Written by AbangNara | November 18th, 2010

gambar pernikahan siti saerah

27 Oktober yang lalu, Siti Saerah, adik kepada Datuk Siti Nurhaliza sudah pun selamat bergelar isteri orang. Kami pernah keluarkan entri mengucapkan tahniah kepada Siti Saerah atas perkahwinan tersebut. Hari ini kami kongsikan kepada anda beberapa keping gambar sekitar majlis pernikahan Siti Saerah.

Kalau tak silap kami Datuk Siti Nurhaliza tidak dapat hadir di majlis pernikahan adiknya sebab ada konsert masa majlis pernikahan tersebut berlangsung. Apa pun, Saerah nampak berseri dan cun melecun di hari bahagia. Suaminya pun nampak hensem dan kacak bergaya. Semoga perkahwinan mereka berdua akan kekal bahagia selama-lamanya.

Lagi gambar sekitar majlis pernikahan Siti Saerah dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

gambar pernikahan siti saerah

gambar pernikahan siti saerah

gambar pernikahan siti saerah

gambar pernikahan siti saerah

gambar pernikahan siti saerah

gambar pernikahan siti saerah

gambar pernikahan siti saerah

210 responses to (GAMBAR)Majlis Pernikahan Siti Saerah

  1. bunga rayu says:

    Tahniah dan semoga berkekalan hendaknyer.

    • gilo says:

      pakai simply ct ke?? keh keh…

    • milix says:

      tok ti de hal.pe slahnye tok k lak dtg…dtgke..xnmpk pung…hehe..smg mnjdi suami istri yg soleh n solehah..n berbahagia dunia akhirat…amin3

      • ninakarl says:

        -yang menjadi tanda tanya nie.. mana gambar akad nikah???? selalu nyer kalau nak rancang pernikahan mesti makan masa kan.. oleh itu si siti boleh free kan waktu kan… al maklum la, adik kandung kawin.. hari yg penting tu tapi siti tgak dpt dtg sebab ade show.. ermmmmmmmm…

        -mana gambar sedara mara yg lain…

        apa2 pun aku nak tgk GAMBAR AKAD NIKAH… anyone?

      • gilo says:

        sapa kata saerah mcm tamil??? mcm kridayanti la…

    • mulut_becok says:

      siti nye maner…?? x dtg kenduri adik dia ker…??

      • belacan~hangus says:

        saida kot yg makeup dia…

        pakai simply siti so semuanya free of charge..!!

        x yah keluar luit…

        • silentgirl says:

          make up die sgt sadis…x berseri sgt, muke je puteh, leher gelap..aku rase saerah make up sndri sbb die kan blaja grooming…xpn saidah make up kan~ yelah kan…watpe nk amek make up artis cm nurul shukor sume..sbb glamour pn suam2 kuku je..mane tok ti eh? pape pon tahniah la saerah, xde la bkeliaran dgn gosip2 ngan laki bkn muhrim lg yekk,…

        • penyibuk says:

          alah…tau xpe. si saerah ni kan dulu mbik sijil coarse make up kat IKBN PERETAK. erm,tp ckp blaja kt kolej swasta..huhu..

        • kurus says:

          adus!! the word…”berkeliaran”????

        • silentgirl says:

          kurus..what’s the prob with ‘berkliaran’ words??

        • silentgirl says:

          seems like mjlis nikah die ni tertutup je…sbb xnpk parents blah laki..rmai bdk2 je..yg aku rase tu ank saidah n ank rozie..hmmm~mybe nikah kat msjid kot..n sume tetamu da blik….so dorg amek gbr kat umah je..btol x? heheheh~ postive thinking!

        • nad says:

          ‘berkelianaran’ means berpeleseran… ;)

        • mentari says:

          muke husband die not bad…tp muke saerah..erkk…ermmmm tgok dan nilai sndri la………

        • Bukan Artis says:

          Merepek betul, rela g konsert lg dri meraikan majlis kahwin adik sendiri…klu aku keje and adik sendiri kawin aku akan mintak cuti…dh tau adik ko nk kawin xyahla accept job aritu, lgpn duit dh bersepah kn?!

        • milix says:

          suke tgk kak ipr dia..sejuk mte mandang…xsilap dia ke yg dok hulur payung kat ct lam iklan simply ct tu ?npela bg wtk tu kat dia…

    • fadah says:

      tahniah juga…

    • Saya says:

      amin ~~ yg penting nikah..lupakan kisah/perangai/tabiat dolu2..semoga lps nih leh berubah jd isteri yang solehah dan yg amat2 penting dia bukan laki org~ ahakss, jahat jari nih

  2. katak kodok says:

    Tahniah…
    Kasihan dia ni. Makeup dia ni bertompok. Atas putih, bawah gelap… KO punya jurusolek.

  3. topo says:

    hohoho tahniah.. semoa berkekalan.. :D

  4. hater says:

    ek eleh…

  5. curvy_luff says:

    kenapa muka tak nampak langsung seri pengantin!. make up hancussssss… cam tak caya je ni adik kepada penyanyi no 1 negara. byk persoalan bermain di minda??? issk….

  6. aini.s. says:

    Tahniah…….moga kekal ke akhir hayat….amin…..

  7. make up pakai bedak cap kapal rasanya..

  8. [email protected] says:

    taniah.
    tapi muka putih leher agak gelapppppp…
    mcm mana tu

  9. chiara says:

    ct mana?bz bebenor ke?

  10. jojo says:

    tok ti xda ek…cian adik kawin pon xdpt dtg ker…bukan orang lain…adik kandung sendiri.

  11. HAHA says:

    akhirnya kuor gak pic nikah diorg.. tahniah ..
    smoga kekal ke akhir hayat hendaknya.. cuma mekap tu alahai, naper x guna jurumekap yg sm ms tok t kwin dlu…. xpe la, dh slesai pun mjlis.. tp aq cy lps saerah tgk gegambar dia ni, mesti dia terasa cam nk ulang smula majlis dgn wajah yg lebih berseri.. :) tahniah sekali lg..

    nape tok t xde? ke dlm pics ni je xde…

    • kimie says:

      kan abg nara dah bg taw last statement aritue… tok t mmg tiada masa majlis ini dilangsung kan.. atas sebab2 tertentu…

      tapi aku tak taw pulak sebab ape tue..?

      bg aku senang je.. family must be 1st… ada hal mcmane pun.. family kena diutamakan….. pelik kan tok t tak berusaha mcm tue~~

      • HAHA says:

        yup btul tu.. kalau ada hal pun, apa salahnya dtg skjp.. bkn org lain. adik kandung dia gak..

        • blurrrrrrr says:

          ikut kat atas tu katanya ada konsert… emmm kalau btul mmg x patut la….

        • gam says:

          dulu sgup batalkan konsert kat penang n sgup bayar balik sbb kesihatan diri.sbb keluarga sendrik?tak pula sgup…

        • hantuk says:

          jgn salahkan tok ti…..sbb tok ti pn cari mkn juga,kalau batal saat akhir silap2 pasni org dh x pcayakan tok ti lg…..kita x tahu kenapa saerah pilih tarikh tu…if saerah dh rancang awal2 nk kan tarikh tu awal thn nie,dh tentu tok ti x kan terima sebarang job pd tarikh saerah kawen tu….so u all pk la sendiri…

        • silentgirl says:

          aku rase tok ti xdpt dtg..sbb saerah nikah scare mgejut..so,xleh wat pe la..knape saerah nikah scare mgejut, hanya mereka dan kluarga mereka saja yg tahu..

  12. Siti Kelembai says:

    errmm… a’ah kan xder seri pengantin plakss.. sorg kawen sorg cerai.. well adat dunia..

    • lalalala says:

      tapi bkn kakak die tak jadi cerai ke?wallahualam..kalo btl tak jadi bguslah

      • peminat cerita korea says:

        i hope so. sian anak2 dia plus kalo dia cerai kang sampai kesudahla dia kawin-cerai2 dgn org lain.
        siti saerah tu mekap sendiri2 ker, ntah2 kak ipar nya mekap. tok t xleh datang sbb tensen, saerah yg xsekaya dia pun leh lelaki muda, dia yg byk duit dpt org tua jer, sia2 kaya

  13. aku serius says:

    ct & mak ct mane..takder lam gbr pun

  14. non says:

    Tahniah..saerah suke lowa profile agaknyer..semoga berkekalan hingga ujung nyawa..amin..

  15. tahniah & selamat pengantin baru..dalam ramai2 tu saya suka kak ipar siti tu lagi..maintain aje dia dulu sampai sekarang..

  16. mama uti says:

    ialah nampak semacam aja makeup dia ni cantik lagi nenek aku kat kampung kalau dimakeup……

  17. takbaik taw says:

    bagosla da kawen..menutup spekulasi buruk2 pasal dia selama ni..yg penting sah dr segi rukun agama..lantak pi la dia nak wat ape pasni..mgkin ade sbab die wat tertutup..sape kita nak bercakap buruk..apepon tahniah wat drg sbab da menghalalkan perhubungan..

  18. aku tau malu says:

    aisey, makeup out! masa event2 hiburan elok je mekapnya. masa nikah lain pulak. tok ti x sponsor makeup ke???

  19. Maleesa says:

    Tahniah. Semoga kekal hingga ke syurga.
    ct Tergamak x dtg majlis petg dlm hdup adik sdri..

  20. geli geleman says:

    memang x de seri.mana dapat mak andam tu.buruk btl rupanya

    • sofea says:

      kawan aku 1st time mekapkan org pun lg lawa dr die ni mekap….xde pngalaman tuh..tp cantik je…hurm..sian saerah…

  21. KakLong says:

    Aisehh..baik upah i je jd mekap artis aritu..totally out betul..
    konfirm mekap sndiri nihh..peliknye..takde preparation ke? penting tu mekap kawen..sebab kawen sekali seumur hidup beb…lainla kalo kawen berkali2…huhuu

  22. naz says:

    mekap murah ker?

  23. dani says:

    klu ye pun, touch up ler leher tu…bebelang2 gitu..
    ape2 pun tahniah..

  24. Jackal says:

    Aku berkenan kat yang baju outih sebelah dia tu? Sapa tu? Dah berpunya ke belum? Kirim salam seposen.
    Siti takde masa majlis? Alah, biasalah tu. Aku tak hadir 3 majlis kawin adik-adik aku. Macam mana nak balik? Aku jauh dirantau. Bz dengan keje. Bukan tak pentingkan keluarga, tapi adik-adik aku kawin tu, aku yang sponsor. Maybe Siti Saerah ni CT dah sponsor. Sponsor make up SimplyCt.

  25. miss_pinky says:

    PAPE PUN TAHNIAH LAH YE.

  26. miss wawa says:

    mcm tak berseri aje saerah?kenapa siti buat konsert padahal adik sendiri kahwin,agaknye kahwin last minit kot?

  27. aries_april says:

    cam na nk bt spekulasi ek?
    klau CT ambl job tu awl sthun…
    bnda nk kawen ni pn mnsti dh plan jga..
    knsrt apo CT bt?
    xda pn dngr dia bt knsert…
    dlu knsrt kat png snggp cancel…snggp pla dia bayo balik…even dmam ja…(niat mmg x ska dtng png..tu yg btul ngan CT ni)

    ni adik sndri kawen…lg ptt dia kna ada…xda la pla…
    x mau lak cancel knsrt …
    spklsi kat sni…
    saerah kawen coz ada “””””something”””””‘ yg kta x tau…huhuhu..lu pikir la sndri…
    xda angn x da ribut taufan…..
    coz…saerah ni idup..pnuh ngan ribut taufan yg dia bt sndri…..poko x goyang pn dia p hinggut(orng png kata la) smpai goyang

    • comelnya says:

      tul tu, kalo pun siti sibuk gila, saerah carila tarikh yg semua mak n adik-bradik boleh datang. org byk duit, duduk jauh mana pun boleh sampai.

      • Mustika Ilham says:

        terkadang terfikir juga…cari duit byk pun tak boleh digunakan pada hal yg penting macam nie….kesian adik die…

    • milix says:

      besela tur..kdg2 adik badik ni..bmcm ragam..ntah camne rsnye jd adik tok ti yg 1 malaya kenal…kdg trs gak tempias seoalah2 dibeza2kan dlm fmily…papepun cngr8sla..

    • Not Angle says:

      u r rite Aries…tau jugalah prangai pegantin pompuan nih…boleh tahan juga…kalau stakat Shiva tuh…sekali teguk je…lg pun myb event ni tak involve Tuk2 Tin2 pasai tulah Tuk Ti & Tuk K tak dak….buruk mcmana pun status kena jaga beb…tp sbenaqya perangai Tuk2 tu pun sama ja…

  28. reena says:

    Alhamdulilah ~ dah bina masjid pun saerah nie.. simple betul majilis dia yeaaa~~.. bagus ler mcm tu utama kan yg wajib, make up tu agak2 sis in law (rozie) dia yg tolong make up kan kot.. coz dulu kan dia gk yg tolong make up kn siti ,di awal penglibatan siti dlm industri kan, jenama make up sure ler simply siti tuee >-< bab2 muka putih leher gelap tu agak nya camera nie kurang lighting kotttt
    ( ",) semoga berbahagia hingga ke syurga yea .aminnn

  29. badukang says:

    DISLIKE..ngehehehehe

  30. lAl says:

    Moga Jodoh kekal selamanya.. insyaallah..

    misterlAl
    lAl

  31. amy lara says:

    ni pic time nikah jer kot… aiseyy.. maybe ada pic lain kot..

  32. jeanie says:

    kesian nyer…macam kahwin main2..especially part pic die tengok cermin tuh..mane gambar hantaran, parents etc.?? Akak die yg famous tu kalau dah mekap glamour maut..anyways..bagus lah dah nikah..

  33. kemakemo says:

    selamat pengantin baru untuk saerah~!!hihih

    owhh kalau die buat grand2 kan,,org akan cakap ‘menyanyi x sangat,kawen nk grand’

    tp bile dia buat simple jer ‘wah adik ct tp kawen simple jer??’

    hahahahaha lumrah~!!

    tp bile korang ckp ct xde,,aku muskil jgk tue~!!wuwuwuuw

    papeponn slmat hari raya aidil adha :)

  34. xde nama says:

    bknla niat nk m’aibkan atau m’brukkan org tp amat plikla kan bla tetiba je trus nikah sampai kakak sendri pun x semoat dtg psl ada konsert… nk kta low profile sgt, dlu time tunang bkn dia wat agak grand ker?? siap msk sgala paper kt m’sia ni.. then beberapa lama kendian putus plakkkk.. skang ni nikah, tp base2 je?? camno tu…??? spttnya tunang syp2 digalakkan dlm islam tp nikah harus dia war2 kan utk elakkan fitnah org……

  35. Mel says:

    Tahniah Saerah & Suami. Serius last minute punya nikah ni pasal kak sendiri pun takleh attend.

    Sedikit kemusyiklan, mana gambar bersama ibunya serta saudara2 lelakinya? Hmm…bersangka baik..maybe pengirim tak email kat abang nara kot.

    Satu lagi…awat mekap artis tu tak touch up sket part leher tu….nampak beno contrastnya….part atas cerah berseri…part leher & ruang yg terbuka agak gelap & berkarah……maap saerah…..tapi nak jadi pengantin kena la berseri-seri semuanya….hehehe

    Apa-apa pun tahniah sekali lagi.

  36. bukan manohara says:

    kesian saerah…macam takder seri langsung make up tuh…nampak beza sgt muka dgn leher…mane TOK TI??tak nampak pun…takkan adik kawen sendiri pun tak dtg????(SPEKULASI NIH>>>)

    • Mustika Ilham says:

      sebagai adik ..saya percaya saerah memerlukan sokongan dari semua keluarganya termasuk kakaknya DCT…dalam saat-saat ni…

  37. minnymice says:

    ramai betul pengomen yg jahat2 kat cni.. tu lah, die buat kecil2lan korg kutuk, dah dpt tgk gambar pon korg kutuk.. ape hal pulak nk mengata wajah die? sy cadangkan abang nara x payah laa tulis dah psl saerah ni.. ramai je karang buat dose kutuk org x tentu psl.. pd pandangan sy, jauh buruk dan hodohnye org2 yg kutuk fizikal org laen.. dah laa it’s her wedding.. x sensitif langsung..

    • mys abby says:

      sng cter takyah kuarkan cter yg bukan artis…
      abis cter…

      • aries_april says:

        mslh nya…si saerah ni arts jga…suam2x kuku ja..lprang klau x mau..jgn a msk blog ni/..nma pn blog arts.kna la trma bla jdi public figure

        • Kasih says:

          ada ke dok mengutuk, kn tu pndangan memasing… tp btl la antara muka gan leher jauh sgt beza wrnanya tu…

          kalo x suka, jgn baca dan ambik peduli sbb xder sapa yg paksa msk sini…. walau saerah tu artis suam2 kuku, tp dia ttp ada title ‘ARTIS’, so ada paham nape citer dia ttp ada org nk tlis dan komen…

        • mys abby says:

          ok..takmo gaduh…ngeee..=)
          tp saerah ni bkn suam2 kuku lg dah,..huhu..

  38. tahniah.. sem0ga berkekalan..btw, sisti saerah mkin cantik n kurus…

  39. hurmmmmm says:

    org tua² ckp…kalau kawen xder serinye..mknanya da @#@# dulu sblum nikah…dlm kes saerah ni xnkla komen apa²…tp kalau pk life dia…xmustahil da @#@#….sorry!!

  40. Pipiygmerah says:

    Siannye.. Mekap simple sgt,mcm nak gi shopping.. Rambut mcm tak set je. Aksesori pun biase je, takde ke set rantai lawa2 sikit.. Kata famili kaya.. Paling sadis, bunga tangan plastik je.. Adoiii.. Mmg simple punye nikah ni.. Tp takpe le, yg penting nikah, kira sempurna laa.. Tahniah..

    • Mustika Ilham says:

      walaupun majlis tidak semewah dan se gah DCT……tapi masih ada upaya kan nk buat yg terbaik….nie tengok mcm-mcm tomahan yg dah terkena……

  41. Reena says:

    Mekap selebet dowh..tak bleh blah. Second pix tu nampak la sket asben dia ok sket. Family pix takde ke?

  42. scorpioncat says:

    mmg sedey sket tgk make up dier (sori saerah, tp lps tgk gmbr ni mesti ko stuju ngan aku)…tp ape pun..tahniah…

  43. qwer says:

    buruk sgt la die ni…

    • Miss pocO says:

      astaga…x kawen salah, kawen pun salah gak…???

      • aries_april says:

        akak…klau time dia dok mngijak besar dri rebung ke buluh tu baik..orng akn fkr baik..ni time jdi bluh..ikt ja arus angn..tu yg ssh akak…ke kiri..ke kanan…huhuhuhu…

  44. bukan manohara says:

    mane2 yang takut berdosa dan tak suka komen2 negatif,,,jgn masuk page ni….ini cuma pandangan dan benda yg nyata…kalo mane2 rasa yg terlalu baik,jangna msk ruangan mcm ni…pi masuk page ustazah siti bahyah atau pun more pd islamic…

  45. miss suka masak says:

    nape x touch up kat leher 2…

    pelik ckit la,,,

    nampak xkena….

    tapi alhamdulillah da selamat bgelar suami isteri…

    hope bkekalan hingga syurga….

  46. Jackal says:

    Better Saerah kawin drp Irma Hamie dan nabil yang tak kawin..dan artis-artis lain yang dok sama tapi tak kawin. Alhamdulillah. Saerah, kirim salam kat Saida ye. Hehehehehe

  47. Y says:

    org lain pun kawin simple gak,tp muka naik seri,nie xde seri langsung,xknla nk hire tukang makeup xmampu kot,bkn time nk kawin makeup tue penting ke?even makeup nipis jnji seri nye naik ok pe?nie langsung xde cm tgk dia biase jek,erm…dh ku katakn family dia,start dr A-Z semua xleh blah…useless…lebih baik aku tgk gmbar raja farah kawin,simple gak tp cantik je wlpn aku xpernah suka kt dia,tp nmpkla seri pengantinnye,dr saerah xleh blah nie..

  48. Kasih says:

    nape muka saerah nmpk kusam dan xberseri lngsung kn….cam org ada mslh jer muka nya…

    yg lg pelik tu sbb siti xder dan jg mak nyer termsk lah adik bradik lelaki… yg ada pun hnya rozi gan saidah sj….

    walau apapun di fikir kita, alhamdullilah segalanya dh slamat dan saerah dan suami tlh menghalalkan ikatan yg haram dgn ikatan pernikahan ni…

    bahagia hgg ke akhir hayat dan cpt2 ada baby, Amin….

  49. zamira says:

    smpai jari pun xsempat nk berinai? simply saerah btol…

  50. inspira says:

    die nie sosial gak kan,,kan bestfren fasha,,bagus la dah kawin even muke tak de seri make up pun tompok,,,malu seh adik tok ti make up tompok..haha

  51. inie says:

    semoga dia dapat hentikan perangai ie, hisap rokok, bertukar pasangan, senang di ajak…………. bila dah kahwin.. tolong bimbing ye wahai suaminya!

  52. Caldina says:

    Hmmm…
    lama juga tak masuk sini…
    saerah kawen ? tahniah arr… but still tak minat pasal kakak dia si siti ni….

    p/s: tak baik amik hak orang lain…

  53. miera says:

    Terlalu simple btul aku tngok majlis die ni.btul2 last minit punyer plan kot khwin ni.Sampaikan akk sndiri x dapat dtang.Jari pun x berinai…musykil2..ape pun tahniah la sbb dah brnikah..hopefully lepas ni dgar citer yg baik2 je la tentang dorang ni.

  54. abg says:

    mcm penggantin kat kampong2 je .. jauh beno ngan kakak dia dulu ..

  55. luvlavender says:

    bagus gak die wt kcik2 mcm ni..yg pnting wt yg wajib.lau nk kongsi ngn public pun just bg gmba kt wrtawan..tau la wrtwan 2 bgtau peminat.xyah pening2 pale nk wt mjlis wedding of the year sume…nk cri penaja la sume.
    popular or x artis 2 bkn alasan sume kisah peribadi perlu dihebohkan.

    • Y says:

      pengantin kt kampong pun lg grand dr dia nie,siap kompang,makeup cantik, baju leh salin2 bekali2,pelamin cantik,mkanan katering lg…pe la nk dibandingkn dgn dia nie tul x?lgpn dia nie kpg ulu kot,tue pasal jd cmnie,org lain dok kpg gak aku tgk wedding diorg sempurna jek..

      • sofea jane says:

        nampaknya anda semua silap…saerah buat majlis nikah dan tak buat kenduri ramai2…tu psl tok ti tak dtg…pasti malu…tp apa yg saerah buat ni kalau betullah…mmg ini lah yg dituntut dlm islam….bukan nak menunjuk2 ..buat yg wajib ja….yg lain tu adat ja dan sebahagiannya pun bukan adat org melayu….tp org melayu suka ikut adat tp tak suka ikut tuntutan agama..fikir2 kan lah….

        • luvlavender says:

          btol la 2…yg pnting wt yg wajib.sanding2 ni bkn tututan agama..adat jer..

        • aries_april says:

          amboi..kawen nk yg d tntut islm..
          ttp aurat…solat….clubbing….minum….pluk…..gedik sna…gdik sni…xnk yg islm tuntut?
          sndri mau fkir la..

          mmg la prtngn tu klau leh jgn war2x n prnikahan tu di heboh2xkan..
          tp ngan minah ni…rsa cam x btul lak..
          klau u all knl dia…dia mmg orng yg jnis gila pblsiti…
          kawen x nk hebob tu yg bt spkulsi kat kita…

        • SWEET says:

          Kalau akau pun
          Nak kawen sanding2
          Bila lagi
          Sekali dalam hidup nak merasa

        • tOmEii says:

          sokong mira…
          ada udang dsblik batu saerh ni…
          tgu dn liht jela pasni..
          bkn nk ktuk tp dh memg kenytaan ..

        • aries_april says:

          sweet..den pn nk sanding gak..hihihih

          wa…ni udng berbalik2x ni…enth la minah ni..mmg kntrvsi tul la dia kawen…

        • sofea jane says:

          kalau ada something wrong somewhere pun saerah yg tanggung kan?….di dunia ini mana ada manusia yg sempurna kan tp tidak mustahil manusia boleh berubah ke arah yg lebih baik….dan ada juga manusia yg berubah dari baik menjadi tidak baik….

        • sofea jane says:

          anda tahu kah yg anda hanya kawin sekali seumur hidup???….tuhan yg tentukan ..kita hanya merancang…..

        • belacan~hangus says:

          sofea jean..

          ko pernah buat show dgn saerah tak..?

  56. xde nama says:

    plamin xde, tgn pun x semapt berinai, family blah laki cam xde je… bj tu pu tgk cam bj ready-made je…. pesen cam dh slalu nampak, cam main2 pondok2 plak……

  57. MANIS GULE says:

    aku pun rasa macam ader yang tak kene..tp bg aku baikk kiter berbaik sangka…kesian dier..kesian suami n keluarga kedua2 belah pihak..asalkan mereka dah sah suami isteri sudah…Tahniah ye

  58. [email protected] says:

    nant pic bang nara kawin tak letak dalam ni siap le….
    kalo PIC BANG NARA teruk aku nak kutuk habis2san…
    gan marah bang Nara…

  59. Hajimaru says:

    ada ak kesah!!!

  60. Siti tanjung says:

    Ct tak dapat hadir sb tengah buat konsert besar kat australia masa tu. Konsert ct dapat sambutan hangat dr australian citizen. Walah! I like

    • aries_april says:

      adik kawen wei…xkan x mai kot?
      bkn leh kawen 3 4 kli..tp xtau la klau saerah nk kawen 5 6 kli…
      :-)
      pemes gitu..iihhihihihi

      apa la sngt knsrt kat aussie tu ngan adk kita…mna lbh pntng?
      pndai lak knsrt kat mesia brkli2x cancel even dh ambl duit….byo blik time kna sman….
      bleh gitu ek?
      sdr la…mesia @ oversea yg bnyk iktraf kita?

      • Kasih says:

        wang ringgit ke atau adik kndung kita?? ct kalo x et konsert kt aussie tu pun mmg dh kaya so kalo x ambik job tu pun dia x rugi… further more ni majlis khawin adik kndung dia sndr kn….

        well, mmg sebtl nya ct gan saerah ni bermslh, sbb saerah ni jenis yg x suka nk dgr nsht dan pesanan ct, saerah jnis yg suka ikut pale sndr sj…

        nape x der sapa nk terjah ct tnya soalan ni kan, ttg perkawinan saerah yg misteri… mmg btl kawin secara sederhana dituntut dlm islam, tp kalo jnis saerah yg tunang ari tu pon canang bgai nk rak, of coz la bl diam cam nie org akn pkir yg bkan2 lak…

  61. aloha says:

    itulah mslhnya kalau paparkan foto perkahwinan utk public…mesti mcm2 cerita…well saerah ni mmg artis yg suam-suam kuku ja tak mcm tok ti kan?….dia pun mcm tak cerewet sgt…asal jadi sdh…tp kan rasanya pernah dgr seblm ni dai ada saloon kan…tp akhirnya ini yg terjadi…what ever lah….kalau to ti ada mgkn semua ni tak akan berlaku kot…..apa2 pun saerah dah buat ikut cara yg betul….tahniah lah….tak lah mcm setengah artis tu bercinta ja smpi bila2….yg penting saerah happy dah……mulut org nak cakap apa pun tak ada kesan apa pun…penat mereka akan berhenti sendiri……hahaha

    • cik joyah~ says:

      huhu…. jujur nyer mmg teruk si saerah neyh punya make-up…. nape kawen mengejut sampai kakak sendiri pon tak dtg… tu sume bleyh buat org berckp….
      pape pon elok la nikah kecil2an mcm neyh.. jgn jd cam tok ti kwn grand sampai skang tak beranak…

      • mys abby says:

        tak baik tau cik joyah….bab2 mengandung ni…kang kne kt batang hidung atau anak2 cik joyah camne?? bab rezeki Tuhan ni, kita toksah pertikai….

  62. miszLyssa says:

    haahlaaa…aner pix dier ni nikh eh?n whole fmili xdek tmasuk la fmili huby dier..plikss..sal mekap 2 agaksss laaa..sgt xnaturel laaaaa..cian lak aku tgk..tlebey fondation n bbir merah myaleeee nyahh ni..or ligting tara bgus..papehal..cmat pgenten bru tok adek ct neh n huby dieeee…

  63. Oden says:

    Erm…Saerah jugak yg dapat HUSBAND HEMSEM kalau nk compare dgn big sister saerah…hehehe

  64. kuda laut says:

    kawin tanpa restu family ke? tok ti pon x hadir…. conpius….

  65. shaz says:

    Tak baik menuduh.. Org kampung aku nikah time mengandung… Berseri je muka dia.. Mcmana tu…

  66. wintergurl says:

    Bung Nara ,

    Kenapa tak tolong photoshop gambar dia …..

  67. RiRi says:

    congrats!! ^^

    **Tok Ti majuk kot..huhu…

  68. Jackal says:

    Siti tak hadir majlis Saerah takpelah. nanti Siti hadir majlis kawin aku dengan Saida. hehehehe.

  69. SWEET says:

    Simple betul
    Pelamin pun xde
    Yg ade hanya kain langsir

    Kenapa ek jadi cam gitu?

    Jadi tanda tanya ? ? ? ? ?

    • mimi says:

      1. makeup kurang menyerlah langsung seolah disolek sendiri.
      2.dandanan rambut tidak menarik malah sangat teruk terutama dibahagian depan.
      3.pelamin didalam rumah tiadakah? sehingga bergambar dengan kain langsir sahaja.
      4.kemana siti nurhaliza? hi tak kan adik kahwin pun sampai kena kerja, tak kan tak boleh uruskan semua tu…hmm
      5.wlu saerah artis suam2 kuku jer, org yg bukan artis pun kahwin lebih hebat..
      6. minta maaf salah silap hanya meluahkan perasaan tertanya tanya..
      7.selamat pengantin baru saerah…semoga kekal keakhir hayat
      8.hensemnya suami saerah…i loike…

  70. far far says:

    cun nyaaa pompan sebelah saerah tu. itu kakak dia yang ada anak lima eh? dah ada anak and lagi tua pon masih lagi meletop. siti takde anak mekap tebal pun x nampak seindah kakak dia.

    oh anyway, sorry to say this but saerah looks like an aqua ( bapok ). ish jahat2 aku ni

  71. yana says:

    a’ah la…too simple sesangat…rasa cam dia saja pakai bj pengantin and then tangkap gambar jer……takkan la takde sekeping pun gambar masa akad nikah…pelik sepelik peliknya……..tak rupa majlis nikah pun pun.even bilik pengantin pun too simple……..

  72. tOmEii says:

    pic last skli pling xthn…
    mke cam nth pe2 jek….
    jurugmbr pn cam xpndai amik gmbr jek…(cam gne kmera digitl bese jek) haha
    pelmin lgsg xde..bia betik
    inai pn xsempt nk pkai…
    adoyaiiii…
    cian tul die ni….
    xckup budget nk wt kndri….huhu

  73. Jackal says:

    Alah, buat majlis grand pun tak menjamin rumahtangga kekal bahagia. Ada artis kawin grand giler, tak sampai setahun bercerai. Ada yang dah nak bercerai dan gossip hampir bercerai but still cakap rumahtangga tak apa-apa. Ada yang kawin 2 bulan dah tak dok serumah pun ada..Kawin baru 10.10.10 hari tu. Yang dapat anak pompuan comel pun dalam proses nak bercerai. Tunggulah. Ada artis yang tetiba je pegi Pejabat agama atas alasan nak DAFTAR PERKAHWINAN lah…nak dapatkan kaunseling lah. Sebenarnya memang nak bercerai pun.

    Anyway, Saerah bakal adik ku, sabarlah ye dengan komen orang. Majlis besar tak menjamin kebahagiaan. Good Luck,

  74. Jackal says:

    Ada orang kawin majlis besar, lepas tu berhutang dengan Bank rakyat. Majlis kawin memang happy..lepas tu nak hidup tak cukup duit. Suami saerah ni sapa tah. Tapi aku respect sikap kesederhanaan couple ni. Buat majlis besar membazir je. Better keep it small but steady. Asalkan semuanya happy.
    P/S: Nanti kalau Saida bercerai. aku ingat nak pinang dia nak buat majlis macam kenduri arwah je. Bagi makan anak-anak yatim. Sembelih lembu sendiri buat kat kampung. hehehehehe

  75. puteri kediri says:

    mcm perkahwinan terpilu jer. ..hik2

  76. hamba Allah says:

    salam..semua yg bg komen kat atas ni seme manusia yg berhati kering. Suka aibkan org, cari silap org. Cuba bwk2 ingat Allah bila terniat nak berckp buruk psl org. Nauzubillah..

    • RiRi says:

      btl2..huhu…

      • mimi says:

        sebenarnya bukan mengaibkan..tetapi meluahkan perasaan tertanya-tanya, menjadi tanda tanya, meragukan, hah apa lg meluahkan perasaan keliru,tak mengerti mengapa…..pasti ada persoalannya…kepada yg meluahkan semua tu adalah org yang memerhatikan ..bukan berniat nak mengaibkan org..tetapi ingin luah perasaan tertanya2. Adakah anda juga tidak tertanya2…salahkah jika perasaan tertanya2 itu ujud?

  77. mana datuk siti? xde ke? ke die yg amik gambo tu? kihkihihhk

  78. ape2 jew says:

    pre wed photoshoot kot…. uhuhuhu…

  79. hmmm.... says:

    mne tok t n adk bradik yg lain????

  80. bella hot says:

    ct mst tkt kne bg duit ni..hehehehe

  81. blur says:

    muke dia x berseri langsung..x de ghupe pengantin.

  82. Cik Seri says:

    kenapa dia x blow rambut dia tu?? haih… fail!

  83. ciktipah says:

    huish! korang ni asik mengutuk jer..cx baik betuii.. cebe dengo kita nak baik sangka nih..
    tok t x sokaa laa tuh.. budak ni org bagi modal meniaga dolu2 bukak solun hancur.. bagi jd aretis snp x jadi2 pown.. abih manyak dah duit kak nih! lepaih tu asik poya2 je.. laa ni kawin plak.. haih.. sokati laa saerah oiii.. seri pengantin?? ade seri ke kalu udah kawin baghu nikoh… uhuhuhhehehhaahaahh…

  84. akubosan says:

    nape leher cam berdaki jerk???huuhhhhh..

  85. hamdan says:

    kalau kurus sikit, nampak muka ct

  86. porno izle says:

    nsightful thoughts here. Are you certain this is the best way to look at it though? My experience is that we should pretty much live and let live because what one person thinks just — another person simply doesn’t. People are going to do what they want to do. In the end, they always do. The most we can yearn for is to highlight a few things here and there that hopefully, allows them to make just a little better informed decision. Otherwise, great post. You’re definitely making me think! –Barry

  87. fasha says:

    Asalkan saerah ngan hubby happy sudahlah…doakan je yg terbaik..

  88. insan says:

    muka n leher berbeza..agak2 le sape yg make up tu…fail lah….

  89. anayil says:

    mcm plik je pkhwinan die ni…. mne mak ayh die? siti pn xde jgk… aisyh… musykil aq… papepn slmt pgntin bru… moga mnjd isteri yg solehah.. amin

  90. nu..ui says:

    saida yg nampk more berseri dari pgantin lor…kuakuakua

  91. MELAYU-NO_LIFE says:

    NI KEJA KORG MELAYU..TAU MGATA ORG JER..IKUT SUKA DIE LA NAK KAWIN CAM NE..KORG TU TAK DE LIFE LA NAK NGATE ORG JER..AKU SDIRI PUN DA NAIK MALU NAK NGAKU DIRIK NI BANGSA MELAYU..YG KAWIN TU MEREKA YG KORANG MAU MEMBURUKKAN ORG PASAL..KORG KE KAWIN..SIBUK JE KEJE..TAK DE LIFE..KORG TU BDOSA BGANDA LAGI DR LAIN..GET A LIFE!!

  92. nasuha says:

    biaq la…diorang dah kawen dah ok lah…cukup2 la ngutuk..

  93. ad says:

    tak law lah solekan dia….

  94. mak hayam says:

    ptutla familiar laki dio..ore kuantan gok…
    doh tu guane semak2 gni plih tine lagu ni??
    comey lg haku tp bakpe dlu pndang ak sbelah mate ajo?
    owh..adik ct kan,bab tu jate ni milih tine nih…. aiskh…mace2….

    • cikLIE says:

      ho la…owg kuantan…geng2 gitu2 gak sne…pames tu duk kuantan ter…aku dok kenal la laki tu…tp dia member kpd member…

  95. Selangor says:

    tak dpt ambik kakak,, adek dia pun takper…

  96. aliii says:

    nyampah rr dgn saerah niir..

  97. zaibee says:

    tahniah dan kekal abadi

  98. kak nam says:

    Al-kisahnya, ada seorang artis wanita yang berkahwin beberapa bulan dulu rupanya terpaksa kahwin dengan abang saudaranya kerana hamil luar nikah! Fuh, padan’lah sewaktu berlangsungnya majlis akad nikah, si artis wanita ini mengenakan pakaian jubah untuk cover perut’nya yang makin membuncit.

    Nak jadi cerita, selepas akad nikah, abang kepada artis wanita ini segera menyembunyikan mak buyung ini di sebuah rumah jauh dari ibu kota, dikhuatiri rahsia akan terbongkar dan sampai ke pengetahuan media. Paling haru, artis wanita ini sudah tahu jantina baby’nya, kemungkinan besar anak perempuan, siap dah pilih nama tau!

    Walau pun pernah lakukan hubungan terkutuk, namun artis wanita ini ada jua kesedaran nak kurangkan dosa dengan berkahwin segera mungkin. Jangan jadi sesetengah mat-mat rempit, buang anak merata-rata. Seingat kami, kalau buang anak boleh dikenakan hukuman gantung mandatori. Kita doakan yang terbaik buat artis wanita ini, sebab dia diberi peluang untuk perbaiki kesilapan.

    Huh, siapa ya artis wanita yang buat majlis kahwin tertutup? Teka’lah cepat-cepat, banyak klu.

  99. bbplaza says:

    Dengarnya: Baru kahwin sudah dapat anak

    2010/12/23 Hip Berita Harian
    HUJUNG tahun ini memang ramai sekali pasangan yang memilih untuk menamatkan zaman bujang mereka. Kebelakangan ini, Cik Normah perhatikan banyak artis berkahwin secara mengejut. Tak ada angin, tiada ribut, mereka dikhabarkan sudah pun hidup berumah tangga.

    Bagaimanapun apa yang lebih membuatkan Cik Normah terkejut apabila menerima berita bahawa seorang selebriti yang inai di jari masih lagi merah tetapi dikhabarkan sedang menghitung hari untuk menyambut kelahiran cahaya mata. Memang terkejut sungguh Cik Normah menerima berita itu. Hampir tersembur karipap pusing yang sedang Cik Normah nikmati di pagi hari. Apa tidaknya, baru saja Cik Normah membelek gambar pernikahan selebriti berkenaan, tup -tup dia akan bergelar ibu. Pelik bin ajaib sungguh, takkanlah baru sebulan berkahwin sudah beranak Tak tahu pula Cik Normah jika selebriti itu sudah lama bernikah tetapi sengaja merahsiakan pernikahannya seperti Johan dan juga isterinya Ozlynn Wati yang sudah berkahwin lima tahun tetapi tak mahu heboh-hebohkan?

    Seandainya betul bagai apa yang di dengar Cik Normah, nampaknya betullah segala desas desus mengenai selebriti yang mempunyai hubung kait dengan seseorang ni. Bagaimanapun Cik Normah akan cuba menyiasat kesahihan cerita ini. Jika betul, Cik Normah ingin menjadi orang pertama mengucapkan tahniah kepada selebriti itu.

    Semoga urusan bersalin dia dipermudahkan. Ialah Cik Normah masih belum ada rezeki nak bergelar ibu, jadi Cik Normah tak tahu bagaimana sakitnya rasa nak bersalin. Cik Normah hanya boleh tumpang gembira saja.

  100. mawarjinggaberduri says:

    kawen susah, x kawen susah… apalah korang nie… asyik sebuk hal tepi kain orang jer… hal sendiri tue elok kerr…. sebabnya kebanyakan anak dara yg kat luar tue pun dah ramai yg kawen dulu sebelum nikahnya…. “sebelum kita mengata orang, lebih baik kita cermin diri kita, atau keluarga kita dulu… akan datang kita juga akan berkeluarga dan ada anak… sepatutnya kita berdoa semoga keluarga kita atau anak2 kita tidak terjerumus pada perkara yg tak elok..” bukan ke gitu abg nara….

  101. xx says:

    DAH ADA ANAK DAH PONNNNNNNNNNN….TAK TAU MALU PUNYE POMPUAN

  102. lis says:

    dah..dah la tu kutuk dia…kesian….dah kawen pun…itu satu kebaikan kan…..

  103. jiji says:

    biase jew