Written by AbangNara | July 30th, 2009

fauzi

Nampaknya sesusah mana pun kami bagi kuiz, pasti anda boleh jawap. Nie yang rasa malas nak bagi kuiz nie. Memang tepat sekali tekaan anda semua yang lelaki bersama Scha di dalam artikel sebelum ini ialah Fauzi Baadila, seorang pelakon Indonesia.

Sebenarnya Scha telah diterbangkan ke Bandung Indonesia untuk jadi model dalam video klip kumpulan Hujan. Untuk lagu apa tak tahu plak. Tapi maybe lagu Kotak Hati kot. Takpun lagu Mencari Konklusi. Oh lupa, Hujan akan jadi artist of the month untuk Channel V nanti. So jangan lupa tengok.

Bercakap pasal Fauzi Baadila nie, dia sememangnya tak ada skandal apa-apa dengan Scha. Fauzi Baadila dah berkahwin dengan seorang model berumur 19 tahun. Ada darah-darah orang Uzbekistan sikit bini dia nie. So setakat Scha nie maybe dia pandang sebelah mata jer kot.

Antara filem dan drama lakonan Fauzi Baadila ialah 9 Naga, Suami-Suami Takut Istri dan Tentang Kamu. Kitorang tak pernah tengok lakonan dia tapi dari dengar ceritanya hebat jugak mamat nie berlakon. Mungkin sebab tue dia dia dipanggil jadi hero dalam video klip Hujan nie kot.

Lagi gambar Scha Al-Yahya dan Fauzi Baadila dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

fauzi

fauzi

fauzi

140 responses to (GAMBAR) Scha Al Yahya Dan Fauzi Baadila

  1. DelimaSaraa says:

    mcm budak kampung aku tgk scha………

    0
    0
  2. ONCET says:

    cam adik beradik la muka diaorang…
    video klip ni pasl budak kampung bercinta kot…tu yang baju tak cantik…yang penting menten cantik…huhuhu…

    p/s : ske tgk iklan scha dengan fahrin tu…
    “jom kahwin nak??”

    0
    0
  3. EclipsE says:

    morning…

    0
    0
  4. Akak Leen says:

    laku smpai ke indon scha ni….

    0
    0
    • Akak Leen says:

      nape suka sgt buat video klip kt indon?

      0
      0
      • EclipsE says:

        dh jd trend kak leen…lgu indon pon dh memonopoli lgu malaysia…

        0
        0
        • Akak Leen says:

          tu la pasal….
          akak pun dh lama x dgr radio msia…lagu apa yg best skrg ek? yg tip top?

          0
          0
        • pinkypanthers says:

          huh lagu indon mlambak..

          0
          0
        • EclipsE says:

          dh jd radio indon pun kat cni…
          pg mall pon tgk indon jer rmi…
          dorang dh mbanjiri mlsia…

          0
          0
        • Penari Poco2 says:

          tue lar mslhnyer…asyik2 org indon jer…pekerja indon, lagu indon…sumenyer memonopoli negara kite skrg nie…mane peginyer org2 kite…???

          0
          0
    • ricky says:

      scha mmg asal indon

      0
      0
      • celeb says:

        cetek betul knowledge korang..artis m’sia bnyak buat v.clip d indon sbb bajet lg murah bengong..itupon x taw ka??currency duit indon lg rendah dr m’sia..buat komen tp xtaw ap..baik jgn buat..LOL

        0
        0
  5. Akak Leen says:

    nara, dialog tu fauzi baadila yg cakap atau dinding yg berdialog…? kekekeke….jgn mare ek…lawak pagi2…

    0
    0
  6. EclipsE says:

    scha suke bt memek muka mcm tue…xbrp cun la…lg menampakkan hidung dia bsr…
    tp stil maintain cute lg..

    0
    0
  7. ninikebayan says:

    naper hujan tak ambik nora danish tuk video klip tu??hehe

    0
    0
  8. ninikebayan says:

    anyway,scha lobang hidung mu tetap jadi pujaaaan haaatikuuu….

    0
    0
  9. purple says:

    eeeiiii…. cute la scha nie..
    maintain cute pkai bj pape pon…
    hope b’jaya..

    0
    0
  10. redriben says:

    wei..aku akui mmg dia cantik la..
    comel lak tu..suai gak ngan fahrin.huhu

    0
    0
  11. pinkypanthers says:

    pakai baju camtu dh sebijik cam minah indon la plak..

    0
    0
  12. butterfly says:

    Fauzi Baadila ni berlakon dlm cite tentang dia la..bkn tentang kamu..ak tgk cite tu kt wayang..cam boring sket..

    0
    0
  13. aries_april says:

    im coming…
    p toilet jab tdi…
    :-)

    pe2x pn…
    scha ttp ku minat…
    hahahaha

    0
    0
    • EclipsE says:

      hehehehehe…

      0
      0
    • Akak Leen says:

      akak x brp penah tgk la scha ni berlakon… cuma yg akak ingat dia pernah berlakon cite….cite ape yerk….yg elly mazlin jd watak utama tu…apa tajuk ntah…kt tv3…ptg2 dulu tu…

      0
      0
      • EclipsE says:

        eclipse pon xpenah tgk lngsg mn2 artis blakon…almaklumla…umah xde tv..

        0
        0
        • pinkypanthers says:

          ish ish ish kesian kat ko eclipse..

          0
          0
        • Akak Leen says:

          a’aa….kesian kt ko eclipse…lepas ni kita suh nara buat pertandingan hadiahnya tv…klu akak menang, akak kasi tv tu kt ko….huhuhu…

          0
          0
        • EclipsE says:

          erm…ape nk bt…org ssh…
          kais pg mkn pg…kais ptg mkn pg sok plak…huhuhu…

          0
          0
  14. aries_april says:

    mmg best lgu tu eclipse…
    coz aries hri kna dngr….
    mna xnya…
    adik hri2x main lgu tu ja…

    0
    0
  15. EclipsE says:

    x bz ker ari ney aries??
    eclipse byk gak la keje nk bt…tp nk lyn BN jap…
    curi tulang btl aku ney…huhuhuhu…

    0
    0
  16. aries_april says:

    bz la jg..
    tpi BN ttp kulwat…
    hahaha

    0
    0
    • EclipsE says:

      g bt keje dlu…tue ha…bos dh jeling2…
      smbl bt keje…”myelam” skali…huhuhu..

      0
      0
  17. aries_april says:

    yg jeling tu eclipse…
    eclipse tu kan boss aries…
    aries ni PA ja…
    xpa kn….
    :-)

    0
    0
  18. aries_april says:

    xpa…
    cut apa pn aries xksh…
    mkn hri2x eclipse byr…
    berbaloi2x..
    ok x?
    :-)

    0
    0
  19. aries_april says:

    juling lgi ok akak…
    orng pn xtau kita tngk mna…

    0
    0
  20. EclipsE says:

    pinky umur bp??hehehe…lari dr topik jap…

    0
    0
  21. aries_april says:

    biar aries ja yg jwap….
    30+++++

    0
    0
    • EclipsE says:

      hahaha…kantoi….
      rupenya eclipse lg tua dr u’ll sume…
      kn aries??

      0
      0
      • pinkypanthers says:

        nape aries pcah lobang..
        kalau blh akak nk jadi yg tertua kat sini..
        huhuhu..

        0
        0
        • EclipsE says:

          haha…xdpt dh…
          eclipse dh pgg title tue kat BN ney…

          0
          0
        • pinkypanthers says:

          huh aku x caya..
          aku tau eclipse umur ko baru nk masuk 20+++kan kankan…

          0
          0
        • Akak Leen says:

          amboi…main teka2 umur lak….aik…eclipse, ko lg tua dr we all? ….huhuhu…ank dh brp? hehehe

          0
          0
        • EclipsE says:

          tul la pinky…eclipse dh tua…xcaya sdh…g tnye aries…
          kak leen eclipse xkawen lg…xde sp nak…
          yela…eclipse gemuk,hitam plak tue…tgk jer sume org lari…huhuhu…

          0
          0
        • Akak Leen says:

          amboi…gmbr dlm kotak tu lawa mcm model x kan xde org nak….berlumba2 org nak, tau…

          0
          0
  22. aries_april says:

    hanya aries ja yg thu umr eclipse…
    coz, aries ni PA dia…
    nk thu…
    sla byr srng $50.00

    0
    0
  23. pinkypanthers says:

    wah hubby aku dh hencem dh…
    aku cau dulu erk..
    selamt mkn kawan2..

    0
    0
  24. aries_april says:

    ok la geng…
    aries ada meeting ni..
    tender sapu rmah pak karim kat kg pening lalat tu…
    group aries xcuci brsih2x…
    boss dh naik angn…

    nnti d buang nya aries krja…
    mkn pasir lak…
    :-(
    dh la krja ni ja yg aries tau bt…

    0
    0
  25. MEME says:

    BESARNYE………..LUBANG HIDUNG SCHA!!!!!!

    0
    0
  26. MEME says:

    aku heran, nape laman web ni suka scha, aku tgk muka dia tak da la cantik sgt. cantik lg nenek aku… dah la gedik, menyampah.

    0
    0
  27. siezan says:

    x ensem pun

    0
    0
  28. kuntilanak says:

    suke tgk scha…wlupun lubang hidung die bsr tp tap maintain cute….

    0
    0
  29. aries_april says:

    kta orng bkn mnt psl dia lwa ja
    dia ni xpnya kntrvrsi mrhan…
    xsmbg jg..
    even loklaq skit orng png ckp..
    dia ttp d ht kmi…

    0
    0
  30. aries_april says:

    ai kak jed…
    cam boring ja…
    dli dia gak yg ska mngomen…

    0
    0
    • EclipsE says:

      x g lunch ker aries??

      0
      0
    • jed hijau says:

      sesejak ni…keje membukit-bukit…baru tarah separuh…bos pulak tambah 3 bukit…..geram tul….

      bos jeles akak asyik tenet je…..

      0
      0
      • EclipsE says:

        siannya…xpayah bt keje de…relax kan minda kat BN…dkt2 nak bis wktu keje…br bt keje…hehehe…

        0
        0
        • jed hijau says:

          memang tengah berehat dengan korang sumelah ni…..

          kejap lagi nak balik nak ambil anak…..

          sesejak seminggu off tenet macam2 cite kat BN…..

          0
          0
  31. aries_april says:

    xda slra la hri ni…
    ambl cereal ja…
    :-(

    0
    0
  32. gadis melayu says:

    mcm couple la cara dorang ni begambar….
    fauzi ni matanyer bulan betul erk…..comel…
    scha mmg nampak gadis melayu…
    tak sabar nak nengok video clip derang ni…

    0
    0
  33. aries_april says:

    u tu lgi gdis mlyu…
    pjaan smua jjaka…
    hehehehe
    :-)

    0
    0
  34. pinkypanthers says:

    hmm lom ada page baru lg ke?

    0
    0
  35. Nikita says:

    tak lawa la scha ni
    tp sedap mata memandang je la
    lawa tu takde
    hidung kembang mata sepet
    lisa surihani la paling lawa setakat ni

    fauzi baadila ni muka bole tahan

    0
    0
  36. nur suziana says:

    akak blh x akak bgi no fon akak dkt sy,sy hrap akak bls yg sy antr

    0
    0
  37. artis gak ker mamat niyh ???

    0
    0
  38. bell says:

    korang n teruk betul aa…..ko tau x aku n adik dia au……memang betul pun akak aku indon..because my mom is orang indon!!!!!!!!!!!!you no???

    0
    0