Written by serenity | January 20th, 2012

Personaliti TV3, Ally Iskandar akan melangsungkan pernikahannya dengan penulis blog, Farah Lee sebentar lagi di Masjid Kristal, Kuala Terengganu, Terengganu. Ini ialah gambar Farah sebentar tadi di Masjid Kristal. Entri ini akan dikemaskini dari semasa ke semasa.

Close-up gambar Farah. Kredit gambar Twitter @milimilo
Kemaskini 9.33 AM – Suasana dalam Masjid Kristal menjelang pernikahan. Kredit gambar: Twitter @ellarif

Kemaskini 10.00 AM – Ally Iskandar selamat bergelar suami pada Farah Lee dengan 2 kali lafaz.

Sila baca entri ini sepenuhnya untuk melihat beberapa keping gambar lagi sekitar majlis pernikahan Ally Iskandar dan Farah Lee.

gambar nikah ally iskandar farah lee

gambar nikah ally iskandar farah lee

gambar nikah ally iskandar farah lee

gambar nikah ally iskandar farah lee

gambar nikah ally iskandar farah lee

farah lee

farah lee

farah lee

106 responses to (GAMBAR) Majlis Pernikahan Ally Iskandar Dan Farah Lee

  1. aienjenny says:

    sweet…mcm ade iras2 spe ek…mcm prnh tgok lahh

    0

    0
    • merong mahawangsa says:

      macam iras shera iskandar ( anak aznah hamid )

      0

      0
      • Efa says:

        very cute..Semoga Kekal Hingga Akhir Hayat…amin

        0

        0
      • cacaca says:

        da nikah kul 10am td, hantaran kawen Ally dpt Iphone, bini die dpt macbook ngn sebijik umah.. korg hadoo?? gile lembab si nara ni update.. da basi sudaaaaa…

        0

        0
      • Aku hadoo says:

        Hek eleh cacaca.. Ko igt abg nara ni xde keje lain ke nak wat? Suke hati cakap orang lembab bagai. Die nak hapdate kire bagus jugak la. Ko dah taw tu, diam2 sudehh..

        0

        0
      • Aku hadoo says:

        Hek eleh cacaca ni. Ko igt abg nara xde keje lain nak wat ke? Die pon usaha gak nak hapdate citer latest. Kalo ko dah taw tu, diam2 sudeh. Tak payah nak cakap orang lembab bagai.

        0

        0
      • eleh eleh says:

        alahhh sonoknya dpt laki mcm ally nii!!!…dah stabil.. bini tgl nak cuci kaki je…

        0

        0
      • cacaca says:

        skati aku arrr.. korang pehal? kipas ssh mati BN ka? BN ngn UMNO same jek. dua2 xbley pakai. kasi letup kt cakerawala la.. bt semak kt bumi jek.huh

        0

        0
      • farally says:

        pakai samping labuh mcm tu lagi ketara kerendahan ally tu… pakai songkok tinggi satu tindakan yg bijak.. hehe..

        0

        0
      • Aku hadoo says:

        Apehal tetibe BN UMNO nie?? Tetibe jerr.. Sabar jer la aku ngan hamba Allah sorang nie.. -_-“

        0

        0
      • adrin says:

        cacaca, aku terima berita ally nikah ni pertama dari beautifulnara, so tak kisah la dia update cepat ke lambat, cos ramai lagi yg tak tau. bukan semua org tkde life cam kau dok hadap komputer hari2 utk tgk latest news.

        0

        0
      • cacaca says:

        aku da kawen kay.. memey silap besor la tnye hadoo ke nan hadoo? aku keje bz la jugak tp bole je dpt latest news.. kena cekap la..ckp byk xguna la wey.. diam2 suda jgn nk menyalak kt aku plakk.. aiseyhhh.. hal la..

        0

        0
      • shahmir says:

        @cacaca
        hahah diam2 sudah?? sape yg kecoh dlu skrg ni? ko yg menyalak lebih dah tau berita dulu diam2 sudah. bukan berita pasal ko pun. ko bleh rply setiap komen org yg condemn ko dlm ni maknanya kerja ko tu tak cukup la sbb tu byk sgt masa nk sibuk sape tau berita dulu. bkn dpt hadiah pun. gila takde life oh ko nih asyik online 24/7. jaga la laki ko tu kan lagi baik. eh ko laki ke pompuan eh? perangai cam pompuan kecoh lebih so aku assume ko pompuan je la.

        0

        0
      • cacaca says:

        ko pahal @shamir? nk meroyan ngan aku lak.. sentap kahhh?? padan muka! hade aku kesah??! jgn nk fanatik sgt la ckp aku 24/7/30hr bagai.. p cermin muka jerawat batu ko tu dlu. kang aku sumbat kayu balak dlm mulut ko baru tau naseb. choi~

        0

        0
      • Aku hadoo says:

        @cacaca, Yeke bz kerja?? Ntah2 jadi orang gaji jer.. Tapi aku rase kalo jadi orang gaji pon bz jugak.. Hadoiii, kesian betoi la sape yg kawen ngn ko nie.. Sesuke hati jer cakap orang menyalak bagai. Ni mesti x pass spm. Menyalak tu digunakan ntok binatang jer. Orang camni x patot dilayan. Makin layan, makin bodoh kita.

        0

        0
      • sepadan. betul farah lee iras sheera. sheera pakai tdung ginilah nanti :)

        0

        0
    • ella says:

      macam pelakon sheira anak aznah hamid tu….kan kan kan yg berlakon halimah jongang tu…betul tak

      0

      0
    • Anonymous says:

      iras2 raja farah la..huhu

      0

      0
    • TeruteruBozu says:

      cantek farah lee… semoga bahagia dan kekal ke akhir hayat ekk…

      nota: yg bergambar berlima tu…kiri dan kanan skali tu pakai laaa selendang tu elok2 sket nnt yaa… satgi nak masuk masjid tu. Hormat rumah Allah yaa!!~

      0

      0
    • cik ct says:

      rasanya mcm muka shila lama…yg muke mcm chinese sket tu..

      0

      0
    • REDBLOODSNOW says:

      A’ah kan. mcm ala² muka shiera halimah jonggang tu la

      0

      0
    • syuhada says:

      muke x mekap tebal pun…tapi lawa sgt2….neutral beauty..untung Ally…semoga kekal ke syurga :)

      0

      0
    • Electric says:

      Macam Norjuma Habib Mohamed sikit.

      0

      0
    • cik m says:

      cam elfira loy pon ade :) santek la farah ni…

      0

      0
    • lapikk.. says:

      byk yg kta iras shera..setiap kali aku bygkn wajah shera ni mesti gg halimah jonggang yg tbyg dlu….bkn mcm erin malik atau elfira loy tim pkai tudung ke?

      0

      0
    • semoga berbahagia ally dan farah.org tua2 ckp klu muka ada iras2 jodoh kekeal hingga ke akhir hayat…amin

      0

      0
    • ana lee says:

      kannn….. bagai pinang dibelah dua…

      0

      0
    • cacaca meggelupoq says:

      haha cacacat ni memang takde life sebab tu meroyan kat alam maya. kesian mesti suami dia tak bagi dia cukup kasih sayang, sebab tu dia asyik menyalak kat sini. takde sape pun kisah ko berita dlu. kata dah kawin tp perangai cam budak. menggelupur lebih.

      0

      0
      • cacacat kena tgl laki says:

        hahaha..cacaca tu jeles kot xdpt ally..mengamuk xtentu psl..da update cpt update jela..wtf nk kecoh2 bagai..karang kena sound cacat mengamuk meroyan..ada gak makhluk mcm ko ni hdp..ko try bukak 1 blog,haaa ko update ler sume citer2 gosip ni lg cpt dr abg nara yer..tupun kalu ada viewer la..kalu ada pun ko sorg je kot yg duk syok sendiri pegi update pastu komen sorg2..hahahaahhha….looser!!!pathetic

        0

        0
    • sweetie says:

      sooooo sweet… 1st time tgk trs suke… match btol diorang nih…

      0

      0
    • ariff says:

      muka ada iras2 sharifah aini

      0

      0
    • Anonymous says:

      yng berlakon sembilu kasih kot..kuiii3

      0

      0
  2. Aku.ler says:

    tahniah Ally n pasangan..both,so sweet!

    0

    0
  3. aisya says:

    cantik la jugak..

    0

    0
  4. ms. c says:

    Tahniahhh!!!

    0

    0
  5. dia says:

    comeynye……

    0

    0
  6. ms. c says:

    Tahniah!~

    0

    0
  7. ina says:

    tahniah….

    0

    0
  8. hanis says:

    1st..???
    owhh..sgt sweet..!!!

    0

    0
  9. yusma says:

    tahniah!!!! sgt chantek..

    0

    0
  10. ain says:

    cantik….

    0

    0
  11. Kak Temah Montel says:

    so sweet!

    0

    0
  12. lulu says:

    sangat manis muka farah…..sedap mata memandang semoga bahagia hingga akhir hayat :)

    0

    0
  13. Suri says:

    manis nye die..

    0

    0
  14. ewah ewah says:

    first!!! tahniah!!

    0

    0
  15. Nurul Farhanah says:

    cantik nye.. jeles2.. nk kawen jugak ! =,=’

    0

    0
  16. AZWA says:

    comelnye

    0

    0
  17. vanila says:

    mcm rupa sheera iskandar.. hehehe

    0

    0
  18. saya la says:

    memang cantik..bertuah elly..

    0

    0
  19. sakura says:

    Iras shera la, plakon tuuu

    0

    0
  20. akupunyesuke says:

    cantik ok!!

    0

    0
  21. phat says:

    tahniah buat kedua pasangan semoga berkekalan hingga akhir hayat

    0

    0
  22. gincu says:

    macam rupa hanis zalikha. :)

    0

    0
  23. Triple_j says:

    tahniah ally dan farah. cute juga isterinya wpun pnah tgk gambar dress down sebelum ni. tu la gambaran wanita cantik, bukan just masa bersolek je tapi juga time di rumah tanpa solekan

    0

    0
  24. […] Personaliti TV3, Ally Iskandar akan melangsungkan pernikahannya dengan penulis blog, Farah Lee sebentar lagi di Masjid Kristal, Kuala Terengganu, Terengganu. Ini ialah gambar Farah sebentar tadi di Masjid Kristal. Entri ini akan dikemaskini dari semasa ke semasa. Close-up gambar Farah. … Continue reading → […]

    0

    0
  25. yela... says:

    cantiknye….xsbr nk tgk lbh byk pic kawin diorg, BN upload byk skit nnti ek…hehehe

    0

    0
  26. mak jemah says:

    yg gambar no.2 yg kiri sekali pakai bj pink ang2 tu ape ke hal wat rambut camtu?sebijik macam antu kak limah!kuang kuang kuang~btw,farah sgt sweet!memang padan sgt dgn ally yg double sweet! :D

    0

    0
  27. kasut putih says:

    Tahniah! untungnya Ally dapat isteri comel, nampak sangat disen. Alhamdulillah..

    0

    0
  28. a.karim b.abdul says:

    tahniah..kawen gak abg aku nih.. :)

    0

    0
  29. rai says:

    ada jugak hak jenis tak reti nk hormat kawasan masjid. pakai selendang tersembul rambut kat depan.. apa punyer perangai daa…

    0

    0
  30. daffodil says:

    alolo… comel jek si ally ni masa dia wat semayang sunat tu. awatla rasa macam samping dia labuh sangat haha.. anyways, congrats to both of you :D

    0

    0
  31. wanz says:

    …congratulations…!!! akhirnya, kawen gak ex-teacher aku ni… Semoga berbahagia ke anak cucu…!

    0

    0
  32. cikbedahlaser says:

    congrat ally.. akhir nya…
    semoga bahgia hga akhr hayat…

    0

    0
  33. hello says:

    congrate!! comel dua2 org ni..bertuah farah dpt ally..tp lg betuah ally sbb dpt farah yg cute…aku dh bleh byg cmne muka anak diorg..mezti chinese look ehee.. tp muka ally nmpak nervous sgt ms dpn tok kadi tu..ehew

    0

    0
  34. org ganu... says:

    TANIAH ALLY…SLAMAT PENGANTIN BARU.MUDAH MUDAHAN IKATAN SUCI KEKAL HNGGA AKHR HAYAT..JGN LUPA ALLY HASRAT ISTERI BARU 2…

    0

    0
  35. akulerr says:

    labuh gilerr sampin

    0

    0
  36. amnr says:

    aishhhh sy plak yg truja tgok dorg dh slmt jd hsbnd n wife…
    so sweeet…

    0

    0
  37. wawa says:

    tahniah semga kekal ke akhirat hayat….Amin…

    0

    0
  38. non says:

    Alhamdulillah …Tahniah Ally & Farah!

    0

    0
  39. putihkaseh says:

    Ally putus tunang coz dia kenal farah ni ke???
    anyway tahniah buat Ally n Farah. Buat Farah jgn kwin dgn Ally coz Ally
    tu public figure so tu sebab x kisah tua 13 tahun …. jaga Ally baik2
    hingga ujung nyawa ya ….. love u all

    0

    0
  40. Arini Eva says:

    majlis nampak serba sederhana… very simple…
    alhamdulillah…. yang penting semua dah selesai..
    selamat menjalani kehidupan berumahtangga utk Ally & Farah!

    0

    0
  41. icha says:

    tahniah…moga kekal ke akhir hayat..
    tp, baju farah cantik la..
    hehe

    0

    0
  42. peace says:

    comelnye farah..tahniah ally n isteri..moga berjodoh di dunia dan akhirat :)

    0

    0
  43. wawa says:

    cam muke ally iskandar…boley?

    0

    0
  44. Nampak serasi..Sama Padan..Semoga Kekal ke Akhir Hayat!!!

    0

    0
  45. Aku says:

    Tahniah Ally dan Farah.

    0

    0
  46. ROMBAU says:

    Kurnian Allah memang cantik… Tak over cam sesetengah org tu.. Hari kahwain cam nak poie pesta

    0

    0
  47. enaza says:

    semoga kekal bahagia ke akhir nyawa kalian……aamiiinn………..

    0

    0
  48. kasut putih says:

    Tak perlu nak grand2 or tajaan syarikat besar2. Yang wajib selamat dilaksanakan. Sangat low profile kedua2 family. I like.

    0

    0
  49. lantakpilah says:

    nak goodie bag tu ! ^^

    0

    0
  50. yaya says:

    mcm muke aku la…haha…
    farah ni lg sweet… muke pon iras2 dah..
    semoga berbahagia ally n farah!!!

    0

    0
  51. lola says:

    ill fitting baju melayu for ally.. kesiannn..
    tapi due2 sangat comel..
    farah lee is a good woman
    a good woman is for a good man
    may Allah bless them for going the way Allah wants

    0

    0
  52. Ally dan Farah nak anak lahir tahun naga says:

    Majlis yg cukup sederhana dan meriah x payah sponsor berjuta2 yg penting terlaksana dgn sempurna.. hopefully bahagia hingga ke syurga

    0

    0
  53. tak suke GoSip says:

    Lovely sangat2.semoga ally dan farah bahagia slalu

    0

    0
  54. Reena says:

    Alhamdulillah..selamat sudey..selamat pengantin baru Ally & nurfarahin romli..

    0

    0
  55. Sweet32 says:

    Ala tomei2 isteri dia.. Cam dia gak tomei… Semoga kekal hingga hujung nyawa.. Klu dpt baby mesti cute cam mama dan papa dia!

    0

    0
  56. meow says:

    muka farah mcm syarida syarif maksima tv3 tu

    0

    0
  57. hani says:

    nini! haha. ko kuar b.nara. that pink baju is awesome ok

    0

    0
  58. Cassandra Eve says:

    Stunning & beautiFuL Bride ! She looks like china actress Ms Gong Li ! Congrats to Ally Iskandar – your lucky man ;)

    0

    0