Written by AbangNara | May 1st, 2011

zahiril adzim shera

Tahniah Abang Nara ucapkan kepada Zahiril Adzim dan Shera Ayob yang telah selamat menjalankan pertunangan mereka. Mereka berdua bakal diijabkabulkan sebagai suami isteri pada 20 November 2011 dan majlis resepsi pula akan berlangsung pada 17 Disember 2011.

Semoga segalanya dipermudahkan kepada kedua Zahiril Adzim dan Shera Ayob yang sama cantik sama padan ini. Sumber berita daripada OhBulan. Lagi gambar majlis pertunangan Zahiril Adzim yang sedang popular dengan drama Juvana dan Shera Ayob, pengacara Wanita Hari Ini dengan membaca entri ini sepenuhnya.

gambar pertunangan zahiril adzim dan shera ayob

gambar pertunangan zahiril adzim dan shera ayob

gambar pertunangan zahiril adzim dan shera ayob

gambar pertunangan zahiril adzim dan shera ayob

95 responses to (GAMBAR)Majlis Pertunangan Zahiril Adzim (Juvana) & Shera Ayob (Host WHI)

  1. sherz says:

    pasal DD sakit xde ke?

    0
    0
    • aloy says:

      tahniah!

      0
      0
      • aloy says:

        kurang menyerlah ler c pompuan cz xpkai tudung

        0
        0
        • Whadda F? says:

          btol2…kalo tanak pakai tudung tanak tutup aurat pun…sekurang2nye pakai la selendang lace ker organza ker pape kan…baru nampak manis sket sbg wanita melayu yg nak bertunang…ni mcm togel jer…tidak sesuai…majlis bertunang letak bunga sekuntum camtu jerrr~

          0
          0
        • I like being sarcastic says:

          Well, isn’t it ironic, complaining her for not wearing hijab, while at the same time, your avatar picture shows that you’re not wearing it either? Just stating the obvious.

          0
          0
        • qiiqii says:

          kecoh!!!btunang xpaya pkai tdg la mangkok..adoi,,bengap btol org cmni!Pkai tdg bia ikhlas,bongok!!

          0
          0
        • qirah says:

          hijab wajib..xperlu/xpayah tunggu ikhlas ke tak..kne pakai jugak

          0
          0
        • fasha says:

          qiiqii ko yg bengapp tahap gaban….pkai tudung wajib la bengap…nak tunggu ikhlas ape lg…bengap tol ko ni

          0
          0
      • comei says:

        tahniah..cantik baju. :-)

        0
        0
      • ,,,,,,,,,, says:

        tu la..bila org tu x pkai sruh pkai..bila pkai..ckp pulak kjap pkai kjap bukak baik takyah pkai..manusia..dri sndri x nmpk sibok komplen org lain..

        0
        0
      • jebattuah says:

        tu le…bakal mak mertua tudung cantik plak…x malukah

        0
        0
      • KHALIS says:

        tahniah jugak di ucapkan.. yerla.. masing2 naik dengan kerana kerjaya masing2..gosip2 pun takde,, semoga ke jinjang pelamin

        Mengapa mereka merakam 3gp lucah??

        koleksi artis seksi dalam majalah mangga

        0
        0
    • gajusyanggojes says:

      guys…cakap tahniah sudah ler. ni nak komen lebih2 pasal dulu org tunang lain, skrg lain, komen tak pakai tudunglah, komen tunang patut dirahsiakanlah dan lain2….komen2 mcm ni ‘basi’ lah…jadilah positif sikit..pikir asyik nak pasif je memanjang..itu tak kena, ini tak kene..dorg tu tunang, buat benda baik pun..lagipun bakal mengikatkan silaturahim 2 keluarga ke peringkat yg baik..

      pasal yang kata tunang patut dirahsiakan tu, dorang tu 2-2 selebriti, senang wartawan nak hidu pergerakan dorang wpun dorg sndiri nak buat secara kecil2an, even though sabda Rasulullah saw cakap macam tu, janganlah keje nak mengondem orang saja..yang sentiasa persoal/kutuk org tak pakai tudung tu, bawak2la bertenang sikit..doakan saja mereka supaya terbuka hati nak bertudung..bukankah lebih baik?aku tau bertudung itu wajib dlm Islam, tp nk tegur orang, ada kaedahnya…ckp secara open mcm ni, tak ke mana. dan tak mengubah keadaan pun..

      tepuk dada sendiri, korang yang komen open macam ni pernah tak tegur orang2 terdekat kita yang tak pakai tudung/yang pakai baju ketat/yang pakai seluar pendek/yang tak ikut sunnah Rasulullah. atau lebih spesifik kepada adik bradik/saudara-mara/kawan2? ada juga baik kita mulakan ia dgn kita sendiri dahulu, kemudian kepada keluarga kita, kemudian kepada saudara mara, kemudian kepada orang yang kita kenal andaikata korang serius dalam memberi teguran…jangan jadi seperti pepatah ‘gajah di depan mata tak nampak, semut di seberang sungai nampak’

      wahai rakyat malaysia, stay positif sikit bila nak komen..komen2 pasif ni tak sihat untuk perkembangan minda kita…be positif ok?

      0
      0
      • Jerry says:

        hahaha…i must agree with u…”orang kita” ni memang cam ni…keja kondem jeee…apa yang best sangat kondem orang aku pon tak tau…

        0
        0
      • Shaari says:

        Yes setuju! Selagi benda ni berlaku dalam Malaysia, selagi tu lah wujudnya org2 bacul yang komen ntah pahape macam ni. Dengki, busuk hati, and mcm bagus. Confius antara Islam dengan Melayu. Konon – konon nak nasihat atas hukum Islam, tapi sebenarnya kutuk dgn cara Melayu. Kalau betul Islam, diaorg ni takkan kutuk/nasihat dgn cara negatif macam ni. Ni sebab diaorang ni MELAYU tu yg konon – konon “nasihat” dgn cara dengki mcm ni. Hangpa ni sebenarnya confuse antara budaya dan agama!

        p/s: Dunt worry. Diaorang tak rahsiakan pertunangan tu TAK BERDOSA, tapi hangpa yang mengutuk orang kat sini? Think about it.

        0
        0
        • Tinta says:

          klu nak soh rahsia…x de la bnda abg nara nak update…n x dela bnda korg ble bace,pe daaaa…

          0
          0
      • kurus says:

        aku pon tk faham..seme nk kutuk..
        best2 aku bukak dgn riang gembira..tiba2 trbaca kutuk mengutuk.. ntah lah..

        paper pon aku suka makan gajus..serius

        0
        0
      • anasarapova says:

        bukan pepatah 2 kate kuman kt sbrg sungai ker??npe tkr jd semut plak ni…hehehehe…=D

        0
        0
  2. gg says:

    npe xd sape komen???/

    0
    0
  3. 123 says:

    pesen sekarang..baru bertunang tapi c lelaki da
    amik gambar n pakai baju sedondon..

    0
    0
    • ntah says:

      eleh org lain yg tgh couple pn cmtu gk

      0
      0
    • katak pisang says:

      betui sesgt…….. org dedulu x bg bkl pengantin laki dtg masa bertunang,….tak manis dipandang orang.org sekarang mcm dah gatal sgt.nak tayang satu kg kut

      0
      0
      • lala larita says:

        org dulu bcnte dkt2. bkl pengantin xyah ikot sb da tau uma. org skank da jmpe psgn yg jauh2. bkl tunang je tau uma kt ne. tu yg bkl tunang kne dtg gak.

        0
        0
      • wawa says:

        org dulu xdtg sbb xknl n takot malu bile kna tolak…skrg sah da knl and for sure xkn tolak…sbb 2 dtg…same je kmungkinan kalo family laki xtaw jalan ke ape…kna gak dye dtg tunjok…

        0
        0
        • xyz says:

          kok iye nak tunjuk jln ke apa ke..xyahlah sdondon bagai..bkan nak kutuk tp kok da bgini trus majlis besar je la

          0
          0
        • wadepark says:

          korang ni bole open minded sket x???otak tau nk pkir negatif je…suka ati doang la nk wat majlis cam mane pon..ucap tahniah dah la xpayah nk kutuk2…ni la oang melayu kite…yg buruk dikutuk yg baik pon dikutuk….ceteknye pemikiran

          0
          0
  4. awanamanemisa says:

    kak shera.semoga bahagia!!

    0
    0
  5. edsassin says:

    kualiti gambar xbest lah.
    ape pun, syira still nampak ayu.
    congratulations :)

    0
    0
  6. PROPA says:

    BIASA AR ARTIS BERTUNANG
    SI JANTAN PUN ADA SAMA BERGAMBAR
    TREND ARTIS
    DAH X IKUT ADAT LAGI

    0
    0
    • rocco says:

      mcm lah adat tu betul pun..mcm tu lah org melayu, utamekan adat dari tuntutan agame sebenar..

      0
      0
      • futuremg says:

        kalo adat tak bertentangan agama pe salah ikut adat kan?..adat yg meminta org laki tk dtg sama time bertunang kanker baik…baru tunang, tak kawen lagi..pompuan tuh tak jadik hak pown sbb mas kawen tak dibayar..tunang tu kira just nak ‘chop’ pompuan tuh jer supya laki len tak amek…

        0
        0
        • Shaari says:

          Apa kena mengena mas kawen dengan laki tak boleh datang rumah? Dah tu, kalau hari biasa, yakni bukan majlis pun laki akan datang rumah borak – borak dengan mak bapak. Sama je!

          Adat konon, adat kita biasa curi dari orang lain lah! Bersanding ni semua pun curi dari HINDU. Hang nak cerita adat lagi?

          0
          0
        • futuremg says:

          aku ckp ttg adat yg org laki tak patut dtg time tunang…ada aku ckp pasal bersanding…??takde kan..aku ckp, apa2 yg tk menyalahi hukum agama..dibolehkan, tak gitew?…so kalo pegi umah mak ayah pompuan tuh borak2..tgk la ape yg ko buat kan, kalo ko berborak bertepok tampar ngan pompuan tuh takbleh lar kan…kalo ko borak ngan mak ayah dia jer takper la…emm, kalo dah fikiran tu sesempit seluar dalam yg dpakai, mmg la apa yg org len nak smpaikan ko tak paham…

          0
          0
        • xyz says:

          ko sama cam aku futuremg..kita ni ckap psal tunang pun laki dtg pkai sdondon…xmalu ke org tgok..xsmua org openmided beb

          0
          0
    • Jintan says:

      Bukan artis je skrg byk dah mcm tu,,adat tak adat aslkan tak langgar agame dah la,,adat bukan semua ikut syariat pon

      0
      0
  7. Rosdin says:

    I like It.Pasangan yg sepadan.

    0
    0
  8. ladyceria says:

    tahniahhh

    0
    0
  9. zazleen says:

    Cubelah at least pkai selendang. Nmpk mcm nk pg beraya..

    0
    0
  10. ff says:

    gambo x lawa r..x terang

    0
    0
  11. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    ingat ye shera …nanti bila dh kawin jangan pulak pandai masak sambal tumis telor je ok…… selamat bertunang n semoga bahgia……………..

    0
    0
  12. LoLyat says:

    nampak kurang cantik plak shera dlm gmba ni
    mak andam x terer kot

    0
    0
  13. macam2 says:

    HURM..apepun tahniahh..

    lebih respect kepada ahmad fedtri yahya..bertunang raye cine ,sumer orang tak tahu..tuptap dengar dah nak kahwin..

    macam tula baru perkahwinan dan pertunangan dalam Islam

    pertunangan dirahsiakan, perkahwinan diwarwarkan=)

    p/s: xsabar nak tgk perkahwinan ahmad fedtri yahya..agak2nya pelamin pun tiada disebabkan menjaga batas2 dalam Islam itu sendiri..=)

    0
    0
    • hepigirl says:

      pertunangan pun sebenarnya takleh di rahsiakan, kena bagitau gak..sbb tujuan utama pertunangan ialah untuk pihak lelaki chop perempuan tu…kalau takde sape tau die bertunang kan tak pasal2 ader lark rombongan meminang datang serbu…

      0
      0
      • macam2 says:

        maaf ye, saya bercakap melalui contoh teladan Rasulullah..

        Pertunangan sebaik-baiknya dirahsiakan, seperti sabda Rasulullah SAW yang bermaksud:
        “Rahsiakan pertunangan dan iklankan (maklumkan) perkahwinan.” (Hadis riwayat Ahmad dari Abbdullah bin Zubair)

        antara kepentingan rahsiakan pertunangan adalah untuk menjaga batas2 pergaulan perempuan dan tunangannya kerana mereka masih belum sah sebagai suami isteri.

        Lihatlah dunia sekarang.

        0
        0
      • ,,,,,,,,,, says:

        ntah hepigirl ni..ko penah dgar perkataan merisik tak?? beza dgn meminang..paham!!

        0
        0
  14. ntah says:

    zmn skrg ni ambik gmbr skali pn nk kecoh.

    0
    0
  15. appokalips says:

    minah ni hipokrit.. nasib la pelakon ni dapat minah ni…

    0
    0
    • LM says:

      hipokrit ke tak, hanya Allah swt sahaja yang tahu. Org lain tak perlu sibuk atau dengki.

      0
      0
  16. Tahniah kepada zahiril adzim..lawa tunangnya itu..haha..moga berkekalan hingga ke anak cucu..dah tengok CIUMAN TERHANGAT PELAKON PARK MIN YOUNG?Klik nama blog saya..terima kasih.. :-)

    0
    0
  17. nona_rogai says:

    ex-kamal adli kan?
    aku lg suke die ni dari intan ladyana. .

    0
    0
    • rara says:

      bukan ke dia ex ashraf muslim?

      0
      0
      • Rapunzel says:

        ex Ashraf Muslim tu Sherry Ibrahim la…btul la ni ex Kamal Adli Syera Ayob

        0
        0
        • nelly says:

          dia ex-kamal adli & shahz jaszle

          0
          0
        • Jintan says:

          Uiii byknya ex prmpuan ni,,heheh

          0
          0
        • LM says:

          soal shera ada ex, itu hal peribadi dia. pasti ada yang tidak kena pada ex dia tu yg hanya Allah swt dan Shera sahaja yang tahu. sebab tu Allah tidak izinkan mereka meneruskan perhubungan. Ex dia tu sendiri mahu ingatlah.

          So kita jangan tentukan apa yang shera perlu fikirkan. Lagipun apa nak difikirkan yang lepas2> Ramai lagi gadis2 yang ada ex2 sebelum kahwin termasuk sesiapa yang komen ni.

          0
          0
  18. azalea says:

    okaylah ni. semoga berbahgia.
    jangan banyak condem tak baik. kita doakan je yg terbaik semoga berkat doa itu kite juga akan dapat yang sama. Amin

    0
    0
  19. nurul says:

    tahniah…sgt cantik.. :)

    0
    0
  20. azi says:

    ex shah jazle gk tu,,,

    0
    0
  21. checkmate says:

    erk, nape cam xkenal sgt dorg ni… Femes sgt ke? Huhu..

    0
    0
    • Shaari says:

      pasal kau asyik tengok filem David Teo je. Orang – orang macam ni mmg lah kau tak kenal.

      0
      0
  22. razis says:

    tahniah. semoga cepat ke jinjang pelamin.

    0
    0
  23. mya_rawk says:

    4 shera n zahiril congrats yea…lnx la org nk ckp apa pun..asal kn korang selamat bertunang…btw,congrats again…

    0
    0
  24. shieda85 says:

    congrats both of u..
    smg berbahagia… (^^)

    0
    0
  25. baguihlah says:

    cute couple!

    0
    0
  26. dah_checkmate says:

    semoga cepat kawin

    0
    0
  27. takbaikmenkayu3 says:

    cantik!

    0
    0
  28. gajusyanggojes says:

    tahniah kepada yang bertunang

    0
    0
  29. cantiknya…wahwahwah..cayalah..selamat bertunangan

    hehe..

    http://belogapasajajadi.blogspot.com

    0
    0
  30. Wan says:

    tahniah dan semoga cepat2 naik pelamin..

    0
    0
  31. shera ni memang cun la..suke tgk die jadi host..huhu

    0
    0
  32. ck says:

    kualiti gambar hancurrrrrrr..!!!

    0
    0
  33. nirorina says:

    klu shera tutup kepala dia dgn selendang confirm lg cun la!

    0
    0
  34. enydiamond says:

    zahiril dan shera ni pasangan yang comel :)

    0
    0
  35. chill sudeyh.. says:

    AKU TAK PAHAM LA DGN ORG YG KOMEN2 NI. ADA JE YANG TAK KENA. KERJA NAK MENGUTUK ORG. KALAU RASA X SUKA TGK ARTIS JGN LA BACA RUANGAN GOSIP MCM NI. LPS TU MENGUTUK 24 JAM, TAMBAH DOSA. KALAU YG PAKAI TUDUNG TU HABIS BAIK LA? YANG X PAKAI TUDUH CONRIFM JAHAT LA? HABIS TU YANG MENGAIBKAN ORG LAIN TU, APA PLAK? ANNOYING GILE..

    0
    0
  36. elisa says:

    jangan gaduh2…,,x dapat pe pum

    0
    0
  37. elisa says:

    guys..cuba u all tgk hantaran diaorang…lawa tak???

    0
    0
  38. sajejee. says:

    congrate.. psgan cute..
    smge b’kklan ke akhir hayt

    0
    0
  39. kaseh says:

    doakan mereka bahagia….smoga cepat2 kawen dan slamat smuanya…tak payah lah nak komen2 lbh…kutuk lbh…sekadar tgk sudah…kalo tak puas hati simpan jer..nak tgur ada caranya…knapa org kite ni…terutamanya ‘MELAYU’ suke sgt nak aibkan org..bangsa sendiri lak tu…tak paham btul….jgn aibkan org..esok2 allah aibkan kite pulak….doakn kebahagiaan dieorg…mintak smoga d bukakan pntu hati…insya’allah…esok2 brtudung la die…cermin diri dulu sblum kutuk dan hentam org …..wallahu’alam…

    0
    0
  40. Kurus says:

    cantek lah backdrop dia..
    harap2 ada lagi gambo yg lebih jelas dari ni..akan dihantar kpda abang nara..

    tahniah lah.. sama cantik sama padan

    0
    0
  41. kakimu says:

    rilex r….ape pn xbole r korg ni…..sume mnde yg dorg wat pn korg nk kondem….doakn je la dorg bahagie…xyah r over….heeee xphm aku cara korg ni pk………heeee

    0
    0
  42. cristal says:

    tahniah…semoga bahagia…

    0
    0
  43. amy lee says:

    wei… udah udah la tu. org tunang salah kawin salah. jgn ckp orang.. nnti kene kat batang idung sendiri baru tau.. doakan diowg bahagia. asyik ade je tak kene. Tunang mmg la simple… klu kawin lain la.. haisshhh tak paham gi ker

    0
    0
  44. tasya says:

    tangkap gmbr xreti guna flash ker?

    0
    0
  45. Apam tembam says:

    Ni mesti amik gambar pakai handphone Made in China. Alai orang putih jadik gelap. Orang gealp jadik gulita.

    0
    0
  46. ehappy says:

    hehehe geli hati la baca komen2 korang…ucap tahniah pada yg bertunang…hope cepat kawin …dn jgn cepat bercerai udah la…maklumlah artis…

    0
    0
  47. ika_piee says:

    congrate abg zahiril n kak shera..moge berkekalan…what people say, u just go on..org xleh nk jugde kite sesuka ati..

    0
    0
  48. inchek timah says:

    minat gile kat zahiril ni..tp da tunang plak..sdey.. :( hehe..
    pe2 pun..congrats n semoga cepat kawin..
    cute couple! :D
    tapi pic kureng lawa la..lain kali jgn lupe on flash ea..

    to org yg asyik nak ngutuk je keje…xyah la nak tambah dosa…baik korng doakan dorang semoge happy and shera tu tbuke hati nak pakai tdung..dapat gak pahala..

    peace :)

    0
    0
  49. Caddy says:

    ni nak tunang ke nak pegi anugerah skrin?yg lelaki bersongkok bagai..yg perempuan mcm nak g juara lagu..tak sesuwaiiii la..

    0
    0
  50. […] to BeautifulnaraHermm: Melepas den…huhuhu.. Jom Join Contest Anjuran MyNewsHub Contest Hari Hari..Comment berita […]

    0
    0