Written by AbangNara | August 22nd, 2009

erra engku emran aleesya

Hensem jugak Engku Emran bila botak kepala dia. Tahap kehenseman lebih kurang sama dengan Mawi nie. Mungkin niat Engku Emran kot nak botakkan kepala sempena Ramadhan nie.

Terharu betul tengok gambar keluarga Erra Fazira nie. Nampak macam one happy family yang sangat-sangat bahagia. Engku Aleesya pun makin lama makin comel. Rasa nak cubit-cubit je.

Buat Erra dan Engku Emran, selamat berpuasa. Lepas nie raya yang pertama kali bersama dengan Engku Aleesya kan? Confirm lagi meriah dibuatnya.

Lagi gambar keluarga bahagia Erra Fazira dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Jangan lupa bukak puasa makan kurma dulu. Selamat berpuasa di hari pertama.

erra engku emran aleesya

erra engku emran aleesya

erra engku emran aleesya

erra engku emran aleesya

761 responses to (GAMBAR)Keluarga Bahagia Erra Fazira

  1. syamiza says:

    1 st….

  2. syamiza says:

    ekekkekeek….. abg/kak nara jom arrr join chat….. kitorang berbesar hati kalau abg/kak nara dpt join……

  3. syamiza says:

    ehhh mana la dorang nieee?

  4. nadrea arshavin says:

    macam amy search plak engku emran ni..heheh

  5. hehe.takleh nak join. kena gi carik kayu api. nak wat berbuka

    • eclipse says:

      huh…tol2 cam cara org kg ney…
      msk guna kayu api…heheheh…

      • kira-kira says:

        nk cri kayu,,,nk cari kayu,nk cri kayu,,nk cri kayu…….(dialog labu labi)heheh

        • Penari Poco2 says:

          aku pon nk masak guna kayu api gak…
          errrmmm…masak lam buluh…sodap tau…
          kat sini masak pansuh…fuuhhh…

    • syamiza says:

      heheh… kan dah ada dapur gass… buat per nak cari kayu apiii…… ala kejap jerr…. temankan kitorang…. best tau kalau abg/kak nara ada… baru laa meriah…

  6. dh tgk ni ari 2. comeylah ank erra nih cam muker mak die jgk…..

  7. eclipse says:

    cute aleesya…
    erra nmpk mcm berisi jer…
    erra suke pki rmbt palsu…ssh nak tgk rmbt sndr…
    emran lak mcm playboy aku tgk gayanya…hehehehe…

  8. hantupensil says:

    wahh…
    eraa nih still rock jek…
    huhuhuhu…

  9. @alamak hujan plak. kayu api dah basah. heheh. terpaksa guna dapur gas. semua sahur tak tadi?

  10. fiza224 says:

    as’kum…hai…lame btul x komen kat beautiful nara ni.geng2 dulu dah xde kut, ain,flower,budakgenius,penari ponco2…klu korg buka bguslah,aku nak ucapkan slmt berpuase..

  11. Penari Poco2 says:

    errrmmmm…
    bahgianyer diorg…

  12. tOmEii says:

    xsgka plak bn ada bka page br rini…
    smpi ati korg xde pon nk pggl aq kt sblh td….sob…sob….

  13. violet says:

    cute nyer aleeya..
    cm aku gak..
    muahhahaha…

    oh abg botak
    u ttp ensem walaupn botak..
    huhu..

  14. violet says:

    pdnla pc aku hang cz cmnt kt sblh byk 2 yg jd lem je tenet nih….

    aleesya i luv u…
    mmuaahhhhhhh

  15. eclipse says:

    best plak tgk org dh bkeluarga…
    tp xpe…
    aku ade family gak even xkawen…hehehhe…

  16. eclipse says:

    antu ko pon keje gak ker ri ney?
    rajinnya…huhu…
    bleh dpt best employee ney…heheheh…

  17. violet says:

    eclipse ko lik kul 1 ker..

  18. eclipse says:

    weh tmpt korang ujan x?
    kat cni ptg2 ujan jer…
    nak bt keje pon xjln..
    psl ble dh sejuk2…mulelah mata ney mgantuk…huhu..

  19. kira-kira says:

    Kita bersama mengejar mimpi
    Terpisah sementara ku pasti
    Suatu hari nanti … cinta kita bersemi
    Kembali menerangi mekar di taman hati…

    hehe..huhuhu

  20. tOmEii says:

    adehh kenyangny la pert ni,,,
    cmne nk kc lapor nie,,,huhu

  21. violet says:

    aduhai

    sejuk tol bdn nih…
    dh pakai bj sjk pn sjk…
    :(

  22. Penari Poco2 says:

    aduh…duh…duh…

  23. eclipse says:

    ala…
    boringnya…
    dh bleh nak blk…
    ujan plak…

  24. Penari Poco2 says:

    aduh…duh…duh…
    di mana ko hafiz…
    baby sdg merana kesakitan nie…du…du…du…

  25. tOmEii says:

    dl aq sndr,
    kini msih sndr,
    hadapi hidup ini,
    susah senang drku,
    xbertempt mengadu,
    seperti burung kepatahan sayap….
    dihati kecil ku menaruh harapan,,,,,,
    uhuksss uhuksss…

  26. violet says:

    mane kira2.???

  27. violet says:

    eclipse ko dh lek ker…

    kira2 pn xder…

  28. Penari Poco2 says:

    korang dgr lar aku nyanyi kat atas tue…
    cam x laku jer album aku nie…isk…isk…

  29. pinkypanthers says:

    wah rock habis dowang ni..
    pe2 pun suka nengok dowang ni happy jerk..
    harap2 biarlah sampai ke akhir hayat yerk..

  30. kira-kira says:

    mne la violet nie?/
    boringnyer………
    hehe

  31. eclipse says:

    tomei ko tnye aku kawen ble ker?
    klu smpi seru aku kawen la…hahaha…
    aku kawen awl thn dpn…
    nti aku roger la korang sume…heheheh…

  32. violet says:

    alahai kira2..
    mane u pegi…
    pc hang ker…???

  33. eclipse says:

    weh jap lg aku nak plg dh…hehehe…
    ujan nmpknya nak benti…
    korang kat cni chat elok2 tau?
    sp yg nak bcinta tue aku mmg galakkan..hehehe..
    tp pastikan umur dh melebihi 21….huhu…

  34. hantupensil says:

    114 THK. BRICKWALL WITH 20MM THK CEMENT PLASTER ON BOTHSIDES.

  35. kira-kira says:

    violet ,kira out dulu.heheh…g smyg zohor jap”’guys jp ag jmpe lek….
    antu meh 4low aku g smyg……
    bye..salam

  36. hantupensil says:

    Hendak ku nangis
    Tiada berair mata
    Hendak ku senyum
    Tiada siapa nak teman
    Kalaulah nasib
    Sudah tersurat
    Begini hebat
    Apa nak buat

    Di mana kan ku cari ganti
    Serupa dengan mu
    Tak sanggup ku berpisah
    Dan perhati patah, hidup gelisah

    Alangkah pedih rasa hati
    Selama kau pergi
    Tinggalkan sendirian
    Tiada berteman dalam kesepian

    Dunia terang menjadi gelita
    Cahaya indah tiada bergema
    Keluhan hatiku membawa derita
    Kini kau jua tak kunjung jelma

    Di mana kan ku cari ganti
    Mungkinkah di syurga
    Untuk kawan berduka
    Menangis bersama, selama-lamanya

  37. […] See original here: (GAMBAR)Keluarga Bahagia Erra Fazira […]

  38. Penari Poco2 says:

    Ku mengharapkan Ramadhan kali ini penuh makna…
    Agar dapat kulalui dengan sempurna…

  39. hantupensil says:

    kalo dapat bebuke ngan ayam percik sedap gak nih…
    huhuhuhuh…

  40. violet says:

    kt bwh nih….
    :)

  41. kira-kira says:

    i.m back…….
    heehe antu elek r..ko kn kwn aku….xkn sal violet kte nk gduh ekekekeke….ko nk ke violet,ko amikla,,aku ngan kawan x brkire sgt………..heheh.huhu..sob…sob….

  42. cheeda says:

    geram gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa gan anak erraaa nieeeeeeeeeeeeeeeeeee

  43. hantupensil says:

    test

  44. kira-kira says:

    violet(heheheh)
    Untukmu kasih
    Ku cuba meraih
    Bintang di angkasa
    Walau tak terdaya kan ku ikhtiar
    Untukmu kasih
    Gembira bersedih
    Selagi ku bernyawa
    Untukmu kasih, ku korban apa saja

  45. lanToK LeW says:

    hmmm…bahagia juga erra akhirnya…cute baby tu…..suke sangat temgok pipinye yg tembam tu….geram nk cubit2….

  46. syamiza says:

    k la kengkawan….
    Za kuar undur diri dulu laa yerr….
    Jangan gaduh2 tau….
    Jodoh pertemuan, ajal maut di tangan tuhan….
    Sama2 kita berdoa agar kita diberikan jodoh yang baik dan anak2 yang soleh dan solehah….
    Za doakan member2 yg masih solo tu segera dipertemukan jodoh… mudah2an dpt suami/isteri yg baik dan penyayang… serta anak2 cute, soleh dan solehah…
    jumpa lagi insyaallah… selamat berbuka semua….
    ni nak prepare juadah berbuka…. siap awal2 tak arr kelam kabut… k…. za syok dpt berborak dgn korangg….. jaga diri elok2… yg mana sakit tu makan ubat. k…
    Assalammualaikum…..

  47. syamiza says:

    k la kengkawan….
    Za kuar undur diri dulu laa yerr….
    Jangan gaduh2 tau….
    Jodoh pertemuan, ajal maut di tangan tuhan….
    Sama2 kita berdoa agar kita diberikan jodoh yang baik dan anak2 yang soleh dan solehah….
    Za doakan member2 yg masih solo tu segera dipertemukan jodoh… mudah2an dpt suami/isteri yg baik dan penyayang… serta anak2 cute, soleh dan solehah…
    jumpa lagi insyaallah… selamat berbuka semua….
    ni nak prepare juadah berbuka…. siap awal2 tak arr kelam kabut… k…. za syok dpt berborak dgn korangg….. jaga diri elok2… yg mana sakit tu makan ubat. k…
    Assalammualaikum…..

  48. tOmEii says:

    itukah die kekasih y pernh berjnj
    mmberi cinta utkmu spenuh ati
    ia akn menyesal suatu hari nnti
    apabila ia mengetahui
    kekasihmu ini ingin kembali,,,,

  49. Penari Poco2 says:

    aku nk sbg keje jap…
    korang lyn ler ank erra nie dulu…
    see u later…

  50. kira-kira says:

    k la kwn2…..aku pn da kne anta kt reject shop….
    aku out dlu…jmpe lg…
    bye.assalamualaikum..trawih jgn lpe…

  51. tOmEii says:

    yuhuuuuuuuuu……………………

    ada org lg x??????????

  52. violet says:

    aik..
    tomei dh kuar ker..
    nk kwa roger r…
    tgl violet swg lggggggggg….

  53. tOmEii says:

    laaa xde org dh ke….
    antu,violet,,,
    mne korg?????
    maen nyorok2 ehhh……

  54. violet says:

    kak tomeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

  55. violet says:

    kak nara meh la cni chat…
    dorang nih mane nth..
    dh out gaknyer…

  56. jed hijau says:

    salam,

    eerrrmmmmm….

  57. violet says:

    oooooohoooooooooooooooooooooiiiiiiiiiiiiiiiiii

  58. Penari Poco2 says:

    yea…yea…
    baby dtg lg…
    hatiku gumbira skali…walupun pinggangku sakit…
    yea…yea…
    eh…eh…si [email protected] da kene reject shop ker…sian kat dier…merajuk, antufiz dah kebas…huhuhu…

  59. tOmEii says:

    uhuks uhuks….
    sape y pggl aq kak tomeii td….
    terbatuk skjp…..
    adehh mne air nie….huahuahua……

  60. Penari Poco2 says:

    ko keje as a pump attendant ker violet…???
    kat mane…??? esok2 leh aku cr ko…

  61. tOmEii says:

    wehh korg….

    umo korg bpe eks,,,,,

    kte ni dh lme knl tp xtau spe akak spe adik kn,,,huhu

    ckp la cket……

    kalu poco dh sah2 akak kte….huahuahua,,,,,

  62. Penari Poco2 says:

    errrmmmm…
    panas tul cuaca nie…
    jap lg masuk wktu asar…
    sayu jer terasa…isk…isk…isk…

  63. Penari Poco2 says:

    tomeii, antu, violet…
    naper sepi jer aku rasa nie…isk…isk…

    KU NYANYIKAN LAGU SYAHDU
    BILA TERINGATKAN MU
    YANG MASIH BERTAHTA DIHATIKUUUUUUU
    KU NYANYIKAN LAGU RINDU
    ITU YANG KU TAHU
    AGAR TERUBAT RESAH MEMBEKU

  64. Penari Poco2 says:

    Indahnya sungguh di hari raya
    ramainya orang bersuka ria
    cucu ku manis cantik bergaya
    bolehkah nenek ikut bersama

    eeeeeeeeeehhhhhhaaaaaaaa…jawab jgn xjwb cu…

  65. Penari Poco2 says:

    violet ngan tomeii…
    korang bdua tolong tgk2kan si antu tue yer…
    aku nak out jap…
    td dah msuk asar…
    kalo free karang sbg balik…
    kalo x sbg balik, maknanyer aku g bazaar ngan parent aku lar tue…
    bye…windu kat korang…nice to know u all…watchaaaa…

  66. violet says:

    tomei n antu..
    violet kwa dl k..
    nk g klinik la..
    bdn dh panas nih…
    tkt lmbt doc xder..
    dh lek buke..
    hehehe..

    law isnin xder dmmla tu jwbnyer….

    seronok bual ngn korang
    wlpn xpnh juper…
    x la bsn dtg kj..
    lyn BN…

    slmt berbuker ye tomei,antu…
    see you…
    daaaaaaaaaaaaaaa

    mmuahhhh……
    luv u….

    • tOmEii says:

      ok papai….
      tomei pon nk kua dh ni hubby dh lik nk g umh mak plak tlg msk….
      bye violet n hantu…..
      slmt berbuka puasa….
      see u mondy…..

      muaahhhhhh….

      luv u 2 violet…

      huahuahua….

    • hantupensil says:

      ok…bye2 violet…
      muge cepat shat yea…
      huhuh…
      bye2….
      muaahhhh…
      hehehe

  67. hantupensil says:

    lalala…
    xde orangg…….
    lalalala…..
    bosann….
    lalalalalal….
    keja belambak…..

    • Penari Poco2 says:

      aiit….tinggal ko sorang jer antu…
      baby xjd g bazaar…
      aku jenguk korang jap…tup2 ko sorang jer…
      aku pasni nak tlg mak masak tuk berbuke…
      kat sini awal berbuke…
      k antu…tatata…tititi…selamat berbuke…

      lalalalalalala………………….

  68. selamat berbuka puasa semua

    • Penari Poco2 says:

      slmt berbuke pose buat kak nara dan sume kawan2…
      kitorg sini dah nk masuk waktu isya…
      jenguk2 bn jap…

      • new moon says:

        hai PP…mybe org xde lg kot sbb msih bbuke..PP xp trawih ke?hehe…new saje je msuk jnguk jap..rasenye pasni len kali plak msuk sbb tenet kt umah slow mcm cpot..huhu..yg len2 tu slmat bbuke yee…jgn lupe bertrawih kalo xde pape hlgn..hehe..ok la..cabut dulu..bestnye PP bbuke cpt kn..ok la..tata..

  69. gosipgurlfea says:

    erk..takde org ke…. :(

  70. Penari Poco2 says:

    Hi guyz…terawih lg ker…
    kat sini dah lepas dah…awal dr korang…
    hehehehe…

  71. selamat berpuasa semua geng di sini………………

  72. terawih buat jgn pulak solat 5 waktu x buat langsung,ingat sikit mana yg sunat mana yg wajib.utamakan yg wajib baru yg sunat………….

  73. hantupensil says:

    nak wat mcm mne…
    kena kerja gak ar…
    kang opis mate aku mrah plak aku xdtg…
    huhuhuh

  74. Penari Poco2 says:

    lip lap lip lap….artikel nie dah jd top ten lak dah…

  75. Penari Poco2 says:

    k guys…aku out dulu…
    xleh sembang lama sgt…
    bln pose nie…buat aper yg patot…setahun hya sekali…
    assalamualaikum…

  76. hantupensil says:

    anybody here?

  77. puteriaquarius81 says:

    enibadi hom? aq br nk msk.. huuhu…
    waah.. pnjg lebar tul crita korg nih..
    yg kapelnya, yg jiwangnya, ekekeke
    aq ni xder ke yg nk ngorat.. uhuk uhuk.

  78. hantupensil says:

    UNTUK ANAK ANAK MUDA YANG BERANI

    anak anak muda hari ini kamu turunlah ke jalan raya
    acungkan tangan kamu ke udara
    laungkan dan pekikan kebencian
    terhadap semua kezaliman

    anak anak muda hari ini kamu turun ke jalan raya
    kamulah pereka dunia
    anak anak muda kamu turun ke jalan raya
    kamulah pengubah dunia

    anak anak muda hari ini kamu turun ke jalan raya
    genggam tangan kekasih mu
    genggam tangan kawan mu
    genggam tangan sahabat mu
    simpaikan semangat
    dobrak kezaliman

    anak anak muda hari ini kamu turun ke jalan raya
    sorak soraikan lagu kebebasan
    kawan kawan kamu di tehran – istanbul -athens – baghdad – paris – london
    sebaris bangun melakar sejarah

    anak anak muda katakan kepada dunia
    datanglah seribu setan
    datanglah seribu puaka
    datanglah seribu afrit
    kamu anak muda tetap sebaris
    mengacung tangan melakar dunia

    anak anak muda yang gagah berani
    kamu ke jalan raya
    kamu membuat sejarah
    anak anak muda yang gagah berani
    kamu adalah sejarah nusa dan bangsa

    anak anak muda
    dunia ini akhirya adalah milik kamu !

  79. Penari Poco2 says:

    haaaaaiiiii…
    senyap jer korang…selamat bersahur…
    pas sahur, jgn tido balik…
    aku nk mandi dulu…yea…yea…
    jap lg azan subuh bkumandang…
    kwn2…smg tabah menjalani ibadh puasa…
    assalamualaikum…

    • pinkypanthers says:

      waalaaikumussalam..
      pagi poco..
      aku baru lpas sahur ni..
      saja jengah kata bn jap ingatkan xde sape2..
      tup2 ada plak mmber..

  80. Penari Poco2 says:

    KOSMO ONLINE – 23.08.09

    SUNGAI SIPUT – Model sambilan, Kartika Sari Dewi Shukarnor, 32, kini resah menunggu detik menjadi wanita pertama di Malaysia disebat atas kesalahan meminum arak.

    Ibu kepada dua orang anak itu bagaimanapun sudah bertekad untuk menghadapi hukuman itu tanpa ada niat melarikan diri.

    p/s : sempena ngan bln ramadhan yg mulia nie, renung2kanlah bsma, arak adalah minuman haram di sisi agama. Aku bkn nak mengaibkan sesape, cuma kasihankan si Kartika saja yg mjalani hukuman sebat, sdgkan ramai lg org2 Islam yg minum arak. Semoga dijadikan iktibar dan dihindari segala maksiat. Semog ibadah kita diterima oleh Allah swt…amin…

  81. Penari Poco2 says:

    KOSMO ONLINE – 23.08.09
    JENAZAH seorang ulama di Indonesia, Kiai Abdullah H. Mukmin yang meninggal dunia pada 22 Oktober 1983 berbau wangi manakala kain kapannya masih elok ketika kuburnya digali untuk dipindahkan ke tempat lain di Tangerang, Jakarta, baru-baru ini.
    Menurut sebuah akhbar semalam, mayat Kiai Abdullah tidak reput dan masih berada dalam keadaan baik sama seperti ketika ditanam 26 tahun lalu.
    Kayu penutup jenazah itu didapati tidak reput termasuk kain kapan.
    Anak sulung Kiai Abdullah, Mukhtar Ali yang mengangkat jenazah bapanya dari liang lahat mengaku berasa terkejut.
    “Keadaan jenazah sama seperti semasa ditanam pada 22 Oktober 1983.
    “Cuma tubuhnya kelihatan kurus manakala rambutnya putih,” kata Mukhtar.
    Mukhtar dan keluarganya turut terkejut kerana jenazah bapa mereka berbau wangi.
    Menurutnya, bau itu tidak sama dengan wangian yang dijual di kedai-kedai minyak wangi.
    Beberapa orang yang berada di kubur itu melaungkan takbir semasa menyaksikan kejadian tersebut.
    Kubur Kiai Abdullah terpaksa dipindahkan bagi memberi laluan kerja-kerja pelebaran jalan.
    Ketika masih hidup, Kiai Abdullah banyak menghabiskan masanya dengan belajar dan mengajar agama.
    Kubur baru ulama itu kini di depan pekarangan rumah seorang lagi anaknya, Achmad Fathi, yang terletak 15 meter dari lokasi pusara lamanya. – Agensi

    • syamiza says:

      mesti masa hayat dia… banyak kebaikan yg allahyarham lakukan…. sebab tu laa jenazah dia Allah pelihara sebaik mungkin…… Allah hu akbar….

      • Penari Poco2 says:

        yer betul…terharu tul aku rasakan…
        subhanallah…teringin lak nak jadi cam allahyarham…

  82. Penari Poco2 says:

    AIIIKKK…xder org lg ker…
    errrmmm…kak nara pon senyap jer…tido ker…
    oooooiiiiiii kawan2…bangun…bangun…bangun…
    dah tengahari dah nie…

  83. syamiza says:

    huhuhu…..
    lenggang je page niee….. tak der sesapa ke yg singgah pepagi……
    Morningggggggggggggggggggggggggggggggg…….

  84. syamiza says:

    hai pp…. pekhabar ari niee…..?
    mana kengkawan yg lain niee?
    hang la tenet pepagi ni…. slow jerkkk..

  85. syamiza says:

    abg/ kak nara bila nak load citer baru ni…… pape pun tahniah pada abg/kak nara sebab sediakan citer yg best2 kat BN nie… kitorang sokong BN…. hidup BN…. eh dah mcm politik plak….ekekeke bukan barisan nasional laaa…. tapi beautiful nara….

  86. syamiza says:

    poco……ooooo…poco……..
    mane ko gi ni?
    tak der respond pun…… ko sambung tido kerr?
    ari ni ko tak mengemas rumah kerr?
    poco ko org sabah ke srawak?
    lupa semalam dah baca……. ko pandai buat kek lapis tak poco?

    • Penari Poco2 says:

      oooooooo miza…
      baru ader kawan aku pg nie…
      aku p toilet td…

      • Penari Poco2 says:

        aku org swak lar miza…
        tau lar sikt2 buat kek lapis…
        time nak raya seronok ar buat kek lapis…
        terasa meriah plak…
        anak2buah bkumpul…fuyoo…best…

  87. Penari Poco2 says:

    mana plak si miza nie…
    sunyi balik daa…
    errrrrrmmmm…

  88. Penari Poco2 says:

    miza oooooooooo miza…
    xkan ko tinggalkn aku sorang2 kat sini…
    boringgggg aaaahhhh…
    kak nara pon xmuncul2 lg nie…
    borinnggg….

    • syamiza says:

      g melawat web resepi…. sajer tengok2…. poco ko bg la resepi kek lapis swk nanti yerr….
      dulu masa miza g swk miza pernah mkn mee kolok…. huh sedap betul… laksa swk… la ni dah tak der….. poco swk kat mana?

      • Penari Poco2 says:

        kat bandar minyak…ko lak…???

        • syamiza says:

          asal penang, keje kat jb…..

        • Penari Poco2 says:

          ooo penang mari…
          aku dah p penang dah…time tue election dato sri anwar ibrahim…bln 8 last year..

        • Penari Poco2 says:

          aku mmg minat mkn laksa swak…kalo mee kolok, aku xpnh mkn…x sdp rasanyer…huhuhu…
          dulu g swak kat mana tue…???

        • syamiza says:

          ikut rombongan bawa budak skolah….sempat la g kuching…. best betul…. dok sana 3 hari jerr… tak puas rasenyerr… mcm nak g lagi…. mse g sana dulu stay kat merdeka palace… mlm2 g jenjalan kat bazar jual brg2 kraf swk… main bazar ke apa ntah nama tempat tu….
          pastu ada la dorang bwk g tempat wat kek lapis, tempat wat pasu swk, tempat beli tikar swk…. dgn pasar jual ikan masin….. haa pernah gak g kg budaya di swk…. bestnyerrr…. kalau dpt g lagii…………

        • Penari Poco2 says:

          skrg sng kalo nak pegi swak…tiket ‘belon’ kan murah…
          online jer…sng kan…
          aku kalo bandaraya kch tue, dah puas dah…slalu traveling sana @official…famili pon byk kat kch…

  89. pinkypanthers says:

    pagi sumer..

  90. pinkypanthers says:

    xde page baru ke?

  91. Penari Poco2 says:

    uuuhhhh…
    senyap balik…
    mana lak si miza ngan pinky nie…

  92. pinkypanthers says:

    dh baca paper arini ke?

  93. pinkypanthers says:

    eeeeee……….
    boringgggggggg………..
    aaaaaaaaaaaa……………

  94. syamiza says:

    Pakcik Akhil kalau dah kawin tu diam2 laaa….jgn laa nak salahkan semua kalau dah citer sensasi pakcik akhil kuar kat blogger…. dulu masa org tanya pakcik tak ngaku…. bila dah kuar citer sensasi…. nak angin satu badan lak…. tak baik la mcm tu…. jgn sebabkan nyamuk sekor… abis kelambu nak di bakar….. adoooyaaaiiiiii….. sob..sob…sob…. sedih aku….

  95. pinkypanthers says:

    miza jb duk area mana?

  96. pinkypanthers says:

    mana gi sumer org ni..

    • syamiza says:

      ader nii haa…. kan org dah ckap brkband nie lambat….. taip pjg2 tersangkut…. sedih betul laaa…

      p/s kepada pembekal atau pencipta broadband celcom ni kalau terbaca kat bn ni….tolong larr tingkatkan keupayaan prestasi broadband ni…. ni tak masa cuaca tak elok jerrr tak clear….. ni suara hati penggunaa…. kena amik kira……

      • Penari Poco2 says:

        isk…isk…diorg cuti arini camna nak repair…
        yg wat ot kat celcom arini cume beruk diorg jer…
        huhuhu…

  97. Penari Poco2 says:

    naper xder kat metro online nie…
    puas carik…x jupa pasal ustaz tue…
    braper dier nak saman tue pinky…???

  98. syamiza says:

    senyap jerrr…. ada tak lagi kak pinky dgn poco2 nier?

  99. Penari Poco2 says:

    alahai…da mcm padang jarak padang tekukur lak dah…senyap sepi…

    • syamiza says:

      ntah laaa…. mana yg lain2 nieee….
      takkan tido lagi kott….. dorang ni spend masa ngan family tak….. hari cuti…. tak pun g shopping beli belah baju anak2……

      • Penari Poco2 says:

        x pon g shopping air liur kat atas bantal…huhuhu…
        jgn mara ar kawan2…idea aku dah kering dah nie…

  100. syamiza says:

    poco…ooo poco…. man ko g nieee….
    tak kan bertenet sesorang lagii….. alahai……
    ko ni poco nak kuar tak ckp arrr…..sian miza sensorang tau….. sampai betul hati poco nieee….
    kak pinky ni pun sama…senyap jer dari tadi… mana dorang nieerrr….. tinggalkan miza sensorang yerrr…….

    • Penari Poco2 says:

      aku ader nie haaar…
      tenet nie cam demam jer…
      slow kan main…
      best nyer…sambil2 aku dgr lagu2 klasik kat radio…

  101. pinkypanthers says:

    xde la plak dia ngabo nk saman berapa juta..
    miza akak dh brkluarga dh..

    • syamiza says:

      oooo ader pun korang niee… g mana tadi… penat tau mencari2….. kak pinky masak per ptg niee?

    • Penari Poco2 says:

      yeker…
      hangat tui ar ceta ustaz nie…
      xyah saman2 lar ustaz…org bg pendapat jer…
      peminat2 ramai yg xpuas ati tu pasal ar…bkn kutuk pon…
      SELAMAT BERPUASA USTAZ AKHIL…

  102. Penari Poco2 says:

    yeeessss….
    pas zohor nak bwk parent g bazaar ramadhan jap…

  103. Penari Poco2 says:

    miza ngan pinky…
    aku out dulu jap…
    nak mandi kali kedua tuk arini…
    zohor da nak masuk nie…
    free nanti sbg balik yer..
    assalamualaikum…

    • syamiza says:

      ok poco2 kim salam kat parent ko yerrr…..
      selamat berbelanja…. belanja la dengan cara berhemah jgn membazirr….. take care…muahmuah kat ko poco2….

  104. syamiza says:

    Membaca Al Quran

    Firma Allah Ta’ala yang bermaksud:

    “Sesungguhnya orang-orang yang membaca kitab Allah, mendirikan sembahyang, dan membelanjakan sebahagian dari rezeki yang Kami kurniakan kepada mereka secara rahsia dan terang-terangan,mereka itu mengharapkan perniagaan yang tidak pernah rugi.Agar Tuhan mencukupkan pahala mereka serta menambahkan mereka dari kurniaNya, sesungguhnya Dia Maha Pengampun dan Pembelas.”
    (Fathir:29-30)

    Bersabda Rasulullah s.a.w yang bermaksud:

    “Sesiapa yang membaca satu huruf dari kitab Allah, dicatit baginya satu hasanah(kebajikan), dan setiap hasanah itu dilipat ganda menjadi sepuluh seumpamanya.Aku tidak kata Alif-lam-mim itu satu huruf,tetapi alif satu huruf, lam satu huruf dan mim satu huruf.”

  105. syamiza says:

    Keutamaan selawat dan salam ke atas Nabi

    Adapun selawat ke atas Rasulullah s.a.w. itu kelebihannya sangat besar, dan manfaatnya amat banyak di dunia dan akhirat bagi orang-orang yang suka memperbanyakkan ucapannya.

    Allah telah berfirman didalam Al Quran Al Karim yang bermaksud:

    “Sesungguhnya Allah dan para MalaikatNya berselawat kepada Nabi.Wahai orang-orang yang beriman, berselawatlah ke atasnya dan bersalamlah kepadanya dengan sepenuh salam(kehormatan).”
    (Al Ahzab:56)

  106. syamiza says:

    Aku mahu tinggalkan dunia dalam sujud ku

    SUATU malam ketika aku sedang nyenyak tidur tiba-tiba aku melihat seolah-olah ayahanda menjelma di hadapanku. Perasaan kasih pada ayahanda tidak dapat ditahan-tahankan lagi, lalu aku berteriak: “Ayah… sudah lama tiada berita dari langit sejak ayahanda tiada!”
    Waktu itu aku terlalu rindu setelah beberapa hari ayahanda wafat. Ketika aku sedang memanggil-manggil ayahanda, muncul pula para malaikat bersaf-saf lantas menarik tanganku, membawa aku naik ke langit.

    Apabila aku mendongak temampaklah istana-istana indah yang dikelilingi taman-taman pawana serta anak-anak sungai mengalir saujana mata memandang.
    Keindahan istana demi istana dan taman demi taman berjajaran di hadapan mata begitu mengasyikkan. Dari celahan pintu-pintu istana tersebut menjelmalah para bidadari seolah-olah patung bernyawa yang sangat jelita, sentiasa tersenyum dan bergelak ketawa. Bidadari itu berkata kepadaku: “Selamat datang wahai makhluk yang diciptakan syurga untuknya, dan kerana ayahanda kamu, kami diciptakan…”
    Malaikat itu terus membawa aku naik ke langit seterusnya sehingga memasuki sebuah tempat yang dipenuhi istana-istana yang lebih indah daripada sebelumnya. Cahayanya bergemerlapan.
    Dalam setiap istana itu terdapat rumah-rumah berisi pelbagai perhiasan indah yang belum pernah dilihat mata, tidak terdengar di telinga dan tidak pernah tersirat di hati. Penghuni istana-istana ini sentiasa bergembira, bergelak ketawa dan ceria. Di istana itu terdapat pelbagai kain sutera nipis dan tebal. Juga terdapat selimut-selimut daripada sutera dengan pelbagai warna dan corak.
    Di atas rak-rak kelihatan pelbagai jenis gelas diperbuat daripada emas dan perak yang sungguh menawan. Pelbagai jenis hidangan makanan, buah-buahan serta air minuman yang lazat dan enak tersedia untuk dimakan. Pemandangan di taman-taman pula sungguh memukau dengan aliran sungai yang warnanya lebih putih daripada susu, rasanya lebih manis daripada madu dan baunya lebih semerbak daripada kesturi.
    Aku yang kehairanan dan takjub lantas bertanya: “Untuk siapakah tempat-tempat indah sebegini dicipta? Apa nama sungai-sungai yang harum mewangi ini?”
    Malaikat-malaikat itu menjawab:
    “Tempat ini adalah Firdaus, tempat paling tinggi dan tiada lagi syurga di atasnya. Syurga Firdaus ini khas untuk singgahsana ayahandamu, semua rasul, nabi, para syuhada dan syiddiqun yang dicintai Allah. Sungai ini bernama al-Kautsar yang telah Allah janjikan kepada ayahandamu.”
    Aku bertanya lagi: “Di mana ayahandaku?”
    Malaikat-malaikat menjawab: “Sebentar lagi ayahandamu akan datang menjemputmu!”
    Tidak lama kemudian aku ternampak istana-istana yang sangat putih dan permaidani yang tersangat indah. Tiba-tiba aku sudah berada di atas permaidani yang terbentang di atas singgahsana. Aku ternampak ayahandaku sedang berehat di atas singgahsana tersebut dikelilingi sekelompok orang yang tidak dikenali. Ayahanda menarik tanganku dan mencium dahiku berkali-kali.
    Ayahanda berkata: “Selamat datang wahai puteriku!”
    Lalu ayahanda meletakkan aku di atas pangkuannya dan berkata lagi:
    “Wahai puteriku, tidakkah engkau lihat apa yang telah dijanjikan Allah kepadamu dan yang akan engkau perolehi?”
    Ayahanda menunjukkan istana-istana yang disaluti bermacam-macam hiasan yang indah menawan serta berkilau-kilauan, saujana mata memandang. Ayahanda berkata: “Inilah tempat tinggalmu, kediaman suamimu, kedua-dua anakmu serta orang-orang yang mencintaimu dan mencintai mereka. Bergembiralah… engkau akan mengikut ayahanda datang ke sini beberapa hari lagi…”
    Aku berkata: “Kalau begitu senanglah hatiku dan bertambah rindu pada ayahanda.”
    Selepas berjumpa beberapa ketika dengan ayahanda, aku terjaga. Tubuhku menggigil dan terasa takut yang amat sangat. Aku masih teringat-ingat bisikan ayahanda. Aku akan mengikut langkah ayahanda beberapa hari lagi. Aku masih ingat ayahanda berkata perkara yang sama sebelum wafat. Ayahanda pernah membisikkan bahawa akulah orang pertama yang menyahut panggilan Ilahi selepasnya.
    Sejak hari ayahanda wafat lagi aku selalu menangis dan bersedih. Perasaan sedih makin terasa selepas bermimpi bertemu ayahanda. Aku tahu tidak lama
    lagi aku akan meninggalkan dunia fana ini untuk bersama ayahanda tercinta di akhirat yang kekal, aman dan sentosa.
    Aku menceritakan mimpi tersebut pada suamiku dan juga pembantuku Asma binti Umays. Aku beritahu saat ajal hampir tiba. Asma menunjukkan pelepah kurma basah untuk membuat usungan seperti yang dilihat dibuat di Habshah.
    Aku tersenyum apabila melihat keranda itu. Aku berwasiat supaya jenazahku nanti dikebumikan pada malam hari agar tiada seorang pun yang marah apabila melihat jenazahku. Aku juga meminta suamiku supaya menikahi Umamah, saudara perempuanku. Umamah menyayangi anakku seperti aku menyayangi mereka.
    Setelah merasa saat ajal hampir tiba aku membawa dua orang anakku menziarah makam ayahanda. Tubuhku terasa sangat lemah untuk memijak. Tapi aku gagahi juga untuk bersembahyang dua rakaat antara mimbar dan makam ayahanda.
    Tidak lama lagi jasadku akan berpisah dengan roh. Aku akan meninggalkan dua puteraku. Lalu aku peluk dan cium kedua-duanya bertubi-tubi. Sayang, ibumu terpaksa pergi dulu…
    Selamat tinggal sayangku, puteraku dan suami tercinta. Biarlah aku menghadap Ilahi tanpa tangisan sesiapa. Aku tidak sanggup melihat tangisan puteraku dan suamiku. Biarlah mereka berada di sisi makam ayahanda dan suamiku bersembahyang. Kalau boleh aku mahu tinggalkan dunia ini dalam bersujud pada Ilahi.
    Aku terus meninggalkan dua puteraku dan membiarkan suamiku bersembahyang di masjid. Aku mengambil ramuan hanuth, sejenis pengawet mayat yang ayahandaku biasa gunakan. Aku siramkan air ramuan itu ke seluruh tubuhku. Kemudian aku memakai kain sisa kapan ayahandaku. Selepas itu sekali lagi aku memanggil Asma binti Umays yang sentiasa mengurus dan merawatku.
    Pada Asma aku berpesan, “Wahai Asma, perhatikanlah aku. Sekarang aku hendak masuk ke rumah membaringkan tubuhku sekejap. Jika aku tidak keluar, panggillah aku tiga kali dan aku akan menjawab panggilanmu. Tetapi jika aku tidak menjawab, ketahuilah aku telah mengikut jejak langkah ayahandaku!”

    Setelah sejam berlalu, Asma memanggil-manggil nama wanita itu tetapi tiada sebarang jawapan. Ketika penjaga itu masuk, dia terkejut apabila melihat wanita kurus cengkung itu meninggal dunia dalam sujudnya. Inna lillahi wa inna ilaihi rajiun…

    ***********
    Aku dalam cerita di atas ialah Fatimah az-Zahra, anak Rasulullah dengan isteri pertamanya Siti Khadijah. Fatimah meninggal dunia dalam usia 28 tahun setelah 40 hari Rasulullah s,a.w. wafat dan jenazahnya dimakamkan di perkuburan Baqi’ di Madinah.

    • Penari Poco2 says:

      alhamdullillah…
      syahdunyer ceta ko nih…
      jdkan iktibar smpena bln Ramadhan yg mulia ini…

  107. asparagus says:

    1st

    • Penari Poco2 says:

      assalamualaikum antu…
      baru bgun tdo ker…

      • hantupensil says:

        waalaikumsalam…
        huhuhuh…
        aku bgun awl la tadi…hehehe
        pastu tidao jap blik..
        pastu trus dtg opis…
        hehehehe

        • Penari Poco2 says:

          g opis lg…???
          ish…ish…ish…mmg pekerja cemerlang lar ko nie…
          aku x sanggop…ujung2 mgu bior aku tgk muka makbpk aku…sejuk skit…
          selamat bpuasa di hari yg kedua…

        • hantupensil says:

          hehehe…biase la…mude2 mi la nak cari duit bnyak2…
          hehehehehe…..
          ko da msak blum nih

        • Penari Poco2 says:

          td da aku siap masak…
          dkt2 nk berbuke nnt panas balik lar lauk tue…
          xler kelam kabut nnt…
          kitorang berbuke n sahur sederhana jer…
          asal kenyang…alhamdulillah…

        • hantupensil says:

          ooo…bgus2 msak awl2…
          huhuhuh…
          ok la tu…
          bederhana je di bulan2 puase nih…
          uhuuhuh

        • Penari Poco2 says:

          bersederhana lar di bln pose nie tuk berbelanja [email protected] di hari raya…huhuhu…

  108. Penari Poco2 says:

    still xder org gak…
    errrmmm…

  109. Penari Poco2 says:

    aiiikkk…
    sunyi balik…
    kak nara pon xder gak nie…
    errrmmm…

  110. Penari Poco2 says:

    cam sayu jer…
    bn dah kene bom atom…
    tu pasal lar da jd cam pdg jarak pdg terkukoq…

  111. Penari Poco2 says:

    aiiikkk…
    hafiiiiiiiiiiiiiiizzzzzzzzz…ko menghilang lg…
    baby sorg2 lg nie…isk…isk…isk…

  112. Penari Poco2 says:

    aiiiii…
    lamanyer nak tunggu topik baru nie…

  113. lilies says:

    OMG she`s sooo..cutey… Hurmm..mamy poko baby niyh..huhuhuh

  114. Penari Poco2 says:

    SALAM…KE MANA MENGHILANGNYER ARTIKEL ALPHA NGAN TIZ ZAKIAH…

  115. ricky says:

    comel mcm mak dia..hehe

  116. Zaza Muhammad says:

    eh! tadi ade trima email notification psl post baru… Pengakuan berani mati fasha sandha… mana laks ilang …weird nih

  117. the rock says:

    nak jugek tgk anak erra ni.. lepas ni boleh la beraya rumah kawan aku.. memandangkan erra ni akak ipar dia, ada la kot chance nak jumpa… heee

  118. atilia says:

    bahagiakah…….???????

  119. Qie says:

    comel anak erra…

  120. saya amat suke tgk mereka ni skrg…bahagia betull…

  121. azrul says:

    cml la bb2

  122. zilla says:

    cutelah anak erra….

  123. affa says:

    eiii, pliz la jgn samakan emran ngan mawi. Mawi tu xde kellezz langsung!

  124. miss eyna says:

    euihhhh
    emran & mawi th pape th..
    aq xmnt lngsng kt dyowg..
    tmbh2 ag mase INA & MAWI last2 year..
    heboh gler..
    th pape ohh..
    law da break.. da r.. xyah nk kecoh2 ag..
    mengong towl…… law ina uh lawa.. xpe gk..
    muke cm longkang… ~~~~~~~

  125. Miss Marquis says:

    engku aleesya macam tak comel je tak tau la besar nanT ehehi.

  126. fauziah says:

    hooo comel engku aleesya mcm mommy dia, ni kalau ketawa musti laaagi cute. korean look la aleesya. nanti lau besar mesti cun mcm mommy dia… semangat tul n nampak bijak jer aleesya nih

  127. Fatmawati says:

    Selamat atas kebahagiaan erra dan aleesya

  128. selamat atas kebahagian kalian berdua ………..!!!!!!!!!!!!!

  129. penari kipas says:

    moga2 @nak kalian cepet besar n ehhh jangan lupain kita2 yach ………!!!!!!! skali skali jalan2 ke bantaeng doangggg…….!!!!!!!

  130. semoga jodoh berpanjangan hingga ke akhir hayat