Written by AbangNara | April 29th, 2011

gambar perkahwinan royal wedding prince william kate middleton

Rasanya semua orang tahu yang sebentar tadi telah berlangsung perkahwinan diraja antara Putera William dan Kate Middleton. Jutaan manusia seantero dunia telah melihat siaran live perkahwinan diraja ini. Layankan gambar-gambar sekitar royal wedding Prince William dan Kate Middleton dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit info kepada AndyHowtt dan Katu.

gambar perkahwinan royal wedding prince william kate middleton

gambar perkahwinan royal wedding prince william kate middleton

gambar perkahwinan royal wedding prince william kate middleton

gambar perkahwinan royal wedding prince william kate middleton

gambar perkahwinan royal wedding prince william kate middleton

gambar perkahwinan royal wedding prince william kate middleton

gambar perkahwinan royal wedding prince william kate middleton

gambar perkahwinan royal wedding prince william kate middleton

gambar perkahwinan royal wedding prince william kate middleton

gambar perkahwinan royal wedding prince william kate middleton

gambar perkahwinan royal wedding prince william kate middleton

gambar perkahwinan royal wedding prince william kate middleton

gambar perkahwinan royal wedding prince william kate middleton

gambar perkahwinan royal wedding prince william kate middleton

gambar perkahwinan royal wedding prince william kate middleton

gambar perkahwinan royal wedding prince william kate middleton

gambar perkahwinan royal wedding prince william kate middleton

gambar perkahwinan royal wedding prince william kate middleton

gambar perkahwinan royal wedding prince william kate middleton

gambar perkahwinan royal wedding prince william kate middleton

gambar perkahwinan royal wedding prince william kate middleton

gambar perkahwinan royal wedding prince william kate middleton

gambar perkahwinan royal wedding prince william kate middleton

gambar perkahwinan royal wedding prince william kate middleton

gambar perkahwinan royal wedding prince william kate middleton

gambar perkahwinan royal wedding prince william kate middleton

gambar perkahwinan royal wedding prince william kate middleton

gambar perkahwinan royal wedding prince william kate middleton

gambar perkahwinan royal wedding prince william kate middleton

gambar perkahwinan royal wedding prince william kate middleton

gambar perkahwinan royal wedding prince william kate middleton

gambar perkahwinan royal wedding prince william kate middleton

gambar perkahwinan royal wedding prince william kate middleton

gambar perkahwinan royal wedding prince william kate middleton

gambar perkahwinan royal wedding prince william kate middleton

Baca Yang Ini Pulak:-

245 responses to (GAMBAR)Majlis Perkahwinan Diraja Putera William Dan Kate Middleton

  1. che'nin says:

    mude lg..dah donggol…
    byk duit tu..g la treatment kt yun nam
    hik hik

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 177 Thumb down 0
    • myri says:

      haha,jahat! aku nak kutuk kat fb pon takut,ramai sgt peminat diorang

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 0
      • choooyyyy…nnt kena saman baru tau…haha..:DDD (gondol tu lah yg kate shukerrrr…hee~)

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
        • jawatengik says:

          j’adore~~~

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • yaya_yumi says:

          prince william xdpt, tp harry msih ade..=) muahahaha..prasan giler kau nie :p

          Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
        • nemo says:

          perkahwinan impian utk semua perempuan :)

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 0
        • Mak Aji Modern says:

          MakeUp sendiri walaupun bakal jadi Queen…sempoi tak macam pengantin2 Melayu. Dah jadi macam tepung gomak bergerak kekadang.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 93 Thumb down 0
        • Gorgon says:

          ada orang cakap semalam: pecah la dara si Kate malam ni.. tapi aku tak setuju!

          Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
        • Jabun says:

          berapa byk dara kate

          nk d pecah..daaa..

          hahaha

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
        • abang jawa says:

          pecah dara kerjanya enteng bun..
          ngak usah repot-repot lorhh serah saja sama abang
          ya..pasti bisa .dong. abang ngak pasti daranya Kate masih ada.ngak..

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • daddycool says:

          dah lame pcah dah…hahahah

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • samposmen says:

          kepala botak gondol pon dapat bini cun. apa nak kisah. haha

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          eleh kalau tkda dara sekali pn tkpe si william dh suka dh kawin pnnnnnnnnnnnn kalau dia jadi janda pn puas hati tido atas duittttttttttt kaya rayaaaaaaaaaaaaaaaa hepi kn?????????????

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
        • Please La Melayu says:

          Ya allah kaurang nie..biarlah dia pecah ke… hilang ke..muncul kembali dara dia! Dia kafir..tak kisah.

          Bakal isteri kaurang nanti masih ADA dara ke? Cuba suluh dulu.

          Lemau betul lah komen kaurang nie.

          xoxo

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 138 Thumb down 0
        • Jantan Suci says:

          Perempuan2 Melayu banyak dah hilang dara….sebab tu aku masih bujang. Yang pakai tudung pun sama gak.

          *frust !*

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 56 Thumb down 0
        • Fasha Donia says:

          i seorang mak nyah….dara I sentiasa tetap ada..walaupun I

          Sila tekan butang..ambil nombor giliran bagi siapa yang nak masuk meminang. Murah je bang, hantaran Rm 9,999 (boleh kasi diskaun jika abang2 semua sudah ada rumah sendiri dan helikopter)

          I;ll be waiting !

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 0
        • Belinda says:

          Pecah dara apa kejadahnya….dah lama pecah dah. Mereka dah berkawan 9 tahun. 2 tahun lepas bercinta dah live together sampai lah sekarang waktu official marriage. At least Prince William bertanggungjawab dan merasa yg. Kate is a right woman for him. Kalau jantan Melayu tu dah blah aje cari pompuan lain. Konon2 nak hina lah pompuan yg berselingkuh dan tinggal tanpa nikah dgn mereka tapi mereka tu sapa pula di depan Tuhan. Kalau wanita tu hina tidak berdara mereka pula peragut dara dan jantan yg. tidak bertanggungjawab dan tidak tahu malu.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 1
        • minahleter... says:

          nseb baekkkk… harry is still single and tak dogol… HARRY lebih handsome..

          Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
        • myri says:

          harry ada chelsy da..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • fizz says:

          yarkkkk….harry hensem????berguling guling cheq tawe d lantai ni no…

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
      • sara says:

        gamba sultan mizan tkde ke?

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • khalis says:

      ntah..apasal tiba2 jadi gondol camnie?? sepatutnya bukan rambut dia lebat ke dalam gambar sebelum nie.. takpela..kawen bukannya sekali

      Mengapa perlu menghina blogger lain dalam entry??

      Mengapa mereka merakam 3gp lucah??

      koleksi artis seksi dalam majalah mangga

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • cicak cute says:

      haah . mak aku tgk pun suruh dia gi yun nam . muahahahahaha

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
    • aida says:

      nice..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ,,,,,,,,,, says:

      haha.aku pon baru perasan dia botak tgah.

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
    • aloy says:

      perkahwinan yg hebat..sama cocok..em bila ler ku nk kawen, umo dh byk tp xde rase mau kahwin…wakaka

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
    • diana says:

      hahaahaha !! ingt sy sorg je pasan n ngate gitu !!! ade jugak geng pasan !!! haha , terbaekk & dogol !!! kakaka…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • goyang maut farida buat aku terpancut says:

      buto ko muda lagi

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ita says:

      laa..donggol2 pun ank raja..ko ape ada? hihihi PEACE :)

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        eleh! donggol gondol botak tu semua tk penting !!!! yg penting kekayaan n duit !!!! botak tolak tepi !! yg penting duit kn yg buat kite hepi tk gitu bang naraaaaaaaa

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • ita says:

      donggol2 pun ank raja..ko apa ada? ..PEACE :)

      Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
    • kepada mana2 anak2 raja kat Malaysia ni, tolonglah ngorat cheq. cheq pun nak kawen cm tu gak. hahaha..
      ramai yg x balik kat opis cheq semata2 nak tengok kate & william kawen. TODAY IS THE DAY YOU HAVE DECIDE TO CHANGE YOUR LIFE.

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    • qila says:

      hahahah betul tuh.. tp kan mse dier nk sarungkan cincin tuh nmpk mcm jari kate besa sgt ke.. klu x muat boleh sarungkan kat jari sy nih ha.. ;)

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • Haishh..kijam ayat :p

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aku prob ke? says:

      tak best lah kahwin..
      dulu sebelum i kahwin, rasa seronok giler, tak sabar nak kahwim..
      habis duit ku yang dikumpul belanja untuk kenduri..
      tap tup, tap tup, lepas kahwin, isteri mengandung, rezeki..
      sangatlah happy..
      tapi afta baby born semua berubah, duit tak cukup, kena hantar pengasuh, baby nangis malam, tidur tak cukup, gaji habis bulan tal habis lagi..
      then isteri mengandung lagi.. rezeki lagi..
      adoi..
      berlipat ganda expenses, gua tak larat den..
      pagi malam keje keras pun duit cukup makan je.. susu anak, pampers, pengasuh, loan sana, loan sini, bayar itu, bayar ini, rumah sendiri tak beli lagi….
      tak tido dah malam, jaga anak.. masuk keje tido sana, bos marah..

      anda-anda semua, berfikir lah dua kali sebelum kahwin, dan berfikirlah 100 kali sebelum berhajat hendak anak..
      tapi kalo dah kayo rayo, takpelah.. i nie middle class je..

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
      • Redgurlz says:

        kepale hotak ko!!! Allah swt dah kate setiap anak itu adalah rezki, akan ade rezki untuk anak tuh.. org susah kek kampong zaman mak ayah kite dulu bukan senag lenang pon idup tp buleh besarkan 6 ,7,8,9 n 10 org anak walhal keja motong getah jer!!! bukan rezki tuh dtg bergolek, mgkin mase ko dah tua nanti, anak2 tuh la yg jaga kau!!! rezki la tuh dr dihantar ke umah org2 tua!! badigoll

        Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
    • i-shah says:

      teng0klarh.. BKL prmaisuri yg bkn agama ISLAM pkai tudung.. kite ning agama ISLAM tpi bilew kawin hampehh… AURAT trddh SNA SNI…. bkn nk kutuk 0am ISLAM but hnya nk ktew yg ktew ning sptut nyer pkai tudung msa brtunang, nikah & kawin… ni x… mcm artis2 2… hmmm… sstengah jerk pkai tudung slbihnya X!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  2. senduk kayu says:

    illuminati..jelas sekali

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  3. joyyah says:

    terbaikk…. huh ank raje tu

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  4. tak sempat nak tengok kat TV tadi…
    tgk guna streaming je…

    Entri Terkini: Blog Admiral Hafiz Kini Dikenali Sebagai ….Jeng Jeng Jeng!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. sakura says:

    congrats will & kate :)

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
    • faera260708 says:

      8 thn, bukan mudah nak kahwin dgn anak raja. kate mmg tabah. congr8… (:

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 40 Thumb down 0
      • nemo says:

        berbaloi. harap dorng bahagia selama2nya :)

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        Uh!!!! minah jambu tk suka lah kawin ngan anak raja kene berperap je kt rumahhhhhhh!! kalau minah jambu nk cari laki nanti biar future laki minah jambu tu orang senang ada duit ..perkerjaan tetap …ada rumah/bebas nak kemana2 sendirian……..tapi kalau kawin ngan anak raja ni terkongkong je rimas lah minah jambu!!!

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • zaia says:

          minah jambu carik jejaka jambu laa~~tk payah bnyk duit,yg penting jambu tu…tkde duit minah jambu tanggung la..yg penting jambuuu..tk gitu minah jambuuuuuuuu???

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • minah jabu 24jam mengadap computer says:

          kau ni pe2 aje lah !!!! jangan lupa undi JAMBU dari maharaja lawak tau !!!! kalau kau tk undi jaga kau zaiaaaaaaaaaaaa !!!!

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • minah jabu 24jam mengadap computer says:

          dn sekarang zaia yg penting DUIT !! tk payah lah nk cari jantan jambu ! dapat muka KOPAK pn tkpe lah asalkn ada duit….kalau dapat yg ada duit poket kite pn tk kosong….dn hati sentiasa senang dn hepiiiiiiiiii betol tk zaiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa bang nara lov uuuuuuuuuuu

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • zaia says:

          betoolllllllll~~muka jambu tp pemalas22 isteri tanggung baik Jual jd Gigolo je..mnyusahkn~harap muka jambu tp satu sen tkleh pakai~huhuhu..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jabu 24jam mengadap computer says:

          Betol betol betollllllllllllllllllllllll gua caya lah !!!!!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. anabobo says:

    lawala ~~
    tp aku tak minat langsung.
    sebab takde faedh kat spe2 pon

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 1
  7. princess diana says:

    superb…moga kekal hingga akhir hayat jgn macam mak die..lahirkn rmai cucu untuk queen elizabeth

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  8. suke suke says:

    mulot si kate ni kadang2 nampak cm senget sikit la. pape pon, dah anak raja suke, nak buat macam mane. baju pon cantik. simple jek. keretakuda tuhh memang the best part la. macam cerita cinderella pon ade. untung si kate ni.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  9. kayla mohd says:

    huh!jeles… sampai ati u tinggalkan i….semata2 that woman. s***!huhu

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  10. emen says:

    de x gmba yg nmpk Yang dipertuan Agong..
    nmpk cam smart jew tdi mase kat tb 3. tpi kejab sngt..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
    • suke suke says:

      ade la rasenye. tadi macam ade nampak prompuan pakai tudung. dalam church lagi tu. tapi xde la dye amek gambo tuhh depan2.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  11. Akma says:

    wah cepatnyeee dapat gambo superb ni..hehe :)
    ramai dok tunggu derang kissing…takdo gambo tu ke? akekeke :P

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • orkid says:

      dorg kiss jap je td…

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • myri says:

        diorang tak ley kiss kat church pas sah jd suami isteri. church tak bg sebab tak sopan. so diorang kiss kat balcony je

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
        • kucingemok says:

          church pun tau sopan…ada artis kawin dalam masjid siap kiss2 lagi…(xtau la kot aku yg salah, tp gaya serius mcm masjid la)

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 0
        • kiss kiss geli says:

          yup! nikah dlm msjid.org islam.artis plak tu. tp comolot dlm masjid.budus betol!
          nak ikut budaya barat pulak.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
        • silentgirl says:

          x silap aku…krisdayanti eh kiss dlm msjid tu..hahah…klu slh jgn mrh…btw..kate pny dress so gorgy!! nk wat dress cmtu la kawen nt..hihi..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
      • LadyLynn says:

        fuckkk kris dayanti.

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • farapink says:

      ade a.. abes fairytale… pegi kt wedding blog diorng…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. pic says:

    nmpak lain lak kate

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. yana says:

    sweetnyer!mcm citer cinderella plak..
    tapi perlu ke Kate wat nose job?
    mke die before mmg lawa..
    tpi lps wat nose job pong lawa gak..
    hehe..
    =p

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  14. nane says:

    mcm bapak dia dh rmbut tggl sikit ke…hope jgn jd mcm diana dgn charles dhla…anyway xminat pun..tp dh org dok heboh2 tgk2 la jugak….

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  15. cicak cute says:

    turn aku biler ???? muahahahahah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. wat_ever says:

    buai laju2…aku nk kawen ank raja….kikikiki…~lalalal~

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  17. Mira says:

    Takde pulak dgr father tu cakap “you may kiss the bride” macam yg kat filem selalu tu….ke I yg miss any part.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • ntah says:

      kalau royal wedding memang diorang tak sebut kot tak silap saya.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • queen says:

        Tak boleh kiss dlm church. Yg kiss2 tu budaya modern…royal sangat traditional…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
      • wartawan bebas says:

        mereka berpegang kuat pada agama dan budaya yang sangat2 tradisional.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 0
  18. ntah says:

    tadi ada sultan brunei dgn isteri… tapi diorang islam.. boleh ke diorang masuk dalam majlis tu?

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • myri says:

      boley.jgn fobia sgt sampai takut nak ‘berjiran’ dgn non-muslim. diorg tak ambik part dalam upacara keagamaan,diorang duduk elok2 je sbg tetamu

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 0
      • zaia says:

        setuju..dorng datang sebagai mnhormati jemputan dr pihak sana..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
    • Nanako says:

      tula kalau ni,rumah ibadat semua kita boley masuk,yg pntg niat kita tu bukan nak ikut agama dorang..xsalah masuk church,masuk kuil etc..yg pntg nawaitu kita tak terpesong kat dlm tu..aku kat sabah pun sekolah under church lg..kat hall kitorang ada gmbr late father yg bina sekolah tu..tp okey je pun..church pun dah penah masuk..takde masalah la..yg pntg kita tahu apa niat kita ke sana ye.. =)

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
      • futuremg says:

        tk yah kat sbah..kat sini yg St John lar…La Salle lar…ala, kalo ko masuk masjid bagai tp ko tuh munafik..tak kemane nyer der

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      kepala hotak kau ni letak kt mana ha NTAH??? tkan majlis perkahwinan yg macm gini tk boleh masok kt gereja???? orang yg bukan islam kenape boleh mashok kt masjid ???? yg penting hati mau baik ok………..

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
      • Belinda says:

        Tul tu Minah Jambu….aku selalu masuk church kalau ada kematian pesakit2 aku yg beragama Kristian, dan masuk temple mana2 yg beragama Buddha tapi aku tak ikut upacara keagamaan diaorang. Tradisi kawin di cathedral pun aku pernah pegi. Sebagai menghormati, kalau mereka berdiri aku berdiri, kalau mereka duduk aku duduk. Kalau mereka nyanyi, aku diam aje.

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          btol tu belinda minah jambu setuju…..kite bukan nye ape cuma kite nk kena hormat menghormati antara ugama kite dengan ugama yg lain…..jadi tk salah kalau kite masok church ke temple ke kalau ada majlis2 tertentu…yg penting hati kite iklas dn berseh……itu yg kite mahu…..lov u………………………….minah jambu nk gi swiming…….minah jambu kalau swiming macm ikan tau ! jangan tk cayaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • Belinda says:

          Okay Minah Jambu 24 jam Menghadap Komputer..Belinda pun suka berenang sebab nak kecikkan skit lengan ni hahahaha. Tapi paling best kalau berjogging dan Zumba fitness. Berolahraga dan bersukan ni buat kita sentiasa segar-bugar, awet muda, dan fit. Betul tak?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. baju kate ni boleh dikira ok la..
    tak brape sexy sgt..
    klo melayu yg kawen..
    lagi sexy..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 51 Thumb down 0
    • mmar says:

      leher bju kate ala2 kebaya….cantik….

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
      • zass says:

        bj die mmg dah disyaratkn pihak istana spy lengan bj tuh pnjg..xkesah la lining ke jrg janji tgn ttp..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  20. suke2 je says:

    mmg adat prkawenan diraja xkiss…

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  21. my lady says:

    waaaaaa nak jugak ;(

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. zaia says:

    bnyk ranjau percintaan dorang ni kan?huhu,,akhirnye brkahwin jugak..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  23. yml says:

    abg x dpt.pas ni aku rembat adik die pulak.haha..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  24. Prince Gondol says:

    klau i kawen jgn luper tengok i k:)upload pic i.i pun PRINCE juga :))))..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  25. ain says:

    nasi lemak 20sen..nt boops job pulak lps nose job…hehehee..duit kn banyak..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  26. mysara says:

    Nampak simple..
    Semoga perkahwinan diorang ni bahagia, x sama nasib mcm Lady D..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  27. choy says:

    raja2 atau wakil negara yg beragama islam mmg dijemput mnjadi tetamu khas dan boleh masuk church. bukan dorg ikut upacara smbhyg ke ape pn. korang ni kalu bab keagamaan dh kecoh skit. nk touching2 plak. YDP Agong ngn Permaisuri yg dtg sbg tetamu pn tak kecoh ape2. Boleh je pn org islam masuk church kalu ada wedding event mcm ni sbg tetamu bukan nye buat pape pn.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  28. yus ahmad yusof says:

    hahaha..kelakar tul..kata-2 diatas…saya o.k jek… & kelakorr pun ada…. anyway… lantaklah..koo… tapi baju tu macam biasa..jek… takdalah..hebat sangat..nenek aku pun pakai cam tu.. Tapi memang tak boleh ingat. & Lupa….Arwah…Mak P.william tu..DIANA , sememangnya dia amat cantik & lagi ayu hingga ke akhir hayatnya.. sweet jek…. & memang cantik..dihati saya… semasa diana meninggal, pun rasa terharu…gak..tapi diana memang cantikk…. saya suka diana…Tapi dah arwah… & memang suka sikapnya yg bersahaja….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 0
    • shahs says:

      ko ni mabok ke hape???!! lady d tu kan kapir,,nape dsebut ARWAH????!!

      Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
      • kuda laut says:

        ops sblum terlupa… penh tgok brita tv3 mengatakan diana nie msuk islam sblm meninggal….mgkin x salah klu yus ahmad yusof ckp cm 2..

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
        • budak kompius says:

          ye ke kuda laut p.diana da plok islam??bkn dye d kebumikan ikot agame asal nye ke??camne 2??jawab2

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. Rimi says:

    spotted YDP Agong and Permaisuri sat next to DYMM Sultan Brunei and Raja Isteri.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  30. miss kate says:

    mg betul kata2 di atas, walau pe pun, princess diana tetap jelita dan cantik semasa wedding dia dulu…klu tak caya cuba korang tengok balik gambar2 lama diana masa dia kawin dulu…
    kate ni pun cantik jugak…….pe pehal pun korang tau tak yg kate ni anak jutawan….thats why ler queen elizabeth tu terima dia kot, cuba klu anak tukang sapu, sorry ler nak terima…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 82 Thumb down 1
    • futuremg says:

      Queen terime Kate sbb Queen tgk sendiri perkahwinan antara anak2 dia Charles, Andrew dgn perempuan2 bangsawan cam Sarah Ferguson & Lady D berakhir dgn penceraian..tp anak2 dia yg kawin ngan org biasa cam Edward kawin ngan Sophie, Charles ngan Camilla + anak adik dia Zara Phillips (anak Princess Anna) bertahan lama…Queen E antara Queen yg modern + boleh menerima perubahan semasa..so kalo ko nak ckp dia terima kate sbb Kate anak jutawan,…ko mmg silap besau…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
      • gong says:

        camilla tu org biase ke? bkn bgsawan? sbb mse wedding lady d & p charles dia dtg kan.. zara phillips kawin dgn org biase eh? tapi princess royal pun cerai kan?

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • futuremg says:

          Camilla tuh ayah dia askar camtuh la yg byk gak jasa dia kire pangkat tinggi2..tp kalo nak compare ngan Lady D ..susur galur Lady D mmg ada darah diraja..same cam Fergie yg kawen ngan Andrews tuh..Zara kawen ngan Rugby player…

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
        • marie says:

          camilia anak bgsawan…kate is commoner but she’s daughter of the most rich person at britain.no wonder they’re still can get married.

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • myri says:

          camilla tu mistress charles,dia da bercinta dgn charles sblm dia kawen dgn lady d lg. tu yg perkahwinan diorg tu asyik bergolak,ye la,laki wat hal sindri je. walaupon aku tak setuju dgn charles,tp nampak benar kesungguhan dia dekat camilla ni. walaupon nama camilla dah tercemar satu dunia,siap jadi bahan ejek smpai istana malu lak tu, charles tetap tekad amek dia jadi bini. dark side of a true love

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
        • gong says:

          dan khabarnya jgk, sbbkan kes ni, charles mcm taknak throne kan? sbb ade desas desus ckp mgkn throne akan terus turun ke william. mgkn turun kt charles dulu, mgkn kejap, sbb kalau ikutkan william punye reputation lg hebat drpd charles yg dah tercemar sbb camilla tu kan?

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • xw says:

      kate dia dari MIDDLE CLASS background :) kalau tak silap saya. mak dia dulu stewardess. and bapa dia pula pilot.

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
      • zass says:

        mak n ayah kate mmg pramugari…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • samposmen says:

          bapa waity katie memang millionaire. dia dulu pon simbol icon sex kot. hehe. memang cool.

          apa-apappun tahniah prince william & kate middleton

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • wartawan bebas says:

          family kate jadi kaya kerana perniagaan internet mereka. dulu family mereka biasa saja selepas perniagaan itu maju lah mereka menjadi kaya raya.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 0
      • nemo says:

        yes, my mum pun kata family Kate xkaya sgt.

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • shantimur says:

        kate’s mom is ex cabin crew for british airways. her dad is ex FLIGHT DISPATCHER; not a pilot, nor a cabin crew

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  31. myvitrd says:

    sempat juga tengok dekat NTV7 tadi..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. ajuera says:

    orang kebiasaan pun boleh kahwin dengan anak raja okeh. Berangan nak kahwin dengan anak raja jugak la..atoiiiiiiii! hehe

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  33. reEn says:

    cantikk

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  34. nojie says:

    tahniah …sama cantik..sama padan

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  35. alcatraz77 says:

    mana dapat gambar bro, ada repoter ka kat sana bro nara hehe… Tq bro dgn info tu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. ,,,,,,,,,, says:

    aku sbnrnye tk excited sgt pon dgn si kate ni..amek tahu gitu2 je la..tp dulu aku suka puteri diana lg..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  37. haiqal says:

    Sebenarnya,korang tengok show ni sebab apa eh?Sebab part baju n cium je eh?hahaha

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  38. faris says:

    Tuanku Mizan n Tuanku Nur Zahirah de dalam picca 4 dr bwah…cer tgk kat kepala william tu…de sultan brunei, bini dier n sblah tu Tuanku Mizan…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  39. cik teja says:

    Tak salah bagi org Islam untuk memasuki gereja, tapi beserta dengan niat dan tujuan yg tertentu shj…yakni bukan bertujuan untuk turut melakukan upacara yang berkaitan dengan agama tersebut.

    Setakat duduk dan tengok, should be no problem. plus, atas tiket menerima jemputan dari pihak majlis…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  40. cik teja says:

    eh, aku nak komen lain sebenarnya…hahha…

    aku suka kateeee…sebab dia cantik n muka dia sentiasa tersenyum….

    lady diana pon aku suka…tpi sebab masa tu aku kecik lagi, jadi xsempat nak menyelami dan melihat kecantikan serta kebaikan mendiang…

    tpi kate…..memang cantik…sekiannn

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  41. redberry says:

    mcm mane pun xleh lawan karisma diana…cantik, punyer wajah penuh keibuan n paling respect..seorg puteri yg boleh memahami kehidupan rakyat yg susah di seluruh dunia…bkn hanya dok kat istana n asyik dgn gaya high class..

    mcm mak aku ckp…org2 yg hati baik ni xkira agama apepun mmg cpt kembali pada tuhan or Allah utk muslim.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 0
    • Enemy~ says:

      ye ke weh??kot baik hati mmg cepat kembali pada Allah ?? huhuhu

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
      • wartawan bebas says:

        puteri diana ada karisma dan aura yang tak mampu di tandingi oleh sesiapa pun hatta kate. puteri diana lengkap sebagai seorang puteri. masih jelas kecantikan serta kebaikan budi nya walau telah lama dia pergi meninggalkan semua.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 0
        • nemo says:

          betul. Puteri Diana mmg phenomena dulu. sbb tu, bila dia meninggal, smua org tergamam dan bersedihan. smpai hari ini org masih mengingati dia. even my mum peminat besar puteri Diana dulu.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
  42. mem says:

    kate cantik, tp lady D lagiii cantik….sgt ayu…. Aku igt lagi wedding dress lady D yg amat gojes itu…ekor dress panjang gile…cantik sgt. Kate pnya dress ok je la. Xgojes mcm lady D

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 0
    • nemo says:

      Tak perlu membandingkan lah. Gaun Kate simple je. dengar2 dia even make up muka dia sendiri sbb dia nak Putera William ingat sewaktu William propose Kate dulu. tapi xtau korang lah, wedding nie sgt special bg sy. xtau kenapa, mayb sy excited tgk tradisi dorng.

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
      • wartawan bebas says:

        rasanya natural lagi puteri diana. latar belakang dan kisah hidup puteri diana berjuta2 kali lebih baik dan bagus dari kate sebenarnya. kate ini adalah seorang yang kaki party dan sosial. cuba fikir balik dari zaman puteri diana mana ada kisah buruk atau kisah dia berparty sebab dia memang hanya berada di rumah bersama kelaurga nya. dan patut juga diingati bahawa masa dekat2 puteri diana nak mendirikan rumahtangga bersama putera charles, banyak akhbar2 dunia yang mengesahkan puteri diana masih DARA, kebanyakkan akhbar!! nampak tak bertapa jauh beza nya ibu mertua dan menantu itu.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 65 Thumb down 0
        • budak kompius says:

          yeke c kate ni kaki party????ngk pakaian xde pulak menjolok mate sgt…ke berubah untuk menjage status??
          aishhhh….ponat yo den puji c kate ni

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. semoga brbahagia prince william walaupun gondol di kepala, ttp meletup..!! semoga success & bhagia slalu..
    thn dpn lahir baby plak ye

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  44. i luv lemonate says:

    aku setuju..even aku x kenal princess diana coz aku x wujud lg kt muka bumi nih tp bg aku princess diana sgttt gojessssss…baju kate nih bese je aku rsebaju yg bini naza (marion pe tah)baju die lg cantek aku rse..sorry ye..jgn kutuk sy..peace no WAR

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  45. i luv lemonate says:

    prince william nih time aku kecik2 minat gk almaklumla time tuh hensem n chaming la ktekan..tp skrg da x hensem..huahua..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
    • zaia says:

      haha..sama la ngn aku..dulu kecik2 slalu gak bce mag psl lady D dn anak2 dia..pastu trminat la plak..tp dulu2 je,time suka baca sailormoon,prnh gak aku imagine aku sailormoon,william tu hero dia la..huhu..dulu prince william hensem,prince Harry tk hensem..skg ni Harry lbih hensem lak..

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  46. saya says:

    Tapi memang tak boleh ingat. & Lupa….Arwah…Mak P.william tu..DIANA , sememangnya dia amat cantik & lagi ayu hingga ke akhir hayatnya.. sweet jek…. & memang cantik..dihati saya… semasa diana meninggal, pun rasa terharu…gak..tapi diana memang cantikk…. saya suka diana…Tapi dah arwah… & memang suka sikapnya yg bersahaja….

    - lebih elok tukar arwah tu sbb arwah utk org islam..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
    • yaya_yumi says:

      mendiang lady Diana..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • kekwa says:

      arwah tu cumalah gelaran dalam bahasa melayu untuk org yg dah meninggal. takde kene mengena dgn Islamik ke tak islamik ke. Kalau nak ikut gelaran islam sgt2, sekurang2nya mestila gelaran tu dalam bahasa arab, kan?… (walaupun tak semestinya apa2 yg bahasa Arab tu otokatik bermaksud Islamic).

      Dalam Arabic, arwah disebut sebagai Allahyarham/allahyarhamah. Somi aku arab, takdela pulak dia tau apa maksud arwah tu. Sebab dia tak reti bahasa melayu. Kalau allahyarham/allahyarhamah tu dia tau la

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  47. dr ally says:

    aku suka depa ni kawin. so sweetttt… :D
    wedding dress dia simple and cantik.. :D

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. class kau maria says:

    orng kristian pegi church pun sopan ni orng melayu klu g masjid nk pin tudung pun ssh..xtkt rmbut rosak…huh!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  49. Ryma Idola says:

    wedding dress Kate tu sopan je nampak..walaupun dia bkn islam..ni artis malaysia baju kawen sebok nak berkemban seksi plak..lg2 artis yg ade nama islam kat blakang tuh..ish3..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 0
  50. naz says:

    anak raja pun x mampu g yun nam

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  51. poporing says:

    Yup,it’s look beautiful,simple and modern,,,nampak macam melayu2 pun ade da jugak:) congrats to duke and duchess of cambridge:3 but,Lady Diana is more beautiful n to be honest i like her,wloupun x lahir lagi mase dye kawen n umur ak bru je 4 thn waktu Lady D meninggal dunia,,,tp ak bnyk buat kajian pasal dye,she is a true princess people n ak bru je thu ade lagu yg dibuat khas utk dye kat m’sia ni,,,,plus lgu nasyid pulak tu,da lame da,thn 2005 myb,,mgkin ade yg da thu,,ak ni maklumlah ketinggalan skit,,,tjuk dye Tragedi Diana by kump. nasyid deevotees:) penah mengundang kontroversi sbb didakwa lagu ni mcm mengagung-agungkan Mendiang Lady Diana tp ditepis sbb dyorang kate lgu ni sekadar pengajaran and bkn niat utk tu…ak da pun check lagu tu and lirik dye sgt bermanfaat,,,x semestinyer bole apply kat Lady Diana je,kat sape2 insan kat dunia ni pun ley,,,so,be open minded,,,apa yg baik tu ambil,ape yg buruk tu tinggal kan,,,x kira la org tu islam ke atau x,,,,sory la pnjng pulak da komen,,,:D

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  52. LoLyat says:

    bangsa penjajah kawen
    korg plak yg sibuk2
    agungkan sgt white ass ni

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
    • hanna. says:

      penjajah pun, kau tengok la macaman rakyat sayang raja n the monarchy. kau tengok sistem diraja kita? jadi patung je,.admiring isnt mengagungkan. apa salahnya admire something beautiful macam ni? chill la.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
    • daddycool says:

      cube ko tanye nnek ko ato atok ko time ingris dlu camne….dlu time ingris ok org mlayu sume rjin mane ade kes jnayah….

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
      • LoLyat says:

        go to hell with british monarchy
        jew is the best
        all hail king david

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • nonsense says:

          ko ni muslim ke apa? siap hail hail king david. mcm tak betul pun ada. tp klu ko autistik, padanla kan

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • myri says:

          orang tu troll la. bila,org troll,ko jgn layan. tak makan saman der

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • LoLyat says:

          trollface :D

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • A says:

      Bukan mengagungkan la. , the wedding was about 2 people getting married. I don’t care about the hype or the negative; the event was a breath of fresh in a world of wretchedness. Faham?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. nina79 says:

    Aku x dpt tengok semalam sbb ada hal..rasa rugi jer..mesti best kan?? apapun kate ni nampak terlalu kurus lah…keding sgt smpai nampak tua..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  54. fienavsfarina says:

    ape2 tabik spring2 kat duaorng coz baju so sopan bkn cam artis malaysia kita yang suke pakai bj terdedah…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
    • bUlantErang says:

      sy bru nak komen pasal bju diorg…memg soooo sopan…:) suke sgt2,mcm iras2 bju kebaya moden melayu…sy setuju sgt2 fienavsfarina…bukan mcm sesetgh artis kita yg kat malaysia niiii…giler glamor! time kawen mesti nak gren habis!!!seksi sane!seksi sini! terbukak sane sini huh……ingat barat sgt la tu!!!!….org barat pon tau sopan sikit….itu la manusia…huhuhuhuhuhuhu….adap2 tidk di titik beratkan…tgok mcm kate,simple but nice…sejuk mate memandang….^_^

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  55. sha says:

    sopannya..i like.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  56. secret says:

    mse siaran langsung, yg ak prasan;
    1- cara william jalan. kelakar. sbab asyik tengok bawak. nak elak terpijak kain kate yang …………………….
    2- haha..soal kain lebih tu, mmg pompuan je sanggop layan. kelakar part kate turun dari kereta kuda. mse bru smpi istana. guard tu main ambik je segommpol kain lebih bju pengantin ,bubuh kat lantai.hahahahahaha lawak yg tu
    3- taik kuda bersepah2. adoi la……
    4- bagos diorang ni. jimat minyak. tak tunjuk pun kereta mewah bagai. sangatlah down to earth tapi. banyak pakai tenaga manusia yg mengiringi. erm standard la tu kn. tp yg naik kuda tu sangat menarik. sbb tak pakai keta mewah. bagos2. pecinta alam sekitar betol
    5- adik william macam comel je. sape ek yg jalan ngan dia tu?
    6- flower girls tu sedara mara william ker?
    7- kate. tekcik.ops
    8- rambot mmg menjadi topik perbualan utama ketika siaran langsong.
    9- yg aku nanti kan. bila tv zoom kat 4 exgirlfren william dan 2 exboifren kate. huhu. gle kentang. ade ke dijemput bekas kekasih. hahah apa motif? macam nk balas dendam je masing2.huhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • nemo says:

      ada sesetgh flower girl tu ialah cousin, 2nd cousin william. haha! sy pun ada dngr dorng bwa ex masing2. btw, girlfren Harry pun ada dtg.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • myri says:

        gelfren dia tu cam hangover je. serabai nak mampos. harry pon serabai. kekeke,harry ni memang la budak2

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • zaia says:

          rambut harry mcm serabai tp rupa dia lg hensem dr william

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  57. Ju5t W&K says:

    Hello, saya nak komen ckit. Tak ape lah orang islam masuk church tu, kan darurat. Diorang dah kena jemput utk hadir ke majlis perkahwinan, tak kan tak nak masuk kat situ pulak. Asalkan niat tak terpesong.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. hensem dia..comel kate middleton..huhu..grand habis wedding nie..aku pun nk buat ala2 nie jugak la..kasi grand2 skit..huhu..kawen sekali je..hahaha..hish!!try korang search ISU MAKCIK HAJJAH ALWUZARA HINA ISLAM di google..panas aku..huh!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. NAIDA says:

    apa apa saja lah korang ni nak kutuk2 pasangan ni biarlah bukan diaorang kacau korang pun

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. hanna. says:

    beautiful wedding. sangat subtle dan simple. langsung takde unsur menunjuk2 macam most of the overrated weddings here. she even did her own makeup..orang kita kahwin bayar makeup sampai 1k. kate’s confidence and elegance memang patut dicontohi.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • smh says:

      Orang kita bayar makeup sampai 1k. Makeup pulak macam tepung muka putih, leher dan tangan gelap.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. ida says:

    nice dresssss n simple……. i like….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  62. Myra Dolce says:

    klu aku tak bukak blog ni…langsung aku tak tau cte…ketinggalan zaman tol la aku ni…
    asek bz ngan keje je…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. dj says:

    cantik lagi lady d…..comel & ayu je…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
  64. max says:

    puas tonton smlam kat tv nz. nampak agung malaysia dan isteri die.. cayalah malaysia!!!!

    jimmy choo pun hebat gak. LOL

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • Kak Su says:

      Ya…Kak Su pun nampak gak kelibat YDA Sultan Mizan & permaisuri semalam..bangga giler…apa tak agung kita dijemput tapi Obama tak..ha..ha..

      Kalau x silap Kak Su sekarang ni jenama Jimmy Choo tu bukan milik Datuk Jimmy Choo lagi….milik orang putih dah…tak tau camna jadi lagu tu..dgr2 Datuk Jimmy Choo nak ‘beli’ semula jenama Jimmy Choo yg diasaskannya tu..

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • nemo says:

        Isteri Prince Charles, iaitu Camilla pakai kasut Jimmy Choo kemarin. bangga!!! MALAYSIA BOLEH !

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • zaia says:

          mendiang lady D dulu pn pakai kasut2 JIMMY CHOO kn?klu tk silap la..huhu

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • nananana says:

          ye ziana..dlu Lady D mmg pakai kasut rekaan jimmy choo..dlukebnykkan kasut2 Lady D sume jenama jimmy choo..hanya satu rekaan jek utk Lady D..org lain tak leh tiru…
          hmmm..sal make up tu mmg la the dutches of cambridge yg wt sendri tp rambut dia tu almost 2 million wat kat hair saloon…huhuhu..so hampir sama jek..

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  65. bunga says:

    suke tgk fesyen topi org perempuan je tgk semalam..byk2 yg pelik2, ada yg cantik fesyen topi nye

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • nemo says:

      Pelik atau tidak pelik itu perkara kedua sbb tetamu yg dijemput mesti pakai topi sbb Queen suruh dan ada tercatat pd surat jemputan.. Klau yg xpakai tu kiranya tidak menghormati.. Tapi ada juga org kenamaan xpakai kemarin.. Mungkin akan ditegur oleh Queen.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  66. Ju5t W&K says:

    Moga2 perkahwinan yang di bina kekal hingga ke akhir hayat.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. Kurus says:

    kt majlis ini,
    semua prmpuan diminta pakai alas kepala seperti topi.
    semua prmpuan diminta memakai skirt lebih lutut, dan mesti pakai alas kaki.
    semua prmpuan tidak dibenarkan mendedahkan bahu,buah dada dan tangan. even baju kate pun kena komen sikit tuh. tp itu adalah rekaan kate sendiri. dia ambil fesyen klasik.
    pengantin tk dibenarkan kiss. menghormati gereja.

    jadi nyatalah agama kristian pun ada larangan dia.

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  68. Kurus says:

    kalo hendak dibandingkan kate ngn mendiang ibu mertua dia iaitu diana:

    kate- sangat brkeyakinan tinggi
    diana – kurang keyakinan diri, sehinggalah tahun2 akhir hayatnya.
    kate – berambut hitam, diana – berambut perang
    kate – sangat cantik, walopun bibir agak trlalu nipis, kebijaksanaan jelas terpancar
    diana – idung agak trlalu besar, tapi aura sangat jelas yg sukar ditandingi
    gaun kate – pilihan sendiri yg simple, cita rasa sendiri, melambangkan keperibadiannya. warna putih melepak dipilih kerana rambut kate yg hitam. potongan klasik mengambil ilham gaun grace kelly of monaco yg tidak lekang ditelan zaman, simplicity kerana zaman kemelesetan ekonomi n menjaga hati rakyat (bagaimanapun, aku masih nk yg lebih detail sikit supaya tk nmpak sama dgn gaun biasa)
    gaun diana – warna putih gading pun sudah dipilih khusus menyemarakkan warna kulit diana. gaun paper tafeta trsebut memang jelmaan victorian modern yg unggul, meskipun kini ditelan zaman.

    apa-apapun kate trlalu kurus akibat nervous break down n krna nk jadi jelmaan model.. membuatkan ia nampak tua dr usia sebenar… aku suka kate yg cubby sikit beberapa bulan lepas.

    hubby dia, william. tk payah nk kata panjang2. aura ibunya jelas terpancar. baginda tk perlu tersengih atau menarik pipi utk senyum lebar,, darah kturutan spencer yg terkenal dgn “no frown face” memang jatuh kpda baginda.. manis segar semulajadi

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
    • DetektifDonggol says:

      1 lagi beza:
      Kate:paderi pakai baju kaler EMAS
      diana:paderi pakai baju kaler Perak

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • Kurus says:

        ha a kan detektif…
        webminster abey seme mcm kaler emas emas..kan…matching dgn kaler baju william yg merah.. (kt rumah pun aku suka kaler emas + merah maroon + hijau daun + coklet kayu—law pon tkder org tanyer..hak hak)

        catedral per tmpat diana tu.. st paul ker tk silap.. selamba jerk diana naik tangga gereja yg banyak anak tangga tu dengan gaun panjang.. aku yang takot.. kesian lah diana.. betol2 kesian…tk sempat tengok anak kesayangan dia kawen..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • gong says:

          kate wore the dress… tapi lady d, the dress wore her.

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
        • Kurus says:

          rasanya kalo org lain yg pakai gaun tu.. tk akan terangkat ‘martabat’ baju tu sebagaimana diana menaklukinya…dgn aura dia.. fuyohhh..ahaks ahaks

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. Kurus says:

    thank you mr nara for bringing this to beautiful nara. appreciate it very much.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  70. nekwan says:

    kita orang Malaysia patut ambil contoh yg baik dari perkahwian cucu ratu England nih!

    seluruh dunia tau dan menghadirkan mata melihat upacara perkahwinan Willian dan Kate. betapa simple dan sederhana majlis mereka ini.

    lihat pakaian dan perhiasan yg dipakai Kate! sungguh simple… sedangkan ratu England ni boleh spend berbilionx3 ntuk perkawinan cucunya… haaa.. klau di malaysia… ntah la apa jadi yerk? tengok jee artis2 kita kawin, lebih dari segalanya… perbuatan yg Allah tak suka.

    pike2 lah yerk? agar tak de lagi wedding of the year… buat lah berpada2 semoga setiap perbuatan diberkati Allah.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
    • smh says:

      Kerabat diraja kita yang patut mencontohi Kerabat diraja sana. Sangat mesra rakyat. Semuanya bersederhana, x melebih. Kereta yang bawa diorang pun tak tinted, supaya queen and all boleh lambai rakyat, dan rakyat nampak diorang secara dekat.

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  71. anis says:

    you all ni mmg perihatin sgt la terutama komen si kurus..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. Sue says:

    Alamak rambut…hehe..sebijik cam bapak dia.. sepesen jew.. Dulu bukan main hensem..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  73. Hagemaru says:

    asal tak tunjuk agong kita? permaisuri kita tu bukan main cun lagi masa tu. ini boleh mendatangkan marah. :P

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  74. ai says:

    Kate nampak sangat anggun.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  75. minah says:

    diana lg cun kot masa kawin!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • nini says:

      diana mmg lagi cun sbb masa kawin tu umo dia baru 20 tahun, dan dan yang paling dikagumi

      diana masih dara masa dia menikah dgn charles

      tu yang berseri2

      tak caya? google it.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • Kurus says:

        seri pengantin kan… setuju sangat…
        dan memang dia ada aura yg cukup besar..sehingga seluruh dunia jatuh hati kepadanya…kecuali suaminya

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  76. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    minah jambu suka tengok YDP AGUNG dn sultan brunie hensem dn segak cekali………

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  77. mas says:

    masa agong ngan permaisuri masuk takde liputan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  78. pneumedic says:

    nsem lagi aku…hahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  79. sesape says:

    like cinderella story…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  80. Nadrah Nasir says:

    AWESOME!! best giler kawin ngn ank raja <3

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  81. gile best jadi anak raja..wkakaka

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  82. kentut says:

    hmm..perkahwinan xde mkna apa2 sgtlah kalau da barai awal2…huuhuh mintak simpang jauh2..aminnn

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  83. daddycool says:

    i love kate……..xpe ar adek die cun gak…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  84. Suraya says:

    meriahnyee diorang kawin.. best aaa..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  85. Wan says:

    selalunya ada wedding of the year,wedding of the decade,blablabla..ini wedding of the century ke aper ek..:p

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  86. nadzifah says:

    cantik sangat ke kate tu sampai putera william nk kat die..hemmm….tk payah cakap banyak banyaklah nanti
    jadi isu plak…hehehe….yang heran nyerrr diorang dari keturunan diraja atau orang2 besar tapi takkan kate dok pakai baju yang same je setiap ada dalam gambar…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  87. ron97 says:

    beckam jugak le yg hensem giler dgn rambut baru…..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • Kurus says:

      tp silap letak medal dia.kt kanan..hadoi
      sep bek ada yg bg tau

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  88. papaporno says:

    papa suka tgk victoria..lawa seh..pippa pun sama gak…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • Kurus says:

      papa… tabloid british kutuk2 posh.. kta “does she think she is going to the funeral??”

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  89. budak kompius says:

    nk tny…nape bkn ayah ny y diri sblh william ek tme kt altar 2???nape harry..lo pgantin pmpn lme da tau msti ayah ny diri sblh..lo pgantin laki spe2 je ke?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  90. cristal says:

    such a beautiful couple…congratulations….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  91. kurus says:

    lupa nk cakap…
    kte iya iya nk tiru gaun derang..
    tiba2 kate tiru baju kebaya kte..banggggaaaa kan..
    mesti dia ada tengok filem ‘sepi’ ni semasa tayangan kt london 2 tahun lalu….di mana pelakon wanita dia seperti vanida, nasha mempamerkan baju kebaya kt situ.. (prasan kan aku..hk hik)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  92. scorpioncat says:

    paling aku ske, masa kt dlm curch, x nmpk pn cameraman merata rata, tapi gmbr superb… pas tu shoot kt jalan raya pun sama, cantik dan terang, x goyang2.. and then keter2 yg ditunjuk tu x hilang dari pandangan, byk camera dari arah depan tepi, belakang…baguss sgt, n sound system kt dlm church tu mmg bagus, wlupn sore kate kecik (nervous tuhh), tp ttp dgr terang dan xde gangguan..kalo kat m’sia ni, kejp2 nmpk cameraman lalu lalang, pastu sound system kekadang ok kekadang x dgr, or bunyi mcm berserabut…jgn mare, ni pendpat aku je..peace no war

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  93. debunga cinta says:

    seriously tgk wedding dia xsampai 10mnt tue pun coz tertgk if not mmg tak heran sgt tak kirelah royal or wat coz 1-tak ade seri coz kate simple sgt bandingkan dgn mak mertua dia dulu nampak lah dress tu grand sket n earing dia alahai walau mahal tp too simple for her as d bride…haishhh….2-mmg dah budaya mereka tp blm kawen pun dah tinggal sama bagai so tak beza mana pun 3-ramai gak ex-gf prince rambut luruh nie…heheh hencem g sultan brunei walau dah berumur…heheh 4-tabik spring coz ex memasing dtg…tp kate mmg kental hati lah coz relax jer walaupun ex-gf prince punya 4-5 org dtg heheh haishhh minta djauhkan budaya btkr2 pasangan mcm nie kat negara kite amin…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  94. rafidah says:

    baju pengantin pompuan mmg cantik,sopan je….x mcn baju artis2 kita klu blh nk londeh bg npk semua.masa nikah tutup2 pastu bukak2 bg npk kt org,ye la kan….. artis katakoo…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  95. congratulations putera williams and kete middleton..wedding dress kate sgt cntik..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  96. EKA LATIFAH NADIA says:

    WILIAM PILIH MODUL JE PTR HARRY KALAU KAWIN DGN RAKYAT JELATA SAYA SOKONG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0