Written by AbangNara | September 22nd, 2011

Seriously Abang Nara sememangnya ingat Fida adalah salah seorang selebriti yang bertudung bukan mengikut fesyen. Selama ini Abang Nara pun nampak Fida boleh jadi sumber inspirasi kepada wanita-wanita yang ingin bertudung. Rupanya Abang Nara silap. Tak sangka selama ini pemakaian tudung Fida tidaklah seperti yang diharapkan. Makin terikut dengan fesyen serkup dan topi nampaknya.

fida tudung serkup

Tapi tak apalah. Mungkin ini sekadar kejutan budaya sementara buat Fida. Harap-harap Fida boleh kembali ketika awal-awal kemunculannya yang nampak sangat manis lengkap bertudung. Rasanya ramai yang terkejut dan kecewa melihat fesyen tudung yang digayakan oleh Fida. Kepada Fida, anda lebih cantik jika bertudung tidak seperti sepupu anda yang seorang itu. Janganlah mengikut fesyen. Tak cantik mana pun.

fida tudung serkup

Lagi beberapa keping gambar Fida yang diambil daripada Facebook Fida dengan membaca entri ini sepenuhnya.

fida tudung serkup
.
fida tudung serkup
.
fida tudung serkup

fida tudung serkup

fida tudung serkup

fida tudung serkup

fida tudung serkup

fida tudung serkup

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

240 responses to (GAMBAR)Fida Dulu Dan Sekarang Yang Semakin Berbeza

  1. Bro 10 Inci says:

    Fida2… Mamat?? Duh….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 91 Thumb down 5
    • Mat Rock says:

      apa nak heran. ramai awek2 pakai tudung kat Uni gua..dah pecah dara. Dada mereka dah byk kena ramas..

      biasalah, kalau hati X bersih!!!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 82 Thumb down 27
    • Dianna_23 says:

      dah naik meluat aku ngan minah ni. Tak cantek mana pun

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 54 Thumb down 3
    • budak botak says:

      fida, tlg belajar balik apa itu erti aurat..apakah aurat bagi wanita itu hanya rambut sahaja atau seluruh badan? adakah patut bertudung tu hanya dijadikan fesyen utk mencari publiSITI, atau satu keperluan dalam tuntutan agama.. Jangan menggadaikan maruah agama dengan sesuka hati…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 110 Thumb down 0
      • The Secret Life of Kak Tipah says:

        aku mengesyaki sesuai, you ols. aku rasa dia menang Pantene tu pon sebab ‘publiSiti’ la…

        adik beradik, kakak, sepupu sepapat..sama saja. semuanya giler glamer!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 56 Thumb down 1
        • wawa says:

          ala dia pkai tudung cz nk masuk pantene tuh .. mayb ct suruh dia pkai untuk bg senang bg dia menang nt cuba kalau dia x pkai tudung blh ke dia menang??

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 2
      • hijrah says:

        kalau aku jadi fida, mesti aku malu..kawan2 selebriti aku yg dah lama FAMOUS semua berhijrah ke arah yg lebih baik,tapi knp aku berhijrah ke arah yg terbalik? bukan mahu menghukum tp ingatlah wahai cik fida..malaikat izrail boleh mencabut nyawa kita bila2 masa, tidak akan tertangguh walau sesaat..biarlah kita kembali di sisi Allah dalam keadaan yang diredhaiNYA..kalau kawan2 anda boleh berhijrah, kenapa tidak anda?

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
        • love rock kapak says:

          betul tu….sokong900%…….kembalilah keasalmu fida….kamu akan lebih dihormati…..jgn semakin popular semakin lupa Tuhan……

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • Ratna Sarumpaet says:

      Ya ampun. Kenapa berkerudung begini sih? Kayak apa nek? Siti Nurhalija atau singer negro?

      Lempar ke laut aja deh ‘koboi’ nya ya.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 126 Thumb down 4
      • TanganKu Puaka says:

        dia nie sweet manis. tapi…

        sesuailah ngan dia..kampung lah katakan!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 102 Thumb down 16
        • Abg Topi Jerman says:

          Yezzzz…budak ‘kg.’ yg sudah terjangkit virus- Kejutan Budaya!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 130 Thumb down 3
        • Bosian lah gua says:

          Hangpa ni pon…takkan hampa semua tak tau. Dia punya sepupu sapa pulak lak kanj? Kawan baik sendiri punya suami pon dia dah kebas.

          Muka dah le macam Rosmah AF..macam mana buleh menang Pantene. Buta ka apa depa tu? Kononnya tak mengaku sepupu Cik Tie waktu tanding dulu.

          Jumpa sekali dulu kat KL..make up ya rabbi. Sekilo..!!!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 101 Thumb down 3
        • hantu motel says:

          tunggu masa nak dedah peha lak..berbogel terus kan senang..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 43 Thumb down 6
        • tailong says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 36
        • IniKah Melayu says:

          Kau la kampung..type ejaan pun malas ..tak betul.

          Alahai…tak sekolah keeee?

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 40 Thumb down 4
        • TanganKu Juga Sama Puaka says:

          EJA KAMPUNG POT TERSEKAT2…DIRI SENDIRI PON MALU NAK TAIP ASAL USUL, INI KAN PULA NAK NGAKU KHEENNNNNN..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 2
        • bosandgndunia artis says:

          salah ke? aku rasa betul je kg=kampung?? =.=

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 3
        • Tikus Terjun Tepong says:

          Well-written. I am totally agree.

          Fida ini semuanyer kampung. Muka kampung, dressing kampung, cara cakap kampung..tak ade class you.

          Euwwwww…..campak je dia ke Felcra @ kebun kelapa sawit !

          Menyemak je!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 57 Thumb down 18
      • zazmi says:

        aku tgk wartawan pon dh meluat ngan pangai minah ni. and aku rasa tahap kesabaran wartawan pon dah mencecah tahap negative 5 dgn pangai PLASTIK minah kampung neh. aritu ada terbaca dlm harian metro ada artikel dr wartawan hiburan mention ttg keterbukaannya bersalam dgn lelaki wpun mbawa imej bertudung. jawapan coverline dia senang jer… sbb tanak memalukan org yg mhulurkan salam. apa kejahilan punya jawapan. LAHANATTT!!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 93 Thumb down 7
        • shanaz says:

          huh!smkin myampah laa dgn fida nie,,pka tdung tu ntah ape2…dulu tgk dia nie comelll je…skrng urmmm

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 0
        • Mis5 Cat says:

          i memg menyampah dari dulu!!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 1
        • abuya says:

          kut kalau betul mabuk cinta dgn mamat sepah tu pun, jgn la sampai sggp bukak tudung….. elok2 org minat lansung jadi tak minat dgn penampilan baru dia…..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 1
        • nenas says:

          salam incik zazmi, ko kalo xsuka pun xyah la guna ayat ‘minah kampung’ ko hingat org kg ni plastik ke? mungkin ko, mak bpk ko org bando… tp moyang2 ko dolu2 asal bando gak ke?? xyah la hina sgt perkataan ‘kampung’ tu.. aku yg lahir kat bando pon xdek nak kutuk org tu ”kampung’ pemikiran utan la ko ni… sengalll

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 55 Thumb down 37
        • zazmi says:

          wsalam inche nanas, maksud ‘kampung’ aku tu ialah ‘low class mindset’… bukan bmaksud sperti ‘kampung sebelah’ or ‘samseng kampung dusun’. harap ko paham bhs simple k. kalau style urban sekali pon, kalau x kena gaye n x mengikut syarak, tetap ‘kampung’ bagi aku. So org2 kampung (tmasok org kampung aku n kampong inche nanas ni jgn tlebey emo k… peaceee yaawww!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 54 Thumb down 14
        • zazmi says:

          opsss… sowiii… inche nanas tadak kampung… dia org bando u ollssss!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 5
        • zaia says:

          aku faham maksud zazmi,aku sebenarnye mcm nk kutuk “spesis” camtu tp aku tk tau nk pkai perkataan ape..sbb aku betul2 tknk mksudkan org kampung..maksud aku,tu utk org yg otak ulu dn cara dia mcm tipikal org ceruk2 dlm denai2 hutan punya style..huhu..menyampah gle klau dh memang ceruk tu tak payah la brusaha nk expose sgt tahap kecanggihan yg ada pada diri sendiri tu..padahal benda tu biasa2 je bagi orang lain..org boleh tau mana betul2 dah ada relax je,dh biasa jumpa dan tengok..ni kalau betul2 teruja tahap tertinggi kagum pada diri sendiri sedangkan org dh tau golongan dia bukan gah mana,lg mau bising2..sebab kita dah tau jenis camtu mesti baru berada di dunia yang bukan dunia dia sebelum ni..betul2 macam org ceruk2 baru ‘jumpa’ atau ‘tengok’ tv dn ‘rasa’ aiskrim..aku dah bapa kali terdadah telinga dengar org jenis mcm ni sibuk mulut mcm kompang nk up diri,sikit2 dh la,over sgt jd geli..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 1
        • semak samun says:

          peh,meluat tgk minah ni,teringat kt melodi dulu,konon cam baek sgt bile xde tawaran sbb dia bertudung.cm suci je time tu,skrg ni,sumpah aku meluat.nak bukak,bukak jela..xyh pki dr dulu kalo x ikhlas or sekadar tackle peminat.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
        • cubanaktahu says:

          rasanya pernah dengar berkaitan salam dengan bukan muhrim, kalau seseorang yg bukan muhrim menghulurkan tangan untuk bersalam, tak salah rasanya kita menghulurkan tangan tetapi dengan syarat tanpa niat atau bernafsu.. salah satu faktornya supaya pihak penghulur salam tersebut tidak termalu.. perkara ini dengar dari beberapa orang ustaz dan ustazah yang berpengalaman dari beberapa negeri yg berlainan.. Wallauhalam jika benar atau tidak.. lebih baik elakkannya..~

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
        • hanieza says:

          kenapa manusia ni suka mngutuk sesama manusia, dia nak pakai mcm mana pun itu hak dia..sebelum mengutuk orang tu cermin diri sendiri dulu….kalau artis popular lain tak kutuk pun….kenapa tak tengok cara datuk ct pakai tudung tak ada orang sibuk pun…

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
      • Apat says:

        oo skang br aku tau dia sebenarnya bukan nk tutup aurat dia cuma nk tutup rambut jek….

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 1
    • budak kampung says:

      Ya allah, rimas la tengok muka fida ni! kat suratkhabar ada, kat sini pun ada jugak???

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 1
    • shasha says:

      wei aku suke betul org kutuk c fida kait2 dgn ct haha (mcm setan =D) ….
      hmmm abes la ct da byk dosa org dia kne tanggung cz dia yg sebarkn fesyen tayang jambul n leher nie. mujur aku x terpengaruh … alhamdulilah …

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 55 Thumb down 4
      • nano says:

        Tengok iklan simpaly siti yg baru tu….hhhahahha tetiba Siti muncul tengah 2 org model tu dengan pakaian melekat – lekat. Jangan salah faham saya pun dulu minat siti siap ada kaset Cindai. Now sorrylah….boleh blah

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 1
        • dongdang says:

          setuju ngan NANO.. yer la eklan simply siti tuh.. model kiri kanan baju loose aje.. hak CT nye baju gile mcam sarung nangka kot!

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • Man says:

      apa ni? pakai anak tudung mak aku!!!!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 44 Thumb down 1
    • yana says:

      Kenyataan Mamat sebelum ni:
      “Semasa kejadian Fida di dalam kereta dan secara spontan saya mengambil gambar tersebut tanpa menyedari sebahagian rambutnya terdedah tambahan pula saya tidak memakai cermin mata.”

      nampak benor menipunya..
      gambar ke tiga tu,kluar dari keta..x kan tak nampak gak fida tak pkai tudung
      keterangan bangang lagi nyata!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 72 Thumb down 0
    • yana says:

      Keterangan Mamat sebelum ni:
      Semasa kejadian Fida di dalam kereta dan secara spontan saya mengambil gambar tersebut tanpa menyedari sebahagian rambutnya terdedah tambahan pula saya tidak memakai cermin mata.

      bodoh lagi bangang!
      tengok gambar ke-3…nampok benor nipunyer!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 1
      • who? says:

        korang takkan la tak get it lagi..it’s publisiti, publisiti la weh! kalau tak camni mane nak femes smpi masuk blog abg nara..

        Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
      • maKDara says:

        ntahnye.., nak nipu pun, jangan la fikir orang lain bodoh. kengkonon tak prasan sebahgian rambut pida tu tededah la.. yang sesaje kluar pakai serkup pale tu nape?? nampak noo lah saje nak tayang rambut. “lihat rambut ku.., cantik kan..” – cehh..!!!

        Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
    • Fida sayang, dalam dunia ni kan ada masa kita di bawah, ada masa kita di atas. masa di atas tulah kena hargai dan kita kena sayang. sebab masa kita di jatuh, tiada siapa dapat tolong kita melainkan diri kita . muhasabah , insyaallah ;D

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 2
    • cucu usop gajoh says:

      ore doh raso glemer sgat doh tu……dok leh wak guano doh….!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • syikin ghazali says:

      YA ALLAH apa nk jdi la ngn pompuan ni !! ramai artis skunk ni tutp aurat yg dia ni mkin buka aurat! ish !

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  2. ayu says:

    ADUHAI…

    KECEWANYA AKU..

    AKU MULA SUKAKAN KO PIDAH, OOO PIDAH…imej baik..tapi camni pulak gayanye..huhu

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 66 Thumb down 2
  3. kiciwa.... says:

    aduh! apakah ini??

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  4. PEARL PURPLE says:

    SGT KECEWA NGAN PERUBAHAN FIDA :(

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  5. iyekan aje says:

    habisla ko fida…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  6. PEARL PURPLE says:

    SEDIHNYA:(

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  7. titot says:

    eeeee….buruk nak mamposss..mcm nenek kebayannnnn. wakaka

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  8. liza1979 says:

    baik xyah pakai tudung kalau dah nampak leher.. nape tutup rambut je? rambut uban ke?

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 83 Thumb down 2
  9. PEARL PURPLE says:

    FIDA

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  10. tak paham says:

    Semakin ramai umat muhammad yang bertudung tetapi seumpama berbogel.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 132 Thumb down 1
  11. SENGAL.. says:

    KEJUTAN BUDAYA…TERLALU ASYIK DENGAN DUNIAWI….

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  12. zuff says:

    artis lain makin ramai nk bertudung litup fida pula makin membuka auratnye sedikit demi sedikit….hurrrmmm..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  13. embok says:

    har..har..har..ade hati nk p audition AF7…patot pon x terpilih…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  14. ade aku kesah says:

    hisyyy…pleaseee la…selebriti yang bertudung bukan mengikut fesyen???? ni habaq mai na….fida nie auta je lebih…PLASTIK n SARKASTIK lg…mencikkkk tau…..kt luaq x bertudung pun…selam nie org memg x tau…cz die pandai coverline…LA nie dh terburai nk habaq pa lagi…Budak2 kolej kt kuantan nu kenai la sapa Fida nie…xpayah nk menipu la….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  15. ehhhh says:

    eh? audition AF7? bergambar sbelah Ali Taruddin, adik Tok Ti…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. HAHA says:

    A R T I S !

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  17. redcarpet says:

    hipokrit..munafik..hmm ape2 jelh FIDA oiii!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  18. hampeh says:

    ceh….hampeh btol..fida. ko skang ni byk la meniru gaya sepupu ko tu..xde identiti sendiri..puiihhh!! ko ngan sepupu ko tu sama je….HIPOKRIT. suara mcm katak puru panggil ujan ada hati nak terlalak – lalak kt ats pentas..elk la..ko ngan si mamat bersepah tu..dua2 sepah n sampah industri seni…puiiihh lagi..!!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  19. senyum says:

    kau ni nk cipta nama dgn gosip mcm ni ke fida??? kau ni jauh tersesat semenjak kau couple dgn si mamat tu… insyaflah akak oii..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  20. Kak Ngah says:

    konon urban abes la pakai “sarung kepala” cenggitu……

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 50 Thumb down 0
    • abuya says:

      ni terikut nak berpesen mcm ct jendul tu la…. ct jendul tu la yg mulakan fesyen tutup aurat sekerat-sekerat ni. apa yg lawa nya pun ntah

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
  21. Norma Jean says:

    Tiada alasan untuk tidak menutup aurat dgn betul sebab contoh dlm gambar dia dgn org lain yg pakai baju oren tu, 2 perempuan sebelah dia elok je tutup semua.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 46 Thumb down 1
  22. jangan bagitau orang says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 18
  23. mama emi says:

    mungkin asalnya fida memang begitu tapi kita selalu nampak dia bertudung litup penuh. jangan menghukum dia mahupun sepupu dia begitu. kalau rasa tak mau ikut, didik isteri2 dan anak2 kita supaya tidak mengikut…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 3
  24. adik says:

    maybe dia tgk sepupu dia pki camtu ok je dia pun follow la…….ni la agaknye klu hati x ikhlas pki tudung…bila kena limpahan glamor mcm ni la jadinya….

    p/s..aritu dlm paper tgk pic sepupu dia pki turban afrika mcm yuna pki yg kene kutuk kaw-kaw tu….sepupu fida ni pki ada org kutuk x?…………

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 40 Thumb down 0
    • budak_demok_dembam says:

      sepupu fida tu kalo xpakai pape pun orang tak berani nak kutuk, maklumlah penyanyi No. 1 NEGARA !! uwekkkk…..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
    • apa2 jea says:

      eeeee sepupu fida pki urban dah mcm org afrika dah rupanya x cantik lgsg baik pki tudung litup lg cantik..setakat pki urban nmpk leher dgn jambulnya baik x yah pki lgsg

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  25. diya says:

    sama je dgn datuk siti…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  26. diya says:

    sama je dgn dato siti ku tgk…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  27. jade says:

    ngarut2 je. heh. baik pakai tudung kuali. nmpk sopan sikit

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  28. adoi says:

    bila dah mula dikenali mcm 2 lah.. berubah habis.. awal kemunculan manis bertudung lepas tue hilang kemanisan itu.. so kepada FIDA pikir2kanlah.. perubahan anda nie terlalu drastik.. tolonglah kekalkan imej muslimah anda.. sementara ada lagi yg menyokong anda..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 0
  29. RUBY says:

    harap fida kembali pada asalnya….bertudung litup….

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  30. suka ati aku says:

    ferasan fofular fida ni…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  31. ahaha says:

    pasni leh pelok ikram btol2

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  32. hijau says:

    sorang pakai seluar pendek,sorang lengan pendek…memang sesuaiii

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  33. ade aku kesah says:

    PLASTIKKKKKKKKKKKKKKKK….dh lama dh tau…..memg hipokritttttt…….

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  34. ade aku kesah says:

    menyammmmmpahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh…………………..kt pompuan nie…..:p

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  35. hola says:

    aiyyyooo fida apa sudah jadi??? topi dah jd tudung??? jinjang betul leher… tu yg nak tayang tu… addooiiiiihaiii fida oiii.. buruk nyer aku tgk… ingat lawo ke pakai mcm tu.. lagi hancur kot fesyen ko fida.. kalo pakai tudung elok2 lg tip top muka ko… sedih aku tgk manusia2 hipokrit ni..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  36. ceton says:

    aiii cik fida..nape laa xleh jd diri sendiri…nape laa perlu tiru org lain..kalo bnda baik xpe gk..ni ntah pape…naseb baik lorr kasih aliya dh abes..kalo tak berbulu jgk mata ni tgk….huhu

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  37. Mmg terkena cultural shock kot c fida ni..hahaha..penangan mamat sepah la tue..hahaha..ape pun semoga fida berubah ke arah kebaikan..okay..all the best fida
    http://amoibeautiful.blogspot.com

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  38. mashimaro says:

    FIDA…. FIDA…. ksian aku tegk hang ni… jd mangsa fesyen… org bertudung hang pun nak bertudung… kalo mmg x bertudung…jgn la gatal gatal nak bertudung… nak kan nama baikk… hang pun konon bertudung la… biler dah rimas… jd mcm ni la… dari litup dah nampak leher…. sat sat lg nampak jurai jurai …. sat sat lpas tu… berwarna warni … baru jerk terkenal skit dah luper kat mana BUMI DIPIJAK…..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  39. babycomel says:

    culture shock betul la minah niee…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  40. babycomel says:

    nak tambah lagi…apsal tayang leher tapi tangan tu nak cover pulak..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  41. jona says:

    artis len hijrah pkai tudung…hang ni bukak plak…halamak..hang ni sedara mare prangai huduh la…yg sorang ajar org pkai tdung mcm yahudi…yg hang ni plak xtau nk wat stail ape tunjuk kt peminat…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  42. basikal tua says:

    fida ni memang tak pakai tudung lah dulu, and setahu aku mang dia masuk industri ni pon saje2 jek bertudung..kat kolej pakai tudung on off, masuk pertandingan nyanyian bukak tudungg..masuk contest pantene dato’ siti (yang mula2 dia tak ngaku sepupu siti tu) dia bertudung pulakkkk, yela saja nak nampak baikkkk and rambot dia bukan cantik pon..budak2 kolej dorang yang cakap, aku dengar jek cerita ni sebab housemate aku 1 kolej dengan si fida ni dulu. fida, fida, kesian kau..nak popular tunjuk baik, bila dah popular camni la prangai kau, semua aib dah terbukak. sekian.

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  43. daus says:

    aku skong heliza ! dari minah ketat skrg da makin labuh ! hooyeahh ! istiqamahlah dgn prubahan ituu ! <3

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  44. pisang putor says:

    makin teruk nampak Fida bila dengan Mamat… mamat tu bleh pulok pakai seluar pendek…. Macam mane nak bimbing Fida kejalan yg diredhoi Allah kalu mcm ni… Fida kene pandai pilih bakal Suami yg bleh bimbing ke Syurga…Bukan ke Neraka… nauzubillah…… Renung-2kan lah…Selamat Beramal…ayat Encik Izy….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  45. yaya says:

    ntah hape2 gaya yg gmbo pki baju itam tu. sepupu sepapat mmg xde taste lam fesyen

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 1
  46. trigyy says:

    ooo. mmg dia berfesyen ngn topi tu dh skrg.. siap mnyanyi dpn org rmai ag tu.. hehe

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  47. namonamoki says:

    makin dah femes dia kapel ngan mamat, lagi terok lak kan. bek bukak je cap tuh. sorok rambut pekehee nyee. engt kan contoh..huhhh!

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  48. abu says:

    dah namenye pun PELAKON..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
  49. no name says:

    fesyen apa kau pkai ni pidah? lma2 togel terus. hipokrit!!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  50. simple girl says:

    knape mkin truk….
    kalo nk bercinta pun jgn la smpai mkin lama mkin kecik tutup kepala tu….
    hilang dh keayuan seorg muslimah….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  51. tiang says:

    tu laa klau dah berimej tudung tuh .. tak payah nak becita cita jadi artis ..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  52. noname says:

    alahai…ak dh start minat kat minah nie….hmmm….semenjak bnyk sgt kontroversi and scandal nie, menyampah plak ak…hai…harap kembali mcm fida yg sblm nie….
    (^_^*)

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  53. duluminatfida says:

    fida..fida..fida..
    x de citer lain ke???

    *muak walaupun dulu minat.. sabo je la~~

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  54. xyz says:

    suke fida sebab ingatkan die bleh jadik contoh pade wanita2 diluar sane utk jadik lebih baik. Tapi fida ni cam menetang arus pule, bile sume orang nak ke arah kebaikan, die arah yang kuran baik.

    Adekah fida dipengaruhi mamat? Sejak kawan ngan mamat, fida berubah. Dan lakonan aksi peluk2 ngan iqram juga buatkan peminat mencemuh sbb fida adelah gadis bertudung yang selame ni disegani artis2 lain.

    please pulangkan fida yang dulu!!

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  55. mira says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 38
  56. insan says:

    err.. aku tgk ramai yg komen pidah je… yg si mamat yg jelas2 pakai suor pendek tu takde plak yg nak marah ek? AURAT jugak tuuuuu…. (p/s: aku lelaki)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 1
  57. ameq says:

    org len sibuk nk pakai tudung…dia mkin kecik plk tudung ya….berubahlah dari yg x baik ke baik dan dari yg baik ke lebih baik…bru betul maksud penghijrahan..ni dari yg baik ke serkup kepala ja..huhu…lu pikir la sndri….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  58. noname says:

    ak dh start minat kat minah nie…tp skang nie…mcm nyampah jer ak tgk die…bnyk sgt scandal n gosip liar…hmmm….harap dia dpt kembali mcm dulu…fida yg ok! (^_^)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  59. liza says:

    nak ikut fesyen ct la 2.jd dr sendr jgn jd org lain.jgn memalukan org yg pakai 2dung.nak pakai2 terus .

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  60. nurul says:

    huru hara minah ni sjak couple ngn mamat….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  61. peah bonceng says:

    pe cer ni ”dolu zaman hingusan brtudong litop…la ni udah main acah2 jer tutop kepala tu…hmm manusia2 cpt benau ekau brubah yer…fida2….

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  62. duluminatfida says:

    fida..fida..fida..
    takde citer lain dah ke??
    asyik dia jeeeeeeeeee

    *muak walaupun dulu minat..

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  63. benci says:

    aku benci la pompuan ni. bosan.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  64. gula_melaka says:

    dah tau berbulu banyak (sideburns, anak rambut, dsb), toksahlah pakai tudung macam tu.
    SARUNG TANGAN???????????
    DEFEAT THE PURPOSE BILA DIA PAKAI TOPI NAMPAK SIDEBURNS!!!
    gelak besar aku weh.
    fail !

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 0
  65. ryta says:

    aku dh start boringlah dgn fida ni.. mamat lagila..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  66. gigi besi says:

    sedih aku tengok fyda ni…… sedih sgt. kalau ini jalan yang dia pilih, nak buat macam mana. korg semua jgn la nak salah kan dato’ siti nurhaliza pulak yeeee

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 7
  67. peminat Fida says:

    Alahai Fida…
    saya lagi suka Fida pakai tudung mcm selalu..
    Manis bila Fida bertudung litop…

    Kembalilah mcm dulu blk…

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  68. misz_89 says:

    dh mcm serkup tudung yang tok ak dok pkai p bendang ja hahaha…fida3x.. ingtkn awk leh bg cntoh yg baik buat anak muda bertudung nk msok industri ni tp sayangnya ke laut …

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  69. pinkSLAYER says:

    fidahhhhh. kecewa’nya aku dengan engkauuuu :'(

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  70. yaya says:

    sy prnh komen cra dye brtdung kt fb,,tp xde pon bls..at least,,ckp la tme ksh coz sdr kn dye..ni,,stu pon tarak..pic2 dye rmai pmnt yg komen,,bg nchat,,dye still xlyn gak..erm,,xtawla nk ckp pe mnsia jnis gni..mmg xmnt dye dri dlu..dri dye,,bek heliza af..sntiasa jge aurat wlaupon kntrol..huhu..peace yaa

    P/S : tlgla kuar komen ku ini

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
  71. yaya says:

    aku dari dl sampai skrg x minat fida neyh…org cakap lawa lawa,,bg aku x nampak pon lawanye kat mane..comel n kiut lagi adda tuh..mamat2..x paham aku ko neyh

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  72. mimi says:

    sori..nk tau ni..sape sepupu fida ek?

    Hot debate. What do you think? Thumb up 2 Thumb down 9
  73. kopiko says:

    pc no 2…audition AF7?? apakah…??

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  74. janet says:

    kesian nye dia ny.baru nk melonjak naik. org skung berubah pada kebaikan,dia ni plak kepada keburukan..cth nye irma..kn sweet..kalo da dasar kampung,masuk bandar jadik hampeh

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  75. aku kat opis says:

    dh low class dh ak nmpak minah ni.. sia2 jek ak suka dia dlu. sakit ati bila dh tau prangai dia y pkai tudung dh cm spupu dia. time dia pkai tudung elok2 dlu suka jek ak tgok. skang, myampah!

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  76. hehehe says:

    aku pun pelik la dgn puak rabak si fida nie…dr cousin dia yg paling famous tu(ct nurhaliza) sampai la ke dia nie…semua pd aku perangai x semenggah…tgk la si saida tu pun…x sdr anak dah 4 kumain mengatal dgn jantan lain…si ct nurhaliza pulak dah jd tah ape2…lg trk lps bapak mereka dah meninggal…agak2nye dl mrk nampak baik coz terpakse control/berlakon coz tkt bapak mereka marah…mn tau kan kot2 bapak mereka garang ke…kan ke polis nie tegas n berdisiplin…tgk skrg nie…sepusat sepusing sm jer depa nie…tah bl nak sdr pun x tau lar…perasan bgs sgt pdhal meluat org tengok…kalo sekadar perasan cantik sgt baik tgk mk kat cermin…aku tgk cantik lg si nelofa tu…mmg meluat sungguh la dgn dia nie…menyampah iiiiiii

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 3
  77. juju says:

    sangat keceewa ngan gaya bertudung fida sekarang…sunggguh x ku sangka fida main2 dlm soal menutup aurat… hilang seri dan kecantikan fida pakai cam tue…..teris x minat dier…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  78. Moshi moshi says:

    Wah!!!!dah Famouslah si fida n mamat.Asyek kluar crita dorng aje.Dah Tak payahlah berlakon lagi. nama dah pun naik dah. Silap2 rating komen yg paling tnggi. Kalah si nanu dgn “anjing comel” dia tu.he..he..I like

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  79. uweekkk says:

    alahai fida oii.. topi ko jd kan tudung.. biar btul fida.. ko tau beza ke tak ni??? kalo xtau meh aku ajar kan.. xcantik pun fida oiii.. cantik lg kalo ko bertudung elok2… kesian la aku tgk ko ni fida.. mcm rela dlm terpaksa je ko pakai tudung selama ni.. sedihhhh & sadis sgt.. aku doakan ko kembali ke pangkal jln fida oiiiii….

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  80. nnmmmmmm says:

    boleh pergi mampos la kalau pakai macm ni..bukak tudung trus lg bagus la dr pakai sekerat2 macam ni..bodoh nak mampus

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  81. tarabas colunga says:

    aku memang meluat ngan FIDA nie!!!!….bukak la tudung!!!..dalam drama bukan main lagi macam alim warak!!!….leher 2 aurat la fida oiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!…
    ari2 aku ada bg post kat FB dia…aku tgk la bali,..tgk2 dia da deleted!..BODOH BETOI!>..dia ingat dia diva????
    PORRRAHHHH!!!!!!!!!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  82. NIk says:

    x sangka ye… nmpak baik jeee……..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  83. ieda says:

    sy lebih suke fida pakai tudung mcm sebelum ni..lagi ayu & manis..style pakai topi tu still nampak helaian rambut..bukan ke fida masuk dalam dunia hiburan dengan imej menutup aurat…jangan laa terlalu mengikut fesyen sehingga lupa bab-bab aurat…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  84. cik mimie says:

    bkn ke leher, lengan tu aurat jugak?? kalo setakat cover rambut, mei ling, britney, ngan kajol pown pakai gak gitu..(bukan islam)..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  85. sexyismyname says:

    i see no tits

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  86. chichi says:

    for me la kan..x pyh nk kutuk sgt fida ni..pkai tdung or x,fida still sweet..aku pun trkejut tgk,tp sume tu trserah pd fida

    dia tahu hukum agama..:)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 8
  87. i am xoxo says:

    pidah mak aku mintak blk serkup kepala dia yg ko pinjam 2. n yg sepupu ko curik dri mak aku pn kene pulangkan blk…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  88. i am xoxo says:

    pidah, mak aku suruh pulang blk serkup kepala yg ko pinjam 2, n serkup kepala yg sepupu ko curik 2 pn mak aku suruh pulang blk.

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  89. kepoh says:

    ramai je orang bandar muka kampung. bajet je sape yang kutuk tu

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  90. cik anon says:

    pe kes org2 y kutuk2 kampung ni.bajet sume bandar sgt la ya.
    tlg la.fida cetu bukan sbb dia kampung ke,hape ke.
    sebab pilihan dia sendiri.
    mende nak kait kampung2 ni.ak dari kampung, sekarang tengah duduk bandar (bandar lah sangat kan), tak de pon jd mcm dia.xpayah la nak racist sgt.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  91. pong pang says:

    haiii korg nie..msing2 hipokrit..dlu pasal siti nurhaliza punya tudung..fuyooo..backup abis..itu hak dia lar..ape lar..smpi aku komen kena marah..bila jadi kat artis lain..korng SPIN plak..korang nie keling ke ape??aku rasa keling lgi bgus dari korang..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 4
  92. rakyatMalaysia says:

    ni pada pendapat aku la…aku rase minah ni memang jenis pakai tudung sekerat. tengokla baju diye pakai masa pertandingan pantene dulu, ketat mak aii. padahal tudung litup. cuma dulu abg nara ni x expert sgt lg nk korek rahsia dia. haa. skrg macam2 la keluar. mamat punye existence tu cuma kebetulan je bila benda ni jadi hangat. tu yg tercop diye yg bwk pengaruh buruk tu (tapi kalau x bwk pun, mmg nmpk cam ade potensi…hehe). kepada fida, semoga anda diberi hidayah hendaknya. amin

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  93. Sarah says:

    Masa mula-mula tengok dia bertudung pun dah tahu dia bertudung ikut fashion sebab bila dia bertudung ada bonggol tinggi, fashion bertudung sekarang kan suka selit kan benda yang jadi bonggol tu? Tak tau le dia pakai tak benda tu tapi kepala nya memang ada bonggol bila bertudung terutama dalam drama TV.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  94. lily nadia says:

    biasala…iman manusia kejap naik kejap turun…smua ni ada trtulis dlm kitab.. mgkin lpas ni mn tau dia akn patah balik..rugi je kita mngutuk dia…dia alpa kita ingtkan…tu tugas kita sbg muslim….nsihat sy utk fyda, kalo u sygkan peminat kmbalilah kpd style u yg lma..biar kuno di dunia tp dmata Allah swt n peminat u, u tinggi maruahnya…all the best Fyda..:)

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  95. sape2 says:

    tak faham kenapa dorg2 ni rasa pakai camni cantik. it’s either u cover all or bukak terus. buruk ar kambus rambut je.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  96. Orang Bandung says:

    Serkup macam cap tu beli kat Indon ke? Kat sana ramai makcik2 pakai, sebijik. Kesian.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  97. sukahatiakula says:

    fb fida apa ye?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  98. jojo says:

    bak kata dialog dalam ‘ketika cinta bertasbih’…”Nicole Kidman kalau di pakainya jilbab pun bisa cantekkk”….oleh itu ,kita tak perlu melihat samada sesorang tu bila dikenakan jilbab maka rupanya nampak manis atau cantik…tapi cara pemakaian jilbab yang menurut syariat dan peribadi si pemakai yang perlu kita nilai…..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  99. miz90 says:

    tok gk sorg..nang ngenak la ko cousin c CT SONDET ya….dh popular alu ilang tudung….berik malu kaum muslimah jk kau ya!!!!ngenak juak kau ng c mamat ya..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  100. joyah joren says:

    nampak beno kampung si Fida ni. perangai mcm ni. dah la aku tgk twitter die berterabur English. sme dgn spupu kau. elak KONTROVERSI, tgkatkan PRESTASI. !

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • zaia says:

      ade org reti ckp tp penulisan kureng,ade tk reti ckp tp penulisan terer..kwn aku sendiri datok pnye fasih tp result english dia tk ok dn tulis bnyk silap gak..tp bile kt twitter rasanye majoriti org nk berenglish2 kn,mcm juga masa brsms2 tu slalu nk ringkas2 ayat,itu kebiasaan semua lantak la terer ke tk,tp yg peliknye ade org yg betul2 tk kisah dh sah2 nengok trlalu berterabor dh tk payah la buat..ni pegi jugak tweet..hahah..agak2 la..klu mmg nk improve tweet kt cikgu,klau nk bgtau smpikn sesuatu kt org,baik guna yg boleh difahami..huhu

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • bosandgndunia artis says:

      normally twitter or fb die, manager or org lain yg handle n update.. die jrg update sndiri.

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  101. zaia says:

    hmm..ntah ler..dr baik ke buruk msti org tk suka..dr buruk ke baik msti org suka…tk teruk sgt pn dia tp sbb imej dia sebelum ni muslimah dn fans dia suka slh satunye kerana imej dia,bila cmni…huhu..sdngkn org biasa pun org dh mngata,inikan pula artis yg dikenali ramai..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  102. iefa says:

    serious…makin lama makin teruk fida ni …dlu tak macam ni pun …skrg mkin menjadi2 plak …nak tayang pun balak bukan handsome…muka balak tak yah ckplah + lawak pun lawak bodoh je….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  103. derrr says:

    alaaa….knpe sume org nak hentam fida nih?? padahal siti nurhaliza tu pon sme je,tak de lak org nk hentam.. dlu ayu jee…makin lame tudung kebelakang..tak de lak korang kisah..skrg ni ramai je yg trikut2 gaye pki topi nih..tp time2 turn fida lak ade je yg tak puas hati…bkn aku sokong fida jdi cm ni..tp pelik, rmi je artis cm fida ni,tp tak de lak nk kecoh…peace!! :p

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  104. ray says:

    kenapa nak kena kait kan dia dengan siti.tak paham la.dia yang buat perangai. at least siti dari tak bertudung cuba jugak nak pakai walaupun tak sempurna.dia ni dari elok2 pakai pergi tanggal semua.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  105. gegehhh.... says:

    weyh, Fida,,,!!! tak payah la nk sembunyi lagi sape ko… dah laa…………. beli je top, pakai dalam club.. hbs cter…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  106. Piston Pecah says:

    nampak pelik sikit bila dah pakai topi gitu… pelik sangat-sangat…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  107. Nak tudung says:

    fidaaa!!
    lme da tw kau mmg cmni.. nak tudung bawal kau byk2 tu leh?kot leh nak slendang2 yg kau ada sume tu..plishh
    ahahhah..aku nak guna la, nak beli byk2 cntik2 cm tudung2 yg kau pki slama ni, aku xde duit..=pp

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  108. CL says:

    i’m a big fan of her but now…….smh..*sigh~

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  109. iezet says:

    aku pun dah start menyampah ngan dia… menyesal aku minat ngan dia dulu…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  110. alisia says:

    x perlu nak mengutuk fida ni. artis wanita lain yang sememangnye islam pakaian yang dh memang terang dan jelas lg terdedah takde pulak nak ditegur. so x perlu nk mengutuk, cukup sekadar teguran. x pun btlkan diri sendri dulu lps tu bru la btlkan org laen :)

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
  111. husin says:

    ala pakai tudung pun nampak jambu. bukan pakai tudung pun. pakai pesen saja tuh. bila laah dia nk telanjang mcm anju tu. teringin nk tgk tetek ngn pantat dia. mcm tetek nora danish ke?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  112. senah says:

    semua yg komen kutuk2 fida tuh..cuba2 la berfikir sejenak…xpyhla dok mengata kt dia..standart la org muda..lgpun dia bukan ustazah ke hape..die cuma org biasa..jenis budak MELAYU bertudung mcm tu la..korg ni nk ckp psl ISLAM sepenuhnya..korg ni sembahyang cukup ke 5 waktu?istri korg btul2 ke ttp aurat ikut islam?mak korg tu nk kua amek kain jemur kt lua pakai tudung full ke?pakai stoking ke?pakai baju tgn panjang je?mak korg pun mybe kua dpn umah pakai anak tudung je, t-shirt lengan pendek dgn kain batik j..sah2 tak mnutup sepenuh aurat gak kan?…biasalah kita ni org melayu…lantak la si FIDA tu nk pakai mcmmn pun..sapa suruh korg anggap die role model…dh die pakai mcmtu nk slhkan die lak…role model kita RASULLULLAH S.A.W je….yg rasullullah s.a.w buat kita xnk lak ikut…pd aku…fida ni jnis bertudung mcm budak2 len gak..tgk die pakai lengan pendek..die xla alim sgt..mungkin die baru2 lg nk belajar bertudung…skurang2nya die ttp gak rambut die..dh kurang sedikit dosa die..sedara2 korg yg xbertudung lg mcmmn lak?…so, jgn nk nmpk slh n buruk org je..cuba baiki diri dulu..aku bukan bela fida..aku pun sdr kkurangan diri ini..so, mari kita sama2 muhasabah diri..fikir apa pulak kburukan kita…kalo nmpk sgt si fida tu slh..xpyh la kutuk2 die..nasihat je die..xde manusia yg sempurna kt dunia ni….moga allah bg hidayah dkt kita semua..aku juga harap suatu hari dpt jd muslimah yg sejati..moga allah makbulkan…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 4
    • iza says:

      setuju dgn senah. iza sedara fida. lain manusia lain cara pemikiran. insyaAllah dan semoga dirahmati Allah

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
      • Cik Nad says:

        itu yang susah dah jadi public figure.. semua kena jaga.. mamarazi dan paparazi kan byk.. kalau dah jadi mcm ni, semua org dah terlibat.. so, dah jadi public figure kena lah pandai jaga.. kalau tanak jadi camni. Elakkan jadi retis.. kalau nak juga.. tebalkan muka, pekakkan telinga.. sendiri tanggung la.. tapi.. aib org yg kena bersangkut paut macam mane laa…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  113. farina says:

    no komen,,,kih3

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  114. JHKHK says:

    sape sepupu fida??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  115. amelia says:

    Untuk umat Muhammad…Dosa dan pahala bukan urusan kita…Allah telah mengutus dua malikat kepada tiap2 hambanya….jadi kita sebagai hambanya wajar lebih menilai diri sendiri kita saja….jangan pertikai hamba2 allah yang lainnya……hidupnya matinya adalah atas dirinya…..kita doakan saja agar dia mendapat kembali hidayah……Aminnn

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  116. amy says:

    tak baik la korang..
    fida nih solat tak tinggal tau..
    dia mak bapak tak penah melawan..
    baik budak nye fida nih..
    kami org bangi tau la si fida nih camne..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 4
    • no name86 says:

      dok serumah ke smpai tahu apa dia buat??? ni apa dia buat kat luar dgn si mamat tuh, ko tau jgk ke?? xpyh nk tutup aib org sdgkn org tu terang2an dan tnjukkn dia sapa..

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
      • limah says:

        hahahah…macam pakai sepender kat atas kepala je…..nasib baik aku x pernah minat kat dia..hohoho

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
      • amy says:

        hahaha..
        ko nih berfikir macam org yg berhati hitam..
        kelakar..kelakar..

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • no name86 says:

          bhati hitam tunjuk xpe..jgn cam fida nobs ni.. tunjuk mcm baik sgt, pdhal haram..
          org yg camni pon still ada org nk menangkan ek.. xpaham dunia skrng ni..
          hati dah gelap,tu sb xley trima org tegur.. camtu lah jd nya.. ingat blakon tu dah famous sgt ape..

          ** AKU MMG MYAMPAH BILA SI FIDA NI MENANGIS, MULUT CEMBENG MCM RS NK LEMPANG2 JE, BURUK GILER!! XPYH BLAKON LG LAH..

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • amy says:

          mengutuk/menghina org tak haram pulak ye..
          “xfaham dunia skrng ni…”
          kahkahkahkah..

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  117. kesian says:

    Hahahaha korang ni semua dah terkena penyakit hati… Hati2 la kawan2 semua… Penyakit ni membunuh iman dalam jiwa… Fida boleh minta maaf secara terbuka tapi korang macam mana nak minta maaf pada dia? Yang dok komen ni macam la tak penah tinggal solat… Kalau fikir balik memang kelakar…sebenarnya yang menyedihkan adlh org yng menghukum.. Bukan yang buat salah… Kutuk banyak2 yer… Rezeki Allah lipat gandakan pada fida… Pada yang kuat kutuk tu… Allah topup lagi iri hati, tak puas hati anda sampai hidup anda tak tenteram…. InsyaAllah

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
  118. gadissopan says:

    ish fida nih.. aku mmg start tak suka dia sbb aku tgok crita dia yg petang2 tu kat tv3. berpeluk2 lak ngn iqram. adoii…buat jatuh imej org yg pkai tudung je laa. skrg smua da pandang serong kat girl2 yg pkai tudung. sengal ler kau nih..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  119. jimmy says:

    lor sepupu ct rupanya!! baru tahu, patut ler muka hampir sama.. tahnk abg nara :D

    dah sah dah semua artis atau yg gatal jadi artis tak tahu hukum agama atau buat2 tak tahu hukum agama.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  120. apsal korg nk salahkn DATO CT….. fida punya salah pun nk babitkn dia… menyumpat la dato ct tu byk2,, lg murah rezeki dia… ko pun fida>>> dh lupa ke asal usul ko?? hilang respect aku kt ko dh… tuuuiiihhhh

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  121. waktu aku tgk boom boom bang dlu aku dpt agak ko mmg desprate sgt nk blaki… bila zuan dtg merisik terus on jer… low class punyer pompuan… bila dpt mamat yg bersepai rupanyer terus terasa dunia ko yg punya… cari lah laki lain…. x SESUWEI………. geli aku tgk muka mamat bsepai tu…

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  122. ctpunyasepupu says:

    ala uols ni kecoh jer la. i sekarang kan ARTIS. kene r up to date sikit. suka hati i la nk pakai ape pon. i baru dapat kemewahan hidup ni hasil drp lakonan i. wlupun agak kaku i berlakon…tapi takpe asalkan muka cantek kan. uols….ade????

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  123. saba says:

    aku bukan nak bizi body…drp korang terus menghukum si pida ni bagus korang bagi nasihat kat sedara mara atau kawan2 korang yang belum tutup aurat..taip kat fb diaorang tu barulah macho beb!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      kalau dh masok kt ruangan BN ni rabak2 BZ body lah nama nye tu ! kalau tknk kepo2 n BZ body jangan masok kt blog yg boleh buat orang nangis ni PAHAM TAK cik saba oiiiiiiiiiiiiiii

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  124. lagi kesian.. says:

    daripada tutup aurat ke dedah aurat..apakah tandanya?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  125. bulibalik says:

    mmg ssh nk jd artis yg bole bg contoh terbak utk msyrkt,kebanyakannya menyesatkan ja ngaku islam smbut hr ry tp puasa xprnh,mnum arak jd kebiasaan syukurlah kita xdkurniakn suara merdu@bakat brlakon klu x kta pn trsesat cam mereka2 ni ataghfirullahalazim

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  126. sedeynyer aku tgok dia ni….kecewa sgt….aku ingat dia ni leh la wat contoh…dah x minat kat dia skang ni…pkai la tudung betui2x…lg cantik dari skang…dah cam beruk makyeeeeee

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  127. kitasama says:

    jgn mengutuk orang kita manusia biasa same je…luaran x mncerminkn hati kite…mgkin korang lg bnyk dosa dr org yg korang kutuk…k..mcm korang baik sgt kn..pndg dri cermin peribadi.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  128. zetty says:

    for me…who can judge only Allah.. sebagai manusia kt harus ingat mengingati sesama manusia…mgkin die da terleka so kt ingat kan die kembali..jgn kt menghukum siapa anda smua untuk menghukum…mari la kt mengajak cik fida ni kembali kpd fida yg dulu…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  129. Jejari Kaki says:

    fida ni mcm nak jd trend setter tudung mcm topi tu je…kununnya ade la kot fesyen “Tudung Fida”…

    emm..sudahnya org maen golf je la yg membelinya nnt…

    hikhikhihkihk….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  130. menyampahnganfida says:

    ape lah fida ni…org sibuk nak bertdung,die sibuk nak bukak tudung~malu lah weyhhh!ape nak jadi da dgn dunia zman skang!Diana Amir pun dah bertudung lah!
    :P

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  131. alololo says:

    nak banding ape nye? yg gambar audition af 7 tu pun bukan tutup dade pon~ lengkap ke tutup aurat kalau adik2 tu terbonjol?? huhhhh

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  132. reza says:

    cantik nya fida…..aku suka sgt dgn fida. kalau la blh dpt fida…….tapi berangan je la aku…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  133. apepun xboleh says:

    korg semua jeles minah ni couple ngn mamat yer.. hehe

    dah rezeki mamat.. hehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  134. apa entah says:

    Klu nak pakai tudung pakai lah betul2…kalau belum sedia baik jgn pakai

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  135. kakikanan says:

    ms kat kolej dulu pon die bukan pakai tudung. terkejut jugak bile 1st time tgk die kuar tv pakai tudung. and now bile tgk gambar2 macam ni. dh hilanbg respect ngan die.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  136. kakikanan says:

    ms kolej dulu pon die tak pakai tudung. tkejut jugak bile 1st time tgk die pki tudung. But now bile tgk gmbr2 mcm nik mmg hilang respect kat die.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  137. qaseh says:

    ?”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yg terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yg paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah org yg memberi peringatan.” – Imam Hasan Al-Basri

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  138. trisyia says:

    dia terasa terrrsgt popular dah kutttt…eee,blm tgk dia drees up for Masif 2011 kt klss..nmpak leher dgn sbgian dada lg..hmmm…mcm mn tu..cer citer sikit Fida oii…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  139. aziah says:

    salam abang nara,

    sy hanya ingin bertanya sesuatu…boleh tak abang tukar iklan2 ditepi page abang ni….abang nara ni seolah2 mempunyai pendirian ‘islamik’…menegur artis yg membuat maksiat etc…tapi iklan2 abang disebelah ni ada yg berbaur seksual….iklan teka pun ada gambar sisi bontot lelaki spooning perempuan….macam ada usur hiprokit sikit. Ke sebab duit je…abang terima iklan2 sebegitu? Sila jelaskan.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  140. My2cents says:

    Setuju! If xnak perilaku jd buah mulut org, jgn la jd public figure…sbb if nmnya pun public figure cnfirm la 1 msia mmndang apa yg kt buat x kr la baik ke x. Kalau fida ni cashier jusco ke, yg bising2 pn myb jiran rmh dia je sbb dh mmg bnd yg dia buat 2 mngundang teguran n buah mulut org. Kn terima la hakikat yg dia ni jd perhatian smua. Plus, mmg dia ni bkn ustazah ke ape..tp dr awal lg dia sogok org ramai dgn imej muslimah, tudung litup, ckp sopan. Automatic org akan respect dia sbb pemakaian n perilaku dia mcm 2. Tp skrg lain plk citenya, mn la org x bising2… Ni la jdnya kalau pakai tudung sbb wardina n yuna glamer pakai tudung or sbb hana tajima design style tudung chic. N bkn sbb kesedaran sndri…lmbt laun trserlah jgk kejahilan n kedangkalan kt public, x ke lps 2 dh mngundang bad impression pd imej yg org kagum n contohi selama ni? Hmmm…mcm2…pakai tudung skrg mcm trend je kot ye skrg ni? Nk nmpk ‘in’ la konon…its better tht way dr pakai tudung elok2 awal2, tp dh start exposed sket2 sbb itu trend skrg ni…’in’ la sgt…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  141. rosaceae says:

    besela tue artis yg dah start nk glamour kn…fesyen lebih penting dr segalanyer…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  142. cun91 says:

    bek x ya jd artis..kejap nk pki tudung o kejap nk free hair pon xde sp heran :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  143. Ustaz Azhar idrus says:

    malu tgk org melayu gaduh di sini. ABANG NARA, TANGGUNG LA DOSA ANDA. MENGAIBKAN, MENUNDANG FITNAH, MENGUMPAT, MENGEJI, DAN PELBAGAI LG. TANGGUNG!!!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  144. gagak tua_92 says:

    biarlah..hanya die gn Allah…
    mungkin ‘iman die x kuat kot’

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  145. bunga chengkeh says:

    ahahhaha
    sekian terima kasih

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  146. Waniey Shaari says:

    zaman da makin moden tapi HUKUM ALLAH tak pernah berubah. harap2 FIDA msh boleh sedar akn sume nie. sb kehidupan ARTIS da jd pngetahuan sume org. kami syg FIDA sb tu kami nasihatkan FIDA utk jadi lbey baik. =)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  147. nktayejew says:

    aq rse betol gak kate adda tu…tengok la lepas mamat junjung al-quran n bersumpah…korg x yah kecoh2 nnti selesai jugak.:)..kalo betul..betul..kalo salah..salahlah HAHA xD

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  148. Reena says:

    Cam serkup embak indon..tak seswai..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  149. ciput._cedot says:

    ermmm…..banyak betol komen kawan-kawan kt sini ye… memang.maybe fida ni dah terkena culture shock. nak berfesyen la katakan…sayang sungguh.. :(

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  150. tooshort says:

    kesian dia keno hamun. hambik kau!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  151. gagak itam says:

    apa pn sebagai umat islam kita seharusnya menasihati dgn cara baik bukan menghina caci maki dgn prkataan yg tidak baik, itu sdh kira mengaibkan & menjatuhkan maruah org. Berdosa kita nti, yg penting kita doakan semoga Fida berubah kembali ke pangkal jalan yg diredhai Allah.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • pangolin says:

      setuju sgt.. baca komen2 kat sini lg sakit mata dari tgok fida nie.. sedar lah wahai umat nabi Muhammad

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  152. fadle says:

    hampeh…ape pn x bleh…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  153. temah says:

    dunia artis mmg penuh dgn lakonan..kepalsuan…..bukan lawo sgt pun minah nie….podahh…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  154. hamba Allah says:

    no comment… dlm rncgn ” fuhh” aritu..wartawan selongkar handbag dia ade tasbih dan quran mini..katanya la dia baca xkira tempat… tp hati dan iman ni xboleh ukur luaran…Allah je yg tahu..kepada Fida saya doakan semoga cepatla sedar sebelum hanyut lebih jauh..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  155. HAHAHA ! says:

    cikk fieda ooii ! ko nie blaja agame x ? aurat pompuan kt mne ? smue kn ? kcuali muke n tpk tngan . ko plak cmne ?
    tpk tngan ko ttup . lher ko tuh asl trbukak ? !

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  156. nur says:

    sedihnye..sejujurnya, saye sgt suka n dulu saye anggp sbg icon muslimah.dah lemah lmbut, sopan, bertudung, sejuk mate memndang..suara pown mirip siti..rindukan FIDA mse pencarian pantene…WHY dis happen to you…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  157. HUHU!!says says:

    Tak bek r ko org nie nk hukum org……x smua org perfect……die pon manusia biasa….k….I hope fyda pas nie jgn wat ag k……

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  158. UUkaa says:

    salam….ish2 korang ni.biar lah kt dia.korang ni baik sgt dh ke? ktuk2 org .maki2 .aq bole gerenti la korang tu pon prangai mcm !@##$$%%^^^ .mak bapak korang tak ajar korang erti beradab la kot dlu tu yg dok snang2 mki org .tu hak dia biar la kita ni muhasabah diri kita dlu ..korang dok maki dia2 yg dpat pahala korang dapt azab api neraka .puiiihhh . aq mluat tgk org y suka maki2 org sdangkn dri trok gila .emm .DUNIA2………………………….TAK SEDAR DIRI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • prisma says:

      bukankah dlm agama kita wajib menyampaikan kebaikan…bukankah maksud insan adalah pelupa..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  159. sabariah says:

    syaitan telah berjanji akan menyesatkan anak adam sampai hari kiamat.jadi sesiape pun boleh berubah,ingatlah kawan2 kita tidak layak menghukum sesama kita.sebab kita masih belum sempurna,

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • prisma says:

      Bukan menghukum…tetapi menegur…mmg mamat salah .tp punca kesalahan di tgn fida..sbg wanita , wajib jaga maruah sendiri…anda tidak menjaga maruah anda di hadapan seorang lelaki bukan muhrim,bgmana dia nak jaga maruah anda..fikirlah baik2…ingat lelaki baik utk wanita yg baik..begitu juga sebaliknya…harap jaga maruah agama, maruah diri dan keluarga…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  160. isya says:

    nape la jd cam ni…kan lawa klu mcm dlu je…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  161. rir says:

    orang mcm ni xperlulah kita nak kata dan ejek dia..xd penyelesaian cm2..apa salahnye kalu kita doakan dia moga2 dia insaf dan dia tahu bebenor cara menutup aurat mengikut syariat islam…buat fida..berubahlah selagi ada masa..jgn jadikan persekitaran kita menjdi sebb untk kita cept berubh..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  162. aje lee..... says:

    sory fida aku bru je nak minat ngan ko,tp klau gini caranya aku smpan jelah minat aku tu jauh2…..klau dari dulu ko brpenampilan cam ni mgkin org tak kecoh sangat,orang akan kata kau sedang berhijrah sikit demi sikit….tp klau gini gayanya,brhijrah kemana plak ek…….renung2kanlah…..masih belum trlambat utk kembali pd fida yg dulu……pada peminat atau kwn2 baik fida yg sntiasa menyokongnya,nasihat2knlah klau anda benar2 sayangkan dia…..jgn semuanya disokong walau jelas ianya x betul…assalamualaikum…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  163. B says:

    HERM,, TERKEJUT JGK BILE TAU MCM NIE BUT
    TAK SEMUA MANUSIA PERFECT..
    MCM LAA KAMU SEMUA YG BG CMNNT NIE TERLALU PERFECT TAK PENAH BUAT APE2 SALAH..
    Ceechhh!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  164. HAMBA ALLAH says:

    YA ALLAH,..,cam tu jdnye bile glamour ye,..,.,kn mnis lau tdung litup mcm dulu.,.,.,.,.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  165. benci_pengutuk says:

    :) apahallah korang ni kutuk2 fida…korang xda keje lainke..setiap org ada lakukan kesilapan…tu maknanya Allah tu syg fida…nak fida jauhkan kesalahan untuk xulangi…kamu yg kutuk org tu yang salah sebenarnya….napalah kamu amik artis sebagai role model kamu???silap besar tu insan oiiiii…lawak pun ada….aku geli tol org kutuk org ni…biarlah dia… Allah jer berhak nilai dia..kita ni tgk dan amiklah pengajaran…kuat sedikit bglah nasihat…xkuat dlam hati ckuplah….nasihat tu plak jangan sampai over mulut lak…sb Allah xajar kita mcm tu…..ni lah insan skg ni…nabi pun xajar kita mengeji dan menghina sesama islam..heran aku…ada menyampah plak…buang sampah bersihkan umah lg bgs..apapun pada Fida..cool n relaxla…banyakkan doa..semoga Allah s.w.t tunjukkan jalan..semua org lakukan kesilapan xkira artiske, datukke, yb ke semuanya pena..ah…pesan sye kat insan2 yg suka mengeji ni.dan suka menyampah tanpa untung ni…dah lah tu..banyakkanlah cermin diri yer….hehehehehhe

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  166. jaga aurat says:

    aduhai…sebenarnya ramai yang tak faham mengenai aurat lagi…atau buat2 tak faham hukum Allah.jiran2 ramai gak pergi kerja bertudung…balik rumah, jemur kain sapu sampah, tudung tah kemana walaupun sekeliling ada bukan muhrim, artis pun sama macam tu…keluar tv jer kot pakai tudung, duduk rumah depan ipar duai n sedara mara buat lupa untuk bertudung. jagalah aurat betul2, semoga Allah merahmati kita.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  167. Me says:

    ape kt leher dia tu/
    rantai tali ape dia pakai tu?
    knp nampak macam tangkal?

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0