Written by serenity | August 9th, 2012

Kalau anda menonton drama Kau Yang Terindah yang menampilkan Nazim Othman dan Neelofa sebagai pelakon utama, pasti perasan akan watak yang dilakonkan oleh Emma Ma’embong. Sebetulnya dia juga menarik perhatian kerana wajahnya yang cantik dan pan-asian seperti wajah Siti Saleha. Emma kini berusia 20 tahun dan dia juga merupakan seorang pelukis dan model.

Gambar Emma Ma'embong, Pelakon Baru Drama Kau yang TerindahGambar Emma Ma'embong, Pelakon Baru Drama Kau yang TerindahGambar Emma Ma'embong, Pelakon Baru Drama Kau yang Terindah
Mungkin drama ini akan menaikkan nama Emma dan akan ditawarkan watak utama pula selepas ini? Lagi gambar Emma dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar pada Fanpage Emma Ma’embong.


Gambar Emma Ma'embong, Pelakon Baru Drama Kau yang TerindahGambar Emma Ma'embong, Pelakon Baru Drama Kau yang TerindahGambar Emma Ma'embong, Pelakon Baru Drama Kau yang TerindahGambar Emma Ma'embong, Pelakon Baru Drama Kau yang TerindahGambar Emma Ma'embong, Pelakon Baru Drama Kau yang TerindahGambar Emma Ma'embong, Pelakon Baru Drama Kau yang TerindahGambar Emma Ma'embong, Pelakon Baru Drama Kau yang TerindahGambar Emma Ma'embong, Pelakon Baru Drama Kau yang TerindahGambar Emma Ma'embong, Pelakon Baru Drama Kau yang TerindahGambar Emma Ma'embong, Pelakon Baru Drama Kau yang Terindah

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

113 responses to (GAMBAR)Emma Ma’embong, Mula Dikenali Kerana Kau Yang Terindah

  1. Anonymous says:

    serius comel giler girl ni..

    0
    0
  2. huhu says:

    lebih cantik dari neelofa. ko jellly neelofa? hahaha

    0
    0
  3. Anonymous says:

    mmg cantek.. tp ko pose cam gersang jer dikk..

    0
    0
    • janda baik says:

      series pakaian mnuju ke neraka
      nauzubillah..artis mkin seksi skarang
      bulan posa nie menaikkan ghairah orang lelaki aje

      0
      0
    • gaga says:

      berganda2 lagi lawa dan berlakon lagi real dari si loopak gila glamor ni!! sekejap lagi kompem si lopak cari gaduh pastu berlakon konon dia suci n mangsa keadaan! ma’embong baik ko jauh kan diri dari pompuan gila glamor n perasan cantik kat sebelah ko tu! terserlah muka kampung n betapa tak cantiknye si lopakhaprak ni! kahkahkah

      0
      0
  4. conan says:

    dia blakon kaku la.x besh

    0
    0
  5. Anonymous says:

    pan asian? abih tu nape kakak dia x mcm pan asian pon.. akak dia yg blakon dlm masihkah ada ramadhan(astro prima) senin kul 10 mlm. aku x tau watak apa. tp pnah tgk iklan dia. nama kakak dia yaya ma’embong. aku kenal sbb kakak dia sama skolah ngan aku

    0
    0
  6. xxx says:

    cantik lagi emma ni dr neelofa..neelofa klu pose mnggedik baru nmpak cantik konon….emma ni pose ke tak tetap cantik….keh keh…jeles lah lopa tu….hihi

    0
    0
  7. xxx says:

    cantik lagi emma ni dr neelofa..neelofa klu pose mnggedik baru nmpak cantik konon….emma ni pose ke tak tetap cantik….keh keh…jeles lah lopa tu….hihi

    0
    0
  8. shady says:

    adik beradik dia mmg semua cantik2.. adik beradik dia yg lain pon pelakon gak, pelakon tmbhn je la.. slh sorg Beby Bret Ma’embong..

    0
    0
  9. shareena says:

    kan ni bulan puase..jgn lah pakai mcm ni..

    0
    0
    • ting tong says:

      mslh nye gambar tu rasanye sebelum puasa.. si abg nara pun tak agak2 keluar kan gambar itu.. hormat lah bulan ramadhan.. gambar biasa2 sudah..kami tahu dia tetap cantik dari lofa ;p

      0
      0
  10. IsyaKhaisya says:

    Bosan la die berlakon..

    0
    0
  11. yati says:

    seriusly neelofa bw watak tak menjiwai langsung.. letih utk suka lakonan dia tapi kaku.. tiada jiwa.. camne nak menang abp..

    0
    0
    • ting tong says:

      jgn risau nati lofa pun nak beli selori paper nak kalah kan sume gadis2 yg berbakat yg lain..haha tp kalau model yg paling popular, lofa boleh lah menang.. rasanye la ;p

      0
      0
  12. meena says:

    comellaa die nehh..

    0
    0
  13. emo says:

    xtau nape aku xtertarik lgsg citer kau yg terindah nih. wpon aslnye aku excited sbb ada #bazli..tp bila da tgk, omg ntah pape ! lg2 watak ppuan ni ngn bf dia rmbut pjg tuh..huh geli okeh. malu jek tgk 1 family. romantik xkene tmpt. da la mngndung ank lua nikah. xrse bersalah apa pon. huh

    0
    0
    • aku yang cantik jelita says:

      aku pun memang meluat dgn pasangan lelaki rambut panjang dan meembong ygn kembung kerana hamil anak luar nikah ni. mungkin cerita ni adapatasi kehidupan org barat sebab dok tepi pantai dlm khemah mcm hippie zaman tok nenek dulu. yg maembong ni mungkin comel dlm some pix tapi x cukup aura lagi utk melawan fasha sandha hik hik.

      0
      0
      • conan says:

        aku pun plek gak.ingatkan arahan erma, boleh la bawak cter islamik. ni, mula2 cter bkhemah dgn bukan muhrim.seksi plak tu.

        0
        0
    • sunshine says:

      haahh..jalan citer bosan… dh mengandung x reti2 nak kahwin…
      elok la tu.. jadi la “tauladan” kat remaja2 skang

      0
      0
      • ting tong says:

        yela pelik lah boleh berangan anak laki ke perempuan.. why tak nikah je kan..ni terbiar camtu..hamboi2.. abg dia lak tak kasi jumpa laki tu..habis tu anak tu camner lak..penyelesaian ialah nikah..

        0
        0
      • amboiii says:

        Mazhab Maliki, Syafie dan At-Thawry berpendapat bahawa tiada hukum ‘IDDAH bagi wanita berzina. Menurut aliran mazhab ini, perbuatan berdosa dan haram seperti zina tidak akan diiktiraf, Hasilnya, tiada hukum boleh terbina di atas sesuatu yang tidak sah seperti zina. ( Rawdah at-Tolibin, 7/113 ; Bidayatul Mujtahid, ibn Rusyd, 2/21)

        apa-apa boleh rujuk sini, http://zaharuddin.net/lelaki-&-wanita/469-hukum-nikah-wanita-hamil-anak-luar-nikah.html

        jangan hanya fikir nak tutup malu, hukum pun kena tahu juga. yang paling penting, taubat.

        :)

        0
        0
    • lala says:

      emo : ko ni bodoh ke??name jer berlakon kan…

      0
      0
      • orca1604 says:

        perempuan mengandung haram di nikah hingga abis 3x suci.even mengandung anak luar nikah, hukum tetap jatuh sama dengan perempuan yang mengandung hasil dari perkahwinan.

        0
        0
  14. uwek says:

    tak best lah drama tu. semua pelakon x menjiwai watak. jalan cerita merosakkan akhlak. tak inspirational

    0
    0
  15. Poyo says:

    Neelofa langsung tak pandai berlakon!! tak der feel nak tgk citer die :(

    0
    0
    • peminat lana nordin says:

      lana nordin lagi pandai berlakun. cuba tengok Takdir Qismah. memang superb. dah la seksi. menjiwai watak. tabik kat dia. neelofa, emma membong, anzalna, tisha shila semua pelakun baru patut belajar berlakun dgn beliau.

      0
      0
      • ting tong says:

        sbb tu lana tetap jd pilihan pengarah … berkesan kan watak dia tu.. ingat lagi dia berlakon jd isteri fizz fairuz terbaik lah..last2 kene bunuh dengan fizz fairuz..

        0
        0
  16. Anonymous says:

    ni satu lg pmpuan melayu pakai mcm bohsia

    0
    0
  17. Diri Ini says:

    Memula tgk gambar bertudung tue macam sejuk je tp bile scroll tgk gambar lain terus terkujat…hahaha..artis lah katakan…

    0
    0
  18. Sshh says:

    menjak cite dejavu abis aku x tengok pn cite ni..pelakon dia pn cam x best..aku layan tv 1 cite baitul rahmat..lagi best..

    0
    0
  19. bengang says:

    cite ni aku tengok jap jer pas tu aku tkr chanel lain…baik aku tengok cite karton pn x apa..cite dia memboringkan..lofa berlakon KAKU MCM KAYU..x best langsung..harap pd muka jer..tpi berlakon HAMPEHHHH….

    0
    0
  20. Aku pemerhati says:

    kak erma salah ambil pelakon la..dia pnya pelakon x best..bila la cite ni nk abis ye sb aku nk tengok cite lain y bkn lofa berlakon..

    0
    0
  21. ......... says:

    tajuk cite kau y terindah..tpi cite dia x terindah pn..pelakon x best..y lelaki tu sape y rambut panjang..memboringkan jer..lofa pn sama..x pandai berlakon..best lgi lana kalau berlakon..knpa ye kak erma leh wat cite cam tu..

    0
    0
  22. zack zai says:

    catik sangat emma nie…

    0
    0
  23. Ariel says:

    Anak Ma embong ni mmg santik banget tapinya si lopa tu lagi amat santik. Gua pernah ketemu sama itu lopa…waduh santik bangats…jatuh cinta pdg pertama lorh. Neelofa pon sgt pandai akting. Si Emma jgk amat santik tapi masih muda, Gua kangen mau ketemu sama Neelofa!!

    0
    0
  24. Leonardo da Vincci says:

    Dia ni kalau tak silap anak pelukis terkenal Ismail Embong dari Terengganu yang lukis mural wajah2 PM Malaysia kat dalam Dewan Bangunan UMNO, PWTC. Mak dia memang Mat Salih dari Perancis. Tapi, rasa2nya dah lama cerai dengan bapak dia. Mak dia sanggup ikut cara dan budaya orang Melayu Terengganu di kampung.

    0
    0
  25. faezah mengilai-ngilai says:

    Sorry la aku tak faham dengan Erma Fatima la..hmm dia kan bertudung tapi tengok la citer2 dia tak islamik langsung. Bukan muhrim pegang2 tangan…melebih2 citer nie. Kenapa Erma tak buat citer islamik mcm kat indon tue? Cth AYat-ayat cinta..i mean…kalau buat citer kalau tak islamik pun tak payah la over sangat…aku bukak jap semalam citer tue dengar erma cakap indon meluat lak aku tengok.. takder gaya langsung….aku memang tak layan citer tue termasuklah dejavu di kinabalu tue..aku layan anak kau 611 tengok citer Oggy n Cockroach je lagi best…

    0
    0
    • abu says:

      oggy n cockroaches kat 616 la… aku pun lebih rela menonton citer katun… =)

      0
      0
    • ting tong says:

      rasa dia jadi pembantu rumah tempatan pun boleh..takyah jd indon..bukan berkesan dihati pun dia jadi bibik hahaha

      0
      0
  26. No One says:

    ingat kan nama dia Emma Lambong…
    hehehe…
    anggun than neelofa… ;)

    0
    0
  27. ana says:

    dia ni da kawin ke???

    0
    0
  28. dira says:

    comel la..tp..ntahlaa..

    0
    0
  29. anoyyed says:

    cite kerana kau yang terindah ni mengarut. bulan puasa ni tayang la cite2 islamik sikit. ini tak, cite anak dalam perut yg nak makan chicken chop juga tv3 keluarkan. dah terlanjur, kawin je lah. ini ber bi-bi, ber syg2 lagi .tgk dgn satu family mmg awkward gila lah. erma fatimah, sila buat cerita yg lebih baik dari ni. sekian.

    0
    0
  30. neelapar says:

    Neelopa 9 beradik
    Emma 11 beradik
    Murah rezeki keluarga mereka.

    0
    0
  31. Akmal says:

    Dia cousin Nelydia Senrose. :)

    0
    0
  32. Kalo izara aisya yg berlakon lg bez dr nilopa.. Mmg x bez la si lopa tu berlakun.. Nyampah haku..

    0
    0
  33. lalalulu says:

    serius i pn xsuka crta tu.. geli tau… i ingtkn bln2 puasa ni akn ada crta islamik mcm crta Qasih dulu, tp xsgka plak cta murahan mcmni yg kluar… i yg bkn muslim ni trfikir juga.. pa kejadah nya yg muslim buat crta mcmni tym buln puasa ni… mcm smlm.. eps nelopak kat pool tu, adoiiiiiyaiiii…. lurah tu mmg nmpk sgt la…. i yg rsa malu plak nak tgk.. ishhhh….. cepat2 la crta tu hbs….

    0
    0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer saya pilehmengundi anda bagaimana ? says:

      tk semesti nye asal bulan puasa aje nk kena buat cite yg baik2 nk buat cite telekong2 ! tk salah pe kalau nk buat cite yg sebegini ada kelainan sikit ngok ! asek2 nk buat cite yg baik2 je naik muak n selalu ngantok je kalau tengok cite yg semacam tu….kalau tk bulan puasa pn boleh jugakkk nk buat cite baik2 tk semesti nye time bulan puasa ajeeeeeeeee….kalau tk suka jangan tengok ! yg kau tengok tu pesal !!! minah jambu suka yg jantan berambot panjang dlm drama yg teridah tinggiiii badan dia pn fit hehe..

      0
      0
      • Anonymous says:

        yup badan die fir..badan dia je laaaa…blakon ttp kayuuuuuu!!!!! nk jadi pelakon blakon la btol2…kalau xnak blakon btol2 xyah jadi pelakon..jadi je pembaca blog mcm aku…

        0
        0
      • Anonymous says:

        badan dia fitttt la …mmg la nmpak cam hensem (tp dr blakang)…. tp blakon kayuuuuu jugakkk…kalau nk jadi pelakon blakon btol2…kalau xnk blakon btol2 xyah jadi pelakon..jadi je pembaca blog mcm aku

        0
        0
      • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

        ye laaaaaa korang kasi la dia channnnnnn pasal dia kn pelakon baruuuuuu mesti la dia ada kayu sikitttt ..nanti lama2 kn dia bagossss pelan2 lahhhhh….

        0
        0
  34. kuks says:

    bolehla comel..muka mcm miley cyrus pun ya

    0
    0
  35. Puteri Sayang says:

    Comel… Mcm Kristine Hermosa. Neelofa pulak cantik. Dua2 pun pandai berlakon. Cantik, berbakat, lengkap pakej. Semoga pandai bawa diri dan imej baik seperti Dato’ Siti. All the best…

    0
    0
  36. Suri says:

    Tak selera sgt le nak nengok cerita ni adoiii lebih2 lg bila tang scene Neelofa :D Anyway this girl comei sgt. All the best then!

    0
    0
    • miss amanda says:

      hahaha suami aku bila time babak neelofa je.. suami aku kata..alaahhaaiii, pastu suami aku gelak besar..haha suami aku kata suara pun dh kelakar.. pastu suami aku tukar channel..tengok geng surau..hehehe

      0
      0
  37. lalalulu says:

    minah jmbu gataiiii sbb tu suka tgk ceter gataiii cmtu…..

    0
    0
  38. tina.jr says:

    Alah..aku dulu pun cam dia gak! Cun melecun, cute miut. Lepas kahwin je, habis benyek!! hihi. Tapi budak ni kalau pakai tudung lagi cantik kan??

    0
    0
  39. Anonymous says:

    serius geli aku tengok si lopak berlakon. macam kayu. dahlah pendek. patut emma ni jadi heroin

    0
    0
  40. Anonymous says:

    dia ni anak ismail embong pelukis negara. memang cun pasal kacukan scottish, chinese, arab, bugis.

    0
    0
  41. lolilapop says:

    minah jambu – yuckhhhhhhhhhhhhhhh

    0
    0
  42. Hamba Allah says:

    Ismail Embong= Mael Lambong
    Jd..Emma Ma’embong=Ank Mael Lambong

    0
    0
  43. Lana noRdin fan says:

    Walaupun Lana Nodin tu org mengata dia seksi la tak popular la…tapi bile bab berlakun dia memang superb…kalau artist lain macam Lofa ke,Tasha shila yg kemaruk nak menang anugerah la, izara la, azalna la…semua berlakun control cun…lana Nodin dlm Takdir qismah…perghhhh baru sekarang org bukak mata dia boleh bawak watak heavy…menangis pun dia betul2 menjiwai…jalan cite Takdir qismah tu lagi best..tenggelam watak lisdawati tapi wawa zainal banyak kena improve harapkan muka je comel….tapi berlakon bagitau watak2 cam tu boleh la kalau watak heavy cam lana aku rasa tak dapat kot…lakonan Lana boleh jade pelapis kak elly suriati n kak engku…salute la Lana dia pun tak ambil peduli apa org nak cakap pasal dia sebab bab berlakon dia dah prove dia bukan kayu…10 thumb up to Lana Nodin…

    0
    0
  44. Lana noRdin fan says:

    Walaupun Lana Nodin tu org mengata dia seksi la tak popular la…tapi bile bab berlakun dia memang superb…kalau artist lain macam Lofa ke,Tasha shila yg kemaruk nak menang anugerah la, izara la, azalna la…semua berlakun control cun…lana Nodin dlm Takdir qismah…perghhhh baru sekarang org bukak mata dia boleh bawak watak heavy…menangis pun dia betul2 menjiwai…jalan cite Takdir qismah tu lagi best..tenggelam watak lisdawati tapi wawa zainal banyak kena improve harapkan muka je comel….tapi berlakon bagitau watak2 cam tu boleh la kalau watak heavy cam lana aku rasa tak dapat kot…lakonan Lana boleh jadi pelapis kak elly suriati n kak engku…salute la Lana dia pun tak ambil peduli apa org nak cakap pasal dia sebab bab berlakon dia dah prove dia bukan kayu…10 thumb up to Lana Nodin…

    0
    0
    • ............. says:

      kalau cite takdir qismah main kul 7 kan best yer..

      0
      0
      • ting tong says:

        .. time aku cuti or mc ley lah tengok cerita tu..best.. tengok babak kat hospital..rileks je lana tak mekap..mmg dia tunjuk muka original dia..babak sakit time tu..cayalah..kalau artis lain, sakit pun tetap nak cantik hahah..

        0
        0
  45. ikan kembong says:

    DIA NI MMG SAH2 CANTIK DR NEELOFA!! NEELOFA MUKA BULAT SGGUH WT PESEN RMBUT GITU. TRUS NMPAK TAK MENYERLAH DDUK TEPI EMMA YG CUN HABIS NI..HAHA..

    0
    0
  46. […] Kalau anda menonton drama Kau Yang Terindah yang menampilkan Nazim Othman dan Neelofa sebagai pelakon utama, pasti perasan akan watak yang dilakonkan oleh Emma Ma’embong. Sebetulnya dia juga menarik perhatian kerana wajahnya yang cantik dan pan-asian seperti wajah Siti Saleha. … Continue reading → […]

    0
    0
  47. mamabosan says:

    nama betul die klo xsalah FATIMAH ROHANI ISMAIL EMBONG nama glamor EMMA hehehe

    0
    0
  48. pengusaha bra biru says:

    tali sarung kopek bersepah2 terkeluar

    0
    0
  49. Jeng jeng jeng says:

    Saya tengok citer ni dari 1st ep sampai ler mlm tadi. Yg saya pasan Lofa dlm drama ni try so hard menjiwai watak jadi tak neutral plak. Rasanya dia slalu dgr peminat komen yg dia berlakon kayu, tu ler terlebih kedutkan kening, buat memek muka yg kdg2 buat menyampah plak…. Sama gak dgn abg dia yg rambut panjang tu..over sangat sampai telinga dgr pun geli (tersayang, syg…) Tak tau peminat lain kalau scene Lofa or scene abg dia trus saya p dapur buat coffee dulu. Betul2 tak best lah.. Munirah dlm citer ni memang cun tapi tu lah kayu bila berlakon. Yg ok saya tengok berlakon bapa lofa, emak Munirah dgn bestfren club mlm dia tu hehehe, nazim, emak nazim.. Dia org ni just selamba jer.. Apa-apa pun kita tunggu episod setrus nyer. Mana tau dia org ada improvement.

    0
    0
  50. hazel says:

    yes! yes! ade org lain cantik dr neelofa…abis la ko neelofa…org dh beralih arah…
    ade org lg cantik cr ko….

    0
    0
  51. bengang says:

    bila la cite ni nk abis..aku nk tengok cite y lain la…

    0
    0
  52. saya ok jer! says:

    YANG PENTING. LEBIH CANTIK LEBIH LOPAK. WAKAKKA

    0
    0
  53. Aku pemerhati says:

    bosan la cite ni..

    0
    0
  54. wawa says says:

    lofa terlalu mengkontrol cantikkan muka dia…ceitttt.. tapi emma ni mmg cntik walaupun kaku sikit. biasa la bru blakon kan.lama2 okay la.hehe support u emma!

    0
    0
  55. despicable me says:

    yess…name btol die fatimah rohani..name manje emma auwwwwwwww

    0
    0
  56. Bella says:

    Indahnya ciptaan tuhan..

    0
    0
  57. salsabila says:

    yup2..nama dia fatima rohani.. adik beradik dia semua muka mcm pan asian.. tp yg lawa dia n cha cha maembong … dia sekawan dgn nelydia senrose..tp dia dn uqasha senrose(yg kantoi comolot dgn nabil)xbrape baik… sbb uqasha senrose tue jeles kat dia sbb dia lwa dr uqasha tue.. and uqasha tue ske ejek nama emma. dia kata nama emma mcm nma kampung.. nmpk sgt jeles kan? dia mmg cntik cme seksi je la… dia dh ade bf nama adly zaem.. so xde harapan la korang,,,

    0
    0
  58. anon says:

    Dah ada bf dah ni.pelok2 g.

    0
    0
  59. kejap lagi nama jadi top

    0
    0
  60. Belle says:

    Yg gmbar second tu gmbar cha cha maembong. Adik emma. Muka diorg mmg lebih kurg sama :)

    0
    0
  61. Belle says:

    Yg gmbar second tu, cha cha maembong. Adik emma. Muka diorg mmg lebih kurg sama pn :)

    0
    0
  62. Terbakor says:

    aku tengok cite kau yang terindah bila emma ni keluar ja… yang lain tak tengok..

    0
    0
  63. DEDO97 says:

    cunnnnmn gilaaaaaaa artisssssss niiiiiiiii kalauuuuuuu bolehhhhhhhh lakonnnnnnn ahhhhh lebahhhhhhh nati hariiiii hariiiii natiii aku bolehhhh tgo mukaaaa diaaaa kattttttt tvvvvv rumahhhhhh akuuuuuu he.he.he.heterbaik.

    0
    0