Written by AbangNara | May 30th, 2011

miera liyana

Sopan kan Miera Liyana sekarang? Sapa setuju angkat tangan. Kalau tak setuju hentak kepala kat dinding. Hidup Miera Liyana!!!

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

121 responses to (GAMBAR)Miera Liyana Yang Semakin Sopan

  1. Nazim Nasri says:

    astaghfirullahalazim

    0

    0
  2. march53 says:

    Rela hentak kepala dekat dinding. Kah kah kah

    0

    0
    • zuL says:

      yeah….sopan lah dia nie….anak sapelah nie…haaa cam nielah pompuan nak wat bini…mesti mak ayah dia syg sgt kat dia kan….baguih dia nie… (nyum2 nyum2)…

      0

      0
    • Razer.SlaYeR says:

      wow…………..sopan gler….

      antara gadis melayu plg sopan…

      statemnt nara bngga gler….

      LMAO

      0

      0
  3. Zarina says:

    wahhhh…sungguh sopan. bangga melihat anak melayu Islam kita berpakaian sopan begini. Bangga ibu bapa dia.

    0

    0
  4. ali says:

    abg nara…sekali lagi saya dah klik isteripuas.com kat sebelah….ketatkan vagina….hahaha

    0

    0
  5. gyulee gyuri says:

    terlalu sopan la bang nara…xde ke sopan lagi.??????

    0

    0
  6. bob says:

    miera= kurang cerdik
    beautifulnara= batu api

    0

    0
  7. she says:

    mcm bogel.nmpak drumstick smpai ke atas

    0

    0
  8. hmm..sgt ‘sopan’..

    0

    0
  9. april may says:

    nara ni memang teruk la…macam setuju gila kalo artis pompuan pakai seksi..kalau cam ni ko cakap sopan,ko suruh tunang ko tu buang tudung pakai cam mira liyana ni..agak2 la kalo ko nak backup artis ke ape…ko ingat,kalo ko puji cara pakai mira liyana ni,mira liyana akan suka blog ko?

    0

    0
    • red3ye says:

      haha sengal.ko x tak x bole pk nara perli miera.?adeh lurus na kepale ko memikir.kalau nara letak tajuk.miera pakai jubah nampak sopan pon ko percaye bulat2 kan.?ahahaha

      0

      0
    • jun julai says:

      ala… xpasan ke bang nara saje je nk perli tu.. bukan betul2 pun… perli ngn betul2 pun xdpt beza ke?

      0

      0
    • 123 says:

      abg nara 2 guna ayat perli la.xpaham ke

      0

      0
    • haha says:

      haha..itu perlian ye pandai..siap mrh2 org tu xthn..haha

      0

      0
    • cik april may yang lurus + bengap says:

      oiii cik april may…abg nara tu perli si miera liyana tu…xskolah ker aper ko ni?? haaaaaa aku tau, ko ni mesti umah ko kat tiang lampu kan, sbb tu otak ko lurus mcm tiang lampu….weekK!!!

      0

      0
    • keranda bergerak says:

      stupid gile lau owg xpaham bahasa sindiran nie..skema gile

      0

      0
    • jun julai says:

      kelakar la ko ni . hahaha :D sian abg nara ! abg nara, puji banyak2 lagi. i like !( ^____^)v

      0

      0
    • didi says:

      ko ni da la bodoh, bangang lak tu. x pasal2 libatkn tunang dia pehal? perli pn x paham ke? haih.. g khatam muqadam dlu ye. wt malu diri sndiri je la.

      0

      0
    • izzygetsmad says:

      aiyo…xbelajar linguistic tul

      0

      0
  10. LOLyat Gang says:

    aku mmg berminat betul dgn miera ni
    aku sokong dia pakai sexy
    u go girl !

    0

    0
  11. ouch says:

    april may: nara perli lah ngok

    0

    0
  12. iesz says:

    April May.. saya rasa awak salah faham dengan abg Nara.cuba baca dariother side..bg saya ayat abg Nara tu adalh satu perlian kepda pihak yg berkaitan..
    kte pun pandai fikir kan..”sopan” sangat la klu pakai mcm tu.da mcm x pakai ape2…dok menayang badan sana-sini…

    0

    0
    • dun says:

      golongan yg lurus ni ramai jugak yea di kalangan pembaca BN ni kan iesz..pelik tol aku..huhuhhu..org perli pun tak paham..hahahahaha..

      0

      0
  13. n o n a m a n i s :) says:

    waaa sungguh ‘sopan’…’sejuk’ perut mak die mngandungkn die…’sejuk’ mata sy mmandangnye…

    0

    0
  14. vervain says:

    encik april may…abg nara 2 reverse pyshcology la…..puji dlm maksud tersirat…..cube laa pikir scara org2 yg pas spm jgn mcm pas upsr je

    0

    0
  15. cik embok says:

    cik april..away yg hang sentap sgt ni…
    baru ziarah blog ni ke…
    bang nara ‘bahasakan’..xreti2??

    0

    0
  16. keranda bergeak says:

    APRIL MAY–lau aku nk ckp kau bongok ley dak?hahahhaha….jgn la skema sgt…nara tu bg ayt perli la weh…..ko nie mmg skema gile..xpasal2 ko ckp sal tunang dia plak..bodoh gile kau nie

    0

    0
  17. Tengku Mann says:

    adei..ada lak org yg tak tahu maksud yang tersirat apa yang abg. nara sampaikan tu..

    0

    0
  18. Suka hati says:

    Ouch…kalau nak tengok mynah ni gi la red box the curve…slalu lepak situ…..scandal dgn suami orng juga..hahahahaha…

    0

    0
  19. lolzy says:

    adik seth..

    0

    0
  20. violet says:

    april may: abg nara perli la.. Ape la fkrn sempit sgt.. Tu pn x pndai fhm..

    0

    0
  21. Miera Liyana says:

    Ada i kesah?

    0

    0
  22. Sitipah says:

    sopan sungguh budak ni..anak siapalah ni ye??pandai mak ayahnya mendidiknya berpakaian sopan begini..inilah ciri2 perempuan melayu terakhir yg kita ada.yg bangga menunjukkan aset tersembunyi secara terbuka..buka lagilah dik.belum cukup lagi tu.teruskan berpakaian begini.kami mmg suka dengan pakaian adik yg sopan camni..tak puas kami menengoknya.. :p

    0

    0
    • bukan nama sebenar says:

      tolong la jangan cakap mak bapak tak pandai ajar anak2.. kadang mulut mak bapak dah berbuih bagi nasihat tapi tak dengar… pukul pun still tak nak dengar..

      cube la you nanti jadi ibubapa, baru you tau susahnya mereka nak mendidik..

      well im not married yet, tapi aku bencik betol kat org yang suka salahkan mak bapak diaorg..

      0

      0
  23. madam lala says:

    abg nara menyindir laaa…adui ai….

    0

    0
  24. miralena says:

    sopan kpla hotak!hentak kpla mieraliyana ni ke dinding br taw!

    0

    0
  25. Wahhh!!!!!! says:

    aku nak kawin ngan dia!!!!!!!!
    lantaklah korang nak cakap pe pun~

    0

    0
  26. Ex Abang Nara Sebelum Tunang says:

    mira ni budak lagi
    sedangkn liyana jasmey pun mngaku budak

    0

    0
  27. emil says:

    nara , tajuk cerita ko ni saje nak pggl org kutuk si miera ni.. aku xde la suke pun ngan bdk ni, tp tajuk ko dh sama mcm wartawan melodi aku tgk.. ko nak masuk keje melodi ke?

    0

    0
    • sedar diri says:

      betul…org kita neh klu nak tegur org mmg pandai..tp nak nilai diri mesti kata diri sendiri soleh dan soleha..dia pki camtu pun lem tentu dosa dia sebanyak org yg bertudung litup…pempuan tudung litup neh kdg lgi bahaya..tutup je tp ntahlah..lg yg babit mak dia buatpe…..dosa yg dah dikumpul duk kutuk org tu sape nak jwp..tp bukn sorgpun perasan..perubahan kena tegur gan baik dan biarlah perlahan2..hijrah kena ambik masa…..jgn nilai org dr perwatakan dan pakaian..zaman neh pempuan soleha luar byk..dlm hati ,pebuatan dan mulut…wallahualam….

      0

      0
      • wanita bertudung says:

        aq penah la bace kt dlm 1 blog ni..org 2 ckp beza pmpn b’tudung ngn x b’tudung..pmpn xb’tudung ni dh sah2 la dosa sbab dh bukak aurat dier..2 dosa dier ngn ALLAH..dosa yg dier kna tanggung sbab dh wat org2 yg bukan muhrim dier tgk aurat dier 2 pn dh 1 hal..cbe bygkn baper rmai llki yg tgk aurat dier..sdang kn nmpk sehelai rambut pn dosa ni kn plak smpai nmpk 1 kple..org yg pakai tdung plak dh kurg kn 1 dosa sbab dier ttop rmbut dier..dlman dier cma ALLAH jerk yg taw..n ko jgn nk ske2 ati ckp pmpn soleha 2 luar jerk..ko pn dh kre fitnah pmpn2 yg b’tudung..org akn judge org ikot aper yg dier nmpk..xkn la kalu org 2 pakai bikini ko still nk ckp dier 2 alah luaran jerk bogel dlman dier 2 solehah..mcm 2??ckp pkai otak k..aq pn xlah baik maner pn…atleast aq taw rambut 2 HARAM kalu d tunjuk kn kt bkn muhrim..kalu dh ajal ko xkn smpat nk amik mse utk berubah 2..ko xkn leh sruh malaikat izrail 2 tggu smpai ko btol2 bersedia utk berubah..aq xphm la org2 yg ckp perlu kn mse utk berubah ni..sdang kn dlm aq-quran sndri dh trang2kn ciri2 wanita dlm islam..pelik2..sowi juz bg pndpat kalu slh tlg btol kn coz sy pn xsempurna.. =)

        0

        0
  28. ria says:

    trsgt le sopan ye…adooiiii…mangkok ayun le perempuan nie

    0

    0
  29. SHA says:

    SOPAN KEPALA HOTAK DIA!!!

    0

    0
  30. papa jahat says:

    laaaaa!!!…….ada lagi budak ni……
    sempoi gak….hehee…

    0

    0
  31. bibah wangi says:

    sopannya dia (mata keatas, tangan di dada)

    0

    0
  32. gelak khas says:

    Peh sopan gila !!!! tkda lagi sopan ke ?? nak jugak tgk .

    0

    0
  33. aku miera liyana says:

    ouch…jgn la gaduh2 pasal i…i mintak maaf ok,nanti i pakai yg btol “sopan” yg mcm hari tu boleh???
    ala i x sengaja la pakai mcm tu,tu sebenarnya mak kain lebih mak i buat kain langsir kat umah,tetiba i rasa lawa pulak,so i jadikan baju…korang x suka ker
    ….mintak maafla atas kebongokkan dan kebodohan i ni…ni ni x bapa pandai sangat,spm berapa jer…

    0

    0
  34. Dauspozi says:

    Bang Nara… wahh.. semakin sopan Miera sekarang ni.. Rasa nak minang si Miera nih, lepas tu urusan perkahwinan, boleh kitaorang gi SETELKAHWIN.COM… ekekeke

    I LOVE U MIERA LIYANA… *tangan ke dada, mata ke atas*

    0

    0
  35. lagi sopan says:

    sopan mende…aku lagi sopan dari dia!..dah lar pakai pendek, ditarik pulak..suka benor dia dedah keti dia tu..cis…..

    0

    0
    • sentiasa sedar diri says:

      ok lah tu..nK BUAT BENDA BAIK KENALAH BERUBAH PELAHAN2…..YG SLURUH BADAN TUUTP TP HATI BUSUK,MENGANDUNG DUK TUTUP PEYUT BOROI SBB XDE LAKI..BEBARU NEH KEMALANGAN JALANRAYA TP BERHIJAB..RUPANYA BARU BALIK DR CLUB…TP SPI AJAL KANKE KESIAN MAK BAPAK YG MATI2 INGATKAN ANAK DIA BAIK DAN SOLEHAH…..bukan nak sokong tp perubahan biar perlahan asal berusaha tuk berubah………….benda dah kata aurat mmglah x baik..tp manusia kenalah trima kesilapan manusia sbg kekurangan org lain juga..sbb mulut2 perasan soleha dan lelaki baik telampaulah ada org berubah perangai…..mulut ahli2 tut……………..apa beza seksi dia gan mulut cabul………..walau tangan yg taip bukan mulut ckp tp tetap lahir dr hati busuk….fikirlah sendiri…nak tegur biar sopan crnya…camneh bleh perasan korg baik sdgkn cara nak tegur orgpun salah..mencarut2..

      0

      0
  36. mak bedah says:

    sopannnnnnnnnnnnnnyyyyyyyyyyyyyyyyyyyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee……..at least x nmpk sisi….bila la budak ni nk phm istilah sopan………

    0

    0
  37. kesian says:

    Abg Nara ade no. contact dia? Nak ajak shoot foto bogel.

    0

    0
  38. Kesian says:

    Abg Nara ada no. dia? Nak ajak shoot foto yang baju lutsinar.

    0

    0
  39. Mm says:

    sopan sesangat sangat. lol

    0

    0
  40. kudabelang says:

    mak cina so dididikla cara hancus

    0

    0
  41. ustazah says:

    sopan macam nih…tak de mata ker??????

    0

    0
  42. ray xx says:

    hello?? korg x takut ke komen2 camnie.. dia ank datuk seri uolss.. kan x psl2 kena saman pulak abg nara kite nie..

    0

    0
    • Sexyismyname01 says:

      Dasar melayu pengecut

      0

      0
    • cekodak says:

      anak dato seri or whatever.. setiap org ada hak bersuara.. tu sbb kita ni negara demokrasi.. xpyh takut menegakkan yg hak dan mencegah yg batil. unless u nak d pggl pengecut..

      0

      0
  43. Melayu Sebenar says:

    Oh Saya suka….saya harap ramai lagi artis melayu sebegini! Baru meriah!

    0

    0
  44. haha says:

    “setuju”..makin menutup….yg ni “tutup” sikit je…cbe “tutup” lg…mesty mnjd role model…

    0

    0
  45. gadis says:

    tak payahlah nak dedah sangat, “ayu” nya dah tak nampak..
    cuba pakai yang tutup sikit barulah nampak “ayu”

    0

    0
  46. noni says:

    sopan apa kejadahnya kalau mcm ni..sopan sgt la tu..terkangkang mcm apa ntah..bju xckup kain..habis nmpak smua ketiak busuk.. kpd miera liyana tumpang awak muda ni la jgalah peribadi baik2..elihara adat sopan skit.

    0

    0
  47. aq says:

    pengganti fasha sendat la…baru sikit tu,lau xcukup sedekahkan jek kain kapan 4@5meter kat dy..

    0

    0
  48. AQ says:

    ala bagi jek kain kapan kat dy nie .. mesti cukup punye nak balut badan dy tu. mak bapak dy xcukup duit tu nak belikan kain… kesian sey..

    0

    0
  49. mia says:

    ni la artis malaysia.. mengalahkan hollywood… mak bapak pun bg.. org islam x tau islam.. buat malu aku je ada kaum islam mcm ni..

    0

    0
  50. kutu says:

    gambar dia pakai bikini xde ke.. permintaan ni.. kakakakah….

    0

    0
  51. e says:

    huh

    0

    0
  52. kuya says:

    wow…~~!! serius “sopan”…. sampai nak hentak kepala kat dinding

    0

    0
  53. Linda says:

    Tak nk ckp lebih2…coz nnt terkena btg idung balik..cuma berharap agar budak miera yg mentah nih boleh berubah…jgn mudah terpengaruh dgn org yg nk memanipulasi kan dia..semoga Allah berikan hidayah pada miera…aminnn…….

    0

    0
  54. hafiz-ahmad says:

    tapi tunang abang cun lagi

    0

    0
  55. JAMBU BUSUK says:

    Nara tu sindir berhemah, good2…….tak menyakiti hati tapi lu fikirlah sendiri beb.Nasib baik dia bukan anak aku kalau tak ……aku katok kaki , aku koyak2kan gaun aku bakarrrr….Buat apa hentak kepala kat dinding..tuihhh.Tunggang kepala dia kebawah kaki naik atas haaaa….baru tersingkap habis….seksi konon nah ambik habuan……malu keturunan!!.

    0

    0
  56. mata kejora says:

    Ada yang dok angan2 nak jadikan calon no.4, hantaran jangan cakaplah,tak main puluh ribu…ratuih ribu pun sanggup.

    0

    0
  57. thearm says:

    mcm bohsia je pompuan nie

    0

    0
  58. apin says:

    sopan ke mender? nampak peha KFC rangup ngan breast budget cute-mute la tuh…azab azab

    0

    0
  59. captain slow says:

    sopan ke sampah?

    0

    0
  60. Sweety31 says:

    Bdk skola dah pandai pkai cam ni… Lps skola x tau ler mcm mane pakaian dia… Mak bapak dia kena tutop mulot sbb nak tumpang glamour!

    0

    0
  61. Sweety31 says:

    Mak bapak dia kena tutop mulot sbb nak tumpang glamour!

    0

    0
  62. Sweety31 says:

    Sgt… Sopan!

    0

    0
  63. Piston Pecah says:

    terlebih owesome la dia nie…terlebih..

    0

    0
  64. pehal kau says:

    abang nara ni nganjing je la. kteorag tau taste abg nara ni camnE. abg nara xnak kate depan2 yg miera liyana ni BATAK n XDE NILAI POMPUAN SOPAN PUN.
    so, lets me say it out loud. MIERA LIYANA, aku ni x jealous langsung dgn kehidupan kau yg penuh dgn SH*T. dan kau mmg BODOH.
    HARAP LEPAS NI, KAU TAYANG PULAK PANTAT KAU. pastu aku pasti, kau akan ckp kpd masyarakat, “OH, MINTA MAAF, SAYA INGATKAN BOLEH DILAKUKAN BEGITU SEBAB KAT RUMAH SAYE SELALU PAKAI CAMTU.”

    0

    0
    • syukur says:

      masyarakat yg reti menyindir tp sendiri buat hal..dlm neh sume mengaku baik…..ehehhe..hakikatnya ALLAH aje tahu dosa2 kita sume..x yah dedahpun koleksi dosa tu ntahlah bape byk….temasuklah yg batu api neh…..bawa2 betobat….esok ko sindir..tulat bibit ko seksi nak mampos….

      0

      0
  65. uncle amran says:

    aritu kuar kt MHI Miera ni..ngan emak dia sekali yg free hair…si emak siap back up anak dia..tu namanya emak yg supporting kan..kasih ibu membawa ke SYURGA..

    0

    0
    • nur says:

      kdg2 ibu bapa lupa..anak itu anugerah Allah anak itu amanah dr Allah…jgn nti disebabkn perangai anak2 hasil dr didikan kita…tertangguh langkah ibu bapa kesyurga…..fikir2kn renung2kn..kalau anda sygkn anak2 cegah diri mrka dr lakukn kemungkaran dan kalau anda kasihkn ibu bapa cegah diri anda dr melakukn dosa.

      0

      0
  66. Gerrard says:

    hahaha sopan la sangat :P

    0

    0
  67. nothing says:

    Aq rasa dye dalam proses perubahan, tak paylah korunk2 nak panjang citer mengutok dye, aq rasa dye pkai camni pon lbeyh better dr yg dulu.. Drpd artis laen, pkai gaun setakat nampak betis peha jer, artis laen yg nampak ketiak xd korunk nak bising, aq bukan nak backup dye.. Jgn sebab sekali keburukan dye, korunk teros burukkan dye, Mana taw, satu ary t dye pkai tudung, InsyaAllah. Kite sama2 doakan kebaikan org. :)

    0

    0
    • Clipkertas says:

      elloooo…. stakat pkai tudung x cukup la….. iman dlm diri tu yg penting/…..
      pehal erk?? sikit2 korang kate arah kebaikan akan pakai tudung… pelik aaa…..

      seseorg umat islam brpegang pada keimanan dalam dirinya….

      0

      0
      • nur says:

        iman dalam diri pun sbnrnya hasil dr amalan praktikal kita diluar…itu jgn dilupa….sbb tu nawaitu dan praktikal harus seiring…….jadi untuk mengecap keimanan haruslah berubah kearah yg dianjurkn oleh islam…..ianya mudah bukan….sbgai cth : kita hnya mnyatakan bhwa kita brpegang pd keimanan dalam diri kita tp sayang perbuatan yg kita lakukn sehari hari tdk menunjukkan kita itu begitu….jd keimanan kita itu hnya yg bagaimana?hnya ucapan semata atau apa?

        0

        0
  68. dj me says:

    x sopan pun..klu sy pkai cmni konfem kne lempang bbatu2 ngn ayh sy..haha

    0

    0
  69. Fida says:

    Dari sy hentak kepala sy sendiri, ape kata Abg Nara yg hentak kepala kt dinding smpi pecah dgn statement cenggitu..huahah!

    0

    0
  70. Amy says:

    BAIK BOGEL TERUS….!!!!!

    0

    0
  71. cekodak says:

    sila hentak kepala dan bakar diri sendiri pada siapa yg cakap ini sopan!!!!!!!!!!!!!!!! menutup aurat baru sopan. huh! mengecewakan pemikiran melayu kini. gediksss gataiiii ..bukak lah lagi.. bukak lagiii.. xda org kisah pon.. haa elok la nii.. bukak sana sini lah yg terbaik ni.. (MAKIN DILARANG KANG MAKIN MENJADIK.. SO BAIK SURUH JA hmm nada2 fedap ni)

    0

    0
  72. hannahtheo says:

    BODOH…..kita bakor je!! sopan kunun…puiiiii!!!!!!!

    0

    0
  73. jentayukuning says:

    Bro Nara..ko dah tak pandai nilai penampilan sopan dgn tak sopan ke? Lain kali tak payah keluar statement tu lagi.. buat sakit hati dan mata je…hentak kepala ko kat dinding sampai ko waras balik.

    0

    0
  74. jentayukuning says:

    bro Nara..ko dah tak reti bezakan pakaian sopan ngan tak sopan kan? Ko pi hentak kepala ko dulu smpai waras..jgn buat malu sama orang Melayu dan Islam dengan statement ko macam tu..

    0

    0
  75. tak baek bukak keburukan 0rang laen :P says:

    ehmm , shuke sangat JAGE TEPI KAEN 0RANG LAEN . opss~

    0

    0
  76. angelfromhaven says:

    hahahaha….pkai skirt pas2 duk kangkang plak sopan paling2 sgt…BODO btul owg yg wt keterangan sopan 2

    0

    0
  77. aspire5580 says:

    sopan pekejadahnya

    0

    0
  78. mulut capoi says:

    LAIN KALI NARA TUNJUK PIC ARTIS YG TOP YG INI BUAT APA!.

    0

    0
  79. eyra says:

    cmneh ke sopan??xlgsg

    0

    0
  80. yazeed says:

    jentayukuning pon bangang.. org tu perli la gile.. tu pon xpaham..

    0

    0
  81. Loni says:

    Abang Nara buat ayat PERLI pun x faham kee?…kesian….. apa2 pun mudah2an artis cute ini akan berubah perlahan2 mayb dia ni terlalu muda… cultural shock orang putih ckp….. tpi memg artis ni perlu bimbingan cos terlalu daring…….

    0

    0
  82. mr.fussy says:

    ‘sopan’ glerrrrr,,..agaknye bg kain kapan p0wn dye bley buat baju seksi,,..h0hohoh

    0

    0