Written by AbangNara | January 13th, 2013

11 Januari iaitu hari Jumaat yang lepas merupakan hari jadi yang ke 34 buat penyanyi nombor satu Malaysia, Datuk Siti Nurhaliza. Banyak peminat yang tertanya-tanya adakah beliau kini bertudung litup sepenuhnya apabila gambarnya dengan gaya tersebut diupload di Instagram.

siti kini tudung litup

Jawapannya ialah memang benar kini Datuk Siti Nurhaliza bertudung penuh. Bukan lagi seperti dahulu. Berita baik ini telah disahkan oleh Siti sendiri kepada Berita Harian:-

nilah imej Siti untuk usia 34 tahun dan Siti harap penampilan baru ini akan terus kekal sampai bila bila

siti kini tudung litup

Alhamdulillah. Pastinya orang yang paling gembira dengan berita ini ialah Datuk K, Datuk Siti Nurhaliza sendiri dan peminat-peminat beliau. Semoga imej ini akan kekal sehingga bila-bila. Dan semoga perubahan ini akan memurahkan lagi rezeki Datuk Siti Nurhaliza. Sama-samalah kita doakan.

siti kini tudung litup

3 lagi gambar Siti Nurhaliza bertudung penuh dengan membaca entri ini sepenuhnya.

siti kini tudung litup
siti kini tudung litup
siti kini tudung litup

137 responses to (6 GAMBAR)Siti Nurhaliza Kini Bertudung Litup, Imej Untuk Usia 34 Tahun

  1. cungilawei says:

    haaa… kan comel tutup litup macam tu! Semoga berkekalan. Amiiiiinn. :)

    0

    0
  2. Ryu says:

    Alhamdulillah. Sejuk mata memandang… Moga2 kekal lah ye.. Dan mendoakan supaya dpt anak… Amin

    0

    0
  3. baby comel says:

    firstttt ! dada cover skit siti oiii

    0

    0
  4. lola says:

    Alhamdulilah.. Bgus la klo mcm 2…siti mmg cantik klo pki tudung penuh, dr tudung separuh..heeee

    0

    0
  5. Miss says:

    Proud ! Tp klau dilabuhkan skit tudung tu maybe lg cantik !

    0

    0
  6. aku adalah aku says:

    test

    0

    0
  7. aku adalah aku says:

    test..

    0

    0
  8. Firzz Radzi says:

    lepas ni mesti orang akan kata kat dia..tudung singkat…ok..kita berubah tu biarlah perlahan2..sedangkan kita pun belum tentu lagi amal ibadah cukup..btw..sama2 la kita mendoakan kebaikan satu sama lain…

    0

    0
  9. nana says:

    Syukur alhamdulillah

    0

    0
  10. hijau says:

    ya allah cantiknyaa..satu lagi perubahan baik datuk ct.lepas ni pakai labuh2 pula,dah mcam nora danish lak kat instagram die tu..

    0

    0
  11. aku adalah aku says:

    berapa kali nak komen baru kuar ni…aigooo

    0

    0
  12. Ryta says:

    Alhamduliillah…sejuk mata memandang! Harap2 berkekalan hendaknya…amin…

    0

    0
  13. shandye says:

    alhamdulillah.
    makin berseri-seri pulak tengok penyanyi nombor satu kesayangan negara nih.

    =)

    0

    0
  14. sytra says:

    Alhamdulillah..nampak bertambah kurus la..mcm masa ank dara dulu..

    0

    0
  15. mashi says:

    fesyen hana tajima dah outdated dah.. lepas ni cari half moon pulak
    chaiyok2!

    0

    0
    • Anonymous says:

      bertudung bkn ikut fesyen semasa cik mashi oiii…xkisahla out outdated ke apa ke yg pntg tutup aurat dgn sempurna..bertudung kerana Allah bkn kerana nk ikut fesyen moon ke star ke ntah apa la nama

      0

      0
      • mashi says:

        itu cadangan, bukannye kutukan.. bunyi mcm kutuk ke?
        haishh org melayu ni cepat sgt butthurt..
        yelah lepas ni nak komen ikut skema je…

        “Allahamdulillah.. semoga siti kekal bertudung litup. nampak lebih muda pakai macam ni”

        0

        0
        • kak rosmaria says:

          tips nak nmpk muda, pakai lah tudung bawal…satu lg org lelaki mudah terpikat dgn perempuan yg pkai tudung bawal ni, ayu katanya

          0

          0
        • pizza says:

          Sapa yang pakai tudung bawal tu, pakai la inner sbb tudung bawal jarang. Tidak menepati syarat menutup aurat.

          0

          0
        • Anonymous says:

          KAK ROSMARIA… PAKAI TUDUNG UNTUK TUTUP SALAH SATU AURAT KE UNTUK PIKAT LELAKI????
          NAWAITUU BIAR BETOL KAK…
          MAHZAB MANA BELAJAR?
          KALAU UTK PIKAT SUAMI TAKPE LER….
          KALAU PAKAI TUDUNG BAWAL TAPI TAK TAHU BUAT KEJE UMAH TAKDE
          MAKNANYA KAK OI…..

          0

          0
    • Anonymous says:

      half moon so kampungdotcom.

      0

      0
      • hanna says:

        Kampung2 pun cantik dan boleh tutup dgn sempurna

        0

        0
      • hoi says:

        halfmoon dgn bermanik segala tu mcm lebih2 sgt.bukan kah islam suruh bersederhana.anyway,betul.tudung bawal sedap mata memandang.tak rasa berat or sarat menengoknyeee.

        0

        0
        • bunge sakura says:

          halfmoon tue sempena bentuk shawl die! bkn la psl manik2 yg sarat! kn ade jek halfmoon yg xde manik2! lain kali buat research dulu ok!

          0

          0
    • lulu says:

      perlu ker nak ikut trend fesyen bila nak bertudung?Kita bertudung kerna Allah,dan kita sepatutnya memakai tudung untuk menutup aurat,bukan sekadar fesyen semata-mata.

      0

      0
  16. alhamdulillah…semoga istiqamah ye tok ti..
    mmg cantek berhijab sempurna mcm nii…thumbs up

    0

    0
  17. lily says:

    Comelnya Siti..mudah2an Allah mempermudahkn jln utk istiqamah melaksanakan perintahNya :-)

    0

    0
  18. syahirah abdullah says:

    harap2 kekal lah b`tudung tu… sweet sgt dato` ct b`tudung… tapi jgn separuh jln ae… agaknya dato` K accident m`beri hidayah kot kat dato` ct..

    0

    0
  19. Alhamdulillah…semoga menjadi inspirasi kepada peminat2 dato’ CT & bertambah2 murah rezekinye =)

    0

    0
  20. Cik Peah says:

    ALHMDULILLAH…..berubahlah perlahan2 Mak Iti,harap kali ini tudung anda makin lama makin labuh..tidak spt dulu makin lama makin nmpak jambul shhga smpai satu ketika aku jd hairan n terpikir Mak Iti ni sbnarnye btudung ke x??…..

    0

    0
  21. dean says:

    lagi lawa ct, nampak makin muda

    0

    0
  22. senyum selalu says:

    alhamdulillah..cantik sungguh…sukeeeeeee <3<3<3

    0

    0
  23. mak melah says:

    amboui. macam hana tajima mak itie. i loikeeee. kan manis je bertudung.

    0

    0
  24. chinta says:

    btdung itu x prlu ikut fesyen la..jnji die ikhlas nk btdung..x kisah out ke ape ke..hadoi lpas stu2 kau cri slh die.. nk tgur,tgur dpn2 bkn dlm blog gni..ct x bce pun..

    0

    0
  25. Whadda F? says:

    Bila pakai “tudung” nampak jambul dulu nampak mcm mak datin umur 40an. Tapi bila pakai tudung tutup rambut & leher camni nampak mcm umur baru 20an. Pandai pon siti. Baguslah dah sedar.

    0

    0
    • Akus says:

      aku setuju..mcm ni lah yg aku nk tgk..berubah ke arah yang lebih baik..wlupun aku x brp minat tapi aku bersyukur CT terbuka hati utk pakai tudung sepenuhnya dengan sempurna..wlupun hnya sekadar tudung fesyen hana tajima itu dah memadai…tahniah diucapkan..moga ianya berkekalan & menuju kearah pemakaian tudung yg lebih sempurna lagi..alhamdullillah..

      0

      0
  26. cikikaka says:

    alhamdulillah…makin nampak muda & berseri2.. Moga dikurniakan anak yg soleh & solehah…

    0

    0
  27. Aleesya says:

    Alhamdulillah…syukur ke hadrat Ilahi yg membukakan pintu hati Datuk Siti..

    0

    0
  28. HERO TUA BANGKA says:

    DAH DAH SUDAH… DIA DAH TAK BERJAMBUL LAGI..
    HENTIKAN LAH DENGAN KUTUK MENGUTUK NAK CARI KESILAPAN DIA.
    BIARKAN DIA BERUBAH KE ARAH KEBAIKAN SECARA PERLAHAN2..
    DAN SAMA2 LAH KITA BERDOA BERTAMBAH DOA..
    AGAR KITA,DIA DAN SESAMA MANUSIA
    BERUBAH KE ARAH KEBAIKAN JUGAK..
    AMIN..

    0

    0
    • suke baca gossip says:

      kurang dosa yang suami die kene tanggung yer.. menayangkan aurat kepada bukan muhrim, bagus DCT, kalau sayang dan cinta suami anda…. berubah lah agar die tidak menganggung dosa para isteri.. syurga di bawah telapak kaki suami :D

      Cheers DCT!!

      0

      0
  29. cik rini says:

    Allah mengkabulkan doa kita semua supaya siti bertudung penuh..terharu nya rasa.syukur kepadaNya.

    0

    0
  30. sasabella says:

    haiyooo sng skrg ni nk buat post psl artis juz follow instagram artis…

    0

    0
  31. cece says:

    gileeeee makin muda n comel! siyes aku makin respek kat dato ct! luv u! alhamdulillah syukur… :)

    0

    0
  32. reeza says:

    Good…CT asalnya memang bertudung kan masa zaman sekolah dulu, Asalkan niat betul, bertudung kerana ALLAH….

    0

    0
  33. anonimo says:

    pelik….bila dah bertudung penuh…kening pulak bercukur….atau mata aku rabun…huhuu

    0

    0
    • cece says:

      pelik yee…ntah la ye ko.. ko nk yg perfek cmne lg.. dh mmg dia cukur sblm ni.. igt shari ble tumbuh ke.. nta pape… bsyukur la dia dah btudung.. dr xbtudung+kening cukur… nta pape ko

      0

      0
    • Ratu minah jambu merah / biru says:

      mate kau yg potekkkkkkk mana dia ada cukor kening dia ! kire ok la tu siti dh bertudong ngan sepenoh nye ape lagi yg tk kena ! cntek siti macm minah jepon pulak minah jambu tengok comel n cute…..kalau siti dh bertudong sepenoh nye jangan pulak ada orang2 yg tk puas hati cari kesalahan siti lagi ! jangan pulak nanti ada yg cakap > siti dh bertudong sepenoh nye tapi kenape siti pakai seluar dalam GIS TRING ? < lov u sitiiiiiii

      0

      0
    • Anonymous says:

      Tahun ni kan trend kening tebal mcm Elfira Loy

      0

      0
  34. kema says:

    MANA TAHU KOT2 START BERTUDUNG NIH DATUK CT DAPAT ZURIAT PULAK KAN? DULU AKU TAK MINAT CT NIH TP DAH BERTUDUNG NIH TIBA2 JATUH HATI PULAK. ALHAMDULILLAH. LOVE.

    0

    0
  35. mamabosan says:

    apa ye instagram siti?

    0

    0
    • FadzliCTZoners says:

      Alhamdulilah….smakin nmpk muda kn..suke imej yg pakai tudung warne cream tu Dato ct nmpk natural je muka dia tnpa mekap…cantikkk!!!!!

      0

      0
    • CTDK says:

      instagram DCT ilah CTDK, twitter – CTNurhaliza11 dan fb – Siti Nurhaliza Taruddin Official..jom follow :)

      0

      0
  36. kitty says:

    nampak muda lah dia stail mcm ni. kan bagus mcm tu. tak juga sakit mata memandang dgn shower cap tu..

    0

    0
  37. Mona says:

    Cantik sangat! Nampak muda gitu

    0

    0
  38. makcik ct cun says:

    oklh tu..pasni klu bole tinggalkn je bidang seni.x sesuai nk terlompat sane cni.duk umah buat amal ibadat, jaga suami lg diberkati tuhan.ct pasni x payahlh post muka je ye kt instagrm.bile dh tutup aurat tak sesuai nk nganga2 mulut tunjuk kt org.bersederhana itu lebih baik

    0

    0
    • Anonymous says:

      jgn sekali-kali terasa diri sndiri dah byk sgt amal. kter sndiri tak tau akhiran kter mcmana sama ade Allah teguhkan iman kter hingga saat sakaratulmaut menjelma atau Allah ambik semula hidayahnya..

      p/s: sedangkan sahabat2 nabi dulu pun walaupun confirm ke syurga tapi still penuh dgn tawadduk…syukuri Allah telah memberi Tok Ti hidayah kan lebih afdal..

      0

      0
  39. cikguLinda says:

    cantikknya…makin muda pulak rupa siti …..mungkin ini hikmah terjadinya kemalangan pa Dato K aritu. Insyaallah …berkekalan hendaknya. Dia juga manusia biasa ada hati perasaan …semoga impiannya akan tercapai suatu hari nanti.amiinn…

    0

    0
  40. Anonymous says:

    siti cantik bertudung

    0

    0
  41. gadis ayu says:

    Alhamdulillah.. canti dh dato’ Siti dah bertudung.. xpe Dato’ Siti, slow2 berubah.. nnti lme2 labuh la tudung tue..at least siti dpt kesedaran untuk brubah dr yg lain masih berlumba2 nk menunjukkan keseksian.. Subhanallah…

    Papepun Dato’ Siti, sy mmg respek dgn Dato’ Siti..luv u :)

    0

    0
  42. Safiyyah Hanzalah says:

    Alhamdulillah… nampak sangat cantik & manis.. mcm baru 20 tahun! hehe.. I like it!

    0

    0
  43. A. Aida Pakai Tudung says:

    Siti nie takyah buat muka pun laku je, cakap A. Aida memang tal bleh pakai

    0

    0
    • HERO TUA BANGKA says:

      WALAUPUN A. AIDA GI OVERHAUL DIA PUNYA MUKA…
      TETAP MAKIN…. VURUKS!
      DIA BLEH GI TELAN DGN DIA PUNYA 4 RIBUUU..
      RAMBUT DIA SENDIRI DAH MACAM BERUS PENYAPU.

      0

      0
  44. baiduri says:

    siti cantik sangat…alhamdulillah

    0

    0
  45. datok k says:

    Hai korang ni puji2 bini aku cantek pon x guna sebab bini aku MANDOL daa…
    Ape gune dpt bini mandol…

    0

    0
  46. aleesyabalqis says:

    alhamdulillah~makin mude n sopan

    0

    0
  47. Mak Jemah says:

    Wow, muka macam 24 tahun la..
    aku jelesssssssssssssssss!!!

    0

    0
  48. Zila says:

    Tetiba nampak muda!!

    0

    0
  49. abilsuhaimi kegemaranku says:

    tak minat siti. tak pernah minat siti. tp bile tgk pic2 baru siti ni, saya rase suke plak. tak dinafikan siti mmg cantik, lbh2 lg bila dah bertudung cmni. moga siti istiqamah dgn penghijrahan ini. amin.

    0

    0
    • Akus says:

      dulu aku pun cm tu jegk..x mint & meluat lebih2 lg bile dia baut tudung topi mangkuk tnds tu..tpi srkg aku suke sesangt dgn pghijrahan CT paki tudung litup..aku turut gembira.. :)

      0

      0
  50. well done says:

    2 la hikmah nape Tuhan soh kte bertudung (menutup aurat).yg xcntek leh jd cntek,yg tue leh nmpk mude..

    0

    0
  51. yes!!!!!!! says:

    alhamdulillah…..manis ct dh btudung litup ni…..pelahan2 berubah ke arah kebaikan…..kpada yg suka sgt kutuk ct tu bila plak nk berubah….???ct skurang2nyer sikit2 berubah lebih baik…..korang yg suka kutuk dia takkan xnk berubah kot????apepun doakan yg terbaik utk ct

    0

    0
  52. Prettykhloe says:

    Alhamdulilah….she looks much2 younger than her age.

    0

    0
  53. melah says:

    Alhamdulillah syukur… Bertmbah lagi artis kita yg berhijab… Siti nmpk cantik n lebh muda bila berhijab penuh cenggitu…

    Moga-moga penghijrahan ni bukan sementara n sama-samala kita berdoa supaya lebih ramai lagi artis-artis wanita kita yg terbuka hati untuk berhijab.. Amin Ya Allah..

    0

    0
  54. Anonymous says:

    Cantik sgt.. Mcm x percaya 34 y/o.. :)

    0

    0
  55. Mamat Kacak says:

    Alhamdulillah makin cantik Dato’ Siti..kekalkan imej bertudung n semoga dikurniakan anak2 yg soleh & solehah..insyallah makin ramai peminat Siti.

    0

    0
  56. apom says:

    jangan dilupai.. tetek juga wajib datutupi ya.. agak x nmpk bentuk or secara direct nye x nmpk betapa besar nye tetek tersebut.. xpe.. selow2 kayuh.. walopon wajib sejak dari lps baligh.. tp nk wat mcm mna.. retis2 meleis ni ssh nk dpt hidayah.. tggu la hidayah mai satu2 mcm tggu wahyu..

    0

    0
  57. kak lehot says:

    “Jika sayangkan suami, tutuplah aurat anda selengkapnya sebagaimana yang dikehendaki oleh syara’…” Alhamdulillah nampaknya ct sudah terbuka hati & bersedia ke arah yg lebih baik walaupon perlahan2 yg penting hati ikhlas! Itulah kebesaran & hikmah yg berlaku keatas kemalangan khalid hari tu..

    0

    0
  58. honey says:

    alhamdulillah….gembira sgt2….

    0

    0
  59. Haliza Misboon says:

    Alhamdulillah.. mungkin slama ni dia dok try2 nk pakai tudung pesen ni xbuleh2.. skrang dah terel.. bleh maintain..

    0

    0
  60. lolok says:

    baru betui camni..tahniah siti nurhaliza. cantik nama, cantik bahasa, cantik orgnya cantik segalanya .. hepi besday ~ :)

    0

    0
  61. . says:

    sejujurnya aku ckp DCT memg begitu cantik bila bertudung…makin nmpk muda n comei jer muka dia….moga dgn penghijrahan ini nti DCT dpt rezeki anak..mana la tahu kan…sama2 la kit doakan..aminnn…

    0

    0
  62. Anonymous says:

    bertambah sayang kami pd DCT bila dia dh bertudung…..aku suka dgn DCT ni..budi bahasa dia ttp ada walaupn dia dh glam sekalipn…

    0

    0
  63. yosh says:

    ohsem!

    0

    0
  64. hmm says:

    Alhamdulillah, tahniah Siti. Semoga kelak hidup akan lebih disempurnakan oleh Allah, apabila kita sentiasa berusaha untuk menyempurnakan tuntutan Nya. Ada segala harta di dunia hidup senang, tapi ada Tuhan di hati hidup lebih tenang dan setiap hari lebih bermakna.

    0

    0
  65. ruheis says:

    Alhamdulillah….keputusan yg tepat!
    Happy Birthday Siti

    0

    0
  66. mizz says:

    Alhamdulillah…semoga berkekaln..br aritu mulut aku lps ckp x bapa minat lg ngn ct..and now the good feeling back again…

    0

    0
  67. endy says:

    tokti takut nak betudung dlu sbb takut x laku kot.. bila nmpk yuna laku d US, bru dia tau betudung pun ble smpi WORLD uollsss… laku lg c yuna tu wlaupun rmai org kutuk dia.. alhamdulilah da ttp sket.. :)

    0

    0
  68. endy says:

    congratzz….. hepi befday.. pki tdung ble laku la tokti… hehe

    0

    0
  69. Anonymous says:

    kalau ct memakai bawal.. mesti super duper comellllllllllllllllllll….Tahniah.. Teruskan hijrah tersebut.. luv u.!!!!!!!

    0

    0
  70. Anonymous says:

    Sejuk mata melihat bila Siti da bertudung..kpd semua peminat2 wanita Siti rasenye boleh la tiru tudung Siti skrg..kalo dlu yg ala2 serkup tu jgn ikut..ikut yg baik.

    0

    0
  71. Aura says:

    alhamdulillah tahniah DCT :)) slow2 la tukar imej yg lebih islamik..tutup dada ek..ok la tu dari nmpak jambul dah xnmpak..Allah dah bg hidayah yg DCT cari la tu..

    0

    0
  72. Aduhlah says:

    Saerah berguru ngan kakak sikit…tak macam rupa adik siti lansung..lepas kawin penampilan pun kena jaga…jgn mentang dah ada anak..terus transform jadi bibik..
    …n slow2 bertudung jgak…
    Tgk siti makin manis..awak…

    0

    0
  73. BUNGA SUCI says:

    cantik kn…mcm awek muda pulakk…pasni Dato CT punya tudung keluar la pulakk… syukur…pelan2 yerr..pasni mana tau dia pkai tdung labuh pulakk…nasib la dh kahwin… klu tak ramai la yg nk buat isteri,menantu…hehehe…

    0

    0
  74. siti fan says:

    Alhamdullilah syg siti…cntik btudung..:-) smoga artis2 lain pun ikut la pghijrahan siti ni

    0

    0
  75. Yuna Tudung Makin Kecil says:

    YUNA JUGAK YANG MAKIN LAMA MAKIN NAK TERCABUT SERBANNYA. MULA2 LEHER, PASTU NAMPAK ANAK RAMBUT..PASTUU..FREE HAIR LA KORANGG KHENNN..WAKAKAKAKAKKAKAAKKAAAAAAAAAAAAA

    0

    0
  76. pegi mampus says:

    dah tgk laki dia separuh mati bru nk insaf..

    0

    0
  77. Anonymous says:

    tahniah ct bertudung and happy birthday 11/1/2013 yang ke34…..Mudah-mudahan murah rezki semoga kesihatan suami dato k sihat dan diberkati allah segalanya

    0

    0
  78. Anonymous says:

    kan sesuai kalo dia ngn anak dato K hihihi

    0

    0
  79. nina says:

    kan comel!selendang sebelum ni menampakkan siti tu mcm orang tua.skrg dah tutup kepala.style diana amir lagi.<3 lepas ni labuh kt bahagian dada pulak ye.i loikeee

    0

    0
  80. Kak Zombie says:

    Alhamdulillah. Baguslah ct dah berhijrah. Semoga akan lebih tertib menutup aurat lepas ni. Bolehlah menarik minat peminat ct utk ikut berhijrah ke arah kebaikan. Tutup aurat gerenti cantik.

    0

    0
  81. Anonymous says:

    harap kekallah Siti bertudung camni, takde lagi nak serkup-menyerkup lagi.. apapun tahniah sbb dah bertudung/tutup aurat dgn betul…

    0

    0
  82. lalala says:

    alhamdulillah…kan comel tu tokti.ok je nampak kan nampak je muda.nape takut sgt nak pakai elok2 sblm ni tok….ape pun tahniah semoga berkekalan…tapi… mcm mana dgn pesen serkup yg tokti dh perkenalkan n jadi ikutan ramai wanita tu ye?….

    0

    0
  83. kak yahoo says:

    sayang sangat kat ct:-) i love u all the way pray d transformation will b last forever. Aminnnnnn:-nnnnnnn:-)

    0

    0
  84. Anonymous says:

    Alhamdulillah…moge berkekalan dgn imej nie..

    0

    0
  85. null says:

    Hi, everything is going sound here and ofcourse every one
    is sharing data, that’s genuinely excellent, keep up writing.

    0

    0