Written by AbangNara | December 22nd, 2010

anak anne ngasri

Oh serius comel gila anak-anak Anne Ngasri nie. Cute mute macam mak dia jugak. Yang paling bongsu namanya Nazhara Afroza kalau tak silap. Kalau bebudak nie ada depan mata, dah habis lebam pipi tue kami cium bertubi-tubi. Kami tak boleh tahan sikit tengok budak-budak cute nie. Geram semacam.

Alang-alang bercerita tentang Anne Ngasri, teringat Melodi minggu lepas yang kata suaminya si Anne nie nak rujuk balik. Kami agak keliru sebab kalau tak silap kami talak yang dijatuhkan semasa penceraian ialah talak tiga. Kalau dah talak tiga bukannya tak boleh rujuk balik ke? Ada sesiapa yang arif  boleh tolong elaboratekan hal talak tiga nie?

Lagi gambar anak-anak Anne Ngasri dengan membaca entri ini sepenuhnya.

P.S: Super cool Ferrari Theme Park nie.

anak anne ngasri

anak anne ngasri

anak anne ngasri

137 responses to (GAMBAR)Anak-Anak Anne Ngasri

  1. gosipgurl_fea says:

    Anak sulung dia yang rambut mcm kerinting tu cuteeeee sgtsgtsgt! boleh jadi model iklan.!!!!!!
    pasal talak saya tak tahu :P

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 4
    • joyah says:

      pe cte si wafi tu ye? dah kawen lain ke? ppuan mane la buta sgt nk kat wafi kerempeng tu. ann punye la comel leh cerai

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 64 Thumb down 1
      • ann says:

        da talak tiga mn leh rujuk. kena kawen (2x pihak) then cerai baru leh kawen smula. x tau la kalu si wafi nak jd cina buta

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 1
        • jaka says:

          betul tu..lau ikt hukum memgla mcm tu bru leh kawen len ngan dia…tu pun lau nak nikah kna ada mas kawen baru,..

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
        • boy says:

          wafi; lps kuar sehati berdansa tu dia perasan dia tu hensem..piiiiraaah!!! lani br la meroyan nk rujuk blk.. nk guna alasan darah muda? cit!!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 0
        • gurly says:

          btol…mcm bagos je wafi tu..die ngat die ensem agknya..xbsyukur btol dpt bini comel cm anne..maen2 je ngan talak2 ni..xpk lgsg anak2..yg aku tau..klu da talak 3, xleh rujuk balik mlainkan bekas isteri kawen dgn org lain n tdo brsama pastu ceraikan slpas tu..only then dorg leh rujuk..klu salah mtk mahap la ye..
          tp nk ke anne tdo ngan laki lain n after dat rujuk blik ngan wafi..klu laki yg nk jd cina buta tu aku rase on je..haii, mcm2 artis ni. tp pape pon wafi sgt geli la…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
        • ambo says:

          kalo guna sistem cina buta 2 da xbole laa.da dosa 2

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
        • . says:

          laki yang kena kahwin dgn anne tu yg jd cina buta.bukan si kerempeng tu.die tak kahwen pon xpe.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
        • ahmad says:

          kalo ikut hukum ulamak terkini tu baru jatuh satu talak. tk kira la dia talak sejuta pun utk first time tuh…then utk second time br talak 2…and so on…..boleh check ngn majlis agama

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
      • nalea says:

        :) dalam islam tidak penah ada istilah cina buta.
        itu hanyalah perumpamaan dari orang melayu semata-mata. sepengetahuan saya, seorang suami yang telah menjatuhkan talak tiga kepada isterinya tidak boleh rujuk kepada bekas isterinya, samada dalam tempoh idah 3 kali suci mahupun selepas itu. KECUALI seorang lelaki menikahi bekas isterinya & melakukan persetubuhan dan kemudiannya menceraikannya.. hanya selepas 3kali suci barulah bekas suami yg pertama tu boleh menikah semula.
        cuma persoalannya, mahukah kebanyakan sang isteri yang dijatuhkan talak 3 begitu saja mahu berlembut hati?
        nasihat saya untuk kaum lelaki; talak jangan dibuat main-main. jangan permainkan hukum Allah, kelak kamu yang musibah. untuk kaum wanita, cerai tidak hanya pada suami tetapi talak pada suami. isteri masih punya banyak cara; fasakh, khulu’ cuma di negara kita ni yang famousnya talak, walhal isteri yang menjadi mangsa. muslimin muslimat semua, fikir2 kan lah :)

        abang nara, panjang ni karang! cam jawab exam law!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 61 Thumb down 1
        • Erin says:

          U rite.. that y, we should think b4 do something like this..
          kaum wanita be carefull wif guy nowday
          btw., bkn ke Wafi dGn ex AF 4? if x salah lah…

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
        • soli says:

          btol tu..talak 3 bkn le wat men2..rumit tu…

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • milix says:

      klu xsilapla…org yg dh kene talak 3 ni..kene kawin ngn org len dulu..klu cerai pkhwinan k-2 ni bru leh rujuk blk ngn husband yg no 1 td ..tu pun klu dorg cerai…bese kes2 camni…hsbnd 1st tu mesti jd kes mroyan+gile talak..yela pkahwinan xwife ngn hsbnd no2 slunya bhgia…cam drama2.so hsbnd no 1 tu melepasla…hehe…tula lafaz talak xhengat dunia……….sal rujuk td….klu salah tlg tunjukkan..sy budak br baja gak..hehe..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 38 Thumb down 0
      • milix says:

        g1…lupa nk gtau…prkhwinan k-2 tu si isteri tu mesti bersama ngn hsband k-2 tu gak..klu dorg x bsama…rujuk balik tu mmg xleh gak…setau akulaa ye kgkwn…klu salah skli g..tlg btolkan…..so klu kerempeng tu nk upah ssape ..lu pk la sendiri!!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
        • gemuk says:

          a’ah…aku pun dgr cmtu jgk… isteri kene kahwen lain dan bersama, bile dh cerai dgn hubby 2, bru blh kawen balik dgn ex hubby 1. tp rsnye, xelok kan wat cine bute

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
        • wani says:

          memang betul la tue..
          dah ada berlian depan mata, yang dicari kaca jugak.
          dah ada depan mata, nak cari dibelakangnya jugak

          Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
        • ana says:

          btol la tu..si isteri kene kawen dgn laki lain dan bersame..
          tpi islam xajar sbnarnye konsep cine bute neh..
          cme klu da xde sefahaman, bercerai jugak bru bole hsbnd 1 nikah dgn dy..

          Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
        • MEOW says:

          lagi 1 haram wat cine bute ni he he he setahu aku la

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • mrkay says:

          cina buta ni mmg haram sbb tergolong dalam kawen kontrak (ada perjanjian bila nak ceraikan). Islam tak membenarkan kahwin kontrak. dan kahwin kontrak adalah tak sah. bila kawen dgn cina buta tu tak sah, kawen balik dgn hasben 1st, still tak sah. kawen tak sah, bila bersama still hukum berzina. Orang melayu kita ni suka main2kan hal kawen. ntah apa2.

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  2. nana says:

    nie la masalahnya bila nak lafaz cerai,tak pikir dulu…ikut je bisikan syaitan 2….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 0
    • orang kata. kerana mulut merana. ni la contohnyer. tak silap aku dh kali ketiga cerai. so kira talak tiga la. jgn upah orang jadi cina buta sudah.

      Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
    • http://kukukata.blogspot.com/2010/12/sekarang-aku-nak-isap-ko-punya-pulak.html says:

      bila aku teringat balik rasa nak sepak2 jer muka wafi tu bagi gigi dia bertabur…. alahai ksian Ann……=(… anak2 dia mmg comel….

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 2
    • pertamatama says:

      comel sgt2..sayu je tngok anak-anak dia nie,kecik2 lg dah jd mcm gini..ade ayah pn mcm takleh pakai. senang je nak lafaz2 cerai sesuka otak dia,masa tu tknak fikir..

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  3. Nyss says:

    comel! comel! comel!

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  4. fyna says:

    tomey2nye….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • http://wearetheslave.blogspot.com/2010/11/hukum-melakukan-onani.html says:

      Anak ann yang pompuan tu cute… mcm mak dia kecik2 dulu…..=)

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  5. ain says:

    aha la bkn talak 3 ker

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  6. dol says:

    kete ferari tueeeee,,,,

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  7. saya sayang saya says:

    terlajak perahu boleh diundur,terlajak talak tak boleh rujuk

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 2
  8. e.l.y.s.e says:

    cari cine bute lar jwbnye..winkwink..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
  9. Yenn says:

    cuteeeeee sangat2.,

    talak 3.? berat neh, xlh rujuk dah.,

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  10. intan rohaiza intan says:

    cute sesgt … comeiiiiiiii

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  11. aku teka je says:

    boleh nak rujuk balik kalau dah talak 3… ada satu cara jerk iaitu cina buta… ann kena kawin dgn laki lain & adakan hubungn suami isteri dgn suami baru kmudian suami baru tu kena ceraikan ann.. lepas tu wafi boleh la kawin smla dgn ann…
    p/s: tu jek satu2 nye cara yg ada klu wafi ank balik kat ann

    Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 6
    • jefry says:

      dari mana ko belajar ilmu munakahat nih? sapa kata kawen cina buta tu sah? mana boleh ada persepakatan utk kawen pastu cerai semata2 nak buang status talak tiga tuh..tu dah kira mcm kawen kontrak.pi belaja agama sket baru lah komen.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 4
      • matakusepet says:

        yea la,mne de istilah cina bute..ble ann kwin ngn org len then cerai dgn kerelaan msing2 bru la bole kwin smule ngn laki die yg da mcm giler talak 2 ha…cari jer la org len ann..

        Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
      • what the? says:

        setuju, dalam Islam tiada istilah cina buta, berdosa kalau buat macam itu.

        Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
    • dr ilmu yang aku belajar says:

      harap maklum yer…dalam islam tidak ada istilah cina buta. haram hukum nya. perkahwinan bukan sesuatu yang murah. sebab itu kena hargainya. dan perlu fikir sedalam-dalam nye jika ingin berpisah.

      harap maklum yer kepada mereka2 yang merasakan cina bute tu buleh~

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  12. mizz wani says:

    comel2 sumenyer…terharu tgk pic no.3,i love daddy…kecian dorang,kecik2 lg mak bapak dh bercerai

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  13. comel semua x da muka bapak..lekat kat budak2..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  14. Yenn says:

    tp dorg cakap kena cari cina buta.,,
    sanggup ker.?

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  15. ain says:

    kalo dah talak tiga…isteri tu kena kahwin dengan org lain dulukan…kemudian bila isteri dah bercerai…barulah boleh berkahwin semula dengan bekas suami yg dah jatuhkan talak tu…kan? macam kes cina buta tu…

    p/s: sy tak bape arif sgt…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. mizz wani says:

    eh silap…bkn pic no.3, no.4 lah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. moh says:

    comel nyeeeeeeeee

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  18. ni la dia…. hantuk pala kat dinding bila dengar anne ckp camtu…nak rujuk?! mana tempat dia gi kursus kawen nih…. entah aku pun heran la…punya ramai sokongan keliling dia…takkan satu pun tak leh ajar dia bab bab talak nih… ker aku yang tak tau….ke dia yang tak tau…eh sapa yang tau leh confirm kan tak…share ilmi kat sini..selain share gossip…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. cik wiwin says:

    ann kena kahwin dgn lelaki lain n buat hubungan suami isteri dlu .. lepas tu bercerai dgn dgn suami baru tu then baru leh rujuk semula dgn akad nikah baru … hm . mmg la mcm cina buta tu.. tp.. setahu saye .. cina buta itu haram sebab penceraian dgn suami ke 2 itu dirancang .. tp. wallahualam …. Allah maha mengetahui …

    terlajak perahu boleh diundur .. terlajak cerai,padan muke ko wahai suami. baru ko tau pentingnye si isteri tu …

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  20. insuraya says:

    kalau talak tiga ni…anne kena kawin dengan orang lain…kalau jodohnya tak panjang dengan suami baru..bekas suami anne yg nk rujuk tu kena menikah lagi sekali la dengan anne..(sila betulkan kalu xbetul)

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  21. kak Timah says:

    tp sbelum rujuk tu pastikn si wafi btul2 dh berubah..kalu x cerai lg..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  22. Nurin says:

    memang x boleh rujuk pun. Ann kena kawin dengan lelaki lai dulu. Bile ann dah bercerai ngan suami bru, baru blh kawen balik ngan suami lama.. tapi x blh tau kawen dgn lelaki lain semata2 nak buang status talak 3 tu. Cerai berai ni mana blh buat main. kepada para2 suami, tolonglah jgn suka2 je nk sebut cerai2 ni.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  23. Firas says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 20
    • Lipstick says:

      pegi mampus la ko Firas……ko tu la yg IQ rendah…..ko ingat org yg ada PhD ne x bole cerai ker???? ada gak la org bodoh mcm ko ne yg kawin n sampai mampus pun x cerai……ko tu kalau becakap guna otak ckit….dasar otak udang…!

      Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 5
      • Firas says:

        Erk eleh lipstick ni.. xperlu la nak emosional dgn aku. Aku bercakap dari sudut agama. Jgn menampakkan kejahilan anda bila mengomen. Aku sedar jgk iq aku rendah. Tp xde la serendah minah nie. Bab agama nie, klu xpandai bercakap, jgn bercakap. Org lain boleh menilai statement aku pada anne. Ko nilai statement aku ni tahap apa, terserah la. Salam, yg kurang dan buruk dari aku, yg cantik, indah dan lebih semuanya dari NYA.

        Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 11
        • alahai says:

          xnmpk pon der statement berunsur agama dalam kenyataan anda,yg otak kat lutut and iq rendah tu ke?hehe

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 1
        • Anatara says:

          Bodoh tahap GAMPANG lipstick & alahai. Kalo org yg faham mksd ayat 2, ayat tu ayat tersirat. Kdg2 kena bg ayat pedas sikit kat org ni. Bg lembut-lembut, tak nak ikut. So, keluar la komen bangang mcm 2 EKOR ni. Komen korang ni tak membina langsung. Layak dibakul sampahkan.

          Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 11
        • alahai says:

          tgk alim ulama xder pon berkate2 kasar utk menyedarkan orang…komen ko membina ke?kata2 kasar tu membina ke?xskola ek?xskola,gi skola,blaja bg abes dlu,k?

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • Firas says:

      Rasanya aku komen dah xsalah tempat. Baca la statement aku 2 betul2. Anda semua baca la ayat pertama aku, ‘klu statement .. keluar dari mulut anne’.. Ke anda xfaham ayat nie?? Xpayah la nak bergaduh pasal komen aku nie. Korang nak berpihak sebelah anne ke, wafi ke, itu hak anda. Aku xberpihak kepada sape2..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • pirah says:

        apesal ko kata “kl statement kluar dr mulut anne”? nape ko tak ckp “kl statement kluar dr mulut wafi”? wafi tu pandai sgt la tu jatuhkan talak 3..tak pepasal lak nak lempang2 org..lempang diri sendiri dulu…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. Lipstick says:

    Ann kan cantik…so anak2 pun comey la..huhu…apasal la bekas laki dia tu bahlol sgt….ann ne cantik…jaga adab…tp diceraikan pula….bodoh punya kurus….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
    • matakusepet says:

      yea la llki x sdo duntung kn…da dpt wife santek n comey cm 2 pn x bsyukur…geram tol ngn llki jnis cmni tau…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Firas says:

      Lipstick – sory to say.. maybe jaga adab dgn manusia dia bagus, tp adab dgn Tuhan dia xjaga.

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 4
      • Lipstick says:

        kalau adab dia bagus, mean laki dia bangang tahap bangla….pasal bab Tuhan tu pula, ala..bukan semua pun sempurna….sy ckup yakin Ann ne isteri yg baik….ko tgk Anita Sarawak dia ada gak langgar hukum islam….tp marriage dia ok jer…so itu smua bukan alasan untuk cerai berai….??? Cik Firas binti Kulup, anda faham?

        Hot debate. What do you think? Thumb up 2 Thumb down 8
        • Firas says:

          Bercakap bia la berpaksi kepada agama sikit. Aku xsalahkan pun yg dia bercerai. Yg aku nak kata kat sini adalah isu dia nak rujuk secara cina buta. Dalam islam, mana ada istilah 2 cik kak. Klu talak satu, aku siap doakan utk dia lg utk rujuk balik demi anak2 dia. Penceraian 2 mungkin ada hikmahnya. So, jgn la fikir aku kondem dia sebab penceraian. Bg aku, isu agama nie bukan benda yg boleh dibuat permainan. Klu tuhan nak tunjuk, sekejap je cik kak. Berfikir secara waras. Jgn fikir secara dangkal.

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
        • ayu says:

          ko ni makwe si jonggang kerempeng tu ke firas?hahahaha…ye ye o je ko ye..

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
        • Firas says:

          Ayu – Aku xbackup pun si mamat kerempeng 2.. hahaha.. Dia nak cerai ke, hape ke aku xkesah pun. yg aku kesahkan isu skg nie ‘ rujuk secara cina buta’..

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
        • alahai says:

          bile lak anne tu ckp nak guna cina buta?sape la yg buta skang ni?akukah?huhu

          Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
        • ayu says:

          hmm bila pulak ann kt nak rujuk balik secara cina buta?ko ni memey sepupu dia ke?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • cutemute says:

          iyelaaa bile masa laa plak ann kata nak rujuk secara cina buta..dgr ke x statement dia buat ritu? dia pon xde cakap mau rujuk..cume jumpe sbb nk jumpe anak2 je..ish ish ish xpaham betul lah

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • cik wiwin says:

          emo sgt encik firas ni kenape … ko sedara si wafi tu ke ? huhuu

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • pape jela says:

          bila mase si ann ckp nk rujuk cara cina buta????ko ni berhujah x kena tempat la…tu la main terjah je…kesian kan ko ni…berapi2 ckp sekali salah tempat hahahahahahaha…

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
        • Firas says:

          aku rasa anda yg salah tempat nak komen. Baca la ape yg BN kluarkan isu. Psl rujuk. Bukan pasal ‘nak support anne. Klu anda baca ayat aku kat atas pun, aku xcakap pun dia nak rujuk. Aku cakap ‘klu statement kluar dari mulut anne’.. So, klu xkeluar dari mulut dia, buat apa dia nak ambil kesah dgn komen aku. Xpayah la nak suh aku g skolah. Yg xfaham ayat 2 la sepatut disekolahkan balik.

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • zubedah says:

          hai firas, nak ceramah psl kesalahan orng pun biar si empunya badan buat kesalahan dulu. yang ko gi asume si ann nak kuar statment tu apa ke jadahnya. even ko kata ‘kalau’ ,still benda tu x btl coz dia x kata apa lg pun.. melalui percakapan ko tu suma orng dah slh anggap. kesimpulanya nak ckp biar benda yg jelas. jgn dok main kalau2.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • alahai says:

          pasal 1st komen anda tu saya paham n xamik kesah pon sbb memg nampak perkataan ‘kalau’ tu,tapi komen kemudian2 nyer dah xnmpk dah kalau tu,tu je…tp xkesah la,janji jgn die wat camtu dah ler,kalo sanggup wat,xtau la nk ckp cane lg,giler ngeri bile kene wat camtu,ades…xleh rujuk semula pon,jgn la plih jalan ni,teruskan kehidupan seperti biasa,dah cerai xsemesti nyer xleh nak berbaik,demi anak,kan?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. Sengal says:

    nasib badan….terlampau mengikut hati dan perasaan..tapi bagaimana dgn anak2 yg masih jecik..sapa nk jaga hati n perasaan mereka…..nikah kawin nih..kene pikir 1000000 kali…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. anon says:

    kalo talak 3.. si anne kne kawin ngan laki lain dulu.. idup sebagai suami isteri la.. kne adakan hubungan intim.. then becerai balik.. baru leh kawen ngan wafi balik..

    sian ahhhh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. thaqif says:

    Isteri yang telah habis tempoh iddahnya atau diceraikan dengan Talak Bain termasuklah Talak Tiga
    tidak boleh dirujuk semula. Sekiranya ingin bersatu semula hendaklah dengan akad yang baru.

    Syarat-syarat sah kahwin semula selepas talak tiga ialah:

    (a) selesai idah dari suami pertama.

    (b) bekas isteri berkahwin dengan lelaki lain.

    (c) suami kedua sudah melakukan persetubuhan dengannya.

    (d) bercerai dengan suami kedua, fasakh, atau mati (habis idah).

    (e) Setelah tamat idahnya, suami pertama boleh kembali bekas isterinya itu dengan akad nikah yang baru mengikut syarat-syarat dan rukun-rukun nikah yang ditetapkan.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
    • Lipstick says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 17
    • tiniehaliz says:

      betul tu…talak 3 tidak boleh dirujuk kembali…isteri kena berkahwin lain dan bercerai baru boleh bekas suami bernikah semula dengan isteri tadi…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. Tonto says:

    Mana ada kawin cina buta daa… Benda tu haram tau tak? Kalau buat gak maknanya melayu buta… Buta agama..!!!! tu laa time lafaz talak tk pikir abis2.. skang dh gila talak balik, kan susah.. bodo punya laki..!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  29. missyqaldina says:

    perasan tak…anak die yg bby tu muke cam org besar je..hahahaha…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  30. wani says:

    klu anne kawin lain pahtu bercerai baru r boleh kawin balik ngan anne sb talak 3 ni ssh sikit nk rujuk…tulah lain kali guna pakai otak…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. aku la! says:

    diorg bleh rujuk balik dgn syarat anne tu kena kawin lain dulu, then cerai pulak, baru leh kawen balik ngan laki 1st dia.. utk lelaki yg dh ‘gila talak’, kadang2 depa buat ‘cina buta’.. maksudnya upah lelaki lain kawen ngan ex-wife yg dh diceraikan talak 3 tu, then ceraikan pompuan tu utk membolehkan diorg rujuk blk.. erm.. utk lebih detail sila tanya ustaz/ustazah.. saya pon xtau sgt ;)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  32. pink lipstick says:

    firas – kta tk bleh sngt lh nak salahkan c ann ne.. kta smua tak tau pun sbab musabab knpa dia cerai ngan suami.. betul tak..?

    stahu i dia tak ade mention dia nak sngat balik ngan bkas smua nyer.. jwpan ann masih blum terang.. kalu nak kepastian mesti tnya tuan pnya badan.. bru puas ati..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • Firas says:

      Thanks pink lipstick. I rasa, i ada mention perkataan ‘klu statement 2 kluar dari anne’. TQVM kerana menegur secara berhemah. Penceraian 2 mungkin ada hikmah nya. Yg i nak tegur klu anne menghalalkan cina buta. Sebab 2 i persoalkan dimana anne punya parent, siblings, and sedara mara dia. Xde ke yg menasihat dia. Setiap apa yg dia nak buat, biarlah berlandaskan islam jugak. jgn sombrono redah jer. I like ur comment.

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
      • popyehyeh says:

        support u firas!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • pink lipstick says:

        tpi firas honestly i tak suka u comment u bawa mak bapa sdara mara die dlm hal ne.. tak sopan ayatnya.. kita tak tau pun either ann dh discuss ngan family dia or not.. kesian ann tkut terusik ati dgr comment u ckp mcm tu.. seperti mak bapa sdara mara dia tak ambik kisah hal mcm ni.. tak de parents yg snggup membiarkan anaknya jdi mcm tu.. betui tak? mungkin ada mereka memberi nasihat sal tu lh ann nak pikik secukupnya n semasaknya… im also not a perfect person utk comment lebih2.. tkut nanti KARMA.. oleh kerna berlandaskan islam lh Ann nak pikir semasak masaknya.. im sure she is in the right path.. =D

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Firas says:

          Terima kasih atas teguran anda. Secara jujurnya i cuma nak tekankan bahawa rujuk cara cina buta x dibolehkan dlm islam. Pasal masuk mak ayah dia, sedara mara dia, i cuma persoalkan ‘klu’ dia betul2 nak rujuk. Dimanakah peranan mereka semua. ‘Klu’ dia xkluarkan statement yg dia nak rujuk, i think, dia xperlu pun amek pusing. Jgn sampai, ‘niat menghalalkan cara’. Pada anne & sape2 pun (klu dia baca), kalau dia xkeluarkan statement 2, i mtk maaf. Anggap apa yg i cakap satu ilmu yg membantu untuk membuat keputusan yg betul.

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  33. pink lipstick says:

    tpi kalu i tak suggest lh dia kawin ngan bkas smua nyer balik.. sesungguh nya ada hikmah d sbalik apa yg terjadi.. mungkin ada lelaki yg d luar sna yg 99% lebih baik dri bkas suami nya… sesungguhnya Allah maha mengetahui..

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  34. wateva says:

    dia xda kata nak rujuk pun..wartawan melodi yg tnya andai ex husband dia nak rujuk blik..dia terima kew x..dia just ckap dia berserah pada takdir jew…n i ada dengar cite pnca penceraian dia bcoz husband dia ada afair dengan bdak noni af 2..its dat true???

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  35. Sekadar Menyampaikan says:

    Ingat cina buta senang ke? Bukan setakat kawin je, kena tebuk sekali, baru cukup syarat..Lepas tu baru boleh fikirkan apa nak buat lepas tu..

    Kalau dah 3 tu, elok rentikanlah..Cari yang lain jelah..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  36. ek says:

    apasal dia cerai .. nampak wafi tu mcam muka pecah rumah je .Mcmmana la ann bole terpikat ngan dia .Dengarnya wafi tu anak org kaya … pasal tu le terpikat ..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Sekadar Menyampaikan says:

      Aku ingatkan dulu dia keje biasa2 je (berdasarkan penampilan)..Rupanya anak orang kaya ya?

      Sukatilah nak jadi apa pun…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. teDi says:

    Dia wanita cekal. Tidak semua orang yg akan ada di tempat dia boleh ajdi tabah dalam masa yg sama melalui penceraian dan sarat mengandung!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  38. ngeh3 says:

    jadikan kisah mereka sbg pengajaran buat semua……
    jgn ikutkan amarah……
    berfikir sebelum kene….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  39. xparanoid says:

    kalau i, kawin je dgn org lain yg lebih menyayangi. dah talak 3 takkan x paham2 bahsa…jgn pisang berbuah 2x.. tup2 dpt rezeki pucuk muda..erkk, anne bukannya tua sgt ponn…heheheh..anak2..mmg la aset utama tp kalau dah jenis melpas talak x ingat dunia, akan terbitkah sinar bhgia dlm rumah tangga?…eh hello, kalau dpt laki baru dan bagus apa salhnya, kebahgiaan kita dulu, then baru anak2…sbb hati anak2 kadang2 boleh ditenteramkan oleh mak bapak kita yakni datuk dan nenek mereka, hati kita? lol, sendiri pikir la….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  40. Reena says:

    Nampak sangat ilmu agama ex-husband si anne ni kureng. Bukan nak mengata (aku taip jerr..), talak tiga tu kan dah kira last call. Habis talak tu, babai jer lah. Lainlah kalo dedua kemudian berkahwin len dan jodoh dedua tak panjang & perkahwinan tu bukan perkahwinan yg bertempoh (cukup certain time, laki anne kena ceraikan dia). Memang ar kesian kat anak2 tapi manalah tau jodoh anne pasni dpt yg lebih baik. Nak kawin balik dgn same husband? Ntahler..It’s easy to forgive but not easy to forget. Jawabnya..get lost jer lah..huhuhu.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  41. Merpati Putih says:

    cina buta la gamaknya

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  42. MuJE says:

    tula sape suruh tamak sangat terus talak 3

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  43. liesa says:

    as far i as know…lps talak 3 xleh nk rujuk smula…but not sure la,coz x arif dlm bidang nie..Anywhere,hope Ann cekal hadapi rintangan yg mdtg….ank2 nyer cute bangat….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. mungkin tahu says:

    tidak ad istilah rujuk bg talak 3 melainkan dengan akad nikah yg baru selepas wanita tersebut habis eddahnye bersama suami dr pernikahan ke-2

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. deela says:

    moral of the story, jantan yg dgn mudahnya menjatuhkan talak jgn dbuat laki… xkn la Anne x serik2 diperlakukan mcm kain buruk!!! Jd ppuan, jgn biarkn diri diperbodohkn oleh jantan keparat cm 2!! Didik je ank2 anugerah Allah 2 dgn baik, InsyaAllah berkat kesabaran akan ade manisnye d hujung nnt.. Setiap dugaan, tersembunyi hikmah….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  46. Sri Bridal says:

    amboi komen2 uols…
    takut mak baca nyah..
    hehe..

    xpela..yg penting kite doakan yg baik2 utk Anne & anak2nya …
    doakan jg semoga slps ini bekas suaminya sedar dgn apa yg telah beliau lakukan dan tidak mengulanginya lagi…
    :)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  47. miss_pinky says:

    cute nye anak2 die, yang no 2 due tu cute, siap isap botol susu lagi, huuhu.
    urmm, talak 3 mane bole rujuk.
    tp, si wafi aritu bkn lafaz talak 3, die da lafaz cerai tu 3 kali, tu yang katente talak 3, xtahu la kalo silap kn.
    pape pn.
    bangga ngn anne sebab tabah hadapi dugaan time mengandung.
    :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • li says:

      kalau dh lafaz buat ke 3 kali,,pun dh dijatuh kan sbg talak 3,,sbb 2 la jgn buat main2 psai cerai,

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. udalia says:

    kalo anne kawen baru then bercerai baru la si wafi tu bole kawen blk dgn anne..xde istilah rujuk utk talak 3..talak 3 mmg x bole rujuk..mesti kn ade akad baru..tula lenkali beringat2 kalo nak lafazkan talak..walaupun hak talak atas suami tp sile jgn slh gunekan..ianya perkara yg paling dibenci oleh Allah even its permitted..renung2kan la…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. anabobo says:

    comel anak num dua dianum satu hnsem . yg kecik ni xbrpe comei.hehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  50. mrs lala etok says:

    sebenarnye.. pe kes errkkk wafi dgn anne 2 cerai????
    mcm tetibe je cerai… selama nie tgk cm ok jer…
    xde plak khbr angin….
    pelik3….

    sayu tgk ank2 dowg nie..
    da laaa cumel2 jer…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. azzah zahraa says:

    Allahu Akbar anne…!! cute sngt anak u ni jg lah ia baik2
    jadikanlah ia permata yg benar2 bersinar.. ini anugerah utk u yg x ternilai hingga ke akhir hayat. i support u anne. x hubby 2 lantaklah d gila meroyan kat u..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. kurus says:

    to: seme2 kt sini

    aku pon slalu dengaq
    bila si isteri dah kawin kali ke-2 trus tk nak cerai,
    biarpun sbnarnya suami tu (cina apek bute tp ada perasaan gak), pada mulanya..
    (ada jugak dibuat maknusia t.o.l.o._ tut tut, wlopun tk sah..tp bukan tu aku nk tanya)

    naper ek si isteri tk nk diceraikan suami ke-2? aku blom analisis lg kes ni..

    slalu org kata krna perpomens?
    mungkin.
    tp mcm lebih kpda security rrr..cube korang bg sedikit komen korang.. aku heran tahap heran gaban pun tk heran cenih tau..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. wafiwafa says:

    anak2 die sume comel lote
    sejuk mata memandang
    xde sorang pn ikut muka wafi
    sume iras anne
    bagus jgk
    sbb wafi x encem pown
    haha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. RiRi says:

    comel!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. ntahapaapantah says:

    wafi tu nk heran apanyer.. wlaupn xhensem tp dia ada BMW E46 coupe.. ada suberbike.. ada motocross.. dia bz kn dirinya ngan dunia moto kesukanan.. mbr aku mbr dia.. yg penting dia low profile.. psl dia ngan anne tu wallahualam..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. superb says:

    tau x istilah cine buta bang nara?cmtu la klu dh talak 3, anne kne kawen ngn org len tp klu bercerai sblm tido bersama adlah x sah utk istilah ni, sbb tu die pgil cine bute,spy org yg akn dikahwini tu xnmpk ape2 ttg bini die..huhu.. lps cerai pastu br leh kawen blk ngn laki lame die..huhu.. len kali bg la talak 1-1 or xyah la bercerai,menyusahkan hidup je klu nk rujuk2 blk..ngt pmpn ni brg menan ke nk cri,xnk lepas..heh..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • BumbleBee says:

      laki dier bukan terus bagi talak 3…tp dier dh lafaz cerai dua kali or lebeh….that’s why mahkamah putuskan jatuh talak 3… talak ni kan ade peraturannya…that’s why x bleh pandang enteng~

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  57. asmara says:

    sebenarnya perkara talak x leh memain.tpi still bangga ngan anne sbb tabah masa mengandung kena cerai.x pe pompuan still leh hidup tanpa suami.klu dah talak tiga kena kawin lain cerai pastu leh rujuk balik.tpi dibuatnyer x mau cerai apa kes.fikir masak2 dlm melepaskan talak.sbb tu islam ini agama yg adil.sya pun kawin dlm usia muda.tau bnyk dugaannya.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. Rin says:

    kesimpulannya jgn cpt sgt nak bcerai..
    kalo ada mslah rmhtgga, biar duduk x sbumbung dulu,
    tp bila hati, jiwa, prsaan n mood dh ok, baliklah rumah smula.. slesaikan mslah cket2 n satu2 smpai clean n clear..
    bila bcerai, mnyusahkan semua org..
    diri sndri susah, anak ssh , kluarga ssh, mahkamah pon ssh… susah hati woo!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  59. LAN says:

    Kalau talak tiga memang tak boleh rujuk,kecuali pompuan tu kawin lagi dan kemudiannya diceraikan macam org2 kita panggil ‘cina buta’.Lepas tu kena kawin macam org2 lain menikah.Talak tak boleh dimain2kan

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  60. hak hak says:

    Ape yg Wafi pikir mase dia ceraikan Anne dulu? Anne time diceraikan dah nak bagi 3 anak kat Wafi. Senang2 je cerai talak 3!!?? Ape punye jantan la.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  61. imddin says:

    Saya sanggup jadi ‘cina buta’… (^_^)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  62. yaya_yumi says:

    chumill anak2 ann…pic last tue tulis “i love daddy” kn..urmmm,btw cian kt ank2 ann dpt ayh cmtue…think b4 u do something.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  63. mrs. Shahredza Minhat says:

    kat sni xde sape tau ke reason dowg cerai????
    khbr2 sket pn x de ke???
    nak tau sesangt….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  64. SWEET says:

    Jgn mudah sebut cerai
    3 kali sebut cerai
    Talak 3 x boleh balik

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  65. marshmallow says:

    ni mesti kes kawin tak cukup ilmu didada.. budak2 zaman sekarang..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  66. nunin says:

    kalo aku jd anne…..cukuplah sekali….
    huhuhu~
    mesti akn ada kedua kali nati…………………tobat dowh aku nk terima org camni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. ATTENTION says:

    dulu aku tertanya2 gak si anne ni kawen gn wafi…xencem lgsg, kerempeng,rupanya loaded. lama ke dorg becinta dulu??? pesal ek kdg2 dgn harta pompn ni jd kelabu mata…ni soalan umum la..aku tgk ramai btul laki yg hancussss tp yg itu gak la dikejar pompn sna cni, yg duda la, anak ramai la, yg tua la, yg kebas laki org la……
    -zizie dgn dato bung
    -ct dgn dato k
    -anne dgn wafi
    -lily dgn aziz m.osman
    -ishhh ramai lg la…
    -azharina dgn dato mne ntah dulu..(dh cerai pn)
    pompn ni pndg ape sebena nya???? CINTA….?? uwekkk..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  68. ATTENTION says:

    ada sesapa bole inform background c wafi tu x???
    kita xtau mungkin ada sebab lain npe dorg cerai berai, mmgla anne tu comel dan sgt cantik,lemah lembut,sopan,sweet sgt2….sy minat gler gn anne dulu…
    baby face..!!

    wafi mmg budus lepaskn bini mcm anne tp anne pn budus gak kawen gn dat guy sbb dia loaded even muka pecah umah,hehe.

    lain kali kawen ni pikir la habis2an sikap org tu, jgn pndg harta…ianya sementara jer. yg merana anne jugak, kdg2 bila kita ikhlas menerima dan mengahwini lelaki yg kekurangan pd luarannya,tp ada kelebihan pd dalamannya…

    tp sy wish anne dpt jodoh yg terbaik lps ni, lelaki biasa pn dh cukup,xperlu ada ferari dan BMW pn xpe sbb anne pn dah ada segala2nya…yg perlu dicari adalah keredhaan allah.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  69. syasya says:

    wafi tu mmng sengal! anne tu dah cantik… anak comel2.. nak tinggalkan jugak.. klu dia kawin lain pon sama gak.. kawin.. lepas tu dpt anak… bkn proses dia lain pon klu kawin sekali lg…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  70. shark says:

    to anne gud luck

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  71. Mell says:

    kalau aku jd si ANNE, mmg tolak mentah2 utk rujuk balik…x matang lelaki mcm ni…main ikut suke je ceraikan org..pehtu nk rujuk…nmpk sgt dlm bab agama sgt cetek!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. Mell says:

    kalau aku jd si ANNE, mmg tolak mentah2 utk terima balik…x matang lelaki mcm ni…main ikut suke je ceraikan org..pehtu nk rujuk…nmpk sgt dlm bab agama sgt cetek!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  73. sara says:

    chumel anak2 dier…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. secretlove says:

    coeml sungguh anak dY NIE… EHEHEHHEE

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0