Written by AbangNara | June 28th, 2010

gambar lisa surihani bertudung

Alalalala tomeinya kempat-kempata artis ini bertudung. Lagi-lagi si Lisa Surihani yang memang dah comei tue. Makin bertambah comel bila bertudung. Comel macam hamster. Gambar Lisa Surihani, Julia Ziegler, Linda Hashim Dan Chermaine Poo bertudung ini diambil sempena drama Tudung Ekspress.

Bila ditanya bilakah Lisa Surihani bakal bertudung sepenuh masa, inilah jawapannya:-

“Persoalan adakah saya akan bertudung atau bilakah saya akan bertudung adalah terlalu personal untuk dijawap. Biarlah saya yang menentukan apa jua yang ingin dilakukan. Kalau boleh saya mahu ianya berlaku secara natural tanpa paksaan. Tapi jujurnya, setakat ini saya belum rasa ingin ke arah itu.”

Lagi gambar Lisa Surihani, Julia Ziegler, Linda Hashim Dan Chermaine Poo bertudung dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

gambar lisa surihani bertudung

gambar lisa surihani bertudung

gambar lisa surihani bertudung

113 responses to (GAMBAR)Lisa Surihani, Julia Ziegler, Linda Hashim Dan Chermaine Poo Manis Bertudung

  1. krazl says:

    kelihatan biasa saja

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. LOL says:

    Kekalkan mcm ni sangat bagus..tapi aku tau,ni hanya untuk publisiti saja..pasni buat dosa balik..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. chibi maruko says:

    semua rase nak bertudung tanpa paksaan
    tapi bukan ke islam tu dah perintahkan wajib bertudung
    alasan tanpa menggunakan iman mmg mcm tu
    so abg nara, masih mahu dgn si lisa surihani ke???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • open mind says:

      setuju ..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • haha says:

        “Tapi jujurnya, setakat ini saya belum rasa ingin ke arah itu.”
        apa punya jawapn la cmni…belum rasa ingin??ingat tutup aurat ni pakai keinginan ke?
        Adoi la…b4 bg kenyataan apa2 tlg la fikir baik2 ayat yg nak guna tu…
        Sy minat btol tgk Lisa ni tp nape la die leh kuar kenyataan cmni ye?pelik2…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • teh_ais_kaw says:

          tu nama dia statement bodoh..penat je aznil nawawi kuarkan artikel nasihatkan artis wanita supaya bijak kuarkan statement.kalo dah ko mmg xnak pakai tudung,xyah la ckp blum redy la,blum bsedia la..whatsoever..itu nama dia statement membodohkan diri sniri.kalo anak2 muda baca,silap2 bley terikut,ohh..pakai tudung bley tggu bila redy ekk???padahal Allah SWT dah perintahkan umat islam menutup aurat.takde pulak syarat bile dah redy ke,tanpa paksaan ke,bila ikhlas ke..plis la artis malaysia,jgn tnjuk sgt kedangkalan korg.dlm gmbar atas ni bleh gayakan tudung mcm fesyen2 je ek??pastu buang,ckp xredy lg nk pakai..main2 kepala hotak kau laa…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • merduwaty says:

          betul tu sya setuju..kepada artis melaysia..korg ni public figure..menjadi contoh kepada anak2 muda..ade yang kata pakai tudung tapi kalau xde hati nak pakai buat apa nak pakai..konon nye tak nak jadi hipokrit??ish..ade ker macam tu..artis ni cakap bukan main lagi..istifar la mengucap la..bkn main lagi cakap pasal hukum haram..tapi diri sendiri masih lagi uat dosa..da la buat dosa brlakon peluk sana peluk sni..haish..tak takut Allah swt ker??

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • cik says:

          habis tu bile wartawan tanye bile nak kai tudung kene jawab mcm mana ek? aku rase sume jawapan yg kuar korang tetap akan kutuk bukan2..senang cete mak ayah diorang x ajar diorang ni tutop aurat dari kecik..heheh

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. adikqimie says:

    untuk drama je..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. puteriaquarius81 says:

    main2 je.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. hana says:

    lawa sgt ke lisa tu.aku tgk mcm ramai2 jerk! mmg bodo la alasan artis2 nih harapkan belajar jer tinggi,akidah ntah ke mana…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Hehe.. says:

      nie cakap org bodoh tu baik sgt ke akhlak u cik hana??? akidah tu bukan terletak pada tutup aurat je…. budi bahasa pun kena jaga…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • comel says:

        huh, tak semestinya yang pakai tudung tu akhlak baik.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • hamdan says:

          akhlak tu yang kedua..yang pertama buat menda yang wajib dulu si pandai si pandai sekalian…secara tidak langsung akhlak yang baik terbentuk selepas yg wajib dilaksanakan…kalau aurat pun tak reti nak tutup…macam mana nak tunjuk akhlak yang baik…

          nnti ade la suara sumbang yg ckp…”atas tutup, bawah bukak”…tp sekurang-kuranya yg wajib (tutup aurat) dia dah buat..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • me says:

          pakai tudung tue wajib hukumnya…and berakhlak baik pon…wajib ..:)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. baby face says:

    Hmmm..Nape BN punyer blog nie slalu letak berita yang d ade kat blog lain yek??maksud baby blog lain da siarkan cerita nie lame baru BN update ka cni…Sory yek,tp baby tetap suke blog ni bab xleceh cam blog lain….daaa…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. LOL says:

    Walaupun BN lambat update,tapi aku suka dia punya ‘easy user page’…..sedap mata memandang n senang di layari..bagi pengunjung setia mcm aku ni,aku akan sentiasa bukak BN setiap hari dan x bukak Blog lain dah..aku dah addict ngan berita2 BN..lambat pun xpa..huhu..

    *BN ni mcm berita TV3..blog2 lain mcm berita RTM..hampa nak tgk yg mana…fikir2kan lah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • natts says:

      setuju ngan hang.ceq hari2 mesti nak buka BN..xtau napa.apa2 pun aku still ngan BN…chaiyok2..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • megahertz says:

        –> nk nyampok jgk nih… huhu… aku pn same gak. x dpt nk tinggalkn komen pn x pe sbb asyik t’lmbt.. (b.z keje..). jnji hari2 layan BN..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • niniCekelatCelup says:

      yup. i pon ari2 dah addict kena bkak blog nie.1st facebuk,2nd BN, 3rd oh! tidak..hehehe

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. awekMAS says:

    BLOG mana tu baby face habaq mai skit kat ceqq..neway so sweet! lisa!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • baby face says:

      ala,cam sensasi selebriti,murai.com…tp yang xbestnye blog 2 cam “lembap sikit”..susah nak akses n letak komen..n baby ttp fan no.1 blog nie…x tau plak kalo ke 2,3….ker…haha

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. abangnara says:

    heheh.kitorang lambat sebab ada komitmen kerja.
    kadang-kadang tue mmg slow sikit.
    maafkan diri ini. hehehe.
    dan kadang-kadang tue saja je lambatkan sikit sebab taknak topik hangat jatuh ke bawah.
    maafkan diri ini sekali lagi.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. awekMAS says:

    relax ar abgnara ..chill..kalo depa xmau nak sokong bang nara xpa ..tu hak memasing.sapa yg minat jalah masuk blog ni yek..by the way i n yg lenlain kan ada ramai lg tu..papun good luck.majulah beautifulnara tuk gosip2 yg hangatt sampai tak hengat..kui kui kui…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • abangnara says:

      tima kaseh atas sokongan. bak mai tiket kapalterbang satu

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • baby face says:

        Yup,awekMAS is right..simply the best…Abang nara yg patut blanje…cekodok pown jadi r..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • awekMAS says:

        buleh buleh tarak hal punya lah bang nara..janji kontroversi gosip BN mesti malatop meh..;) bebyface~cekodok udang satuuuuu ahaks

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. velasrizal says:

    manis nya bila diorg bertudung kan..

    Hasil Terjahan Segmen Kenali Blogger !

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. lyka says:

    cute nya lisa,cba la tuk pakai tudung tu smpai bila -bila kn bagus heehe….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. megahertz says:

    comey2 belake…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. Zaza Muhammad says:

    cumel cumel… elok le sentiasa bersopan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. Amber says:

    S. Shamsudin kritikal jatuh bilik air Sabtu lalu… sama sama kita doa kan agar Pak Sudin sembuh dari kecederaan beliau..

    artikel penuh ada di mstar….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • baby face says:

      Masyaallah…Teruk ke??”Ya allah,lindungilah hambamu itu dari ditimpa kecelakaan dan semoga S.Shamsudin segera sembuh”…Amin…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. BumbleBee says:

    ishh…apelaa dgn produser2 zaman skang ni… yg x bertudung disuruhnya berlakon pakai tudung. Yang pakai tudung plak disuruhnya bukak tudung bila berlakon(kalo x, x dpt job)…sang artis yg x percayer rezeki Allah yg bg boleh laa plak pi bukak tudung n bg alasan x munasabah…dunia-dunia~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Hehe.. says:

      apa kata bumblebee yg jadik pelakon.. nak tak?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • BumbleBee says:

        alhamdulillah…rezeki Allah dh bg pada aku bukan dlm bidang lakonan…time kaseh sajalahhh~

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Marissa says:

          cayalah bumblebee.. wa suke sama lu punye comment! it’s a fact.. a true color..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. ajuera says:

    kalau artis melayu wanita kita bertudung macam ni kan bagus..sejuk je mata memandang..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. ctk says:

    ‘kalau’ je….hakikatnya seakan mustahil…rugi la konon x tunjuk leher yg mulus, subang yg merlip, helaian rambut yg berlaker2 menunggu digantung dan dibakar…kot rugilah hairstylish2 bersama produk2nya…kesian tudung mnjadi ‘mangsa’ permainan depa nih…: =(

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. LOL says:

    BumbleBee—> Ni semua marketing strategi..benda yg salah n jadi ISU besar tulah yg akan lariskan Movie² depa…produser kena fikir,sumber pendapatan dri ‘paksaan bukak tudung’ tu halal ke x..(kena rujuk guru agama)..n aku amat tabik cara DDR (datuk Dr Rozmey) punya strategi promosi..walaupun agak keterlaluan dari segi kata²nya (mcm bongkak sikit ayat dia)..tapi dia dah meledakkan fenomena dgn cara dia sendiri..

    *Syg skali,filem DDR x boleh ditayangkan lagi..so terbantut la sket semangat nak support filem dia smpai 20juta..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • BumbleBee says:

      tulatuh…apalaa salahnya bg watak bertudung dkt org2 yg bebetul pakai tudung… bukannya xde. Ini siap bg kat watak bertudung kt cina bukan islam lg tuh(yg pakai bju hijau tu cina bukan islam)….then suruh dia berlakon watak bersolat, puasa…hmphh.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Zaza Muhammad says:

      a’ahh… nk gak tgk filem 2 alam tu. memula ingatkan filem syok sendri atau hanya byk ‘ajinomoto’ je (paham2 le).. tp bile tgk triller dia, seram+serius le plak..
      memula terwondering, pesal plak org lelaki mandikan jenazah ppuan, rerupanya itulah yg di maksudkan 2 alam… ok gak dia amik pelakon ppuan lakonkan watak tu instead of amik pelakon lelaki berlagak sbg wanita…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Hehe.. says:

        xpelah bgi watak tu kat pmpuan cina tu.. untung2 terbuka hati dia nak peluk islam.. mana la tau kan…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. nothing 2 say says:

    overnya julia senyum….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. kan bgus klu terus bertudung……
    :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. chrono says:

    sedih tengok golongan artis ni mempermain2kan hukum Allah, seolah2 pakai tudung tu satu fashion

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Zaza Muhammad says:

      fashion is one thing… tudung dijadikan etika berpakaian pun satu hal…
      semoga kite seme wanita muslim mantain bertudung utk tujuan menutup aurat…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. nix says:

    sayang muka cantik, tp otak singkat….bleh plak jawab cmtu, dh sah2 ngaku islam, tp bleh plak xnk pkai tudung….soal pkai tudung ni bukan paksaan, tp menjadi kewajipan seorang muslimah…apppalaaaaa…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. sfa says:

    satu jer nak ingatkan artis2 ni… jangan cakap ikut sedap mulut jer. benda2 yang sah2 haram jangan nak tunjuk pandai cakap jer…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • nix says:

      btul2…diaorg ni ntah ape2 je ckap…nk sgt xpkai tudung, kang d akhirat kena cangkuk kat dada + kna tuang air panas mendidih dlm mulut, baru la menyesal xsudah….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. jimmy says:

    walaupun dah ada degree in law, rupanya tak sempat nak belajar course syariah..

    Antara semua artis kat Malaysia ni, yg paling cun bila pakai tudung ialah tak lain tak bukan Tiz Zaqyah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Zaza Muhammad says:

      sorg lai..Ayu Raudah. klu dia blakon xpakai tudung cam kureng je…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. melayu hebat says:

    rasa nk pakai tudung pakai..takmau patu buka..senang ja artis skrg..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. emmett says:

    knape ngn mulut julia ziegler tu
    ???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. Atok Mu says:

    nama pun TUDUNG EKSPRES.. pakai pun express la, kjap je. pastu campak jauh2. lisa surihani nyer statement sgt2 xmenunjukkan mcm dia ni xberilmu.

    “Persoalan adakah saya akan bertudung atau bilakah saya akan bertudung adalah terlalu personal untuk dijawap. Biarlah saya yang menentukan apa jua yang ingin dilakukan. Kalau boleh saya mahu ianya berlaku secara natural tanpa paksaan. Tapi jujurnya, setakat ini saya belum rasa ingin ke arah itu.”

    siapa kau nak tentukan apa kau buat? kau boleh merancang tapi kau menentukan ke? belum rasa nak kearah bertudung? bila? ingat mati tu tua nanti? tgh2 berlakon tu bole mati. confident je jwb.. xpe, kubur lain2 kan? jgn salahkan kami yang menegur ni kat mahsyar nanti ya. ;) kpd yg dok membekap tu, sedar2 la esok kat akhirat awk2 ni semua akan dipanggil jadi saksi sebab x menegur malah menyokong kemungkaran.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Hehe.. says:

      sy rasa maksud LS dia tentukan (decide) dia nak pkai tudung ke tak, bukan ikut ckap org lain.. bila hati dia akan terbuka nak pakai tudung, Tuhan yg tentukan.. Apapun tahniah atas usaha anda menegur artis…. tpi relax ar beb, jgn la marah2.. nanti cepat tua.. hehe… tegur baik2 tak salah kan.. kalo tegur marah2 tak ramai org bley terima, walaupun niat kita baik.. semua org prefer cara diplomasi.. kalo dah tegur elok2 tpi dia tak dgr, nak wat camne lgi…. teruskan usaha anda…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • nix says:

        dia xperlu ikut ckap org lain, tp perlu ikut ckap tuhan yang SATU. tuhan dh tentukan, sejak azali lg, WANITA WAJIB MEMAKAI TUDUNG utk menutup auratnya…..skali bgtau, ckupla…pndai2 la baca quran dan hayati maksudnye…
        kalau katakan hati dia tertutup lg skang utk pkai tudung, sape yg tutup hati dia?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Hehe.. says:

          jgn risau..kita dah tegur, biarlah dia pilih jln dia nak ikut.. jgn nak paksa2 org kalo xnak ikut.. yg penting kita pastikan kita & org sekeliling kita ikut perintah agama dgn sempurna + jaga tutur kata dan perasaan org lain… doakan yg baik2 je utk org lain, jgn marah2.. buruk baik dia nak buat, dia yg pilih hidup dia dia… sbb tu Tuhan kata setiap apa kita buat, buruk baik pun ada balasan… ada syurga, ada neraka… kita kena tahu.. tak semua org dibesarkan dgn pengetahuan agama yg sempurna; pegi sekolah agama, mak bapak sempurna amalan, tahu mengaji etc… jgn kita samakan kita dgn org lain… sbb tu kita kena tegur elok2, kongsi ilmu bperingkat dan seterusnya bagi peluang dia utk berubah….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Atok Mu says:

          betul.. terima kasih kerana menegur. Atok ni pun tgh tension ari tu.. boleh pulak layan gosip, rasa nak panas je.. haha. ;D xpe.. kita sama2 berkongsi la ya..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. wtf says:

    @atok mu…mu memang power la atok mu…caya la…terbaekk…buleh jadi ustaz…tp ustaz pn baca gosip ker???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Atok Mu says:

      saje cari port dakwah.. kat sini boleh, sebab ramai orang yang back-up kemungkaran. :)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Hehe.. says:

        nie ustaz alaf baru ler.. ustaz pun bukak blog nie nak cuci mate ler.. hehehe…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • nix says:

          kalau ustaz xbaca gosip, mana mau tau perihal duniawi??

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Hehe.. says:

          Betul tu.. Sambil nyelam ley minum ayor…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Atok Mu says:

          sempat korg mengata ek? hehe.. xpe2. betul, bukan ke kita mesti cari dunia, dan cari akhirat? boleh cari akhirat je, tp nanti esok lusa macam mana nak hidup di dunia? :)) dua2 pun kena seimbang..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. farid says:

    biasa jerk…

    My Latest Entry: Mengapa Blog Jadi Berat?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. babytomei says:

    setuju dgn bumble bee…dunia artis mmg hipokrit. tp dlm ramai2 kt ats yg paling cun chermaine poo..i like her.. wlupn non muslim tp dlm pic ni dia berpakaian paling bagus laa antara semua2 tu..huhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. LOL says:

    aku ada tnya kat somebody yg tahu psal agama jugak..dia ckap boleh aja orang bukan islam nak pakai Kain Telekung n buat mcm tgh bersembahyang..tpi jgn la smpai baca pulak ayat2 n bacaan tertentu msa tgh berlakon tu..diam2 sudah..at least dia dpat mendekati islam n membuatkan org bukan islam tertarik..tapi jgn pulak org islam berlakon adengan sembahyang agama lain..hukumnya aku x tahu..

    *Teringat filem Kuch2 Hota Hei yg Shah Rukh Khan msuk gereja tu..apa la pandangan ulama yer..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. apa2 ajer says:

    Dorang nie pakai tudung konon nk suh org puji muka dorang tu cantik la bila bertudung… Tapi aku tengoh biasa jer… tak der la cantik sgt..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • me says:

      kalu dh dipuji…baru mau pakai..kiki.So tuk memberi dorongan..mai kita pakat ramai2 puji…comel la u nie!!!….kalah britney spear..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. iza says:

    bertudung kewajipan dlm islam.
    maybe dia x baligh lg.
    kekurangan ilmu.
    maybe dia melayu tp BUKAN ISLAM

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. basshunter says:

    mcm nenek plak julia ziegler tu..hahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. matjoe says:

    cantik gak yer.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. kay says:

    tang mana yang manis pon aku tak nampak..biasanya kemanisan tu datang dari hati yang ikhlas..hati yang ikhlas datang dari jiwa yang tekad..
    kita ni pulak janganla tegur ala-ala taliban..elok-elokla nak tegur pun..kang tetiba dia pakai tudung,korang kutuk dia jugak..dah tu camne?
    Bagi aku ikhlas tu penting.jangan paksa..kalau tak ikhlas kerana Allah,nanti jadila macam sesetengah artis.mula-mula pakai penuh..makin lama makin kecik pulak tudung tu..
    Yang wartawan pon..takde ke soalan lain ko nak tanya?bila artis pakai tudung time blakon je,ko tanya bila nak pakai tudung full time..kelam kabutla artis tu nak jawab.tu yang tersasul jawab bukan-bukan tu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. MrPayid says:

    kalau masuk kubur kang jawab la macam tu kat malaikat

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. axio says:

    apalagi korang2 nie ada ajer komen
    hmmmm….malas lah nk layan.
    oit simanis yg bertudung tu….btl smua skali!!
    kahwin ngan abg nk tk?? ye..ye..
    smua 4 org cukup kan quota abg.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. putri says:

    lisa surihani…
    kenape la bg statement yg seolah olah tak ada iman di dada?
    awak cakap belum rasa ingin ke arah itu?..( maksud awak, belum lagi teringin nak pakai tudung la kan..?)
    satu soalan saya nak tanya, katakan lah umur awak tidak panjang ( maaf ye..hanya contoh ), apa akan terjadi pada awak di sana bagi dosa2 tidak menutup aurat tu?adakah Tuhan akan terima alasan yg awak beri ni?..
    awak kan belajar tinggi, so jgn buatkan org pandang awak mcm tak ada ilmu di dada..
    sampai bila awak taknak pakai tudung ?
    sampai bila nak dedahkan aurat yg sememangnya WAJIB di tutup tu?
    sampai Tuhan dah bagi ujian yg berat2 baru nak bertaubat?…bkn ape, takut masa tu awak dah terlambat…
    saya cuma menegur saja…sebagai seorang muslim.
    terima kasih.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. shukrisupian says:

    bila hal agama ([email protected]) di buat main²..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. lulu says:

    elehh . poyo jer lebih ,,.kalo setakat ambik gambor bertudung nak bwat gimik murah /publisiti bonggok ..tolong la !! kucing pon muntah tengok …..!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. wak kordi says:

    alamak ko ni lisa harap muka je cun tapi IQ kurang la. bab2 agama ni ko cakap je la ‘no komen’ or ‘sya x nk jawab soalan’ kalo reporter tanya. tak payah la kita nak rasionalkan kenapa kita tolak suruhan Allah s.w.t. ko nak pakai tudung ke, x nak pakai ke, nak telanjang ke itu urusan ko tapi kalo boleh tak payah la keluarkan statement bangang mcm ni. mcm suruhan Allah tu ko boleh put on hold dulu, tuntutan dunia ko utamakan. cuba baca artikel oleh Aznil Hj Nawawi pasal isu ni. hope u learn something. jgn jd bimbo.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • pizza says:

      Bila dah masuk dalam industri hiburan based pada tuntutan nafsu, mmg x dapat lari dari kebodohan.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. achik says:

    ok la..kan comey camtu.. lega mata tgk…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. lisabodoh says:

    Sepatutnya kita ikut agama ni agama pulak ikut kita… kita pulak boleh tentukan bila masa kita nak tutup aurat. Bodoh punya orang

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. 1, 2, 3, 4,…nice,!!, kuota ako nampaknya dh cukup!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jer says:

      larat ker nk tarbiah diorang, atau terjerumus bersama2. erk nauzubillah

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. thephenom says:

    Statement lisa mmg agak kurang cerdik.. dan rasanya majoriti golongan ‘free hair’ akan cakap camtu.

    Walau bagaimanapun, kesalahan statement tersebut tidak harus 100% diletakkan dibahu penutur.

    Masyarakat seperti kita pun turut menjadi punca statement itu dibuat.

    Tak setuju ?

    OK.. cuba korang lihat… setiap kali seseorang itu buat silap.. biasanya takde dikaitkan dengan baju, seluar, kain dsb.

    Takdepun orang cakap ‘pakai baju tapi buat silap’
    Takde pun masyarakat akan cakap ‘pakai seluar tapi perangai buruk’

    takde kan ?

    Tapi kenapa pemakaian tudung dikaitkan dengan perbuatan yang silap, akhlak dsb ?

    mengapa perlu cakap ‘pakai tudung tak semestinya baik’ ?

    Sebaliknya, kenapa tak cakap ‘pakai baju tak semestinya baik’ ??

    Seolah2 perlu jadi maksum, baru layak pakai tudung.

    Maka sebab itulah wujudnya statement ‘saya belum bersedia pakai tudung’

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Atok Mu says:

      ni kalau artis2 baca komen ni, diorang cakap, “ah, itu la yg saya maksudkan.. ” padahal tak pernah fikir pun sebelum ni.. hehe

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. refelsia says:

    artis nak bertudung pun nak keluar artikel dah namanya orang islam apa yang nak di hairankan lain lah beyonce pakai tudung…………..ni macam di persendakan pula apa kau ingat ni fesyen show ke?????sekejap buka sekejap pakai………

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. Jamal Rafaie says:

    Kadang2 rasa sedih pulak tengok orang Islam macam mempermainkan syariat Islam.. Menutup aurat bukan menunggu iman dan hidayah, tapi ianya satu syariat untuk manusia..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. Marissa says:

    juz cant beliv that lisa came out wit statement like that.. dear lisa surihani.. you are not smart enough.. pity you.. you are pathetic!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. bab2 mcm ni kena berhati2 kalau nk komen…artis yg xbertudung pn kalau nk jawap soalan mcm ni pastikan pikir dlm2..jgn sampai kenyataan anda mcm mempermainkan agama…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. aish, amik law tapi tak reti undang2 / hukum syarie Allah swt. Payahla…cerdik duniawi tapi…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. Amil says:

    nie bukan masalah paksaan tapi tuntutan Allah Taala…dah nama pun artis…bukan dia pandai sangat

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. Atok Mu says:

    faizal tahir buka baju masa konsert, terus kena ban.. tapi salah beliau jugak la. tapi, beliau lelaki, auratnya pusat sampai lutut aje. artis2 perempuan yang pakai terdedah2 ni x kena ban pulak? pening atok.. ;D hehe..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. fans lisa says:

    kan cantek bl kak lisa wear tudung ………lg cantek drpd bukak tudung …..he,he,he…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. Good stuff, thanks for posting. I was actually looking for something else and this site came up lol. Oh well, 2 minutes of my life gone! Totally worth it though!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. Wow, this was a really quality post. In theory I’d like to write like this too – taking time and real effort to make a good article… but what can I say… I procrastinate a lot and never seem to get something done.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. I really enjoyed the article. That is nice when you find something that is not only informative but entertaining. Greet.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. You’d probably by no means listen to individuals words by Obama, mainly because Barak is undoubtedly an ideologue, not much of a philosopher. Obama’s progressive ideological background is definitely moored in a deep-rooted trend from people that have great results by way of totally free marketplaces and also a deep-rooted consideration in the direction of individuals who have great results by means of area operation and also current market confrontation.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. Interesting information, thank it assists me.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. How can I personalize my blog without making it look like crap?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. I’m curious, because I want to study creative writing in college. Thanks!.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0