Written by AbangNara | April 29th, 2014

Ya kali ini kita masih bercakap mengenai media sosial. Kali ini, sekeping gambar yang dimuat naik oleh Diana Danielle telah menjadi bahan perbualan hangat di kalangan para peminat sekaligus menimbulkan kontroversi. Gambar tersebut yang menunjukkan kemesraan antara dirinya dan suami, Farid Kamil menyebabkan banyak pihak rasa kurang senang. Gambar di bawah dimuat naik dengan caption “Tadi bermanja dgn dakcik.. Sekarang saya kacau daksar pula :p“. 

farid kamil dan diana danielle

Antara komen-komen yang diberikan oleh para pengikut akaun Instagram Diana Danielle ialah “kemesraan antara suami isteri tidak baik dipaparkan di khalayak ramai“, “walaupun dah halal, bukan untuk tontonan umum” dan komen-komen yang seumpama dengan itu. Namun ada juga yang menyokong Diana Danielle dengan melahirkan rasa “sweet” melihat kemesraan pasangan ini dan tak salah kerana mereka adalah suami isteri bukannya pakwe makwe.

farid kamil dan diana danielle

Diana Danielle bagaimanapun telah tampil memberi penjelasan dengan menjawab salah satu komen daripada seorang pengikutnya yang bernama Liza:-

Dear liza, i was sitting next to my husband while he was chilling on the sofa and i took a picture. Nothing wrong with that. Kids under 12 should be supervised while on the net anyway since there are many things they shouldnt be exposed to but this is not one of them

farid kamil dan diana danielle

Abang Nara lihat gambar Diana Danielle dan Farid Kamil di atas agak romantis dan menunjukkan kebahagiaan mereka. Bab hukum tak tahulah apa sebab tak arif dalam hal ini. Yang pasti, Abang Nara gembira melihat mereka gembira di samping anak tercinta. Semoga kebahagiaan itu terus berkekalan buat selamanya.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

133 responses to Gambar Mesra Diana Danielle & Farid Kamil Timbulkan Kontroversi

  1. hellokitty says:

    Seeloknya gambaq macam nie simpan untuk koleksi peribadi ja. Takkan semua benda dengan husband / wife nak tunjuk kt public. Just saying. Hm.

    0

    0
    • DREBAR BAS says:

      lantak la korang..yg penting aku benci anak yg tak mengenang budi mak !!!!!!

      0

      0
        • Olga says:

          Ko ghase laki korang tu handsome sangat ke? Please la. Muka macam batu lesung..kertas pasir lagi licin.

          0

          0
        • Ibu Mertua says:

          Buntingkan anak dara orang…pas tu lak lari bawak ke overseas.
          Eeee.

          0

          0
        • Datin Semah says:

          eloklah tu. gambar baru lepas main punnak kena di jaja utk tontonan publik.
          nanti cerai, lepas 30 hari..berkurung dalam gua.
          bahlol.

          0

          0
        • Model Zaharah says:

          alang2 bugil terus…habis citer.

          0

          0
        • lynn says:

          entah tang mana gambar tu tak sesuai utk tontonan umum. diorang tu dah kahwin, dah halal. lagipun gambar tu takat leher/bahu je pun. itu pun nak kecoh. artis lain yg belum kawin duk peluk cium bercuti keluar negara tak pulak korang kecoh?

          ni lah manusia zaman sekarang. maksiat depan mata korang boleh diam je. tapi benda mcm ni tau pulak nak bising.

          0

          0
        • DREBAR BAS says:

          Hanis Zalikha Masih Ketiak : pesal ngn jubo ko..bodoiii nak aku sepak ke

          0

          0
        • Anonymous says:

          kadang aku rasa orang Melayu ni teruk sangat perangai busuk hati. bila yang tak kahwin, buat macam ni, sumpah kena bantai kaw2. pas tu ckp kalau nak buat macam2 elok kawen r.

          bila dah kahwin, ko bantai macam ni pulak. x elok plk tunjuk mcm tu mcm ni. puihh! benda dah halal, nak kecoh apa??? setakat gambar lekat2 pipi, gmbr muka je. bukan letak gambar 1 body duduk atas laki dia.

          manusia2, keje jaga tepi kain orang je. jaga rmh tgga sendiri2 sudah.

          0

          0
        • Arianna says:

          seronok basah tak terhingga la tu/ dah kena sodok sama si laki sambil minum air laici. nyampah.

          0

          0
        • Fahrin Ahmad says:

          gila punya orang, gambar jimak pun nak upload ke..

          0

          0
        • Neelofa says:

          9 bulan lagi dapat anak lain pulak,
          congrats awal2 la..

          0

          0
        • zifi says:

          dlm islam malu tu penting walaupun dah kawen. kalau xde perasaan malu, sama kita yg manusia ni dgn ciptaan Allah yg lain. (malas aku nk sebut binatang kang marah plak). status halal tu bukan lesen utk kau tayang aksi romen or dlm kelambu dkt org.

          0

          0
        • tak yah kuar... says:

          Susah la nak cakap @ hello kitty @ bukan aku tak cinta… Dorang ni yg pro .. smua x tau bab hukum agama… klu gambar tu boleh jatuhkn fitnah … dosa kuarkn gambar tu.. Belum lg tak tutup aurat tu. Korang pegi la tanya kat ustaz … dngn captian yg agak mengelirukan …” Nak kacau budak besar “… Nasib baik ada org tanya .. dia bg penjelasan.. Nampak sngt dia tak tau hukum …. Laki bini pun tak sesuai.. Laki bini pun klu terlebih mesra pun tak blh di buat dpn org ramai. Bab akhlak @ tasawuf ok.. Sedap kata budak umur 12taun blh tngk… budak2 skrng pun nakal… dlm otak dorang buat fantasi sndri .. Gambar mcm tngh lepas… tutttttt. Rambut basah… farid kamil semulajd mata mcm stim jer.. Klu nak ambik gambar mcm tu di sarankan pakai tudung jer.. Tayang laaa satu dunia pun tak per… lain kali buat koleksi peribadi pic mcm tu… sikit2 SELPI tunjuk kat dunia … aku pun tak tau tujuan org2 ni untuk aper?…. klu blh lupuskn tak pe la jgk.. mana la tau klu nak bertaubat.. gambr tak tutup aurat smua… BERDOSA DI LIHAT OLEH BUKAN MAHRAM… KLU KAT UMAH LETAK GAMBR TAK TUTUP AURT ..HUKUM HARAM SEKIRANYA DI LIHAT OLH BUKAN MAHRAM… DPT SAHAM DOSA …. Ambik la SELPI TUTUP AURT kn bagus… slamat. Sekian reader BN.

          0

          0
        • sayasukagosip says:

          nara x nk upload gmbr rebecca pkai bju srung nangke ke??kaler nude lg tuh..x serik2 pompuan tu

          0

          0
        • Diana ada cakap gambar romen ke? tak. korang imaginasi tinggi byk lyn porno.

          0

          0
        • miss m says:

          aku perhati je komen2 diana and farid ni.. bukan nak sokong ke ape. ini cuma opinion aku. dari awal sampai sekarang.yg dulu puji, sekarang mengutuk. yg dulu megutuk sekarang mengutuk dan membenci, yang dulu nye peminat..dari dulu.sampai sekarang. nampak kan korang sebenar nye bukan peminat setia.. or i can say.. korang ni cuma bermuka2. well secara tak langsung.. reality nye korang pun macam tu gak. bermuka2 dan easy to hate people easy to love people easy to impress.. typical fans. baca gossip, sebar gossip. komen. pastu hate this artis sebab hal peribadi mereka. aku boleh agak yang mengkomen ni mostly perempuan lah kan.. laki, jarang baca blog gossip.

          0

          0
      • i am me says:

        ntahnye. xde mslh pon ngan gmb tu. bkn ape stakat muke je. laki bini plak. aiyooo. please la dah xde keje sgt kot semua benda nk kecoh n kontroversi. semua slh.

        0

        0
        • Selangor Negeri Sedehhhhh says:

          bagus la dik. akak ni dah 2 minggu tak kena “cucuk” asyik sibuk dok angkut air naik tangga flat PKNS ni. nak layan suami pun dah tak da mood. nak masak lagi, nak mengemas lagi. rimasss nok.

          0

          0
        • Silvia Suntos says:

          Akak ni.. pergi la cari bekas lombong bijih timah mana2..mandi bersama suami. Baru la rumahtangga mesra. Tak ghito? Jgn lupa post dlm instagram tau. K bye.

          0

          0
        • Aaron Aziz says:

          masalahnya, gambar tak pakai baju tu,
          cam buat something weh..

          0

          0
      • bukan gambar romen pun. pegila mampos.

        0

        0
    • Dafi Gayah says:

      uh ah…. baby nya sangat comel…

      0

      0
    • Ahmad Nazuwan says:

      Yang korang dengki sangat tengok dia orang berdua ni apasal?
      Korang mesti itihati dan dengki kan?

      0

      0
    • Liza yang tulis tu dengki says:

      Liza yang dimaksudkan oleh Diana tu gemok, pendek tak lawa dan banyak lemak dari daging. tu yang dengki sangat tu. Irihati, cemburu dan sakit hati sebab dia tak dapat teman lelaki mahupun lelaki tak mahu langsung nak mengorat dia sebab dia GEMOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      0

      0
    • gigi besi says:

      agak2 la nk uplod gbr cm tu pown.. u oll tu kn muslim

      0

      0
    • Anonymous says:

      Aku tak faham orang flipping over suami isteri gambar mesra camni, when they’re going all “oh sweetnya comelnya omggggg” dekat pelakon2 bukan suami isteri dalam drama2 yang berlakon mengalahkan laki bini.

      Please. Kalau nak ikut hukum hakam, ikut untuk semua. Bukan ikut suka kau mana nak sokong mana nak bash.

      0

      0
    • diana farid :xminat okeh says:

      diana dlu mase peknen g obersee ckp nk smbug bljr lps beranak xnk smbug study lg ke?ke da abes?ak xhm cpt tul dia abes study dia..xkn dlm 9bln da abes..dorg ni mcm kaki kencing jer..xkose ak nk minat kt dorg ni..sowiiiiii

      0

      0
  2. Emma says:

    Suam isteri salah. Semualah salah. Dasar rakyat malaysia yg tgk benda sikit nak sentap. Mentaliti kampung sungguh.

    0

    0
  3. akudakawen says:

    Org yg da kawen x de pk pape… org bujang memang akan pk lain…

    0

    0
  4. zabri says:

    apa masalahnya gambar tu xde pon bogel ke apa..hanya gambar muka sahaja..ini menunjukkan pasangan suami isteri yg bahagia..pemikiran sestgh pihak yg kotor tu yg pikir benda mcm ni x elok

    0

    0
    • mimi says:

      yang komen2 macam tu biasanya budak2 yang tak kahwin lagi je. orang dah kahwin mana ada fikir benda tut je. ingat orang dah kawen ni takde keje lain ke nak buat.

      0

      0
  5. ANNE says:

    Biar laa diorg.Jnji daa halal……

    0

    0
  6. gincu says:

    Pada aku takda salah pun dengan gambar tu. Bukan nya bini dia tu bogel. Benda benda macam ni cuba jangan nak di kontroversikan. Tak faham betul!

    0

    0
  7. ema says:

    ok je pic ni. xde prob pape pn..pic kapel2 yg x kahwin tu lg la geliii….

    0

    0
    • zaia says:

      ko tengok pic ok lagi, ni aku terdengar orang beromen!OMG!! Gila la..
      urgghhhh..aku gi umah kawan amek barang, aku balik lambat sikit sampai terlelap, kawan aku takde kuar, aku buka pintu nak gi amek air lepas tu aku terdengar bunyi..korang tau tak Ya Allah meremang aku memang jelas dan cemas bunyi tu…
      Kawan dia!Sampaikan aku rasa dorang sengaja nak bagi aku dengar pulak sebab erkk takkan tak terfikir orang lain boleh terdengar ke apa…ke dorang ingat takde orang…1st time pula tu aku dengar camtu memang terkesan pemikiran aku yang suci nie..

      0

      0
  8. zuanzuan says:

    our next alvin and vivian in version melayu & halal toyibah….dah start dah?????

    0

    0
  9. jemah says:

    ek lehhh gambo mcm ni pon nk kontroversi??? aku dh tgk kt ig diana xde apa2lah yg nk dikontroversikan… itu bkn ler pic atas katil tengah main pon! itu pic kt ruang tamu dorg jer… wartawan oh wartawan! keja korang skodeng ig org pastu wat gosip murahan!!! senang kja wartawan camni kan? tak perlu jumpa artis… juz skodeng ig jer dh dpt berita! HEBAT

    0

    0
  10. ina says:

    tak matang.. nk tunjuk la mereka la paling bahgia.. pastu org akn ckp so sweet.. tpi dia x tau org nyampah,,, pastu ditegur!! mula naik angin.. padahal dia yg cipta kontroversi… nk romantiss biar berpada2 ingat ni amerikaa ker

    0

    0
    • kasabian says:

      dah kawen ke belum?

      jgn bila dah kawen, ko plak duk sibuk post gmbr ngn laki.

      Gambar ni tak de hal sgt lah..sama jer ngn gambar rozita che wan peluk zain kat bali…no big deal dah laki dia. Sbb cik ina matang INGT..jgn post gmbr laki bini kat instagram.

      Ciao~

      0

      0
    • zaia says:

      Hi Ina…Kurang kasih sayang ke…

      0

      0
  11. zk says:

    ok la tu dari #doggyselfie

    0

    0
  12. ana says:

    kalau yg amik gmbr bf gf rapat bagai tak nak pulak korng bising kan

    0

    0
  13. isteri orang di bawah remy ishak says:

    Dah pelakon.

    Whats the big deal?

    0

    0
  14. Anonymous says:

    lah berdebar jgak nk scroll tgok tdi, igtkn gmbar mesra yg mcm mna, rupanya gambar pipi bertemu pipi jek. bikin kaget aja.

    0

    0
  15. yaya says:

    haha. orang yang tengok pic ni banyak fikir ke lain kot..
    tapi kalau ikotkan pic ni nampak agak ter.. sebab si FK tak pakai baju kot.
    kalau pakai baju orang tak cakap juga.
    ala korang ambik gambo laga-laga pipi dengan bf / gf korang boleh fulak…!!

    0

    0
  16. zura says:

    manusia zaman skrg nk cr salah org jerr… gmbr tu xde pape pn biasa jerr… tu pn nk jd isu…x pyh nk kepoh sgt hal org lah..jg tepi kain sendiri sdah…ssh byk manusia KEPOH skrg ni yg blagak mcm ustazah pencen :P

    0

    0
    • elle says:

      ‘Ustazah’ pencen?…alahai..agak2 la gelaran…npe plk org yg bnyk bntuk kita diperlekehkan..huhu..

      0

      0
  17. Liza yang komen tu dengki sebab dia gemok dan tak cantik dan sampai sekarang tak ada orang yang nak mnegurat dia untuk dijadikan teman wanita atau buat jadi isteri.

    0

    0
  18. anoyimus says:

    mana gmbr main? bila nak upload?

    0

    0
  19. kiki lala says:

    ok aje aku tgk. husband & wife bergambar aje. hbs tu yg bkn mahram bergambar peluk sakan takkan nk kata sweet lak kan

    0

    0
  20. manusia biase jerr says:

    Org yg dh kawen post gmbr mcm ni korang bising.. Retis lain yg x kawen2 lagi tu jgn kn post gmbr je, siap peluk kiss bagai x plakkkkk korang bising . siap di puja2 plakk ckp ohh sweet nye laa si polan dgn si polan !

    0

    0
  21. kecoh lebih says:

    huk aloh…aku ni bukanla peminat diorg…tp tepakse la jugak aku backing…kalo takat gambo gitu takyah la kontroversi sgt…kot ye pon tak suke kat diorg, takyah la sampai seme mende yg takde ape2 pon nak kutuk..die laga pipi ngan laki die je pon…lain la ngan laki org…mcm h***z S****a tu kan…sekian

    P/S : jgn sendu sangat boleh…matang la sket!

    0

    0
  22. Anonymous says:

    MASA NI DD NGAH KAT ATAS FK..SEDAP SIOTTTTTT

    0

    0
  23. lin says:

    biarla die nak gambar camnepun, setakat nmpk muke.. alahaii kecohh betol ..

    0

    0
  24. Anonymous says:

    Isu mungkin bpunca dari caption ‘manja ngn dakcil & kacau daksar’, tmbahan pula gbr diana yang basah itu…maksudnya?…..apakahhhhhhhhh??????

    0

    0
  25. n says:

    Betul3 liza kutu haprakkkkkkkkkkkkkkkkk dahla hitam gemuk ketot otak pun senget memang konfimmmmmmmmmmm xde jantan tulin nak. Itu psl ape sajer pompuan cantik buat dia rasa terlalulah sakit hati dan dengki serta busuk hati

    0

    0
  26. fishball says:

    Macam2 je lah. Gini tak boleh. Gitu tak boleh. NI semua nak berlagak ustaz/ustazah. Haters will always have something negative to say. I HOPE THE HATERS WILL CHOKE ON A FISHBALL AND DIEEEEEEEEEE!

    0

    0
  27. zara zya says:

    org melayu mmg bodoh..mampus pi la dgn artis..lets majukan diri dgn libatkan diri dgn perniagaan atau hartanah..bkn MLM ok

    0

    0
  28. sentap says:

    betol. meh kaye kan diri dgn insurans. saye baru dapat lesen jadik ejen takaful. meh berator wt insurans. kompem x rugi..

    0

    0
  29. Hafiz Rahim says:

    Sebab dia artis ambik gambar laki bini pun korang nak kecoh..orang yang tak kawin takde plak nak kecohnya. Adoyai.

    0

    0
  30. prono says:

    lepas ni upload picture gambo sedang romen, then lepas tu rama yg komen..woww…ganasnyer..bluwekkkk..

    (sia-sia aku dapat dosa kering)

    farid & diana sori,gua terlepas,tapi lu orang la bikin orang lain dpt dosa kering..termasuk nara..hahahhaa

    0

    0
  31. Melati says:

    Liza yg komen tu mesti pakai tudung..kannnn hehe..

    0

    0
  32. Melati says:

    Liza yg Diana tegur ni mesti pakai tudung kan?…….saya berani gerenti mulut2 puaka ni kebanyakan pakai tudung…

    0

    0
    • Hamba Allah says:

      Dear melati,

      Tak semua orang bertudung mulut puaka. Tak baik cakap macam tu, macam hina sangat orang yang bertudung ni, lainla kalau awak bukan muslim free hair mungkin pandang serong kepada orang yang bertudung. MasyaAllah

      0

      0
      • Melati says:

        Ko ni Hamba Allah ker Hamba manusia ? saya tak ckp semua kan saya tulis KEBANYAKAN…sebab saya pandang serong padayg pakai tudung ni pura2 baik tapi perangai kuat fitnah…rupa2 nya yg pakai tudung tu cuma nak cover rambut botak….hehe

        0

        0
        • melati pun dengki says:

          At least yg pkai tudung ni tk dpt dosa mendedahkan aurat.. Tk kisah la dia nk cover kepala dia yg botak ke apa kan, asalkan dia tutup aurat. Tk gitu, cik melati? Tk pyh nk anti sgt la, tk ada org kisah pun.

          0

          0
        • siapasaya says:

          pakai tudung mnutup aurat tu kn wajib.bdk kecik pon tau psl ni.
          melati,ko ni msti free hair kan.huhu

          0

          0
        • Hamba Allah says:

          Dear melati,
          Kita ni semua Hamba Allah. Takpe la sy xnak berbalah dgn awak.
          Imam Syafi’I berkata :
          “Aku mampu berhujah dengan 10 orang yang berilmu, tetapi aku pasti kalah dengan seorang yang jahil, karena orang yang jahil itu pasti tidak pernah faham landasan ilmu.”
          Bagaimana melayani orang-orang jahil,…
          Imam Syafi’I berkata : “ Apabila orang-orang bodoh mengajak bertelagah dengan anda, maka sikap yang terbaik adalah diam, tidak perlu melayaninya.
          “ Apabila anda melayani, maka anda akan susah sendiri. Dan bila anda berteman dengannya, maka ia akan selalu menyakitkan hati.. ”
          “Apabila ada orang berkata kepadaku, Jika diserang oleh musuh, apakah anda diam? Jawabku kepadanya…”sesungguhnya untuk menepis pintu-pintu kejahatan itu ada kuncinya.”
          “Sikap diam terhadap orang yang bodoh adalah suatu kemuliaan. Begitu pula diam untuk menjaga kehormatan adalah suatu kebaikan”

          0

          0
        • Anonymous says:

          melati..pki tudung..tutup aurat tu wajib..x pyh la nk kondem2 sgt..
          krg2nya yg bertudung ni dh bnyk beza dri binatang yg bertelanjang..
          klu ko nk tayang jubor ko mcm org utan or babi hutan pon silakan..
          xde sapa nk larang..tp tolong jgn menghina apa yg dah Allah wajibkan..menentang hukum Allah tu nmnya…

          0

          0
  33. bukan aku tak cinta says:

    serious aku rasa picture tersebut tak sesuai
    gambar dekat2, suami dia tak pakai baju
    dengan mata stim lagi
    sweet ke benda
    macam orang dah takde malu
    kalau aku buat mcm ni, sah kena lempang dengan ayah aku
    diana maybe rasa tak salah as picture tu tak apa2
    tapi aku rasa keluarga alim ulamak
    Tuan Guru Haji Hadi, Ustaz Asri, Ustaz Don, Ustaz Ismail Kamus, Ustaz Azhar
    Even prof Muhaya, Ustazah Wan Akashah
    takkan kot nak post picture camtu….
    Tak gitu Diana Danielle and Farid Kamil?

    0

    0
  34. Bulat says:

    Nak beromen pun nak ambil pic Dulu. Pasangan ni memey bodoh sejak kantoi lahir anak luar nikah

    0

    0
  35. Nani says:

    DD, gambar dengan mak kandung takde de?

    0

    0
  36. Genius says:

    Not naked but still looks sexy. Mata stim bagai, tak pakai baju, lampu suram, pipi berlaga…
    macam movie xxx gitu..

    0

    0
  37. Arissa says:

    so suweetttt..love you DD n FK, pedulikan apa orang kata..janji bahagia =)

    0

    0
    • Rzal says:

      suweeeeetttt sgtlahhh arisa oi
      mst salu bgmbo dgn laki ko gini kn arisa
      ishishishhhh pompuan zmn skang

      0

      0
      • Arissa says:

        ek eleh..sibuk la kau neh…aku blum kawen lah!lenkali jangan menyibuk kat komen orang lain..komen kat kotak sendiri lah bengong!btw my name is arissa ..bukan arisa…take note ya!

        0

        0
        • Rzal says:

          melenting plak
          mek chah la aku pnggil ko blehhh???
          pic suweeetttt bak kta ko tu elok sndiri tgk
          nnt da blaki ko jgn tiru aksi ni plaak ye mek chah hak hak hak

          0

          0
  38. Chico says:

    DD,bila kao nak cont study kau Australia dulu?mula2 pregnant rela la jauh dengan suami konon nak sambung study. Dah habis pantang tak reti nak balik u? Ker dulu tue semuanya wayang nak sembunyikan yg takut sembunyikan? Kukuku

    0

    0
  39. miss h says:

    for those yang komen, cakap orang dengki dengan couple ni, rasanya tak kot. sebab tu, bila dah jadi public figure, kena la fikir panjang sikit. hanya 1 keping pic, yang both of them yang tau apa yang berlaku or tak berlaku, kecoh orang lain dengan teori masing2 and again, memang la tak jadi fitnah sbb korang dah sah pun tapi caption DD tu, perlu ke?Perlu ke pic macam tu pun nak pamer?Masalah artis2 sekarang, as if semua benda nak tnjuk kat Insta. bila orang bash, cakap tak smart, marah. macam si Remy tu baru2 ni. action speaks louder than word. so kalau smart, jangan buat benda yang mengarut2 n buka peluang bagi orang cakap yang macam2. muhasabah diri(Peringatan unt diri sndiri jg) Tq

    0

    0
  40. papoi says:

    tu pon nak kecoh. ok je gmbr ni

    0

    0
  41. barbwire says:

    aiyooo..gambar mcm ni punnnnn nak kecoh ke? bukannya bogel pun..dan bukannya 24/7 minah ni upload gambar2 mcm ni..sesekali bagi la chance kat dia nak manja2 dengan suami dia..bukannya boyfriend dia..adui laaa..

    0

    0
  42. ilya says:

    Pada aku gmbr ini biasa saje…sbb para suami mmg suke x berbaju bile kat rumah. Rs nya yg otak blue saja fikir ke arah lain. ‘Kacau’ x semestinye berhubungan intim…nak bermanja dgn suami ade mcm2 cara

    0

    0
  43. D says:

    Pada pendapat saya, gambar yang pertama tu seeloknya tak perlu lah ditunjukkan pada khayalak ramai kerana menimbulkan syak wasangka eventhough diorang ni suami isteri lagi lagi rambutnya diana tu basah mana tak orang fikir lain kan. Apapun husnudzon lah kita. Anyway, anak diana comel sangat.

    0

    0
  44. lalola says:

    Lahhhh ..kunonya ampa semua nie..laki aku dk rumah pun tak pakai bju..
    Tak salah pun klw dia nk menyondoiii p tangkap qambaq..nma pun artis pegy mam la dia nk publish..nk tunjuk kata depa sweet..bknya qmbaq cium mulut pun…DD ni bknya ustazah pilihan, dia ARTIS… seksi..so xde hal lahhhhhhhhh….,

    0

    0
  45. Hahaha says:

    DD baru lepas mandi la tu, yang FK tu biasalah lelaki yg kebiasaannya x pakai baju kat dlm rumah.. aku tgk besa saja la gambar ni.. tak da nya XX pun… deerrrr…

    0

    0
  46. Liza gemok says:

    Diana Daniel tak lah kurang ajar macam Wardina

    0

    0
    • ermy says:

      Err..jgn mudah tuduh org cenggitu..latarblkang dia buat beliau berani mnyatakn pndapat.. kita ni sbg pemerhati ckup lh..xyah nk label mcm2

      0

      0
  47. aminn says:

    dear D.D
    nk tnjuk kebahgiaan rumahtngga pada pminat x salah.sbb tu awk post gmbar awk ngn husbnd.ckp pe pn of cos awk akn kta x salah.tp nk ttup mulut org drp berkata,mngmpat tntu x boleh.awk tntu ingin pminat doakan kebhgiaan awk.for me,ada yg bleh post,ade yg kne smpan tuk koleksi peribadi.walaupn yur hsband don mind at all,tp u as a wife kne jga mruah suami..yelah..x prlu show off sbb Allah tau korang bhgia sgt.

    0

    0
  48. Wan Din says:

    Gambar camtu pun nak tunjuk… apa nak jadi la melayu sekarang ni…

    0

    0
  49. Peachy Kax says:

    Korang punya otak yang kotor macam longkang parit besar… ntah2 DD baru habis mandi and then pergi selfie dgn husband dia… chill lah oii… korang yg sebut islam, hadis ni sumer yg pikir benda2 tak baik… I yang tak minat dorang pun terpanggil nak defend dorang…

    0

    0
  50. thesoofi says:

    Don’t show off your happily married life because people maybe going through a divorce or struggling to find a spouse.
    Don’t show off your pregnancy because some people maybe struggling to become parents.
    Don’t show off your expensive clothes as some people may just about clothe themselves.
    Don;t show off your lavish meal as someone maybe hungry.

    Selawat

    0

    0
    • Nek Joan Rivers says:

      Seriously? You can’t be happy for someone else? I pity you… I suggest you go live in a cave…

      0

      0
    • sebab korang juga la says:

      apa nak buat ada puak memang suka/crave for attention. Nak berak pon canang satu dunia mintak tengok( kalo tidak knapa tarok dlm istagram yg semua org bole access) . Para sillybriti berpenyakit jiwa -NARCISSIST!! Look at me…look at me… see how I am great…pretty…hebat…bla..bla..bla.. Lepas tu ada org cam kita ni sebuk nak tengok…..memang lah menjadi …HAHAHA.

      0

      0
      • semah says:

        abis tu yg kau bongok pergi stalk tu kenapa ??? ader ker artis tu suruh kau “look at me…look at me” ???? kau sendiri yg gatal pergi stalk artis tu….artis tu pun manusia…ader life jugak dan tu ig dia…ikut suka hati dia lah nak post apa pun. Kalau kau tak suka buat apa kau pergi stalk. ?????

        0

        0
  51. anon says:

    Alah dia org berdua ni sama je dgn si poziah ghous tu…..walaupun dah halal tapi takyah tunjuk kat org lah gambar2 intim,. Simpan je utk koleksi peribadi…

    0

    0
    • Pompuan gemok memang dengki says:

      Sudah lah wey, ko dengan wartawan Sinar Harian sama je. Dengki tengok orang lawa sebab ko tak lawa. Boooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!

      0

      0
  52. Hi, I do think this is an excellent blog. I stumbledupon it ;)
    I may revisit yet again since I bookmarked it. Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich and continue to guide
    other people.

    0

    0
  53. WOOITT.. says:

    tak tunjuk yang lebih extravaganza..? boleh wat video..dah bercerai sok ada bukti..

    0

    0
  54. rapunzel says:

    lorhh… gambar laga pipi je pon… igtkan gambar apa la td… bak kata pengomen kat atas… berdebar nk scroll ke bwh…
    but next entry plss… bosan!!!!

    0

    0
  55. Biskut says:

    Aku tak rasa pun gmbr tu keterlaluan. lagipun gmbr ni nmpak mostly bahagian kepala jer. mayb mmg farid mcm tak pakai baju tp tu pun nmpak sikit je d bwh dagu. byk lagi gmbr yg lebih terok drpd ni. org kita ni kalau dh tak suka dgn seseorg smpai bila2 kt nk maki. smua benda yg org tu buat akan nmpak slh. napa korg tak pegi maki laki bini lain yg bergambar peluk2 d khalayak ramai juga.

    0

    0
    • anon says:

      aku stuju sgt. di buat nye artis yg dia minat, tak kire ape je artis tu buat mmg sokong smpai mati. narrow-minded

      0

      0
  56. anon says:

    artis lain pun belambak gak gambar cam nii belom halal dah pelok2 dok rapat2 tak pun korang sebok nak ceramah diorang.gi support ade la. ni yg dah halal setakat gambar dok rapat2 belaga pipi pon cam sorang2 dah bagus sgt. belom halal salah, dah halal salah, tak ke otak sempit namanye. ada pulak yg dok comment diorang tgh stim, biar la tgh stim ke hape ke, engko duk satu rumah ke ngan diorang ni? jadi melayu jgn sempit otak sgt psl tu la tak bole nak maju. mencaci sesama bangsa, 1 negara plak tu. jgn esok lusa dah jatuh baru nak sebok saling memerlukan satu sama lain.

    0

    0
  57. my name is.... says:

    pic nelly ngan sharnaaz lagi something kn uollllss..pic ni biase2 aje..

    0

    0
  58. Anonymous says:

    alahai .. manusia manusia yang suka mengadili … hahaha … sah2 DD pakai baju … husband dia je yang buka baju … bejimak ke tu? bongok betu korang nih … kalau dah bejimak .. takde nye nak senyum lebar .. baik tido terus … letih kome … bukan sikit tenaga tu wei … mengadili tanpa berfikir panjang … yang terang2 maksiat banyak lagi yang bejimak dalam kereta, tepi semak .. hah .. tu la yang korang patut pi sergah .. ni laki bini .. lantan dia la nak begambar cam na … bodoh piang punya society … nak komen pun jangan rasa diri tu hebat sangat tal berdosa … itu bukan menegur .. itu menghina …

    0

    0
  59. Melati says:

    Tgk insan yg tahu hargai Rambut…bukan macam yg pakai tudung tu Tuhan anugerahkan Rambut adalah Mahkota yg gi tu tutup watper aper? ibarat tak menghargai Rambut…Rambut adalah Mahkota Wanita hanya org tak menghargai nya gi bungkus pastu bila bukak tudung Rambut bau pekong..

    0

    0
    • Ani Nomos says:

      Babi lah ko Melati. menutup aurat adalah perintah Allah. S.W.T. Ko nak masuk neraka dengan kafir kafir tu ko punya pasal, tapi jangan pertikaikan hukum Allah di sini.

      0

      0
      • Melati says:

        Ani Nomos kan terbukti ko ader lah golongan mulut puaka…? golongan org kasta rendah jer guna perkataan maki2 ni…kalau ko tu islam ? sekurang2 nya ko doa kan aku hidayah >>>ni ko maki saya ..Babi + Anjing lah ko ni Ani Nomos

        0

        0
      • rainbow says:

        tak setuju dengan pendapat Melati jugak..sbb mahkota wanita la kena jaga elok2, hanya orang2 yg istimewa dan berhak je dapat tengok kecantikkan mahkota kita tu.. :)

        Ani Nomos, membela hukum Allah tu bagus, tapi tunjukkan juga akhlak dan adab kita sebagai islam..Nabi S.A.W ajar kalau nk berdakwah pun kena ada hikmah kn?? :)

        0

        0
    • Miss M says:

      Dear Melati, if u r a Muslim, then all i can say is ‘pity u’ because Allah has ..If u r not Muslim, i still pity u…because u should have learnt abt Islam since Islam is the main religion in the country and major population of Muslim, and i bet most people know that Muslim women who have reached puberty (except those who are insane) must cover their hair which is part of Muslim women’s aurat. Am not talking abt tiny miny details of what are the dos and donts but wearing hijab is one of the main issue and well known by all..btw, being a Muslim or non-Muslim, we all live by rules..if u feel covered hair will make one’s hair berbau pekong, then u are wrong..if u have experienced it before, then can u simply judge all Muslim women who wear hijab have that problem? U might have come across those girls who are pengotor..but hey, there are also pengotor who are non-Muslim..so, clearly its an individual issue, not religion..lots of other hijab wearer have no problem with their hair, no issues abt dandruff or smell even lice..so, is yr statement fair to them? no right.. so, next time, please make sure to think at least twice before u put up a statement..because simply say baseless statement will only make u look & sound stupid like u r right now.
      Btw, im a Malay Muslim, a professional in my field and i wear hijab..am proud to be Muslim and feel blessed to have been born Muslim and raised as Muslim:)

      0

      0
  60. laila issabella says:

    People that said bad things about the picture and caption, they got dirty minded. 1st time i saw this picture + caption.. I dont have any issue.. Farid claim dak kcik is for muhammad.. dak bsar is diana..

    0

    0
  61. lolipop says:

    bodo la ko ni melati..manusia pengotor mcm ko la rambut bau pekong..bertutup tu utk membezakan manusia ngan binatang la bongok melati!..klu kau tak bungkus rambut or bdn ko,,ko sama la mcm babi..badak..tenuk yg x bungkus or balut bdn n kepala…apekata ko tayang skali jubor ko…lg la leh sama cam babi hutan or berok..or orang utan..

    0

    0
    • Melati says:

      Islam ader ajar perkataan maki macam ni ker? nampak sgt Lolipop ni keturunan binatang…yer..nilai lah sendiri.

      0

      0
  62. mak jemah says:

    nanti diana keluar ayat yang berbunyi ” masyarakat berdosa kerana melihat saya, ini adalah hak peribadi saya, xperlu masuk campur, kubur lain2 ” .

    and mak jemah said ” xshow off orang xngata, xtunjuk xmgata”….

    0

    0
  63. miss_oppss says:

    Benda cmni nak kecoh… At least dah halal… Bagus korg pi tegoq yg belum kawen tapi da berkepit mcm laki bini….. atau muslimah yg dah bertudung tapi gigih pakai uniform teletubbies…..

    0

    0
  64. TieN says:

    Walaupun dah sah sbg suami isteri, tak bermakna harus bercumbuan, berkepit dan berposing secara berlebihan di atas katil untuk tatapan umum . Tak salah berposing dengan mesra. Tapi jagalah batasannya agar tidak terlalu over dan boleh membangkitkan shahwat orang yang melihatnya. Kalau nk ikutkan haram, gambar yg tak menutup aurat dah jatuh haram. Yg menyebarkannya pun haram… Wallahuallam.

    0

    0
  65. MAKDARA says:

    ehhhh cantiknya pasangan ini dan comelnya anak mereka..semoga bahagia hingga ke jannah

    0

    0
  66. mak jah kau says:

    lepas kawen nampak muka dah ke arah mak dia si diana nie.. hmm

    0

    0
  67. Missmissmiss says:

    Which part of the pic is unappropriate? So stupid la korang ni. Yg ni pun nak jadi issue ke? Hati busuk mulut busuk bab jelos korang tu lagi kasi dosa. Kemesraan antara suami isteri is non of your business. They hv standards ok and are not stupid to take a pic right after “u knw”. What they did n had in the past are also non of ur business. AT LEAST they got married, willing to change. Korang ikut hukum hakam sangat ke? Tak pernah buat dosa. Mesti laki korang jenis tak layan peluk korang kan? Sal tu dok sakit hati sgt. My god, so pathetic

    0

    0
  68. nothing to show really says:

    buat lah porn ke blue ke… aku tak selera. Aku suka big black cock and pink cunt lagi.

    0

    0
  69. bodoh says:

    kalau benci deleted jangan tinguk, sendiri sakit hati tgk bodoh kamu ni, tau hukum kan? jaga la mata sendiri dr tgk benda2 yg konon nya bikin malu, sendiri hindar la. . mau juga sibuk tingok gambar org bodoh kamu ni

    0

    0
  70. NENEK KEBAYAN says:

    biar la die nk tnjuk gmbar die ngan husb die ,,bkn gmbar lucah pon yg die tunjuk tu ,,die artis dan nk share ngan pminat die ,, x slah kan ?? len la die ltak gmbar ngah beromen ke gmbar bogel ker smpai korang pesan nengok ,,tu la org mlayu suke sngat ungkit bnda dah lpas ,, skurang2 nye die x buang ank mcm student or pmpuan len yg sngup buang bayi mrata2 tmpat ,, syurga or nraka diana di bwah tapak kaki husb die ,, klau husb die lrang jmpe mak die skali pon diana x bdosa sbb tu x dpt izin dr suami die ,,pd aku lbih baik kita amik kisah budak2 mudah skarang ni yg lbih JUJUR ( amik gmbar pgang atau mnum arak ) contoh anak kpda shela majid tu ,,, x dek sape2 plak bising2 n amik tndakan pon ,,,diam jer cmtu ,,,

    0

    0
  71. Anonymous says:

    LA GAMBAR CAM NI X DER YG PELIK ATAU OVER PUN…JGN JADI JUMUD SGTLAH ORG MESIA OIIII PLS THIS IS NOTHING…
    SUKA TGK DD AND FK.SEMOGA TERUS BAHAGIA..AMIN..

    0

    0
  72. Fikir Fikir says:

    bagi aku snag je… kt sni kta xnk ptikaikan soal halal k tak?
    Pd yg 1st time tgk pic & caption DD tu, secara jujurnya, apa perkara pertama yang bermain dlm otak korang. Tekan:
    Like = biasa je xda apa-apa…juz bhgia tgk mrk
    Dislike = ooo….nk emmm emmm la tu

    Tuk aku,Dislike.korg bleh ckap aku berfikiran kotor tp itu kenytaaan yg nyata. So, fikir2 sndiri la sblum nk upload pe2 pic.Dont blame others for your own action.

    0

    0
  73. Kanji says:

    Tang mana yang tak appropriate,? Takat gambar muka melekat dan nampak bahu bare Farid Kamil tu takdak apa lah.Yang dok fikir bukan-bukan tu kenapa?

    Cehhh. Dengki tak tentu pasal memasing.

    0

    0
  74. […] Gambar Mesra Diana Danielle & Farid Kamil Timbulkan Kontroversi (132) […]

    0

    0