Written by AbangNara | November 5th, 2012

Memang tak jemu mata memandang pasangan pengantin baru ini. Farid Kamil dan Diana Danielle memang sama cantik sama padan. Saling melengkapi antara satu sama lain. Semoga perkahwinan mereka ini akan kekal sehingga ke syurga.

diana danielle

Abang Nara ada membaca komen pembaca BeautifulNara yang menyatakan majlis pernikahan mereka berdua terlalu simple. Bagi Abang Nara, simplelah bagus. Tak membazir walaupun kedua-duanya memang mampu. Lagipun perkara yang penting ialah pernikahan. Tak perlu grand-grand sangat sampai membebankan diri sendiri.

diana danielle

Apa pun jutaan tahniah sekali lagi kepada Farid Kamil dan Diana Danielle. Dengar khabarnya mereka berdua akan berbulan madu di Istanbul. Semoga selamat pergi dan selamat pulang. Lagi 36 keping gambar sekitar majlis pernikahan mereka dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada Ryaniez Moments Photography.

diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle>
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle
diana danielle

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

59 responses to (38 GAMBAR)Majlis Pernikahan Farid Kamil & Diana Danielle Daripada Ryaniez Moments Photography

  1. Beruntung farid kamil dapat diana… semoga berkekalan hingga akhir hayat… elok diana danielle berhenti berlakon dan buat bisnes sendiri.. dunia hiburan tanah air kita ni boleh jadikan pasangan suami isteri cerai berai….

    mohon rakan-rakan support dan ‘Like’ my wedding photographer page ..

    http://www.facebook.com/atanahmadphotography

    • i'm not a monster says:

      FK n DD memang low profile, suke tgk mereka berdua. pic pun memang cantik giler, seri pengantin tu ada, memang sweet lah

      • Gadis 9 Dara says:

        agak2 dah bape round ek dorang ni main! since sabtu lepas… masuk makm ni dh malam ketiga! puas la Diana dpt main dgn FK.. share la dgn aku!

      • KAK CHAM KUAT GOSIP & TIDO KAT TADIKA says:

        kain Dee pakai tu sebijik mcm kain basahan kak cham berkemban utk mandi!

      • Kak chiam says:

        Hahahahaha mmg betul, mcm kain aku pakai 10 tahun sudah pegi gotong royong kampung.. DD ni mmg xde sense of fashion..

      • Anonymous says:

        semua puppet di atas org yg sama! mana pegi puppet fahrin tetes dan neelofa dan juga gambit?

      • Beround-round says:

        Saya kenal sorang anak org kaya yg handsome lagi ternama.. Dia cerita DD ni pervert.. Pernah satu malam dia srh mamat ni pegi rumah dia semata2 srh tgk dia mandi bogel! Wallahualam.. Kalau mamat tu tipu so kira fitnah la kan..

        • Raja Ibrahim says:

          cakap taknak kalah “Beround-round” nih, siap ada sebut Wallahualam lagi tu.. benda yg kau tak pasti takyahla nak canang, fitnah tu namanya!terang2 kau aibkan hamba Allah yg lain.. tak pasal2 free2 je kau dpt dosa!

    • Adli says:

      betol tp xsemua, bergantung atas individu..

      mohon like page ini juga untuk yang nak kurus dan ramping,
      produk murah tapi power.
      http://www.facebook.com/rampingbalmshop
      tq nara.

  2. abc says:

    cantik….

  3. sofia says:

    Cantiknya :-)

  4. peminat farid says:

    Memang x jemu tgk pic wedding FK + DD… Tahniah FK n DD…simple n sweet…. moga kekal hingga syurga.. :)

    • sederhana dlm islam says:

      suka tgk majlis nikah dorg ni.mmg simple tp itu x penting sbb simple @ grand bukan batu pengukur kebahagian sesebuah kehidupan rumah tangga sseorg.apa yg penting niat nak nikah itu ada & ikhlas…nak buat grand @ wedding of the year buat apa?klu ada sesetengah pihak yg x doakan kebahagian kita?tgk la contoh memey & norman.byk yg mngutuk & mcaci drp doa & restu dr org ramai.apa2 pun,semoga dd & fk sentiasa bahagia,murah rezeki & aman sentiasa dlm mjalani kehidupan baru mereka ni,amin..

      • wat_eber says:

        btol tu. brsdrhna tu kan bgos..x laa mcm stngah orng tu tw pkir ngtive jerk..mcm la wedding die tu grand sngt..skurang nye DD tu kretif jgk..tu pon nk prlekehkn..slah ke deerr..sptotnye doakn kbhagiaan dorng..bju die pon cntik..

  5. DD88 says:

    Tahniah & Slmt Pengantin Baru DD & FK. Moga berkekalan hingga ke akhir hayat. Love this wedding! :)

  6. lisa says:

    sweet sgt…semoga bkekalan dan bhgia smp ke syurga….
    *farid kamil beristerikan diana
    *fadzil bercintun dengan yana
    akan dtg kak ipar dan adik ipar pgilan nama sama la pulok…

  7. ziela says:

    comel dan tenang

    • Anonymous says:

      respect la kt dd..walaupun xnikah kt masjid tp tetap pakai tudung….sbb biasenye artis ni nikah kt masjid je pkai tdung…klu bkn masjid boleh kire ka brape kerat je yg nak pakai tudung,tu blum kire bertudung kuar jambul lg..

  8. DD88 says:

    Tahniah & Slmt Pengantin Baru DD & FK. Cantik sgt! :)

  9. DD88 says:

    Tahniah & Slmt Pengantin Baru DD & FK. Cantik sgt! :) Moga berkekalan.

  10. ck beatriz says:

    cantik sgt2..simple but gorgeous…ske tgk dorg ni, very humble..btw, congrates

  11. ahkak says:

    walaupun simple..ia tetap menelan belanja yg agak byk..huhuhu
    anyway, tahniah utk DD n FK..lots of love.. XoXo

  12. yatie rayyan says:

    so gojes both of u.. sweet sgt.. semoga kekal hgga ke akhir hayat.. amin

  13. chemah says:

    simple and nice…semua tanggung sendiri..tak perlu nak marah-marah kalau penaja tarik diri…

  14. No One says:

    tahniah buat FK & DD..
    moga bahagia hingga ke akhir hayat…

  15. Wannywani says:

    Cantik sgt,wlwpn simple tp Seljuk mata memandang DD yg sopan,muke pn xpyh mekap tebal2,berseri2 semoga berkekalan smp ke jannah…amin

  16. Anon says:

    Semoga si isteri kekal bertudung… insyaAllah. Amin! :)

  17. klu aku blh dpt 10 unit..kih2..

  18. non says:

    lovely & sweet couple, no need nak hebah2 satu dunia cinta diaorg,bersederhana lagi elok!

  19. wanita akhir zaman says:

    cantik dan manis pernikahan mereka berdua ni.. apatahlagi wajah kedua mempelai sejuk dan tenang jer… Alhamdulillah

  20. CT PAYUNG says:

    komen semua positive..sapalahhh hamba allah yg x puas ati “DISLIKE” tu…kesian dier…semoga dapat hidayah yer

  21. honey says:

    tahniah DD & FK…simple & sederhana sgt, dari baju hingga ke makeup, hantaran so simple…but still gorgeous

    semoga bahagia keakhir hayat…amin

  22. Aida says:

    Semoga pasangan pengantin, DD & FK kekal shg ke akhirat kelak.

  23. sembotok says:

    motor scramble yg mcm rangka tu pun hantaran gak ker? lain dr yg lain sungguh..

  24. XOXO says:

    tahniah Fk & DD.. so sweet couple… bersederhana… Yg penting DD still pkai tudung tutup kepala walaupn majlis tepi tasik…. x mcm setengah2 artis2 lain kt masjid pn x pkai tudung ngan btul…

  25. wanfie says:

    suka tgk pasangan nie..semoga kekal ke akhir hayat.yg best tu DT pun ada & sungguh menghormati majlis apabila dia sudi memakai songkok di kepalanya.

  26. Prince Noob says:

    manisnya dd bertudung…

  27. Raja minah jambu 24jam mengadap computer merah biru sama aje original says:

    Cantek diana farid pn manis sekali hehe jangan pulak diana nanti tk kasi farid berlakon macm si linda jasmine tk kasi laki dia berlakon ok diana jangan berperangai yg macm gitu ok……lov uuuuu….

  28. dania emiera says:

    so sweet smoge kekal hnggga akhir hayat…

  29. jaja says:

    suka tengok pengantin baru ni..simple dan bersederhana.semoga kekal abadi hingga hujung nyawa. aminnnn

  30. Leo says:

    memang sweet le Farid dan diana…
    pasangan artis terbaik.. huhu…

  31. i am nikon says:

    wah,cantiknyaa..sama cantik and sama padan !
    hope happy selalu both of u ! :)

  32. ly says:

    o mak jemah…hebatlah ko tu kain besahan cm kain dd…kecoh….

  33. kak halmah says:

    sweet n simple…. baru perasan DD x pakai inai di jari, juz wat ukiran tgn je.. nampak unik pulak..lain dr yg lain :)

  34. Fuza Marquis says:

    Good move Diana kahwin awal!

  35. joyah erbang tinggi says:

    simple dan sangat cantik :)
    sape yg tak suke tu memang sah2 dengki, benda cantik pun xsuka mmg tak fahammm. sekian

  36. Ayu says:

    Tahniah…. hantaran lain dari yang lain…. i like… simple tapi sweet… itu lah yang sepatutnya… yangg penting SAH dan meninggalkan kenangan abadi…. suka juga cara Farid yang menjaga nama baik kedua2 keluarga dengan tidak terlalu expose hubungan korang…. dah SAH ambik lah gambar together sebanyak mana pun… org tak boleh nak mengata…..

  37. rainbow says:

    tuk artis, mcm ni baru dikira betul2 simple..bkn “saya mahu majlis yang simple” tp liputan majlis sampai berminggu2..tahniah sekali lg DD + FK.. =)

  38. yuya says:

    suka tgok farid dan diana kahwin , nikah kt luar masjid dan tdk mncemarkan masjid anda ada gitl masuk masjid tak pakai tudung , mau pak imam tggung dosa oooo sbb x tgur suruh tutup aurat dulu

  39. […] 4. Farid Kamil dan Diana Danielle – pengumuman majlis pernikahan yang dibuat oleh Farid Kamil ketika preview filem PE3 ternyata mengejutkan banyak pihak. Majlis pernikahan yang berlangsung di Hotel Flamingo telah berjalan dengan suasana sederhana. 2 minggu selepas itu, Diana Danielle telah berkongsi berita kehamilannya. Ketika majlis resepsi di Taman Ekuestrian Putrajaya, uniform tentera yang dipakai oleh Farid Kamil telah menimbulkan kontroversi. (klik sini untuk gambar) […]