Written by AbangNara | August 28th, 2009

aidil zakuan

Semakin misteri dibuatnya kami tentang status siapakah kekasih hati @ awek Zakuan Adha nie. Mementang la hensem, awek pun ramai. Sekarang nie hangat dikatakan Zakuan Adha nie tengah bercinta dengan Ayu Raudhah, jadi siapakah pulak wanita di dalam gambar nie? Siap ada bentuk-bentuk love lagi. Romantik gitu.

Dari email yang kami terima, katanya wanita dalam gambar di atas adalah awek Zakuan Adha. Namanya Shahirdayu Shafie. Nama femesnya Yuyu. Seorang model dan pelakon sambilan. Tengok dari gaya, lawa dan sama padan dengan Zakuan Adha. Status percintaan dengan Zakuan Adha sekarang adalah tidak diketahui. Mungkin dah clash, mungkin masih bercinta.

Lagi gambar Zakuan Adha dan kekasih hatinya dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

#Terima kasih kepada sengkuang basi yang berkongsi gambar ini

#Kesilapan teknikal akibat muka yang sama telah menyebabkan kami tertukar nama Aidil Zafuan ngan Zakuan Adha. Maafkan kesilapan kami.

aidil zakuan

aidil zakuan

aidil zakuan

aidil zakuan

aidil zakuan

298 responses to (GAMBAR)Zakuan Adha Dan Aweknya?

  1. [email protected] says:

    salam semua…

    0
    0
  2. delimajelita says:

    mak aih sexy gaban ni…erm x cantik lah awek dia ni..

    0
    0
    • [email protected] says:

      lagi cantik kalo dia berbaju kurung…sweet jer…

      0
      0
  3. [email protected] says:

    wahhhh berbikini jugak eh awek ni…..kena check it out dorang ni still gf bf ker or dah clash…..kalo still couple…kesian kat atu raudhah tu…mcm bertepuk sebelah tangan la plak…

    Moral of story: jgn declare hubungan korang selagi pihak lelaki x masuk meminang…..

    0
    0
  4. [email protected] says:

    doakan jerlah dorang ni terbuka hati nak kawin…kalo ke hulu hilir berkepit jer…mata yg memandang pun naik menyampah…

    0
    0
  5. orang_penting says:

    adil zakuan..?salah nama nih…zakuan adha patutnya ni …..hubby rita tu aidil zafuan…betol tak..???kan nangis plak si rita tgk nama ‘aidil’ kat situ…..huhuhuhu

    0
    0
  6. violet says:

    knaper eg..
    gal2 skrg ni
    mcm x cukup kaen
    je aku tgk..
    padahal kt luar
    byk per lg bj
    yg cukup kaen….
    opsss….
    ble seksi
    kan lelaki
    pandang..hehehehe.
    law pakai
    bj kurung
    betudung labuh
    lelaki jeling pn xnk
    ….(xsume lelaki eg…)
    ;)

    0
    0
    • nUrUl'zzz says:

      huh laki bsa la….

      0
      0
      • violet says:

        tp 2 la yg sllu jadi nurul..
        law seksi tertoleh2 violet tgk…
        seb bek x teleng…
        hehe….

        0
        0
        • eclipse says:

          aku pki purdah..laki tgk gak…heheheh
          sbb org pki purdah ney nmpk len n rmi nak tgk ape dsebalik tabir tue…hahahahaa

          0
          0
        • violet says:

          ceh ko pakai purdah ker…
          tp kan sllu cmtu…
          llki nk tgk yg bkn jualan murah…
          :)

          0
          0
        • nUrUl'zzz says:

          hurm 2 lakan tp klu tnya laki mnjang nk awek yg btudung la,sopan la tp klu tgk pompn len yg seksi ckt mla la nk tgk….boya darat tol…bkn smua laki..

          0
          0
        • eclipse says:

          btl tue…
          laki nak sopan time bt isteri jer…
          time kapel dia nak yg seksi2…
          tuela nama dia laki xsdr dr…
          pngai mcm setan..
          impikan isteri baik…
          klu kena kat aku…
          aku akn ckp kat jantan tue…
          GO TO HELLLLLL!!!!!!!!!!!!!

          0
          0
        • violet says:

          gf wat tyng je kot law dh seksi….bangga r dpt gf seksi..daring…huhu
          law bini kt uma jer….
          huhu….

          0
          0
    • new moon says:

      hai violet…monink..hm…btul3…aku stuju gile ngan ko..kdg2 aku plik camne la seorg ppn mlayu blh ade kberanian nk pkai mcm dlm gmbr ke 4 tuh..plik aku..xkn la mk ayh xpntau..aku xtau mane diorg ltak muke bile org rmai tgk gmbr ni..tau2 je la ni gayenye mcm gmbr personal..skg org dh produce bju renang muslimah xde plak nk pkai..mgkin die mlayu je kot tp bkn muslimah..hmm…wallahualam..

      0
      0
  7. eclipse says:

    abg nara… ney bkn aidil zakuan…
    aidil zakuan tue husband rita…
    ney adik aidil la…adha…
    dh slh ney….
    bek tkr….
    kang jd len lak…heheheh…

    0
    0
  8. nUrUl'zzz says:

    mna yg lain violet??huh tdo g la 2…huhuhuhu…

    0
    0
  9. Penari Poco2 says:

    taik lalat kat pipi sama ngan aku nyer…
    saiz pon sama…

    0
    0
  10. Penari Poco2 says:

    daring pakai seksi2…
    astaghfirullahalazim…

    0
    0
  11. eclipse says:

    klu bleh bln pose ney….BN jgn lah kuar pic daring2 cam ney…
    selain pose mulut…
    anggota len pon pose gak…
    terutamanya mata…
    bkn ape…
    tkt krg pahala pose laki kat luar sn…hehheheh…

    0
    0
  12. hantupensil says:

    alamak tertgk….
    kurang phala pose aku…
    hahahaha…

    papepun good murning…

    0
    0
  13. badboy says:

    semamat pagi malaysia..
    fuh!!!!
    berpeluh seketika..
    dah la tengok mkanan td..
    ni tengok lauk lagi sedap
    dugaan…

    0
    0
  14. Jojio says:

    Nasib beik aku tak tengok….hihihihi

    0
    0
  15. eclipse says:

    weh tmpt korang pg td ujan x?
    tmpt aku ujan lebat btl…
    dh lah tensen pg td…
    side mirror aku kena sepak…
    krg ajar btl jantan tue…
    dia yg salah…pastu nak tjk biadab plak…
    tkjt aku td…
    nsb pose…
    klu x..mau aku kejar moto dia aku lgr trs bg mati…
    bodoh pnya org….

    0
    0
  16. badboy says:

    dia bukan taste aku..
    hu3
    dah 2 hari hujan jer ni..sejuk
    apa2 pun SELAMAT HARI MERDEKA UNTUK SEMUA…
    tuk anak malaysia jer..
    aku balik kg lg ari ni

    0
    0
  17. eclipse says:

    la…dh xde org ker??
    boring lah plak…

    0
    0
  18. badboy says:

    aku pun balas atas

    0
    0
  19. Alahai says:

    Errmm.. Same2 ade tahi lalat di pipi sebelah kanan hehehehe… Tp pompuan nie ade iras2 Rita Rudiani ler…

    0
    0
  20. puteriaquarius81 says:

    salam n morning suma..
    huarghhhh ngntuknya.. ujan sokmo..

    0
    0
  21. puteriaquarius81 says:

    emmm sorry 2 say, x seswai lar dua2 nih.. tp klu btl kapel, kawin ar cpt..

    0
    0
    • new moon says:

      hahaha……….mantoknye mate………

      0
      0
      • puteriaquarius81 says:

        mula dah.. sat lagi mesti moon tdo ek.. hohohoho

        0
        0
        • new moon says:

          zzzzzzzzzzzzz…………………………………..ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ………………………….zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz…………………………………ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ………………………………………

          0
          0
  22. [email protected] says:

    kalo cite bab tahi lalat…kg pun ada byk tahi lalat….kat dlm mata ada…kat bawah mata pun ada…kat atas mulut pun ada…kat tepi bibit pun ada….kat kepala pun ada….kat tangan ada…kat kaki ada….hmmm mcm-mcm ada…

    0
    0
    • puteriaquarius81 says:

      mak aiii kalah tuk seripah nih.. hihik

      0
      0
      • [email protected] says:

        tulah pasal…cuma kg jer xnak expose diri. nanti ramai plak yg tergoda…kui kui kui

        0
        0
  23. [email protected] says:

    besnya…dah hari jumaat…..weekend ni blh la usha barang apa nak beli tuk raya ni…baju raya dah semestinya…kasut raya…yg penting duit raya nak kena tukar…

    0
    0
    • eclipse says:

      aah…aku cuti 3 hari ney nak g soping raya lg…
      ade jer yg xckup…heheheh…
      seronok la nak raya…
      best sgt…hehehe…

      0
      0
      • violet says:

        eclipse,
        sok ko x kj ker???
        huhu

        0
        0
        • eclipse says:

          x…psl last week aku dh keje…
          kire alternate saturday…
          ko keje ker?
          xleh lah kite nak dating sok kn?
          xpe…nti aku suh antu teman kn ko..hehehe..

          0
          0
        • violet says:

          aku kj r…
          biasa la kiosk ne ttp..
          so kj je la..
          antu pn lame x muncul dah..
          dye ad poco..
          huhuhu

          0
          0
        • eclipse says:

          aah…sejak dpt tanduk…
          gading tdk bguna lg…hahaha…
          xpe…ko still ade kira2..heheh…
          kira2 mn ha?
          dia dok wat bajet ker nak bg duit raya??huhu..

          0
          0
  24. [email protected] says:

    kepada mereka yg nak balik kg tu..hati2 bawa keta…pandu selamat jiwa pun selamat..ingatlah orang yang tersayang…

    mereka yang naik bas ker…train ker…plain ker…hati2 dgn pick pocket..kang ada yang raya nangis tak berlagu…

    0
    0
  25. eclipse says:

    ppuan skrg ney bangga take pic tjk bdn…
    dorang ney xtkt azab api neraka ker??
    agak2lah klu nak seksi pon…
    ney x….mcm bangga jer ble dpt tjk body…
    xtau nti ble mati tuhan seksa mcm mn…

    0
    0
    • violet says:

      huh..
      tu pompuan bodoh…
      law amik gmbr x nmpk buah x cantek…
      law amik gmbr x pakai bikini x chare beb..
      huhu

      0
      0
      • eclipse says:

        bajet cantek la pki cmtu…
        pdhal mbodokan dr bg org tgk free bdn dia…
        violet mn yg lelain ney…
        sdp tdo lg ker??

        0
        0
        • violet says:

          yg len2 msh tdo kt meja..
          air liur dh leleh2
          dh ats meja tu…
          kan hjn ni,
          drg smbung
          tdo kt opis lak..
          huhuhu….

          0
          0
  26. Zaza Muhammad says:

    moralnye jgn pakai bikini….

    0
    0
  27. jernih says:

    memperlihatkan badan yang cantik agaknye…

    0
    0
  28. violet says:

    aku rase pt buat award la ttk saper pling bsr n kecik..msing2 dok tyg ttk…
    muahahahahaha…

    0
    0
  29. jernih says:

    orang begini tidak elok jadi pilihan..

    0
    0
  30. LaLuNa says:

    huh..main bola tak seberapa gosip jek lebih..kalo gitu tayah main bola jadik je pelakon..mcm mane bola sepak negara nak maju kalo mcm nih..!!

    0
    0
  31. tOmEii says:

    aii guys….
    morng…..
    sume ngntuk yek….
    aq pon ngtk ni cz smlm mkn ubt slesema ngntuk gler jdny……
    xske la kua cite cmni bln2 pose nie….
    mls nk komn pe2…huhu

    0
    0
  32. puteriaquarius81 says:

    sjuknya. brrrrrrrrrrrr huh huh huh

    0
    0
  33. ricky says:

    ubat antibiotik mmg kena mkn smpai abis..huhu

    0
    0
  34. puteriaquarius81 says:

    mana yg lelain.. tdo ker?
    eclipse td ilang plak dh

    0
    0
  35. eclipse says:

    eh sume org dh mghlg ker??

    0
    0
  36. violet says:

    erk…
    xder org eg…

    0
    0
  37. eclipse says:

    bosan sebosan2 nya ari ney…
    korang sume bju raya dh siap ker?
    kueh raya ade bt ker?
    tkr langsir xthn ney?
    perabot??

    0
    0
    • yula says:

      aloooo..suma.seksi gak awek dia ni..

      0
      0
    • puteriaquarius81 says:

      sm ar bosan.. huhu ngntk plaks tuh
      bj ry? blm
      kuih ry? blm
      tkr lgsir? emmm mgkin
      perabot? emmm xperlu.. suh suma duk bersila jer nanti,.. wakaka

      0
      0
      • violet says:

        bj raye..3 psg….
        kuih raye x kompom lg braper kilo…
        langsir?..x tukar….langsir taun pas cntik lg.
        perabot??pn same br bli thn pas..xbek membazir…
        huhu

        0
        0
  38. LaLuNa says:

    server selow la..payah aku nak berkebun..tensen betol

    0
    0
  39. yula says:

    aku umah pun tukar skali..huhuuu…

    0
    0
  40. puteriaquarius81 says:

    alahai selow eh tenet ri ni
    boringgggggggggggg

    0
    0
  41. yula says:

    mn pegi suma org…

    0
    0
  42. puteriaquarius81 says:

    zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

    0
    0
  43. LaLuNa says:

    wei aku baru dpt nih… sila baca :

    Mari sama-sama baca emel ini “Assalammualaikum. Alhamdulillah kerana kita semua masih bernafas lagi dgn keizinanNya. Saya ingin berkongsi dgn rakan2 semua tantang tarian pocoh2 yang sedang hangat ditarikan oleh semua lapisan masyarakat,umumnya masyarakat kita yg beragama islam terutama suri2 rumah dan badan2 kerajaan ketika manghadiri kursus. Sebenarnya tarian pocoh2 ini berasal dari Filipina bukannya dari Indon.

    Ia ditarikan oleh masyarakat yg berugama kristian ketika mereka menghadiri upacara sembahyang mingguan mereka.Lihatlah sahaja bagaimana pergerakannya, yg membentuk salib.
    Mungkin kita x perasan kerana kita suka mengikut2 sesuatu yg baru tanpa usul periksa.

    Inilah cara musuh2 islam mengenakan kita sedangkan kita tahu apabila kita melakukan sesuatu yg menyerupai sesuatu agama maka kita dikira merestui agama itu seperti amalan yoga yg telah difatwakan haram kerana menyerupai agama hindu.cuma tarian pocoh2 ini belum difatwakan haram lagi.

    Marilah kita sama2 fikirkan.” Masya Allah…penulis pernah terfikir dulu,kenapa tarian itu dimulakan dari kiri?dan apa jenis senaman ini? relevankah tarian ini,yang kelihatan seperti tidak siuman?

    Dengan emel ini ‘terungkailah’ persoalan itu semua. Jadi,penulis menyeru kepada diri penulis dan anda semua supaya mengambil inisiatif untuk tidak lagi ‘menarikan’ lagi tarian ini yang ternyata mensyirikkan Allah tanpa kita sedar.Dan paling utama memohon keampunan daripada Allah S.W.T atas kejahilan kita tentang perkara ini sebelum ini.

    Semoga mendapat perhatian pihak berkenaan agar mengkaji secara terperinci tentang kesahihan perkara ini,asal usul dan kes anny a kepada akidah Umat islam dan mengeluarkan fatwa tentang tarian ini,agar Umat Islam tidak berterusan di dalam kelalaian dan ‘keasyikkan’ menarikan tarian ini.

    WALLAHUALAM…

    0
    0
  44. wawa says:

    hye sume,pekabo?ne smua nie,da hlang jerk….

    0
    0
  45. new moon says:

    amboi puts smlm p shopping smpai x blik dh kt bn ni ekk….shopping sakan nmpk..seb baik aku cancel order kalo x mau jenuh aku tggu ko blk…kikikih…..

    0
    0
    • puteriaquarius81 says:

      wakakaka, tekeluar biji mata aq tgk brg2.. tu yg x dpt join bn… ni mata dh kembali ke tmpat asal, tu lah dpt join korg.. uiks awat cancel plak? aq dh wat kira2 untung rugi hasil pengiriman.. ish bantu ar sikit member ko yg tgh kering ni.. hik hik

      0
      0
      • ANneDeSilva says:

        g mana put????

        0
        0
        • puteriaquarius81 says:

          smlm kekonon gi soping tp x bli pun, rambang mata lar anne.. aduiiii byk sgt sale nye, alih2 bli brg dpur je (adoiii huhu).. kalau gi mgu dpn lg lar melopong bjik mata aq. ish kalau antu bc nih, mesti dia kutuk aq.. huhu

          0
          0
        • ANneDeSilva says:

          hahahah yeke..dh nk dekat raya nanti lg la banyak mega sale…huhuhuuh

          0
          0
  46. ANneDeSilva says:

    alamak..
    dia ni BF anne..
    nasib sume org tak tau..hahahahahha

    0
    0
  47. ANneDeSilva says:

    morning semua…

    0
    0
    • puteriaquarius81 says:

      morning anne..
      kabare ari ni? poso x

      0
      0
      • ANneDeSilva says:

        warasss……
        pose la put..
        lom lagi tut tut……hehheheheh

        0
        0
        • puteriaquarius81 says:

          hahahah bgs .. sm ar kita..
          anne umah dkt ngn midvalley ek. mest besh jln kaki jer.. x pun jerit jer dr umah order brg.. dolu2 rajin gak turun sna. naik kmter dr srmban.. mls nk drive..

          0
          0
        • ANneDeSilva says:

          la yeke..
          jerit pon bole gak tp dh sah2 org kata gila laaa……hyahahha

          0
          0
  48. eclipse says:

    weh train dh nak smpi…
    korang sume cpt standby…heheheh…

    0
    0
  49. ANneDeSilva says:

    nganttokkk…

    0
    0
  50. hantupensil says:

    kalo tertgk 2 kali gambo ni btal tak pose?

    0
    0
  51. eclipse says:

    Dear valued passengers,
    train will be arrived in 1 hour due to technical problems..
    thanks 4 ur cooperation. :-)

    0
    0
  52. Penari Poco2 says:

    eerrrrrrrrrmmmm…
    terasa boring lak…
    nak tido dulu…tata…

    0
    0
  53. eclipse says:

    resahhhhhhhhhhh…..
    atiku gelisahhhhhhhhhhh……

    0
    0
  54. eclipse says:

    alahai…boringnya…
    bln pose sume xbsemangat…
    jd la mcm aku ney…heheheh…
    cergas…n pantas….hahahaha…

    0
    0
  55. violet says:

    yuhuuuuuuuuuuuuu
    aku kembali….
    ye ba ye ba….

    0
    0
  56. eclipse says:

    hatiku masih…
    seperti dlu…
    tdk penah pon berubah cintanya…
    lalalllalalalalala….

    p/s : bulan ini bulan ramadhan..

    0
    0
  57. eclipse says:

    Sesungguhnya sembahyangku & ibadatku, hidupku & matiku hanyalah untuk Allah s.w.t., Tuhan yang memelihara & mentadbirkan sekalian alam…
    semoga aku mendapat keberkatan di bulan yg mulia ini…amin….

    p/s : bulan ini bulan ramadhan..

    0
    0
  58. gosipgurlfea says:

    Ayu Raudah ngan awek ni 2 pun cantik. sama seksi.. mana satu dia mau pilih…………….

    0
    0
  59. nympah aq…..awek nak org glamer jee………

    0
    0
  60. kiki says:

    wow bubissssssss

    0
    0
  61. rachaell says:

    bukan aidil zakuan, tapi aidil zafuan,
    zaquan adha…

    beza zaquan and zafuan…

    0
    0
  62. LadyBug says:

    Selamat berpuasa semua.. kepada semua yg berpuasa…
    jgn laaa duk mengutuk yg anda semua blum pasti kebenarannya…

    yuyu ni aku tau.. dier dh broke up dgn zakuan dh lama ..so aku rasa dia tak patut dikaitkan dgn hidup zakuan lg. it’s unfair..yuyu yg dpt nama buruk..dan hak peribadinya pun xpatut di cerobohi. dier dh broke up hampir 2tahun. dier dh bahagia dgn hidup dier kini.. so..korang udah2 la…jgn laaa mebuat dosa dgn mempamerkan gambar peribadi yuyu n ditambah pulak dosa korang dgn mengata, mengutuk benda yg tidak benar. Aku tau gambar swimming suit tu mmg ada sedikit melampau. tetapi gambar ini ditangkap di rumah dier sendiri..itu hak dier nk pkai ape pun,or xnk pkai ape pun xpe kan… rumah dier sendiri…tp korang yg terlalu byk masa terluang ni nk kecoh buat ape ? bukan nye untung ape2 pun.. dosa je dpt.. pahala??? zero??

    0
    0
    • hello miss ladybug says:

      saper suruh si yuyu ni letak gambar dier kat laman sosial?kan dah jerat diri sendiri…hak peribadi pun kalau diri sendiri yang letak tu bermakna diri sendiri yang rela…so jangan salahkan pencari-pencari gambar sensasi ni okay.bukannnya kami gi ceroboh rumah dier curik gambar ni pun.dier sendiri yang letakkan di laman sosial saper suruh?

      0
      0
      • LadyBug says:

        dier letak di laman social pun utk kawan2 dier je. korang yg bukan kawan2 dier, kenapa g ceroboh hak peribadi dier?dan nak sebar2kan. tu dikira mencuri gak! boleh ke klau dier ceroboh hak korang, n then sebar kan? ape yg korang akan rs? tak patut kan? setahu aku, byk lg gambar yg elok2 dlm laman social dier, tp kenape laa korang cuma ambik yg xelok, nmpak sgt korang saje nk menjatuhkan dier…. isnt dat right? so..xbaik kan bulan2 pose ni duk buat benda2 mcm ni? cr la kebaikkan seseorg tu dan puji.. jgn asyek cr n korek keburukkan org je utk dijadikan bahan.. bagus ke melayu buat mcm tu.. so korang ni duk kutuk yuyu pkai mcm tu kt RUMAH DIER berdosa… yg korang pulak.. dpt pahala ke duk buat citer ni sebagai bahan .. (itu lah manusia)

        0
        0
  63. cek timah says:

    aku setuju dgn lady bug… i fully agreed!..

    cek timah setuju! hidup cek timah!

    kenape la korang ni byk sgt masa terluang..dan

    diisikan dgn benda2 xberfaedah di bulan ramadhan.

    baik g sembahyang ..lg baek wehhhh.. klau x

    sembahyang 5 waktu punn.. g le sembahyang terawih

    ke… ape ke

    0
    0
  64. Aries Azzahra says:

    Alah okl la 2…Abg dh kawin n ade ank so zaquan ape lg?ikat jer la…he..he..he

    0
    0
  65. pinkypanthers says:

    lantak ar sape pun awek ko….
    ko pun bujang lg….

    0
    0
  66. gadiz_ says:

    alahai..ni gmbr 2thn lpas ar…skg ni dah pts dh ngn k.yuyu nie….nara lbt dpt informer lar…gmbr kat ms je nie…

    0
    0
  67. desie says:

    xde taste la kalo amik pmpuan sexy..wt frust peminat jek..

    0
    0
  68. mely says:

    whoaaaaa….mne stu aewk abg zaquan nih?….aduh, mnglrukan pmnat larr..klu rsa sesuai, kwen ah cpt…

    0
    0
  69. puteri says:

    harap maaf ek..that girl not zaquan gf..
    gambar lama nie buang jelah
    biar zaquan tmpukan pd karier die dlu..

    0
    0
  70. yaya says:

    kalo xsilap yuyu ne janda

    0
    0
  71. nur liyana says:

    ramai nyer makwe kamu cuba la setia pada satu

    0
    0
  72. Well, this was kind of boring but whatever.

    0
    0
  73. Beautiful blog with nice informational content. This is a really interesting and informative post. Good job! keep it up, hope to read your other updates. Thanks for this nice sharing.

    0
    0