Written by AbangNara | October 8th, 2009

finalist miss world malaysia 2009

Mak aih ramai betul calon-calon Miss World Malaysia 2009 nie. Sampai 21 orang tue. Nasib baik orang Melayu dah tak boleh masuk. Kalau tak mesti sampai 40-50 orang calon dia. Berpinau kejap mata kami tengok gambar finalis Miss World Malaysia 2009 nie. Bukan berpinau sebab seksi, tapi berpinau sebab taklah secantik mana pun calon-calon nie di mata kami. Patutlah Malaysia tak pernah menang Miss World.

Namun begitu, dengan semangat 1Malaysia yang membara di hati, kami tetap ingin ucapkan selamat maju jaya dan selamat bertarung di atas pentas catwalk kepada finalist-finalist Miss World Malaysia 2009 nie. Jangan sampai tergolek dok dah la ye. Hati-hati melangkah dengan kasut tumit tinggi 5 inci tue. Kang patah kaki siapa jugak yang susah?

Lagi finalist Miss World Malaysia 2009 pictures and photos dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Dah jadi fan BeautifulNara dalam Facebook? Apa kata korang yang ada Facebook tue jadi fan kitorang. Boleh bertukar-tukar gambar dalam tue dan kadang-kadang ada info kitorang update terus je dalam tue. Meh-meh pakat ramaikan fan BeautifulNara di Facebook. Klik je gambar kat bawah nie.

finalist miss world malaysia 2009

finalist miss world malaysia 2009

finalist miss world malaysia 2009

finalist miss world malaysia 2009

finalist miss world malaysia 2009

finalist miss world malaysia 2009

finalist miss world malaysia 2009

finalist miss world malaysia 2009

finalist miss world malaysia 2009

finalist miss world malaysia 2009

finalist miss world malaysia 2009

finalist miss world malaysia 2009

finalist miss world malaysia 2009

finalist miss world malaysia 2009

finalist miss world malaysia 2009

finalist miss world malaysia 2009

finalist miss world malaysia 2009

finalist miss world malaysia 2009

finalist miss world malaysia 2009

finalist miss world malaysia 2009

Yang Ini Pun Best Jugak:-

    TAGS:
    PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

    151 responses to (GAMBAR)21 Calon Miss World Malaysia 2009

    1. LaLuNa says:

      cakkk…!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    2. EclipsE says:

      bleh ker aku masuk?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    3. budakcute says:

      sepesen je muke masing2..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    4. EclipsE says:

      sumenya buruk2 belaka…wakakaka…
      jahat aku…
      dorg ney sesuai jd miss jamban jer…
      muka lngsg haprak…
      maybe iq bgs kot…
      nsblah ko cina makan madat…so xkisahlah ko nak tjk pe pun…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • pinkypanthers says:

        woi ko org gi x ajk aku pun………
        eleh mnh ni sumer jnis nk tyang lurh jerk…
        ni lau antu ada ni msti suka…….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • endah-endah says:

          muka ko 2 layak ke masuk ? silap silap waktu malam langsung x nampak muka ko orang yang gelap 2 .

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
          • secantik nasha says:

            excuse me. ingat u all putih sangat ke? whitening cream and sunblock tu je yg putihkan hangpa. pigida. cuba tgk erra fazira tu, dia ex ratu malaysia. org melayu tulen tu. cantik eksotik beb! skarang melayu tak masuk bukan sebab takde yg putih atau cantik, tapi sebab Jabatan Agama Islam tak benarkan org melayu masuk ratu cantik. haram, katanya. ada paham?

            Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    5. budakcute says:

      yg cute2 xdpt masuk brtanding..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    6. epid says:

      pondan thai lg gojes…lalalalalaa

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    7. pinkypanthers says:

      dowang ni umur bape ni…
      cam dh tua jerk aku nengok…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    8. budakcute says:

      aku mane cute..aku cun je.. hehehe..aku rase klu nk bandingkn depa suma nie la..erra masih lg ratu la..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    9. hantupensil says:

      fuh clear mate aku tgh hari nih..
      heheheh 8)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    10. pinkypanthers says:

      eeeee……. boring ar error mmnjng….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    11. diana says:

      miss malaysia?miss malaysia ?miss malaysia?uik…xde tkoh lansung….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    12. trpilih base on wat ye??
      nk kate lawa x,
      muka stndard amoi kt pasar minggu je…..
      bodi pon biase je…..
      confuse aq…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    13. budakcute says:

      aku rase..aku nk reverse diri dulu la.. babai sume..slmt brtemu lg..n slmt brbuke puase utk aku ptg nnt.. tata..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    14. ammey says:

      emmm…
      cm model pantis ja aku nengok….
      hahahahahhaa

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    15. hantupensil says:

      fuh..erorrr memanjang…
      huhuh…
      cable aku kena gigit tikus ke..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    16. manjalara says:

      sorang pun tak cantik, kering mcm ikan masin

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    17. Delimasaraa says:

      assalamualaikum w.b.t…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    18. aaa says:

      ada ke patut abang nara ucap selamat kat orang yang nak pegi buat dosa……astaghfirullah……

      patutnya abang nara maki orang yg buat dosa bukan sokong

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    19. ammey says:

      the page cann0t be displayed

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    20. hantupensil says:

      erm..yg no. 1 ngan 3 cun..
      yg last skali pun cun gak..
      hgeheheh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    21. aku says:

      aku rasa aku lawa lagi..hehehe..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    22. pening says:

      A’ah…x yah nak wakil Malaysia..buang mse je…selalunye Miss Venezuela yg top ranking…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    23. pinkypanthers says:

      testing testing…
      hmm sore sape yg sdp ni….
      almk sore aku rpanya…
      kahkahkah….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    24. pinkypanthers says:

      mana gi sumer niiiiiii…………..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    25. hyra says:

      boleh diterima lg la….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    26. pinkypanthers says:

      zzzzzzzzzzz…………………

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    27. kita says:

      tak lawa mata sepet2 je
      tetek kecil2 macam budak darjah tiga

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    28. Penari Poco2 says:

      mmg xlawa…
      posing menyenget, x menyengat pon…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    29. Delimasaraa says:

      aduhhh…pening kepala den……..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    30. ANneDeSilva says:

      halloo..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    31. ctzen says:

      perggh!
      poco lak tukau gambo…
      main tukau gambo je korang ari nih..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    32. hyra says:

      xreti la korang..avatar dia kat sblh mane ye????1st time masuk beautiful nara nie..plz help me…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ctzen says:

        gi google, taip gravatar…
        kalo dh dapat, pdai2 le carik buh gambo..
        nak terang kt sini, payah weh
        nanti bila dh siap kija tu, dn dh pilih gambo yg ko suka,
        then bila ko join sini, otomatik dia kuar kat sini,
        kan kan kan kan kan semua….
        sonyap yo…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    33. asparagus says:

      1st

      p/s semua ketiak busuk dalam gambar diatas

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    34. hyra says:

      i dah try

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    35. hyra says:

      ty ye pinky…jasa you i kenang….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    36. hyra says:

      opsss….i salah org la…ctzen yg bg info tu td…huhu…. ty ctzen……..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    37. hyra says:

      hihi….amboi2…fewitttt2 laks

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    38. Kipas Lipas says:

      arrrgh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    39. Kipas Lipas says:

      arrrgh…………..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    40. wantie says:

      aku confirm tak menang kat miss world nanti. Amoi????
      bersepah aku tengok muka cam gini

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    41. saja says:

      apolas… tak semesti muka ja… miss world bukan miss beauty.. ok.. kalau cantik tak cerdik buat malu Malaysia ja

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    42. orkid says:

      adeh sori la tp x lawa langsung..sian malaysia x kemana la camni dok muke bley dpt kt mn2

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    43. lanToK LeW says:

      muke bley di terima lagi but tang tutttt….tu yg buat kalah ngn org2 venezuela….hehehehhehe…jangan mare aaaa…..mmmm….yang ni abg nara x mo try ke???huhuhuhu

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • mama says:

        yela sebab diorang ni dah takde modal lain. kalau aweks melayu modal muka je, sbb pakai tudung. tu pun dipandang cantik manis. tapi diorang ni nak harapkan muka takleh, terpaksala dedah2 sbb tu je modal nak buat org tertarik. sorry amoi2 jgn marah ye, ada jugak amoi muka cantik. tapi ramai yg tak, kalu cantik pun sebab dah bedah hidung, bedah mata, bedah dada. kalau amoi2 ni pakai tudung memang org tak pandang sbb dah takde apa nak dipandang. ni bukan i kata, tapi lelaki2 asing yg kata..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    44. Hermosa says:

      rupa semua contestants mcm ni, mana la blh lawan contestants dari amerika latin..nak pegi top 50 pon lom tentu dapat… kalau la aku jadi juri pertandingan, susah nak bagi markah. semua kurang jelita, harap tengok sape yg brainy je la yer….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    45. MINI says:

      Sumenya cine jenjang je yang masuk.Yang mcm jual alat2 make up kat parkson tu.Aku rasa kalo mlayu masih di benarkan sertai miss malaysia/world ni mst mlayu ag cntik n leh mnang.Tgk la kecantikan rozita che wan n erra fazira bekas miss malaysia.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    46. MINI says:

      Majoriti cina.xla cantik mane pun.Kalo mlayu leh masuk mst ramai yang cun..sbelum miss malaysia di haramkan tuk mlayu pun ramai gak mlayu yg mng miss malaysia ni.cth rozita che wan n erra..mmg cntik.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • mama says:

        betul tu. cuba BN tempek gambar erra ngan rozita compare kan dgn gambar diorang ni. jauh beza. bukan nak singgung hati sesapa, tapi ni kenyataan..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mama says:

          rozita ngan erra cantik tanpa perlu dedah2 bagai. pakai baju kurung pun tetap nampak cantik. tu lah kecantikan yg sebenar2benarnya

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    47. bigo says:

      cantik-cantik pon, tahi nye busuk juge……

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    48. jutawanebook says:

      hahahhaaha…dah nama tahi mmg lah busukkk

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    49. hyra says:

      huhu…mcm2 la korang….setakat cntik je iq xde…xcntik juga….lelaki suke pade pmpn yg ade smthng diffrnt dr pmpn lain…hurmmmm…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    50. xskeorgpoyo says:

      klo pkai tudung tp bwh dah barai watpe..
      skrg ssh tol nk crik pompuan pki tdg yg berkualiti…
      pki tdg sbb nk ttp rambut yg x cntik..lps g rebonding

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    51. xskeorgpoyo says:

      terus tudung hilang…
      ramaiiiiiiii sgt wat cm2….
      blve me

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    52. yula says:

      suma xcukup kain
      sian mesekin masing
      meh aku bg kain lbih
      buat baju
      leh tampong mn2 yg xckup

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    53. MEME says:

      Hey….si BN, atleast mereka semua 2 jauh lbh cantik dpd pompuan yg BN ‘gila bayang’ bernama Scha 2… Kalau la si Scha 2 ikut, mesti dunia kutuk pompuan Malaysia berhidung besar.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    54. MEME says:

      hmm…1 lg. Dulu aku ska sgt tengok Sehati Berdansa wlaupon aku tak minat Linda Onn n Fahrin coz sikap mereka kebudak-budakkan. Tapi musim akan dtg aku jadi geram sgt coz pengacara 2 pompuan gedik yg ska t’kinja2. Dah la time program hari raya ari 2, masa dia n Fahrin jd pengacara….amboi…. mengada2 betol… Semacam je dia ngan si pelakon yg bawa watak jht dlm boinic 2. Ckit2 sebut nama n dekat ngan budak 2 je… MENYAMPAH!!!! semua kwn2 kami tak ska tengok pompuan ni.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    55. RAHUL says:

      i rasa deborah henry priya yang mewakili miss malaysia tahun lepas tu lawa aje! sepatutnye orang india kena hantar kat miss world competition! cuba u all fikir balik, sampai skrang record miss world dan universe di pegang oleh ratu cantik dari benua india! semuanya cantik gile mcm aishwarya rai, sushmita sen, priyanka chopra!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    56. Cik-Ya says:

      a’ah la.. x cantik pun

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    57. akujelita says:

      aku rase ade sstgh finalis tu x layak pn masuk ratu cantik apath lagi jd finalis… pelik aku tgok… cume ade 2-3 org yg boleh dikatakan layak…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    58. Yang last sekali tu..tak takut pacat ke?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    59. apela......... says:

      apela…. aku rase paling cantek gambar no.3 tu…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    60. Alfredo di Stefano says:

      Amoi-amoi ni kalau semuanya bogel lagi best, setahu aku, bulu pantat cina ni cantik, halus dan lembut, tu je la kelebihan yang aku rasa dia orang ada.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    61. onesrie says:

      apo yang lawa nyer takat cam! tuh! jadi ratu hurm! lawa lagi jiran sebelah umah nenek aku ahak!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    62. Wong Yewshan says:

      I cherished up to you’ll receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored material stylish. nonetheless, you command get bought an edginess over that you wish be turning in the following. sick no doubt come more earlier once more since exactly the similar just about a lot continuously within case you shield this hike.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0