Written by AbangNara | July 15th, 2009

honeymoon bunga citra lestari

Dulu kami pernah post pasal gambar berbulan madu (honeymoon) Bunga Citra Lestari dan Ashraff Sinclair nie. Tapi gambar tue tak boleh lawan gambar terbaru honeymoon diorang yang akan kami paparkan nie. Memang terseksa jiwa raga tengok.

Ok kami tau yang Bunga Citra Lestari nie memang suka pakai seksi-seksi. Terpulanglah pada dia kan. Tapi bila tengok gambar honeymoon BCL nie, terasa macam minah nie terlebih seksi nie. Ashraff plak nampak cam layan jer.

Bagi kami nak seksi boleh. Kami tak kisah. Tapi janganlah upload kat Facebook ke apa ke. Lek-lek udahlah. Anda tue artis. Jadi ikutan ramai. Skang nie gambar anda satu dunia boleh tengok. Siapa yang malu? Bunga Citra dan Ashraff jugak. Itupun kalau malu la kan.

Lagi gambar terkini berbulan madu @ honeymoon Bunga Citra Lestari dan Ashraff Sinclair dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Anda dinasihatkan tak tengok kalau di bawa umur 18 tahun.

honeymoon bunga citra lestari

honeymoon bunga citra lestari

honeymoon bunga citra lestari

honeymoon bunga citra lestari

honeymoon bunga citra lestari

honeymoon bunga citra lestari

honeymoon bunga citra lestari

honeymoon bunga citra lestari

honeymoon bunga citra lestari

honeymoon bunga citra lestari

honeymoon bunga citra lestari

honeymoon bunga citra lestari

Baca Yang Ini Pulak:-

288 responses to (GAMBAR)Honeymoon @ Bulan Madu Bunga Citra Lestari

  1. aku says:

    MasyaAllah..org islam ke ni???

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 55 Thumb down 6
    • BUZZ says:

      Diaorang ni name je Islam.
      Perangai mcm sial..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 9
      • secret says:

        mmg mcm sial…kalu cun xper gak…nie hidung pom kembang cm jmbu jer aku tengok…husband die rabun dekat kot coz that dia plih bunga 2

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 9
        • lola_princezz97 says:

          haaaaaaaaaaaa?????????????????????????

          Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 6
        • pizza says:

          Husband dia pun sengal mcm dia gak, sbb tu berjodoh… “Perempuan yang baik utk lelaki yang baik, perempuan penzina utk lelaki penzina” —> hadis nabi ni cuma aku x ingat sumber ori…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 5
        • conan says:

          hadis 2 btol,cume ayat die x la se direct 2…
          sbnrnye dorg lg brsdia dri kte untk mghdpi hri kiamat…sbb 2 dorg cume pkai skdr prlu je…kn mse kt pdg masya nnti sume mnusia xkn brpkaian… so,dorg mmg dh prepare awl2…hik3….

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 2
        • sexygurlz says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 23
      • Narsha says:

        helo..u oll nie hina agama sendiri ke??

        Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 3
    • BumBLeBee says:

      islam sbb moyang, atok, nenek, mak, bapak jer ni…atas IC/passport jer… apolaa ashraff nih. sker plak orang lain layan cuci mata tru body bini dier dok nk tayang2 kt public…

      Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 2
      • Penari Poco2 says:

        mmg dasyat tul…
        meluat aku tgk…nama jer islam…
        dah lar seksi, merokok plak lg…huh…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 1
        • Membari gali.. says:

          Betul2 membari gali orang sabah ckp..
          i2la kali istimewanya BCL d mata Ashraff..
          2X5 je dorang ni…islam pada nama tp x pd perangai n perbuatan..hmmmmmmmmmmmmmmm

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 3
        • sexygurlz says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 17
        • nobody says:

          x baek utk kesihatan. anyway, sape kata lelaki islam boleh merokok? kalu tak silap dh keluar fatwa kata merokok itu haram sebab membahayakan kesihatan..merokok mmg sinonim dgn lelaki tak kira islam atau tidak yer.. bcl mmg dah hancuss! hidup utk berjoli aje.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 1
    • rimas says:

      dia x islam la dari dulu, klu ini la konsep yg dibawa dgn nama islam aku x ngaku, dilaknat allh satu hari nanti..masyallah…..

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
      • sexygurlz says:

        jan la ko mengaku yg ko islam..bkn susah kan..

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
      • gurl next door says:

        ko siaper yg ko nak judge org tu islam ke x….
        ko sendiri smbyg dh cukup blum… kalo x cukup lg ko x payah nk sebok org islam ke x….
        sbb aku tau kalo org cukup solat xde masa mcm ko nih…

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
    • LUNCAI DAN LABU says:

      seksi giler dioarang ni.skali pandang mcm tak pakai aper2.dua x pandang macam berok matyeh

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 1
      • secret says:

        ha ah mmg berok matyeh pom…cuma y beza nye…hahahaha dorng nie xdok ekor jer

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    • chaiyo says:

      si asyraf tu xtau kot..y dosa si bunga dia y tanggung…
      smpi mati dia tanggung…
      dia da byk amalan kot, dats y xkesa klu tanggung dosa bini dia…
      owg len akn pndg islam neh y burok2 nti…
      bl tgk gelagat dowg neh y mcm xckop kain da…

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
      • x x says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 14
        • shufflegurl says:

          kau org dri mn?? dri planet marik ke???

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • Ketupat Palas says:

          Bukan org malaysia aja yang mulut jahat…org Indonesia pun apa kurang nya tapi rasanya bukan mulut aja yang jahat kot.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
    • sexygurlz says:

      ko pikir??mmg org islam pun..nda penah lihat ke??ini kan prkara besa..

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 7
    • sholehterate says:

      asyik bget tu te2k bunga…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
  2. neen says:

    yay…
    nauzbillah…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • emaoshin says:

      Ya Allah…x tau nk ckp per…suami sepatutnyer membimbing isteri…bukan biarkan isteri mcm tu… ema tengok hnya tutup yg tut jer…

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
      • ~EclipsE~ says:

        xpyh ckp pape dh…
        biarkan…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Penari Poco2 says:

          dunia di akhir zaman dah…

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
        • conan says:

          dunia ni sbnrnye dh ckop terseksa mnanggung bebanan manusia yg smkin brtmbh3…hik3…
          dtambah pula dgn bantuan si asyraf dgn BCL,mmg sgt mmbntu dlm menaikkn berat bumi kte ni…hak3…
          dh ble kire berat tahap obesiti…ish3…

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
      • aq_vick says:

        agaknya ashraf ni..kena ubat guna2 kot…that y la jd cam 2!!!!

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
      • aq_vick says:

        Ashraf pun cam 2 jugak…siap bawa botol W—-ky lg…Tonton aje la..Gambar free….

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • sexygurlz says:

          kmu sedar ka apa yg kmu ckp ni..cuba kmu jalan2 mlm masuk ke kelab mlm org islam lg ramai bersuka ria..

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • sexygurlz says:

          pegang2 botol w..ky lg..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tiada siapa2.... says:

          knp nak marah sgt ni sexygurl….
          semua org pun penah judge org lain kan…
          mustahil ko x penah judge org kan…
          sooo biar je la…
          tu drg pya pandangan….
          ko x yah la nak naik marah pulak..
          lau x nak org judge jgn la bt perangai…
          ni x pasal2 ko pun dah kena judge jg sbg “pompuan yg rosak”

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
      • western says:

        biasa aja kali..duh…hak asasi org kali mau pake baju apa jugaaa…biasa ajaaa…bukan hak kita untuk nghakimi org, itu hak Allah, sombong amat sih org2 ini

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  3. singa ganaz says:

    terbaek wokkkk….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • BUZZ says:

      BCL memg da biase wat camtu.
      Sblum kawin pon da brp laki da die pelok,cium
      Laki dayus je yg rela bini die camtu..
      Bengong+Bodoh…hahahaha

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
      • ~EclipsE~ says:

        biarlah laki dia xkisah pon…
        so kite pon jgn lah amik ksh…
        klu sume bek plak…kosong plak neraka nti…huhuhu…

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
      • sexygurlz says:

        jan mengata org..mgkin kamu lg teruk dr BCL..

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 3
        • x x says:

          mmg pon, mulut jahat yg suka mengata, tu lagi teruk.. x payah cakap bayak n comment bcl. iri hati ke..?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 4
        • gurl next door says:

          aper… korang igt pompuan yg pakai tudung tu baik2 sgt…. kalo dh pakai tudung ko mengata org pun dosa ko pun lebih kurang dgn org berzina jerk…
          so xpyah la mcm dh bgs sgt….

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 4
        • tiada siapa2.... says:

          pasal ni…
          kita ni komen org jer….
          bkn nak cari gaduh pun..
          suka x suka diam kan je la…
          org yg sokong org bt maksiat ni slalunya dia pun bt jgk…

          Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  4. liyana says:

    suami tak larang…asyraf2….mak anda pakai tudung…kesian tgok mak anda…plss…asyraf kembali ke pangkal jalan..sedarkan isteri mu dari hisap rokok dan sexy ni..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  5. nuci says:

    wowow..mcm penah buat pembedahan buang apendix je…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. Zaza Muhammad says:

    Subhanallah…. memula nk sound gak BN… gambo org honeymoon hak peribadi, tp klu le saje upload lam facebook, maknanye nk bg tontonan umum le tu… eeeiii wak malu org Islam je. klu mak salleh tu, sekati aaa nk bogel tepi pantai pun x heran, mmg budaya diorg. well, sorg lagi suami yg sahut cabaran aku ari tu, merelakan isterinye bogel 99% utk tontotan umum….
    sedarlah wahai Ashraf… isteri adalah hakmu mutlak… don’t share2…. insaf le…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • BumBLeBee says:

      dlm minded dier…”sharing is caring” kot…ehehehe

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • sexygurlz says:

      apa kmu ckp ni??org lain nda kisah pun..kamu bzbody tul napa??ko igt ko uda buat yg terbaik ka??org yg bertudung la yg paling bahaya..diam2 ubi berisi..ni la kmu ni masih hidup dlm dunia yg mundur cam mana la dunia kta nak maju klu ada org yg suka komen ttg keluarga org lain..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
      • tiada siapa2.... says:

        ko pun komen org jgk la…
        baca balik ayat2 ko tu…
        apa guna maju tp hati sndri masi dlm kegelapan….

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  7. aries_april says:

    :-)
    no cmmnt…
    masyallah…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  8. anna says:

    MASYAALLAH….dose2 BCL asraf tanggung..care hidup macam mat saleh…huhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      Ya Allah, mudah2an kite2 kat sume nie x terikut2 cam perangai BCL ngan Ashraff nie…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • sexygurlz says:

      kamu jeles ka ni??sampai g2 kmu komen hidup org lain..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
      • geram_aku says:

        bOngokla sexygurlzni….
        ko nie islam ke x?
        klau ko muslim ko msti tahu ape yg die wat 2 salah
        n if u not muslim
        juz close your mouth
        u know nothing..

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
      • Just comment says:

        Bkn jelouse lar…..just sbgai org islam kta kne lar bg nsht antara satu sama lain drpda kte trlbt sama buat DOSA…

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  9. aries_april says:

    srng half…
    srng lg dr indon…
    yg indon tu pn thu ja la pgangan dia orng cam mn…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • conan says:

      btol 2…sbb 2 la negra dorg pling bnyk trime bala…
      2pon x insap2 lg…
      ish3…

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
      • x x says:

        hello perempuan yg mengata indonesia, hang pikir malaysia baik sangat ke..?? banyak budak perempuan di tepi pantai buat maksiat. sampai2 jais tangkap budak tu n masuk news. x payah cakap banyak, malaysipun pernah kena kutukan dr allah, kalu nak cakap pasal indonesi bercermin muka dulu ya :-)

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 4
    • DH says:

      waahh duh2

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. elyda007 says:

    seksi glew tapi gamba2 die nice laa.. cntik2..
    ade photographer kew yang amik..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • Lovelyvic says:

      tak… ashraf pakai tripod.. timer setting ni. Aku suke la pemandangan dia… pose dia… mmg cantik…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • secret says:

        ko pom nk jd seksi terdedah cm bunga 2 gak k y beria gat dok puji gmbr dia 2 pesal

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lilies says:

      nice kn pics die..=). too sexy..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • conan says:

        picz die ni kalu letak kt most sexiest woman artist in the world,kompem mng……
        tp,untok kategori Artis Islam Yg x Reti Malu dn Xde Maruah …. ish3…

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  11. Lovelyvic says:

    Pandai la dowang ambik gambar. Ni mesti pernah masuk kelas fotography ni. Pose menarik. Titik fokus tepat dan picture snap rite on time. Bravo~!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • Zaza Muhammad says:

      bab2 amik gambo tol aaa ble puji ehheeh…. pengisian tu je hampeh! Maleh seh klu non muslim tgk…
      Aku wase aaa dia guna ‘potograper’ pro bkn amatur aaa… siap2 ade tukang jaga lighthing lai… tu aa yg nmpk cantek..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Penari Poco2 says:

        pemandangan cantik, org nyer jer yg dasyat…

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
        • conan says:

          ha2..
          kalu prmandgn 2 bleh ckp skag,kompem die ckp yg dorg berdua ni x patut wujud kt bumi ni…
          perosak gambar jerk…
          ish3…hik3…wlaupun dorg mmg cntik…

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • Lovelyvic says:

        tak la…
        cuba tgk gambar BCL atas kusi tgh baring… kan dari cermin nampak pantulan ashraf dgn tripod dia…
        mmg dia ambik gambar sendiri… pakai tripod dgn timer.
        Aku ngan laki aku pi honeymoon pakai tripod dgn timer je. Semua org ingat ada cameraman…
        lgpun… takkan pi honeymoon nak bawak cameraman plak.. tak romantik langsung…
        Tapi shot2 dowang ni mmg leh dpt pujian. Cantik!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. Rin says:

    gmbar dorg ni mcm d buat2 jek romntik nya..
    promosi plancongan kew …??

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  13. Kak Su says:

    MasyaAllah ….ni islam atas nama je…
    artis mmg cam tu…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  14. ~EclipsE~ says:

    kat mn dia pg honeymoon tue??cntik la tmpt dia….
    psl dowang no komen…dh mmg lifestyle mcm tue…
    klu kite tegur pon…bkn dowang bc pon komen kite kat cni…
    klu dia bc pon…dia pduli ape…dh tua sok br nk insaf…
    stkt body BCL ney…blm ckp power lg…krs kering…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Lovelyvic says:

      betul la eclipse.. aku admire giler la resort ni. Chalet atas laut. depan balkoni siap ada jaring dalam untuk tenant mandi2. Perghh… mmg cantik…. kalau Pangkor Laut pun dah rm1000/night, kalau camni… tatau la baper riban plak… mmg kagum~!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Zaza Muhammad says:

        hmmm katne erk… ke kat Pulau Sipadan? x pun kat area Selatan Thai… ade gak tmpt2 camtu…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • cutie says:

      tengok laut dia yg cantik ni + ada khemah putih untuk diorang bersantapan rasa2 nya mesti kat mauritius or macau…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • sEE says:

        tempat cantik ada khemah putih macam ni kat sabah je pun ada banyak. pi nexus karambunai. or shang-ri La rasa Ria di Tuaran. cantik gile! tapi kalau nak dekat sikit dari KK, even gaya resort pun marvellous!

        Maybe pic atas tu di bali. samada di westin atau Nusa Dua beach resort. harga semalam? hmmmm..mahal lagik karambunai dan shang-ri la tu. malaysia boleh!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. aries_april says:

    amboi eclipse tnya mn tmpt…
    n p ker?
    :-)
    mklm la..
    orng tngh prepair…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ~EclipsE~ says:

      hehehe…nak gak p if org taja…huhuhu…
      aries nak sponsor ker???

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. kuntilanak says:

    kat mana diorang ambik gambar ye..lawa pantai tu..macam kat pulau sipadan pun ada..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. aries_april says:

    kunti prnh g ker sipadan?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • kuntilanak says:

      xpenah lg….family yg len je penah pegi..diorang ckap memng lawa sipadan…nti raya br bawa husband pg sana…hehehe

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. jalal says:

    hmm…tak berahi pun..hahahah..barang kecik sangat..ahahahhhaa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. ROSE MAWAR says:

    Bangga banget la suami nya..patut yang masukkan islam harus tanggung jawab menjadi contoh keislaman.ini contoh kekristianan ,aduh sudah terbalik.Audzubillah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      krg pengetahuan dlm agama…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • d_flower says:

      saje jer2 nk tyg bini..mklum laa
      bini dia srg jer yg cun melecun
      kot nyer yerrr…bini org lein cam halimah
      jongang kot nyer yerr….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • peaceful world says:

      correction ya…please jgn terkeliru…ini pun bukan contoh kristian…tiada agama yg encourage contoh begini. Tolong fahami agama lain sebelum membuat statement salah. Tq.

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  20. maly girl says:

    pemandangan dah lawa tapi dicacatkan dgn rupa pompuan tu yg buat sakit mata je nengoknya…tak seksi langsung, seksa lagi adalah….body tu bagi berisi sikit baru cantik….hahaha, pompuan ape yg bagi semua org tengok ody dia??? laki jenis apa pulak yg bagi org lain tgk body bini dia??? sendiri pikir la……………

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      lelaki yg nak kongsi tubuh bdn bini ngan org lain…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • shufflegurl says:

        iko nie..ba kia2 iko ret ina..mait niat mo2.. asal ko jelouse naru plang lem..na kia2..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. mysexyheart says:

    pehhh…maut gila la dorang neh!!!…siap rokok lg kat tgn…neh baru la berani mati letak kat facebook

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. aries_april says:

    lifestyle cam gitu…
    dngn orng klling x mlu…
    nk ksh pe klau ltk pic cam gitu kat facebook…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. ~EclipsE~ says:

    bkn dia p maldives ker??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. BumBLeBee says:

    aku pelik laa artis2 ni..kalo nk letak kt FB pun…wat laa album tu private….ini tak….kan dh kene kacis and dijadikan bahan gossip….sengajer nih~~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. Zaza Muhammad says:

    Harap2 stakat gambo je…jgn le plop ade video ntah apa2 pasni tersebar… moralnye, jgn ngengade rakam, konon simpanan peribadi..ye le tu… nk saman org pun x guna klu jatuh ke tangan org2 yg x berkenaan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • cutie says:

      eh, kalo ada video lagi best, dapat kita tengok ramai2… best aper ada gambar camni, barula kira gosip artis… kalo setakat gosip boring, amender nyer…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. aries_april says:

    maldives slah la…
    klau nk pic tmpt tu…
    nnti aries forword kat eclipse

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. miss suka+suki says:

    masyaAllah
    pe la nk jadi . . hlg sudaa maruah sbgai org islam
    xd prasaan malu btl . . si suami pn bt derrrkk je

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lynda says:

      yelah…nak wat camner…tak payah lah sampai nak tunjuk satu dunia…sendiri sudah lah…celebriti international pun tak ler letak gambar honeymoon dorang kat face book…dulu aku suka gak tengok BCL..tapi skarg…ntah lah…kesian…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. azfa says:

    BCL ni merokok ke?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. pening says:

    Ala..ap nk peliknye…mmg camtu la kehidupan selebriti2 ni..mmg soSIAL dorg ni….huhu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. minnie2comey says:

    aiyak………

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. yokoono says:

    gilo dorg ni…xtkut azab Allah ke?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. aries_april says:

    dia orng ni mmg x leh pnggl islam dh la rs na…
    try u all. search MV dia orng dlm iklan ponds…
    persi indon nya…
    siap pegang anjing g…
    ni nma islam?
    apa motif p pegang bntng tu?

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • puteriaquarius81 says:

      org indon kan biasa ngn anjing wlupun diorng Islam.. siap bela kat umah lagi…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. aries_april says:

    nma ja islam…
    tpi pgngan hdup cam orng kafir…
    yg dtg jd maid kat sni udh la…
    krja ngan cina…
    kongsi brang yg dia orng gna untk bt bnda non halal..
    cuci anjing dia orng g…
    p mkn skli kat tmpt food court cina..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • pizza says:

      Aries, Nabi dah warning, kemiskinan itu mampu mengheret manusia kearah kekufuran. Otak asik fokus pd keinginan terhadap kesenangan dunia menyebabkan prtimbangan pd agama tumbang. Kalau pi Indon, korang bole saksikan kemiskinan tegar tahap paling marhain.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. siezan says:

    ish2..insap2 la skit..sexy nk mampos

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. aries_april says:

    kta srh dia orng insf pn, lum tntu dia orng akn ikt..
    mga2x apa yg kta ckp ni jdi doa…
    hrp mrka brbh…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. ricky says:

    insaflah kamu sebelum kamu diinsafkan..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. aries_april says:

    klau dh dinsfkan…
    dh insf la tu ricky oi…
    :-)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. choco gurlz says:

    eeiii…ni awat la dok tangkap gambaq camnih…geli geleman la ceq tengok depa neh…nama jaa Islam, tapi cam kat Hollywood. Bini camni yang Ashraf pilih? Smoking? Eii…busuk punya org!!! Sepatutnya suami membimbing suami…ni bimbing tah hapa-hapa…Meluat!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      …sepatutnya suami membimbing isteri…dot…dot…dot…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • conan says:

        ish3…2 dulu nyer pepatah…
        skang ni pepatah gune Xpyh bimbing spe2, biar jerk diri trbimbing dek penyu belimbing yg brada d pntai yg indah 2…
        hak3…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • choco gurlz says:

          a’a, betul jugak, kan…hmm…terpulang la…yang berdosa, dia laki bini. Janji tanggujawab kita sesama Islam dah lepas, kan…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. gojon pon sodappp

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. aries_april says:

    asyraf plih coz dia pn cam gitu…
    sma truk…
    xkn dia nk plih yg brtdung litup kot…?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. slexer says:

    hurm..aku suka jer tgk si Bunga nih..ahhah…mmg made in heaven..nanti mesti cerai punya…mark my word!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • conan says:

      ha3…
      bab3 cerai dklangan artis ni ak x heran la…
      rating tertinggi kot!!
      ish3…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jull says:

      hui….tak bagus minta org cerai…..awak nak take over ke….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • zayn says:

      nanti kalau asyraf cerai dia, aku nak book siap2. Nak buat PENCACAI ANGKAT NAJIS kat rumah aku. He..he…he…baru sempoi.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. kecHik says:

    fuyoo!!
    rileks je si asyraf bg public tgk susuk tubuh bini dye…
    mcm xade ape2 je…
    sepatotnye suami kne bimbing isteri…
    ni x…
    plik2 je…….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. jed hijau says:

    wah…..!!!!!
    bestnya honeymoon diaorg……

    jeles aku….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. bahulu hangit says:

    badan bunga ni pon dh terbakar…cume kt 2 tempat yg tertutup tu jer putih..yg lain abis gelap gelita…bestnyer jd ashraf ni..dpt bini cun

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. aries_april says:

    xper…
    pas ni turn kak jed la…
    tggu…
    then jng lpa ksi kat nara tak kat sni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • conan says:

      btol2…letak le gmbr mse honeymoon nnti…
      hik3….kalu bleh gmbr 2 msti lg power dri gmbr BCL ni…hik3….jgn mara aaaa…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jed hijau says:

        ewah korang ni…mana boleh letak gambar senset kat sini….nanti koprang ngumpat aku tak ingat dunia…susah aku kat dunia dan akhirat….hehehe…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. aries_april says:

    ha…
    pas tu x yah kta BCL lg power…
    :-)
    tul x?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. miss cun says:

    aku pon pandai gak wat posing cm BCL ni..tapi tak tahulah org lain larat pandang ke tak sbb balancing dah lari anak dah 5 ma….hehehh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • conan says:

      ikut petua ckgu ak …kalu nk brlatih balancing,pgi r maen ice skating…kalu bleh plih area yg org dh bnyk maen,nescaya licin …
      hik3… msti tergolek dog 360`….
      pastu,bleh r posing mcm BCL ni kn3!…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. harlina says:

    cntiknya laut tu….mcm best je….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. entah says:

    kalo body cun xpe..ni due2 kurus kering..indo kan mazhab lain..so dorng nye kehidupan tu pelik sket la..xtau nk ckp mcm mane..islam ats name je..myb dorng nye pemikiran, ingt tuhan ckup…pakaian, perbuatan sume tu lain cite..tp suami die sengal ubi gak..bengap gler..aja la bini tu,myb die tau kot bini badan xlawa psl tu xkesah..xde spe yg nak tgk pon..huhuhuhu..kurus kering..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. aviron says:

    cantik lagi BCL..kalau tutup aurat. paling kurang pun tutup apa yang patut2 dengan kain besar2. duit banyak kan….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • conan says:

      ish3,kalu dh tahap cmni,bkn kena tutop dgn kain besar…tp,kena tutop dgn kain kasar…
      hik3….baru tahu mcm mne rsenye ble kulit bergesel dgn kain kasar…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. aries_april says:

    kta lbih pn x da orng nk q kta…
    tu krja dia orng ngan allah…
    sma2x jwp la whai laki n bini.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. Kill-Vearn says:

    smart seh.. hahahaa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. aries_april says:

    biar dia orng la…
    nnt sma2x laki bini brjawap…
    bkn xda agm…
    dh d ddik…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. onda onda says:

    KETURUNAN BANGSAT

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. badboy says:

    banyak dosa yg si asraf ni nak tanggung
    berbakul2 n berpikul2..
    lu pikir la sendiri..
    sanggup dia jamu bini dia tuk tatapan ramai..
    kalau aku aku suruh tutup habis..
    tunjuk kat aku sorang jer..
    walau seurat rambut mahupun bulu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. Akak Leen says:

    perhhh…syurga dunia….tapi…sendiri mau ingat laaa…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. LANUNcetakrompak says:

    bio la die nak share bini die ngan seluruh rakyat.. baru memadai ngan 1MALAYSIA

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. Kamui Gakuto says:

    ZZZZZZZZZZzzzzzzzz~~~~~~~~~~~~~*yawn*

    *BAKA*

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. go ask ur mother says:

    xde sutir pon gmbo bini dia kelihatan lawo… seme gambo udoh…

    harap dorg dpt hidayah cpt2. ameen…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. trAnsForMers says:

    dlm kamus hdup diaorng ni mana ada pekataan malu……..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. sabun says:

    …errrr…. aku nak masuk bilik air jap…. sabun baru bukak adi ada lagi kot… hehehehe…. sabun di bilik airrrr…. sabunnn…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. lily says:

    YA AMPUN………………..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. in311 says:

    hahaha.aku tgk gambar nih dgn anakku yg umur 3thn.antara komennya:
    – eiii tak malu..dia tak pakai sluar
    – eii dia cium.busyuk..yakkerkkk
    – abg nampak tiak..busyuk masyam.yarkkk

    keh keh keh

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  64. Pendeta Jaya says:

    Ramai Orang Malaysia Dah Murtad!!!!!!

    Dari Abdullah bin ‘Amr r.a., Rasulullah s.a.w. bersabda:
    “Sampaikanlah PesanKu Biarpun Satu Ayat…”

    “Pernah Dengar Cerita Aisyah Bukhari Yang Murtad Tak Lama Dulu? Suratkhabar Banyak Menutup Kes Ini Kononnya Untuk Menjaga Perkauman, Tak Nak Terjadi Kacau Bilau. Kes Aisyah Yang Murtad Dan Banyak Kes Murtad Lain Ditutup Sedemikian Rupa Atas Alasan Bercinta, Ikut Boyfriend.

    Cerita Yang Akan Saya Bawa Ini Agak Panjang Tetapi Sekiranya Kamu Seorang Islam Yang Peka Dan Sayangkan Agama Kita Islam, Buatlah Sesuatu, Paling Kurang Fowardkan Email Ni Kepada Saudara Kita Yang Tak Tahu Menahu. Ataupun Selemah-Lemahnya, Berdoa Agar Kita Semua Serta Saudara-Saudara Kita Terselamat Daripada Fitnah Akhir Zaman Yang Paling Besar Ini.

    Ini Bukan Cerita
    Rekaan Saya Tetapi Hanya Petikan Dari Ceramah Yang Saya Dengar Dari Mulut Peguambela Kes Ini Zulkifli Nordin Di Madrasah Hidayah. Murtad Dikalangan Orang Melayu Kini Sudah Menjadi Ancaman Kepada Kita. Indeks Pencemaran Akidah Mengikut Jabatan Statistik Dan Perangkaan Tahun 1989 Aje, 4776 Orang Melayu Mohon Tukar Nama Dari Melayu Kepada Bukan Melayu Atas Alasan Keluar Dari Islam.

    Tahun 1997, Bila Saari Bustamah Mengambil Alih Jawatan Mufti Dari Datuk Hashim Yahya, Perkara Pertama Yang Disentuh Adalah Murtad. Menurutnya Sehingga Julai 1997, 3,000 Orang Murtad Di KL Sahaja. Tahun 1998 Saja, 516 Orang Sudah Murtad. Aisyah Bukan Kes Pertama Murtad, Sebelum Ini Dah Beratus Kes Timbul Tetapi Ditutup Oleh Pihak Tertentu.

    Setakat Kes Aisyah, Dah 40 Fail Murtad Dikendalikan Oleh Saudara Kita Zulkifli Nordin. Mengapa Kes Aisyah Ini Kita Rasa Ralat Sangat? Kes Ini Satu Simbol Yang Tunjukkan Pada Kita Orang Melayu. Sistem Pertahanan Akidah Kita Amat Rapuh. Akidah Kita Diserang Ditubi Dari Segala Sudut. Yang Kita Tak Nampak Dengan Menggunakan System Perundangan Dan Kehakiman Kita Sendiri.

    Kes
    Ini Boleh Dilihat Dari 2 Sudut.

    1. Bagaimana Orang Macam Aisyah Boleh Murtad
    2. Bagaimana Orang Kafir Laknatullah Boleh Menggunakan Sistem Hakiman Kita Untuk Merampas Anak Orang Islam Untuk Dimurtadkan?

    Apa Yang Berlaku Kepada Haji Bukhari Setelah 25 Tahun Didik Anak Dengan Pengisian Islam Yang Hebat. Sedang Dia Mengimamkan Sembahyang Terawih Di Masjid Tahun 1997 Anak Dia Sedang Dimurtadkan
    Dirumah.

    Aisyah Adalah Gadis Melayu Biasa Yang Didedahkan Dengan Ilmu Yang Sepatutnya. Dalam Keadaan Macam Tu, Dia Takkan Murtad. Dihantar Ke Sekolah Agama, Dia Belajar Hingga Tingkatan 6 Atas Dan Boleh Melayakkan Diri Jadi Ustazah Kalau Dia Hendak, Dan Layak Melanjutkan Ke Peringkat Universiti Al Azhar Kalau Dia Hendak . Dia Dibesarkan Dalam Suasana Yang Bapanya Imam. Datuknya Juga Imam Yang Dah Berpuluh Tahun Imam Haji Tahir. Dia Juga Hafal Surah Yasin. Dalam Ertikata, Tahu Ayat Apa, Surah Ke Berapa Yang Dibacanya, Ayat Apa Yang Jadi Azimat, Semua Dia Tahu. Itu Hebatnya Aisyah. Surah Sajadah Pun Dia Hafal . Masuk ITM Dia Terlibat Dalam Gerakan Islam. Dia Didedahkan Dengan Gerakan Islam, Dia Tahu Kelemahan-Kelemahan Bible. Dari Segi Keterampilan, Dia Budak Perempuan Melayu Seperti Biasa, Pakai Tudung Dengan Baju Kurung Bunga-Bunga. Takde Apa Yang Pelik Pada Dia, Duduk Di Lembah Keramat Au5c. Kakak Dia Pun Macam Itu Juga Keterampilannya. Tiap-Tiap Hari Telefon Bapanya Lapor Isu Terkini. 2 Tahun Di Kl Begitu. Hari Terakhir Dia Telefon 19 Nov 1997,

    “Assalamualaikum Ayah! Ni Intan (Nama Manja) Cakap. Intan Nak Bagitahu, Intan Dah Kristian.”

    Bayangkan Hati Seorang Bapa. Kita Sendiri Heran Macamana Dia Boleh Murtad. Aisyah Adalah Simbol Anak Melayu Yang Telah Dididik Dengan Begitu Rupa Boleh Murtad. Apa Yang Haji Bukhari Boleh Buat? Airmata Sahaja Modal Dia. Masuk Tv Menangis, Keluar Radio Menangis, Pergi Forum Menangis Apa Yang Dia Boleh Buat? Semua Dokumen Mahkamah Akan Jadi Bahan Arkib Termasuk Permohonan Kafir Laknatullah Itu Minta Aisyah Dibebaskan Untuk Dimurtadkan .

    Butir Asal Permohonan……

    Permohonan Ini Dibuat Oleh Lennet Teoh Hui Leong Seorang Peguam Cina Kristian. (Read Herbes Corpes Bawah Bab 36 Kanun Acara Jenayah). Tujuan Untuk Membebaskan Seorang Yang Didakwa Ditahan Secara Salah. Sebarang Permohonan Seperti Ini Perlu Bagi Sebab Mengapa Didakwa Tahan Secara Salah. Permohonan Dibuat Bawah Bab 36 Atas Alasan Article 11 Perlembagaan Persekutuan. Iaitu Hak Kebebasan Beragama. Tiada Langsung Soal Kahwin Timbul. Permohonan Tu Menyatakan, Perenggan 6, Bertarikh 28 November 1997 Di Makamah Tinggi Malaya Kuala Lumpur Bahagian Jenayah.

    Sebab Yang Dia Beri, “Saya Lennet Teoh Hui Leong Telah Dilantik Oleh Nur Aisyah Untuk Memberi Nasihat Kepadanya Berkenaan Dengan Pertukaran Agamanya Kepada Kristian Dan Atas Arahannya Saya Telah Menyediakan Surat Sumpah Untuk Nur Aisyah Menolak Dan Meninggalkan Agama Islam.”

    Perenggan 23: “Saya Lennet Teoh Percaya Bahawa Nur Aisyah Sedang Dikurung Secara Salah Oleh Keluarganya. Saya Percaya Tindakan Ibubapa, Abangnya Dan Bapa Saudaranya Telah Melanggar Hak Kebebasan Nur Aisyah Menganut Agama Pilihannya Iaitu Kristian Khatolik”.

    Kita Tak Boleh Buat Apa-Apa Sebab Article 11 Perlembagaan Persekutuan Menyatakan Mana-Mana Warganegara Malaysia Yang Telah Cukup Umur (18tahun) Berhak Mutlak Menukar Agamanya. Itulah Perlembagaan Kita Yang Memerdekakan Orang Melayu Kita Tahun 1957. Perlembagaan Itulah Juga Yang Menjerut Kita Sendiri. Adakah Anak Cucu Kita Akan Selamat Dengan Perlembagaan Itu? Bila Berlaku Pertembungan Antara Hukum Syara’ Dengan Undang-Undang Sivil, Undang-Undang Syara’ Akan Terbatal. Maksud Agama Rasmi Kita Islam Adalah Acara-Acara Rasmi Hendaklah Dibuat Mengikut Cara Islam. Contohnya Perlantikan Sultan, Rasmi Parlimen Dll. Tak Lebih Dari Itu. Bab Kehidupan, Politik, Ekonomi…. Semua Tak Termasuk.

    Article 4 Pula
    Menyatakan: “Mana-Mana Undang-Undang Yang Bertentangan Yang Bercanggah Dengan Perlembagaan Ini Adalah Batal Dan Tidak Sah. Ini Termasuklah Hukum Syara’.

    Contoh Kes Hartina Haji Kamarudin.

    Pada Masa Ceramah Ini Dibuat, Haji Kamarudin Ada Dalam Lokap, Didakwa Mencederakan Seorang Hindu Kafir Laknatullah Kerana Memurtadkan Anaknya. Anak Yang Dibela Selama 18 Tahun Dengan Begitu Susah Payah Datang Ke Rumah Dalam Keadaan Hindu.

    Haji Kamarudian Seorang Penjual Sate Di Perak. Beliau Lepaskan Anaknya Selepas 18 Tahun Ke Kl Untuk Cari Kerja. Tak Terlintas Langsung Di Kepalanya Anaknya Akan Murtad. Tak Sampai 9 Bulan, Hartina Balik Ke Restoran Bapanya Dalam Keadaan Hindu Dengan Nandek Kat Dahi . Bukan Itu Saja. Anak Yang Dimanjakan Begitu Rupa Balik Mencabar Bapanya, Bawa Boyfriend Dan Kawan-Kawan Boyfriendnya Sambil
    Berpeluk-peluk Dalam Keadaan Dia Pun Dah Hindu Dengan Nandek. Haji Kamarudin Takek Si Kafir Tu Kat Tengkuk. Menggelupur Dia Depan Kedai Tu.

    Haji Kamarudin Juga Dipelupur Oleh Kawan-Kawan Si Hindu Tu Sampai Nak Pengsan. Adik Lelaki Hartina Umur 16 Tahun Turut Kena Belasah Kerana Nak Menyelamatkan Akidah Kakaknya Depan Kedai Tempat Bapanya Meniaga.

    Apa Hartina Buat Masa Tu? Hartina Papah Kekasihnya Dan Biarkan Bapanya Menggelupur Sendirian. Tak Cukup Dengan Itu, Dia Pergi Ke Balai Polis Buat Report Bapak Dia Pukul Boyfriend Dia. 14 Hari Haji Kamarudin Dengan Adik Lelaki Hartina Merengkok Dalam Lokap Sebab Report Anak Kesayangannya Yang Mempertahankan Kekasih Hindunya. Tak Cukup Dengan Itu Disaman Pula Bapanya 3 Juta. Remuk Hati Seorang Bapa Yang Diheret Ke Penjara Kerana Anak Sendiri. Tak Cukup Lagi, Dia Telah Menghina Bapanya Dengan Menukar Nama Hartina Haji Kamarudin Kepada Nivasni Rajeswari. Nama Hindu.

    Semasa
    Masih Terlantar Kat Hospital (Akibat Dipukul Binatang Hindu Laknatullah ), Haji Kamarudin Ditangkap Polis Semula Sebab Hindu Laknatullah Ditembak Oleh Seorang Yang Tak Dikenali. Jadi, Haji Kamarudin, Anaknya Dan Anak Saudaranya Kena Kurung Masuk Lokap Kerana Menjadi Suspek Utama Kes Tembakan Tersebut. Anak Yang Ditatang Begitu Rupa Akhirnya Menyebabkan Dia Merana Dalam Keadaan Hina Di Dalam Negara Yang Negara Islam!! Haji Kamarudin Juga Dikenakan Berbagai Tuduhan. Setakat Itu Saja, 4 Tuduhan.

    Yusof Qardawi Dalam Kitabnya Menyatakan Hendaklah Mempertahan Akidah Hatta Dengan Nyawa Sekalipun. Itu Yang Haji Kamarudin Buat Dalam Mempertahankan Hukum Allah, Dilokap Sedemikian Rupa.

    Lagi Satu Kes Lain Saudara Baru Kita, Nama Yusof Bin Abdullah , Nama Asal Hindunya Santana. Ada Seorang Isteri, Namanya Apa Entah.Ada Anak Lelaki, Nama Sunjay Kalau Tak Silap. Usia 2 Tahun Masa Tu. Ajak Isterinya Masuk Islam. Abangnya Telah Lebih 20 Tahun Masuk Islam. Isterinya Kata ?Eh!? Yusof Bawa Anaknya Sekali Masuk Islam Dengan Nama Mohamad Syazani Bin Yusof. Dia Hidup 2 Beranak Tu Selama 2 Tahun. Lepas 2 Tahun SiMinaci Datang Semula Dan Bawak Lari Anak Ini Ke Kl Dengan Boyfriend Barunya. Yusof Tak Tahu Apa Nak Buat, Dia Minta Mahkamah Syariah Alor Setar Keluarkan Perintah Penjagaan Hak Ke Atas Anaknya.

    Mahkamah Pun Bagi. Dia Pun Datang Ke Kl Dan Ambil Balik Budak Tu. Si Emak Ni Pergi Mahkamah Tinggi Kl
    Mintak Hak Jaga Anak. Mahkamah Tinggi Bagi Pada Si Minachi Ni. Heran Sungguh. Bila Si Minachi Ni Tak Dapat Nak Ambil Balik Budak Tu, Dia Pergi Report Polis. Tahu Polis Buat Apa? Cari Yusof Dan Tangkap! (Padahal Yusof Dapat Hak Penjagaan Daripada Mahkamah Syariah Alor Setar). Yusof Masuk Lokap 8 Hari.

    Lepas Tu Polis Ambil Balik Budak Tu Kasi Pada Emaknya. Hari Ni, Budak Tu Kembali Jadi Hindu. Tak Cukup Dengan Itu, Kurang Ajarnya Si Minachi Ni, Dia Minta Pulak Mahkamah Tinggi Batalkan Perintah Jagaan Anak Yang Dikeluarkan Oleh Makamah Syariah Alor Setar Yang Diberi Pada Yusof.

    Dalam Kes Suzie Teoh,
    Seorang Budak Perempuan Dari Kelantan Umur 16 Tahun Telah Peluk Islam Atas Kerelaan Sendiri. Bapa Dia Tak Suka, Lepas Tu Saman Anak Sendiri Dan Saman Majlis Agama Islam Negeri Kelantan, Heret Anak Dia Ke Mahkamah Persekutuan. Dia Mohon Pada Makamah, Agar Istiharkan Anak Dia Masuk Islam Tak Sah.

    Masa Tu, Tun Salleh Abas Yang Jadi Hakim. Beliau Seorang Yang Alim Dan Warak. Bila Dihadapkan Dengan Kes Suzie Teoh, Menangis Tun Salleh Abas. Terpaksa Buat Perisytiharan. “Dibawah Perlembagaan Persekutuan, Hak Seorang Anak Tertakluk Dibawah Jagaan Ibubapanya Selagi Belum Cukup 18 Tahun. Kalau Nak Tukar Agama, Kena Minta Kebenaran Ibu Bapanya. Semasa Suzie Teoh Masuk Islam, Berumur 16 Tahun. Dia Tak Sah Peluk Islam.” Atas Kearifan Dan Iman Tun Salleh Abas, Dia Simpan Fail Tu Dalam Lacinya Selama 2 Tahun.

    2 Tahun Kemudian, Lepas Hari Jadi Suzie Teoh Yang Ke 18 Tahun, Dia Buka Balik Kes Itu Dan Bagi Peluang Suzie Isytiharkan Agamanya Sendiri. Penuh Mahkamah Nak Tahu Kes Tu; Wartawan Tempatan, Wartawan Asing Semua Nak Dengar Keputusan. Terketar-Ketar Budak Tu. Baru Umur 18 Tahun. Sambil Menangis, Budak Tu Kata ” Saya Yang Arif, Kekal Dalam Agama Saya, Saya Masih Nak Nama Nur Aini.” Maka Tun Salleh Abas Pun Dengan Bangga Mengisytiharkan Islamnya Sah Dengan Namanya Nur Aini. Selamat Akidah
    Seorang Budak. Sebab Itu Jugalah Tun Salleh Abas Kena Buang Atas 5 Tuduhan. Tuduhan Kedua Atas Sebab Melengahkan Kes Seorang Budak Tanpa Sebab Selama 2 Tahun. Itulah Harga Yang Tun Salleh Abas Terpaksa Bayar.

    Kes
    Terakhir Sekali Yang Paling Teruk, Kes Saudara Ibrahim, Isterinya Siti Solehah Dan Anak Perempuannya Usia 5 Bulan Mati Dipancung Kerana Tidak Mahu Kembali Kepada Agama Asalnya, Hindu. Pada Malam Hari Valentine 14 Februari, Pada Waktu Anak Melayu Bertukar Tukar Bunga Di Dataran Merdeka. 3 Saudara Kita Mati Dipancung Dalam Sebuah Kontena Demi Mempertahankan Agama.

    Peristiwa
    13 Mei Tercetus Apabila Seorang Budak Melayu Dibunuh Kerana Dia Melayu Bukan Kerana Dia Islam. Dalam Sejarah Melayu, Tiada Lagi Orang Melayu Dibunuh Kerana Islam. Semuanya Sebab Melayu. Inilah Pertama Kali.

    Jika Kita Sorot Semula Sejarah Islam Yasir, Bapa Kepada Amar Diseret Di Hadapan. Amar Diugut Supaya Tukar Agama. Kalau Tidak, Bapanya Yasir Akan Dibunuh. Amar Kata, “Allah Hu Ahad”. Terus Yasir Kena Pancung Di Padang Pasir. Kemudiannya, Sumaiyah Ibunya Juga Disula Dari Bawah Tembus Ke Jantung. Mampu Berkata “Allah Hu Ahad”. Berlari Amar Menemui Rasullullah Saw. Dan Akhirnya, Mengikut Sejarah, Amar Menjadi Seorang Mujahid Berperang Bersama Rasullullah Saw. Itu Zaman Puak Quraisy Kafir Laknatullah Berkuasa. Rasullullah Saw Tiada Kuasa Lagi Pada Masa Itu.Rasullulah Tak Boleh Buat Apa.

    Dalam Kes Kita, Bukan Sahaja Ibrahim Dipancung Kepalanya Sehingga Putus, Tak Cukup Lagi, Tangannya Juga Turut Dipotong. Sehinggakan Majlis Agama Islam Selangor Terpaksa Minta Masjid Mandikan Jenazah
    Saudara-Saudara Kita Yang Mati Syahid Itu.

    Apalah Dosa Anak Kecil Yang Berusia 5 Bulan Itu? Ibrahim Dan Siti Solehah Bukan Calang-Calang Orang. Ibrahim Seorang Saintis Pakar Geologi Manakala Isterinya Siti Solehah, Seorang Pakar Botani. Tanda-Tanda Syahid Jelas Pada Ketiga Mayat Tersebut. Walaupun 5 Hari Dalam Peti Sejuk Darah Masih Memancut Keluar Pada Ketiga-Tiga Mayat. Bayi Yang Berusia 5 Bulan Masih Mengalirkan Darah Hangat Seperti Baru Mati. Peluh Terpercik Pada Dahi Mereka. Mereka Dikebumikan Di Kubur Bukit Kiara.

    Kalau Saudara Semua Tak Mengalirkan Air Mata Melihat Kubur Mereka Bertiga Terutama Bayi Yang Berusia 5 Bulan Itu, Mesti Ada Yang Tak Kena Dengan Hati Kita. Hebat Mana Kita Sehingga Tak Boleh Mempertahankan Saudara Kita Sendiri. Sedangkan Ibrahim Telah Melaporkan Pada Pihak Polis Dan Majlis Agama Yang Dia Diancam Untuk Dibunuh Supaya Kembali Ke Agama Asalnya. Dalam Satu Hadis Yang Berbentuk Futuristik (Masa Depan), Rasulullah Saw Berpesan “Bersegeralah Kamu Melakukan Amalan Soleh Kerana Akan Datang Kepad A Umatku Di Suatu Masa, Satu Fitnah Yang Begitu Besar Yang Datangnya Seperti Satu Kepingan Hitam Di Malam Gelap Gelita Tak Nampak”. Sahabat Bertanya “Apakah Fitnah Besar Itu Ya Rasullullah?” “Fitnah Itu Adalah Kamu Akan Lihat Umatku Di Hari Itu, Di Waktu Itu,Pada Masa Itu, Pagi Hari Islam, Petang Kafir. Petang Islam, Pagi Kafir Balik.” Sahabat Bertanya Lagi. “Mengapa Begitu Ya Rasullullah?” Rasullullah Saw Menjawab, ?Sebab Dia Jual Agamanya Dengan Nilai Dunia”.

    Imam Ghazali Pernah Berkata Dalam Perkara Ini, “Akan Datang Fitnah Murtad Ini Dalam Keadaan Seperti Semut Hitam Di Atas Batu Hitam Di Malam Gelap.” Mana Nampak? Kecuali Kalau Jiwa Kita Tengok Satu Perkara Dengan Cahaya Keimanan.

    Bagaimana Gerakan Murtad Ini Berjalan Di Malaysia Sehingga Kita Tak Nampak Langsung. Gerakan Hindu Kita Tok Sah Sebutlah. Belum Habis Cakap, Dah Ada Yang Tunggu Dengan Parang Kat Luar. Gerakan Yahudi Lagilah Teruknya. Henry Ford (Orang Kaya Yang Buat Kereta Ford Tu) Pernah Menulis Berkaitan Yahudi Tahun 40an Atau 30an Dulu Dalam Bukunya “International Jew” (Tak Silap Saya).

    Unsur Yahudi Begitu Tebal Dalam Masyarakat Kita Tapi Kita Tak Nampak. Paling Nyata, Rokok Yang Orang Kita Hisap Tu. Setiap Satu Batang Itu Ada Saham Kepada Puak Yahudi. Tak De Kilang Rokok Yang Bukan Yahudi Punya. Sapa Yang Hendak Berenti Merokok, Ambil Ni Sebagai Iktibar. Yahudi Punya Kerja, Baru Letak Bola Sebijik, 70 Ribu Melayu Tak Sembahyang Kat Stadium Shah Alam. Belum Kira Yang Kat Rumah Lagi.

    Bab Kristian, Lebih Terancang, Lebih Terperinci Lagi. Semenjak Kalah Dalam Perang Salib Terakhir, Iaitu Dalam Pemerintahan King Entah Apa Nama Ke 6 Yang Terakhir. Sebelum Dia Mati, Dia Telah Berwasiat Dan Wasiatnya Ada Ditulis Dengan Emas Di London. Dia Berkata: “Kepada Semua Pemimpim-Pemimpin Kristian, Kita Hari Ini Telah Melakukan Kesilapan Besar, Kita Berperang Dengan Tentera Islam Dengan Pedang, Bukan Berperang Dengan Akidah Yang Ada Pada Mereka. Sebab Tu Islam Menang Walaupun 30 Ribu Tentera Mereka Dengan 300 Ribu Tentera Kita, Mereka Tetap Menang Sebab Mereka (Orang Islam) Berperang Kerana Nak Mati. Kita Perang Untuk Hidup. Oleh Itu, Hendaklah Kita Tukar Strategi. Melancarkan Peperangan Ideologi, Fahaman Dan Budaya Keatas Orang Islam.”

    Wasiatnya Berjaya Dilaksanakan Setelah King Tu Mati, 1492 . Kerajaan Islam Andalusia Yang Paling Agung Pada Masa Itu Tumbang Di Tangan Kristian. 1511 Kerajaan Islam Melaka Tumbang, Tak Lama Lepas Tu, Tumbang Kerajaan Islam Pattani . Tak Lama Selepas Tu, Tumbang Kerajaan Islam Kedah . Tak Lama Lepas Tu, Tumbang Kerajaan Islam Mindanao. Lepas Tu Kerajaan Islam Acheh … Semuanya Satu Demi Satu.

    Macamana Benda Ni Boleh Terjadi?

    Sebab Gerakan Kristian Berdasarkan Kepada 3g. Gospel,Goal, Glory . Pertama Kitab Dia, Kedua Kekayaan Kita, Ketiga Menang Terhadap Islam. Kalau Kita Tengok Sejarah, Alfonso De Albuqueque Bukan Datang Ke Tanah Melayu Bawa Tukang Masak Sebab Nak Rempah Kari Kita. Dia Bukan Makan Kari, Di A Datang Bawa Mubaligh Kristian Francis Xavier (Kalau Saya Tak Silap Eja), Sebab Nak Sebarkan Ajaran Kristian.

    Bagaimana Cara Dia Sebarkan Kristian Nih?

    Orang Kita Panggil, Gerakan Halus.Dia Panggil Semua Mubaligh Kristian Yang Nak Datang Ke Asia Ni. Dia Guna Kaedah “Garam Dan Ragi”. Garam Sebagai Perasa, Ragi Untuk Penapaian. Contohnya Ubi Kayu. Waktu Siang Asalnya Ubi Kayu Kita Letak Ragi, Esoknya Masih Lagi Bentuk Ubi Kayu Tapi Sebenarnya Tapai. Maksudnya, Dia Kekalkan Orang Melayu Dengan Identiti Islam. Hakikatnya Kehidupan Kita Bukan Cara Islam Lagi . Cara Inilah Yang Rasulullah Saw Kata Macam Kepingan Hitam Di Malam Gelita. Inilah Yang Imam Ghazali Kata Macam Semut Hitam Atas Batu Hitam Di Malam Gelita Tu.

    Pertama, Melalui Sistem Pendidikan. Di Malaysia, Macam-Macam Sekolah Dengan Nama Mubaligh Kristian. Convent Itu, Saint Ini. Menurut Satu Petikan Seorang Mubaligh Kristian Pada Masa Itu Yang Ditulis Semula Oleh George Peters Dalam Sebuah Buku Tahun 40an. Kepada Mubaligh-Mubaligh Kristian Yang Nak Datang Ke Negara Kita, Berkaitan Pendekatan Garam Dan Ragi”. Pendekatan Seperti Ini Tidak Memerlukan Seorang Muslim Melayu Berkenaan Meninggalkan System Kemasyarakatan Yang Dituntut Oleh Agamanya. Sebaliknya Orang Tersebut Hendaklah Digalakkan Terus Tinggal Dalam Masyarakatnya. Justeru Itu, Ragi Tetap Ujud Dalam Keutuhannya. Dia Akan Menjadi Bagaikan Sebuah Lampu (Kristian) Yang Diletakkan Dalam Gelap. Penyebaran Agama Kristian Nanti Akan Terserlah Dalam Sifat Kerohanian, Bukannya Organisasi. Di Rasa Kesegarannya, Bukan Bersikap Kalam. Dinamik Dan Etikal, Bukan Bersifat Formalistik.

    Pendekatan Begini Telah Memperlihatkan Kebaikannya.Lantaran Ia Tidak Menganjurkan Ahli Melayu Tadi Menjadi Ahli Baru Kristian Yang Formal, Menyendiri Terpisah Dari Masyarakatnya. Sebaliknya Ia Memberi Laluan Agar Dapat Dimasukkan Semangat Dan Ajaran Jesus Bagaikan Sebutir Ragi Yang Bertindak Dengan Proses Penapaiannya Ke Atas Seluruh Masyarakat Melayu Seluruhnya.

    Ajaran Kristian Akan Bertindak Melahirkan Revolusi , Justeru Itu Nanti, Dapatlah Dikatakan Bahawa Kita Nanti Akan Memperolehi Satu Kristian Muslim Melayu Tempatan Yang Mencerminkan Kristian Muslim Melayu Sejati.. “Sebenarnya Dia Ingin. Akan Datang Suatu Masa Nanti, Orang Melayu Sendiri Tanpa Dipaksa-Paksa Akan Buat Revolusi Untuk Menjadi Kristian. Cara Kebajikan Pulak… Hari Ni Sapa Tak Kenal Kelab Rotary Yang Cuci Buah Pinggang, Kelab Lion, Bulan Sabit Merah, Saint John’s Ambulans, Sapa Tak Kenal Palang Merah. Mereka Masuk Dengan Cara Menghidupkan Sekularisme. Sekularisma Adalah Satu Cara Mengasingkan Agama Daripada Kehidupan. Itulah Kita Hari Ni Mengasingkan Islam Daripada Kehidupan Dunia. Cara Lain Adalah Dengan Menghidupkan Maksiat. Kita Kena Ambil Tindakan Samada Dengan Tangan, Dengan Mulut, Atau Paling Lemah Sekali, Dengan Hati.

    Bangun Malam Buat Sembahyang Hajat Agar Kita Semua Diselamatkan Dari Fitnah Besar Ini. Paling Kurang Pun, Fowardkan Email Ni Kepada Saudara Kita Yang Lain Yang Tak Tahu Menahu Tu. Kita Kena Peka. Ini Semua Tanggung Jawab Kita Semua.

    Akhir Sekali,
    Email Ini Tiada Kena Mengena Dengan Ceramah Nak Berkempen Politik Atau Apa Saja. Sekadar Meniupkan Semangat Perjuangan Dalam Diri Kita Yang Mengaku Islam Ini. Ni Lah Masanya Kita Bangkit Pertahankan Agama Islam Sebelum Terlambat.

    #Kawan-Kawan Yang Dikasihi, Tolong Forwardkan Email Ini Untuk Pengetahuan Dan Tindakan Kita Semua Sebagai Orang Islam Agar Perkara Ini Boleh Dijadikan Iktibar Dan Benteng Untuk Kita Mempertahankan Akidah Kita Yang Telah Di Islamkan Atas Tiket Keturunan Dimana Dengan Sebab Ini Kita Telah pun Mendapat Banyak Rahmat Dan Belas Ihsan Dari Allah Tanpa Perlu Melalui Hidup Sebagai Seorang Yang Terpesong Dari Ajaran-Nya Dan Sentiasa Mencari-cari Jalan Yang Betul.

    Di Harap Rahmat Allah Dan Doa-Doa Para Waliullah Dapat Melindungi Kita Sehingga Kita Kembali Ke sisinya. Sementara Itu, Berhati-Hatilah Dalam Apa Jua Yang Kita Lakukan Dan Sentiasa Beringat Kepada Allah.

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
    • Zaza Muhammad says:

      Aku ade bace kes2 tu… ada gak ungkit psl ni dlm komen sblm ni… psl Natrah. Mmg generasi muda patut tahu peristiwa natrah sbb org melayu muslim jadi korban syahid demi menegak kan akidah seorg gadis Belanda yg dipaksa murtad. So bile kua kes2 camni, melayu yg rela murtad, malang sekali org2 kite dan pihak2 berkenaan plak xnk heboh. Natrah dah meninggal, dia menderita seumur hidup akibat paksaan org2 sekeliling dia. Dia jadi mangsa undang2, dia memberontak sehingga enggan jasadnye dikebumikan sebaliknye didermakan. Dia dipaksa murtad dan dia menderita seumur hidup, aku agak2 apa yg akan berlaku kepada kehidupan mereka2 yg rela murtad termsk yg dlm kes2 tu… waallahualam…Allah itu maha Berkuasa… Bertaubatlah selagi pintu taubat masih terbuka…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
      • conan says:

        he2…mcm kes lina joy je kn…ckop rmai org islam x sdr yg umat islam smkn lemah mnkala org yahudi smkin mnguasai akidah umat islam..mlysia pula dkenali sbg sbuah negra islam …tp,2pun atas nama je…undg2 islam x dpt djlnkn spenohnye dsbbkn prlmbgaan yg ade 2 sndri…prlmbagaan kte sndri yg mmbnrkn kebebasan beragama apbila ank2 sdh mcnpai 18thn….tp,itu x brmakna umat islam bleh brtukr agama bile dh ckop umur…papepon…tpok dada tanye slera…

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • abu says:

      siapakah kita untuk melawan ketentuan Tuhan yang telah mencabut nikmat islam dari dalam jiwa mereka? bak kate seorg kafir, “faith is a gift bestowed upon God’s favoured servants. I have yet to receive that gift.” sedangkan seorg kafir yg mengakui kebesaran islam pn tak dpt mengucap sebab tuhan tak bukak pintu dia mcm mane pulak org yg dh kene tarik nikmat. ingatlah kisah bapak sedara nabi bernama abu talib…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • koyacun says:

      mak aiiiihhhhh….pjgnyer maleh
      aq nk bc

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  65. azrain says:

    aduh … malu aku tgk …

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. chaiyo says:

    n.lemak kecik je…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. penggali kubur says:

    ni la dikatakan pusat islam….
    laki bgga share body bini dgn org….
    dunia… dunia….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • pizza says:

      Apa maksud kau dgn statement mcm ni? pusat islam????

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • mm.. says:

        apa benda pusat islam maksud si pengali kubur? dulu masa kat U, pusat islam tu surau, bilik usrah, bilik kaunsling n dewan untuk aktiviti islamic.. ke ko salah taip?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • trAnsForMers says:

          xkan ko nk samakan pusat si papan sekeping ni ngan pusat islam kot….
          ko ni biar betul penggali kubur…..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  68. mantikulaz says:

    boleh tahan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. l.e power says:

    bia la mereka trus hanyut

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  70. dutchers says:

    first sekali i nak betul kan fikiran semua pengkritik tak berbayar dlm beautiful nara..korang yang pergi tengok gambar2 tu kenapa si ashraf&isteri dia yg nak dikutuk2.gambar2 nie adalah simpanan peribadi dia (facebook) bukan utk tatapan satu dunia,si upload nie yg bangang membuatkan org yg melihat gambr2 nie berdosa.i dun think yg ashraf nak satu dunia tgk gambar tu kecuali close frenz yg dlm fb. lagi satu sekurang2nya diorg dah kawin kalu terberanak pun anak tu halal,bukan mcm yg kat luar sana tu yg buang anak bersepah2 lepas join sekali group pengkritik beautiful nara kutuk orang lain. come on guys kita jangan jadi bodoh open ur mind jgn hidup di takuk lama..i bukan menyokong si ashraf tapi kutukan pengkritik keterlaluan sampaikan badan fizikal si bunga di kritik m i think u all jelous sebab masa u all kawin tak berpeluang nak dpt honeymoon mcm ashraf&bunga. lagi satu sebelum tgk sesuatu gambar pastikan tittle sesuatu cerita,kalau dah honeymoon tu maksudnya sensord so jgnlah terus2 melihat!!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • lynn_ says:

      ye la simpanan pribadi..
      klu dh upload kt rangkaian sosial nih,mmg cari nahas la bagi org tgk…
      lalalalala~

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  71. Retokawe says:

    MasyaAllah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. X_girlz says:

    Astaghfirullahalazim!!!!!!!!!!! kalu nk honeymoon pn jgnlh smpi nk bogel cm 2..Xkn xtau nk jg maruah..dh jd mcm oang y xbtmadun dh..klu pkai daun lg nmpk romantik honeymoon 2..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  73. akuni says:

    apsal tak wat citer blue trus!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. adilan says:

    korang nie tgk ah baik2..
    korang tak heran ker sape yg gmbr?
    cam photoshooott jer!
    jgn jaga tepi kaen org~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  75. za83 says:

    emm..pelik2 jelah diorang nih.tepuk dada tanya iman.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  76. apple says:

    aku rasa ashraf ni kene bomoh di bcl la…
    pompuan cam ni wak bini pe hal

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • dutchers says:

      apple tak baik ckp mcm tu…belum tentu awak lebih baik dari bcl!! ada sebb kenapa mereka dijodohkan.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
      • sexygurlz says:

        btul tu apple..jodoh mereka da..tak baik ckp yg ashraf kena bomoh..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • nobody says:

          ashraf tak kene bomoh la, tapi tertipu dengan kecantikan dunia yg dimiliki BCL.. terleka hingga terlupa dunia hanyalah sementara..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  77. mentari pagi says:

    allahhuakhbar……dah akhir zaman…..umat islam dah x takut azab allah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  78. dyla says:

    ramai nyer yang amik perhatian psl gambar pasangan ni kan? even dorg mcm tu pun ramai gak yang mash bg prhatian…Dunia akhir zaman mcm ni la..Allah hu Akbar..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • kuli says:

      Biolah mereka. Korang jeles ke?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
      • nobody says:

        tak boleh bio, kita hidup bermasyarakat, bukan hidup sorang2 kat dunia nih, kalu boleh kene tegur mereka tuu..

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  79. kuli says:

    Biolah diaorang. Janji bahagia. Korang jeleske?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  80. arieiza says:

    islam ke tak diorang tu?..dasyat la..asyraf tu pun dah jatuh tahap dayus dah tu..bodo..bangang..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  81. [...] dalam part I gambar berbulan madu @ honeymoon Bunga Citra Lestari (BCL) dan Ashraff Sinclair banyak pose-pose seksi dan menarik dari si isteri. Kali ini dalam part II fokusnya lebih kepada [...]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  82. blueby says:

    ade jgk org gni.
    lugage deorg ni mest kecik.. dh bwk bju n suar dlm je..hmmm

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • nobody says:

      hahah lawak la statement ko..ade benar nya jugak..hahah..maybe buleh sumbat dlm handbags bcl jer kot..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  83. blueby says:

    mmg bangang gle dorg neh.
    xtau malu.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  84. CamBagus says:

    umakaih… ramainya pendakwah bebas dalam ni… hak hak hak… aku rasa macam masuk masjid pulak…. marilah mencermin diri sebelum mengata orang ek? :-D memangnya sekarang banyak islam atas kertas saja… aku pun tak baik mana so NO KOMEN juga!!! hehehe… (tapi macam best la berbulan madu!)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  85. penggali kubur says:

    klu korg nk tau pusat islam 2 apa… tgk je pusat dia.. n dia islam so pust islam ler 2…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  86. 1666 says:

    ni la islam yg dah jadi kafir laknatullah!!!!!!!!!!!!
    sedar diri skit la ko ashraf..
    ko tu islam……
    skrg ni ko yg dikapirkan bini ko.!!!!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • nobody says:

      ashraf mcm dh tak amalkan islam sejak belum kenal ngn bcl lagi..ade tgk gambar minum arak dia dulu?

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  87. lin says:

    islam dalam ic je…..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  88. anne says:

    nthg can action 4 dat.let them tanggung suma

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  89. CamBagus says:

    jaga hal sendiri sudah… zaman sekarang ni orang kalau rajin beno nak nasihat orang lain kang busybody pulak… dah tegur, lepas tanggungjawab… tak yah nak kutuk-kutuk.. jangan konon nak menyedarkan tapi dosa sendiri bertimbun-timbun…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  90. cacing says:

    kalo btui2 nk nmpk sexy bih beik
    bogel trus..bru real….takat nk tutup
    tmpt tutttttt jer wat perrrrr??????
    tau plak nk malu………

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  91. wtf? says:

    wowwww…..cantek gile la tempat ni. aku pn nk pakai bikini gak. tapi depan hubby je la…huhuhu….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  92. imanzul says:

    yang kita pi tengok sama….. dok siap kutuk lagiii… hehehe… sendiri faham la… kita yang ambil peduli pasal diaorang…. kalau tak…. tak tertulis semua niee… hidup artis malaysia… hidup peminat… hidup wartawan… dan akhir sekali… tunggu je laa.. balasan tuhan yekkk….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  93. mekla says:

    korang semua ni…diorang 2eko tu x nampak neraka…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  94. korgg says:

    astagaaaa. bawak bertabat lahh -.-”

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  95. Anonymous says:

    Astaghfirullah al-Azim.. nasib x kne tsunami..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  96. sun says:

    innalillahi wa inna illahi rajii’un…..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  97. thatthingyoudo says:

    KECOH LA AWAK SEMUA NI, BIARLAH MEREKA. DOSA MEREKA TANGGUNG SENDIRI. KITA NAK CKP YG BUKAN BUKAN AND SPECULATE BUAT APA.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
    • kiddFLYING says:

      klau ombak tsunami dtg kt dyorg pun bgus gak..
      nk sgt brpkaian sexy..
      mcm la body dy je cntik..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • tuchongol says:

      BEGINILAH BERSIKAP KLO JADI ORANG BIJAK, TAK USAH RIBUT N SENEWEN ORANG LAIN BUGIL 2X AN, NIKMATI AJA KEINDAHAN HIDUP INI TERMASUK INDAHNYA TUBUH WANITA, SETUJUUUUUUUUUUUU!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
  98. lynda says:

    hemmm…bia la dorang tu…jangan kte ikut dah lah….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  99. kiddFLYING says:

    tukar agama la wei!!
    x nmpk ke-islaman lngsung dlm diri 2..
    x tkut seksaan kt neraka ke??
    kissing mcm la dyorg je psangn suami istri dlm dnia ni..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 3
  100. Datok Tempoyak says:

    ORANG JER ISLAM, TAPI….
    TAK TAU LAH AKU NAK KOMEN.
    JADI SEDIH PULAK DAH…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  101. Datok Buaya says:

    Woi Ashrafff…rugi lah kou dapat bini macam tuhh..
    Ramai orang dah dapat share tengok body bini kou.

    Tak ada kebanggaan langsung !
    Tubuh bini kou telah dijelajahi dengan rakusnya oleh ribuan mata lelaki…tak ada benda sulit yang perlu awak sembunyikan dah !…Dah puas orang tatap…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  102. Hotlady says:

    Don’t judge d book by its cover, Judge the human by their mind,heart n soul..You all see them as rubbish but people who talk about them is more worse than rubbish..Look yourself 1st before you talk something bad about people..Hipokrit!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  103. HotnSpicy says:

    Yeah, i agree with u Hotlady..dorang tu tahu mengutuk je tapi tak sedar mengutuk tu pun salah satu Dosa!! haha tak sedar diri..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
    • sexygurlz says:

      me too..i agree with u both..they like to judge other people’s life but they never look at themself maybe more worse than the people their comment..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  104. isha says:

    tuei!!!!syal nye indon…!!!!!!!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  105. niena says:

    ashraff bodohhhhh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  106. MATA MELIHAT says:

    NI SALAH SATU SEBAB INDON X ABIS2 DTIMPA MUSIBAH…..BERAGAMA ISLAM TAPI PRANGAI MACAM KAPIR LAKNAT……….
    APE LA NASIB DORANG NI KAN TIKET KE NERAKA DAH AMEK TP HARAP PERCEPATKAN PJALAN MEREKA 2 NERAKA @ SYURGA TUHAN TENTUKAN,BUKA SYA K…….BRAPER JUTA ORG TGK BODY WIFE DIA 2 NANTI RASE LA PENANGAN AZAB DARI ALLAH

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
    • tuchongol says:

      dizaman dah maju nih kok masih ada orang kolotan kaya hanya hidup dizaman rimba, agama tuh untuk dihayati n diamalkan tuk kebaikan bukan tuk mencaci torang lain berdalih ajaran agama (islam) emang qm 2x dah merase tak punya dosa ya? emangnya agamu mengajarkan tuk memaki maki torang lain (kafir?), klo gitu yang kafir itu qmu yg merasa beragama tapi tabiatmu lebih buruk dari kafir 2x di malaysssssssssssssssiiiiiiiiiiiiiiiiiiiaaaaaaaaaaaaaaa

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  107. sayuri says:

    As’kum…
    U all should just leave them alone. depa x kacau hampa pun. dosa dorang pun bukan u all tanggung. hampa kutuk n ngata depa…dosa dpt gak kat hampa…sepatutnya jadikan teladan n pengajaran buat kita, keluar dan kawan2 kita. astafar n jaga kain sendiri dulu.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  108. mamacun says:

    BCL rasa dia tak seksi sgt pkai gtu kot…
    maklumlah badan sekeping cam papan…
    isk..isk..iskk

    P/s : laki dia sama tanggung dosa la tu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  109. dhira says:

    mesra buwanget..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  110. Fana says:

    BCL isap rokok?

    wah, teruknye.

    ini ke Islam kat Indonesia?
    xmcm Islam pun
    lebih ke arah Kristian

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
  111. coin says:

    busyet…………………………………………………… mau dunk….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  112. bee lalala says:

    walaweyyyy….
    aq ske gle tgok BCL nih…
    untung dye Allah bri nikmat sbegitu rupa…
    ad hikmah npe aq xdjikn spt dye..
    sbb law aq cntik,msti wat cmnih..hua3…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  113. iqa says:

    Assalamualaikum, syok btul bca komen korang!
    ade yg kelakar abis!

    tp yg ak x brapa ska soal agama dicampuradukkan dgn negara.
    org m’sia bkn mengutuk org indon.
    diorg cuma nk wt point yg bnda bcl n asyraf wat salah..

    bcl lgi la, pegang laki bkn muhrim mcm xde pa pe je..dia xtau ke pegang babi lg mulia drpd menyentuh org bkn muhrim.
    but watevr it is, ada gak komen2 yg xbrapa b’dasar.
    nasihat 2 xpa tp jgn la smpai mengaibkan.

    niat nk tambah pahala tp in d end, dosa yg kita dpt.
    kita kna bgi nasihat secara b’hikmah.

    n bgi yang mempertahankan bcl n asyraf…ingat2la ye.
    ajal ble2 bleh smpai…klau korang muslim.
    korang ptutnye tau 2 dh dikire b’subahat.
    jd b’ingat sblm t’lambat.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • iqa says:

      minx maaf klau t’kasar bahasa.
      ak hrp sgt2 diorng b’ubah..artis yg insaf sgt bsar impak nya kpd masyarakat coz perubahan diorng bleh dikatakan drastik gak r…
      tp soal 2 ditgn yg Maha Esa, Allah S.W.T
      Waallahualam.

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  114. wanita yang baik adalah utk lelaki yg baik.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  115. pencintakedamaian says:

    makin teruk die nih kawen ngn minah indon
    kah3

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  116. bebulu says:

    btoi ka pic ne??
    mcm susah mau percaya… tp bila tgk…mcm x patut ja…wt malu…sama ja…sbijik sejiban ngn dorang dia jugak…ahahha…ngamla…sama padan gak dowg…huhuhuh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  117. xsexygurl says:

    wei sexygurl
    ko nih BCL ke?
    hahahaha
    abes nk bangkang suma org ckp
    mmg la org btudung tu blom tntu baik
    tp yg xbtudung dari luaran dh terang lagi bersuluh bt dosa
    xke auratt tu?
    kalau nk buat dosa, buatla
    kubur lain2
    tp xyahla nk tegakkn benang yg bsah
    akai ltak mana ntah

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  118. ira says:

    kalu nk pkai 2 pkaila elk2 sik.t. x nak tobat lg ker…………….
    suami sepatutnya x yah la suruh bini pkai bikini 2 pkai la bju yg snonoh skit………………….. kalau nak pkai sngat bikini 2 baik TELANJANG jer trus………………………………….
    pikir le dlu

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  119. adiba says:

    setuju dgn komen iqa. kite yg komen2 ni pn jgnlah mencaci smp mengeluarkan ayat x manis,nasihat dgn ayat yg berhemah n berilimiah lg bagus n manis didengar :)

    pape pn, kte berdoa jela semoga 1 ari nnt bcl n asyraf ni menemui jalan yg benar. sbb pintu taubat masih terbuka insyaAllah :)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  120. yaya says:

    hhhhhhhuuuuuuuuuuuuhhhhhhh…dasyat tol la dya owg nii….nak seksi pun agak2 la….seksi untuk suami da la…..erm nak jdi apa la dye nie,,,,

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  121. IDDYA says:

    KELAKAR LA KORANG NI.MACAM2 JE.tapi aku heran la gambar dah terang2 macam tu pun masih ada yang nak lebih2 sokong.siap marah lagi dengan komen2 yang membangkang.lebih2 lagi sexygirl 2 macam dia pulak minah dalam pic 2.x semestinya buka laman ni untuk tgk seksi diorang.macam aku ni,minat gila kat bcl.aku nak tengok gambar dia yang cantik2.bila tajuk honeymoon,aku tak bayang pun gambar ni.nak tengok romantik diorang je.tapi gambar tu yang keluar.memang la x semua orang sempurna kebaikannya,tapi kitorang yang tak suka ni xde pun bagi ko tengok gambar kitorang time bogel.dah nama pun sexygirl,mesti dia pun dah ready nak berhadapan dengan hari2 selepas kiamat.dah booking bilik yang patu lepas mati nanti………..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  122. misz lolipo says:

    fuhhh!! hot gile artis kegemaran aku nieyh .. asal tak bogel sekali ?? hahahahahaha, bru sexy..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  123. misz lolipop says:

    APE POWN , AGAK2 BILE DAH TAUBAT UH .. PANDAI2 LAH BCL TUTUP AURAT YERH … BUBBBYEEEEE

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  124. aNtihipokrit says:

    ada pic mcm ni bru gossip sbnr… ni artis malaysia asyik2 gossip rebut suami org jer… nyampah tahap cipan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  125. tuchongol says:

    orang-orang macem apelah kau ni, klo mo hidup 100% kaya agama baliklah kau kejaman nabi, hidup ini perjuangan dan ujian, dan inilah ujian yg harus dilewati dengan mengendalikan hawa nafsumu bukan dengan memaki atau memaksa orang lain, sebab kamu adalah lebih jelek dari yg kau maki, biarkan mereka bertanggung jawab dg tuhan bukan dengan kamu wahai sang munawiiiiiiirrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  126. orang says:

    bcl, mana paling best, ariel or ashraff?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  127. mikhail says:

    dah ler 2..kubur lain2..tuhan je yg ten2 kan dosa & phala..
    kte ni semuaye bkn yer perfect pun..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  128. Van pak ya says:

    bangsettttt…..siallllll…..xder gunanye nasihat manusia gini…tunggu aja dong azab nya sexygurllllll

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
  129. Kilie says:

    Gaga~ Bunga pasan.. Ingat kawen ngan omputeh, kene la pakai cam omputeh.. Ngeh3.. Dah tada apa yg menarik kalau dah tayang2 cenggitu~ Semoga korang dapat hidayah secepat mungkin~ amin..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  130. klmn says:

    jangan sirik kau malaysia…!!!!

    kau tak tau apa apa, MULUT aja yang kalian besar-besarin
    BERKACALAH ORG2 MALAYSIA

    SHIITTT

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  131. astuti says:

    ko pic suaminya lebih sopan,,,,,ma istrinya

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  132. Yant says:

    Bengap sexygurlz ni nm pun dah perasaan seksi konon2 mengidam nk jd cam BCL le tu…tp mmg over keseksian dia tu x payah lah nk bt koleksi peribadi Dah sah2 dia ngan laki dia tu dah mmg separuh bogel di tmpt public kan..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  133. aieriesh says:

    mengucap banyak2

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  134. insyirah shafiqah says:

    er!!diorg nih x islm kot…..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  135. matahari says:

    cermin diri dulu sebelum bercakap..
    berdosa mengkafirkan sesama islam..

    bukan menyokong mereka, tapi tak perlu la marah sampai bercakap pun dah macam orang tak berilmu..

    ada pulak tu komen n hina negara indo just sebab bunga asal sana.. haha.. korang memang kelakar.. ramai org yg seksi macam bunga ni kat sana, tapi ramai jugak org yg alim n warak.. bercakap pasal bala n bencana, “lebih besar iman seseorang itu, besar juga la dugaan yg tuhan turunkan untuk menguji keimanan hamba2nya” … korang boleh fikir kan, tsunami berlaku di acheh, di mana majoriti penduduk nya beragama islam.. serambi mekah, acheh sama macam kelantan di malaysia, perempuan yg keluar even pakai tudung tapi pakai seluar jeans ketat pun kene tahan polis.. betapa kuatnya undang2 islam kat sana.. kenapa tak kene kat jakarta tempat banyak perempuan seksi2 macam bunga ni tinggal??? pikir la sendiri ye.. jangan cakap sesedap rasa je..

    ni la yg org namakan menghina orang lain untuk menutup kelemahan diri sendiri.. jangan lupa, artis kita pun ramai yg hebat2 macam ni… gambar bercium bersepah2.. pakai bikini masa bercuti.. sama je hebatnya.. :)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  136. matahari says:

    even diana danielle yg abg nara suka sangat tu pun ada gambar pakai bikini tau… tak caya cuba tengok kat fb haters dia… so……. korang pk la sendiri ek.. manusia ni sume sama je.. cenderung melakukan khilaf dan kesalahan, tak kira la tua, muda, lelaki, perempuan, n tak kira bangsa…
    siapa kita nak judge orang ? baik sangat ke kita ? maksum tak pernah melakukan dosa ?
    he he he… assalamualaikum… :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  137. royman says:

    wow…so sweettt……….glerrrrrrrrrrrrrrrrrrr

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  138. ella.bah says:

    betul-betul seksa,mcm x pakai baju,,,bah kan! tapi 2 kan hak dorg..biarlah dorg mau pakai ka,,,,mau tidak .

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  139. heriyanto aksa says:

    tq…Aja….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  140. betul2 seksa mata aku melihat gambar2 di atas

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  141. nurqaseh says:

    sudah2 la tu semua2 pengomen…..dia suami isteri yg buat dosa kita plk dok umpat2 sia2 je..bgi pahala kt diaorang….lebih baik kita diam je n doakan supaya dibukakn pintu taubat utk pasangan ni…selagi nyawa msh ada….utk asyraf ingatla…jgn menempah neraka utk diri sendiri & isteri serta anak kesiankan mereka krn awklah yg sepatutnya membimbing mereka ke jalan yg benar…tak kira gmbr apa skali pn yang x spatutnya dirakam jgnla dirakam…..ingat la kita ni org ISLAM mesti jaga tingkah laku x kira artis @ org biasa.ISLAM tetap melarang perbuatan yg sumbang….fikir2kan & renung2kn selamat beramal

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
  142. fafa says:

    welllehhh…welehhhhhh….dapat istri kok kayak gitu…………………amit amit.kok lakinya gak bisa kasih tahu apa ya? secara sang suami kan kelrga taat

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  143. SEO Tools says:

    Fantastic layout, great views, excellent blog site. one in a million. Exactly where did you obtain the template for your web site or did you do it by yourself?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  144. huhu…macam-macam

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0