Written by AbangNara | November 5th, 2012

Memang tak jemu mata memandang pasangan pengantin baru ini. Farid Kamil dan Diana Danielle memang sama cantik sama padan. Saling melengkapi antara satu sama lain. Semoga perkahwinan mereka ini akan kekal sehingga ke syurga.

diana danielle

Abang Nara ada membaca komen pembaca BeautifulNara yang menyatakan majlis pernikahan mereka berdua terlalu simple. Bagi Abang Nara, simplelah bagus. Tak membazir walaupun kedua-duanya memang mampu. Lagipun perkara yang penting ialah pernikahan. Tak perlu grand-grand sangat sampai membebankan diri sendiri.

diana danielle

Apa pun jutaan tahniah sekali lagi kepada Farid Kamil dan Diana Danielle. Dengar khabarnya mereka berdua akan berbulan madu di Istanbul. Semoga selamat pergi dan selamat pulang. Lagi 36 keping gambar sekitar majlis pernikahan mereka dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada Ryaniez Moments Photography.

diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle diana danielle>
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

59 responses to (38 GAMBAR)Majlis Pernikahan Farid Kamil & Diana Danielle Daripada Ryaniez Moments Photography

  1. Beruntung farid kamil dapat diana… semoga berkekalan hingga akhir hayat… elok diana danielle berhenti berlakon dan buat bisnes sendiri.. dunia hiburan tanah air kita ni boleh jadikan pasangan suami isteri cerai berai….

    mohon rakan-rakan support dan ‘Like’ my wedding photographer page ..

    http://www.facebook.com/atanahmadphotography

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 158 Thumb down 3
    • i'm not a monster says:

      FK n DD memang low profile, suke tgk mereka berdua. pic pun memang cantik giler, seri pengantin tu ada, memang sweet lah

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 127 Thumb down 1
      • Gadis 9 Dara says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 89
      • KAK CHAM KUAT GOSIP & TIDO KAT TADIKA says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 66
      • Kak chiam says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 48
      • Anonymous says:

        semua puppet di atas org yg sama! mana pegi puppet fahrin tetes dan neelofa dan juga gambit?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
      • Beround-round says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 21
        • Raja Ibrahim says:

          cakap taknak kalah “Beround-round” nih, siap ada sebut Wallahualam lagi tu.. benda yg kau tak pasti takyahla nak canang, fitnah tu namanya!terang2 kau aibkan hamba Allah yg lain.. tak pasal2 free2 je kau dpt dosa!

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • Adli says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 16
  2. abc says:

    cantik….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 44 Thumb down 2
    • minahmurai says:

      sweet je tgk..besederhana..
      DD nampak matang
      FK nampak muda
      mmg serasi.. =]

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 84 Thumb down 1
  3. sofia says:

    Cantiknya :-)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 1
  4. peminat farid says:

    Memang x jemu tgk pic wedding FK + DD… Tahniah FK n DD…simple n sweet…. moga kekal hingga syurga.. :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 93 Thumb down 4
    • sederhana dlm islam says:

      suka tgk majlis nikah dorg ni.mmg simple tp itu x penting sbb simple @ grand bukan batu pengukur kebahagian sesebuah kehidupan rumah tangga sseorg.apa yg penting niat nak nikah itu ada & ikhlas…nak buat grand @ wedding of the year buat apa?klu ada sesetengah pihak yg x doakan kebahagian kita?tgk la contoh memey & norman.byk yg mngutuk & mcaci drp doa & restu dr org ramai.apa2 pun,semoga dd & fk sentiasa bahagia,murah rezeki & aman sentiasa dlm mjalani kehidupan baru mereka ni,amin..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 50 Thumb down 0
      • wat_eber says:

        btol tu. brsdrhna tu kan bgos..x laa mcm stngah orng tu tw pkir ngtive jerk..mcm la wedding die tu grand sngt..skurang nye DD tu kretif jgk..tu pon nk prlekehkn..slah ke deerr..sptotnye doakn kbhagiaan dorng..bju die pon cntik..

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  5. DD88 says:

    Tahniah & Slmt Pengantin Baru DD & FK. Moga berkekalan hingga ke akhir hayat. Love this wedding! :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 47 Thumb down 1
  6. lisa says:

    sweet sgt…semoga bkekalan dan bhgia smp ke syurga….
    *farid kamil beristerikan diana
    *fadzil bercintun dengan yana
    akan dtg kak ipar dan adik ipar pgilan nama sama la pulok…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 3
  7. ziela says:

    comel dan tenang

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 1
    • Anonymous says:

      respect la kt dd..walaupun xnikah kt masjid tp tetap pakai tudung….sbb biasenye artis ni nikah kt masjid je pkai tdung…klu bkn masjid boleh kire ka brape kerat je yg nak pakai tudung,tu blum kire bertudung kuar jambul lg..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 0
  8. DD88 says:

    Tahniah & Slmt Pengantin Baru DD & FK. Cantik sgt! :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 2
  9. DD88 says:

    Tahniah & Slmt Pengantin Baru DD & FK. Cantik sgt! :) Moga berkekalan.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 2
  10. ck beatriz says:

    cantik sgt2..simple but gorgeous…ske tgk dorg ni, very humble..btw, congrates

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 3
  11. ahkak says:

    walaupun simple..ia tetap menelan belanja yg agak byk..huhuhu
    anyway, tahniah utk DD n FK..lots of love.. XoXo

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 43 Thumb down 1
  12. yatie rayyan says:

    so gojes both of u.. sweet sgt.. semoga kekal hgga ke akhir hayat.. amin

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 1
  13. chemah says:

    simple and nice…semua tanggung sendiri..tak perlu nak marah-marah kalau penaja tarik diri…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 52 Thumb down 3
  14. No One says:

    tahniah buat FK & DD..
    moga bahagia hingga ke akhir hayat…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
    • Anonymous says:

      sib baik die x rampas laki org kan no one, klu x confirm caci maki ko keluar kat sini.

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  15. Wannywani says:

    Cantik sgt,wlwpn simple tp Seljuk mata memandang DD yg sopan,muke pn xpyh mekap tebal2,berseri2 semoga berkekalan smp ke jannah…amin

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 53 Thumb down 1
  16. Anon says:

    Semoga si isteri kekal bertudung… insyaAllah. Amin! :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 69 Thumb down 0
  17. Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 14
  18. non says:

    lovely & sweet couple, no need nak hebah2 satu dunia cinta diaorg,bersederhana lagi elok!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 1
  19. wanita akhir zaman says:

    cantik dan manis pernikahan mereka berdua ni.. apatahlagi wajah kedua mempelai sejuk dan tenang jer… Alhamdulillah

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 0
  20. CT PAYUNG says:

    komen semua positive..sapalahhh hamba allah yg x puas ati “DISLIKE” tu…kesian dier…semoga dapat hidayah yer

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 5
  21. honey says:

    tahniah DD & FK…simple & sederhana sgt, dari baju hingga ke makeup, hantaran so simple…but still gorgeous

    semoga bahagia keakhir hayat…amin

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  22. Aida says:

    Semoga pasangan pengantin, DD & FK kekal shg ke akhirat kelak.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  23. sembotok says:

    motor scramble yg mcm rangka tu pun hantaran gak ker? lain dr yg lain sungguh..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  24. XOXO says:

    tahniah Fk & DD.. so sweet couple… bersederhana… Yg penting DD still pkai tudung tutup kepala walaupn majlis tepi tasik…. x mcm setengah2 artis2 lain kt masjid pn x pkai tudung ngan btul…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 0
  25. wanfie says:

    suka tgk pasangan nie..semoga kekal ke akhir hayat.yg best tu DT pun ada & sungguh menghormati majlis apabila dia sudi memakai songkok di kepalanya.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  26. Prince Noob says:

    manisnya dd bertudung…

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  27. Raja minah jambu 24jam mengadap computer merah biru sama aje original says:

    Cantek diana farid pn manis sekali hehe jangan pulak diana nanti tk kasi farid berlakon macm si linda jasmine tk kasi laki dia berlakon ok diana jangan berperangai yg macm gitu ok……lov uuuuu….

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 5
  28. dania emiera says:

    so sweet smoge kekal hnggga akhir hayat…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  29. jaja says:

    suka tengok pengantin baru ni..simple dan bersederhana.semoga kekal abadi hingga hujung nyawa. aminnnn

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  30. Leo says:

    memang sweet le Farid dan diana…
    pasangan artis terbaik.. huhu…

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  31. i am nikon says:

    wah,cantiknyaa..sama cantik and sama padan !
    hope happy selalu both of u ! :)

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
  32. ly says:

    o mak jemah…hebatlah ko tu kain besahan cm kain dd…kecoh….

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
  33. kak halmah says:

    sweet n simple…. baru perasan DD x pakai inai di jari, juz wat ukiran tgn je.. nampak unik pulak..lain dr yg lain :)

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  34. Fuza Marquis says:

    Good move Diana kahwin awal!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  35. joyah erbang tinggi says:

    simple dan sangat cantik :)
    sape yg tak suke tu memang sah2 dengki, benda cantik pun xsuka mmg tak fahammm. sekian

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  36. Ayu says:

    Tahniah…. hantaran lain dari yang lain…. i like… simple tapi sweet… itu lah yang sepatutnya… yangg penting SAH dan meninggalkan kenangan abadi…. suka juga cara Farid yang menjaga nama baik kedua2 keluarga dengan tidak terlalu expose hubungan korang…. dah SAH ambik lah gambar together sebanyak mana pun… org tak boleh nak mengata…..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  37. rainbow says:

    tuk artis, mcm ni baru dikira betul2 simple..bkn “saya mahu majlis yang simple” tp liputan majlis sampai berminggu2..tahniah sekali lg DD + FK.. =)

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  38. yuya says:

    suka tgok farid dan diana kahwin , nikah kt luar masjid dan tdk mncemarkan masjid anda ada gitl masuk masjid tak pakai tudung , mau pak imam tggung dosa oooo sbb x tgur suruh tutup aurat dulu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. […] 4. Farid Kamil dan Diana Danielle – pengumuman majlis pernikahan yang dibuat oleh Farid Kamil ketika preview filem PE3 ternyata mengejutkan banyak pihak. Majlis pernikahan yang berlangsung di Hotel Flamingo telah berjalan dengan suasana sederhana. 2 minggu selepas itu, Diana Danielle telah berkongsi berita kehamilannya. Ketika majlis resepsi di Taman Ekuestrian Putrajaya, uniform tentera yang dipakai oleh Farid Kamil telah menimbulkan kontroversi. (klik sini untuk gambar) […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0