Written by AbangNara | March 4th, 2010

Wah wah, pasangan doktor paling vogue, gelemer dan paling banyak boleh buat duit melalui photoshoot. Kami suka tengok pasangan berdua ni, kerana lembut je air muka mereka. Cantik & hensem, bagai pinang di belah dua lah senang cakap.

Layan lagi gambar mereka…

Terima kasih pada peng-FWD email ini. jika anda ada cerita gosip bes emailkan kepada borakartis[a]gmail.com

106 responses to (Gambar) Pasangan Doktor Paling Vogue gituu~~

  1. Ayuhara says:

    Mcm pinang di belah2….
    hahaha….

    Moga jodoh berpanjangan….

  2. sha sha says:

    dah kedut dh nampak muke dr sheh….

  3. aku_statix says:

    adoyai…..sshnye nk dpt 1st….hehe
    anyway dua ni mmg sesuaiiiii…..

  4. nuruni says:

    dr sheik & dr halina.
    I’m a fan!

  5. miss zaza says:

    wah sama cantik sama padan….
    smga bhgia ke akhir hayat….

  6. yukiko says:

    wah……..

  7. feeya says:

    comelllllllllllllllllll nyeeeeeeeeeeee………suke tengok!! =))

  8. Piston Pecah says:

    wah…mereka berbeza dengan doktor-doktor yang lain…ada stail lah ek

    • Ryta says:

      Ada lagi doktor yg lg stailo…Jezamine Lim…tunang Harith Iskandar. Ko tak layan ke gambar satilo dia before this?

  9. Qaseh Nour says:

    dr. SM ni skali tgk mcm Pierce Brosnon..

  10. jue says:

    pehh, gile lah..gamak dah bosan jadi doctor, leh jadi model..ada bakat

  11. cili says:

    sama padan. cantik jerk di pandang.

  12. BumbleBee says:

    nice…. semoga panjang jodoh..

  13. FTNer says:

    ecehhhheceeee

  14. fahnees says:

    iyolah tu..
    (jgn salah faham,aku bangga ngan angkasawan kiter)
    tp..rasa cam tak kena jer..
    (maybe aku suka yg lebih low profile..)

  15. OVA says:

    sweeeet!!!!! ni la cnth org yg bley jd ikon!
    semoga bahagia hingga akhir hayat amiiinnn!

  16. pening says:

    mmg sama2 padan…moga kekal hingga ke jinjang pelamin…

  17. manjalara says:

    semoga jodoh kekal hingga ke akhir hayat

  18. wah, mmg seswai la dorg berdua. semoga kekal hingga ke akhir hayat. amin. amin. amin.

  19. jane says:

    mmmmm ensemnyeeeee…..dr sheikh…tergode i….

  20. dunnowho says:

    abg mussssss!!!!!!! auwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  21. jacks says:

    sebab dia ni la gandum naik harga… haha..

  22. Lys says:

    the pic kat tepi pantai really nice :D..i looiiikeee….:D

  23. elien says:

    kenapa pic x boleh tengok

  24. aries_april says:

    MGA BHGIA…
    DH RZKI DIA ORNG…
    ALHMDLAH

  25. bulan says:

    DOKTOR NI PERABIS DUIT RAKYAT MALAYSIA
    YG DIKAJI2 SEMUA TAK MENJADI

    • za says:

      mane ko tau tak menjadi? result testing ari tu dah keluar ke? aku rase blm keluar lg…

      lg satu… ape plk die yg perabis duit.. kalau tak puas hati… marah kerajaan… jgn nak salahkan die plk…adoi… agak2 sket kalau nak busuk hati tu…

    • xtrahome says:

      benda reseach dlm science & tech ni bukan takat buat kajian dan terus jadi. sedangkan setiap benda dikaji pn memerlukan data collection yg byk utk jadikan benda tu lebih precise. nak ditambah pulak benda2 berkaitan science & tech memerlukan pelaburan yg byk dan byk kajian supaya keputusan dapat dimanfaat utk kajian2 mendatang. fikir-fikirkan lah…

      • futuremagistrate says:

        sebonaeh aku tau byk pasal dia nie..tp malas lar nak tulis kat sini..sbb muka dia ensem jd peminat die byk..nescaye aku kena hentam balik nyer..kalo tak kena hentam kena saman ngan empunya badan…manusia tuh kena terima kebenaran kdg kala menyakitkan…

        • Ryta says:

          Cemano lak ekau buleh tau byk hal yg berkaitan dgn mamat ni? Mamat ni dulu jiran kek blkg umah ekau ko?

    • roronwa says:

      lame~~
      mst de golongan mlayu yg kunun cintekan bgse, tp dengki ngn klebihan bgse die sndri..

      • BumbleBee says:

        beser laa tu… malay yg slalu jatuhkan malay sndiri ni…. pHD x penah layu~

        • perigi says:

          nii semua ni aku rasa manusia jeles and dengki ngn kelebihan org kalau org tu bodo belajar kau suka..
          bodo nak mengutuk tak guna otak, tak sekolah lagi membazir duit kerajaan bile tak jadi org tu la mak ayah suro pegi sekolah bermain byk hah pas tu dgr rumours je keje kau..

          pegi maju kan diri baru leh ckp byk..belajar pandai2 skit jgn dengki jee

  26. matjoe says:

    mmg doc yg hot. superb!!

  27. suri says:

    xder maknernye nak kata dr sms perabis kan duit rakyat…program tu kerajaan yang buat…dia ambil peluang la dpn mata..bkn dia sorg je p berebut,dah dia jer yg lepas ujian hingga akhir.. bkn dier merengek2 suh kerajaan buat space program, kajian yg dia bawa kat sana bkn kajian personal dia…kajian yg memang disediakan, tp perlukan org cerdik bawa ke sana…bkn macam dlm makmal sekolah kat sana tue..pastu pada yg ngutuk dia jd model konon lps jd angkasawan tue, tgk la sejarah dia jd model drpd tahun bile…dah lama sgt sblm ada space program….bidang ilmu ni makin lama makin berkembang…takkan la nak dok takuk lama…org putih pun sblm maju brp byk kajian yg gagal..tapi x bhenti berusaha…kita takkan nak menengok je..lps tue mengutuk tak sudah2…jd angkasawan ni bkn pertaruhkan otak je tp nyawa.. dah brp byk yg pergi tak sempat balik..hargai la pengorbanan org..yg kita pun mgkin tak anmampu nak buat

    • xtrahome says:

      aku setuju dgn ko suri..bidang2 sains ni kita perlu explore dan tak salah kalo digunakan peruntukan tertentu utk tujuan pendidikan..kalo tak explore, maknanya tak ke mana lah kita dari segi teknologi dan akan terus dikritik oleh negara luar…bukankah itu lagi teruk kesannya?istilah membazir utk tujuan pembangunan pendidikan pelik bunyinya kan?

      • yula says:

        betul2

        • daunketupat says:

          dr sms bawak kajian efek cancer cell nya mitosis, oleh dr khaled dekan fakulti perubatan uitm. hehe sebab orang asyik tengok ruangan gosip ja kat paper tu, so orang terlepas pandang. ada masuk paper. :)

  28. ViZard8 says:

    uih..lawanye, mmg bgai pisang dibelah due, same cute ngan same pdn..*_*

  29. MaS PuTRi says:

    perghh apasal posing cover magazine tu sungguh tak sopan?? tak sesuai sebagai seorang doc lol

    Camane Nak Mintak Gaji Tinggi??

  30. ain says:

    comey sgt…suka la>>

  31. pinkypanthers says:

    tahniah ler….
    smuga kekal ke jinjang pelamin…

  32. kwakwa says:

    kahwin lah cepat-cepat….

  33. yula says:

    hensem toi dkter muzafar..

  34. sweetnye gambo…suke r cara photographer 2 amik gmbr ni..shot2 mnarik….

  35. aries_april says:

    rmntic couple…
    tp tk tau la sblklnya..
    hope dia orng bhgia.

  36. haney says:

    nampak sweet sgt couple nih..ada rupa ada pelajaran yg ni baru bole dibanggakan..bukan harap muka jer..

  37. kecum says:

    aduhhhh…sama padan, lengkap pakejnya…ketinggian pun hampir sama..untung2

  38. puteriaquarius81 says:

    pic ke3… ska tgk.. :)

  39. bulan says:

    sahabat dulu tak yah nak pi angkasa tapi lebih maju dari barat cuba renungkan
    dalam AL-QURAN TU DAH ADA MACAM2 BELAJAR LAH DARI SITU
    ORG PI BULAN BULAN2 ADA BERTAHUN
    TAPI YG NI PI KEJAP JE??????
    APA YG BOLE DAPAT

    • za says:

      tak salah kalau nak timba ilmu lebih kan? kalau nak ikutkan sgt prinsip ko tu…tak ke mane kite nnt…

      pi kejap je? pi kejap pon ko dah bising2… x puas hati segala bagai… kalau pi lame…agak2 ko nak buat ape plk ye…

      * kdg2 kite kene pike out of the box… jgn ikutkan sangat hasad dengki tu… jangan nak kondem org lain kalau diri sendri belum ckup bagus… kalau ko tak puas hati, sila salurkan pd tmpt yg btl… jgn pandai komplen tp kat salah channel… gi komplen direct kat PM..

      • puteh says:

        aku tak fikir bulan atau yg lain tu dengki. sekadar berbeza pendapat dan buah fikiran kalau pon ada yg tergelincir pendapat ….. utk org yg nampak bijak mcm ko ni bagi la hujah elok2 .jgn la pantang tak sependapat kata dengki.ni pon satu tabiat org melayu kita jugak……asal xsehaluan kata dengki.

        • itam legam says:

          betul kata za tu..

          dah terang lagi bersuluh…lepaskan kemarahan pada orang yang tak sepatutnya…

          program angkasawan bukan program dr. sheikh pun…

        • Ryta says:

          Betol3! Setuju ngan kata2 puteh. Biasala…kita ni manusia, rambut sama hitam tp hati lain2. Kalau pun si bulan tu keluarkan komen yg tak sehaluan dgn yg lain2, tak bermakna dia dengki! Ada la sebabnya tu nape dia ckp camtu. Kalau dia dengki pun, aku rasa si bulan tu tak dapat apa pun….just boley bg komen je la….

        • perigi says:

          hey bodo ke apa korang yg tak de ilmu ni
          jgn jadi stupid bole tak?
          korang tu patut cermin diri belajar takat mana, nak ckp banyak..kalau kau la Bulan baca al-Quran kau tak ckp mcm tu..jgn nak kelentong wat ayat politik kau kat sini..

          jeles dengki ar tuu..pegi belajar tinggi2 dulu baru leh ckp byk..mengutuk je keje kau..berdosa t kau tak ingat??stupid

  40. betolakucakap says:

    dr s.m mmg model pun belum nih…mmg cun lah diorg bdua niii..jeles i tgok..huhuhu

  41. mimi naim says:

    sejuk mta mmndg..sma cntik sma pdn..tenangggg aje…..

  42. dhiya syauqina haris says:

    mana boleh begini, ini baru bertunang.. kalau dah nikah boleh lah begini.. aduhhh..

  43. fafa says:

    dulu dr. halina pernah bertunang dgn org lain..
    Maybe bkn jodoh dr halina dgn lelaki tue.

    Dr halina saggup tunggu Dr Sheikh,dan satu2 wanita yang setia dgn Dr Sheikh.
    Walaupun ada pihak kata Dr Sheikh Ga_
    Moga bahagia.

    • redtube says:

      wah…ade org kate dr sheik nie ape???Gatai kaaa???hehehee…ape2 aje lar..dr nie mmg model pun kan..lfe die b nie pun agk sosial gak..future die pun sesuai jd model gak..ade package…ape pun kwn da lame beno da tue…cpt la kawen nti xjd lg merana jiwa n raga…hehee….stylo n stylist due2 nyer…nie baru betolll……..”BEAUTY WITH BRAIN”…bak kate omputeh..

  44. ALOLA says:

    tp seksi gah kain die yg pic no2

  45. marsita says:

    sama cantik sama bijak memang sepadan

  46. Kak Su says:

    Semoga diperkenankan jodoh…so sweet!!!

  47. Nurul says:

    gambar no 3 yg tepi pantai tu cantik sgt…nampak romantik gitu..

  48. xsuka says:

    adoi, susahla islam skrg. Dah smart dah jadi doktor pun still xpakai tudung, dah naik ke angkasa pun still pilih calon cun xtutup aurat. aih.. dilema mata dunia n mata tuhan.

    • Kina says:

      Tu la psl. Dahla die nie pnh jd Tokoh Maal Hjrh (time dpt tu kata anugerah tu 1 tgjwb). amik gmbr dekat2 cmtu lak. Tu blum usung sana sini; klu x jd sapa yg malu.

  49. ain says:

    TAPIIIII SYGNYERRRR DOKTORR LAKI TU PAKAI GIGI PALSU RUPANYERRR…

    • bedah says:

      uiks…pakai gigi palsu ke? bkn ke salah satu kriteria utk jd angkasawan tu tak blh bertampal gigi? inikan plk gigi palsu…

  50. Kina says:

    Tastenya doc ni suka kt yg x bertudung. Lgpn mmg semua menantu pompuan kt family tu x pakai tudung. X vogue la agaknya klu bertudung.

  51. Yumita says:

    lol,kina.apa ada dgn yg bertudung & tak bertudung?yg penting hati. its not the issue of vogue or no vogue.
    well,again, i hope those pics are portraying the real of’em..just love it!

  52. dira says:

    cantek nyer. natural beauty lh sgt ….

  53. bulan says:

    Tokoh Maal Hjrh
    ikon la
    cam ner ni baru tunang
    dah berpeluk tu
    bukan gosip tu gambar dah buktikan

    awak tu org kenal bagi peminat2 dok ni
    tak salah kita nak tegur sesama islam kita ni
    jadi jangan la marah macam sesetengah org tu
    mungkin dia yang marah tu pemilik gambar tu

  54. Zarah says:

    Fitrah manusia bercinta tp hukum hakam agama perlu diutamakan. Hebat camne pun kita, dosa pahala kena ambil kira. Anyway, moga Dr Sheikh & Dr Lina cpt diijabkabul & bahgia hingga akhir hayat.

  55. diya says:

    rasenya kan..diaorg bergmbr cmtu coz arahan photographer coz nak lakukan magazine…klu nk ikutkan b4 ni xpnh tgok gmbr diaorg berpluk2 or berpegangan tgn..ambik gmbr rapat2 tu adala..klu tgok pics msa dia bertunang pon..xde gmbr yg lbih2..peluk2 or pegang tgn..

  56. balqis says:

    both of u comel sangat….
    :)

  57. barbie doll says:

    nmpk mcm bebas je kedu2 doc nie…=p

  58. mariposa says:

    adakah sbb sesorg itu b’plajaran n b’jawatan tinggi maka kita dgn mdah ‘m’halal’kan semua yg mereka lakukan dgn mdah juga mngatakan mreka ssuai djadikan cntoh/ikon dsb??Cnth : seorg plajar mndpt kjayaan cmerlang dgn sume A tetapi bgaimna pula dgn akhlak n p’hayatannya t’hdp agama Islam?Bgaimana pula jika sesorg itu kurang cmerlang dlm pljrn atau krjaya tetapi dia sgt b’amal dgn ajrn Islam?Prnah dgr ni ..ILMU (dunia n akhirat)TANPA AMAL IBARAT POKOK TIDAK BERBUAH..Wallahualam..

  59. almondgurl says:

    sweet sgt..
    mmg mcm pinang dibelah dua..
    same2 bijak..
    sorg cantik..sorang lg hensem..

  60. dah says:

    ini gambar majalah yer, jauh lebih cantik dr gambar pra perkahwinan. mmg nightmare tul la wedding planner diorang…

  61. mis nida says:

    alahai..rmi g artis kt luar tu bekepit..bepeluk..pgg2 tgn..korg x kisah pn???if nk tego o kutuk..bia adil..n kalo dr halina blm sedia nk pki tdg..tu ant die ngn Allah..kite sbgi umat Islam jus doakn yg terbaik jela..drpd berpura2 pki tudung.. tp jambul tekelua ala2 mak datin..x gne jgk kn..xde la plak org nk heran..lg d sanjung2 ade la..jd renung2 kn la ye..Selamat Beramal..

    peace no war=))

  62. arab says:

    Alhamdulillah dapat ke bulan.semoga dpt pertingkatkan keimanan pada NYA, tidak sekadar membuat kajian untuk duniawi tetapi ukhrawi juga ..betapa Allah Yang Maha Agong..kita hanyalah manusia kerdil yg diberi kegagalan atau kejayaan sebagai ujian..sebagaimana angkasawan yang kita kenali sebelum ini, terus meyakini islam setelah mendengar laungan azan ke udara..Apabila Pintu Hidayah Dibuka OlehNYA..

  63. Alene Durney says:

    Hey check out my blog too. I hope i have some fun stuff too.

  64. I thought it was going to be some boring old post, but it really compensated for my time. I will post a link to this page on my blog. I am sure my visitors will find that very useful.

  65. I carry on listening to the news update talk about receiving boundless online grant applications so I have been looking around for the best site to get one. Could you tell me please, where could i find some?

  66. Sang Puerta says:

    I study some thing new on numerous blogs everyday. It really is continually stimulating to see content material of other writers and learn somewhat something from them. Thanks for sharing.

  67. antabuse says:

    Es la idea simplemente magn?­fica