Written by AbangNara | July 4th, 2011

gambar resepsi ayu dan tomok

Semalam telah pun berlangsung majlis resepsi di rumah sebelah pengantin perempuan untuk pasangan Tomok dan Siti Rahayu. Kedua-duanya memang sama cantik dan sama padan. Tambah cantik apabila mengenakan pakaian pengantin yang vogue daripada Hatta Dolmat. Makin meletup dibuatnya.

Lagi beberapa keping gambar sekitar majlis resepsi Tomok dan Ayu dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada MadamMondoq.

gambar resepsi ayu dan tomok

gambar resepsi ayu dan tomok

gambar resepsi ayu dan tomok

gambar resepsi ayu dan tomok

gambar resepsi ayu dan tomok

gambar resepsi ayu dan tomok

gambar resepsi ayu dan tomok

gambar resepsi ayu dan tomok

gambar resepsi ayu dan tomok

gambar resepsi ayu dan tomok

gambar resepsi ayu dan tomok

gambar resepsi ayu dan tomok

gambar resepsi ayu dan tomok

gambar resepsi ayu dan tomok

93 responses to (GAMBAR)Majlis Resepsi Perkahwinan Tomok Dan Ayu

  1. feezz says:

    apesal aku tengok muka bini dia mcm mas idayu….opsssss

    0

    0
  2. Twit N View says:

    sama cantik sama padan…
    semoga pjg jodoh sampai hujung nyawa…

    0

    0
  3. penyibuk says:

    err ni pun baju hatta dolmat ke?? errr hatta u ni seni sgt laaa, sampaiii.. erkkk..

    btw its a big no no for a wedding DRESS bercolor selain color2 pastel, mcm soooo outdated, pls laaa… u shud see how middleton’s dress.. that is a Wedding Dress. ni mcm nak pegi masquerade party.. sory hatta..

    0

    0
    • Penyibuk jugak says:

      ckp je la ko jeles~

      0

      0
      • penyibuk says:

        mmg aku jeles gile tgk baju tuuu.. mcm baju pinjam pun ade, hatta ko x fitting betul2, tangan gelebeh!!..huwaaa nangis aku klu baju kawen aku camni.. jahat la hatta! eh tp ye ke si hatta buat ni?

        0

        0
        • sibuk juga tapi jujur says:

          aku bukan nk jeles o dengki…aku knl hatta,..
          aku ok je klu baju die ok tp yg ni mmg out..sorry hatta….
          aku xtahu la kan tp mcm xfitting pon ada..mcm tergesa2 pon ada..
          mmg nampak outdate la…hope after this hatta kna hati2 k.. :) peace

          0

          0
    • alia says:

      teruk tul baju dia..1st tengok baju ppuan pun da rasa serabut,nampak sangat2 murah…hatta pls la.jgn kekampungan sangat…lagi kurang perincian rasanya lagi bagus…tengok kain dia rasa pengsan jab..

      0

      0
    • Manjalara says:

      aku rasa hatta ni suke wat eksperimen ngan baju2 rekaan dia. kadang nampak ok bila imaginasi dia melampaui akal fikiran manusia kuar laa hasil2 serabut mcm ni..x perlu serabutkan pengantin masa hari kwin diorang lau nk wat serabut kt stage runaway dh lee..

      0

      0
    • achu says:

      hurm, bagi aku, baju nie sangat2 amazing… sangat2 cantik.. tampil dengan kelainan… n bagi aku, baju nie tak nampak pown macam baju yang dok pegi masquerade party…

      0

      0
      • Cullen says:

        AGREE babe~! aku x nmpk pn HODOHnye baju ni…
        biasa lah..manusia suke kan kelainan..kelainan membawa perubahan..kan? bagi aku baju ni sangat nice…lgpn korg, KALAU ORANG CANTIK PAKAI APA PUN TETAP CANTIK JUGAK.. ;)

        0

        0
  4. pim says:

    yup i pon tgk cam mas idayu….da mekup tebal cam mas idayu la….

    0

    0
  5. lizs says:

    Cantiknya bini tomok :) “Selamat pengantin baru dan semoga kekal berbahagia hingga ke akhir hayat”. Tak nak komen pasal pakaian dia terdedah ke apa ke krn itu hak dia. Siapalah kita nak menilai org kan. Baik buruknya seseorang itu, hanya Tuhan je yg tahu.

    0

    0
  6. kaki_g0ssip says:

    grand jugak eh wedding diorg. xpe lps ni tggu majlis misz nina & noh pulak. papepun sgt cantik! muka tomok nmpk matang even dia lg muda dr ayu…sukelahhh ~

    0

    0
  7. sailormoon says:

    erm… tahniah tomok dan ayu
    semoga bahagia dan berkekalan hingga ke akhir hayat….
    cantik isteri tomok….
    tp betulla mcm mas idayu….
    heheheheeheh…….
    sejibik…..

    0

    0
  8. Izza says:

    Sama padan diorang.. Tapi baju Tomok mcm pelik :p

    0

    0
  9. beLLa says:

    panjangnya dress wife dia. mereka sweet! ^^

    0

    0
  10. APPLE GREEN says:

    SERABUT PELAMIN DIA
    SAKIT MATA

    0

    0
  11. anyss says:

    urmmm..muka mcm mas idayu versi muda…huhuhu..

    0

    0
  12. nhs says:

    baju kawen mcm zaman penjajah je

    0

    0
  13. kenapa muka bini dia time nikah mcm rozita che wan , time resepsi mcm mas idayu . bestnya tomok muka bini dia boleh berubah-ubah . HAHAHA .

    semoga bahagia dunia & akhirat .

    0

    0
  14. kenapa muka bini dia time nikah macam rozita che wan time resepsi macam mas idayu .
    bestnya tomok muka bini dia boleh tukar-tukar . HAHAHA

    semoga bahagia dunia & akhirat !

    0

    0
  15. Mrs.Mr..... says:

    Nama ayu..muka pun nak mcm mas idayu,hehehhe…
    Tp nak tau sket,nie tema aper namanye?rasanya tomok kena pakai tuxedo lg sesuai,xpun ayu pakai traditional…xmatch la,sorg tradotional,sorg lg moden lak.
    Anyway,selamat pengantin baru…

    0

    0
    • Cullen says:

      menurut sumber..dorg buat cobination tema..hang tuah + cinderella..;)

      0

      0
      • Bella says:

        haaaaa hang tuah+cinderella?? pengsannnn!! ni majlis kawen ke circus?

        0

        0
        • aku plak says:

          sukati dia la wedding dia.

          0

          0
        • KARA says:

          nak bertema sgt.. itu lah ropenyer.. aduaaii..nyer pon..hahhaa

          0

          0
        • Kuruih says:

          kumpulan ni buat aku sampai tk konsentrate dari tadi…
          boleh jadi skrip maharaja lawak
          aku bg markah 95% tiap sorang

          0

          0
        • bella says:

          amboi ang kuruih!!! sejak bila ang dilantik jadi juri nii??? ahahahah..

          0

          0
        • Kuruih says:

          ikikkkikikii..
          memang lawak… leh menang.. tp brgantung pada undian gak

          0

          0
        • atta hormat... says:

          x tau la nk ckp lagu mana wedding die ni..maybe die suke kot tema serabai cenggini..si hatta pon 1…gaknye die da terlebey imagine kot nk jdk senderela…smpai wt dress ayu cm gitu..haha

          0

          0
        • Cullen says:

          ape ke mangkuk kome ni bella..circus kome kate? haha…org yang mampu memang la buat majlis grand² mcm ni..kome nengok je la tomok tu sape..ayu tu koje nye ape..ayo~ jgn jadi hypo la minachi..sume org kalau nak kawen mesti nk nampak cantek..ini mesti 1st time kome nampak pengantin pakai baju macam ni kan?sebab tu kome kate pelik²..kome pun kalau kawin nanti mesti nak yg cantik² jugak kan?silap² hari bulan kalau kome pakai baju si hatta dolmat tu histeria pulak kome orang dok kate kome cinderella..haha..eh~ke kome da kawin?kalau kome da kawen, cer upload gambo kawen kome..kite nengok macam mane rupenye majlis kawen kome..mane ke tau ade orang ngate majlis kawen kome macam circus kan?hah~! kat situ la kome rasa muke kome macam kene hempap batu beso..haha..

          0

          0
        • bella love cullen says:

          muahahah… ye le aku org kampung, xpenah duk bandor, sbb tu xpenah nengok baju serupe ni ha… ahahah.. butthurt sgt la mike weiii.. ye le yele, teman tarik le balik psl circus tu.. mmg bagus tema2 cenggini, bak kata teman kat bwh tu, lepas ni kalo ade tema safari pulak ke, lagii la kreatif..

          btw, pesen2 rambu ramba, sebegini is soooo outdated la cullen, kat kampung teman je pakei cenggini, xsangka la plak teman org bandor pun ade taste kampong.. erkkk..

          0

          0
      • bella says:

        btw mmg la kawen depa, sukati diorg la kan.. tapi lepas ni ade x artis nak buat tema safari plak ke? baju kawen bertemakan rimau ke, beruang ke, walrus ke.. alang2 dh nak lain dr yg lain.. btw yg part circus tu, aku cilok ayat si chef wan, die yg kata org skarang bnyk buat kenduri kawen mcm circus.. bila aku pikirkan mcm betul jgk, contoh paling besar kawen mawi.. aku teringat royal london circus.. erkkk.. ok sory jgn marah aaaa peminat mawi…

        0

        0
  16. naikMOTOR says:

    tahniah bro!dapat ayu,jap2 rcw pastu mas idayu yang bestnya guna jari pon bley(teknik solekan)xpayah sibuk2 wat adjust kat muka,asli dan BERSIH dari semua tu

    0

    0
  17. bello cute says:

    TOMOK DGN BAJU PURPLE,TANJAK NYE TU..CAM GABENOR DALAM NOT DUIT RM100..KIKIKI….SAPE SETUJU ANGKAT KETIAK!!!!

    0

    0
  18. NenekPenne says:

    apsal i tengok muka isteri tomok mcm ada iras2 persis mas idayu eh??

    tapi lawa laaa
    didi alias pun makin veteran ni makin lawa laaa wey…..

    0

    0
  19. miss_pinky says:

    baju pengantin perempuan cantik.
    tapi, mcm longgar sikit, so nampak xkemas dekat bahagiam lengan tu.
    yang lain sume ok. :)
    semoga kekal ke anak cucu.

    0

    0
    • dotdot says:

      agaknye saje die request longgar sikit kot sebab jarang.kang kalau melekat sangat mcm pelik pulak.tapi pelamin patut plain kalau dah gown mcmtu.

      0

      0
  20. Kuruih says:

    i cant digest this…

    0

    0
  21. danika says:

    gmbar last n second last tu..perempuan bertudung tu muka cam vanessa hudgens! hahah

    0

    0
  22. julia says:

    baju pengantin pompuan macam yg sewa je, bukan custom make. pelamin ni betul2 hodoh, nak kata ala garden pun bukan. entah ape tema. macam ala2 amateur, bukan dibuat oleh professional (wedding planner). apepun, isteri tomok memang cantik

    0

    0
  23. mumia says:

    ha ah la weh…mcm mas idayu..cantik kaler bju tuh..congrates to both of u!!

    0

    0
  24. B says:

    sekali pandang mmg pelamin dia nmpk cantik, tp bila tgk betul2 serabut n bnyk sgt color pada pelamin, bg aku la pelamin xperlu terlalu crowded klu baju pengantin tue sndiri dh crowded, bak kata omputih..less is more.

    0

    0
  25. Kuruih says:

    hey…smpai tlupa
    tiara tu…i loikkkeeee very much

    hrmm…if the veil kaler putih,,,myerlah baju n tiara tu..n masuk background pelamin…kan

    0

    0
  26. blom says:

    blom tengok komen2 laen aku dah pikeh muka bini tomok mcm mas idayu.
    Skali tengok, bukan aku sorang je pikeh cenggitu.
    :|

    0

    0
  27. aku says:

    tahniah tomok bini ko cantek…

    0

    0
  28. mimi says:

    korang suma pakat komen psl bini tomok muka mcm mas idayu + rcw but ak nk komen psl didi alias.
    suka tgk dia jd ‘normal’ mcm tu. cantik je. xde la serabut mata ak tgk fesyen yg xsemengah and xkena age like usual. xD

    0

    0
    • Kuruih says:

      didie alias…
      dengan segera aku scroll kt atas…
      sepbek ko gtaw…
      naper cam berisi muke didie ehh..
      flash n rambut gak nyer eh

      0

      0
  29. Suri says:

    Smlm tgk nmpk mcm tua, tp td tgk paper alahai kiutnya, dgn lesung pipit, klu aku terharu baca tomok tgu 8 thn Dan gembira kawen dgn org yg sgt dicintai, mesti ppuan ni special, tak huha huha citer dia kapel dgn tomok, tu yg bole simpan xde gossip apa pun

    0

    0
  30. asal x nampak pon isma,kakak tomok?

    0

    0
    • Kuruih says:

      aritu ada isma kt nona..ker melody..hrrmmm..tk ingat..
      tertengok jap..
      isma cam kurus sket..comel mke dier..

      0

      0
  31. ieqa says:

    macam masidayu la..

    0

    0
  32. yatie says:

    muka sbijik cam mas idayu tp bila dia control cun mcm rozita ada gak.rozita kan ska cntrol cun.hahaha…

    0

    0
  33. suke says:

    apesal aku tgk cantik je…?? tahniah ye tomok n ayu

    0

    0
  34. reza says:

    serabut pelamin dan baju tu pun agak serabut. dah x nampak kemelayuan. baju pengantin dah tengelam dgn pelamin. ukiran di belakang pun nampak murah…tak rata…

    0

    0
  35. melah says:

    pelamin 2 huduh laaa..ukiran belakng warna gold..kerusi warna silver..ahahah..mmg out siot!
    gold+purple..mmg x masuk!..uhuhuh..
    kelauttttttttttttt namanya ni..eheheheheh

    0

    0
  36. nic@pet says:

    BAJU pengantin pepuan Votttt sangat,, jadi mcm pelik pulak,,,,

    semoga dorang bahagia selamanya

    0

    0
  37. Kacang Soya says:

    aku tumpang gembira sbb tomok dah selamat disatukan dgn ayu (sebijik rupe mas idayu gelek 45 darjah la!). tapi aku nak komen skit la tang baju pengantin lelaki & pompuan. hatta oh hatta ngape la huduh bebenor rope baju ko dizen kan utk pengantin ni….??? x kan la sampai dah x de idea kot? kesian pengantin dah nampak mcm kartun anime la plak ropenya. lagi 1 tang pelamin. alahai…sape la yg bagi idea color combination tu? overall….majlis tomok & ayu mmg disaster dowh….
    pape pon yg pentingnya akad tu kan tomok kan..???

    0

    0
  38. kak chik says:

    harap2 lepas kawin ni Tomok jd berisi ckit yekk..

    0

    0
  39. babycomel says:

    baju dia takde la serabut sangat..yang buat dia nampak serabut sebab background tu ber bunga2..maka bertambah la nampak serabut tu…

    cun lawa muka dia…cam muka mas idayu..ehehhehe

    0

    0
  40. hahahha cantik jugak cuma baju gaun tu macam tak kene dengan baju melayu tomok…

    Kenapa Rumah Kita Macamni

    0

    0
  41. liz says:

    IRAS MUKA MAS IDAYU…

    0

    0
  42. mondok says:

    kampung sgt…n tk gi fitting ke? baju siti sarah pun tk fit..menggelembung kt perut..mcm org mengandung..hatta oh hatta

    0

    0
  43. kimie kosayo says:

    mcm mas idyu la … hahaha

    0

    0
  44. rock says:

    suka hati di nak paki baju apa.kaiau tak puas hati awak saja beli baju untuk tomok faham

    0

    0
  45. Lilia says:

    Yaaah….sekalinya.!

    0

    0