Written by AbangNara | January 13th, 2011

fazura cheongsam

Terasa macam pantun dua kerat pulak tajuk entri di atas. Tapi memang bila tengok gambar Fazura pakai cheongsam, satu perkataan je terkeluar daripada mulut ini. Awesome!!! Memang sangat cantik, menarik, tertarik, Fazura memang da bomb!

Ada jugak artis-artis lain yang turut menunjukkan semangat 1Malaysia dengan memakai cheongsam. Kalau tak silap ini sempena event  Rafflesia – Green Cheongsam CNY Celebration. Banyak jugak artis yang datang antaranya Nasha Aziz dan Erra Fazira.

Sila baca entri ini sepenuhnya untuk melihat lagi gambar ke”awesome”an Fazura memakai Cheongsam. Kredit gambar kepada Facebook Nur Fazura.

P.S: Sumpah lawak Zizan nie ajar orang cakap Terengganu.

fazura cheongsam

fazura cheongsam

fazura cheongsam

fazura cheongsam

fazura cheongsam

fazura cheongsam

fazura cheongsam

fazura cheongsam

131 responses to (GAMBAR)Bila Fazura Pakai Cheongsam, Memang Awesome

  1. MakTom says:

    mak tom vazz 1st!

    0
    0
  2. paanjr says:

    waduhh~~ cairr :D

    0
    0
    • hijau says:

      takdelah cheongsam sangat,tp ade la sket2 cheonsamnya…tapi yg paling penting fazura kaler baju nmpak lain dr yg lain n menonjol.die cool je..suke.

      0
      0
  3. cikedi says:

    love fazura

    0
    0
  4. yong says:

    x suka la pulak wrna ny

    0
    0
  5. lawa … malatup!!

    erra n nasha pn de…malatup gak!

    0
    0
  6. cik epal says:

    kalau wane merah lagi HOT!

    0
    0
  7. manis nye fazura..

    0
    0
  8. maria says:

    wow.so beautiful.

    0
    0
  9. ???/// says:

    cntiknya fazura….awesome…..nice dress…n erra n nasha pun awesome jugak….

    0
    0
  10. zaia says:

    aura gorgeous Fazura nie lain dr yg lain..
    smakin lama smakin nmpk menarik trtarik kau mmg da bomb

    0
    0
  11. qistina says:

    si botak tu pon ada pakai gak, serba x kene laa sume…kaler n make up kot
    hmmm apa2 pon tak kisah laa

    0
    0
  12. LONDON says:

    Fazura masih muda
    Cantik la dia
    Cuba tengok Era Fazira & Nasha Aziz
    Cantik juga tapi dah nampak usia dah tua

    0
    0
  13. elya says:

    tak paham..napa kaler hijauu??napa biruuu??tak naik laa…kaler cheongsam tu…
    buat laa merah kee….br laa nmpak ummmphhh!!

    0
    0
    • BumbleBee says:

      dah nama tema pun Rafflesia – “Green” Cheongsam CNY Celebration ….. x baca ke cik kak?? ni mesti tngok gambar jer kann…. :)

      0
      0
  14. cy strawberi says:

    wowwww… kakak ku fazura memang gojes… wallah… ^___^

    0
    0
  15. sff says:

    cm pepoyo plak pic nasha nie…

    0
    0
  16. Pocoyo says:

    Korang baca kosmo tak..?? Pasha panda merajuk ngan Jejai…sbb jejai g jepun ngan Nora Danish… So dia bawak diri ke Bali n pakai bikini kt bali untuk release tension.. bile dh kena hentam sbb berbikini terus tk jadi nk datang ke Majlis nie.. har har har… padan muka pasha panda….

    0
    0
    • oren says:

      ye ke kau…mesti tension kalau bf cenggitu punya prangai. kot la nak rilis tensen bawa2 ngaji quran ke bawak2 berzikir ye jugak. majlis ni FS xpegi. yg ABPBH tu reti pulak dia nak tadah muka dia

      0
      0
      • tu takat majuk ngan BF kalau majuk ngan Laki

        entah2 pegi bali telanjang terus…

        0
        0
      • Kasih says:

        mmg dh cam 2 tradisi family jejai.. bila drg bercuti mmg di bw nya si ND dan anak nya skali bercuti… walau just bekas menantu tp mak jejai tu sgt2 sygkan ND… sbb tu xprnh drg tgglkan ND tu walau kemana…

        fasha gan mak dia tu?? malas nk komen sbb cam ner mak dia cam tu lah anak dia si fasha tu…. adoiiiii….

        0
        0
        • kn kasih………..seronok sape2 kapel ngan pasa.
          .
          asal majuk je pakai bikini asal majuk je pegi beach..

          lau aku jagi BF pasa nak hari2 tengok dia

          majuk….hehehe……………………………………………~

          0
          0
        • Ryta says:

          Amboii Belacan hangus….kemain lagi ko ek…
          Tinggi harapan?? Huhuhu…
          :-P

          0
          0
        • Kasih says:

          belacan.. hehehehe… tp aku xkoser lah lau nk tgk fasha majuk ari2 cam tu… cam memudaratkan pahala lak nnt tgk aksi2 dia sj hahahaha….

          0
          0
    • kasut tumit tiggi says:

      dlm paper kosmo , wartawan tanya mama fasha sanda ‘ apa perasaan mama ble fasha berbikini?’ n jawapan mama dia…klw di BALI XKISAH la tp klw di Malaysia mmg xblh pakai…..
      ( jawapan seorang ibu yang beragama Islam!!!!!hahahahaha)

      0
      0
    • mawar says:

      hahahaha… ko tgk la komen mak si pasha dlm kosmo “kalo kat bali xpe la dia berbikini.. tp kat malaysia xleh” sengal…. npk sgt la mak dia pn sama xreti nk didik…

      0
      0
      • MCM2 HAL.. says:

        Asal ngan FS 2 ekk??salah kew jejai g cuti ngan satu family dia + bwak ank dia n ND sekali,2 pun mesti coz bekas mertua ND yg ajak…Lgpun FS 2 bukan nya menantu means ada kaitan dengan fmily jejai pun… nmpak sngat dia yg over lebey.. Dah salah sendiri tp nak bubuh atas kepala owg len plak.. 2lah What u give, u will get back my dear.. You are not responsible for what people think about you. But you are responsible for what you give them to think about you

        0
        0
      • sara says:

        kalo dia pandai didik anak dia takkan bg jadi artis…sumer dah tau artis tu jenis camana kan…opssss..

        0
        0
        • BumbleBee says:

          ade artis yg elok…cuma sgt minority. Dan kurang terkenal sbb kurangnyer kontroversi nk masuk nwspaper.

          0
          0
      • Cik CT says:

        2 la pasalnya, siap ckp mse bercuti kt thailand pn cik FS nie pkai pakaian yg sama(bikini) tp x gamba x publish n x msk paper, pe pandapat korang? mak dia malu org ckp dia x pandai didik ank, tp apa maksud statement dia kt kosmo 2?

        0
        0
  17. oren says:

    memek muka nasha aziz xbleh blah….wahahahah

    0
    0
  18. PaiChoW says:

    Lawak la nasha… tak sesuai….. lol…. :D

    0
    0
  19. blast says:

    wow!

    0
    0
  20. oren says:

    baju juliana evans santek gak + legging. xde la aku geli sgt nak tgk vulu kaki korang… anw,baju2 mcm tu aku pakai taim malam nak adap muka laki aku je weh.. huh

    0
    0
  21. Cempaka says:

    Takde yang berkenan… Tah apa2 je pesen dorang ni…

    0
    0
  22. eli says:

    sweet….

    0
    0
  23. Tiffany says:

    A model is always a model.

    0
    0
  24. mangkuk says:

    kalau dah tua mana le sesuai nak bermodel lagi .Dah tak ada muka seksi lagi .. dah rupa muka bojan tua ..

    0
    0
  25. orca1604 says:

    lawa2 baju tu sume.kaler pon cantik2..Erra dah macam org kaya dlm cite cina.hehe.fazura pon lawa.baju die yg 1st tu teringin plak nk pkai.hehe.Nasha…model tetap model.pandai bergaya ngan baju.cantik.NICE & GOOD JOB..ade ilham la lps ni nk tempah baju ikut mcm dorg.mana yg sesuai la. :-)

    0
    0
  26. 1 pn xde yg aku berkenan..ntah fesyen ape yg di wt..ntah ape2 lh kadang2 artis ni pakai..lg2 si nasya..mak ai muke x blh blah..cm tip top sgt je..jd lh model yg semua org tgk sesuai..ni dgn muke cm ape,pakai lg ntah fesyen ape2 jelh..eee x sesuaiiii……………..

    0
    0
  27. mana cheongsamnye? xnampak mcm cheongsam pon. heavy sgt la makeup fazura tu, mulut merah menyala

    0
    0
  28. marshmallow says:

    w/pon mcm2 citer pasal fazura ni, tapi aku ttp suka kat dia.. muka dia sweet gitu..

    0
    0
  29. Lynn says:

    lawanya baju fazura ni.. nak buat raya tahun ni lah.

    0
    0
  30. huhu says:

    yg baju bulu2, diri belakang kiri sekali 2 eja ke? nampak mcm kesian je dpt baju rupe gitu

    0
    0
  31. najmi says:

    cantiknya fazura, kak nasha kenape camtu yg gamba hujung?

    0
    0
  32. joyah katik says:

    eja pesyen ayam serama masuk reban..aku takut bulu ayam serama dia kena mercun jer..

    0
    0
  33. cameliaspear says:

    x npak dedah sgt pn,nasha aziz mmg over ler

    0
    0
  34. missyqaldina says:

    thanks to bang nara coz read my email bout this..:)

    0
    0
  35. lalala says:

    omg.sumpah nasha aziz mcm drag queen

    0
    0
  36. nana says:

    first time erra tak cantik
    tapi aku rasa semua nampaktak cantik
    maybe sbb baju kot

    0
    0
  37. Jelita says:

    mmg sume nmpk kureng la… erra x sesuai, rambut pun kelakar je. mmg sume x cantik sbb cheongsam tu x kena dgn kalor hijau. i mmg notice muka nasha nmpk pelik..somewhere somewrong

    0
    0
  38. lola says:

    burok gile baju eja….lawak lol!!! mcm sesame street…HAHAHAHAHAHHAH!!!! ;)

    0
    0
  39. ImaDean says:

    yesss!! fazura mmg hot. apa pun dia pakai..mmg sangat gojes. Tp frust cane dia leh tak dpt top 5 abpbh. Selalu camtu…hmm penat dh ngundi!!!!!

    0
    0
  40. Iyo Laa.. says:

    baju eja tu dh mcm big bird dlm sesame street sbb tu muka pn x ceria kot..

    0
    0
  41. Lady_kiki says:

    sape sebelah fazura tu..cm pondan pn ade..hahaha

    0
    0
  42. Beautiful pari-pari says:

    tu ah..mmg muka nasha aziz lately ni obvious giler nmpk lain..aku dulu giler minat dia sebab dia mmg naturally cantik…tapi skang ni..aku xtau la ape kene ngan hidung dia..dagu dier..siyesly da xnmpk cantik langsung..pada sume artis yg nak wat operate muka untuk cantik,better jgnla…syg jer…Tuhan bagi muka da cantik,xperlu buat ape2 dah..kalo x,jadila mcm artis2 kiter skang ni..hidung da teconget,dahi da luas,bibir da tejuih dah mcm bibir kene sengat tebuan aku tgk…haih..siyesly mmg da xlawa…to nasha aziz,i miss ur original gojes face yg dulu…skang u mmg nmpk da xlawa…so soryy…but i tetap akan sokong u dlm industri ni.

    0
    0
  43. kasut tumit tiggi says:

    minat gler dgn nasha aziz…tp knp muka dia xblh blah dlm pic kat atas?

    kecewa…..huhuhhu

    0
    0
  44. kakchubby says:

    mcm minah senget je akak tengok si nasha tu lately. apsal ek? mmg muka x boleh blah! dari muke artis2 yg ada dlm pic ni mcm ‘berbulu’ je dgn pe’el si nasha ni…

    0
    0
  45. lolyat gang says:

    nasha tu ingat dia hot lg ke ?
    da x laku da weh !

    jue evans = i like

    0
    0
  46. aku says:

    memang x sesuai erra pakai skirt…kan dah jadi ibu..dah le mekap tebal 4 inci..nasha pon rupa bapok dah, pose over tau la model..eja macam x redha je dapat baju sesame street tu..hhahahahaha

    0
    0
  47. YAYA says:

    KAH KAH KAH musti pasa panda bengang giler sekarang satu mesia tau bf dai pegi holiday sama ngan jandanya!!!kah kah kah pasa berangan nak kawain tai x kawen2 pon.. pasa panda ni memang x berkemaluan langsung..sah2 korge si jejai tue x suka dier.. kalau x nape korge jejai x masuk pinang lg sampai takat nie?kesian kot pasa panda..tu lah sape suruh x jaga akhlak?kalau bukan kaki clubbing ,bukan suka wat kontroversi, bukan sexy ..musti mak dan ayah jejai buleh timbag2 nak g minang ko.. tp kalo dah jd cam gini, orang tua ganyut pun x sudi dgn ko

    0
    0
  48. tak Anti says:

    hahahaha.. apa lah cik nasha tu.. terover la pulak .. =)

    0
    0
  49. pudingjagung says:

    semua yg lawa dah nmpak x lawa..make up ntah apa2.mcm nyonya2 zaman dulu..

    0
    0
  50. aku says:

    cntek2…like dat….hehe

    0
    0
  51. Khairi says:

    Kalau bahagian kain yg jarang tu guna untuk keseluruhan baju aku rasa lagi mengancam ngeh33…

    dush!

    0
    0
  52. jelas terpancar nasha aziz sudah tua…..

    0
    0
  53. jane says:

    YG CANTIK FAZURA DGN JULIANA….yg botak tu tak sanggup eden tengok….erra dah boleh bayangkan rupa dia masa tua nanti….nasha over sangat….ija kenapa baju dia sorang ada rambu ramba…cis pasha sendat plak takde …oh ya dia tak nak pakai chongsam ketat sangat dia nak pakai loose2 macam bikini ke…..

    0
    0
  54. silentgirl says:

    fazura! my favourite..tp xske la die wat hairdo cmni..die sgt gojes klu lepas rmbut…

    – jue evans- comelnya…my favourite gak
    – errra- ok la
    – nasha- npk cm die plak main ambassador..sbb baju die agk lawa sket dr yg lain..n pose die plak cm agak melebih sket..hihi
    – eja- nape npk cam seekor ayam perisa pandan?haha
    – eika af-fringe die tu mmg rmbut betol or extension? color xsame plak.
    – irma- pon cntek gak…
    – julia ziegler-npk cm tua..
    – sape akak botak tu?

    0
    0
  55. tah sape says:

    nampak fazura tapi mane cheongsamnye? tu bukan dress ke. pasni aku nak pakai boxer ngan singlet pastu ngaku dressing punjabi la pulak

    nak muntah haku nengok nasha. model sangat la tu

    0
    0
  56. Reena says:

    Fazura ni cam ala2 Camelia..pakai biasa2 pun lawa.. apatah lagi kalo dressing glamor..terserlah keanggunan dan kegorjesan dia. Nasha tu mmg la kena pose model pasal kalo tgk dr bj2 yg lain, bj dia kira the main dress. Hmm..lawa gak si Kila tu, anak rohana jalil..

    0
    0
  57. eddi says:

    Wow, sungguh cantik dan menawan.

    0
    0
  58. marshmallow says:

    muka nasha makin lama makin nampak pelik laa.. nape ekkk.. dlu2 muka dia sweet, skrang nampak weird sesangat.. takooottt..

    0
    0
    • anonymous says:

      dy pkai botox ke tw bedah plastik dy nye dagu 2..bab 2 r jd runcing..tp siye s x lawa//lawa g nasha yg dulu..ble dy nk kawen eak..ari 2 kate nk kawen ngan cine 2..tp smpi skang x kawen pn..da taraf andartu da nasha ni..kawen ler cpat2 kang x smpat nk branak da monopouse…opssss….sowi…nasehat je soh kawen cpat..jgn mrh..

      0
      0
  59. Miss Belut says:

    fasha sandha: ape kelas aku nak join function nie? better aku berbikini kat bali, still pakai pario kaler ijau… still ikut tema ape….”

    0
    0
  60. HYPPO says:

    Muka si Julia Ziegler tue mmg npk tua..

    0
    0
  61. Brader says:

    wat the f***….????? tolong lah..tk tau yg mana lagi gaudy lagi. mcam muka bapok pon ada. fesyen rambut ntah apa ntah…merepek la.

    0
    0
  62. CT says:

    siapalah makeup diorg nih..tebalnya..jd cam pondan..
    era pakai wig yg x kene..
    nasha selalu grand jer penampilan..knp kali nih..adusss..
    nasib fazura cantik..pening nengoknyer yg lain tuh

    0
    0
  63. gyulee gyuri says:

    ni baru tahun 2011 dh pakai mcm2…tak tau lagi tahun 2020..ada gak yang pakai seluar kat badan baju kat kaki…hikhikhik…fazura mmg dh okey baju dia..tp nk tunjuk gak bonggol dia sket…hehehe

    0
    0
  64. rossdale says:

    yg mude2 tu ok la gak. tp yg veteran sume x masuk la. make up berkilat, botak la, baju bebulu, posing pn x tau

    0
    0
  65. ehem2 says:

    korang ni buta ker haper….?????cheongsam per jadah mcm tu….

    0
    0
  66. nona says:

    fazura muka natural beauty. jenis pakai lipstick je dah boleh jalan. muka dia fresh.

    yang lelain tu muka harapkan mekap 5 kilo; jenis kalau tak pakai mekap tebal2, mesti pucat macam ikan kat pasar malam

    0
    0
  67. fatimah begum says:

    baju fazura tu langsung takde ciri2 cheongsam pun

    0
    0
  68. dimple k.f.s says:

    nasha,jgnlah over sngat..saper yg gondol tu..mcm shoalin soccer dah aku tengok..hahahahaha..faz n erra..both of yu mmg cantek.faradhiya muka yu lucu sngat..mcm pondan..hahahahaha..sorry yerr :)

    0
    0
  69. tina says:

    fazura cute giler..i like..

    0
    0
  70. akuzle ayu says:

    den kecian tgk nacha ajis now… mcm loklak ajer…

    0
    0
  71. Wilma Mat says:

    Moral of the story is that jangan pakai make up tebal sangnt, tu yang nampak macam bapok tu

    0
    0
  72. nano-nani says:

    Syukur alhamdulillah aku tidak dilahirkan cantik…kalau tak ,mungkin dah jadi artis atau model yg mempamerkan aset yg Allah kurniakan…

    0
    0
  73. nano-nani says:

    Syukur alhamdulillah aku tidak dilahirkan cantik…kalau tidak,sudah tentu aku akan menjadi artis atau model yang mempamerkan asset2 yang Allah kurniakan….

    0
    0
  74. Preferably, when you gain knowledge, are you able to mind updating your website with an increase of information? It is very ideal for me.

    0
    0