Written by AbangNara | September 20th, 2011

Abang Nara terima satu email yang menunjukkan fesyen terbaru tudung Fida semasa MASIF 2011. Menurut kata-kata pengirim email, style tudung Fida macam dah meniru Datuk Siti Nurhaliza pulak. Pelik jugak sebab selama ini imej Fida sememangnya bertudung litup. Tup-tup kali ini ternampak pulak kebidangan bahunya.

fida bidang dada

Rasa-rasanya mungkin sebab inilah Mamat jatuh cinta dengan Fida. Hahaha (ok itu ayat lawak jer sila jangan emosi). Kepada Fida, anda cantik kalau kekalkan bertudung litup seperti dulu. Tak payahlah tunjuk bahu anda yang bidang tue. Tak gitu?

Lagi beberapa keping gambar Fida semasa MASIF 2011 dengan membaca entri ini sepenuhnya.

fida bidang dada

fida bidang dada

fida bidang dada

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

317 responses to (GAMBAR)Bidangnya Bahu Fida, Patutlah Mamat Jatuh Cinta

  1. esah says:

    tanggal je la terus tudung,tak sakit mata makcik memandang……………..

    • pengsan bila tgk gmabr says:

      lorr… dah nampak leher ngan dada atas.. x lama lagi.. turun smapai ke bawah lew tuewwwww……….

      • Z says:

        Alang2 tu cukur jela kening tu cik fida oi..hang sama je dgn prmpuan2 kening nipis yg lain..huhu

      • selamat tinggal dari dunia tv, fida.
        lps ni kami pasti ‘merindukan’ lakonan drama2 anda di kaca TV.

      • langkah mayatnya dulu !!! says:

        dia rsa dia cntik la 2…..mcm witch ada la :D tayar pajero pacik aku lg cntik :D

        • 1/2 tiang says:

          dia ni bila tengok kat tv drama alia keh..keh…baru dia perasan x cantik sebenarnya aku ye…agaknya x puas tu…..tarah kening genghiz khan jadi kecil, mata pun pakai CL, agaknya rambut … bila pulak nk. warnakan.

          Muka bulat…nantilah akan labuhlah dagu macam dagu nenek kebayan …berdosa merubah wajah anda…sekadar bersolek sudahlah.
          Dah keturunan macam tu nak buat cam na.
          Jangan nk. ikut wajah keturunan org. lain.
          Jika buah pelam jangan ubah jadi apple.

      • zazmi says:

        cam nenek kebayan kemaruk nak mengawan jer aku nengok

      • Miss Siam Kongo says:

        Kita memang hidup dalam era serba maju
        Sungguhlah iman tak dinilai just ikut baju
        Kalau bertudung tapi pakai yang ‘gitu-gitu’
        Kita pun susah kenal, manusia ke hantu

    • ade aku kesah says:

      abg nara oii…fida nie depan kamera je dia pakai tudung litup tp bile kuar lepak ngan keng kwn xde nyer bertudung..jd bila nmpak leher yg terdedah tue…ex student Shah Putra x heran cz dh masak dgn perangai PLASTIK die tue….sblm masuk bintang pantene tu dulu pun die x pakai tudung n pakaian perghhh….lg dasyat pun ade…mknenyer Kembali Kezaman JAHILIAH balik la tue…opppss

      • badgaL says:

        mcm CT. =.=”

      • Shag Yahaya says:

        Yeke? Dah agak! Tgk gaya dia berpelukan waktu berlakon drama Kasih Alia tu pun dah dapat agak. Bertudung kanya kerana fashion kan?

      • sye anak buah die.. mmg die x pakai tudung sejak awal.. but die dah dikenali dgn dah bertudung lepas masuk pantene.. btw, x perlu kot menokok tambh yg die pakai mcm DASYAT sgt coz die x penah pakai sexy pun.. just free hair je. die x pakai skirt.. n even short.. so jgn lah over sgt menyebar fitnah.. x takut panas api neraka ke?

        • Malisa says:

          haha kalau ko takut mak sedara ko kena kutuk ..baik la ko nasihat jgn hipokrit… dulu masuk bintang pantene x ngaku sepupu siti..last dah glamer sikit mengaku sedara..now tudung fesyen pun sama…dah sepupu sepapat sama la perangai nya dgn sifu..artis paling hipokrit di malaysia..

        • 1/2 tiang says:

          satu tandan. Pelajaran kurang, tiada pegangan, macam mana siti saida dan saerah skrg. ?.
          Bila jadi artis haru-biru kehidupan. Akibat x pandai membuat penilaian dan pengurusan dalam kehidupan.

        • mr cenat cenut says:

          hbis ko bukak tdung tu rsa sejuk sgt ke neraka??

        • mmg panas api neraka tu.. sume tau yg bukak aurat confirm2 berdosa… tp yg korg mengutuk2 kat page nie igt x berdosa ke? kalu nk tegur pun, ade care.. abg nara pun, bg org sebar2 kan bnde nie, bkn stkat penyebar2 tu dpt dosa, abg nara tanggung dosa dorg sekali. hmmm.. act, no comment pasal die nk bukak or x.. sbb mmg salah. but korg lah x payah kutuk2 kat sini..

        • zazmi says:

          aku rasa laa kalau dh nama suku sakat spesis fida ni mmg sume bodo cam gaban. takkanla org nak nengok saje kemungkaran yg dibuat. ko x blaja ke pasal amar makruf nahi mungkar! patutla mak sedara n sedara2 ko yg lain seko2 mcm super haram! org tego sikit, korang melenting! ko ingat ALQURAN tu diturunkan utk tegur kambing ke? ada byk jenis teguran, ada yg lembut ada yang keras… so, dlm kes fida ni aku pilih cara keras. kalau ko baca ayat ALLAH, ada penegasan dan ada yang part kelembutan. Fida ni ibarat kereta yang remuk sbb accident. kalau hantar repair kt ketuk bodi mmg kena ketuk2 kuat2 nak batulkan balik. ni bukan sikit punye kesalahan la bangang!

        • ustaz x penah pun bg teguran dgn perkataan ‘bangang’ ‘bodoh’ n sort of. aku x back die lah bodoh.. ko tau ke aku sape? ko belajar mane? jgn lah maen judge org without usul periksa!! tis is not about me okay! im telling u poeple a.k.a TYPICAL MORON MALAYSIANS, boleh tegur but this way!! im not telling that she’s doin the right thing but there’s way to ‘punish’ people! ko bajet ko tulis semua nie, die bc lah?? MEMANG TAK! so no point of BARKING here! better korg PM facebook die, or why not write a letter? bkn dgn care mengutuk belakang2, n sebar aib org! THIS IS NOT A RIGHT WAY OKAY. n dun u ever judge me thru tis matter jugak.. ko x kenal aku.. i noe im much2 better than u. thanks

        • n kalau aku xde relation ngn die pun aku xkan tgk lah page2 org2 kampung n xde keje mcm korg nie.. like seriously, MIND YOUR OWN BUSINESS LAH!!! wut she did n still doing IS WRONG! n im not backing up her.. but please lah! x perlu menyalak2 kat sini.. pergi lah buat keje yg lg bermakna dan muhasabah diri.. just pray for her changes okay people? x perlu lah dgn aku2 seklali korg condemn kannn.. tis is why im fucking hate malaysians’ mind settings.. busy body pasal org tp diri awak, org rumah, adik, kakak or family semua x tgk pulak! cukup tutup kah diorg tu? but seriously fida in tis case salah k.. n dah2 lah menyebar aib org.

        • cikmaimoon says:

          aku rasa klu ko rasa fida ni salah, biarlah ko tegur salah fida tu je. xyah sampai ko nak libatkan seluruh keturunan dia pulak. bahasa tu biar elok2 sikit sedara. jangan sampai 1hari ti, darah daging ko sendiri y jadi camni or lebih dasyat dari ni. dunia ni bulat. hari ni hari dy. esok lusa hari kita, xde sape yang tahu.

        • zazmi says:

          venezuela: aku nengok ko jer yg kerap bg komen kat page kampung ni. nmpk sgt ko yg selalu jenguk page kampung ni kann.. abis tu, dah ko ckp ko tu anak buah dia sgt la kannn… ko tegur jer laa dia. btw, better ko blaja2 dgr ceramah agama. ajak mak buah ko tu sekali. cara teguran ustaz skang ni mmg keras sbb umat skang dah tahap BARAI. page kampung le konon… sian kt ko… miss kampung yg prasan venezuela. mmg sahla spesis korang ni jenis kampung.. sian..sian…

        • excuse me??? mind ur words larrr.. ko leh tgk blog aku.. then ko leh kenal aku thru my writing.. aku kejap je usha2 blog nie sbb aku tgh free.. lepas nie byk lg class, practical n STUDY STUFFS i hve to commit so mmg aku xkan dtg sini k… its not the matter of kampung of wut but its about ur OR TYPICAL MALAY thinkings je.. im so sorry if my words pissed u off but seriously, think bout it.. =) myb last day aku kat blog nie.. coz aku bkn jenis jg tepi kain org but sbb die relative aku n aku rse jugak tempias die.. mmg marah jugak kat die but nak buat mcm mane.. mmg akan try to advice.. okay? btw, do visit my blog.. n u will noe me well.. im not tat kinda girl yg u describe.. assalamualaikum. =)

        • rakyatprihatin says:

          assalamualaikum encik zazmi.. saya xtau lah awak nie umur berapa kan tp rasenye awk yg x menunjukkan kematangan awak dr segi menuduh satu keluarga die.. awk bnde ni jadi kat family awak? mase tu baru nk terkedu kan? kite sama2 umat islam saling nasihat menasihatilah.. bukan mengutuk dan mencaci org.. mane nk unite rakyat

        • zazmi says:

          hahaa… bagusla kalau ko dh x nak visit blog ni.. ape kelas aku nk bc blog kekampungan ko tuh.. geli ketiak mak ngan invitation ko tu nyah! btw, aku xnak nengok lagi komen ko kt sini since u claim dat this is ur last visit here… mind ur own word k. last but not least, ur words doesnt make me feel anything. no harm at all! tataaaa miss kampung yg pasyan cam venezuela gtusss.. bale… bale….

        • did i mention LAST VISIT? i tout i said its my last day ere! hahaha haizz poor boy.. btw ”claim”?? ”my words DOESNT”?? n ”no harm at all”??? LOL now i know y u insist not to visit my blog.. haha phm english x dik? sekarang sape kampung? oh dear, now i felt annoyed n pity to myself sbb somewhat ter’chatting’ ngn immatured BOY like u.. haha OK THIS IS SO SERIOUS.. my LAST VISIT lah nie.. i tout it wud be my last day but rse kelakar pulak dgn u.. dun worry, im a friendly person. im an optimist person too.. so xpe lah xnk visit sudah.. bcs i used almost 99% english n myb u x berminat kan? u minat gossip2 kan? im not tat kind of person.. i like to share things i know.. tat’s the purpose of my blog thou. ok bye semua!! =)

        • zazmi says:

          bwahahahhaa!sekor lagik minah idung pesek perasan. org kampung pastu claim yg dia tu kelass sgt ngan ‘inngelissshhh; nyer tu. duhaiii.. tringat lak kt scene dato’ ct nk ckp omputisss tp tkebil2… hmmmm… mmg suku2 yg sama, spesis yg sama… mindset murahan tak hengatt…lantak ko la minah kampung yg perasan venezuela. ko ngan mak2 buah ko tu sume same. kampung mindset which eager to be so western style la kononnyerr kannn. xper laa…btw, kalu dh terer sgt inggelisshh tu, it’s better 4 u to give a some tuition to the orphanage. x yah nak belagak bagai kt sini nyahhh… kalu stkt spikim inggelisshhh tu, wa tatak heran maa… ni misti baru blaja ckp omputis .. biasa org kampung, x biasa ckp innggelisshhh. ALLAH tak menilai makhluknya dengan pndai ckp omputih ke dak nyahhh.! last, pesan kt mak buah ko yg semakin menunjukkan ‘buah’ nyer yg x berapa nk masak tu, bawak2 bertaubat. ko pandai ckp omputih ke siam ke mandarin ke, ada aku kesah? lol!

        • adikct says:

          jgn lah libatkan Datuk Siti pulak.. ape pun, mane boleh ko same kan satu family semua sama? kau ni belajar sains ke x? otak kuno.

        • negaraku.. says:

          nmpk sgt venezuela cm haram ni budak2 yg tak matured.. hahahahahhahahahahaha… klaka bile aku bace ape yg die comment.. seyess beb!! nmpk gile mcm budak2 yg nak explain satu persatu.. class la practical la.. hahahha.. adoiiyaii.. tak payahh nak explain manjang la .. gile klaka siall!! ckp simple2 suda.. konon ni blog kampung.. ko owg malaysia kan? hahha.. tak segan ke letak nicknme venezuela.. speaking terabor la lu minah..nk invite gi blog ko kunun.. ko pon nk fofular cam fida tu ke? dorg sume ni tak hingen adik oi! bia la si fida tu tak bace komen ni.. asalkan ko bace.. bile ko bace ko leh tumpang terasa panas ati,, hahah. kitorg lagi suka! hahahhaha.. ade gak sepupusepapat die yg bace..yes! nnti bgtau fida taw adik..

        • maysaa says:

          LOL it’s funny to read these conflicts. by the way, i know izzah @ miss venezuela well.. she isn’t like both of you said.. there’re reasons on why she commented here.. fida’s her aunt doesnt mean the whole family wud be like fida.. mind ur words boys. she’s immature? oh, she’s studying medicine.. and im sure she could think better than both of u & people like you guys has this kind of shallow-minded. please, grow up boys!

        • Dodol says:

          Hahahaha… Miss Venezuela why bother justify yourself here… Ini tempat org bergossip.. Suka hati la nak cakap apa.. Siap panggil kekawan tu verify kau siapa, nie apa citer.. lawak giler… You don’t have to proof yourself here, go mend you blog, tak yah la nak pancing visitor bnara gi blog kau… Lawak busuk!!!

        • Pajam says:

          Sebenarnya Miss Venuzuela plastik kononya nk tumpang glamer mak2 sedara dia sume.. tp x kesampaian sbb tu la dia leh duk menyalak kt blog org jek tuk dptkan porpulariti yg x seberapa dgn bahasa ingeeeelish yg konon2 dh tahap amerikaa laa tu. yg suku sakai dia pun sama gak nk menempek kt sini..wat malu la weeeiii

        • zazmi says:

          Dol, my best guess is venezuela n maysaa are the same person. medicine student la kununnn… sian lak kt minah kampung ala venezuela ni. medicine student mnede kampung mindset cam minah meroyan neh. low class minded! rubbishh

        • Dodol says:

          Dia ambik neurological courses tu… tuk orang sakit otak.. itu buat practical la tu…

        • negaraku.. says:

          yurp!! aku stuju.. die malu nak gune name venezuala sbb die kan da ckp die da taknak visit blog ni.. tp jauh disudut hatinya.. dia masih mahu mencium blog ini.. hahaha.. so die guna nama lain… gile klaka la ko ni.. yg takleh blah.. siap ade kwn2 back up!! hahhaha gile tak matangggg weh!! mmg sah budak2 yg cube mmpertahankan diri.. kiikikiiki..

        • zazmi says:

          Dol, aku rs maysaa ngan minah pasan venezuela tu org sama. medi student mne ade masa nk lyn gosip2 camni… dia tu kejap2 visit blog ‘kampung’ neh. mmg takde koje minah kampung venezuela neh. kije kt cc kot. kalau nk ‘kencing’ pon, tgk tpt la derrr… duhaiiii ko ni minah… pathetic sguhh!

        • akai_ada_ka? says:

          ko pun mmg takde koje..2×5 same jer…

        • 1/2 tiang says:

          nama cam omputih tapi idung kelungkuq nyioq, kemek, muka cam senduk , pastu nnt. operate idung agi ancung, mata cam ikan keli agi becaq….vuat kale biru, coklat, ulu mata x dak pakai ulu mata palsu….dari ulu natang apa. Cian gak pasai tu Allah x kurniakan kecantikan lebih pada depa….kerna depa x akan bersyukur.
          syukur Allah beri itu pada kita, tapi kita x peragakan kecantikan yg. diberikan itu.

        • ceema says:

          pergh smpai anak sedara kena dtg backup nie… pelik2..

      • farida says:

        fida kluar still pakai tudung la..aku salu nampak dia. tapi takde guna pakai tudung kalau dok melepak ngn laki lama2 n gedik terlebih.

      • Miss Siam Kongo World says:

        Apa rasanya, kepala bertudung, kain terbelah
        Kalau takat rambut orang kurang ghairah
        Lain kalau peha gebu atau ternampak lurah
        Mata yang memandang boleh keluar darah

      • Aie says:

        studying medicine???cm pelik jek bunyi….sllunye ktorg gelar “medic student” or “medical student”…cm something wrong jek

    • budak kampung says:

      maaf kalau saya tulis kat sini bunyinya agak kasar tapi saya berpendapat Fida ni mempersendakan agamanya sendiri. Bukak sajalah “benda2” yang balut kepala awak tu FIda, itu bukan tudung namanya…

    • Dartz says:

      Tak payah lah kot komen2 cam nih… nanti lagi dia tunjuk aurat lagi tu korang kongsi dosa.

      As for her case, if she truly being disrespectful to our beloved prophet (YES, I am saying those who flaunting their aurat for public consummation is being disrespectful to the great prophet Muhammad s.a.w,) playing with the laws of Islam. Sent her advises in email of sort. But if you’re lazy just boycott her, ignore her like a plague that she’s becoming. Don’t even bother watching her movies, dramas and etc.

      Lagi “hurung tahi”, lagi tu kot terpalit dosa [ fans = lalat tahi? ]

      p/s: lazy to rearrange the wording, ended up with a passive sentence, but hope you’ll get the point.

    • ohdunia says:

      fida…..fida….dunia hanya sementara…kecantikan untuk suami yang sah. jangan berbagga dengan keindahan dunia. semuanya hanya pinjaman..Sampai masa Allah akan ambilnya juaaa. Bertaubatlah dengan menjaga aurat…….

  2. baby says:

    hurm,, semakin tut tutututu la plak…

  3. john jenun says:

    erk..dh kureng r minah ni…

  4. baby says:

    hurm, semakin tut tut tut la plak..

  5. boboy says:

    eeeewwwww….ko mmg cantek fida..cantek sgt2..tp nape jd cmney..aku taw ko bfesyen pny org..tp kgn laa mmpersendakan cara pemakaian wanita islam..cdey laa ko neyh

  6. Fantaghiro says:

    sengal tul…pakai laa inner neck tu….bodoh x bleh diajar, cerdik x bleh diikut~

    • IPGM Kampus Sultan Mizan says:

      aik, mcm kenai ini FANTAGHIRO :)
      waa,, comment mung mmg tbaekK!! 130++ thumbs up!! :)
      dlm enak mung mggelecek bola,
      enak laie mung bkata2! :)

  7. RENUNG2KAN.. says:

    MANUSIA MUDAH LUPE..

  8. eeeeeeeii says:

    dah mcm ular berjalan dah aku tgk….. same je la mcm CT tu…….sepupu la katekannnn…….. weeeekkkkk (termuntah al pulak…….)

    • julia says:

      bukan je bab tudung, apasal warna mata pun nak tukar macam CT…. tak gembira ke kurniaan Allah… nak tukar ke mata warna biru pulak….

  9. rotii says:

    huhu….ikhlas ke x si fida ni pkai tudung….dlu bkn main beria tp skrg mkin over plak dia bkk aurat…awk tu tumpuan org rmai….jgn rosakkan imej gadis Islam bertudung…hurm!

  10. JEJAKA S says:

    “BUANG YANG JERNIH,AMBIL YANG KERUH’…….

  11. cik embon says:

    ha ah sejak kawan ngan mamat sepah tuh.. bersepah plak rasanya skang… hehe

  12. rose counter says:

    ehm.. muke pon dah mcm tok ti…

    • mulut capoi says:

      MACAM MUKA ARWAH TOK DAH YG. BELA PELESIT , MATA DAJAL YG. MENAKUTKAN. BULU MATA PALSU DAN C/L YANG. MENGGERUNKAN JIKA ANAK2 KECIL TENGOK AKAN MENANGIS MERACAU….demammmmmm.

  13. ctie says:

    Dunia semakin kiamat, tapi manusia semakin tersimpang jauh, alpa,dan pentingkan hal dunia

  14. rose counter says:

    ehm… lain imejnye dlm Kasih Alia..

  15. aku yg tgk bkn kau says:

    fail la minah ni..ni lah sng sgt lpe diri..dh market..popular..salu kuar drama kt tv..

    pelaburannya kena seksi ke fida oi???org bkn tmbh suke, trus nyampah ade la..

    blah la luuuuu fida

  16. siti says:

    Nampak leher pulak dah. Wah hipokritnya makcik ni selama ni.

    Mamat Sepah yg muka pecah rumah tu ke yg ajar kamoo??

    Kesian dekat moron2 mcm ni

  17. rizs says:

    mgkin fida akn jwb gosip ni….SAYA ADA ALASAN SENDIRI KNAPA BRPAKAIAN SEDEMIKIAN…paling x pn dia jwb cm cousin dia NO KOMEN!!!

  18. zaia says:

    erk,ini ct nurhaliza ke atau rozita che wan??

    • terlucah_sudah says:

      dua-dua pun bukan. ni minah sewel tak tetap pendirian hidup. dulu kata terpikat dengan mamat sepah sebab mamat sign autograph tulisan jawi. banyak ko punya jawi! malas aku nak lawan minah sewel ni!

  19. keledek says:

    artis mmg plastik ..

  20. redcarpet says:

    fida ni jgn ler tunjuk sngt yg ko xreti HUKUM HAKAM..adoiii berlakon sume alim2..tp rpanyer alim2 kucing jer…menyampah mak!!!

  21. jabun says:

    nice

    terserlah keCUNan fida..

  22. yuyu says:

    ala,fida tu da bsor..bleh pkir mne btoi mne tak..tak yah la kte cment yang tak elok2,baek doa kan jela die jadi makin baek..amiin…

  23. mike says:

    bkn mcm FIda jeeeeewwww…org lain ni….

  24. mike says:

    bukn mcm Fida jeeeew…org lain kot,,,Fida kening tebal,…erm,,

  25. mamam says:

    hmm byk betol org yg komen psl tudong2 nih.. bukan fida ni jek yg harus dikomen… byk lg gadis2 melayu kt luar sana yg patot dikomen… nama je pakai tudong, tp perangai lebih teruk dari hanjing… ini kisah benar, bukan main2…

    p/s: skrg ni susah nk cari gadis2 melayu yg betul2 melayu/dara…

    • bro says:

      tak boleh lah nak samekan perangai org ngn hanjing..
      kite ni manusia yg memang tak terlepas dari melakukan kemungkaran..so klau nmpk atau tahu sape2 yg buat kemungkaran tu tegur-tegur lah mereka..bukan nye kite nak hakimi mereka sesuka hati kita..kita pon manusia gak kan..hari ni tak buat salah..tapi mana tahu sok lusa akan buat salah..
      pada Fida, jaga lah tingkah laku yang akan dtg, sbb awak tu dah dalam dunia artis, memang tak kan lari dari pandangan peminat.walaupun salah tu sebesar kuman pon.. :)

    • Norma Jean says:

      Sekarang ni jugak susah nak jumpa lelaki yang cukup solat 5 waktu, pandai mengaji al-Quran, dan betul-betul teruna.

    • langkah mayatnya dulu !!! says:

      bodoh ada jak kau ni mamam!!! minah ni slh 1 cth….sbg artis (even x glam mna pon) spatutnya bg la cth yg baik. da sah2 b4 this minah ni tudung litup, tup tup blakon pki pkaian sendat (suar sendat smpi garis panty pn nmpk), kuar lak pic2 memalukn diri sndiri ni, hissyyyy aku mmg x berkenan ngn minah ni. ujung2 lak kuar pic dia pki ‘tudung konon’ jambul kuar :D

      • nnn says:

        susah nak cari yang ada dara…no no no…..kalau carik yg baik baik da dapatnya…kalau da bergaul dgn buruk..buruk la dapat…pokok pangkal diri sendiri derrr,,,

  26. diamdiam berisi says:

    Saya pun sebenarnya mcm nak tulis surat je pd Fida ni..sy tgk dlm cerita Kasih Alia dn cerita2 lain yg dia bintangi,lelaki bukan muhrim peluk2 dia,dia cium tgn,usik2 tgn..kan semua tu trmasuk batasan aurat lelaki dn perempuan..tak sesuai sgt dgn imejnya yg dikenali sbg muslimah..hrp diberi petunjuk kepada dia..

  27. mkck senah says:

    serupa buka jea tudung coz nmpk leher… serupa xpayah pakai tudung… just tutup rambut, leher terdedah… mkck senah dislike lh…hahahaha

  28. hamba allah says:

    berdosanye mengaibkan org abg nara oii…itu dosa die dgn Tuhan..jgn la kite mengaibkan org …bawakla bertaubat abg nara.

    • budak kulai says:

      Buat apa nak salahkn abg nara..dia cuma nk jlnkn tangjwb dia je…kita ni kena pikir seblm nk kata sesuatu…

  29. dewi hutan says:

    alahai…..mula2 bukak sket lame2 da xde terus pastu pakaian da smpai paha terdedah…

  30. BAKAWALI GIRLS says:

    fida dah lupa kot aurat wanita…tu dia jadi cam nie…..sedih tgk dia jadi cam nie….

  31. miloo says:

    Fina ni pun manusia jugak xterlepas daripada melakukan kesilapan.Tegurlah dgn cara baek xpayah nk kutuk2. Jgn pikir engkau org tue baek sgt sampai kutuk2 dia mcm 2 skali.dari cara engkau org letak komen pun dah tahu yg engkau org ni suka mengumpat..mcm haramm!!! Belahlah weiii..

    • kopnsame says:

      pndai nyer ckp ko pn same jer..tgur xd budi lgsung bek xpyh nk ajr o nasihatkn org len..mcm harammmmmmmmm…sekian tma ksih!!

  32. tak kesah says:

    kasi nampak tek je la terus, abes citer.

  33. usus says:

    orang sibuk pakai tudung, ngko pulak sebok nak bukak tudung… ish ish

  34. mayo says:

    ish xsuka la dia nie..memain pasal aurat plak! suka lagi ngan heliza.walaupon family heliza nampak lg moden tapi xde plak sampai main bukak pakai tudung.huh!!

  35. Qausar says:

    Patot La Dalam Cite Kasih Alia Di Pelok Pelakon Lelaki Lain Slumber Je , Haiyoo

  36. lady says:

    serious fida nie dah parah…sila kembali kpd diri sebenar sebelum anda dikenali mcm skrg rase nye dlu tak pernah tgk pic or cite negatif abt her…anyway kain lbh bj wan sharmila wat serkup kepala fida ek?hahaha

  37. me says:

    tudung yg ats kepala fida 2 dah mcm lebihan bj wan sharmila je…pe kata fida bukak tudung 2 bg jahit kat bj wan sharmila…hehehe

  38. apa2 je says:

    suke tgk heliza….=))) wpon btdong p still kiut n styloo….

  39. Kiki LaLa says:

    hampa pi tengok FB..besepah gambaq dia tak tutup tengkuk and dada..makin menjadi2. dulu aku suka dia ni,la ni mcm hilang respect dh la.

    https://www.facebook.com/pages/Rafidah-Hj-Ibrahim/107051592658190?sk=photos

  40. iXora says:

    Rasanya x bole nk salahkan Fida 100% dalam hal ni….sbb fida cuma pakai baju rekaan ORANG……rasanya pereka la x sensetif bab2 aurat utk setiap pakaian rekaannya kalau ia direka khas untuk wanita bertudung…. sama gak macam baju si Wan Sharmila tu…..tgk fabrik tu pun dah bole agak hasil rekaan pereka yg sama

    • suam suam kuku says:

      kalau fida xsetuju dgn rekaan baju designer ni, apa salahnya pulangkan semula dkt designer tuh dan pakai je baju koleksi sendiri..xkan xde kot..pakai yg simple tp menarik sudahla..fida ni kan artis mesti ade koleksi pakaian sendiri..mokcik pun xtau ler..pendapat saje..hehe

    • guest says:

      bukan stakat baju ni je fida dedah leher, g tgok gamba fb dye. kebanyakan sume dedah leher. pakai tshirt lengan pendek wane putih. siap pakai rantai lagi kat leher. tu pon baju org sponsor ke? alahai. inner neck melambak. murah je. kata artis. kaya la kan?

  41. kekekek says:

    kalau dahbukak tudung, dah takdalah specialty nyer…

  42. gurlz says:

    adoi..dulu minat gak kat fida nim..respect care dier,tutup aurat..tp skrg dh bukak2..dah x minat dah..huhu

  43. dilla says:

    ala biar la..dia bukan kacau sape pun…yg korang jeles sgt nape ek???korang x popular mcm die ek..sbb tuh la korang asyik nak mengate je kat die….

  44. Gollum says:

    Dia pakai tudung, dia bukan tutup aurat..tu kene faham. yang dipanggil tudung tuh pon da buat dia nampak macam ular tedung je…..mungkin antara manusia yang dinampak oleh Nabi S.A.W dalam neraka pada malam Isra’ Mikraj, yang mana perempuan yang membuka aurat pada bukan mahram adalah antara ahli neraka…..Wallahualam……

  45. awek cun says:

    Die pun dh makin pelik la..die pgang tangan die dh peluk2..nape ye? Die kn icon..sebelum ni sy suke sgt kt die..bnyak bg inspirasi utk kaum hawa ni berubah..tp skang……hurmmmm

  46. kemal says:

    walaupun kubur lain2, masalahnya dia dah cukup mumayyiz lama dah utk pikir tujuan tudung ni. tujuan tudung adalah utk tutup aurat. kalau sanggul tinggi mcm alien+nmpk leher+nmpk shape body solid molid dia tu, dpt dosa lg ada la. 1st time tgk dia b’tudung, dah agak dia bukan tutup betul2. bila t’keluar gmbr dia x pakai tudung betul2 dgn Mamat tu, x pelik la. kalau betul Mamat tu playboy + fida menipu masa pantene dulu tu plus kt kolej free hair / pakai sendat2, kira ok la tu. perempuan jahat utk lelaki yg jahat, vice versa.

    yg x tahan tu, Mamat putus dgn awek lama sbb “dia sexy sgt”. abis, yg dlm Mangga peluk sana sini dan awek dia sexy abis time zaman kegemilangan bercinta dulu, x plak dia ungkit? ape cer, bro?

    so, xda apa yg pelik dlm hubungn diorg tu…. ~

  47. miss coklat says:

    haduihhh fidah, kot ye kamu nak berfesyen pon, tutop la leher tu..pakai inner neck ke…bkn mahal sgt…bkn ape, elok sebelum ni bertudung litup, terdedah2 pulak…semoge kamu kembali ke imej asal….Amin…

  48. cik senah says:

    betul la ckp wardina, artis mmg xleh jadi icon..camni la jadi tumpuan tp xtau nk jaga batas..ntah la..moga tuhan bg petunjuk pada dia..amin..

  49. mashimaro says:

    x tau nak komen la… ARTIS ni.. bertudung sbb fesyen… sbb nak dipuji orang… x ikhlas… ni lah jadinya…macam FIDA…. HIPOKRITTTT.

  50. aku pakai fesyen sopan je... says:

    dia tak nak drastik sgt la tu. bukak skit2. sok2 pakai plak baju jarang. nampak la segala tali bra. dia kan ikut style Tok Ti. tak bertudung secara drastik. sebab tu si Tok Ti tu dok pakai topi reggae ala-ala Bob Marley dulu sampai la ni. Jambul dok tersembul lagi. Like Tok Ti like Fida la…..

  51. den x kesah says:

    alah…kt FB die..mmg byk da gmbr die pkai tudung nmpk leher…bkn ni jek..

  52. nama saya rain says:

    dulu suka dia skit2 je.. pastu.. since dia kapel ngan mamat bersepah.. jadik tak suka dia.. pas kuar issue buka tudung ni.. terus jadik menyampah kat dia.. hmm.. kalo dah artis.. mmg takleh caye..

  53. bUlaNtErang says:

    biarlah ibu bapa si fida ni saje yg memberi komen…kita org luar tak berhak…kite cume berhak bersuara d dlm…sebb kite tak berdepan dgn die…cube kalau kite berdepan si fida tu…blh ke kite sound depan2???….kalau die nk kene hentam teruk2 pon mesti ibu bapa die dh buat kan….

    • ayya says:

      klu xnak kna komen…suh dia duk umah diam2…org pn x knal dia nk ckp2 psal dia…diajgk yg plih nk jd pblic fgure…nsib la

  54. basshunter says:

    baik ko buang jela terus tudung ko tu fida dari jadi HIPOKRIT cmni..jgn sesekali permainkan hijab tu..pakai tudung semata2 nak nmpk diri tu baik sopan baik tak payah..

  55. student warwick says:

    Aku respek kat HELIZA AF je..muslimah sejati…baju besar dan longgar, tudung tutup dada…harapkan Yuna ngan skinny jeans nya..tudung lilit ntah aper2…ngan wardina pun tak leh pakai…tgk jer la pakaian dia kat iklan slim world tue..baju kebaya ketat, tudung singkat…..apepun tahniah la derang semua berubah ke arah kebaikan….:)

  56. Student warwick says:

    AKU RESPEK KAT HELIZA AF JE. MUSLIMAH SEJATI. BAJU LONGGAR, BESAR, TUDUNG TUTUP DADA. YUNA N WARDINA TAK BERAPA BOLEH IKUT. YUNA DENGAN SKINNY JEANS NYA, WARDINA NGAN BAJU KEBAYA KETAT NGAN TUDUDNG SINGKAT (TGK IKLAN SLIM WORLD)…

  57. HoNeY bEe says:

    pesen pe tah…

    nape amik gambo depan je… cuba amik blakang, cam pe…

    korang pkla…cam pakai bju hujan kan…

    aduhaiiii…

  58. AIN says:

    SEJAK DIA DGN MAMAT SEPAH TU..MAKIN BERTAMBAH CITER YANG ELOK DAN XELOK PSL DIA NI..SEBLUM NI XDE PUN ORG PEDULIKAN DIA,MCM MANA PERANGAI XDE SAPA PUN KISAH..SKRG NI TIMBUL LA SEGALA CITER..APA LA..BILA ORG KENAL MCM2 CARA NK JATUHKAN ORG BALIK BILA XTEKENAL ORG PANDANG SEBELAH MATA PUN XDE

  59. Budak cheras says:

    Dah..dah la abg nara oiiiii

  60. fida says:

    cun nyer saye…ekekekekek…

  61. Kak Su says:

    Terkedu..:(

  62. cik tudung lilit-lilit says:

    Fida..fida…fida pakai Simply CT eh?!! kihkihkih…

  63. x suke fida says:

    aku dr dlu mmg x suke tgk die blakon control je lebih,muke nk wt2 baik je

  64. insan biasa says:

    adoiiiii ciannya dkt kau fidaa oiii

  65. hamba ALLAH says:

    akan berlaku drama mcm ni:

    wartawan:fida,heboh di blog2 hiburan mengatakan fida ni pakai tudung kerana fesyen betul ke?

    fida:ehh yeke?xlahh saya mmg pakai tudung kerana agama

    wartawan:isu gambar fida nampak rambut tu?

    fida:ohh tu ada pihak nak sabotaj saya kot..

    moral:jawapan artis KADANG2 mcm ni jugak kan :)

  66. hehehe says:

    pd fikiran aku la kan dia nie mcm “ct nurhaliza junior” ye la ml2 suara.. muka…then lense pulak..alih2 pakai bj mcm nie…bkn ke cousin dia penyanyi ke sayangan ramai tu suka pakai bj mcm nie..cb tgk ct dan byk bj2 yg mcm nie…seingat aku lar bj jenis mcm nie rs mcm bj zmn purba kala…sebelm zmn perang salib…lupa pulak zmn per…tp ala2 mcm nie lar…dia org siap pakai patung mk lagi…skrg dah popular blk fesyen nie…pe2 jer la…x mint tul dgn org yg x tetap pendirian…kalo dah biase x pakai tudung…x pyh hipokrit…

  67. lin says:

    ROSAKLAH ARTIS SEKARANG YANG PAKAI TUDUNG ,TAK LAMA LAGI RAMAILAH ARTIS YANG PAKAI TUDUNG MACAM SITI NURHALIZA,RASANYA SITI BUKAN IKON TERBAIK BAGI WANITA WANITA YANG BERTUDUNG .GOGOGOGO…..POWER RANGERS HEHEHE…

  68. lolo says:

    fida2.. saya rasa kn kalu fida nk pakai mcmni pun boleh.. cima tgl pakai inner neck aje.. mesti tk jd issue..

  69. nicholas. says:

    fida dah bukak tudung pun sejak kenal mamat tu ..lurus jek rambut dia hahai

  70. lolok says:

    kot ye pun muka macam iras CT takkanlah sampai nak meniru…

  71. JEJARI KONTOT says:

    Fida ni mesti dah nyesal pakai tudung.bukak sikit2.jadilah cam binda dulu kena kecam sebab bukak tudung kat majalah HAI dulu

  72. thearm says:

    dulu ak saporthbs sal fida nie,sanggup je bertumbuk nak pertahankn artis kesayangan aku nie,tp skunk ak sgup ludah muke org persendakan agama islam.cukup2 la hipokrit wahai umat muhammad

  73. elok la tue…
    yg pompan perangai supe gini..
    yg lakinye pula perangai supe gitu…

    mmg padannnnnnnnnnnn le sangattttt….

    “kan org ckp, pompan yg baek akan ketemu yg baek begitu jugak sebaliknyerrrrrrr…”

    pastue, mmg sedkit demi sedikit prangai supe ct tuerrr… cume blom jadik perampas jer lagi…

    Igt, kalo dh busuk, blom tentu org len x bleh hidu….!!!

    Just dun be sooooooooo hipokrit…. Shame on you..!!

    • benciperampasjugak says:

      apa pulak belum jadi perampas…tu dah rampas mamat sepah dari adda..sbb kena dirampas tu la adda kecoh2..kalau dah lama break idak ler bising2 cam skang niii..huhuhuh..tak rampas suami orang..rampas bf pun jadik laa..

  74. biniorg says:

    Mmg itu diri dia sebenar..tp teruk lagi kot..hanya sbb seorang lelaki belanja awk buat rambut kat salon RM400.00 awk ikut laki tu blik umh..buat ape faham2 ajer lah…sesuai dah fida nga mamat…tp lelaki 2 bukan mamat..dia kacukan Mat Salih..itu sbb fida nak kot..heheh..jgn tersedak yer fida…saya terckp la plak…jgn ingat xda sape nmpak..hati2 ada yang memerhati..kih3

  75. saya says:

    hadoh incik nara ni menambahkn dosa rakyat2 mukmin je, makin byk mulut2 yg mengata ni.. hadoh2..

  76. kudabelang says:

    dia ni makin lama makin pendek tudung..la ni nmpk leher lak..makin benci lah akuuu

  77. JEJARI KONTOT says:

    MCM BAJU HUJAN

  78. Kasih Yg Tak Berapa says:

    fida ke ni? ishk2.dahla dkt kasih alia, sanggul tu bukan main tinggi. lps tu pin tudung kt belakang tu ketat sgt,nampak da leher.kalau org tk biasa pakai tudung tu bolehlah diterima juga alasannya…ni fida jenis yang mmg pakai tudung…mcm mana tu?

  79. uui says:

    DAH LUPA DIRI MINAH SORANG NIE…..

  80. Moshi moshi says:

    Si Fida ni mengigatkan aku pd Tiz Zakiah.Org ingat dia baik mcm dlm crita Nur kasih.tapi..hmm..haprak.Skrang terjadi plak pd si fida ni.skrng ambek gambar pun dah nmpk rambut dah.yg ambel gmbar plak tu,si mamat.Hm..apa nk jadi ni???

  81. wanputra says:

    eeee..tunjuk2 leher lak, mesti nak soh mamat si gigi besi tue gigit. hahahahaha

  82. Moshi moshi says:

    Si Fida ni menggigatkn aku pd Tiz Zakiah. Dulu pun org ingat dia mcm watak Nur kasih tapi hm..haprak. samalah jugak dgn si Fida ni. Mmg tk heranlah kalau org panggil dia chipsmore masa skolah dulu.sal pakai tudung mcm mkn chipsmore.skejap ada skejap takda.

  83. panda chomel says:

    artis mcm main2x kan hukum agama ja…kamu jgn leka sgt ngan dunia nie…sementara ja tuhan bg pinjam…menyampah gila tgk perangai artis mcm nie

  84. cikgu ain says:

    eleh…xhairan la..memg dtg dr suku sakat yg xsedar diri..nk tunjuk baik, bagus tp BANGANG!!!

  85. da princess says:

    dia da gile ke

  86. biskut ikan says:

    tiba-tiba teringat kt jaddu..=)

  87. eyra says:

    tgk gambar di FB mamat. fida buka tudung terus. cmne tu? :p

    btw, setahu saya dia ni sepupu siti. org2 kuantan tau la. dia ni ex student shah putra kan. :p

  88. Rooney says:

    Heyy bodoh lah korang nih.

    Manusia pemusnah negara, korang lah.

    Suka sangat jaga tepi kain orang.

    Woi biar lah Fida nak bukak tudung aku lagi suka lah.

    Bodoh.

    Aku rasa Fida kalau free hair lagi lawa, memang makan hati korang semua.

    Kepada semua perempuan perempuan HODOH di sini tak perlulah nak menasihat kan Fida sebab dia pakai tudung ke tak pakai tudung ke dah memang cantik.

    HOI BANGANG kalau dia bukak tudung SAHAM dia lagi tinggi lahhhhhh. Mesti dapat job offer besar besar lepas ni.

    Korang ni KOLOT dan KAMPONGGGG!

    Eee aku geli dengan orang macam korang.

    • ROONEY MAKAN BELACAN says:

      …NI SATU CONTOH ANAK DIDIK SYAITAN NI

      TOLONG DISLIKE RAMAI2…

    • eheks.. says:

      hehehe..ikut agama tu kolot ek? hehehe..tak tau plakss..

      • Rooney says:

        Hey mampos lah nak ikut ke tidak.

        Yang penting jadi diri sendiri, tak menyusahkan orang, kerja cari duit banyak banyak, jadi kaya raya, tak menyusahkan orang, beli rumah besar, tak menyusahkan orang lain, bawak kereta besar, hidup senang lenang, sedekahhhhhhhhhhhhhhhh….

        Haa ni baru betul.

        WOI BODOH BINATANG.

        Suka hati aku lah, tapi aku sokong apa Fida buat. Nak free hair lagi bagus.

        Bukan macam binatang korang nih. Sebuk je anjing peliharaan syaitan nih.

        HAHAHAHAHAHHAHAHAH!

        • ROONEY MAKAN BELACAN says:

          OOOOOOOOOOO…

          BERMAKNA KO SETUJU GAKLA KALAU SI ZIZAN TU KATA

          “WA ASH HADUAN NA MUHAMMADAR SYAITAN…”???

          GILA KO NI ROONEY…

          SUMBAT NGAN BELACAN MULUT KO TU BARU KO TAU LANGIT TINGGI RENDAH…

    • hmmm says:

      hooi BANGANG..ini bukan pasal cantik hodoh punyer isu…ini pasal HUKUM ALLaH…Apsal ko ni bangang sangat..

      Tuhan yg menciptakan setiap kejadian ,juga yg menciptakan diri manusia TERMASUK ko yg bangang ni sekali…DIA yg buat peraturan dlm dunia ni,so siapa kita nak ingkar DIA…

      dalam dunia ni dah macam2 ALLAH berikan kita rezeki,TAPI DIA hanya nak permintaan kecil jer IAITU tutup aurat bagi pompuan…so xkan xleh buat??

      ini bukan isu kolot atau KAMPung…lol.ini isu HUKUM tuhan…nti kalo time kiamat nti ko jawabla depan tuhan kampung ker x kampung…kita tengok apa yg ko DAPAT..

      aku ni x suka nak ckp kotor ni…tapi dah komen ko mmg BANGANG sangat oleh sebab pemikiran ko YANG BANGANG itu.~

      • entahnye says:

        tah2 si rooney nie bf fida x…len mcm jek nyokong….

        • Rooney says:

          WEI Anjing MASYARAKAT!

          Engkau ni mesti student UITM kan?

          Kalau budak budak UIA mesti diorang open minded je. Ye la nak masuk UIA English kena power kalau so mostly budak budak english power ni diorang open minded and up-class sikit.

          LAIN LA ANJING KAMPUNG MACAM KORANG NI ENGLISH PUN MACAM TAPAK KAKI AKU MEMANG SAH SAH LA KORANG MASUK UITM last last end up dekat BLOG ni.

          HAHAHAHHAHAHAHa

          PTUIHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!

          DASAR ANJING KAmpongg pi balik kampung arrrrrrrrrrrrr!

        • drogba says:

          jgn la kamu berlagak urban sedangkan kamu hanya minang caprut tongkang yang asal usul dari indon…..jgn kamu berlagak urban sesungguhnya perangai minang caprut itu tidak disukai dan digemari kami rakyat malaysia..sy yg open minded ni pun malu bila kamu menaip di sini….seolah2 kamu ni jawa tongkang yang baru kenal dunia urban sehingga kamu meroyan tak tentu hala seperti jawa yang kehilangan sampan……..mesti kamu baru kenal dunia yang penuh warna warni ni kan?saya harap kamu bersabar dan tidak perlu tergopoh gapah untuk memaki org kehulu dan kehilir hanya sebab kamu urban caprut minang tongkang…wasalam

        • 1/2 tiang says:

          HEY….PENGUMUMAM2……ADA SEORANG PESAKIT MENTAL TELAH MELARIKAN DIRI DARI WAD PSYCHIATRIC…..DIHARAP ANDA BERJAGA2 MUNGKIN BERPOTENSI BERSIKAP AGRESIF BILA2 MASA.

          TAPI DIA ADALAH MAKHLUK GANJIL…..
          BADAN MANUSIA DAN BERKEPALA ANJING MUKA KHINZIR.
          MAKHLUK INI ASALNYA TINGGAL DIHUTAN, SERING MENGGANGGU PENDUDUK KAMPUNG,
          DENGAN MEMAKAN TERNAKAN SERTA MEMBUANG NAJISNYA MERATA2 TEMPAT, KADANGKALA MEMAKAN NAJISNYA SENDIRI.
          MAKHLUK ANEH YG. X TAHU ASAL USULNYA.
          .
          NAMA YG. TERDAPAT DILEHERNYA ADALAH
          ROONEY ANAK PAK YAKJUJ MAK JUJ….begitulaaaaahhh.

        • alahai says:

          ALAHAI,..ADA budak bawah UMOOR lah kat sini.komen macam pemikiran BUDAK2..alahai kesiannyerr ADIK ROONEY kiterr…ala bucchu buchuu~
          ambil duit 10 sen nie…pigi beli gula2 k…~

        • zaia says:

          apesal kuar cite U nie hahahah!
          ape la si rooney nie…yg tetibe main2 kutuk2 U nie apesal..tetibe je mcm dendam pun ada.mcm tk luas je pergaulan kau ni,kau masih bersekolah ke rooney?
          kt UIA tu ramai je yg akan nasihat dn membebel benda2 mcm ni smpi nak berkerak telinga kau pun ada,yg nak dinasihati sampai berkerak mulut kau pun ada..kt UITM tu la lg ramai ‘open minded sgt’ dn bermacam2 open lg hahah,dan yg baik sopan dn mcm muslimah sejati tu pun ramai…kazen aku ada kt UITM dn ada kt UIA,sama je dorang?tkde beza pun.

          kt U mana2 pun mesti ada mcm2 org,kau kena tengok orgnye jugak bukan dr mana dia belajar.
          dn kau ni mcm nk bagitau yg org bandar semua tk kisah tkde pernah nasihat ke benda2 camni?raamaaii la rooney,ade kwn aku lg tertutup pun ada,duduk bandar,terer english je,suka je nasihat2 org,marah org pn ada.ade je kwn2 dr kg yg tk sama perangai dn pemikiran,berbeza je tau dorang.ade kwn aku tk terer pon english,’terlebih222’ open minded je pun..tu tandanye.,tk kisah dr mana,tk kisah pandai camne,tahap keimanan lain2 rooney. org komen mcm2 sbb,ade ikhlas nasihat,ade kutuk menyampah,ade saje nk mngkritik,ade kutuk tkde keje,ade yg memang nk smpikan yg baik,ade yg mmg mulut longkang mcm2 level,dn mcm2 la lg ade,tu niat masing2 la kan,kau pegi la bersyarah dekat komen yg kau tk puas hati,mana la kite tau niat dorang nk komen/nasihat disbbkn ape,ini yg kau tetibe emosi sebut benda lain tkde kaitan lgsung nape la pulak tu mcm berdendam je..tetibe hentam je si rooney ni la,bukan kau kenal pun semua org kt sini entah2 berganda2 hebatnye dr kau rooney..huhu..sekian terima kasih

        • alahai says:

          zaia…toksah nak dilayankn sngt budak rooney nie..tak ada untungnya.kan rooney?kan? kan?…XD

          kang MENANGIS plak nti…aku dah bagi dah 10 sen kat dia nie..beli GULA2 …KAN ROONEY..?..aku ni mmg suka sngt ngan budak kecil nie…TERUTAMANya c rooney sengal nie…lagi aku sukeeee..

        • Rooney says:

          Hey binatang babi! Suka hati aku lah nak makan babi ke ape ke. Yg penting aku tau jaga diri dan tak menyusahkan orang lain.

          Korang ni budak budak.ksmpong memang patut maksn shit je. Masa kecik kecik taknak belajar bila dah besar menyuuuuuuusahkan orang jadi anjing jalanan.

          Hahahahahhahahha

          Kau ingat org berpemikirsn mundur mscsm ksu orsng ni layak dapst kerjs bagus?

          Setakat jadi lemhu yg di cucuk hidung boleh lahhhhhhhhhh

          Lalalalallalalalalall

        • zaia says:

          @alahai
          saja je,selama ni tak pernah reply pun komen dia,tp hari nie boring gile..huhu

          @Rooney
          hahaha..kau ni lawak tapi biadap..cuba sopan sikit xD
          babikan org pastu ngaku makan babi..hahah..apesal mcm mengamuk kalau komen,aku terbayang kau ni menjerit2 emosi sambil taip komen

        • kalu ngan uncle Rooney marah jugak ke?.

  89. student bandung says:

    mcm darth vader sesat je aku tgk..haha

  90. nyampah says:

    x tahu bila dia start pegang2 ngan bukan muhrim … tp setaulah dr cite dia ngan farid kamil lg dh gedik pegang2 farid kamil ….eee.. mempersendakan agama …

  91. jane says:

    tak minat lakonan dia…tak feel langsung watak kasih alia tu….

  92. min says:

    fida ,u tak perlu wujud dlm industri ni…bullshitt.Lakonan u semua mcm kayuuuuuu!

    • Rooney says:

      Shut up you bastard !

      • mulut capoi says:

        I DONT BLAME YOU , YOUR NAME AND YOUR WAY OF THINKING IS NOT ISLAMIC…

        I THINK YOU ARE MORE BUSTARD!!!!!….

        • mulut capoi says:

          tahan jerat x kena pun….tunggu Rooney kondem aku eja bustard…..sebenarnya bastard….
          kata tinggi bahasa omputihnya…mana dia x baca kut komen aku ni.

        • mulut capoi says:

          mana dia rooney….tunggu dia kondem ayat aku…
          ejaan salah tentang bastard…..> bustard….aku nk. belajar ngan dia.. cakap omputih..

        • ROONEY MAKAN BELACAN says:

          ROONEY TENGAH JEMUR BELACAN TU…

          CKP CAM ORG BANDAR, SDGKAN SAH2 ORG KAMPUNG CAM KITA NI…

          BERLAGAK TAK KENE TEMPAT…

          MMG PADANLA NICK TU ROONEY…PEROGOL BERSIRI…

          KEKEKEKEKE…AHAHAHAHAHA…!@#$#@%&&*^!!!

          P/S : MMG DIA DA BACA PUN KOMEN AWAK, CUMA DIA XNAK BALAS, DIA TAU DIA SALAH….BELAGAK OMPUTEH CAM NAK MAMPOS!!!

        • Rooney says:

          Ko nak apa pukimak? Kau tak layak nak bercakap dengan aku la sbb kau berada di level bawah sekali.

          Aku urban soo aku lg high class dr kau.

          Kau nak cakap pasal agama dengan aku? Pergi mampos la woi ingat aku takut ke?

          Haram jadah!

        • zazmi says:

          aku rs si rooney ni KAPIR..

  93. u&iC says:

    mmmm tolong la jgn main2 dgn aurat. ingat dosa pahala. semoga anda kembali ke pangkal jalan.jgn ingat popular je ingat dosa. maksiat.n mengalakkan zina mata

  94. Whadda F? says:

    Byk lg rupenye gamba dia pakai tutup kepala tempurung camtu…Ape nk jadi laa minah neh…Cer korg tgk neh:

    http://paaduu.com/kekasih-baru-fida/

    http://nazirulhazwanws.blogspot.com/2011/09/fesyen-baru-fida-fesyen-rafidah-nampak.html

    Muka innocent jer pakai tudung elok2 selama neh…sungguh ku terpedaya….huhu
    http://ezacthezul.blogspot.com/2011/06/karnival-belia-p146-muar.html

  95. cucu mak nyaii says:

    aku teringgin nk tgk buah dada die plak. sure gebu. mcm pau ahmad. hehe!!

  96. sakit kepala says:

    dah namanya artis…. memang lah.. kalo perempuan baik, takdenya dia nk jadi artis..

  97. girlygosip says:

    abang Nara…dah tengok tak pic fida npk rambut..wah,,boleh tahan minah ni,berubah penampilan after jumpa jantan.tapi, sory ye abang nara sya nak komen skit…most of perempuan bertudung pasti akan membuka tudung mereka after jumpa bf dorg.dorg nak bf dorg 2 nampak rambut yg selama ini ditutup3..apa salah bf tengok kan ….hehehhee..peace ye no war.

  98. aduhai says:

    artis lain sebok start nak pakai tudung…yg mmg dah pakai tudung sebok pulak nak tayang2…ya allah

  99. uteh says:

    Malaysia Boleh

  100. memod says:

    perkara biasa je bg fida ni..kt shah putra dulu lbh kurang ni je orgnye.. tp alhamdulillah la da btudung skrg. wlaupon xbrape smpurna. pakwenye dlu mne ye? dulu slalu jamming sesama kn cik fida..

  101. froggy says:

    fida oo fida..ko x nk wat statement kew?…”sy mmg sebenar nye “free hair”..pkai tudung tue sbb suke2 jek..sy harap peminat memahami sy…sy manusia biasa….

  102. sudah sudah lah kome dok kutuk kutuk artis. klu tak suke takyah kutuk. buat tambah dosa hangpa jaaa.

  103. cnk says:

    salam, cnk ada jual inner ala maysa tu. lagi cun dan padan n sesuai sangatlah pakai baju ala-ala hoodie gini. meh le fida terjah2 fb cnk collections ye. boleh tambah koleksi tudung dan dipelbagai gayakan dengan fashion muslimah terkini. :) cnk jula pada harga yang amat berpatutan dengan kualiti yang inshallah boleh menggembirakan pengguna :)

  104. Piston Pecah says:

    terbaik kan… itu yang jadi pilihan…

  105. n o n a m a n i s (: says:

    padan la wan sharmila seksi….lebih kain wat tutup kpale fida…tp syg tu pn x ckp…sampai nmpk bahu…hehehe

  106. miss venz says:

    hey tipical malaysians.. korg boleh stop judging people x? stop complaining an condemning others! yeah, wut she did IS WRONG! totally wrong in islam.. but wut for korg bising2 kt sini? ade dpt ape2 ke? dpt dosa je kan? seronok lah? korg igt dgn care mcm nie bleh ubah seseorg lah? so stop barking ere.. just pray for her changes.. myb u can PM her or myb send her text n y not letter? but NOT BARKING ere. okay? im so sorry.

  107. Rooney says:

    Wei Anjing Anjing kampung semua semua.

    Stop barking OKAY? berhenti la menyalak pasal isu KECIL ni. Hellooo kenapa nak sibuk sangat Fida nak free hair or not?

    Hello, kau ingat muka kau CANTIK sangat ke macam Fida nak tegur dia? Setakat muka macam JALAN RAYA jangan harap FIDA nak pandang muka kau, apa tah lagi sekilas pandang.

    HUH.

    Anjing binatang macam korang ni patut nya di campak je ke dalam hutan. Kat dalam hutan tu mesti tak ada orang seksi-meksi ke, orang macam Fida semua ni.

    Korang ni duduk KL buat malu orang Malaysia je lah. Memang patut la Nelly cakap orang Malaysia ni tak reti cakap english, MACAM KORANG LAH!

    SAMPAH SARAP MALAYSIA..

    TYPICAL UITM STUPID STUDENTS. !

    • hahaha i like ur comment btw..
      but tu larr.. tipical malaysians kan… urmmm

      n yeah im not backing-up my aunt, bcs im so against on wut she’s doing, but tu lah.. x perlu lah ber cot cet sini.. u guys got NOTHING! seriously. bleh tegur, but cara baik okay.. =)

    • btw rooney, i rse u x patut ckp mcm tu kot..
      mcm kasar je..

      just chill2 peeps!
      xnak gado2 n please stop kutuk2 org.. tu je

      • tak selamat rooney dunia akhirat says:

        agak2 rooney ni kat luar mesti jenis psiko punye orang….tengok ayat dah tahu….rooney..janganlah cakap mcm tuh…nanti ALLAH turunkan Bala kat hang baru tahu….cakap tuh biarlah berlapik….huhuhuhuhu…bagus per orang kt sini menegur artis plastik gini….huhuhuh….mcm mempersendakan agama….takut nanti jd ikutan anak muda lain

        • ROONEY MAKAN BELACAN says:

          WAKTU NI ROONEY CKP BESAR…

          TUNGGU LA SIKIT ARI LAGI…WHAT GOES ARROUND COMES ARROUND…

          ADA LG YG LEBIH BESAR DR ROONEY…IAITU ALLAH…

          KAU JANGAN NAK HINA ORG2 KAMPUNG… ATOK MOYANG KO TU ASAL MANA HAAA… KALAU X ORG KAMPUNG…

          BODOH NAK MAMPOS LA KO NI ROONEY…

          100 0RANG PENGOMEN KAT SINI SUMPAH KAU, TUNGGULA… MENJADIK…!

        • Rooney says:

          Hey binatang babi! Suka hati aku lah nak makan babi ke ape ke. Yg penting aku tau jaga diri dan tak menyusahkan orang lain.

          Korang ni budak budak.ksmpong memang patut maksn shit je. Masa kecik kecik taknak belajar bila dah besar menyuuuuuuusahkan orang jadi anjing jalanan.

          Hahahahahhahahha

          Kau ingat org berpemikirsn mundur mscsm ksu orsng ni layak dapst kerjs bagus?

          Setakat jadi lemhu yg di cucuk hidung boleh lahhhhhhhhhh

          Lalalalallalalalala

  108. yoe says:

    Ya Allah….korang janganlah kaitkan kesalahan fida dgn siti..siti tu dah mmg free hair dari dulu lg n sekarang dia just berselendang..daripada korang kutuk n dapat dosa baik doa2 diorang supaya menjadi muslimah sejati.

  109. drnk says:

    TANJAT BOBOY!

  110. hussin says:

    xcantik…

  111. dey says:

    gila glamer kot….

  112. Cik Ram says:

    Tang part ‘ hanger’ Fida nampak kering jer. Mcm org dah kahwin…

  113. Fida cute says:

    ..ok jer…BN jer lebih2 wat statement camtu

  114. anti hipokrit says:

    dh dekat la tu fiza cm sepupu kau tu…dulu aku suka…sekarang dh menyampah….!!!!!!!

  115. Bull says:

    Saya mencadangkan Nara hentikan saja polemik ni, clear the air, Fida tak aib, pembaca tak komen yang membawa dosa.. Penyebabnya sekarang ialah Encik Nara yang lebih muda dari saya ni.. Tolong Nara, tutup buku dan berhijrahlah, tak perlu buat blog aib orang dan dapat duit yang tak tahu status halal haramnya daripada pengiklan..

    Sekadar memberitahu.. Saya tahu kebanyakan komen membina saya diblok dan tak keluar.. Kalau komen yang ni keluar, Alhamdulillah..

  116. no komen says:

    myampah tgk lakonan minah ni dlm kasih alia..

  117. jepp sepah says:

    camne la ko leh dpt awek nie mamat? ko bukannya hensem pun… mulut busuk lak tu…

  118. dhia says:

    rooney tu fida

  119. sara says:

    masyaallh..sangat2 terkejut dgn fida..dulu kau lah pojaan hatiku..tapi skrg ape dah jadi..hipokrit lah..xsuka la..baik ko free hair la..dah la aku sakit mate tgk hajah ct nurhaliza berpakaian..jumpa Tuan Guru Nik Aziz, MB Kelantan bukan main si CT tu bertudung ..cam lah dia jupa ALLAH. ni nak jupe ALLAH tudung xmau pkai. aurat tak dijaga..tak mustahil dah pegang2 sana sini..nauzubillah

  120. Cik F says:

    alamak, bergaya tu tak salah tapi kena betul-lah. skrg ni ada jual inner neck, bole cover leher tu. ish ish.

  121. ntah la says:

    pelik nye la.. klau da mmg pkai tudung.. da selalu pkai tudung.. sure rase mcm pelik jek klau leher kite tdedah kn?? tp nape fida ni bole gambar2 bagai tunjuk leher dia? sy tgk pon tibe2 rase leher ni pelik.. PELIK???!

  122. Lieya says:

    jgn terlalu mengutuk dn menghina org lain..kesilapan mereka nampak sbb mereka semua public figure..tp.pernah kah kite nilai diri kite sendiri..mgkin lebih teruk pada mereka..xde manusia yg sempurna di muka bumi..nilai diri kite sebelum menilai org lain…

    • leeya, rsenye kite x payah lah ckp ngn TYPICAL MORON MALAYSIANS nie.. diorg dislike semua comment yg membina n ‘so-called backing up’ fida.. im too not backing-up her but yeah, there’s a better way to ‘punish’ people.. not by barking here n condemning others..

  123. TokAli says:

    dah jadi trend dah tudung nak cari saham baik kejap..pastu mula la tunjuk prgai betul

  124. koko says:

    alahai….dik fida oi…elok2 nme awak brsih..kan da KOTOR…da tw nk pkai bju gaye gitu…apsal r xbw inner yg smpai tutup leher tu…BIENDA yg dressup ala2 tu pun bole pkai inner ttup leher tu..nikan awak ye tak…haiiishhh…
    n lagi 1…xbole tolak ekk kalu da tw kene pkai bju gaye gitu..JANGAN SALAHKAN PEREKE FESYEN!!!!

  125. aku says:

    ntah apa2 la dia ni smkin hari smkin mcari gosip2 murahan org btdung jg tingkah laku yg ni mcm x ikhlas je nak bertdung agaknya…jdi la mcm wardina ke irma ke bertdung bkn utk dpt glamor atau perhatian…

  126. yanyaN says:

    dah jadi cm datuk ct lak aku tgk..agaknyer bg dorg ni, bertudung tu just tutup rambut je kot..bukn tgkuk, leher n dada???? tk phm betul la arts2 skrg ni…mmg btul pun, mne artis yg debut bertudung, last2 nk bukak plak…dunia dunia..masalah dah dgn dunia skrg ni..terutama manusia mcm tu….sedih tgk T_T

  127. panda chomel says:

    aku rasa rooney nie gambit la senang2x panggil org anjing…hahaha

  128. Rooney says:

    Hey binatang babi! Suka hati aku lah nak makan babi ke ape ke. Yg penting aku tau jaga diri dan tak menyusahkan orang lain.

    Korang ni budak budak.ksmpong memang patut maksn shit je. Masa kecik kecik taknak belajar bila dah besar menyuuuuuuusahkan orang jadi anjing jalanan.

    Hahahahahhahahha

    Kau ingat org berpemikirsn mundur mscsm ksu orsng ni layak dapst kerjs bagus?

    Setakat jadi lemhu yg di cucuk hidung boleh lahhhhhhhhhh

    Lalalalallalalalala

  129. Sakura says:

    Hmm.. bertudung tu kan 1 kewajiban dan tuntutan agama , tolong jgn jdkan bertudung itu sbgai fesyen.. klu bertudung kerana fesyen , xcukup syaratnye nnt.. sbb fesyen bertudung skrg byk yg pendek2 and xcukup kain nak cover aurat2 yg sepatutnye… berfesyen ikut cara yg Allah suruh kan lagi afdal… (^_^)

  130. SHANA says:

    YA ALLAH..BAWA MENGUCAP WAHAI PENGOMEN2 SEMUA…KRN SI FIDA KAMU SEMUA BERBALAH..BERTIKAM LIDAH…ADUHAI..KESIAN…INSAF2LAH JGN DITURUT KATA HATI..

  131. jangan maraaaaaa. says:

    Sekali pandang cam rozita che wan version tudong sparuh je..heeeeeeeeeeeeee..

  132. sunbreeze says:

    nice with make-up on…cuba kalau takda make-up…muka biasa je…ahaksss~~~

  133. Cik Ram says:

    a’ah muka tak da ler cantik mana pun. pucat xder seri jer. make-up mcm ni mestilah nampak vogue. hidung bknyer mancung sangat pun.Nak cantik buat shading tang idung tu, supaya nampak up2 sikit..nak galakkan mata pakai jer ‘mulu’ mata palsu..

  134. JOL says:

    I THOUGHT DY PAKAI FULLY TUDG..BUT..NOW ON~~ HUH

  135. kelakar says:

    kelakar lah dia ni…..mmmm…dunia dunia….dah jadi artis sume nak kene jaga…setiap inci ada je jadi bahan

  136. abu says:

    tebalnye make-up..

  137. bunga says:

    emm,macam2 la… :(

  138. cehyra sajer says:

    ak punye pendapat la plak la ye ~ ak rse fida ni org nye biase je xde alim pon disebabkan masok tv dye dikenali dgn bertudung litup ,

  139. xperia play says:

    hilang minat kt fida……………………tanggal je tudung…..jgn sebab trpksa pakai tdung tu…tak iklas..

  140. pompak kurtak says:

    HIPOKRIT….

  141. fidah says:

    kalau fida sendiri tau malu/tau jaga aurat, takde la org lain nak bukak aib/aurat dia, ye dak? so sape2 yg so call anak buah ke jiran ke peminat fanatik ke, tak payah menegakkan benang yg basah ok?
    dgn adanya pertandingan mcm pantene tu, boleh lah kaut lagi ramai hipokrit mcm ni, yg sepatutnya org2 yg betul2 ada identiti yg elok boleh masuk, mcm tu ke? nasihat diri sendiri ok, kalau uols mmg identiti berambut bebas, tak payah nak join usatazah pilihan mahupun gadis pantene.gitu? eh uols yg claim diri anak buah fida ni, pegi la baca buku ke hafal sifir ke, why bother join tempat bergosip ni? choyyeesst

  142. wohoo says:

    rooney kt atas tu tah2 mamat.. mamat kn rajin sebot babi2 ni.. mulut sampah.

  143. awatif says:

    style yahudi…!!! nauzubillah….

  144. kaki bako says:

    bako aje sume ni!!!
    wuahahah!

  145. akai_ada_ka? says:

    korang duk sibuk komen kutuk sana sini tambah saham..si fida x amek pot pun… fikir2 kanlah.. :D

  146. beezz says:

    kenapa di blur kan muka orang awam yang bergambar dgn selebriti tu? alang2 nak tayang, tayang je la semua muka yang ada…

  147. miyarana says:

    dulu ak minat gak minah ni..tp lame2 mcm meluat pn ade gak..

  148. dodl says:

    ikut suka la die nak pakai ape menyibuk btol la. sampai baju pun nak amik tau. bulu die ade berapa helai tak nak tahu ker??

  149. yu says:

    bwak btenang sume…sbor jela bce kmen2 ni..apepun kte kan 1mlaysia..xyah la gduh2…jgn la pggl glaran tak sedap ddngar tu..smua mnusia..sme j…btw sume mnusia tak lari dri kslapan…so jgn la kmen mcm tu skali..apekta smua doa kn jela apa yg blaku ni bleh bri pgajaran pd si empunya bdan n smua…tak nak gduh2 lagi..smile…

  150. mojo says:

    salam. hmm.. bnyk pulak cite fida sejak dah couple ngn mamat ni. susah jgk kan?
    aku suke tgk fida yg kebiasaannya aku tgk dlm drama tv. sejuk tgk fida belakon. tp kenapa skang ni satu persatu kesilapan fida tbongkar? itu mmg kelemahan kite sebagai manusia. tp sebaik2nya kite sebagai manusia yg serba kekurangan berubah dr baik mjadi lebih baik.. bukan dari baik jadi semakin lemah.. kecewa jgk tgk fida skang ni. nak kata mamat penyebabnya.. xtawla. hanya fida je yg ade jwpnnya. org ckp.. lelaki yg baik utk wanita yg baik & begitulah sebaliknya. aku xmarah fida btudung @ x btudung. itu hak dia. tp jgnlah mempermain2kan smua tu. seolah2 memakai tudung dlm lakonan sbb arus dunia artis skang ni semakin ramai artis yg berubah ke arah kebaikan dengan memakai tudung. xkan itu sbbnya fida pki tudung? sedangkan diluar xpakai?
    aku xkisah pon. tapi kalo pakai tudung, pakai lah dlm erti kata sebenar2nya memakai tudung. kalo freehair, xperlu la pakai terus. jgn mempersenda2kan semua tu. @pon fida memakai tudung hanya dlm dunia lakonan?
    @pon bila bsama mamat, fida dapat lesen utk bukak tudung? hhmmmm… jadilah some one yang berprinsip fida.. aku pon manusia biasa. ade wat silap & serba kekurangan. tp aku org biasa.. fida selebriti. bila didedahkan gamba2 fida yg lain dr kebiasaan.. org yg meminati fida rasa seolah2 dah ditipu ngn sifat & sikap yg ditunjukkan sama ada semasa fida blakon @ x… asalkan di depan kamera.. kenapa perlu pakai tudung di depan kamera jurukamera siaran televisyen? kenapa xbtudung utk kamera mamat? fikir2kan lah. kite punya akal yg dikurniakan utk bfikir yg mana satu baik, yang mana satu buruk.

  151. IKA says:

    Tak faham dengan artis sekarang ni. Fida ni pon satu, dah nampak dia macam mana sekarang ni. Ingatkan gadis melayu terakhir la konon. Haih apa nak jadi. Tetiba dah nampak leher pulak. Ape kes? Lepas ni tak pkai tudung terus, pakai seksi2. Dah ade dah gambar tak pakai tudung. Patutnya keluar tuh, pakai la tudung. Tak logik alasan mamat cakap tak nampak rambut fida terkeluar. sengal~

  152. sufi says:

    xtau la nak cakap apa pasal gadis ni kan. dari dulu mmg xsuka gaya dia bertudung pun. masa drama syurga cinta tu. pakai tudung pendek nampak dada, lpstu dgn bonjol yg tinggi. mmg xde ciri2 muslimah la. skrg ni makin teruk pulak dia. pasal kes mamat sepah tu,mmg bukan salah mamat sepah pun. dah dia yg duk julurkan kepala dia yg menampakkan rambut tu siapa suruh?mcm sengaja suruh mamat ambik gambar dia mcmtu kan.

    apa2 pun semoga dia sedar akan silap dia dan kembali berubah spt dulu.

    tu la susahnya duk kat dunia artis ni. tgk mcm tok ti tu, liat bebenor nak tutup aurat. sbb duk kat dunia artis ni la.

    semoga semuanya berubah kerana Allah.

    adios~

  153. bujang says:

    Terlampau ghairah dah dapat berlakon…aku rasa bukan fida saja , org. lain pun kalu ditempat dia akan buat benda yg. sama…dapat pulak kawan2 dan bf hantu….penghasut x baik banyak.

  154. VicOmma_Mania>__ says:

    adoyai….np mcm nie..minat ngn dier nie…jgn wat ag ea fida….

  155. sayang seribu kali sayang says:

    walaweyh..syg noh..leklok dlu pkai tdung dok ttup penuh..lani pkai tdung sekeghat ja..na kasi tayang leher la tuh..firstbtime chek tengok mcm ct dua kli pndang bru prasan 2 fida..mak ai..xjd la cheq nok minat kt dia..terbantut niat..ta shuke2..hahaha..lani cek na psng niat cheq na beralih arah la..cheq na minat n suka gila2 kan heliza..

  156. aku mmg orang kampung .. so WHAT?! says:

    dolu2 saya suke n respek kat fida ni sbb dia je kot artis berkening lebat tak bertarah… tapi bila tgok kasih alia cam konpius leh lak berpegang n ala-ala berpeluk ngn si iqram dinzly.. konpius pulak saat artis lain mula menutup aurat dia makin nak tayang2.. kat Malaysia ni lagi supan artis tu lagi byk fan… Irma Hasmie is the best example… kalau fida / sepupu / sepapat nya samada yg amik medic / m’nyanyi terbaca komen saye ni nasihat2 kanlah.. kejar dunia jgn lupa akhirat

  157. epal says:

    kalo terang2
    nnti xterangsang

  158. tot says:

    fida ni sebenarnya tak nak pakai tudung.. tapi dah terbawa imej masa mula2 nak jadi artis..mula2 bukak sket.. nanti lame2 cam siti jadinyer.. hahaha.. kening pun dah tak baper tebal dah.. nipis dan tajam u.. kelas ko jah…

  159. tudungfesyen says:

    boleh, bukan tak boleh ko nk berfesyen cmtu fida.. cume tambah inner turtle neck jek cukupla, dh bleh tertutup dh semuanye… org pun tkdela nak mengata…

  160. insan fakir says:

    ape nk jadi laa dia ni…mangsa fesyen kot..orang nk ke arah yang lebih baik pakai tudung penuh..dia semakin nk mendedahkan aurat…iskh..iskhh..iskhh

  161. Budak Kulai says:

    susah bila dh de di atas..semua lupa…apa nak jadi dgn manusia skrg..

  162. encikbeliau says:

    tahniah kepada fida kerana berjaya menjadi artis yang urban.

  163. takkuase says:

    lawo lg bibik aku….kui kui kui……….

  164. suka nak komen says:

    perhatian, kening saya masih tebal.. huhuhu…

  165. haziqah bt norsilan says:

    ala….bukak ajelah tdong tu senang…lw pkai tdong pn cm2 baek xyah..serupe je ngn orang tak pakai tdung,,pape tah….

  166. wany says:

    skrg smua artis seksi2 dah byk brubah dr seksi dah pkai tdong , ni terbalik pulak , dah elok2 pkai tdong , slow2 dye nak bukak , dr aqu ske fida nih , tros aqu jd bnci , slame nih dye pura2 baik jeh . ish3 ..

  167. mok cik sedih says:

    ish sedihnya………….. mok cik sedih la tengok hamba Allah yg jadi macam ni… ada yg tak pakai tudung dulu… la ni dah pakai tudung… yg pakai elok2 dok bukak2 pulak… sedihnya.. apa pasai jadi macam ni.susah dapat job ker??? ingat rezeki Allah yg bagi bukan manusia… lu fikir la sendri !!!

  168. emilie says:

    korang nie kan..ptt la nak ngutuk pon..aku x menangkan mne2..if kalo korg kt tmpt die..org ngte ko.ko marah x…lantak die la nk wt pe pon..x nye die tue nyusahkan korg…ko ngte die….ko pon lebeh kurg jek

  169. dini says:

    ape salahnyer klau Fida pkai anak tudung yg tutup leher 2 masukkan dlm bju… tergamam i tgk pic nie… xkn perkara 2 pn leh lupa…?erm duniawi

  170. along says:

    secara jujurnya pemakaian tudung Fida ni mmg x sesuai bagi seorang wanita muslimah…………..tapi siapa kita nak judge dia………….sempurna ke kita……….anda semua memaki dia tu bknkah anda dah mendpt satu DOSA!!!!!!!………tdk slh menegur….tapi teguran itu biar b’pada2………bila dah melibatkan keluarga itu adalah satu penghinaan………..tanpa anda semua sedar anda dah BERDOSA krn mengutuk dia………klau dia slh dlm cara memakai tudung……itu adalah DOSA dia dengan Penciptanya……….tapi DOSA anda ngutuk fida ni nak dikira mcm mana….ingat DOSA kita sesama manusia…kita kena minta maaf pd org yg kita kutuk itu…………

  171. along23 says:

    apahal pulak ko ni…nak bertudung ke tidak….nape tak confident bertudung tak nampak cantik….tak paham konsep tutup aurat ke…ni pukan bab ngutuk ke tak…ni bab hukum dan perbetulkan umat islam…

  172. SS says:

    SELAMAT TINGGAL FIDA……

  173. SHAHJASZLE says:

    MACAM TAK PERCAYA…….OHH TIDAK….PAKAI TUDUNG KERANA AGAMA??? HAHAHA..WHAT A JOKE…GITU KE BEB???

  174. lolz says:

    lepas ni hilang lah tu tudug dia tu ! bajet jea lebih dia ni !

  175. hati limpa says:

    cane pn HELIZA gak ok .. idop ganu kite ;)

  176. shah cool says:

    sedap la dia nk mengoyol dada fida 2 mcm mne di agoyol dada adda 2..

  177. wanita cantik says:

    xpyh pure2 la ppuan…..

  178. sailormoon says:

    propa je lenih perempuan nih…
    aku dulu suka dia tp skrg makin teruk plak…
    dulu pakai tudung biasa tuh nampak comei sgt2…

  179. sapa2laa says:

    mcm2 korg nie.. ;) anyway miss venezuela, tak yah laa nak tunjuk sgt yg awk hebat speaking..belajar meds pun tak semestinya bijak pandai sgt..dun underestimate other people..as a future doc, be more professional from now onwards if u want to be respected by others..

    #Just saying. ;)

  180. I’m not certain the place you are getting your info, however good topic. I must spend a while studying much more or working out more. Thanks for fantastic info I used to be searching for this info for my mission.