Written by AbangNara | December 13th, 2012

Daripada yang Abang Nara baca dan lihat, banyak pasangan mengambil keputusan untuk bergelar suami isteri pada tarikh semalam iaitu 12.12.12. Semoga ikatan perkahwinan yang anda bina akan kekal bahagia buat selamanya. Semalam juga turut dilangsungkan majlis resepsi Farid Kamil dan Diana Danielle di Jitra, Kedah.

gambar resepsi farid kamil dan diana danielle

Majlis resepsi sebelah pengantin lelaki ini telah berjalan dengan meriahnya di Darulaman Park Lake Park. Kehadiran peminat kedua-dua selebriti ini tambah memeriahkan lagi majlis tersebut. Turut hadir ialah Ainan Tasneem yang menyanyikan lagu “Aku Suka Dia” khas buat pengantin baru ini.

dd farid

50 lagi gambar sekitar majlis resepsi Farid Kamil dan Diana Danielle dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar sepenuhnya kepada Facebook MIG Online.
dd farid

P.S: Klik di sini untuk ke laman web FashionValet yang menawarkan koleksi pakaian yang awesome, cantik dan harga berpatutan untuk kaum Hawa terutamanya.

gambar resepsi farid kamil dan diana danielle
gambar resepsi farid kamil dan diana danielle
gambar resepsi farid kamil dan diana danielle
gambar resepsi farid kamil dan diana danielle
gambar resepsi farid kamil dan diana danielle
gambar resepsi farid kamil dan diana danielle
gambar resepsi farid kamil dan diana danielle
gambar resepsi farid kamil dan diana danielle
gambar resepsi farid kamil dan diana danielle
gambar resepsi farid kamil dan diana danielle
gambar resepsi farid kamil dan diana danielle

gambar resepsi farid kamil dan diana danielle
gambar resepsi farid kamil dan diana danielle
gambar resepsi farid kamil dan diana danielle
gambar resepsi farid kamil dan diana danielle
gambar resepsi farid kamil dan diana danielle
gambar resepsi farid kamil dan diana danielle
gambar resepsi farid kamil dan diana danielle
gambar resepsi farid kamil dan diana danielle
gambar resepsi farid kamil dan diana danielle
gambar resepsi farid kamil dan diana danielle
gambar resepsi farid kamil dan diana danielle
gambar resepsi farid kamil dan diana danielle
gambar resepsi farid kamil dan diana danielle
gambar resepsi farid kamil dan diana danielle
gambar resepsi farid kamil dan diana danielle
gambar resepsi farid kamil dan diana danielle
gambar resepsi farid kamil dan diana danielle
gambar resepsi farid kamil dan diana danielle
gambar resepsi farid kamil dan diana danielle
gambar resepsi farid kamil dan diana danielle
gambar resepsi farid kamil dan diana danielle
gambar resepsi farid kamil dan diana danielle
gambar resepsi farid kamil dan diana danielle
gambar resepsi farid kamil dan diana danielle
gambar resepsi farid kamil dan diana danielle
gambar resepsi farid kamil dan diana danielle
gambar resepsi farid kamil dan diana danielle
gambar resepsi farid kamil dan diana danielle
gambar resepsi farid kamil dan diana danielle
gambar resepsi farid kamil dan diana danielle
gambar resepsi farid kamil dan diana danielle
gambar resepsi farid kamil dan diana danielle
gambar resepsi farid kamil dan diana danielle
gambar resepsi farid kamil dan diana danielle
gambar resepsi farid kamil dan diana danielle
gambar resepsi farid kamil dan diana danielle
gambar resepsi farid kamil dan diana danielle
gambar resepsi farid kamil dan diana danielle
gambar resepsi farid kamil dan diana danielle

102 responses to (52 GAMBAR)Majlis Resepsi Farid Kamil Dan Diana Danielle Di Jitra, Kedah

  1. me says:

    first…. nak bisjut

    0
    0
    • CIK JAH says:

      sejak mengandung ni, makin berseri seri muka Diana. org nak cakap apa biarlah. yg penting kita tau dan Allah tau. tabahkan hati ya D! :)

      0
      0
      • ctm says:

        dah cantek.. takyah make up tak pe… #jealousnye aku.

        0
        0
      • semua saya suka says:

        seri ibu mengandung nampak sgt2.. nampak wajah keibuan.. :)

        0
        0
        • MINA says:

          ABG NARA TAU TAK YG KAKI DD KEJANG OTOT MASE RESEPSI TU??? ALAHHHH TIBA2 DD KEKEJANGAN SBLM FK JUMPE WARTAWAN….
          1MONTH PREGGY PERUT DD DA NAMPAKLA…. HUHUUU

          0
          0
        • MINA says:

          YG UNLIKE MARAH KE TU CKP PSL PERUT DD,
          YE LA DD KAN PKI KORSET AGKNYE TU YG NMPK LAEN PERUT DIA
          XPELA KITA TGGU 9BLN AKN DTG, KLU 7 DA BSALIN, LAHIR ANK _XCKUP BULAN_
          AK TEGO PERUT DD BKN APE, KWN AK YG 3BLN PREGGY PON PERUT XNMPK LG T_____________t

          0
          0
      • missy says:

        macam pregnant ank gegurll je sbb seri diana kurang and nmpak lesu plus pucat..xsabrnye nk tgkkk

        0
        0
    • Anonymous says:

      subhanallah… menawannya seorang wanita bernama Diana Danielle & kacaknya seorang lelaki bernama Farid Kamil ni.. dan jodoh telah memertemukan mereka. semoga rumahtangga yg d bina, mendapat keberkatan & bahagia hingga ke syurga. smoga 1 masa, DD t’buka hati utk b’tudung mcm Natasha Hudson. dia pn mix juga. sejuk hati N mata bila tgk dia b’tudung.

      0
      0
    • puikkk says:

      untungla farid dapat DD. umur muda, bergetah, cantik dan hot. tak mcm mmber aku.. dapat pompuan tua jadi bini, tu pun pasal mak bapak die campur tangan.. kesian betul aku tgk mmbe aku tu..tsk tskk

      0
      0
      • Anonymous says:

        bini ko pulak cane?

        0
        0
        • puikkk says:

          yg sure, tunang aku muda 3 tahun dari aku..manis gadis desa. tak la hot mcm DD. tapi muda dari aku la. mmbe aku tu bini die dah 32. pdhl mmbe aku baru 26. tapi tulah, jodohhhhhhh…. cuma kesian, sbb mmbe aku tu salu mengeluh…

          0
          0
        • Anonymous says:

          ckp kat kawan ko tu jgn la mengeluh… nabi muhamad pun kawin dgn wanita yg lebih berusia juge..

          0
          0
      • apa2 aje.. says:

        dah jodoh dia..aduiiii..

        0
        0
        • Anonymous says:

          jodoh kena paksa len rasanya dengan jodoh yang kita pilih bro.. takpelah bro, da nasib membe hang lagu tu…..

          tapi mula-mula ja rasa len kut, janji dapat lobang.. ya dak?

          0
          0
        • puikkk says:

          ala…parents kwan aku tuh mmg pelik sikit..die kawinkan dgn pempuan tua tu sbb pempuan tu byk duit, takla kaya, tapi pempuan tu mmg suke mghulur duit kt mmbe aku dan fmly mmbe aku.. kwn aku tu keje jaga ja pun… tapi tula..fmly pempuan tu pun da tedesak sgt nk tgk anak dia kawin..tu dia pon terima ja kwn aku tu…

          pokoknya, tak blh compare la dgn kisah nabi muhammad tu.

          yg dislike ni mesti ramai pempuan tua ni. hahahaha…. tapi bagi llk, ape de hal tua ke muda, janji dapat lubang, dapat duit poket lagi…masyuukkk…

          0
          0
      • kuik says:

        kau belum tentu lagi dpt kawen yg muda 3thn manis gadis desa tu puikk wlupon tgh bertunang jaga sikit kata2 tuu… jgn bertunang yg muda tapi kawen sok yg tua pulak, masatu kau nak teringat balik kata2 kau pasal mmber mu tu … kuasa Allah bila2 dan apa2 pon boleh terjadi.

        0
        0
        • eyansss says:

          buruk perangainya kawan n family kawan ko puikkk… kawen semata2 kerana duit n harta… rendahnya maruah n martabat dia sebagai lelaki… kang aku cakap : dasar JAGA tak sedar dirik… dah ada perempuan kutip buat laki pun tak bersyukur : ko marah aku lak….

          tapi memang kejis la… dah dapat bini kaya pun nak mengeluh lagik… kalo bising sangat, pi la cari perempuan muda… kalo dapat la… sebab perempuan muda sume nak lelaki kaya… bukan lelaki keje JAGA…

          0
          0
        • puikkk says:

          takpela…kalo aku dpt yg tua..moga2 dpt mcm bini mmbe aku tu… masyuukk…dh la dpt duit…dpt mcm2 barang branded..

          senang jgk pmpuan tua ni..untung2 aku takyah tanggung die..pastu da muak sok 2 3 tahun aku cerai la..ape susah… kekeke…

          tapi mmg untunglah mmbe aku si jaga tu. dh la kawin pun fmly die n fmly pempuan tua tu support 100%. die tak kuar sesen pun… rumah pun pempuan tu da siap sewakan.. kete pun da siap beli bg kawan aku ni pakai… perhhhhh untunglahhhh…….

          0
          0
        • puikkk says:

          takley salahkan mmbe aku ngn fmly die gak…dh pmpuan tu yg ajor bagi2 duit. umur pmpuan ni bila smpi masuk 30an tak kawin lagi. mmg berbagai cara die sggup lakukan.. laki org ke, tunang org ke, bf org pn die sggup rembat.

          aku da byk kenal kawan pmpuan aku camni. sampaikan ada sorg mmbe pmpuan aku ni sembang, kalu die dpt laki sok, klu laki die nk ceraikan pun takpe. janji dpt anak… aku dlm hati, fuhyoo sampai cemni pnye tedesak

          tulah..pmpuan da lg ramai skrg ni, llk mcm kami ni da mcm2 pilihan blh buat. even keje jaga pun da laku skrg ni…

          to eyansss : kwn aku tu bkn takmaw cari pmpuan muda kot. tapi pempuan muda susah sikit la.. duit tak berapa nk ada, lagipun pempuan yg tua ni sng sikit nak bodek mintak duit..fikirlah sndiri yer.. – kenyataan beb…

          0
          0
    • enw says:

      subhanallah…,cantik sangat ciptaan allah nie….

      0
      0
    • nara reader says:

      Subhanallah. cantiknya ciptaan Allah.
      Barakallahulakumawabarakah.

      Semoga DD bertudung nanti.

      0
      0
  2. KakLong says:

    Simplenyer makeup DD..i like…

    0
    0
  3. esparanza says:

    mata farid kamil sembam. xcukup tido ke bangg

    0
    0
  4. budakbizi says:

    meriahnye…moga berkekalan

    0
    0
  5. siakap senohong says:

    tak pkai bj askar lg ke??

    0
    0
  6. siakap senohong says:

    tak pakai bj tentera lagi ke???

    0
    0
  7. reeza says:

    Hebat…cantik DD & FK dalam pakaian pengantin sebegini, Rasanya gambar ne lebih berseri berbanding dengan gambar sebelah pengantin perempuan. Lagipun set pakaian pengantin ini lebih nampak kemelayuan. Nampak anggun & kacak….Semoga bahagia ke akhir hayat… Amin…

    0
    0
  8. Anonymous says:

    cantik baju dyeorng!

    0
    0
  9. mario_gler says:

    cantiknye :)

    0
    0
    • arjunaidi says:

      DD simple sangat mekup.. tahulah dah cantik.. tapi kena la ade mekup sikit..
      barulah nampak wedding..
      ala kakak aku kawin lagi cantik..

      0
      0
  10. Anonymous says:

    muke DD dh tembam..cute

    0
    0
  11. [email protected] says:

    wah memang lawa sweet sngat..aian tasnem pon ade huhu ^_^

    0
    0
  12. effa says:

    Diana’s makeup terlalu simple… mcm make up sendiri…

    0
    0
  13. ck slmh says:

    dd cantik, farid? hmmm..
    sakit ye pakai tengkolok tu.
    haha…

    0
    0
  14. ck beatriz says:

    cntiknye..make up DDnmpk natural la..n bju dorg cntik sgt…nmpk klasik..

    0
    0
  15. EE says:

    mekap simple salah. mekap tebal pon salah. kang tak mekap pon salah jugak. ape la yg korang fikir ni? hmm..

    ape pon, cantik sungguh mekap DD. simple but very nice.

    0
    0
  16. ggg says:

    kalau dah cantik,tak payah dah nak makeup tebal2 :) makeup simple sudah ! congrats DD and Farid ! Cantiknyaaaaaaaaa DD,tak puas tengok muka dia :)

    0
    0
  17. Ni Lopak Tu Lopak says:

    Sempurnya ciptaan Allah….x Jemu mata memandang…

    0
    0
  18. ni Lopak Tu Lopak says:

    setianya David Teo…smp ke kedah sanggup pi kenduri..apapun persahabatan mereka itu penting

    0
    0
  19. Sha says:

    Sama cantik sama padan. FK kacak + DD cantik = Anak2 super duper kacakcantik.

    0
    0
  20. puan ariff says:

    respect FK sbb time brsanding x pkai inai..hrap2 lps ni DD brtudung plak..insyaallah.aamiin

    0
    0
    • Raja minah jambu merah / biru ori says:

      minah jambu tk setuju kalau diana bertudong…..kalau boleh diana biar lah berselubong macm wahida hanye laki je yg boleh tengok muka diana…betol tk dianaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa lov uuuuuuuuuuuuuuuu….

      0
      0
  21. Anonymous says:

    cantik sgt mekap diana simple je .. semoga bahagia kekal selamanya

    0
    0
    • Anonymous says:

      sgt cantik..kulit gebu pulak tu.. :)
      tapi nape aku nampak dia cam gemok ja..maybe tgh pgnen agaknya…

      0
      0
      • bakal makcik says:

        alah, orang pregnant ni gemuk kurus ke, perut cepat nampak ke.. tak payah nak semak kepala fikir. kadang ikut genetik family, kadang ikut pemakanan mak pada baby. adik aku yg pregnant, katanya kalo minum anmum, perut cepat je besar..

        0
        0
      • hairan says:

        Ya la..cmna nikah bulan 12..tp due nk bersalin bln 7..7 bln jer ngandung..????
        Xkan masakawen tudh ngandung 2 bln..bukan fitnah yer..cuma hairan jer…

        0
        0
  22. nafies says:

    apasal perut D nmpak kembung..

    btw aku dah bosan balik2 tunjuk wedding dorang. skian trima kasih

    0
    0
  23. [email protected] says:

    cantiknye si diana ni..serius cantik..

    0
    0
  24. Din says:

    eloklah mkp simple takdelah nmpk mcm opera cina. mereka bedua mmng sepadan. tgk bj FK mcm panji semerang pun ada. Cantikkkkkk….

    0
    0
  25. dee says:

    sekurang2nye Diana tiada la gossip g gugurkan anak sebelum nikah…berfikiran positive sentiasa dan doakan kebahagian mereka….amin…

    0
    0
  26. ain says:

    Lawaaaaa lah D. Make up dia sgt simple and natural. Tkde lh mcm pengantin yg sarat dgn make up. Semoga bahagia kedua2nya. D serius sgt cantik.

    0
    0
  27. aku lah dia says:

    sweet..suke sgt tgk dorang slumber n x overmover pn..

    0
    0
  28. Haliza Misboon says:

    Baju kureng cantik laa.. bini David Teo punyer baju lg cunnn

    0
    0
  29. kus says:

    penggantin dah hilang seri …….

    0
    0
  30. zura says:

    dd da la lwa,,mke up simple..mmg cntik..
    wedding xsmstinye makeup tbal2..like 1000x.. :)

    0
    0
  31. lea says:

    biasala org cantik ramai jeles,dpt hubby hensem lg tu…indahnya ciptaan Allah..congratz both of u..,kita sama la DD,seminggu lepas ijab kabul,dah pregnant,rezeki Allah,sy percaya dgn DD,just believe= Allah brsama org yg benar…sabar jak la..kta serupa,redha Allah yg penting,pedulikan pdgn org,Allah Maha Adil n Maha Tahu,tawaqqal jak,inshaa Allah segalanya akan ok..sy doakan yg baik2 tuk korang ber2..

    0
    0
  32. Nabil says:

    Wow, pasni for sure dapat baby comel2…hmmm #berangan

    0
    0
  33. miss wawa says:

    Haliza Misboon & Kus ni jeles kot..Baju pengantin sangat cantik..si Nafies ni tk tahu ke DD pregnant,btw kembung ke perut DD?kembung2 pon DD tetap cantik!!

    0
    0
    • Haliza Misboon says:

      Pekehalnyer nk jeles.. ni la peminat tegar nyer jwp kalo ckp sket jeles.. jeles..
      Nk jeles mendenyer ngn baju xlawo tu.. btw dia pun bkn jiran aku pun..
      Dah mmg sah2 nmpk baju bini David Teo lagi lawaa.. nk sentap tu pesal..

      0
      0
      • dd says:

        miss wawa n haliza misboon..masing2 ada pendapat sendiri…sila hormat pendapat masing2 ok..

        0
        0
      • EIRA says:

        Lawa bnda nyer baju pink tue..?
        baju Diana 10000xxxxx LAGI LAWA..mata ko bute agaknya..p la tambah power…begong…buta fesyen…!!!!

        0
        0
  34. landak says:

    yg paling hendsome ialah david teoh….

    0
    0
  35. stella says:

    cantikkk laa …

    0
    0
  36. jemah says:

    xnk plk ke pkai uniform spital ke

    0
    0
  37. ANYNOMOUS COMELLL says:

    she look a bit fat like pregnant 2 month…

    0
    0
  38. nadea says:

    for me dd lg sweet dr ju evans..wlpn dua2 mix xp dd lg gojez wlpn ju lg kuat auranya..btw for me baik ju or dd dua2 cntik jelita…dah jdoh dd kwin awl n farid jge dd bek2 ye n tanda cinta u brdua…….ske tgk mke dd da agk comel sdikit sjk pegnan ni….yg pntg mnisnyaa ttp ade…n for minah jambu yg x suka dd brtudong tu ubhlah pndangan u ye sbb yg bertutup itu menawan….i agree hrp dd brtudong lps ni….luv u faridiana……

    0
    0
  39. he says:

    tengok gambar 5 dari bawah. tanak cakap pape. :)

    0
    0
    • Anonymous says:

      nape dengan gambo tuu?? ada pape ke yang pelik?? eah tapi muke DD kan nampak sembab giler kan?? yang si fk nie ngade2 plak, kejap pkai songkok, kejap pkai setanjak.. geget jee telinga die tuu.. btw, baju doang tantek..

      0
      0
  40. Anonymous says:

    cantikk and simple.. semoga Allah S.W.T memberkati dan melimpahkan berkat kepada diana dan farid.. amin :)

    0
    0
  41. hoohaa says:

    Sibuk je Ainan Tasneem ni!

    0
    0
  42. ana lee says:

    adoi.. resepsi ok.. baju cantek semua perfect.. ade tapinye…
    kejap pakai tanjak.. kejap pakai songkok.. kejap tak.. hehe..
    pastu pakai tanjak pon… salah…
    so far.. semua ok..

    0
    0
  43. hunny says:

    cantik dd+farid
    serious dd mcm anak raja..anak raja kan kawen pakai songket mcm tu..
    memang mcm anak raja yg kawen..

    0
    0
  44. bunga says:

    suka tgk isteri david teo…sgt pandai bembawa dri ke majlis org melayu..pndai david teo didk isteri…xmcm org melayu kita pakaian kadg2 mengalahkan barat..

    0
    0
  45. semek says:

    biler nengok DD ni sampai rasa berjangkit kecantikan dia kat aku.,,, ahak.. sebab senyuman dia tu memang ikhlas n pure n takde riak pun… kecantikan yang Allah beri sedikit dari kecantikan Nabi Yusof…. Subhanallah..

    0
    0
  46. Anonymous says:

    very low profile and nampak sweet sgt when their being together..smge kekal bhgie hingga akhir hayat.. and smoge D terbukak hati utk berhijab..sbb skg dose die FK yg tnggung.. n bakal dpt anak yg soleh…:)

    0
    0
  47. Anonymous says:

    Klau pkai baju pengantin yg berasaskan songket mmgla akan nmpkkan kita berisi…teringat msa aku kwin dlu pn camtu gak, nmpk cam gemuk pdhl aku kurus kot dan lum pregnant pun msa tu. Biasala tu…..jgn fikir yg bukan2 kalian semua…….

    0
    0
  48. ros says:

    DD nampak berisi sejak mengandung ni…

    0
    0
  49. blab;lakjqkjisiwusiedydedhedhehdeh says:

    zzzzzzzzzz

    pehal si AINAN dijemput. kahkah
    nak amik berkat ke
    yela “hati sudah dimiliki”

    next

    0
    0
  50. Cik Nad says:

    Suka upacara potong pulut kuning. Adoi. Dpt mkn pulut kuning dgn kari daging ni sodap nyeeeeeerrrrrrr

    0
    0
  51. Anonymous says:

    MUDAH-MUDAHAN DD SUATU HARI KELAK PAKAI TUDUNG . INSYALLAH :)

    0
    0
  52. siticomey says:

    kalu DD pakai subang kat telinga lagi cantik…hmmm semoga berkekalan…

    0
    0
  53. HEHEHE SUKE2 says:

    DAH KENAPA AINAN TASNEEM PN ADE SKALI??
    SEBOK JER LA ARTIS YOUTUBE NIE…
    PG STUDY LA WOII…BDK U WAT CARA BDK U…
    HAHA..JGN MAREE./…

    0
    0
  54. seri says:

    kaler baju pengantin songket ni sekali tengok dah macam pakaian pengantin fasha sandha pulak.hahaha.

    0
    0
  55. saya yang bernama.... says:

    awatla hampa ni kan..xboleh ka nak bersangka baik sikit…orang 2 ngndung cepat pun payah dikatanya ngndung sebelum kawen la apa la..kalau xngndung lagi dah lama kawen cakap mandul la apa la….semua serba x kena…kalau dah tembam 2 mmgla perut jadi buncit sikit….it’s reality la x kira pmpuan ka laki ka kalau dah tembam 2 mst akan nmpak perut…aiyooo 2 pun nak sangkal ka…?? xfaham sungguh ngn orang kita ni…..saboooo jalah….anyway congrat DD & FK..semoga bahagia hingga ke syurga… :)

    0
    0
  56. saya orang jitra says:

    Haliza misboon tu sangat bengong..baju tu cantik gila..cantik dari baju sanding dia kat Kl..sy tgk sendiri hari tu pengantin nampak sangat comel dan klasik pakai baju rona tu..sedihla kalau org yang taktau pasal fesyen ni nak mengomen2 itu ini..

    0
    0
  57. lucah says:

    sedap frid kamil isteri kopek fuhh bapok besor kopek burit berbulu cantik plak tu…

    0
    0
  58. AKU says:

    MAKIN GEMOK LA DD NI

    0
    0
  59. peminat DD says:

    wow…dd nmpk sgt menawan n berseri2…like3…minat dd nie…muka comel je…moga mreka kekal hingga ke anak cucu….AMIN…

    0
    0