emas tu direka oleh orang melayu sendiri.

      0

      0
  33. Anonymous says:

    siesss!!!meyampah+meluat+bengang bile tgk pic ni….hammmboiihhhhh senyuman korang…bhgia ye???ewaahhh2..aku ase nk pelangkung je 2 ketol nih…eeeeeeeeee…sakitt hati..wpun bkn bnda ni berlaku pd diri aku.tp sbg pmpuan aku trase skt ati bile org palit taik dkt kaum aku.. law ko jumpe dayana mtk izin nk bermadu kn n dayana stuju aku salute la jgk..boleh jgk org lain doakan kbhgiaan korang..ni x menipu jgk pilihan korang.tp xpe..korang dah sah kawen kan.ok truskan..aku nk taw tenang ke x korang menjalani kehdupan suami isteri sdgkan ramai pihak berkecil hati..n trase ht ngn perbuatan korang..yg betol benarnya poligami itu indah pd org yg ikhlas ..tp poligami yg korang ni mimpi ngeri kot bg dayana..n ramai yg mencemuh..oii asyraf ko xrase bersalah ke bile ko sarungkan cincin??sdgkan ko gtaw dayana tujuan ko ade urusan keje kn..taik aym fresh btol la ko ni..boleh pulak syum meleret2..

    #silap pulak buke blog ni pepagi..law buke mlm kang ok jgk..xpasl2 kurang pahala pose duk marah2 dkt org..huhuu..

    0

    0
  34. ...... says:

    Hurmmm tak baik kita cakap wanita tu perampas kalau tak tau cerita sebehar boleh buat fitnah

    0

    0
  35. kak ton honda says:

    sedih hati Allah saja yg taw… kenapa la ashraf kalau btol nk wat sakinah tu buat la dgn cara yg elok..mtk izin isteri pertama dlu.. yg pmpuan tu pun kalau ko nak hak org pun ko taw batas2 ko.. mintak dgn cara yg elok… ko x berada kat tmpt dayana ko x rasa apa yg dia rasa… Allah nie maha adil.. satu hari wan sakinah ko akan rasa jgk mcm mana dayana tu rasa sakit….skrg hidup kt dunia nie Allah bayar cash…

    0

    0
  36. rahidah says:

    menyesal sy bwk mak mentua sy g berubat dgn dia dulu….

    0

    0
  37. Anonymous says:

    sabar dayana..sekiranya sy d tmpt awak…jgn sesekali bercerai..kalu boleh la..awak minta si AM tunaikn tanggungjawab dia sbg suami seadil2nya..mmg pahit d telan hidup bermadu..tp andai awak undurkn diri dgn bcerai..si sakinah akn bertepok tangan d atas kemenangan dia sbb AM akn jd hak dia sepenuhnya semutlaknya…mmg sakit&pedih..skiranya AM&awak msh mjd suami isteri, konflik sakit ati, tekanan prasaan bukan sj pd awak, tp paling sakit pd sakinah sbb masyarakat sudah ttu pandang serong dia sbg PERAMPAS..pcayalah..dia pasti akn rs MENYESAL atas tindakannya..tp, jgn sesekali mgalah..skg pn masyarakat cerdik sekeliling dh pandang serong ke arah dia…DAYANA smoga kamu kuat…

    0

    0
  38. Kesian says:

    Kesian dengan dayana.. Mmglah kawen sah. Tapiii entahlah, kalau aku kat tempat dayana remuk berkecai berterbangan dah hati aku ni.

    0

    0
  39. hafizrahim says:

    aku sebagai lelaki memang tak setuju dengan tindakan ashraf ni..dulu aku respek..sekarang no more

    0

    0
  40. Jgn nk senyum sangat says:

    Kalau aq malu nk senyum sbb rampas hak org..

    0

    0
  41. deheart says:

    sayu pula hati melihat gambar ini..? entah bgaimana pula perasaan kak Dayana ketika mlihat gmbar ini? Hanya Allah y tahu..moga kak Dayana tabah dan sabar menempuhi ujian ini.InsyaAllah..

    0

    0
  42. Kencana says:

    Mahligaimu dari air mataku..

    0

    0
  43. deheart says:

    sayu pula hati melihat gambar ini..? entah bgaimana pula perasaan kak Dayana ketika mlihat gmbar ini? Hanya Allah y tahu..moga kak Dayana tabah dan sabar menempuhi ujian ini.InsyaAllah..besar ganjaran y menanti..

    0

    0
  44. Unagi No Sushi says:

    Teruskan.. Teruskan mengutuk…. Bahagianya diorang dgn pahala yg korang tabur kat diorang bulan2 posa ni… Kutuk la camne pun dah jd laki bini dah…. 1 perbuatan yg mendapat pahala dari Allah.. Dpt pahala lg yeayy! Tahniah… :)

    0

    0
    • macbeth says:

      pahala mmg pahala..kutukan tu sendiri yg mengundang..sapa suro dengan muke xtebal, xde rasa simpati pg bernikah bling2 kt siam..tmpt yg mmg umum tw org akn pandang serong nikah kt situ..dosa yg sakainah da buat kt dayana siap twist statement dayana redha tu cmne plk?dapat pahala ke bahagia ats keruntuhan kebahagiaan org?

      0

      0
    • Anonymous says:

      oo..1 perbuatan mendapat pahala..kau tak kira cara dia melakukan perbuatan tu..?menipu?..satu msia plk tu dia tipu..fitnah konon..puii..

      0

      0
      • Nora says:

        Yang halal cuma upacara nikah tu sahaja. Permulaannya, perjalanannya? Khutbah terakhir rasulullah dah pesan janganlah kamu menyakiti jika kamu tidak mahu disakiti, sepertimana suami ada hak pada isteri, isteripun ada hak pada suami. Kahwin 4 memang sunnah, tapi jgn lupa menjaga perasaan isteri itupun sunnah, membahagiakan isteri itu wajib. Jangan bercakap pasal hak je, perkahwinan itu tanggungjawab, ukan sekadar hak berbahagi hari atau katil

        0

        0
  45. Watever says:

    Hoi sakinah. Tergamak nya ko. Perempuan jenis apa ko ni. Tersenyum puas kepada dayan sebab berjaya merampas. Tersenyum puas dapat memastikan hati dayana tersiat dan air mata mengalir.

    Takpalah perempuan, janji Allah tu pasti. Kau tunggu lah bahagian kau.

    0

    0
  46. MAK JEMAH says:

    amboi berinai sakan,cantik baju..huhu.bila nak bersanding?buatla grand skit.kesian kinah tak merasa bersanding.kawin satu kali dalam seumur hidup mesti nak merasa naik pelamin oi.nak tergelak baca statement ko asrap,dulu ko ckap bnda ni fitnah..sekarang boleh tengok sapa yang betul

    0

    0
    • paneh says:

      kalo die bersanding, aku tak baling bunge rampai…aku baling telor ke muke diorang nih!!! busuk punye orang!!!

      0

      0
    • NANA says:

      alahai…..nasib jer la si asyraf ni x kena sambar petir….biler plan nk kawen sebenarnyer ni? siap tempah baju bagai. Esok2, I dtg jumpa sakinah mintak tips mcm ner yg rampas laki org…..klas kau kinah.

      0

      0
  47. ikann says:

    oo yelah kan.. nak raya lagi.. raya air mata la dayana tahun ni.. sial punye sakinah.. tapi mende dah jadi. lenkali jgn percaya sangat laki korang nakg bisnes trip ke hape.. tgk2 bkk branch lagi satu.. eh klu dh jantan tu jantan jugakla..

    0

    0
  48. redhajela~~ says:

    redha jee la ye AM kawin lagi satu…ak doakn AM ckupkn lgi koata 3 4..nk tgok cool ke idak si markonah nih

    0

    0
  49. ahli pikir says:

    utk dayana :

    Semoga tabah menghadapi semua cabaran dan dugaan yang Allah berikan..Allah menduga kita tak bermakna Allah tak sayang kita..tapi Itu lah cara Allah nak menunjukan yang Dia sayang umatnya..Dah sejauh ini dayana bertahan..jangan mudah mengalah..setiap masaalah pasti ada jalannya..mungkin sekarang dayana di timpa musibah tapi kita tak tahu di masa hadapan..Allah dah rencanakan yang terbaik untuk umatnya..ikhlaskan hati..pasrah kan diri..redhakan segalanya..pasti hati kita akan tenang..dengan cara ini tak membuktikan yang dayana kalah tetapi sebenarnya dayana menang..payung emas telah tersedia utk dayana..dayana masih ada family dan kawan2 di sisi yang akan sentiasa menyokong kamu,,be strong ok..

    untuk sakinah
    awak seorang perempuan, seharusnya kamu tahu ap perasaan seorg perempuan itu sekiranya bermadu,,.saya tahu awak cintakan dia..klau tak masakan kamu kahwini dia bukan,,tak salah bermadu..tapi gunalah cara yang elok..jumpa dengan dayana dahulu,,bincang depan depan..bukan dengan melarikan diri benikah di thailand..sekiranya kamu di katakan di paksa..kamu kan masih ada akal untuk berpikir..tolak paksaan itu,,negara kita kan ada undang undang,,sekiranya kamu berbaik dengan dayana..dan dayana pun setuju..tidaklah kamu di “cop” sebagai perempuan perampas bukan???..

    utk ashraf
    tak salah untuk bermadu.islam pun tidak melarang untuk berpoligami..saya tahu kamu pasti arif bab ini..kamu pasti tahu proses untuk berpoligami..perlu mendapat keizinan isteri pertama dahulu untuk bermadu..mengapa mesti untuk memilih bernikah di thailand..tak semua perempuan sangup di madukan dan berkongsi kasih,,perkara pun dah berlaku,,harap ashraf dapat berlaku adil terhadap ke dua-dua isteri..cukup sekali telah mengecewakan hati seorg isteri jangan di tambahkan lagi kekecewaannya di sebabkan ketidkadilan kamu itu..

    0

    0
    • dudu dodo says:

      sbb mahkamah tak izinkan dia berpoligami sbb die TIDAK LAYAK BERPOLIGAMI DARI SEGI KEWANGAN,DAN PASAL ANAK TIADA BUKTI KUKUH.MAHKAMAH SBENARNYA MENOLAK PERMOHONAN BELIAU UTK BERPOLIGAMI.

      Kawen die di thailand pon terancang rapi.die memilih masjid yg diikitiraf kjaan kite. die da tau sume ni akan jadi.

      0

      0
    • mimi says:

      betul tu, saya sokong. lagi satu, tak sepatutnya ashraf menafikan pernikahan mereka. itu lagi buatkan orang benci dan mengata. soal zuriat, adi putra sudah lama berkahwin tidak dikurniakan cahaya mata, tetapi dia bijak dengan mengambil anak angkat. tidak perlu melukakan hati isterinya. mungkin dengan mengambil anak angkat, Allah akan melihat kesungguhan beliau dan mengurniakan zuriat buat adi putra dan isteri. respect sangat dengan adi putra. walaupun tidak lah se ‘alim’ ashraf, tapi tahu menjaga hati isteri. ashraf?? hmm… jawapan ada pada diri sendiri. jawablah ye ashraf… tapi jangan pula kalau tiada anak untuk pernikahan kali kedua, ingin bernikah buat kali ketiga pula…..

      0

      0
  50. h.r says:

    Nara,
    Mungkin ni semua bahan gosip utk lakukan blog anda. yes, its a hot topic. tp bayangkan perasaan dayana yg nmpk gambar ni nanti. mmg dia dah dapat tau, tapi bila namapak benda2 mcm ni sebagai bukti lagi sgt2 menyakitkan dia. kita semua komen kesian dayana..so di harap jgn la di cari2 lagi bahan2 mcm ni. kesian pada dia. doakan la yg terbaik utk dayana.

    0

    0
    • dinamo says:

      even nara xpost,gambar ni dah merebak kt media sosial dh pn. pembaca pn bukan semua (ada jugak yg sokong,tu hak masing2) nk sokong tindakan ashraf n sakinah,malah lg byk kata2 semangat utk dayana. kami semua doakan yg terbaik buat dia.

      0

      0
  51. ABS says:

    Nasib si ashraf tak cerai dayana sbb nk kahwini sakinah mcm dato k cerai ex wife dia sbb nak kwin siti. Kalo ashraf cerai mesti korang lg kutuk kan. So ashraf, do whatever u have to do. Kalo asik dgr kata2 org mmg slamanya takkan diam. Manusia yg kebanyakan mengutuk ni bini2 yg tak pandai jaga laki gamaknya takot pompuan len kebas. Korang tu bukannya tuhan nk mengadili org. Dah tuhan kata aku jodohkan diorang berdua, korang nk byk bunyi pun tak guna. Jodoh tu dah ditentukan kat Luh Mahfuz lg sama mcm kematian yg tak boleh lewat walau sesaat. End of story.

    0

    0
    • Markonah says:

      aku sokong ko ABS.. Dato’K ceraikan bini dia utk kawin ngan Tok Ti, org tak kecoh pun

      0

      0
      • Anonymous says:

        heiii markonah….datuk K kawen siti kat siam ke? datuk K kawen semunyik2 mcm oang xde telor ke?

        0

        0
    • downy says:

      saleh yaakob pn jodoh 4..tp ade org pertikai?klau mmg jodoh, mmg xblh tolak..tp xreti ke nk mintak elok2?sok2 klau bercerai deme ni, nk kate xde jodoh??padahal nk kawen sampi kemaruk ke siam ngangkut baju bling2 nya itu

      0

      0
  52. poyo says:

    kahkahkahkah kawin lari smpai siam pon baju xnak mengalah glam gitu.. sederhana dahla wei bknnye bsanding pon ape la.. FACEPALM!!!

    0

    0
  53. SyaSya says:

    Semakin ku sakit, semakin kau bahagia

    0

    0
  54. Meimei says:

    Selamat Pengantin Baru…rasanya dekat dunia nie tetap juga ada hukum karma kan….apa2 pon selamat berbahagia =)

    0

    0
  55. SyaSya says:

    Semakin ku sakit, semakin kau bahagia….

    0

    0
  56. Andy Lee! says:

    haih.. diorang dah kahwin dah pun..
    tak leh nk bt pape dah..
    walaupun aku 200% TAK SETUJU cara dia kahwin tanpa izin kat thailand..
    kesian dayana..
    dah2 korg, tak yah sebuk mengata hal rumah tangga org lain lagi dah..
    bt kering pahala puasa je..
    kita WAIT & SEE jelah

    0

    0
  57. nona noni says:

    semoga bahagia…lupakan kutukan itu yang penting bukan buat dosa.

    0

    0
  58. saysayes says:

    walaupun saya x gemar tp tuduhan perampas pd wan sakinah alone x adil
    ashraf yg ptut d lebihkan tuduhan sbb…….dia yg mastermind….merayu…meminang..mengawini
    xkan wan sakinah yg usha dulu utk penutup cerita cinta mereka

    ashraf23456 wajah suci mu hya lukisan
    rasa hatimu mendahulukan nafsu
    klu tahu an sakinah pilihan hati kenapa pilih dayana seawal mukadimah.?????

    0

    0
  59. darling says:

    apehal kutuk kemain..tgk abby nga memey …rilexlaa..poligami biaselaaa,,

    0

    0
  60. penbiru says:

    mana ada hadis payung emas? ce tulis tgk? ayat tu ada dlm kitab abuya arqam je la..memandai je korang sebarkn fatwa kan…dlm Quran Allah kata wanita yg layan suaminya dgn redha akn dapat msk via mana2 pintu syurga je..
    .”Seseorang wanita apabila ia mengerjakan sembahyang yng difardhukan ke atasnya, berpuasa pada bulan Ramadhan, menjaga kehormatan dirinya dan taat kepada suaminya maka berhaklah ia masuk syurga dari mana-mana pintu yang ia suka”- (Hadis riwayat Anas Bin Malik)..
    xde lak sebut ttg payung emas bagai eh..

    0

    0
  61. iamwkm says:

    Lagu Asraf tujukan buat Dayana suatu hari nanti..

    Tuhan sengaja menduga kita
    Dimana kesabaran manusia
    Engkau isteri yang kusanjungi
    Lambang semangat cinta dunia
    Pasti engkau terkenangkan
    Peristiwa semalam
    Saatku menggadaikan cinta
    Pada onak dan duri asmara
    Entah dimana akal fikiran
    Hingga sesat di jalan yang terang
    Ini suratan yang diberikan
    Menguji kekuatan jiwa
    Waktu engkau kulupakan
    Dalam kemarau cinta
    Betapa hatimu rela
    Demi melihat kubahgia
    Kau menahan segala siksa
    Di hati hanya berdoa
    Mengharapkan aku kan pulang
    Agar terang cahaya
    Ku yang hanyut di arus gersang
    Di laut ribut melanda
    Dan berenang ke pelabuhan
    Kasih sayang sebenar
    Air mata cinta darimu
    Ku menjadi rindu
    Pada syurga di wajahmu
    Tiada tanda kau berdosa
    Biar aku cium tanganmu
    Membasuh lumpur di muka
    Ku yang hanyut berarus gersang
    Di laut ribut melanda
    Kau menahan segala siksa
    Di hati hanya berdoa
    Kuberenang ke pelabuhan
    Mencari cinta sebenar
    Dan kutahan apa hukuman
    Di hati hanya berdoa
    Biar aku cium tanganmu
    Sekali lagi bersama
    Bukan sekali jalan berduri
    Hanya Tuhan yang pasti mengerti

    0

    0
    • Bidadari yang bermata jeli says:

      Ya Allah, dah lah sedih tak habes lagi baca komen semua. And then baca lagu ni,, lagi bertambah sedih. Eventhough we are nobody with Dayana, tapi kita masih boleh berdoa untuk dia.

      Bertabahlah wahai kak dayana. “Cukuplah Allah bagiku, sebaik baik penjaga, sebaik baik penolong”

      Semoga Allah campak kesabaran dalam diri kita ketika mana kita di uji.

      0

      0
  62. emori says:

    sempat die tempah baju…..biase orang kahwin dkat siam nie sempoi2 jer…

    0

    0
  63. Anonymous says:

    hurmm boleh tahan
    karma karma krma

    0

    0
  64. BEST says:

    mmg padan sgt …. yg dulu x cantik .TAHNIAH …….!!!

    0

    0
  65. akuxtahu says:

    hmm…manala perasaan si dayana ni? dahla x lama lagi nak beraya..orang lain bergembira, isteri pertama memendam rasa. kalau kot yer pon nak kawen, tunggula lepas bulan puasa n raya ni. korang jela yang hepi, sedangkan dayana? sabarlah dayana..ramai yg sokong awak.

    0

    0
  66. princess says:

    sy sbg perempuan.of course sy xrela dimadukan..lg2 dgn cara menyakitkan mcmni..klu sy d tmpt dayana sy akan rse spt dihina..krn kekurangan diri sy hanyalah masih belum mengandung dlm tempoh 3 thn…adakah asyraff muslim telah meletakkan tempoh utk sy mengandung jika sebaliknya sy akan dimadukan…kepada asyraf muslim jgnla jadikan ini sbg alasan kukuh anda untuk menyakiti hati wanita yg telah bergelar isteri anda…anda kn seorang alim anda menikahi dia pn di mekah tmpt yg pling suci di dunia ini..tp kenapa anda menghina isteri anda begitu sekali…sepatutnye dgn kealiman yg anda tunjukkan anda sepatutnye lebih bersabar dgn dugaan tiada anak ini..kerana rezeki anak totally tuhan yg pegang..kepada dayana kesian kt awk muda2 dh dimadukan…bykkanla bersabar..sesungguhnye berat mata memandang berat lgi hati nak terima..kpd kaum lelaki mmg btul poligami sah dr melakukan maksiat,..apakan ckit2 maksiat ckit2 maksiat yg korg nyatakan..mmg hari2 k korg nk wt mksiat sedangkan korg ade isteri yg sah…klu ikut sunnah nabi..nabi membantu golongan yg susah bkn nabi nk elakkan maksiat yer..lg 1 nabi x prnah duakan isteri pertamanya…tu menunjukkan nabi cukup menjaga hati isteri pertamanye…isteri pertama beliau sudah meninggal baru baginda berkawin lebih dr 1…sekian.

    0

    0
    • downy says:

      tula..konon modal nk elak maksiat..mungkin tu slh 1 alasan..tp laki klau da merenyam tututtt bini seploh pon makn luar..klau laki jenis yg ingt jalan uma..uma 1 pn da cukup membahagiakan

      0

      0
  67. iamwkm says:

    kisah dorang ni dah mcm crta ameera lakonan rita rudaini,zarina n syamsul yusof tu plak.. at last zarina mengundur or meninggal ek slpas dia dah ade anak tu.. ho3..

    0

    0
  68. cik ceri says:

    aku tak sanggup nk tgk gmbr ni…

    mmg Islam tdk melarang poligami..tp adakah cara si Ashraf ni betol?
    -tipu nk pergi Thailand sbb ada meeting. si isteri di rumah igtkn si suami btol2 cr rezeki,tp … Ya Allah.. betapa hancurnya hati si isteri..tergamak kau Ashraf..

    Sah2 kawin dkt Thailand adalah perkahwinan yg tak diredhai..klu mak bapak kinah 2 setuju,pasti diorg buat di rmh diorg secara kecil2an. perkahwinan yg tak diredhai tak kan kekal lama (bkn mendoakan).

    Ya Allah, kau tabahkan hati Dayana,kuatkan smgtnya.. ssh nk cari isteri sabaik Dayana si Ashraf oooiiiii..aku ckap kau PASTI menyesal dgn tindakan kau suatu hari nanti. bila dh sah kawin kte dh blh nk runtuhkan..tp aku harap kau Ashraf menjalankan tnggungjwb kau sbgai suami sebaik2nya..

    #aku tak pernah suka perempuan yang merampas suami orang.

    0

    0
  69. gendut says:

    Hmm.. alhamdulillah sudah kawen. tapi sebelum kahwin, Ashraf ni tak fikir ke perasaan Dayana? oh ye lupa, dia lelaki. tapi Sakinah ni, sebelum kahwin dgn Ashraf sepatutnya lebih memahami jiwa wanita sbb hang pun perempuan. Kalau aku lah jadi sakinah, sblm kawen dah pergi jumpa face 2 face, amek hati dayana. besar kemungkinan dayana boleh terima seadanya.

    0

    0
    • truthurts says:

      Aku rasa baik Ashraf nikah banding dia buat maksiat dengan Wan Sakinah. Langkah lebih mulia walaupun ramai kecam / keji. Dayana tu memang tak ada rupa. Tak lawa. Ashraf dah tak tahan lah tu menatap muka tak lawa hari-hari. sebab tu dia nekad kawin dengan Wan Sakinah. Nak terima kebenaran ke tidak? Dayana. Saya sangat simpati kat dia. Sabarlah ya. Tak cantik di dunia tapi hati tu lebih mulia dari yang cantik.
      ps- Abg Nara buat lawak ah. Suruh kita selesaikan jawapan matematik sebelum post komen.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Kalau dayana tak lawa asraf patut cari la yg lawa..ni cari yg tak lawa jugak..

        0

        0
  70. jasmeen says:

    Saya ucapkan tahniah kepada pasangan. Semoga bahagia hingga ke anak cucu. Saya percaya tiada siapa yg mahukan perkahwinan di thailand. Ingatlah, banyak hati yang sedih dan kecewa. So, pastikan perkahwinan ini worth it. To biwi no 1, jangan terlalu sedih sbb anda masih mempunyai suami. Doakan dia berlaku adil kepada kamu. Jangan aibkan suami dengan beri komen kepada public yang bukan bukan, end of day. Dia masih suami kamu.

    0

    0
    • peminat sakinah says:

      yup setuju jgn aibkan suami awak sendiri sbb awak masih isterinya….jgn disebabkan org ramai menyokong awak, awak sanggup aibkan suami di media massa…gunakan ilmu yg ada utk mengatasi masalah…..

      0

      0
  71. EMOSI says:

    Apasal byk sgt BETINA yg meroyan dalam ni??
    Tak bole ke doakan je kebahagiaan dorang?
    Yang korang meroyan tak tentu pasal ni, diyana tuh suruh ke??
    Pastu duk tuduh org tak bahagia etc, sekali diyana cool je.. terang2 dia ada agama disitu.
    Abis ko lagi suka LAKI ko BERZINA dari cara HALAL perkahwinan?
    Jangan tengok drama melayu byk sgt… ingat lah yg muslim tu… Ko hidup tak mati2 ke???

    0

    0
    • nena says:

      kalau org bujang kawin lari sebab nk elak zina tu aku faham la sebab dia takut tak dapat kawal nafsu. ni bini dah tercongok kat rumah, kawin lain sebab elak zina tu apa kes? bini kat rumah tu jd perabot je ke?? laki kalau nafsu buas, 10 betina pun dia tak cukup.

      0

      0
  72. saiyana says:

    Rase nk mgutuk sgt gambar tue…gerammmm!!!begitu meriah even nikah kat thailand…konon nk berpoligami ikut sunnah nabi..tp adakah kite mcari keredhaan mgikut sunnah nabi???nikah bukan main suka….x rase bsalah ke dgn nasib isteri pertama?ditipu hidup2x..dosa sungguh…mdapat kbahagian di atas kesedihan manusia lain seumpama diri itu mbunuh manusia…doa org teraniaya lebih afdal…kita ingat tipu manusia sekadar nk ikut sunnah nabi diterima ke oleh Allah?Allah pasti menangis mlihat kelupaan n kealpaan umatnya yg telah dijanjikan syurga..

    0

    0
  73. minah jambu tukar kaler merah biru says:

    minah jambu baru dengar berita dari melodi kt tv3 si ashraf muslim ni sebelom kawin ngan si dayana rupa2 Nye dia dh bermateair ngan si pompan sakinah ni ! sakinah ni pulak sanggop putus ngan tuning Nye di sebab kn dia nk kawin ngan ashrafffffffffffffffffffffff !!! cian tunang dia sakinag tinggal kn dia bulat2 je !!! kiwak Nye sakinah !! sanggop kau kecewa kn si tunang kau eh ! makna Nye bila ashraf dh berkawin ngan dayana sakinah ngan ashraf maseh lagi bermateair la kan ! sampai hati kau ashraf kecewa kn kau punye bini ! nanti satu hari kau ngan sakinah akan kecewa sesuatu yg kau sendiri tk tau bila ! ingat !!! balasan itu ada !! eeeeeeeeeeeeee leceh betol la mathematics ni huh !! 7×4=28 huh bwekkkkk !!

    0

    0
  74. truthurts says:

    Terimalah hakikat bahawa:
    1. Dayana memang tak ada rupa
    2. Dayana lebih berkualiti dari segi kewangan & pekerjaan
    3. Ashraf nikah dgn Dayana sebab harta & platform
    4. Wan Sakinah tak bersalah pon sebab memang Ashraf hensem
    5. Semua ni pasal rupa la. Bullshit ah Ashraf nikah sebab betul-betul cinta Dayana
    6. Dayana nampaknya mulia sangat. Tak melenting. Akur & redha. Doa saya kepada Dayana.

    0

    0
  75. Markonah says:

    Musim doktor kena tipu ngan retis… Aritu Shahs Jaszle…. ni Ashraf lak!

    0

    0
  76. minah jambu tukar kaler merah biru says:

    masa asfraf kawin ngan dayana saje aje dia nk ambek hati bapak dayanaaaaa padahal asfraf bukan Nye suka nk berbini kn si dayana ….skarang ni pulak asraf dh tk sayang ngan si dayana bab tu dia kawin ngan sakinah ! asfraf lebih sayang kan si sakinah dari dayana ! sebab walau macmana pon asfraf dh berbini tetap dia ambek sakinah jadi bini dia ..Almaklom lah mateair kannnnnnnnnnnnn mungkin dorang dh sama2 buat janji …mari kite pikirkn…

    0

    0
  77. Dayana says:

    Dayana tu maksud nya gagah perkasa. Sabar banyak2 dayana. Sekuat nama mu. Allah kan ade. :) Allah sentiasa bersama orang yang sabar.

    0

    0
  78. Kencana says:

    Mahligaimu dari air mataku.. huhuhu

    0

    0
  79. peminat sakinah says:

    SELAMAT BERBAHAGIA….amin

    0

    0
  80. Anonymous says:

    Rasa aku dlm hal ni si Serap yg salah.. Nape dulu dia terima pelawaan hj.lokman utk dikawinkn dgn anak dia (dayana) klu btul dia x cintakan si dayana..ha nape dia terima dulu.?? ha kpentingan ape yg ko nk jaga serap..?? masa tu ko ade hak utk bsuara serap oii.. skarang ni nasi dh jadi bubur.. dah kawin pn ko masih bhubungan dgn si sakinah tu lagi.. ko betul2 melukakan hati isteri yg tak berdosa la serap oii..

    0

    0
  81. hamba kepada pencipta says:

    POLIGAMI itu memang sunnah nabi. tapi POLIGAMI yg nabi buat pun atas dasar tertentu. jadi wanita yg berhak utk dipoligamikan adalah seperti seorang janda yang dalam kesusahan, wanita yang dalam kesusahan, wanita baik yg ditindas ataupun yang setaraf dengan nasib2 yg tadi itu. banyak kesilapan yg ashraf buat dalam perkahwinan dia dgn sakinah,

    1) membohong isteri pertama
    2) membohong manusia yg lain
    3) kahwin lari
    4) dan byk lagi yg mungkin kita tak tahu

    apa salahnya menunggu, mcm ADI PUTRA, dah berapa tahun kahwin? masih bersabar walaupun pernah ada konflik. cikgu saya juga pernah mengalami nasib yg sama tp lepas 5 tahun kahwin akhirnya rezeki dia muncul dikurniakan seorang anak perempuan dan sekarang sedang sarat mengandung anak kedua setelah anak pertama berusia 4tahun. Ashraf, skrg ni dunia dah moden mcm2 teknik kamu boleh cuba sperti teknik IVF. antara nak dengan tak nak je. pernah kamu usahakan? atau kamu mmg sudah gatal sangat dengan sakinah tu?

    0

    0
    • jasmeen says:

      Salam, firstly i tak rasa dia berniat nak bohong isteri dia. Isteri dia mmg tahu that husband dia mmg nak kahwin satu lagi. Permohonan sudah dibuatkan. Walau bagaimana pun, sebelum sempat keputusan kebenaran kahwin dari mahkamah, en A sudah berkahwin dulu. Jodoh namanya. Jangan salahkan en A mahupun pn S. Sebab perkahwinan mereka tetap sah. Pn D masih isteri juga. Kedudukan pn S dan pn D adalah sama. Kedua duanya tiada beza. Doakan yg terbaik untuk mereka semua.

      0

      0
  82. peminat sakinah says:

    dari asyik mengutuk puasa2 ni baik fikir juadah apa nk masak atau beli petang ni…bukan apa rasa en nara ni pun satu fikirlah berapa dosa dia dapat dgn post mcm nie…jgnla buat x reti dgn komen org2 atau nasihat mereka kpd en nara….

    0

    0
  83. ZAZA says:

    SIAN DAYANA…

    0

    0
  84. peminat sakinah says:

    Rasanya en nara perlulah hentikan sementara post mengenai asraf ni lebih2 dibulan ramadan…hormatlah sikit bulan yg mulia ini.dia pun ada keluarga dan maruah jugak sama seperti kita.jgnla nk naikkan rating en nara sanggup melihat ramai lg manusia saling mencaci sana sini.kebanyakkannya Melayu..Inilah yg menyebabkan kita susah nk bersatu.

    0

    0
    • Anonymous says:

      rasanya asraf n skinah yg patut fikir dulu sbelum buat sesuatu. Tmbah bulan ramadan dan nak dekat syawal ni…bagi la dayana tu raya dulu. Asraf n sakinah yg mintak org maki. Elok la tu.

      0

      0
      • tak minat sakinah says:

        dulu masa asrap nk kawin kinah ada jugak rasa marah.tp takmelampau2 macam malam ni.marah sebab berkahwin dengan cara menipu.dayana yg lurus tu percayala suami pergi oversea ada bisnes trip.ghupanya pegi buka cawangan baru.macam tengok drama kat tv plak.si kinah ni pulak amboi sakan melaram…pakaian n andaman tajaan sape tu

        0

        0
  85. AdeqManes says:

    Hebat mana sekalipun isteri ke 2 3 or 4 tiada tandingan dengan isteri pertama. Salute isteri 1st!!!

    0

    0
  86. hantamsajalah says:

    asyraf, terbukti anda bukan saleh yaakob….wakkakakaka

    0

    0
  87. zazale says:

    Kepada pengantin pompuan, anda diberi masa 2 tahun untuk cepat beranak. Selamat pengantin baru.

    0

    0
    • anyone says:

      it is normal in malaysia statistics for a couple for not having a baby in two years. after two years barulah disarankan untuk mendapatkan treatment and to investigate.

      0

      0
  88. anon says:

    Di AKHIRAT kelak, seseorang itu TERKEJUT apabila melihat CATATAN amalan KEBAIKAN yang tidak pernah di lakukannya di DUNIA

    Maka, dia bertanya, “Wahai TUHANku, dari manakah datangnya KEBAIKAN yang banyak ini, sedangkan aku tidak pernah MELAKUKANNYA.”

    Maka ALLAH menjawab, “Semua itu adalah KEBAIKAN (PAHALA) orang yang MENGUMPAT engkau tanpa engkau KETAHUI.”

    (Diriwayatkan oleh Abu Ummah al-Bahili)

    0

    0
  89. tut... says:

    Apsal ler muka kinah ni dh mcm tiz zaqyah je…

    0

    0
  90. Anonymous says:

    sebelum ni pernah berlaku di kalangan artis kahwin kali ke dua..bila anak dh besar bercerai dgn isteri kedua..harapnya segala kemelut dapat diatasi dgn baik

    0

    0
  91. yayang says:

    x payahlah kita fikirkan sgt pasal am ni…hanya dia dan Allah saja yg tahu… pd Pn Dayana banyak bersabar…Mungkin ada juga kesilapan yg tlh kita lakukan dulu…. pd Pn sakinah jagalah perasaan isteri pertama ye…apabila awak bersedia utk menjadi rakan kongsi bermakna segala perkara harus dipikirkan, krn ia melibatkan soalnya hati..

    0

    0
  92. Fikir sendiri says:

    saya bantah ini semua sebab saya nak buat puding caramel tapi kawan saya tak nak ajar

    0

    0
    • Anonymous says:

      hahhahaaha ko ni pe cite lak tetibe masuk puding karamel nih…ko google je carik resepi……tapi jangan sekali2 ko menggoogle cara2 merampas laki oang plak yek

      0

      0
  93. Indah says:

    Cube WS letakkan dirinya di tempat Dayana…. mcm mane hancurnya perasaan soerg isteri bile AM mcm ni…. hhhmmm… ape pon taniah la…

    0

    0
  94. cik kuntum says:

    takpe la. what u give, u get back. tak kena kat sakinah ni, kena kat generasi dia. bleh plak tinggalkan tunang semata2 nakkan laki org. ko tunggu jer la nasib ko sakinah. put u in her shoes! to dayana, be strong. Allah swt sentiasa bersamamu…

    0

    0
  95. Nik Ainaa says:

    minta kebenaran nk share gambar

    0

    0
  96. lala says:

    baru sikit tuhan turunkan ujian, manusia dah alpa. same2 mengambil iktibar. semoga bahagie :)

    0

    0
  97. [email protected] says:

    asyraf, masa kau tersenyum lebar dalam gambar ni..ada tak pikir perasaan isteri pertama kau bila tengok gambar ni?

    p/s: be strong dayana!!!

    0

    0
  98. [email protected] says:

    asyraf, masa kau tersenyum lebar dalam gambar ni..ada tak pikir perasaan isteri pertama kau bila tengok gambar ni?
    Bina bahgia dari kesengsaraan orang.

    p/s: be strong dayana!!!

    0

    0
    • jasmeen says:

      Saya percaya en A sudah pun memberi tahu niatnya untuk berkahwin satu lagi months ago. Cuma bila execution berlaku….mmg banyak hati akan dilukai. Semoga keluarga yang dibina akan bahagia sehingga ke anak cucu.

      0

      0
  99. marlia says:

    bodo punye jantan…sgup hncurkan hati seorg isteri y bnyk berkorban utkmu…sgup mngahwini tunang org..muka xthu malu.

    0

    0
  100. AkuCantik says:

    wan sakinah lawa. dayana buruk.
    terima je la hakikat….

    0

    0
    • kaka says:

      tak baik menghina ciptaan Allah… sy doakan awk hati terbuka utk bertobat sebelum terlambt

      0

      0
    • Anonymous says:

      kalo setakat muke lawa ( tapi bagi aku muke dia biase2 je)…tapi perangai burok watpe….biar muke x lawa pada pndgan oang tapi ati mau baek k

      0

      0
  101. poligami says:

    sakinah lawa, dayana buruk.
    terima je la hakikat.
    lagipun poligami tak salah.

    0

    0
  102. jenab says:

    dayana, i rasa berpisah adalah jalan terbaik. suami u sanggup membelakangkan u untuk memiliki dia so tak mustahil dia akan membelakangkan u untuk perkara2 lain akan datang.. u masih muda..ekonomi pn stable.pergi cantikkan diri n make over apa yg patut..ramai lg lelaki yg baik di luar sana..

    0

    0
    • jasmeen says:

      Salam, firstly i tak rasa dia berniat nak bohong isteri dia. Isteri dia mmg tahu that husband dia mmg nak kahwin satu lagi. Permohonan sudah dibuatkan. Walau bagaimana pun, sebelum sempat keputusan kebenaran kahwin dari mahkamah, en A sudah berkahwin dulu. Jodoh namanya. Jangan salahkan en A mahupun pn S. Sebab perkahwinan mereka tetap sah. Pn D masih isteri juga. Kedudukan pn S dan pn D adalah sama. Kedua duanya tiada beza. Doakan yg terbaik untuk mereka semua.

      0

      0
    • jasmeen says:

      Tak baik mencadangkan supaya pn D bercerai berai. Beri dia peluang untuk merapatkan semula hubungan suami isteri

      0

      0
      • peminat sakinah says:

        saya sokong apa jasmeen…kenapa nk minta cerai…lgpun mereka berdua isteri yg sah….ingat senang ke nk membawa gelaran JANDA…..fikirlah sebelum membuat komen atau cadangan…..si dayana xde kata apa pun sedangkan yg kat luar sana da memandai nk jadi HAKIM tidak bertauliah.

        0

        0
    • noradanish says:

      cik jenab, xperlu nk make over ke ape.. kecantkkan hati lebih penting dari rupa.. jika cantik hati, otomatik cantik la rupa..

      0

      0
  103. terluka says:

    Ya Allah, ya tuhanku.Kau kuatkan lah semangat Dayana.kau berikan lah ketenangan pada dayana.bukan senang dayana nak hadapi semua ni.nak pulak dgn usia muda.kawen umo 24.dayana, tabahkan hati awak tau.kami akan sentiasa mendoakan yang terbaik utk dayana.

    0

    0
  104. jasmeen says:

    Apa salahnya Pn s berhias dihari pernikahannya. Berhias dihadapan bakal suami dan menutup aurat. Tak salahkan. Salahkah bernikah dithailand… hina sangatkah bernikah di thailand. Sama sahaja seumpama bernikah dimana mana negara luar negeri. Jangan kita soalkan adakah mak ayah pn s restu ataupun tidak. Ini adalah masalah mereka internally. Yang boleh jawab persoalan itu adalah mak ayah pn s dan pn s sendiri. Doakan en a, pn d dan pn s bahagia.

    0

    0
  105. Bini kedua says:

    Cantik baju sakinah….tahniah ye….semoga bahagia ke akhir hayat…Kita sbg isteri kedua kena sentiasa mengalah taw…..biar org semua nk ckp ape…mulut org bkn boleh tutup….diorg 2 semua sama jer…kalau diorg baik diorg x menghina sesama manusia….lama2x diam la diorg…nk berbaik ngn first wife take time ok….lama2 dia akn terima kita….

    0

    0
  106. mong jih yo says:

    Taktau la nak ckap apa dgan diorang nie ..kesian gila kat dayana ..kene tipu ngan suami sendiri ..dulu aku peminat no. 1 ashraf muslim , skarang ..no way laa..tak hingin ..;(

    0

    0
  107. yang says:

    selamat berpuasa semuanya

    0

    0
  108. PRO POLIGAMI says:

    AKU SUKA AM NIKAH DGN DAYANA DAN WAN SAKINAH. APA BRAND JIKA KAWIN SORANG SAJA.

    0

    0
  109. lula says:

    Entahnya apa salahnya dia nak pakai cantik2 pd hari nikah dia
    Kang pakai biasa2 je kang kena kutuk gak

    Dayana tu yg x pandai jaga laki.. cubalah grooming sikit
    Dah laki awak tu tgk muka pon dah tau sifat romeonya
    Len kali nak kahwin cermin muka sendiri
    Kalau dah tau x lawa, sendu, lemau badan pon x pandai jaga xyah la sebuk nak kahwin laki handsome
    Ini kenyataan bukan nak menjatuhkan ke atau apa

    0

    0
    • manusia biasa says:

      maaf , yg awak cakap muka x lawa , sendu , lemau badan tu ciptaan Allah ..
      kalau awak kata dia camtu umpama awak kutuk ciptaan Allah ..
      layakkah awak menghina dia ?

      pandanglah seseorang dengan mata hati kerana ia akan membawa kebahagiaan sehingga ke akhir hayat & jgnlah kamu pandang paras rupanya kerana kamu akan makan hati selamanya ..

      0

      0
  110. smy says:

    eee MELUATNYER aku!!!!!!!!!!!

    0

    0
  111. suka dengar lagu baru yuna says:

    Jabatan Agama Islam tolong pantau masalah ni! ada kemungkinan besar diorang nikah kat sana sebab permohonan takkan lulus. si serap tu mesti boleh agak dah, alasan yg dia bagi pun tak logik….jangan layanlah!!!!!

    0

    0
  112. Anonymous says:

    yang kutuk2 tu semuanya pompuan yg takut laki kawin lain..biasalah tu poligami..tak salah pun…so jgn lebih2 kutuk orang…

    0

    0
  113. aku benci wan sakinah perampas says:

    dasar pmpn perampas..tseyum bgga seronok dpt laki org! tk lama lg hang pon dimADUKAN!!!

    Sapa yang kata Allah tentukan semua tu, baca la firman Allah, Surah An-Nisa, ayat3. Allah dah bagitau, nak kawin dua, tiga dan empat, tapi kalau tak mampu kawin satu je. Maknanya kawin tu pilihan. Nak kawin dengan sapa, dan kawin berapa, semua tu pilih sendiri. Allah cuma mengizinkan, tak bermakna bila Dia izinkan, itu keputusan terbaik.

    0

    0
  114. aku benci wan sakinah perampas says:

    HEY LULA….PUII..KO NI …dayana tu DOKTOR…KO???

    0

    0
  115. shake kinah says:

    Bini kedua ni sedap mata memandang…hati budi no.2…masa kahwin bini no.1 tertanya-tanya juga apa yang dilhat pada bini no.1, oooo hati budi kot…or nak balas budi keluarga bakal mertua

    0

    0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      nk balas budi keluarga bakal mertua la ape lagi …kau ni macm tk tau pulak …dh tau pastu eksen tanye huh !! ashraf ni paksakn diri dia kawin ngan si dayana bini diaaaaa…sebetol Nye dia suka ngan si sakinahhh n nk kawin ngan diaaaaaaaaaa….si sakinah ni pulak masa kenal ngan si ashraf dia tk kasitau ashraf yg dia dh bertunangggggg…al maklom lah kenal ngan jantan hensem artis pulak tu bila lagi nk bohong kannnnn peluang bagos tol tak…..kalau si sakinah kasitau yg dia dh bertunang tk mungkin si ashraf ni nak ngan diaaaaaaaaaaaa pasal ashraf pon dh ada biniiiiiii….eeeeee minah jambu boleh bayangkn betapa sakit Nye hati dn sedih si dayana kalau dia bayang kn laki dia ngan sakinah tengah sondol kt atas katil…eeeeeee tk boleh nk cakap ngan kate kate lah !

      0

      0
  116. mak jemah says:

    poligami tu tak salah.
    Tapi biarlah cara yang betul.
    Kenapa la mentaliti orang melayu ni, asal kawin dengan laki orang kata perampas.
    Aku paling menyampah orang hina poligami, sedangkan itu halal dalam islam.
    tanya diri kita balik, kalau kita islam, jangan sesekali menghina, menyangkal.
    Jangan yang halal diharamkan, yang haram dihalalkan.
    Tak baik kata perampas ke apa, melainkan dia memiliki suami orang tu dengan cara yang
    tak betul. Itu baru perampas.

    0

    0
  117. melly says:

    Aku rasa Dayana ni dah bersedia nak dimadukan since dia tahu Ashraf ada failkan permohonan poligami,cuma mungkin dia kecewa sebab tak sangka secepat ini,mungkin dia expect lepas mahkamah dah buat keputusan. Tapi apakan daya, Ashraf tak sabar-sabar nak rasmikan isteri baru.

    Mungkin ada sebab Ashraf buat macam ni,mungkin betul dia ada merancang dengan Sakinah (sebab dah failkan permohonan poligami di mahkamah),sebab tu siap baju cantik-cantik. Aku rasa,dia taknak rasa berdosa kalau dgn Dayana,tapi kepala otak teringat-ingat Sakinah. Jatuh dosa kalau jimak bayangkan orang lain selain pasangan.

    Tu pandangan aku je lah. Wallahualam.

    0

    0
    • vanilla ice says:

      Sakinah sangat nampak tidak matang. Buat keputusan ikut hawa nafsu & cinta saja. Jika dari awal dia menjauhkan diri sedari mula AM tu dah title suami orang pasti benda2 mcm ni tak menjadi. Mungkin benar Sakinah & AM bercinta sakan tetapi dengan berlandaskan akal sepatutnya si empunya diri boleh menjauhkan diri. Lelaki kalau kita tak layan takkan menjadi sakinah. Ni memang saja kes cari pasal namanya !!

      0

      0
  118. anyone says:

    benci giler aku tgk golongan yang bergembira atas kesedihan orang lain tanpa rasa bersalah telah menghancurkan dan menzalimi pasangan. Benci aku melihat senyuman diorg kerana mereka tersenyum dgn melukakan hati wanita bernama isteri. walaupun korg dh bercinta sejak sekolah ke apa ke kalo dah kawin dgn org lain sepatutnya hati, jiwa pada pasangan yang dikahwini. X malu ke bahagia dgn melukakan hati seorg bernama isteri, x malu ke tersenyum atas tangisan dia, x malu ke mengagungkan cinta curang tu???

    0

    0
  119. hamba hina says:

    semoga allah swt memberikan hidayah kepada kita sentiasa…allahua’lam….

    0

    0
  120. aku says:

    sampainye hati mereka berdua buat dayana mcm ni…aku mude lg,blom kawin tp dapat rase betape peritnye perasaan dayana sekarang.
    dlm duniani,aku rase out of 100000 hanya 1 muslimah yg betul2 xkisah dimadukan. ape foundation perkahwinan kali ke-2 ni?anak or nafsu semata?
    aku tgok rmai llaki iman xsberape tp bile tang poligami cepatnye tersengih,sunnah/ dihalalkan bla2

    be strong diana,it just too bad as a muslimah sometimes our life depends too much on the husband. i wish somehow i can change things,it just too unfair. so much for ‘islam itu adil’

    0

    0
  121. fikir sejenak says:

    hmm siapa lah agaknya yg hantar gmbr ni kat abg nara? mungkinkah wan sakinah atau kaum kerabatnya? maklumlah pernikahan mereka bukannya ada org luar dijemput hadir. teringat time wan sakinah jumpa press and beritahu dirinya kekasih asyraf muslim. kalaulah, kalaulah benar wan sakinah atau hasil arahannya gambar ni keluar, di manakah letaknya hatimu wahai wan sakinah?

    0

    0
  122. Anonymous says:

    kepada asrap dgn si kinah dinasihatkn jgn menyondol lebih2 sgt di bulan pose ni.. Nnti kn x psl2 kene pose sbulan plk. Almaklum ler pengantin baru.

    0

    0
  123. ais ketol says:

    lelaki sekarang memang banyak yang bodoh2 belaka…yg banyak pakai batang daripada otak sendiri…

    0

    0
  124. tina says:

    aku terfikir kalu betol sakinan dan ashraf dh berhubungan sebelum kawen dgn dayana… kenapa ashraf masih nak kawen dgn dayana. kenapa ashraf xkawen je dgn sakinah. lg pon sakinah pon dh putus tunang dgn tunang die disbbkn oleh ashraf.
    ak pelik kenapa sakinah sggup ambik suami orang… xpernah ke die fikir mcm mane perasaan dayana. dh la kawen senyap2… famili sakinah pon xde ke nk nasihat???
    pelik ak, mcm2 perangai ade.

    0

    0
  125. Anonymous says:

    Anak sape si kinah ni.ye? Mak bapak dia mmg x tau jaga anak ler..klu tak, tak kan anak dara dia ikut jantan kahwin kat siam..entah2 si kinah ni anak pungut,kot? coz tak ada sedara mara dia yg nak urus nikah kahwin dia tu yg dok buat kat siam tu..klu dia ada mak bapak lg, mmg DURJANA betul mak bapak dia…tau buat anak aje, jaga x pandai.. entah2 org tua si sakinah dulu pun dok main ‘celup2’ kat siam..tu yg menurun kat anak tu..ok lg memey. masih hormat org tua dia & x membelakangkan org tuanya..

    0

    0
    • lina says:

      Astagfirullahalazim..vent out your anger towards Sakinah & Ashraf cukuplah. Tak baik kaitkan her parents. Saya pun marah dgn tindakan mereka tapi janganlah kita salahkan the parents. Istighfar..ni bulan Ramadhan

      0

      0
    • Okida says:

      Jgn la mcm ni..tak baik la ngata gitu..

      0

      0
  126. tasha says:

    Stay strong Dayana. I feel for you eventhough i havent had this heartbreaking experience. Remember Allah & dont lose your faith okay. Allah is More Merciful. I just hope that he will treat you fairly. Your hubs owes you an apology. A big one. May Allah make things easy for you (in times of hardships & predicaments) Ameen =((

    0

    0
  127. Takayagi Uno says:

    Tahniah saya ucapkan kepada Ashraf Muslin dan Wan Sakinah. Selamat Pengantin Baru. Semoga bahagia hingga ke akhir hayat. Semoga ashraf,wan sakinah dan dayana tabah menghadapi dugaan hidup ni. Kepada Ashraf, berlaku adillah. Kepada Dayana, tabahkan hati anda..pasti ada ganjaran dr yg maha esa kelak. Bukan ini yg Dayana pinta tp ini sudah qada dn qadar. Kepada wan sakinah,tabahkan hati anda dgn segala tamparan hebat ini. Jdlah isteri yg solehah. Semoga keberkatan bulan yg mulai ini dpt menjernihkan keadaan.

    0

    0
  128. Anonymous says:

    Nauzubillah…minta dijauhkan mende mcm ni terjadi kat diri sendiri…semoga Dayana tabah menghdpi semua ini…

    0

    0
  129. Juragan says:

    Tabahkan hati kpd Wan Sakinah dgn tamparan hebat ni..doa anda akn bahagia dgn suami tercinta..biar ape org ngata..hanye anda yg merase..

    0

    0
  130. tidak rela diduakan says:

    Dayana..bersabarlah..

    Apabila cinta pada Allah melebihi cinta pada manusia, insyaallah.. Allah akan bantu hambanya.. redhalah walaupun ditipu. Cintai suami hanya kerana Allah, bukan kerana nafsu dan paras rupa.. suatu hari seraf akan sedar yg mana kaca yg mana berlian. Mengadulah pada Allah.. semoga Dayana tabah.

    0

    0
  131. Hanim says:

    Sokong Takayagi Uno..

    0

    0
  132. Takayagi Uno 2 says:

    Bagus la awk nie Takayagi Uno..tahniah ashraf n sakinah..

    0

    0
  133. huh says:

    juragan- tamparan hebat tang mane betina oiii? jadi pengantin barukah? jd bini no 2 kah? x-tunang kuar tv kah?
    senangnye hidup.yg bahagia dijunjung,yg sengsara dibiar2
    macam haram

    0

    0
  134. Aby says:

    Sakinah sakinah..hepi la ngko skrg..ingat, Allah tu adil, pas ni ngko lg meraung..tunggu asrap kawen bini no 3…hahahaha! Amek ko! Baru ngko tau apa dayana rasa……..!

    0

    0
  135. sakinah mantap says:

    uolss.. jgnlah marah iolss..sedih sgt taww.. aiols tak bole kalo x kawen ngan abg serap sbb abg serap dah janji nak kawen ngan aiols.. aiols kan santek mestilah abg serap tegile2 kan iols.. utk pengetahuan yuols, aiols mmg ade plan nak baik2 ngan madu ..kak long dayana nnt tunggu aiols taww kite bukak puase same2 taww.. masak same2 utk abg.. abg serap suke cekodok bilis aiols masak…aiols kan salu maen masak2 kat tv9.. abg kate die jatuh hati bila aiols masak.. ala mcm datuk kertu suka retis tu pakai kain batek.. aiols mcm gituaa jugaklaa.. aiols ni mmg pompuan melayu terakhir gittew…

    kak long pun jgn risau.. nnt kak long jadik dokter bejaya..mane ade masa nak masak utk abg serap.. biarlaa aiols jaga makan minum abg serap kat dapo.. kak long dayana teruskan menjadi doktor bejaya dan kumpul banyak duit.. aiols tau aiols tak mampu jadik dokter.. sebab tu carik madu dokter… yg pentingg kita jage abg serap same2 yer…

    yuolss pun tolong laa bagi support kat aiols..penat aiols pakai baju cekelat labuci2 and mekap lawa2 .. aiols tau aiols mmg mantapp.. doakan tawww yuolss.. tak baek bulan ramdhan doakan aiols yg tak baikk… akhir sekali aiols tau aiols mmg seksi jgn maraaa hikhik.. okeh aiols nak solat jemaah ngan abg serap ni.. dia dah panggil sian abg tunggu lame2 ..

    0

    0
  136. sakinah mantapp says:

    uolss.. jgnlah marah iolss.. iols tak bole kalo x kawen ngan abg serap sbb abg serap dah janji nak kawen ngan aiols.. aiols kan santek mestilah abg serap tegile2 kan iols.. utk pengetahuan yuols, aiols mmg ade plan nak baik2 ngan madu ..kak long dayana nnt tunggu aiols taww kite bukak puase same2 taww.. masak same2 utk abg.. abg serap suke cekodok bilis aiols masak…aiols kan salu maen masak2 kat tv9.. abg kate die jatuh hati bila aiols masak.. ala mcm datuk kertu suka retis tu pakai kain batek.. so aiols carik la point jugak.. aiols ni mmg pompuan melayu terakhir gittew…

    kak long pun jgn risau.. nnt kak long jadik dokter bejaya..mane ade masa nak masak utk abg serap.. biarlaa aiols jaga makan minum abg serap kat dapo.. kak long dayana teruskan menjadi doktor bejaya dan kumpul banyak duit.. aiols tau aiols tak mampu jadik dokter.. sebab tu carik madu dokter… yg pentingg kita jage abg serap same2…

    yuolss pun tolong laa bagi support kat aiols..penat aiols pakai baju cekelat labuci2 and mekap lawa2 .. aiols tau aiols mmg mantapp.. doakan tawww yuolss.. tak baek bulan ramdhan doakan aiols yg tak baikk… akhir sekali aiols tau aiols mmg seksi jgn maraaa hikhik.. okeh aiols nak solat jemaah ngan abg serap ni.. dia dah panggil sian abg tunggu lame2 ..

    0

    0
  137. alisa says:

    Nak nikah satu lagi tu tak salah pun dari segi agama, tp cara tu tak betul. Sampai hati awak yea ashraf, kalu suka sangat kat sakinah ni, knp x dari mula lg ko x kahwin dengan dia, kenapa ko pilih dayana, Saya pernah datang berubat dengan awak dulu, tgk muka awak mmg nampak cam org baik2, tp rupanya sanggup menghancurkan hati seorang wanita. Cakap banyak pun tak guna, semua benda dah jadi, ini lah takdir Allah yang patut diterima. Berat mata memandang, berat lagi bahu Dayana nak memikulnya, Apapun semoga Dayana kuat & tabah dengan ujian ini.

    0

    0
  138. tumpang lalu says:

    hurrmmm muke c sakinah ni b’iye2,,,cm kawin kat hotel 5 bntang….iihhh tolong la…c AM muslim ni pn seketol, kua la bg statement…mse c makhamah siap pimpin tgn c dayana konon2 jer…sedar2 da kawin… eeiiiissshhh APTB la ko c AM n WS.

    0

    0
  139. Dla Jaafar says:

    ok la..ok la…. TAHNIAH la…
    (malas nak cakap byk….org tu pon da selamat ijab kabul kan?)
    P/S : tp jgn terkejut plak ye Pn Sakinah kalu lepas ni En suami awk tu buat benda yang sama pd awk, sebagaiman awk buat pada Dayana.

    0

    0
  140. paparazzzoo....no more stranger!!! says:

    nak yg DUDA…yg bujang ditinggalkan…nah amek kauuu!!! aku yg janda ne pon amik yg bujang buat laki….buat haper menanggung susah dan kesakitan hati di kemudian hari (bermadu)….herggghhhhhh……..

    0

    0
  141. brutal mom says:

    SHIT!!! Kebahagianmu kedukaan kaum sejenis mu!!!!! Tergamak kau!!!!

    0

    0
  142. gunung jerai says:

    dah kawin pun. takkan nak paksa bercerai pulak?? dosa pulak kita ni berniat mendoakan orang bercerai berai ni/huru hara. mari kita sama2 berdoa semoga ashraf mampu melaksanakan tanggungjawabnya dengan baik. semoga ada hikmah sebalik ni semua; yang kebanyakan kita tak terjangkau dek akal fikiran. berbaliklah kepada qada dan qadar. ingatlah sahabat2 sekalian bahawa Jodoh adalah salah satu dari rahsia Allah yang mesti diimani.

    allahualam

    0

    0
  143. Sotong Kering says:

    Lama2 diketahui umum jugak…kenapa bile ditanya awal2 sakinah ckp “‘Harap Faham, Saya Tak Boleh Cakap Apa Apa Pun” sedangkan die (Wan Sakinah ) dah pun bernikah? Nak sembunyikan ape lagi, berita cam ni org akan tahu jugak….aku rasa seumur hidup pasangan ini akan diselubungi rasa bersalah. Yg si jantan tu pulak, step alim tapi nafsu mak aii…BESAR jugak!!!

    0

    0
  144. Mashi says:

    macam bukan kawin kat thailand je.. propa je laa semua

    0

    0
  145. Anonymous says:

    WS sanggup putuskan pertunangan kerana seorang lelaki yang Bertitile suami orang..
    sedangkan tunang ko dah sah2 bujang ..nak juga amik suami orang ..hy la Kinah..
    Dimanalah letaknyer malu dan akal..bila diri manusia mengikut nafsu akan lesu..bila diri mengikut hati akan mati..to AM tahniah kerana menjatuhkan nama dan krebiliti anda sendiri kerana seorang perempuan seperti WS yang diamata saya tiada VALUE …

    0

    0
    • nor says:

      aku rasa, tepuk sebelah tgn xkan berbunyi, dlm hal ni bukan sakinah je yg nak amik laki org, asraf muslim pon same, sbb kacau tunang org..

      0

      0
  146. naz says:

    dia nak kawin kita xleh halang,,, tapi kalau jadi apa2 dibelakang hari,,,, wan sakinah igat yer what u give u get back la,,, hehehehe

    0

    0
  147. lestari says:

    sampai hati perempuan nih buat macam nih..macam kan tak da orang lain..suami orang jugak yang dia nak..takkan takda sekelumit pun perasaan kesian kat isteri orang tuh..
    memang tak salah kalau AM nak kahwin 2,3,4..tapi dia sebagi perempuan dia patut tau apa perasaan isteri AM..but i believe in karma..what goes around comes around..
    ;)

    0

    0
  148. YB asrah says:

    tahniah..payung emas tu… baru grand kawin luar negara…

    0

    0
  149. Saya Puasa says:

    Salam. Ayat kat atas tu semua memaki hamun, mendoakan orang, cakap yang bukan2 macam bukan berpuasa semua tu. Ingat lah.. semua yg ada adalah hak Allah. Jangan kata baik atau tidak sesuatu perkara kerana bukan kita yang tahu apa yang tersirat. Walau sekali pun kita berkata walaupun benda tu nyata sekali pun tapi menguris perasaan orang.. maka kita tetap berdosa..

    Seperti satu cerita yg di beritahu oleh ustazah. “telah mati seorang pelacur maka di mandikan. Masa di mandikan meraka yg memandikan tu berkata sambil salah seorang membasuh celah kemaluan ‘tah berapa ramai dia ni main’ tiba2 tangannya tidak boleh keluar dari celah itu. Setelah beberapa lama masih tidak berjaya mencabut tangannya, maka datanglah seseorang alim memberitahu mereka ‘bertaubat lah kerana kita tidak boleh mengumpat orang walaupun yg telah mati’ . SEtelah mereka bertaubat barulah tangan org itu boleh di keluarkan dengan mudah’

    0

    0
  150. tudung oren says:

    AM ni, kalo betul betul nak berpoligami, gi lah kawin dgn janda anak ramai, membantu kebajikan. tu baru betul istilah poligami. menyampah dgn AM ni. sama lah jgk dgn WS tu.. hish

    0

    0
  151. su says:

    mcm tak bersalah je tgk muka 2 org ni…masa akad nikah tu ashraf tak teringatkan langsung ker isteri dia?? bole je berpoligami tp cara ashraf utk berpoligami ni salah.. mengetepikan isteri dia yg percaya bulat2 dia pegi bangkok atas urusan bisnes.
    luluh hati seorang isteri yang sgt2 setia dgn suaminya..sakinah bahagia diatas air mata org lain…

    0

    0
  152. perampas tak tahu malu says:

    perempuan perampas mmg muka tembok dan tak tahu malu..

    0

    0
  153. Gigi Susu says:

    Membina kebahagian atas kehancuran rumahtangga org lain.. Takpelah.. what goes around comes around

    0

    0
  154. luke pritchard says:

    payung emas ke payung jual burger ke walhal khemah kenduri skalipun..klu ko nk angkat ko angkat lah….
    ni gua nk kasi nyanyi sikit ni…

    alangkah indahnya mendirikan mahligai…diatas penderitaan orang lain…
    alangkah bahagianya bersama tersayang…setelah membunuh perasaan dan kasih sayang orang lain

    0

    0
  155. nurin says:

    Semoga berbahagia hingga ke Jannah..

    0

    0
  156. mak c kina says:

    nikah kt siam pn pakai baju lip lap lip lap…konon2 nk rse mcm org lain la…

    0

    0
  157. anak arwah abah says:

    arwah ayah aku kawen 4, isteri suma duk serumah. ada jugak lah mak mak gado. then okay. ashraf ko kena pandai handle isteri ko. klu nk ilmu tnya aku okay. laki lain pon bole nk tnya aku. hidup poligami hahahaahah

    0

    0
  158. bohlynnx says:

    dah main lah tu haahhaaa…..

    ** selamat berpuasa

    0

    0
  159. Anon says:

    Walaupun aku lelaki dan berkahwin, tapi aku tak boleh terima apa yg AM ni buat. Mungkin satu hari nanti dia sedar apa yg Dayana rasa. Mungkin masa tu dah terlambat.

    0

    0
  160. anon says:

    barula sama cantik sama padan…bagi saya tkleh nk salahkan asraff je, tengola dayana…dh kahwin 3 tahun pun masih gemuk…kena la pandai bergaya dan jaga diri kalau dh ada husband.

    0

    0
    • alizah ali, muar says:

      agak2 la nak cakap org pun anon… dia kawin ngn dayana, mmg fizikal dayana dah mcm tu.. ape ke bodoh ko ni… patutnye ko tnye asyraf tu dlu, nape dia kawin dgn dayana… sebab harta kah? atau sebab dia inginkan kerjaya yang selesa? rasanya dua, dua… asyraf muslim yg amik kesempatan diatas ape yang isterinya miliki…

      0

      0
      • anon says:

        makcik alizah…kenala fikir rasional…dah ayah dayana suruh..dia terhutang budi..tapi lame2 mane boleh tahan tgk org kt luar cantik2…bini sendiri gemuk….kalo akte dokotor, belrlambakla dia bole cari kt luar. doktor tu bukan benda yg boleh dijakun skang…bersepah perempuan ade doktor..tpi ini sebab ayah dayanala yg mensyorkan….lain kali kenala ukur baju di badan sendiri..kalao anak kite tu kurang lawa, tkyahla nk aturkan dgn lelaki handsome, artis plak tu, haih…ayah dia tu lain kali cari kan yg same padan…barula perkahwinan kekal…

        0

        0
    • bab........... says:

      ala.time nie lawa…la si sakinah……… tggu lag 2-3 bulan pas akwin x de rupany lawa… tu
      pastu si serap nie cr yg lain lak lg hahahahahahahaha

      0

      0
  161. Anonymous says:

    patutla nk sgt kawin ngn sakinah ni..mmg cantik klo nk bnding ngn dayana..

    but still, i’m disappointed with you ashraf muslim..!!

    0

    0
  162. ct says:

    patutla nk sgt kawin ngn sakinah ni..cantik sgt klo nk banding ngn dayana..
    mesti ada salah masing2 jgak ni..isteri2 kna beringat, your husband, especially yg hensem bangat tu ramai org nak, awak knala jaga diri bg cantik2, bru husband x lari..

    but still, i’m disappointed with you, ashraf muslim..!

    0

    0
  163. Anonymous says:

    wah! siap pakai inai lagi ko jah…

    0

    0
  164. Anonymous says:

    mesti ada salah masing2 jgak ni..isteri2 kna beringat, your husband, especially yg hensem bangat tu ramai org nak, awak knala jaga diri bg cantik2, bru husband x lari..

    0

    0
  165. sakinot says:

    para isteri kena berhias tuk si suami..walaupun hanya duduk dirumah..penampilan harus menarik dimata suami..

    #still kecewa dgn serap..dulu aku peminat die..bila skrg jd camni aku kureng dah minat kt die…pape pon selamat berbahgia bersama isteri2 awak.. amin …

    0

    0
  166. Sabrina says:

    Kalau akulah,sory la sangat poligami2 nieh…sekalipun dia boleh berlaku adil,aku tetap tak mau,nak berkongsi tuuuuttt dengan pompuan lain….geli bet0i!!

    0

    0
  167. itik2 says:

    hanya mereka sahaja yang ada jawapan nya..kenapa mengapa dan bagaimana..kita doa je lah yang terbaik untuk mereka

    0

    0
  168. Reena says:

    Mahlop yg tak tau erti bersyukur..si serap tu dah dpt isteri yg baik (walaupun tak taste), taat dan educated masih lagi nak cari senah yg dah bertunang tp snggup putuskan tunang nk sbb laki org..nampak tak di situ makna kesetiaan mmg dah ke longkang. Dedua CURANG! Nk poligami tak salah tp yg salah caranya tu..org berpoligami, ko nak berpoligami..tapi takde la kantoi cm ko menipu bini. Cam SY tu, hah nk 4 bini sekalipun takde hal..terus-terang ckp kat isteri2 yg lain. UAI pun siap leh makan semeja lagi. Ko serap? Tak nyempat2 sgt nak si senah yg muka stok mintak pelempang tu. Bj bling2 tp nikah kat Siam apa barang. Besok2 anak buat yg sama, jgnlah marah ye..itu pun kalau diberi rezeki beranak.

    0

    0
  169. hamba Allah says:

    sedih tgk komen2 kat sini..sampai ada yg keluar kata2 kesat…”perempuan jalang”..masyaAllah..teruknye fitnah itu..marah mane pun kite,jg iman,jg bahasa kite..elok2 kite xdpt dosa,xpasal2 kite dpt dosa.yg publish gmbr ni wallahualam lah berapa nyk dosa ditanggung..krn gmbr ni,ramai2 org lain mendapat dosa.perlu diingat, sehina-hina manusia adalah org meninggalkan solat dengan sengaja..wallahualam.tau x beza antara perempuan bertudung ngan perempuan x tutup aurat adalah kerana mulutnya.kalo tutup penuh satu badan sekalipun,tp mulut mengata mengumpat org,dosa dia bkn shj dgn Allah tetapi dgn org yg diumpatinya itu selagi dia x mintak maaf kt org tu.kalo org xtutup aurat ni,dosa dia dengan Allah je..wallahualam..petikan drp ceramah ustaz kazim elias

    0

    0
  170. taksukeartis says:

    APE LAGI? PASANG LA NOM 3 PULAK. TENGOK CEMANE KINAH TU PUNYE PEEL.

    0

    0
  171. anti sakinah says:

    sakinah…hrp2 u bacala blog ni ye,klu u xbca pn i harap kwn2 u & sedara mara u bacakan utk u…sakinah,pernahkan terfikir jika u di tempat dayana?mesti x kan??sbb tu u sanggup terima lamaran ashraf..dgn kata kasar,u sanggup rampas suami org….
    sakinah….realiti alam perkahwinan xsama dgn masa bercinta….
    bila da tinggal 1 rumah baru u tau langit tu tinggi ke rendah…dah terlamapu ramai yg mendoakan kehancuran u..tunggula akan tiba masanye pembalasan yg kecam utk u nnti…
    I HATE U KINAH!!!

    0

    0
  172. bobo says:

    Perghhh..ramai btol komen2 pedas dr golongan hawa…

    Semuanya sounds dissapointed…Mungkin sbb asyraf muslim x pilih korang eh?tu yang laser bukan main nak2 dalam bulan Ramadhon AlMubarak nih!hihiiii

    Ade jgak yg fikir kene share “tut”..kepala bana apekah??nampak sgt ko kawin sbb “tut” bkn sbb mencari Redha Allah s.w.t.

    Ape yang terabai nye isteri pertama dia?? bukan asyraf ceraikan atau biarkan bergantung x bertali pon kott… die tetap syg dan nak jaga isteri2 die..

    korang patutnye bersyukur suami korang pilih korang dulu sbgi isteri pertama sbb isteri pertamani dimuliakan dan disambut dalam keluarga…isteri seterusnya selalu di prejudice,nak kawin pakai cantik skitpon x bleh..kann die pompuan,fitrahla nak cantik2..

    Sekarangni siape yg tamak?lelaki yg tamakkan perempuan atau perempuan tamakkan lelaki??nak die punye sorang je..hummm…

    Ashrafkan ada pengetahuan agama yg baik berbanding laki2 yg lain,so baguslah die gunakan agamatu untuk dia bimbing isteri dia..

    Sbb hakikat matlamat perkahwinan itu adalah utk mencari SYURGA..bukan mencari sanjungan/kata2 baik dari manusia..

    Doalah yang baik2 dan Positiflah..

    0

    0
  173. lender2ekor says:

    Dayana tak jijik ke sisuami buaya celup2 kote kat sundal ni lepas tu balik main ko??? bwerrrrrkh….. geli lah.

    0

    0
  174. rozi says:

    doakan yg terbaik untuk dayana

    0

    0
  175. mizz says:

    cakap besar koorg ni…
    ingatlah ckit…mgkn bukan koorg yg terpilih diuji dgn dugaan mcmni…
    kot ada yg kena kat slh sorg yg mengutuk kat cni aku rasa hilang akal dibuatnya…
    doa yang baik utk koorg sndr sudah and klu ada dosa dan silap si ashraf,sakinah and dayana ni itu life yang telah diaturkan utk mereka…

    koorg yg dok sedih2 ni dok maki2 dok doa yg x baik semua sgl bagai ni… dah yakin sgtke life koorg lebih baik dari diorg…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Ini bukan terpilih tapi ia adalah choice yang dipilih…expecially si Sakinah tu…she had a choice untuk tidak kawin laki orang..dia kan ada tunang sebelum nih…yang dia choose untuk kawin laki orang tu apasal? Terpilih untuk diuji dugaan? Nobody letak pisau kat leher dia untuk paksa dia kawin suami orang okay…she choose herself…she memang deserved it, apa yang dia ingat? People akan ucapkan tanniah kerana kawin laki orang…

      I think orang akan upset kalau reason nak kawin tu coz isteri yang dikawini tu less dari 2 tahun tu tak boleh bagi zuriat? Bull shit okay…

      Please lah…..

      0

      0
  176. ANJE says:

    Siapa kata Sakinah tu lebih lawa dari isteri pertama Ashraff…badan jer yang slimmer kots… tak berseri pon muka….muka tak lawa tak per…ni hati pon busuk….sampai mati pon you tak kenal bahagia, hari ni ko sakitkan hati isteri orang.. besok lusa tak heren laki hang nikah lagi pompuan yang muda dan cantik dari you. Jenis pompuan low class siap jumpa orang dan kata bini orang tu reda…bull shit tahap maxima..pompuan tak malu cam ni pon ada…bukan sorang dua benci dan meluat dengan kekejian kamu tapi beribu orang..lelaki selalu surrender dengan nafsu berbini dua tapi kamu memang hati kering dan busuk lah….damn bulll SHIT women

    0

    0
  177. Anonymous says:

    lelaki melayu tak berupaya memikir panjang, tak ada EMPATHY utk org lain melainkan diri sendiri = NARCISSTIC. Ego BESAR. Cuba tanya diri kalo anak dia besuk buat camtu atau orang buat kat anak dia besuk apa rasa?? Tak ada upaya nak memikir kan sebab duk focus batang konek dia aje- center of his universe.

    0

    0
  178. sheisabitc says:

    to sakinah..pasei ape ko nak sentap org kutuk ko..what u giv u get back laa..ko juga yang perkenalkan diri pada press yang ko tu gf Ashraf dengan bangganya…now dah kawin tambah kembang kempis hidung kembang you tukan…glamour kawin artis hensem who cares laki orang atau sakitkan hati pompuan lain kan….hebatnya Sakinah.

    Yang senang dengan perkawinan mereka ini dan tertanya mengapa ramai yang tak puas hati, senang, semoga ujian ni mereka akan hadapi, kalau bukan mereka anak atau adik beradik mereka, kerana sesungguhnya mereka tabah dan reda… untuk dimadukan oleh pompuan seperti Sakinah.

    0

    0
  179. silenceblogz says:

    hmm.. mcm2 hal sekarang.. kita tak leh nlai org daripada luaran sahaja.. mcm2 boleh berlaku

    0

    0
  180. HANA says:

    SESUAILAH KO DPT BINI KEDUA MCM LAKNAT..SUKA RAMPAS KEPUNYAAN ORG..PEREMPUAN SIAL SESUAI TUK JD BINI KE 2

    0

    0
  181. lalaliya says:

    ala, senang citer ashraf ni lelaki yg xmatang..yang mudah jatuh cinta..aku xsalahkan ko nak poligami, tp kenapa ko pengecut sangat, nikah kat thailand?ko ingat ni babak dalam lakonan yang dulu ko selalu wat tu ke?hahahahahaktuii..

    0

    0
  182. miss m says:

    AM si penipu. 1 malaysia dia tipu dengan “ustaz” yang luaran dan sebenarnya dalaman yang hipokrit. kalau nak nikah lagi pun, jujurlah weh. tak payah mnipu. hati permpn ni mmg sakit terima keyataan, tp lg skit ingat smpi mati ble kau mnipu n lastly trbongkar. damn.

    WS si perampas yang tak reti malu. kot ye desperate dgn laki org, istighfar byk2. this women truly damn.

    Kak Dayana, bersabar ya. Allah s.w.t sntiasa brsmamu dan pcaylah sluruh wanita dlam malaysia ni, di blakangmu kecuali macai si wan sakinah. huh.

    #sorry for my sucks sentence. truly furious with this situation.

    0

    0
  183. lagu hati keena says:

    Memang benar aku lah cinta hati nya
    tiada guna kalian menafikan segala
    simpan saja marahmu utk menghina
    berhentilah dari nanti kalian kecewa

    Maafkan diri ku o andai kau terasa
    ikhlas ku katakan niat ku yg suci

    Tidak perlu utk kau menghina lagi
    sememangnya cinta dia yang ku nanti
    dan andai nya kau masih terus membenci
    jgn harap utk ku mengalah pergi

    Memang benar ku katakan asyraf milik ku
    biar pun kau mengganggu dia setia padaku
    sudah jgn kalian cuba utk terus mencaci
    kerna aku tak selemah yang kalian sangka

    Bukan sudah ku kata kan asyraf milikku
    biar apa dikata dia tetap kan ku cinta
    mmg sukar dipercaya harus kau terima
    kerna hanya diriku berhak di atas cintanya

    Bukan nya maksud ku terlanjur bicara
    maafkan diriku andai kalian terasa
    ikhlas ku katakan niat ku yg suci
    utk pertahankan perkahwinan ini

    hehehe…jom ubah lirik
    Sumber : http://www.liriklagumuzika.com/2008/09/lirik-dia-milik-ku-khadeeja.html#ixzz2a40UOJiY

    0

    0
  184. mimi says:

    Sakinah dah tau Ashraf laki orang,kenapa xcuba jauhkan diri ???
    Jangan salahkan orang bila Sakinah di cakap macam2 itu ini,semuanya punca awak.kalau awak larikan diri dan sedar Ashraf laki orang,jauhkan diri tu..haishhhh

    0

    0
  185. Jijah says:

    ala..apa nk heran..semua tu.benda xkan jadi kalu salah sorg je bertepuk..kalu 2-2 dh suka biarla. Pengalaman saya ketika msih dalam eddah bekas suami kawin dgn pompuan tu…skrg saya msh mcari kekuatan utk berjuang

    0

    0
  186. Anonymous says:

    benci aku dengan sakinah. nak kwen wat la cara elok asyraf. xde telur ke nk kwen kt thai. egat sakinah karma akn dtg. cume cpt o lmbt.

    0

    0
    • Anonymous says:

      kepadan perampas: jgn egat ko tu je y sedih n tersepit.
      egat sikit kepada dayana, madu kamu agy sedih ok. tamparan hebat. aku arap asyraf kawenn bini agy satu..bini ketiga…biar ko meroyan ckit wan sakinah oi.

      0

      0
  187. Anonymous says:

    ni name dia jodoh.. jodoh kali kedua.. ada paham?

    0

    0
  188. Ashraf says:

    hang org pmpuan kecoh2 kat sini pasai apa.. hang jaga laki hang sudah la.. Dayana inshaAllah dpt payung emas.. hang dapat apa?..jangankan emas, payung pun xada..

    0

    0
  189. Anonymous says:

    cilaka punya pompuan

    0

    0
  190. markonah sakinah says:

    i dah kawin pn..sibuk je u all ni……bye i nk pergi kedai perfume..jmpe d sna….

    0

    0
  191. Amy Alias says:

    banyak ke duit Ashraf tu nak maintain 2 bini…kalau jutawan ke,memang bergaji berpendapatan, busniess besar ke tak pe le..tak tau le kot dia memang banyak duit hasil berlakon dan pengamal perubatan Islam..lagi satu alasan kahwin sbb tak ada anak tu memang tak boleh terima, tapi pengamal perubatan Islam.baru setahun dua kahwin..orang lain tu lima /enam tahun pun baru dikurnia Allah zuriat, tak kan tak boleh sabor…permulaan kahwin cantik nikah dekat Mekah.tak kan tak boleh berdoa terus terusan.cepat sangat nak give up pase apa.tak logic.coming dari orang mengamal perubtn Islam.shame on you Ashraf…sakinah tu macam tak ada jantan lain yg boleh dikahwini.orang lelaki ni kalau kita tak layan tak menggatal dengan dia tak jadinya….

    0

    0