Written by AbangNara | May 26th, 2009

rossa tanpa make up

Terkesima sekejap kami bila dapat gambar Rossa tanpa make up di atas. Memang sebijik macam bibik Indon yang ada kat rumah kami nie. Nampak sangat “keIndonan” muka Rossa bila tak ada make up.

Inilah namanya kecantikan tak asli. Bila make up, nampak cantik dan lawa sangat. Bila tak ada make up, nampak macam orang biasa jer. Tapi pelik macam mana peminat-peminat boleh kenal nie Rossa. Kalau kami compem ingat Indon pendatang haram. Hehehe.

Tapi ada artis-artis Malaysia dan orang-orang biasa yang tak perlukan make up untuk menunjukkan kecantikan diorang. Kata orang kalau muka memang dah cun, make up tue sekadar penyeri sikit-sikit jer.

Lagi gambar Rossa tanpa make up dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

rossa tanpa make up

rossa tanpa make up

rossa tanpa make up

92 responses to (GAMBAR)Rossa Ke Bibik Indon Nie?

  1. iu says:

    cam tak pecaye jek

    0
    0
  2. damia says:

    title tu lawak la…x baik tau..
    cian kat rossa..

    0
    0
  3. layla says:

    mak aih
    buruk btol muke ko ny rossa
    ptut r laki ko crik awek len

    0
    0
  4. jed hijau says:

    alamak…
    eh, eh,
    betul la..betul la beb..
    macam bibik kat tempat keje lama aku.. sama la….

    maknanya bibik tu kalau dimekap…fullamak mengalahkan rossa la..

    0
    0
    • tok mu says:

      ala mcmla korang yang mengata dia ni, korang ni lawa…..
      xlawa dia pun jd artis gak….bkn mcm korang bajet lawa tp xde pe pun… kutuk ciptaan Tuhan sedap sgat….baik korang tgk cermin…entah2korang lg huduhhhhh…..

      0
      0
  5. miss suka+suki says:

    yela..
    cm bibik ak…
    adoyaaii…
    ble make up..
    kemain lawo lg…
    tp nk wt cmne..
    da nme pn indon…

    0
    0
  6. boxer hugo bosss says:

    hahaaa..indon ttp indon..nie make over ke ape nie??hahhahaha..mkeup aduai..cam super star kalo x berbze giler…

    0
    0
  7. ikan kaloi says:

    rossa ni dulu bibik ke sebelom dia jd singer

    0
    0
  8. badboy says:

    tidakkkkkkkk!!!!!!
    tipah tertipu….
    ha skrg dah terang lg bersuluh la klu artis ni tak meke up
    cam bibik2 jer la
    termasuk artis mlysia
    tp scha ttp cantik d hati aku
    walau baru bngn tdo..
    tp rossa ni dah tahap teruk ni..mana korang dapat gambar ni ha
    satu penghinaan ni.ha3
    dia burn ker apa ni?

    0
    0
  9. Zaza Muhammad says:

    ye aaa title tu kureng aaa…cian rossa.. tp ni dok tnggu nara post gmbr Rozita Che Wan pakai makeup tebal ngan bulu mata palsu lentik lai lebat masa main bola sepak…kat mana tu x pasti aaa plak..ke aku miss dah cite ni?

    0
    0
  10. kira-kira says:

    rossa kot,,,
    xkanlah orang nk amik autograp bibik kot…
    hehehe..
    cian rossa….

    0
    0
  11. aries_april says:

    NMA PN CIPTAAN ILAHI.
    ADAYG BRUK ADA YG ELOK.

    0
    0
  12. jojio says:

    Mak aiiii…..a big different….???

    0
    0
  13. Lovelyvic says:

    Opocot mak kau…!!!!!
    (terperanjat beruk la konon)
    Baru td tgk video klip dia…
    benarkah org yg sama…make up jenama apa yang dia guna? Make up artis mana yang dia pakai?
    Kalau buat iklan sblm dan selepas…
    laris produk tu!!

    0
    0
    • ikan kaloi says:

      huhu…setuju bebenor tu…

      0
      0
    • suka aku le!!!! says:

      eh.. lain mcm jer… bukn kot… yg ni mcm ‘ketanahan” la.. rossa xkn mcm ni… dia kan pnyanyi tsohor….. bedak x rata la… kat leher xsapu plak… ishhh…. bnyak plak nak ckp ni… bju xcntik.. kening dia tebal la….bla..bla..bla….. muka kelabu…..

      0
      0
  14. aries_april says:

    rs mcm sunburn la…
    tul x?
    kak nara try bt sportcheck la…
    try risik2x sblum date pic tu…
    dia p sea mna?

    0
    0
  15. iris says:

    yang aku tau pompuan yg mekap lebih2 tu ada problem tu kat muka dia,biasalah nak tutup cela2 kat muka.

    0
    0
  16. tyrabanks says:

    knape muka dia kepoh sgt???? he..he.. bedak @ krim dia sapu xrata la.. betul la tu, kening pun tebal, x trim lagi le 2… mcm x caya je ni rossa…. nasib baik aksesori cntik, kalau x mcm minah indon xde permit… kah3x

    0
    0
  17. jed hijau says:

    Amboi2 kau orang,

    Jaga2 hubby masing2, takut lak aku terlebih cakap ni….

    Aku insaflah…takut la…. taknak lah kata2 minah indon tu lebih2…..

    0
    0
  18. yann says:

    ya ke ni Rossa cam x caya jerk bkn dia kot

    0
    0
  19. LaRa says:

    msa make up muka nmpak len
    bila x make up lg nmpak pelik
    ??????
    btoi ka nie dia rossa….
    tue la kbnyakkan artis cntik dr make up je
    cb depa x make alamak…….
    toink…toink…toink…

    0
    0
  20. iziz says:

    Tak baik kata dia macam bibik. Orangnya peramah dan tak sombong. Kualiti nyanyian dia pun jauh berbeza dari artis-artis kita.

    Bibik-bibik yang kerja disini pun banyak membantu kita. Hidup dia orang susah sampai sanggup tinggalkan tanah air dan keluarga untuk mencari rezeki di negara kita ni, jadi janganlah menjatuhkan martabat dia orang.

    0
    0
  21. yann says:

    bkn dialh ni Rossanya dagukn ada trbelah skit cam dagu ct…….

    0
    0
  22. aries_april says:

    tul 2 iziz…
    smua krniaan than…
    kta n mrka ssma sdra islam…
    jgn kta jtuh kn mruah tnh tmph mrka ja…
    kta kna plhra smua orng islam…

    0
    0
  23. eda says:

    kak nara same skycrewznetwork adik bradik ker? gossip same jer…huhuh

    0
    0
  24. ko pehal????nyibokk says:

    alamakkkk susuk mak tercabot nyahh!!!!!

    0
    0
  25. eton(bkn name sbnr) says:

    die pakai makeup la..
    aku rs die slh gune foundation tu..
    xpn die gne lme sgt..
    tu yg jd kelabu asap tu..
    lau die xpakai makeup lgsung,aku rs cute die ni..

    0
    0
  26. akak says:

    uikkkksss!…

    0
    0
  27. kipas sush mati says:

    tula mak udah bilang jgn main panas..tgk muke udah jadik mcm itu…

    0
    0
  28. heheh.kami bukan nak kutuk, cuma nak wat wat lawak jer..kami tahu anda boring @ stress di rumah atau di tempat kerja. jadi kami cuba bawakkan gosip selawak yang boleh. harap boleh terima lawak kami nie. kami tak nak jadi macam sesetengah blog hiburan yang tulis ayat skema tak ingat. tak best la gitu. heheh

    0
    0
    • hasnan says:

      macam mana la awak caka itu? tidak semua benar, meski la kau nilai orang tidak hanya dari tampang saje tapi paling penting dari hati nye itu.

      0
      0
      • damia says:

        w00hh00 bwk2 besabar bapaknya?..ngapain ribut2 pasal ini? cuma masalah kecil aje k0k!!! tarik napasnya dlm2..chill aje ok?..

        0
        0
    • nekounam says:

      ye.. sy sokong..

      0
      0
    • ikan kaloi says:

      betul tu kak nara…baca artikel kt cni hilang tensen..
      kelakar betul…huhu

      0
      0
  29. hasnan says:

    tak bole kalian cakap begitu, coz kita sama-sama makhluk ciptaan pula itu, lagian di mata ALLAH yang membedakaen kite cumaq la hati dan amal tindakan nya

    0
    0
  30. bekas penari poco2 says:

    takat muke org buruk sket dh kecoh…
    perangai artis kt disko xkecoh lak..

    0
    0
  31. jojio says:

    Tapi kalu tengok betoi2…not bad…comei jugak…huhuhi

    0
    0
  32. LaRa says:

    ikhlas x tu ko puji jojio…
    hehehe

    0
    0
  33. ONCET says:

    muka dia terbakar @ surn burn ni kot.. ceklat dia ceklat terbakar ni…

    tu sib baik kening dia ada jgk dilukis..klu tak, kosong kot..lagi pelik…

    0
    0
  34. shaya says:

    kebanyakkan org menggunakan pemanis utk berhias, zaman moden ini pun masih begitu

    0
    0
  35. BAMBAM says:

    uik.. awat gelap ja?? slalu dok tgk cerah.. gerhana kot… ehe.. tapi takpa.. cun jugak la.. cute.. tapi kalo buleh.. pi makeup dlu.. ehe.. dok tgk lagu nie.. seram gak.. hihi

    0
    0
  36. si comel sgt says:

    pakai laa fair & lovely…..( tem ni la mo promote..hahha)

    0
    0
  37. tok janggut says:

    tok minat banget sama rossa… tapi bila tengok jer muka dia ni, terus macam lain lak kan… tapi tok minat sora dia, sebab sedappp…..jadi, makanlah mi sedaap…. mesti sedaap lah…

    0
    0
  38. liyana says:

    aku rasa ct cun lagi kot…x make-up tebal…sbb tgok x make-up ok sgt..

    0
    0
  39. jernih says:

    orang kata nak tgk pompuan cantik x..time bangun tido dengan time lum mandi.. maknanye x de make-up lagi..

    huh.. lawa lagi kucing aku yang tak mandi… wakaka

    0
    0
  40. kismis says:

    alah liyana… ct tu pun pakai mekap ala “natural” la… dulu ada beli majalah gambar2 kawin dia ngan datuk k. ada satu gambar tu dia tanpa secalit mekap pun… mak aih… itam, kembang, hish…

    0
    0
  41. shinta says:

    ITUB JURU GAMBARNYE YG BODOH..
    SECANTIK AP PN ORG KLO DIAMBEK GMBO DR DEKAT TNTLH NAMPAK TK ELOK
    WLUPUN MCM TU SUARE ROSSA TK ADE TANDINGAN
    ADE KE SELEBRITI MALAYSIA YG BS MASUK INDON
    KCIANYE…………………..TK ADE KN KCUALI SITI
    JAGE MULUT WAK………….

    0
    0
  42. fiz says:

    OI NARA… GELI LAH PERUT AKU KAU NI NARA…..
    ROSSA TAK CANTIK TAK PAKAI MEKEUP PUN KAU NAK MENGATA. TAK DE IDEA NAK GOSSIP LAGI LAH TU. HUHU….. NI KAH YG DIKATAKAN GOSSIP YANG BERHEMAH? AKU TAK KISAH LAH DIA CANTIK KE TAK, YANG PENTING DIA TAK MAKEUP PASTI JAUH LEBIH CANTIK DARI KAU, KAU TAUUUUUU……. HAHAHAHA!

    0
    0
  43. putput says:

    muke mcm bru pas kne sunburn je…
    xknla cmni kot muke sbnr die..

    0
    0
  44. FIRE says:

    sekali – skala buh ler gambo makcik nara..nak tgk gak cun ke tak, atau lebih kurang je muka rosa tanpa make up…miahaha…lau cun lak,kot2 iras bini akhil hay..

    pa pun..ma cik nara ni bijak,..jan ar marah dia buh tittle macam tu..ni namanye gempak…

    cuma bak kata c fiz..inikah gossip berhemah…miahaha..reader dah byk jdik hangin sekepala smpai tak cakap cerhemah dah pun..
    bg2 le nasehat kat kami org ni supaye berhemah..
    ni main biarrrr jew..suka le tuh

    0
    0
  45. laila sari says:

    wehhh tak percaya langsung ni rossa… bukan rossa tapi ROSAK!!!….

    huhuhuhu biar betull aku pun nak beli laa makeup yg dia biasa pakai sure aku lagi cun dr maya karin kalau pakai makeup yg dia pakai. huhu

    0
    0
  46. rezab says:

    eheheh…apa nk heran, aku tgk Ct x pkai mekap pon ala2 gitu gak…time kena mekap bukan main cun melecun…

    0
    0
  47. […] Lain pulak ceritanya ngan si Rossa nie. Sekarang nie tengah digantung tak bertali ngan suami dia si Yoyo, Rossa cakap yang dia takut sangat kalau bergelar janda. Mungkinkah sebab kami pernah memaparkan gambar Rossa tanpa make up yang nampak macam bibik? […]

    0
    0
  48. tok mu says:

    alaaaa mcmla korang lawa nk ngata diaa

    0
    0
  49. Muhammad Hairi Adham says:

    Nampak comel dan antural. i like it

    0
    0
  50. Muhammad Hairi Adham says:

    Makeup tu untuk memenuhi syarat sebagai artis. yang penting hatinya…. Please be pro… ckit…
    Rossa really i like you natural dress.

    0
    0
  51. mmg lah bah…kadang2 ada juga gambar kita tak elok…..korang apasal kutuk rossa…i pernah jumpa dia lah face to face….masa tu dia tak pakai mekap..tkda lah mcm di gambar atas tu………..maybe camera org tu yg buruk mau mampus……………………..korang yg kutuk rossa lawa sgt ka hensem sgt.,…………………tak beradat sgt…….korang sedap jak mengata…nak jattuhkan maruah……sedar sikit k….cermin diri dlu……………….i love rossa……………………

    0
    0
  52. ghina_2000 says:

    aku rasa kan ni bukan muka rossalah

    0
    0
  53. Thank you for another great website. In which else could I get this kind of data composed in this kind of an incite full way? I’ve been wanting for such information

    0
    0
  54. malay says:

    bodo

    0
    0
  55. Nisxis says:

    yang pasti Rossa tetap artis yang berbakat.. i like her song….layan….

    0
    0