Written by AbangNara | February 7th, 2011

marion caunter

Makin bahagia riak wajah Marion Caunter setelah bergelar isteri kepada SM Nasaruddin. Happy sungguh. Betullah kata orang kalau dah berkahwin nie hidup akan terasa lengkap. Mungkin itu yang sedang dialami oleh Marion. Badan pun nampak dah naik sedikit tanda bahagia.

Lagi gambar Marion Caunter setelah bergelar isteri dengan membaca entri ini sepenuhnya.

marion caunter

marion caunter

marion caunter

marion caunter

marion caunter

marion caunter

 

marion caunter

marion caunter

marion caunter

marion caunter

marion caunter

marion caunter

marion caunter

marion caunter

marion caunter

marion caunter

marion caunter

marion caunter

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

199 responses to (GAMBAR)Marion Caunter Setelah Bergelar Seorang Isteri

  1. seductive2_5malaygurl says:

    seksi lagi ni….1st ekk??kikikiki

    • syok.my says:

      oh mak ai.. seksinyer..

      • DinarIraq says:

        Dia seksi tak mengapa sebab dia kafir. Segala amal baik buruk akan menjadi sia-sia diakhirat kelak.

        Kita bersedih bilamana Artis melayu kita yang saban hari semakin mendedahkan itu dan ini. Semakin berani dan celupar dalam berkata-kata mengenai itu dan ini. Islam disindir, sunnah dipijak-pijak. Ini yang kita tidak mahu.

        • dia mst dah masuk islam,kawen ngn org islam…

        • misskenyalang says:

          doakan supaya dia terbuka hati untuk menutup aurat. korang pun bagi la dorongan, jangan nak banned je org tu. ingatlah, diri sendiri pun tak sempurna.

        • dorayaki says:

          kafer ke ape..muallaf r..

        • pemerhati says:

          ermmm sygnya la…buat majlis grand2…hbis berjuta2..dress kawin kainya berjela2 mengurai2 panjangnya smpai leh buat langsir………. tp bila dah kawin..pakaian xcukup kain..senteng sana..senteng sini..koyak sana..koyak sini…kawin lak ngan org islam..nama bkn main best SM Nasaruddin seorg hartawan,jutawan…kaya raya…xkan leerrr xleh belikan baju utk bini yg cukup kain….. Peliknya…si pempuan nie kawin dah peluk islam…gini ker cara pemakaianya..Hurgh…… pempuan nie ikut agama SM Nasaruddin or SM Nasaruddin yg ikut agama pempuan nie????

        • mek yon says:

          watever lah! kalo ko tanya berapa juta.. ah itu baru aku kesah, kata mek yon

        • malicious says:

          Sebab orang macam korang lah, orang bukan Islam takut nak masuk Islam. Judgements. Tengoklah, minah ni baru masuk Islam berapa hari, dah keji dia pasal pakaian dia tak senonoh, suami dia berdosa, blah blah blah. Agaknya sebab tu lah Muslim kena label sebagai kolot, dan overly sensitive.

          Aku tak menghalalkan apa yang haram, aku tahu, what Marion is wearing is sinful. Tapi agak agak ar bro, tengoklah, baru keluar gambar2 first lepas dia kahwin, semua orang dah TERJAH how sinful she is, ooohh, omg, she’s a bad muslim, oohh, she and her husband are going to hell. Ooohh etc etc. Kalau macam ni, dorang pun takut dengan orang Islam.

          Kita, bolehlahh, sebab dari kecik dibesarkan cara Islam. Tapi dorang, dah biasa bergaul bebas, dah biasa pakai seksi, dah biasa makan minum sukati. Ingat senang ke nak tukar tiba tiba?

          Korang pun tahu, sebenarnya ramai yang berminat masuk Islam. Tapi, korang sendiri yang takutkan dorang, by judging them as soon as they convert to a muslim. People, dont like to be judged. Macam mana dorang nak masuk Islam, kalau 1st thing dorang kena tanggung yelah judgement dari orang orang yang tak cuba pun nak betulkan diri sendiri?

          Come on mann, stop scaring the world. Islam is not cruel. Dont make the world think it is.

        • huahuahua says:

          sedeh bila penukaran agama kepada islam tu lebeh kepada menukar nama semata2…tuk membolehkan perkahwenan derang..dan agama islam seolah menjadi satu bhan 2k diperkotak katik kan..nk ckap byak pun x guna..kalu suaminya yg da di anugerahkan Allah laher sebagi seorang islam sendiri membiarkan agama di pijak n dipermaenkan sewenang2…

        • mamarazi says:

          dia islam lah,jgn komen kalau tak tahu fakta…apa yg sia2 nya kalau dh dosa dia laki dia yg kena tanggung…

        • anies hisham says:

          byk2 tmpt..kt blk air jg jd tmpt shooting plg best hehehe

        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          betol tu mamarazi minah jambu setuju dengan pendapat kau tu ;=]]

        • tuperware says:

          malicious- sebab dia saudara SEISLAM la kitaorg tegur dia, tak kan ms convert dulu tak d exposekan ajaran Islam? oppss..lupa lak, kan ri tuh kawen bukak bible kan? ishhhhh3..tue cat kuku lagi, tau ke baca doa hadas besar?

        • sally says:

          dah msk isalam la.. xtau ke

        • pemerhati says:

          masuk jer islam kan………… tp xpraktikan ajaran islam…blh ker kita nak golong dia dlm umat islam??? ermmmmm mcm menghina agama kita plak rasa… Msuk islam hnya krn nak kawin… Tp Halal Haram tetap xtahu… Tahu Tapi Tak RETI BASE xguna jgk… Alahai beratnya la dosa somi dia…mana nak tnggung dosa sendiri….nak tanggung lak dosa bini…. kita yg tgok nie pun naik seriau… ermmm

        • yaya says:

          Dia muallaf kan? Sah2 tulis dia da kawan ngan SM Nasaruddin -.-

        • apa punya olang lah says:

          adoi amoi…
          lu pehal minah..
          pakai bj xckup kain derr..
          hubby lu xmampu kerr..
          bj lu nikah panjang mak oii..
          cam nk buat kain tingkap lerr..
          tp alih2 singkat begini..
          lu dh jd islam..
          lu ikut ajaran islam..
          jgn lu main selama2 derr…
          apa cerr..
          hubby lu jwp lerr…
          peace…

        • pemerhati says:

          laki dia xmampu dah nk beli baju utk bini……pkai bju nikah pnjg sgt kain berela-ela..berjuntai-juntai dah mcm rambut mak lampir dah gayanya..hahahahaha

        • yaya says:

          Dia muallaf kan? Sah2 tulis dia da kawan ngan SM Nasaruddin -.-

          Anyways, tak boleh ckp byk2 dia seksi, takot kena kat diri sendiri. Hubby die sendiri patut main peranan kan, bimbing die smua :|

        • Please La says:

          Betul….artis2 Melayu ada yg lebih teruk daripada ini!

          Yang lelaki..hisap dadah
          Yang perempuan suka dedah!

          :(

        • aku female says:

          untuk pengetahuan dina die nie dh masuk islam.. n kawen dengn org islam.. suami pun xkata ape payah lah nk dikata

        • teddycomey says:

          adoii aii..dia kn dh jd org islam..ko ni xbc paper ke?

        • lfc says:

          wahai dinariraq,sekarang die da masuk islam laa..

        • atiey says:

          huhuhu… nmpk sangat DinarIraq ketinggalan zaman… dh tue, komen bagai nak rak…

        • nanako says:

          Dinariraq… 1st time joint nak bagi comment ke. minah ni dah masuk islam weii.

        • littlemia says:

          ape kamu merepek ni….dia dah islam

        • siki kiki says:

          kafir mendanye..dah masuk islam..patotnye c suami kena jaga c isteri..xbg pakai seksi2…lgpun..suami die yg tanggung dosa die..

        • Mustang Mama says:

          dia da islam la weyh

      • cheputeh says:

        da laki die pn same naik kebaratan die.latest news laki die buke butik kt LA.aku rs bj kt butik die x de islamik langsung.x kn la nk buke butik muslimah kot

      • bzbody says:

        nmpk itam ckit..

    • no name says:

      mak ia.. bukan main ag isteri org kaya ni..
      laki dye la kene tanggong dose bini dye…
      minah ni baru masuk islam so laki dye yg sememangnye islam bimbing la bini 2…
      aurat bini 2 jage2 la sikit..
      x leh nk salah kan minah ni soang..
      lg pn ak tgk skg ni yg sememang ISLAM pn seksi sgt2, isteri org,janda, n ank dara pn pakai baju x cukup kain..
      ak rase dyeorg ni rase x cun kalu x seksi kot..
      enta la.. ;(

    • rebung says:

      aku tatau MC ni gelap rupanya
      kat tv cerah je aku nengok
      hiks!

    • oren says:

      yg kat dada tu mak ingtkan bapak beading. rantai upenyer…….mak xnampok cahaya nur di wajahmu. rajin2 amik wuduk ye wahai saudara seagamaku

    • lala says:

      kt tv nampak kulit flawless n cerah je…hmm..

      • fakeworld says:

        itu la magic of heavy studio mekap dan lighting. Suma pon cantik bila tengok dekat2……..adoi!

    • cinta says:

      Apasal ambik gambar dlm toilet.heheh

  2. seductive2_5malaygurl says:

    cantik sgt dia ni..dah la tinggi lampai….putih mmg putih..muka baby face lg!!patut la kan?hikhik….

  3. zettyhumaira says:

    x minat….

  4. what the? says:

    dalam tandas?

  5. kemakemo says:

    lor siyess xde la cantik sgt,,mungkin mekap2 jer nampok die cntik
    >nada jeles!<
    muahahahahahah

  6. Reena says:

    Either way..laki dia bukannya kesah..hmm..ni lah kalau moden sgt..susaaah..

  7. yes chef says:

    gambo lama kot…

  8. seductive2_5malaygurl says:

    ada je org jeles kan klu dia bukan pengkritik 1st..hihihih..suka!

  9. torres penghianat says:

    arggh cun siot sexy lak tu camne la laki die x lahap die time mlam….kihkihkih

  10. Joyah_Sp0rt says:

    xla cantik sgt kot si MC ni.. manager aku lg cantik even dh umo 40++.. dia ni biase2 je.. yg wt dia femes sbb keje dia as VJ tu..

    lg1, mana la family in law nk suke kt dia sbb tgk cara penampilan dia?? nama pn dh jd org islam (even mualaf), so before nk wear smtg tu pk la ckit.. ape kata family si nasa tu nti.. ye dak? haishh!

  11. Ryta says:

    Semoga berbahagia selalu & semoga cpt timang anak….
    Maybe gambar ni untuk tatapan suami dia jek….tp dah dilihat oleh org lain….
    Pelan2la nak follow ajaran Islam….harap2 suami dia boleh membimbing….
    :-)

  12. yanie hakim says:

    masa ni cam gemok ja xkn gmbar baru ermm..dh jd wife nasa tu tahu lah nasa bimbing ti kan amin

    • mamarazi says:

      ha’ah lah berisi badan marion ni haa..dan kulit pun lg gelap..apa lah nk jadi ni kalau laki dia tk bimbing…

  13. miss annur says:

    nape nampak lain je muka die..
    1. nampak semakin gelap
    2. xde seri je muka..
    3. atau mata aku yg kene adjust lg..

  14. no name says:

    Islam hanya pada nama.

  15. aincantik says:

    masuk islam sebab nak kahwin je la ni..

  16. seductive2_5malaygurl says:

    cantik warna inai dia…leh x bwk sembahyang?

  17. pen biru says:

    comey…
    seksi dia sama dgn artis melayu lain yang seksi gaks… :D

    • torres penghianat says:

      kat mlaysia ni asyik artis je kene kutuk seksi….cube ko pegi kat pantai k shoping komplek k bape ribu riban remaja prempuan islam pkai tiub ngan boxer….sian aku tngok artis kat mlaysia ni…

  18. nana says:

    dia ni kafir ke Islam???????

  19. ted mosby says:

    ni yg kawen ngan anak sm nasimudin tu k??

  20. raisins says:

    ..kuku itam…

  21. yanie says:

    takde rupe macam jadi bini org islam pun..still seksi..hmm

  22. Didy says:

    eeeuw apa ni. mualaf ke ni? macam masuk islam sebab nak kawen sangat je. apa nak jadi laaa. suami tak bagi bimbingan agama, tau nak menayang isteri seksi je. tanggung dosa isteri banyak2, bagus betol suami die. pemurah yg amaaaat huh.

  23. jelita~~ says:

    x cun lak aku tgk time ni. napa eh? tp dah tgk byk kali.. nmpk gelap & senang cite. x cantiklah. lawa lagi minah melayu

    • Joyah_Sp0rt says:

      tau xpe. lg jelita kite2 ni kan.. hukhuk~
      xtau la ape si nasa tu pandang kt amoi sorg ni.. x cantik langusng. pd aku dy cantik time pakai baju nikah je :D

    • nida says:

      betol2. tengok skali pon ta cantek.
      tengok banyak kali betambah2 tak cantek plak rasenye.
      ke aku sorang je yg rase mcm ni.
      betol takcantek!

  24. debunga cinta says:

    bkn perkauman lah tp lbh ayu,cantik n manis gadis melayu bak lagu jamal “siapa bilang gadis melayu tak menawan” heheh tp dah jodoh dia org doakan g tbaik + mmg lum nampak tanda2 perubhan kearah kebaikan marion nie peluk Islam hanya pada nama.

  25. intan rohaiza intan says:

    x cantik pun dia … cantik i lagiiiiiiii … muhahahaha …

  26. kakchubby says:

    erk? photo shoot dlm jamban?

  27. ain says:

    tak lah lawa sgt mcm sebelum kawen dolu…ni nampak agak gelap n nampak sedikit tua…nape ek?
    tapi sayang…da masuk islam..tapi tetap macam tu jugak…

  28. dorayaki says:

    cian laki dy..byk tanngong dose..kite ni kalu nk bwak owg bkn islam masok islam..kene la ajr tol2 care nk jd org islam..kalu stakat nk wat jd istri tp xnk ajar istri 2..bek xyah r..kuku pn itam………..

  29. missglamor says:

    tetap seksi n seksa…

    • nyonyapasar says:

      Kasi ko 10 utk kebaranian berposing Marion walaupon rupa…….ILEKKKKKKKKKKKKKK !!! terpaksa la pakai sexy cam ni bab tak boleh harap rupa….kkkkkkkkkkk

  30. jelita~~ says:

    haah nmpk tua..yes tu betul

    Joyah Sport : betul aku pun sokong. masa amoi ni sarung bj nikah je nmpk cantik. tp skrg??

    mmg x ikhlas masuk Islam la dia ni. kalau betul nak berubah agama patut dia tau tangungjawab sebagai isteri kepada serang lelaki beragama Islam.Bila tengok dia pakai baju nikah Marion sejuk mata memandang.. nmpk sopan.. ingatkan kekal selepas ni tp………………….. hhmmmm sedih :(

    • Joyah_Sp0rt says:

      aku x kisah nok dy nk pakai baju ape tp tlg la sopan ckit.. yela dia kn mualaf, mcm ape je lau dh mualaf tp still pakai mcm time ko kapir dulu.. adeh! cian nasa dpt wife cmni..

  31. Kasih says:

    doakan agar terbuka hati marion ni untuk mendalami islam sebaik2 nya dgn ajaran serta bimbingan dari nasa dan seluruh ahli keluarga nya… Amin…

    • lelaki melayu says:

      Assalammualaikun semua wahai sahabat2 ku, mari kita sama2 berdoa agar mereka dan kita semua mendapat keredhaan dari Allah S.W.T hendaknya

  32. wird says:

    macam pengantin ilang seri.baru lagi kawen.tapi seri dah ilang..hmmm

  33. chinky says:

    balik2 amoi tua perasan ni. ugleeeeeeee…..meluat tengok lagi ada

  34. Aib says:

    LAIN DARI YG LAIN
    BERGAMBAR DALAM JAMBAN

  35. antiartis says:

    kesian keturunan pak syed keturunan nabi tp dpt bni mcm ****. xlawa lnsung. boleh ke sorg pak syed kawen bkn syrfah.mak bapak xajar kot. nway da kawen pun, da tlg la bimbing bni ko baik2. ko da bwak dia msuk islam ko ajar dia betol2. jgn la kawen krna harta.

  36. semutcute says:

    mana tak gelapnyer kulit tu…dah terbakar dek api neraka la tu…sebab berani mempermainkan agama islam yg suci….dalami dulu ilmu islam baru mengahwini lelaki islam….

  37. yellow look says:

    kan nyonya perasan diri matsaleh. jadi gi lah berjemur kat maldives tu . Tapi cina tak cantik bila tan sebab muka nampak kembang sepet lagi cam bengkak je. Mana kawan2 baik dia tk bagi honest komen ah? check out that senyum kambing .gigi dia tak lawa .

  38. jojo says:

    kuku itam….gelap…nmpak tua…n berisi sket…
    hehe marion kawin sebab cinta bukan sebab agama…
    laki dier tahu carik duit je xreti nak tegur bini tu…tah pape name je keluarga ternama tp haprak

    • femme fatale . says:

      ye la cinta terbunga bila nampak poket tebal. 5 tahun meneroka beb akhirnya dapat juga cekam si ngok…uhuuuuu!!

  39. LaraHati says:

    Ini dia wajah n pkaian seurg yg bru jdi MUSLIMAH….SM Nasarudin kena gaya bnyk kerja nak bimbing ni…

  40. lolyat gang says:

    nice skirt marion

  41. zzzzz says:

    macam buri-t jer….

  42. zzzzz says:

    macam buri jer….

  43. jamban fashion says:

    ayooyoooooo…. duit ada tapi apa punya fesyen sense ni amoi??? ur into ur 30s aredi mah – that kind of skirt is for really young girls. Also must hve really nice legs to wear one, not sticks lorr.

  44. biskut says:

    LELAKI YANG AKAN DITARIK WANITA KE NERAKA
    Pertama : Sebagai Ayah
    Apabila seseorg yg bgelar ayah x mpedulikn anak2 perempuannya di dunia. Dia x mberikn segala keperluan agama sprti mgajar solat, mgaji & sebagainya. Dia mbiarkan anak-anak perempuannya tidak menutup aurat.. tidaklah cukup jikalau seorang ayah hanya dengan memberi kemewahan dunia saja. Maka dia akan ditarik oleh anaknya.
    ( Duhai lelaki yg bergelar ayah, bagaimanakah keadaan anak perempuanmu sekarang? Adakah kau mengajarnya sholat dan shaum?..menutup aurat?.. pengetahuan agama?.. Jika tidak, maka bersedialah untuk menjadi bahan bakar neraka jahannam.)
    Kedua : Sebagai Suami
    Apabila berstatus suami tetapi tidak mempedulikan tindak tanduk isterinya dalam pergaulannya, membiarkan isterinya mempercantik diri bukan utk suami tapi untuk pandangan kaum lelaki yg bukan mahram. Apabila suami tersebut berdiam diri walaupun seorang yg alim dimana sholatnya selalu ditegakkan, saumnya tidak pernah tinggal, maka dia akan turut ditarik oleh isterinya bersama-sama ke dalam neraka.
    ( Duhai lelaki yg bergelar suami, bagaimanakah keadaan isteri tercintamu sekarang?. Dimanakah dia? Bagaimana akhlaknya? Jika tidak kau menjaganya supaya mengikut ketetapan syariat, maka bersiap-siaplah untuk menjadi teman sehidup semati bersamanya di taman neraka sana .)
    Ketiga : Sebagai Kakaknya/Abang
    Apabila ayahnya sudah tiada, maka tanggungjawab menjaga martabat adik-adik wanita jatuh kepadaa kakak-kakaknya.. dan apabila kakak-kakaknya ini hanya mementingkan diri sendiri atau keluarganya saja kemudian adik perempuannya dibiar melenceng dari ajaran ISLAM. Maka tunggulah tarikan adiknya di akhirat kelak.
    Duhai lelaki yg mempunyai adik wanita, janganlah hanya menjaga amalmu, dan ingatlah kau juga akan diminta pertanggungjawaban diakhirat kelakjika membiarkan adikmu bergelimang dgn maksiat dan tidak menutup aurat.)

    Keempat : Sebagai Anak Lelaki
    Apabila seorang anak lelaki tidak mengingatkan ibunya mengenai sikap dan tingkahlaku yg diharamkan syariat Islam. Misalnya bila sang ibu berbuat kemungkaran seperti, mengumpat, memfitnah, berbohong, menggunjing, mengatai dan sebagainya.. .maka anak lelaki itu akan dimintai pertanggung jawabannya di akhirat kelak.dan nantikan tarikan ibunya ke neraka.

    (Duhai anak2 lelaki. sayangilah ibumu. ingatkanlah beliau jika salah atau khilaf. krn ibumu juga manusia biasa yang tidak lepas dari kesalahan selamatkanlah beliau dari api neraka.jika tidak, kau juga akan ditarik untuk menemaninya di neraka.)
    Lihatlah.!! betapa hebatnya daya tarik wanita bukan hanya di dunia malah diakhirat pun daya tarikannya begitu hebat.
    Firman Allah S.W.T
    Hai anak Adam, peliharalah diri kamu serta ahlimu dari api neraka dimana bahan bakarnya ialah manusia, jin dan batu-batu .
    Hai wanita, kasihanilah ayahmu, suamimu, kakak-kakakmu serta anak-anak lelakimu.. Kasihanilah mereka dan juga dirimu sendiri.. jalankan perintah ALLAH S.W.T. dengan bersungguh-sungguh dan dengan penuh ikhlas..
    Kepada golongan lelaki, cobalah sebaik mungkin untuk melaksanakan tanggungjawab kalian.
    Kepada golongan wanita, sama-sama lah meringankan bebanan yang ditanggung oleh golongan lelaki.
    Bukankah kita diciptakan untuk sama-sama membantu dan nasihat-menasihati??

    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      eh biskut! kn aku dh telan kau tadi ngan air teh tarik! kau ada lagi kt sini komen2!!! komen pulak panjang lebar…..macm nk buat sarahan pulak kau ni…boleh juling mate nk baca kau nye komen ni ‘ jari jemari kau tk bengkok ke taip panjang2 ni? cian kau……

      • mamarazi says:

        suka baca lah minah jambu ooiiii tapi kalau ko xsuka diam2 ja sbb apa yg biskut copy paste ni berilmu bg kita haa…

  45. gurlly says:

    so embrassing SM Nasarudin family..
    dier kawen kerana harta..
    tak iklas nak masuk Islam..
    she’s not the truly women foe being a good wife..
    materialistik!!
    hate~

    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      bis orang2 atau artis yg masok islam dn kawin ngan jantan/pompan islam kerana harta lah ye? masok islam kerana nk kawn ngan jantan/pompan islam lah ye ? kira2 orang yg masok islam ni hati dia tk iklas lah gitu? pandai kau ! kt mana kau belajar buat teka2 cm ni? minah jambu pn nk pandai macm kau jugak boleh?

  46. redbean says:

    susah la camni…,

  47. ceebai tengit says:

    begs the question . En Nasa, what state of mind were you in when you proposed to ….this??????

  48. rama2 comey says:

    ya Allah..nampak sangat perempuan ni masuk islam sebab nak menikah jer.. laki pulak tak marah langsung berpakaian mmcm pelacur..dgn cat kuku, dgn mini skirt… x jaga martabat laki ke dia ni?x tahu adab ke bila kawin dgn org terhormat? gila betul dia ni.. dah la cat kuku kaler mcmtu… eeeeee geliiiii…

  49. musang says:

    hahahah…. patut la susah nak dapat tokay apek!

  50. Ubi bin Kayu says:

    rasanyer cam x lame je

  51. mojoko says:

    Nak buat mcmna pun nyer!!! Cermin le diri kite sendiri pun…artis kita yg islam pun…lagi teruk dari dia nyer… maafkan ler dia pun… mari kita sama2 bantu dia ler…

    • khaix19a says:

      btul tu….even some org islam yg dh islam dari lahir lagi truk dari ni…

    • sitam says:

      eh …tapi kan artis kita yang melayu lawa-lawa tau.sedap mata memandang.Islam lagi macam mana pun depa mesti ikhlas dalam islam.im sure.fazura lawa,lisa lawa,fasha sanda lawa, zizzie ezzette lawa sape lagi issh….. semua la artis melayu kita lawa-lawa. ooya… ni tiz zakiah pun lawa nape la nasarudin ni….

  52. rora says:

    masih memerlukan bimbingan suami….betul ke bersedia nak berhijrah…jgn nak ckp pasal Love je…

  53. rose says:

    Marion patut tau sebelum ambil keputusan tukar agama & berkahwin dgn lelaki melayu islam sepatutnya dia tau apa yg boleh & dan yg x boleh. Sepatutnya jaga maruah suami & keluarga SM yg terhormat tu..kesian la….

  54. nuri says:

    apa nama islam dia? takkan masih nak panggil nama marion counter? kalau nama mariam ke elok jugak

  55. juice says:

    walau dh convert ke islam tp kalau suami x bimbing mmg susah nak berubah..mcm makin seksi la plak…diorg ni couple zaman moden..dan org kaya biasala tu..ssh nk tgk org kaya yg betul2 amalkan islam…baik kite yg bersederhana ni..bersyukur ngan apa yg ada…

  56. Lovelyvic says:

    Elleh… Fasha Sandha dan beberapa artis seangkatan dengannya dilahirkan dan dibesarkan dalam Islam pun pakaian tutup yang patut je…… inikan plak Marion Counter yang baru nak mengenal Islam.

    Takpe la Marion, walaupun I dont like you but please don’t stop learning about Islam, the most beauty religion. Sooner or later, InsyaAllah u will be more Islam than Malays.

  57. neutral says:

    tak pyh mualaf, org yg mmg dh beragama islam pun ade berpakaian mcm ni. kan? lg teruk pun ada =)

    tak elok judge org berdasarkan luaran, give her some time. Islam adalah agama yg tidak memaksa dan sgt bertoleransi. insyaAllah, lama2 dia ok lah.

    jgn kata2 kt org, nnt diri sndiri pun terkena. tak slh menegur, tp biar beradab. ape kata family dia yg bukan Islam bile tgk sesama Islam tak boleh nak membimbing tapi mengutuk kan?

    kalau kita tak mampu beribadah melalui anggota dan lidah, sudah cukup kita beribadah melalui hati

    =)

  58. saya says:

    sexy tu biasala ramai muslim girls yg lagi sexy kat luar sana tu…cuma x cukup cun kot utk ceo naza yang sooo sweet n handsome tu…punyala ramai awek pan asian,chinese,malay gurls yg lagi gebu,cun n educated kat luar sana tu…well past is past…semoga berbahagia marion…

  59. cik teddy says:

    ngat kan nak msok kan pic kai tudung ke ape….
    rupenye…..
    hurmmmmm

    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      pakaian dia ok2 pe !! kenapa kauorang nk sebok2 ngan apa yg dia pakai? hairan bin ajaib lah orang2 kampong ni…tk tau lah ape yg minah jambu nk komen lagi dengan orang2 kampong ni……minah jambu pikirkn ni cubaan rupa2 nye betol2 kampong!!!! eh eh eh…….

      • apekejadah says:

        minahjambu nie islam ke x? ko x tau macam mana nak jaga aurat ke? ini bukan soal kampung ke ape tapi nie soal halal haram. camne si marion tuh nak berubah kalo ko dok support die. pakaian ok. haakkktuihh. kritikan tuh yang boleh jadikan pedoman hidup bukan pujian, sbb pujian tuh akn buat seseorang tuh rse diri die ok je. ade paham. harap minahjambu pon kena dalami ape sebenarnya Islam even dah Islam.

  60. bwerrrkkkkk says:

    woit.. malap nye. ni sat lagi jadi mcam bini si raja kecut yg lari ke London tu. mak oi, apa ke mende/beast tu?? pas tu suara heavy smoker mcam bapok. tu blum kira bau mulut busuk becampur rokok..memang hebat pilihan mamat2 melayu yg *suka* bgnsa sendiri ni sumo. Congrats!

  61. chiara says:

    rasanya xsalah tegur kalau betul….mmmg salah pakai camtu…..kenapa nak takut menegur..ini manusia tegur belum ALLAH….kalau rasa menegur takut org salah anggap n takut masuk islam…itu rasanya kita lebih takut kat manusia dari takut kat ALLAH….even Nabi pun menegur…but in very good way….=)

  62. pura-pura says:

    ni lah jadi kalau “terpeluk” Islam……..

  63. bukan sokong says:

    cian dier…xdek yg bimbing die….tp die Allah br je kire dosa pahala die…masih lg kain puteh….kita yg dh lame Islam ni ntah2 lg byk dosa dr die…pttnye doakan lah die ditunjukkan jln yg benar…aku ckp bkn nk sokong die pkai mcm ni…tp utk renungan diri sdri gak..

  64. dun says:

    alhamdulillah…da masuk islam dah die…cara berpakaian pun dah sopan, menutup aurat, dah tak dedah2 sana sini dah, dah sunat…bagusla tuh…haih…hampa ni laa…ampa tak perasan ke kain die dah bertambah seinci?..kire oraaaaaaiiitt la tuuuu…

    WAKAKAKAKAKAKAKAKAAK!!!!….

  65. ain says:

    jaga lah maruah suami tu weh~~

    nasa…. ko bukan tanggung dia je.. dosa dia pun ko tanggung kalo ko tak reti2 nak halang

  66. kiki says:

    sory to say..

    muka die x cantik la..

    nape dgn kuku?? kaler inai baru ek?

  67. Aku x lawak says:

    Alhamdulillah marion dpt hidayah dr Allah
    ni baik punye hidayah
    padah bila masuk islam sebab nak enjoy dgn husband

  68. snake says:

    nmpk mcm makin gelap….

  69. checkmate says:

    mcm mana pengalaman solat bila suami jadi imam? Bahagia x rasa nya..?

  70. haiqal says:

    Islam bukan pada nama.Islam bukan hanya pada pegangan hidup.Islam itu meliputi semua.Dari pakaian,kata-kata hinggalah gaya hidup.Bila sudah memeluk Islam,teruslah mengislamkan diri anda sepenuhnya.Tidak perlu berpakaian seksi untuk awam.Cukup untuk suamimu sahaja.

    Buat sang suami,bimbinglah isterimu ke jalan yang diredhai.Kalau isterimu itu mengikut segala ajaran Islam,nescaya anda antara manusia yang paling beruntung di muka bumi dan akhirat kerana anda berjaya mengislamkan seorang yang kafir dan membawa orang tersebut ke jalan hakiki.

    Segala yang baik datang dari Esa,dan yang buruk datang dari saya.:)

  71. babyryu says:

    kenapa lepas kawin kulitnya gelap

    • tango says:

      nak cuba setarap kulit suami. mana ada. dorang kan suka slagi pucat lagi cantik konon. i utk cainis brown memang beautiful – kalo ko ada millions dlm bank account ko.

  72. Anabobo says:

    Dia ni msuk islam sbb nk kwen je..sori to say la.laki dia xmlu ke tgk bni dia mcm telnjang ni? Aja la istri awk ni..

  73. Puteri Bunian the Series says:

    To ALL :
    Stop judging by the way things look (mere appearance), and make a right judgment….

    We tend to make these determinations because we base our conclusion about others, ourselves, and our situation on superficial information and perception rather than on knowledge and discernment.

    we use these dividing lines to categorize and make assumptions instead of getting to know others for who they really are. When we label people, we put them into a “box.” ..People judge others by their appearance because they are either unwise or they don’t know better.

    So Guys,
    PLEASE be a THINKER not a STINKER…be respectful of others..Actions do matter and they reflect who we are..Think About it….
    Peace no WAR!!!!
    ;)

    • sebuk says:

      zzzzzzzz……. masuk gossip blog kasi free ceremah. So who are you to tell people what is the *right* judgment???? measured by your yardstick ???

      • Tengku Zawyah says:

        alalalala si sebuk ni. xde name rupeny. hahahaha
        dah2 anak mama, g main dota ek. cni ruangan gosip. ahaks. :)

  74. anniessa ay says:

    Islam dlm ic je..bak kata mufti johor, noh gadot (kalu x clap dh pencen kot)

  75. Tengku Zawyah says:

    Ramai nyer manusia manusia yg pandai berkata-kata kat sini erk……..Tinggi betul IQ dorang sumer…….nampak gaya nyer bertmbah ramai lah jemaah-jemaah kat masjid seluruh malaysia…..
    Makin bertambah larislah perjualan tudung-tudung dan jubah-jubah kat malaysia ni…sebab terlalu ramai Ustaz dan Ustazah yg “dilahirkan kat blog gosip artis ni”
    Alhamdulillah,Tahniah kepada BN…………………………………

  76. golddigger supremo says:

    alah marion, cukup kasi tayang kat suami ko je la bab dia aje la yg rasa ko ni cantik sangat.

  77. adeakukesah says:

    die ni baru je masuk islam so bg la die mase nk berubah..if x berubah jugak dosa tu laki die yg tanggung..
    MC ni br je mengenal agama islam maybe byk benda yg die x tau..kite yg mmg lahir as a muslim ni jgn la plak nk kondem org je..tu dosa ni dosa walhal kite mengumpat pasal org lain pun dosa jugak’.
    jgn la amik MC yg br convert ni as a parameter nk ukur die ni gud / bad muslim..
    tgk je la artis2 pompuan kt msia ni. harap je name dlm IC melayu, agama islam tp pakaian tutup part yg tutttt.. je..walhal dr kecik tu mak bapak,cikgu, ustat ustazah ajar pasal agama.. tp bile dh bsr perangai x mcm org islam pun
    so kpd MC jd la seorg muslim dan isteri yg baik..belajar la agama ALLAH ni dan cube la praktikan nye..
    kpd yg lain2 bg la sokongan kpd saudara baru kite ni..bg la nasihat supaya tinggalkan tabiat yg lame tu.jgn la asyik henta die je nnt die lagi la die takut dgn agama islam ni… insyaallah kalo niat baik Allah akan permudahkan jalan.

  78. thicklumber says:

    nasib baik ko dpat si nasa Marion. Not my type lah. Tara tempat bole pegang2, gempal2 . Macam raba papan…hehe

  79. anonly says:

    kenapa aku rasa dia lawa? lawa la dari rupa orang2 biasa macam aku ni kan.
    yang beriya berhujah pasal aurat2 ni, aku tahu hukum tetap hukum. tapi cara tegur tu cubalah elok sikit. sedangkan melayu islam pun pakai tersembul2..inikan pulak mualaf. kalaupun dia convert sebab nak menikah, doa je lah dia lapang hati belajar. kurang2 dia ni bersih macam baby semula. kita ni yang islam dari lahir hati dah camana hitam gamaknye. asyik mendengki tak sudah.
    tanggungjawab nasa didik dia, orang keliling support la. bukan condemn.. yang dok kata psl dia seksi2 keluarga nasa tak berkenan… ape korang ingat suku sakat nasa yang perempuan2 islam sejak lahir elok sangat bajunya? cuba tenguk balik wedding si nadia… tak ke sama?

    dia mualaf, bagi masa dia belajar. mana tahu belakang kita dia belajar mengaji ke ape ke.. dah jodoh dia dengan nasa. doa elok sudahla

  80. adik tanya says:

    Bang nasa, bapak saya kata dia tak kesah apa lain2 artis nak pakai ke tk pakai ke tpi dia + kawan2 dia tiap kali tunggang langang gi beli keta kat kedai abg sampai utang bertaun- taun tpi knapa abg masih tak mampu beli kain utk tutup aurat isteri baik2 ? kesian dia mesti dia malu dgn ibu dan kluarga abg yg femes tu ? :)

  81. lepeh says:

    wah……hong kong mali fashion!

  82. fact says:

    tak kesah la nak tutup ke buka semua ke . lantak la.point is dia tetap TAK cantik ! dah masuk jamban tu tengok la diri betui2 dlm cermin tu mek oi.

  83. MisstauruS...MisspocO says:

    semoga Allah memberi petunjuk dan hidayah kpd Marion dan kita semua…amiiiiiin…

  84. ieyxxat says:

    erkss…dlm toilet pun jadi la posing!

  85. syiok sendiri says:

    “mirror, mirror in my jamban, who is the fairest ( ke lebam?) of them all” tanya MC kpd cermin ajaib penipu besaq kaki jack tiap2 hari. tu yg tak kluaq2 dari jamban tu.

  86. biskut says:

    minah jambu 24jam mengadap komputer..aku copy paste je mne yg aku rase layak nk letak kat sini..kot2 ade yg tak tau lg pasal ni…tak salahkan tolong igt mengingati…klu ko tak suke..ko jgn bc la..abg nara tuan punye blog ni pun tak kisah org nk komen panjang ke pendek ke…emm sory to say like that…peace no war

    • mamarazi says:

      betul tu…biar lantal pi lah siapa pon nak komen panjang berjela ke atau pendek sejengkal pon asalkan komen xfitnah orang atau maki2….dan juga xganggu orang lain…info berilmu ini bagus dikongsi bersama2 haaa…

  87. Menteri Fasolla says:

    Mencari Fatimah al-Zahra…

    • Amier says:

      Ya! Penghulu wanita syurga – Fatimah al Zahra.
      Zahra yang bermaksud bunga,ianya harum semerbak haruman bunga-bungaan di syurga.

  88. redcarpet says:

    doakn kbahagiaan i jga sbb i pn trgn hndk jd sperti wanita lain yg bgelar isteri…amin
    smoga dia dbimbing ke jln kebaikan oleh si suami dn dhrap stelh dia mmeluk dia dptlh mnjlnkn peranannya sbg seorg muslimah bkn hnya kerana di ats kertas dia dgelar seorg muslim semata-mata..please jaga kesucian and repect wif yr new religion..

  89. garpu sendok says:

    kurang2 die pkai stoking itam nk cover ckt gebu2 dia. x mcm artis melayu laen skirt singkat smpai pangkal peha lg x tau malu.. hrp kite sume insaf ok!

    • fashionnumb says:

      kaka… ko memang sendok dlm dunia feshen. pakai stoking itam utk lagi sexy der. satu lagi cover apa yg tertentu – flaws ke scar d kaki. insaf la dan blajar lagi mengenai dunia feshen ok.

  90. LISA kayu says:

    kalau xkenal ini Marion Kaunter, konfem nampak huduh jer minah ni. harapkan putih jer, dah gelap ni, buruk

  91. Shasha says:

    muka dia makin xde seri lah.

  92. xglamer says:

    muka hulu

  93. nur says:

    ermm.moga2 kite sme berubah kearah kebaikan…ape2 pn yg haram tetap haram dan tidak akn mnjadi halal k..

  94. dinna diana says:

    SM oiiii…ajar2 la bini tu ttp aurat, solat…
    x kn dh jd bini pon nk tayang2 body bini kt org ramai…
    kalo mcm tu x yh kawen la….semua org dpt aper yg hang dpat….aper untung nyer hang??????adoiyaiii

  95. jimmi says:

    tak lawa la. cina kek betoi.

  96. sayabudakpandai says:

    damn i know u got a big rock on ur pretty lil pedicured finger honey..but u really know how to flaunt it ehh..haiya..manyak jeles..

  97. Ehem ehem says:

    macam ni buat bini?
    apa la buta mata mu..wahai sang suami.

  98. chit porrah says:

    lah… nasa.. man, kalau nk tayang bini pon tentukan ada mende yg bagus lagi berquality utk d tayang. buang masa aku je.

  99. lynda says:

    Dia dh msk islam tp sbnrnya bukan senang nk tukar attitude tiba2..sedangkn dato CT pun yg islam tuh, nk pki tudung pun ade peringkat2 inikan pulak org mcm dia yg baru peluk islam..

    hubby dia pun satu..kena lah tegur.. ni bini dia. klu tknk pki tudung pun, tutup sket blkg bdan tuh..dedah sana sini tayang kt org mmg tk bgslah kan..

    apepun, kita nih tk sempurna..kena bg dia masa tuk dia berubah, it’s hard u know to make a drastic change..klu berubah kerna org lain n tk ikhlas ssh gak..biar berubah kerna Allah kan..kita tgu dan lihat..doa supaya mualaf mcm dia akan menjadi muslim yg baik..jgn kerna dia kafir masuk islam kita nk ckp benda2 tk elok..kita kena slalu positif..ISLAM itu indah..moga marion mendapat rahmat dr Allah..

  100. Didy says:

    puteri bunian the series tu asal membela? same jenis macam marion kah anda? ini bukan pasal judge a book by its cover ( bukan maen speaking lagi puteri , proud of yourself la miss). dah nama islam, sepatotnya berubah la jadi baek slow2 takpe..
    Allah dah seru kita tutp aurat sejak berzaman lagi, kita je balik2 ckp ‘takde seru lagi la”…dulu masa ayat al quran utk mnutup aurat diturunkan, semua wanita yg ada kat pasar sedang membeli semua terus amek je apa yg ada utk tutup kepala dorang. betapa takotnya dgn Allah.
    kita je yg dah ‘berani’ sgt dgn Allah.
    kalo pengetahuan agama cetek, sila rujuk ulama..jangan membela tanpa bukti hadith soheh. okay puteri bunian.
    hope you can be a better muslimah too, all of us I.A

    • puterigedebapbunian says:

      dia upahan si Marion. tapi tak dapat lah baju2 seperti yg d atas tu bab size puteri XXXXX…..wakakakkakakkakakkakh

    • Puteri Bunian the Series says:

      Im not PROUD of MYSELF Mr.Didy……..
      Jgn salah tafsir apa yg aku komen, aku cume beri pendapat jew, kite tak boleh cepat menilai seseorang tu dari ape yg di tampil kan. Ya right, 1st impression is alwiz be the last, yet she still new…..kita bole beri teguran, tapi dengan CARA YG BETOL..bkn menghentam sampai komentar lain uat…..There alwiz have the right path for those who chase for it and i do believe she will go for it….

      • I, ipokerit says:

        utk seorang yg tidak bole terima pandangan org lain, tegur bahasa ingeris org lain….alwiz ??????? memang la ko ni budak tak matang lagi.

        • Syok nyer Jambu says:

          gila lu. hahahahaha

        • Puteri Bunian the Series says:

          (I, ipokerit = utk seorang yg tidak bole terima pandangan org lain, tegur bahasa ingeris org lain….alwiz ??????? memang la ko ni budak tak matang lagi.)

          haha,ya im imatured…u matured sgt ker??!! oppss,reply me in ENGLISH please budak matang…..hehe
          shame urself dude…..gagaga

        • ikan mati says:

          aku setuju.. cuba tengok ifa raziah (bukan nama sebenar) tunjuk peribadi muslimah yg islam semenjak kecil wowwee..

          ni setakat tengok orang berpakaian jer dah mengeji.. mentang2 dia public figure..

          dari aspek nak berubah.. cuba tengok dato CT sikit punya lama dia nak berubah. itu islam dari kecik tu..

          korang ni pun “forgiving” la sikit.. tengok kekurangan diri tu sama.. jangan nak “merendahkan” orang lain semata nak bagi diri nampak “tinggi”.

  101. deheroo says:

    alhamdulillah, akhirnya akidah marion dah berubah kepada akidah yg benar kan. kita sebagai muslim patut bersyukur sebab ada orang baru yg masuk islam dan nak belajar tentang islam.

    Saya bukan kata ‘takpe’ untuk dia pakai sebegitu, tapi berikan dia masa untuk belajar Islam ini secara berperingkat. Mungkin sekarang dia sedang belajar solat and ibadah lain, dan lepas ni go to ‘akhlak’ dan cara hidup. InsyaAllah.

    Dia mualaf kan, kita kena menyambut saudara baru dengan baik, dan insyaAllah, suami dia akan ajar dia gradually.

  102. gugu gaga says:

    apa ek nama islam die..xdi war2kan pun..asyik2 marion..marion..marion caunter

  103. Ehem..ehem says:

    cine bukit

  104. steve bukhari says:

    betul la dia ni baru masuk islam tapi atleast nampak la kecenderungan keikhlasan masuk islam…aku pun ramai kwn2 mualaf atau saudara baru tapi xde la camni..tapi bila di tegur nanti di cakap kolot..kalau agama ckp haram so haram la xde yang kolot2 nye…klu ckp kebenaran dickp kolot aku rasa org yg ckp tu kolot

    • ikan mati says:

      sebab tu kena bijaksana dalam percakapan.. tak boleh cakap main ikut suka hati mak bapak je tanpa fikir kesan terhadap org lain (macam aku baru lepas tulis neh).

      p/s: lain orang.. lain la cara dia.. tak boleh la cakap semua perempuan cabaret lepas keluar dengan sorang perempuan cabaret..

  105. jojo says:

    aku x mnat kat suamisteri ni pun… tp plik gak, apa yg di pndng sm kat mc ni.. bukn cntik sngt pun.. nenek aku msa muda lg cntik…

  106. Amier says:

    kulit nampak sikit gelap berjelaga tak tahu samada kena angin Pulau Maldives atau memang semulajadi kulit hitam manis.

  107. muaahaha says:

    cian la dia kena gi pulau jauh2 utk berjemuh nak tunjuk bikini. cian lgi si suami kat beach tu meleleh air liur tgok real babes bulat2 lawa pas tu tgok bini sbelah seciput lepeh je….muaahhahahaa

  108. insan biasa says:

    lps kwin ke ni?igtkn pkai tdung ke,mkin sopan ke..exited jgk nk tgk..errrrrrrr

  109. NQN says:

    ALAHAI…………..sah2 suami ikut bini nih………..
    masuk islam pun pasal nak kawen je…………..
    still cam tu jugak…….
    x lama le tu……tunggu je.

  110. tapir tersengeh says:

    Oh my god!.. senyuman ala2 tapir tersengeh ni yg ada org bole berani panggil ‘hot’.. wtf????

  111. jojo says:

    ikan mati…. nenek aku lma dh mnnggal, mcna nk rekmen ngan ko.. he..he…….( trdudk….dudk……)

  112. shasha says:

    jgn lh sk komen org lain kalo diri2 xsmprna mn.xde mnsia di dunia ini dilahirkn smprna..xde agama mengajar umatnya jd xbaik..jgn lh sk mgutuk agama org ln..insaf2 lh sblm trlmbt