Written by AbangNara | April 5th, 2013

Selepas mendapat tawaran berlakon filem Hollywood baru-baru ini, Aeril Zafrel kali ini dikejutkan dengan penyebaran gambar tidak berbajunya di laman blog lucah. Kesian pun ada jugak kat si Aeril nie. Namun inilah harga yang perlu dibayar untuk menjadi seorang selebriti. Nasib baik badan tough, takderlah malu sangat. Hehehe.

aeril zaefril tak berbaju

Aeril mengakui yang gambar tersebut adalah miliknya. Malah salah satu gambar tersebut diambil oleh rakan ketika zaman jahiliahnya. Kata Aeril kepada Mstar Online:-

Saya kecewa apabila ada orang cuba memfitnah saya dengan pelbagai cara termasuklah memuat naik foto-foto saya yang tidak berbaju ke laman blog lucah, sekali gus ia memburukkan lagi keadaan walaupun ia dilihat biasa sahaja. Bagaimanapun ia tidak menjejaskan diri dan maruah selagi saya bersama Allah, walaupun terdapat individu yang cuba menjatuhkan saya. Memang benar lelaki dalam foto itu adalah saya di mana ia diambil daripada sedutan filem Hacks. Manakala ada sekeping gambar yang diambil rakan ketika zaman jahiliah saya dahulu.

aeril zaefril tak berbaju

Semoga Aeril tabah dengan dugaan ini. Sekarang siapa nak tengok gambar Abang Nara posing ala-ala Aeril sila angkat keyboard. Hahaha ~~~

Nampaknya selepas membuat pengumuman berhijrah ke arah kebaikan, pelbagai dugaan menimpa diri Aeril. Anggaplah itu ujian daripadaNya. Kata Aeril lagi:-

Saya bersedia dengan segala kontroversi dan fitnah yang bakal muncul nanti. Yang penting, selagi saya bersama Allah, Dia akan melindungi saya walau apa sekalipun orang ingin memburukkan saya. Mungkin apa yang telah berlaku itu Allah mahu tunjukkan hikmahnya

Semoga Aeril tabah dengan dugaan ini. Sekarang siapa nak tengok gambar Abang Nara posing ala-ala Aeril sila angkat keyboard. Hahaha ~~~
aeril zaefril tak berbaju

P.S: Ramai ibu mengandung dan menyusukan bayi bertanya adakah Aura White sesuai untuk mereka. Jawapannya ialah YA. Tiada masalah untuk mengamalkan peminuman Aura White walaupun anda sedang hamil. Hanya RM150 untuk kulit dan badan yang lebih sihat dan segar. Dapatkannya sekarang dengan menghantar PM di Facebook CantikBeautifulNara, email ke lorongsetia8@gmail.com atau SMS/WhatsApp ke 013-594-7061.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

68 responses to Gambar Itu Ketika Zaman Jahiliah – Aeril Zafrel

  1. anun says:

    x brapa nak auummm la.. heheheheheheheeheh…

    0

    0
    • missa says:

      Besela Aeril.. sabarlah ye.. Janji pasni jaga diri…kurangkan kontroversi…tingkatkan prestasi… good luck…

      0

      0
      • Lullaby says:

        Sape berminat nak tru aura white?
        Dengan setiap pembelian, Akan dapat:

        PERCUMA SHAKER
        PERCUMA 3D DIAMOND SHEET MASK
        PERCUMA SHEISEDO MASK
        PERCUMA 10 BIJI VITAMIN RAMBUT
        PERCUMA COLLAGEN CRYSTAL BIONIC EYE MASK
        PERCUMA OBUSE TINT
        PERCUMA SABUN SUSU BERAS
        PERCUMA POS LAJU

        Apa tunggu lagi..kalo berminat leh like page nie and pm. The best price offer for men and women. ;)

        https://www.facebook.com/pages/Shopflirt-by-beautylicious/472993276102584?ref=ts&fref=ts

        0

        0
      • sudahlah arboks2 dalam page Nara ni. buat bajet suci konon. padahal korang selera kan tengok gambar mamat ni???

        0

        0
        • Kak Cham Kuat Gosip & Tido says:

          YUHUUUU!
          KAK CHAM DH SAVE PIC AERIL NI! DH WAT WALLPAPER LAPTOP PON!
          MEREMBES SANGATTTTTTTTTT! SUKA TEGOK ANAK2 MUDA YG JAMBU BELENGGING!

          0

          0
        • Anonymous says:

          nara cepat update…neelofa pakai gaun RM20,000 utk ABPBH

          0

          0
        • neelofa semestinya seorang yang hebat kerana menjadi pilihan memakai gaun RM20,000. bukan calang2 orang yg boleh memakainya

          0

          0
        • Nara Kerja Office Ker....????? says:

          Nara mana gosip baru..?? nak tunggu blog lain update dulu baru kau update…aku sarankan OhBulan, Rotikaya, Murai buat tempat komen mcm ni, confirm blog Nara tak laku

          0

          0
        • missa says:

          dah takde gosip yang menarik.. watpe nak update… kang update neelofa pakai baju 20,000 korang gak mengutuk die kang… aptb… ishh….

          0

          0
      • Apam Tembam says:

        Bagus Aeril Zafrel. Next time….hati-hati bila bergambar ye. Sekarang ni…ramai artis-artis janda tua gersang yang suka pada artis muda yang jambu jambu air ni…
        Contoh terbaik Zain Saidin dah kena tangkap dengan seekor cougar Malaya yang sangat ganas…..tapi selagi farmasi kat Malaysia ni masih jual KY Jelly…Zain masih ada peluang unruk bahagia !!!
        Raja Azmi & Maria Farida…..jangan pandang gambar jahiliah Aeril lama-lama…takut kecur nanti…MELELEH AIR dek non……air liur…lol

        0

        0
    • Lembu Gemok says:

      kalau bab nak burukkan orang,macam2 manusia ni boleh buat..kalau ko disebelah yang benar, semoga Allah melindungimu bro…chill..~

      0

      0
      • Olga says:

        budak aril ni muka dia mmg jambu!
        kalau nak hidup senang x payah susah2 nk jd retis ebrlakon segala..
        jual muka & badan je kat mak2 datin atau datuk2 gay.. kompem boleh hidup mewah!

        0

        0
      • cik katty pinggang kerengga says:

        hero Malaysia kebanyakkan kurus kering, tak boleh ker buat body tu berotot skit, cuba tgk aaron aziz body berotot, sebab tu dia laku, tapi aaron aziz tu dah tua, tak syok tgk dia berlakon

        0

        0
    • K.A.A says:

      nasib baik lelaki.. kalo pompuan lagi kesian..

      0

      0
    • didie @ says:

      APA BEZANYA NARA HODOH NI PUNYER BLOG DENGAN LAMAN LUCAH TERSEBUT? SAMA-SAMA MENYEBARKAN GAMBAR TERSEBUT. MANA OTAKMU NARA? BTW KL AKU DPT SI AERIL NI MEMANG SELURUH PELUSUK TUBUH AKU JILAT. YUM!

      0

      0
    • kak timah says:

      NARA PLIZZZZZ POSING MCM AERIL NI AKAK NAK TENGOK MCM MANA JGN CAKAP JE TRY BUAT NAK TENGOK

      0

      0
    • joyah.. says:

      walaupun dia x pakai baju, tapi aurat dia sikit je ternampak.. dr artis2 lain, yg nama jek pakai baju, tapi aurat hampir sekeluruhan ternampak..

      0

      0
    • mr zik says:

      sbr jela..

      0

      0
    • anzalnyah kerinting says:

      nak nyot nyot!!…..aum aum…..belendir mak rase….grrr

      0

      0
  2. Anonymous says:

    hmmmm……………

    0

    0
    • Mariah Kari says:

      ni mesti ada yg dengki ni…mentang2 la aeril dpt berlakon produksi hollywood berlumba2 la pendengki nak cari point jatuhkan org….

      0

      0
  3. Roundtable says:

    Ala biasa le lelaki bergambar gengini..mungkin tuk koleksi peribadi…kalau pompuan tu ramai lagi yang lebih teruk..

    0

    0
  4. ARTIS SEKARANG BANGANG says:

    TREND ARTIS ZAMAN SKRG KAN. BILA DAH FEMES..TUP2 KLUAR GAMBAR SEPARUH BOGEL,GAMBAR X SENONOH. KONON2 KAWAN YANG UPLOAD. KLISE SGT JAWAPAN. ZAMAN JAHILIAH LA PULAK KAN.. PFFTTTT..

    0

    0
    • I was here says:

      Setiap org ade sejarah silam, siapa kau utk menghukum? Cukup sempurna ke kau dlm menjalani hidup ni? Dah cukup bagus dia mengakui kesilapan “jahiliah” dia dulu.

      0

      0
    • I was here says:

      Setiap manusia ada sejarah silam. Siapa kau untuk menghukum? Cukup sempurna ke kau menjalani hidup kat dunia ni? Dah cukup baguslah die mengakui kesilapan “jahiliah” dia dulu.

      0

      0
    • kesian dia says:

      aku tak rasa dia yg letak gambar2 ni.ni memang kes orang dengki dgn dia nak jatuhkan dia..ye la..tak popular kt msia tapi tiba2 dapat berlakon kat hollywood.mane artis2 jantan sendu lain kt msia ni tak jelesss dek nonnn.kau tu tak payah nak dengki dengan dia.org2 busuk hati mcm kau la mampu buat2 benda2 x senonoh tau.

      0

      0
  5. saya ok jer!! says:

    alaaa. zaman remaja. banyak jugak artis gambar sosial.. + ada jugak artis yang dah tua pun masih ‘SOSIAL’ & TAK SEDAR DIRI.. BIAR LA APA ORANG NAK KATA. JANJI AERIL TAHU APA YANG TERBAIK. HEEE :)

    0

    0
  6. Jaafar OFF says:

    1sttt…. Macam badan abg Jaaf muda2 la ni, mesti tiru abg Jaaf kan… i likeee

    0

    0
  7. key Pop says:

    aiks..benda mcm ni pun jadik isu ke? haha..manusia²…

    0

    0
    • der says:

      hahaha.. aku pun nk tergelak baca gosip mcm nie.. diorg nie dah xde kje sgt ke?
      klau retis pompuan xpe la nk di jadikan gosip..

      0

      0
      • key Pop says:

        tu la pasal… x yah la di buka aib org..setiap manusia pn melakukan kesilapan..dan setiap manusia pn ada sejarah hitam… doakan saja lah ke arah kebaikkan… jangan di ungkit masa lalunya..

        0

        0
  8. fairus sulaiman says:

    gambo yg pakai towel tu adegan dalam filem sampah MIG, hanya aku cinta kau sorang ..

    0

    0
  9. Liyana Lunia says:

    suka dengan jawapan dia, kalau dia cakap ‘seksi itu hak saya’ memang nak kene pelangkung jawapannya

    0

    0
  10. Siput K says:

    Siput sangat suka okayy Aeril dah berubah.

    Dulu agak pelik jugak tengok gambar Aeril merata sana sini show off body (sorry Siput ni high level punya stalker you know), sebab setahu Siput Aeril tak nampak macam jenis yang macam tu.

    Hmm baguslah ada penjelasan yang dulu lain sekarang lain. Harapnya jangan sekadar bicara manis menghiris kalbu sudahlah.

    0

    0
  11. iphoneuser says:

    Kasihannya kat dia difitnah, tetapi itulah ujian yang perlu dihadapi bila memilih jalan artis, lg banyak artis yang dah berubah tapi gambar² zaman tidak berubah mereka masih di internet, itulah bahaya internet..dan kpd yg menyebar fitnah, masyallah, buruk balasan di akhirat kelak..

    0

    0
  12. XYZ says:

    Zaman jahiliah ko tu zaman bila Aeril Zafrel oi.
    Ko masuk industri hiburan Msia lagi banyak jahiliah dari tak jahiliah.

    0

    0
  13. .............. says:

    biasa la setiap manusia ada melakukan kesilapan d masa y lampau….bagus la kalau dia sendiri y mengaku….nasib baik dia bgi jawapan y bernas..kalau ikut cam cik ta nk kena belangkong dia ni….

    0

    0
  14. mama D says:

    Dunia dah ujung2 dah ni, tak payah dah buat citer cam ni..cerita pasal org tu, cerita pasal org ni, agak2 cerita diri sendiri tu dijamin masuk syurga tak?- peringatan utk diri ku juga..

    0

    0
  15. jijo says:

    kenapa lah kena guna word JAHILIAH nie? aduss, tak belajar tinggi ke apa si suhairil nie, kalau betul dah BERHIJRAH? sila guna nama betul kau dulu lah, dok Aeril2, karang dalam kubur malaikat panggil nama, kau tak bangun, haishhh!

    0

    0
    • Anonymous says:

      pebende ko merepek ni? gi buat keje la. sebok je

      0

      0
    • anon je says:

      tah la kau ni.standard lah orang pakai perkataan Jahilliah bile time kite huha huha dulu.kau yg tak belajar tinggi kott..pastu die masuk dunia artis standard la ade stage name.ape masalahnye..tak suka takyah komenn..

      0

      0
    • Yuri says:

      So name betul ko jijo ke seman bin leman?? Wat da….ape masaalah dgn worg jahiliah?? Racist ke?? Ko keturunan jahiliah?

      0

      0
  16. little princess says:

    rasanya wifey abg Nara jer kot yang akan angkat keyboard utk tgk abg Nara pose cm ariel neh…. kikiki :)

    0

    0
  17. HIDUP KERAJAAN ! says:

    Sabar laaa . memang dugaan hidup begituu . pasti ada org yg akan burukkan kita . yg penting ingat Tuhan .

    0

    0
  18. sayer tanak tengok says:

    sayer! sayer! sayyeerrrr! tanak tengok abang nara posing camtu. ewwww!!!!! hikhikhik!!!!
    p/s:saper tanak tengok sila angkat kaki

    0

    0
  19. insan biase says:

    hmm.. cerita apa pulak kali nie?? dunia artis nie memg mcm2 kn..tp apa2 pon.. saba je la ek.. ‘tiada insan suci tanpa dosa masa lalu, tiada insan berdosa gelap masa depannya’…

    0

    0
  20. reeza says:

    Kenapa agaknya manusia suka membongkar aib orang? Ingat ye, membongkar aib orang satu sifat tercela.

    0

    0
  21. I luv u pani ! says:

    nara, off topic jap aura white tu klau makan time mengandung baby bole cerah tak???

    0

    0
  22. Aeril HOT SIAL says:

    HOT NYE DIA NI. AKU JILAT BADAN DIA DARI HUJUNG KAKI KE HUJUNG RAMBUT. HORNY SANGAT. TAPI APASAL AKU TENGOK GAMBAR NUMBER 2 TU TENGKUK BENGKOK? AERIL NI GAY KE? TAPI TAKPELAH, GAY PUN MAKNOK TIBAI JE.HEHHEHE

    0

    0
  23. mojo says:

    nara kao jangan buat aku muntah atas keyboard,

    0

    0
  24. fz says:

    ala. biasa je tu. pic aku pun ramai yang ambik buat dp facebook fake account. nak cakap artis bukan artis, model pun tak. tp kurnia tuhan syukur. mungkin silap aku suka upload pic sexy. nak buat mcm mana.. i enjoy my life, tp skang dah pikir masa depan ttg pentingnya jaga batas sexy. keke

    0

    0
  25. Anonymous says:

    At least dia ngaku jugak tu gambar dia. Bg sorang lelaki x adalah teruk sgt pun gmbr tu. Artis pompuan pun ada yg bergambar topless, lebih dari tu pun ada tapi tak ngaku pulak tu.

    0

    0
  26. cisskek says:

    ~tak rasa nak angkat keyboard bila abg nara kata sape nk tgk die posing mcm aeril tu…rasa nk hempas2 keyboard adalah…wahaha..pis2! hehe :p

    0

    0
  27. Yuri says:

    Adoi ai..aurat lelaki dari pusat ke lutut kot..ape nk kecoh..cume ye la xberape nk molek la..cam kes faizal tahir dulu..ape ade hal..tp yg pelik klu perempuan bogel tak pulak kecoh2..xkene gam ke ape..

    0

    0
  28. NARA IS GAY says:

    APASAL NARA KO DELETE KOMEN AKU? AKU RASA MESTI KO MEREMBES KAN TENGOK GAMBAR SEXY AERIL NIE.

    0

    0
  29. Rahisa says:

    Ni memang gambar lama dia lah. Masa dia dalam kumpulan Can Do dulu. Janganlah buat cerita tak elok kat anak yatim. Sabar ye snorok :)

    0

    0
  30. Anonymous says:

    kengkadang rasa zafril ni macam poyo sikit walaupun apa yang dia cakap tu betul sebenarnya..sorry ye dik..mungkin lenggok bahasa dia tu kot..

    0

    0
  31. tacacila says:

    adusss bahaye ni kalo si irfan roslan nampak gbr2 nih

    0

    0
  32. tsya says:

    Lelaki. Bukak baju xpe. Xde sape nak kisah sgt pun. Kan? Tak paham betul kalau lelaki bukak baju jadi isu. Perempuan bukak baju rilek pulak. :P. Pelik pelik.

    0

    0
  33. fyna says:

    hurmm…. adatlah kan. mesti ada yang tak senang dengan dia. bagusla kalau dia sudah hendak berubah.

    0

    0
  34. fara says:

    masa silam seseorang tidak melambangkan masa kininya. jangan risau krn setiap manusia percaya bahawa hidayah diturunkan pada manusia bila-bila masa sahaja. siapa yang tak percaya pada hakikat itu sahaja yang akan terpengaruh dan dengan akal pendeknya akan menggembar-gemburkan lagi cerita ini walaupun tahu ia hanya cerita silam. stay strong aeril !!

    0

    0
  35. Dolton Bibiana Layola Al-Moslem says:

    Ala Aeril zaman jahiliah kau pon kire buat kebajikan gak pada mata akak akak, adek adek dan abang abang serta pondan yang kesunyian, kire gambarmu itu menjadi sumber inspirasi mereka, jadi takde per per pon perlu di risaukan

    0

    0
  36. miss pon pon says:

    I loike la u seksi aeril:-) :-)

    0

    0