Written by serenity | March 20th, 2012

Bertuah badan menjadi Neelofa. Pelakon ini juga dikenali sebagai pengacara rancangan Nona di TV3 dan baru-baru ini telah ke London dan Paris atas urusan kerjanya. Khabarnya dia menjalani rakaman di sana untuk rancangan berbentuk majalah tersebut. Bukan itu saja, Neelofa turut diberi tugas untuk menemu ramah pelajar cemerlang yang tidak asing lagi iaitu Nur Amalina Che Bakri.
Menarik kerana kedua-dua Neelofa dan Nur Amalina ialah pelajar straight As dalam peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tahun masing-masing. Lagi 11 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Twitter Neelofa.

***

Bazar Seni Industri Budaya akan mempamerkan Jualan barangan produk seni budaya, Pameran seni budaya, Demonstrasi Pembuatan Industri Budaya, Santai Puisi, Persembahan Jalanan, Silap Mata, Permainan Tradisional, Persembahan Kebudayaan Muzik Rakyat 1 Malaysia.

Masa Bazar : 2.00 petang ~ 10.00 malam (PERCUMA) pada 24 dan 25 Mac ini (Sabtu dan Ahad). Jangan lupa hadir!


PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

279 responses to (GAMBAR)Neelofa Ke London Dan Paris Kerana Nona, Temu Bual Amalina

  1. Sesoot says:

    cantik…

    0

    0
    • Kipas Susah Mati Neelofa says:

      Go Neelofa Go…..!!!!

      Oh yeah…bebeh…!!!

      0

      0
      • Anonymous says:

        neelofa sgt cantik!!!!!!!!!

        0

        0
      • Asmara Shahrizal says:

        chanteknye neelofa dlm gamba nie.. nampak cool je..

        0

        0
      • zara says:

        mcm nk cri mknan yg halal kt sna ek….xkn nk ckp….”plez..dont put pork or any alcohol in my dish….im muslim”….sdgkn pnampilan xda cara org Islam..klu mkn aym n daging skli pn blum tntu sembelih cra Islam….jz asking bcoz never been there…..desert pn always ltk alcohol

        hope both of them get Hidayah from Allah….or they will find their own….sbb mati pn xmngenal usia….muda pn bleh mninggal…

        0

        0
      • reply to zara says:

        quoting zara…”mcm nk cri mknan yg halal kt sna ek….xkn nk ckp….”plez..dont put pork or any alcohol in my dish….im muslim”….sdgkn pnampilan xda cara org Islam…
        zara, if u use internet wisely to find knowledge bout other countries, u’ll know that it’s NOT that HARD to find halal food here…byk resto yg halal…diulangi, banyak…kt UK lagi la strict, if resto put “halal” sign, they must abide by it…n kat sini byk doner (sila google ape itu doner)…n most of students here masak sendri kt umah…so, xde la susah sgtttttt nk cr mknn halal here…xde kaitan dgn penampilan pn…xkesah la u pakai skirt ke ape, rambut karat ke, still mknn halal xde mslh nk di cari…
        n another quote from u “klu mkn aym n daging skli pn blum tntu sembelih cra Islam….jz asking bcoz never been there…..desert pn always ltk alcohol”
        kat sini byk kedai jual ayam/daging halal la..pakistanis ramai kt sini..so, dorg slalu bukak kedai jual ayam halal…n mmg la desert always letak alcohol, so, jgn la mkn desert…itu je…

        apologize for my tone in replying to ur comment, but, seriously, ur comment tone earlier sgt sceptical okay…

        0

        0
      • nana says:

        zara, Islam bukan hanya di Malaysia. di london pun ramai orang Islam. so makanan halal memang banyak. tinggal nak cari atau tak je. jangan tak tahu, kicap kipas udang pun ada kat london tau :) . makanan vege and seafood pun banyak. telur pun kita boleh makan. lagipun ramai westerners ni yang tak makan daging. so makanan yang vegetarian tu ada macam2 option. cth burger vege. sekali pandang mcm daging burger tapi sebenarnya dibuat dari tauhu or jagung. lagipun kalau makan kat restaurant selalunya dlm buku menu tu dah siap2 tulis apa ingredients dalam makanan tu. so insyallah makanan halal tu dimana-mana kalau kita nak cari.

        0

        0
      • saya ada family di uk says:

        to zara..
        u tak pernah pergi uk eik? no wonder ur comment mcm tuh…poor u..my sis almost 10 years di uk..n u know what…sana pun ada market tuk org islam complete comes wif rempah segala…

        do some research b4 comment coz nanti nampak cam u tak tau apa2 ttg dunia luar melainkan malaysia sahaja..

        0

        0
      • Anonymous says:

        zara ni mesti asal ulu tembeling xpenah kuar rumah kan kan?? xde ke soalan lagi bodoh dr tu nak tanya? xpernah membaca ke? nak kata buta huruf pandai menulis… kesian sgt..

        0

        0
      • Ko rase ulu tembeling tu takda tamadun ke? says:

        EXCUSE ME!!
        Cakap siang pandang2.. ckp malam, dgr2!!
        Ko pk org ulu tembeling tu pakai baju ala2 tarzan ke?
        g dulu la weh! tgk dulu suasana kat sana..
        mmg suasana kampung, tapi takda la ceruk sgt smpai jakun tgk orang dalam tv!!
        majoriti pon ada kete 4WD!
        ada yg buat chalet bagai..

        “zara ni mesti asal ulu tembeling xpenah kuar rumah kan kan?? xde ke soalan lagi bodoh dr tu nak tanya? xpernah membaca ke? nak kata buta huruf pandai menulis… kesian sgt..”

        Biadap sgt statement ko ni kan! aku rase statement ko biadap+bodoh.. and aku rase ko yg x pernah membaca sal ulu tembeling.. bajet ko orang bandar sangat la?? dah amerika sangat la ni?? ptuiiihhhh!!

        0

        0
      • Izzy Bizzy says:

        Zara, Islam tu bukan kat Malaysia je. Kat UK ada 3 juta orang Islam. Jangan kata restoren halal, butcher halal pun ada. Restoren Malaysia pun banyak. Kat London ada 50 cawangan KFC halal. Kat UK, semua syarikat pengeluar makanan perlu menyenaraikan kandungan makanan pada pek bungkusan. Kalau guna gelatin babi, dia kena tulis gelatin babi. So pandai-pandai la nak baca label. Same goes to kandungan alkohol, yang akan dinyatakan pada label. Apa nak susah?? Fikiran tu jangan sempit sangat.

        0

        0
      • balas komen si zara says:

        Sian saudari zara nasib baik awal2 Cakap x pnah ke oversea..tapi cik zara oii kalau iyepun x pnah gi o/sea takkan buta dn pekak informasi..ramai jugak yg x pnah pgi o/sea tp takder lah jahil sejahil engkau. tulah asyik baca column gssip jer..statmnt Vongok(sorry).apa gunanya IT/TV/ASTRO tu sume..jgn tengok program hiburan jer.. jarang jugak aku dgr stmnt cam ko nie.mcm katak bawah tempurong.ko ingat muslim tu cuma wujud di Msia dan Arab jer ke.kau tak tau ke berapa puluh juta muslim yg tinggal di europe..peniaga2 muslim dh bertimbun merata tpt seluruh dunia..ko ingat muslim nie boleh hitung dgn jari ko tu eh…adoii sian masih jugak kmen tah ape2 tah..nampak sgt ko ketinggaln LRT..pgi belajar sane!!!

        0

        0
      • tapi nama dia zara. hahaha. pada aku bukan sebab dia dok kampung tak kampung. tapi mungkin dia tengok internet ni sekadar bukak email, bukak facebook, bergosip, bernara. itu sahaja. dia punya pendidikan wallahua’lam.

        0

        0
      • anonymous says:

        alahai zara…
        takpelah zara, mane tau insyaallah..awak ade peluang sambung belajar kat european country, or kawin ng mane2 lelaki yg sambung master or phd kat overseas, baru u tau, betapa byknye org islam kat luar malaysia ni ye.
        Ade je makanan halal. byk je muslim kat france tu, cume kene usaha la mencari, kedai halal. n kalau takde jual mknn halal sekalipun, u can opt for vegetarian food, yg bebas dr segala unsur daging, atau pon u makan la seafood… kalau bab pinggan sudu, garpu tu..yg itu kene ade satu sesi talk, sebab ni isu fardu ain kan, so pnjg lebar sikit la penerangannya. boleh je google. sekarang ni dah mudah ye.

        0

        0
    • neelofa memang cantik. saya suka. tetapi hati yang cemburu akan membutakan segalanya, bukan takat buta mata je, tapi terus jadi bodoh nak mengeja pun tak reti, neelofa jadi nilopak. oh, hello….. budak tadika pun pandai eja neelofa. malu sikit.

      0

      0
      • Nas says:

        Dia mmg cantik, xdpt dinafikan. Tp gosip dia yg byk tu yg menyebabkan org bg gelaran mcm2. Lumrah hidup, bukan semua orang suka kita. She is beautiful, talented and all, tp kena jaga diri utk kurangkan gossip dr mulut2 org lain

        0

        0
      • well, mulut tempatan memang susah nak ditutup. dah namanya pun gossip, kebarangakalian tak benarnya gossip yang dilemparkan pun dalam 99%. itu lumrah dan namanya bisnes. neelofa pada saya targeted oleh pelempar gossip daripada aktres yang lain atas sebab tertentu. cantik, ya. pandai, ya. filem lingkup, ya. ada restoran jual karipap buat sarapan, ya. mantan PM datang restoran dia, ya. pereka kasut yang handal, ya. i mean. tak semua ada kelebihan macam dia. cuba pulak lepas ni keluar aktres yang berbakat dan pada masa yang sama dia pengeluar pickup humbucker termahal, harus juga jadi sasaran penyebar gossip. just my 2 cents.

        0

        0
      • Anonymous says:

        ade restoran buat karipap buat breakfast? apekah? xpenah aku mkn karipap kat village tu..

        0

        0
      • aku tengok amalina cam langsuir la..

        0

        0
      • ada je masa breakfast tengok karipap atas meja.

        0

        0
      • neelofa yg cover cantik says:

        time kaseh sebap u sudi backup i.. tapi sayang… ramai la yg dislike u.. lalalalala…

        0

        0
      • well neelofa, ada diantara mereka tak suka u tanpa sebab. i mean, hello, dah takde sebab, kenapa jadi tak suka? seelok2nya janganlah ditanam kebencian dalam diri, kita angkat apa yang baik2 lah, macam juga mereka ni bekap gila2 artis feveret diorang, bila disentuh sikit meroyan. kita semua based on perspektif yang mana tak semua bersependapat dgn kita tapi tak semestinya kita dan mereka adlaah benar setiap masa.

        0

        0
      • enw says:

        hello…,hello..,hello..,hello..,hello..,hello……hellll…oooo….

        0

        0
    • love says:

      ciptaan Tuhan sememang nye cantik…

      0

      0
    • Aku bukan nerd says:

      rambut dia karat sebab kena salji kot…

      0

      0
    • joyah says:

      gmbr last amalina tu ala2 iras mizz nina lak…:)

      0

      0
    • hafisvr4 says:

      bestnye, pandai tp hemmm

      0

      0
    • Cik Ketom says:

      Cantiknya Neelofa… jaga diri ya…

      0

      0
    • hanif says:

      rambut berkarat,air tak ckup ke ?

      0

      0
      • Lu Cakap Apa? says:

        Rambut itam. X mandi ker?

        0

        0
      • bujang says:

        0tak bijak tapi nampaknya hati dah kelabu…..Allah kurniakan kecerdasan pada kamu tapi kamu gadaikan maruah dan ugama, dah lupa asal-usul mu……menjijikan rambut begitu.
        Mungkin kerana nak nampak lebih lawa kot, kan dia ni hanya
        bijak aje tapi rupa kureng , maaf aku katakan wajahnya memang kampung tapi bila dah kat oversea nampaknya nak bersainglah tuuu…..huhuhu…..cian…….

        0

        0
    • puteri says:

      ntah pape jer yg komen kat sini…asek keje nk kutuk org je

      0

      0
      • memang ini ruangan gosip wahai Tuan Puteri.
        Kita harapkan dia nak jadi idola remaja dan menaikkan nama bangsa dan ugama tapi gagal….jadi jembalang karat
        rupanya, tak melambangkan sebagai orang profesional……mengabiskan duit aje….cehh. Mana peranan ibunya dalam mendidik anak dalam ugama….pergi nak belajar atau nak melaram…..hey awak tu student bukannya artis….pakaian dan rambut mcam perempuan ja..ng kwang..kwang kuek……ptuihhhh.
        apaa….jika anak cerdik takut nak tegur ke?.
        Kalau anak aku macam ni….hmmmm…taulah langit tu tinggi ke rendahhh.

        0

        0
      • tapi dia kira ok lagi dari grup kpop yang dah la seksi, liriknya lagho, meruntuhkan iman tapi digilai ramai gadis bertudung macam adik2 korang dan korang sendiri. jadi tuduhan korang kat amalina tidaklah berasas sama sekali. amalina boleh dijadikan idola, tapi kalau terasa jumud sangat, lihat pada kepandaian dia sajalah. yang aku sedihkan, ramai yang mula memberi statement bodoh dok ada selepas kes amalina ini dengan tidak mengambil peduli akan tuntutan mencari ilmu dan betapa pentingnya pendidikan dengan alasan “kalau bijak macam amalina tapi jadi lagu ni, baik tak yah belajar gila terer…” oh kesiannya.. dunia dan akhirat perlu selari, beb. kita hidup bukan kerana fikirkan akhirat semata, nanti Tuhan tanya, apakah kebaikan yang kamu lakukan di dunia, apakah yang kamu lakukan untuk kemajuan ummah di dunia? saya harap pembaca boleh berfikir semula sebagai islam yang sebenar-benarnya islam, bukannya fikiran macam melayu yang backward, because it’s clear from there.

        0

        0
      • Anonymous says:

        jgn disalahkan ibu yang mgndung, kerana pd akhirny smua trgantung ats diri. . . wallahualam ..

        0

        0
      • seperti biasa, yang thumb down aku mesti grup2 bekap kpop yang bodoh.

        0

        0
    • aLoy says:

      amalina antu rayeeerrr

      0

      0
    • nini says:

      cantik lg menara eiffel kat blakang tue…..serabut tahap infinti tgok best student nie..rambut dahla kaler n serabai..at least nak masuk tv, kemas2kanla sikit rambut tue…x macam imej bakal doc langsung..so big diff with her past..itulah dinamakan culture shock..

      0

      0
  2. SAYA says:

    not bad

    0

    0
  3. mama says:

    alllolololo..tomey sunguh cik lofa kita ni…

    0

    0
  4. ahkak puaka says:

    NEELOFA 1000000X CANTIK DR SI AMMALINA YG CULTURE SHOCK TUE!!
    SEDIH KAN DR M’SIA TUDUNG BAGAI, SMPI OVERSEA HILANG TERBANG SEGALA TUDUNG…

    0

    0
    • noni says:

      ahkak puaka penah dgr ke amalina ni ckp ‘aku lg cntik dr neelofa’????

      sdih mmg la sdih.. tp xyah pegi oversea pon tudung leh ilang..
      neelofa ni ahkak x tnye ke time skolah dlu die pkai tudung ke x???
      klu pkai nape skng leh ilang lak??

      0

      0
      • 20 a pon ade aku kesah says:

        ala lofa pon 2kali5… fake! kat sekolah pakai tudung pastu kat luar trus bukak..time nak amik result spm pandai lak pakai tudung. fake! n for ur information abg nara n sekalian pembaca, lofa bukan straight A1 pon!! stakat 10a belambak la kat mesia ni..macam dia sorang ja.. terhegeh2! stakat budak akaun org x pandang la!!! LOFA FAKE!

        P/S: MESTI RAMAI AKAN CAKAP AKU JELES PADAHAL SIKIT PON X..CUMA AKU X SUKA ORG FAKE N SAMSENG KAT SEKOLAH-DAHLA PENAH TAMPAR CLASSMATE DIA…HUH!

        0

        0
    • Regina says:

      amalina tu pakai tudung sbb uniform sekolah jela!! die mmg x bertudung pown…nmpak sgt ko ni x bacer paper!! bg aku even neelofa lebeyh cantek pown,tp amalina lg pandai sbb die dpt 17As…neelofa dpt 10 jer

      0

      0
      • XXX says:

        wah 10 A je lofa dpt , mesti regina dpt atas drpd 10 A kan . TAHNIAH JUGA KEPADA REGINA . :)

        0

        0
      • nana says:

        bagi aku pandai pun x guna…akademik x menjamin di akhirat…nampak sangat si amalina ni lupa diri

        0

        0
      • Anonymous says:

        klu x pandai akademik, kat dunia dan akhirat pun x terjamin. kau tahu kenapa rasulullah suruh belajar hingga ke negeri china? tu la, lenkali kat sekolah belajar, bukan duk berangan nak berboyfren.

        0

        0
      • achik says:

        amelina dpt 17A, lofa 10A,u plak dpt bp? jgn mareee…peace..

        0

        0
      • meiow says:

        10 A je? baik lar straight 10A’s drpd ambik 15 16 subjek tp yg dpt A nya 9,10 subjek je. mana nak cr artis msia yg straight A camni?kbnykannya semua x nak sekolah nak glamer.yg amalina tu plak x heran pun x pakai tudung sbb memang x bertudung. bkn culture shock.semua asyik dok mengata,ckp psl akhirat lar plak.igt mengata tu dpt pahala ke?dpt dosa gak kan…

        0

        0
      • BBC says:

        erk.. sy penah dgr belajar yang sampai ke negeri china tu hadis palsu.. kalo salah sila betulkan ea.. :)

        0

        0
      • “bagi aku pandai pun xguna”… oh jadi nana , ko redha lah dengan tidak ketidakpandaian ko? itu statement yang bodoh dan tidak dianjurkan oleh Islam. sedangkan dalam Islam ada menyebut, carilah ilmu sehingga ke negeri China. salah satu sebab kemunduran bangsa tu sebab bagi diorang bila dah habis sekolah, grad universiti maka diorang tak perlu lagi mencari ilmu. itu perlu diperluaskan lagi, ilmu tu bukan maksudnya secara formal sahaja. ilmu ni sampai mati pun tak habis dituntut. kadangkala kita mahu melakukan sesuatu perkara, kita perlu belajar. perlu ada kepandaian. ada sesuatu yang perlukan rujukan dan kajian. lihat betapa pentingnya ilmu ini sebagai enjin kepandaian. bagi aku amalina ni memanglah pandai dari segi akademik tapi belum cukup sempurna lagi kepandaian dalam bab2 lain.

        0

        0
      • BBC, bukan hadith palsu. memang ada cuma tak ramai ulama yang mengangkatnya. pada mereka bukan sampai ke China saja, kadangkala tak perlu pergi jauh2, tapi ada sebab kenapa berlakunya peristiwa Hijrah. yang lebih penting, hadith itu menuntut umat Islam supaya mencari ilmu. tapi perlu diingat juga ada golongan yang menolak hadith, jadi belajar sampai ke negeri China pada mereka tak valid. wallahua’lam.

        0

        0
      • x suka org dengki says:

        Komen x boleh blah..mcm kurang tp msih nk bandingkn org. Msih jugak nk pandg rendah org lain..w/pun lofa 10A bkn 17A tp dia dr mrsm bitara/angsara. Sekolah mara khas tu beb..senang je mulut ckap itu ini..lagipun diorg sendiri bkan nk bersaing..amalina ni lbih senior 2 thun..entah2 diorg respect each other..kita plak lebih2.mcm bdak. bg aku selagi diorg straight A dn dr background sekolah yg hebat itu cukup mmbanggakn..btw there’r still young..msih Ada msa utk berubah..typical malay minds..asyik nk cemburu manjang. Bawalah sekali sekala positive charge dlm minda tuu….x rugi.respect org lebih ckit.x mndtgkn penyakit pun dgn diri.

        0

        0
      • wawa says:

        mmg hadis dhoif yg mana hadis yang plg rendh atau palsu.tapi sebab ada banyak sanad( jalan) atau bahasa mudahnya,hadis ni dh dinaiktaraf..mcm yg kita blajala..byk hadis dhoif tp bid’ah hasanah bole guna untok bawa kebaikan..yang baik 2 dtg dari Allah..yg buruk dari khilaf sy sendiri..

        0

        0
      • busuk ati betul pembaca bn ni says:

        ko bp A? ko ingt senang dapat 10A?mengarut tol ko ni?yg kutuk lofa wlupun kata xdengki,xjeles bagai..tapi aku muktamadkan korang busuk hati.xleh tgk orang lebih.ko muhasabah diri..lofa buat apa kat korang??????cehh..pesen salah orang nampak.salah sendiri wat2 xtau plk.

        0

        0
      • ko dapat A dalam subjek ‘mentempayangkan jari menaip di keyboard’ je la regina. sikit pun tak membangunkan negara.

        p/s: pesanan ini juga buat semua joyah dan makcik2 yang takde keje tahap meleleh pitch tinggi tapi tak prog metal langsung.

        0

        0
      • awesome says:

        Regina, nampak sgt kau jeles kan? bukan senang nak dpt 10A tu. lagi2 neelofa tu artis, lawa plak tu. nampak sgt ko jeles tak boleh tgk awek cun with brain mcm neelofa. amalina yg mcm langsuir tu jugak ko puji lebe2 sbb ko jeles tgk neelofa tu cun! ni laa org pompuan yg dengki tak boleh tgk pompuan cun with brain ni. puiiii!

        0

        0
    • Anonymous says:

      lagi sedih ngan ahkak puaka, oversea pun x penah jejak, spm pun hancus, nak kutuk org lain… ni la die otak lembu tau mengutuk org je.. pegi la tgk drama antara garisan, sesuai sgt dgn kau ahkak puaka!

      0

      0
    • Dr. Fazeley says:

      ni la melayu tipikal… org berjaya (amalina) dia jealous, kalo org susah, dia gembira… ahkak puaka… ahkak puaka… ke kamu ni memang puaka??

      0

      0
    • Dah tinggal kat oversea punyalah perasannnnn……ugama kurang..
      x ada pendirian…..ngok…..cerdik pun x guna.

      0

      0
    • NeoVVL says:

      aku rasa bukan tudung jer kot, panties and bra pon dh tanggal kot…lol!!..ORG KAMPUNG cultural shock mmg mcm tu…puihhhhhhh!!…rambut karat mcm jatuh longkang!!…MALUKAN ORG JOHORE JE!!!..

      p/s: rambut karat kulit hitam….x bley blah wei.!!…dh macam BOYAN!!..APTB!!..

      0

      0
      • aku sokong "20 a pun ada aku kesah" says:

        betul apa yg “20 a pun ada aku kesah”, mmg dia pernah tampar classmate dia sbb tak puas hati..klu ye pun xpuas ati, ape kes yg sampai brani angkat tangan.. dah tu, siap pernah baling kasut kat kawan dia pasal dia takut nak bertanding bahas inggeris, sanggup tukar tempat cari member yg speaking mcm air utk ganti tempat dia..bila kena perli, baling kasut kat org yg tak bersalah..pengecut!

        0

        0
      • mulut capoi says:

        Betul Neovvl….x ada sapa nak jeles kat dia….kita bangga anak bangsa kita maju tapi ape kejadahnya macam tu.
        memanglah x boleh lebih sikit….belum dapat kawin ngan mat saleh lagi, kalau dapat laki mat saleh mau nnt. telanjang tunjuk pantat pulak. Kaduk dah naik junjung.

        0

        0
  5. amnr says:

    berkaratnya rmbut amalina ye… kcian duk oberc tp i dpnuhi karat…

    0

    0
  6. kepoh says:

    1st……………..i love neelopa

    0

    0
  7. sha says:

    1st

    0

    0
    • emm says:

      suka rancangn nona,suka jugk fara fauzana,tp sejk farah jd host nona ni,tak boleh g la ngn cara fara jd host,neelofa lg ok jadi host,my b fara xsesuai ngn konsep nona kot..

      0

      0
  8. KK vogue says:

    untung jd org cantik~~~~

    0

    0
  9. aik says:

    Da mcm momok da aku nengok si amalinanana tu.(bkn nama sebenar)

    0

    0
  10. Nyah Cantek says:

    Nampak cantek , tapi tetap tak suka Neelofa ,

    0

    0
  11. adik abg wan says:

    1st!! Neelofa sgt cantik…

    0

    0
  12. filla says:

    untung bdanlah kan..dpat berjalan sana sini…

    0

    0
  13. filla says:

    rambut amalina dah mcm langsuir bergerak kot..serammm!

    0

    0
  14. honey says:

    cun ar neelofa ni ,

    0

    0
  15. Ako says:

    rmainye pasan 1st..sila cuba lgi…

    0

    0
  16. me says:

    ada something yg aku tak suka pasal neelofa.
    tp aku tak tau ape

    0

    0
  17. rose says:

    Xyh nk duk puji sgt neelofa la.. Sm jgk dye x pki tudung.. Dosa jgk.. Kalau kt KUBUR nti xde nyer yg cantik x dtnye sal rambut.. Dosa ttp dosa

    0

    0
    • Anonymous says:

      ye ke. kau ni mengutuk org x dosa la ye?? kat kubur nnt xditanya la ape yg kau ckp psl org lain.. ohhh lupaaa kau berdakwah ye?? ingat dosa tetap dosa, niat berdakwah x halalkan cara kau..

      0

      0
    • Anonymous says:

      die x pakai tudung mmg la dosa, tp ko dok ngutuk tu x dosa ke?ngata2 org tu x dosa ke? nk mengingatkan org, ko pon same teruknye..aku rse baik ko tgk drama antara garisan tu..sure ko insaf..hhiih..org x pakai tudung blh berubah ke arah kebaikan tp yg pakai tudung jugak blh berubah ke arah keburukan.so,drpd kutuk2, lebih baik kite tegur secara baik,kan?

      0

      0
      • apepe je says:

        Yup I like your komen.manusia hanye pandai mgkritik…kalau tngok org buat silap melaung-laung mengutuk. Ala org cenggini byk di sekeliling….kata dulang paku serpih..mengata org kau yg lebih..yg mundur pun kau yg lebih. Aku kesian Lofa ni.org hnya lihat kesilapn dia tp kelebihn dia saja tutup mta..dpt 10A siap bdk mrsm bitara lagi msih ade jugk yg kata itu ini.. aku sampai lofa buat PhD pun ada org x puas hati kut..selagi nmany org melayu.sedih aku..si Amalina dh nk grade blik msia jd dr ..nanti kalo sakit jgn pulak Bila terrtengok muka Amalina yg operate korang lari pasal msih skit hati…kita ni ber hari…

        0

        0
  18. si gadis says:

    neelofa dpt straight A in spm?? wuiyo..respect the person yg cntik + gud in academic… susah oo nk dt straight A spm.. slalu org ckp “hrp muke cntik tp iq zero”..mcm si senduk yg nk kawin dh ni dgn bekas laki org…

    0

    0
  19. kakak neelofa says:

    errrr…..si lofa ni inteview org ke jembalang? muahahahaha!!! opss….so sorry amalina….i am typical malay yg jeles ngan u yg mcm u ckp tu…..lgpun u dh get used to it right?

    0

    0
    • Ayin says:

      well said babe..

      0

      0
    • Anonymous says:

      errr mesti kau jeles ngan rambut die kan, kau pegi la kaler rambut, kesian aku tgk dgn org mcm kau, kau xdpt nak buat kau kutuk org lain, xpayah nak deny ckp kau x teringin..kau bukan maksum..

      0

      0
    • sissy says:

      a’ah. she’s used to face a loser like u. spm dpt bape kak?
      cgpa dpt bape kak? ke x de degree? opss sori.
      tah2 diploma pon x lepas ade ati kutuk org ceh

      0

      0
      • Anonymous says:

        well said sissy..

        0

        0
      • kakak neelofa says:

        sissy, ko ni amalina kan? come on dik, kembalilah ke pangkal jln…..sian ahkak tgk ko dik…..sian lg mama ko yg tgung smuanya cover kan utk ko…..to si anonymous, ko lah BATU API tahap dewa kt dlm BN ni…..meh ahkak pkaikn rbut palsu ala jembalang utk ko dik…..

        0

        0
      • sissy says:

        kakak neelofa:

        haha see?? si kakak neelofa ni x jwb soalan aku pon.
        sbb jelas, ko mmg xde pelajaran, that’s why mentaliti ko low class. yg ko tau kutuk org, tp x bagi ape2 contribution. u sux, kakak neelofa.
        it is proven u r suxx

        ps: amalina tu x de mase nak melawat blog ni der mcm ko yg salu menempel kat sini. dia study lebih sbb xnak jd loser mcm ko

        0

        0
      • Anonymous says:

        well said again sissy, she’s not even suck but also dumbass.. spm fail dengki pulak dgn org lain!

        0

        0
    • eve says:

      awak kata amalina jembalang dan amalina tak pernah kata awak apa-apa. seronok kan dapat kata amalina macam tu? saya tak pernah pun bersetuju dengan kehidupan sosial amalina di sana tapi saya hormat dengan cara dia yang tahu bersikap tenang semasa orang ramai mencaci dia, mengkritik dia. sebenarnya, banyak sumbangan yang telah dia lakukan di sana dan di afrika seperti menjadi tenaga pengajar kepada kanak-kanak afrika. setidak-tidaknya, dia berusaha untuk berkongsi pengetahuan dengan masyarakat lain. walaupun kita semua mungkin rasa tidak enak melihat penampilannya, tapi apa salahnya kalau kita doakan sahaja yang terbaik buat amalina? Tuhan tu Maha Kaya. esok lusa, amalina berubah dan menjadi orang yang lebih mulia, tak siapa tahu. dan masa tu, awak akan teringat yang suatu masa dulu awak pernah label ‘jembalang’ kat dia. tk.

      0

      0
      • kakak neelofa says:

        sissy,

        sblm ahkak jwb qualification ahkak, ko btahu dulu kot2 ko ni jpa scholar ke hape……mmg ahkak menempel kt sini…..yg sissy pulak buat apa kt Sini? dgr ceramah Ke? looser konon…..Pui!!

        0

        0
      • Anonymous says:

        kakak neelofa loser, blah blah..

        0

        0
      • sissy says:

        kakak neelofa

        aku punye qualification at least tau la nak mengeja ‘loser’. ko ni eja loser pon jd ‘looser’. tolong arhh aku x tahan dgn tin kosong mcm ko ni kakak neelofa. tu la..jgn kutuk org ha ha ha
        listen makcik, aware of your own faults before you start pointing fingers at others!

        0

        0
  20. christina says:

    wow . . Lopak air , cntk tp aq ttp x suka . . Ntah laa . . Pg sna tu leh arr ngorat mat saleh . .

    0

    0
  21. didi drogba says:

    aku bukan lah minat sgt ngan neelofa ni…xpenah pun tgk kt nona ke drama/movie dia belakon dan aku lgsg xkisah cerita dia g london paris us….tapi kenapa perlu pergi interview budak culture shock tu??? kenapa bagi lagi attention kt dia….kalau dh nama attention whore mmg lagi seronok la dia kena interview…puii la budak mcm tu…menyampah!! xperlu tnya hati perasaan dia….dia yg buat diri dia jadi bodoh mcm tu…

    0

    0
    • Regina says:

      nie komen org melayu yg nk menjatuhkan bangse sndiri..kalo ko tu baek, even ko x suker kt org tu pown x yahla nk hentam lebeyh2!! Amalina ni time die dpt 17As spm dulu, puak2 non malays kt malaysia nie tergugat taw!!! ko aper contribution pd bangsa nyer???

      0

      0
      • Anonymous says:

        abaikan la si rempit kat atas ni regina. die sekolah pun xpandai, ni je la sumbangan die boleh buat, mengutuk org kt blog gosip..kesian kat org2 mcm ni…

        0

        0
      • freescale says:

        btol tu regina, abaikan je didi drogba sakai nih.
        org yg xdak ape2 contribution salunye menyalak lebih.
        cube bagitau aku cgpa ko berapa? ke xde degree? lg loser bai

        0

        0
  22. cik kura2 says:

    sakai!

    0

    0
  23. thumbellyna gal says:

    syokknya dpt g paris n london..untung jd pgacara merata tmpt leh jenjalan

    0

    0
    • Anonymous says:

      ala.. dapat la merasa bila jadi pengacara nona. kalau tak jadi pengacara nona mau tak merasa.. culture shock. itu yg heboh letak gambar kat twitter segala.. sian..

      0

      0
      • Anonymous says:

        haihhh ko ingat lofa ni anak org miskin mcm kau ke? kau tau ke bapak die siapa??

        0

        0
      • kuangkuangkuang says:

        Adoi malunyer aku baca komen yg kata Lofa culture shock gi London.nampak sgt x tahu latar belakang si Noor Neelofa Mohd Noor..kau tau ke hidup dia mcm mne? Siapa mak pak dn atuk dia? Wei dia nie anak dn cucu jutawan wei..bpak n datuk die both jutawan..pegi oversea dh kelaziman family dia mcm org penang pegi KL.. her mom adalah biras our former Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin..her family and the whole relatives dia bussinessmn/woman.. masa Lofa umur 21 lgi dh own 2 pegeot..bpak dia tak yah ckaplh..adoi tu la gelojoh x bertempt.kalau kerabat si lofa baca komen ko mesti diorg senyummmmmm..hmmmm..

        0

        0
      • bumbumpow says:

        Lagi satu nk tambah… Lofa twit picca dia coz followers dia nk dia update aktiviti and photo msa di Europe..itu jer buah tangan utk followers dia.twit picca pun jd kontroversi ker? Ayo..

        0

        0
  24. sudu says:

    tak tahan aku nengok rambut si Amalina!

    0

    0
  25. JEJARI KONTOT says:

    Cantik gak neelofa ni.tak pyh nak nafikan lagi.sapa yg nafikan “jeles lah tueee”

    0

    0
  26. Neelofa dan Amalina, kedua-duanya straight As dalam SPM,

    Wow…

    0

    0
    • dialog malaysia says:

      Ya banggakn sbg org melayu..aku tak tau org lain tapi jenis aku lebih berminat mendengar kehebatan dn kelebihan sesorg sbb ia bleh mndtgkn impak +ve dlm diri dn x berapa berminat pasal kelemahan diorg kalaupun ada terdgr isu & keburukn psal sesorg x minatlah sampai nk korek lebih2. Coz aku nk motivate kn diri dgn manyanjungi benda2 yg hebat dn bukan nk buang masa melaungkn ttg kelemahan dn keburukn sesorg..jadikn sempadan dn cukup..fullstop..baru tadi tengok dialog bersama syed Munawar(my fav). Diorg ckap kelemahn msian adalh menaikkn isu negatif setinggi yg boleh dn tiada siapa yg peduli ttg isu positif..maknaya isu buruk lbih popular dr isu yg baik..secara general melayu terutamany terrrlalu suka mndgar isu kontroversi lalu melaungkn sekuat mungkin..yg tawar ditambah gula..garam..perasa supaya mkin sdap tanpa mengetahui ianya fakta atau auta..mungkin 50% betul tapi yg 50% pula hanyalah perasa..bangga sbb org tersebut melakukn kesalahan manakala kita pula bersikap spt malaikat yg membawa buku mncatat keburukn cuma bezany malaikat catat kedua baik buruk mnusia tapi kita??hanya mncatat ttg keburukn..apa yg disibukkn pasal keburukn org.. belum tahu lagi diantara kita semua kalau ditimbang kanan ke kiri yg lebih berat…bukankah lebih baik kita bangga dgn kehebatn sesorg drpda bebangga dgn kesalahan meraka?pandailah mereka mmbawa diri. Bagaimana katakn suatu hari mereka berubah kearah yg jauh lebih baik dr kita..berjaya didunia Dan bersedia utk akhirat..apakh kita masih ditakuk yg lama? terus mencari mangsa yg seterusny utk menampung kegembiraan dn kebosanan dek terlalu byk masa yg terluang..bersediakh dunia dn akhirat kita? Jgn sibuk psal org shaja…aku ambik contoh Neelofa…senang jer .ade yg cakap diorg x suke lofa x tau sbb kenapa ataupun sbb kontroversi dn seksi..Bagi aku kontroversi/seksi mmg menghampakn tapi blum cukup utk aku membenci dia..tapi bila ditimbang pasal negative nye neelofa (seksi/kontroversi/isu naughty zamn remaja) compare to positive side (intelligent/talented/punya PR yg bgus/optimistic/attached wif family/pandai business/bercita2 tinggi/independent/cantik) Senang jer aku nk pilih.. i don’t give a damn pasal kelemhnny..aku x untungpun..lebih baik aku inspired by the positive side dier..she still young..aku harap dia mnjadi lebih baik..ambik master/PhD..bertudung mungkin..human change.. buat ape nk memeningkn kepala bertekak pasal keburukn dia?bahagia sgt ke membesar2kn keburukn org..korek semampu yg boleh.biar semua org tahu..and menang!!!!!! Tapi korek pasal kebaikkn tak pulak..tak bolehke kita ubah pemikiran ke arah yg lbih +ve? Selagi kita mmbenci dn memikirkn keburukn org selagi itulah hati kita x akn tenang..mkin mmbenci benci & benci…bkan tak boleh utk tdk menyukai org lain but give your mind a break…x suka org..full stop..jgn tengok & kurangkn bercakap psal dia..selamt lidah..kurang sikit dosa..and tolong lebihkn perhatian pada sesuatu kebaikn berbnding keburukn dn bkan sebalikny..bykn membaca buku2 motivasi..jgn bace ombak rindu jer..peringatn utk saya jgk..renung2kannn dn terima kasih kerana sudi mmbaca esei saya ini..

      0

      0
  27. ada aku kesah says:

    tetibe aq rasa neelofa lg elok plak drpd amalina nih.
    even aq mmg xsuke ngan beliau, tp sumpah die lg elok le klu nak compare ngn amalina tuh. ermmmm.

    0

    0
  28. ape ape je la.. says:

    aku pon tak suka nelopa..perasan ayu..bab rambut cik genius ni..no komen..bnyk juga artis malaysia yg warna rambut..agaknye trend skrg kot..sendiri punya badan sendiri tau la..like if u are nelopa haters…

    0

    0
  29. Datok minah jambu 24jam mengadap computer says:

    kau ingat amlina tu jambu sangat ! neelofa 10 kali jambu dari dia ! si amlina ni harap kn dia nye edcated jeeeeeeee yg lan biasa2 aje lov u nlofaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!

    0

    0
  30. dean says:

    aku tgok amalina, aku tbayang hantu kak limah.

    0

    0
  31. ziela says:

    study lagi dah usung LV..(menangis dalam hati) hehehe

    0

    0
    • Anonymous says:

      biase la klu dh duk uk/europe, lv xde la mahal sgt kat sana, nak heran ape, plus klu buat part time job jd tukang buang sampah kat sana pun bleh beli lv… provided ko kat sana student dpt scholar n buat partime work la, klu ko duduk sana as tukang angkat sampah semata, xdpt la kann..

      0

      0
      • hola says:

        Anonymous : ko ni meroyan erk???

        0

        0
      • ninon says:

        kau lah yg jadi tukang angkat sampah kat sana kann… tak syak lagi kemain arif bercerita ….MACAM BAGUSSS

        0

        0
      • Anonymous says:

        so klu jadi tukang angkat sampah pun? hina sgt ke?? ko kat sini duk mengutuk lagi hina dpd tukang angkat sampah

        0

        0
      • heriz says:

        oittt ko tau x gaji tukang angkat sampah kat UK brape??..ko boleh angkat range rover evoque sebiji harga 29ribu pound tau…kat sana masyarakat dieorg xpandang rendah walaupun ko keje kuli batak..yg penting ko ikhlas nak keje..kat sini ko keje kerani pun belum tentu mampu pakai proton..pls respect dgn org lain

        0

        0
      • neow says:

        kesian dgn anon..

        fakta harini di beautifulnara:
        jika anda menggunakan email yang sama walaupun nickname berubah2, avatar masih sama yakni orang yang sama. @$%&*

        this anon is so pathetic yet scary T T

        0

        0
      • Anonymous says:

        dtg sekor lagi monyet duk pertikai avatar kelabu, ko tau x yg ko xperlu letak email pun bangang?? cuba ko komen x letak email ape jadi kat avatar ko?? dah la bodoh ada hati nak kata org!!

        heriz, maafkan la diorg ni, they’ve never been there, kasihani la mereka yg pathetic dan buduh ini…

        0

        0
    • Anonymous says:

      ape mslh kalau bawak LV pon. kat uk kalau ko belaja n dpt scholarship, pastu ko keje, tak kisah la keje ape pon, lepas kot nak beli LV. aku keje kat univ, 1jam 8 pound. kalau aku keje satu hari 8 jam, dah 64 pound dah sehari, ko convert la ke ringgit. nk harap kat mlysia kalau keje kat libry univ, tak dapat deh ko nk pakai lv sesuka hati, pakai pulak ptptn. puii

      0

      0
  32. sayangselasih says:

    rasanya lah kan neelofa ni mesti jadi anak emas tv3 lepas ni..dulu fafau..tpi okalah nona kali ini..cuma fafau kena lebih lembut lgi…

    0

    0
  33. emykina says:

    aku perasan beg je.. cantik… hehe..

    0

    0
  34. ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUV... says:

    Neelofa ni budak MRSM Langkawi dulu. Junior kpd pelakon yg b’lakon citer Projek Pop tu.

    0

    0
  35. noname says:

    neelofa ni mmg cantik dan nampak bijak ..

    0

    0
  36. ahkak says:

    best la neelofa ni… asek ko je diusung kluar sane sini.. fara fauzana je kene cover cerita local.. alternately lah kok ye ponnn

    0

    0
  37. chentalove says:

    tringin nak pegi London n Paris…
    p bla ye??????
    artis mana2 pun dpat pegi…

    0

    0
  38. sam says:

    cantik tp wajah xsepadan usia..umur muda tp muke matured..nnt cpt nmpk tua..rsenye if letak sebaris dgn ziana zain and rozita che wan..msti nmpk mcm sebaya..sbb make-up tebal kot..or maybe mmg nk wajah yg matured sblm masa..huhu!..-just sharing my thoughts..jgn emo ok!peace!

    0

    0
  39. datin says:

    beauty n smart gerls and im nobody to judge their attitude….

    0

    0
  40. Anonymous says:

    x pakai tudung = berdosa (utk umat islam shj).

    0

    0
  41. azhari says:

    dasyat amalina

    0

    0
  42. dark28angel says:

    mane pi entri fazura and kekasih bercuti di singapura?? pagi td tgk ada..ni da hilang…abg nara da delete eh???

    0

    0
    • Yva says:

      Aderla tuh sbbnyer naper entry tuh Nara hide..wasenyer entry sblom nie psal TMJ gak..tp kejap ajer pas2 Nara hide…org2 istana xsuker kot cter psal dorg tlalu dheboh sane cnie…(sory out of topic)

      0

      0
  43. ashypink says:

    neelofa mmg cantik…nak dislike dislike laaa..ada aku kesah :D

    0

    0
  44. CikPuteriKatak says:

    xdinafikan neelofa mmg cantik…..semoga ALLAH beri hidayah kepada beliau utk berhijab 1 hari nnt…….insyaALLAH…….aminnnnn!

    0

    0
  45. klw xkerNA RNCNGAN NONA PON NEELOFA SMPAI JGK KE PARIS,DIA KN ANK VIP.CANTIK SIUT.

    0

    0
  46. ikutsukeakunakkomenape says:

    alahai korang. ramai je yg kat m’sia ni rambut karat. tak pergi oversea pon. spm pon fail. seksi nak mampos, minum arak, clubbing. konon cam omputih la kan gaya tu, tp cakap omputih tak reti pon. haprak!

    amalina is better. doakan je la dia dapat hidayah utk jadi muslimah yg lebih baik.

    0

    0
  47. ASAL2 KAMPUNG says:

    neelofa nie kan kelulusan tertggi dia apa ea??…kan dpt straight A’s..sure lekeh2 pown dh ada degree ke kan…lg 1 artis aku tertnya…si erra fazira tue….dia blajar smpai mana jer ek??

    0

    0
  48. ririn says:

    rsanya rotikaya pun hrus dlete entry nya bkenaan faz shopping . . Cm x serik2 blogger ne , kena sman nt br tau . . Kalah wrtawan . . Wrtawan sndri pun xla over cmne . . Dwg msh hormat TMJ . . Sbb tu dwg x siarkan gmbr2 cm td tu . . Dh laa komen pun mcm (phm2 sndri laa , x hormat org kenamaan) . .

    0

    0
  49. mama@hot says:

    pesal ler korang semua ni duk gaduh pasal dorg ni..yg baik kita jadikan teladan..
    yang tak brapa nk elok tu jgn diikut ler.. aman dunia ..

    0

    0
  50. Aku says:

    Nak buat iklan sikit. Tak tuju kat mana-mana individu tetapi secara umum sahaja. Baru2 ni Aku dengar ceramah Ustaz Don kat youtube. Ada sorang caller tanya pasal hukum mewarna rambut. Kata ustaz Don, ” ada 2 perkara/isu di sini. Pertama hukum pewarna rambut tu. Jika bahan2nya adalah halal, ia adalah halal (Maksud tak payah la nak samak ke apa kan) Tapi hukum mewarna rambut pula adalah berbeza. Selain daripada INAI…diulang..INAI…. ia adalah …. (maaf. lupa pulak. nak tulis kot silap pulak, tak tertanggung aku kat sana nanti…) Justeru, sesiapa yang mewarnakan rambutnya : segala solat, mandi hadas dia adalah tidak sah. Bayangkan…Justeru, kata Ustaz Don, hanya satu cara sahaja untuk membolehkan solat dan hadas itu sah. CUKUR BOTAK SEGALA RAMBUT YANG ADA. Nauzubillah…..bayangkan pembaca sekalian…:( Sekarang, berapa ramai muslimin dan muslimah yang mewarnakan rambut mereka. Dan bayangkan…kerana rambut, ibadah wajib kita sia-sia… maaf andai tersilap fakta. Layari sendiri ceramah ustaz don..

    0

    0
    • Anonymous says:

      ustaz don tu segala yang dia ckp x semua betul, dia kata org pakai tudung tp masukkan tudung dlm baju, celaka la mereka semua.. so klu org keje beruniform? polis? tentera? celaka jgk? hebat betul ustaz don.

      btw ko suppose dgr jugak kata2 ustaz lain psl color rambut. color rambut tu x haram sbb color rambut tak kalis air mcm getah, yang haram adalah color rambut tapi belum beruban dan juga x menutup aurat. air sembahyang/mandi hadas masih sah walau rambut bercolor ye! lainkali jgn buta2 amik ape org kata, buat kajian. ingat ustaz don tu hanyalah ustaz, beliau tidak maksum dan kata2 beliau hanya pendapat bukan fact. so kita masih ade ruang utk berfikir dan mengkaji!

      0

      0
      • nana says:

        apa yg `Aku` cakap tu betulla… bkn ustaz tu sorang cakap mcm tu…mmg macam tu hukumnya.. cuba blajaq dan paham lebih sikit :)

        0

        0
      • anonymous says:

        mksudnye, ape y ko ckp pom blom tentu btul kan..elok jugak..kaji la hukum yang ulama’ dah fatwakan tuh…ko kan “arif” lam bab2 ni…

        0

        0
      • hancussume says:

        anonymous kau ni ada hotak ke xdak? colour rambut 2 menyadur rmbut…sama mcm ko lapis rmbut ko ngn getah kah plastik ka tahi ka…mndi wajib,ambil air smbhyg smua x sah. cuba dlu engkau bljr dlu..aku ni xla pndai sgt tp aku tahu…ustazah skola aku dlu pon ada ckp bnda y sama.kalau nak tutup uban, bg y lelaki inai la kalo x cukur. pmpuan, x pyh ckp la…inai utk suami nmpk n kalo x, pkai tudung, tutup aurat.. damn aku hangin stu bdn la..anonymous dr atas smpai bwh komen sokong x tntu. sokong pn jgn BUTA ILMU N BUA HATI

        0

        0
      • Anonymous says:

        mangkuk2 kat atas ni xpenah nak belajar dan mengkaji..enough said buduh… what i said is true, please check dgn org yg lebih berilmu, plg senang dan famous, bleh tgk ceramah uai, watch what he said! korang kang aku ckp nama2 lain korg x kenal.. dah la baghal xnak membaca.!

        0

        0
      • Anonymous says:

        btw soalan senang, klu ko inai kuku dgn rambut? sah ke x air sembahyang? kenapa sah? menyadur jgk bak kata mangkuk atas ni? sekarang ni ko bagi beza color rambut ngan inai? ape beza???

        if tangan korg terconteng pen, sah ke x? org2 yg suka menyusahkan hukum mcm korg ni patut dilempang je..islam ni mudah and a way of life, so ko jgn pandai2 nak menyusahkan hidup org islam lain!

        0

        0
      • hancussumea says:

        hoi bongoknya anonymous buduh lg baghal ko cuba search kat google neh apa khasiat inai.BODOH@BONGOK punya keldai lah ko… INAI ITU BAIK BYK KHASIAT DAN MENYERAP KE BDN DGN SGALA KHASIATNYA. N LAGI SATU, INAI ITU HARAM DIPAKAI UTK Y BUJANG TGK UAI.AKU PN IKUT CERAMAH UAI TP XLA BODO BAHLOL MCM KO.KO BERINAI UTK SAPE?KO BERDYE RMBUT UTK SAPA N APA? KO COMPARE DGN DAKWAT PEN APA CELOP? KO SNGAJA KA NAK LTK DAKWAT PEN 2? DYE RMBUT 2 KO SENGAJA@GATAL NAK JD ORG PUTIH CELUP…CUBA SEDAR SIKIT. JGN JDI ORG JAHIL TP PURA2 TAHU SMUA HAL.

        0

        0
      • erna says:

        sbb tu kena belajar ilmu kimia.pewarna rambut tu menyaluti rambut dan menyebabkan air x kena pada rambut.inai tak menyaluti rambut,so boleh pakai.konsepnya mcm tgn ko terconteng pen, dan liquid paper.yg part terkena liquid paper tu ko kena kikis abis2 so that bila amik wudhuk,air kena kat kulit.kalo kena pen (cth ballpen biasa) je,dakwat pen tu x membentuk lapisan lain di atas kulit ko

        0

        0
      • aku yang slalu bkak youtube denga ceramah ustaz azhar idrus says:

        tapi… ustaz azhar idrus cakap x wajib pakai tudung. wajib tutup aurat jew..

        0

        0
      • Anonymous says:

        so bg la bukti saintifik, setakat ckp blajar ilmu kimia, aku pun ckp aku blajar kimia fizik bio sume, so??? kenapa ko bandingkan liquid paper ngan pewarna rambut? nampak sgt kau xtau beza..

        si baghal hancussume ni, lenkali klu bodoh jgn komen guna caps, mcm baghal aku tgk! inai bnyk khasiat tu je kau nak ckp? nampak sgt bodoh.

        aku xde la minat sgt UAI, tp aku xpenah plak dgr die kata org perempuan xyah pakai tudung. jgn sampai menfitnah pulak ye…

        apa celop apa celop ni perkataan rempit, so lowwwwww classsssssss!!

        0

        0
      • Anonymous says:

        eh ok ok, aku tak abis baca, mmg ustaz azhar ckp kene tutup aurat xyah pakai tudung.. sori sori, x fitnah… tutup aurat wajib, but if u nak color rambut utk ur husband,provided rambut u dh beruban, that is permissible, ur husbank pun gembira isteri lawa2 di rumah, mcm org arabs.

        kaler rambut tidak haram, cuma haram kalau kau pakai tp x tutup aurat.. dan ditegaskan di sini kaler rambut tidakkk kalis air dan sah air wuduk! i used to do the research about this. if die kalis air dan membentuk satu lapisan lain kat rambut, rambut kau akan mati and ended botak!

        0

        0
      • hancussume says:

        memandangkan ANONYMOUS ko byk hujah n bijak pndai, straight A’s spm..bljr overseas and ank vvvvvip, SENANG CERITA LA, BNDA YANG KITA WAS-WAS AKAN AUTOMATIK JADI HARAM…WALAUPN BNDA 2 HALAL, BLH MASUK AIR OR WHAT EVER REASONS THAT YOU CAN DEBATE AND YOU SDA BT RESEARCH ABOUT IS STILL GOING TO BE HARAM KALAU X YAKIN. BETTER JAUHKAN BENDA Y MEWAS2KAN DIRI N DARI TERIKUT CKP SYAITON. KO YAKIN, TERPULANG NGN KO..AKU X DN SBHGIAN Y LAIN PN X..SO KAMI JAUHKAN N AKU X CKP KO SALAH OR KAMI BTL. DUA2 ADA BNDA NAK DPERTAHANKAN. LAKI AKU KALAU DIA SURU AKU PKAI DYE UTK TUTUP UBAN AKU AKAN TRS DEBATE NGN BNDA Y SAMA. BESIDES, ADA KERINGANAN DLM PATUH CKP SUAMI, IAITU, JGN IKUT KALAU IANYA BERTENTANGAN DGN ISLAM OR MEMBAHAYAKAN. N FYI, IM NOT A REMPIT OR SOME UNEDUCATED PERSONS. EVERYONE IS EDUCATED IN THEIR OWN WAYS. X KISAH LA, BOOK SMART OR STREET SMART. SAPA YANG BANGGA DGN LATAR BELAKANG SNDRI JGN SMPAI JATUH JDI RIAK YEE..

        0

        0
  51. ririn says:

    entry td ttg faz n TMJ dlete sbb komen2 anda amt tdk sopan . . Itu mlibatkan kerabat DiRaja . . Kita sbg rakyat jelata prlu hormat spa pun plihan Beliau . . Bkn dgn komen bkn2 . . Itu x sesuai ini x sesuai . . Then buruk2kan lg TMJ . .

    0

    0
    • bunga kaler pink says:

      puihhh, kerabat tu bukan keturunan Rasullulah. tak payah nak julang sangat. Tak ingat ape yang Ali Setan cakap?

      Takut dengan Allah, bukan dengan Raja Raja.

      Macam lah baik sangatkan Reraja tu? Kalau baik, takdelah dok peluk yang bukan Mahram.

      Sorry to said. It is truth.

      0

      0
      • Anonymous says:

        eleh ko klu kene tangkap nnt buat statement mcm ni, ko gelabah sembah2 gak kaki kerabat2 tu, jgn nak riak sgt! ingat sikit klu setkat duit dlm poket ade 3 sen, jgn nak buat statement yg bakal hancurkan hidup sendiri, lain la klu dlm poket ade berjuta2 bleh hire lawyer klu org buat taik kat ko!

        0

        0
      • ikutsukeakunakkomenape says:

        aku stju ngn statement kau. tp, aku rasa baik simpan dlm hati je opinion kau nih. maklumlah, kita skrg ni hidup dlm dunia materialistik. apa2 pon org boleh buat dgn duit. org nak saman kau pon boleh. walaupon mmg betol apa yg kau cakap.

        1 lg, kerabat rasullullah pon kalau tak ikut cara Nabi, tak perlu nak dijunjung pon.

        senang cita, hormatilah dan sanjungilah mereka yg mnjalankan hukum Allah.

        “Pada awalnya Islam itu asing dan Islam akan kembali asing sebagaimana pada awalnya. Sungguh beruntunglah orang-orang yang asing.” (HR Muslim no 389 dari Abu Hurairah)

        0

        0
  52. mizz umie@me myself n i says:

    hmm shooting sampai London&Paris…wow marveloussss!!!
    menarik tempat ni..tapi paris agak bebas giler dan tak macam kota London,ada ngak sopannya..haha..jauh perjalanan luas pandangan..

    0

    0
  53. BANTAL STRAWBERRY says:

    Huh nak tergelak aku baca komen2 korang ni, tp bagus jg, atleast ada komen2 yg boleh memberi ilmu n manfaat.

    neelofa:
    kenapa ramai orang benci? ntah aku pun xtau, mgkin aura mengada ngada tu lebih sangat, maklumlah x kua sebrang movie, asyik duk kontrvrsi sana sni. berbalik pula pada amalina, ramai org cakap dia cltre shock, itu memg dinafikn etapi tidak 100%, sebab setahu saya dia sememgnya begini dr zmnmuda remaja lgi, dia memg dah jahil n stylo dr zmn sekolah lagi, lau x percaya godeklah majalh lama2 yg memprkn kjyaanya ngmbr2 beliau semasa beliau pergi taly untuk pertukaran pelajar, ramai kawan2 saya yg bergelar dktr, semasa zmn skloha brtdg litup, tetapi ketika mymbg pljaran di ipta (medical ) xtaula mcmna life dia, alih2 bila jmpa tmpat kerja tgk2 tdung lesap, xpnh nk komen n kutuk, cma stkt tegur jela, so kesimpulannya, amalina remaja lagi, tegurla kita sesama umat islam, tetapi harus diigt knp tmpuan dan kutukan harus diberikan kepadanya? sedangkan yg berada dimalaysia ramai lg glgn pfsionl yg tdk brtdg, pg ovsea bknlah jmnan cltr shck sbaliknya malaysia pun blh, cntohnya arts yg dipuja ramai, neelofa jg brtdg zmn remja n sekolah, jgn menafikannya sbb saya kenal dia.

    so renung-renungkan, janganlah kondem seseorng mntg2 anda mlht amlina pnh btdg dhulu, n anda memja arts2 lain sbb anda knlinya dgn tidak btdg, sdgkn mereka sama disisi allah jika membuka aurat

    0

    0
  54. cantiksemulajadi says:

    cantiknyer neelofa……….dulu mmg aku xsuke gler dia…tp skrg br aku sedar…aku jeles sebnornyer….hahahahaha….bertuahnyer badan…lahaiii

    0

    0
    • mizz umie@me myself n i says:

      biasa la CS kita owg pompuan mmg jeles ngan apa yang kita xdapat macam orang lain,terima la seadanya..u pulak cantik semulajadi ye ke tuw?hehe jangan marah..

      0

      0
  55. mari bergosip dgn berhemah says:

    Wahai anonymous…berkenaan hukum mewarnakan rambut (kecuali inai). warna itu menyaluti rambut dan air tidak dapat melaluinya..tidak kirala produk itu halal atau x..justeru itu mandi wajib kita dan wuduk kita tidak sah..berdosa kerana sebab mewarnakan rambut dgn pewarna ini membuatkan kita meninggalkan perkara yg wajib.haram hukumnya kita meninggalkan perkara yg wajib…kalau pewarna rambut itu boleh ditanggalkan serta merta sekiranya dibasuh dgn air tidak mengapa..tetapi pewarna2 ini adalah kekal.. lagi satu,apakah perlu kita mewarnakan rambut?adakah utk menarik perhatian lelaki?hukumnya jatuh haram juga..
    Sama mcm pegang babi la..pegang anjing..x haram..tp kena la samak kalau nak amik wuduk..tp tak ke menyusahkan diri? bagaimana pula kalau kita menghadapi kesukaran utk mandi dan samak dan pd masa yg sama waktu solat sudah hampir habis..kalau x sempat solat, hukumnya haram.. bukan niat saya nak jatuhkan hukum pd org2 yg warnakan rambut atau pegang babi, cuma nak bg penjelasan kpd org yg selalu mempertikaikan hukum2 Allah..semoga saya dapat keredhaan Allah dgn mengepost comment ini..amin..

    0

    0
    • Anonymous says:

      ko bleh bagi bukti, yg color rambut kalis air?? ade bukti saintifik? klu xde mcm mana ko tau? inai klu pakai pun die tidak boleh ditanggal dgn mencuci sahaja, so org pakai inai tu wuduk x sah? kau yg susah2 kan hukum Allah, kau jgn main2 hukum klu xde bukti sahih!

      0

      0
      • yaya says:

        awatla ko ni bengap sgt..nk nafikan npe??ko xbljr ke zmn skolah dlu..

        0

        0
      • Anonymous says:

        tu la stakat belajar kat sekolah, lain kali slalu2 pegi majlis ilmu, join usrah.. ni ntah2 usrah pun xtau ape, majlis ilmu apatah lagi…

        0

        0
      • ain says:

        kan ada orang dah jawab kat atas tu
        -kalo tak yakin. was2. tinggalkan lah
        – mungkin kau n amalina dan beberapa yg lain yg dah buat research kata ok… jadinya ok lah kan. sebab kau kata pewarna rambut tak kalis air

        – tapi aku lak berpegangan pewarna rambut tu kalis air.. sebab sel-sel rambut aku dah tertutup dgn warna kimia lain.. (lantak aku la.. ni pegangan aku)..

        0

        0
      • baby boo says:

        eh! ko ni Anonymous….mulut longkang la….bnyk2 comen dlm ni kn…comen ko la y mcm sial.xreti2 nk diam ke? kasi org lain comen la plak.asyik comen ko je y tibul.menanah mata aku tgk!!!

        0

        0
  56. poker face says:

    SUBHANALLAH… BEGINI KE RUPA DAN IMEJ BAKAL DOKTOR???? Kalau amalina ni student fashion, aku percaya la juga.. cuba bygkan kalau dia bertugas nti dgn baju dan skirt mcm tu.. aku x blh terima yg dia ni bakal jd pekerja PROFESIONAL.. x profesional langsung imej dia. nmpk kebudak2an dan x matang.

    0

    0
    • Anonymous says:

      gynae aku pun stailo mcm ni, xmati pun aku beranak ngan dia. kau yg x professional nilai org dr luaran

      0

      0
    • Anonymous says:

      Hurm… Kecik betul donia engkau. Pengalaman aku praktikal ky hospital KERAJAAN. bukan swasta ok. Dorang pun manusia jgk. Ni non malays ok, clubbing tu jgn cakap lah,join kelab2 strip sume. Bertatu,tindik bagai. Pakai skirts, dress pendek sgt2,bila pakai white coat, dr blakang nmpak mcm tak pakai benda lain selain white coat. Melayu pun 2×5. Bertudung,merokok sepah. Dtg keje mcm bagus je. Modified kereta kalah drifters. Bila kena tahan dgn pak polisi, tunjuk white coat yg tersepok kat seat, tunjuk name tag n kata ada urgent case, kena rush to hospital. Ko ingat doctors takde masalah sosial? cuba g kat mana real professional keje. Apa2 pun kau kena ingat, apa jua seseorang tu, mereka tetap manusia. bukan budak2 asrama.

      0

      0
  57. kembar neelofa says:

    Amalina culture shock..!!sbb pegangan agama xkuat…

    0

    0
  58. nyah dara says:

    beauty with brains go gurls
    tapikan amalina nampak mcm pompuan murah kelab malam..sedey

    0

    0
  59. wowo..dapat pergi rasa udara sejuk London..:D

    0

    0
  60. gadyss says:

    hey, hati2 smua..korang ktuk neelofa & amalina..nnti korang kne smbur dengan ANONYMOUS..btol2 back up org tua tuh, m’royan agk ny..ke pmnat stia..aduhai, rjin tol nak m’blas smua yg org komen..pasal agame pn, still tak nak kalah..btol2 annoying..snjung cgt la artis tuh..

    *ustaz kau kutuk, artis kau sanjung..’TERBAIK’

    0

    0
    • Anonymous says:

      ye ke, abis tu nak sanjung ko? ko siapa?

      0

      0
      • hancussume says:

        attention seeker la Anonymous neh… org condemn ko pasal komen ko ngok sume. hancus…

        0

        0
      • Anonymous says:

        laaa aku ingat ko suh aku sanjung ko, dpd aku sanjung ko baik aku sanjung neelofa ni, at least cantik dan lebih bijak dr kau yg x abis2 dengki kat org..kbye..

        0

        0
    • aku pening dgn komen kt bn ni says:

      anynomous tu xbrapa centre. blagak pandai.dlm agama ni ada yg tersurat ngan tersirat.dah la jenis nak hentam orang je..pakai inai kat tgn mmg la blh sbb inai lainla pkai pewarna kuku.sama colour rambut.pakai inai,unsur2 halal,sah2 halal.pakai pewarna kimia haram sbb xrata air.
      to anynomous,ilmu kita manusia ni ibarat setitik buih dilautan je..xsempurna mana.mungkin maksud ustaz don tu lain.
      yg elok kita ambil jadikan teladan.yang buruk kita buat sempadan.

      0

      0
  61. saya says:

    Xkisah la belajar tahap mana pun.
    .ilmu tidak dikira mengikut berapa banyak A.
    .yang penting bersyukur untuk segalanya.
    .dikutuk ke,di puji ke,dikeji..
    yang memberi rezeki dan menilai bukan manusia..

    makin banyak dikutuk,makin banyak plak rezeki..maksudnya?..fikir2 la..

    0

    0
  62. aku teringin nk lempang jimmy shanley malam pertama says:

    kalau nk banding tahap IQ neelopa dgn amalina… dah tentu2 la amalina menang…at least dia smbg blaja kat UK lg pun tgh buat buku medic lg dr neelofa yg takat berlakon dgn jd pengacara jer… apa2pn aku bangga dorg anak melayu yg bijak pandai dptla jugak straight A;s dr bukak2 mata je bukak je forum/blog2 gossip mengutuk, bergossip je tau… kalau dh gini perangai kompom la jgnkn straight A… straight G..agaknya….

    0

    0
    • alahai says:

      alahai … duk mngutuk yg buat forum / ruang gossip dpt straight G .. yg ko duk komen kt sni.. x ke makna ko lgi x guna .. duk mngutuk blog org pastu komen mcm bagus. klau org wat blo straight g .. ko straight F***!

      0

      0
    • azura says:

      awk silap la…. neellofa tu dpt je tawaran g overseas.. gler x dpt da straight A..tp die x nk.. bodoh kan??

      0

      0
      • meng says:

        xdapat la..dia apply petronas tp xlepas..setakat blaja oversea, pakai duit sendiri lah..dia kan kaya raya..xyah tutup peluang org lain yg tak mampu, tp dapat result bagus..n ada wawasan serta akhlak yg bagus utk jadi contoh remaja,anak cucu generasi nanti,

        0

        0
  63. BLaCK MaMBa says:

    wow .. baru student dah pakai beg LV? guano weh?

    0

    0
  64. aku kesah? says:

    neelofa dok bersembang dgn hantu kak limah balik rumah ke 2?

    0

    0
  65. Mek kelate says:

    Bakpo dok gi interview adik nik nor madihah nyo???? Gi crik hok rambut karak punoh ranoh nie wak nate apo????? Kek gi budok2 tino pade dok ngikut blako ah kaler rambot sak nie.. Hok molek jurus xse wak masuk tb….. Aku pelik nge ore tb tigo nona nie…… Nok wie anak2 daro punoh……

    0

    0
    • aku suke says:

      aku tak nok ngater, aku nok hok komen yg ni atas ja. aku suko mu punyer loghat klate. kaw2 punye and straigth to the point!

      0

      0
  66. Diba says:

    Perh, jealous la. Neelofa dah lah cantik, pandai pula tu…

    0

    0
  67. […] ← Kembali Terus ke sumber Ruangan Iklan? 468×60 – Email […]

    0

    0
  68. sweet32 says:

    dulu amalina pakai tudung.. dah blajar sane togel trus.. siap perang rambut lg.. lantaklah…. melayu mudah lupe!

    0

    0
  69. =) =) says:

    Korg tak boleh doe nak nilai amalina tu camtu . Dia memang dari dulu tak pakai tudung and dia pakai tudung wktu sekolah tu sebab tu peraturan sekolah . macam mostly budak2 sekarang ah kan pergi sekola pakai tudung kat lua tak pakai . Why ? sebab tu rules sekola dia . So same ah mcm amalina ni .

    Artis perempuan lain tak pakai tudung korg baik punya puji , sampai time amalina ni mcm2 korg kutuk diaa . Pandang kiri kanan jugak weh nak kutuk org pun .

    0

    0
  70. manusia peduli says:

    nk intebiu amalina buat hape,,,nk jadikan dia suri teladan kt m’sia ke???…tu gi lah intrbiu siti fatimah pelajar cemerlang yg pakai tudung labuh tu…dia kt uk gak…ramai lagi student yg exel kt uk tu yg way lagi better drp amalina..

    0

    0
  71. xiaose says:

    I love your every article

    0

    0
  72. apakah? says:

    suka tngok artis2 m’sia yang sambung study…aku xminat neelofa tp based on apa yg aku baca, aku bley respect arr dia…yg amalina tuh, intelligent tapi nampak childish sgt dress up dia..academically she’s good tp maybe dia should wise up dlm other aspects jg…

    0

    0
  73. […] Bertuah badan menjadi Neelofa. Pelakon ini juga dikenali sebagai pengacara rancangan Nona di TV3 dan baru-baru ini telah ke London dan Paris atas urusan kerjanya. Khabarnya dia menjalani rakaman di sana untuk rancangan berbentuk majalah tersebut. Bukan itu saja, Neelofa … Continue reading → […]

    0

    0
  74. hellomoto says:

    last!

    0

    0
  75. dia says:

    menyampahnya aku ngan neelofa ni sebab org puji dia cantk. aku tgk berapa kali pun biasa jer. xhuduh tp xderla cun. macam nor azlina redzuan jer muka. xder la cun sgt. famili neelofa yg cun pun mak n kakak dia sorang jer, yg lain tumpang seri jer sbb xhuduh. kalo masa mula2 kluar dulu xterfikir pun aku neelofa cantik, pastu dah ramai sgt puji lama2 rasa cantik la jugak kot walaupun sebenarnya biasa jer rupa minah ni. tp utk kategori artis boleh kira cun la kot, sebab payah nak jumpa artis malaysia cun.

    0

    0
  76. aisyah says:

    neelofa ni femes gak kan.. sbb lw kuar jer ctew cal dye mstiey rma jer yg coment… tp law da pndai tu pg je la smbung blaja xpyh nk jd artis sgt la. bukan ader bakat pon!

    0

    0
  77. aisyah,neelofa ni bkn shj berlakon dn mengacara dia ada bisnes kasut,family neelofa ni family bisnes

    0

    0
  78. neelofa ni dh kaya,ada bisnes kasut jenama sendiri.lg org nak abk dia berlakon.mengacara abk ja la..xsuke tgk dia brlakon xpayhla tengok.

    0

    0
  79. anakayam says:

    makkkk aiiiiiii…….gaya amalina dah mengalahkan artiss

    0

    0
  80. abg rambut segak says:

    semua bodoh

    0

    0
  81. hanya Allah yang Maha-Mengetahui says:

    neelofa n amalina <3
    rupanya amalina mmg xpakai tudung eh?
    emm..kalau camtu bkn calture shock la =_=
    dosa aku fitnah dia dulu ~

    0

    0
  82. nneyna says:

    Semoga Amalina dapat hidayah suatu hari nanti..aminn. Btw jgn lah kutuk dia mcm tu..bagi teguran berhemah la. Dia x buat apa2 yg menjejaskn reputasi, maruah.. As a muslim..Perubahan penampilan dia mmg x elok, so kita doakan pintu hati dia tbuka utk improve la ok.

    0

    0
  83. soksek says:

    Nealofa n Amalina dapat lebih 5 A… korang ado? kekekek.. eleh.. citer pasal hati gelapla.. hati korang terang benderang ke? kat sini jer komen mcam malaikat… sebenarnya korang punyer dosa lebih bunuh orang… ngumpat x habis2.. apadaaa!

    0

    0
  84. wahyu says:

    comey ngat natam nie~

    0

    0
  85. Wahh…Best nyer dapat pergi London..:D

    0

    0
  86. PASAR SENDUK says:

    berat bahu belah kanan si lopa dgn amalina..
    cantik molek mek kelatey…muahhh

    0

    0
  87. saya pelajar SPM 28 As says:

    korang pernah tgk rupe jenglot???g google..aku tgk amalina tu da mcm jenglot la..hahahaha..sorry..bukti da ade..hahahaha

    0

    0
  88. me... says:

    aik…. hilang dah tudung c nor amalina tu sejak pegi luar negara ye……

    0

    0
  89. haha says:

    nampak muka kelantan n sgt kampungan neelofa ni.. :D pada pandangan aku la..sorry to say ~

    0

    0
    • syuhada says:

      bleh tanye muke kelantan tu cm ne ekk… ape beza ngan muke johor, trengganu n so on… hina sgt ehhh kami org2 kelantan nih?? muke cm beruk ke semua??? alahai sme2 Islam. sme2 Melayu smpai bile nk hukum kami cm kami ni org indon???

      0

      0
    • sukasukahati says:

      ek?? habis muka kebandaran n bukan kelantan cmne ek?? aku tgk ok jek.. nape ko xletak pic..bley gak aku tgk muke ko bandar ke x..ntah2 lagi kg….bluweeeekkk

      0

      0
  90. safa says:

    kesiannyer aku tgk si amalina tuh… buruk sungguh!!

    0

    0
  91. Ayin says:

    Kedua-2nye famous tp yg lebih famous Neelofa, keedua-2nya pandai n yg lebih pndai obviously Amalina. Tp yg lebih pndai plg xpndai jaga nama baik keluarga. Amalina mmg xlawa ngn rambut karat2 ni, klu Neelofa yg konpem2 cantik ni pn xwt cam2, apatah lg dress up baju lubang2 tuh.

    0

    0
  92. Ayin says:

    Kedua-2nye famous tp yg lebih famous Neelofa, kedua-2nya pandai n yg lebih pndai obviously Amalina. Tp yg lebih pndai plg xpndai jaga nama baik keluarga. Amalina mmg xlawa ngn rambut karat2 ni, klu Neelofa yg konpem2 cantik ni pn xwt cam2, apatah lg dress up baju lubang2 tuh.

    0

    0
  93. iezet says:

    amalina tu dulu malaysia bagus je…
    pakai tudung .. tutup aurat…
    tapi bila dok obersea… dah terbang semua tu…
    kompom kena kejutan budaya …
    jgn sampai keluar filem lucah dah la…
    zzz

    0

    0
  94. fara says:

    korg ni diorg pakai tudung ke rambut karat ke tu dosa dia dgn Allah ..yang korng dok kutuk2 mcm bagus korg berdosa kat dia …nanti nk minta maaf kat diorg sebelum mati mcm mana .la hazab padang masyar tanggung ..kat..patutnya korg doakan dia berubah bkn kutuk …jahil betul!

    0

    0
  95. Wanna puke says:

    Nak muntah hijau aku tgk amalina like fish camtu.. k m

    0

    0
  96. riani yani says:

    prnah tgok 1 rncangan pe ntah, tak ingat..Nelofa jdi guest..pastu host tanye; msti rmai Datok2 n VVIP nk ngorat Lofa kan? dgn brlagak dia jwb : Ramai….start dri ctu xminat lg da

    0

    0
  97. Student Perabih Duit Kerajaan!! says:

    Med Student dpt biasiswa kerajaan… Galas bag LV!! Seronoknya!
    Dah bertahun dok overseas pulak tu… Kerajaan bayar…
    LV pun kerajaan bayar ker? Kalau dah mmg anak org kaya kena perlu biasiswa kerajaan? Ramai lg cerdik pandai yg perlu dibantu…
    LV… That LV Neverfull kurang2 pun €500!
    Hebat! Malaysia Boleh!!

    0

    0
  98. amah-lina says:

    mujuq x terjatuh kerusi tgk pic neelofa..ingtke dia x sedar duduk sebelah mak lampir rambut begumpal td..hihihi

    0

    0
    • remindme says:

      O you who have believed, let not a people ridicule [another] people; perhaps they may be better than them; nor let women ridicule [other] women; perhaps they may be better than them. And do not insult one another and do not call each other by [offensive] nicknames. Wretched is the name of disobedience after [one’s] faith. And whoever does not repent – then it is those who are the wrongdoers. (Verse 49:11)

      0

      0
  99. dlm kubur nanti malaikat xtanya lah dpt brapa A?straight A ke x?

    “xguna belajar pandai, tapi xpandai nak hidup,
    lg bgus belajar xpandai tp tahu nak hidup”

    0

    0
  100. elin says:

    sy rasa bila melihat kedua2 org terkenal ini(neelofa dan amlina)..sy cemburu sb sy tak sepandai mereka dalam pelajran..dpt straight A…sy cemburu sangat kenapa sy tidak dapat seperti apa yang mereka dapat…kdg2 rasa rendah diri yg amat sgt…sy xbodoh tapi bukan rezeki sy untuk mencapai kejayaan…neelofa dapt masuk mrsm..spm cemerlang,amalina cemerlang spm dan popular dengan kejayaannya dan dapt belajar luar negara…sy pun berfikir …ada hikmahnya…akhlak dan agama sy terjaga akibat dari didikan keluarga,kwn2 dan sy juga sebagai bekas pelajar sekolah agama…sy juga sudah dapat belajar di menara gading dan dapat pekerjaan tetap yang memuaskan…mgkin kalau sy jd top student hidup sy akan jd lain..lupa diri ke apa ke…tapi sy tak cakapla org lain yg pandai akan jd lupa diri.. sy harap ada di luar sana yang …
    cemerlang pelajaran + akhlak terpuji=sy respect sgt…jadilah orang yg pandai,beragama dan berakhlak mulia,,,kerana itulah yang dihormati oleh masyarakat dunia…sy berdoa moga di luar sana memurnikan impian sy untuk berjaya dalam pelajaran dan seiring dengan akhlak terpuji…sy tidak menyesal tidak dapat mencapai kejayaan cemerlang dalam pelajaran tapi sy kesal jika akhlak dan agama sy tergadai dek kerana kejayaan dan populariti yang mengaburi mata.sy sgt bersyukur kepada Allah sy tidak lupa diri….

    0

    0
    • Rosenkreuz says:

      ramai jer pon pandai tapi bertaqwa …
      pandai + akhlak = terbaek
      pandai + xde akhlak = bole idup senang kt dunia , at least …
      bodoh + akhlak = at least akhirat masih ada untuknya …
      bodoh + xde akhlak = mengabehkan boreh jer

      0

      0
  101. zzz says:

    sudah2 la tu pasal result spm masing2. tu dah 6 tahun yang lepas, tak habis2 cakap pasal result spm. kalau camtu, kenapa tak tanya result upsr terus? bukan semestinya semua orang yang straight a’s tu berjaya di universiti. spm dah berzaman la, tak valid kalau masa nak mintak kerja nanti, orang nak degree gak.

    0

    0
  102. zzzzz says:

    sudah2 la tu pasal result spm. spm diorg ni dah 6 tahun lepas. kenapa taknak cakap pasal result upsr sekali? straight a’s tu setakat tiket untuk mendapat peluang belajar ke tempat yang lebih bagus, tapi ikut orang gakla. ada yang usaha nak bagus, ada yang tak guna otak, ikut darah muda.
    orang yang tak straight a’s pun boleh berjaya kat mana2 pun. nanti tym apply kerja, orang nak tanya degree gak, bukannya result spm…orang lain pun dapat straight a’s gak spm, tapi takdela sampai bertahun2 duk kecoh pasal result spm.orang lagi risau di universiti untuk lulus and nak dapat degree and graduate semua, bukan spm…haih

    0

    0
  103. Reena says:

    Bahaya kalo amalina kuar mlm2 kat malaysia..tak pasal2 org ingat mak lampir bergentayangan..nauzubillah..nak masuk tv, biarlah kemas..at least ponytail..ni rambut lepas, org tgk pun rimas & lemas.

    0

    0
  104. elin says:

    pendapat masing2…:)
    yg penting hidup ku kini bahagia dan meneuju masa depan yg cerah membesarkan anak-nak…harap anak-nakk2 mnjadi orang yang soleh dan solehah…idoakanlah sy supaya dapat didik anak2 berjaya di dunia dan akhirat….insyaAllah…Ameen…

    0

    0
  105. nini says:

    Apa2 jela

    0

    0
  106. Anonymous says:

    nilofa ni memang cntik..
    sya suka muka dia n very talented

    0

    0
  107. Kesian Si Zara says:

    Kesian Si Zara ni.. terus senyap kau dik.. tu la lain kali sblm komen tu pikir dulu .. jgn menelanjangkan kejahilan diri sendiri..

    0

    0
  108. sakura_kun says:

    pening bca komen2 saudara seislamku..pe2 pun jum kte bersangka baik terhadap semua orang x slhkn??bahkn menambahkn pahala..kte doakn yg terbaik utk mereka insyaAllah…

    0

    0
  109. Miss zara sian kamu kene betubi2 Yeeee…
    Mgkin kamu rasa dri kamu msh betul….
    Tiap2 hari manusia bangun msty jalan ke hadapan…
    Xkire la g mandi,masak,kemas rumah….
    Atau Mgkin awak bergerak mundur…
    Sbb 2 awak menghukum si polan sebelum knl keadaan…
    Maaf la bahasa sye halus skit…tapi kalau phm dalam sye bagi,,belajar dri kesilapan la Yeeee…..hurm

    0

    0
  110. PlsRemindMe says:

    O you who have believed, let not a people ridicule [another] people; perhaps they may be better than them; nor let women ridicule [other] women; perhaps they may be better than them. And do not insult one another and do not call each other by [offensive] nicknames. Wretched is the name of disobedience after [one’s] faith. And whoever does not repent – then it is those who are the wrongdoers.(Verse 49:11).. Ayat ni sesuai sangat diamalkan pada sesiapa yang menutup aurat dan tak menutup aurat.. :)

    0

    0
  111. lu'lu says:

    ape2 hal pun,,,,,

    0

    0
  112. Akallabeth says:

    Apa la korang ni buang masa menulis dan sambil membuat dosa esp Zara tu. Tak kan la pasal letak gambar2 kat UK and Europe boleh sampai masuk ke Bab Halal Haram?? Apa logik nya korang mempertikai keimanan seseorang HuH? Kita yang bercakap ni pun belum tentu lepas titian siratulmustakim…Mmg elok klau kite nak mengingati org lain ke arah kebaikan bukan dgn cara mengaibkan. Kenapa saya cakap begini? Seb saya ada bersama dengan mereka di Edinburgh bersama rakan2 dan Isteri. Di Edinburgh mmg la tak banyak restoren makan hahal, tapi ade je kat Nicholson St & Leith walk. Byk je butcher halal. Even klau korang jalan kat Edin ni, Masjid besar siap ade tmpat makan halal lagi, murah lak tu (commercial). So far, ramai je pelajar melayu Islam yang dtg as undergraduate/postgraduate dan family yang ternyata makan makanan halal bersama kicap kipas udang hablal dan juga rota dan twistist. Ape daaaa…Durian pun ade tapi frozen laa.

    Jadi elok sgt lah klau kite cut this discussion dan jgn ikut sgt perasaan marah tu kat zara. Sy pun klau ikutkan mmg la sentap, tp yelah mulut org susah nak jaga, so kite jaga mulut kite sendiri, tapi dlm hal ni jaga lah pemikiran kita dan jari jemari yang menaip.

    Akhir kata, jemput dtg ke Edinburgh, Scotland sbb tmpt yang cantik penuh bersejarah dan orangnya baik2 (England tak best =P) hehehe gurau je.

    0

    0
  113. gurgurl lily says:

    tak kisah la dorg tu mcm mana..kita kutuk org pun xguna..baik kita cermin dulu diri kita..kita xlayak nk judge org..hanya Allah yang layak..so, marilah sama2 kita perbaiki diri..n harap2 agar mereka berdua nie juga cuba memperbaiki diri sndiri..masing2 ada kelemahannya..

    0

    0
  114. saja suka2 says:

    takutnya tgk rambut amalina

    0

    0