Written by AbangNara | November 6th, 2010

sofea jane]

Aduh. Cantik betul Sofea Jane bergaya untuk Malaysian International Fashion Alliance atau singkatannya MIFA. Sejak bergelar Datin Sofea Jane, makin berseri-seri kecantikan kak Sofea Jane yang memang dah cantik. Sekali imbas ada nampak macam Diana Danielle pulak.

Untuk yang tak tahu, MIFA memberikan peluang kepada designer-designer tempatan untuk memperagakan rekaan fesyen terbaru mereka. Bagi kami ini satu usaha yang baik. Bila lagi diorang semua nak tunjuk bakat yang terpendam dalam diri masing-masing kan? Tahniah kepada pihak penganjur atas satu usaha murni ini.

Lagi beberapa keping gambar artis-artis bergaya fesyen di MIFA dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Erra Fazira, RCW dan abang Awie pun ada. Kalau nak tengok gambar-gambar model kurus keping, leh gi tengok kat makcik Redmummy.

sofea jane]

sofea jane]

sofea jane]

sofea jane]

sofea jane]

sofea jane]

sofea jane]

sofea jane]

116 responses to (GAMBAR)Artis-Artis Berfesyen Cantik Sempena MIFA

  1. aries_april says:

    mak ko rezita..
    seksa..

    bla lak awie jd ftgrfer ni?

    0
    0
  2. damia zahra says:

    mmg lawa datin sofea jane neh..:)

    0
    0
    • Kak Su says:

      Mia..pakabar? Lama tak ‘jumpa’ he..he..pic tu anak ko ke? Cumil…

      0
      0
      • aries_april says:

        kak su..kmi smua baik..kak su ja ilang..
        :-)

        tu la pic sis anne yg last..
        damia…cumil kan?

        0
        0
      • damia zahra says:

        kak su..lma x juper..hikhik..
        sehat jer..anak kt pic neh pun da bsr da..
        next week da 2 thun da..
        kak su & family sehat?..windu la kat kak su..:)

        0
        0
  3. […] Panas, (GAMBAR)Artis-Artis Berfesyen Cantik Sempena MIFA Submitted by selebriti on November 6, 2010 […]

    0
    0
  4. lalalala says:

    erra fazira cantik seperti selalu…btw, knp designer slalunya lelaki?sbb lelaki lebih tau cara nak mencantikkan perempuan ke?

    0
    0
  5. faras says:

    ite suke ziana zain.. btw.. die nampak chuby siket.. like2..

    0
    0
  6. Hajimaru says:

    erra paling cun dulu kini dan selamanya…

    0
    0
  7. Kak Su says:

    Tahniah Hatta Dolmat menang Best Designer Award…memang layak sb kebanyakan designnya sopan dan cantik…

    0
    0
  8. Rezab says:

    sumer model adalah MAK ORANG….diana yusof jer lom agi…kott

    0
    0
  9. mine says:

    Mnt giler aku ngn s0fia Jane..Canthek dlu,kini n slamenye..huhu

    0
    0
  10. dara pingitan says:

    walllaaaawwwwweeeiiii..
    sukenyer smua bju tu

    0
    0
  11. supporter says:

    rozita che wan tak padan dgn usia nak pakai mcm tu. erra yg yg bertutup tu lg nmpk cntik.

    0
    0
  12. lalalala says:

    rozita che wan ni ingt die seksi ke?seksi gakla tp ade rupe mak nyah sket..soriiiiiii

    0
    0
    • jeng2 says:

      mungkin dia mcm ada misai kut..tp aku ada perasaan gak..kdg2 gmbar dia mcm mak nyah..mgkin sebab dia pkir make up tebal2 lawa..tp sbnrnya mgubah muka dia sbg waniia asli kpd ala2 maknyah..dlm drama diari ramadan rafiq dulu xpyh make up tbal pun,kn dh lawa..

      0
      0
    • peah says:

      muka rozita dr jauh mcm mona fandey…..ha3….

      0
      0
  13. msmifa says:

    suhanallah pakain…arap erra fazira ja sOpan yg laen…nO kOmen…

    0
    0
  14. silentgirl says:

    mak jand kalo x seksa mmg xsah..mmg mgalahkan ank dara..jd la mcm adik anda, isteri lan pet pet..ayu je.hikhik..

    0
    0
  15. BumbleBee says:

    accessories pakaian Datin Sofea Jane dh cm Lady Gagak dh…dgn gloves ngan letak sepit bunga hitam kt kepala..xperlu sumer itu rasanya lg glam~

    0
    0
  16. ash says:

    aku rase skng ziana nih dah menyeksi lah..

    0
    0
  17. fesyen sume pon xttp aurat

    0
    0
  18. sofea jane memang cun..
    awei lak jadi photographer..haha
    sempoi je..

    0
    0
  19. ikan sepat pekasam says:

    bagus gak kak piah pakai glove tu..tak bersentuh dia dgn designer dia yg laki tu..kurang satu dosa..hehe

    0
    0
  20. aries_april says:

    glove SJ x padan la

    0
    0
  21. SR says:

    awat la RCW & ZZ ni seksi sgt.. si ZZ tuh, pelik aku tgk pakai baju camtu.. hmmmmmm

    0
    0
  22. enzo says:

    rcw perempuan murahan!!!!!

    0
    0
  23. ade otak says:

    cantiknyerr erraaa..skeeww..baju dia pon lawa

    PLEZ LA ROZITA CHE WAN..xhbis2 nk seksi..malu la sikit..kaki n betis tu xlicin n putih mcm deana yusof pon..n kalau kaki dia cantik pun,malu la sikit pakai sampai paras peha..kan dah berumur..

    dl ms mula2 aku minat dia,ni asik gne aset seksi dia je,trus jadi meluat…tlglaaaaaaaa

    0
    0
  24. farynna says:

    baju erra wat dia nampak pendek. kan?

    0
    0
    • fashiongurl says:

      bab over sangat dgn ropol2.etc lengan cut stengah lebeh sesuai utk org tinggi panjang. crowded sangat. tapi tk pa la utk runway je bkan bkn pakai biasa…..hahahha

      0
      0
  25. apek says:

    aduhh. knapa la susah sangat RCW nak senyum betol2. Kan cantik bila tengok runway models senyum2 sikit. Mcam forever frust je mek ni. Aku suka yg last skali tu, kalu tk pakai coli dgn sluar dlam lagi …fuyooohhh. Awei, knpa teropong ko bosau cam tu, niat tk baik ni….: ))

    0
    0
  26. felina says:

    sarung tangan SJ boleh gi terus main golf lepas partayyy. kkk

    0
    0
  27. im not perfect says:

    bgi aku yg pling cntek zahnita..shes so naturality beauty…like her style..da kate model kan..hehee…

    0
    0
  28. akuLA says:

    erra paling cun n gorgeous…

    0
    0
  29. taruna says:

    yg melaram laram ni kebanyakannya bini 2 org ..janda ,nak tunjuk wat apa ..x selera nak tengok ..

    0
    0
  30. artis tak femes says:

    Mmg dr awal kemunculan RCW haku tak penah tengok dia cantik, mcm mak nyah je haku tengok…pompuan sejati tak mekap cam tak ckp tanah!

    0
    0
  31. Miss pocO says:

    diorg ni istri org…

    still nk pamer body kat orgramai…

    heran…heran…!

    0
    0
    • NUR says:

      Nak buat camne….artis muda yang single suka pakai yang seksi -seksi…..yang macam ‘mak -mak’ x nak….so bini orang le paling sesuai……..

      0
      0
    • chachos says:

      ley nmpk la camane SUAMI diorg jaga isteri masing2…

      pandai sungguh diorg….

      bese la kan..BENDE BAIK KENE LA KONGSI SAMA…

      KAHKAHKAH…..

      0
      0
  32. NUR says:

    Hai….Awie penyanyi tu dah jadi jurukamera pulak ke????? what up ??? Kerjaya ‘partime’ ke? Fesyen pulak….Ke ambil foto Erra Fazira? hehehe…..

    0
    0
    • kemakemo says:

      kakaakak stedment!

      0
      0
      • jokong mas says:

        lor..wife awie kan model mcm tu jugak..maybe wife dia pun terlibat jugak..sebab tu dia ada kat situ snap gambar..jangan buat lawak sampai boleh ganggu keharmonian rumahtangga orang…

        0
        0
  33. Queen Cobra says:

    Wow..Paling menyerlah is Datin Sofea Jane.. I like…

    0
    0
  34. Cake says:

    Skali skala ambil la org biasa bwat make over, tua ke muda ke tk kesah, kasi peluang baru la best. ni balik2 muka dah bosan tengok ni smua. Dorng ni ok je, nak kata terpaling hot..hmm.. tidak la.

    0
    0
  35. Miss pocO says:

    ANTI ARTIS SEKSI…

    0
    0
  36. chachos says:

    mak aih kaki si diana yusop…

    pesal mcm besa semcm je..

    tgk lengan kurus jek…

    polik den…

    (@_@)

    0
    0
  37. phreak-id says:

    kenapa semua designer suka pakai pelik-pelik?

    0
    0
  38. diriku ini.... says:

    sofea jane selalu simple ja…tp tgk bila dia pakai mcm ni…yg lain2 tu mcm tak nmpk ja sbb selalu sgt pakai mcm ni.. lebih2 RCW…

    0
    0
  39. fadah says:

    RCW memang x sesuai pakai macam tu…
    x padan dengan usianya…
    hhhmmmmmm…..

    0
    0
  40. atuk says:

    rozita dan ziana…………….sedar2lah diri tu sikit, dont try too hard nak tnjuk sgt yg awak maseh lawa wlpun dah berumur dan beranak….yg designer ni pun carilah anak dara..

    0
    0
    • dara says:

      atuk tk perasan ke atuk pon dah byak berumur? ke datuk dah dpat penyakit cataract + miang-gatal, 2- in-1 pack. Sik nak anak dara je, anak dara tak kesah kan kat atuk. Lain la kalo atuk memang Dato ;)

      0
      0
  41. eeza says:

    Wahai Rozita Che Wan…udah2 laaa nak tayang body tuu…meluat laaa aku tengok kau. Kau ni dah senja!!! tau…jangan laa ingat muda lagi. Kau ni banyak berangan..ingat aku orang nak kat kau, mat2 yg berduit pun tau menilai kau…mcm org singapore tuuu! Bawak2la tobattt…dan lepas ni kau bersara laaa…aku meluat tengok muka kau lagiii kat tv tuuuu.

    0
    0
  42. rul says:

    Deanna Yusufnya kaki xcantik, tebal lurus. Aku bagi nota 10 depa smua utk *kebaranian/boldness* – krana berani walopon barang…XDA!!… hahahaha

    0
    0
  43. kemakemo says:

    awie??
    pehh~!!
    owh benar?
    tp lensa kamera,,wuwuwuwu

    0
    0
  44. real says:

    awat suma nk marah2 kt zz dgn rcw.. cool la beb.. dh designer diaorg design baju cmtu.. maki designer dh la.. ahaha

    designer dgn model, sama je.. dua2 dpt ‘saham’ masing2..

    0
    0
  45. huhu says:

    deana yusof : badan kurus sangat tp kaki nmpak berisi plak.. adakah mataku terpeleot?

    0
    0
  46. aku serius says:

    fuiiiyooooo.. mak2 orang semuanyerrrr.. emmmmm average of age: 38 – 45++

    0
    0
  47. RiRi says:

    lawa2 je.. ^^ terutama Datin Sofea Jane …

    0
    0
  48. jonkerwalk says:

    RCW..muke ko tuoooooooo!!!! dh la x lawa, x snyum lg burok! cm pnyamun!

    0
    0
  49. budi says:

    RCW – jenis tua tak sedar diri nih..

    0
    0
  50. ehhh Awie amik gambo…

    0
    0
  51. bos surti says:

    rcw kalo senyum pun xnatural, nampak seksa cam tgh tahan nafas

    0
    0
  52. bos surti says:

    erra marveles walopun agak berisi. zahnita maintain model. ziana zain xseswai baju gitu, fesyen baju kanak2 girl

    0
    0
    • NUR says:

      Betul ke Erra mengandung lagi?? Tengok baju pun macam ‘cover’ kat perut tak bagi nampak….hehehe..Kalau betul Alhmadulillah….Patut le makin berseri – seri dan berisi;-)

      0
      0
  53. nasyah says:

    habis usia nanti,kain kapan lah pakaian kita….takde guna khidmat fesyen designer lg dah time tu………………..

    0
    0
  54. Reena says:

    Sofea Jane & EF..terbaek!!!

    0
    0
  55. miazarra says:

    cantik ERRA FAZIRA DAN DATIN SOFEA JANE…………OPSSSSS……..TOPI DATIN SOFEAKAN MCM TOPI/TUDUNG SITI NURHALIZA…………………

    0
    0
  56. Seeing that i have been exploring temporarly for a pleasant study with reference to this one topic . Researching in Yahoo I lastly came across this web site. Reading these details I am relieved to convey that I get a good uncanny feeling I came across precisely what I needed. I most certainly will make sure to remember this web-site and check it out consistently.

    0
    0
  57. Vanda Muske says:

    Well, this was kind of boring but whatever.

    0
    0
  58. Hello Website owner. I really love this posting at the same time as the web page all in all! That piece of writing is very plainly created and in addition really quickly understandable. Your current Weblog theme is impressive as well! Would absolutely be very good to understand in which My partner and i can get that. Please hold up the terrific occupation. We call for a lot more this sort of internet masters including you on the net and in addition significantly much less spammers. Excellent man!

    0
    0
  59. Cortez Benns says:

    I want gathering utile information , this post has got me even more info! .

    0
    0
  60. you might have an ideal blog here! would you like to make some invite posts on my weblog?

    0
    0
  61. I was curious if you ever considered changing the layout of your site? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or two pictures. Maybe you could space it out better?

    0
    0
  62. I found your blog web site on google and check a couple of of your early posts. Continue to maintain up the superb operate. I simply further up your RSS feed to my MSN Information Reader. Looking for forward to studying extra from you afterward!…

    0
    0
  63. Get Taller says:

    It’s best to take part in a contest for the most effective blogs on the web. I will suggest this site!

    0
    0
  64. phone spy says:

    Thank you for all your efforts that you have put in this. very interesting information.

    0
    0
  65. Aw, this was a very nice post. In idea I wish to put in writing like this moreover – taking time and actual effort to make a very good article… but what can I say… I procrastinate alot and certainly not seem to get something done.

    0
    0
  66. What is captcha code?, pls provide me captcha code codes or plugin, Thanks in advance.

    0
    0
  67. Desperately been searching everywhere on information regarding this. Really thanks a lot.

    0
    0
  68. Marie Hallas says:

    Superb post. I merely stumbled upon your weblog and wanted to say that we have seriously enjoyed reading via your site posts. Any way I’ll be registering to your feed and that i hope you post again soon.

    0
    0
  69. Ich würde sollte überprüfen mit Ihnen hier. Was nicht eins I Regel zu tun! I Freude an Studium a post Mai machen Leute denken. Zusätzlich, vielen Dank für zulässt mir Bemerkung!

    0
    0
  70. Great post! Thanks for sharing! I’ll try to keep up with you.

    0
    0