Written by AbangNara | April 23rd, 2011

gambar majlis pertunangan ashraf muslim

Seperti yang telah digembar-gemburkan sebelum ini di entri “Inikah Wajah Tunang Ashraf Muslim?“, pagi tadi telah berlangsung majlis pertunangan Ashraf Muslim dengan Noor Dayana. Memang tepat tekaan Abang Nara. Sesungguhnya tunang Ashraf Muslim ialah anak kepada Haji Lokman, yang merupakan tuan punya pusat perubatan Syifa Al Hidayah.

Ashraf Muslim dan tunangnya berkemungkinan besar akan melangsungkan pernikahan pada 1 Syawal di Mekah kelak. Semoga berbahagia dan kekal sehingga ke akhir hayat. Lagi gambar sekitar majlis pertunangan Ashraf Muslim dan Noor Dayana dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada Mstar.

gambar majlis pertunangan ashraf muslim

gambar majlis pertunangan ashraf muslim

gambar majlis pertunangan ashraf muslim

gambar majlis pertunangan ashraf muslim

gambar majlis pertunangan ashraf muslim

gambar majlis pertunangan ashraf muslim

gambar majlis pertunangan ashraf muslim

gambar majlis pertunangan ashraf muslim

gambar majlis pertunangan ashraf muslim

gambar majlis pertunangan ashraf muslim

gambar majlis pertunangan ashraf muslim

gambar majlis pertunangan ashraf muslim

gambar majlis pertunangan ashraf muslim

gambar majlis pertunangan ashraf muslim

262 responses to (GAMBAR)Majlis Pertunangan Ashraf Muslim & Noor Dayana

  1. joegrimjow says:

    mesti ramai pompuan xpuas hati dngn tunang ashraf tu. =), orang handsome untuk orang cantik. yang baik untuk yg baik jugak

    moga kahwin cepat2

  2. Kebenaran Masam says:

    Lepas ni kawen, pastu cerai.

    Pastu kesti kuar gambar minum arak, jadi lesbian, usha bini orang, hisap dadah pastu jual ubat hikmat

    • lulu says:

      knpa nk bersangka buruk kat org sgt ni???
      kemon la..life is not as bad as u imagine..

    • maherzain says:

      doakan yg elok2 utk ashraf muslim. itu lebih baik.

    • aida says:

      doakan jela yang baik2

    • aku_bosan says:

      orang jeles memang begitu.. ko ada hati kat ashraff muslim kan??? ngaku je la.. dasar manusia dengki.. cuba la doakan yang baik-baik untuk saudara islam kita tu.. dorang kan dalam perjalanan nak bina masjid..

      • lol says:

        alamak….sori2 ….silap reply….salah org…..nie reply kat komen ats pattnyer…..tah camne leh jd kat komen ko lak…………sori………… :D

    • lol says:

      ko bg komen nie dpn cermin kew???? paham2 la sndri….muahhahahaa

    • Ms Nana says:

      kita sesama islam harus doakan yang terbaek utk saudara kita.. insaflah Kebenaran Masam.. semua qada’ n qadar Allah g tentukan..

    • tulip says:

      ade kaitan ke…??? lu pkir lah sendiri

    • luv says:

      dia ckp camni…sb prangai dia pun camni la…..

    • think +ve says:

      pleasa la…. positif thinking….xsemua artis kawin pastu cerai….

    • apa2jer ler.... says:

      jgn lah fikir yg tak baek….kan apa yg d kata tu satu doa….jadi ucapkan lah yg baek2 utk kehidupan diorang apa yg berlaku akan dtg smua hanya Allah je yg tau…jadi yg kita ni doa kan aje ler moga jodoh diorg kekal hingga ke akhir hayat….amin….apa2 pun TAHNIAH utk Ashraf……rupa paras bukan ukuran yg penting kelakuan yg baek……

    • marie says:

      ko ni sengal la ske2 hati je ek…ko memg mulut longkang r

    • dd says:

      eee..bodoh nya jg ko ni..ko pk suma artis cm 2 ke???

    • khalifah says:

      tak tepat sama sekali!!!! kalau sesiapa yg kahwin berlandaskan agama, InsyaAllah tak jadi mcm tue…kes2 mcm tue jadi sebab kahwin berlandaskan nafsu….sebab tue penting dalam memilih calon suami or isteri….perkahwinan untuk dibawa ke akhirat, bukan untuk di dunia ni jer….Apa yg kita harap…moga pasangan suami atau isteri kita kat dunia ni akan kekal menjadi peneman kita di dalam syurga nanti….dengan izin ALLAH swt…

    • dun says:

      kesian die dok sorang2…haih…kot ye pun nerd, pi le berkawan nun…bukan semua org kawin cerai cam ko..sabo2..hahaha

  3. ila.. says:

    TAHHIAH!!!!!!!!!!!

  4. Mello says:

    Alhamdulillah, da sampai waktu die. :) Suke tgk :D

  5. Anabobo says:

    Tahniah.tp mmg trend org skg brtunang pon cm brsnding ea? Hehe..
    Sama2 lawa n cantik . Moga di panjang jodoh .

  6. LuthfiMY says:

    comeila depa hohoho

    • rosh says:

      bakal doc kan 2nang asraf…kalau manis camnie..sentiasa tersenyum pesakit pun suke…taklah tension duk kt wad…hik!…

      semoga ikatan yg terbina akan sentiasa bkekalan hingga akhir hayat.amin.

  7. apam balik says:

    cantik je.senyum manis je

  8. encemlah asraf muslim..kuciwa makcik

  9. eri-chan says:

    tahniah..

  10. saya says:

    Bahagianya gurl tu…dapat suami ashaf muslim..peribadinya seindah nama.

  11. org biasa says:

    tahniah..cpt2 kawen bg elak fitnah..org2,pminat2 yg konon frust tu x pyhla nk buang masa nk komen rupa paras,kebaikan hati org lain..jga hal sndri sudah n doakn kbhagiaan org yg nk mbina msjid ni..

    • attention says:

      Tahniah kpd ashraff muslim & noor dayana. Moga kekal bahagia, org lain tu jgnla asik menilai paras rupa jer, yg penting keindahan hati budi. tunang dia cantik manis jugak, nmpk berseri sgt bl dia mekap. Rupa wpun x secantik miss world, tp tetap ada cantik & manisnye, dayana tu berpelajaran tinggi, berkerjaya yg bgs n mulia. mudah2an jd wanita & isteri solehah hendaknya…. pakej yg cukup utk jd seorg isteri….

      • futuremg says:

        pilih la wanita kerana agamanya…dak gituh?

        • akukate says:

          ye,seeloknya macam tu la..pilih isteri tgk agamanya dulu..baru paras rupa..
          ok la,sesuai je ngan asraf..dah jodoh..

      • zaia says:

        pakej cukup bagus dah tu..sesuai la dgn ashraf…tk silap,dia kenal dayana dulu baru kenal Hj lokman dn belajar perubatan Islam ni..

  12. kuciwa makcik says:

    untungnyer si pmpuan…ensem nyer…ashraf…isteri plak tkut nak suh laki kuar umah nti.klau mkcik,mkcik kurung jer ashraf kt umah..untuk mkcik sorg jer…byk betina buaya kat luar tuh….erkkk..tkut mkcik.
    thniah~

    • Kika says:

      makcik ni nyah kew??…bunyik mcm nyah jew…HAHAHAHA….

    • leolizza says:

      ashraf tu biasa je lah… mana ada hensem sngat pun… aku pernah jumpa lelaki yg lebih hensem dari dia.. ashraf kurus je pun, sekali angin tiup fuhhh melayang.. sepadan la tu ngan tunang dia tu… tengok muka dpa dua ada nak iras sikit… mesti bahagia nanti…

      • timba says:

        bukan sebab nsem. tapi pewatakan ashraf muslim yg buat wanita tergila gila. susah nak jumpe lelaki macam ni sekarang. klo kire nsem ramai g yang nsem tapi berape byk yg ade akhlak dan agama yang cukup dan layak untuk dibuat suami?? pikirkan la. ni untuk masa depan dan akhirat.

        • leolizza says:

          timba ni… i komen sbb kuciwa makcik tu kata dia hensem… mcm la ashraf ni je lelaki yg paling ensem.. ada lagi lelaki yg ensem n perangai bagus2 gak… laki i pun ensem.. ala2 mat belanda.. badan pun tough.. agama ok… setia lak tu.. cuma i geram baca statement kuciwa makcik tu.. suruh kurung ashraf sbb takut pompuan lain ngorat.. jgn slah faham… sbb tu i kata mcm tu… mmg ashraf tu kurus pun kan.. adeke dia tough mcm fahrin.. so jgn marah i timba… i dah kahwin ada anak dua n tgh pregnant anak ketiga.. tak jeles la ngan kehenseman ashraf tu k… alhamdulillahla sbb dia hensem n berbudi pekerti baik lak.. pakej yg baik kan… jgn marah i k…

  13. haiqal says:

    Selamat bertunang kepada Ashraff Muslim.Lihatlah,dulu dengan sherry Ibrahim,now da berubah.wee.alhamdulillah

  14. princess says:

    haish…. terlepas peluang .. hahhahaah… ensem nye ashrafff… cair2 tgk dia… tp dh jd tunangan orang… ermmm.. hohohohoo

  15. nisa says:

    tahniah kat Ashraf..
    utk yg doakan keruntuhan hbgn owg len tu..
    sudah2 lah ye…kta doakan k’bhgiaan utk dy owg..

  16. tahniah ashraf n tunang..
    moga jodo berkekalan
    untungY..hehhe

  17. lola says:

    skang mmg trend ke masa tunang bakal suami g umah bakal isteri..????????? siap duduk sekali atas pelamin…macm dh kawen lak tgok…hmmmm ( maaf saya cuma budak yg kurang ilmu agama)

    • futuremg says:

      nie 2 in 1 punyer majlis, tunang dn pembukaan pusat perubatan islam kat Sungai pusu..khemah tuk nie jerk sampai 16..so okay la kalo Ashraff pown ada kat situ..understood situation yg dia ade mende len nak buat..jimat budget…

      • lola says:

        owh..sory..x tahu…:) by the way congrats asyraf n tunang..moga bahagia hingga akhir hayat..amin…

  18. belacan hangus says:

    manis muka tunang dia..tahniah!
    jgn tunang lama2…

  19. khalis says:

    perghhh..dua dua sama padan,dua dua sama manis.. Alhamdulillah..fasa pertama dah selmat..lepas ni ambil berkat di tanah suci pulak.. InsyaAllah, semoga sehingga ke jinjang pelamin..

    pada perempuan gatai,, walupun asyraf dah kahwin dia still bujang 3 koata k?

    Kenapa tak mau PAS memerintah malaysia
    Ada apa dengan dara
    kenapa bantah email 1Malaysia

  20. zack says:

    cantik dan manis tunang asyraf….untung dpt bini yg tau menjaga aurat dan faham tentang islam…bijak lgi tu….bukan macam sesetengah ppuan kat malaysia…..dah tau tak cun,tpi nak pakai seksi2 lagi…nak tunjuk bentuk bontot tu kat semua orang..wekkk……..pastu perangai cam haram..mencarut2 tak igt akhirat……..

    (ps-aku cuma cakap kebenaran.)

    • leolizza says:

      betul zack.. akak suka komen kamu… biarpun pedas tp sapa yang termakan cili terasa la kan…. noor dayana ni ok dah… sesuai ngan ashraf yang menghala ke arah cara hidup islamik… bukan macam setengah orang mulut je cakap nak cari isteri yg islamik, baik2 tp carik kt disko… lorong2 gelap… mana nak jumpa meh….

  21. CANTHEK says:

    tunang aje dh mcm kawen…agaknya zaman anak aku nnt merisik pn macam kenduri kawen…uiii…kena budget lebih nie….

  22. najmi says:

    bertuah tunang ashraf dapat bakal suami handsome :)

    • leolizza says:

      bertuah jugak ashraf dapat tunang yg sedap mata memandang, baik, bertudung, berpelajaran dan dari keluarga baik2. amin..

  23. VOGEH says:

    BODO SAPA YG DENGKI SMBIL KUTUK2 ASHRAF MUSLIM TU… DYE TU BGOS DARI ARTIS2 YG ADE DKT MLYSIA NIE… WALAUPUN TUNANG DYE TU BIASA2 JE TPI HATI BAIK BUKAN YG MUKA CANTIK HATI BUSUK TU

  24. maherzain says:

    alhamdulilah…sejuk mate memandang tunang die tu..ayu je..tahniah ashraf dan dayana.

  25. budak cun melecun says:

    mmg bertuah dpt tunang ensem..tp naper ek…muka ashraff ni mmg ensem tp bkn citarasa i la…tp that girl mmg sgt sopan…jodoh kerana Allah…

  26. belimbingmadu says:

    Suka tgk pasangan nih… Sejuk mata memandang rasanya… Semoga berpanjangan jodohnya nanti… Amin!

  27. kyzsilda says:

    mmg sushkan jd artis… bila berubah ke arah kebaikan org kta xlama berubah blik
    bila bertunang xpnggil wartawan, wartawan kecoh kta bertunang xpnggil ar… pikir2 logik xkan ar nk wat mjlis simple2 sgt yea r.. t ade yg mencanang kta tunag besa2 jer.. xgrand.. ai buat salah.. xbuat lg lg lg salah… xpham den

  28. hana says:

    melepas…
    hahaha

  29. Nurazza says:

    semoga berbahagia yea ashraff…

  30. cik nin says:

    kecewa cik nin….huhuhu kecewa dan terus kecewa….huhu..hihihi….pape pun better than awekssss lelama dia..hehehe tahniah tuk keduanya….[nak pergi efrika pasni..bwk diri ulam jantung..kecewa….kuciwaaaa…husinnnnn…..]

  31. Selamat bertunang..nanti kenduri jgn lupa jemput aku k!

  32. poyos says:

    keciwaaa….uwaaa.. Nk gi bali pki bikini lhh

  33. N0ur says:

    Congrates both of u.sm0ga kekal ke jinjang plamin.to sape2 yg slalu pkir ‘loklaq’ tu,btaubat la..knp mst nk doakan yg buruk2 utk org yg br nk bna masjid?ape da..kan dpt phala kalu tlg doakn jdoh diorg bpnjangan..

    Anyway aku ske sgt tgk pasangn ni.sjuk prot ibu ngndung 9 bln kalu ank kuar jd cmni..jgnkn 9 bln,19 bln pn sgup..hahaha

  34. suziela says:

    TAHNIAH ahsraf muslim n dayana

  35. saya says:

    sedeh keciwa ashraf da tunang..waaaaaaa mcm la kalo dia x tunang aku blh dpt ashraf 2..mujur dpt kt org bak2..xpela..

  36. gugugaga says:

    muka dayana lbih krg sheera iskandar lh…

  37. mysara says:

    isk2..sob2..ashraf muslimku sudah menjadi tunangan org..huu..apapun tahniah, semoga semuanya berjalan lancar dan mendapat keberkatanNya..Amin

  38. boringgge says:

    alhamdulilah. semoga gadis tu dari keluarga n akhlak yang baik2 yer.. semoga tercapai nak kahwin nanti.. ;)

  39. abglezersgt2! says:

    alhamdulillah~yg baek tetap utk yg baek2~

  40. A... says:

    Congrats ..moga berbahagia hendaknya!! Amin….

  41. cik shishie says:

    secara amnya mmg lawa sherry tu lg dr yg ini..klau tk make up lg cm kureng sikit kot die ni..sory dayana…dlu asyraf pn main tinggl je sherry…kesian die…skrg br tau rupnye nk khwin dgn anak ustaz lokman…smoge ni yg trbaik untuk mereka…sherry u deserve someone better than him..

    • akukate says:

      asraf ni lagi sesuai dengan dayana..

    • leolizza says:

      lawa ke sherry tu… muka keras je.. kurus sangat lak tu… adalah kekurangan nya tu.. mungkin payah nak bentuk ke… ape2 je lah… tp aku percaya jodoh mereka ni datang dr Allah… insya-Allah kekal la tu… tak semestinya cantik idup bahagia… kak ipar aku cantik.. tp kahwin 3 kali gak… kalau cantik pun tp tak pandai jaga tingkah laku.. kuat potpet… laki lari gak cek oiii….

  42. gadis dimple says:

    korang niekan, lebih sudu dr kuah tu pasal apa? doakan yg terbaik dahlah. sapa kita nak tentukan yg terbaik buat dia? jaga kain masing2, dok sibuk cari tetas org takut kain sendiri tersingkap.

  43. mamadmlake says:

    ntah pape komen sume

  44. perass says:

    oh ashraf melepas aku

  45. tumpang sekaki says:

    Suka tengok pasangan nie. Contoh yang baik, tak macam artis lain yang baru aje bercinta, tade pun hubungan yang halal tapi dah siap peluk-peluk sakan. Pihak wanita bukan saje cantik dari segi paras rupa, tapi menutup aurat, tak perlu pakai terbuka sana sini nak memikat hati pihak lelaki yang sememangnya artis, pujaan ramai. Saya doakan anda berdua jadi contoh yang terbaik, bahagia selalu dan diberkati dunia akhirat.

  46. shera says:

    cantek ajer ak tgk.. doctor pulak lg

  47. faz says:

    muka Ashraf excited betul. hahahah~~ =D

  48. puteriungu says:

    ALHAMDULILLAH… SMOGA IKATAN BERTAHAN KE JINJANG PELAMIN SETRUSNYA BERKEKALAN HGGA KE AKHIRAT..AMIN.

  49. juice says:

    lelaki baik utk wanita yg baik..lagi elok pilih org biasa dr artis malaysia yg ntah ape2…harap berbahagia…wah seronoknya kawin kat Mekah..mereka berdua tersgtlah beruntung…hargailah….

  50. zaia says:

    Tahniah dan Semoga Berbahagia Ashraf dan Dayana~!!

  51. syaiful khaidell says:

    Ya Allah, Semoga pasangan ini berbahagia hingga keakhir hayat…….Aku berdoa kerana inginkan keberkatan dan kampunan mu….Amin……Sesungguhnya umat islam itu bersaudara.semoga saudara disana berbahagia dan dikurniakan jodoh yang kuat….

  52. Nazim Nasri says:

    Alhamdulillah :)

    Pakcik Lokman mesti dah letak sepenuh kepercayaan kat Asyraf untuk kahwin dgn anak dia.

  53. johan says:

    pendapat gua la,tp lu orang jangan kritik gua pulak.

    perempuan yang highly educated sumpah nampak cantik.

    kalau highly-educated + somebody = double cantik.

    kalau cantik + highly-educated + somebody = perfect package.

    lepas dah ada semua tu, perempuan tu kuat agama pulak kuat. peh! ni lah wanita impian gua. gua ni dah lah banyak songsang. org mcm ni lah gua nak cari. untung lu asyraff. terbukak skit pintu syurga kat sana tu untuk lu. amin…

    • Zarina says:

      mcm ni la ye encik johan, bila dah sedar diri tu banyak songsang, kalau nak dapat perempuan yang perfect package n kuat agama mcm yang engkau senaraikan tu, kau perbetulkan dulu diri, kembali ke jalan yang lurus, yang diredhai Allah. kemudian baru engkau boleh jumpa perempuan idaman kau. kalau kau masih terus dgn hidup songsang kau, tapi duk harapkan jumpa perempuan idaman untuk bimbing kau, kau duduklah diam2 kat rumah je. sepatutnya lelakilah yang membimbing perempuan. bukankah semua lelaki selalu mencanangkan yang mereka adalah pemimpin perempuan?

      apa2 pun, perbetulkan diri dahulu sebelum nak idam perempuan perfect. kejar cinta Allah dulu, then Allah akan temukan kamu dengan wanita yang mencintai-Nya juga. believe in Allah, ok.

      • leolizza says:

        huhuhu… betul tu zarina… konon simpan niat nk cari isteri baik2, yg muslimah tp cari kt tempat yang tak sepatutnya… mana nak jumpa… yup cari cinta Allah dulu… kalau u berubah sbb nak dptkan cinta perempuan.. nanti bila u dah jemu, u kembali ke perangai lama… baik u cari cinta Allah n keredhaan Allah dulu… itu lebih afdal…

      • sara says:

        zarina knape perlu menggunakan perkataan ‘kau’ bile nasihat diberi…jgn slh kn die,,mgkn si johan gne perkataan gua lu tp xperlu mmblas ‘kau’ disitu..sekurang-kurangnya die jg berdoa utk kebahagiaan org lain dan mgkn juga die krg tahu sebelum zarina beri nasihat pada die…

      • miera says:

        sekurang kurangnya cik zarina, si johan tu dah ada niat. :) bukan ke perempuan tu datang dari tulang rusuk lelaki? bukan untuk memburukkan sesiapa, masa kawin dulu, i yang ajar suami i mengaji, solat and all the things relate to Islam. apa salahnya kalau kita sebagai kaum hawa membimbing lelaki, sekurang kurangnya ada kebaikan yang kita bawa kepada si suami. kelak jika dia penuh ilmu islam di dada, insyaAllah giliran dia pula membimbing i ke akhirat. :)

      • johan says:

        lah. tenang. relax. songsang gua ni takde lah songsang mane pun. tak hisap dadah. tak minum arak. tak main judi. tak main pelacur. semayang pun setakat ni alhamdulillah. zakat pun cantik. hujung bulan tu ada lah hulur mak ayah skit. cuma songsang gua, gua ni tak reti nak control mulut. lu tak percaya? itu lu punya hal, bukan gua punya masalah. gua tau sebab mulut badan binasa, tapi alhamdulillah setakat dekat suku abad gua hidup atas muka bumi ni, belum pernah orang cuit kulit gua sebab gua ni reti hormat orang, tak macam lu.

        technically,

        the “term” of songsang actually refers to how lucky ashraff muslim is. handsome and whatsoever then he got pretty and educated women. plus, she’s from wealthy family. dont you think ashraff is too lucky for all this? jeles la gua!

        yang pasal mencanang punya bahasa tu gua tak tau, yang gua tau dulu masa gua sekolah ustazah gua ajar lelaki ni memang dilahirkan untuk memimpin wanita. habis lepas gua dengar apa ustazah gua ajar, takkan gua nak cakap ustazah gua yang mencanangkan yang lelaki adalah pemimpin perempuan. lu ni akai letak mana?

        ustazah gua cakap kahwinilah wanita itu kerana empat perkara, kerana hartanya, kerana keturunannya, kerana kecantikan dan kerana agamanya. dan kalau lu perasan, gua susun semua ayat gua ikut step2 tu. lu je tak perasan. main sedap je nak tembak gua.

        sebab tu la gua cakap, apa yang gua taip adalah pendapat gua, gua punya dan ayat tu bukan lu punya ayat, jadi lu sapa nak mempertikai ayat gua? apa kredibiliti lu? takde kan? so shut up.

        ker..the reason why u argue opinion gua coz lu gemok, miskin lepas tu masuk universiti sekerat jalan? hishhhhhhhhhhhh.. >:(

    • cik_tim says:

      setuju dgn ‘equation’ en. johan :)

  54. Pretty Dania says:

    doakan saja kebahagiaan ashraf. kenapa nak jeles2? biar la. da itu qada’ & qadar dia. to ashraf & dayana, semoga anda berkekalan sehingga ke jinjang pelamin seterusnya hingga ke akhir hayat…insyaAllah, amin…

  55. hamba Allah says:

    agakny rmai yg msh xtaw lg yg dlm islam xbule ms mjlis tunang ppuan bgambar dgn llaki tunang dia..pastu bju seolah2 mcm bnikah..kn ayh ppuan tu Haji xknla dia xtaw..ap nk jd da manusia zmn skang..islam tolak ke tepi..btw..congrate!!

    • hamba Allah jugak says:

      memang la die anak haji…mule mule die nak wat majlis kecik kecik he…nak ajak sedara mara n kawan kawan je…..lepas tu…peminat si ashraf ni pok pek pok pek dok mengata…dok maen teka teki sape tunang die….dok tunjuk n carik gamba tunang die…mule mule die xnak jemput pun media….media yang carik ashraf tanye…x jemput media ni ke…x jemput media tu ke….yang kemah banyak banyak pun bukan tpk majlis tunang…tok perasmian pusat rawatan islam al hidayah…x kan la si dayana tu nak pakai baju kurung kedah je kott…..dgr cite..pelamin die pon orang sponser….sebab tu yang nampak grand gler…x plan pun nak duduk berdua…media yang suruh….pasangan tu refuse…tp media pujuk sebab nak bergambar…

  56. suka gossip says:

    x kisah lah cam ne pilihan dia, asal kan dia bahagia, semoga asraf akan sentiasa lebih cekal dan tabah serta dpt mengharungi segalanya dgn sabar…tahniah asraf, lelaki yg baik untuk wanita yg baik..moga jodoh anda berdua akan kekal hingga akhir hayat..amin..tahniah asraf

  57. yuyun says:

    bertuahnya dayana dpt bakal suami mcam ashraf muslim…. dan bertuah jugak ashraf jumpa jodoh mcm dayana…..moga kalian berdua bahagia.

    ramai yang mendoakan kalian yg baik2..semoga yang baik2 jugalah kalian dapat di dunia dan akhirat..

  58. ateeN says:

    hhuhuuh…Alhamdulillah…doa@ la dpt cam asyraf yer…bkn persis rpa…tp InsyaAllah..yg berattitude cm die…..agma cOmes 1st…mga2 berkekalan..wlpun keciwa sdkt..sy redha…psti DIA nk anugrhkn yg lbh baek buat sy…hikhihkihk, xpa…klu Allad dh kta kun’fayakun…xdak spa yg blh brkta tdk~wewewe…

  59. cekla says:

    tahniah ashraf n dayana…..:)

  60. Sinar R says:

    comei sungguh kedua2 pasangan ni… tahniah kepada kedua2 nye… :)

  61. cik nur says:

    tahniah……
    mga ALLAH panjgkan jdoh antara kalian….
    amin….

  62. dumond says:

    tahniah ..org tranung kiter..
    semoga jodoh berkekalan dunia n akhirat..

  63. student bandung says:

    comeynyeeeee~

  64. secretlove says:

    ashraf dy nk cri wanita yg boleh smbut dy di pintu syurga dan wanita yg boleh mnjga dy..kan doktor~~ ahhahaa.
    ape2 un aku doakan yg tebaik untuk mereka..
    jgn terlalu mnilai luaran.yg penting hati.lau cri istri yg lawa2 p menamnbhkan dosa si suami uat ape…

  65. miauw2 says:

    tahniah ashraf, dh tunang… tpkan aku suka tengok ahraf kawin dgn pompuan lawa..2nang dia so so aje.
    klau dia ngan irma hasmie (ex nabil) mesti nmpak sepadan…tp wat camno dh jodoh dia ngan dayana tu…

    • @@@ says:

      miawmiaw…..awak ttu sape….tukang tentukan jodoh orang ke???? awk SIRIM ye nak nilai pompuan ni cantik ke tak…sesuai ke tak ye….

  66. whiterose says:

    tahniah ashraf..walau kubersedih atas pertunangan n bakal pernikahanmu..ak ttp mendoakan yg terbaik.semoga segala2nya berjalan dgn lancar..amin..

  67. iqa says:

    sama cantik sama padan :)

  68. Bini Ustad Amirul says:

    Abang…. sob sob sob… sampai ati abg nk kwen lain… xpela… saya izinkan…. tp abg kne lbihkan saya dari dia…. saya bini no 1 abg tau… ku menanti mu di pintu syurga… yaey!! dapat payung emas tuhhh…. oh abg amirul…!

  69. rubina says:

    biar kurang rupa paras, yang penting ilmu dunia dan akhirat yang tinggi..terjamin masa depan..tahniah asyraf…
    perempuan yang berpelajaran tinggi secara tak langsung napak cantik dan dihormati..dibandingkan pompuan yang cantik tetapi cetek pengetahuan…serta merta napak hodoh

  70. no_na says:

    cmel tunng ashraf nie…. mnis…. padn dng dia…. mga cpt2 kwen n brbhgia slalu k….. amin….

  71. kak uyah says:

    rupa paras dayana memang sangat2 biasa. macam kebanyakan kita. tapi mesti ada sesuatu yang ‘luar biasa’ dalam diri dia sehingga jejaka idaman malaya terpikat kan? dan Asyraf cukup dewasa untuk menilai baik buruk pilihannya.

    Alhamdulillah, ada juga lelaki yang masih memegang kecantikan dalaman berbanding luaran. Kunci menjayakan sesebuah rumahtangga adalah apa yang anda mampu tawarkan dari dalam.

    Tahniah Asyraf & Dayana. Akak mendoakan kebahagiaan anda berdua dan semoga dilindungi Allah dari fitnah dan dengki manusia&syaitan. Amin!

  72. batu bata says:

    yg mana satu ashraf punya family .. mcm menantu” kena beli” jer ..

    • isabell says:

      just to reply ur comment, actually ashraf’s family is my neighbour, ashraf datang dari family yang baik-baik.. so tak ada isu menantu kena beli whatsoever.. masa i balik cuti, memang ramai orang datang berubat dekat rumah ayah dia (melaka), dia pun memang tak sombong, bukan i cakap coz i rasa macam tu, tapi ada satu hari tu i nak alih kereta n i baru belajar so take time(really take time) n dia nak keluar, dia tak marah pun and still senyum bila dia passby .. dia ada peribadi yang baik. thx :)

  73. epiphysis says:

    tahniah! semoga ALLAH memberkati ikatan pertunangan ini hingga ke alam perkahwinan..BARAKALLAH..INSYAALLAH..

  74. diena says:

    lawo jerk aku tgk tunang asyraf muslim nie..cute& manis je owg nyer..sesuai,sepadan sgt…LIKE..

  75. peminat setia says:

    tahniah dah bertunang..suke tgk due2 same cantik..same padan..doakan yg terbaek bt korang..smg jdoh bpjagn hingga akhir hayat n syurga..(^_^)…
    ssguhnye..wanita yang untuk lelaki yg baek..n sebaliknya..btw…tahniah asraf muslim..

  76. slumberbadak says:

    cantik dalaman adalah lg penting dr cntik luaran..sbb cantik dr luaran x kan kekal selamanya…. Asyraf dh kenal hati budi Dayana ni…Allah dh buke kan mata hati Asyraf utk menilai Dayana ni….lgpun ni mmg jodoh dieorg….itulah kuasa tuhan…

  77. Jaki says:

    bg aku ashraf tu yg bertuah sbb dpt dayana. ape pun tahniah utk kedua2nya.

  78. Erin says:

    I think they made a cute couple.
    Stay cool Dayana n Ashraf

  79. edayu says:

    mak aih, sedih siak, laki idaman dah bertunang, haahhhhh ape2 pon tahniah sabab Dayana dpat Ashraf :( Sobbb sobbbb

  80. awatif says:

    cantik la baju tunang asyraf

  81. aliagonjol says:

    alhamdulilah..
    akhirnyer brtemu jdoh juge ashraf..same cantik same pdan.
    .kpd sape2 yg xpuas ati tu,kowg ingat kowg tu da bgus sgt ke..ingatlah! tak tentu lg muke cantik ati baek.. assalam..

  82. Aku Wanita says:

    Hamba Allah….jgn main2 bab agama…jgn cakap klu kita x tahu….klu x salah sy,bergambar dgan tunang smasa majlis bertunang,bkannya melanggar hukum Islam….tu hanyalah adat atau pantang larang org melayu…Betulkan jika sy salah

    • jay ai says:

      aku pun rasa cam tu…adat je…yg penting masa tunang tu …jgn pegang..pegang…duduk renggang…renggang..

  83. emmagendeng ! says:

    xyah nak over sgt lah kutuk2 owang,,, sedar lah cket diri kowang tuh xsemua nye perfect !!!! kowang igt kowang kutuk2 tue kowang baek sgt kew ??? pasnieyh sure kowang lak yang kene,,, hahaha,,,

  84. jh--- says:

    waaaa. kenapa kenapa? OHHH TIDAKKK! katakan ni hy blakon sj, tuk drama yg tbaru =.=

  85. nad says:

    x kenal maka x cinte…..jodoh pertemuan d tangan ALLAH…….Lau ALLAH dah tentukan ni la jodoh ASHRAF MUSLIM kite ptt berdoa supaya mereka kekal hingga ke akhirnya…ALLAH dah temukan jodoh kite sepadan ngan kite…sepadan x semestinye paras rupa…tp hati…nurani dan tahap keimanan….LIKE>>>>

  86. afi says:

    hemsemnya!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

  87. giulz says:

    secara jujurnye, die xde lah cantik pun, maybe sedap mata asraf memandang…hopefully she has good heart too…moga2 die dapat jaga asraf muslimku dgn baik…amin.

  88. sue says:

    grand habis..besnyer law bnyk wet…

  89. khailis says:

    sekarang nie lawa ke tak lawa ke . , itu belakang kira . yang penting sekarang nie dye punya pegangan agama ada , dan berpendidikan . sebab tu tuhan da tetapkan dye yang paling terbaik untuk asyraff . :)

  90. Zarina says:

    Nabi Muhammad SAW pernah bersabda, kalau nak cari pasangan, tengoklah pada hartanya, keturunannya, kecantikannya dan agamanya. Pilihlah agamanya, kelak kamu beruntung.

    Lelaki atau perempuan yang beragama (I mean yang betul2 mengamalkan ajaran Islam dengan wasatiah), akan menjadi cantik luar dan dalamnya. Kalau sapa2 kutuk Dayana ni takde rupa, itu hanya luaran. Budi pekertinya cantik, itu lebih penting. Cantik luaran saja takde makna kalau perangai macam haram.

  91. babak says:

    sumpah..muka cantik x ke mn pon…pmpuan skrg ni muka cantik sbb bubuh mekap je lebih..nk tau pmpuan tu cantik ke x tgk muka bila fresh bgn dr tdo..suruh la adik beradik,roomate or suami korang tangkap gambar lps bgn tdo..klau konfom cun wpun rambut mengerbang mcm antu kak limah mmg sah anda memiliki kecantikan alami..ekeke..tp muka tunang dia ni manis la..sejuk jer ati nengoknyer..bakal doktor tu… ;)

  92. Mono says:

    Ternyata Ashraf tak pandang rupa dan kecantikkan semata mata. Tapi dia memandang pada agama.

  93. alhamdulillh..moga menjadi yg baik utk dunia + akhirat..insyaAllah..aminnn.. apa2 pn, ashraf nmpk hepi + tunang dia tuh nmpk cam lemah lembut + sopan ja orgnya..moga menjadi iste + suami cth yer.. :))

  94. Amirah says:

    lelaki yang baik hnya untk wanita yg baik…nmpknye Allah kurniakn bakal isteri yg solehah untk asyraf…

  95. nane says:

    tahniah ashraf muslim…dua2 beruntung mendpt pasangan yg baik dunia n akhirat….

  96. azim76 says:

    sejuk je mata memandang… tahniah dan semoga berkekalan ke akhir hayat…. berbahagia dunia & akhirat..

  97. daddycool says:

    orang muke ensem slalu pilih awek x lawa…..

  98. saadah says:

    semoga berbahagia……:)

  99. peace says:

    setuju dgn Aku Wanita
    xsetuju dgn Hamba Allah
    (waAllahualam…)

  100. syuki says:

    uihhh asal ler kawan aku tu plak over xpose dr abg die amboi2…pak cik muslim bukan main epi lg…

  101. gyulee gyuri says:

    contohi la mereka ini yg tahu batas2 agama..amik gambar tak bersentuhan..tak mcm artis lain , baru bertunang tp berpeluk sana sini amik gambar….lebih dr org kawin….alhamdulillah ashraf muslim sudah mendapat hidayah dr Allah..hope berkekalan hendaknya..dan harap juga bila belakon tak mau la ada scene peluk2 ke…jeles nanti tunang tu..hehehehe…ashraf mmg hensem tapi boleh berubah ke arah kebaikan..tp ade sorang artis bajet hensem tu , belum apa2 dh byk kontroversi…sapa lagi kalau bukan SJ…hahahahaha…meluat dow skrg asyik muka dia je belakon…bila citer ASMARA tu nak tamat….muka diana ni mcm shira iskandar pn ada sket2..betul ke shira???..hehehe

  102. gyulee gyuri says:

    eh..eh…cuba korang tgk sekali imbas..jangan tenung lama2…muka depa ada sama sket…mungkin ini di namakan jodoh….bg aku tunang ashraf bukan tak cantik tp manis je….kalau semua laki nk lawa2 kesian la yg tak lawa tak kawin sampai tua…apa la korang yg kata tunang dia tak lawa…Allah cipta semuanya indah…semua ni ketentuan Allah..so tak payah di pertikaikan lagi….

  103. nor shahirah says:

    thniah asyraf….da jdoh dye

  104. nonamanis :) says:

    tahniah asyraf! semoga Allah permudahkan segala urusan pas ni…kite2 ni jgn la nk dengki-mendengki..x elok tau org nk bina masjid elok2 kite nk kutuk2…kan elok same2 mendoakan kebahagiaan diorg..kite pn dpt berkat..kan3???

  105. obeluv says:

    ……..if you do that , we are so done, think abt it…..

  106. miss a says:

    alhamdulillah….akhirnya die pilih gak insan bertudung…moga berbahagia selalu…..aminn

  107. aien says:

    sesape yg tk kritik banyak2 tu..ngaku jelah yg korg tu dengki…haha~

  108. mummy says:

    Alhamdulillah & Tahniah

  109. mizz iera says:

    tahniah kpd ashraff muslim dan tngnya……so sweet 4 both of u

  110. yuyu says:

    tunang asyraf kene jage badan ni…. kalo tak jage kompem montel,ape2 pun buat yg terbaik tuk bakal suami…. kena jage dari semua segi.. barulah suami makin syg…. kalo tak jage bdn takot suami berkate dlm hati… hai istriku jagela badan mu.. bukan ape,,,takot tgk bdn anak dare org lain cutting ala2 model terliur plak.. tak gitu?? hehe.. jgn mare ye.. juz teguran saje…peace…:)

  111. ashy says:

    Alhamdulillah.. lelaki yang baik untuk perempuan yang baik dan perempuan yang baik, untuk lelaki yang baik. Mabrouk ya ashraf.. :’)

  112. buahciku says:

    sob..sob..

  113. anna suraya says:

    lepas ni aku plak masuk BN….sbb betunang ngan Saheizy Sam..

  114. fafa eha says:

    hancur hatiku…. mengenang dikau..
    jadi keping2…. :(
    smpai ati :(

  115. luvlavender says:

    congrats…(yg masih lg kecewa…..huuaaa…)

  116. nur_in says:

    wowwww……tahniah…perfect couple…doakan mreka bhgia hingga akhir hayat…n semoga jodoh mreka berpanjangan…aminn…<3<3<3…=)

  117. bunga ros says:

    bagi aku, aku bersyukur ashraf bertunang dgn dayana nie. aku sbg pmpuan aku tgk dia sgt perfect dan sesuai dgn ashraf nie. laki cm dia x pandang rupa, pandang agama dan kesopanan pmpuan nie. betul lah, laki baik hanya utk pmpuan baik. aku tgk perempuan nie org baik2. tinggi martabatnya sbb menjaga aurat, akidah dan batasannya dgn laki len. tudung pun quite labuh la. bakal doc pulak tu. alhamdulillah, mmg sesuai dgn ashraf yg skrg. x payah lah cari sesama artis. selalunya yg sesama artis nie lah ada masalah cerai berai dan sebagainya. aku x cakap semua artis tapi kebanyakkannya. tapi apa2 pun aku restui pertunangan nie ! perempuan tu perempuan baik2. tinggi ilmu dan tinggi maruahnya.

  118. Kurus says:

    suka ati asyraf lah..
    yg penting aku akan merindu lakonan dia..

  119. Kurus says:

    TAK SABAR TENGOK WEDDING WILL N KATE JUMAAT INI.
    KORANG PERASAN TAK WEDDING TU HARI JUMAAT.
    DULU EMAK WILL PON KAWEN ARI JUMAAT..
    ADA CERITA DI SEBALIK SEMUA ITU… KERABAT DI RAJA BRITAIN MENYIMPAN BANYAK RAHSIA YG TK AKAN INGIN DIKETAHUI OLEH PIHAK TERTENTU.

    • leolizza says:

      a ah… harap2 nasib kate tak sama macam nasib mendiang lady diana…. huhuhuhu… byk protokol, public figure… apa yg dia buat sume jd perhatian… smpai pakai baju apa pun orang nak komen… n harap2 cinta william takkan berubah ke perempuan tua mcm ayahnya… hahahahaha…

  120. Ga4 AkaSha says:

    Alhamdulillah, pasangan nie sweet sgt..jgn peduli pada komen2 negatif..mulut manusia kita xleh nak tutup..abaikan je, & jgn tergolong dlm golongan spt mereka2 yg negatif nie..wallahualam :-)

  121. LuSelipar says:

    kenapa aku rasa mcm parents ashraff yg pilih…hurmmm

    semoga berbahagia kelak yer both of you. kalo betol la telahan saya bhw ini pilihan org tua, sure ada hikmahnya. Sweet dan innocent jek air muka awek tu

  122. lulopme says:

    cantik +manis+sepadan..-perempuan glamour…
    tunang terus kahwin kan bagus..mahar tak perlu mahal atau lebih2..cari yg BERKAT
    SEMOGA BERKEKALAN DALAM JODOH KALIAN..

    TERINGAT PENYANYI FAZLI SAMA CANTIK SAMA PADAN,DAPAT ANAK YG COMEL2…

  123. piring_astro says:

    tahniah ashraf dan dayana…dayana tu cantik dan bpendidikan tggi..manis dan xlekang dgn senyuman…xmcm gadis2 skarang asal cantik skit mule “mdongak langit,xpijak bumi”…alhamdulillah ashraf menuju ke arah kebaikan….semoga tuhan lindungi uolls selalu…amin :))

  124. antropoxy says:

    wpun aq ni boleh dikategorikan dlm golongan kacak (bukan nak riak)…tp lelaki zaman skrg cari perempuan yg pandai mengambil hati baik dan lemah lembut…memang betul pada mulanya lelaki akan mencari wanita yg lengkap pakej tp semua tu tak tahan lama..yg penting serasi dan sama elok budi pekerti…

  125. Nazira hasim says:

    Taniah ashraf… Cantek semuanya. Majlis d tv9 begitu sempurna. Boleh saya tau siapa wedding planner ashraf muslim?

  126. dr ally says:

    wuhuu..seronok tgk org kawin.moga berkekalan.harap ashraf bersabar la kawin dgn doktor yg bz gle time housement.. :)
    Garangnya bro johan.jgnla marah2.betul la apa yg awk ckp 2.everyone has their own opinion.kalau suma org sama x panjang la ruang komen gosip ni ye x? :)

  127. erm says:

    tahniah……moga berkekalan sehingga akhir hayat…pas ni nak tengok pic kawen plak…:)

  128. debunga cinta says:

    ALHAMDULILAH…SYUKUR Ashraf dah selamat bertunang dgn pilihan hatinya…mmg klu dnilai drpd segi luaran tunangan dia nampak biase2 saje…tp ingat lah kecantikan luaran tidak kekal selamanya sebaliknya kecantikan dlman yg akan kekal abadi n boleh dperbaiki seiring dgn usia yg meningkat…doakan saje yg tbaik untuk mereka…pd yg still bujang doa n pilih pasangan bebaik (jgn mengata org jer) nasib n takdir kite blm tau lg…n kpd yg dah kawen (tp dok mengata org) ingatlah klu Allah nak tarik semula apa yg kamu ade sekarang “sekelip mata”saja blh berlaku…kesimpulanya bersyukurlah dgn apa yg kite miliki n berusaha memperbaiki diri…

  129. Ying Ying says:

    Alhamdulillah,semoga kekal dnia akhirat n syabas Ashraff kerana berjaya memilih yg terbaik utk anda…Allah itu Maha Adil dan Maha Mengetahui…

  130. xoro says:

    giler grand…siap live kt tv9,siap ade seruling ms bwk turun hantaran, siap ade pelamin grand,siap bersanding….(tunang je kot??)
    at de fes place,i just tot yg dowang ni akan buat mjlis sesimple yg mungkin,sesuai dgn nama dan pngkat keluarga msg2…haji2 and ustaz…hmmmmm…..

    • xero says:

      pelamin tu orked bridal sponser….tv9 yang request nk buat live….media yng suro duduk sekali…kalau tolak,,,klua la statement ashraf sombong la…inila…itula…

  131. Aku says:

    Kalau Dayana nie korang ckp so-so je lawanya…So aku nk tanya la, yg mcm mana lg yg lawa sesangat tu???? Cuba kasi list sket….

  132. erk,, says:

    hahaha tekanan perasaan sume pempuan tgk..tp xpela semoga mereka bahagia

  133. bdk says:

    suka aku asyraf dpt jodoh org mcm ni..semoga berkekalan hingga akhir hayat.

  134. non says:

    inilah yg dikatakan..wanita yg baik hanya untuk lelaki yg baik.. tahniah!

  135. xoro says:

    kira lawa la tuh,manis je orgnyer..sejuk mata memandang..Allah dh tetapkan jodoh..xyah la nk persoalkan…org len yg so-called lawa tuh,mekap je lebih..cuba tgk muka msg2 pas bgun tido… :)

  136. ego789 says:

    dulu ashraf bcinta ngn sherry ibrahim..yg seksi laa jgk..
    last skali tgk laa pilihan isteri die, sopan, bertudung..educated..lelaki akan carik wanita solehah jgk utk dijadikan isteri..alhamdulillah..mintak2 ramai lg lelaki kt luar mcm ashraff..

  137. shida says:

    salam…tumpang copy gambo mereka ya..tq..:)

  138. farieyna says:

    sedi sbb dia da btunang, n gmbira sbb dia dpt tunang yg baik.. cam lembut je ni ppuan..amin..cpt2 kawin..

  139. sob.sob.sob..huaw..huaw..aku nk nangis ni lelaki yg aku minat dah nk kawin..ustaz amirul btl2 nk kawin..rse cm akan kehilangan selamanya..sob..sob..EMO plk aku ni..xpelh org yg kte syg kte kne doakn yg trbaik utknye..semoge ashraf bahagia hingga ke akhir hayat brsame istri dan keluarge trsyg..sy doakn dari jauh,dan akan setia meminati kamu dari jauh..

  140. Peminat says:

    wah, mcm ni la bakal suami yg soleh,..ikut sunnah Nabi.. (mencari ciri2 isteri yg solehah)..
    alhamdulillah..

  141. Bull says:

    Kelakar pula baca peminat yang sedih tengok Ustaz Amirul ni dah bertunang, macam lah dapat, dia bukan kenal ko pun..

    Yang penting tunangnya tu nampak jelas dari pergerakan, mimik muka yang pemalu tu, memang budak yang baik.. Doktor lak dengarnya.. Tu yang bagus..

    Yang nak jeles2 tu, ko hadooo? (tiru Abang Azwan Ali punya pertanyaan)

  142. Dotzela says:

    semoga bahagia sampai ke akhir hayat…huhuhu sedihhhh :( + heypiii :)

  143. slumbercool says:

    tahniah ! =)

  144. whteva SS says:

    congrats 4 both of u…moge brbahgia n brkekalan ke akhir hayat..kite doa kn la yg trbaik utk mereka..amin….. :)

  145. ezora83 says:

    tahniah..semoga bahagia hingga ke akhir hayat..Amin…

  146. NIKITA_ANA says:

    padan la….
    sorang ustaz………
    sorang ustazah…..
    mga bhgie ye………

  147. nana says:

    ashraf muslim…. nama seindah budi bahasa… seelok paras rupa… ciri2 lelaki soleh… jgn cm sorg artis pompuan tuh… ujung namer kemain ader islamnyer… tp… masyaallah…

  148. mak orang says:

    not bad…

  149. baby face says:

    tahniah asyraff…(sambil tersedu sedan kerana keciwa…haha)

  150. papa jahat says:

    ada plak yg jeles tuuu…….hehee…

  151. salsal says:

    Congrats for both of them :) btw, in my opinion, tunang si ashraf ni nampak lebih cantik tanpa mekap dlm entry abg nara yg lg 1 tu :)

  152. ainin nabila says:

    taniah :'(
    semoga berkekaln selalu dn senyum selalu
    bab kata pepateh bagai aur dn tebing

  153. lia says:

    Tahniah a.ahsraf :) hepi for u n ur fiance..semoga kekal hingga ke akhir hayat amin :) biasela dlm dunie ni ade je yg xpuas at..nk2 plak laki yg ade rupe pakej mst jd rebutan ekekeke..kesimpulannyer laki yg baek utk wanita yg baek n wanita yg baek utk laki yg baek la wallahuallam :)

  154. Reena says:

    Dah jodooohhhh (dlm nada separuh kiciwaa..sob sob).. alah, kalau pasangan dedua hensem n cantik pun lum tentu bahagia..cth jelas dah ada..cam jimmy shanley.. so moralnya pilihlah pasangan kerana agamanya kerana itu adalah sebaik-baik pilihan.

  155. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    PUAS HATI LAH ASRAF!!!! selamat bertunang dn cepat2 berumah tangga….n jangan tunggu lama lama…..semoga bahgiaaaaaaaaaa

  156. permata hati says:

    tahniah ahraf,,,sesuai,,,semoga smpai ke jinjang pelamin…

  157. Mcna says:

    congrats & semoga berbahagia hingga ke hujung nyawa…
    (oh tidakkkkkk!!!!aku x keciwa…aku x sedih…..) tp sbnrnye aku frust!!!!…tulunnnnn….huhuhuhu…. )-:

  158. eryn says:

    semoga berkekalan…jgn pandang rupa paras..hati budi pling penting..

  159. bongek says:

    jeles jeles!!! i wanna marry a doctor toooooooooooooooooooo :'(

  160. lyla ahmad says:

    sederhana itu yg trbaik…alhamdulillah..tahniah ashraf and dayana :) smoga dipnjangkan jodoh slamanya…amin…

  161. Malaysian Lady says:

    lovely couple.all the best for both of them,amin.

  162. Muslimah says:

    Allah s.w.t dh mnetapkn jodoh setiap hambaNYA…
    Jodoh yg baik adalah utk insan yg baik….
    dan sebaliknya pula….
    sbg hamba yg lemah…brusahalh utk mdpt nikmat dan kerehdaan dariNYA…

  163. aida says:

    Tahniah semoga bahgia hingga ke hujung nyawa……cute pe dayana nk pilih isteri kene tgk agamanye dulu cantik di dlm cantik jugalah luarannya….tepat sekali pilihan hati ashraf……

  164. adik says:

    alhamdillah….semoga kekal ke akhir hayat…..pilihan yang tepat….amin….bukannya wajah ….jadi ukuran..yg ptng hati..mau baik ma….tak gitu…..soal jodoh dan ptemuan ditgn tuhan…kita x boleh menidakkan….i

  165. kesucianhati says:

    BARAKALLAHULAKUMA WABARAKA ALAIKUMA WA JAMA A BAINAKUMA FIL KHAIR…. =)