Written by AbangNara | February 18th, 2009

Feeda atau nama penuhnya Rafidah Ibrahim pemenang pertandingan Juara Pencarian Siti Nurhaliza Mencari Bintang Pantene 2007 akhirnya mengaku jugak yang dia adalah sepupu Siti Nurhaliza. Semasa ayah Siti Nurhaliza meninggal, kelibat Feeda dilihat ada bersama ahli keluarga Siti Nurhaliza.

Pandai betul budak Feeda ni ye. Masa jadi peserta rancangan Pantene yang hakim dia si Siti Nurhaliza tak mahu mengaku ada hubungan kekeluargaan. Sekarang ini baru reti nak mengaku. Yang peliknya alasan diberikan tak tahu mak dia dan mak Siti Nurhaliza adik beradik. Tak logik langsung la beb.

Sekarang ini Feeda dan seorang adik lelaki Siti Nurhaliza, Muhammad Ali telah menghadiri uji bakat AF7 @ Akademi Fantasia 7. Mesti salah satu teknik nak mendapat populariti murahan mengaku jadi sepupu Siti Nurhaliza. Konon boleh famous macam akak Siti si Saida tue la kot.

Lagi gambar Feeda sepupu Siti Nurhaliza dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Sebenarnya Feeda ini pakai tudung atau tak sebab ada gambar dia yang tak bertudung. Harap-harap sapa yang ada info boleh bagitau.

97 responses to Akhirnya Feeda Mengaku Yang Dia Sepupu Siti Nurhaliza

  1. nisa says:

    gambar tak bertudung tu bukan siti saera ke? tengok idung pun obvious!

    0
    0
  2. tautakpe says:

    Btol la..yg x pkai tudung tu si saerah le..

    0
    0
  3. DANIZ says:

    ORANG CITE PASAL FEEDA YANG SAERAH TEMBAM NI GAK YANG KORANG NAMPAK….

    0
    0
  4. gurlz91 says:

    betl kew dye spupu ct?
    mne dpt cite?

    0
    0
  5. lunia says:

    dah lama tau yg feeda ni sepupu siti…

    0
    0
  6. teddycha says:

    kan cantik klu ct pki tdg mcm feeda..

    0
    0
  7. princess says:

    hmm btol3x…
    tuh gmbar saerah la….
    bkn feeda..
    korg tgk pown kn da taw

    0
    0
  8. ieza says:

    bute ke ape?tu kan saerah….!

    0
    0
  9. en says:

    hahaha…tu gmbr searah la…xcantik tol si searah tu…sexy je lebih…tgk pun tau 2 bkn si feeda…

    0
    0
  10. maafkanlah kesilapan diri ini. i kenal artis lelaki jer..

    0
    0
    • ain says:

      ok2 di maafkan
      tpi kna knl smua artis la klu nk bt gosip hihihi

      0
      0
      • Cypopcolour says:

        Korang takde keje ape…cerita hal orang…lantak p la ngan dieorg…manusia macam nie la yang allah swt mengklasifikasikan sebagai pengganggu kesejahteraan dunia…

        0
        0
    • mieza says:

      Saya kenal fida secara peribadi. Bekas pelajar kolej kat kuantan. Jika ada gmbar fida x pkai tudung trlepas, itu adalah gambar lama. Dia seorang yg sopan, hormat org, rendah diri. Bersebab knp dia x mengkaitkan diri dgn dato’ ct. Dia ingin berusaha sendiri utk karier yg dia minat sbb tu dia x ksah msk audition dan mencuba nasib. Setiap manusia ada baik buruk+kisah silam. Dan kita sepatutnya menyokong sseorg jika apa yg dia lakukan itu betul bkn mencaci+fitnah+mengaibkan dia. Yg lpas itu silam usah diungkit lagi. Blog ni kalu kerjanya cuma nk fitnah+ jatuhkan maruah org, adalah lebih baik dihentikan sahaja. Bnyk dosa yg nk ditanggung kelak. Kalau x pasti jgn lekas nk menaip kata2 berbaur fitnah. Buat penyelidikan ttg dia @ tanya empunya diri sblm post. Saya sedia mmbantu jika anda ingin tahu secara peribadi ttg bbrapa artis tanahair.

      Wassalam.

      0
      0
      • ct says:

        btl.. i satu kolej dgn fida jugak. dia free hair tu lama dulu. tp b4 masuk pantene dh pakai tudung dh.

        0
        0
    • goyah says:

      tulah jgn men sedap mulut mgata..xpasal fitnah len owg plakk..pedaaa!

      0
      0
  11. nanad says:

    korang ni. dia cakap ader gambo feeda xbertudung.
    bukan gambo yang ni.
    pe lagi tolong cari la gambo yang dia xpakai tudung.

    0
    0
    • suku ku ku ku says:

      hahaha..tau takpe…aku dah terbeliak mata nak tau muka feeda tak pakai tudung…cepat r cari…ade r tu..

      0
      0
  12. amano says:

    awk sungguh cantik la Feeda…

    0
    0
  13. vanilla says:

    yg xpkai tdung 2 saerah la 2 pon bute

    0
    0
  14. eton(bukannamasebenar) says:

    feeda ni dak kolej aku dlu…
    aku pnh tgok si feeda ni xpkai tdung ms die nyanyi kt life band competition kt klej dlu..
    xcntik mn pn..lg cntik die pkai tdung…
    rmbut die xlawa…hehe

    0
    0
    • feeda(bkn nme sbnar=)) says:

      Hmmmm….yo yo ooo je eton nih……
      tah btol ke tidak tuh……huhuhuhu

      0
      0
      • akubenci**** says:

        aku sokong ckp eton..aku pun same kolej ngn fida nii…mse wt annual diner dulu dier wt persembahan..dier penah bukak tudung..pakwe dier pon aku kenal..1 kelas ngn aku amek subjek statistik klu x silap.dtg umah aku mlm2 lepak kt luar umah study same..

        0
        0
  15. soul says:

    sepupu sepapat dia mmg iras2. tak caya gi la siasat

    0
    0
  16. ara says:

    BEAUTIFOOOOLLL NARA NI SLALU SALAH!!!!!!!!!!!!
    tu kan saerah…
    siti sarah,die ckp saerah….eyyy byk lg salah la c beautiFOOLLLL nara nih!!!!!!!!!!

    0
    0
  17. flower says:

    baru nk mengaku..
    ape la ko ni fyda..

    0
    0
  18. tuit says:

    huhuhu patut la muka diorg nk sama.. lau xsilap aku suara dia pun lbh kuang suara Dato’ Siti kan…

    0
    0
    • ain says:

      dh nama pn adk bradik..msti la smua sama
      silap2 dpt suami pn org yg sma hahaha

      0
      0
      • mak cik siber(1111) says:

        ya allah..udah2 la tu anak oii mgata kat owg mcm tuu..satu jari tuding kat orang 4 lagi ke arah kamu….kamu mgata owg mcm mgata kat sndiri..

        0
        0
  19. eton(bknnamasebenar) says:

    a’ah..
    lau ckp,suare die sme ngan ct..
    tp lau nyanyi,hancus..

    0
    0
    • feeda(bkn nme sbnar=)) says:

      Boiiii……..
      hang try nyanyi sat……..
      nak dengar lagu mana bunyik ea….??????
      ;P

      0
      0
  20. remy says:

    ali wa bukan x knl lu,lu x yh jd pnyayili jd plyer hoki kan bgs,lu ada bakat per

    0
    0
  21. Anonymous says:

    muka dia ader iras siri,muka saerah tu xde ponnnnnnnnn~

    0
    0
  22. ni says:

    tp bakat dia ni mmg baguslah….
    klu dia menang…she deserve it~

    0
    0
  23. secret says:

    tetek feeda besar jgk siyh…

    0
    0
  24. hotncold says:

    pakaia tudung ke x?ha….meh na gosip!baru2 ni kawan aku citer,die n fieda ni dr syahputra (diploma) si fieda ni kabonye kt kmpus dlu kerek siot…time kt kmpus dlu klo org tanya die spupu siti ke marah….benci sgt.actually menurut citer,famly fieda n famly siti ada mslh keluarga.(tp nak naik alih2 tmpg nama siti gk haha) bl msk pantene die extend 1 sem,last2 benti cmtu je dr syahputra konon2 na study kt kL (xslh aku) tp dgr cte kantoi gk.last2 apa pn tarak.kt syahputra dlu die jd vokalis,skali gn bf (aku x igt nama mamat tu) n kwn2 die.bl wt performance,tudung ilang.slalu pakai sweater n hoodie je (siti tiru die kut?hahak) slalu pasan band die bagus… baju ketat2 je…bl kua kt tv,kt media je mcm baik.mula2 dgr cm x caya je tp aku trus jd nympah kt dierkuang3….so terpulanglah kt korg nak nilai ape yg aku gtau ni.
    actually ala2 siti la ni,konon2 mulia tapi ado jer…

    0
    0
    • akubenci**** says:

      hahaha….aku tau name bf dier..kitorg pggl bf dier mito..1 klas ngn aku amek subjek statistik klu x silap…pe yg ko ckp tu semua mmg betul hotncold..dier klu perform jer,bukak tudung..g kl mule2 tu wt iklan kamera klu x silap jenama Lumix.bf dier pun ader gak..pastu xtand 1 sem..last2 benti trus.dah jd artis kn…xgune dah blaja..hahaha

      0
      0
      • mak cik siber(1111) says:

        mgatakat owg lebey tol la budak2 neh!

        0
        0
        • jebon... says:

          hek eleh..mengata orang number satu…kroang bersedara ngan fida ke??? tau ke cite luar dalam…??? bab pakai tudung mmg ramai orang macam tu..tapi itu dulu ..at least sekrang tak bukak..masa remaja mmg la..dah kurang pahala..amin

          0
          0
  25. hana says:

    tp yg siti tu pn xkenal ke si feeda ni sepupu dia? hai xkan la siti pn nk pilih kaum kerabat dia je yg menang?rasenye mcm dorang da bincang awal2 sbl feeda masuk b’tanding kot…

    0
    0
  26. collina says:

    bodoh btol la beautifulnara ni
    bnyk kli btol slah org
    hishhhhhhhhh

    0
    0
  27. tiha says:

    si hidung besar 2 yg gemok 2 saerah r…apebende r…

    0
    0
  28. boxer hugo bosss says:

    yang free hair tue saerah daa..
    ape daa…xreti nk bezakan ker…
    tgk bdn ler…huhhuhuhuu…
    sepupu pun nk msuk media ke?camtue aku pun nk ngaku aku beradik khatijah ibrahim…hahaaa…
    ape pun…suke ati korg ler…nk tmbhkan bilangn famly siti yg dok dlm dunie seni nie..lntok ler…
    jnji bhgia…

    0
    0
  29. bdak bkn techik says:

    hey2.
    tgk ar pic tu btol2.
    x tgk ke pic g satu uw feeda kurus yg pic g stu uw saerah agk brisi.
    em.nk tuduh org tp….no komen…

    0
    0
  30. secreto says:

    korg nk tw x…
    dlu ak 1 kolej ngan c feeda nih..
    dy junior ak la..
    mle2 mmg dy x paki tudung…
    tp kecoh gk la skjp cz ramai yg bgtw dy nih sepupu siti nurhaliza…
    then…cter tuh snyp cm tuh jew..
    dy nih famous gk kt kolej..
    aktif mcm2 aktiviti…
    pd tahun 2005 klw x slp ak dy ubah imej ngn bertudung..
    may b azam baru kot…
    smpai la skrg…
    ttbe dy muncul dlm rncngn pencarian bintang pantene..
    bila menang…mask uji bakat AF 6 lak..
    pas 2 mcm2 la dy aktif..
    tup tup skrg muncul lak cter lame tuh..
    ak rse mmg betul la yg dy nih sepupu ct…
    tp dy mmg cute..wlwpn x bertudung…
    cbe la siasat btl2 cter nih…
    klw btl pn…knp dy nk rahsiakan???…
    tul x????

    0
    0
    • dewi salsabila says:

      aku pun satu kolej ngan si feeda ni dulu..junior aku..
      dulu memang die x bertudung..ade la kabar2 die spupu ct…tp xbest ar msuk program ct mencari bintang pantene..tup2 menang..yela ct jd judge…sangat2 x adil..

      0
      0
  31. secreto says:

    haaaaa….btl kate hotncold tuh….
    mmg dy msk pertandingan menyanyi ms kt kolej…
    at that time ade festive GEGAR SHAHPUTRA..
    wat 2 hr..pd mlm hr 1 tuh,ade ceramah agama n persembahan nasyid iaitu kmpln HIJJAZ..
    n pertandingan nasyid…dy participate n group dy…
    sok hr nyer,,ade pertandingan band…dy pn join ngan bf n kngkwn bf dy…
    ms tuh x pkai tudung la…
    ktorg sume cm x berminat la kn nagn cara dy..
    tp asalnyer mmg dy x paki tudung..
    dy couple dy MITHO…ak x tw lak fullname bf dy tuh…
    lame gk dy ngan bf dy tuh berkawan..
    ak dgr cter yg dy nk wt single terbaru..
    ade lagu tajuk MATAHARI..bf dy la yg cipta…

    0
    0
    • akubenci**** says:

      yup..aku kwn ngn bf dier..ktorg pggl dier mito…ciap bg aku bisnes kad fida g.mase tu fida wt partime mekap org..hahaha

      0
      0
  32. misz_S says:

    mmg die sepupu ct pn..
    kteorg 1 klj dh tau mse die stdy kt cni dlu..
    huhuhu..
    tp cm cnfius la npe ct xtruskn prog 2..nmpk sgt die juz nk promote feeda jerk..huhuhu..
    pndai kak ct nie ek..

    0
    0
  33. beyon says:

    ada aku ksah

    0
    0
  34. misz_S says:

    lantak ko la..

    0
    0
  35. rezab says:

    lawa la sepupu CT ni…lagi lawa drp CT

    0
    0
  36. rezab says:

    Tapi aku heran…betul ke dia x pasan mak dia adik beradik ngan mak Ct…siannnn…

    0
    0
  37. pening says:

    Ape daa..sedara sendiri pun x kenal…org camni pun ade ekk…

    0
    0
  38. sara says:

    die ni senior aku mase skolah.CBN. rambut die x lawa.ala2 kerinting halus2 cm kejung tuh, siyes x tipu.

    0
    0
  39. noname says:

    ptt la boley menang pantene 2….agk2 klw dy ngaku yg dy sepupu ct ms awl2 dlm pantene 2, dy boley menang ke??konfem rmai x puas ati….

    0
    0
  40. wan_kun says:

    ala…. pela…. sepupu je pun… haram gua xheran.. lain la kl ct tu anak die ke pe.. ha3…
    gua bkn nk ktuk awek bertdung ni.. awek gua pn bertudung.. yg gua nk ckp ni artis2 je.. slalu artis bertudung ni mcm bagus je.. perangai dieorg mcm sial.. artis yg x bertudung pn kdg2 xdemand mcm diorng..

    0
    0
  41. budakcute says:

    kalu gitu..mane aci si feeda nie menang rancangn tu dulu.. kuiz kat radio pun org amik kire sedare ke x..nie kn rncangn mcm tue.. apa daa.. gilo gelemor agak eh keturunan diorg nie..

    0
    0
  42. LumiGlow says:

    sedap ke suara saerah n kakak dia?ada duit semua leh buat kan?suara cam ado2 pun leh jual.

    0
    0
  43. jue says:

    erm feeda ni dlu 1 tmpat tusyen ngan aku..die ni mmg xpakai tdung…tp dlu die xpnh lak rahsia kan yg die spupu ct..sbb die slalu ct psl ct..siap tunjuk gmbo dieorg lg…

    0
    0
  44. arida says:

    2 saerah la..apa la,lenkali tgk la betoi2..jgn men blasah je..

    0
    0
  45. aku says:

    datuk siti tu isteri lebih dari satu..so, kalau dia tak trau mak dia & mak siti tu adik beradik..tak mustahil kot…

    0
    0
  46. a1zudd1n says:

    yg penting dy lg cun..
    jgn pasni bukak tdg suda

    0
    0
  47. xoxo says:

    lawa la feeda tu

    0
    0
  48. hero says:

    !?

    0
    0
  49. Luna says:

    hahhaha….aaaaaaaa padan muka sapa yg undi dia masa pertandiangan tue..(pakai undian ke??)

    0
    0
  50. ~Sarah~ says:

    Feeda cantiikkkkk & comeeelllll lahhh!!!!!
    SAYANG KAMU!!!!!Muahhzzz….!!!

    0
    0
  51. mawar says:

    erm..xyah la korang asyik nk ngutuk org jer…aku kenal sgt ngan fida ni..dia kwn aku…org yg xkenal mmg akan kata dia sombong..sebenarnya dia xsombong pun….

    0
    0
  52. nor says:

    kerja kerajaan pun pilih org dlm juga. .

    0
    0
  53. nor says:

    saya pernah dpt panggilan interview, jabatan….. katanya kami dah ambil org dlm. kecewanya saya. xpela rezeki ada dimana-mana.

    0
    0
  54. selamat says:

    patutla feeda ni menang pantene, dah siti nurhaliza juri nya. patutla dia secret masa tu

    0
    0
  55. mulan says:

    dye ne comey lar………kecik2 jer,dh rezeki dye,bia lar

    0
    0
    • kembali says:

      buang masa org lain jer g bertanding pantene. pemenang dah ada, xpatut…

      0
      0
    • feeda(bkn nme sbnar=)) says:

      kan?????
      rezeki la tu…
      rezeki masing2…xya la kite ungkit2 pe lak an….
      xbaik..xmo2…xsuke2…??
      asalkan die bahagie da….
      xya la kite dengki mendengki ni….
      sangke buruk kt orang…hmmmm…
      nonono….

      0
      0
  56. mell says:

    yg ngutuk2 tu jelessssss la tu hahahaha

    0
    0
  57. yt says:

    no komen la…lantak korang

    0
    0
    • feeda(bkn nme sbnar=)) says:

      huhuhu….xmo komen xya reply ma….
      hee
      a’aa..lantak le..
      yg pnting, suke tgk muke fida..(^ ,^)

      0
      0
  58. kakikutuk says:

    ntah hape2 la.psl ni pn smpi msuk cte keja krajaan ke.huhuhu.biar la die.tp ak tau klu time nk glamor tetibe je pkai tdg, msti rmbut kenteng pnye.hihihihi

    0
    0
  59. Atoyai... says:

    Ape la c Fool Nara,g kutok c Fyda ni,tk popular mane pun die ni,die br nk naek,ko dh wt plan nk jatohkan die…ape la..g la cri artis yg pragai tk senonoh,pos kt wap ko ni,bior yg baek jd teladan,yg buwok jd sempadan…tingkatkan la ko punye skil reporter 2..jgn ske2 ati bwat fitnah,tanpa bukti..!!g cri information..bkn tkt copy paste

    0
    0
  60. NE says:

    suke die blakon epilog syurga cinta. comel suara serak2 n lakonan pn natural kalo nk compare dgn heliza dlm filem syurga cinta. sebelum ni xpnh amek taw pn hal fyda ni, sejak tgk drama ni baru suke

    0
    0
  61. shuhada nasuha says:

    wei korg bertaubatlah. jgn asyik mengutuk jer….

    0
    0
  62. Ayuki says:

    a’ah.. tu yg x bertudung tu Siti Saeralah.

    0
    0
  63. m amirul zainuddin says:

    sye nk chatting nga rafidah ibrahim pelakon

    0
    0
  64. sailormoon says:

    aku suke gak dia nih…
    dia berlakon bleh tahan la……
    aku suke cite CINTA TIKAR SEJADAH……
    syok cite tue……

    0
    0
  65. apelabodoh says:

    saper lar yg tulis artikel nie… bodoh btol.. tgok la btol2 gambar 2, jangan men tuduh jer rafidah xpkai tudung.. minta admin edit balik artikel nie..

    ThX..

    0
    0
  66. Antibangang says:

    Last statement ini macam menghina je org pakai tudung. Alhamdulillah la sbb dia brtudung, sbb kalu ko sendiri jahil tak bertudung, jgn la nak tunjukkkan kejahilan ko tu di khalayak ramai…. antibangang macam ko penulis!

    0
    0
  67. AKU says:

    Wakakaakka..Dah lah salah org..huhuu..buat malu jer..lbih bek tutup jer blog..;p

    0
    0
  68. rubi kasandra says:

    patutla muka sama ngn ct sepupu rupanyer..huhu

    0
    0
  69. amaran.com says:

    x baik cite psal org lain..baik bruk seseorang tu dia tetap saudara kita,kita sume hnya hamba allah yg lemah x lpas dri buat silap…renungkan

    0
    0
  70. keyra says:

    tak kisah la ape pon cite dahulu die, kite tatau fida yang sekarang..kite yg bercakap ni sempurna sudah kah? at least die berubah pakai tudung, and blakon pon sopan..And bagi yang tahu rambut fida ni, tak perlu kot nak huraikan macam mane rambut fida ni..semua nya same mcm bukak pekung fida ni. Tambahan dia dah tutup aurat dah walaupun baju tu masih tak sesempurna muslimah sebenar, tp kite doakan akan terus dan terus berubah jadi sempurna..INGATLAH JANGAN BUKA AIB ORANG, KELAK ALLAH BUKA AIB KITA.

    0
    0
  71. AIna says:

    Org pki tudung pown nak aibkan org lg…

    Ce tengok Wardina,and len2 artist yg berubah memakai Hijab…Kite patut berbangga what..
    apela salhnyer..die nak pakai tudung..bek kite contohi sikap positif berubah kearah kebaikan…

    Tp feeda nie lebey berbakat dlm bidg lakonan…

    xperla die sepupu ke adik bradik CT ker…yang penting diorg da berubh kearah yg lebey baik…kite patut meraikan and mendoakan yg terbaik…and amek iktibar..

    Smg CT and Feeda berjaya and lebih berjaya lg and smg Allah bersm mrk yg sentiasa berubah kearah kebaikan…..

    0
    0
  72. Admiring the commitment you put into your site and detailed information you present. It’s good to come across a blog every once in a while that isn’t the same outdated rehashed material. Great read! I’ve saved your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account.

    0
    0