Written by AbangNara | May 23rd, 2011

ashraff muslimm

Selalu kalau anda tengok Ashraff Muslim mesti gambar dia kacak bergaya pakai baju cantik-cantik dan smart-smartkan? Kali ini Abang Nara tunjukkan khas kepada anda semua macam mana gaya Ashraff Muslim ketika bersantai. Tetap maintain handsome gitu. Mesti korang tengah cair kan?

Oh ye jangan buat spekulasi Ashraff dan tunangnya tidak pergi berdua ke Jakarta. Ada kaum keluarga mereka yang sama-sama turut serta ke sana. Apa diorang buat di Jakarta? Rahsianya hanya boleh diketahui di Facebook Orked Bridal.

Lagi beberapa keping gambar Ashraff Muslim dan tunangnya di Jakarta dengan membaca entri ini sepenuhnya.

ashraff muslimm

ashraff muslimm

ashraff muslimm

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

89 responses to (GAMBAR)Ashraff Muslim & Tunang Di Jakarta

  1. kipas says:

    melting =___=

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 0
    • dunnowho says:

      perghhhhhhhh!!!!! berdenyut haku d buat nyerh!!!!!!!!!!!!!!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  2. Cullen says:

    ALA..COMELNYEEEEEEEEE…

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  3. naim says:

    nie la br artis islam cjati, brubah ke arah kebaikan..
    xcam artis lain byk kontrovesi & gosip jer..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 0
  4. naim says:

    nie la br artis islam cjati, brubah ke arah kebaikan..
    xcam artis lain byk kontroversi & gosip jer..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  5. hamas says:

    indahnya tengok. masih menjaga adab sebagai orang islam.. teruskan :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  6. khalis says:

    jauhnye shopping!!! tapi yang gambar last tue makannan beku ke??

    singgah di sini

    Kenapa ustaz ustazah ramai anak??

    Senarai hackers cun dari seluruh dunia?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. crystal says:

    sweetnye tgk Asyraf & tunang.
    Smoga mereka bahagia & dilindungi dari org2 yg suka menabur fitnah. Amin…

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  8. best~! says:

    mesti cari barang kahwinn niee….xsbor nok tgk diaorng menikh n sanding!! komfem gempak!! tgk couple niee low profile jerr suker2!!….=)

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  9. no name says:

    ensem…..tunang pon santek…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • durrah says:

      memang tak dinafikan imej baik, doktor lak tu…pandai…sopan je baju….tak seksi… tp hakikatnya rupa biasa2 aje aku tgk, dressing macam makcik2….klu cantik tu mcm si wardina tu ke…pakai tudung gak, pandai, takde la mcm makcik2..

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  10. nureen says:

    hensem sgt2..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  11. cikmisi says:

    tunang die sweet je (:

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  12. Ms. Ju says:

    buat persiapan kahwinlah ituu

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  13. alinrahman says:

    i like…semoga ikatan cinta kamu berdua smp syurga insyaALLAH…

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  14. jack ass says:

    cinta itu buta

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  15. laa says:

    beauty in brains

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  16. monie says:

    epynye…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  17. hijab LOVER says:

    waa,bestnya dh bz2 wat persediaan..moga semua berjln lancar ya :))

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  18. xoxox says:

    muka kalau soleh dan solehah macam mana pun ttp sejuk mata memandang.tak payah make up, air smayang dah cukup

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  19. noname says:

    hah..??? xde org komen..?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. zyraa says:

    handsome gilaa….lelaki pujaan malaya

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  21. ariza says:

    tahniah.. nampaknya shopping utk majlis kahwin.. siap beli kad jemputan lagi..kat mana ni.. I pun nak pergi beli jugak…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. ariza says:

    cantik kad kawin ni.. I pun nak pergi kat situ la jugak.. apa nama kedai tuuuu??..
    tahniah kepada ashraf dan tunangnya..LIKE3..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. cipinon says:

    lawa2. comel tunang asyraf.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  24. ariza says:

    wish you both all the best… :D

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  25. aqie says:

    comel

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. saye says:

    frust T_T

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  27. anabobo says:

    tombam eh tunang dia dari belakang.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  28. mizzmind says:

    wah…cari barang kawen smpai ke jakarta tu……….ashraff maintain hensem………..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  29. Azim Norazmi says:

    pergh, shopping kat Jakarta

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. BABY says:

    SWEET PLAK DORANG NIE..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. Wyna Nubies says:

    Laksamana Sunan a.k.a Saifudin
    “Awan,
    Andai dapat kucapai..
    Maka,
    Saktilah hamba..”

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  32. Wow!
    Semoga cepat-cepat langsung perkahwinan,
    Baru ‘sedap’ bawak jalan-jalan.
    Jadi milik kita kan??huhu..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  33. dani says:

    kenapa kau hensem sgttttt….. ashraf…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  34. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    oi naim !
    kau jangan nk hina dn mengata artis2 lain ok diorang ada cara tersendiri nk buat kebaikan ! tkan lah nk buat satu2 yg baik diorang nk heboh2kan ! tu antara diorang ngan tuhan lah ! allah saje pe yg kasi PAHALA kebaikan diorang bukan nye kau !!!!! allah saje yg nampak ape yg diorang dh buat bukan nye kau atau pn orang ramai ! minah jambu pn ada buat perkara kebaikan ! perkara yg tk baik pn minah jambu ada buat…allah saje yg lebih mengetahui nye……….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • Jabun says:

      ok per tunang dia

      no problem wit that

      ala rasanya tetap sama je..

      hehehehe..ko rasa lain x minah jambu..?

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
      • bingai says:

        minah jambu rasa lain Bun.. tupasal meroyan tak dapat ashraff..haha barangkali rasa ASIN dia punya.tutttt……malas cuci asyik menghadap komputer 24 jam je…hehe betul tak minah jambu…….

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  35. ariza says:

    selamat berbahagia..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    macm mak cik mak cik je tunang si ashraff ni gemok gedempol !! minah jambu agak2kn si ashraff ni suka minah yg badan nye gemok gedempol lah ! tkde taste langsong si ashraff ni !! ashraff oooooooo ashraff heran lah minah jambu ngan kau ni………AMIER ooooooo AMIER mana kau ?????????? bang nara tolong minah jambu cari kn si AMIER ni……..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • apa-apa je laaaa says:

      gila pe minah jambu ni…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 0
      • nur says:

        dia jeleess tuh…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
      • nur says:

        dia jelesss tuh..

        Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
        • secret says:

          nampak gaya nya minah jambu macam TENGAH FRUST MENONGGENG JE. haha

          minah jambu ni… nak buat isteri, rupa takde takpe. janji iman ada. nak menambahkan generasi yang beriman, kenalah pilih dari ibu- ibu yang beriman juga. macam produk Jepun dengan China, mana anda pilih?

          DOA Mohon dapat bonus.rezeki.anak.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
        • yilla says:

          minah jambu, ekau gilo ko? mato dah bapo dah? den saran kan ekau pakai la lagi 2,3 mato. bia lah dio. ekau yg frust kn? koba yo lahh. den ok yo nengok ehh. sweet 7teen yo. :P

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • don says:

      minah .. !!! si ashraff ni dipaksa kawin ngan ank tok gurunya ler … hehehe .. pasal dah termakan budi …

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
      • ag says:

        cuba tgk video, ashraff cerita how he fell for diyana tu. die hint kat mak ayah (tok guru) tp diorg buat tak reti tapi sebab si ashraff tu nak sangat beristerikan diyana, dia terus tanya tuan empunya badan.

        ni kira dah fitnah ni kalo main ckp tade bukti

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • dayana says:

      nabi kita dh pesan :
      “Wanita dinikahi karena empat perkara; karena hartanya, karena kedudukannya/ keturunannya, karena kecantikannya dan keranan agamanya. Maka, pilihlah yang baik agamanya niscaya engkau beruntung”

      cik minah jambu nak tahu kenapa Rasulullah ckp mcm tu? sebab dengan karektor agama yang baik inilah sebenarnya ia mencakupi segala faktor-faktor yang lain. Dengan aspek agama yang baik ini, keindahan akhlaknya terserlah, kecantikannya terjaga dan terpelihara, malahan martabat dan kehormatannya lebih tinggi berbanding wanita-wanita yang lain.

      sudah2 la tu cik minah jambu nk kondem org.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 0
    • yang suke says:

      hahaha..sabar2 minah jambu….
      .mcm makcik2 pon belajar sampai jadik doktor, taste ashraff ade klas y tersendiri. ~org y byk ilmu mmg kadg2 nampak tue sket…~
      lain la kalau ashraf pilih orang y kurus tpi dok menghadap komputer je 24 jam..tu baru takde taste…!! ^–^

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
    • yang suke says:

      hahaha…bawak2 bersabar ye minah jambu….cam
      makcik2 pun jadikk doktor….ada klass btol taste ashraff ni…!!~saye suke..
      tp kalau ashraff pilih pmpuan kurus bajet comel tapi 24 jam dok menghadap komputer…tu baru leh kate takde TASTE langsung..~ngee.. ^__^

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
    • d says:

      MINAH JAMBU ni mesti SHERRY ex asyraf kan? meroyan lah tu, hahahahaha

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  37. faizal says:

    first of all aku nak cakap…mesti gadis2 lain jeles melampau kt tunang ashraf ni..untung tunang dia dapat ashraf…nak plak ade yg cakap tunang ashraf ni tak de la cantik..biase2 je..lagi la jeles gadis kt malaysia ni hahahah…tp tu la yg bagusnya ashraf ni….aku respect ashraf,dia satu2 pelakon yg aku respect dari dulu lagi…harap2 aku pun macam ko ashraf!!semoga berbahagia!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  38. yang suke says:

    kesian tgk si @minah jambu tuh.. cam makcik2 pun tunang si ashraff tu DOKTOR…ade klass tau taste de..!!

    tp lau de pilih pmpuan yang kuruih, bajet canthekk tapi 24 jam menghadap komputer barula leh kategori sbagai takde taste langsong…!!

    ~semoga berkekalan ashraff n tunangnyerr..^__^

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  39. bakal kahwin says:

    aduss……………..apa punya meroyanla awek2 melayu ni! ensem la apa la..bknye dpt kt korang pun….lebih2 plak..nak termuntah pun ada..
    cuma bg info…kt mana kad kahwin kdai tu? kat area mangga dua ka? tanah abg ka..
    aku nak p jakarta bln dpn ni! adussssla..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  40. bella says:

    Ashraf Muslim = lelaki melayu terakhir..^^
    Tunang Ashraf seorang wanita yg bertuah kerana telah berjaya menambat hati Ashraf.. Semoga jodoh mereka berdua hingga ke pintu syurga.. Amin.. =)
    Mudah-mudahan 1 hari nanti Bella dpt bakal suami yg ade ciri-ciri cam Ashraf.. Hehe.. =p

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  41. sanctum3d says:

    pedasnye komen2 pengutuk..xpelah at least si makcik yg korg kate tue nmpak so sweet n nice..

    comelnye la bakal suami org nie..papepon semoga bahagia..pedulikan si haters nie..

    haters sila cermin muka peribadi sendiri dulu sebelum nak meroyan x tentu pasal yer..
    peace yo…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  42. nana says:

    erm…..mmg tunang ashraff ni bijak…doktor lg…tp secara ikhlasnya muka dia biasa2 jerk…..x cantik mana..dah mmg xcantik takkan nak hipokrit ckp cantik semata2 nak amik ati…tp air muka die nampaklah muka org baik baik….bahagia asharaff kawen ngn pompuan baik2…ashraff pilih kt pompuan ni sebab dia bijak, beriman dan keturunan elok2….tp bab rupe mmg xde ar…sweet tu ade

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    • nur says:

      saya da penah jumpe berdepan dayana ni masa kt syifa tuh.. sape ckp dia tak cantik? in real dia saaaangat manis orangnye..sopan santun..nampak solehah..

      anyway bahasa melambangkan peribadi maa.. si minah jambu tu kutuk2 sudahnye merendahkan martabat diri sendiri kan ke rugi…apedaa..

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  43. nia says:

    Allah dh tetapkn jodoh untuk setiap insan….seseorg yg baik diberikan psangan yg baik…Allah maha adil….lawa x akan kekal selamanya…tp hati yg mulia akan kekal selamanya….semoga ashraff dn tunang bahagia dunia akhirat….

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  44. foo says:

    suke tgk dayana ble senyum,sweet sgt,sejok je mate spe2 yg memandang XD

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. ladylike says:

    semoga berkekalan hingga ke akhir hayat…
    ashraf pilih tunang dia tu sebagai bakal isteri sebab pada pandangan mata dia tunang dia seorang yang cantik … bukan di mata orang lain… yang nak kawen dgn tunang dia, dia bukannya orang lain… hmmmmm

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  46. ladylike says:

    kalo muka saja cantik tp hati tak berapa nak cantik, tak guna juga… so bertuahlah mana2 lelaki yang dapat perempuan cantik luar dan dalam (hati)… itu satu bonus !!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  47. Radio-Islam says:

    Ashraff muslim memang sempoi.
    Bagus shopping kat sana sb murahhhhh.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. bln bntang capricon says:

    bodo pnye mnah jmbu yg tgh meroyan xtentu psl tu..da2 la nk kutuk org tu..dosa phala tu mmg Tuhan je yg tau tp sbg org islam,kite dberi tgjwb utk mnegur ssma islam..bkn nk tgakkn bng yg bsh je..1 lg,yg ko tu nk kutuk org tu hodoh la pe,ko sdr x stp rupe,sifat dll tu sume keje Tuhan,so kalo ko kutuk mknenya ko kutuk Maha Pencipta jgk la..ape,rupe ko tu cntik sgt ker?!bull shit..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  49. lav_purple says:

    huu~ aku ngaku aku memang jeles ngn tunang ashraf ni. huu~ hrp2 jdoh dorg bpnjangan. ;D

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  50. ketawariang says:

    hensemnye ashraff ni!! dah nak kawen dah dia… T.T

    suka tengok tunang dia…pakai baju longgar2 dan yang pastinya bertudung MENUTUP DADA…. tabik spring!

    beli barang kawen kat jakarta? bestnyaaaa

    cepat2 kawen tau!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  51. azhar says:

    ok pe tunang die..dari die dok pilih yg seksi meksi..dok tayang2 body..rambut berkarat..bajet comel..ak mmg stujuuu sgt2 ngn pilihan si asyraf nih..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  52. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    ha ha ha …….kesian minah jambu baca kauorang nye komen ! minah jambu bukan mengutok si ashraff nye tunang ni ! tapi minah jambu komen secara jujor dn iklas dari hati minah jambu ni ! minah jambu tk suka main peranan dn minah jambu tk suka berpura2 …..kalau tk jambu …..minah jambu komen tk jambu lah secara jujor nye!!! ….tu terpulang lah kalau sape2 tk terima ! kadang2 jantan2 ni suka ngan pompan yg ada status doctor lawyer pegawai bank tk jambu pn tkpe asal kn dapat bini yg berstatus sebegitu ! bukan nye dia suka ngan pompan dn cinta ngan pompan tu ! tu nama nye tk jujorrrrrrrrr pahammmmmmmmmm!!!!!!!!! kalau tk percaya tanye lah bang nara !!!! bang nara betol kan???? bang naraaaaaaa mana bang naraaaaaaaaa

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  53. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    minah jambu pikir pn gitu jugak lah DON …ni mesti kes terpaksa ni…….! dh lah kalau kauorang nk belajar jangan belajar ngan tok guru yg ada anak pompan ! kalau jambu tkpe ! nanti kena paksa kawin eeeeeeeeeeeeeeee tknak lah minah jambu kalau gini macm eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee…minah jambu pn tknak belajar ngan tok guru yg ada anak jantan !! tapi kalau HENSEM kire ok jugakkkkkkkkkkkkkkk

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • bukan masta says:

      kau ni bapok ke?

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • venusia says:

      berenti la dari kutuk orang..awak buat org mcm ni, tatau nanti allah balas kat anak/kakak/sedare/kawan awk mcm tu..nnti bile kene kat batang hidung sendiri br nak terngadah..klu xnak jd hipokrit pun xyah lah nak canangkan kat blog ni..satu malaysia bole baca komen awak..and klu dayana/ashraf yang bc sendiri komen ni,apa yg drg rasa? xfikir ke sume tu??tau nak meluahkan apa yg dirasai sesuka hati je..pikir la pasal org lain jugakk..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. n says:

    haha…
    beli kaen kat tanah abang?

    makanan kt dinding tu…macam kat cl je.
    haha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    gua bukan bapok beb! tapi jantan je ke boleh belajar ngan tok guru?????? pompan tk leh ???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    tu nama nye si ashraff ni taste HARTA dn taste STATUS betol tak bang naraaaaaa ???? gemok pn gemok lah asal kn pmpan ni doctor dn ada harta …tk iklas pn tkpe lahhhh!! asal kn cerah masa depannnnnnnn tol tk bang naraaaa??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • venusia says:

      xde keje lain ke asyik nak kutuk org jek?kalau jeles,terus terang la jeles..kalau setakat tgk gmbar die and kutuk die macam2,x main lah..lagi byk pahala tunang ashraf tu korang asyik kutuk die..die pun ada perasaan..apa perasaan korang klu orang kutuk korang mcm tu?? baik jaga tepi kain sendiri je…korang bising2 xdpt gak kawen ngan ashraf…

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • anti minah jambu..,,, says:

        salam, oi minah ko ingat org kahwin nk harta je kew, mane ko tau die ikhlas ke x, ko tu boleh bace hati die kew…mane ade dayana tu gemok tengok baju la… alamak…..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. me220784 says:

    kutuk2 pun dia ada gak yg boleh dibanggakan, dapat gak asyraf tu, tak yah seksi meksi, buka sana dedah sini, org tu ada ke? :p

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  58. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    si dayana tu gemok betolllllllll minah jambu tk salah tengok lah ! dia terpaksa kene kurus kn badan bila nk bersanding nanti …..kalau tk nanti dudok kt kosi pengantin nanti jamban besar tk muat tau !!!! betol tk bang nara ???? jamban dia bukan jamban 2 bilek tau ! tapi jamban dia ni jenis jamban 5 bilek ! paham tak ? dayana jangan marah ye minah jambu tegor ngan dayana ok …dari sekarang lebih baik dayana kurus kn badan jadi nanti pakai baju pn jambu ok dayana………

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  59. wartawan bebas says:

    mulut kau ni minah lebih busuk dari jamban lah. kenapa hina sangat ke jika seorang perempuan itu berisi? hebat sangat kah seorang wanita yang kurus itu? hanya semata2 mengikut tuntutan baju pengantin makanya dayana perlu kurus untuk orang lain ke? sedangkan ashraff lebih suka yang berisi. seorang isteri adalah hak mutlak suami nya, adalah lebih baik dayana lakukan sesuatu itu untuk suami nya sahaja. jangan bagi komen pakai kepala lutut ya.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • nur says:

      otak minah ni dia letak kt tapak kaki cik wartawan..sebab tu cakap takde isi..macam sampah..kesian….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. norriey2720 says:

    rupa tu hanya anugerah dari ALLAH kepada hambaNYA yg bersifat sementara…. x kisah la nk menegur tapi jgn smpai nk mengaibkan org tu pulak…. kita pon byk kekurangan jgk, tp kita ada nampak ke???? keikhlasan hati org tu kita tak tahu sebelum kita mengenalinya dengan betul2, jgn sampai ,nak fitnah orang lak, besar dosanya tu…. jd, gunakan akal sebelum berkata2…..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  61. cherry says:

    minah jambu 2 patut mngucap byk2.. ni kutuk n caci si dayana byk2 ni ble nk mtk maaf ni? pe salah org 2? die pnah wat pe kt ko? weyh, dlm pic je npk gemuk sb die pkai bju bsar.. if ko jumpe die in person ko taw la die cam ne.. bodo minah jambu ni, menyalak mcm hanjeng je kn? meroyan sb xdpt ashraf ke pa? low class la ko ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. melissa says:

    i pun peminat asraf yang frust…tp xdelah sampai merendahkan orang lain… dh jodoh die biarlah..mudah-mudahan bahagia. mendoakn yang baik je lah, rupe paras semua pinjaman allah, sekelip mata allah boleh ambil balik, oleh itu kaum hawa hargailah anugerah allah dan jangan merendahkn orang lain.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. I have recently started a blog, the info you provide on this site has helped me tremendously. Thanks for all of your time & work.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0