Written by AbangNara | June 19th, 2009

bukti dera manohara

Terkejut besar kami bila terima email gambar @ foto kesan bukti dera di muka dan badan Manohara nie. Katanya gambar-gambar nie diamik oleh Manohara guna handphone Blackberry. Cuba tengok betul-betul gambar kat atas tue, nampak macam kesah kena cucuk ngan rokok kan?

Nampaknya ada sedikit twist dalam kisah Manohara nie. Dah kuar gambar-gambar bukti nie susah sikit nak cakap sapa bersalah. Kalau korang tengok gambar-gambar selepas nie, nampak macam kesan kena toreh kat dada dia. Menakutkan la jugak.

Lagi gambar bukti kesan dera di muka dan badan Manohara dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

bukti dera manohara

bukti dera manohara

bukti dera manohara

208 responses to (GAMBAR)Kesan Dera Di Badan Manohara

  1. Lady_Dea says:

    Huh!.Ntah ye ntah x.susah nak cakap hal2 macam nie . tengok muka si Mano nie je macam muka x bleh caya . kecik2 dah menggatal .

    0
    0
    • trAnsForMers says:

      ?????????cam xcaya jerk

      0
      0
    • tyrabanks says:

      betui la tu… muka dia ni spesis boleh buat mcm2.. tengok kesan tu pun mcm fresh jer.. toreh sndiri ke?/?
      aku xcaya lerr…

      0
      0
      • azfa says:

        ni mmg pic die ke? tak nampak muka pun..

        0
        0
      • afissy says:

        betul..nmpk mcm luka br toreh je….aku xcayo je pompuan ni…

        0
        0
        • zatul says:

          cakap kesan toreh yg dalam…..tp tah la kan..klu betul knapa lambat sangat amik tindakan…

          0
          0
        • ami says:

          nak ambik tindakan ape nya??? anak ikan lawan ikan paus?? nak kena humban tingkat 14 ke??

          0
          0
        • fikir2 says:

          Gmbr tu di ambil masa dia kena, mmg la nampak mcm baru. Kita x leh nak judge seseorang dr rupa paras dia. Knp x percaya? Sbb perkara ni berlaku kat org lain ker? Cuba kena kat diri sendiri atau org yg terdekat ngan kita, kata la org plak x caya kat kita, aper perasaan kita, sedangkan kita ader bukti yg kukuh dan kita ni org yg terdekat dan kata la kita sendiri namapk perkara tu berlaku, tapi org x caya pada cite kita, mcmaner kita nak buat, aper perasaan klu org kata yg bukan2…..
          Jadi jgn la judge dan kata org bukan2. Kita lihat dan fikir jer sendiri. Jgn tambah2 atau bawa mulut serta gosip yg bukan2.

          0
          0
        • .Rosemary. says:

          skarang ni,ape yg penting, kita serah pada Allah Taala yg maha adil.. Wlaupun ats dunia ni, benda 2 kononnya betul, akhirt kita akn tau benda 2 btol atau tak..
          sape stuju..???

          0
          0
        • new la... says:

          ha jgn tk tau klu kt rcti or sctv tetiap pagi akan kluar crite ni…ape yg dieorg ckp??smuanya nk slahkan org kte,MALAYSIA.come on la,dunia dh canggih la,manohara ni pn pkai fon blueberry,why tknk mms pic die kna dera kt polis??klu polis tkt pn kte ada suhakam tau…

          0
          0
        • no name says:

          salam wat fikir2…..

          tak lah..tu gambar superimpose…..cayalah tu gambar leh wat2 lah…

          korang kalo belajar fotoshop mesti tau……

          kita DOAKAN LAH YANG HAK TEGAK DAN YANG BATIL TUMBANG…

          NI SEMUA RANCANGAN MAK MANO LAH….DIE DAH WELL PLAN…..PERCAYA AKU BERANI JAMIN DGN JUNJUNG KITAB AL QURAN….

          0
          0
    • suzanna says:

      hisshhh..korang ni..
      aku caya r cite dia 2…
      xknla dia nk buat cite kot..tuduh anak raja lak 2!!!!!!
      nk mampos klu xde bukti!!!!klu dia bahagia asal lak nk lari2…harta sket nyer byak ker nt…
      yg aku bengissss,jgn r tnjuk hepi sgt pas lari…
      control r sket…dh 2 tnjk2 mulut herot dia 2..
      lawa sgt r 2…eeee…gedikkkkkk…

      0
      0
      • futurelawyer says:

        ala,sedangkan Nirmala Bonat boleh lepas menipu selepas menekap badan sendiri ngan seterika,inikan pulan yg lebeh pandai berlakon cam Manohara…

        0
        0
        • zatul says:

          bukan x nak caya, tp dah mcm2 cite yg didengar, dah tu siap nak berlakon lg…mcm x de trauma pun….ni dia dah dakwa blm…senyap aje…klu betul minta2 ALLAH permudah jalan tok dia cari kebenaran…amin

          0
          0
        • hantuMALAM says:

          kalau aku la kena..xla aku smpt nk ambik gambar…yela…msti aku takut n sedih2…mana dpt ku nk pikir nk take picture…..kwang3…..

          0
          0
    • cek la doktor la…biar doktor sahkan…ni buat cite plak…sengal

      0
      0
    • ami says:

      name pun budak bawah umur,, memang gatal,,cuma kita yang atas umur ni perlu melindung,, bukan ambik kesempatan atas budak

      0
      0
  2. glory...glory man utd says:

    salam………
    ye ke pic nie????
    leh caya sangat ke???
    nape sampai sekarang dia tak p wat medical checkup lagi ek???
    mana la tahu pic2 dlm handphone dia pic lama ke.
    org kalau dah terdesak mcm2 boleh wat…….

    0
    0
    • tyrabanks says:

      monin glory…
      tngah siap nak gi keja ke???

      0
      0
      • glory...glory man utd says:

        morning tyra…………
        dah sampai tempat keje pun nie haa….
        tyra kat ne???
        jom b’fast…….

        0
        0
        • tyrabanks says:

          tngah siap kat rmah lagi ni..pkul 9.30 nak g keja le..

          bfast!!! main sambar2 je apa yg ada kat dapur tu..
          tpi kalau nak ajak boleh gak!!! kat mane???

          0
          0
        • glory...glory man utd says:

          OWHHHH
          lewat gak ek g keje???
          masuk keje kul bape???
          best arrr g keje lewat ek.
          meh arrr dtg putrajaya.
          hihihihihi……..

          0
          0
        • jerneh says:

          9.30 bru nak gerak g keja… TB kejanya apa ya?

          0
          0
  3. kiki says:

    betoi ke gambo die ni?ermm..

    0
    0
    • tyrabanks says:

      kalau betui mmang ksian.. tpi kalau aku lar…dia ni pempuan xhapa2..

      ni aku nak cite kat korang.. aku ada baca fb mamat indon, dia mula2 ada ckp kat fb dia raja kita gilas..ks.. pastu angin mana tah, ditukar statment ckp mano ni gila harta dan keturunan mano ngan mak dia tu ada ktrunan gila..siap minta maap kat rakyat malasia..

      ni dah sah2 nampk yg mano ni pempuan xboleh caye…spesis anaconda..

      0
      0
      • yana yana says:

        betul tu..aku baca kat Detik.com ngan lagi satu kawan aku dari indon bagitau ynag mano ni penipu ..benaqnya mak mano ni ada kes polis pastu ada yang tek kena dengan latarbelakang family dia ni dia nak duit bla,bla,bla pastu jadi kes ni la.!..rakyat malaysia kena sokong Raja kita wei sbb ni Betul..aku tak percaya la ..Mano tu la penipu!

        0
        0
      • damia zahra says:

        ader kturunan gila?…huishhh…bahaya tul spesis anaconda ni…

        0
        0
    • tyrabanks says:

      glory…
      ari jum boleh le lewat ckit..
      jauh la nak gi cna..tyra kalau g kl, slalu gi rmah kkak kat sri petaling ngan rmah abg kat usj, putra hight… tpi ni dah keja ni mungkin slow ckit le nak turun.. dulu rajin…

      0
      0
    • tyrabanks says:

      skrtri… biasa2 jer la jerneh..mu tu yg keje class.. pkai kot siap bertv2 kat belakang nu..

      0
      0
  4. trAnsForMers says:

    eeee….xreti aku nk komen apa…
    naik mnympah plak ngan citer dia ni

    0
    0
  5. trAnsForMers says:

    kita tgu lak apa kata dari pihak istana….

    0
    0
  6. aries_april says:

    morning…
    truk gak ksan dia…
    tpi enth tul @ x…
    tkut aries tngok…

    0
    0
    • tyrabanks says:

      aries… pagi bangun!!!
      tyra rasa.. kalau betui…PADAN MUKA!!! kwang3x..
      yg gatai nak g malaysia tu knape??
      sebab..
      gial harta.. nak joli sana sini..tu yg kena toreh tu..dah xthn tengok mengelenyo sgt.. dah kena tatu cop neg kelate.. rasakan lerrr…

      0
      0
  7. tokkaduk says:

    sesungguhnya Allah lebih mengatahui….kebenaran akn terbongkar jugak….monohara lau betul kne dera dia xkn mampu tersenyum pon dlm mse tdekat…dia akn mengalami gangguan perasaan kew trauma kew…ni dh blh enjoy n gelak2…aku xpercaya dgn dia nih..aku harap semua akn jd lebih jelas…kesian tertuduh..lgipun nme MALAYSIA terjejas krn keluarga monohara….setakat gmbo cam2 semua leh menipu..lau nk khinat org seseorg sggup wat kje bodoh….mak monohara xkn mengalah cam2 je…dia mesti bijak merancang sesuatu…kta rakyat MALAYSIA jgn mudah terpedaya…kta tgk la nnti kebenaran akn terbongkar….

    0
    0
    • tyrabanks says:

      yelah… nasib baik tokaduk kasi ketubah pagi jum ni…

      aku ni dah nak trlaser2 dah ni.. kang dosa kering jerr..

      kita tunggu kebenaran tbongkar lah ye tokkaduk…

      0
      0
    • trAnsForMers says:

      betul 2….

      0
      0
  8. jerneh says:

    salam jumaat… to all

    0
    0
  9. lilies says:

    hurmm…leceh ar dis gal sape suh kawen muda2 kan xdpt huhahuha lgik then terdesak wat cmni.. lenkali kawen ar lgik ngn specis cm die niyh..menyusahkn..

    0
    0
  10. trAnsForMers says:

    raja kita raja berdaulat….suka2 ati diorng jerk nk main2kn kedaultan raja…sok2 kena kualat ….pdn ngan muka…masa 2 leh kita ngok dua ekor beruk betina kat dlm sangkar(penjara)….

    0
    0
  11. aries_april says:

    salam blik tyra…
    tu u also jerneh…

    trans…
    hri ni maybe kat kotaraya lgi…
    mst ar p tmpt free…
    bru leh lyn BN…
    nnt ptng aries blik png…

    0
    0
  12. now_tea_boy says:

    padan muko,kena tibai,gedik sangat..

    0
    0
  13. redriben says:

    kalau ikut logik akal la kan, umo 17 tahun tu mmg dah suai ke kawin di zaman era serba moden nih? kalau pada aku, 17 tu blom cukup matang lagi. muka dia tu gaya cam matang.tapi belum tentu matang dalam segala hal. sedangkan umo 25 pon stil searching n enjoy lagik. ni kan pula 17 tahun. tapi dah kena jadik bini owg. bukan calang2 owang. so, hati mungkin memberontak. nak bebas dari sangkar emas. t rest..dunno how to say..juz owg yg mengetahui je tau kisah sebenar..ermm..kawan2, juz diam je ye..jgan komen lebih2..nih hal rumah tangga owg..

    0
    0
    • trAnsForMers says:

      baik boss…..

      0
      0
    • now_tea_boy says:

      ermmmm…aku sokog kenyataan ko tuh,pompuan zaman karang lambat matang…30pun lum tentu leh jalankan tanggungjwab sebagai isteri..kalu asyik ingat nak enjoy jer..sampaiketua la …

      0
      0
      • tyrabanks says:

        kau silap ler tea boy..
        akak aku tu baru 33 thn pti anak dah 4… yg sulung dah sma je ngan dia. dah jadi kengkwn je..maknanya dia kawin muda ttpi dah jlnkan tanggungjwb membesarkan anak2 dia.. bahgia jerr aku nengok..kau boleh byngkan banyak mana tanggungjawb yg dia lakukan..jaga suami, anak2 lagi umur muda lgi…hah..
        pempuan xmatang si mano ni jerr.. kalau aku ler kawin dng TT, bermatang2 le aku jwbnya.. mano xtau diuntung..

        0
        0
  14. trAnsForMers says:

    pagi2 jumaat ni k.su x masuk lg msti sibuk kat dlm kelas bg keje sek.kat mrid2….sokkn x sek.

    0
    0
  15. Akak says:

    pic x clear la…klu bg kt horatio csi miami.. dia pun pyh nk buat analisis ni….kekeke…
    sori, x tau nk komen apa…sbb x tau sape btl sape salah, kita tggu & lihat saje…

    0
    0
  16. glory...glory man utd says:

    emmmm
    ok la……
    aku nak undurkan diri dulu k……….
    kepada korang sume all the best n take care………
    aku doakan sume sihat selalu,diberkati dan dirahmati ALLAH swt.
    assalamualaikum……………….

    0
    0
  17. aries_april says:

    aries blik kg la…
    dh boring stay sni..

    0
    0
  18. trAnsForMers says:

    lebam yg kat tgn dia 2..dia tepis ape erk…

    0
    0
  19. (^_^) says:

    tunjuk la gambar penuh..ni ntah gmbr indon mana ntah..haha

    0
    0
  20. jojio says:

    Jika kwn kerana nafsu…itu le jawabnyerrr…yadaaa…

    0
    0
    • nunu says:

      kesianyer…mano ni,,,dh r budak2 lgi… pastu kne dere lak tu…..
      pastu belakon sinetron kne dere lg,,,adoi2
      manoha2

      0
      0
  21. Akak says:

    wlau pun x tau sape btl sape salah tp menyampah plak dgn dia ni… x bleh ke selesaikan kes dia dgn cara & saluran yg sepatutnya.. ni tak, asyik buat press con pastu skrg sibuk nk berlakon pulak…dh tu nk berlakon ‘kisah benar’ dia didera pulak dah…apa tujuan dia sbnrnya?mcm sengaja jer nk timbulkan api permusuhan 2 negara…klu betul2 kena dera, pakai otak boleh tak selesaikan kes dera ko cara professional? cepat settle kes ko, cepat la kami semua merasa aman….

    0
    0
  22. firra says:

    kwn2…cuba buka toughlane.blogspot

    0
    0
  23. put3santubong says:

    Terfikir gak,nape dia susah2 nak buat ni smua?dh khwin ngan anak sultan sure bley dapat ape dia nak tul x?tp nape susah2 jer dia nak dera diri sndiri n lari sebegitu…logiknya di mana?Hanya Allah yg mengetahui..

    0
    0
  24. aries_april says:

    trans…jerneh…
    bkan per…
    nk blk kg la…
    sni line x clear…
    pyh connet…
    nk lyn BN pn ssh…
    that y aries nk blik pn….
    sna best skit…
    hri2x leh mkn mak msak….

    0
    0
  25. puteriaquarius81 says:

    duit duit duit…. fulus fulus fulus… money money money.. glamor glamor glamor.. publisiti murah publisiti murah..

    0
    0
  26. pemerhati says:

    daripada apa yang saya lihat, saya berpendapat kesan kesan luka tu semuanya macam self inflict je. mana taknyer, semua kesan – kesan luka tu reachable by hand. kalau ada luka2 kat belakang lain la ceritanya. tapi, mana ada kes dera cakar kat dada? sebab bahagian situ yang paling boleh anda2 kaum hawa protect dengan hanya peluk dada jer? kesan cucuh rokok di kening? macam gaya orang tension dengan hidup, cucuh jerawat di kening. itu semua taktik pompuan tak matang nak lari dari terkongkong oleh tanggungjawab sebagai seorang isteri, nak idup bebas dan berparti. nanti esok2 dan tua baru ingat apa kubur, dah lambat dah laa..

    0
    0
  27. aries_april says:

    dh bli pn…
    nnt tket kul 6.
    eh…
    ni jerheh na pl…
    jerneh kna pkai pic fazura

    0
    0
    • jerneh says:

      hehe.. fazura la nih.. :-P

      0
      0
      • jerneh says:

        AA kat kotaraya KL ya?

        kes mano terpencil je ni..
        jd enggak perlu amil pusing banget..
        jika indon itu mau perang biarkan aja
        sendirian.. gugugaga

        0
        0
  28. jed hijau says:

    dari sumber2 yang boleh dipercayai…mmg manohara ada kena dera…tapi tahap berapa tak tahulah…

    wait and seeee…

    0
    0
  29. WoLVeRiNe says:

    merah lg kesan tu, mcm bru kene. kalo toreh2 biler dh masuk sehari je dier akan beransur gelap…sbb darah tu dh membeku…lama-lama kian gelap and kehitaman. tp yg ni mcm peliqq ckit lorrr…

    0
    0
    • jed hijau says:

      gambar ni disimpan dalam handphone…

      0
      0
      • WoLVeRiNe says:

        ooo…kenelaa guna CSI Miami check blackberry Manohara ni utk kenal pasti biler tarikh ambik gmbr tuh.

        0
        0
        • jed hijau says:

          tu la pasal…nak di toreh tang dada tu kenapa la agaknya….samada di toreh sendiri…atau kena toreh…tak tahulah…

          macam2..tak sabar gak tunggu keputusan yang sebenar….sabar jelah…

          0
          0
  30. azma says:

    NI CAM CEDERAKAN DIRI SENDIRI JE…..

    0
    0
  31. wan says:

    photoshop ni.. byk tutorial kat tenet
    lol :D

    0
    0
  32. badboy says:

    jngn mudah melatah..
    boleh pecaya ker tu..
    korang ada nampak ker parut tu skrg..
    relax jer dia pkai sexsi n muke licin..
    ke tu gambar dia alergi ker..kene kurap ker yg kat muka..
    kat dada plak..aku pun boleh toreh sendiri guna kuku..
    aku ttp tak ecaya betina ni..

    0
    0
    • jed hijau says:

      betul..betul..betul..

      0
      0
    • WoLVeRiNe says:

      mak manohara yang melatah nih. dier tgh potong sayur, ade orang sakat pi cucuk pinggang, pisau kt tangan. manohara ade kt sebelah dier pulakk…pastu jdi bahan torehan laa. nk dijadikan cter tiptop, katalaa kene dera…

      0
      0
  33. badboy says:

    gambar no 2 mcm mana boleh ada orang kat dada dia plak..badan dia bukan cermin

    0
    0
    • nha says:

      gmbr 1st pun dah nmpk mcm fotoshop.. peratikan betul2..

      kpd artis2 kite yg nak ke indonesia for anugerah planet muzik bulan 7 ni.. pandai2 la jage diri ye..!!

      disebabkan dia 2 jiran bergaduh…

      0
      0
      • WoLVeRiNe says:

        gmbr 1st siap nmpak lengan orang pakai bju putih kt belah kiri muka dier….pastu nmpak siling rumah kt atas belah kiri gak….mana datang tu? ambik gmbr muka, ade lengan orang n siling rumah….waduhh….ini manohara mahu kene silet lagi dongg…

        0
        0
  34. jed hijau says:

    ada dalam satu blog…peguam manohara kata yang orang2 indonesia sekarang ni takut nak memasuki malaysia….siap cabar TT kalau berani untuk datang ke Indonesia bagi menyelesaikan kes tu…

    mak aiii…..aku punya sukalah dia cakap macamtu….kenapa tak sedar diri dari dulu lagi…ingat org malaysia terhegeh2 sangat nak kesana…bebudak student je yang pegi sana…ada ke org malaysia yang cari kerja kat sana?????…

    cuma aku respect la..org2 indonesia yang cari rezeki dengan cara baik kat sini……kalau dah namanya cari rezeki buatlah cara cari rezeki…

    0
    0
    • WoLVeRiNe says:

      ooo, tak salah knape nk terhegeh p negara sana. kalau betul, x perlu nk guna cara ‘menegakkan benang yg basah’ ..ekk?
      ada ke org malaysia yang cari kerja kat sana?????… <– ade….Ashraff Sinclair…weehooo..

      0
      0
  35. Kak Su says:

    A’kum semua..Trans..Kak Su sibuk la pagi ni..
    pi taklimat..gantikn PK1 sk Kak Su…
    tu yg takleh mentenet tu..

    Eish…betul ke die tu..tak nampak muka pn..
    w/pepun..kita tunggu la nnti…kesudahan kisah dowang nii..

    takut nak komen byk2 nnti kena sembur lagi..haa..

    0
    0
    • glory...glory man utd says:

      salam
      hai kak sue….
      sihat ke
      wah wah……….
      bz kak sue hr nie ek.
      kak sue ngajar kat sek mana ek???
      nampaknya kita nie dibawah satu bumbung la ek.

      0
      0
    • Akak says:

      hai k.su…baru memunculkan diri….rupa2nya bz erk… k.su, klu gnti kan PK1 tu terus ok gak kan…buleh tmbah gaji…kekeke

      0
      0
      • Kak Su says:

        Hah..betul3 akak…esh..glory tak leh bagitau kat cni la..
        ari tu..ada da tnya Kak Su ngajar mane..subjek ape..
        secret…nnti ada PEMINAT serbu..hah…

        0
        0
  36. yula says:

    BOLE caye ke

    0
    0
  37. mm.. says:

    mm.. yelah.. gambar tu mcm ada org lain.. bukan dia sorang2 tgkp gmbar sendiri.. adakah ini satu konspirasi utk memalukan kerajaan kelantan? sape dalangnya? ishk.. makin menarik sinetron ni..

    0
    0
  38. badboy says:

    gambar ni kontreversi seh..masalahnya dalam setiap gambar ada bayang2 org lain..siap ada gambar full satu bdan org lain..dah la jngn la pecaya..wat sakit hati jer..dieorg ni nak nama n harta jer..
    dah miskin sangat agaknyer..

    0
    0
  39. trAnsForMers says:

    mmber aku bg tau siap ada sinetron ksah dia minah ni kat indon sana…
    wah kjp jerk glamour minah ni…
    nilah yg dia nk sbnrnyapun…
    duk istana bkn leh wat sume 2….

    0
    0
    • Kak Su says:

      Trans..Kak Su dah tgk dah blog yg ko suh tgk tu..
      alah..blog org anti Malaysia tu..

      meremang bulu roma..

      tpi x dak respon dr dowang pn..

      0
      0
  40. John says:

    tetek dia ke tu??keciknya…
    hahaha

    0
    0
  41. zaza muhammad says:

    photoshop…? chak!! aku cilok jap… kat HQ ni,,,line x clear

    0
    0
  42. jed hijau says:

    den dah boring la…….sojak duo monjak ni asik cito pasal org hontam org lah, artis corai borailah, artis koja dato’lah….tak do aideo lain ko nara ni……

    cubo lak cari cito pasal mak montua kono lompang ngan menantu ko……macam cito cerekarama..elly mazlin ngan sheila rosli tu…barulah gompakkkk….

    0
    0
    • Kak Su says:

      iyo ko ado…den tak sompat nak tengok…

      Eh..mano pulok trans ni?

      Tidur potang ko yo laih..

      Jang oh jang…

      0
      0
      • jed hijau says:

        iyo kak su…golihati pun ado..

        mak mentuo den sampai sekarang takut nak suruh2 den buek itu..buek ini..maso tu samo2 lak tengok cito tu…

        kang tibo2 meroyan den kang…terlompang lak dio…satu kampung heboh…malu den…

        ha..ha..ha..he..he..he..ho..ho..ho..

        0
        0
  43. Kak Su says:

    Oooo ingatkn salah sorang PK gak…

    Tdi Kak Su pakai jubah warna kelabu + berbunga2

    0
    0
    • Kak Su says:

      KaK Su pn nak turunkn berat badan
      gak dlm 2/3 kg lagi…

      Badan ni cepat turan cepat naik..

      0
      0
  44. jernih says:

    biar la berat mcm tu kak su
    nampak la PK nye. hihi

    0
    0
  45. fifie says:

    aku bukan ape lak ek,tp cuba fikir lah erk..monahara kata dia kna kurung kat dlm bilik,apa kes pula..dia blh ada phone lg??
    knapa x ambik phone kalau dah kna kurung???ni siap blh ada phone lg untuk ambik gambar bukti…isk isk isk isk isk..heran tullll

    0
    0
  46. lola roxy says:

    isk isk..
    scary..yg kesan rokok tu sian je..
    tp yg badan tu betul badan die ke..
    haha..isk..jahat pulok ckp gitu..
    sdeh kang die bace..

    kesian org yg kne camni..
    hope dapat setelkan sebetul2 nye..~

    0
    0
  47. mien.. says:

    erm,btul ke die kne dera ngan tgku ek..rse cm x cayer je..aku yg dop kt qlate ni mcm2 cter dh aku dgr..naik pening la plak sal isu ni..

    0
    0
  48. florence says:

    mne ckop tunjok gmba dere je, kne la tnjok full nmpk mke skli, nth2 owg len ke, huu
    amah dye ke kn.. :)

    0
    0
  49. trAnsFormeRs says:

    klau tnjuk sikit2 boleh mnipu….

    0
    0
  50. manoharan a/p manohari says:

    btw aku baru balik dr indonesia dah muak tgk kes budak nih! kalau bukak semua stesen tv indon aseklaa muka manohara nih… nak muntah aku tgk! mak dia memang mensensasikan laa kes anak dia nih… btw mak dia ni, org indon sendiri kata banyak hutang.. (bukan aku kata)

    untuk pengetahuan semua… aku dengar cerita (masa aku kat indon la) mak dia nih dah terima
    1) rumah bernilai 8 miliar rupiah kat jakarta… (kira sendirilaa duit malaysia.. aku tulis semula jer dr berita aku dgr)
    2) kereta mewah BMW ok!!! berapa siri ntah tak hengat plak…

    ms bual bicara yg aku tgk kat tv indon tuh… mengikut jurucakap istana kelantan… Tengku tu tak merokok!! sooo mana datang puntung rokok… (aku stuju gak dgn pendapat yg bila kita kena dera tak sempat nyer amek gambar.. ekekekekke)

    pasal kesan seterika plak… korang pk laaa anak raja ada iron ke dlm bilik dorang??? kan semua dah siap sedia… sooo menurut kata jurucakap istana tu.. Tengku tu tak penah pegang seterika pun dr kecik… aku pun pk gak… betul gak kan.. anak raja mana penah pegang iron.. jd bila masa plak si tengku nak pegang iron and iron dada dia….

    tp bila ada gambar ni… ntahlaa… hanya Tuhan yg tahu laa.. sendiri mahu ingat… hahahaha tulaa.. moral of the story :

    lelaki malaysia takyah laa gatal nak kawen dgn org indonesia… aku rasa pompuan kat malaysia ni dah cukup melambak… yg gatal pi cari org seberang per hal kan…

    jadi kes gini.. tak tahulaa sapa salah sapa betull….. Tuhan je tahu.. kita guna akal fikiran n observe….

    0
    0
  51. wee wee says:

    aku keje kt satu shopping kompleks terkemuka kt ibu negara..diorang nie,manohara ngan tengku penah dtg sana…aku tgk time tuh elok je,loving couple gile…siap bley gurau senda lg..pastu tengku tuh pun x sombong ngan org kebanyakan..

    aku x caya org indon..aku benci indon…

    0
    0
  52. YONEXBEST says:

    KESIAN ARR..

    0
    0
  53. manoharan a/p manohari says:

    alaa pk logik arrr.. takkan kesan rokok dapat hilang dgn mudah nyer… tgk kulit dia yg puteh gebu tuh mcm takde tinggalkan kesan langsung… aku yg kulit tak gebu n tak putih ni kena gigit semut kat muka pun ader tinggal kesan… yg paling kelakar… masa aku tgk kat tv indon tuh… dia kata kena iron kat leher.. ni gambar kat dada.. dah tu korang belajar sains ke tak.. kulit yg paling sensitif kat muka n leher la… sure ader tinggal parut… inikan pulak rokok!! cheh…

    0
    0
  54. trAnsFormeRs says:

    ntah2 rokok 2 si mano ni yg pnya…
    TT geram ngok bini dia mrokok sdgkn TT x mrokok…dia amek rokok 2 cucuk kat dahi bini dia…
    pdn muka bini dia….(agaknyalh)……….

    0
    0
  55. rai says:

    pembohong kata kena potong rokok. bekas cacar air ade le aku tengok. masa ada perjumpaan ngan rakyat bersama tengku. pakai baju punya le sopan, pakai tudung ala2 dato ct lagi. pandainya belakon. bila sampai je indon… hancusss.. persis pompuan murahan.

    0
    0
  56. rai says:

    baru 17tahun. tapi muka dia macam 30an. dah banyak injet sana injet sini.. dah macam ada anak 3. anak gadis melayu kita lagi comel2. tengok sari yanti 25 cam 15 je.

    0
    0
  57. mckelate says:

    Kalau ya pun, tunggulah perbicaraan di mahkamah, camna nak sahkan gambar tu betul, tipu or super impose zaman teknologi ni. Cuma hairan jugakk, dia ni macam menggunakan cerita dia untuk jadi popular dan letak harga tinggi untuk filem/ sinetrion. Moga Allah memberi petunjuk untuk yg sebenarnya ditunjukkan…

    0
    0
  58. miss annur says:

    cuba la amik gambar mcm nirmala bonet n siti hajar. br org pecaya yg ko tu btul2 kene dera..ni x,gambar stgah2..sapa nak caya..ntah2 indon mana ntah ko amik jd model ko..

    0
    0
  59. mckelate says:

    Harap2 lepas ni Tengku TT akan lebih hati2 bila memilih isteri, jangan pilih anak ingusan yg hanya bisa pacaran sahaja, Pilihlan perempuan sejati, yg bukan sahaja baik rupa paras, tapi berakhlak mulia dan beragama. Ramai yg cantik2 di Msia ni…

    0
    0
  60. Rin says:

    ala aku dh agak dh..
    kita kna bsikap tbuka hal ni.. aku x tkjut pon.
    sbb kalo x btul, knape manohara brani nk fitnah krabat plak kan.. so msti ada something pnya..
    kalo nk kata org indon xbaik, org klntan pon x baik jgk..
    ni ttg moral mnsia, adat lah tu.. xde yg sumenya baik sgt2.

    0
    0
  61. hoho says:

    boleh caya ke?
    takkan lah kerabat bodoh sgt nk dera bini sndri.
    buat malu muka je.

    0
    0
  62. underground says:

    aku tgk cm garu2 sdri jek..
    lg 1 bile amik gmbo ni siap ade org tlg ambikkan lg 2>>>

    0
    0
  63. ferdi says:

    aku kelantanese..ade hubungan ngn kaum kerabat diraja kelantan..yg aku tau..tg temeggong ngn si huru hara tu same je perangai..2x 5..memang betul yg tg temenggong tu dera die..sbb minah nie jahat sgt..

    0
    0
    • MeK KeLate says:

      sejahat2 tg temenggong takkan sampai nak dera isteri.. dia mesti tau status dia cam mana.. ala.. ni mesti minah tu cari kes sebab tau dia tu bukan bakal jadi permaisuri pun.. (tipah tertipu ) huhuh..

      Nak ngorat abg ipa.. sowie.. memang tak akan dilayan punyer..

      0
      0
  64. onda onda says:

    ganaznya…mak takut

    0
    0
  65. onda onda says:

    biar la polis siasat..lgpun indon ni mmg slalu buat report kena dera…tp dlm bnyk kes..indon dera diri sendiri psl nak balik kampung semula…piiiii raaaah

    0
    0
  66. wanda says:

    x hbs2 lg rupenye sinetron ni..
    hikhik

    0
    0
  67. ug says:

    hhhmmmm…. bukan nak menyibuk tapi rasanya cerita manohara ni mmg betol.. cuz i sendiri ada darah2 kerabat kelantan ni…. tempias2…. sedangkan ada kerabat nih yg kawin dgn org siam pun, baru kawin wife dia dah lari sbb kes yg sama mcm manohara.. cuma dia nih nasib malang skit sbb tak femes mcm manohara n hati dia tak kering…..bukan semua kerabat nih baik2 belaka…… ada yg jadi penagih dadah, ada yg mmg kaki minum, kaki judi, kaki clubbing… semua nih perkara biasa la sbb duit semua ada….. kalau ada dinner kerabat wain tuh perkara biasa dihidangkan dalam sajian…pada i, benda nih yg jadi pada manohara nih perkara biasa pada mereka sbb mereka mmg mengamalkan sistem autokratik yg mana wife dijadikan seperti hamba… nasib baik la i nih tempias2 je n tak kawin dgn kerabat2 nih… kalau tak mana tau nasib sama yg jadik ek…. yang penting kita enjoy!!!! sbb tuh bila manohara lari kami tak heran sbb benda nih dah selalu jadik…. sapa yg tak nak kawin dgn org kaya kan? kerabat lagi tuh harta menimbun… pendek kata makan tanggung berak cangkung je duk kat dalam istana… tapi kalau hati kita tak bahagia tak guna jugak kan…… jadinye kes manohara nih bukan la kes yang pelik sbb benda nih mmg jadi cuma manohara nih mmg hati kering dan berani untuk menegakkan keadilan… lebih dari tu wallahualam….. =)

    0
    0
    • MeK KeLate says:

      heloo.. kepada yg rasa dirinya ader sket kerabat raja kelantan skit tlg faham ekk.. lain kali check story betul ke tak.. jgn main hentam ajer.. silap cakap tak ke dose ke tuu..

      0
      0
  68. MeK KeLate says:

    HuHu.. setahu aku lah.. kalo dah kene dera.. mesti akan rasa trauma yg melampau.. siap berkurung lagi tapi aku tgk minah sorang ni lagi galak lg ader lah.. ala dah byk rumour pasal die ni since dia baru kawen lagii..

    0
    0
  69. ferdi says:

    MeK Kelate eiiiii…bakpo mum sensitif sgt nye ? ape yg ug ckp tu betull..sbb ape aku ckp betul sbb org dlm istana sendiri yg cakap..kami tau dosa fitnah org nie..bukan tak tau..tp ni bukan fitnah..ni adalah realiti..kaum kerabat di raja kelantan nie bukan baik sgt..lebih2 lg tuanku permaisuri..sume org kelantan tau yg tg anis nie suka tindas org kelantan especially org miskin..mmg betul pown..si manohara tu mmg jahat..tp TT lebih kurang je same perangai ngn die..mak si manohara tu yg suh kawin ngn TT sbb die igt anak die akan jd princess la kunun..mane tau TT tu bukan bakal raja..just tengku temenggong ja..haha..pathetic betul la dorg nie…

    0
    0
    • MeK KelATe says:

      aku tak sensitif pun.. aku bercakap atas dasar kebenaran… aku pun tau saper tengku anis tu.. aku tau aper helah dia.. aku tau aper jadi dengan org2 tengku anis yg sekarang meraung dekat singapura sebab di black list ngan TM.. Kalo TM tu.. kire kamcing ajer ngan aku..

      HuHU.. deal okey.. Aku tau pasal TT tapi takder gamaknyer dia nak dera teruk2 kat manohara tu..

      0
      0
      • DelimaSaraa says:

        aku pelik ar ngan mung ni mek klate…mung kerabat sultan klate ko?? kalu mung kerabat dio, maksudnyo mung pun sedaro aku..sebeloh mano???

        aku alik ku skndar…..lamo doh aku baco pasal ni..siye ko mung… biarlah TT tu nok jd gapo pung..hok dio gi nikoh ngang budok2 tu bakpo…kalu betul dio tok dero gak mujur..pikir gitu jah..tok soh baloh lar…

        0
        0
        • Mek KeLate says:

          HuHu,.. adowlah.. takkan aku nak royak.. kan kaum keturunan kitow ni jahat2.. lamo kan kene cap dek orang…

          Yups… Only Gods know why…. Huhu.. malah basow akuu.. la ni sama2 kita nanti kan kepulangan Al sultan kiter dari singapura…

          0
          0
  70. mckelate says:

    Kalau nak tahu dada si Manohara yg kena kelar tu tengok gambar ni dari laman web detik Indon

    http://forum.detik.com/showthread.php?t=67991&page=1809

    Fikir lah sendiri secara logik…

    0
    0
    • MeK KeLate says:

      Emmm… tak nmpak macam calar pun.. takkan ilang begitu cepat.. usually kalo bekas dera ..mesti tinggal kesan parut lama.. lainlah dia pakai bedak tebal2…

      Air muka pun tak nampak macam kene dera.. Kalo nirmala bonat ke siti hajar.. nampak jugak lah..

      0
      0
  71. akma says:

    iieee,mcm x real je

    0
    0
  72. chan_alba says:

    buat pengetahuan semua….manohara ni ada masalah mental ckit…..
    ye la kn…..tgh gile…..
    ye la…..
    kan dah kawin ngan kerabat

    0
    0
  73. lyyyy johor says:

    bebudak kawin le sesama bebudak ni kawin dgn org tua.org tua tau je le semangat riang berbini muda .harta pangkat darjat kekayaan bukan jaminan kebahagiaan.KEBAHAGIAAN DAN KETENANGAN MILIK ALLAH AZZA WAJALLA..CARILAH KAMU DI KALANGAN ORANG YANG BERTAKWA INSYAALLAH ITULAH HAKIKATNYA

    0
    0
  74. kutubabon says:

    cih…muka cam manohara tuh..saper nak caya..jenis owang tak semayang…dok jadi model…sebab ta laku kat negara sndri..gatai kawin ngan owang malaysia..nak duit konon..
    kalu dia owang yang beriman kepada Allah..tak kan jadi cenggitu yer tak?
    tengok keturunan loh…….

    0
    0
  75. kutubabon says:

    keturunan sewel….

    0
    0
  76. Kevin K. W. Ng says:

    Just because someone is Royalty dosen’t mean that they have the right to inflict injury on anyone they please as it shows that they are the crueliest animals in this world of ours; worse than the lions who hunt their prey for food and mind you it is only for appeacement of their hunger that they carry out their natural urges as designed by our Creator(Allah) as is known in religious circles and the Prince is supposed to be the gardian of religion.

    0
    0
  77. za83 says:

    em..kalau betullah manohara didera, kesian kat dia..tak patutlah mcm tuh walaupun suami dia..tapi kalau fitnah tuh, suami dia patut lepaskan je si manohara, cari isteri lain.kan senang..

    0
    0
  78. anok klate says:

    manohora bukan di dera…aku duk kat klantan la…kat klantan mana ada disco,dok dalam istana bukan boleh senang -senang keluar mcm korang…tu sbb dia memberontak…lagi satu dia memang dah target nak dapat duit…tu sbb dia ikut khawin ngan raja klantan…dia ckp di culik..kat klantan kalau nak khawin ,imam akan tanya pengantin pempuan…lagi satu ,kalau org istana khawin pihak mufti klantan akan turun untuk pastikan majlis berjalan mengikut hukum yang betull,,…indon tu penipu….dia dah ambik duit raja aku…temenggong dah usha untuk membawa dia mengikut ajaran islam yang betul tapi di tengkingnya…temenggong jenis lemah lembut sampaikan indon tu tengking taknak pakai tudung…kamu bayangla kalau orag biasa nak ke kelantan kita tak pakai tudung pun rasa kurang selesa nikan pula majlis raja2 yang menjadi idola kepada rakyat jelata..

    0
    0
    • Nama Ku says:

      betul2.. dia ingat boleh jadi macam lady d kot.. huhuhu

      0
      0
    • Hakimson says:

      apa la… kat malaysia kan ramai lagi perempuan yang elok2… hmmm… kena la kat batang hidung sendiri.. ikut selera la kata kan…

      0
      0
  79. anti indon says:

    celaka punya indon ,memang betul tu….aku pun khawin dengan org klantan kat sana mana boleh stail macam k.l…dia model tentula nak glamour…

    0
    0
  80. nini says:

    alaa sume ni leh reka laa.. biasa laa DUIT…. pastu bla ko mati nti.. ko jwp laa…

    0
    0
  81. ciput says:

    huhu

    0
    0
  82. kiki says:

    tak de gambar penuh… tak buleh percaya… mau tgk gambar penuh…

    0
    0
  83. manobucuk says:

    hai…ada baiknya mereka x dikurnia anak lagi.

    hancur jawabnya keturunan raja kelak….

    kerana cantik – soal semua perkara burukbaik ditolak ketepi.

    tak dipandang langsung -yg penting cantik/ayu//gebu/putih/ dan lagi,lagi, yg berkaitan.

    cubalah jaga keturunan sikit. contoh macam keluarga dato fazly.

    0
    0
  84. mus says:

    hai hairan la sapa2 pn blh bt gitu klu nk cover kslhn..

    0
    0
  85. anti-indon says:

    tak yah tgk sape yg salah sape yg benar..dah bersuluh dgn spotlight lagi manohara tak sedar diri nih salah! buktinya, kecot nk pergi perbicaraan makhamah..dah bape kali tak dtg..mak dia dgn dia sekali cuma nk duit jerk..pmpuan ni tak elok ..muka dah lah macam hapa. model yg tak bleh blah..eeiii…geli aku tgk pmpuan nih..lambat pulak kena hukuman dia nih..eloknya buang negeri dia dgn mak dia..pi letak kat pulau yg tak de org duduk..

    0
    0
  86. delima says:

    ntah gambar orang lain pastu buat2 criter plak..ntah ape2..saje nk cari publisiti murahan nk jual website..org melayu…huh

    0
    0
    • Anti Pinot says:

      gambar tu sah2 tipu…kalau ada parut kat muka atau kat dada mana nampak pada gambar kat club d Jakarta…selepas lari kesana…gambar tu pun mana nampak muka…kalau nak berlakon pun carilah pengarah yang hebat mcm steven spilberg ke…baru nampak real…

      0
      0
  87. sangat2 says:

    xcaya, takkan tengku tu xbijak nak dera kat muka n tangan, diaorang slalu g majlis2 keramaian, mesti orang nampak nanti. mano tu bukannya pakai tudung or purdah pun, selendang ada la jugak.

    0
    0
  88. ros merah says:

    klu nampak gambar kesan ditubuh mano ni memang dah jelas sebagai bukti mano didera ni. Tapi kita sebagai orang luar hanya dapat membantu melalui doa kita agar Tuhan membukti dan memperlihatkan kebenaran. Walaupun Mano mungkin tidak ada wang untuk berlawan di Mahkamah tetapi sebagai makhluk Tuhan kita percaya dengan kuasa Tuhan Mano akan dibuktikan benar dan begitulah sebaliknya. Kita tak boleh judge Mano gatalkah apa bila dia kahwin awal sebab jodoh dia dah sampai masa tu ya..Apa2pun kita berserah pada Tuhan. Memang sungguh tragis kisah Mano ni.

    0
    0
  89. Amy Samyn says:

    Wow, this was a really quality post. In theory I’d like to write like this too – taking time and real effort to make a good article… but what can I say… I procrastinate a lot and never seem to get something done.

    0
    0
  90. wow, awesome post, I was wondering the same thing. and found your site by google, many userful stuff here, now i have got some idea. bookmarked and also signed up your rss. keep us updated.

    0
    0
  91. wow, awesome post, I was wondering the same thing. and found your site by google, many userful stuff here, now i have got some idea. bookmarked and also signed up your rss. keep us updated.

    0
    0
  92. porno izle says:

    I would like to thank you for the efforts you have made in writing this post. I am hoping the same best work from you in the future as well. In fact your creative writing abilities has inspired me to start my own BlogEngine blog now. Really the blogging is spreading its wings rapidly. Your write up is a fine example of it.

    0
    0