Written by AbangNara | March 28th, 2011

gambar maria farida

Kalau orang yang memang cantik, tanpa solekan di wajah pun tetap cantik. Tak gitu? Salute pada Maria Farida yang kekal menawan walaupun umur sudah meningkat. Lagi gambar Maria Farida tanpa solekan dengan membaca entri ini sepenuhnya. Terima kasih kepada penghantar email yang sudi berkongsi gambar ini.

gambar maria farida

gambar maria farida

gambar maria farida

Baca Yang Ini Pulak:-

112 responses to (GAMBAR)Maria Farida Yang Tetap Cantik Walau Tanpa Solekan

  1. amereo says:

    Just Nice..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  2. Pelam Siam says:

    memang cantiklah..maria ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. LelakiKacak26 says:

    oohhhhh shahz jasle..geramnyer aku kt ko…kalo dpt mmg xkua bilik sebulan…(kita nakal2 atas katil eh..) :p

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. hihi says:

    wow cantik…xnmpk cm 40an pon….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. BETOI LA LAKI KACAK…!!!!!!! DPAT KER AKU LEMBIK DIA..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  6. jabun hensem says:

    eeeyooo!! Maria

    cun eh ..mcm anak dara mcm ne punya janda mmg Hot….lama x pakai ne ketat lg kot.. he.he.

    spoil tul la..pesal shah J.menempek muka kt
    situ..wat muka sengal..arghhhh!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. kaki_g0ssip! says:

    MANE X CANTIK LAU DH BUAHATI KT SEBLH.. NI MESTI GMBR TIME DIORG B’CITAN CINTUN DOLU2 KN.. PD AKU MF LBH CANTIK DRPD RCW K.. MF BODY LENTIK, KULIT PUTIH GEBUS.. RCW HRP BULU MATA JE.. HUKHUK~

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  8. Kasih says:

    mmg original cantik.. tgk aunty mahani, mak maria ni pun cantik org nya… natural beauty org nya gan kulit yg mulus dan bersih…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. MF ne patah tumbuh hilang berganti jer…silih berganti psangan…plih la betoi2..wat suami..dapat jantan tnjuk kat pblic pastu ptus..per cer…cer citer..cer citer..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. Dauspozi says:

    Huk3… nampak pucat sikit sbb sebelum ni aku asyik tgk dia bermekap je… huhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Aib says:

      Memang pucat sebab selalu tengok bermake up
      Walaupun x nampak tua
      Tetapi usia tua tetap usia tua
      Umur sentiasa mengejar diri kita

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. serius aku ska giler kiss pmpuan xmakeup…bau dia wangi giler.. :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. what the? says:

    sama macam orang lain bila tanpa mekap.

    ps: perempuan yang cantik biasanya mekap nipis je untuk menambah kecantikan.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. nur arin says:

    Ingatla 5 perkara sebelum datang 5 perkara…skang sume Aku OK…esok2 jgn aku dalam kubur..aku KO!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. Sitty says:

    chantek ka ini? hahahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • sukahati says:

      Bagi wanita berumur 40 lebih,ini dah dikira cukup cantik la.
      orang lain,yg 30 an pun dah ada yg serupa 40 an.
      Maria masih boleh mengekalkan kecantikan badan,kulit dan rupa di usia begini,memang salute lah..hanya tinggal nak hiasi peribadi je lagi sebagai wanita beriman.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. me says:

    biasa je…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  16. jelita~~ says:

    nmpk x bermaya. bawah mata gelap & ada jeragat skit :)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  17. comey lotey says:

    upssstttt !!!! adakah my fren yg kirim kan pic2 dia org nie??? yg tengah2 tu fren i… i penah tgk pic dia org ni dlm fb my fren….upssttt…. u … x baik tau publish pic org w/out permission…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. jelinenas says:

    sok kat sana, bukn tngok cntik ke x cntik…. kalau amalannya smpurna di cc yg esa, dia la yg pling cntik…. emm… bestnya..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. mai says:

    bukan macam banyak jeragat ke muka dia???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. Whadda F? says:

    Eyebags don’t lie.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  21. guli pecah says:

    she’s look ok..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. sam says:

    Tua wat lagu tualah. 42 thn baik prepare for another world. Cari2 ilmu akhiratlah pulak. sudahlah wat keje saitan ni biar orang muda sudah. Kita bawa insap lah. Duk makan duit jual badan ( kira pakai seksi2 tu jual badanlah. bukan jual tu je.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Erin says:

      Mati xkira TUA @ MUDA. Kn lg bagus ajk semua UMAT ISLAM BERAMAL dr cari salah seorng je.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. feyus says:

    Mmg anggun. Tapi kalau tutup aurat lagi anggun nih.:) Lagi manis, lagi cantik. Serius aku cakap..
    Milikilah HTC incredible S- Handphone canggih terkini

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ketak says:

      tak la..kalo bertudung gerenti tak cantik lagi…lagi cantik kalo nampak rambut.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. tXo(the X one) says:

    fuuuyo…hidung mancung, pipi trsorong2…trsorong2 kat pipi sape lak tu ek….hahhaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. Nazim Nasri says:

    Harini Besday maria Farida :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. gadis cumil says:

    cantik lg wlopon dh umo 42.
    maria farida ni xde ank ke?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. BSO says:

    siapa yang erani curik gambo aku ni??? sila tampil yer…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. BSO says:

    Siapa yang berani curik personal pic aku ni sila tampil mintak maaf plss

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. mia says:

    SAYA PUN UMUR 34 TAHUN TAPI ORANG SELALU CAKAP MCM 20 AN…TAPI APA NAK BANGGA, MUKA MUDA BUKANNYA MENJAMIN KITA TIDAK MATI AWAL…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. Reena says:

    40-an pun body & muka cun lagi..mantap.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. sandaljepit says:

    lg suker ni natural cmni..nmpak cute n mude

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. ammar says:

    memang dia cantik pun.pernah tgk dio tanpa makeup.kat pulau perhentian

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. aspire5580 says:

    apa aku pedulik..solek ke tak solek..ada aku kisah..

    Tua Mengejar Kita oleh Fauziah Latiff

    Ingatkah semua
    Hari tua pasti menjelma
    Detik waktu yang laju
    Pantasnya tak akan menunggu

    Begitu usia
    Makin hari makin meninggi
    Siang malam berganti
    Yang pergi tak berulang sekali lagi

    Begitu cepat putaran masa
    Terkadang tanpa pun kita sedar
    Siapa yang lebih bersedia
    Dialah yang selesa

    Tua mengejar
    Pasti tiba masanya
    Kau merasa
    Hidup tak segagah
    Waktu remaja
    Di mana tenaga
    Menyala-nyala
    Di hari tua
    Makin terpadam semua

    Tua mengejar di mana kau berada
    Tak berbeza semua kan merasa
    Itu hakikat tak bisa hindari
    Walau seinci bersihkan diri
    Sebelum terlewat nanti

    Hey kawan semua
    Aku cuma memberi pesan
    Andai cukup bekalan
    Tak mungkin kita kehausan

    Usahlah menunggu
    Uban memutih di rambutmu
    Cepat-cepat berilmu
    Semoga tak menuju di jalan buntu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. cik mimie says:

    die ne kacukan filipina kan?? ada member sorg, kacukan filipina gak, kulit die mmg cantik.. maria farida ne da 42, kire oke a ne muka xpakai make up.. still nampak natural lg, xda a nampak plek mana, die ada anak sorg kan? duit banyak, hidup senang, stress kurang..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • kami says:

      aurat terbuka..semakin dekat dgn neraka…artis…………………..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. jena jen says:

    x malu ke bepeleseran dgn ank ikan mlm2 bute. Bg cth kurang sihat pd ank lelaki dia. Ank mf ni pn dh baligh. Nti ank dia pn ada affair dgn auntie2

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. omei says:

    yupp..dia ada kacukkan filipino..tuh yg cantik..kulitnya pun cantik…anak dia tak silap lelaki…sure dah besar skg…silap2 dh bujang…dia jarang nk cerita pasal family..kira cerita2 dia bersih arr dr gossip…tp disebabkan si asmara tuh…tk pasal2 tercalar karier dia…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. gula_melaka says:

    for a forty-year old like her, she’s aging gracefully. i don’t think girls in 20s nowadays look as natural as her.
    it’s just my two cents.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. zazz says:

    memang cantik …..syabas kerana dapat mengekalkan kecantikan …….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. Myra Dolce says:

    my mum pon da 40 an….tp still nampak mude gak…huhu….saje nak promote my mum…
    MF ko mmg cumel n jelita…i like

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. aku juga wanita says:

    tp muka dia bnyak jeragatkn…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. HUMMER69 says:

    Pic 1st: Ya Allah Shah Jazle…..
    Sememehnyer muka ko…….! :(
    Maria u blind or wat…… ? :D

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. ted mosby says:

    bkan lawa pon….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. tapi kesian beliau, tak tersenarai antara artis top 10 paling seksi malaysia..

    Top 10 Artis Paling Seksi??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. sam says:

    Apa yg cantik? mata ( akan gugur mula-mula sekali bila kita dah jd mayat), di ikuti rambut akan gugur then daging kita akan lembik dan…. jangan tak tau daging manusialah daging yg paling busuk sekali.) ya allah tak takut ke kita semua. Buat amal masa muda nie.. bila dah tua , lutut dah sakit, tangan dan kaki dah kebas, nak sembahyang dah tak larat, nak puasa mmg taklah tu. So jangan tunggu masa tua. saya setuju lagu diatas.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. a-no-ni-mus says:

    wowwww.. for a 42 y.old woman, maria sgt2 kali seratus cantik.. sbb some anak dara, girls 20-an, 30-an (aku ler tu haha) pun muka & badan x cantik camtu.. ada yg da kembang cam pompuan anak 4.. tabik spring giler2 kat maria la..

    abg nara, tolong korek apa rahsia dia menten camtu.. nk petua ar.. jelesssss dgn maria!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  46. cantek2!! ske2!! macam mane nak awet muda gni?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. achik says:

    dia mmg cantik wp x makeup..aritu jumpa dia kt ampang waterfront..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. Anonymous says:

    Eeeee x lawa tulll.. Tu arr pompuan tue ni pkai make up sedozen jer bru cun klu x cam tempeh basi je aku tgk..bile arr nk taubat stakat tyg body yg da kerepot tu pownn pggl hot gk Kerr..??Jgn le nk malukan status janda kt msiab

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  49. kentut says:

    sape kate shah jazli tu ensem??wekkk nak muntah taik aku bace n dgr…muka cam tu cakap ensem.ape ke buta ke hape????not my tastelahh
    da la idung terbelah..huuhuuh~
    yuks~~~~geli denn

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. juice says:

    tp syg cantik2 pun still bersendiri tanpa famili..kite yg cantik sedang2 aje ni pun bersyukur ada hubby ada famili…so jgn tgk kecantikan saje…nasib setiap insan berbeza…still salute dia..cantik…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. Erin says:

    Juice, life nie ketentuan Allah @ tuhan. Semua ada kelebihan n kekurangan. BTW, semoga U bahagia selamanya.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. lolyat gang says:

    bosan aa pompuan tua ni

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  53. gurls says:

    kalu dh cantik sgt kenapa xcari datuk2 jer. nie nk anak muda buat anak ikan la tue…..
    pelakon muda br nk naik jugak yg di cari nyer.
    bila clash terasa la sbb ditinggalkn oleh org muda… hahahaha.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. oshin says:

    i pernah jumpe die byk kali n tanpa make up mmg cantik n bersih, x der cucuk pon..kite bleh nampak coz die nie kan mix malay n filiphine rasenyer..umur die tahun nie 42, 28 mac aritu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  55. mak limah says:

    sebernarnya dia bermekap la abang nara,cuma solekannya tipis je

    dalam gambar ni,dia at least berbedak,pakai celak mata tapi digaris halus,then pipi dia berkilat sebab dia pakai highlighter untuk menonjolkan tulang pipi……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. mamamia says:

    untung uols dpt shah jazzle..
    jeles mama..
    tp mlm2 dlm krete ni nak g mna ekk?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0